نشانههای سرطان خون چیست؟ آیا سرطان خون درمان دارد؟ در این مقاله از مجله دکتردکتر به طور کامل به علائم بیماری سرطان خون، راههای تشخیص و درمان آن پرداختهایم؛ برای یافتن پاسخ سوالات خود در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
علائم سرطان خون چیست؟
چندین نوع سرطان به سلولهای تشکیلدهنده خون حملهور میشوند. علائم این نوع سلولهای سرطانی اغلب به آرامی رخ میدهد، به همین دلیل ممکن است فرد متوجه مشخصههای بیماری نشود.
در واقع، برخی افراد مبتلا به سرطانهای خون هیچ مشخصهی بارز یا نشانهای ندارند. اما عوامل و علائم مشترکی وجود دارد که میتوان در انواع شایع سرطان خون مشاهده کرد.
نشانههای لوسمی (نوعی از سرطان خون)
سلولهای خونی از مغز استخوان نشأت میگیرند و در همین جاست که سلولهای سرطانی لوسمی نیز ایجاد میشوند. این سلولهای سرطانی باعث شکلگیری گلبولهای سفید غیرطبیعی میشوند که عمری بیش از حالت عادی دارند. این نوع گلبولهای سفید غیرطبیعی برخلاف گلبولهای سالم، توان مبارزه با عفونتها و عوامل بیماریزا را ندارند.
انواع مختلفی سرطان خون وجود دارد. برخی از سرطانها به سرعت رشد میکنند (سرطانهای حاد). در این نوع سرطانهای خون درست مانند اینکه فرد به آنفولانزا مبتلا شده باشد ناگهان بیمار میشود.
اما انواع دیگر سرطان خون نیز وجود دارند که بروز علائم آن ممکن است سالها طول بکشد (مزمن). نخستین علائم این نوع سرطانهای خون را باید در نتایج غیر معمول آزمایش خون جستجو کرد.
بیشتر علایم سرطان خون به این دلیل بروز پیدا میکنند که سلولهای سرطانی، سلولهای خونی سالم را از رشد و کارکرد طبیعی خود باز میدارند.
کم خونی چیست و چه علائمی دارد؟
اختلالی است که در آن بدن فرد به اندازه لازم گلبولهای قرمز خون نمیسازد یا سلولهای خونی ناسالمی را تولید میکند که کارکرد طبیعی ندارند. علایم کمخونی شامل موارد زیر است:
- احساس ضعف و خستگی
- تنگی نفس
- سرگیجه
- رنگپریدگی پوست
- درد در ناحیهی قفسه سینه
نشانههای اختلال انعقاد خون چیست؟
پلاکتها یکی از اجزای اصلی سلولهای خونی هستند که در هنگام بریدگی رگها به هم میچسبند و موجب لخته شدن خون میشوند. اما هنگامی که لخته شدن خون به درستی انجام نگیرد، بریدگیهای کوچک و جزئی نیز باعث خونریزی بیش از حد میشوند. در همین حال، فرد ممکن است غالبا از ناحیهی بینی دچار خونریزی شود. علاوه بر این، علائم دیگری نیز در فرد مشاهده میشوند.
علائم دیگر انعقاد خون عبارتند از:
- کبودی غیر معمول
- خونریزی لثهها (اگر خونریزی لثه دارید در مقاله درمان خونریزی لثه با روشهای درمان آن آشنا شوید.)
- نقاط ریزِ قرمز رنگ که از رگهای خونی شکسته شده نشأت میگیرند.
- در خانمها، خونریزی غیرعادی زیاد و طولانیمدت در دوران قاعدگی
- مدفوع تیره یا مشاهدهی لکههای خونی و قرمز رنگ در آن
سایر علایم و نشانههای لوسمی
از آنجایی که گلبولهای سفید بدن به خوبی قادر به مبارزه با عفونتها و عوامل بیماریزا نیستند، فرد مبتلا بیش از حد معمول بیمار میشود و زمان بهبودی نیز عموما طولانیتر از حد عادی است.
ممکن است فرد تب زیاد یا تعریق شبانه نیز داشته باشد. تشکیل سلولهای سرطانی در غدد لنفاوی، لوزهها، کبد و طحال نیز موجب وَرم در این نواحی میشود.
علاوه بر این،خود فرد ممکن است تودهها یا غدههایی را در زیر گردن یا زیربغل مشاهده کند و یا امکان دارد که بعد از خوردن غذای کم، حس سیری به او دست بدهد. همینطور فرد بدون دلیل وزن زیادی را از دست میدهد. رشد سلولهای سرطانی در مغز استخوان نیز برخی اوقات موجب درد استخوان میشود.
نشانههای سرطان خون لنفوما
دستگاه لنفاوی بدن دارای نوعی از گلبولهای سفید خون موسوم به لنفوسیتها است که به بدن یاری میرساند در مقابل عفونتها مبارزه کرده و مواد زائد را دفع کند.
سلولهای سرطان لنفوم باعث میشود بدن لنفوسیتهای غیر طبیعی تولید کند که توان مبارزه با عفونتها را ندارند. تورم غدههای لنفاوی از علایم اصلی این نوع سلولهای سرطانی است.
فرد ممکن است که متوجه غدهها یا تودههایی در زیر گردن، زیر بغل یا کشاله ران شود. تورم غدههای لنفاوی همینطور باعث وارد شدن فشار به اعضای دیگر بدن شده و موجب میشود که فرد دچار سرفه، تنگی نفس یا درد در ناحیهی قفسه سینه، شکم یا استخوانها شود. امکان دارد که طحال فرد بزرگتر شود یا حسِ سیری یا نفخ به او دست بدهد.
آماس غدههای لنفاوی عموما دردناک نیستند، اما ممکن است فرد با مصرف نوشیدنیهای الکلی دچار درد شود.
علائم و نشانههای سلولهای سرطان لنفوئیدی
برخی از رایجترین علایم و نشانههای سلولهای سرطان لنفوئیدی عبارتند از:
- تب
- تعریق شبانه
- احساس ضعف و خستگی
- کاهش وزن بدون دلیل
- خارش پوست
مولتیپل میلوما و نشانههای آن چیست؟
سلولهای پلاسما نوع دیگری از سلولهای بدن هستند که به مبارزه علیه بیماریها در دستگاه گردش خون یاری میرسانند. «مولتیپل میلوما (Multiple myeloma)» یا میلوم متعدد باعث میشود که مغز استخوان سلولهای پلاسمایی غیر طبیعی بسازد که از کنترل خارج شده و بدن را از تولید سلولهای خونی سالم بازدارند.
