نشانههای سرطان خون چیست؟ آیا سرطان خون درمان دارد؟ در این مقاله از مجله دکتردکتر به طور کامل به علائم بیماری سرطان خون، راههای تشخیص و درمان آن پرداختهایم؛ برای یافتن پاسخ سوالات خود در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
علائم سرطان خون چیست؟
چندین نوع سرطان به سلولهای تشکیلدهنده خون حملهور میشوند. علائم این نوع سلولهای سرطانی اغلب به آرامی رخ میدهد، به همین دلیل ممکن است فرد متوجه مشخصههای بیماری نشود.
در واقع، برخی افراد مبتلا به سرطانهای خون هیچ مشخصهی بارز یا نشانهای ندارند. اما عوامل و علائم مشترکی وجود دارد که میتوان در انواع شایع سرطان خون مشاهده کرد.
نشانههای لوسمی (نوعی از سرطان خون)
سلولهای خونی از مغز استخوان نشأت میگیرند و در همین جاست که سلولهای سرطانی لوسمی نیز ایجاد میشوند. این سلولهای سرطانی باعث شکلگیری گلبولهای سفید غیرطبیعی میشوند که عمری بیش از حالت عادی دارند. این نوع گلبولهای سفید غیرطبیعی برخلاف گلبولهای سالم، توان مبارزه با عفونتها و عوامل بیماریزا را ندارند.
انواع مختلفی سرطان خون وجود دارد. برخی از سرطانها به سرعت رشد میکنند (سرطانهای حاد). در این نوع سرطانهای خون درست مانند اینکه فرد به آنفولانزا مبتلا شده باشد ناگهان بیمار میشود.
اما انواع دیگر سرطان خون نیز وجود دارند که بروز علائم آن ممکن است سالها طول بکشد (مزمن). نخستین علائم این نوع سرطانهای خون را باید در نتایج غیر معمول آزمایش خون جستجو کرد.
بیشتر علایم سرطان خون به این دلیل بروز پیدا میکنند که سلولهای سرطانی، سلولهای خونی سالم را از رشد و کارکرد طبیعی خود باز میدارند.
کم خونی چیست و چه علائمی دارد؟
اختلالی است که در آن بدن فرد به اندازه لازم گلبولهای قرمز خون نمیسازد یا سلولهای خونی ناسالمی را تولید میکند که کارکرد طبیعی ندارند. علایم کمخونی شامل موارد زیر است:
- احساس ضعف و خستگی
- تنگی نفس
- سرگیجه
- رنگپریدگی پوست
- درد در ناحیهی قفسه سینه
نشانههای اختلال انعقاد خون چیست؟
پلاکتها یکی از اجزای اصلی سلولهای خونی هستند که در هنگام بریدگی رگها به هم میچسبند و موجب لخته شدن خون میشوند. اما هنگامی که لخته شدن خون به درستی انجام نگیرد، بریدگیهای کوچک و جزئی نیز باعث خونریزی بیش از حد میشوند. در همین حال، فرد ممکن است غالبا از ناحیهی بینی دچار خونریزی شود. علاوه بر این، علائم دیگری نیز در فرد مشاهده میشوند.
علائم دیگر انعقاد خون عبارتند از:
- کبودی غیر معمول
- خونریزی لثهها (اگر خونریزی لثه دارید در مقاله درمان خونریزی لثه با روشهای درمان آن آشنا شوید.)
- نقاط ریزِ قرمز رنگ که از رگهای خونی شکسته شده نشأت میگیرند.
- در خانمها، خونریزی غیرعادی زیاد و طولانیمدت در دوران قاعدگی
- مدفوع تیره یا مشاهدهی لکههای خونی و قرمز رنگ در آن
سایر علایم و نشانههای لوسمی
از آنجایی که گلبولهای سفید بدن به خوبی قادر به مبارزه با عفونتها و عوامل بیماریزا نیستند، فرد مبتلا بیش از حد معمول بیمار میشود و زمان بهبودی نیز عموما طولانیتر از حد عادی است.
ممکن است فرد تب زیاد یا تعریق شبانه نیز داشته باشد. تشکیل سلولهای سرطانی در غدد لنفاوی، لوزهها، کبد و طحال نیز موجب وَرم در این نواحی میشود.
علاوه بر این،خود فرد ممکن است تودهها یا غدههایی را در زیر گردن یا زیربغل مشاهده کند و یا امکان دارد که بعد از خوردن غذای کم، حس سیری به او دست بدهد. همینطور فرد بدون دلیل وزن زیادی را از دست میدهد. رشد سلولهای سرطانی در مغز استخوان نیز برخی اوقات موجب درد استخوان میشود.
نشانههای سرطان خون لنفوما
دستگاه لنفاوی بدن دارای نوعی از گلبولهای سفید خون موسوم به لنفوسیتها است که به بدن یاری میرساند در مقابل عفونتها مبارزه کرده و مواد زائد را دفع کند.
سلولهای سرطان لنفوم باعث میشود بدن لنفوسیتهای غیر طبیعی تولید کند که توان مبارزه با عفونتها را ندارند. تورم غدههای لنفاوی از علایم اصلی این نوع سلولهای سرطانی است.
فرد ممکن است که متوجه غدهها یا تودههایی در زیر گردن، زیر بغل یا کشاله ران شود. تورم غدههای لنفاوی همینطور باعث وارد شدن فشار به اعضای دیگر بدن شده و موجب میشود که فرد دچار سرفه، تنگی نفس یا درد در ناحیهی قفسه سینه، شکم یا استخوانها شود. امکان دارد که طحال فرد بزرگتر شود یا حسِ سیری یا نفخ به او دست بدهد.
آماس غدههای لنفاوی عموما دردناک نیستند، اما ممکن است فرد با مصرف نوشیدنیهای الکلی دچار درد شود.
علائم و نشانههای سلولهای سرطان لنفوئیدی
برخی از رایجترین علایم و نشانههای سلولهای سرطان لنفوئیدی عبارتند از:
- تب
- تعریق شبانه
- احساس ضعف و خستگی
- کاهش وزن بدون دلیل
- خارش پوست
مولتیپل میلوما و نشانههای آن چیست؟
سلولهای پلاسما نوع دیگری از سلولهای بدن هستند که به مبارزه علیه بیماریها در دستگاه گردش خون یاری میرسانند. «مولتیپل میلوما (Multiple myeloma)» یا میلوم متعدد باعث میشود که مغز استخوان سلولهای پلاسمایی غیر طبیعی بسازد که از کنترل خارج شده و بدن را از تولید سلولهای خونی سالم بازدارند.
سلولهای پلاسمای غیرطبیعی ممکن است که مواد شیمیایی را در خون آزاد کنند که موجب آسیب به اندامها و بافتهای بدن شود. برخی از انواع سلولهای سرطانی سریعتر از سایرین رشد میکنند، اما معمولا علایم بیماری تا زمانی که فرد برای مدت طولانی به آن مبتلا نشده باشد بروز پیدا نمیکند.
درد استخوان؛ اصلیترین علامت مولتیپل میلوما
استخوان درد از شایعترین علایم و نشانههای مولتیپل میلوما است. در این حالت فرد دردهای شدید و طولانیمدتی را در ناحیهی کمر یا دندههای خود حس میکند. در همین حال، سلولهای سرطانی مواد شیمیایی را ترشح میکنند که فرایند رشد و ترمیم طبیعی استخوانها را قطع میکند.
