انواع روش‌های درمان زخم‌های باز و بسته (تایید شده توسط کلینیک زخم)

درمان زخم
اشتراک گذاری 356 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

برای درمان زخم روش‌های متعددی وجود دارد؛ با اینکه روش‌های درمان زخم باز و درمان زخم بسته متفاوت‌اند؛ اما در حالت کلی ممکن است یکسری اقدامات مشترک بین درمان خانگی زخم بسته و درمان خانگی زخم باز وجود داشته باشد. این اقدامات شامل مصرف آنتی بیوتیک، بخیه، پانسمان، جراحی، درمان موضعی، استفاده از ‍پماد، استفاده از کرم، درمان خوراکی و در نهایت مراقب از زخم است. نکته قابل توجه در خصوص درمان‌های زخم، این است که روش‌های درمان زخم عمیق با درمان زخم سطحی متفاوت است. چون ممکن است برای درمان زخم چرکی مجبور شوید به دکتر مراجعه کنید و اقدامات پیشرفته‌تری در خصوص درمان انجام دهید.
برای بررسی دقیق‌تر، این مطلب از دکتردکتر را به بررسی درمان زخم‌های باز و بسته اختصاص می‌دهیم. برای خواندن این مطلب به ۵ دقیقه زمان نیاز دارید.
همچنین اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح کنید تا ‍پزشک پاسخ دهد.

اطلاعات پزشکی ارائه شده در این مطلب توسط کلینیک تخصصی دنیای زخم بررسی و تایید شده است.

کلینیک دنیای زخم

درمان زخم باز

بیشتر زخم‌های باز خفیف‌اند؛ به‌طوری که می‌توانید آنها را در خانه درمان کنید. این نوع از زخم‌ها، بر اثر موقعیت‌هایی مانند برخورد تصادفی با اجسام برنده و نوک تیز اتفاق می‌افتند. برای درمان انواع زخم‌های باز، باید به‌سرعت وارد عمل شوید. این موضوع بسیار مهم است و ارتباطی به سطحی یا عمیق بودن زخم ندارد. با اینکه برخی از زخم‌های باز را می‌توانید در خانه درمان کنید؛ اما باید توجه داشته باشید که تمامی زخم‌های باز به‌روش‌های سنتی و قدیمی قابل درمان نیستند. برای مثال، زخم‌های سوراخ‌شدگی و جدا‌شدگی هرگز در خانه قابل درمان نیستند. از‌این‌رو برای درمان زخم باز در خانه حتما باید زخم شما خفیف باشد. 

چون اگر زخم بسیار عمیق باشد یا خون‌ریزی کند، حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کنید. با‌این‌حال، برای درمان خانگی زخم‌های باز می‌توانید از پمادهای حاوی آنتی بیوتیک برای تمیز کردن زخم خود استفاده کنید. در گروه درمان‌های طبیعی نیز استفاده از زردچوبه، سیر، روغن نارگیل و آلوئه‌ورا نیز برای درمان‌های موضعی پرکاربرد هستند. 

درمان زخم باز
اقدامات اولیه شما هنگام مواجهه با زخم باز بسیار مهم است

آنتی‌بیوتیک برای درمان زخم باز

انواع وسیعی از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان زخم‌های باز وجود دارد. البته مصرف آنها به نکات بسیار مهمی بستگی دارد؛ برای مثال ابتدا باید بدانید که علت عفونت زخم شما چیست؛ آیا آنتی‌بیوتیک مصرفی با شرایط جسمانی شما سازگار است؟ یا اینکه شما تا چه حد مجاز به مصرف آنتی‌بیوتیک هستید. در بیان ساده‌تر، ابتدا باید از شرایط بدن خود آگاهی کسب کنید؛ سپس ضمن پیروی از دستورالعمل‌های پزشک، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها را آغاز کنید. چند مورد از آنتی‌بیوتیک‌هایی را که برای درمان زخم باز استفاده می‌شوند باهم بررسی می‌کنیم:

  • سفتریاکسون (Ceftriaxone)
  • سفتازیدیم (Ceftazidime)
  • کلیندامایسین (Clindamycin)
  • مترونیدازول (Metronidazole)

توجه داشته باشید که هر یک از این داروها، دارای مکانیسم عمل، طیف اثر یا  واکنش‌های نامطلوب برای استفاده هستند. فراموش نکنید که آنتی‌بیوتیک‌ها فقط شامل کپسول نیستند. بلکه روش‌های مصرفی آنها متفاوت است؛ برای مثال ممکن است نیازی به مصرف کپسول نباشد و پزشک استعمال خارجی را تجویز کند. لازم‌به‌ذکر است که پماد تتراسایکلین برای زخم باز انتخاب مناسبی است. 

پانسمان زخم باز

اگر زخم دارید و زخم‌تان خونریزی آنچنان زیادی ندارد،‌ مراحل پانسمان را می‌توانید در خانه نیز انجام دهید. اما، همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که پانسمان زخم باز باید مرتب عوض شود. همچنین زخم باید به‌مدت ۵ روز تمیز و خشک بماند‌. از طرف دیگر، استراحت نیز در ترمیم زخم بسیار مهم است.   

در حالت کلی، برای انجام یک پانسمان صحیح مراحل زیر را دنبال کنید:

  • دست‌های خود را با آب و صابون بشوئید؛
  • پانسمان کهنه را داخل کیسه‌ی پلاستیکی قرار دهید و جدا از دیگر زباله‌ها دور بیندازید؛
  • محل زخم را به‌آرامی ضد عفونی کنید تا تمام آلودگی‌ها از بین بروند؛
  • با استفاده از گاز استریل روی زخم را به‌آرامی خشک کنید (توجه داشته باشید که استفاده از گاز استریل بسیار مهم است)؛
  • سعی کنید زخم را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید؛
  •  مجدد روی زخم را ببندید تا از ورود هرگونه میکروب به سطح زخم جلوگیری شود. 

برای کنترل درد و سوزش زخم،‌ می‌توانید از داروی استامینوفن استفاده کنید؛ اما هرگز از داروی آسپرین استفاده نکنید. چون این دارو، نوعی محرک برای خونریزی است و روند بهبود زخم را کند می‌کند.  

پانسمان زخم باز  

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

جراحی و بخیه برای درمان زخم باز

در بعضی مواقع، زخم باز به‌اندازه‌ای شدید و عمیق است که تنها درمان خانگی کارساز نیست. برای مثال زمانی که زخم عمیق و عفونی است یا خون‌ریزی آن قطع نمی‌شود، فرد برای درمان خود باید به مراکز درمانی مراجعه کند تا مداختلات پزشکی صورت گیرند.

