26 راه افزایش اشتها: معرفی انواع قرص، شربت برای ازدیاد اشتها

افزایش اشتها
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی منجر به افزایش اشتها می‎شود. اگر با کاهش اشتها مواجه شده‌اید، به حدی که مواد غذایی مغذی به بدن‌تان نمی‎رسد، نگران نباشید روش‌های زیادی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد. با تغییر سبک زندگی و خوردن برخی از غذاها مشکل شما برطرف خواهد شد. آیا قرص افزایش اشتها بی‌خطر است؟ شربت افزایش اشتها چطور؟ با تجویز پزشک متخصص تغذیه می‌توانید شربت یا قرص افزایش اشتها را مصرف کنید؛ فقط یادتان باشد که در این زمینه نباید به صورت خودسرانه عمل کنید. در این مقاله از مجله سلامتی دکتر دکتر قصد داریم روش‌های افزایش اشتها را با شما در میان بگذاریم.

برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.

در پایان اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد.

دلایل کم اشتهایی چیست؟

همانقدر که اشتهای زیاد برای بدن انسان مضر است، کم اشتها بودن نیز به همان میزان به بدن آسیب می‌رساند. اگر به صورت ناگهانی کم اشتها شده‌اید و میل به خوردن غذاها ندارید، به حدی که مواد مغذی وارد بدن شما نمی‌شود، باید این موضوع را جدی بگیرید و به دنبال علت بی اشتهایی و سپس روش های افزایش اشتها بگردید.

برخی از شایع ترین دلایل کاهش اشتها عبارتند از:

استفاده از روش های افزایش اشتها برای جلوگیری از کاهش اشتها
جلوگیری از افسردگی برای افزایش اشتها
  • شرایط سلامت روان، مانند افسردگی
  • سرطان و درمان های آن
  • مصرف مواد
  • برخی از داروها مانند آمفتامین‌ها

برخی از دلایل دریافت غذای کم یا کاهش اشتها در افراد مسن ممکن است، شامل موارد زیر باشد:

  • زوال عقل
  • افسردگی (برای آشنایی با این مشکل مقاله افسردگی چیست مجله دکتردکتر را مطالعه کنید.)
  • اختلالات عصبی یا اسکلتی عضلانی
  • درد مزمن
  • کاهش حس بویایی
  • کاهش حس چشایی
  • کم خوردن به دلیل تنها زندگی کردن
  • تغییرات گوارشی
  • کاهش مصرف انرژی
  • داروهایی که بر حس چشایی تأثیر می‌گذارند، مانند برخی از داروهای ضد افسردگی یا داروهای ضد پارکینسون
  • بیماری های قلبی (برای آشنایی با این بیماری‌ها مقاله انواع بیماری های قلبی مجله دکتردکتر را مطالعه کنید.)
  • بیماری های تنفسی
  • عدم سلامت دندان

البته دقت داشته باشید که بی‌اشتهای شما ممکن است ناشی از بیماری‌های مانند آنفولانزا، سرماخوردگی، یبوست، ناراحتی معده، مسمومیت غذایی، آلرژی و … باشد. در این صورت با درمان بیماری، اشتهای شما نیز به حالت سابق باز می‌گردد و جای نگرانی وجود ندارد.یکی از بیماری‌هایی که در آن بی اشتهایی یک اختلال جدی محسوب می‌شود،  کم خوری عصبی است.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

راهکارهای موثر برای افزایش اشتها را بشناسید

آیا با روش های افزایش اشتها آشنا هستید؟ در صورتی که به صورت غیر ارادی اشتهای خود را از دست داده‌اید و نمی‌توانید غذای کاملی میل کنید، با ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با راهکارهای افزایش اشتها آشنا شویم‌.

برخی از روش‌ها وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها برای افزایش اشتها استفاده کنید. همچنین با استفاده از قرص افزایش اشتها و شربت افزایش اشتها می‌توانید مواد مغذی را به بدن خود برسانید.

حجم غذا را کم و تعداد وعده های را بیشتر کنید

یکی از روش‌های موثر برای افزایش اشتها این است که حجم غذا را کم و تعداد وعده‌های غذایی را بیشتر در نظر بگیرید. در صورتی که نمی‌توانید در یک وعده در حد نرمال غذا میل کنید، بهتر است تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهید. در این صورت ذهن و بدن‌تان با مشاهده حجمِ کم غذا ترغیب می‌شود که آن را میل کند. سعی کنید به جای ۳ وعده در روز، وعده‌های غذایی خود را به ۵ یا ۶ بار در روز برسانید.

