موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • من بیماری مشکل روده دارم باید به کجا مراجعه کنم و کدام دکتر برم ورم روده دارم

    پاسخ
    • سلام
      باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید
      اگر دسترسی به فوق تخصص گوارش ندارید به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام من زن 34 سال هستم الان یک هفته مدفوعم مثل آب درد شکم دارم چکار کنم

      • سلام من غذای بیرون خوردم ..احساس بی حالی وخستگی میکردم دل پیچه.رفتم دکتر سرم دادن .بهتر شدم فرداش همونطوری الان یه هفته شکمم صدا میده کارنمیکنه مدفوع.فقط ادرار زیاد میرم و اروغ دارم.تو چپ و راست نافم درد میاد وصدا.

      • سلام
        با توجه به اینکه علایمتون یک هفته طول کشیده باید آزمایش مدفوع رو انجام بدین تا داروی مناسب با توجه به آزمایش تجویز شه

  • سلام، پسرم 8سالشه ، چندماهه که التهاب روده داره ، سه بار دکتر بردیم ، سونو گرفتیم گفتن عفونت التهابی داره ، دارو دادن اما فایده نکرد ، ممنون میشم راه حل بدین ،

    پاسخ
    • سلام
      توضیحات شما کامل نیست
      از مشاوره رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر بنده 38 سال دارم چند روزی هست که به شدت احساس میکنم رودم ورم کرده به همین دلیل به سختی تخلیه میشود

    ممنون میشم بفرمایید چه دارویی مصرف کنم

    پاسخ
    • سلام
      جهت توضیحات بیشتر از مشاوره رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • یکسال پیش کولیت گرفتم کلونسکپی دادم بعددارومیخورم چندروز یادم رفت بخورم حالا دوباره خونریزی شدیدی دارم قرص هم میخورم ولی خون دفع میکنم

    پاسخ
    • سلام
      به متخصص داخلی مراجعه کنید تا در صورت لزوم کورتیکواستروئید ها برای شما تجویز شود

      پاسخ
  • سلام خانمی ۲۴ساله م مدتی درد معده دارم ازمایش هم گرفتم دکترمیگه التهاب معده داری قرص فاموتیدین ولیبرو سی برام نوشت ولی خوب نشدم دردم گاهی وقت ها به پشت کمرم میزنه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام .خسته نباشید .من ۱۰سالی هست بواسیر داخلی دارم دکتر رفتم گفته روده ی تحریک پذیرهم همین مدت داشتم تازگی ازمایش خون دادم دکتر گفته التهاب روده هم دارم خواستم بفهمم این مورد اخری خیلی خطرناکه ایا درمان دارره وچه دارویی بخورم .ممنون ازشما در ضمن.

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی شما باید کلونوسکوپی شوید تا از نظر بیماری های التهابی روده و همورویید و .. بررسی شوید
      به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام.حدود 8 ماه هست که مدفوع شل هست و وقتی آب میخورم سریعا بداز چنددقیقه باید به دستشویی بروم.ی مدتی شیرین بیان خوردم ومدتی خوب شد ولی باز مشکل حل نشد.ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      جهت توضیحات بیشتر از مشاوره رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید دکتر من 23سالمه. دوماهی هست رفلاکس دارم گاهی دردوسوزش قفسه سینه اندوسکوپی انجام دادم معدم پراز مایع صفرابود.سونو دادم مشکلی توی کبد وصفرانبود .چکاپ کردم عفونت معده هم نداشتم.اما این سوزش قفسه سینه ورفلاکس رو دارم دکتر برام قرص لانزو و تری فلئوپرازین تجویز کرده .واقعا ازکاروزندگی منوانداخته افسردم کرده نمیدونم تاکی قراره اینجور باشه بنظرتون چیکارکنم ؟

    پاسخ
  • سلام ازبین قرص لاکتول و فمی لاکت و پرودایجست کدومش برای روده بهتره؟

    پاسخ
    • سلام
      فرق ان ها در گونه و کانت باکتری های مورد استفاده درهر کدام است که هر کدام به منظور خاصی استفاده می شود

      پاسخ
  • سلام، خانم دکتر ، روز بخیر.
    من آقایی 42 ساله هستم، چند ساله مشکل ibs و رفلاکس دارم.قرص کلدنیوم سی و مبورین مصرف می کردم،نزدیک یک ماه است دردم شدید تر شوه، سونوگرافی دادم، مایع آزاد در روده داشتم،بعد از آن مترونیدازول مصرف کردم، الان دردم شدیدتر شده، روده ام درد می کنه، حتی مفاصل هم درگیره، طوری که تمام اجزای بدنم درد می کنه، به نظر شما چکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      مراجعه به متخصص جراحی عمومی ضروری است