مداخلات پزشکی شامل بخیه‌زنی پیشرفته و عمل جراحی است.  برای مثال در موقعیت‌های مانند سوراخ شدگی، پاره شدگی‌های عمیق و تصادف‌های شدید فرد حتما باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد. تمامی این امور  در واقع مراحل ترمیم زخم نام دارد. 

درمان بخیه باز

بعد از اینکه زخم باز خود را بخیه زدید، مراقبت از آن بسیار مهم است؛ چون احتمال دارد بخیه‌ها باز شوند و زخم شما مجدد خون‌ریزی کند. اما اگر روش‌های مراقبتی‌تان درست باشد، احتمال بازشدن بخیه بسیار کم است. البته نگران نباشید؛ چون ممکن است بخیه‌های شما به‌دلیل وجود یک بیماری یا عوامل دیگر باز شوند. برای مثال بیماری دیابت، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی، وجود برخی از مشکلات پوستی، چاقی یا لاغری غیرنرمال از این عوامل هستند.

توجه داشته باشید که باز شدن بخیه، همراه با خون‌ریزی، تورم و درد همراه است. اگر متوجه شدید که بخیه‌تان باز شده‌است، سریع به مراکز درمانی مراجعه کنید. اقدام‌هایی که مراکز انجام خواهند داد به‌صورت زیر است:

  • با بررسی شرایط جسمانی، ممکن است زخم شما را مجدد بخیه بزنند؛
  • در غیراین صورت،‌از پمادهایی مانند سیکالیفت، ریبونوکلناز استفاده می‌کنند.

بااینکه پماد‌های دیگری هم در بازار وجود دارند؛ اما پیشنهاد می‌کنیم که انتخاب پماد را به‌عهده متخصص خود بگذارید. چون پزشک بر اساس شرایط بدنی شما و چگونگی باز شدن بخیه‌ها گزینه‌های مناسب را انتخاب می‌کند. 

جراحی و بخیه برای درمان زخم باز

درمان موضعی زخم باز

چگونگی درمان موضعی زخم باز، به نوع و عمق زخم بستگی دارد. اینکه زخم در کدام قسمت از بدن ایجاده شده است، اینکه خون‌ریزی دارد یا خیر، اینکه درد دارد یا خیر. ابتدا باید پاسخ این سوالات را بدانید و س‍پس نسبت به درمان زخم اقدام کنید. با‌این‌ حال، درمان موضعی زخم باز شامل نکات مراقبتی زیر است:

  • تمیز کردن زخم
  • استفاده از محلول‌های ضدعفونی
  • بستن زخم
  • مراقبت‌های دوره‌ای

فراموش نکنید که زخم‌های باز باید هرچند روز یکبار بررسی شوند. از‌این جهت که از پیشرفت درمان اطمینان حاصل شود و وجود هر گونه علائم عفونتی تشخیص داده شود.

اگر زخم شما بسیار عمیق است، ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشید تا روش‌های درمانی پیشرفته‌تری اعمال شود.

درمان خوراکی زخم باز

۱. مصرف داروها: ممکن است پزشک شما داروهایی را تجویز کند که به کنترل درد، کاهش التهاب و پیشگیری از عفونت زخم کمک کنند. این داروها به‌طور معمول شامل ضدبیوتیک‌ها و ضد التهاب‌ها هستند. 

۲. تغذیه مناسب: رعایت این موضوع، باعث تقویت سیستم ایمنی و بهبود سریع‌تر زخم می‌شود. برخی از مواد غذایی مفید شامل پروتئین‌های با کیفیت، ویتامین C، روی، آهن و زینک هستند. همچنین، از مصرف مواد غذایی غنی از مغذی‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها (مانند میوه‌ها و سبزیجات) نیز غافل نشوید.

۳. مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای: در برخی موارد، پزشک ممکن است مکمل‌هایی مانند مکمل‌های پروتئینی، ویتامین‌ها و مواد معدنی را توصیه کند تا فرآیند بهبود زخم را تسریع کنند.

درمان خوراکی زخم باز
داشتن یک رژیم غذایی سالم در بهبود زخم‌ها موثر است

درمان خانگی زخم باز

روش‌های متعددی برای درمان خانگی زخم باز وجود دارند. اگر دچار زخم‌های کوچک و خفیف شده‌اید، می‌توانید با انجام روش‌های ساده خانگی زخم خود را درمان کنید. برای مثال، فرض کنید دست خود را با چاقو بریده‌اید و این بریدگی سطحی است؛ برای درمان بریدگی دست با چاقو، در ابتدا زخم را فقط با آب می‌شوئید، سپس با بتادین آن را ضدعفونی کنید و درنهایت با یک گاز استریل یا چسب زخم آن را ببندید.  البته روش‌های دیگری هم برای درمان زخم باز در خانه وجود دارند؛ اینکه از گیاهان و روغن‌های طبیعی برای درمان زخم خود استفاده کنید.

برای مثال، گیاه آلوئه ورا مثال بسیار خوبی است.  آلوئه ورا گیاهی متعلق به خانواده‌ی کاکتوس‌ها است. برگ این گیاه حاوی ماده‌ای ژل مانند است که سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌هاست و نقش بسیار موثری در بهبود زخم‌ها دارد. از طرفی دیگر آلوئه ورا به کاهش التهاب بافتی و جلوگیری از ایجاد زخم نیز کمک می‌کند. به‌این منظور، هنگامی که زخمی شدید لایه‌ی نازکی از ژل این گیاه را روی زخم مالیده و بعد با  گاز استریل زخم را پانسمان کنید. این کار برای درمان سریع زخم تازه صورت، یا خوب شدن سریع زخم دست نیز بسیار موثراست. 

استفاده از روغن نارگیل، گزینه بعدی است. روغن نارگیل به‌دلیل داشتن گلیسریل لورات، به فرایند بهبود زخم سرعت می‌بخشد. گلیسریل لورات اسید، در اصل یک نوع چربی است که خواص ضدمیکروبی دارد. از‌این‌رو، می‌توانید برای کم کردن احتمال بروز عفونت و تسریع بخشیدن به فرایند بهبود زخم از روغن نارگیل نیز استفاده کنید. 

