موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • ازمقعدم چیزی مثل سفیده تخم مرغ بیرون میادچیکارکنم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش مدفوع بدهید

      پاسخ
  • سلام من ۳۲ سالمه و باد شکمم بسیار زیاده مخصوصا نزدیک عادت ماهانم و شکمم خیلی بزرگمیشه چه قرصی مصرف کنم ؟

    پاسخ
  • سلام مادر 59 سال دارند و چهار روز است که در پهلو سمت چپ احساس درد دارند. این درد زمانی که می خوابند به پشت منتقل می شود. علاوه بر درد احساس سوزش پوست هم دارند. در روز اول تنها کمی احساس درد داشتند و روز دوم سوزش هم اضافه شد و دردشان بیشتر شده است. گاهی اوقات احساس تهوع هم دارند اما خیلی زیاد نيست. در هنگام دفع هیچگونه مشکلی ندارند. سونوگرافی انجام شد و فقط افزایش ضخامت مجرای روده در قسمت LLQ داشتند. دکتر متخصص داخلی هیچ نظری نداشتند و فقط مسکن دادند. لطفا راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام
      چند روز صبر کنید و فقط طبق دستور پزشک از مسکن استفاده کنند
      ممکن است دچار زونا شده باشند که پس از چند روز بثورات خود را نشان می دهند
      اگر پس از چند روز مشکل همچنان ادامه داشت مجددا به پزشکشان مراجعه شود

      پاسخ
  • سلام. من 27 سالمه حدود سه سال هست که مدفوعم به صورت شل و ابکی است روزی دوبار دستشویی می روم اسهالم نه به صورت اسهالی که روزی چند بار برم دستشویی. مدام وقتی غذا می خورم حالت تهوع دارم ازمایش مدفوع و خون دادم گفتند التهاب روده داری دکتر قرس سالاس و اف امینا و کولوفین و لوپرامید دادند مصرف می کنم بازم خوب نشدم. امپول یا چیز خاصی نیست که زودتر التهاب روده رو برطرف کنه؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایم ۳ ساله و عدم بهبود با داروها شماباید آزمایش تکمیلی و همچنین در صورت نیاز آندوسکوپی و یا کولونوسکوپی انجام یدین
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کتید

      پاسخ
  • سلام من مردم، چن روزیع ک صبحا دچار اسهال میشم ولی خیلی هم روان نیست در اولین بار مدفوع ب شکل کف بودش ی مترونتازول خوردم دیگه کفی نشد هرچی میخورم فقط صبحا اونم درکل دوبار اسهال دارم گاهی اوقات معدم صدا میده یکمم درد دارم و نفخ شکم میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر.من 20 سالمه. ی مدت از درد معده رنج میبردم رفتم دکتر تست فکر کنم اوره بود فوت کردم دادم گفتش ک 52درصد میکروب داری بعدش داروهایی بمن داد خوردم خوب بودم دو هفته ای میشه ک تموم شده قرصام و صبحا بی ادبیع مدفوع یکم شل هستش رنگشم روشنه هیچ علایم خون درونش نیست و در کل روز دوبار دسشویی بزرگ میرم اونم صبح ب این شکله حس میکنم گاهی اوقات معدم درد میگیره و نفخ معده و اروغ زدن هم بعد غذا دارم برای اینکار ازیتر مایسین میخورم ولی ضاهرا کارساز نیستش.میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام من التهاب روده ازنوع کولیت دارم الان من روزی یک الی دوباربیرون روی دارم که اولش به سختی بیرون میاد ولی بعدحالت شل داره بعضی مواقع هم شکمم پیچ میخوره میخواستم ببینم چیکارکنم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید حدود دو.سال است درد معده دارم دکتر رفتم آندو انجام دادم گفت التهاب واسید معده ورفلاکس دارید دارو داد ولی هیچ تاثیری نداشت یبوست شدید هم دارم الان چند ماه که بدتر شدن قسمتی از روده بزرگم درد شدید همراه با تهوع واستفراغ طوری با درد معده از خواب بیدار میشم طوری که بامستکن آروم نمی شم از نظر غذای خیلی رعایت می کنم

