موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • سلام من ۱۸ سالمه از هفته ی پیش یبوست داشتم و کمی هم خونریزی بعد هم معده درد گرفتم البته مداوم نیست سونوگرافی انجام دادم فکر کردم شاید از رحمم باشه ولی مشکلی نبود و الان نمیدونم برای درد معده باید چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۲۵ سالمه و یکسال پیش درد و سوزش معده داشتم که به دکتر مراجعه کردم و اندوسکوپی erosiveو اتهاب و تورم تشخیص داد که ۲هفته داروهای آموکسی و مترونیدازول و بیسموت و کلیدینیوم خوردم خیلی بهتر شد ولی کامل خوب نشد الان مجددا همون مشکل رو دارم خواهشا راهنماییم کنیدممنون

    پاسخ
    • سلام مرتب مشکل معده وروده دارم یا یبوست یااسهال یا عفونت شدید لزج درمدفوع چندبار به پزشک مراجعه کردم یکی میگه سندروم روده تحریک پذیره یکی هم تشخیص هلیکوباکترپیلوری داد.هنوز خوب نشدم هرازگاهی این وضعیت و دارم شکم و دور ناف و سمت چپ شکمم درد داره لطفا راهنمایی بفرمائید.

      پاسخ
      • سلام
        ابتدا باید یک آزمایش خون و مدفوع و کشت آن انجام شود

  • مثبت شدن OB در مدفوع برای سن ۱۱سال آیا خطرناک است؟

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید اما جهت تشخیص به متخصص اطفال یا فوق تخصص گوارش اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام بنده پسر ۲۷ ساله هستم حدود ۵ ماه پیش بعد از ورزش یک وعده غذایی سنگین خوردم و شکمم به شدت درد گرفت رفتم دکتر آزمایش خون دادم هیچ مشکلی نبود و سونو هم کردم همینطور.
    بعد از اون مشکل نداشتم تا آغاز کرونا و همراه با استرس در حدود دو هفته حدود ۵ ۶ کیلو وزنم کم شد با حالتی که میل به غذا نداشتم و آب هم همینطور. گفتن عصبی هست و ۲ هفته قرص کلیدیومسی خوردم ولی تغییر حاصل نشد یبوست هم دارم و اخیرا هم معده ام درد داره و میزنه توی سینه و صدای قارقور دارم. حدودا ۸ سال پیش همین مشکل داشتم و با قرص حل شد مشکلم اینه تپش قلب دارم و استرسم رو بیشتر میکنه بخاطر همین ورزش بدنسازی گذاشتم کنار هرچند اکو کردم الحمدلله مشکلی نبود.
    شرایط آزمایش و چکاب هم ندارم لطفاً بفرمایید مشکل بنده چیه؟ تشکر

    پاسخ
  • سلام ببخشید حدود دوسه ماهی هست که بشدت معدم وداخل شکمم درد میکنه و سوزش سردل دارم بعد از آندوسکوپی برام آموکسی سیلین و لووفلوکساسین و رابپرازل تجویز کردن الان بعد یک هفته مصرف تغییری نکردم و أسهل و دردم هم اضافه شده

    پاسخ
    • سلام
      من مدتی هست که یبوست گرفتم.برای عفونت روده و معده هم ازمایش رفتم ولی فقط اسید معده زیادی داشتم.پزشک گفتن معده و روده عصبی دارم.ولی درحال حاضر اصلا استرسی نداشتم و مشکل دفع دارم.شربت لاکتولوز و قرص پنتو پرازول هم مصرف کردم ولی نهایتا دوهفته روبراه شدم و الان دوباره یبوست دارم.چکار کنم؟

      پاسخ
    • سلام هفتاد سالمه روده ای بی اس دارم منی است که صبح ها بعاز صبحانه دلپیچه واسهال میشم ومقداری بی جون تازگی ها خستگی زودرس دارم هرروز ورزش میکنم چه دستوری میدید ممنونم