در نتیجه، استخوانهای فرد نازک و ضعیف شده و به راحتی میشکنند. آسیب دیدگی استخوانهای ستون فقرات میتواند روی اعصاب تأثیر گذاشته و موجب درد یا ضعف و خستگی پاها، گزگز یا سوزن سوزن شدن دستها و عدم کنترل روده و مثانه شود.
هایپرکلسمی یا سطح کلسیم بالا در خون از نشانههای مولتیپل میلوما
مولتیپل میلوما منجر به بالا رفتن سطح کلسیم در خون نیز میشود که میتواند علائمی شامل موارد زیر را در پی داشته باشد:
- حالت تهوع و درد معده
- تشنگی و ادرار بیش از حد
- یبوست
- از دست دادن اشتها
- ضعف و خستگی
- گیجی
سطح بالای کلسیم در خون میتواند به کلیهها نیز آسیب وارد کند. پروتئینهای خاصی که از سلولهای سرطانی نشأت میگیرند، میتوانند موجب بروز علایمی مانند وَرم و آماس پا، تنگی نفس و خارش پوست شوند.
سایر علائم مولتیپل میلوما
پروتئینهایی که سلولهای سرطانی ترشح میکنند به اعصاب آسیب رسانده و میتوانند موجب ضعف و خستگی، بیحسی، درد دست و پا شوند. همچنین سلولهای سرطانی جای سلولهای سالم خونی را تنگ کرده و موجب اختلال در کارکرد این سلولها میشوند. به این جهت، فرد ممکن است که دچار خونریزی شده یا اینکه بدن او مستعد کمخونی یا عفونت شود.
تشخیص سرطان خون به چه صورت انجام میشود؟
برای تشخیص سرطان خون ممکن است به چندین آزمایش احتیاج باشد. در همین حال، در حین درمان سرطان خون، آزمایشهای منظمی برای پیگیری روند درمان بیماری انجام میگیرد.
شایعترین انواع آزمایشها برای تشخیص سرطان خون، شامل آزمایش خون و بیوپسی (بافتبرداری) هستند. اما ممکن است که برای نظارت بر علایم بیماری یا روند درمان نیاز به روشهای مختلف تصویربرداری نیز باشد.
آزمایشهایی که برای تشخیص سرطان خون انجام میگیرند به علائم و نوع سرطان خونی بستگی دارند که بیمار مشکوک به ابتلا به آن است. بدن همه با هم فرق دارد و از این جهت علایم بیماری در بین افراد مختلف با هم تفاوت دارد. از این رو، حتی بیمارانی با عارضهی یکسان ممکن است نیاز به آزمایشهای متفاوتی داشته باشند.
انواع آزمایشهای خون برای تشخیص سرطان خون
آزمایش خون، یکی از آزمایشهایی است که میتواند برای تشخیص و نظارت بر سرطان خون به کار رود. با این حال، باید توجه داشت که بیماریهای زیادی را میتوان از طریق بررسی نمونه خون تشخیص داد. از این جهت، انجام این نوع آزمایش به معنای ابتلای فرد به سرطان خون نیست.
شمارش کامل خون
در آزمایش شمارش کامل خون (CBC) یا هموگرام تعداد هر نوع از سلولهای خونی بیمار، گلبولهای قرمز و سفید و پلاکتها اندازهگیری میشود. در این نوع آزمایش، نمونه خون در آزمایشگاه زیر دستگاه مخصوصی برده میشود و تعداد سلولهای خونی شمارش میشود.
غربالگری عفونت/ آزمون ویروسشناسی
مهم است که پزشکان قبل از شروع درمان بر وضعیت سلامت عمومی بیمار خود احاطهی کامل داشته باشند. به همین دلیل در این مرحله ممکن است که پزشک آزمایشهای متعددی برای تشخیص سایر بیماریها مانند HIV (ایدز)، هپاتیت B و C را نیز به بیمار توصیه کند. در صورتی که تشخیص داده شود که فرد علاوه بر سرطان خون به این بیماریها نیز مبتلاست؛ پزشک معالج باید در حین درمان سرطان به درمان این بیماریها نیز بپردازد.
آزمون عملکرد کبد
آزمون عملکرد کبد (LFT)، گروهی از آزمایشهای خونی است که در آن عملکرد کبد بررسی میشود. در صورتی که بیمار نیاز به شیمی درمانی داشته باشد، در این حالت باید داروهای زیادی را مصرف کند که در کبد تجزیه میشوند. در صورتی که کبد دچار آسیب شده باشد یا عملکرد عادی نداشته، روی میزان جذب داروها نیز تاثیر میگذارد.
آزمایش گستره خون محیطی
گستره خون محیطی یا اسمیر برای بررسی اندازه، شکل و سلامت سلولهای خونی گلبولهای قرمز و سفید و پلاکتها به کار میرود.
بررسی تغييرات الکتروليتها و اوره خون
در آزمایش تغييرات الکتروليتها و اوره خون، عملکرد کلیههای بیمار بررسی میشود. این آزمایش به پزشک معالج یاری میرساند تا دوز مصرف داروهای بیمار را تعیین کرده و هرگونه آسیبی که سرطان یا درمانهای به کار رفته برای آن به بدن وارد کرده را بررسی کند.
سایر آزمایشها برای تشخیص سرطان خون
برخی آزمایشهای سایتومتری (یاختهسنجی) و سیتوژنتیک (بررسی ساختمان کروموزومها) نیز میتواند از طریق نمونههای خون انجام گیرد و به تشخیص سرطان خون یاری برساند.
بیوپسی مغز استخوان
در بیوپسی و آسپیراسیون مغز استخوان، پزشکان نمونهی کوچکی از مغز استخوان بیمار را برمیدارند. این نمونه بعدا در آزمایشگاه زیر میکروسکوپ مشاهده میشود و پزشکان میتوانند با آن وضعیت سلولهای خونی بیمار را ارزیابی کنند.
دو نوع بیوپسی مغز استخوان مورد استفاده قرار میگیرد که عبارتند از:
- آسپیرات که در آن مایعی از مغز استخوان بیمار برداشته میشود.
- متهکاری مغز استخوان که در آن نمونهای از بافت اسفنجی به همراه مقداری از استخوان برداشته میشود.
بیوپسی مغز استخوان میتواند برای تشخیص سرطان خون، همینطور تاثیر آن روی بدن و انتخاب نوع درمان به کار رود. مبتلایان به برخی از انواع سرطان خون (یا مشکوک به ابتلا) ممکن است نیاز به یک یا چند آزمایش بافتبرداری یا بیوپسی داشته باشند.
بیوپسی گره لنفاوی
بیوپسی گره لنفاوی، یک عمل جراحی ساده و کوچک است که در آن نمونهای از گره لنفاوی بیمار برداشته میشود. این آزمایش عموما برای بررسی وجود تومورهای لنفاوی به کار میرود، اما میتواند برای تشخیص سرطان خون نیز مورد استفاده قرار گیرد.
