عوارض جدی سرماخوردگی در بیماران قلبی را نمیتوانیم نادیده بگیریم. با سرد شدن هوا، احتمال سرماخوردگی و آنفولانزا افزایش مییابد. همه افراد ممکن است بیماری سرماخوردگی را تجربه کنند، اما سرماخوردگی در بیماران قلبی ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد. این بیماران با تجربه علائم سرماخوردگی باید هر چه سریعتر به پزشک متخصص قلب مراجعه کنند تا پزشک، روشهای درمان سرماخوردگی در بیماران قلبی را پیشنهاد کند.
قرص سرماخوردگی یک قرص بدون نسخه است که در همه داروخانهها یافت میشود، اما بیماران قلبی نباید خودسرانه داروهای سرماخوردگی را تهیه کنند. قرص سرماخوردگی مناسب برای بیماران قلبی متفاوتتر است و نباید خاصیت ضداحتقانی داشته باشد. در این مقاله از مجله سلامتی دکتر دکتر قصد داریم در مورد سرماخوردگی در بیماران قلبی با شما صحبت کنیم و شما را از خطرات و عوارض خودسرانه مصرف داروها در این دوران آگاه کنیم.
در انتهای مقاله هر سوالی داشتید، مطرح کنید. کارشناسان سلامت دکتر دکتر آماده پاسخگویی به شما هستند.
تأثیر سرما خوردگی و آنفولانزا بر قلب
ویروسهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا، بدن شما را تحت تأثیر قرار میدهد. عفونتهای ویروسی اغلب به التهاب منجر میشود و روند تنفس را با مشکل مواجه می کند. سطح اکسیژن و فشار خون میتواند کاهش یابد و خطر لخته شدن خون افزایش یابد. محققان خاطرنشان میکنند که مبتلایان به بیماریهای قلبی، در صورت مبتلا شدن به سرما خوردگی یا آنفولانزا، در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی هستند.
خطر ابتلا به حمله قلبی در هفتهی پس از تشخیص آنفولانزا افزایش مییابد؛ بنابراین، اگر وضعیت نگرانکننده قلب یا سایر عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی دارید، کاهش خطر ابتلا به آنفلوانزا و سرماخوردگی برای سلامت قلب ضروری است. عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا همچنین باعث ایجاد تنش در بدن شما میشود که میتواند بر فشار خون، ضربان قلب و عملکرد کلی قلب تأثیر بگذارد.
برای افرادی که مبتلا به انواع بیماری های قلبی هستند، آنفولانزا میتواند کشنده باشد. برای کسانی که مبتلا به نارسایی یا آریتمی قلبی یا بیماری عروق کرونری هستند، عفونت آنفلوانزا میتواند این شرایط اساسی را تشدید کند. عفونت آنفلوانزا باعث افزایش استرس در قلب، افزایش ضربان قلب، فشار خون و افزایش هورمونهای استرس میشود.
علاوه بر این، عفونت آنفولانزا باعث ایجاد حالت التهابی در بدن میشود که همچنین میتواند حملات قلبی را از طریق شکستگی پلاک ایجاد کند، زیرا این مکانیزم حملات قلبی با التهاب همراه است. حتی در افراد جوان و سالم بدون بیماری قلبی عروقی، آنفلوانزا میتواند کشنده باشد. این ویروس میتواند به عضله قلب حمله کند که باعث میوكاردیت (التهاب عضله قلب) میشود. این التهاب میتواند منجر به نارسایی شدید قلبی شود. با توجه به عوارض و خطرات گفته شده لازم است در صورت بروز سرماخوردگی در بیماران قلبی یا برای درمان سرماخوردگی بعد از عمل قلب به دکتر سرماخوردگی مراجعه نمایید.
چرا سرماخوردگی و آنفولانزا برای بیماران قلبی خطرناک است؟
عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا همچنین باعث ایجاد تنش در بدن شما میشود که میتواند بر فشار خون، ضربان قلب و عملکرد کلی قلب تأثیر بگذارد. برای افرادی که مبتلا به بیماری قلبی هستند، آنفولانزا میتواند کشنده باشد. برای کسانی که مبتلا به نارسایی قلبی یا آریتمی یا بیماری عروق کرونری هستند، عفونت آنفولانزا میتواند این شرایط اساسی را تشدید کند. عفونت آنفولانزا باعث افزایش استرس در قلب، افزایش ضربان قلب، فشار خون و افزایش هورمونهای استرس میشود.
