بیماری هپاتیت خود ایمنی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

بیماری هپاتیت خود ایمنی
اشتراک گذاری 165 نظر

اگر پزشک تشخیص دهد که شما به بیماری هپاتیت خود ایمنی ( Autoimmune Hepatitis به اختصار AIH ) مبتلا هستید، به این معنی است که دستگاه ایمنی بدن شما به سلول‌های کبدی حمله کرده است. در نتیجه فرد به نوعی بیماری کبدی مبتلا خواهد شد که او را نیازمند درمان و مصرف دارو خواهد کرد. 

درمان‌های مراقبتی در هپاتیت اتوایمیون یا خود ایمنی به مدیریت کردن نشانه‌های بیماری و جلوگیری از آسیب به کبد منجر خواهد شد.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر به ۶ دقیقه زمان نیاز دارید، تا با بیماری هپاتیت خودایمنی آشنا شوید.

در انتها، اگر سوالی دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس پزشکی ما به آن پاسخ خواهد داد.

چه افرادی به بیماری هپاتیت خود ایمنی مبتلا خواهند شد؟

بیماری هپاتیت خود ایمنی دو نوع دارد و هر دو نوع این بیماری بسیار کمیاب و نادر هستند. نوع یک بیماری بسیار شایع‌تر از نوع دو بیماری است.

شانس ابتلا به نوع یک بیماری هپاتیت خود ایمنی در زنان بین 15 الی 40 سال بیش‌تر است، با این همه افراد با سنین و جنسیت مختلف هم در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. نوع دو بیماری هپاتیت خود ایمنی در دختران بین سنین 2 الی 14 سال دیده می‌شود. 

اگر فرد به بیماری هپاتیت خود ایمنی مبتلا باشد، شانس ابتلایش به دیگر بیماری‌های خود ایمنی هم‌چون کولیت اولسراتیو (ulcerative colitis)،ارتریت روماتوئید(rheumatoid arthritis)، لوپوس (Lupus) و سندروم شوگرن (Sjogren’s syndrome) هم بیش‌تر خواهد بود. 

عامل بیماری هپاتیت خود ایمنی چیست؟

پزشکان به درستی نمی‌دانند که چه عاملی موجب می‌شود تا دستگاه ایمنی بدن به سلولهای کبدی حمله کند. از آن‌جایی که بیماری هپاتیت خود ایمنی در افرادی با سابقه‌ی خانوادگی دیده شده، شاید ژن‌ها در فرایند ابتلای افراد به این بیماری دخیل باشند. 

عامل بیماری هپاتیت خود ایمنی چیست؟

اما ژن‌ها تنها عامل نیستند، پژوهشگران معتقدند که تماس افراد با موادی خاص ژن‌ها را تحریک کرده و در نهایت باعث این نوع خاص از هپاتیت می‌شوند.

برخی عوامل تحریک کننده عبارتند از:

  • داروهایی همچون استاتین‌ها (statins) و هیدرالازین (hydralazine) – که در درمان بیماری‌های قلبی از آن‌ها استفاده می‌شود – یا آنتی بیوتیک‌هایی مانند نیتروفورانتوئین (nitrofurantoin) و مینو سایکلین(minocycline) 
  • استرس 
  • عفونت‌های ویروسی هم‌چون هپاتیت‌ها ، تبخال یا هرپس (herpes)، اپشتین–بار (Epstein-Barr) و سرخک (measles) 

علائم بیماری هپاتیت خود ایمنی

گاهی بیماری هپاتیت خود ایمنی هیچ علامت خاصی ندارد. گاهی اگر بیماری وخیم باشد، این بیماری علائمی خواهد داشت.  گاهی علائمی مانند تب، احساس درد در شکم، زردی پوست و چشم‌ها ناگهان ظاهر می‌شوند. اما، غالباً علائم این بیماری به تدریج طی هفته‌ها یا ماه‌ها خود را نشان خواهند داد. 

