موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • سلام وقت بخیر التهاب معده دارم پارسال خونریزی اثنی عشر داشتم در حال حاضر غذا که می خورم هضم نمیشه در معده به پشت کمرم میزنه قرص آموکسی و امپرازول و غیره با تجویز دکترمصرف می کنم خیلی اذیت میشم آندوسکوپی انجام التهاب زیادمعده

    پاسخ
    • سلام دوباره بايد از نظر هليكوباكتر معده بررسي شيد
      لطفا آزمايش آنتي ژن مدفوعي از نظر هليكوباكتر معده بديد و p> برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من خانمی ۳۳ ساله و دارای دوفرزند هستم،دومین فرزندم ۱۸ ماه پیش به دنیااومد ومن از اون موقع هموروئید گرفتم،خونریزی ندارم فقط گاهی که دفعم سخت میشه شقاق ایجاد میشه وچندقطره خون میاد.چندوقت پیش آزمایش مدفوع دادم که نتیجه مثبت بودن کالپروتکتین بودامامقدارش نوشته نشده بود،دکتر گفت التهاب روده داری ولی من علائمی از التهاب روده درخودم نمیبینم،علایمم بیشتر شبیه روده تحریک پذیر هست،علایمم:
    دردپایین شکم،نفخ،گاهی اوقات مدفوع مخاطی،گاهی مدفوع سبز،و گاهی صبح ها به محض بیدار شدن دفع با فشار دارم.
    میخواستم بپرسم آیا هموروئید و روده تحریک پذیر هم باعث مثبت شدن کالپروتکتین میشن؟

    پاسخ
    • سلام بايد كلونوسكوپي انجام بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من خانمی۳۳ ساله و دارای دو فرزند هستم،دومین فرزندم ۱۸ ماه پیش دنیااومد و من از اون موقع هموروئید گرفتم،خونریزی ندارم فقط گاهی که دفعم سخت میشه شقاق به وجود میاد وچندقطره خون میاد.به تازگی آزمایش مدفوع دادم که نتیجه مثبت بودن کالپروتکتین بودولی مقدارش نوشته نشده بود.دکتر گفت التهاب روده داری،ولی من علایمی از التهاب روده درخودم نمیبینم،علایمم بیشتر شبیه روده تحریک پذیره،میخواستم بپرسم آیا هموروئید و روده تحریک پذیرهم باعث مثبت شدن کالپروتکتین میشن؟
    علایمم:اکثرا یبوست،گاهی دردپایین شکم،نفخ،گاهی مدفوع سبزمخاطی و دفع ناقص و بعضی وقتا صبح به محض بیدار شدن دفع با فشار دارم.
    ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
    • سلام
      اگه نظر فوق تخصص گوارش هست کولونوسکوپی کنین

      پاسخ
  • ببخشید در ادامه حرفم خواستم بگم چند روز هست سردرد و حالات سرماخوردگی هم دارم
    مثل ابریزش بینی ، سردردم هم مداوم هست ? ممنون میشم بگین چم شده

    پاسخ
    • سلام،بايد تست كرونا بديد واز نظر كرونا بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام من دو سه روزه دل درد شدید دارم چیزی مثل مخاط از شکمم بیرون میاد

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر رفلاكس معده به مري بررسي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام. مدتی است اول بدنم داغ میشه و شروع به عرق کردن و بعداز چندروز اسهال شدید میگیرم .مخصوصا که شمال میروم .من سه روز قرص مترونیدوزل میخورم خوب میشم .ولی بعداز چند وقت دیگه دوباره همانجوری میشم.لطفا بفرمائید دلیل و علاجش

    پاسخ
    • سلام بايد آزمايش خون بديد
      Cbc.diff esr crp
      Pbs و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام شکم درد دارم معده در دارد اسهال دارم متفع خون