درمان خانگی زخم باز
ژل آلوئه ورا برای ترمیم زخم بسیار مفید است

خوب شدن سریع زخم باز

اگر زخم باز از نوع سطحی باشد، با انجام یک‌سری مراقبت‌ها می‌توانید به روند بهبود آن سرعت ببخشید. برای مثال به بهداشت زخم خود دفت کنید، پانسمان آن را مرتب عوض کنید، به‌تغذیه و سبک زندگی خود دقت کنید. اما باید توجه داشته باشید که خوب شدن سریع زخم، فقط به عملکرد شما بستگی ندارد. بلکه مربوط به موارد مهم دیگری نیز است. 

خوب شدن سریع زخم سطحی

برای ترمیم سریع زخم، روش‌های متعددی وجود دارد. این روش‌های همگی از محصولات طبیعی و گیاهی وام می‌گیرند و بسیار پرطرفدار‌اند. برای مثال، استفاده موضعی از عسل، برش‌های سیب‌ زمینی، چای بابونه، روغن درخت چای، آلویه ورا و ریشه گل ختمی نیز اشاره کنیم.

همچنین می‌توانید از انواع پماد‌ها نیز استفاده کنید؛ اما بهتر است پیش از مصرف باید به این دو سوال پاسخ دهید.  اول اینکه برای زخم دست چی خوبه، دوم اینکه برای زخم پا چی خوبه. پاسخ این سوالات را می‌توانید بر اساس شرایط جسمی خود از پزشک یا مشاوران سلامتی دریافت کنید. 

باگذر از تمامی این موارد، باید به یک نکته مهم نیزتوجه داشته باشید؛ اینکه تمامی زخم‌ها درمان نمی‌شوند؛ یعنی بنابه شرایط جسمانی افراد ممکن است غیرالتیام پذیر باشند.

یک مقاله معتبر در سایت موسسه ملی سلامت آمریکا (NIH)، چنین می‌گوید:


مطالعات اخیر نشان می‌دهند که زخم‌های خاصی مانند زخم‌های دیابتی که بهبود نمي‌یابند، فاقد دو نوع پروتئین هستند که باعث بهبود سریع زخم می‌شوند.

از‌این‌رو، زخم‌های پوستی معمولی که خوب می‌شوند با زخم‌های غیرالتیام پذیر متفاوت‌اند.


محققی که این مطالعه را انجام داده است، «موراسو» نام دارد. او در یک تحقیق چندین نوع زخم را باهم مقایسه کرد و به نتایج عجیب و مهمی دست یافت. به‌عنوان مثال، اینکه شرایط بهبود زخم، به‌طور مستقیم با نوع زخم مرتبط است. در صورت داشتن زخم‌های این‌چنینی به دکتر پوست مراجعه کنید. دکتر پوست با تخصص و دانش خود و بر اساس تشخیصی که می‌دهد؛ می‌تواند بهترین روش درمان را به شما پیشنهاد دهد. برای اینکه با نوع تشخیص و درمان‌های پیشنهادی توسط دکتر پوست آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنیم مقاله تخصص پوست و مو و زیبایی چیست را بخوانید. 

خوب شدن سریع زخم 

خوب شدن سریع زخم عمیق

ممکن است بار‌ها و بارها در فضای مجازی یا موقعیت‌های دیگر با این جمله مواجه شوید. اما نکته مهمی که باید بدانید، این است که هیچ زخم عمیقی سریع خوب نمی‌شود. زیرا زخم‌های عمیق گهگاه به بافت پوستی نیز آسیب می‌رسانند؛ از‌این‌رو، بهبود آنها زمان‌بر است. یا همانطور که در تیتر قبل اشاره کردیم، برخی از زخم‌ها بنابه شرایط خاص جسمانی افراد ممکن است هرگز بهبود نیابند؛ اما روش‌های مراقبتی در اکثر مواقع کارساز هستند.

درمان زخم بسته

زخم‌های بسته، براساس ضربه‌های غیر نافذ ایجاد می‌شوند. در این نوع زخم‌ها با وجود سالم ماندن پوست، ممکن است ماهیچه‌ها، استحوان‌ها و اندام‌های داخلی بدن آسیب ببینند. همچنین برخلاف زخم‌های باز، در زخم‌های بسته پوست سالم و دست نخورده باقی می‌ماند؛ چون بافت زیرین به‌صورت مستقیم در معرض فضای خارجی قرار ندارد. 

ه‌طور معمول، زخم‌های بسته بعد از سقوط یک جسم سنگین روی بدن ایجاد می‌شوند. انواع زخم‌های بسته شامل کوفتگی‌ها، هماتوم و آسیب ناشی از ضربه است. در موارد شدید، این نوع زخم‌ها پس از جراحی با اعمال بخیه یا منگنه پزشکی بسته می‌شوند. 

برای درمان زخم‌های بسته، حتما به پزشک مراجعه کنید. چون ممکن است احتمال شکستگی استخوانی وجود داشته باشد؛ در این حالت، برای انجام رادیولوژی با اشعه ایکس، به دستور پزشک نیاز خواهید داشت. فراموش نکنید که در درمان زخم‌های بسته، هدف اصلی کنترل درد، مدیریت درد و همچنین به حداقل رساندن شدت خون‌ریزی و التهاب است.

درمان زخم بسته

آنتی‌بیوتیک برای درمان زخم بسته

برای درمان دارویی زخم‌های بسته، می‌توانید از محلول‌های آنتی بیوتیک مانند موپیروسین (Mupirocin)، استفاده کنید. این محلول همچنین به‌عنوان کرم یا پماد، برای درمان زخم‌های باکتریایی و عفونتی مناسب است. با‌این‌حال، فراموش نکنید که قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید تا نوع و مدت استفاده مناسب را برای شرایط شما تعیین کند. البته استفاده از سایر آنتی‌ بیوتیک‌های تجویزی نیز امکان پذیر است. 