      پاسخ
  • سلام مرد۶۰ساله هستم
    چندماه هست که بعد از خوردن ترشی زیاد در فواصل کم دچارسوزش معده میشوم و مدتی هست که در مدفوعم مقدارکمی چرک آغشته به خون ویا مقدارکمی خون مخلوط با مدفوع میبینم مدفوعم هم اکثر اوقات شل هست…..درضمن الان غذای های ترش چای لبنیات وخیلی چیزای دیگه نمی‌خورم….بازم بعضی اوقات علائم را دارم

    پاسخ
  • سلام
    صبح ا که از خواب پا میشم شدیدا دل درد دارم
    چند ساله
    که کم کم تا 20 دقیقه بعد درست میشه
    لطفا راهنمایی بفرمائید

    پاسخ
    • سلام
      از کی علایم شروع شده؟
      دلپیچه و اسهال؟تهوع؟

      پاسخ
  • سلام احساس دارم معده ام ورم نموده ۵۰ سال سن دارم از راهنماییتون ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام خانوم دکتر من ۵سال موقع هرچی خوردن حتی راه رفتن زیاد شکمم بزرک وبزرگ میشه درد شکمی دارم ویبوست شدید متخصصص زنان گفتن مشکل ندارم الانم معده وشکمم بدجور،ورم کرده

    پاسخ
  • سلام تورو خدا جواب بدین چون یه جورایی زندگیم داره بهم میریزه ۳ساله یبوست دارم طوریکه الان زخم شقاق دارم کلونسکپی کردم که فقط گفتن که هموریید دارم تشخیص دادن که مبورین و دایمکتون و سی لاکس اول ۶ ماه هروز و بعد یه روز درمیان که نتیجه نگرفتم گفتن که تنبلی روده داری هروز میوه اب و ورزش تو دیگه باید عادت کنی با این سیستم?۳۲ سالمه خانم هستم واینکه نفخ وحشنتاکی دارم بصوریتیکه بی اختیاریه چه کنم توروخدا جواب بدین?‍♀️

    پاسخ
  • سلام آقایی هستم ۳۰ساله چند ساله یبوست دارم غذا هم که میخورم شکمم ورم می‌کنه به طوری که نفس نمی تونم بکشم یه دو ساله کهیر گرمایی هم بهش اضافه شده موقع که دو روز نتونم برم دستشویی کهیر میزنم وقتیم دست شویی میرم حجم خیلی کم و سفت به طوری که بعضی اوقات مجبورم از دست استفاده کنم چند دفعه هم رفتم دکتر شربت لاکتوز .آلمینیوم سدیم قرص رانیتیدین اوپرازول و…. تجویز کردن فقط یه هفته اثر داشته از داروهای گیاهی هم استفاده کردم فقط یه مددت کوتاه جواب داده ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام ۴۰سالم هستش اول مدفوع م عفونت شدیدی دارم وزیر نافم خیلی درد دارد ضمنا باباسیل داخلی هم دارم ممنون میشم کمکم کنید باتشکر

    پاسخ
  • سلام مدتیه درد شدید و آزاردهنده ایی بخصوص از سرشب توی معدن احساس میکنم واینقدر شدید که کارم شده در هفته سه روز برم زیرسرم و مسکن و لیدوکایین و.. احساس نفس تنگی دارم. تا قبل شروع این بیماری 5 ماهی درگیر بیماری سرفه و تنگی نفس بودم الان یکمی بهترشدم این شروع شده بلافاصله. کاهش وزن زیاد. و تپش قلب شدید دارم.. احساس بدی دارم.. خیلی دکترمیرم هرمی یه چیز میگ. عفونت ریه.. التهاب معدهذ.. من واقعا نمیدونم چیکارکنم.. لطفا کمکم کنید چندماه درگیرم دالکی هزینه میکنم… نمیتونم دیگ درد بکشم.. ممنون

    پاسخ
    • سلام
      به نظر بنده سی تی اسکن ریه شوید و ازمایش کامل همراه با ESR,CRPشوید و به متخصص داخلی مراجعه کنید
      در صورت نرمال بودن ازمایشات به روانپزشک مراجعه کنید
      در بسیاری از موارد استرس و اضطراب می توانند سبب چنین علایمی شوند