    پاسخ
    • سلام
      جهت ازمایش و کشت مدفوع اقدام کنید

      پاسخ
  • مجله اینترنتی دکتردکترصض

    پاسخ
    • سلام از نظر تغذيه اي رعايت كنيد
      غذاهاي نفاخ نخوريد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خست نباشید من از شروع کرونا سیستمم بهم خورده اویل ی مدت یوبوست خیلی شدید گرفتم الان یسال ونیم هستش کلی دارو مصرف کردم دکتر رفتم اندسکوپی هم شدم هیچی نداشت ولی از اون موقع یسال ونیم هست بالای نافم همیشه درد دارم دل پیچه میگیرم اشهام کم شده اسهال میرم بیشتر اوقات راهناییم میکنید منون

    پاسخ
    • سلام احتمالا دچار سندرم روده تحريك پذير شده باشبد
      ميوه و سبزي و غذاهاي نفاخ نخوريد
      نوشابه نخوريد
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام . مادرم دو ماه میشه یبوست داره شکمش هم از بیرون تورم داره دکتر رفته گفتن نفخ داره داره دارو هم دادن الان شکمش کار میکنه ولی تورم داره شکمش وقتی هم راه میره احساس میکنه چیزی از داخل شکم میاد پایین چیکار کنه ؟

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي كبد و كيسه صفرا انجام دهند و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    مدفوع من بشکل کف دار میاد بعضی وقت ها هم خشک و به اندازه هسته خرما و بعضی وقت ها بسختی
    و بعضی وقت ها شکمم یعنی قسمت روده هایم را درد میگیرد
    مدت دو سال میشه که با این مریضی مواجه هستم
    ممنون تان
    میشه بفرمائید این کدام مریضی است؟

    پاسخ
    • سلام
      شما اول باید ازمایش مدفوع و خون بدین تا علت بررسی شه

      پاسخ
  • سلام اقای ۵۰ ساله هستم مدتیه از ناحیه شکمی درد شدیدی دارم . تمام ازمایشات و سونوگرافی هارو انجام دادم مشکلی پیدا نشد .حتی اسکن قلبم انجام دادم .فقط مقداری کیست یا عقونت کلیه گفتن دارم ک اونم گفتن خیلی خفیفه. یوبوست و ورم معده و روده دارم. روده هام درد داره یکم سمت چپم بیشتر . دیگه نمیدونم چیکار کنم دلیل دردمو بعد یک ماه هنوز نمیدونم

    پاسخ
    • سلام
      با خوردن ملین،پیاده روی و نوشیدن فراوان اب سعی کنید یبوست را برطرف کنید
      در صورت ادامه مشکل

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • س خانمی 47 سن دارم دو ماه که پربود نشدم به تازگی دل درد و قارو قور شکم دارم چکار کنم

    پاسخ
    • سلام بايد آزمايش fsh خون بديد
      براي شكمتون بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • با سلام.بنده۳۹ سالمه.یک ماهی هستش که حالت مسمومیت دارم که اسهال میشم و بوی بد اروق که شبیه بوی گوگرد یا تخم مرغ گندیده هست رو دارم هر چند روز.خوب میشم و باز دو سه روز این حالتی میشم.آزمایش هلیکوباکتر هیلوری دادم هم خون هم مدفوع که منفی بوده.درد ندارم.با توجه به ایثستفاده از بیسموت روزی ۳ عدد باز هم این مشکل حل نشده.دارو قلب و چربی خون و میکن برای دیسک گردن هم استفاده میکنم.میخواستم خواهش کنم راهنماییم کنید چیکار کنم؟به دکتر هم مراجعه کردم گفتن احتمالا یه ویروس یا میکروبی بوده اومده و رفته.ولی همچنان با وجود آزمایش منفی این مشکلو دارم.ممنونم از راهنماییتون.مرسی

    پاسخ
    • سلام
      به متخصص داخلی مراجعه فرمایید
      باید ازمایش مدفوع دهید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین. دکتر جان من تقریبا 2 سالی میشه که عفونت روده دارم و هر روز عفونت با مدفوع یا فقط عفونت خیلی خیلی زیاده میاد از روده هام دکترم رفتم گفت التهاب روده داری یه چند تا قرص نوشت: مترونیندازول. آموکسی سیلین. و پنتوپرازول واسه معده دردم. وقتی قرصا رو مصرف میکنم خبری از التهاب روده نیست ولی وقتی قطع میکنم همه معده ام درد میکنه هم التهاب رودم شروع میشه و همین طور از دهنم بو میاد.
    لطفا راهنمایی کنید با تشکر.