ویتامین هایی که باعث افزایش اشتها می شوند را در برنامه خود جای دهید

بعضی از ویتامین‎ها، مواد معدنی و گیاهی ممکن است در تحریک اشتها موثر باشند. با این حال، اگر متوجه کاهش اشتها برای خود یا کسی که به او اهمیت می‌دهید، شدید، بهتر است از خود درمانی اجتناب کرده و ابتدا با پزشک یا سایر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی صحبت کنید. از این رو برخی از مکمل‌ها برای کمک به اشتها را در جدول زیر آورده‌ایم.

ویتامینتوضیحات
رویاز دست دادن اشتها و کاهش وزن و مسائل دیگر نشان می‌دهد که ممکن است روی به مقدار کافی مصرف نمی‌کنید. اگر پزشک تشخیص کمبود روی بدهد، برای شما مکمل روی تجویز می‌کند.
تیامینکمبود تیامین که به عنوان ویتامین B1 نیز شناخته می‌شود، می‌تواند اشتهای افراد مسن را کاهش دهد. اگر کمبود ویتامین B1 در شما تشخیص داده شد، ممکن است به شما توصیه شود که مکمل‌های ویتامین B1 مصرف کنید.
روغن ماهیروغن ماهی ممکن است اشتها را تحریک کند. روغن ماهی برای هر بزرگسالی که به ماهی حساسیت ندارد، بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود. با این حال، شواهد در مورد استفاده از روغن ماهی به عنوان محرک اشتها ناچیز است.

مصرف مکمل و ویتامین باید با تشخیص پزشک صورت گیرد، زیرا احتمال دارد زینک بدن شما کافی باشد و مصرف بیش از حد آن به بدن‌تان آسیب برساند. برای مشورت با پزشک در مورد مصرف مکمل و تغذیه می‌توانید به صورت حضوری نوبت دریافت کرده یا مشاوره تلفنی و متنی از متخصص تغذیه دریافت کنید.

اگر با تخصص تغذیه و کمکی که می‌تواند به شما بکند آشنا نیستید، مقاله متخصص تغذیه کیست در مجله دکتردکتر اطلاعات خوبی به شما خواهد داد.

از خوراکی های مقوی استفاده کنید

افرادی که لاغر هستند و یا اشتهای کافی برای خوردن غذاها ندارند، معمولا سعی می‌کنند از غذاهای پرکالری استفاده کنند تا افزایش وزن داشته باشند و اشتهایشان باز شود. این افراد به میل کردن بستنی، شیرینی‌جات، آبنبات، چیپس، پفک و … رو می‌آورند که کاری بسیار اشتباه است. با این که کالری‌دار و چاق کننده هستند اما مواد مغذی مورد نیاز بدن‌تان را تامین نخواهند کرد.

شما باید غذایی میل کنید که علاوه بر داشتن کالری، مواد مغذی مورد نیاز بدن‌تان را نیز تامین کند. به عنوان مثال بهتر است به جای بستنی یا چیپس، لبنیات، آجیل، توت و دارچین استفاده کنید. در صورتی که هوس خوردن پیتزا یا ساندویچ می‌کنید، بهتر است خودتان در منزل با مواد غذایی سالم و مقوی درست کنید.

راهکارهای افزایش اشتها
مصرف شربت افزایش اشتها زیر نظر پزشک
مشاوره آنلاین و تلفنی دکتر تغذیه

قرص و شربت افزایش اشتها را امتحان کنید

قرص‌ها و شربت‌هایی وجود دارند که اشتهاآور هستند. در برخی از موارد، پزشک تغذیه شما تشخیص می‌دهد که مصرف شربت یا قرص افزایش اشتها به نتیجه‌گیری آسان شما کمک خواهد کرد، بنابراین قرص افزایش اشتها یا شربت آن را تجویز می‌کند.

دقت داشته باشید که بدون تجویز پزشک به صورت خودسرانه به مصرف داروی اشتهاآور رو نیاورید، زیرا ممکن است آسیب‌هایی به بدنتان وارد شود. معمولا داروهای اشتهاآوری که در داروخانه‌ها وجود دارند، حاوی مکمل‌های غذایی مفید مانند ویتامین‌های گروه B، زینک اسیدهای چرب مانند امگا3 و … هستند که این مکمل‌های غذایی اشتهای شما را باز می‌کنند.