علائم بیماری هپاتیت خود ایمنی

علامت اصلی هپاتیت خود ایمنی احساس خستگی است، فرد احتمالاً این مشکلات را هم تجربه خواهد کرد:

  • درد مفاصل و ماهیچه‌ها 
  • بی اشتهایی و احساس سیری 
  • حالت تهوع، استفراغ و یا درد شکم 
  • از دست دادن وزن 
  • جوش یا دانه‌های قرمز رنگ بر روی پوست 
  • ادرار تیره رنگ و یا زرد خیلی پررنگ 
  • اسهال 
  • دفع مدفوع رنگ روشن 
  • توقف خونریزی ماهیانه در زنان 

گاهی اوقات هپاتیت خود ایمنی باعث آسیب‌های کبدی همچون سیروز کبدی (cirrhosis) خواهد شد. اگر فرد به سیروز کبدی مبتلا شود، این علائم را هم خواهد داشت:

  • خارش 
  • سوزش 
  • عدم توقف خونریزی 
  • مچ پای متورم
  • رگ‌های خونی عنکبوتی (Spidery blood vessels) 
  • احساس گیجی 
  • زردی پوست و چشم‌ها (Jaundice)

چگونگی تشخیص بیماری هپاتیت خود ایمنی

پزشک از شما در مورد علائم و مدت زمانی که متوجه علائم شده اید سوال می‌پرسد. از طرفی پزشک باید در جریان داروهای مصرفی شما باشد و بداند که مشروبات الکلی مصرف می‌کنید یا خیر. هر دوی این‌ها عواملی هستند که به آسیب کبدی منجر خواهند شد. 

آزمایش خون به تشخیص هپاتیت‌های ویروسی کمک می‌کند و از طرفی اگر در خون فرد عواملی به نام اتو آنتی بادی (autoantibodies) دیده شود، بدون شک فرد به یک بیماری خود ایمنی مبتلا شده است. دیگر آزمایش‌های خون هم به تشخیص آسیب‌های احتمالی کبدی کمک می‌کند. پزشک همچنین با انجام نمونه برداری از کبد و بررسی دقیق آن‌ها در آزمایشگاه می‌تواند تشخیص درست‌تر و بهتری در مورد این بیماری داشته باشد. در مقاله هپاتیت a چیست بیشتر در مورد این نوع هپاتیت ویروسی که منجر به التهاب کبد خواهد شد توضیح داده‌ایم.

درمان‌های بیماری هپاتیت خود ایمنی

اگر فرد علائم بیماری را نداشته باشد، پزشک بلافاصله فرد را درمان نخواهد کرد. به جای آن، از فرد نمونه‌ی خون و نمونه برداری کبدی گرفته خواهد شد تا پزشک مطمئن شود که کبد فرد در سلامت قرار دارد. 

زمانی که علائم بیماری خود را نشان دهند یا نتایج حاصل از نمونه خون فرد بدتر شود، درمان آغاز خواهد شد. در ابتدا پزشک پردنیزون (prednisone) که نوعی داروی استروئیدی یا کورتونی است، تجویز میکند این دارو به بهبود التهاب کمک می‌کند. این دارو ابتدا در دوزهای بالا برای بیمار تجویز می‌شود و به مرور زمان دوز آن کاهش یافته و داروهایی هم‌چون آزاتيوپرين (Azathioprine) یا مرکاپتوپورین 6  (6-mercaptopurine) هم به فرایند درمان فرد اضافه می‌شوند. این داروها دستگاه ایمنی بدن را کنترل و مهار می‌کنند. 

هر دوی این داروها دارای عوارض جانبی هستند، استروئیدها ممکن است استخوان‌ها را ضعیف‌تر کرده، باعث افزایش وزن شده و یا مشکلات چشمی ایجاد کنند. داروهای آزاتيوپرين و مرکاپتوپورین به کاهش گلبول‌های سفید خون و افزایش شانس ابتلا به بیماری سرطان منجر خواهند شد. 

برخی اوقات پزشک به جای پردنیزون استروئید دیگری به نام بودزوناید (budesonide) تجویز خواهد کرد. داروی مایکوفنولات موفتیل (mycophenolate mofetil) هم نوع دیگری از داروهای مهارکننده‌ی سیستم ایمنی است که به جای آزاتيوپرين تجویز می‌شود.

بعد از گذشت سه سال از شروع روند درمان ، بیماری هشتاد درصد افراد مبتلا تحت کنترل خواهد بود. اگر فرد مرتب تحت نظر پزشک باشد، پزشک به سرعت و دقت تغییرات فرد را زیر نظر داشته و در صورت مشاهده‌ی علائم ، دوباره روند درمان را آغاز خواهد کرد. 

