موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • سلام خانوم دکتر من ۲۸ساله و متاهل هستم سه هفتست همراه دفع مدفوع مخاط داشتم و گاهب اوقات اسهال میشم که به صورت ژله ای هست آزمایش مدفوع و cbcنرمال بود ولی crpمثبت بود متخصص داخلی گفتن یا عفونت هست یا التهاب روده که بهم فلوکساسین و مترونیدازول دادن تشخصیص شما چیه؟

    پاسخ
    • سلام بله تشخيصشون درست بوده عفونت هستش بايد انتي بيوتيك مصرف كنيد

      پاسخ
  • سلام. خسته نباشید. من چندین سال هست که مشکل نفخ دارم و هر از چند گاهی این مشکل بروز میکرد و هر سال از سال قبل بدتر میشد. حدودا از یک هفته قبل نیز دوباره و به شدت این مشکل پیدا شد و تمام دلم( اطراف ناف) به شدت شروع به گرفتگی و درد گرفتن کرد. عمده درد اوایل بیشتر در سمت چپ ناف بود و کامل حس میکردم که رودم اون قسمت گرفته و تا الان که یک هفته هست هنوز تمام دلم ورم داره و درد میکنه. درد کمتر شده اما هنوز اذیتم میکنه. هنگامی هم که نفخ دارم درد بیشتر میشه. بسیار سپاس گذارم اگر بتونید کمکم کنید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من چند سال ته معد ام اذیت میکنه نفغ دارم هر چی میخورام اذیت میشم یوبوست ام دارام ۳۰سالمه وقتی شکمم کار میکنه ته معدام اذیت میکنه احساس میکنم داخل معدام باد کرده داروی هست معرفی کنید خیلی ممنون

    پاسخ
  • سلام من آزمایش مدفوع دادم و فریتین . فریتین نرمال و esr crp منفی و کالپروتکتین ۹ و wbc و rbc مدفوع هم منفی بود و آزمایش cbc خون هم نرمال و cea هم ۱.۸ . سونو شکم و لگن هم نرمال بود اما حدود ۷ و ۸ کیلو کم کردم .اسعال دارم گاهی و درد خفیف شکمی و نفخ هم دارم . آیا بخاطذ وزن کم شده نیاز به برسی برای سرطان پانکراس یا روده بزرگ و یا آی بی دی هست یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      با نظر فوق تخصص گوارش آندوسکوپی و کولونوسکوپی انجام بدین

      پاسخ
  • سلام یه مدتی هست ورم از زیر قفسه سینه تا زیر شکم دارم و حالت تنگی نفس برای رفع این مشکل باید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام خانم دكتر در حين پريوديم سرگيجه شديدي داشتم ك تا حالت غش رفتم،بعد اتمام دل درد شديدي دارم فك كنم روده ام باشن يه بار استفراغ داشتم و يكبارم اسهال بعد اون نداشتم اما هيچ اشتهاي ندارم و با بوي غذا خالم بد ميشه مخصوصا گوشت،درد زير شكمم خيلي ازارم ميده بنظرتون روده هامن??لطفا قرصي راهنماييم كنيد

      پاسخ
      • سلام باید آزمایش cbc,diff, Esr, crp, S/E
        جهت بررسی کرونا انجام بشود

  • سلام من یه هفته میشه که دردی در ناحیه راست شکم از کلیه شروع میشه و به داخل شکم و روده بزرگ امتداد داره ضمنا همراه این درد سردرد شدید هم دارم و تب و لرز هم گاهی دارم درضمن هیچ مشکلی در دفع ادرار ندارم فقط کمی یبوست دارم اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام باید سونوگرافی کبد و کیسه صفرا بدین تا از نظر سنگ کیسه صفرا بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام من بعداز خوردن هروعده غذا سمت راست زیرقفسه سینه وورم میکنه یکسالی هست آزمایشم دادم هلیکوباکتری داشتم ک پزشک گفت احتیاجی ب دارونیست مداراکن ولی جدیدا خیلی اذیت میشم چکارکنم

    پاسخ
    • سلام ممکنه سنگ کیسه صفرا داشته باشید بهتره سونوگرافی کبد و کیسه صفرا بدهید