انواع تصویربرداریها برای تشخیص سرطان خون
از روشهای تصویربرداری مختلفی میتوان برای تشخیص انواع سرطان خون مانند سرطان خون لنفوئیدی استفاده کرد. این نوع آزمایشهای تصویربرداری برای سایر سرطانهای خون به کار برده نمیشود، اما میتوان از آن برای بررسی برخی علائم سرطان خون از جمله تورم طحال استفاده کرد.
سیتی اسکن
سیتی اسکن یا توموگرافی رایانهای نوعی تصویربرداری پرتوی ایکس است. سیتی اسکن از آزمایشهای معمول برای تشخیص سرطان خون نیست، اما برای موارد خاصی مانند داشتن کبد یا طحال متورم به کار میرود.
ام.آر.آی
در تصویربرداری ام.آر.آی (MRI) یا تصویرسازی تشدید مغناطیسی که به وسیلهی امواج رادیویی به جای پرتوی ایکس انجام میگیرد، از بافتهای نرم (غیر استخوانی) تصویربرداری میشود. امآرآی هم از آزمایشهای معمول برای تشخیص سرطان خون محسوب نمیشود، اما ممکن است که پزشک معالج برای توصیه آن دلایل خاصی داشته باشد.
پِت اسکن
پِت اسکن (PET) یا برشنگاری با گسیل پوزیترون، مشابه آزمایش امآرآی است اما در آن به بیمار دوز خاصی از یک داروی رادیواکتیو تزریق میشود. در پِت اسکن مقادیر بسیار اندکی پرتوی ایکس به کار گرفته میشود. این نوع تصویربرداری ممکن است در صورت مشاهده وَرم گرههای لنفاوی انجام گیرد. علاوه بر این، ممکن است برای بررسی شرایط بیماری پس از درمان نیز به کار رود.
تصویربرداری پرتوی ایکس
تصویربرداری پرتوی ایکس میتواند میتواند برای بررسی بافتهای متراکم مانند استخوانها به کار رود. پزشکان ممکن است هنگام تشخیص عفونت یا مشکلات قفسه سینه از تصویربرداری پرتوی ایکس بهره ببرند. افراد مبتلا به سرطان خون از نوع میلوئیدی یا مغز استخوانی ممکن است نیاز به انجام یک سری از تصویربرداریهای پرتوی ایکس داشته باشند که گاهی به آن «نقشهبرداری اسکلتی» نیز گفته میشود.
سونوگرافی برای تشخیص سرطان خون
سونوگرافی نیز میتواند برای بررسی و تشخیص سرطان خون به کار گرفته شود. از سونوگرافی میتوان برای بررسی طحال استفاده کرد که در سرطان لنفوئیدی اغلب متورم میشود. از سونوگرافی برای بررسی گرههای لنفاوی در حین بافتبرداری نیز استفاده میشود.
آیا سرطان خون درمان دارد؟
برای انواع سرطانها، درمانهای مختلفی با مزایا، عوارض جانبی و خطرات متفاوتی در دسترس است. با اینکه میتوان با مصرف داروهای منظم برخی سلولهای سرطان خون با رشد آهسته را کنترل کرد، اما سلولهای سرطانی حاد با رشد سریعتر نیاز به درمانهای قویتری دارند.
انواع درمانهایی که پزشکان به بیماران توصیه میکنند، به نوع سرطان خون، وضعیت بدنی و خواسته خود بیمار بستگی دارد. در همین حال، امکان دارد بیمار بخواهد از یک نوع درمان خاص یا چند درمان همزمان بهره ببرد. برخی از بیماران نیز ممکن است که هیچوقت نیاز به درمان نداشته باشند یا خودشان نخواهند معالجه شوند.
درمانهای قویتر میتوانند روی بدن فشار مضاعفی را وارد کنند، از این جهت، نمیتوانند برای هر فرد و بیماری مناسب و لازم باشند. برخی از بیماران نیز ممکن است که به درمانی ملایمتر (با شدتی کمتر) بهتر جواب دهند و حتی اگر درمان سرطان خون به خوبی جواب ندهد، بیمار کیفیت زندگی بهتری در طول دورهی درمانی خود خواهد داشت.
انواع درمان سرطان خون
درمانهای احتمالی مختلفی برای درمان سرطان خون در دسترس است. ممکن است این عبارات و اصطلاحات پزشکی در رابطه با درمان سرطان خون به گوشتان خورده باشد که در ادامه با هم مرور میکنیم.
درمانهای با شدت بالا
درمان با شدت به درمانهای پرقوت و قوی گفته میشود. در درمان سرطان خون، این نوع درمان شامل استفاده از داروهای قوی برای کُشتن سلولهای سرطانی یا ممانعت از رشد سلولهای سرطانی است. عمده انواع درمانهای با شدت سرطان خون عبارتند از:
شیمیدرمانی با دوز بالا یا دوز معمول: در این روش درمانی از دارو برای کُشتن و از بین بردن سلولهای سرطانی و جلوگیری از تکثیر و رشد این دست سلولها بهره برده میشود.
پیوند سلولهای بنیادی: در این روش درمانی ابتدا از دوزهای زیاد شیمی درمانی یا کموتراپی برای کُشتن سلولهای غیر طبیعی در مغز استخوان یا غدد لنفاوی بهره برده میشود و سپس سلولهای بنیادی جدید (از سلولهای خونی خود بیمار یا سلولهای اهدایی) به بیمار تزریق میشود. هدف این نوع درمان این است که سلولهای بنیادی جدید شروع به تولید و تکثیر سلولهای خونی سالم کنند.
برخی از انواع درمانهای بیولوژیکی/ ایمنیدرمانی یا ایمونوتراپی(Immunotherapy) / پادتنهای مونوکلونال: در این درمانها از داروهایی بهره برده میشود تا دستگاه ایمنی بدن را وادار به مقابله با سلولهای سرطانی کند.
پرتو درمانی یا رادیوتراپی (Radiotherapy): در این روش درمان سرطان خون از پرتوهای نافذ و پر انرژی برای کُشتن و از بین بردن سلولهای سرطانی در نواحی خاص (بیشتر در درمان سرطانهای ناشی از سلولهای لنفوئیدی) استفاده میشود.
عمل جراحی: گاهیاوقات اما به ندرت عمل جراحی مانند اسپلنکتومی یا جراحی برداشتن طحال به بیمار پیشنهاد میشود.
با اینکه برخی از درمانهایی که نام برده شد، امکان کنترل یا درمان سرطان خون را فراهم میکنند، اما بسیاری از این درمانها نیز با عوارض جانبی کوتاهمدت یا طولانیمدت همراه هستند.
درمانهای بدون شدت یا با شدت کم
درمانهای بدون شدت مانند شیمیدرمانی با دوز کم معمولا درمانهای ملایمتری بوده و عوارض جانبی کمتری نیز برای بیمار دارند. در بیشتر موارد، این روشهای درمانی، سرطان خون را درمان نمیکنند، اما میتوانند به فروکش کردن یا تخفیف علایم بیماری برای مدت طولانی یاری رسانند. انواع درمان سرطان خون با شدت کم عبارتند از:
شیمیدرمانی با دوز پایین: در این درمان از داروهای کُشنده سلولهای سرطانی برای از بین بردن و جلوگیری از رشد و تکثیر این سلولها بهره برده میشود.