علاوه بر این، عفونت آنفولانزا باعث ایجاد حالت التهابی در بدن میشود که همچنین میتواند حملات قلبی را از طریق شکستگی پلاک ایجاد کند، زیرا این مکانیزم حملات قلبی با التهاب همراه است. حتی در افراد جوان و سالم بدون بیماری قلبی عروقی، آنفولانزا میتواند کشنده باشد. این ویروس میتواند به عضله قلب حمله کند که باعث میوكاردیت (التهاب عضله قلب) میشود. این التهاب میتواند منجر به نارسایی شدید قلبی شود. سرماخوردگی بعد از عمل قلب باز با عوارضی که دارد میتواند بسیار خطرناک باشد.
سایت webmd در مورد سرماخوردگی در بیماران قلبی میگوید:
اگر بیماری قلبی دارید، بیشتر مراقب باشید تا سرما نخورید. گاهی اوقات این دو بیماری کنار هم میتوانند باعث مشکلات جدیتر شوند. برای مثال، اگر سرماخوردگی شما به ذات الریه تبدیل شود، دریافت اکسیژن برای شما سختتر میشود؛ در نتیجه، قلب شما برای پمپاژ خون در سراسر بدن شما باید سختتر کار کند.
علائم سرماخوردگی و آنفولانزا در بیماران قلبی
سرماخوردگی معمولا با سوزش و گلودرد آغاز میشود و با سرفه، آبریزش بینی و بعضی مواقع با خروج خلط ادامه پیدا میکند. البته گاهی اوقات، کودکان سرماخورده دچار تب بالا نیز میشوند، ولی تب به ندرت بزرگسالان را درگیر میکند. معمولا علائم بیماری 3 تا 5 روز بعد از سرماخوردگی از بین میروند. از طرفی، آنفولانزا به سرعت میآید.
در صورت ابتلا به آنفولانزا، شما این علائم را خواهید داشت:
- تب (معمولا بالا)
- درد شدید و درد در مفاصل و عضلات و در اطراف چشم
- ضعف عمومی
- پوست گرم و سرخ شده و چشمهای قرمز و آبدار
- سردرد
- سرفه خشک
- گلودرد و آبریزش بینی
علائم فوق، نشان دهنده این است که شما به بیماری آنفولانزا مبتلا شدهاید.
راههای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا در بیماران قلبی
برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا باید فرد مبتلا و دیگر اعضای خانواده، دستهایشان را به صورت مرتب بشویند. در صورت امکان، سعی کنید در فصلی که سرماخوردگی و آنفولانزا رایج است از محلهای شلوغ شهر دور باشید. تقویت سیستم ایمنی از دیگر روشهای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا در بیماران قلبی است. به این منظور، خوب بخوابید، رژیم غذایی مغذی داشته باشید و ورزش را فراموش نکنید. همچنین مدیریت استرس تاثیر بسزایی در تقویت سیستم ایمنی دارد. سعی کنید از دود سیگار و آلودگی هوا به دور باشید. واکسن آنفولانزا برای بیماران قلبی نیز روشی مفید برای پیشگیری به شمار میآید.
اهمیت واکسن آنفولانزا برای بیماران قلبی
واکسن آنفولانزا برای بیماران قلبی یا کسانی که سکته مغزی دارند، بسیار مهم است. واکسنهای آنفولانزا اغلب در هر سال به روز میشوند تا با تغییر ویروسها مطابقت داشته باشند. واکسیناسیون سالانه برای محافظت در برابر آنفولانزا مورد نیاز است.
هیچ واکسنی برای سرماخوردگی وجود ندارد، اما برای جلوگیری از عفونتهای خطرناک مثل ذاتالریه و آنفولانزا، واکسنهایی وجود دارند. بهتر است قبل از شروع فصل آنفولانزا، واکسن بزنید تا آنتی بادی کافی ایجاد شود.
حدود 2 هفته پس از تزریق، واکسن شروع به محافظت از شما میکند. قبل از تزریق واکسن بهتر است با متخصص قلب و عروق خود مشورت کنید.
داروهای ایمن برای سرماخوردگی در بیماران قلبی
استفاده از درمانهای خانگی و بعضی از قرصها برای درمان سرماخوردگی در بیماران قلبی، ایمن است، اما قبل از هر گونه اقدام باید با متخصص قلب خود مشورت کنید. در صورتی که به پزشک عمومی برای درمان سرخوردگی مراجعه میکنید، اما بیماری قلبی نیز دارید، حتما او را مطلع کنید تا داروهای مناسب برای شما را تجویز کند.
آیا قرص سرماخوردگی برای بیماران قلبی مضر است؟
استفاده قرص سرماخوردگی برای بیماران قلبی متفاوت است. از مصرف داروهایی که خاصیت ضداحتقان دارند، خودداری کنید، زیرا این داروها باعث افزایش فشار خون میشوند. داروهای مصرفی نباید با دیگر داروهای قلب شما تداخل داشته باشند و این موضوع را فقط پزشک میتواند تشخیص دهد در واقع بهترین قرص سرماخوردگی برای بیماران قلبی ، دارویی است که پزشک تجویز کرده باشد. بعد از مصرف هر دارو بهتر است فشار خون خودتان را بسنجید و پزشک را در جریان بگذارید.