سلولهای پلاسمای غیرطبیعی ممکن است که مواد شیمیایی را در خون آزاد کنند که موجب آسیب به اندامها و بافتهای بدن شود. برخی از انواع سلولهای سرطانی سریعتر از سایرین رشد میکنند، اما معمولا علایم بیماری تا زمانی که فرد برای مدت طولانی به آن مبتلا نشده باشد بروز پیدا نمیکند.
درد استخوان؛ اصلیترین علامت مولتیپل میلوما
استخوان درد از شایعترین علایم و نشانههای مولتیپل میلوما است. در این حالت فرد دردهای شدید و طولانیمدتی را در ناحیهی کمر یا دندههای خود حس میکند. در همین حال، سلولهای سرطانی مواد شیمیایی را ترشح میکنند که فرایند رشد و ترمیم طبیعی استخوانها را قطع میکند.
در نتیجه، استخوانهای فرد نازک و ضعیف شده و به راحتی میشکنند. آسیب دیدگی استخوانهای ستون فقرات میتواند روی اعصاب تأثیر گذاشته و موجب درد یا ضعف و خستگی پاها، گزگز یا سوزن سوزن شدن دستها و عدم کنترل روده و مثانه شود.
هایپرکلسمی یا سطح کلسیم بالا در خون از نشانههای مولتیپل میلوما
مولتیپل میلوما منجر به بالا رفتن سطح کلسیم در خون نیز میشود که میتواند علائمی شامل موارد زیر را در پی داشته باشد:
- حالت تهوع و درد معده
- تشنگی و ادرار بیش از حد
- یبوست
- از دست دادن اشتها
- ضعف و خستگی
- گیجی
سطح بالای کلسیم در خون میتواند به کلیهها نیز آسیب وارد کند. پروتئینهای خاصی که از سلولهای سرطانی نشأت میگیرند، میتوانند موجب بروز علایمی مانند وَرم و آماس پا، تنگی نفس و خارش پوست شوند.
سایر علائم مولتیپل میلوما
پروتئینهایی که سلولهای سرطانی ترشح میکنند به اعصاب آسیب رسانده و میتوانند موجب ضعف و خستگی، بیحسی، درد دست و پا شوند. همچنین سلولهای سرطانی جای سلولهای سالم خونی را تنگ کرده و موجب اختلال در کارکرد این سلولها میشوند. به این جهت، فرد ممکن است که دچار خونریزی شده یا اینکه بدن او مستعد کمخونی یا عفونت شود.
تشخیص سرطان خون به چه صورت انجام میشود؟
برای تشخیص سرطان خون ممکن است به چندین آزمایش احتیاج باشد. در همین حال، در حین درمان سرطان خون، آزمایشهای منظمی برای پیگیری روند درمان بیماری انجام میگیرد.
شایعترین انواع آزمایشها برای تشخیص سرطان خون، شامل آزمایش خون و بیوپسی (بافتبرداری) هستند. اما ممکن است که برای نظارت بر علایم بیماری یا روند درمان نیاز به روشهای مختلف تصویربرداری نیز باشد.
آزمایشهایی که برای تشخیص سرطان خون انجام میگیرند به علائم و نوع سرطان خونی بستگی دارند که بیمار مشکوک به ابتلا به آن است. بدن همه با هم فرق دارد و از این جهت علایم بیماری در بین افراد مختلف با هم تفاوت دارد. از این رو، حتی بیمارانی با عارضهی یکسان ممکن است نیاز به آزمایشهای متفاوتی داشته باشند.
انواع آزمایشهای خون برای تشخیص سرطان خون
آزمایش خون، یکی از آزمایشهایی است که میتواند برای تشخیص و نظارت بر سرطان خون به کار رود. با این حال، باید توجه داشت که بیماریهای زیادی را میتوان از طریق بررسی نمونه خون تشخیص داد. از این جهت، انجام این نوع آزمایش به معنای ابتلای فرد به سرطان خون نیست.
شمارش کامل خون
در آزمایش شمارش کامل خون (CBC) یا هموگرام تعداد هر نوع از سلولهای خونی بیمار، گلبولهای قرمز و سفید و پلاکتها اندازهگیری میشود. در این نوع آزمایش، نمونه خون در آزمایشگاه زیر دستگاه مخصوصی برده میشود و تعداد سلولهای خونی شمارش میشود.
غربالگری عفونت/ آزمون ویروسشناسی
مهم است که پزشکان قبل از شروع درمان بر وضعیت سلامت عمومی بیمار خود احاطهی کامل داشته باشند. به همین دلیل در این مرحله ممکن است که پزشک آزمایشهای متعددی برای تشخیص سایر بیماریها مانند HIV (ایدز)، هپاتیت B و C را نیز به بیمار توصیه کند. در صورتی که تشخیص داده شود که فرد علاوه بر سرطان خون به این بیماریها نیز مبتلاست؛ پزشک معالج باید در حین درمان سرطان به درمان این بیماریها نیز بپردازد.
آزمون عملکرد کبد
آزمون عملکرد کبد (LFT)، گروهی از آزمایشهای خونی است که در آن عملکرد کبد بررسی میشود. در صورتی که بیمار نیاز به شیمی درمانی داشته باشد، در این حالت باید داروهای زیادی را مصرف کند که در کبد تجزیه میشوند. در صورتی که کبد دچار آسیب شده باشد یا عملکرد عادی نداشته، روی میزان جذب داروها نیز تاثیر میگذارد.
آزمایش گستره خون محیطی
گستره خون محیطی یا اسمیر برای بررسی اندازه، شکل و سلامت سلولهای خونی گلبولهای قرمز و سفید و پلاکتها به کار میرود.
بررسی تغييرات الکتروليتها و اوره خون
در آزمایش تغييرات الکتروليتها و اوره خون، عملکرد کلیههای بیمار بررسی میشود. این آزمایش به پزشک معالج یاری میرساند تا دوز مصرف داروهای بیمار را تعیین کرده و هرگونه آسیبی که سرطان یا درمانهای به کار رفته برای آن به بدن وارد کرده را بررسی کند.
سایر آزمایشها برای تشخیص سرطان خون
برخی آزمایشهای سایتومتری (یاختهسنجی) و سیتوژنتیک (بررسی ساختمان کروموزومها) نیز میتواند از طریق نمونههای خون انجام گیرد و به تشخیص سرطان خون یاری برساند.