    پاسخ
    • سلام
      با مشورت با متخصص داخلی کلونوسکوپی شوید

      پاسخ
  • سلام حدودا چند ماهه کل طول شبانه روز احساس سر خوشی دارم گوشام گاهی اوقات داغ میشه و اصلا حالت عادی قدیم رو ندارم .چندبار رفتم آزمایش دادم هم خون هم مدفوع دکتر گفت روده التهاب داره و باید کولونوسکوپی
    بشی.ایا این حالت سرخوشی و بی حس بودن سر دلیلش التهاب رودست یا نه؟

    پاسخ
    • سلام باه ممكنه كم خوني فقر آهن داشته باشيد
      حتما كلونوسكوپي انجام بديد

      پاسخ
  • سلام با تشکر از دکتر بزرگوار
    عرض شود دو سالی است التهاب روده دارم کولیت اولستروز دکترم شیاف اوساکول و قرص برام تجویز می کند جنابعالی راه بهتری برای درمان کامل این بیماری ندارید

    پاسخ
    • سلام من پدرم مشکل روده دارد هی مثلا چیزی بخورد سریع باید به دستشویی برود وگرنه دردش میگیرد و نمی تواند خود درا نگه دارد باید چه چیز مصرف کند

      پاسخ
      • سلام
        اول باید علتش مشخص شه
        معاینه شه و ازمایش بده

        با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

    • سلام
      دوست عزیز کولیت اولسروز یک بیماری خودایمنی و درمان قطعی ندارد
      داروها فقط برای کنترل هستن ، اگه خونریزی و اسهال و…ندارین خوبه
      همین داروها در کنار کنترل رژیم غذایی انجام شود

      پاسخ
  • سلام دکتر خسته نباشید من چند هفته ای میشه که اسهال دارم متخصص رفتم گفت که التهاب روده داری چند تا قرص نوشت اما بعد از یک هفته هنوز خوب نشدم

    پاسخ
    • سلام بهتره كلونوسكوپي انجام بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام و خدا قوت
    دختر ۲۱ ساله ای هستم و در تمام زندگیم یبوست داشته و هنوزم دارم….الان حدود ۶ ماه است کهیر پوستی میزنم سراسر بدن دکتر پوست رفتم انواع آزمایشا رو واسم نوشت ولی مشکلی نداشتم از لحاظ کبد و تیروئید و…ولی دکتر گفت که در بدنم عفونت وجود داره ممکنه به خاطر روده هام باشه؟البته من ۶ ماه پیش کرونا هم گرفتم شک دارم شاید کرونای پوستی باشه هنوز رفع نشده ولی چرا ۶ماه؟!!!!!!چاره چیه دیگه خسته شدم ممنون

    پاسخ
    • سلام
      عفونت منظورتون عفونت انگلیه؟
      ازمایش مدفوع و کشت مدفوع، انزیم کبدی هم چک شده؟

      پاسخ
      • آزمایش مدفوع دادم ولی نمیدونم چ مدلی بود…آزمایش خون واسه کبد هم دادم ولی نمیدونم آنزیم کبد بود یا نه..دکتر پوست گفت کبدت مشکلی نداره..فقط گفت عفونت تو بدنته ولی نگفت کجا گفت آزمایشت عفونت نشون داده…حالا من موندم عفونت به خاطر کروناست که هنوز تو بدنمه شاید یا به خاطر یبوستمه…