برخی از داروها به عنوان محرک اشتها عبارتنداز:

درنابینول یک داروی کانابینوئیدی است. این بدان معنی است که روی گیرنده‌های کانابینوئیدی در مغز عمل می‌کند. درنابینول به کاهش حالت تهوع در افراد مبتلا به سرطان کمک کرده و اشتها را در افراد مبتلا به HIV تحریک می‌کند. پزشک می‌تواند در تعیین این که آیا این دارو برای شما مفید و بی خطر است، کمک کند.

مگسترول یک پروژسترون مصنوعی است که اشتها را تحریک می‌کند و برای درمان بی اشتهایی یا کاشکسی استفاده می‌شود. کاشکسی کاهش شدید وزن مربوط به شرایط مزمن است. می‌توان این دارو را برای کودکان تجویز کرد. این دارو عوارض جانبی هورمونی بالقوه دارد و می‌تواند باعث لخته شدن خون شود.

اکساندرولون یک مشتق تستوسترون مصنوعی است. افزایش وزن را مانند استروئیدهای آنابولیک یا تستوسترون طبیعی در بدن افزایش می‌دهد. اغلب برای موارد زیر تجویز می‌شود:

  • ضربه شدید
  • عفونت‌ها
  • عمل جراحی

در حالی که اکساندرولون بیشتر برای افزایش وزن و نه تحریک مستقیم اشتها استفاده می‌شود، ممکن است منجر به افزایش اشتها شود. اکساندرولون همچنین می‌تواند باعث تغییراتی در کلسترول شود. این موضوع ممکن است خطر آترواسکلروز یا تصلب شرایین را افزایش دهد.

دسته‌های دیگری از داروها وجود دارند که اغلب به عنوان محرک اشتها استفاده می‌شوند، اما این داروها برای این استفاده مورد تایید FDA قرار نگرفته‌اند. این داروها عبارتنداز:

  • داروهای ضد افسردگی (برای آشنایی با انواع داروهایی که برای درمان افسردگی کاربرد دارند، مقاله داروهای ضد افسردگی را بخوانید.)
  • داروهای تشنج
  • برخی از داروهای ضد روان پریشی
  • استروئیدها

توجه داشته باشید که خوددرمانی هرگز توصیه نمی‌شود! پزشک شما تنها کسی است که باید برای درمان کاهش اشتهای شما با داروهای بدون برچسب یا داروهای تایید شده، تصمیم بگیرد.

کالری وعده‌های غذایی را افزایش دهید

در حالت کلی غذاهایی را میل کنید که مواد مقوی مثل چربی‌های مفید، پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی و … را داشته باشند.

برای دریافت کالری مفید می‌توانید از کره، کره بادام زمینی، روغن، زیتون، شیر و … استفاده کنید. هنگامی که می‌خواهید سوپ بپزید، به جای آب از شیر کامل استفاده کنید. در نتیجه کالری دریافتی شما از غذای سوپ بیشتر می‌شود.

هنگام خوردن میوه‌هایی مثل سیب نیز می‌توانید کره بادام زمینی را به آن اضافه کنید تا کالری دریافتی شما ۱۰۰ عدد بیشتر باشد. هنگام خوردن سالاد نیز برای افزایش ۲۷۰ کالری می‌توانید ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید.

بهترین راه های افزایش اشتها
استفاده از نوشیدنی پرکالری برای جبران اشتهای کم و افزایش اشتها

اگر نمی‌توانید غذای پرکالری بخورید نوشیدنی‌های پرکالری را جایگزین کنید

در صورتی که نمی‌توانید غذاهای پرکالری را میل کنید، بهتر است به میل کردن نوشیدنی‌های پرکالری بپردازید. در حالت کلی نوشیدن مایعات برای افرادی که اشتهای کمتری دارند، بسیار آسان‌تر از خوردن غذا خواهد بود.

زمانی که احساس گرسنگی نمی‌کنید، برای دریافت انرژی روزانه، نوشیدنی‌های پرکالری بنوشید. یکی از میان وعده‌های خود را می‌توانید به نوشیدن آبمیوه‌ها، شیک‌ها و اسموتی‌ها اختصاص دهید. در صورتی که به آبمیوه‌ها، اسموتی‌ها یا شیک‌ها بتوانید انواع مغزها، سبزیجات خرد شده، تکه‌های میوه مقوی و مغذی نیز اضافه کنید، کالری دریافتی شما بیشتر خواهد شد.