بیوپسی مغز استخوان
در بیوپسی و آسپیراسیون مغز استخوان، پزشکان نمونهی کوچکی از مغز استخوان بیمار را برمیدارند. این نمونه بعدا در آزمایشگاه زیر میکروسکوپ مشاهده میشود و پزشکان میتوانند با آن وضعیت سلولهای خونی بیمار را ارزیابی کنند.
دو نوع بیوپسی مغز استخوان مورد استفاده قرار میگیرد که عبارتند از:
- آسپیرات که در آن مایعی از مغز استخوان بیمار برداشته میشود.
- متهکاری مغز استخوان که در آن نمونهای از بافت اسفنجی به همراه مقداری از استخوان برداشته میشود.
بیوپسی مغز استخوان میتواند برای تشخیص سرطان خون، همینطور تاثیر آن روی بدن و انتخاب نوع درمان به کار رود. مبتلایان به برخی از انواع سرطان خون (یا مشکوک به ابتلا) ممکن است نیاز به یک یا چند آزمایش بافتبرداری یا بیوپسی داشته باشند.
بیوپسی گره لنفاوی
بیوپسی گره لنفاوی، یک عمل جراحی ساده و کوچک است که در آن نمونهای از گره لنفاوی بیمار برداشته میشود. این آزمایش عموما برای بررسی وجود تومورهای لنفاوی به کار میرود، اما میتواند برای تشخیص سرطان خون نیز مورد استفاده قرار گیرد.
انواع تصویربرداریها برای تشخیص سرطان خون
از روشهای تصویربرداری مختلفی میتوان برای تشخیص انواع سرطان خون مانند سرطان خون لنفوئیدی استفاده کرد. این نوع آزمایشهای تصویربرداری برای سایر سرطانهای خون به کار برده نمیشود، اما میتوان از آن برای بررسی برخی علائم سرطان خون از جمله تورم طحال استفاده کرد.
سیتی اسکن
سیتی اسکن یا توموگرافی رایانهای نوعی تصویربرداری پرتوی ایکس است. سیتی اسکن از آزمایشهای معمول برای تشخیص سرطان خون نیست، اما برای موارد خاصی مانند داشتن کبد یا طحال متورم به کار میرود.
ام.آر.آی
در تصویربرداری ام.آر.آی (MRI) یا تصویرسازی تشدید مغناطیسی که به وسیلهی امواج رادیویی به جای پرتوی ایکس انجام میگیرد، از بافتهای نرم (غیر استخوانی) تصویربرداری میشود. امآرآی هم از آزمایشهای معمول برای تشخیص سرطان خون محسوب نمیشود، اما ممکن است که پزشک معالج برای توصیه آن دلایل خاصی داشته باشد.
پِت اسکن
پِت اسکن (PET) یا برشنگاری با گسیل پوزیترون، مشابه آزمایش امآرآی است اما در آن به بیمار دوز خاصی از یک داروی رادیواکتیو تزریق میشود. در پِت اسکن مقادیر بسیار اندکی پرتوی ایکس به کار گرفته میشود. این نوع تصویربرداری ممکن است در صورت مشاهده وَرم گرههای لنفاوی انجام گیرد. علاوه بر این، ممکن است برای بررسی شرایط بیماری پس از درمان نیز به کار رود.
تصویربرداری پرتوی ایکس
تصویربرداری پرتوی ایکس میتواند میتواند برای بررسی بافتهای متراکم مانند استخوانها به کار رود. پزشکان ممکن است هنگام تشخیص عفونت یا مشکلات قفسه سینه از تصویربرداری پرتوی ایکس بهره ببرند. افراد مبتلا به سرطان خون از نوع میلوئیدی یا مغز استخوانی ممکن است نیاز به انجام یک سری از تصویربرداریهای پرتوی ایکس داشته باشند که گاهی به آن «نقشهبرداری اسکلتی» نیز گفته میشود.
سونوگرافی برای تشخیص سرطان خون
سونوگرافی نیز میتواند برای بررسی و تشخیص سرطان خون به کار گرفته شود. از سونوگرافی میتوان برای بررسی طحال استفاده کرد که در سرطان لنفوئیدی اغلب متورم میشود. از سونوگرافی برای بررسی گرههای لنفاوی در حین بافتبرداری نیز استفاده میشود.
آیا سرطان خون درمان دارد؟
برای انواع سرطانها، درمانهای مختلفی با مزایا، عوارض جانبی و خطرات متفاوتی در دسترس است. با اینکه میتوان با مصرف داروهای منظم برخی سلولهای سرطان خون با رشد آهسته را کنترل کرد، اما سلولهای سرطانی حاد با رشد سریعتر نیاز به درمانهای قویتری دارند.
انواع درمانهایی که پزشکان به بیماران توصیه میکنند، به نوع سرطان خون، وضعیت بدنی و خواسته خود بیمار بستگی دارد. در همین حال، امکان دارد بیمار بخواهد از یک نوع درمان خاص یا چند درمان همزمان بهره ببرد. برخی از بیماران نیز ممکن است که هیچوقت نیاز به درمان نداشته باشند یا خودشان نخواهند معالجه شوند.
درمانهای قویتر میتوانند روی بدن فشار مضاعفی را وارد کنند، از این جهت، نمیتوانند برای هر فرد و بیماری مناسب و لازم باشند. برخی از بیماران نیز ممکن است که به درمانی ملایمتر (با شدتی کمتر) بهتر جواب دهند و حتی اگر درمان سرطان خون به خوبی جواب ندهد، بیمار کیفیت زندگی بهتری در طول دورهی درمانی خود خواهد داشت.
انواع درمان سرطان خون
درمانهای احتمالی مختلفی برای درمان سرطان خون در دسترس است. ممکن است این عبارات و اصطلاحات پزشکی در رابطه با درمان سرطان خون به گوشتان خورده باشد که در ادامه با هم مرور میکنیم.
درمانهای با شدت بالا
درمان با شدت به درمانهای پرقوت و قوی گفته میشود. در درمان سرطان خون، این نوع درمان شامل استفاده از داروهای قوی برای کُشتن سلولهای سرطانی یا ممانعت از رشد سلولهای سرطانی است. عمده انواع درمانهای با شدت سرطان خون عبارتند از:
شیمیدرمانی با دوز بالا یا دوز معمول: در این روش درمانی از دارو برای کُشتن و از بین بردن سلولهای سرطانی و جلوگیری از تکثیر و رشد این دست سلولها بهره برده میشود.