      • جواب ازمایشات را تایپ‌ کن عزیزم

  • چگونه بفهمیم التهاب روده یا معده داریم

    پاسخ
    • سلام
      با علایم
      دل درد، نفخ، اسهال، یبوست و…

      پاسخ
  • سلام من اندوسکپی کردم اول فک کردم ورم معده است بعد دکتر گفت یکم زخمه معدم و التهاب بهم فقط نولپزا 40 داده یکم درد داره سمت چپ شیکمم کنار نافم و یکم بالاتر تیر میکشه روده هامم صدا میدن قاروقور میکنن سال 90 اینطوری شدم سونوگرافی دادم داخل سونوگرافیم نوشته بود افزایش حرکات دودی در قوسهای روده مشهود هست بررسی بالینی از نظر احتمال iBs پیشنهاد میشود…حالا اشکال نداره فاموتیدین بخورم همراش شبی یکی

    پاسخ
    • سلام نه ايرادي نداره ميتونيد شبها مصرف كنيد

      پاسخ
  • سلام زخم معده ورم دارد.؟ آیا ریفلاکس زیاد ومدت طولانی باعث اسهال و رم روده می‌شود منمعدم درد میکنه همش ترش میکنم مدت چهارساله الان اسهال یک هفته است درگیرم کرده رفتم دکتر معاینه کرد وگفت روده هات ورم شدید کرده اما دارو آمپول هیوسین ودمیترون داد وقرص لوپیرامید2 وسیپرو فلوکساسین اما فقط اسهال ودلپیچه آروم شد اما درد معده هست لانسو پرازول هم داده اما من خیلی امپرازول مصرف کردم تا زمانی که میخورم خوبه به محض قطع کردن بعد از سه روز دوباره ترش میکنم سوال دارم آیا تا آخر عمر باید اس امپرازول بخورم 33سالمه یا برم کیسه صفرامو بردارم راحت شم

    پاسخ
    • سلام 37ساله هستم صبحا درد زیر شکم دارم و حالت تحوع دارم کیسه گرم میگذارم‌ خوب میشم فصل زمستان بدتر می‌شود خیلی نفخ دارم

      پاسخ
      • سلام بايد از نظر رفلاكس معده به مري بررسي شيد
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

    • سلام من قبلا با چند نفر رابطه غیر حفاظت شده داشتم و الان یه مدتیه دوتا پاهام به شدت میخارن دکتر رفتم روم نشد درباره رابطه ام بگم و دکتر سونو وآزمایش کبد کلیه نوشت همه مشکلی نداشت توروخدا کمکم کنید امکان دکتر رفتن فعلا ندارم

      پاسخ
      • سلام بايد توسط متخصص زنان ويزيت شيد
        تا انتي بيوك براتون تجويز كنن
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.

    • سلام
      ربطی به کیسه صفرا نداره
      ریفلاکس بخاطر شل بودن دریچه معده هست یا بخاطر فتق قسمت بالایی معده و انتهایی مری
      دارو رو ادامه بدین

      پاسخ
  • ابتدا ی غده چرکی کنار معقدم ب وجود امد بد مدتی ناپید شد و بد هم اسهال ابکی داشتم چه قرصی مصرف کنم وضع مالیم بد هست ترکیه زندگی میکنم الان چند ماه میشه س ماه دردندارم تب ندارم و علایمی ندارم فقط صدای روده قارقور زیاد و مدفوع ابکی .قرصی هست برای درمان محتاج شدید راهنمایی

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز برای تکمیل شرح حالتون و تجویز دارو از مشاوره متنی دکتر دکتر استفاده کنین

      پاسخ
  • سلام دکتر خسته نباشید
    دکتر من برج ده اندوسکوپی کردم و هلیکوباکتر داشتم و التهاب معده
    دائما مدفوعم شله و انگار روده هام هیچی نمیتونن نگه دارن
    دو هفته انتی بیوتیک خوردم ب همراه لانزو
    اون دو هفته خوب بودم اما بعد قطع انتی بیوتیک هنوزم کلیندیوم سی و مبورین و لانزو میگیرم اما اسهالم برگشته و خیلی از علائم اولیه م مث سردرد و گلو درد
    قبل ابتلا ب هلیکوباکتر هیچوقت این علائم نداشتم
    نمیدونم اصن چکار کنم؟ الان دکتر گفتن ۴۰ روز کلیندیوم سی و مبورین و لانزو بخور بعد دو هفته قطع کن بیا ازمایش برات بنویسم
    این حالت مدفوع شل و اسهال خیلی اذیتم میکنه دائما انگار شکمم پوکه حالت ضعف میگیرم عرق میکنم