درمان خانگی زخم بسته

برای درمان زخم بسته در خانه، اقدام‌های مهمی لازم است؛ این اقدام‌ها ممکن است بسته به اندازه و نوع زخم متغیر باشند؛ اما الگوی کلی برای درمان زخم بسته، شامل مواردی است که در جدول زیر آورده‌ایم: 

نام مرحله درمانیچگونگی انجام آن نکات مهم 
تمیز کردن زخمبا آب ولرم و کم‌فشار، زخم را تمیز کنید؛ سپس با یک پارچه نرم و تمیز آن را خشک کنید دست‌های خود را بشوئید و از تمیز‌ بودن محیط مطمئن باشید
ضماد کردن ( پماد موضعی یا درو‌های گیاهی)پماد‌های موضعی را روی زخم قرار دهید و ببندیددر صورت عمیق نبودن زخم، از ضماد‌های غیرچسبنده استفاده کنید
نظارت و مراقبت مداوم در صورت مشاهده هرگونه تغییر روی پوست خود به پزشک اطلاع دهید
مراقبت‌های خاصاگر پزشک دستور‌العمل خاصی به شما ابلاغ کرده است، تمام مراحل را با مشورت و دقت انجام دهید
مراجعه به پزشکدر صورتی که زخم شما در خانه قابل درمان نیست، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید

مراقبت دقیق از زخم‌ها در خانه، باعث می‌شود که زخم سریع‌تر بهبود یابد و عوارض آنچنانی برای شما نداشته باشد. درصورت وجود هرگونه نشانه‌های غیرطبیعی، یا مواجهه با مواردی که مداخله شما غیر ممکن است، به مراکز درمانی مراجعه کنید.

درمان موضعی زخم بسته

برای درمان موضعی زخم بسته، یک هشدار بسیار مهم وجود دارد؛ و آن نکات اولیه‌ای است که پیش از مراجعه به پزشک باید رعایت کنید. این نکات شامل موارد زیر هستند:

۱. در ابتدا باید از بسته‌های کمپرس یخ استفاده کنید؛

۲. سعی کنید محل زخم را بالاتر از سطح زمین قرار دهید؛ 

۳. تا آن جایی که امکان دارد محل زخم را بی‌حرکت نگه دارید؛

بعد از اینکه پزشک شما زخم شما بررسی کند، به‌احتمال زیاد مراحل زیر را انجام خواهد داد: 

  • اگر پوست دچار پارگی یا ساییدگی شده باشد، استفاده از پمادهای آنتی‌بیوتیک موضعی را تجویز می‌کند.
  • اگر شدت آسیب زیاد باشد، برای تشخیص میزان آسیب‌دیدگی انجام عکس‌برداری را تجویز می‌کند (سونوگرافی، سی‌تی اسکن و ام‌آرآی)؛
  • برای بی‌حرکت ماندن عضو آسیب دیده، استفاده از عصای زیر بغل و دیگر وسایل کمکی را تجویز می‌‌کند. (این اقدام همچنین از آسیب بیش‌تر اندام جلوگیری می‌کند)؛
  • در صورت وجود شکستگی، گچ‌گیری انجام می‌دهد. 
  • در صورت ابتلای فرد به سندروم کپارتمان، زخم برای دو یا سه روز باز می‌ماند؛ بعد مرتب با گاز استریل پانسمان می‌شود (در این مدت ورم اندام کاهش می‌یابد و از افزایش فشار داخلی احتمالی هم جلوگیری خواهد شد).

البته این موارد، شامل تمام اقدام‌های پزشکی نیست. زیرا شرایط افراد باهم متفاوت است و بدیهی است که اقدامات درمانی نیز متفاوت خواهند بود. برای مثال، ممکن است پزشک واکسن کزاز، مسکن‌ها و داروهای ضد التهابی را نیز در روند درمان تجویز کند. 

درمان خوراکی زخم بسته

درمان خوراکی زخم بسته، به معنای مصرف مواد خوراکی خاصی است که می‌توانند به بهبود زخم‌ها کمک کنند. این مواد شامل تغذیه‌ی مناسب و استفاده از مکمل‌های ویتامینی است. در حالت کلی، راهنمایی‌های زیر می‌تواند به شما کمک کند:
۱. تغذیه‌ی مناسب: مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات بسیار مهم است. همچنین مصرف میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین C که به رشد و ترمیم بافت‌های زخمی کمک می‌کند. درنهایت، مصرف مواد غذایی که حاوی روی و زینک هستند.
۲. مصرف فراورده‌های طبیعی: عسل، آلوئه ورا، روغن زیتون و روغن هسته انگور ممکن است خواص تسریع‌دهنده در ترمیم زخم داشته باشند. بنابراین می‌توانید موارد مذکور را در رژیم غذایی خود بگنجانید؛ همچنین پیش از مصرف در مورد آلرژی‌زا بودن هرکدام اطمینان حاصل کنید. 

بعد از درمان شدن زخم می‌توانید برای از بین بردن جای زخم به روش‌های مختلف اقدام کنید.

درمان خانگی عفونت زخم

خطر بروز عفونت یکی از مشکلات شایع زخم‌هاست؛ درمان زخم‌های عفونی مانند زخم‌های دیگر ساده و آسان نیست. زیرا زخم‌های عفونی عمیق‌تر از سایر زخم‌ها هستند و زمان بیشتری برای درمان آنها لازم است. با‌این‌حال، یکسری روش‌های سریع و خانگی برای درمان عفونت زخم وجود دارند که قابل بررسی‌اند. اما توجه داشته باشید که برای زخم‌های عمیق چندان کارساز نیستند. برای مثال، درمان خانگی عفونت زخم انگشت دست، به‌دلیل خفیف بودن آن امکان پذیر است. 

خمیر برای کشیدن عفونت زخم

خمیرکشی روی زخم روشی دیگر برای درمان زخم است، که برای بهبود سریع و درمان عفونت زخم بسیار کاربردی است. بعضی از آنها خواص ضدالتهابی و بعضی دیگر خواص ضد‌عفونی‌ دارند. همچنین بعضی گیاهی و بعضی دیگر شیمیایی‌اند. همچنین این خمیرها، به‌صورت موضعی بر روی زخم اعمال می‌شوند و با کنترل میزان عفونت، فرآیند بهبودی زخم را تسریع می‌بخشند. به‌عنوان مثال، سه مورد از این خمیر‌ها را باهم بررسی می‌کنیم:

۱. خمیر سولفات سرب: یک خمیر ضدعفونی است که به تعدیل رشد باکتری‌ها کمک می‌کند و از التهابات جلوگیری می‌کند. همچنین از آنجایی که یک ضدعفونی‌کننده آنتی‌سپتیک است، مانع از رشد میکروب‌ها در زخم می‌شود و به بهبود زخم کمک می‌کند.
۲. خمیر زنجبیل: زنجبیل به‌دلیل خواصی که دارد، می‌تواند به‌عنوان یک راه حل طبیعی برای کاهش التهابات و کشش عفونت در زخم‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
۳. خمیر سرکه: سرکه نیز به‌عنوان یک منبع ضد باکتریال، برای جلوگیری از عفونت‌های زخمی مؤثر است؛ اما فراموش نکنید که قبل از استفاده از هر خمیری با پزشک یا پرستار خود مشورت کنید.