از طرفی تغییر شیوه‌ی زندگی هم به بهبود شرایط و حفظ سلامت فرد کمک می‌کند. به افراد توصیه می‌شود که ضمن خوردن غذاهای سالم و قرار دادن مقدار زیادی سبزی و میوه در رژیم غذایی خود، از نوشیدن مشروبات الکی هم خودداری کنند. فرد باید از مصرف هر گونه دارو یا مکمل بدون مشورت با پزشک خود نیز خودداری کند. 

زمانی که فرد به سیروز کبدی و یا نارسایی کبدی مبتلا شود، گزینه‌ی پیوند کبد در دستور کار درمان قرار می‌گیرد. در پیوند کبد، عضو بیمار از بدن فرد جدا شده و کبد سالم از فرد اهدا کننده جایگزین آن خواهد شد. 

منبع:

https://www.webmd.com/

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

165 دیدگاه در “بیماری هپاتیت خود ایمنی چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • بيلي روبين توتال 0.44 AST :59 ALT:68
    تورو خدا جواب بدين
    ميتونه psc باشه خانوم دكتر؟😭😭😭

    پاسخ
    • سلام نه اصلا primary sclerosis cholangitis نيست
      كبدتون چربه كه بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد ببخشيد الكالين فسفاتاز ازمايش مادرم ٧٠٦ بود و عفونت ادراري هم ديده شد و همينطور ويتامين D ايشون خيلي پايين بود.همينطور تيروئيد كم كار هم دارن ولي قند ندارن كلسترول ندارن وهمه ي ازمايش سالم بود مثل رنگ ادرار و مدفوع و …. خواستم ببينم اين بالا بودن انزيم نشونه ي بيماري بد كبديه؟ خيلي استرس دارم ممنون ميشم جواب بدين….

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي كبد و كيسه صفوا انحام دهند تا از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شوند

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد
    ببخشيد الكالين فسفاتاز ازمايش مادرم ٧٠٦ بود و عفونت ادراري هم ديده شد و همينطور ويتامين D ايشون خيلي پايين بود.همينطور تيروئيد كم كار هم دارن ولي قند ندارن كلسترول ندارن وهمه ي ازمايش سالم بود مثل رنگ ادرار و مدفوع و ….
    خواستم ببينم اين بالا بودن انزيم نشونه ي بيماري بد كبديه؟
    خيلي استرس دارم ممنون ميشم جواب بدين

    پاسخ
    • سلام
      باید بقیه علایم و آیتم ها مثل بیلی روبین و آنزیم ast,alt هم بررسی شن

      پاسخ
  • سلام ببخشید ایا هیپاتیب خود ایمنی قابل سرایت و انتقال هستش ایا میتونیم ازدواج کنیم

    پاسخ
    • سلام
      خیر قابل سرایت نیست
      بله ازدواج مانعی نداره

      پاسخ
  • سلام .خسته نباشید من مبتلا به بیماری اتوایمیون کبد هستم و دوسال هست تحت نظر پزشک میباشم و روزی یک پردنیزولون ۵ دو ازارم ۵۰ استفاده میکردم یک هفته پیش ازمایش و فیرواسکن انجام دادم و به پزشک معالجم نشان دادم ایشون گفتن همه چیز خوبه و قرص پرنیزولون رو قطع کنم و روزی دو ازارام بخورم الان چند روزی هست دهنم مزه تلخ میده امکانش هست بخاطر کبدم باشه

    پاسخ
    • سلام.وقت بخیر.خانم دکتر این واقعیت داره ک پیوند کبد انجام بدی ۵ سال بعدش عمر میکنی؟ واینکه فیرو اسکن من f4ولی علایم پیشرفته مثل کاهش اشتها و اختلال هواس و خارش و زردی ندارم.این یعنی چی؟یعنی بدون علامته؟

      پاسخ
      • سلام عزیز
        خیر همچین چیزی نیست
        در ضمن فیبروز ناشی از اتوایمیون اغلب با درمان و کنترل، پسرفت میکنه و رو به بهبودی میره

    • سلام
      خیر نگران نباشین، ریفلاکس بررسی شود

      پاسخ
  • باسلام من ۸ساله بیماری خودایمنی دارم ودارو پردونیزول وازارم مصرف میکنم ی بچه کوچک هم دارم واازقرص ب۲استفاده میکنم می‌خوام ببینم خطری برای کبدم ندارم این قرص؟

    پاسخ
    • سلام نه مشكلي نداره
      ادامه بديد
      وردش كنيد و حواستون به وزنتون باشه