      پاسخ
  • سلام انسداد روده داشتم جراحی کردم ولی نزدیک سه سال شده درد شدید هر روز دارم که دیگه توان ندارم تشخیص دکتر کرون هست ی سری قرص و سرم انتی بیوتیک زدم ولی جواب نمیده لطفا راهنمایی کنید مسکن چه بخورم نفخ دارم باز دامیتکون میخورم الان مسکن فقط میخوام تا mrبدم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز علایم و شرح حال شما کامل نیست
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک متخصص داخلی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین
    من سه روزه که بالای لگن و زیر قفسه سینه احساس در دارم و با فسار دادن به اون نقطه درد بیشتر میشه و احساس میکنم ورم داره بعضی مواقع هم نفس کشیدن سخت میشه.در ضمن احساس تشنگی هم دارم و اینکه احساس،میکنم گاز هست و می پیچه ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من 32سالم هست به شدت احساس خستگی و بی حالی دارم شکمم بسیار بزرگ شده و هر دوروزی یک بار کار میکنه بعد از خوردن عذا نفخ و احساس سنگینی دارم احساس تشنگی دارم ولی اب که میخورم ترش میکنم بدنم کهیر میزنه و صورتم و پلک های چشمم هم ورم میکنه

    پاسخ
  • سلام دوروز هست که درد و سفتی تو ناحیه معده و شکم دارم طوری که موقع راه رفتن باید شکمم رو نگه دارم ولی اسهال و تب نداره میشه راهنماییم کنید ممنون

    پاسخ
  • سلام
    ۳ روز هست که نفخ وبعد از خوردن شام اسهال شدید دارم و تو قسمت بالایی شکم احساس سنگینی می کنم. همراه غذا آب می خورم .
    خون در مدفوع و یبوست ندارم.
    لطفا راهنمایی ام کنید.
    متشکرم.

    پاسخ
  • سلام. من نزدیک به دو سالی هست که حجم مدفوع کم شده و باریک و بیشتر وقتها روبانی میشه و از چهار ماه پیش ورم معد و ورم شکم دوچار شدم و روده هام سفت شدن و همیشه بعد از خوردن غذا معده و شکمم ورم میکنه باید با دست شکم رو فشار بعدم و با کلی غار قور رودها غذا حرکت کنه با اینکه غذا خوردنم عادی هست و تحرک زیادی ندارم در مدت این دو سه سال لاغر شدم خواهشا راهنمایی بفرماید با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      با توجه به شرح حال شما باید به فوق تخصص گوارش جهت انجام آزمایش و کولونوسکوپی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام احساس شدید نفخ د روده و معده دارم بعاز افطار و سحربطوری که نا تصف روز همراه با سوزش و ورم ودرد وناخوشی معده که ب پشتمم میزنه همراه هست ده ساله این نارحتی وگاه گاهی دارم سالی یکبار ب پزشک مراجعه میکنم اندوسکوپی وسونو مشکلی نشون نداده دکتر تشخیص معده عصبی و التهاب دارو داده ی مدت خوب شدم الان تو این شرایط نرفتم بخاطر ماه رمضان اب ولرم و چای زیاد مصرف میکنم ایا این سنگین و ورم وناخوشی از مصرف مایعات یا مشکلی د ر روده معده م هست ممنون میشم مشکلم و پاسخ بدید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید وقتی ورزش میکنم احساس سوزش ته گلو بهم دست میده و از تشنگی هم که مجبورم اب بخورم طوری میشه که انگار اب سردلم میمونه و حات تهوع خفیف بهم دست میده و باعث بی خوابیم میشه که بی خوابی هم بازم حالم رو بدتر میکنه. احساس بی حالی و ضعف هم بهم دست میده اصلا خواب راحت ندارم انگار همش بیدارم و احساس سوزش یا درد در شکم دارم و 17 سالمه

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر وقت بخیر پدرم حدود ۴ ماهه مشکل معده و روده داره و اسنا عشر هم مشکل داره دارو مصرف میکنه الان حدود یک ماهه این مشکلات رو داره که احساس سنگینی معده چه غذا خورده باشه چا نخورده باشه …بی اشتهایی….کاهش وزن….بی حالی …بی خوابی….درد کمر…تنگی نفس …علایم چی هست و چه دارویی مصرف کنه …ممنون

      پاسخ
      • سلام
        با توجه به علایم باید آندوسکوپی بشن
        جهت بررسی بیشتر به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