      پاسخ
  • با سلام وخسته نباشید.من نزدیک به دو سال پیش سیستم گوارشیم بهم خورد ودکتر پس از انجام ازمایشات لازم گفتندکه التهاب شدید روده وعفونت معده دارم دو سه ماه که دارو مصرف کردم پنتو پرازول وشیاف اساکول هم به صورت مایع وهم معمولی وهم قرصش رو همچنین پودر ملین ولی زیاد تاثیر گزار نبودالان یک سال ونیم هیچ دارویی نمی خورم وهمچنان احساس دفع در بیشتر مواقع دارم ولی خودش دفع نمیشه بلکه به کمک خودم یا به صورت تکه تکه .یا باچسبندگی زیاد یا به صورت شل ودر بیشتر مواقع هم بلغم به صورت کف یا لزج درد شکم نداشتم ولی الان دارم و‌وزش همدر شکمم دارم خیلی خیلی اذیت میشم زیاد بیرون نمیرم که بلغمم می گیره باید زود خودمو برا دفع برسونم با صدا تو شکمم حرکت میکنه .به علت کرونا نمیتونم دکتر برم عاجزانه می خوام راهنماییم کنین

    پاسخ
  • باسلام.پسرم ۸سالشه و۳۲کیلوهسش.دوروزه اسهال شدیدداره .اواراس نمیتونه بخوره بالامیاره.ازمایش دادم عفونت داشت دکترفقط بهش سفکسیم ولی خودم لوپرمیدودی سیکلومین دادم اسهالش اصلا خوب نشده توروخداراهنماییم کنید.دکترمیگه بزاراسهال بره عفونتاش تخلیه شه.طفلی دچارکم ابی شده.چیکارکنم.توروخداراهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی با توجه به شدت علایمش حتما باید ویزیت شه و درمان با سرم و آمپول ضد تهوع انجام شه
      همچنین با توجه به شیوع کرونا بررسی از نظر کرونا انجام شه
      به متخصص اطفال یا اورژانس بیمارستان مراجعه کنید

      پاسخ
  • باسلام.پسرم ۸سالشه و۳۲کیلوهسش.دوروزه اسهال شدیدداره .اواراس نمیتونه بخوره بالامیاره.ازمایش دادم عفونت داشت دکترفقط بهش سفکسیم ولی خودم لوپرمیدودی سیکلومین دادم اسهالش اصلا خوب نشده توروخداراهنماییم کنید.دکترمیگه بزاراسهال بره عفونتاش تخلیه شه.طفلی دچارکم ابی شده.چیکارکنم.

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی با اسهال عفونتا تخلیه نمیشه
      با توجه به شدت علایمش حتما باید ویزیت شه و درمان با سرم و آمپول ضد تهوع انجام شه
      همچنین با توجه به شیوع کرونا بررسی از نظر کرونا انجام شه
      به متخصص اطفال یا اورژانس بیمارستان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر من یساله اسهال دارم‌و مدفوع سفت ندارم قسمت دنبالچه درد دارم دهنم همش خشکه‌از شکمم صدای اب میاد نفخ دارم و چند وقته همش حالت دفع دارم طوری که زندگی رو مختل کرده لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بياد اين آزمايشات را بدهيد و
      توسط متخصص گوارش ويزيت شويد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ldh
      Bun
      Cr
      Ast alt alk.p
      Stool exam
      Ca
      P
      Na
      K
      Ferritin

      پاسخ
  • سلام.یه مدت است شکمم ورم داشت حالا دچار عفونت روده شدم همراه با اسهال بعد دور نافم حالت این که سوزن میزنه شایدقبلا دچار میکروب معده بوده از اون باشه ؟ بیشتر عوقات شکم ورم همراه با نفقه بعضی موقع خوب کار نمیکنه از نظر معده مشکل ندام چون چکاب دادم بیشر مواقع که عصبی میشم روز بعدش مشکل پیش میاد .

    پاسخ
  • سلام خسته نباشی من به مدت یه هفته تمام دلپیچه همراه بیرون روی یا اسهال دارم که نسبت به روز قبل بیشتر میشه میخواستم بدونم مشکلم چیه و چی مصرف کنم که بیرون رویم برطرف شه ممنون

    پاسخ
  • دردشکم دارم دارو نمیدانم لطفا راهنمای

    پاسخ
    • سلام لطفا اطلاعات كاملتري در اختيارمون بذاريد مثل ١- مدت شروع بيماري٢- سابر علائم مثل كاهش وزن تهوع استفراغ ٣ – محل درد
      ٤-سن و جنس و سابقه بيماري و مصرف دارو