پیوند سلولهای بنیادی: در این روش درمانی ابتدا از دوزهای زیاد شیمی درمانی یا کموتراپی برای کُشتن سلولهای غیر طبیعی در مغز استخوان یا غدد لنفاوی بهره برده میشود و سپس سلولهای بنیادی جدید (از سلولهای خونی خود بیمار یا سلولهای اهدایی) به بیمار تزریق میشود. هدف این نوع درمان این است که سلولهای بنیادی جدید شروع به تولید و تکثیر سلولهای خونی سالم کنند.
برخی از انواع درمانهای بیولوژیکی/ ایمنیدرمانی یا ایمونوتراپی(Immunotherapy) / پادتنهای مونوکلونال: در این درمانها از داروهایی بهره برده میشود تا دستگاه ایمنی بدن را وادار به مقابله با سلولهای سرطانی کند.
پرتو درمانی یا رادیوتراپی (Radiotherapy): در این روش درمان سرطان خون از پرتوهای نافذ و پر انرژی برای کُشتن و از بین بردن سلولهای سرطانی در نواحی خاص (بیشتر در درمان سرطانهای ناشی از سلولهای لنفوئیدی) استفاده میشود.
عمل جراحی: گاهیاوقات اما به ندرت عمل جراحی مانند اسپلنکتومی یا جراحی برداشتن طحال به بیمار پیشنهاد میشود.
با اینکه برخی از درمانهایی که نام برده شد، امکان کنترل یا درمان سرطان خون را فراهم میکنند، اما بسیاری از این درمانها نیز با عوارض جانبی کوتاهمدت یا طولانیمدت همراه هستند.
درمانهای بدون شدت یا با شدت کم
درمانهای بدون شدت مانند شیمیدرمانی با دوز کم معمولا درمانهای ملایمتری بوده و عوارض جانبی کمتری نیز برای بیمار دارند. در بیشتر موارد، این روشهای درمانی، سرطان خون را درمان نمیکنند، اما میتوانند به فروکش کردن یا تخفیف علایم بیماری برای مدت طولانی یاری رسانند. انواع درمان سرطان خون با شدت کم عبارتند از:
شیمیدرمانی با دوز پایین: در این درمان از داروهای کُشنده سلولهای سرطانی برای از بین بردن و جلوگیری از رشد و تکثیر این سلولها بهره برده میشود.
برخی از انواع درمانهای بیولوژیکی/ ایمنی درمانی/ پادتنهای مونوکلونال: در این درمانها از داروهایی بهره برده میشود تا دستگاه ایمنی بدن را وادار به مقابله با سلولهای سرطانی کند. این روشهای درمانی ملایم ممکن است که برای دورهی طولانی جهت نظارت بر وضعیت بیماری سرطان خون به کار روند.
درمان شفابخش
این درمان همانطور که از نامش پیداست، برای درمان کامل سرطان خون به کار میرود. اگر پزشک معالج تشخیص دهد که بیمار بعید است بتواند از پس درمانهای قویتر بربیاید، ممکن است درمانهای ملایمتری را به او توصیه کند که ضمن ارتقای کیفیت زندگی بیمار، عوارضی جانبی کمتری نیز دارند.
درمانهای غیرشفابخش
این درمان با کاستن از سلولهای سرطانی، به فروکش کردن بیماری یا تخفیف علایم آن کمک میکند. درمان غیرشفابخش میتواند قوی (با شدت) یا ملایمتر (با شدت کمتر) باشد.
انتظار هوشیارانه
در بیمارانی که رشد سلولهای سرطانی آهسته است، انتظار هوشیارانه، یکی از گزینههای درمانی است. در این روش درمان سرطان خون، بیمار بلافاصله تحت درمان قرار نمیگیرد، بلکه آزمایش خون و معاینات دیگر را مرتبا انجام میدهد تا وضعیتش به دقت تحتنظر باشد. و فقط در صورتی که نیاز باشد عموما شیمیدرمانی با دوز کم یا دوز معمول شروع میشود.
مراقبتهای حمایتی
بیمارانی که تحت درمان به روشهای شدید یا غیر شدید قرار دارند، در کنار درمان خود از مراقبتهای حمایتی نیز بهرهمند میشوند. در مراقبتهای حمایتی مستقیما با سلولهای سرطانی مقابله نمیشود، بلکه علایم بیماری تحتنظر قرار گرفته تا بیمار وضعیت عمومی بهتری با علایم خفیفتری داشته باشد. به عنوان مثال، بیمار ممکن است برای پیشگیری یا درمان کمخونی از پیوند خون، آنتیبیوتیکها یا داروهای دیگر برای عفونت و هر گونه عوارض جانبی شیمیدرمانی مانند موکوزیت دهانی بهرهمند شود.
درمان تسکینی
درمان تسکینی به درمان و مراقبتهایی گفته میشود که در آن علایم بیماری تحت کنترل قرار میگیرد. هدف از درمان تسکینی، ارتقای کیفیت زندگی و همینطور سلامت عاطفی و جسمی بیمار است. بر خلاف تصور، روشهای درمان تسکینی فقط برای دوران پایانی زندگانی بیماران مبتلا به سرطان به کار نمیرود، بلکه ممکن است بیمار در هنگام تشخیص و پس از شروع درمان سرطان خون از آن بهرهمند شود.
پیگیری مراقبتهای پزشکی در طول دوره سرطان خون
هدف از از پیگیری مراقبتهای پزشکی، بررسی علایم عود بیماری و عوارض جانبی است تا حصول اطمینان شود که بیمار در صورت نیاز از درمان صحیح بهرهمند میشود.
فروکش کردن سرطان خون
هدف اکثر (اما نه همهی) درمانهای سرطان خون فروکش کردن بیماری است. فروکش کردن بدین معناست که سلولهای سرطانی در بدن بیمار کاملا از بین بروند.
بعد از اینکه بیمار معالجه شد، پزشک آزمایشهای بیشتری مشابه همان آزمایشهایی که برای تشخیص سرطان خون به کار میروند را انجام میدهد تا سلولهای سرطانی (در صورتی که هنوز در بدن باقی مانده باشند) را شناسایی کند. به این جهت درمانهای فروکش کردن بیماری مختلفی بسته به واکنش بدن و شمار سلولهای سرطانی وجود دارد. برخی پزشکان وقتی تشخیص دهند که بیماری فروکش کرده، سرطان خون را کاملا درمان شده تشخیص میدهند. خوشبختانه در بسیاری از موارد در این مرحله بهبودی کامل تشخیص داده میشود.
