مزوتراپی مو روشی درمانی است که با تزریق ویتامینها، مواد معدنی و مخلوط اسیدهای آمینه مورد نیاز مو به پوست سر انجام میشود. این روش به اجزای تغذیهکننده فولیکولهای مو کمک میکند که به راحتی در مو بنشینند. با این روش میتوان ریزش مو را درمان کرد چون موهای نازک را ضخیم، ریزش مو را متوقف و موها را قویتر و درخشانتر میکند.
در این مقاله از مجله سلامتی دکتر دکتر که مطالعه آن به 5 دقیقه زمان نیاز دارد، قصد داریم انواع روش های مزوتراپی مو، مزایا ، معایب و همه موارد مورد نیاز در این زمینه را بررسی کنیم.
در پایان اگر سوال داشتید، میتوانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.
مزوتراپی مو چیست؟
تعداد کمی از افراد از موهای خود راضی هستند. این روزها، آبوهوای ناخوشایند، آلودگیهای محیطی و استرس و فشار زندگی هم روی موها اثرات منفی زیادی میگذارند و به نارضایتی از آنها دامن میزنند.
مزوتراپی مو (Mesotherapy) روشی است که با تحریک زیستی همراه میشود، یعنی درمانی که سلولهای مو را از طریق تزریقهای کوچک که زیر جلدی هستند، از نظر بیولوژیکی فعال میکند.
مزوتراپی باعث میشود، انقباض فولیکولها معکوس شوند و ضخامت و رشد مو افزایش پیدا کند. برای مشاوره و دریافت چنین خدمات و فرایندهایی باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
انواع مزوتراپی مو
مزوتراپی مو تزریق مستقیم انواع ویتامینها، مواد معدنی (کلسیم، ید، منگنز، مس، روی، سلنیوم، آهن، پتاسیم) به لایه کراتین پوست است. این روند باعث رشد مو و بالارفتن کیفیت ظاهری آن میشود.
مزوتراپی بسیاری از مشکلات مو را حل میکند. از ترکیبات مختلفی شامل کمپلکسهای ویتامین، نمکهای معدنی، کوآنزیمها، اسید هیالورونیک (که برای افزایش ضخامت الیاف مو مهم است)، اسیدهای آمینه، فاکتورهای رشد و آنتی اکسیدانها برای متعادلکردن و تغذیه پوست سر در مزوتراپی استفاده میشود.
ترکیبات مورد استفاده در درمان مزوتراپی پوست سر را تغذیه و ضخامت و رشد مو را تقویت میکنند. چنین فرایندی باعث جلوگیری از ریزش مو میشود و بازسازی و رشد آن را تشویق و تحریک میکند. در زیر به شرح انواع روش ها پرداخته ایم:
مزوتراپی با تزریق
برای واردکردن مواد فعال و موثر در تحریک رشد مو از روشهای مختلفی در مزوتراپی استفاده میشود. یکی از روشهای رایج مورد استفاده توسط متخصصان، تزریق مخلوط مزوتراپی به بدن است. برای چنین روشهایی به سرنگهایی با طراحی خاص نیاز است که سوزن بسیار باریکی دارند. تزریق بیدردترین روش است اما زمان بیشتری میبرد.
هنگام انتخاب پزشک، مطمئن شوید که او تجربه عملی کافی دارد. برای انتخاب بهترین پزشک ابتدا درباره اینکه متخصص پوست و مو کیست اطلاعات کسب کنید.
مزوتراپی با گان یا تفنگ
استفاده از این نوع دستگاه نیاز به نهایت دقت و توجه دارد، زیرا اقدامات نادرست باعث آسیبهایی در ناحیه سر میشوند. بنابراین، قبل از پذیرش چنین رویهای، باید به جوانب مثبت و منفی آن فکر کنید.
در این روش، سرنگی با عمق تزریق قابلتنظیم روی تفنگ نصب میشود. با کمک چنین تفنگی ترکیبات درمانی مختلف به پوست سر وارد میشود.