درمان زخم عمیق در خانه

امکان درمان زخم عفونی در خانه، بستگی به میزان عفونت و خون‌ریزی زخم دارد. اما در حالت کلی، درمان زخم عمیق نیز در خانه چندان امکان‌پذیر نیست. چون زخم‌های عمیق ممکن است سلامتی فرد را به‌خطر اندازند، ازاین‌رو برای درمان باید مداخلات پزشکی صورت بگیرد.

درمان زخم در صورتی در خانه و با امکانات اولیه امکان‌پذیر است که زخم سطحی باشد؛ خون‌ریزی نکند، به بافت یا استخوان آسیبی نرساند و سلامتی فرد را به‌ خطر نیندازد. حال آنکه اگر فرد یک بیماری یا یک مشکل جسمانی داشته باشد، احتمال درمان زخم در خانه نزدیک صفر است. 

درمان زخم عمیق بدون بخیه

این نوع از درمان به‌طورکامل با مراقبت‌های اولیه مرتبط است؛ اینکه تمام مراحل مرتبط با درمان‌های خانگی و پانسمان را انجام بدهید؛ سپس همراه این مراقبت‌ها از انجام برخی اقدامات مضر دوری کنید.

همچنین باید از روش‌های پزشکی و غیرپزشکی آگاهی داشته باشید تا بر اساس آنها مراحل مذکور را جلو ببرید. برای مثال، هنگام تمیز کردن زخم باید از بهداشت و تمیزی موقعیتی که در آن قرار دارید، اطمینان کامل داشته باشید. برای انجام مراحل درمان، توانا و کاربلد باشید. توصیه‌های پزشکی را رعایت کنید و تاجایی که برایتان امکان دارد، با مشورت پزشکی تمام اقدامات را انجام دهید. در صورت بررسی موردی، می‌توانیم مراحل زیر را نام ببریم:

  • تمیز کردن زخم
  • استفاده از ضماد‌های غیرچسنده
  • مراقبت‌های مداوم از زخم
  • اجتناب از عوامل تحریک‌کننده مانند فشار روی زخم 

البته، انجام این مراحل بازهم به‌خودی خود کافی نیستند و ممکن است مجبور شوید به مراکز درمانی مراجعه کنید. توجه داشته باشید که درمان زخم عمیق بدون بخیه، در صورتی امکان پذیر است که زخم شما خون‌ریزی شدید نداشته باشد. 

درمان زخم عمیق بدون بخیه

درمان زخم چرکی در خانه

برای درمان زخم‌های چرکی در خانه، می‌توانید تمام مراحلی را که در مورد درمان عفونت زخم توضیح دادیم در این مرحله نیز انجام دهید. اما مهم‌ترین نکته در این خصوص، از تمیز بودن دست‌ها، و از تمیز بودن لوازم موردنیاز مطمئن باشید. چون زخم چرکی در مواجه با میکروب‌ها یا باکتری‌ها، هم تشدید می‌یابد و هم روند بهبود آن با تاخیر مواجه می‌شود.

همچنین حین درمان خانگی، دقت کنید که فشار زیادی به زخم وارد نشود. در نهایت از انجام فعالیت‌های که ممکن است به زخم‌تان آسیب بزند خودداری کنید. 

چه زمانی برای درمان زخم باید به پزشک یا اورژانس مراجعه کرد؟

در صورتیکه زخم شما با رو‌های خانگی بهبود می‌یابد، نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اما اگر زخمتان بسیار عمیق است و خون‌ آن بند نمی‌آید، بدون شک باید به اورژانس و سپس به دکتر پوست مراجعه کنید. زیرا پزشکان از روش‌های تخصصی‌تر کمک می‌گیرند. برای مثال، اگر زخم باز از نوع سوراخ شدگی باشد، دستور می‌دهد که فرد واکسن کزاز تزریق کند. درهرحال، بهتر است شما در صورت بروز موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • عمق زخم‌تان بیشتر از ۲ سانتی متر باشد؛
  • با فشار مستقیم دست خون‌ریزی متوقف نشود؛
  • خون‌ریزی بیشتر از ۲۰ دقیقه ادامه داشته باشد؛
  • خون‌ریزی ناشی از تصادف بسیار شدید باشد؛
  • زخم‌ها ناشی از له‌شدگی و سوختگی  شدید باشند؛
  • زخم‌ها ناشی از گازگرفتگی باشند (انسان و حیوان)؛
  • زخم‌ها آلوده به میکروب یا گرد و خاک باشند؛

مراجعه به پزشک متخصص، برای زخم‌های مقاوم به درمان‌های خانگی ضروری است. خوشبختانه، شما ساکن هرشهری که باشید، به‌راحتی به بهترین متخصص پوست شهرتان دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر ساکن تهران هستید، از میان بیش از 111 دکتر پوست تهران می‌توانید با مراجعه به متخصص مورد نظر خود، مراقبت‌های پزشکی مورد نیاز خود را دریافت کنید.

در نهایت اینکه، درمان زخم موضوعی است که هرگز نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشید. همچنین فراموش نکنید که برای درمان زخم باز و درمان زخم بسته روش‌های مخصوص هرکدام را دنبال کنید. برای مثال اگر روی بدن خود زخمی دارید که با مراقبت‌های خانگی درمان نمی‌شود، می‌توانید خیلی سریع و به‌صورت آنلاین نوبت خود را از پزشک‌های مجله دکتردکتر ثبت کنید. 

منابع:

healthline

woundcarecenters

medicalnewstoday

سوالات متداول


آیا حتما باید روی زخم را ببندیم؟
بله؛ نسبت به اندازه و موقعیت زخم، بهتر است زخم را پوشش دهید تا از عفونت جلوگیری شود. البته پزشک شما می‌تواند راهنمایی بیشتری در این مورد داشته باشد.

چگونه می‌توان درد زخم را کاهش داد؟
به‌طور معمول، مصرف داروهای ضد درد می‌تواند به کاهش درد کمک کند. همچنین، مراقبت از زخم و تمیز نگه داشتن آن نیز در کاهش درد موثر است.