عود بیماری سرطان خون
برخی بیماران مبتلا به انواع سرطان خون ممکن است عود بیماری خود را تجربه کنند. عود به معنای بازگشت سرطان است. پزشکان عموما در طول درمان و پس از آن، احتمال عود بیماری را به دقت بررسی میکنند. عوامل خطری زیادی برای عود سرطان خون وجود دارد، از جمله سلامت فرد، سن و مرحلهای که بیماری در آن تشخیص داده میشود.
برای بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان خون، گزینههای درمانی بیشتری برای دورهی پس از عود در نظر گرفته میشود که هدف آن نیز بازگرداندن بیمار به مرحلهی فروکش کردن بیماری است. عموما هر چه مدت فروکش کردن بیماری قبل از عود طولانیتر باشد، تعیین پیشآگهی برای بیمار امیدبخشتر است.
درمانهای طب مکمل و جایگزین برای بهبود سرطان خون
درمانهای طب مکمل و جایگزین روشهایی مانند مراقبه، ماساژ یا طبسوزنی هستند که در کنار درمانهای رایج پزشکی به کار برده میشوند تا فرد حال عمومی بهتری داشته باشد. هنوز هیچ مدرکی حاکی از نتایج مثبت این روشهای درمانی در بهبود سرطان خون نبوده است. اما، برخی تحقیقات نشان دادهاند که درمانهای طب مکمل و جایگزین به تخفیف و کنترل علایم بیماری و عوارض جانبی آن کمک میکنند.
منابع:
bloodwise.org.uk
bloodwise.org.uk
باسلام و عرض ادب من ۱۸سالمه و ۲ماه پیش یه چیزی زیر چانم بود رفتم دکتر گفت کیست چندتا قرص خوردم الان رفته الانم دوهفتس بدنم کهیر داره و مدتی تنگی نفس میشدم الان دیگه خوبه تنگی نفسم و قرص برا کهیر مصرف میکنم بعضی موقع ها هم خون دماغ میشم ربطی به سرطان داره
سلام
دوست عزیز نگران نباشید
آزمایشcbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3 انجام شود
سلام
من ۱۸ سالمه
احساس خستگی می کنم، بعد ۱۰ ساعت خواب فک می کنم اصلا خواب نکردم درد در ناحیه پشت و ارنج دست هام دارم تپش قلبم خیلی شدید شده خیلی استرس دارم حالت تهوع دارم هنگام استرس زیاد
هنگام برخاستن سرگیچه دارم یک هفته قبل دو نقطه سرخ روی کف دستم ایجاد شده اما نه بزرگ شده نه درد داره
ضعف عضلانی دارم
هنگام خشک شدن دماغ خون دماغ شدید دارم
لطفا بگید ربطی به سرطان خون دارد؟
سلام
علایم شما بیشتر به نظر می رسد مربوط به استرس و اضطراب باشد
سلام خسته نباشیدبنده 16سالمه واحساس خستگی وضعف دارم دورچشم هایم هم تیره هس ورنگ پوست صورتم هم بسیارتیره شده واون لکه های ریز خونی که اشاره شده بودهرباردریک نقطه ازبدنم مشاهده میشه اکثرادماغم خون میادوبنداومدنش کارخداس چشمانم هم چندوقت است که به صورت نصفه قرمز شده می خواستم ببینم علاعم چیه وبایدچیکارکنم
سلام
جهت انجام ازمایش های انعقادی به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام من ۲۰سالمه چند وقتیه ساق و ساعدام درد میکنند و سوزن سوزن میشن و با گرم گرفتن بهتر میشن زیر چشمام یروز بطور عجیب و ترسناکی بی دلیل کبود شده بود.جدیدا چند مرتبه هم بینیم ترشحات خونی داره و تنگی نفس شدید که فکر میکردم بخاطر استرسه .عرق شدید موقع خواب کم خواب و کم اشتها و گیج هم شدم و چشم درد و سردرد شدید و احساس تپش قلب همیشه هم خستم و ضعف دارم خارش کم دارم و اینکه تو بینیم از کورتون استفاده میکنم بخاطر آلرژی. اکثر اوقاتم معده درد و حالت تهوع دارم که البته چیز جدیدی نیست کل عمرم بخاطر ورم معده خفیف اینطوری بودم و یهو تو بدنم بی حس و خالی میشه انگار قلقلک بدن. خیلی نگرانم لطفا راهنمایی بفرمایید راستی نمیدونم ربطی داره یا نه ولی بویاییمم یکم از دست دادم ممنون
سلام
به متخصص داخلی مراجعه تا تحت چکاپ کامل و معاینه قرار بگیرید
در صورت سالم بودن و نرمال بودن ازمایشات به روانپزشک مراجعه فرمایید
سلام میدونم این موضوع ربطی به سرطان خون نداره ولی راهنمایی میخواستم و دیدم فعال هستید و جواب اکثریت رو میدید
من گاهی اوقات سرم نیمکره چپم یه نقطه بخصوصش تیر میکشه و یکم تا پایین میاد تا گوش مثلا و گاهی اوقات شبا سردرد های بدی دارم و بعضی نوقع ها موقع رفتن م گیج میره و همچی تار میشه سیاه نمیشه ها حالت های سفید و تار و باید حتما یه جا رو بگیرم وگرنه افتادم
میخواستم بدونم باید پیش کدوم دکتر برم
یا اصلا این مورد ها جدی هستن ؟
سلام خسته نباشید مادرم خون دماغ خیلی میشوند یک دو سال خیلی ضعیف شدن مامو گرافیشونم یک غده کوچک کلسیم رو نشون میده سرفه زیاد میکردن که با داروهای گیاهی الان بهتر شدن ایا متونه اینها علایم سرطان خون باشه چه ازمایش بدیم تا مطمئن بشیم انشاء الله سرطان نیست
سلام برادر من چند ماه پیش بیماریش با سرماخوردگی شروع شد به مرور همه جای بدنش درد گرفت ، درد داخل شکم ، سردرد، سر گیجه ، حالت تهوع ، کاهش وزن زیاد در زمان کم ، تاری دید و حتی مدفوعش سیاه شد خیلی پزشکان بررسی کردن اندوسکوپی و کرونوسکوپی ، سی تی با تزریق ، سونوگرافی داخل شکم ، ازمایش خون کامل همه چیش سالم فقط معده اش کمی عفونت داشت که دارو دادن اما برادر من همچنان عڋاب میکشه از این دردها و هیچ کس متوجه نمیشه چه مشکلی داره
سلام
اگر از لحاظ جسمی سالم هستند و تمام ازمایشات نرمال می باشد
گاهی مشکلات روحی می تواند سبب چنین علائمی شوند
ویزیت توسط روانپزشک پیشنهاد می شود
سلام من دختری 16 ساله هستم ی ندت طولانیه درددست شدید دارم و دستم کبود میشه سردردوسرگیجه هم دارم تب هم گاهی اوقات دارم زیر چشمام هم کبود شدن و حتی یه کاهش وزن شدیدهم داشتم یک غده ای هم رویه قفسه ی سینم بوجود اومده میشه بگید مشکلم چیه ؟ودلیلش چیه ؟
سلام
جهت معاینه به متخصص داخلی مراجعه فرمایید
من اکثرا حالت تهوع وشکم درد دارم وگهگاهی خون دماغ میشم آیا این علائم سرطان خون است واستخوانهایم بسیار درد میکنن
سلام
با این توضیحات مختصر و بدون معاینه و بررسی های ازمایشگاهی نمیتوان تشخیص بیماری نظیر سرطان خون را گذاشت!!