      پاسخ
  • سلام بنده 30سالمه تیروئید پرکار داشتم باید درمانی الان کمکار شده 2کاه پیش tshبالای 60 بود الان tsh 15 شده خواستم بگم یبوست خیلی اذیتم میکنه جدیدا احساس میکنم یه چیزی نمیذاره مدفوع خارج شه قرص سی لاکس خوردم اسهال شدم مدفوع خارج شد ولی اسهال که روان هست به زور خارج شد و گاز معده و نفخ دارم روده ام همش صدا میده ولی هرچی زور میزنم خارج نمیشه سر گیجه دارم خیلی اذیتم میکنه ترس شدید دارم انگار معقدم تنگ شده که حتی گاز هم خارج نمیشه فقط صبح ها کمی از گاز خارج میشه تورو خدا راهنماییم کنید آیا tsh تیروییدم به نرمال برسه درست میشه ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتون باید شرح حال بیشتری توضیح داده بشه
      از تماس تلفنی برای ارتباط با فوق تخصص گوارش استفاده کنید

      پاسخ
  • با سلام
    29 ساله هستم و یک سالی هست که از معدم چیزی بین سکسکه و آروغ همچین حالتی میاد بیرون کهتا خارج نشه ارام نمیگیرم.متخصص اندوسکوپی کرده و گفتن که معدم رو به زخم شدن بوده ولی زخم نشده.ممنون

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی مصرف کردین؟

      پاسخ
  • چرا سوال من رو نذاشتین؟
    مگه حرف بدی زدم
    خب مشکل گوارشی دارم

    پاسخ
    • سوالتون پاسخ داده شده
      به ایمیلتان رجوع کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر . بیست روزی هست که نیمه ی بالایی معدم گاهی حالت تهوع خفیفی دارم و کل شکمم گاهی داغ میشه . آزمایش خون هم دادم فقط چربی بالا بود که دکتر قرص چربی داده. چند سال پیش درد بالای معده هم داشتم که با قرص های معده امپرازول و شربت ام جی خوب شد . الان خستم کرده چه دارویی بخورم ؟ مشکلم چیست ؟

    پاسخ
  • سلام قسمت خم روده بزرگ سفت شده وگاهی هم درد داره رفتم کلونسکوپی گرفتند گفتند قسمتهای از روده زخم شده است اساکل تجویز کردند متاسفانه هنگام استفاده اذیت می شوم چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا کولیت التهابی مطرح است و باید داروهای سرکوب کننده ایمنی از جمله اساکول مصرف کنید
      مشکل خود را هنگام استفاده ذکر نکردید اما اگر اصلا امکان مصرف دارو را ندارید باید نوع آن توسط فوق تخصص گوارش تغییر یابد
      از تماس تلفنی برای ارتباط با فوق تخصص گوارش استفاده کنید

      پاسخ
  • باسلام من میکروب معده داشتم الان خوب شدم ولی الان اصلا اشتها ندارم اسید معدم بالاس حالت تهوع دارم باد گلو دارم وتنگی نفس باتسکر

    پاسخ
  • با سلام من حدود یک ساله ناراحتی معده دارم طوریکه مدام حالتی بین آروغ و سکسکه از معدم خارج میشه و ارامش رو ازم گرفته.اندوسکوپی هم کردم متخصص گفتن که التهاب معده دارم و نزدیک به زخم بوده.ممنون از راهنماییتون

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی براتون تجویز شده و آیا عفونت باکتری اچ پیلوری هم مطرح بوده یا خیر؟

      پاسخ
  • باسلام،من مشکل روده ای دارماز خیلی وفت پیشو از چند ماه پیش به علت کرونا دکتر نرفتم
    یه مدت با قرصهای معده چون معده درد داشتم خوب شدم و بعد مشکل روده ای پیش اومد که باراهنماییهای سوال وجواب سایت شما مشکلم خوب شد
    ولی مشکل اصلی من اینه معذرت میخوام به صورت دوره ای اسهال دارم و اسهال طوریه روزی زیاد دستشویی نمیرم ولی بازهم اسهالهمثلا” روزی یه بار
    وپارسال هم این فصل اینجوری شدم
    وخیلی عذر میخوام بوی مدفوع و باد معده ان خیلی بده فکر کنم انگل روده ای داشتم باشم
    و مثلا” با میوه گرمک ناسازگارم
    والان اگه درد کنه بیشتر پایین نافم
    میخوام کمکم کنید
    خیلی ممنونم از خانم دکتر محترم

