موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • خاتمی ۵۰ ساله هسام طرف چپ شکمم درد دارد سرو صدا دارد خوب دفع ندارم چه دا وی خوب هست مصرف منم ممنون

    پاسخ
  • سلام چند وقته که همراه مدفوع خون میاد و شکم درد شدید دارم و حالت تهوع و اسهال. لطفا بگید چه قرصی مصرف کنم؟

    پاسخ
  • سلام شکم درد میکنه رفتم دکتر گفت پولیپ روده عصاب روده داری چه دارو مصرف کنم درد شک خیلی زیاده

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر چندروزپیش رفتم دستشویی بدبزورشکمم کارکرد وروزبدش احساس میکردم دستشویی دارم ولی دستشویی که میرم هیچ خبری نیست دستشویی که می رم پشتم دست میکنم احساس میکنم پشتم برگشت واحسامیکنم تیکه گوشت اویزان

    پاسخ
  • سلام دو ماه پیش دل درد شدید همراه با تب و لرز گرفتم با سونوگرفی معلوم شد diverticulitis دارم و سه روز بیمارستان بستری شدم و دکتر گفت بعد از ۶ تا ۸ هفته باید colonoscopy بشی برای دوشنبه وقت colonoscopy دارم و حس میکنم از دیروز دوباره دام درد میکنه ایا میشه با دل درد colonoscopy کرد؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر مجدد دل درد و علایم دارید باید دوباره از نظر عود مجدد التهاب معاینه و آزمایش شوید
      اگر التهاب شدید باشد خیر کولونوسکوپی انجام نمیشود

      پاسخ
  • سلام من نزدیک به ۴ ماه شکم درد میکنه طوری میشه سنگ احساس میکنم یه توپ تو شکم هست اندوسکوپی دادم ازمایش کبد و سونو گرافی هم دادم گفتن مشکلی نداری ولی بازم شکم درد میکنه نزدیک ۱۵ کیلو کم کردم دارم دیوونه میشم ۴ ماه اصلا به جز به مرگ به چیزی دیگه فکر نمیکنم اونقدر اذیتم میکنه

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی چه داروهایی مصرف کردید؟
      احساس سوزش معده؟تهوع؟
      کاهش وزن بدلیل کاهش میل و کم مصرف کردن غذا رخ داده یا بدون دلیل؟

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر..
    حدود یک سالی هست که هرچندوقت ی بار به طور نامنظم دچار شکم درد و معده درد میشدم.یه مدت بود ک دچار یبوست بودم و همراه بامدفوع خون دفع میشد و بعداز کلونسکوپی دکتر گفت که همورویید درجه یک دارم..الان علائم قبل رو ندارم اما یه مدت هست ک نامنظم دچاراسهال میشم و لکه های ب شک خون در مدفوع میبینم..اما شکم درد و معده درد ندارم.بخاطر شرایط کرونا هم از رفتن ب مطب اجتناب میکنم.لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    چند روزی هست شکمم کار نمیکنه و احساس میکنم شکمم بزرگ شده البته چنتا موز خوردم و بعد از اون اینطور شدم و قهوه هم زیاد مصرف میکنم. لطفاً بفرمایید چه دارویی استفاده کنم که شکمم کار کنه.ممنون

    پاسخ
    • سلام شوبت باكتولوز هر ١٢ ساعت ٥ سي سي الي ١٠ سي سي مصرف كنيد
      مايعات زياد بخوريد بهبود ميابيد

      پاسخ
  • سلام
    من 16 ساله هستم و روده بزرگم سمت چپ بیشتر اوقات درد میکنه و صدا میده .
    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام وحسته نباشید خدمت شما من الان یه ۳یا ۴ هفته است که در ناحیه شکم دچار درد هستم ومخصوصا شبها نمیتونم بخوابم دکتر هم رفتم ولی بهتر نشدم آزمایش هم دادم ولی چیزی نبود ولی در ناحیه شکم ومعده خیلی اذیت میشم ممنون میشم راهنمایی کنید باتشکر