    • سلام خانم دکتر خواهش میکنم کمکم کنیدمن دختر 20ساله هستم امروز ظهر همراه مدفوعم خون زیادی اومد خیلی نگرانم چیکار باید بکنم؟البته یبوست هم بودم و موقع دفع خیلی زور زدم این خون مربوط به چی میتونه باشه؟آیا رودم زخمی شده؟ممکنه سرطان روده یا التهاب روده باشه؟ممنون میشم کمکم کنید

      پاسخ
  • نافم هست یا روده نمیدونم وقتی با دست می کشم به بالا ناف یا همون روده میاد بالا وسریع فشار میاد به شکمم عضلاتم میگیره قولنج میاد..چیزی نمیتونم هضم کنم..

    پاسخ
    • سلام
      جهت توضیح بیشتر و کامل تر از مشاوره رایگان تلفنی دکتر دکتر استفاده کنید

      پاسخ
      • با سلام
        ۲ ساله زیر دنده چپم ورم و درد دارم اندسکوپی و کلونوسکوپی انجام دادم ibd تشخیص دکترم بوده اکه میشه چند تا دارو برای التهاب روده بزرگ برام معرفی کنید
        ممنون

      • سلام
        دوست گرامی به پزشک خود مراجعه کنید تا در صورت صلاح دید تحت درمان کورتیکواستروئید ها قرار بگیرید

  • سلام من اسید معده بسیار شدید دارم درد گلو و اشکال در بلع دارم التهاب حنجره هم دارم عکس گرفتم گفت پوست تارهای صوتی ضخیم شده الان چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام خشته نباشید
      من چند روز گیش تب داشتم رفتم گیش دکتر
      چند تا قرص نوشت مثل انتی بیوتیک و تقویتی و ویتامین
      بعد من خوب شدم الان بعد از خوذدن دارو ها بالای شکمم در میکنه عوارض قرص هاست ترک کنم

      پاسخ
  • سلام من درد شدید بالای شکم دارم یبوست و باد شکم زیاد بعضی وقتا خون در مدفوع داشتم راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام من چهل سالمه من هر غذایی که میخورم اسهال میکنم و اصلا نمیتونم میوه بخورم

      پاسخ
      • سلام يك مدت ميوه نخوريد
        غذاهاتون آبكي نباشه
        اگه بازهم مشكل داشتيد

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

    • با سلام چند وقت هست احساس ورم و پری سمت چپ زیر دنده دارم ،نفخ ریاد روده و معده و بعضی وقتها احساس سرگیجه و تهوع کمی هم دارم،علت چیست

      پاسخ
  • سلام.من ۵۲ سالمه. حدود یک ماهه که دچار نفخ همرا با قارو قور زیاد هستم . در دفع مدفوع هم دچار مشکل شده ام.آزمایش خون و کولونوسکوپی هم انجام دادم مشکلی نبوده. اما نمیتونم در حد نیازم غذا بخورم چون قسمتی از روده بزرگ من ورم داره و با خوردن مقداری غذای بیشتر این ورم بیشتر شده و درد احساس میکنم. حتی این درد به اندانهای دیگه و حتی پشت شانه هم کشیده میشود. بنا به تشخیص پزشک گفتن عصبیه و بهم داروی گیاهی دانه اسفرزه رو دادن و مشکل دفع مدفوع حل شده ولی احساس دردهای مشکوک با خوردن غذا منو اذیت میکنه. لطفا منو راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر…….. پدر من بیماری کرون داره یکسال حاد شده ولی تقریبا این یک ماه آخر خیلی درد شدید تو ناحیه شکم دارن….. درمان دارویی براشون آمپول سینروا و کورتون تجویز کردن…. ولی درد بسیار شدید دارن تو ناحیه شکم چه درمان یا داروی مسکنی تجویز میکنین؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      با توجه به اهمیت بیماری کرون از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من امروز صبح رفتم . خیلی دل درد داشتم . ولی مدفوع خونی داشتم برای در مان باید چگارکنم ؟ تروخدا چواب بدید ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام خدمت شما پسری ۲۵ ساله هستم .چند سالی هستش سمت چپ قسمت پایینی شکم احساس درد و ورمی و باد میکنم . دکتر زیادی رفتم یکی گفته ورم معده هستش یکی گفتش معدت عصبیه . و کلی دارو بهم دادن .اما هیچ تغییری نکرده و احساس میکنم بدتر هم شده .زمانی که شروع به درد میکنه احساس ترکیدن میکنم یعنی در همین قدر احساس درد دارم .به نظر شما چی هستش