      پاسخ
  • با سلام من نوجوان ۱۷ سالم معدم عفونت شدید کرده مدفوعم خونی است ازمایش گرفتم به نتیجه نرسیدم چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی
      جهت بررسی بیشتر علایم و نتیجه آزمایش از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • .سلام خسته نباشید .من‌ ۳۴ ساله هستم و مدتی هست که درد معده داشتم ازمایشات کلی انجام دادم همه چیز سالم بود دکتر گفتن ورم معده و روده دارم قرص کلیدینیوم سی قبل هر غذا میخورم و قبل خواب هم فاموتیدین .ولی هنوز سنگینی بعد از هر وعده غذایی رو دارم نفخ زیاد دارم واینکه هر چیزی که بخوام بخورم حتی یک لقمه کوچیک معدم سنگین میشه.چیکار کنم میشه راهنماییم کنین لطفا.ممنون

    پاسخ
  • سلام من آقایی هستم ۴۰ساله چند ساله مشکله معده دارم ولی چند وقت هست نزدیک یک ماه دفعم ابکی است و معدم روم میکنه نفخ داره و روده هام درد میکنه هنگام خارج کردن گاز باید زور بزنم چکار کنم لطفا راهنمایی کنین ممنون

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به چند ساله بودن مشکلات معده و مدت طولانی علایم نیاز به معاینه و آزمایش میباشد
      جهت بررسی به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام…من آقایی 38 ساله هستم چند ساله قسمت پایین شکمم سمت چپ درد میگیره الان چند مدته اسهال میگیرم مدفوع خیلی کم هستش روزی چند بارونفخ بسیار زیاد دارم خواهش میکنم راهنمایی کنید همچنین چه قرص هایی مصرف کنم.

    پاسخ
    • سلام من چند وقتیه شکمم بزرگ شده وبعضی وقتا نفخ دارم وغذا که میخورم هضم نمیشه سر معدم جمع میشه بعضی وقتا هم درد معده دارم که همراه باقلب درده..چه کاری باید بکنم؟؟

      پاسخ
    • سلام
      با توجه به چند ساله بودن درد و مدت طولانی علایم نیاز به معاینه و آزمایش میباشد
      جهت بررسی به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ده روز پیش قطع مصرف مواد مخدر را شروع کردم بعد از ۶ روز از قطع مصرف دچار درد در ناحیه پایین شکم یعنی درد در روده یا معده همراه با احساس استفراغ .اجابت مزاج هم دیشب ۴ بار صورت گرفت که برنگ قرمز بود ولی خون موجود نبود با خوردن قرص هیوسین هم دردم کم نشده و اشتهایی به غذا ندارم. آیا این عوارض ترک مواد است یا خیر ؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایم بهتر است آزمایش مدفوع جهت بررسی عفونت انجام شود

      پاسخ
  • سلام .ممنون از زحماتتون.
    من ۴۵ سالم هست. حدود۲ سالی هست که احساس گرما در بدنم دارم.البته تب ندارم.احساس میکنم که دستگاه گوارشم به بعضی از غذاها حساس شده مثلا برنج یا غذاهای چرب یا چای.بعد از مصرف اینجور غذاها بدنم ودستام داغ میشن.درد معده هم ندارم.ولی بادروده دارم.آزمایش مدفوع هم دادم مشکلی نبود.سونوگرافی دستگاه گوارش هم انجام دادم مشکلی نبود.ممنون میشم راهنمایی کنید.تشکر.

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید. بنده سه روزه که دچار اسهال آبکی همراه با دل پیچه و عرق سرد و گاهی احساس لرز دارم. لطفاً راهنمایی بفرمائید چکار کنم. متشکرم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایم نیاز به آزمایش است
      جهت بررسی به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر،مادرم خانمی ۵۶ ساله هستن که مدتی است شکم اش بزرگ و سفت میشود و به سختی میتواند نفس بکشم،خواهش میکنم راهنمایی کنید،لطفا