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما بنده مدت سه سال هست التهاب معده دارم و آندسکوپی هم انجام دادم یه مدتی خوب بودم ولی الان دوباره دردش شروع شده لطفا راهنمایی بفرمایید چه کار باید بکنم

    پاسخ
  • سلام . من چندسالی هست که معمولا بعداز خوردن غذا شکمم بدجور باد میکنه در حدی که اینقدر سفت میشه که نفس کشیدن هم برام سخت میشه . ولی بعد از چند ساعت با پوزش (بعداز رفع حاجت)یه کم حالم بهتر میشه و از سفتی شکمم کمتر میشه .
    46 سال سن دارم . سیگار هم میکشم ومصرف آب هم کم دارم ولی چایی زیاد میخورم.
    ممنون میشم راهنمایی کنید .
    سپاسگزارم

    پاسخ
  • سلام
    بچه ما ۲/۵ ساله است. یک ماهه که مشکل دفع دارد. کلی آزمایش و سونو دادیم. میگن گشکل عفونت و التهاب روده ای دارد.
    متاسفه خوب نمیشه و صبح تا شب درد دارد.
    چیکار کنم آخه؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام كلونوسكوپي شده؟

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من سه ماه هست چشمانم قرمز شد بعد درد روده همه طرف شکنم گرفت هر چه دکتر رفتم جواب خوب نگرفتم قرص بهم دادند بی فایده بود بعد احساس کردم گلویم درد میکنه دیگه احساس میکنم یک لقمه داخل معده گیر کرده زیر ناف م هم همینجوری هست خانمم و خواهرم هم مثل من شدند احساس خفگی دارم تست کرونا دادم گفتند سالمی چی کار بکنم دستشوئی ۵روزیک بار به ظور

    پاسخ
    • سلام علت سنگینی نفس با سوزش معده و تیر کشیدن سینه چیست من چند ساله که سالی یکی دوبار تنگ نفس میشم البته تو ماه اسفند و فروردین خیلی سنگینتر میشه تنفسم علت چیست ممنونم

      پاسخ
    • سلام
      داروهایی که مصرف کردید ذکر کنید
      و همینطور آزمایش شما شامل آزمایش خون و مدفوع بوده؟هیچکدام مشکلی نداشت؟
      هنوز چشمتان قرمز است؟

      پاسخ
  • سلا من پسرم ۷ سال سن داره حدود ۱۰ روز پیش به بیرون رفت وقتی آمد تب شدید داشت به پزشک مراجعه کردم سرم بهش وصل کردند که تبش پایین آمد وشربت آموکسی سیسیلین بهش دادند فردای آن روز اسهال گرفت به مطب مراجعه کردیم دارو اش را عوض کردند مترونیدازول ودی سیکلومین دادن فردای آن روز اسهال خونی شد پزشکش رو عوض کردیم وبهش دی سیکلومین ولوپرامید واو آر اس وشربت سفکسیم دادند بعد از چند روزه اسهال بند اومده ومدفوع به صورت گلوله گلوکه شده ویکم خلط داخل آن هست لطفا بگید من چه کار کنم سفکسیم رو بهش بدم یا نه غذا هاومیوه هایی که این چند روز بهش دادم آب هوبج وآب سیب و آته به همراه ماست پروبیوتیک و برنج با ماش وعدس وکباب گوشت لطفا شما بگویید من چه کار کنم و آیا شربت سفکسیم رو بهش بدم یا نه و چه غذا هایی ومیوه هایی بهش بدم لطف کنید مهم کمک کنید تا پسرم خوب بشه ممنونم از شما

    پاسخ
    • سلام
      دقیقا متوجه نشدم که کدام علایم باقی مانده؟
      اگر همه علایم خوب شده و فقط مدفوع گلوله شده لوپرامید قطع شود و اگر سفیکسیم ۵ روز مصرف شده نیز قطع شود
      اگر سایر مشکلات نیز مانند تب و بی حالی دارند باید آزمایش خون و مدفوع بدهند