    پاسخ
    • سلام
      بنظر بهتره کولونوسکوپی هم انجام شود

      پاسخ
  • سلام بنده سال ۹۲ عمل همورویید یابولسیر کردم ولی محددا دوساله یبوست دارم ومدتی هست که مدفوع گلوله گلوله شده وبرلی تخلیه مدفوع روزی چندبار باسرنگ وشلینگ آب به داخل روده وخودم راتخلیه میکنم وحتی برای باد معده هم بعضی مواقع باسرنگ وپماد رکتول تخلیه مدفوع میکنم البته ۷سال شربت متادون مصرف میکنم روزی سه بار صبح ۵ سی سی ظهر۵ سی سی وشب ۵ سی سی تاشربت متادون را میخورم شکمم باد میکنه ودکتر چکاب برلیم توشت پنج شیشه ازمن خون گرفتند برای آزمایش جواب آزمایش سالم بود البته خونریزی ندارم لطفا چکارکنم ممنون

    پاسخ
    • سلام
      متادون میتونه سبب یبوست بشه
      باید با نظر پزشک شربت ضد یبوست بخورین اگه خوب نشدین کولونوسکوپی شین

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خوبین شما.من اهل بجنورد خراسان شمالی ام‌.من خونریزی داشتم یه پولیپ داشتم برداشتم.دوباره بعد ۶ ماه یه دکتر دیگه من و کلونوسکوپی کردم.اثری از پولیپ نبود ولی دکتر بعد آزمایش پاتولوژی گفت بیماری کرون داری.حالا دکتر اولم میگه کرون نیست.چون من درد ندارم اسهال هم نیستم.

    پاسخ
    • سلام بهتره لام نمونه برداريتون توسط يك متخصص پاتولوژي ديگه بررسي شه

      پاسخ
  • سلام خانم داکتر
    وقت مدفوع میکنم در معقدم درد و سوزش میکنه و معقدم همیشه تر میباشد چرا

    پاسخ
    • سلام
      میتونه شقاق مقعد یا همورویید باشه
      باید معاینه شین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من۲۴سالمه همورویئد داشتم و دو هفته قبل تهران عمل لیزر کردم مدتی قبل از اون سه روز پیاپی آزمایش مدفوع انجام دادم که همه چی سالم بود کولونوسکوپی هم انجام دادم اونجا دکتری که کولونوسکوپی انجام داد گفت کمی روده هام ملتهبه و یه نمونه هم داد که به ازمایشگاه بدم نتیجه آزمایش این بود که التهاب شدید روده دارم
    (هلیکو باکتری معده ندارم) تهران دکتر فوق تخصص بهم گفت که روده هات التهاب نداره و ازمایشگاه نتیجه آزمایش رو بد نوشته چون توی کولونوسکوپی همه چی نرماله و فقط هموروئید داخلی داری
    میترسم بیماریم توی مرحله خاموشی باشه میشه راهنماییم کنید که الان باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام بنظر بنده لام نمونه را به پاتولوژیست دیگری برای بررسی و پاسخ دهی ببرید اگه باز هم التهاب شدید گزارش شد کولونوسکوپی تکرار شود

      پاسخ
  • تلخی دهان مدفوشل گرفتگی عضولات دردسمت راست شکم باتشکر

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد ممكنه سنگ كيسه صفرا داشته باشيد