      پاسخ
  • سلام بنده ١هفته هست كه ابتدابادرپهلوراست وبعدازآن به سفتي ودردخيلي كم سمت واست مواجه شدم دراين مدت آزمايش دادم كه جواب آزمايش ادراروخون چيزي رونشون ندادن حتي كشت ادرارولي هنوزدردكمي درسمت راست دنده هاوپايين دنده وسفتي دارم چكاربايدبكنم

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی شکم و لگن و کبد و مجاری صفراوی انجام بشه

      پاسخ
  • سلام خواهر من هپاتیت خود ایمن داره آنزیم کبدش خیلی بالاست..سوالم اینه میتونه بینیشو عمل کنه ؟

    پاسخ
    • سلام
      اول باید انزیم ها کنترل شه و بیماری خاموش بشه

      پاسخ
  • سلام من ی پسر ۷ساله دارم که به بیماری ویلسون خود ایمنی وهپاتیت دچار است ۴ ساله که تحت درمان است با انزیم کبدی بالا ۷۰ و۵۳ ایا این بیماری ها درمان دارند

    پاسخ
    • سلام
      درمان قطعی خیر فقط با دارو و سبک زندگی سالم میشه کنترلش کرد

      پاسخ
  • سلام من هپاتیت خودایمنی دارم میشه بگید از چه راههایی منتقل میشن؟
    ایا ارتباط جنسی میتونه باعث انتقال بشه؟

    پاسخ
    • سلام اينو نوع هپاتيت قابل سرايت نيست
      هپاتيت هاي ويروسي قابل سرايت به ديگران هست

      پاسخ
  • سلام،من برام سوال پیش آمده که آیا در نهایت همه کسانیکه هپاتیت خود ایمنی دارن کبدشون ازبین میره و پیوند میشن و فقط با دارو بیماری کنترل میشه که پیوند عقب بیفته؟من تازه متوجه بیماری شدم و روزی ۴ تا پردنیزولون و ۲ تا آزارام بهم دادن،آسیب کبدمم متوسطه دکتر علویان گفته درمان میشی.

    پاسخ
    • سلام
      خیر عزیزم نگران نباش
      چون سیروز نیستی جای نگرانی نیست، فقط تغذیه سالم، عدم مصرف چربی و نمک ، ورزش منظم
      مصرف مایعات زیاد، قهوه روزی ۲ فنجان
      مصرف داروها و ازمایش و ویزیت مکرر زیر نظر دکترتون
      حتی ممکن بعد ۳ الی ۵ سال برین تو فاز خاموشی و داروها قطع شه

      پاسخ
  • سلام من مبتلا به اتوایمیون کبد هستم و درحال حاظر روزی دو ازارام و یک پردنیزولون ۵ استفاده میکنم .در ازمایش هایی که بتازگی انجام دادم کلسترولم بالاست ممنون میشم راهنمایی کنید
    Chlesterol290
    triglyceride88
    HDL 57
    LDL 170
    LDL/HDL Ratio 3
    Chlesterol/HDL Ratio 5/1
    VlDL 18
    علت بالا بودن کلسترول چیه ؟ممکنه عوارض داروهایی باشن که استفاده میکنم

    پاسخ
    • سلام
      جهت راهنمایی بهتر

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام.ایا بیمار مبتلا به اتوایمیون میتونه مزوترامی پوست و فیلز زیرچشم انجام بده

    پاسخ
    • سلام اگه بيماريشون تحت كنترل باشه بله اما قبلش بهتره با پزشكتون هم مشورت كنيد

      پاسخ
  • سلام.ایا بیمار مبتلا به اتوایمیون کبد میتواند لیفت لثه با لیزر انجام دهد.در حال حاظر روزی دو ازارام و یک پردنیزولون مصرف میکنم

    پاسخ
    • سلام احتمال عدم بهبود زخم و عفونت زخم مطرحه
      براي تنظيم دوز داروهاتون بايد با متخصص داخلي مشورت كنيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۱۷ سالمه ۸ساله هپاتیت خودایمن دارم تا دو سال اول کورتون میخوردم بعد اون نصف قرص ازارم میخورم میخواستم ببینم آیا ممکنه تا اخر عمر این دارو مصرف بشه؟؟