غلتکهای مخصوص
از غلتکهای مخصوص هم برای پیشبرد این فرایند استفاده میشود. معمولا در مراکز زیبایی است که این غلتکها را بهکار میبرند. این ابزار شامل تعداد زیادی سوزن کوچک است که در یک نقطه مشترک قرار میگیرند. برای استفاده راحت، این نقطه مشترک به دسته وصل میشود.
مزوتراپی مو درد دارد؟
بله مزوتراپی همراه با درد است، البته همه چیز به آستانه تحمل درد هر فرد بستگی دارد. پشت سر و ناحیه گوش حساسترین نواحی به تزریق هستند. بعد از مزوتراپی نمیتوانید موهای خود را بشویید و نباید به مدت ۴ روز به استخر و سونا بروید تا از عوارض و ناراحتی جلوگیری کنید. بهتر است که این روش را در طول دوره پریود متوقف کنید، چون درد در این دوره بسیار قویتر احساس میشود.
مزوتراپی مو چند وقت یکبار و طی چند جلسه انجام میشود؟
مزوتراپی اثرگذاری فوری دارد اما آنقدرها دوام نمیآورد. از ترکیبهایی موسوم به کوکتل حاوی ویتامینها، مواد معدنی، الاستین، کلاژن، گشادکننده عروق و مواد دیگر در این فرایند استفاده میشود.
پزشک پس از بررسی دقیق مو و پوست سر و مشکلات مربوط به بیمار، موقعیت صحیح و نتایج مورد نظر را تعیین میکند. این نوع کوکتلها به سرعت مشکل را حل میکنند اما اثرگذاری بادوامی ندارند.
شرایط هر فرد با دیگری متفاوت است. گاهی برای ماندگاری، نیاز به تکرار سالیانه عملیات است. تعداد جلسات برای این کار در حدود ۸ تا ۱۵ بار است. زمانبندی و تعیین فواصل انجام کار وابسته به شرایط هر بیمار و تصمیم دکتر مزوتراپی است.
فواید و مزایای مزوتراپی مو چیست؟
از مزایای روش مزوتراپی باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- رشد مو فعال میشود.
- فعالیت غدد چربی کمتر میشود و موها تمیزتر و پر به نظر میرسند.
- جریان خون و اکسیژنرسانی بهبود پیدا میکند.
- شوره سر کاهش پیدا میکند.
- تراکم مو، صافی و درخشندگی بیشتر میشود.
مزوتراپی مو را پرپشت میکند؟
بله، این فرایند به پرپشتتر نشاندادن موها کمک شایانی میکند. مزوتراپی در کاهش ریزش مو نقش دارد و راهکاری موثر است که اگر منعی برای انجامش نداشته باشید، مفید واقع میشود.
تفاوت مزوتراپی با پی آر پی مو چیست؟
مزوتراپی شامل تزریق ترکیبی از ویتامینها، مواد معدنی، آنزیمها و داروهای هورمونی به لایه میانی پوست (مزودرم) است که به بهبود گردش خون، تقویت فولیکولهای مو و جلوگیری از ریزش مو کمک میکند. این روش معمولاً به صورت چند جلسه انجام میشود و میتواند به کاهش التهاب و تغذیه بهتر پوست سر منجر شود.
از سوی دیگر، پی آر پی مو (پلاسمای غنی از پلاکت) شامل گرفتن خون از خود فرد، جداسازی پلاکتها و پلاسما از خون و سپس تزریق آن به پوست سر است. پلاکتها حاوی فاکتورهای رشد هستند که میتوانند سلولهای بنیادی موجود در فولیکولهای مو را تحریک کنند و باعث رشد موهای جدید و تقویت موهای موجود شوند. پی آر پی به دلیل استفاده از مواد طبیعی بدن خود فرد، خطر عوارض جانبی کمتری دارد.
معایب و عوارض مزوتراپی مو چیست؟
اگر فولیکولهای مو حیات خود را از دست داده اما هنوز زنده هستند، مزوتراپی میتواند به بهبود اوضاعشان کمک کند. اما اگر مشکلات ناشی از دلایل مهمتری باشند، امکان اینکه مزوتراپی جواب بدهد، آنچنان زیاد نیست. برای مثال، در موارد ارثی و نبود تعادل هورمونی، مشکلات به سادگی حل نمیشوند.