      پاسخ
  • سلام
    من دلپیچه بعد از خوردن غذا دارم و صدای زیادی از شکمم میاد بطوری که باید حتما به دستشویی برم و مدفوع نیز شل ولی در روز 2 الی 3 دفعه بیشتر نیست و یه حالت تیر گشیدن سمت چپ پایین شکم دارم مثل نبض البته بعد از مصرف داروی آزیرومایسین این مشکل ایجاد شده که بعد از گذشت حدود یک هفته و مراجعه به پزشک درمان نشده .ممنون میشم راه نمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی براتون تجویز شده؟

      پاسخ
      • نشانه ها همچنان ادامه داره و داروها تاثیری نداشته ممنون
        کلیدینیوم سی .پنتوپرازول 20.قطره سایمیتیکون و کپسول فمی لاکت تا الان تاثیر چندانی نداشته همچنان نفخ و دلپیچه و مدفوع شل بدون شکل هست و دفعات نیز 2 الی 3بار هست ولی کم اشتهایی و موارد مشابه ندارم و دردم گاهی راست و گاهی چپ و بعضی وسط ولی عموما اگر درد باشه سمت چپه شکم هست .ممنون از توجهتون.

      • سلام
        بنظر ibs مطرح است
        اما با توجه به علایم بهتره کولونوسکوپی و ازمایش مدفوع و کشت مدفوع هم بدین

  • سلام من چندساله التهاب روده دارم والان هرروزرودم دردمیکنه همه ازمایش هام سالم هست ولی رودم دردمیکنه

    پاسخ
    • سلام بايد كلونوسكوپي انجام بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم/آقای دکتر
    بنده از ماه رمضان سه سال پیش ، مشکل معده داشتم و دلیلش این بود که تو تایم کم افطار تا زمان خواب ( حدود 3 ساعت) 10 لیوان آب و مایعات مصرف میکردم و این باعث میشد که سستم معده ام به مشکل بخوره و تو تایم ماه رمضان کلا اسهال میشدم . بعد از ماه رمشان این مشکل کمتر شد ولی الان تقریبا 6 ماهی هست که اسهال هستم و آزمایش مدفوع و خون هم دادم که مشکلی نداشته و دکتر متخصص قبلی هم گفت که مشکلی نمی بینم و یه مقدار مدفوع آبکی هست و من برای این نمی تونم دارو تجویز کنم . ولی خیلی اذیت میشم و تقریبا روزی 4 الی 10 بار باید دستشویی برم و همش تشنه هستم . بعضا زمان خواب شب هم بیدار میشم و باید برم دستشویی . بعضی شبها هم بدلیل کمر درد که فکر کنم از نفخ زیاد باشه نمی تونم بخوابم و تقریبا شبها خواب ناقصی دارم . کلا درد ندارم و مشکل فقط آبکی بودن مدفوعه . این رو هم عرض کنم که بدلیل اینکه اسهال هستم میزان مصرف مایعات به شدت دارم و تقریبا همیشه تشنه هستم . ضعف و بی حالی و خستگی مفرط رو هم دارم . درخواست دارم که راهنمایی کنید که چه باید بکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      چه ازمایش هایی خون براتون انجام شده؟
      با توجه به علایمتون باید حتما بررسی تکمیلی انجام بشه
      روزی ۴ الی ۱۰ بار دفع مدفوع بررسی زیر نظر فوق تخصص گوارش میخاد

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      اگه

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    به مدت دوماهی هست صبح و شب یه دفعه دل درد و تیرکشیدن و اسهال دارم درصورتی که قبلا مشکل یبوست داشتم دکتر رفتم قرص کلیندینیوم و لانزوا و مبورین تجویز کردن ولی هنوز خوب نشدم گفتن روده عصبیه نمیدونم
    نظر شما چیه؟

    پاسخ
    • سلام بله به سندرم روده تحريك پذير ميخوره اما بايد بصورت حضوري معاينه شبد و متخصص داخلي تشخيص بدهند
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر… خانم من شوهرم یک ماهه ک دل درد داره..اسهال. خون تو مدفوع .شبا نمیتونه بخوابه. دکتر رفتیم گفت تا بعد عید نوبت نداریم امروز باز میخواد بره خواستم بدونم مشکل جدیه و چقدر طول میکشه درمانش