چگونه می‌توان جلوی عفونت زخم را گرفت؟
عفونت زخم می‌تواند خطرناک باشد؛ بنابراین حفظ تمیزی زخم و استفاده از محافظ زخم مناسب (مانند باند) اهمیت دارد. همچنین، مصرف ضدعفونی‌کننده‌ها به دستور پزشک می‌تواند کمک کننده باشد.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

356 دیدگاه در “انواع روش‌های درمان زخم‌های باز و بسته (تایید شده توسط کلینیک زخم)
  • سلام، وقت شمابخیر، حدودِ یک هفته قبل قیچی ابرو تا نصفه توی پشتِ پاشنه‌ی پام فرو رفت، و از اولشم هیچ سوزشی نداشتم و فقط درد داشتم، چون ترسیدم نه شستمش و نه دکتر رفتم، و فقط روی زخم دستمال کاغذی رو چسبوندم، اون قسمت پام کبود شده اما اصلا تورم چشم گیر نداره، پامو کامل نمیتونم بزارم روی زمین و درد دارم، مخصوصا وقتی دراز میکشم و موقع خواب! گاهی انگار موریانه کف پام راه میره و اکثرا دردم از قسمتی که آسیب دیده تا انگشت شصت پام کشیده میشه، ۳ روز اول هر ۸ساعت سافلکسین۵۰۰خوردم، و بعدشم رهاش کردم… میشه لطفا راهنماییم کنید، احتمالش هست این درد برای همیشه همراهم بمونه؟؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      با توجه به شدت درد و محل اون بهتره ویزیت شین
      همچنین واکسن کزار بزنید
      این درد احتمالا بخاطر آسیب به بافت نرم و عضلات هست

      پاسخ
  • باسلام توضیحات صددرصد عالی داده شده اگه چنانچه زخم شما خوب نشد مطمن اموزشها را صحیح وبه موقع انجام ندادیدبه هرحال بسیار مفید واموزنده بود باتشکر اسکندری هستم از کرج

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      تشکر از اشتراک گزاری نظرتون

      پاسخ
  • سلام من گوشی بابام گلسش شکسته بود دستم خورد دستم خون اومد زیر آب سرد بردم خوب شد من الان باید چکار کنم؟

    پاسخ
  • سلام من سه سال پیش جراحی تیروید داشتمه بعداز شش ماه محل زخم ملتهب شد و سر باز کرد و یکم ترشحات داشت به همراه نخ های جراحی ب دکتر ک مراجعه کردم گفت بدنتون ب این نخ ها حساسیت داده و پسشون میزنه الان چند ماهی هست ک دیگه نخی خارج نمیشه ولی یکم درحد سر چوب کبریت ترشحات داره
    چکار کنم ک خوب خوب بشه جاش خیلی بد

    پاسخ
    • سلام عزیز
      در این موارد اصولا ابتدا آنتی بیوتیک مناسب و شستشوی زخم انجام میشه
      و بررسی از نظر فیستول

      پاسخ
  • مادرم زخم دیابتی داشته 4جلسه لیزر درمانی انجام داد کلینیک زخم نور بابک ثابت و کاملا زخمش خووب شد

    پاسخ
    • سلام
      تشکر از اشتراک گزاری نظرتون

      پاسخ
  • سلام ی بی شعوری چاقو سمتم پرت کرد از شانس بد من چرا مستقیم رفت تو پام رفتم بخیش زدم میترسم عفونت کنه چیکار کنم که عفونت نکنه

    پاسخ
    • سلام
      علاوه بر شستشو و پانسمان اصولی، باید آنتی بیوتیک‌مناسب توسط پزشک براتون‌تجویز شه

      پاسخ
      • سلام مادرم دیسک کمر عمل کرده و براش پلاتین و پیچ مهره کار گذاشتن الان بخیه هاشو باز کردن جای عملش حدود30سانت بود ولی اندازه تقریبن یک سانت شایدم کمتر هنوز زخمش هنوز دهنش باز مونده و یه کم ترشح داره تو اون نقطه…بنظظرتو چکار باید بکنیم و چه مدل دارو یا آنتیبیوتیکی براش بزنیم ک عفونت نکنه؟لطفا اسم دارو رو بگین که همونو براش بگیریم استفاده کنیم

      • سلام
        چه مدته عمل کردن و آیا پلاتین خارج شده؟

  • سلام خسته نباشید ببخشید پاه من با آتش کمی سوخته دکتر رفتم پاسمان کرد شستشو داد و با دو نوع پماد چرب کرد و با گاز پت بسته کرد تا الا ن خود در خانه دو بار پاسمان کردم و کارا های ک دکتر انجام داد راه من انجام دادم اما زخم مثل اول است خوب نشده زخم تازه مانده چون پماد چرب کرده دوباره بسته میکنم بنظر شما باز بزارم شاید بهتر باشد یا خیر

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید کف با اره دستم نزدیک انگشت شصتم امروز بریده شد بعد از چن دقیقه خونریزی بند اومد الان یکم ورم کرده چیکار باید بکنم ک عفونت نکنه ممنون از راهنماییتون

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر دست پسرم لای در اومده سر انگشتش به پوست اویزون بود بردیم دکتر بخیه زده الان تا ۴۸ ساعت شستشو ندم و پانسمانشو عوض نکنم ؟ و بعد از اون بازم هر ۴۸ ساعت شستشو بدم

    پاسخ
  • سلام من دوروز پیش باموتور افتادم وروی آسفالت کشیده شدم پوست دستهام وپام رفته قرمزی داخلش معلومه باپماد تتراسایکلین وسرم شستشو مرتب پانسمان کردم ولی بهتر که نشده درد بسار شدیدی دارم

    پاسخ
  • سلام من دستم با چاقو برید ولی یه ذره بریده همون لحظه سرد شد و باد کرد و سیاه مشکل خاصیههه برم دکتر؟

    پاسخ
  • سلام من یک پام قطه پای مصنوعی دارم توی یه کار خونه کار میکنم پام زخم شده زخم کوچک اصلا خوب نمیشه کار نکنم هم نمیشه مجبورم باید کار کنم خیلی عذاب میکشم بتادین زدم خوب نشد زرد چوبه زدم خوب نشد هرچی میکنم خوب نمیشه چی کار کنم خوب بشه

    پاسخ
  • سلام روز بخیر، امروز صبح یه اتفاق ناگوار افتاد. من به قصد خودکشی با کاتر می‌خواستم رگ دستم رو بزنم. تا یه‌جایی پیش رفتم. و خراش‌هایی ایجاد شد، ظاهرتاً زخم‌ها بسته بود، اما من دردش رو توی تمام مفصل‌ها و استخوان‌های دستم احساس کردم. با الکل اون رو شست و شو دادم و بعد چسب زخم زدم. ولی هنوز دستم از آرنج تا انگشتا درد می‌کنه. احساس می‌کنم زخم تا چند لاین پایین‌تر هم زیر پوست ادامه داره، ولی ظاهرش بسته هست.
    باید چیکار کنم؟ کجا مراجعه کنم؟