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی و به چه مدت مصرف کردین؟

      پاسخ
  • سلام.وقت بخیر
    دو هفته اس که بشدت درد شکمی دارم خصوصا زیر و اطراف نافم…چند روز اول زیاد بود ..بیمارستان چکاپ شدم..آزمایش و سونوگرافی…ولی گفتن مشکلی ندارم..توسط جراح هم معاینه شدم..احتمال آپاندیس هم نبود..صفرام رو هم دو ماه پیش عمل کردم..متخصص داخلی طبق آزمایشات گفتن یمقدار خیلی کم التهاب یا عفونت داری…ولی نه تب دارم نه اسهال..ب شدت وزن کم کردم ولی نه ب دلیل بی اشتهایی و کم غذایی…معده ام هم گاهی می سوزه و دهنم ترش مزه میشه…ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      چون بی دلیل وزن کم‌کردین باید آندوسکوپی شین
      به فوق تخصص گوارش جهت آندوسکوپی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    وقت شما بخیر
    بنده عفونت معده شدیدی داشتم که با تورم بالای شکم سمت چپ همراه بود.با نظر پزشک به مدت ۶ هفته هر روز ۴ توع قرص به تعداد ۱۰ عدد مصرف کردم.با ازمایش دوباره برطرف گردید.قرار بود برای ترمیم دیواره معده بعد از ازمایش قرص کلدینیوم سی و فاموتیدین مصرف کنم متاسفانه دکتر به علت کرونا در مطب تشریف ندارن.سوالم این بود که این دو قرص رو به چه صورتی باید مصرف کنم واینکه تورم بالای شکم اصلا بهبود نیافته.ناشتا یک قرص پنتوپرازول مصرف میکردم ایا باز هم به مصرف این قرص ادامه بدم؟انزیم های کبدی و بیلی روبین هم مشکلی ندارم.خون مخفی و کم خونی هم در ازمایش مشاهده نشده.این مطلب رو هم بگم که به عفونت معده خیلی وقت پیش مبتلا شده بودم اما بدون علامت بوده و متوجه نشدم تا اینکه درازمایش مشخص شد با تشکر

    پاسخ
  • سلام
    چند روزیه پدرم ورم معده و روده داره کمر به پایینم بدنش مثه یخه و مفاصلش درد میکنه تریاک هم مصرف میکنه چند جا دکترم بردیم ولی فایده ای نداشته ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر چند وقتی است که ورم روده دارم بیشتر دور نافم احساس درد میکنم وقتی دستشوی میرم احساس درد دارم هروقت غذایی تند بخورم دیگر دستشویی نمی توانم بروم

      پاسخ
    • سلام اين آزمايشات را اول بدهند
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ldh
      Stool exam
      Ferritin

      پاسخ
  • سلام.دو هفته پیش با ضعف و سرگیجه و دلدرد بیدار شدم.فشارم ۸ بود.اسهال و دو بار استفراغ داشتم.تو این دو هفته هنوز دل پیچه دارم و اسهال.بخصوص بعد از غذا.کمی سرگیجه و تهوع هم دارم.اما بیشتر دل پیچه و اسهال اذیتم میکنه.موقع درد عرق سرد دارم.کمی نفخ دارم و روده هام صدا میده.مشکلم چی هست.چه دارویی مصرف کنم.ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام اول از نظر كرونا بررسي شيد و اين آزمايشات را انحام دهيذ
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ldh
      Covid igm and igg

      پاسخ
  • سلام من بیماری کولیت اولسروز دارم وداروی قرص مزالازین روزی نه عدد وشیاف شبی یک عدداستفاده میکنم شش ماه پیش سنگ کلیه گرفتم که دفع شد ولی از اون موقع اسهال و تکرر مدفوع وبی اختیاری مدفوع ومخاط زیاد بعضا خونی دفع میکنم دکترم قرص لوپرامید و دمیترون تجویز کرد ولی خیلی کم تاثیر گذاره و موقتی. آیا دارویی هست از این بی اختیاری و مخاط و دلپیچه نجاتم بده درضمن برای کلیه پودر نیترات سدیم روزی چهاربارقاشق چایخوری در یک لیوان آب و قرص فشارخون روزی نصف قرص مصرف میکنم خواهشا کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به اهمیت کولیت اولسرو و تنظیم دقیق دوز داروها از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت تماس با فوق تخصص گوارش استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام .التهاب مهده تا بالای گلو دارم و داخل معده مثل یک سنگ درفسمت بالاش انگار گزاشته شده