سایت everlywell درباره افزایش اشتها می‌گوید؛

از عدم تعادل هورمونی گرفته تا عادات بد خوابیدن، بسیاری از تأثیرات درونی و بیرونی می‌توانند بر میزان گرسنگی شما تأثیر بگذارند. گاهی اوقات، تغییرات ساده رفتاری می‌توانند به تسکین تغییر اشتهای شما کمک کنند. در حقیقت درک علل بالقوه افزایش گرسنگی به شما کمک می‌کند تا بتوانید راحت‌تر اشتها و میل به غذا را کنترل کنید.. از این رو قبل از گفتگو با مشاوره و متخصص مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد آن آگاه باشید.

همچنین شما می‌توانید نوشیدنی خود را با شیر کامل، ماست ایسلندی و یا پودر پروتئین درست کنید که کالری و انرژی دریافتی شما نیز افزایش پیدا کند.

خوردن فیبر را کاهش دهید

معمولا وقتی غذای فیبردار مصرف می‌کنید، در زمان بسیار سریع‌تری احساس سیری به شما دست می‌دهد و همچنین مصرف فیبر منجر به کاهش کالری دریافتی خواهد شد. مصرف فیبر فقط برای افرادی مناسب است که علاقمند به کاهش وزن خود هستند و می‌خواهند که اشتهای خودشان را کاهش دهند.
افرادی که دارای اشتهای کمی هستند و می‌خواهند اشتهایشان را افزایش دهند، نباید غذاهای پرفیبر مصرف کنند. البته دقت داشته باشید که فیبر برای بدن ضروری است و شما نباید مصرف آن را برای مدت طولانی قطع کنید.

برای خوردن غذا محیطی مناسب پیدا کنید

شاید برایتان کمی عجیب به نظر برسد، محیطی که شما در آن غذا می‌خورید، در اشتهای شما تاثیر زیادی دارد. سعی کنید در یک محیط آرام و منظم غذا میل کنید. در صورتی که شما هنگام صحبت با تلفن یا تماشای تلویزیون مشغول غذا خوردن باشید، احتمال دارد که حواستان پرت تلویزیون یا صحبت با تلفن شود و غذا خوردن را فراموش کنید و یا در بین غذا خوردن مکث زیادی داشته باشید و این موضوع منجر به سرد یا گرم شدن غذا شود.

شما باید هنگام غذا خوردن روی پروسه غذاخوری تمرکز داشته باشید، البته قابل ذکر است که این روش برای همه افراد پاسخگو نیست، زیرا برخی از افراد هنگام تماشای تلویزیون و هنگامی که تمرکز کافی روی غذا خوردن ندارند، پروسه غذا خوردن یادشان می‌رود و در حالت روتین به مصرف غذا ادامه می‌دهند، اما برای برخی دیگر این موضوع برعکس عمل می‌کند و منجر به کاهش اشتهایشان می‌شود.

ظرف غذا را تزیین کنید

ذهن ما را به خوردن غذاهایی که ظاهر زیبایی دارند، بیشتر تشویق می‌کند. اگر با کاهش اشتها مواجه هستید و نمی‌توانید غذاهای مورد علاقه‌تان را میل کنید. برای افزایش اشتیاق، ظرف غذا را تزیین کنید. همچنین در صورتی که فرزند یا عزیزانتان دچار کم اشتهایی شده است، می‌توانید با تزیین غذاها او را نسبت به خوردن غذاها مشتاق‌تر کنید.

در ظرف بزرگتر غذا بخورید

هنگامی که ما یک ظرف کوچک را پر از غذا می‌کنیم، ذهن‌مان حجم غذا را زیاد می‌بیند. ذهن‌مان ابتدا نسبت به خوردن آن غذا مقاومت نشان می‌دهد اما در صورتی که یک ظرف بزرگ را برداریم، همان حجم غذا به ذهنمان کمتر می‌آید. در نتیجه ذهن گول می‌خورد و شما می‌توانید همان حجم غذا را در ظرف بزرگتر راحت‌تر میل کنید.

ظرف غذای رنگی انتخاب کنید

شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده باشید اما ظرفی که در آن غذا می‌خورید اشتهای شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. خوردن غذا در ظرف‌های رنگی و زیبا اشتهای شما را افزایش خواهد داد.