      پاسخ
  • سلام بنده ۳۴ ساله هستم خیلی زود به زود ،دچار عفونت روده میشوم همیشه نفخ دارم ،معده درد هم دارم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر داروهای التهاب روده کدام داروها هستن لطفا پاسخ دهید

    پاسخ
    • سلام سوالتون خيلي كليه بايد دقيقا اسم بيماري رو بگيد
      ما عفونت روده داريم، IBs داريم، IBD هم داريم كه درمانها كاملا متفاوت است

      پاسخ
  • سلام من دوماه هست ک زمانی ک غذا میخورم دچار سوزش معده میشم و درد قفسه سینه و سرگیجه علت چیست

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر شما برای عفونت روده چه داروهایی معرفی میکنید اگه پاسخ بدین ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام دکتر هشت ماه رنج می کشم از وقتی آندوسکوپ شدم شکم کار نمی کنه بینی جفت بدنم ناراحت نمی توانم نفس بکشم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    30 سالمه گاهی یبوست پیدا می کنم و 2 تا3 روز کار دفع ندارم و موقع دفع آن هم کمتر از حالت طبیعی، و در این مدت شکمم ورم می کند و سنگین و موقع خواب از پهلو اذیت میشوم.

    پاسخ
  • سلام مادرم ۶۳سال داره این مدتیه که یبوست شدید داره وبعدازغذاخوردن دل درد شدیدی داره ودل دردش ازسمت چپ شروع میشه ودل دردش پخش میشه حتی ابم میخوره حالش بدمیشه ممنون میشم اگه راهنمایی کنین

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    ببخشید من مدفوعم چند رنگیه
    یعنی هم قسمتیش روشنه
    هم قسمتیش تیره
    بعضی وقتا تکه تکه و خشکه
    من امپرازول مصرف میکنم
    امکان داره از اون باشه که قطع کنم؟
    یا مشکل دیگه ایه؟

    پاسخ
    • سلام
      شما باید آزمایش S/E و S/c (مدفوع و کشت آن ) بدهید

      پاسخ
  • سلام دختری۲۱ ساله هستم حدود ۲ ماهه که وقتی میرم بیرون اسهال و استفراغ میشم حتی غذای بیرونم نمیخورم که مال اون باشه دل پیچه میگیرم و اسهال میشم گاهی اوقات بوی غذام حالمو بد میکنه چندسال پیشم hpylori داشتم ک الان برطرف شده دکترم رفتم گفت احتمال زیاد ibs داری بهم قرص لانزو و دایمیتیکون و پرودایجست داد آزمایشم دادم ک esr بالا بود لطفا راهنماییم کنید چیکارکنم ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی منظور از بالا بودن ESR چند می باشد؟؟

      پاسخ
  • سلام من خانمی 22ساله هستم الان چند روزه دل‌درد دلپیچه و اسهال دارم روز اول دکتر رفتم سرم و دوتا امپول زدم و قرص دی سیکلومین مترونیدازول دیفنوکسیلات بهم داد هنوز دلدرددارم و دلپیچه و شکمم صدامیده دوروز پیش آمپول هیروسین تزریق کردم قرص دیفنوکسیلات ک نمی‌خورم اسهال میگیرم اینکه دلم تیرمیکشه و صدامیده اذیتم میکنه

    پاسخ
  • سلام
    بنده 58سالمه دوران جوانی زخم اثنی عشر داشتم چندین بار خونریزی کرده ویکبار هم در بیمارستان بستری شدم بعد از مدتی با عمل اندوسکوپی گفتند زخم خوب شده وخدا شکر تا الان هم اثری از خونریزی نیست ولی چند وقته احساس نفخ شکم ومعده دارم با کوچکترین غذا خوردن معده ام نفخ میکنه و بعد از بلند شده از دستشویی سر گیجه وتاری چشم میگیرم واحساس خستگی وبی حالی میکنم البته یکی دو بار هم در مدفوعم خون قرمز هم دیدم با توجه به عدم دسترسی به بیمارستان ومطب لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به سن شما حتما باید معاینه و در صورت لزوم کلونوسکوپی انجام شود