برخی از انواع درمانهای بیولوژیکی/ ایمنی درمانی/ پادتنهای مونوکلونال: در این درمانها از داروهایی بهره برده میشود تا دستگاه ایمنی بدن را وادار به مقابله با سلولهای سرطانی کند. این روشهای درمانی ملایم ممکن است که برای دورهی طولانی جهت نظارت بر وضعیت بیماری سرطان خون به کار روند.
درمان شفابخش
این درمان همانطور که از نامش پیداست، برای درمان کامل سرطان خون به کار میرود. اگر پزشک معالج تشخیص دهد که بیمار بعید است بتواند از پس درمانهای قویتر بربیاید، ممکن است درمانهای ملایمتری را به او توصیه کند که ضمن ارتقای کیفیت زندگی بیمار، عوارضی جانبی کمتری نیز دارند.
درمانهای غیرشفابخش
این درمان با کاستن از سلولهای سرطانی، به فروکش کردن بیماری یا تخفیف علایم آن کمک میکند. درمان غیرشفابخش میتواند قوی (با شدت) یا ملایمتر (با شدت کمتر) باشد.
انتظار هوشیارانه
در بیمارانی که رشد سلولهای سرطانی آهسته است، انتظار هوشیارانه، یکی از گزینههای درمانی است. در این روش درمان سرطان خون، بیمار بلافاصله تحت درمان قرار نمیگیرد، بلکه آزمایش خون و معاینات دیگر را مرتبا انجام میدهد تا وضعیتش به دقت تحتنظر باشد. و فقط در صورتی که نیاز باشد عموما شیمیدرمانی با دوز کم یا دوز معمول شروع میشود.
مراقبتهای حمایتی
بیمارانی که تحت درمان به روشهای شدید یا غیر شدید قرار دارند، در کنار درمان خود از مراقبتهای حمایتی نیز بهرهمند میشوند. در مراقبتهای حمایتی مستقیما با سلولهای سرطانی مقابله نمیشود، بلکه علایم بیماری تحتنظر قرار گرفته تا بیمار وضعیت عمومی بهتری با علایم خفیفتری داشته باشد. به عنوان مثال، بیمار ممکن است برای پیشگیری یا درمان کمخونی از پیوند خون، آنتیبیوتیکها یا داروهای دیگر برای عفونت و هر گونه عوارض جانبی شیمیدرمانی مانند موکوزیت دهانی بهرهمند شود.
درمان تسکینی
درمان تسکینی به درمان و مراقبتهایی گفته میشود که در آن علایم بیماری تحت کنترل قرار میگیرد. هدف از درمان تسکینی، ارتقای کیفیت زندگی و همینطور سلامت عاطفی و جسمی بیمار است. بر خلاف تصور، روشهای درمان تسکینی فقط برای دوران پایانی زندگانی بیماران مبتلا به سرطان به کار نمیرود، بلکه ممکن است بیمار در هنگام تشخیص و پس از شروع درمان سرطان خون از آن بهرهمند شود.
پیگیری مراقبتهای پزشکی در طول دوره سرطان خون
هدف از از پیگیری مراقبتهای پزشکی، بررسی علایم عود بیماری و عوارض جانبی است تا حصول اطمینان شود که بیمار در صورت نیاز از درمان صحیح بهرهمند میشود.
فروکش کردن سرطان خون
هدف اکثر (اما نه همهی) درمانهای سرطان خون فروکش کردن بیماری است. فروکش کردن بدین معناست که سلولهای سرطانی در بدن بیمار کاملا از بین بروند.
بعد از اینکه بیمار معالجه شد، پزشک آزمایشهای بیشتری مشابه همان آزمایشهایی که برای تشخیص سرطان خون به کار میروند را انجام میدهد تا سلولهای سرطانی (در صورتی که هنوز در بدن باقی مانده باشند) را شناسایی کند. به این جهت درمانهای فروکش کردن بیماری مختلفی بسته به واکنش بدن و شمار سلولهای سرطانی وجود دارد. برخی پزشکان وقتی تشخیص دهند که بیماری فروکش کرده، سرطان خون را کاملا درمان شده تشخیص میدهند. خوشبختانه در بسیاری از موارد در این مرحله بهبودی کامل تشخیص داده میشود.
عود بیماری سرطان خون
برخی بیماران مبتلا به انواع سرطان خون ممکن است عود بیماری خود را تجربه کنند. عود به معنای بازگشت سرطان است. پزشکان عموما در طول درمان و پس از آن، احتمال عود بیماری را به دقت بررسی میکنند. عوامل خطری زیادی برای عود سرطان خون وجود دارد، از جمله سلامت فرد، سن و مرحلهای که بیماری در آن تشخیص داده میشود.
برای بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان خون، گزینههای درمانی بیشتری برای دورهی پس از عود در نظر گرفته میشود که هدف آن نیز بازگرداندن بیمار به مرحلهی فروکش کردن بیماری است. عموما هر چه مدت فروکش کردن بیماری قبل از عود طولانیتر باشد، تعیین پیشآگهی برای بیمار امیدبخشتر است.
درمانهای طب مکمل و جایگزین برای بهبود سرطان خون
درمانهای طب مکمل و جایگزین روشهایی مانند مراقبه، ماساژ یا طبسوزنی هستند که در کنار درمانهای رایج پزشکی به کار برده میشوند تا فرد حال عمومی بهتری داشته باشد. هنوز هیچ مدرکی حاکی از نتایج مثبت این روشهای درمانی در بهبود سرطان خون نبوده است. اما، برخی تحقیقات نشان دادهاند که درمانهای طب مکمل و جایگزین به تخفیف و کنترل علایم بیماری و عوارض جانبی آن کمک میکنند.