جهت معاینه شکم به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام من الان حدود چند ماهی هست که بدنم در بازه زمانی مشخص دچار عفونت میشه واحساس سرماخوردگی دارم و دو روزه خوب میشه دستهام همیشه داغ هست و روی دست چپم جوش های قرمز رنگ هست بعضی وقتا هم پا و دست هام دچار گرفتی عضله شدید میشن که بعد چند ساعت خوب میشه احساس ضعف بی حالی ندارم ولی بعضی وقتا سرم گیج میره من مشکل کبدی دارم میتونه این علایم از کبد باشه و بدنم همه دماش بالاست انگاری که نب دارم.
سلام
لازم است جهت معاینه به متخصص داخلی مراجعه شود
سلام من 24 سالمه و ازمایش خونم pt و ptt خونم گفتن خیلی بالا بوده و گفتن آزمایش های تخصصی باید شروع بشه و اصلا بهم نمیگن مشکلم چیه ، در مورد این دو آنزیمی که گفنم ممنون میشم اطلاعات بهم بدید. و علت انجام دادن این آزمایش کبودی های بدنم ، خون دماغ ، خونریزی های زیاد در زمان عادت ماهیانه.
و اکثر علائمی که داخل مقاله شما خوندم رو دارم و سابقه سرطان در خانواده داشتیم
ممنون از پاسخگویی
سلام
شما از نظر انعقاد خون دچار مشکل هستید
باید از نظر تعداد سلول های خونی مثل پلاکت و … بررسی شوید
تا علت مشخص و درمان صورت گیرد
باسلام ۳۰ساله هستم ۲فرزنددارم از۲۰سالگی کمردردشدیدداشتم ورفته رفته بادوفرزندسزارین کمردردم موقع کاربیش ازحد بالامیگیره وام ارآی رفتم ودیسگ گردن دارم ودیسگ کمرهم دارم بیش ازاندازه وسواس هستم وهمیشه کارمیکنم توخونه گاهی بازوهام وساق پاهام بی علت کبودمیشه وگردنم ناحیهوی دیسک همش میخواره درضمن پوکی استخوان وآرتروز هم دارم وهیچ دارویی مصرف نمیکنم
سلام
دوست عزیز
چند مسیله مختلف مطرح است
جهت درمان دیسک باید فیزیوتراپی و تزریق داخل مهره ها و استراحت و بستن گردنبند طبی زیر نظر متخصص انجام شود
سلام..من 15سالمه…زیر چشمم الکی تیره شده طوری ک انگار کتک خوردم و بینیم چن هفته قبلش ورم داشت…بیشتر مواقع تی بک سال گذشته سرگیجه میگرم ک چن ثانیه هیچی نمیبینم3/2ثانیه مثلا…استخونام درد میگیر و اشتهاهم ندارم….خیلی زودم سیر میشم …دوران قاعدگیم اصلا منظم نیست طوری ک ی بار6ماه کلا مریض بودم البته نه پشت سر هم…و خون ریزی هم زیاد بود…رنگ پریدیگی هم دارم….میشه بفرمایید اینا عوامل چ بیماری هستن؟؟
سلام
دوست عزیز جهت تشخیص ابتدا باید
آزمایشات cbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3, ldh, Esr , crp, bun, cr,
انجام شود
سونوگرافی تخمدان و رحم هم انجام شود
با سلام
دخترم7سالشه ،یه مدتیه زیاد خون دماغ میشه وریزش موی سرش خیلی زیاد شده ،لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام.باید بینی توسط متخصص اطفال ویزیت و
آزمایشات cbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3 , bun, cr, billT انجام شود
سلام
مادر من یه مدت هست ک بدنش خود ب خود کبود میشه و در ناحیه زانو تا ساق پا درد دارن این نشانه میتونه علائم سرطان خون باشه؟
سلام
این یک علامت کلی است که علل زیادی ممکن است مطرح باشد
باید آزمایشات cbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3 , bun و cr انجام شود
سلام من ۱۹ ساله هستم چند مدتی میشه ازدماغم ووقتی که صرفه میکنم خون بالا میاد و خیلی وقته که بیمار قلبی هم هستم لطفا رهنمایی کنید
سلام
دوست عزیز شما باید آزمایشات cbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3 و عکس قفسه سینه
انجام دهید
سلام ببخشید من تو ازمایش خونی که جدیدا دادم هردو ازمایش پلاکت خونم پایین بود و توی مدفوع هم خون پنهان دیده شده بود تقریبا یک ماهه که تنگی نفسم بیشتر شده چون اسم دارم و همچنین توش قلبم و سرگیجه های شدید دارم
سلام
جهت بررسی خون مخفی مدفوع باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید
عدد پلاکت را ذکر نکرده اید اگر زیر ۱۰۰ هزار است به فوق تخصص خون مراجعه کنید
سلاممنخانمی۴۴سالههستمتقریبامدتیکسالاستدربدنمعلائمیاحساسمیکنمکهمرانگرانکردهمانندضعفشدیدوخستگیبیمورد،گیجیوعدمتمرکز،تاریدید،شکمدردنفخشدید،بیاشتهایی،تبکم،یبوست،تازگیهالکههایقرمزبررویمچوقوزکپا،ایجاد،خواهشمیکنمخیلینگرانم
سلام
دوست عزیز جهت تاری دید و عدم تمرکز به پزشک مراجعه کنید
سلام من چند وقته هم بدن درد دارم استخوان ی بدنم درد میکنه آروم وقرار ندارم .واینکه دوبار خیلی اتفاقی خون دماغ شدم وتازگیا بدنم جایی بخوره سریع کبود میشه واینکه خیلی بی حال وهمیشه دلم میخاد دراز بکشم خوابمم کم شده واینکه دور ناف هم خیلی خارش هست ولی قرمز نیس.میشه راهنماییم کنید
با سلام و خسته نباشید من چند وقتی که اشتهام کم شده و احساس تهوع دارم ودر نتیجه احساس خستگی وضعف دارم گاهی دست و پاهام و استخوان هام درد میگیره بدنم بی دلیل کبود میشه توی ببینیم لخته خون هست در ضمن ۴۸ سالمه
سلام
دوست عزیز
آزمایشات cbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3, ldh, Esr , crp, bun, cr,
انجام شود
سلام من مدتیع خیلی استخوان های یدنم درد میکنه وخیلی بی حال و اینکه همیشع خسته ام .دوبار خیلی غیر عادی خون دماغ شدم وبی دلیل وزن کم کردم .تازگیا هم بدنم ب جایی بخوره سریع کبود میشه و خیلی قسمت دور نافم هم خارش زیاد داره ولی قرمز نیس دورش میشه راهنمای م کنید ممنتون میشم
سلام
دوست عزیز