امکان اینکه مزوتراپی با نتیجه مطلوبی روبهرو نباشد هم وجود دارد. در واقع، تضمینی در انجامش نیست. از عوارض محتمل آن هم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- درد و سوراخ شدن پوست با درد همراه است. مزوتراپی مو با تزریقهایی انجام میشود که درد دارند.
- خارش و پوسته پوسته شدن پوست سر هم محتمل است.
چه افرادی میتوانند مزوتراپی مو انجام بدهند؟
این روش به مقابله با مشکلات مختلف مرتبط با وضعیت مو و پوست سر کمک میکند. بااینحال، وقتی صحبت از یک بیماری خاص میشود، مزوتراپی نمیتواند وضعیت را تغییر دهد.
برای مثال، اگر پای نوسانات و اختلالات ارثی و هورمونی به میان باشد، احتمال جوابگویی مزوتراپی مو کم میشود. پیش از انجام این عمل، حتما با متخصص مشورت کنید. لازم است بدانید که علت های ریزش مو چیست، زیرا در اثرگذاری مزوتراپی نقش دارد.
چه افرادی نباید مزوتراپی برای مو انجام بدهند؟
در شرایط زیر، نباید مزوتراپی انجام شود:
- بارداری و شیردهی
- حساسیت به مواد موجود در فرایند
- وجود اختلالات سیستم غدد درونریز
- وجود تومورهای خوشخیم و بدخیم
- ابتلا به عفونتها
- قاعدگی
افرادی که به دنبال درمان ریزش مو زنان هستند و در دوران قاعدگی و بارداری هستند نباید این عمل را انجام دهند.
مراقبتهای بعد از مزوتراپی مو چیست؟
در پایان عمل، زخمهای کوچکی از تزریق باقی میماند و برای بهبود به کمی زمان نیاز است. روند مراقبت را به شکل زیر پیش بگیرید:
- ۳ تا ۴ روز موهایتان را نشویید چون روی نتیجه کار اثر منفی میگذارد و روند بهبودیتان را به تأخیر میاندازد.
- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای مدت ۲ تا ۳ روز خودداری کنید.
- مناطق تزریق باید به خوبی خشک شوند.
- حداقل به مدت ۷ روز از سونا یا استخر استفاده نکنید.
- تا زمانی که به طور کامل بهبود حاصل نشده، نواحی تزریق را ماساژ ندهید.
- الکل مصرف نکنید. الکل اتساع عروق را تحریک میکند و این بر کارایی مزوتراپی تأثیر منفی میگذارد.
مزوتراپی مو خانگی چگونه است؟
امکان انجام مزوتراپی و تزریقاتش در منزل وجود ندارد. تزریق فقط در کلینیکها، مراکز زیبایی و توسط متخصصان قابل انجام است. اگر میخواهید این روش را به تنهایی انجام دهید، باید از رولرها یا غلتک مزوتراپی مو (meso roller) استفاده کنید.
البته استفاده از این غلتکها اثرگذاری کمتری نسبت به مزوتراپی تخصصی در کلینیک دارد و به دلایل زیر بهصرفه نیست.
- عمق نفوذ ناکافی سوزن
- هزینه بالای ترکیب
- سوزنها به سرعت غیرقابل استفاده میشوند.
مزوتراپی مو چقدر موثر است؟
اگر شرایط فرد برای انجام مزوتراپی مساعد باشد، اثرگذاری خوبی از آن خواهد دید. مزوتراپی برای پوست سر و مو بسیار موثر است. برای اینکه از مفیدبودن آن برای خود باخبر شوید، باید با پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی مشورت کنید.
یکی از سریعترین و سادهترین روشها برای دریافت نوبت از متخصصان مختلف، استفاده از امکان نوبت دکتر سایت دکتردکتر است. با این روش، در عرض چند دقیقه از پزشک موردنظرتان وقت میگیرید.
درباره مزوتراپی مو سوال دیگری دارید؟ قصد دارید این کار را انجام بدهید؟ پرسشهایتان را از ما بپرسید تا به شما در پیداکردن اطلاعات بیشتر کمک کنیم.
منبع:
handeulusal.com