    پاسخ
  • سلام من ده روز پیش تصادف کردم روی ساق پام جراحت عمیق داشت بعد پنج روز دو تا از بخیه ها وسطش پاره شد الان بعد ده روز جای جراحت بازه تا روی استخون ‌‌رفتم دکتر گفت دیگه نمیشه بخیه زد باید هر روز شستشو بدی پانسمان کنی میخواستم ببینم چون تا روی استخون بازه مشکلی پیش نمیاد .جای زخم تقریبا سه تا چهار سانت

    پاسخ
    • سلام من هم مثل این آقا براثرتصادف ساق پام پایین زانو تا استخوان سوخت ۳بارهم عمل گرافت آنجا دادم وجواب نگرفتم واستخوان پام بیرونه لطفآ راهنمایی کنیدچکارکنم یاکجابرم .ممنون ازلطفتون

      پاسخ
  • باسلام من بااره صنعتی کارمیکردم سرانگشت شستم بادستگاه بریده شد.احتمال داره دوباره مثل اولش بشه وبافت مجدددرست کنه.اینم بگم استخوان آسیب ندیده

    پاسخ
    • سلام
      بستگی به بافت بریده شده و نحوه ترمیم اون داره
      عضلات هم بریده شده؟ ترمیم انجام شده؟

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.یک ماه پیش خلال دندان با شدت به کف پام فرو رفت بعد از یک ماه ورم شدید و درد الان ورم خوابیده ولی حالت ی آبسه توی محل زخم به وجود آمده قرص آنتی بیوتیک هم دکتر عمومی برام نوشته . نیاز به مراجعه به پزشک متخصص هست یا نه؟اگر هست به چه پزشکی مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام
      از نظر باقی ماندن قسمتی از خلال دندان در بافت پای شما باید بررسی صورت گیرد
      بهتر است به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من دستم خیلی وقت پیش چاقو خورده مشکل درمانی ندارم ولی میخوام جاشون از بین بره ردی روی دستم نباشه چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر منظورتون اسکار هست نیاز به پیگیری زیر نظر متخصص پوست هست

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.تو دعوا بازوم با شیشه نوشابه شکسته شده زخم شده.خونریزی بند اومده زیادم عمیق نیست.نگرانم عفونت نکنه.راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • سلام عزیز
      پارگی و آسیب با شیشه ها خصوصا شیشه نوشابه ، احتمال این رو داره که خورده شیشه ها داخل زخم بمونن و حتی گاهی روی زخم بسته میشه اما شیشه ها داخل بدن سبب عفونت میشن
      بهمین خاطر باید بخوبی اکسپلور و شستشو داده بشه
      بهتره به درمانگاه یا اورژانس بیمارستان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من تقریبا در اثر زدگی کفشم پشت پام زخم شد
    قبلا این اتفاق می‌افتاد ولی خوب می‌شد
    ولی این سری زخم پام بسته شد و مچ پام شروع کرد ب ورم کردن و پشت ساق پام حالت خطی از مچ تا پشت زانو ماهیچه درد میکنه و میسوزه تا
    ب طوری ک نمیتونم پام رو صاف کنم دکتر رفتم دوتا انتی‌بیوتیک داد۶ساعته مصرف کنم تا۲روز
    این مشکل خطرناکه که سریعتر ب بیمارستان مراجعه کنم یا انتی‌بیوتیک بخورم صبر کنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر با شروع درمان علایم رو به بهبودی بود که درمان رو ادامه بدین در غیر اینصورت مراجعه فوری داشته باشین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دو هفته میشه ناخن شست پامو کشیدم به دلیل عفونت و بخیه ها رم تازه کشیدم میتونم کفش بپوشم و بعد چند وقت ناخنم در میاد اگه در بیاد مثل اولش میشه دکتر

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بهتره فعلا کفش جلوباز بپوشین
      در مورد ناخن جدید هم فعلا نمیتوان نظر داد

      پاسخ
  • سلام ایا امپول ویتامین کا۱رو میشه مستقیم روی زخم ریخت‌ خون ریزی سریعتر قطع بشه برای زخم های باز ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      بدین شکل ارزشی در قطع خونریزی ندارد

      پاسخ
  • سلام خدمت شما من با موتور خوردم زمین فکم پاره شده بخیه لازم بوده ولی نکردم حالا هم دود عنبرنسائ دادم بعدم پماد الفا زدم ضرری نداره؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است عفونت کند
      با توجه به اهمیت زخم های دهان و صورت جهت بررسی به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من دوتا از انگشتای دستم لای تسمه موند و اورژانسی جراحی شد بعد از سه هفته بخیه هام کشیده شدن ولی ورم شدید دارن جراح گفت چون انگشتاتو حرکت ندادی خشک شدن و باید فیزیوتراپی بشن ولی الان که تکون میدم بخیه ها باز میشن و از هم فاصله گرفته و اصلا امکان خم کردن با وجود زخن وجود نداره .ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      مگر بخیه ها جوش نخوردن و اونا رو نکشیدین؟ عفونت محل زخم ندارین؟

      پاسخ
  • سلام ببخشید من دوماهی هست نوک انگشتای شست پام حالت بی حسی داره و وقتی تکون میدم سوزن سوزن میشه غلتش چیه

    پاسخ
    • سلام
      سن شما و سابقه بیماری ها از جمله قلبی، دیابت، فشارخون و غلظت خون مهمه
      گاهی ممکنه بر اثرعللی همچون کم خونی، استرس و کمبود ویتامین باشه
      اما گاهی علل عصبی و عروقی مطرحه
      بهتره جهت معاینه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
      • ۲۷سالمه و هیچگونه بیماری ای ندارم خودم طبق اطلاعاتی ک از گوگل گرفتم احتمال کم‌ خونی میدم اما این سوزن سوزن شدن و سر بودن نوک انگشت شصت پام وقتی کارزیاد میکنم اساس کشیو اینا اتفاق میفته دلیلش چیه

      • میتونه بعلت دیسک یا فشار روی اعصاب اون ناحیه باشه که عموما از مهره های کمری منشا میگیرن

  • سلام . حدود ۳۰ سال قبل یک غده روی کمرم و مجاور ستون فقراتم مشاهده شد(بدون درد ) . دکتر گفت غدهٔ چربی است و چیز مهمی نیست . این غده از آن زمان تا بحال براثر فشار وارد کردن کمربند طبی و سایش ، متورم و چرکین شده و پس از رسیدن به حداکثر رشد(اندازهٔ یک گردوی کوچک) سر باز کرده و چرکی بدبو از آن خارج و پس از خالی شدن کامل ورم آن می خوابید .
    اکنون پس از گذشت حدود ۳۰ سال و بالاتر از آن یک غدهٔ دیگر پیدا شده و گاه با احساس خارش همراه است . لطفاً راهنمایی بفرمایید .