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا کولیت هست از نوع خودایمنی که در اینصورت دارو تجویز میشه
      و باید کولونوسکوپی بشن جهت تایید تشخیص

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید دکتر جان من مقداری التهاب روده دارم و ۴ماهه کپسول مزالازین مصرف میکنم هر سری ک آزمایش میدادم پلاکت خونم توی رنج ۲۷۰ بود از وقتی این قرص رو مصرف کردم اولین بار بود آزمایش خون دادم پلاکتم ۲۳۲ بود این تغییر چیز مهمی نیست؟میدونم توی رنج نرماله(۱۵۰تا۴۰۰) اما اکثرا ک آزمایش میدادم مقدارش بالاتر بود البته دقیقا روز آزمایش عادت ماهانه شدم این تاثییری میتونه داشته باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      مشکلی نیست عزیزم نگران نباشبن

      پاسخ
  • سلام ،من ۶ ماهه که هنگام غذا خوردن بوی بدی شبیه بوی گندیدگی تو دهنم احساس می کنم البته مشکل معده هم دارم ،ممنون میشم راهنمای کنید

    پاسخ
    • سلام بدليل مشكل معدتونه
      لازمه

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام بنده چند سال هست احساس میکنم در بعضی از مواقع از طرف سمت راست شکم باعث میشه بدن درد حالت داشتن تب بی حالی خیلی اذیتم می‌کنه بعضی موارد شکم فشار میدم مثل قلب میزنه ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام من دو روزه که روده هام درد داره ولی خیلی شدید نیست ک نتونم کاری انجام بدم مثل تیر کشیدن میمونه امروز صبحم تو مدفوع هم مقدار کمی خون دیدم الان خیلی نگرانم خواهش میکنم جواب بدید که چیکار کنم از کلونوسکوپی هم خیلی میترسم نمیتونم انجامش بدم بنظرتون اگه به پزشک مراجعه کنم میگه که باید کلونوسکوپی انجام بدم؟؟ لطفا راهنماییم کنید

      پاسخ
      • سلام ممكنه بدليل هموروئيد باشه
        بهتره معاينه شيد اول
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

    • سلام لازمه كه بصورت حضوري معاينه شيد و سونوگرافي انجام بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام مدتی است احساس می کنم معده و رودهام به شدت ورم کرده اند و وزنم حدود 10 کیلو اضافه شده
    گاهی نفس کم میارم ، شبها موقعی که خواب هستم می بینم تپش قلبم زیاد شده و از زیاد شدن ضربان قلب بیدار می شوم
    بسیار تحت فشارم از معده و روده لطفا راهنمایی بفرمائید.

    پاسخ
    • سلام
      عزیزم‌علایمتون به نفع ریفلاکس و نفخه
      اول باید براتون به مدت ۲ هفته دارو تجویز شه اگه خوب نشدین ازمایش بدین
      برای تجویز دارو

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با پزشک عمومی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من درسال94دوچاراسهال شدم وبه پزشک مراجعه کردم بعد از آزمایش خون و مدفوع گفت کم خونی ، قرص اهن مصرف کن، تااین پارسال در سن 32سالگی حامله شدم ومتوجه شدم که کم خون نیستم اما مشکل من هنوز برطرف نشده ، لطفا راهنمایی کنید،با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      یعنی هنوز اسهال دارین؟علایمتون چیه دقیقا؟

      پاسخ
  • با سلام من رفتم ازمایش دادم فرتنین خونم خیلی کمه و ویتامین D کمه دکتر منو ارجاع داده متخصص گوارش میخواستم بدون راهی تشخیص به جز اندوسکپی و کلونسپی وجود دارد ممنوم پاسخ بدید
    فقط مشکل من کاهش وزن و سرکیجه است

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      خیر راهی نیست و با توجه به کاهش وزن و کم خونیه بسیار ضروریه انجامش

      پاسخ