منابع:
bloodwise.org.uk
bloodwise.org.uk
سلام
چند هفته ای هست که روی بازو ، ساعد ، ران پا ، نقاط زرد رنگ به قطر 2 تا 3 سانتیمتر بوجود میان و بعد از 5 روز تا یک هفته از بین میرن
ممکنه مشگل جدی باشه؟
ممنون
سلام بايد توسط متخصص پوست ويزيت شويد
سلام من۱۵سالمه الان حدودا4روزه خیلی سریع و پشت سر هم گرسنه میشوم هرچقدر هم غذا میخورم فایده نداره ایا مشکل نگران کننده ایه؟
سلام
خیر علامت شما در حال حاضر نگران کننده نیست
سلام من یه مدت طولانیه همش احساس ضعف و خستگی میکنم همش میخوابم حالت تهوع و کم اشتهایی دارم ویوبوست
دوست عزیز
شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, EsR, crp, vit d3و همینطور آزمایش مدفوع و کشت آن را انجام دهید
سلام ، من ۱۹ سالمه چند وقت پیش ازمایش دادم ، لنوفیست و نوترفیل و پلاکت هام یکم کم و زیاد بود که خودم خیلی نگران بودم به پزشک که تاکید کردم گفتن مشکلی نیست ولی من نگران هستم ، ایا طبیعی ممکنه باشه هر سه باهم؟ ممنون لطفا جواب بدین خیلی نگرانم
سلام
آرمایش شما باید بررسی شه
اما اگه پزشک تاکید کرده که مشکلی نیست جای نگرانی نیست
گاهی میتونن در حد خفیف تغییر داشته باشن
اگه خیلی نگرانید آزمایش رو یکبار دیگه تکرار کنید
سلام
در برگه جواب آزمایش خون Lymphocyt=40.8
و MCH =33.9 و TSH=5.2 نشونه چی میتونه باشه؟
سلام
بقیه آزمایش هم باید بررسی شود
اما عدد tsh کمی بالاتر از حد طبیعی است و میتونه نشان دهنده کم کاری تیرویید مرزی باشه
باید یک بار دیگه آزمایش tsh ,t4,anti tpo انجام شه و اگر کم کاری قطعی بود درمان دارویی شروع شود
مادر من چند وقت که درد شدیدی در ناحیه کمر داشت که با چسباندن چسب این درد کاهش پیدا کرد ولی به سمت گردن کشیده شد . امروز ناگهانی تب شدیدی کرد که بلافاصله ازمایش خون دادکه مشکوک به کرونا نباشه. جواب ازمایشخون منفی بود . ولی همچنان تب ادامه داره. بیحال وضعف عمومی داره. گلو درد و یا سرفه خشکی در کار نیست . ممکن این عفونت منشا دیگری داشته باشه؟؟
سلام، سابقه مصرف لبنيات محلي يا گوشت آلوده نداشتن؟ بهتره از نظر بروسلا ( تب مالت) هم بررسي شوند
Brucella abortus igm and igg -wright-2Me
سلام من حدود سه ساله پشتم( کتف و شانه هام) درد میکنه
اخیرا درد شدید فک و گردن داشتم
و غالبا چشم راستم به حدی خشک میشه و درد میگیره که به سمت راست مغزم دردش پخش میشه انگار ک یک چیز تیز لز چشم راستم به مغزم فرو رفته
بیشتر از نسم ساعت هم نمیتونم راه برم و احساس ضعف و خستگی خیلی شدید پیدا میکنم و قادر به ادامه نیستم و استخونام خیلی درد میکنه
صبحها نمیتونم از خواب بیدار شم و حتی اگه مثلا 10 ساعت هم خوابیده باشم بازم خسته ام و خوابم میاد
به جز درد پشتم که سه ساله مداوم هست، کمرم هم در گذشته درد شدیدی میگرفت به طوری که حتی یک قدم هم بعد گرفتنش نمیتونستم بردارم
الان هم درد زیادی داره و انگار برق میگیره کمرمو و نمیتونم اون لحظه قدم بردارم یا لینکه لنگ لنگان باید چند دقیقه راه برم تا رفع شه
درد کمرم از سمت راست به زانوی راستم میکشه و طوریه که انگار اون قسمت همیشه قولنج داره
به جز درد پشت و کمر که سه ساله ادامه داره دیگر چیزهایی ک گفتم یک ساله احساسشان میکنم؟
میشه راهنمایی بفرمایید؟?
سلام و خسته نباشید من ۳سال پیش متوجه شدم طحالم ۳سانت بزرگ شده از سه سال پیش هم تا الان هیچ رشدی نکرده آزمایش سونوگرافی رنگی دادم هیچ مشکلی نبود
آزمایش خون دادم همه چیز اوکی بود فقط بتا گلوبین یه زره پایین بود و گاما گلوبین یه زره بالا بود
طبق تجربه شما مشکل میتونه چه چیزی باشه ولی همه ی مورد های خون اوکی بود جز بتا و گاما ممنون میشم جواب بدید
سلام ، توصيه ميكنم آزمايش لام خون محيطي هم بدهيد همچنين از نظر عملكرد كبدي هم بررسي شويد( آزمايش ast -alt -alk.p-alb-billi total an direct ) همچنين سونوگرافي كبد هم بدهيد.
سلام خسته نباشید من ۲۱ سالمه و تازگیا علائم عجیب غریبی دارم که قبلا نداشتم. شبا موقع خواب استخونام مخصوصا پاهام درد وحشتناکی میگیره به حدی که تا صبح خوابم نمیبره. امروز با اینکه تازه صبحونه خورده بودم به شدت ضعف کردم و حس میکردم استخونام ذوق ذوق میکنه حالت تهوع داشتم و دستام میلرزید بدنمم یخ کرده بود. بعد ازینکه یه چیزی خوردم و یکم استراحت کردم اون احساس ضعف کمتر شد ولی حس میکردم معدم ورم کرده و وقتی جا به جا میشدم درد شدیدی میگرفت. تازگیا موقع دستشویی رفتنم سوزش ادرار دارم. واقعا گیج شدم که چم شده..آها سابق بیماری خاصی جز کم کاری تیروئید هم ندارم که ۳ ماه پیش آزمایش tsh رو ۶.۴ نشون داده بود و دکتر برام روزی ۱ لووتیروکسین سدیم نوشته بود و ۳ ۴ هفته ای میشه که قطعشون کردم. آخه به دکترم دسترسی ندارم و نمیدونستم باید ادامه بدم یا نه. توی این مدت از وزن ۵۳ به ۵۹.۵ رسیدم که علتشو نمیدونم چون پرخور نیستم و خورد و خوراکم از قبل بیشتر نشده. مشکلاتی که دارم ممکنه به تیروئیدم مرتبط باشه؟ بنظرتون قرصای تیروئیدمو ادامه بدم؟
سلام من ۳۴ سالمه همیشه درد استخوان داشتم مخصوصا اگه غذای سرد بخورم الان یک ماه کف دستم متورم شده ودرد میکند دکتر ارتوپد رفتم ازمایش داده امروز هم دست چپم متورم شده میشه راهنمای کنید
سلام
دوست عزیز
شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و R.f را انجام دهید
سلام من پرستارم چندروز پیش تو شیفت به خاطر هیپوگلیسمی دچار کاهش سطح هوشیاری شدم بستری شدم بعد از ۳ روز خوب خوب شدم اما تب کردم و Wbc من هرروز کمتر شد تا ۱۷۰۰ رسید افت پلاکت و هموگلوبین هم داشتم و شبها تب میکردم درد قفسه سینه هم داشتم پزشکم یه امپول gcsfبرام تزریق کرد و باز wbc من بالا رفت تبم قطع شد فعلا مرخصم کرده تا مجدد ازمایش بدم خیلی نگرانم باید به انکولوژیست مراجعه کنم؟؟؟؟
سلام
طبق دستور پزشک خود مجددا ازمایش داده و در صورت کاهش سلول های خونی به فوق تخصص خون مراجعه کنید
سلام . من یه مدت احساس ضعف و خستگی شدید دارم . وقتی از خواب بیدار میشم بازم احساس خوابالودگی دارم یا حتی بعضی موقع ها میخوام از تخت بلند شدم ولی نمیتونم . قفسه سینم وقتی دراز می کشم درد داره حتی دوسال پیش بخاطر تنگی نفس از خواب بیدار شدم و رفتم بیمارستان اما مشکل از قلبم نبود . میل به غذا هم خیلی کم شده . فقط یک وعده غذا میخورم. ممنون میشم کمک کنید
سلام
دوست گرامی توضیحات شما کم و ناقص است
برای راهنمایی بهتر از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
سلام من ۱۶ سالمه و روزی ۳ یا ۴ بار خون دماغ میشم قبلا هم میشدم ولی هفته ای یک بار الان بیشتر شده و وقتی چند دقیقه میشینم موقع بلند شدن چشام سیاهی میره و سرم گیج میره تا جایی که میخورم زمین
سرم بعضی اوقات خیلی زیاد درد میگیره طوری که اصلا نمیتونم تحمل کنم
سرطانه؟
سلام وقتتون به خیر من کبودی بی دلیل ونقاط ریز قرمز روی بدنم به مدت چند ماه دارم.میشه لطفا بگین چه مشکلی دارم.