    پاسخ
  • سلام من مدت ۴ ماهه که درد قفسه سینه و تنگی نفس دارم اکو و تست ورزش دادم مشکلی نداشتم آندوسکوپی کردم گفتن ورم معده دارم و امپرازول تجویز کردن بعد ۳ هفته دارو خوردن هنوز خوب نشدم لطفا در مورد دارو و غذاهای مضر راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من در معده و روده رو باهم دارم خیلی دردناکه علتش چیه باید چیکار کنم
    چه دارویی مصرف کنم

    پاسخ
  • سلام امیدوارم حالتون خوب باشه
    بنده یه مدتی هست که تو معدم احساس پری میکنم و انگار نمیذاره نفس راحت بکشم سیگار زیاد میکشیدم قبلا معدم درد میگرفت ترش میکرد ولی باز میکشیدم،ی مدتیم هس توی گلوم انگار یه چیزی گیر کرده قورت میدم میره پایین دوباره برمیگرده سرجاش‌،التهاب هم داره گلوم که به گوشمم منتقل شده،قسمت پاها و دستا هم احساس گزگز و بی حسی و سوزش میکنم پشت گردن و بالای زانوهامم میسوزن اگه بگید مشکل از کجاس ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام من دوماه هست حالت تهوع واسهال دارم نزدیک 16کیلووزن کم کردم بی اشتهاهستم .سینوگرافی .آزمایش.سی تی اسکن.چاب کامل هم دادم کلا سالم سالمم

    پاسخ
    • سلام
      باید آندوسکوپی و کولونوسکوپی شوید
      انجام شده یا خیر؟
      جهت بررسی بیشتر به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
      • پیش فوق متخصص رفتم گفته روده ت عفونت کرده این دارو هارو برام نوشته امپرازول40,بیسموت 120,مبورین،کلیدینیوم سی
        کمی بهتر شودم غذا میخورم اما بعضی وقت ها اسهال دارم بعضی وقت ها خوبم ی چندروزیم میشه بعضی موقع ها درد شدید از روده م میاد که نفس کشیدنم برام سخت میشه
        والبته خانم دکتر نمیدونم چه غذاهای برای عفونت روده ضرر داره باید چی نخورم وچی بخورم

      • از مصرف غذاهای چرب و سنگین و قهوه و ادویه و چای زیاد و حبوبات و سبزیجات خودداری کنید.بعد از غذا خوردن دراز نکشید
        لبنیات و میوه محدود مصرف شود

  • سلام من مدتیه در قسمت چپ شکم و زیر قفسه سینه تا یکم زیر قفسه سینه یه احساس درد دارم که وقتی دراز میکشم به پهلو بیشتر میشه و وقتی میشینم یا ایستادم کم میشه یکمم دچار یبوست شدم که گاهی درد زیر نافمم میره یک سال پیش هم تقریبا اینطوری شده بودم که امپرازول خوردم یه مدت خوب شدم استرس هم این مدت خیلی دارم تو مدفوعم خون ندیدم فقط گاهی مدفوع سفت میشه تهوع کاهش اشتها هیچی ندارم گاهیم احساس میکنم یکم اسید پایین تر از گلوم بین قفسه سینه هست جز اون درد هیچی دیگه ندارم و بیشترم موقعی به پهلو هست درد دارم البته اصلا تو خوابم مشکل ایجاد نمیکنه فقط وقتی بیدار میشم درد یکم هست

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید،من ۴۰ روز پیش دل درد و دل پیچه خفیف و اسهال خفیف به همراه نفخ داشتم تست کرونا حلقی دادم مثبت شد،دکتر فقط آزیترمایس واسم تجویز کرد،بعدش دچار کم اشتهایی و کاهش وزن شدم بعد دو هفته استراحت علاعمم کمتر شد وتست کرونام منفی شد،الان بعضی وقتا دچار نفخ و اسهال خفیف میشم گاهی هم ضعف دارم داروی خاصی نیاز هست مصرف کنم ممنون

    پاسخ
  • سلام حدودا یکماهه نفخ شدید دارم گاهی اسهال میشم دوباره خوب، امکان داره عفونت روده یا معده داشته باشم؟ وقتی میوه یا آدامس و غذاچه بخورم چه نخورم نفخ میکنم، لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • مشروبات الکلی برای التهاب روده ضرر داره؟
    البته نه مصرف همیشگی