زمان‌بندی ثابت برای خوردن غذا داشته باشید

بعضی از افراد برای میل کردن غذا منتظر گرسنه شدن هستند. در حالی که این موضوع برای افرادی که اشتهای کمی دارند و در طول روز کمتر دچار احساس گرسنگی می‌شوند، یک روش سمی به شمار می‌آید. سعی کنید برای غذا خوردن برنامه‌ریزی داشته باشید و برای خودتان ساعت مشخصی از طول روز را در نظر بگیرید که غذا میل کنید.

روش افزایش اشتها
افزایش اشتها با مصرف شکلات تلخ

شکلات تلخ اشتهایتان را بیشتر می‌کند

کالری شکلات تلخ در مقایسه با شکلات‌های دیگر بسیار کمتر است. خوردن شکلات تلخ باعث افزایش اشتها می‌شود. سعی کنید شکلات تلخ را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

صبحانه را کامل بخورید

اگر می‌خواهید که افزایش اشتها و در نتیجه آن افزایش وزن داشته باشید، مصرف صبحانه را فراموش نکنید و به صورت منظم صبحانه‌تان را میل کنید. تحقیقات و مطالعات نشان می‌دهند که عدم مصرف صبحانه می‌تواند منجر به کاهش اشتها شود. با خوردن صبحانه در طول روز نیز می‌توانید کالری بیشتری دریافت کنید و اشتهایتان بیشتر شود.

آب مرکبات را امتحان کنید

مصرف آب مرکبات نیز تاثیر مثبتی در اشتها خواهد گذاشت. می‌توانید در یکی از میان وعده‌یتان، آب مرکبات میل کنید.آب مرکبات به دلیل داشتن ویتامین C و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، می‌تواند به افزایش اشتها کمک کند. مصرف آب مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت باعث تحریک ترشح آنزیم‌های گوارشی می‌شود که در نتیجه، هضم غذا را بهبود بخشیده و احساس گرسنگی را تقویت می‌کند. همچنین، طعم ترش و تازه مرکبات می‌تواند به تحریک حس چشایی و ایجاد میل به خوردن غذاهای بیشتر منجر شود.

میان وعده را فراموش نکنید

خوردن میان وعده منجر به افزایش اشتها خواهد شد. در حقیقت شما راحت‌تر می‌توانید یک میان وعده را به جای یک وعده کامل میل کنید. به عنوان تکمیل کننده، وعده‌های اصلی میان وعده‌ها را نیز جدی بگیرید. در میان وعده‌های خود می‌توانید مواد غذایی زیر را جای‌گذاری کنید:

  • مصرف انواع میوه‌ها
  • مصرف شکلات‌های پروتئینی
  • میل کردن کره مغزها
  • مصرف معجون (ترکیبی از شیر، مغز و میوه)
  • مصرف میوه‌های خشک
  • و …

این موضوع را نیز به خاطر داشته باشید که فاصله بین وعده‌های غذایی اصلی و میان وعده‌ها را رعایت کنید، زیرا شما بلافاصله بعد از خوردن میان وعده نمی‌توانید وعده اصلی غذای خود را میل کنید و این گونه اشتهایتان برای خوردن غذای اصلی از بین می‌رود.

روغن زیتون یا نارگیل بخورید

روغن زیتون و یا نارگیل را به غذاهایتان اضافه کنید. روغن زیتون و نازگیل کالری مواد غذایی را افزایش خواهد داد و به عنوان خوراکی برای افزایش اشتها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای افزایش اشتها غذاهای مورد علاقه‌تان را درست کنید

لیستی از غذاهای مورد علاقه خودتان را بنویسید و سعی کنید غذاهای مورد علاقه خودتان را بپزید و به میل کردن آن‌ها بپردازید. مطمئنا خوردن غذاهای مورد علاقه بسیار راحت‌تر از غذاهایی است که علاقه به خوردن آن‌ها ندارید.