سلام
جهت معاینه به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام من دو ماه هست موقع دوران قاعدگی دو بازو و ران پاها تکه تکه کبود میشن و پا درد و لگن درد شدیدی پیدا میکنم دلیلش چی هست
سلام
ازمایش CBC _diff برای تعداد پلاکت و pt,ptt بدهید
سلام
در آزمایش cbc
مقادیر wbc12.8h
Lym5.81H
Eos0.71H
Plt465
بنظرتون چه مشکلی دارم
علائم جسمی مثل سرگیجه.تورم ودرد جسمی ندارم.
ممنون
سلام
در صورتی که علایمی مثل تب و … ندارید مشکلی وجود ندارد
سلام من ٢٣ سالمه الان نزديك ٢ ماهه كه بدنم خود به خود كبود ميشه و جاي كبوديا درد ميكنه من بايد چه آزمايشي بدم؟
سلام
ازمایشCBC _diff,pt,ptt,BT بدهید
سلام خسته نباشید من چند ماهه که بی دلیل دستم کبود میشه کبودی ها زرد رنگه یکی دوتاس میخواستم بدونم مشکلی داره این کبودیا ؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام
سن شما،سابقه وجود بیماری،سابقه مصرف دارو و .. در تشخیص مهم می باشند
در صورت عدم وجود ضربه جهت اطمینان ازمایش CBC-diff,pt,ptt,Bt بدهید
سلام من ۲۶ ساله هستم آزمایش خون دادم زده کلسیم خونم ۱۱ چی میتونه باشه
سلام
دوست گرامی،
باید سایر پارامترهای نتیجه آزمایش بررسی شود
سلام
من 20 سالمه چند سال درد معده داشتم و تازگی ها خیلی خون دماغ میشم بعضی وقتا سرگیجه دارم و کم خونی هم دارم فک کنم اون ارثیه چون مادرم هم کمخونه و دست و پامو که مور مور نمیشن و تب هم ندارم اما بعضی وقتا یهویی سرد و گرم میشم و چند وقت یکبار هم فشارم افت میکنه و تقریباً یه مدتیه اینجوریی شدم خاستم مطمئن شم که چیزیم هست یا نیست لازم به آزمایش هست یا نه و چه ازامیش رو باید بدم ممنون از مطالب خوبتون
سلام
جهت اطمینان می توانید ازمایش CBC_diff,pt,ptt بدهید
سلام من حدود دوساله که غدد لنفاوی گردنم بزرگ و متورم شده و حتی حرکت هم میکنه و از کناره گردن به زیره فکم اومده درد هم نمیکنه دچار گل مژه و تبخال روی صورت و لکه های قرمز زیر پوستی رو بال و ساق پاهام پیدا شده و خیلی خیلی تعریق دارم ایا مرتبط به اینه یا هوچیکن لطفا پاسخ بدید ممنون
سلام
در ابتدا شما باید یک آزمایش چکاپ انجام دهید
غدد لنفاوی باید معاینه و درصورت نیاز سونوگرافی شود
تبخال و گل مژه ارتباطی ندارد
سلام
گاهی دست و پاهام خیلی درد میکنه همش با مسکن خودمو آروم میکنم
پارسال آزمایش خون دادم گفتن کم خونی یساله قرص فولیک اسید میخورم امسال باز آزمایش دادم هموگلوبین خونم 6.7 میگن کم خونی زیاد داری ک باید معلوم بشه علتش چرا خوب نشدم ممکنه سرطان باشه
سلام
کم خونی علل زیادی دارد.حتی قاعدگی های شدید و تالاسمی مینور نیز میتوانند کم خونی بدهند
اما باید علت آن بررسی شود.آزمایش خون و چکاپ کامل باید انجام شود
وقتتون بخیر
دوستم سردردای همیشگی دارن بعضی موقعاهم میشد میوفتادن و توان باز کردن چشماشونم نداشتن ولی میتونستم بشنون یا بفهمن چه اتفاقی افتاده
سیاهی چشم و سرگیجه مداوم این اواخر تعدادش زیاد شده
ممنون میشم راهنماییمون کنین
سلام
ابتدا باید نوار مغز و mri مغز انجام شود
سلام وقتتون بخیر
من سه هفته ایه که پشت سرم استخوانش دردمیکنه یه سره گوشامم کیپه صدام تو سرم میپیچه
استخوان درد دارم مخصوصا قفسه سینم و کتفام و گردنم پاهامم همین طور کبودیای بیخودی و الکی
پوستم حساس شده و باکوچیک ترین ضربه یا بریدگی خون میاد ب سختی و دیر بند میاد توی خواب حس میکنم تکونم میدن همه جا میچرخه
سرگیجه و سیاهی چشم و که اکثرموقعا داشتم
اشتهایی به غدا ندارم و با دوتا قاشق سیر میشم جوری ک بعدش حالت تهوع شدید میگیرم
تنگی نفسو دارم ولی شبا بیشتر میشه دلم میخواد لباسامو دربیارم احساس سوزن سوزن شدن تو بازوهام دیونم میکنه زود سر میشن گاهیم احساس درد تو قفسه سینم دارم خستگی و ضعف هم دارم
کبودیای بی دلیل و ورم کردن جایه زخمای بی دلیل ولی بیشتر از سردردو استخوان درد اذیت میشم
مرسی بابت راهنماییتون
مرسی از راهنماییتون
سلام
دوست گرامی
شما باید ابتدا یک چکاپ (آزمایش خون) انجام دهید
سلام همسر من چهار شبه تب داره تب پایین نمیاد تعرق شبانه داره خشکی چشم و دهان .و زبانشون زده از گلوشم خون میاد بعضی وقتا. سستی در دست و پاها احساس میکنه به نظر شما مشکل چیه؟؟؟؟
سلام
با توجه به اینکه چند روز است دچار مشکل شده اند بیشتر عفونت ها مطرح است.