    پاسخ
    • سلام
      بله

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد مدتي هست احساس سوزش در جناغ سينه دارم و احساس سنگيني معده و اسهال هم دارم و استري شديدي هم دارم دارو مصرف كردم اما تاثيري نداشت ممنون ميشم كمكم كنيد

    پاسخ
    • سلام
      داروهایی که مصرف کردید را ذکر کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    بنده حدود ۱۵ روزه بین قفسه سینم کمی رو ب پایین دارای درد مبهم هستش (درد درونی) و مری_م تا داخل حلقم احساس درد و ورم دارم و اروغ زدن باعث راحتی معدم میشه تا حدی
    اندوسکوپی دادم اونم نزد فوق تخصص ک مشکلیو مشاهده نکردن و گفتن ک نرمالی
    من این علائمو همراه بی حالی و عدم گرسنگی دارم درد پشت زیاد بین دو کتفم دارم طوریه ک شبا خواب راحت ندارم
    دکتر برا بنده دارو لیبراکیم و کدئین و ی دارو غیر استروئیدی ک اسمش یادم نمیاد و واسم نوشت ک بدتر باعث درد معدم شدن
    متخصص قبلیم ک داروهای دایجستیو و قطره کارمینت و قرص کنگورد و دامپریدون و امپرازول نوشتن ک حالمو بدتر کرد و درد اون ناحیه هی بدتر شده تا اینکه خوب شه
    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • باسلام
    به مدت يك هفته هست كه دچال اسهال شدم و تست كرونا هم دادن منفي بود از قرص مترونيدازول هم استفاده كردم فايده نداشت و همچنان ادامه داره به همراه خستگي و ضعف بدن.ممنون ميشم راهنمايي كنيد

    پاسخ
    • سلام
      تست کرونا منظورتان آزمایش خون است یا کشت حلق؟

      پاسخ
  • سلام من الان یک ساله که مشکل ورم معده دارم مدتی یک بار با این مشکل مواجه می شوم و هیچ نوع غذایی جذب بدن من نمی شه و دارو های پزشک به من کمکی نکرد من الان ۳۹ سال دارم و ۱۵ تا ۲۰ کیلو وزن کم کردم و مشکل فشار خون و قند خون دارم و دارو مصرف می کنم لطفا تشخیص خودتون رو راجب بیماری من بدهید

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به کاهش وزن باید آندوسکوپی انچام شود.به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام و درود بر شما
    فکر ميکنم پيام قبلي من خدمت شما نرسيده براي همين مجددا مزاحمتون شدم البته با توضيح کامل تر
    حدود 2 هفته هست درقسمت پهلو سمت چپ درد و سوزش دارم و زماني که به شانه چپ ميخوابم بعد از بيدار شدن در اون قسمت احساس سنگيني شديد و کرختي و بي حسي شديد دارم مثل اين ميمونه که اونجا يه چيز سنگين گير کرده …. که البته از نظر ظاهري هيچ چيز خاصي ديده و لمس نميشه اين سوزش و درد بعضي وقت ها اينقدر زياد ميشه که دردش از پشت هم کاملا حس ميشه . نقطه دقيق سوزش و درد حدود 4 انگشت زير قفسه سينه هستش .
    من قبلا يه مقدار يبوست داشتم و بعضي وقت ها با اينکه ميرفتم دستشويي اما باز هم احساس ميکردم تخليه کامل نشدم …
    از نظر رژيم غذايي فکر ميکنم مشکلي نداشته باشم چون در حال حاضر به خاطر وجود کرونا اصلا فست فود مصرف نميشه و اصلا نوشابه ، شکر ، قند و… مصرف نميکنم .
    تنها فرقي که تو اين يک ماه گذشته کرده اين هست که منجديدا هفته اي يک روز قرص ويتامين D و هر 3 روز يک بار قرص ويتامين E مصرف کردم . که خودم گفتم ممکنه از اين باشه و الان حدود يک هفته هست مصرف نکردم ديگه اما هنوز مشکل بر طرف نشده . من معمولا مدفوع خودم رو نگاه ميکنم که ببينم طبيعي هست يا نه تو هفته گذشته 2 بار در مدفوع خط هاي قرمز رنگ تيره ديدم … نميدونم خون بود يا نه اما خون تازه اصلا نبود . ولي الان از نظر رنگ و سفتي مدفوع هيچ مشکلي نيست .
    متاسفانه به خاطر ار اداري من معمولا روز 8 ساعت يه جا ثابت پشت سيستم هستم . اما هرشب حدود نيم ساعت پياده روي دارم .
    از نظر ژنتيکي فقط پدر بزرگم (پدري)به علت سرطان روده فوت کردن و شخص ديگري نداشتيم .
    من 35 ساله هستم.
    ممنون ميشم خانم دکتر راهنمايي هاي مربوطه رو بفرماييد . سپاس گذارم