آزمایشات cbc, diff ,pt, ptt, INR, pbc, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3, ldh, Esr , crp, bun, cr,
انجام شود
سلام خسته نباشید ، من چند وقتی هست کتف چپم درد میگیره ، گاهی هم راستم درگیر میشه ، خستگی خیلی زیادی دارم طوری که حتی بعد از خواب هشت ساعتم احساس فردیو دارم که اصلا نخوابیده، معمولا بخاطر تعریق صبا پا میشم ، اشتهامم کم شده و وزن کم کردم ، دست و پاهامم عرق میکنه و سرده ، به دکتر قلب مراجعه کردم اما چیزی نبود نبود ، می خواستم ببینم مشکلی دارم؟
سلام
شما باید آزمایش
ESR ,crp wright , 2me, cbc, diff ,Bun, cr ,, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3
انجام بدهید و عکس قفسه سینه انجام دهید
سلام اقا هستم سی سالمه تقریبا چندساله پادرد دارم رگهای پام دردمیکنه و جاهای از رگهام بادکرده هس و مشکل غلظت خون هم دارم چندروزی هس ک هردو پام از زانو ب پایین دردمیکنه و لنگ هم میزنم
سلام
رگ های پا احتمالا واریس است که نیاز به معاینه دارد
جهت درد پاها معاینه و عکس رادیولوژی و آزمایش کلسیم و ویتامین د۳ و ….باید انجام شود.به پزشک مراجعه کنید
من حدود دو ماه اول بالای رونم بعد یکی دو هفته زیر بغلم و بعدشم روی دستم بالای انگشت شصتم لکه ی قرمز رنگ افتاد
اونی که روی دستم گاهی اوقات میخواره ولی اون دوتای دیگه نه خارش ندارن فقط قرمز شده خواستم بدونم میتونه نشانه ی یه مریضی باشه یا نه؟
سلام
دوست عزیز
ضایعات باید معاینه شوند
تا عللی همچون عفونت قارچی پوست یا خونمردگی و ….بررسی شود
سلام من کم خونم و همیشه قند خونم پایین میاد بعضی واقع حالت سر گیجی دارم احتمال دار که من سرطان خون داشته باشم
سلام
دوست عزیز
احتمال سرطان بعید است
سلام من تو زمستون حالم بد شد و تب و لرز داشتم و گلوم چرک کرده بود رفتم دکتر گفت انفولانزاست و یه امپول ویتامین ب۱۲ زدم و یه هفته بعد خوب شدم ولی الان حالم خوبه اما یه سمت گردنم تا نواحی زیر گوشم گرفتگی داره و تیر میکشه ممنون میشم کمکم کنید
سلام…خسته نباشید…پتشی های بی دلیل در حد سه چهار تا که بی دلیل ایجاد میشن وبعد از چند روز ازبین میرن نیاز به بررسی پزشک داره؟
سلام
دوست عزیز
بهتر است آزمایش خون و بررسی انعقادی انجام شود
سلام خسته نباشید من ۱۹ ساله هستم و سه سال پیش سنگ کلیه کلسیمی داشتم که اخیرا با آزمایش متوجه شدم که از بین رفته و زمانی که ۴ سال داشتم به صورت مداوم خون دماغ میشدم روزی چند بار ولی بعد از ۳ سال دیگه خون دماغ نشدم ولی الان ۴ سالی میشه که سرگیجه های مدام و بی حس بودن خستگی بی حوصلگی و سوزن سوزن شدن دست و پا دارم و استخونای بدنم بیشتر تو ناحیه دست و پا درد میکنه و سردرد های همیشگی دارم و ۲ سال پیش یه دفعه ۱۰ کیلو وزن کم کردم بی دلیل شبها هم تب میکنم و به شدت گرمم میشه و دست و پام تقریبا همیشه سرده و با یه اتفاق کوچیک هم استخونام دچار آسیب دیدگی میشن یه بار دستم شکسته و پاهام چندین بار آسیب دیدن اونم با یه پیچ خوردگی ساده کم اشتها هم هستم و سریع سیر میشم البته نه همیشه میخواستم ببینم واقعا مشکلم جدی هست یا نه ؟
سلام من 17سالمه خیلی اوقات دچار درد استخوان در ناحیه کمرم میشم خون دماغ همراه با سرگیجه و ضعف هم دارم دو روزی هم هست سردرد خیلی شدید همراه با تب دارم اشتهام هم کم شده آیا مشکلم جدی هست؟
سلام دختری هستم ۲۴ ساله حدود یک ماهه ک طرف چپ بدنم سوزن سوزن میشه و احساس گز بودن میکنم مخصوصا وقتی با گوشی یا لپ تاپ کار میکنم شدتش بیشتر میشه و معمولا قسمت چپ سرمم درد میگیره،بعد از مدفوعمم خونریزی دارم کمی میخواستم ببینم مشکل جدی دارم یا نه؟
باسلام خسته نباشید من ۳۰ سالمه و مدتی هست که به راحتی سرما میخورم حتی با اب زرن به صورت و صورت شستن معمولی هم یک ساعت بعد ابریزش ببینی و تب شدیدمیکنم و تقریبا دو هفته هست که تمام نواحی شکمم بخصوص سمت بالا و چپ درد شدیدداره جوری که از درد به خودم میپیچپ رگ پریدگی و سرگیجه و اینکه پشت سرم مدام مثل نبص میزنه و صداش آزار دهنده هست دارم اما به تازگی تمام دست هام تا بازو لک سیاه سیه به طوری که رنگش با پوست وسط دست کاملا متفاوته متوجه شدم درصمن یکی دو هفته هم خارش شدید بدنم داشت باتشکر
سلام
با توجه به پراکنده بودن علایم جهت بررسی و معاینه به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام خسته نباشید من یک نقطه قرمز رنگ نزدیک قوزک پام زده میشه بعد از ۳ روز میره و روی پای دیگر ب وجود میاد که کاملا صاف و بدون خارش به متخصص پوست هم مراجعه کردم گفت جوش مهمی نیستن و بیشتر بخاطر استرسی که دارم نظر شما چیه چون وقتی چشمم میوفته نگران میشم
سلام
همانطور که پزشک شما فرموده اند بعید است دچار مشکل خاصی باشید
باسلام.مادر من45سالشه.3ساله سرطان تیرویید داره که از همون سه سال پیش ما بعد متاستاز به استخوان متوجه بیماریش شدیم.لگن.8تا از مهره ها.دنده ها.ریه درگیره.الانم 8ماهه کامل زمینگیر شده.تو لومبوساکرال درگیری شدید داره.5ماهه یکسره تهوع و استفراغ داره.تحمل دارو و غذا نداره.از دوهفته پیش کل بدنش بخصوص پاهاش دون دونای ریزو قرمزی زده.انقد زیادن که پاش کلا قرمز دیده میشه.ممکنه متاستاز به خون داشته باشه?اصلا کموتراپی نشده.فقط3نوبت یدتراپی شده.و نواحی که درگیر بودن پرتو درمانی شده.با این اوضاع میشه شیمی درمانی کرد ?جواب میده?یا فقط عمرشو کمتر میکنه??