      پاسخ
  • سلام دکتر من ۲۶ سال دارم تا الان چند دکتر رفتم اندسکوپی انجام دادم ازمایش دادم سونو دادم ولی بازم خوب نشدم من اصلا مدفوع نمیکنم غذا که میخورم دل پیچه میگیرم دل در حالت تحوع میگریم مدام باد شکمم میزنه بیرون همش سوزش دارم دیگ خسته شدم ۱۰تا۱۲ گیلو کم کردم دستشویی دارم میریم دستشویی مدفوع نمیاد همش باد شکمم دارم

    پاسخ
  • سلام نزدیک به 4ماه هست حس خاصی تو روده ام دارم روز اول به اتهاب روده شک کردم چون روده به شدت وخیم بود و نمیتونستم وایسم با خوردن مترونیدازول 500میلی 6ساعته خوب شدم و روده ام 80درصد بهتر شد. از اون موقع تا حالا وقتی به پشت میخوابم تو روده ام احساس گرفتگی میکنم یه جور خاصیه درد نمیکنه چطوری توصیفش کنم انگار روده شکم رو فشار میدی یا انگار به شدت گرسنه ای و روده ات کامل خالیه… این حالت رو وقتی رو شکم میخوابم دیگه ندارم و طبیعی میشه.. سابقه ی حمله پانیک دارم.. داروی ضد پانیک کلونازپام مصرف میکنم. چه مشکلی روده داره؟

    پاسخ
  • سلام من چند روزیه موقع دفع عفونت زیاد از مقعد بیرون میاد قبلا دچار عفونت روده بودم الان دم نوش آویشن مصرف میکنم

    پاسخ
    • سلام
      جهت ازمایش مدفوع اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام التهاب روده در دوران بارداری برای جنین خطرناک است یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      منظورتان اگر عفونت روده و گوارشی است که باید درمان شود
      اگر کولیت و التهاب مد نظر است که باید زیر نظر فوق تخصص گوارش درمان لازم صورت گیرد
      با درمان اصولا مشکلی پیش نمی آید و جای نگرانی نیست

      پاسخ
  • سلام زهره هستم ۴۴ ساله ۳ سال است که درگیر درد دور ناف ونفخ شدید هستم آزمایشهای مختلف اعم از خون ومدفوع وفق ویتامینها راداده ام آندوسکوپی کلونوسکوپی اسن از قلب ریه معده روده و…..‌رادادم سونوگرافی ۳ بار انجام دادم فقط درکلونوسوپی متوجه یک کولیت ریز شدند وآنرا برداشتند ولی الان از نفخ شدید دچار تنگی نفس میشم همه فکر میکنند باردارم خودم دیگه خسته شدم شیاف پنتاسا بعد ار کلونوسکپی استفاده کردم انواع قرصهای معده وروده را که تجوبز کردن رامصرف کردم ولی به این نتیجه رسیم که با کمی عصبی واسترسی که بهم واردمیشه بلافاصله شکمم نفخ شدید میکنه دیگه خسته شدم شمارا به همان قرآنی که موقع فارغ اتحصیل شدن قسم خوردید کمکم کنید خواهش میکنم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من دوماه پیش رفلاکس معده داشتم که رفتم دکتر قرص داد مترونیدازول و چندتا دیگه که خوب نشدم بعد روده هام درد گرفت که رفتم دکتر کولونوسکوپی کردم گفته فعلا التهاب روده داری ..الان دست و پاهام درد میگیره و بدن درد دارم ایا از از التهاب هست و چه دارویی را باید بخورم ؟

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من خانم ۲۹ساله هستم که بیماری کولیت روده دارم و به نظر دکترم داروهارو قطع کردم ولی الان متاسفانه دچار ورم شدید روده و معده شدم چیکارکنم به نظرتون درد شدیدی ناحیه راست شکمم دارم که خدارو شکرآپاندیس نبود ولی تورم زیاد شده لطفا راهنماییم کنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام مربوط به همون رودتونه
      بايد مجددا توسط متخصص گوارش ويزيت شويد.