    پاسخ
  • با سلام .بنده چند ماهی هست که یه لیوان ابم میخورم عق میزنم چه برسه به غذا .و بعضی اوقات درد به بالای سینه چپ و راستمم میزنه .میخواستم متوجه بشم کجا و چه دکتری و چه ازمایشی باید بدم که بدونم مشکل از کجاست و درمان بشم ؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید.آزمایشات و بررسی های لازم را انجام خواهند داد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ۲۱سالمه مدتیه که هروقت میرم بیرون و میام استرس میگیرم و اسهال و استفراغ میشم غذای بیرونم نمیخورم که از اون باشه حتی بوی غذام اذیتم میکنه دکتر رفتم گفت سندرم روده تحریک پذیر داری بهم قرص های لانزو ،دایمیتیکون ، پرودایجست داد و یک ماه مصرف کردم ولی خوب نشدم هنوز همون حالتم آزمایشم دادم فقط مشکل این بود ک esr25 بود
    لطفا راهنمایی کنید چیکارکنم خوب شم
    قرص های ضد استرس مصرف کنم ؟چه نوعیش خوبه ؟

    پاسخ
  • سلام
    مادر من 91 سالشه به علت تهوع استفراغ درد شکم به دکتر مراجعه کرد که اسکن روده ازش گرفتن غده بدخیمی نشان نداد ولی در قسمتی از روده ضخیم شده است و او همچنان درد شکم و استفراغ دارد و به علت کهولت سن نمی تواند کلونوسکوپی کند. داروهایی که به او دادن مترونیدازول,هیوسین,لووفلوکساسین وامپرازول بوده است که چون خیلی استفراغ میکرد مترونیدازول را قطع کردند و بقیه داروها همچنان هست و دردش کمی بهتر شده و کلا بی حال شده.شما چه دارویی رو تجویز میکنید دکتر, و چون کرونا هست نمیتونیم بیاریمش تهران . خیلی ممنون

    پاسخ
    • سلام mebeverin هم هر ١٢ ساعت يك عدد مصرف كنند اما بايد كلونوسكوپي شوند

      پاسخ
  • سلام سه روز است ک در اثر خوردن میوه دچار التهاب معده و روده شده ام ممنون میشم راهنمایی بفرمایید ک چه دارویی مصرف کنم؟

    پاسخ
  • سلام
    ببخشید من ۳۳ سالمه چند وقته طرف چپ شکمم درد میکنه و بعد دردش میره معده و طرف راست هم میره
    چکارکنم؟

    پاسخ
    • سلام سونوگرافي بدين اول

      پاسخ
  • سلام . با اندوسکوپی برای من تشخیص ورم معده داده شد . ولی بعلت کرونا نتونستم برم دکتر . چه دارویی مصرف کنم تا ورم معده م خوب بشه . ممنون از پاسخگوی تون