مراقبتهای خانگی برای بیماران قلبی در دوره سرماخوردگی
بیماران قلبی علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک میتوانند از مراقبتهای خانگی نیز بهرهمند شوند. استراحت در دوران سرماخوردگی تاثیرگذار است. در این دوران سعی کنید استراحت کافی داشته باشید. همچنین کاهش مصرف نمک را فراموش نکنید. در طول روز مایعات گرم بنوشید. همچنین میتوانید سوپ بدون افزودنی را برای بهبود سریعتر میل کنید. در مقالهی غذا برای سرماخوردگی لیستی از بهترین غذاها در این دوران را معرفی کردهایم.
نقش تغذیه در بهبود سرماخوردگی بیماران قلبی
در دوران سرماخوردگی، تغذیه نقش مهمی دارد. بیماران قلبی همیشه باید به تغذیه خود توجه کنند و در دوران سرماخوردگی، اهمیت تغذیه افزایش مییابد. بیماران قلبی مبتلا به سرماخوردگی در طول روز بهتر است میوه و سبزیجات کافی میل کنند. پیروی از یک رژیم غذایی سالم نیز باعث بهبود سرماخوردگی خواهد شد. در رژیم غذایی خود حتما از ترکیبات ویتامین سی استفاده کنید. این نوع ویتامین سیستم ایمنی شما را تقویت میکند. در مقاله میوه برای سرماخوردگی لیستی از میوههای حاوی ویتامین سی که در درمان بیماری بسیار کمک کننده هستند معرفی شدهاند.
استفاده از داروهای گیاهی در درمان سرماخوردگی بیماران قلبی ؛ بله یا خیر؟
داروهای گیاهی در دوران سرماخوردگی در بین مردم رایج است، اما وقتی سرماخوردگی با بیماری قلبی همراه شود، نمیتوان هر داروی گیاهی را مصرف کرد. در صورتی که قصد استفاده از داروهای گیاهی را دارید، حتما قبل از استفاده، نظر پزشک را جویا شوید و خودسرانه به مصرف داروهای گیاهی نپردازید.
نشانههای خطرناکی برای سرماخوردگی در بیماران قلبی
بیماران قلبی مبتلا به سرماخوردگی با مشاهده بعضی از نشانهها باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند تا منجر به مشکلات جدیتر نشود. در صورت مشاهده مشکلات درج شده در جدول زیر به پزشک مراجعه کنید:
نشانههای خطر | توضیحات |
مدت زمان بهبودی طولانی | در صورتی که در طول سه یا چهار روز خوب نشدید و حتی علائم شما شدیدتر هم شد به پزشک مراجعه کنید. |
بدتر شدن حال پس از بهبودی | اگر وضعیت بیماری سرماخوردگی شما بهتر شده بود و به صورت ناگهانی عود کرد، مراجعه به پزشک ضروری است. |
تجربه علائم خطرناک | با تجربه علائم جدی مثل تب بسیار بالا، لرز شدید، دل پیچه، حالت تهوع، درد در قفسه سینه و سرفه همراه با خلط زرد رنگ به پزشک مراجعه کنید. |
با مشاهده نشانههای خطر، زمان را تلف نکنید و به پزشک مراجعه کنید. اقدام سریع، جلوی مشکلات جدیتر را خواهد گرفت. متخصص قلب با بررسی شرایط بهترین درمان برای سرماخوردگی ارائه میکند در مقاله متخصص قلب کیست بیشتر در مورد این تخصص صحبت کردهایم.
خطرات خوددرمانی در بیماران قلبی
مصرف بعضی از داروهای بدون نسخه برای سرماخوردگی ممکن است نارسایی قلب ایجاد کند. احتمال افزایش فشار خون در بیماران قلبی در اثر مصرف بعضی از داروها وجود دارد. همچنین بعضی گیاهان دارویی میتوانند عملکرد قلب شما را تحت تاثیر قرار بدهند و مضر واقع شود. برای جلوگیری از خطر حمله قلبی و افزایش فشار خون به هیچ عنوان به خوددرمانی نپردازید.
مصرف خودسر دارو برای سرماخوردگی بعد از عمل قلب باز میتواند با ایجاد تداخل با داروهای قلبی باعث آسیب به قلب شود.
اگر بیماری قلبی دارید آنفولانزا را جدی بگیرید
درمان سرماخوردگی در بیماران قلبی باید در اسرع وقت شروع شود، زیرا داروهای سرماخوردگی در هنگام شروع زود هنگام (در عرض 48 ساعت پس از شروع علائم) بهتر عمل میکنند. البته به یاد داشته باشید که بیماران قلبی هر دارو یا قرص سرماخوردگی را نمیتوانند مصرف کنند. قرص سرماخوردگی برای بیماران قلبی نباید خاصیت ضداحتقانی داشته باشد، در غیر این صورت، منجر به فشار خون بالا و نارسایی قلبی میشود.