    پاسخ
    • سلام
      بدون معاینه نمیتوان نظری داد
      به متخصص جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من چند وقت پیش شیشه در دستم شکست و بخیه خورد اما احساس میکنم که شیشه در دستم مانده است ایا مشکلی ایجاد میشود؟

    پاسخ
    • سلام
      بله احتمال عفونت بخاطر وجود جسم خارجی
      یا احتمال جابجایی جسم خارجی هست

      پاسخ
  • سلام شست من با چاقو برید و بعد سه چهار روز هیچ اتفاقی نیفتاده و توش یک چیز های سفیدی هست و یکم باد کرده باید چکار کرد

    پاسخ
    • سلام
      احتمال عفونت هست باید معاینه شین تا درصورت نیاز آنتی بیوتیک مناسب تجویز شود
      به پزشک عمومی مراجعه کنید

      پاسخ
  • ببخشید مزاحم میشم…من انگشت چهارم دست راستم( دقیقا روی بند) بخاطر پلیسه مجبور شدم با کوتر جراحی کنم و بعد از هشت روز بخیه ها رو هم کشیدم …اما چون روی بند انگشت بود و خواه ناخواه بخاطر باز و بسته شدن انگشت، دوباره زخم سر باز کرده، و پوست اطرافش هم بخاطر سوختگی از بین رفته ….مطمئنم بخیه مجدد فایده ای نداره…. نظر شما چیه ؟ و چه پماد یا درمانی براش مناسب هست؟ ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا معاینه لازمه تا از نظر عفونت بررسی شین
      ممکنه پانسمان با گاز وازلینه برای سوختگی لازم باشه

      پاسخ
  • سلام دوروز پیش دستم عمیق بریده شده ولی نرفتم بخیه بزنم پانسمان کردم ولی الان به نظرم خیه بازه الان میشه بخیه زد؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر زخم واقعا نیاز به بخیه داشته باشد با دبریدمان ممکن است بتوان بخیه زد

      پاسخ
  • سلام وقت به خیر

    آبجیم صورت دادشمو خراش انداخته یکم زیادی پوست صورتش کنده شده برا اینکه جاش نمونه باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      اگز زخم فعال و خونریزی دهنده ندارد کرم ترمیم کننده از هر برندی مثل نئودرم استفاده کنید

      پاسخ
  • عالیست

    پاسخ
  • سلام من ناخن دستم توسط تسمه بالا بر کنده شده اگه بتادین بزنم خوبه یانه؟

    پاسخ
    • سلام
      بتادین نباید به طور مستقیم روی پوست زخمی قرار بگیره زیرا سبب از بین رفتن سلول های آسیب دیده می شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من توی یه درگیری دستم گوشتش تقریبا ۴یا ۵ سانت عمیقه و اینکه اونو با چسب بخیه بستمش و الان روی زخم عفونت داره یه هفته میشه و هر روز بد تر میشه و هر روز پانسمانشو عوض میکنم و اینکه تاندوم دستم کاملا سالمه راه کاری دارید دکتر؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      مصرف آنتی بیوتیک خوراکی یا تزریقی
      شستشوی زخم به روش اصولی
      به متخصص عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام انگشت اشاره دستم نزدیک مهره بند اول حدود 3ماه پیش با چاقو بریدم جای زخم خوب شده ولی جاش هنوزم درد میکنه و زیاد نمیتونم حرکتش بدم علت چی می تونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر زخم عمقی بوده از نظر آسیب تاتدون ها باید بررسی شین
      بهتره جهت معاینه به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من دیروز درحیاط بازکردم به شست پام خوردوکل ناخن شست پام ازجادرآورد وکامل برعکسش کردبزور ناخن چیدم ولی قسمت انتهایی ریشه ناخن هنوز هست وشست پام به شدت دردمیکنه ممنون میشم راهنمایی کنیدچکارکنم که پام عفونت نکنه باتوجه به کنده شدن ناخن وبرای تکه انتهایی ریشه ناخن چکارکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      باید کلا ناخن کنده بشه و آنتی بیوتیک مناسب تجویز شه
      جهت درمان به متخصص جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من بالا دماغم با شیشه بریده شیشه پارکینگ بریده بود خورد به دماغم الان زخمه و اولش خیلی خون اومد بعد قطع شد ولی خون پنج روزه هنوز بسته نشده آب انداخته یکوچولو من بهش چسب بخیه هم زدم ولی میترسم جاش بمونه چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      با توجه به اینکه گفتین آب ایجاد شده ممکنه عفونت کرده باشه
      در ضمن اگر بریدگی عمیق باشه شاید بخیه لازم باشه

      پاسخ
  • عالی دستتون درد نکنه زحمت کشیدن ..🙏🌹

    پاسخ
  • سلام من شیشه افتاد رو پام یه ساعت پیش و خون اومد ولی الان خونش قطع شده و زیاد به تظر عمیق نمیاد و طولش ۱و نیم سانته روشم بازه چی کارکنم تا ۴ روز دیگه خوب بشه باید تا اون موقع کامل خوب شه الانم با بتادین شستمش

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز هیچ زخم بریدگی ۴ روزه خوب نمیشه
      در ضمن بتادین سبب بدتر شدن و عدم بهبود زخم میشه
      بتادین رو نباید مستقیما به خود زخم زد و فقط اطراف زخم رو با اون پاک کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ببخشید روی صورت من یک چنگ ایجاد شده و خیلی خیلی عمق کمی دارم ومن نگران اینم جاش بمونه

    پاسخ
    • سلام عزیز
      از کرم ترمیم کننده پوست از هر برندی مثل هیدرودرم استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام دست بچم افتاد زمین رو خاک بدجوری زخم شد برای اینکه عفونت نکنه چیکار کن م؟گردی هت های قرمز در میاد از وسط زخم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      باید معاینه شه چون ممکن نیاز به واکسن کزاز و آنتی بیوتیک خوراکی باشه

      پاسخ