سلام من ۱۷ سال دارم
همیشه وقتی میخام تغییر حالت بدم چشمام سیاهی میره و کاملا همه چیو سیاه میبینم و سرگیجه میگیرم یعنی باید خودمو نگه دارم ب دیواری یا جایی و باید چند لحظه صبر کنم تا همه چیز واضح بشه واسم و همیشه سردرد دارم و گاهی از ناحیه بالای چشم تا گردن بشدت درد حس میکنم و همیشه کم اشتهام و نمیتونم زیاد سرپا بایستم یا فعالیت خیلی زیادی داشته باشم چون بشدت ضعف میکنم و حالت تهوع و سرگیجه میگیرم و معمولا خسته م و حس میکنم همیشه نیاز ب خواب دارم و گاهی انقدر سردرد میشم ک حتی حوصله گوش کردن صدای خیلی آرومم ندارم
نظرشماچیه؟
سلام
به نظر شما دچار سرگیجه وضعیتی خوش خیم هستید
سلام
وقت بخیر
من آبان پارسال آزمایش خون دادم پلاکتام ۲۶۰ هزارتا بود سه ماه بعد باز آزمایش دادم شده بود ۲۰۲ هزار.بعد ازون آزمایش ندادم ولی الان که خوندم متوجه شدم رشد سرطان لنفوم خیلی آهسته س و یکی از علائمش کاهش پلاکته.علامت خاصی ندارم فقط موقع نخ دندون زدن سریع از لثه هام خون میاد ولی موقع مسواک خونریزی زیاد یا شدید ندارم.تو این شرایط کرونا لازمه باز آزمایش بدم؟خیلی ترسیدم
سلام
عدد پلاکت شما نرمال است و مشکلی ندارد
سلام خسته نباشید بنده۱۷سالمه مدتی پیش دچار مشکل معده شدم و تپش قلب هم داشتم همچنین تنگی نفس متخصص داخلی رفتم ازمایش خون گرفتند گفتن مشکلی نیست متخصص قلب هم رفتم نوارگرفتن گفتن ک تپش قلب داری الان تقریبا بیست روزی هست که استرس و اضطراب شدیدی دارم هنوز تپش قلب و تند زدن قلب و تنگی نفس ک موقع استرس ب سراغم میاد رو احساس میکنم شبا اصلا خواب به چشمم نمیاد حتی یک روز کامل نخوابیدم ک شب بتونم بخوابم شب خوابم برد ولی بازم بعد پنج ساعت از خواب بیدار شدم دست پام بعد از سه چاهار دقیقع خَم گرفتن مور مور میشن یا خواب میرن یا وقتی دو سه دقیقا مثلا آرنجمو روی زانوم میزارم روی جای ارنجم قرمز باقی میمونه چنتا نقطه کوچیک قرمز رو ری بازو و دستم میبینم از دیروز تو بعضی از نقاط ساق پام هم قرمزی میبینم
الان دوشب هم هست که موقع ک زیر کولر میرم زیر پتو کف دستوپام عرق میکنه و گاهی اوقات کل پام و زیر بغل و شکمم هم عرق میکنه احساس میکنم تب هم دارم چون یدفه گرمم میشه یه دفعه سرد تو این چهار پنج روزم خیلی خیلی کم خوابیدم از استرس لطفا راهنمایی کنید میترسم سرطان خون باشه
سلام
اگر آزمایشات نرمال بوده جای نگرانی نیست
سلام وقتتون بخیر
مادرم تقریبا 37 سالشونه و حدودا دو هفته بیشتره که کبودی هایی بیشتر در پا و دستشون ایجاد میشه که درد هم نداره، کم خونی هم از قبل داشتن و قرص آهن مصرف میکردن، اینا میتونن از علائم سرطان خون باشن؟
و اینکه لطفا میشه درباره کبودی ها یکم توضیح بدین؟
ممنون ازتون
سلام
اگر کبودی ها بدون ضربه خوردن ایجاد می شود باید از نظر کاهش پلاکت خون و تست های انعقادی بررسی شوند
به متخصص داخلی مراجعه فرمایید
سلام، من دو ماه پیش خیلی وزن کم کردم حدود 10 و 15 کیلو و زیر چشم هام زرده و احساس خفگی و فشار روی قفسه سینه دارم بخاطر آلرژی فکر کردم بعلت اونه و همچنین ترشح خلطی گلو فقط سوپ می خوردم فکر کردم کاهش وزنم بخاطر اونه به دکتر عفونی مراجعه کردم و دارو مي خوردم بازم احساس خفگی و فشار روی قفسه سینه داشتم اول گفت ربطی به آلرژی نداره و گفت داروها را ادامه بده بهش گفتم ممکنه به اعصاب ربط داشته باشه گفت شاید به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کردم گفت بخاطر اعصابه داروهای اسنترا و سیتاگوپرام بهم داده بازم بعضی مواقع احساس خفگی و فشار روی قفسه سینه دارم چون جز عوارض دارو بود حساس نشدم این نگفتم لرز هم دارم بعضی مواقع لرزم میگیره و همچنین سمت چپ معده ام درد خفیفی داشتم بخاطر لرز و درد سمت چپ معده حساس شدم رفتم دکتر داخلی معاینه کرد گفت بخاطر اضطرابه بهم قرص مترو ماکس داد ولی توی خونه هستم لرزم بیشتره میشه بفرمایید نوع بیماری منو، ممنون میشم همچنین اگر سرطان
باشه درمان داره
سلام
علایم شما بیشتر مطرح کننده استرس و اضطراب می باشد
به روانپزشک مراجعه فرمایید تا با جلسات رواندرمانی و دارودرمانی کم کم بهبودی حاصل شود
سلام من ۲۰سالمه و یه مدته بدنم داغه و پوستم حساسیت میده که تقریبا شبیه کهیره و زیاد خون دماغ میشم و خیلی خون میاد و در یک ماه اخیر حدود۱۴ کیلو وزنم کم شده.هنگام عادت ماهیانه هم خونریزی شدیدی دارم ممکنه مربوط به سرطان خون باشه؟
سلام
کاهش ۱۴ کیلو وزن در یک ماه بدون رژیم و ورزش مهم است
و باید بررسی گردد
به متخصص داخلی مراجعه تا معاینه کامل صورت گیرد و ازمایش و اقدامات تشخیصی در صورت لزوم انجام شود
سلام برادر من چند روزه در تب و لرز میسوزه و بدن درد شدیدی دارد دکترم بردیمش متوجه نشدن هنوز ولی الان شش هفت روز که حالش اصلا خوب نشده و همچنان تب و لرز و بدن درد داره مگه قرص بخوره که تپش بیاد پایین آزمایش کرونا هم دادیم چیزی نبوده آنفولانزا هم باشه باید تا الان خوب میشد با داروهایی که زده حالا میخواستم بینم امکان مریضی دیگه ای هم هست مثل سرطانی چیزی؟
سلام
دوست گرامی بیمار شما باید تحت معاینه و ازمایش کامل قرار بگیرد
علاوه بر ان برای تشخیص کرونا سی تی اسکن شوند
بدون معاینه و ازمایشات لازم نمی توان اظهار نظر کرد
سلام با تشخیص کم کاری تیرویید 20،مدت 45روز هست لوتیروکسین مصرف میکنم اما هنوز صعف عضلانی شدید و ضعف عمومی دارم بطوری که نمی توانم کارهای اولیه خودم رو انجام بدم به صورت نقطه ای مثلا بعضی وقت ها ران بعضی وقتها شکم و… داغ میشه و بعد چن ساعت رفع میشه بنظر شما باید چکار کنم یه نکته که یادم رفت اینکه من برعکس کم
کاری تیرویید توی دوماه 6کیلو وزن کم کردم
سلام
ممکن است علاوه بر کم کاری تیرویید مشکل دیگری هم وجود داشته باشد