مواد غذایی کاهنده اشتها را حذف کنید

برخی از غذاها عنوان کاهنده اشتها عمل می‌کنند. بهتر است لیستی از غذاهایی که میل شما را کاهش می‌دهید، تهیه کنید و در مصرف وعده‌های غذایی خود آن‌ها را جای ندهید.برای افزایش اشتها، حذف غذاهایی که به کاهش اشتها منجر می‌شوند، می‌تواند مؤثر باشد. غذاهایی مانند مواد غذایی پر از فیبر، پروتئین‌های سنگین، و خوراکی‌های پرچرب ممکن است باعث احساس سیری طولانی مدت شوند و اشتها را کاهش دهند. حذف یا کاهش مصرف این غذاها از رژیم غذایی و جایگزینی آن‌ها با غذاهای سبک‌تر و مقوی‌تر می‌تواند به تحریک اشتها کمک کند و میل به غذا خوردن را افزایش دهد. همچنین، اجتناب از خوردن خوراکی‌های نفاخ مانند حبوبات و برخی سبزیجات نیز می‌تواند در این روند مؤثر باشد.

ادویه اشتهای شما را افزایش می‌دهد

یکی از روش‌هایی که برای افزایش اشتها وجود دارد، میل کردن ادویه است. حتما شما هم تا به حال تجربه کرده‌اید که بعد از خوردن برخی از غذاها معده شما سنگین می‌شود و دیگر نمی‌توانید به مرحله غذا خوردن ادامه دهید؟ از ادویه‌ها و چاشنی‌های غذا وجود دارد که نفخ معده را کاهش می‌دهد و افزایش اشتها را به دنبال دارد. این ادویه‌ها عبارتند از:

  • رازیانه
  • فلفل سیاه
  • گشنیز
  • زنجبیل
  • دارچین
  • نعنا

علاوه بر این که استفاده از این ادویه‌ها طعم غذای شما را بهتر می‌کند، باعث افزایش اشتهای شما نیز می‌شود. می‌توانید از این ادویه‌ها در هنگام پخت غذا استفاده کرده و یا آن‌ها را به صورت دمنوش و یا چای میل کنید.

کنترل استرس

استرس و اضطراب جزو عواملی هستند که بر اشتهای ما تاثیر مستقیم دارند. در هنگامی که ما استرس و اضطراب داریم، بدنمان به ترشح هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول می‌کند که این هورمون‌ها منجر به کاهش اشتها می‌شوند، بنابراین شما برای افزایش اشتها باید به کاهش استرس و اضطراب خود بپردازید.

ورزش برای افزایش اشتها
افزایش اشتها با ورزش

ورزش کنید

بیشتر افراد تصور می‌کنند که ورزش کردن با باعث کاهش وزن و اشتها می‌شود، این تصور درست نیست. هنگامی که شما ورزش می‌کنید، سموم بدن شما دفع می‌شود و متابولیسم بدنتان افزایش پیدا می‌کند و با افزایش متابولیسم بدن اشتها نیز افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین ورزش باعث کاهش استرس و اضطراب می‌شود.

با افراد خوش اشتها غذا بخورید

در کنار افرادی که خوش اشتها هستند، غذا بخورید، زیرا نحوه غذا خوردن آن‌ها شما را تشویق به خوردن غذای بیشتر می‌کند. در حالت کلی سعی کنید که تنهایی غذا نخورید و وعده‌های غذایی خود را در کنار خانواده یا دوستان سپری کنید تا تبدیل به یک فعالیت اجتماعی شود.

مکمل اشتهاآور و چاق کننده تهیه کنید

روغن ماهی، روغن، انواع ویتامین‌ها به عنوان مکمل اشتهاآور و چاق کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد اما سعی کنید مصرف مکمل‌ها را بدون مشورت با پزشک، آغاز نکنید.

وسط غذا نوشیدنی نخورید

قبل از خوردن غذا به هیچ عنوان مایعات مصرف نکنید. برای افرادی که قصد لاغری دارند، توصیه می‌شود که قبل از خوردن غذا حتما آب بنوشند اما افرادی که به دنبال راه های افزایش اشتها هستند، نباید این کار را انجام دهند. بعضی از تحقیقات نشان داده است که مصرف آب قبل از میل کردن غذا، امکان دریافت کالری را کاهش می‌دهد، بنابراین بهتر است نیم ساعت قبل از خوردن غذا هیچ نوشیدنی را میل نکنید.

همچنین افزایش اشتها می‌تواند به بهبود وزن و جلوگیری از لاغری کودکان کمک کند و نقش مهمی در رشد و سلامت جسمی آن‌ها دارد.

برنامه غذایی و یادآور تهیه کنید

داشتن یک برنامه غذایی و یادآور، به غذا خوردنتان نظم می‌بخشد، زیرا شما می‌توانید میزان کالری‌های دریافتی در طی روز را یادداشت کنید. همین حالا یک کاغذ بردارید و وعده‌های غذایی و همچنین میان وعده‌ها را به همراه جزئیات و تعداد کالری دریافتی یادداشت کنید.