    پاسخ
  • سلام دخترم ۱۲سالشه تازگی‌ها سنو گرفتم ازش روده سمت چپش التهاب روده داره بعضی موقها درد زیادی داره هنوز دکتر نبردم با چه قرصی میتونم درمانش کنم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به سن و التهاب روده حتما باید معاینه شود
      به متخصص اطفال یا پزشک عمومی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر سه چهار ماهی هست هنگام گرسنه شدن دچار نفس تنگی میشم وقتی که غذا شروع میکنم بدتر میشم بعد از چند دقیقه خوب میشه درضمن آزمایشم دادم مقداری کمی درشتی گلبول قرمز و کم خونی ناشی از فقر آهن و تیروئید کم کار ۱۱دارم خیلی دارم اذیت میشم دکتر هم رفتم گفت باید کونوسکپی وآندوسکپی کنی گفتم خیلی جدی نیست ولی الان هی داره بدتر میشه ممنون میشم راهنمایی کنید راستی استرس زیادی دارم مخصوصا وقتی نفس تنگی میگیرم ولی تا زمانی که خوابم اصلا اذیت نمیشم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به کم خونی فقر آهن و علایم باید کولونوسکوپی و آندوسکوپی انجام شود

      پاسخ
  • سلام عرض شود که چند سال اخیر مشکل رودهداشتم نفخ زیاد داشتم همچنین چند مورد در مدفوع خون داشتم.عکس وسنوگرافی رفتم گفتند روده ات ورم والتهاب دارد نزد فوق تخصص گوارش رفتم ایشان بعد از کولونوسکوپی نظرش براین بود که روده ام تحریک پذیر است بهم دارو داد ولی اثری نداشت نتیجه کولونوسکوپی وجودچند پلیپ بود که در آزمایشگاه نیز مشکل جدی نداشت.نکته مهم این است که موقع مصرف قرص مترونیدازول حالم خوب میشه دفعم بهتر میشه ولی بعداز قطع دارو دوهفته بعد دوباره مشکلم شروع میشه البته درد ندارم نمیدانم تاکی وچند موقع میتونم مرتب قرص مترونیدازول مصرف کنم.راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

    پاسخ
  • سلام من هم ورم معده هلیکوباکتر و هم ورم روده دارم چه غذاهایی رو بخورم و چه غذاهایی رو نخورم و چه دارویی خوبه اگه میتونید علائم ورم معده هلیکوباکتر رو توضیح بدید

    پاسخ
    • سلام
      علایم در مقاله ذکر شده
      غذاهای نفاخ همچون حبوبات سنگین و سبزیجات مانند سبزی خوردن و غذاهای چرب و تلیت و قهوه و چای زیاد مصرف نشود

      پاسخ
  • سلام دکتر، وقتتون بخیر
    من اصلا مشکلات گوارشی نداشتم ولی از وقتیکه به علت عفونت سینه و سینوزیت با تجویز دکتر آنتی بیوتیک مصرف کردم سوزش معده گلودرد و سردرد. درد سمت راست شکم و درد تو چند قسمت شکم گرفتم. آیا مصرف آنتی بیوتیک رو قطع کنم؟ چی باعثه رفع مشکلات گوارشم میشه؟ تشکر بابت وقتی که میزارین.

    پاسخ
  • سلام .
    من ۲۴ سالمه و حدودا چند هفته ست ک وقتی غذا میخورم دچار تنگی نفس میشم تا اینک غذا هضم بشه و بهتر بشم اما الان سه روزه ک قسمت دیافراگم و پایین ریه احساس گرفتگی دارم گاهی سوزش ک تا گلو احساس میشه .احساس تورم و التهاب در مری و تنگی نفس خفیف دارم .الان چند ساعته ک نفس کشیدنم ضعیف شده و احساس بی حالی همراه با داغ شدن دارم.لطفا راهنماییم کنین .ممنونم

    پاسخ
  • سلام نام من محمد است و پنجاه سالمه مدت زیادی هست که مدفوعم ژله ای شده واحساس درد در معده دارم این درد مدتی هست در گلویم هم که حالت خشکی است بروز کرده و خوب هم نمی شود دکتر رفتم سه ماه هم دارو مصرف کردم ولی بعد از مدتی دوبار اوت کرده لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      شما باید جهت معاینه به متخصص داخلی یا
      فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام؛
    وقت به خیر؛
    مرد هستم، 30 ساله
    به مدت دو روزه که دقیقا هر یک ساعت یک بار می رم دستشویی؛ که اکثرا اسهال (90%) دارم (به حجم خیلی کم)؛ مواقعی هم که اسهال نیست، حجم دفع بسیار اندکه. اما هر یک ساعت یک بار مجبور به دستشویی رفتم هستم.
    هر دفعه که برای دفع به توالت می رم، دل آشوب یا دلپیچه هم دارم، و مقدار خیلی کمی دفع دارم.
    با تشکر.