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز داروهای مصرفی و مدت مصرف را ذکر کنید تا راهنمایی صورت گیرد

      پاسخ
  • سلام. مدت یکماه هست که با علایم رفلاکس پنتوپرازول 40، شربت آلمینیوم ام جی مصرف میکنم. الان سه روز که احساس انسداد روده یا به سختی و مقدار کم تخلیه میشه و دل درد و ضعف و گاهی اوقات سردرد دارم. لطفاً راهنمایی کنید. ممنون

    پاسخ
  • سلام حدود یکسال پیش با درد شدیددر یک نقطه از روده(پایین شکم سمت چپ)رفتم دکتر تشخیص التهاب روده وعدم خروج نفخ بود.دومپریدون و رانیتیدین و شربت al دادن.الان دوباره حالم بده درد خفیف ولی دائم در همون نقطه دارم.احساس ریش بودن و آزردگی در روده و معده،کمبود انرژی،کاهش تحمل عصبی و عدم تحمل صدا دارم چکار کنم؟

    پاسخ
  • سلام مگه نمیگن سیر و پیاز برای پیشگیری از سرطان معده و روده پس چرا هر وقت سیر و پیاز میخورم خیلی ازیت میشم ممنون میشم اگه پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام
      زیرا در بعضی افراد محرک و نفاخ است
      به صورت پخته مصرف کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من پسری 30ساله هستم مریضیم IBS حدودا سه ساله بیشتر اوقات یبوست شدید با نفخ شکم دارم داروهایی که تا الان مصرف کردم تاثیر زیادی نداشتن. توروخدا من برای یبوستم چکار کنم خیلی اذیتم میکنه

    پاسخ
  • سلام من انتی بیوتیک زیاد مصرف کردم .برای بازیابی باکتری های روده فمی لاکت کافیه یا قرص های پروبیوتیک دیگه هم مصرف کنم

    پاسخ
    • سلام
      کافی است

      پاسخ
  • سلام ممنون بابت راهنماییتون در رابطه با سوال قبلیم و اینکه اگه میشه به طور کلی بفرمایین کسایی که ورم معده دارن باید چه چیزایی نخورن ؟ و اینکه ایا لبنیات اصلا نباید مصرف بشه؟

    پاسخ
    • سلام
      غذاهای نفاخ و سبزیجات و میوه های همچون خیار مصرف نشود
      لبنیات اگر سبب اذیت شدن نمیشود مشکلی ندارد

      پاسخ
  • این ازمایشم biochemistry
    neutrophil 50%
    lymphocyte 40%
    eosinophil 4%
    monocyte 5%
    band cell 1%
    total 1%
    ESR 1st hr 5mm/hr

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی لطفا در مورد علایم خود توضیح دهید
      جهت مشاوره بهتر با پزشک از مشاوره رایگان تلفنی دکتر دکتر استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. بنده مدتی احساس سختی هضم غذا در قسمت میانی شکم متمایل به سمت چپ کمی پایین تر از قفسه سینه میکردم شروع کردم به مصرف زیاد سیر و پیاز مدت زیادی راحت شده بودم و انگار غذایی که میخوردم به راحتی هضم میشد اما بعد از مدتی معده ام هی ترش میکرد و سوزش سردل داشتم اندوسکوپی کردم و گاستریت ملایم داشتم که با امپرازول برطرف شد اما مشکل هضم سرجاش برگشت رفتم سونوگرافی و نتیجه نوشته شده بود ضخامت دیواره جعوجنال که فکر کنم دقیقا بعداز دوازدهه هستش . وقتی که ورزش میکنم بدتر میشه و شب ها هم موقع خواب حس تپش در سمت چپ شکمم رو دارم که بصورت استرس مانند مانع خواب من میشه الانم حس سوزش سردل نه انگار که ته گلوم میسوزه ایا نباید زیاد ورزش کنم؟