      پاسخ
  • سلام عفونت هلیکوبلکتری پیلورمعده دارم و حتی با خوردن یک لیوان اب شکمم بادمیکنه وسنگین میشه وحالت نفخ بهم دست میدهدونفسم رومیگیره ووزنم هم روزبروز بالاتر میره بااینکه غذای زیادی هم نمیخورم دکترمتفورمین وقرص های عفونت معده بهم داد ولی بدنم حساسیت شد نمیدونم برای ورم شکم وعفونت معده واضافع وزنم چیکارکنم

    پاسخ
  • سلاک خسته نباشین من ۲۸ سالمه .کیسه صفرامو عمل کردم.چهارسال میشه.ازاسفند تا الان من دلپیچه واسهال شدید دارم جوری که حتی اب هم میخورم شکمم شل میشه .دکتر داخلی هم رفتم ازمایش دادم روده هام عفونت داره با داروهایی که بعم دادن هم خوب نشدم.فقط راهنمابی کنین چیکارکنم .واقعا خسته شدم

    پاسخ
  • من 32سال دارم وعفونت معده وروده دارم دکتربعدازآزمایش تشخیص داد وبرام قرص دایجستیو وآزیترومایسین250ولانسوپرازوا30تجویز کردم استفاده کردم خوب بودحالم بعدازاتمام قرص ها مثل اول شدم لطفن راهنمایی کنیین

    پاسخ
    • سلام شما بايد مجددا توسط متخصص گوارشتون ويزيت شويدو اندوسكوپي مجدد انجام دهيد.

      پاسخ
  • سلام، من ۳۳ سالمه، چندین ساله سابقه نفخ و یبوست دارم و با تغییر تغذیه باهاش می سازم گاهی خوبه گاهی یکم بدتر. اخیرا باردار بودم که در ماه سوم نفخ شدید و درد ناف و گاهی درد لگن و درد زیر دل داشتم. بچه در ماه سوم سقط شد و در حال حاضر در حال درمان عفونت شدید واژینال هستم. اما نفخ شدید هنوز پا بر جاست و شکمم با وجود اینکه چاق نیستم خیلی بزرگ شده و کاملا سفته. در حال حاضر یبوست ندارم ، اما یک هفته ست سمت چپ بالای شکم احساس گرفتگی همراه با درد دارم که کم و زیاد میشه و وقتی احساس نیاز به خروج ادرار یا مدفوع یا خروج گاز دارم این درد شدید میشه و کل سمت چپ شکمم درد می گیره تا دستشویی برم. درد نافم هم گاهی میاد و میره. راهنمایی کنید چه دارویی مصرف کنم تا درد و ورم شکمم بره. ممنونم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر.۳۵ سالمه حدود یکی دوماه شدیدآ احساس درد وسوزش ازناحیه ی مقعددارم وخیلیم ورم کرد مقعدم هم از داخل هم ازخارج بشددت ورم داره ومیسوزه که حتی نشستنم برام سخت شده هرچی دکتر میرم دارویی کلدنیوم سی و پنتوپدازول بهم میدن که هیچ تاثیری دردرمانم نداشته وهنوزسوزش ودردشدیدودارم اونم فقط درناحیه ی انتهای رودم هستش لطفا راهنماییم کنید ممنونم

    پاسخ
  • سلام من دچار نفخ روده هستم که احساس می کنم از ناحیه شکم باد دارم به حدی که بعضی مواقع احساس حالت تهوع دارم و دو سال پیش اندسکوپی و کلونسکوپی انجام مشکلی نداشته ام حال خواستم برای نفخ چکار کنم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    من 32 سالمه گهگاهی یکی دو بار در سال یبوست پیدا می کنم و گاهاً تا 2 و 3 روز کار سنگین ندارم آن هم کمتر از حالت طبیعی، و در این مدت شکمم ورم می کند و سنگین و موقع خواب از پهلو اذیت میشم.

    پاسخ