    پاسخ
  • سلام رودم خیلی درد می کنه ترشم می کنم نمی دونم چه دارویی بخورم تا خوب بشم بعد ازدواجم اینجوری شودم درد روده خیلی ضعیف شودن هرچی می رم پیش دکتر فایده نداره لطفا کمکم کنین

    پاسخ
  • سلام من خانم۲۶ساله هستم یک سال بیماری التهاب و زخم روده دارم شیاف اساکول مصرف میکنم.‌الان چن وقته خیلی زیاد خون در مدفوعم هست و وزنم کاهش پیدا کرده چیکار باید کنم

    پاسخ
    • سلام
      دوز داروهاتون باید تغییر و افزایش پیدا کنه دوست عزیز
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کتید
      یا از تماس تلفنی با فوق تخصص گوارش استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من شنبه عمل جراحی چسبندگی و گرفتگی روده و آپاندیس انجام دادم ولی برای گرفتگی رودم از روده من هیچی برش نزده فقط بیرون اوردن و تمیز کردن ولی الان از شنبه نه گاز معده و نه مدفوع داشتم شکمم و معدم هم مثل یه توپ ورم کرده لطفا اگه پیشنهادی دارید یکم سریع بگید دارم از درد میمیرم

    پاسخ
    • سلام
      حتما باید مجددا توسط متخصص جراحی ویزیت شین
      باید شکم معاینه شه و درصورت نیاز تصویربرداری انجام شود

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید تقریبا چند ماهی است که اسهال دارم ولی نه زیاد و تقریبا تو یک سال پنج شیش کیلو کم کردم ازمایش دادم دکتر گفته تیروییدت کم کاره خواستم ببینم التهاب روده نیست اخه تیرویید کم کار چاق میکنه نه لاغر ،با تشکر

      • سلام من بعد از ناهار بیشتر وقتا روده ام درد میگیرد و تا شب درد دارد و نمیتونم دفع کنم ولی دفع ک شد دگه درد نمیکند چن باری ایطور شدم علت چیست

      • سلام ميتونه نشان دهنده روده تحريك پذير باشه بهتره توسط متخصص گوارش ويزيت شين تا معاينتون كنه و نشخصي قطعي رو بهتون بگه

      • سلام
        باید آزمایش مدفوع و کشت اون و کالپروتکتین و چربی مدفوع هم بدین

  • سلام من ۲۲روزپیش اسهال شدم روز دوم و سوم تب لرز اسهال بودم بعداز سه روز تب لرز اسهال قطع شد بعدحس بویایی چشایی نداشتم فشارم روی هفت بود دکتر گفت قرصهایی که برای قطع اسهال مصرف کردی باعث ورم معده شده ورم معده شدید گرفتی شربت معده مصرف کردم بهتر شدم ولی بوی بد عفونت رو احساس میکنم زیردندهام درد میکنه سرم گیجه کاسه سرم درد میکنه احساس لرز دارم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتون ابتلا به کرونا مطرح هست
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک متخصص داخلی استفاده کنید

      پاسخ
  • با سلام دارویی ک باعث تسکین سندرم روده تحریک پذیر باشد را لطفا معرفی بفرمایید

    پاسخ
    • با سلام.دارویی برای درمان سندرم روده تحریک پذیر معرفی میفرمایید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر .دو‌روزه زیر شکمم درد میکنه فکر کنم التهاب روده دارم و شکمم روران شده.میتونه التهاب روده باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      شرح حال شما کامل نیست
      لطفا جهت توضیحات بیشتر و معاینه به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من یه مدتی سرفه شدید داشتم ریه هام التهاب کرده بود قرص جوشان اسی سی لانگ با قرص سیتیرزن مصرف کردم دیگه سرفه نمیکنم ولی همش خلط دارم تو گلوم وقتی غذا میخورم بلافاصله استفراغ میکنم بدون اینکه ابریزش بینی داشته باشم و سرفه کنم فقط استفراغ دارم

    پاسخ
  • سلام . من سرطان کولون داشتم و جراحی کردم .وهشت نوبت هم شیمی درمانی کردم . بعد از جراحی وشیمی درمانی چندبار آزمایش خون . آندوسکوپی . سی تی اسکن . سونوگرافی انجام دادم و هیچ مشکلی نداشتم وحالا معده ام ورم ودرد میکند و زیاد معده ام باد دارد . چند وقتی کپسول مرازول استفاده میکردم حالا برای درد معده چکار کنم . ممنون