    پاسخ
    • سلام بله بايد مداوم داروهاتونو مصرف كنيد

      پاسخ
  • من از ۲۱ سالگی با گشادی چشمام و ندیدن متوجه شدن که به خود ایمنی کبدی هستم و تا همین امسال زیر نظر پزشک بودم الانم دیگه چون کبدم رو به ضعیفی میره با یک پردینیزون و نصف ازارام تو لیست پیوند کبد قرار گرفتم mold کبدم به ۲۲ رسیده و اسیتم با دارو ادار اور حجمش خالی نمیشه تنها راهش پیوند و کشیدن ابه شکمم هستش سوالی که دارم اینکه وضعیت این گونه افراد زمان مرگشون تا چند ماه دیگست

    پاسخ
    • سلام
      شما در لیست پیوند هستین، نگران نباشین ،جهت انجام هر چه زودتر پیوند اقدام کنید و بعد اون زندگی طبیعی رو سپری کنین

      پاسخ
  • سلام من چند وقت پیشم پیام دادم کپسول اورسوفار روزی دوتا وپردنیزولون وازارام هم روزی یک دانه می خورم هر سه ماه یک بار هم ازمایش میدهم تحت نظر پزشک متخصص گوارش وکبد هم هستم فقط اگر سه روز پردنیزولن مصرف نکنم دست وپا ها یم خارش می گیرند به نظر شما مریضی من هنوز به سیروز کبد نرسیده

    پاسخ
    • سلام سيروز كبدي با زردي و تهوع استفراغ خودشو نشون ميده
      بهتره فيبرو اسكن انجام بديد
      سونوگرافي مبد و كيسه صفرا هم بديد

      پاسخ
  • سلام من 9سال پیش حامله بودم دست وپاهام خارش شدید داشت ازمایش دادم گفتند انزیم های کبدت بالاست وقتی بچهام به دنیا امد دیگه خبری نبود تا 3سال پیش درد شدید عظلات پشت داشتم خارش دست وپاهام هم شروع شد از مایش دادم گفت اتزیم های کبدم خیلی بالاست بیوسپی کبد با فیبرو اسکن هم انجام دادم گفت هپاتیت خدو ایمن است الان دوسال دارو مصرف میکنم گفتم ایا بیما ی من درمان داره مادرم نیز سیروز کبد داست که متسفانه منجر به مرگ ایشان شد

    پاسخ
    • سلام درمان قطعي نداره درمان نگهدارنده داره بايد مرتب كورتون مصرف كنيد بايد بصورت منظم تحت نظر متخصص گوارش باشيد

      پاسخ
      • بعضی شبها هم تا صبح در د عضلات پشت دارم ایا به این بیماری ربطی داره یا درد معده است ببخشید می خواستم بپرسم من وقتی حامله بودم این مریضی داشتم نمی دانستم الان بچم نه سالشه یعنی اون مشکلی نداره بعضی وقتها خیلی می ترسم مادرم نیز سیروز کبد داشته یعنی ارثی بوده یا در اثر چیز دیگری به وجود امده

      • سلام ممكنه رخم دئودنوم باشه
        ممكنم هست كمر درد معمولي باشه
        بهتره متخصص داخلي ويزيتتون كنه
        سيروز كبدي درد نداره عزيزم

  • سلام ۱۵ سالە هپاتیت اتوایمیون دارم یک سال اول بهم کورتن وآزاتیوپرین دادن بعدکورتن روقطع کردن اورسوفار وآزاتیوپرین میخورم آنزیمها کنترل شدە ولی داروروقطع نمیکنن تاحالا سە سقط داشتم میتونە علت داروهاباشە پس کی باید دارو رو قطع کنن حالا ۴۷ سال سن دارم .البتەهمیشە عفونت گلو وسینە دارم
    ممنون از پاسخگویی

    پاسخ
    • سلام خوبی عزیزم من تازه این بیماری رو گرفتم خ نگرانم میشه منو راهنمایی کنی

      پاسخ
    • سلام نه علت سقطتون ربطي به داروها نداره
      از نظر افزايش فعاليت انعقادي بررسي شيدو اين آزمايشات را بديد
      Anti cardioleptin ab
      Lupus anti coagulant
      Beta2 glycoproteins

      پاسخ
      • سلام .هپاتیت مزمن مسری نیست ؟

      • سلام اگه علتش هپاتيت Bيا C باشه مسري هست

  • سلام وقت بخیر
    من 2 ساله مبتلا به خود ایمنی هستم
    دکتر معالجم دو هفته برام کورتون دوز بالا نوشت و بعد دو هفته یه ازمایش دادم و داروهارو قط کردن
    الان فقط اورسوفار میخورم
    انزیمای کبدیم حدودا 10 برابر حد نرمال بود
    اما الان کنترل شده
    نیازی به کورتون دارم دیگه؟