    پاسخ
  • سلام من 5 روز پیش تولد خواهرم شب کیک تولد خوردم
    دوساعت بعد دوتا میوه خوردم توت فرنگی و گوجه سبز
    صبح بلند شدم دل درد دل پیچه شدم
    فکر کنم عفونت روده ای شدم
    عفونت مثانه و مدفوع هم کمی داشتم و روان
    دو روز صبح و شب بعد از غذا فقط هیوسین خوردم
    روز پنجم امروز دل درد و دل پیچم کم شده اما الان دوتا پهلوهام درد می کنه
    نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام تروخدا میشه جواب منم بدید .من یه هفته پیش آمپول بپانتن زدم برای ریزش مو الان درد معده و شکم دارم و باید ببخشید یبس هم هستم .بنظرتون از آمپول هست .الان برای درمان باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام خوبین آقای دکتر الان دو ماه پسرم و من برای عفونت رودمون قرص مترونیدازول ۲۵۰ میخوریم و امپرازول و شربت معده اما هنوز دل پیچه و درد دل داریم گاهی درد به معده بر میگرده متاسفانه ۳ تا دکتر رفتیم آزمایش و سونوگرافی ولی فعلا خوب نشودیم چکار کنیم

      پاسخ
      • سلام
        جهت انجام ازمایش مدفوع اقدام کنید

    • خیلی ممنونم فقط یه سوال این مشکل من بخاطر آمپول بپاتین هست .من دیگه مصرفشون نکنم خانم دکتر

      پاسخ
      • سلام
        خیر؛به درمان با بپانتین ادامه دهید

  • سلام ۳۰سالمه و تقریبا ۱۰ ساله درگیر زخم روده هستم دارویی ک برای من تجویز شده بود مزالازین ۵۰۰،اساکول ۵۰۰ بوده ولی هیچ تاثیری نداشتن و به محض خوردن بصورت کامل و بدون تغییر دفع شده اند به متخصص دیگه ای مراجعه کردم قرص ازرام ۵۰میل رو تجویز کردن +مزالازین بعد ی مدت استفاده ی مدت تقریبا یکسال خونریزی نداشتم البته مصرف دارو رو هر سری قطع میکردم ولی فقطاز علایم اسهال باقی مونده بود ولی جدیدا ب حدی خون ریزی زیاد شده ک احساس کم خونی میکنم تقریبا ۴۰روزه بی وقفه خون ریزی شدید دارم چه دارویی مصرف کنم ک هم خونریزی قطع شود هم باد روده ؟ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      مشکل روده شما یک مشکل خودایمنی روده است و نیازمند درمان دقیق توسز داروهای سرکوب گر ایمنی است
      دوز داروهای شما فقط باید زیر نظر فوق تخصص گوارش به دقت تنظیم و پیگیری شود میتوانید از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با فوق تخصص گوارش استفاده کنید

      پاسخ
  • وقت بخیر، کن دقیقا 3 ماه پیش سزارین شدم و برخلاف بقیه خانومها از همون شب تقریبا درگیر اسهال شدم، اما خیلی کم بود برای همین اهمیت ندادم
    از ماه بعد تقریبا هر یک تا دوروز درمیون اسهال و نیم ساعت دل دردداشتم که بخاطر داشتن نوزاد و بیماری کرونا نتونستم برم بیمارستان، ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      جهت انجام ازمایش مدفوع اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام گاز روده دارم وبی اختیار وبد بو است درمان چیه؟

    پاسخ
  • سلام‌وقت بخیر
    پسر ۲۴ ساله هستم چند وقتی میشه احساس درد درون نافم میکنم زمانی ک دست میزنم درد میگیره،درون نافم گرد شده ک فشار میدم میره داخل و دستمو برمیدارم دوباره میاد سرجاش از اون روز دچار یبوست میشم و گاهی اوقات سوزش معده بخاطر این شرایط نمیشه برم دکتر،ب نظرشما از چ دارویی استفاده کنم