    پاسخ
  • بادرود فراوان بنده ده سال که دچار کولیت عصبی و یا آی بی اس است هستم راهکارهایی که من انجام دادم تعداد غذای بیشتر و مقدار غذای کم و همچنین اجتناب از غذاهای چرب، و ادویه جات،لبنیات ترشیجات،میوه جات و سبزیجات خام،غذاهای حجیم مثل آش و سوپ،فست فود،دوری از استرس، و انجام ورزش موفق شده بودم کنترل کنم البته چند ریسک فاکتور در این بیماری به تجربه من حکم می‌کنه ۱-ژنتیک ۲-بیماریهای عصبی ۳-آلرژی بخصوص غذایی ۴-اکتسابی بدلیل خوردن غذاهاو مواد مضر و شوک های ناگوار در طول زندگی. که موفقیت آمیز بوده ولی اخیرا با گذشت سال ها این بیماری پیشرفت می کنه و هم اکنون دوباره به سراغ من آمده با علائم جدیدتر یکی سفتی در قسمت روده و نفخ و گاهی همراه تنگی نفس و گاهی یبوست همراه سرگیجه و تپش قلب و گاهی مدفوع بصورت شل نه اسهال و بی حالی و بی حسی در دست و پا و کمی قرمزی چشم و هنگام شدت زیاد در اثر ناا پرهیزی تب و استخوان درد هم و همینطور سندروم روده تحریک پذیر بصورت سینوزیت پدیدار میشه در ضمن یه بواسیر داخلی دارم که با روده مزید بر علت این حالات شده با وجود اینکه من ورزش می کنم و از بچه گی شنا و با وزنه کار می کنم ولی نتونستم بر این مشکل فائق بشم هم اکنون هم یک هفته است که قرص نولپازا چهل صبح ناشتا و شب قبل از شام و همچنین قرص بایو آی بی اس یکی صبح ناشتا و یکی شب قبل از شام و قرص دایجستیو آید جویدنی یکی ظهر بعد از نهار یکی شب بعد از شام تا الان زیاد تاثیری نداشته البته اینم بگم که کولیت عصبی به معده و مری بخاطر سرکشی و خوب حرکت نکردن پریسالتیک روده فشار وارد می کند و باعث تورم و یا رفلاکس می شود می خواستم بدونم دکتر حاذقی اینجا می تونی منو کمک برسونه با سپاس فراوان از همه دکترهای دلسوز و زحمت کش??

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر ، برای کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر چه دارویی مناسب هست ؟ ممنون

    پاسخ
  • خانم ۵۶ ساله هستم نزدیک به ده سال هست که زخم معده دارم خیلی هم دکتر رفتم ولی جوابی نگرفتم هیچ گونه غذایی رو نمیتونم حضم کنم و الان چند وقته دچار اسهال و سوزش شکم میشم خواهشا راهنمایی کنین ممنون میشم دلیلش چیست

    پاسخ
    • سلام بايد تست گاسترين بدين و توسط متخصص گوارش ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام بعدازخوردن قرص کلسیم روده هام نفخ وورم میکنه .کمبودکلسیم بعلت کم کاری پاراتیروئیددارم برای رفعش چکارکنم.

    پاسخ
    • سلام با غذا ظهر ها بخوريد

      پاسخ
  • خانم دکتر سلام دو سه روز قبل بعدازخوردن شام دو قاشق سرکه سیب خوردم و بعدازنمازصبح احساس خفگی می کردم و معده و روده باد کرده بود و آروغ نمیتونستم بزنم، قرص متوکلوپرامید خوردم یک مقدار بهترشدم ولی باز هم تکرار شد، به نظرشما چرا معده و روده ام باد می کنه و چرا آروغم نمیاد و احساس خفگی دارم؟ ممنون

    پاسخ
  • با درود فزاوان من ده سال پیش به سندرم روده تحریک پذیر دچار شدم پس از مصرف قرص و رعایت اصول خوردن غذا به مقدار کم و با وعده زیاد تونستم موفق به درمان بشم ولی اخیرا باز با نفخ و حالت گرفتگی و همراه تنگی نفس در ناحیه روده و انعکاس فشار های روده به معده و مری و زدن آروغ و درد خفیف گاهی در مری گاهی دچار مشکل شدم و قرص نولپازا 40 یکی صبح ناشتا قبل از صبحانه و قرص بایو ای بی اس و همینطور شب قبل از شام و همچنین قرص دایجستیو اید جویدنی ظهر و شب موقع غذا می خواستم نظر شمارو بدونم با سپاس فراوان

    پاسخ
    • سلام
      این داروها را از کی مصرف میکنید و آیا با مصرف داروها اصلا بهبودی ندارید؟؟

      پاسخ
      • سلام شما پاسخ من را ندادید یا اگر ایمیل کردید به من نرسیده اگر امکان دارد دوباره بفرستید با سپاس فراوان

      • سلام
        ایمیل خود را چک‌کنید ارسال شد

  • سلام خانوم دکتر ۲۳ سالمه غذا ک میخورم بعضی موقع ها اسهال میشم دفعم با درد بعضی موقع هام رنگش کمی به قرمز میزنه معدمم درد نمیکنه اصلا چیکار کنم ؟

    پاسخ