    پاسخ
    • سلام
      اصولا درمان با داروی کورتون(پردنیزولون) و داروی آزاتیوپرین هست
      اگه مجاری صفراویم درگیر باشه اورسوفار هم میدن
      شروع داروها ابتدا همه داروها باهم داده میشه اگر آنزیم هاتون نرمال شه کورتون قطع میشه ولی آزاتیوپرین و اورسوفار باید تا حداقل ۳ الی ۵ سال ادامه پیدا کنه و هر ۳ ماه آزمایش انجام بشه

      پاسخ
  • ايا براي كسي كه اين بيماري را دارد نكهداري از حيوان خانگي توصيه ميشود؟

    پاسخ
    • سلام
      حیوان خانگی ارتباط واضحی به بیماری هپاتیت اتوایمیون ندارد
      اما ریسک عفونت در این بیماران بخاطر مصرف داروها بیشتر است
      از این رو بهتر است محیط آلوده نباشد

      پاسخ
      • من ۶ساله بیماری خود ایمنی کبدی دارم ازارام و پنتو پریزون میخوردم اما مدتیه دیگه کورتون نمیخورم بدون نطر دکتر البته انزیمها نرمال شدن الان متوجه شدم به صورت سکه ای کمی از موهام ریخته ایا به دلیل بیماری این اتفاق افتاده

      • سلام
        ارتباطی ندارد
        ریزش موی سکه ای مشکلی شایع هست و با درمان دارویی اغلب بهبود میابد
        جهت درمان به متخصص پوست مراجعه کنید

  • سلام.خسته نباشید .من به بیماری هپاتیت اتوایمیون مبتلا هستم و چند ماهی است که تحت درمان قرار گرفتم و دارو مصرف میکنم روزی دوتا پردنیزولون ۵ میل و یک آزارام ۵۰ استفاده میکنم .میخاستم موهام رو رنگ بدون امونیاک بزنم ولی میترسم بیماری رو فعال کنه .الان سه چهار ماهی هست که دارو مصرف میکنم و انزیم های کبدم نرمال بود در ازمایشات .ایا رنگ کردن مو برای کبد مضرر است ؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      خیر موردی ندارد رنگ بدون آمونیاک بزنین

      پاسخ
  • سلام مجدد.یک هفته پیش کمی بدن درد داشتم ؟ ولی الان خوب هستم.امکانش هست مثبت بودن crp و esr بخاطر کرونا باشه ؟ یا بدلیل هپاتیت اتوایمیون هستش؟

    پاسخ
    • سلام احتمال کرونا بیشتره
      هپاتیت اتوایمیون زردی میده سفید شدن مدفوع قهوه ای شدن ادرار میدهد
      بهتره سی تی اسکن ریه انجام بدین

      پاسخ
  • امکانش هست بخاطر التهاب کبد ام بالا باشه crp و esr ? علایم سرماخوردگی و کرونا ندارم .ولی قبلا کم کاری تیروئد داشتم و الان دوقرص پردنیزولون ۵ ویک قرص آزارام ۵۰ استفاده میکنم و لوبل روزی یکی

    پاسخ
    • سلام ممكنه كرونا باشه اما علائم نداشته باشيد

      پاسخ
  • ازمایش هام شامل این موارد میشه
    WBC: 10.5 ,RBC:3.95,HB:12.3,Hct:36.3,MCH:31.1 : MCV:91.9,MCHC:33.8,Platelet:301,RDW-CV:12.7,RDW-SD:45.7,ESR:22,FBS:93،HBA1C:5.4,eAG:108,BUN:9,SG,OT:32SGPT:26,ALK.Phosphatase:152,Bilirubin:92,bilirubin(Direct:.21,Amylase:79,crp: positie

    پاسخ
    • سلام‌
      مجدد
      اگه علایم سرماخوردگی یا کرونا ندارین موردی نداره
      Esr و crp حدود ۱۰ روز دیگه جهت اطمینان خاطر چک شه

      پاسخ
  • سلام.من دوماه پیش متوجه شدم هپاتیت اتوایمیون دارم دو روز پیش ازمایش دادم انزیم های کبد نرمال بودن ولی ازمایش crp مثبت بوده و ازمایش ESR ۲۲ بوده این به چه معنی است؟