    پاسخ
  • سلام،
    من در سال گذشته، به ترتیب کلونوسکوپی، آندوسکوپی و سونوگرافی شکم را در تاریخ های مختلف انجام دادم كه التهاب روده و هليكوباكتر داشتم و در سونوى شكمم هم همه چيز نرمال بود.
    البته دلیل انجام این آزمایشات وجود خون درمدفوع بود که شکر خدا حل شد.
    الان حدودا دو سه ماهی است که با مشکل جدیدی روبرو شده ام: مدفوع من همراه با ترشحات زرد رنگی است که مرا بسیار نگران کرده است که این ترشحات گاهی کم و گاهی زیاد هستند.
    در ضمن من از فروردین ماه نیز دردهایی در ناحیه شکم داشتم که خیلی آزاددهنده نبود و حالا تقریبا نزدیک به مدت 2 هفته است که این درد در ناحیه معده و سمت چپ شکمم (زیر دنده ها) متمرکز شده اند و گاهی اوقات همان نقطه در پشتم نیز درد می گیرد.
    ممنون میشوم اگر با توجه به این مواردی که گفتم مرا راهنمایی کنید چون من واقعا نگران هستم که نکند این مشکلات جدی باشد و ممکن است آیا ارتباطی با پانکراس یا طحال من داشته باشد با توجه به اینکه در ناحیه چپ شکم مستقر هستند؟

    پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید
    بنده از چندین سال قبل ریفلاکس داشتم که با صاف کردن صدا همراه بوده اخیرا در چند ماه گذشته بعد از یه سرماخوردگی با سرفه های مکرر و شدید همراه بوده و تحمل غذا کم شده
    در حال حاضر با تشخیص ریفلاکس
    تخت درمان با
    پنتوپرازول قبل صبحانه قبل شام
    دومپریدکن قبل نهار قبل شام
    فاموتیدین بعد شام
    آلومنیوم ام جی اس بفد غذا
    عسل و آبلیمو
    پرهیز از غذاهای محرک

    باز درمان نشدم
    احساس ناخوشی بعد غذا خوردن
    احساس درد و ورم در شکم
    احساس سنگینی شکم در حالت خم شدن به پایین و سرفه دارم

    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      اگر داروهای خود را به مدت ۳ هفته مصرف کرده اید و نتیجه نگرفته اید جهت آندوسکوپی به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام، خانمی 31 ساله هستم که بعداز عمل فیبروم دچار سندروم روده تحریک پذیر شدم، الآن نزدیک 7 ساله اسهال و بیرون روی و نفخ و دلپیچه شدید دارم طوریکه دستشویی رفتنم طولانیه و بشدت اذیت میشم، این چند سال انواع داروها رو هم مصرف کردم تأثیر آنچنانی نداشت، لطفاً از این وضعیت نجاتم بدین، ممنونم.

    پاسخ
  • با سلام سالهای سال هستش که بنده از نفخ بیش از حد شکم در رنجم و راحت نیستم هیچگونه درد معده و کم اشتهایی ندارم ولی به محض سرو بعد از غذا نفخ شروع می شود بدون. هیچگونه دردی البته .گاهن پزشک هم رفته ام و از داروی کلیدینوم سی و رانیتدین نیز استفاده کرده ام ولی راضی نیستم لطفا راهنمایی جامع به مریدی متشکرم

    پاسخ
    • سلام اقای یه مدت ولی الان یه هفته شده قبلا یبوست داشتم ولی الان یبوستم خوب شده ولی موقع دقع مدفوع سمت چپم درد میکنه

      پاسخ
  • سلام آقای دکتر مدت ده روز می باشد که از ناحیه ی معده و شکم ناراحتی و درد دارم و یبوست شدید هم داشتم با مراجعه به دکتر داروی سیلاکس و لیبراکیم و شربت ادی زل اس تجویز نمودند که متاسفانه نتیجه اب نگرفتم و گاهی حالت عفونت را در متفوع خود می بینم خواهشمندم نظر خود را مبذول فرمایید با تقدیم احترام

    پاسخ
  • سلام مصرف همزمان لوپرامید ودایجستیو وفمی لاکت مشگلی نداره?ممنون

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