سلام
دوست گرامی در این مورد بهتر است از پزشک خود بیمار که در جریان نوع کنسر تیرویید ،آزمایشات و سایر علایم بیمار هستند مشورت کنید
سلام پسری ۲۱ ساله هستم چند ماه هست که متوجه توده ای در زیر گلو شدم به پزشک عمومی مراجعه کردم و بعد از معاینه گفتن که مربوط به لوزهامه،حالا وقتی به پهلوی چپ دراز میکشم احساس میکنم چیزی زیر بدنم هست(اطراف زیر بغل) که در حالت عادی احساس نمیشه و فقط زمان دراز کشیدن.لطفا راهنماییم کنید و بگین به چه متخصصی مراجعه کنم؟
سلام
وقت بخير
مادر من ١٨ ماه پيش به علت بيماري بل زير دو طرف گوش زالو انداختن الان همون نواحي غده هاي چربي ايجاد شده ميخواستم بدونم ربطي به سرطان داره غده ها درد ندارن و تغيير نميكنه اندازه هاش
سلام
بعید است ارتباطی به سرطان داشته باشد
بیشتر عفونت مطرح است
سلام وقت بخیر
من پلاکت های خونم من در چک آپ ها ما بین ۱۶۰ تا ۱۵۰ هزار میشد دو ماهه که کمتر میشه ی بار ۱۴۱ هزار و الان ۱۳۴ هزار هست
لرز جزئی و کاهش وزن جزئی دارم آیا نیاز به پیگیری هست ؟
با تشکر فراوان
سلام
فعلا پلاکت در این حد مشکلی ایجاد نمی کند
یک ماه دیگر جهت انجام ازمایش مجددا اقدام فرمایید
سلام و خسته نباشی من توی افتاب و پیاده روی که میرم روس دستام دونه های قرمز میزنه و خیلی هم خارش داره علت چیه ؟
سلام.پدر من یک عمل کاشت مو انجام دادن و از اون موقع تند تند مرض میشن و همچنین بیشتر از مدت طبیعی طول میشکه که بهبودیشون و بدست بیارن.ضرف 24یا 25 روز گذشته هم دوکیلو وزن کم کردن.آزمایش خون هم دادن هم تعداد گلوبول های سفیدشون از حد طبیعی بیشتر بود هم CRPخونشون.میخواستم بپرسم علایمی که دارن میتونه ناشی از کاشت مو باشه یا مربوط به سرطان خون هست؟
سلام
طبق توضیحات شما در بدن ایشون عفونت و التهاب وجود دارد
که باید منشا ان مشخص و درمان صورت گیرد
که باید جهت معاینه حتما به متخصص داخلی مراجعه کنند
سلام
الان تقریبا” ۱۰ تا ۱۲ روز هست که یکدفعه دردی رو زیر پوست صورتم حس کردم که اول فکر کردم بخاطر عفونت دندونم باشه؛
بعدش که دندونم رو کشیدم این درد به اطراف چشم و سرگیجه منجر شده و درد چشم داره اذیتم میکنه. از قطره چشمی هم استفاده میکنم ولی خب زیاد تاثیری نداره و سردرد پشت سرم و اطراف سرم هم مداوم ادامه داره. در ضمن با عرض معذرت مدفوعم هم چند روز ی هست که به سیاهی میزنه .
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام…عذرخواهی میکنم میخواستم بدونم خونریزی خفیف که سریع هم بند بیاد فقط موقع مسواک زدن خطرناکه؟ میتونه ازعلایم سرطان خون باشه؟
مدت یکی دوماهه اینجوری شدم
سلام
بعید است دچار مشکل جدی باشید
از مسواک نرم جهت شست و شوی دندان ها استفاده کنید
سلام وقت بخير
مدتي است ناگهاني بدنم داغ ميشود در طول روز و همچنين شبها در خواب، و بعد بدنم شرو به تعريق در سر و گردن و كف دست و پا ميشوم، مردي هستم شصت ساله
ممنون ميشم راهنماييم كنيد
سلام ببخشید esr 1h من ۴۱ اومده من ۳۶ سالم هست میخواستم بدونم دلیلش چیه و چه دارویی باید استفاده کنم؟ دکتر نشون دادم گفت چیزی لازم نیست ولی از حد نرمال بالاست و منو نگران کرده
سلام اين نشون دهنده التهاب يا عفونت در بدنتون هست
لطفا به متخصص داخلي مراجعه كنيد تا از نظر مسائل عفوني و التهابي بررسيتون كنن
سلام
دوست عزیز
فشار خون چک شود
آزمایش خون و تیرویید و ESR و cRp و تب مالت و…زیر نظر متخصص داخلی انجام شود.
چشم.مرسی از لطفتون?
??