    پاسخ
  • سلام
    دکتر چند سالی است که شکمم راحت نیست و احساس میکنم سنگین هست و فشار وارد میکنه (حالت باد داشتن) ولی هیچگونه بادی خارج نمیشه. روده ام هم عفونت زیادی داره (بیشتر رنگ زرد وسیاه) بطوری که بعضی وقتها اندازه یک مشت عفونت خالی میشه (عفونت ها هم حجمشون بزرگ هست نه تکه تکه) و باعث میشه به راحتی مدفوع خالی نشه! در این مواقع احساس خستگی و بی جانی و بعدش تنگی نفس میکنم! هر وقت شکمم خالی بشه خیلی راحتم و نفسم عالی. خواهشمند است راهنمایی کنید چگونه از عفونت روده راحت بشم؟؟؟؟

    پاسخ
  • با سلام حدود ۹ماه پیش یک ظرف سالاد ابغوره با ناهارم خوردم بعد از ان معده درد شدید بعد از غذا و صدای شدید قار و قور از شکمم می امد مدفوعم حالت ژله ای داشت و دفع مخاط داشتم به طوری که هیچ دارویی روم تاثیر نداشت دکتر اندسکوپی کرد و گفت میکروب ندارم ولی یک قسمت کوچک از معده ام قرمز و ملتهب هست که فکر نمی کرد این درد مربوط به ان باشد بعد سیتی اسکن کردم که مشکلی نداشتم ولی تا یک ماه و نیم هیچ چیزی نمی توانستم بخورم کباب یا نان خشک یا هر چیز دیگری می خوردم درد داشتم تا چند ساعت به حدی که هر شب کارم به بیمارستان می کشید به حدی که در این مدت هشت کیلو وزن کم کردم بعد از یک ماه و نیم بهتر شدم اما هر دو ماهی علایمم برمی گرده و تمام نشانه ها را کمی خفیف تر از قبل دارم اسید معده ام خیلی زیاد شده در تمام حالات دهانم ترش می شود حتی گاهی بعد از خوردن اب .عصرها مشکلم شدید تر است به حدی که دیگه بعد از ناهار هیچ چیزی نمی خورم تا فردا صبح الان دارم قرص لانزو صبح ها می خورم ولی فایده ای نداره درد دارم و صدای زیاد شکم تا چند ساعت لطفا منو راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام، بنده ۱۸ سالمه و دوهفته ای میشه که نفخ شکم و ورم معده دارم. همیشگی نیست اما بیشتر ساعات روز درگیرم باهاش. دستشویی بزرگ هم نمیتونم اصلا برم و به زور کمی مدفوع میاد. حالت تهوع و اسهال هم ندارم اما بی اشتهایی دارم.

    پاسخ
  • سلام من مشکل ورم و نفخ شدید معده روده وسوزش معده دارم ویبوست شدید وشکمم بزرگ شده وشکمم مرتب کار نمیکنه خیلی اذیت میشم چهل و هشت سالمه وار جوانی این مشکل رو دارم

    پاسخ
  • سلام دكتر
    چند سالي بود كه التهاب روده داشتم و خودم هم ساليان سال خوب بودم
    گاهي عود ميكرد ولي با درمان زود خوب ميشدم و هيچ نوع علايمي هم نداشتم
    اكنون دوباره كه عود كرد با كلونسكوپي دكتر ibd تشخيص كردند
    آيا اين مرض امكان داره با دارو هم درمان بشه؟؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید
      تقریبا ۶ سال پیش ازمایش دادم و دکتر گفت روده ات ب دلیل خوردن اب چشمه عفونت کرده . ی سری دارو داد و گفت بعد اتمام بازم ازمایش بده ولی من پیگیری نکردم . الان چن وقته ک بعد از فعالیت زیاد هوازی اب سرد بخورم اسهال و دل درد دارم.
      بعد اسهال بدنم کم اب میشه و بیحال میشم و مجبورم ors بخورم

      پاسخ
      • سلام
        دوست عزیز بهتر است ابتدا آزمایش مدفوع و کشت آن را انجام دهید تا دارو طبق نوع عفونت تجویز شود

    • سلام
      دوست عزیز با دارو میتوان آن را کنترل کرد
      درمان قطعی ندارد

      پاسخ
  • سلام من ۳۷سالمه مدتی که باد معده زیاد شده و هرازگاهی کمردرد دارم علتش چی میتونه باشه ممنون

    پاسخ