در این حالت می‌توانید به صورت هفتگی مصرف غذایی خود را بررسی قرار دهید و در صورت لزوم تغییراتی در آن ایجاد کنید تا کالری دریافتی شما بیشتر شود.

چه عواملی بر اشتها تاثیر می‌گذارد؟

عوامل زیادی بر اشتهای شما تاثیر خواهد گذاشت، این عوامل عبارتند از:

  • شرایط فیزیکی
  • شرایط روحی
  • داروها
  • کمبود ویتامین یا مواد معدنی

در صورتی که شما بیماری خاصی داشته باشید، شرایط فیزیکی شما منجر به کاهش اشتها خواهد شد، بنابراین برای پیدا کردن دلیل کم اشتهایی مراجعه به پزشک ضروری است.

همچنین داشتن شرایط روحی بد و استرس و اضطراب منجر به کاهش اشتهای شما می‌شود که برای بهتر کردن شرایط روحی خود نیز می‌توانید از یک درمانگر کمک بگیرید و به صورت مرتب، ورزش و مدیتیشن کنید.

کمبود ویتامین‌ها یا مواد معدنی در بدنتان نیز منجر به کاهش اشتها می‌شود که این مورد نیز باید به صورت اختصاصی توسط پزشک متخصص بررسی شود.

خوابتان باید کافی باشد!

شما باید در طول شبانه روز خواب کافی داشته باشید. در صورتی که خوابتان بیشتر یا کمتر باشد، هورمون‌هایتان تاثیر می‌گذارد و این موضوع منجر به کاهش و یا افزایش اشتها می‌شود. همچنین از آن جایی که خواب در میزان استرس و اضطراب نیز تاثیر می‌گذارد، بنابراین یک خواب کافی استرس و اضطراب را نیز از شما دور می‌کند.

افزایش اشتها در سنین مختلف

در هر سنی کاهش اشتها ممکن است رخ دهد اما معمولا کاهش اشتها در دوران زندگی کودکی و کهنسالی بیشتر به چشم می‌خورد. در ادامه روش‌هایی برای افزایش اشتها در کودکان و افزایش اشتها در سالمندان را بیان خواهیم کرد.

روش افزایش اشتها در کودکان
روش های افزایش اشتها در کودکان

افزایش اشتها در کودکان

در صورتی که اشتهای کودکتان کم است و می‌خواهید که بیشتر شود بعد از پیدا کردن دلایل بی اشتهایی کودکان، بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  • کودک شما نباید استرس داشته باشد، زیرا استرس منجر به کاهش اشتها خواهد شد، بنابراین در روحیه و استرس فرزندتان توجه بیشتری داشته باشید.
  • هر چقدر کودک هنگام غذا خوردن مشغول بازی و سرگرمی باشد، تایم غذاخوری برای شاداب سپری می‌شود و علاقه بیشتری به غذا پیدا می‌کند.
  • اگر کودک شما شیر مصرف می‌کند، بهتر است شیر را فقط به عنوان میان وعده استفاده کنید نه غذای اصلی!
  • برای افزایش اشتهای فرزندتان می‌توانید شربت آب زنجبیل و عسل درست کنید.
  • علاقه فرزندتان را نسبت به مواد غذایی در نظر بگیرید و طبق آن غذاهای مورد علاقه‌اش را درست کنید تا علاقه زیادی به خوردن آن‌ها نشان دهد.
  • سعی کنید در رژیم غذایی کودکتان روی (زینک) را جایگذاری دهید.

با رعایت نکات بالا می‌توانیم یک کودک بد غذا را نسبت به خوردن غذا مشتاق‌تر کنید. غذای تزیین شده نیز می‌تواند توجه کودکتان را بیشتر جلب کند.

افزایش اشتها در سالمندان

افراد مسن ممکن است نگرانی‌های خاصی در مورد کاهش اشتها داشته باشند. اغلب ممکن است یک بیماری یا بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد که بر مصرف غذا تأثیر بگذارد. بسیار مهم است که از برنامه مراقبتی پزشک پیروی شود. مدیریت صحیح مراقبت از دندان، منظم بودن روده و بهداشت خوب می تواند تأثیر مثبتی بر اشتها در افراد مسن داشته باشد.