    پاسخ
  • سلام من هیچ دردی ندارم فقط ضعف واروغ زیاد معده دارم

    پاسخ
  • سلام مدت چند ماهه بطور متناوب دچار خشکی گلو و قرمز شدن گلو میشوم و در پی ان احساس ضعف وتب کم میشوم با زدن یک امپول پنی سیلین یا خوردن چندین کپسول اموکسی سیلین و مسکن برای چندین روز خوب میشوم ولی مجددا همین علایم پیش میاید ازمایش های متعددی داده ام یه کم کم خونم و قندم 115 است بعضی اوقات یبوست میگیرم و بیشتر اوقات شکم درد همراه با اسهال خفیف که بعد از تخلیه معمولا بر طرف میشود لطفا چه کار کنم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی نیاز به معاینه می باشد
      از نظر سندروم روده تحریک پذیر،گاستریت و ریفلاکس و آلرژی باید بررسی شوید به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • چندوقته ایهال دارم(دوماهه)خوب نمیشه.هرنوع غذایی که باعث سفت شدن میشه خوردم اماخوب نشدم.بعضی وقتاشله بعضی وقتاشدیده.چه دارویی مصرف کنم.خواهش میکنم کمکم کنید.تواین کرونامیترسم برم دکتر

    پاسخ
    • سلام
      چون مدت زیادی است که دچار اسهال هستید باید ازمایش مدفوع بدهید

      پاسخ
  • سلام مدت 1 ماه است ک دچار ورم روده شدم صبح اسهال و شب دچار یبوست .باد روده را ب سختی دفع میکنم و دل درد شدید دارم گاهی لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به معاینه می باشد
      ممکن است دچار سندروم روده تحریک پذیر باشید
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۱۴ساله گرفتار التهاب روده ام هرجادکتر میرم خوب نمیشم چه قرصی مصرف کنم

    پاسخ
    • سلام
      لطفا در مورد علایم خود توضیح دهید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر یک هفته ایی میشه که سمت چپ شکمم پائین روزی ۶ تا ۸ باری یکم تیر میکشه و نفخ زیادی هم دارم شکمم هم به راحتی کار میکند بجز بعضی اوقات

    پاسخ
  • سلام من مدتی قبل درد شدیدی در سمت راست داشتم رفتم دکتر گفت دلیلش روده بزرگ هست کولونوسکوپی کردم دکتر گفت هیچ مشکلی نداره.بعد مدتی رفتم دوباره دکتر ازمایش نوشت برام گفت میکروب معده شما بالاست.پنتوپرازول ۴۰
    مترونیدازول ۵۰۰
    ازیترومایسین ۵۰۰
    بیسموت
    این قرص ها رو نوشت گفت مصرف کن
    الان چند ۳ ماهه مصرف میکنم این دارو هارو
    مدفوعم تیرس
    درد سمت چپ شکم همون روده بزرگ رو هم دارم تا تا بادی از ادم خارج نشه هم دردش اروم نمیشه
    چکار کنم بنظرتون برای خوب شدن ؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۷سالمه سه ماهی میشه که حالت تهوع دارم کلا پیش دکتر فوق تخصص رفتم گفت رفلاکس معده است و قرص‌های امپرازول و شربت معده تجویز کردن بعد تموم شدن دوره مصرف قرص‌ها دوباره حالت تهوع‌م شروع شده آیا مشکل جدی دارم دکتر؟؟

    پاسخ
    • سلام
      سه ماه مصرف داروها را ادامه دهید
      پس از ان در صورت داشتن مجدد علایم جهت اندوسکوپی به پزشک خود مراجعه کنید

      پاسخ
  • شوهرم رودش ورم کرده دست میزنم سمت چپ شکمش رودش ورم داره اصلا نمیتونه دستشویی بره درد شدید میگره بعضی وقتی میره دستشویی خوب میشه چکار کنم ورمش خوب بشه راحت بره دستشویی

    پاسخ
  • پسرم یک ماهه نمی تونه مدفوعشو نگه داره تند تند باید بره دستشوی دکتر هم بردم خوب نشده باید چه داروی مصرف کنه ۱۱ سالشه

    پاسخ
    • سلام
      آیا فرزند شما دچار اسهال یا یبوست می باشد
      آیا درد شکم دارد
      تب و تهوع و استفراغ چطور؟؟

      پاسخ