اگر شما یا فرزندتان مبتلا به بیماری قلبی هستید یا سکته کردهاید و هر یک از علائم سرماخوردگی را تجربه میکنید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید و به دنبال خوددرمانی نباشید. خوددرمانی میتواند راه را برای مشکلات جدیتر باز کند. پزشکی که بیماران قلبی برای درمان سرماخوردگی باید مراجعه کنند، پزشک متخصص قلب است. تحت نظر متخصص قلب میتوانید روشهای درمان سرماخوردگی در بیماران قلبی را پیش بگیرید. برای دریافت نوبت از بهترین متخصص قلب از طریق سایت دکتر دکتر عمل کنید. در عرض چند دقیقه میتوانید لیستی از بهترین دکترهای شهرتان را مشاهده کنید و نوبت فوری بگیرید. لطفا سوالهایتان را در بخش کامنت درج کنید تا کارشناسان سلامت ما به شما پاسخ دهند.
منابع:
cdc.gov
webmd.com
سلام و خسته نباشید
بیماری که عمل قلب باز کرده چطور باید مراقبت کنه و چه دارو هایی رو میتونه بخوره
سلام عزیزم
نقاهت دوره پس از جراحی حدود یک الی ۲ ماه است
داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج مصرف بشه و از مصرف داروهای مسکن خودداری شود
علایم نگران کننده در بیماران قلبی که آنفولانزا گرفته اند کدام است؟
برای درمان چه اقداماتی باید انجام دهد
با تشکر
سلام
گروه های حساس از جمله بیماران قلبی باید در ابتدای بروز علایم به متخصص عفونی مراجعه کنند تا درماندارویی مناسب انجام شود
سلام خسته نباشید من میخواستم بپرسم تمام علائم بیماری قلبی رادارم ولی فکر میکنم حدثم الکی باشد وسرما خوردگی باشه
سلام کسی که عمل قلب کرده میتونه تامی فلو قرص انولانزا بخوره
سلام
با تجویز پزشک عفونی بله
سلام من خانم 41ساله هستم که انفولانزا گرفته ام وقتی استامینفون حاوی کافیین میخورم ضربان قلبم بیش از حد بالا میرود چون ناراحتی قلبی دارم میتوانند به هم ربط داشته باشند در ضمن اخلاط سینه ام در حال حاضر خونی است این به انفولانزا ربط دارد
سلام
خود آنفولانزا و ویروس میتونه سبب افزایش طپش قلب و بی نظمی بشه
کافیین هم سبب افزایش میشه
خلط خونی نیاز به بررسی داره
خصوصا اگر بیماری زمینه ای قلبی دارین
به متخصص” عفونی مراجعه کنید
سلام وقت بخیر. دو ماه پیش سکته کردم و چهار رگ رو آنژیوپلاستی کردن و شرایط م پایدار بود . هفته پیش با تجویز دکتر قلب واکسن آنفولانزا زدم. چند روزی هست که دچار pvc (نامنظمی ضربان قلب) شدم که همش دلم رو خالی میکنه و حس خفگی میاره. ممکنه از اثرات واکسن باشه؟ بیمارستان بستری شدم بخاطر شدت pvcها ، قرصهام رو عوض کردن ولی هنوز وجود دارد.
آیا خود واکسن آنفولانزا که شامل دُز کمتری از ویروس هست نیز باعث تپش قلب و بی نظمی ضربان میشود؟
شوهر من ناراحتی قلبی داره آنژیو گرافی کردن یکسالی میشه عمل کردن ولی قلب درد بدن درد داره زود به زود هم سرما میخوره بدن درد داره
سلام بايد مرتب تحت نظر متخصص قلب باشن و سيستك ايمنيشونم تقويت شه
سلام من نارسایی قلبی دارم وسرماخوردهام. چه دارویی مصرف کنم.ممنون
سلام شما بايد براي درمان به متخصص ريه مراجعه كنيد نميشه
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با متخصص ریه استفاده کنید.
سلام وقت بخير من يك بيمار قلبي هستم كه سه بار جراحي قلب شدم ميخواستم بدونم كه من الان سرماخوردم بايد از چه قرصي بخورم كه عوارضي به قلبم نداشته باشه ممنون
من دریچه آئورت قلبم رو عوض کردم میخواستم بدونم واکسن آنفولانزا برام خطری دارد یا خیر. ممنوم
سلام بايد تحت نظر متخصص عفوني بزنيد چون بايد همزمان تامي فلو و آزيترومايسين هم بخوريد