    پاسخ
    • سلام
      سنتون رو ذکر کنید
      esr و crp در آزمایش های قبلی چگونه بوده؟

      پاسخ
  • سلام
    لطفا اگر ممکن هست یک توضیح در رابطه با ارتباط هپاتیت خود ایمنی و هپاتیت A و نحوه انتقال از طریق آب آلوده استخر میشه بفرمائید. متشکرم

    پاسخ
    • دوست عزیز
      آب آلوده از جمله آب استخر آلوده میتواند سبب انتقال هپاتیت آ شود
      در مواردی بعد از هپاتیت آ بروز هپاتیت خودایمنی رخ میدهد
      همچنین در مواردی فرد مبتلا به هپاتیت خودایمنی است اما چون علامت ندارد اطلاع از بیماری ندارد و با بروز هپاتیت آ و چک آنزیم ها متوجه میشود

      پاسخ
  • سلام
    آیا ممکن است شخصی همزمان هپاتیت A و هپاتیت خود ایمنی بگیرد ؟
    اینکه در استخر آلوده شخصی از طریق وارد شدن آب آلوده استخر به ادرار فردی مبتلا به هپاتیت A بیمار شود و سیستم ایمنی بدن در اثر ورود ویروس هپاتیت A به بدن اشتباها به سلولهای کبدی حمله کنند آیا میتواند ممکن باشد ؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز در مواردی بعد از هپاتیت آ بروز هپاتیت خودایمنی رخ میدهد
      همچنین در مواردی فرد مبتلا به هپاتیت خودایمنی است اما چون علامت ندارد اطلاع از بیماری ندارد و با بروز هپاتیت آ و چک آنزیم ها متوجه میشود

      پاسخ
  • سلام.من دوماه هست متوجه شدم که هپاتیت اتوایمیون دارم و درحال حاظر دو قرص پردنیزولون ۵ و آزارام ۵۰ میخورم .نزدیک به ده سال هست که قرص والپروات سدیم استفاده میکردم و از زمانی که متوجه بیماری کبدام شدم دکتر قرص لوبل را جایگزین والپروات کردن .ایا قرص لوبل اسیبی به کبد وارد نمیکند ؟

    پاسخ
    • سلام.
      اب و هوا میتونه رو هپاتیت اتومایمیون موثر باشه.
      چون من 29 ساله نداشتم و وقتی که از منطقه سردسیر به گرمسیر مهاجرت کردم بیماری اومد سراغم.البته در فامیل هم سابقه بیماری خود ایمنی دیگه مثل پیسی و… هست.

      پاسخ
      • سلام عزیزم
        خیر ارتباطی نداره

    • سلام
      اگر مرحله شدید اتوایمیون و نارسایی کبد مطرح است منع مصرف دارد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    آیا این بیماری قابل انتقال هست از مادر به فرزند؟

    پاسخ
    • سلام هپاتيت خود ايمني خير قاب انتقال نيست
      هپاتيت ويروسي b و c قابل انتقال است

      پاسخ
  • سلام.خسته نباشید .من یک ماه پیش یرقان کردم ورفتم دکتر باتوجه به ازمایش ها دکتر ترجیح دادن بیوپسی کبد انجام بدن و تشخیص دادن هپاتیت اتوایمیون دارم اونم خفیف .من کل ازمایش ها رو فرستادم واسه یه دکتر در انگیلس ایشون میگن بخاطر اینکه در ازمایش هات مس در ادرار بالا بوده احتمال زیاد بیماری ویلسون باشه . من چند سالی هست صرع دارم و قرص والپروات سدیم هم استفاده میکردم الان ایشون میگن چون مس در ادرار بالا بوده و از قبل هم صرع داشتین تشخیص من ویلسون میباشد ولی دکتر خودم که فوق تخصص کبدو گوارش هستن میگن هپاتیت اتوایمیون هست .بنظر شما امکان داره ویلسون باشه ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر به داروهایی همچون پردنیزولون و آزاتیوپرین پاسخ داده و کنترل شده اتوایمیون است
      ویلسون در بیوپسی با وجود مس در سلول کبدی مشخص میشود

      پاسخ
  • سلام.من یک ماهی هست که پزشک تشخیص دادن بیماری اتوایمیون دارم بمن گفته شده خیلی خفیف است و داروی پرنیدزولون برایم تجویز شده است میخاستم بدانم ایا این بیماری درمان میشود واینکه احتمال دارد در اینده به فرزندم منتقل بشه و برای باردار شدن مشکلی پیش می اید ؟