جهت معاینه و ازمایشات تکمیلی به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام
۱۸ سالمه
احساس تنگیه نفس دارم بعضی وقتا هم که نفسم بالا نمیاد قفسه سینم درد میگیره و گلومم میسوزه و دست چپ و پای چپمم و کتفم درد میگیره
بدنم زود خاب میره چشامم تازگیا سیاهی میره بعضی وقتا هم ناجور سر دردم و سرم تیر میکشه و یهویی خون دماغ میشم
بعضی روزا خیلی میخابم و بعضی وقتا اصن خابم نمیبره و خستم
احساس میکنم حافظه ی کوتاه مدتمم بهم ریخته خیلی زود یادم میره و چیزایی ک قبلا خیلی خوب یادم می امد و الان بزور یادم میاد ممکنه ربطی به سرطان خون داشته باشه لطفا بگید؟
سلام
خیر علایم شما به سرطان خون نمیخورد
جهت معاینه و ازمایش به متخصص داخلی مراجعه کنید
در صورت نرمال بودن توسط روانپزشک ویزیت شوید
سلام شوهر من خون دماغ زیاد میشه وسرفه های خونی داره بدنش درد میکنه هرکار میکنم دکتر نمیره که ازمایش بده روی بدنش کبودی نداره سیگار مصرف میکنه وگاهی الکل میخواستم بدونم با علایمی که داره ممکنه سرطان خون باشه ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
باید بررسی شوند
عکس قفسه سینه و آزمایش cbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3, esr, crp انجام شود
سلام خسته نباشید من ۱۶ سالمه خستگی زیاد دارم خواب زیاد یعنی بعد ساعتها بازم حس بیخوابی دارم خون دماغ خیلی میشم ضعف عضلات دارم کاهش وزن شدید دارم و سردرد های همیشگی
سلام
باید آزمایش cbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3 , esr , crp انجام شود
سلام
من همسرم بشدت تعریق های شبانه دارند و در پشت بدنش دو لکه قرمز خون وجود داره که نمیدونم کی تشکیل شد ( این علائم به مدت ۶ ماه که ازدواج کردم وجود داره)
الان مدت ۷ روز سر درد مدوام و مزمن داره که باعث سر گیجه و تاری دید میشه و ۳ روز که سمت راست صورتش یهو دچار تورم شده . عکس از فک و دندانش گرفته شد که گفتن عفونت ناشی از دندان نیست اما منتشر شد
پزشک متخصص داخلی ازمایشesr . cbc diff , RF براش نوشت
اگر اشتباه نکنم یکی برای روماتئید یکی انمی و لوسمی
چقدر این علائم میتونن نزدیک به سرطان باشن؟؟؟؟؟
سلام
نگران نباشید
بدون بررسی پاسخ آزمایشات نمیتوان نظری داد
سلام شوهرم ۲۵ سالشه این سه روزه که تب میکنه به خصوص شبا.بعد که تب میکنه عرق شدید هم میکنه البته فقط شبا.سردرد و سرگیجه و بی حالی و ضعف هم داره.آزمایش خون داد پلاکتش ۲۰هزارتا پایین بود.مشکلش چیه؟
سلام
باید معاینه و بررسی شوند
سلام ببخشید من پسر 16 ساله هستم… چند وقته خوابم بهم ریخته و زیاد میخوابم….. یک لکه گوچیک قرمز مثل جای چنگ روی دستمه ولی درد نداره…. اشتهامم یکم کم شده…. البته استرس هم دارم… علت چیه؟
سلام
علایم فوق به نفع سرطان نیست
جهت درمان استرس خود به پزشک مراجعه کنید
سلام وخسته نباشی
50سال دارم مدتی است که 6کیلو کاهش وزن داشتم واز 20روزپیش متوجه ورم لنفاوی زیر گردن سمت راست شدم سونوگرافی کردم که لنفاوی دوونیم سانت شده وآزمایش خون انجام داد که Ldh ومیکروگلوبین نرمال بود باسرنگ از از لنفاوی تیکه برداری کردن که دیروز برای جواب مراجعه کردم که گفت آزمایش مشکوکه وبایستی غده لنفاوی با جراحی خارج بشه وبرای آزمایش بیاری درضمن سونو کامل داخل شکم وکلیه طحال هم انجام دادم که موردی نداشت
درضمن تعریق وتب ندارم
سلام
اینکه آزمایش و سونوگرافی نرمال است نشانه خوبی است
جهت تشخیص قطعی جراحی غده لنفاوی انجام شود
نگران نباشید
سلام
یک خانم ۴۹ ساله هستم. از حدودا آبان ۹۸ قسمت جلوی ساق پایم دچار خارش می شد بعد قسمت کنار پا خارش می گرفت. اول برآمدگی های ریز قرمز مثل کهیر بود که وقتی می خاراندم پوسته پوسته هم می شد. به دکتر مراجعه کردم، پماد داد. بعد از چند روزی بهتر شد ولی جای آن به شکل لکه های قهوه ای پررنگ باقی ماند و همین لکه های قهوه ای پررنگ به شکل پراکنده اکنون تا زانو امتداد پیدا کرده. می خوام ببینم مشکوک نیست؟
سلام
ضایعات نیاز به معاینه دارد
با توجه به عدم بهبودی و تکثیر آن به متخصص پوست مراجعه کنید.
سلام
من از بچگی تعریق شبانه داشتم و دارم طوری که تمام بالشم خیس آب میشه…خون دماغ هم همیشه میشم اونم از بچگیمه. بعضی اوقات اونقدر بدنم داغ میشه که همه جام قرمز رنگ میشه…سردرد و سرگیجه هم دارم و بیشتر اوقات هم رنگ پریدم و همیشه هم یبوست دارم
به خانوادم گفتم احتمال داره سرطان خون داشته باشم بهم خندیدن و گفتن تو بچه ای خیال کردی
رفتیم دکتر دکنتر گف نگران نباش هیچی نیست
اما من بیشتر این علائم رو دارم
من ۱۶ سالمه و به شدت تکرار میکنم به شدت ریزش مو دارم
توروخدا کمکم کنید
سلام
این که از کودکی دچار این مشکلات هستید به ضرر بیماری حادی همچون سرطان است و احتمال آن بعید است
جهت چکاپ آزمایشcbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3, ESr,crp, bun, cr , wright, 2me انجام شود
سلام وقت به خیر. مادرم بیماری MS و دیابت دارن. تقریبا 2-3 ماهی میشه که در آزمایش خونش میزان پلاکت پایینه. یعنی زیر 100. (قبل عید نزدیک 70 و سه هفته پیش 35) اما سایر آزمایش های خونی شامل گلبول های قرمز و سفید،کبدی و کلیوی در حد ایده آل هست. متاسفانه روی بدنشون کبودی داره. که دکتر مغز و اعصابش گفته که داروهاش رو دوزش رو کم کنه ودیگه آسپرین مصرف نکنه. با مکمل آهن آیرون پلاس مارینوکس کمی از شدت کبودی ها کم شده اما هنوز هم بدن کبود میشه. دکتر مغز و اعصاب گفتن یک ماه دیگه آزمایش تکرار بشه. آیا باید به دکتر متخصص خونی مراجعه بشه؟ علت چی میتونه باشه؟
سلام
میتواند بعلت مصرف دارو باشد طبق دستور متخصص مغز و اعصاب آزمایش ها مجدد تکرار شود