اگر در تهیه غذا مشکل دارید، سرویس تحویل مواد غذایی را در نظر بگیرید. همچنین سرویس‌هایی وجود دارد که مواد غذایی را با دستور پخت و پز ارائه می‌دهد یا غذاهای کاملا آماده را ارائه می‌دهد.

جنبه اجتماعی غذا خوردن با افزایش سن بیشتر تغییر می‌کند. غذا خوردن با افراد دیگر تأثیر قابل توجهی بر اشتها و مقدار غذای خورده شده دارد. توانایی خوردن غذا با دوستان یا خانواده یا در یک محیط اجتماعی مانند کافه به جای اتاق ممکن است تاثیر مثبتی بر اشتها داشته باشد.

احتمالا یادآوری غذا خوردن برای برخی از افراد مسن، نگران کننده است. تنظیم زنگ ساعت برای وعده‌های غذایی یا گذاشتن برنامه غذایی روی دیوار ممکن است مفید باشد.

متخصص تغذیه برای افزایش اشتها به شما کمک می‌ کند.

روش‌های زیادی برای افزایش اشتها وجود دارد ولی قبل از هر کاری بهتر است از متخصص تغذیه کمک بگیرید. متخصص تغذیه در ابتدا دلیل کم شدن اشتهایتان را مورد بررسی قرار می‌دهد و سپس راه های افزایش اشتها را به شما پیشنهاد می‌کند. عوامل کاهش اشتها نسبت به سن و شرایط سلامت زمینه‌ای متفاوت است.

در صورت عدم درمان، کم اشتهایی می‌تواند منجر به ایجاد علائم سوء تغذیه و سایر مشکلات سلامت جدی‌تر شود. افزایش اشتها با قرص، شربت افزایش اشتها و تغییر سبک زندگی امکان پذیر است. مکمل ها نیز ممکن است کمک کنند، اما تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود. به نظر شما بهترین روش افزایش اشتها چیست؟ خوشحال می‌شویم اگر نظرها و سوال‌های خود را در بخش کامنت با ما در میان بگذارید.

منبع:

healthline

سوالات متداول افزایش اشتها

غذاهای حاوی ادویه، روغن زیتون، سیب‌زمینی، تخم مرغ، ماهی، نان سبوس‌دار، سبزیجات و … جزو غذاهایی هستند که اشتهای شما را افزایش می‌دهند.

  • شربت راسیپ رها فارما
  • شربت ویتامکس رازک
  • شربت اشتها آور کودک باریج
  • شربت مولتی سانستول پلاس زینک
  • درنابینول
  • مگسترول
  • اکساندرولون
  • افزایش تعداد وعده‌های غذایی
  • خوردن غذا در ظرف بزرگ
  • ورزش و مدیتیشن
  • کاهش استرس
  • خوردن غذاهای مورد علاقه
  • تزیین علاقه
  • افزودن ادویه و چاشنی به غذاها
  • و …
  • قرص شیکوریدین دینه
  • پودر گین آپ کارن
  • قرص اکساندرولون
  • قرص چاقی فت فست
  • قرص سیپروهپتادین
  • قرص مخمر آبجو هلث اید

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: ندا سامانی
درد بخش جدا نشدنی زندگی انسانیه. یه سری از آدم‌ها، به دنبال این هستن که پرده‌های افسردگی رو از زندگیشون کنار بزنن، تا نور شادی مهمون قلبشون بشه و باز هم بتونن از زندگی لذت ببرن. برای دردهای جسمی هم هزاران راه درمان وجود داره، تا آدم‌ها رو دوباره سرپا کنه و اونها رو به زندگی برگردونه. به همون اندازه که نوشتن از درد سخته، نوشتن از درمان لذت بخشه. به همین خاطره که وارد تولید محتوای این حوزه شدم. می‌خوام کلماتم نوری باشه که یه آدم وقتی شب داره دنبال دردش تو اینترنت می‌گرده به قلبش می‌تابه. نوری که به مریض کمک می‌کنه دردش رو بشناسه و درمانش کنه. به همین خاطر، وقتی می‌خوام شروع کنم به نوشتن در حوزه پزشکی و درمان، یه آدم عادی نیستم که پشت کامپیوتر نشسته، بلکه خودم رو دستیار پزشکی می‌بینم که به آدم‌ها کمک می‌کنه تا زندگی شادتری داشته باشن.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*