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید درمان باید زیر نظر فوق تخصص گوارش به کمک پردنیزولون و آزاتیوپرین انجام شود.
      و هر ۲ الی ۳ ماه یکبار آنزیم های کبد چک شود.اگر مرحله بیماری در نمونه برداری کبد خفیف و متوسط باشد اصولا با درمان ۳ الی ۵ ساله بهبود میابد و داروها قطع میشود و پیگیری با آزمایش انجام میشود
      امکان بارداری بدون نگرانی وجود دارد ولی از شروع درمان بهتر است مدتی بگذرد و وضعیت آنزیم ها به رنج ثابتی برسد
      به فرزند انتقال نمیابد

      پاسخ
  • با سلام
    میخواستم بدونم این بیماری کنترل میشه و بعد از طول درمان به طور کامل رفع میشود؟؟
    و اگر ورزش و رژیم غذایی رعایت شود باز هم باعث چاقی میشود با قرص های مصرفی؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      طول مدت درمان بستگی به مرحله آسیب کبد هنگام تشخیص دارد(که در نمونه برداری مشخص میشود)
      در ۵۰ الی ۷۰ درصد موارد پس از ۳ الی ۵ سال از مصرف دارو میتوان دارو ها را قطع کرد
      رژیم غذایی بی نمک و بی روغن و ورزش منظم تاثیر بسیار به سزایی در بهبود دارد .روزانه ۳ فنجان قهوه میل کنید همچنین میتوانید از عرق کاسنی،دم نوش خار مریم،آب زرشک و آلبالو نیز استفاده کنید
      کورتون درست است سبب افزایش وزن میشوند اما با تغذیه مناسب و ورزش میتوان از چاقی جلوگیری کرد.حتی مراجعه کننده هپاتیت اتوایمیون که روزانه ۳۰ میلی کورتون و دو آزاتیوپرین مصرف میکند را با کاهش وزن ۱۰ کیلویی در ماه های اول شروع درمان را داشته ایم…
      آزمایش ها طبق دستور فوق تخصص گوارش انجام شود…نگران نباشید بهبودی حاصل میشود

      پاسخ
  • سلام من هپاتیت خود ایمیون دارم میتونم روزه بگیرم؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      بستگی به درجه فیبروز و شرایط کنترل بیماری و داروها دارد
      اگر فیبروز خفیف است و آنزیم ها و شرایط کبد مدت طولانی است که نرمال است و شرایط عادی دارد میتوانید روزه بگیرید

      پاسخ
  • باعرض سلام وخسته نباشید.همسرمن بیماری خودایمنی کبد دارد. که این بیماری درنیمه اسفندسال98تشخیص داده شد.سؤال من این است که بعدازانجام عمل زناشویی تاچند روز دل درد دارد ومی گوید احساس می کنم که حالت سوزش شدیدی دردلم احساس می کنم خاستم بدانم علتش چیست؟ آیاانجام این کاربرایش ضرر آرد؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      خیر ارتباطی به بیماری کبد ندارد
      منتها با توجه به داروها که احتمالا کورتون و آزاتیوپرین است
      ممکن است مستعد عفونت های ادراری و تناسلی شوند
      که از جهت این عفونت ها آزمایش ادرار بدهند

      پاسخ
  • آيا در شرايط فعلى شخصى كه هپاتيت خود ايمن او كنترل و مهار شده است ولى همچنان آزاتيوپرين مصرف ميكند استفاده از مكمل روى به همراه ويتامين c براى تقويت سيستم ايمنى بدن موجب بروز مشكل خواهد شد؟

    پاسخ
    • با سلام
      خیر ،میتوانید مصرف کنید
      رعایت نکات پیشگیری با دقت و حوصله و طبق اصول بهداشتی انجام شود

      پاسخ
      • سلام من از۱۲سالگی مشکل هپاتیت اتوامیون دارم که‌خودایمنی هم بهش میگن والان ۲۲ سالمه ویه قرص آزارام میخورم هرروز بعد غذا امکانش هست میتونم‌ حامله بشم

      • سلام
        اگر آنزیم ها کنترل شده و بیماری خاموش است بله
        باید زیر نظر فوق تخصص گوارش و متخصص زنان اقدام به بارداری کنید