موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • سلام دکتر من دو روزه خون ریزی در مدفوع دارم شکمم نفخ میکنه باید چیکار کنم معدمم کار نمیکنه رفتم پیشه دکتر گفت عفونت روده داره

    پاسخ
    • سلام بايد كلونوسكوپي انجام بديد و تست انتي ژن هليموباكتر مدفوعي هم انجام بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من 33 سال سن دارم همیشه برای دفع مدفوع سوزش مقعد دارم اگر ماست یا شیر یا آش بخورم بعد نیم ساعت اسهال می گیرم وبعضی وقتا در روز سه بار مدفوع مکنم ولی اسهال نیست وبیشتر وقتا نفخ دارم وبرای سونوگرافی کل شکم رفتم گفت روده ها پر از گاز می باشد می خواهم بدانم این نشانه ها برای من بد است باید به پزشک مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون به نفع ibs (سندرم روده تحریک پذیر) هست عزیزم
      برای معاینه و آزمایش جهت تشخیص دقیق و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ببخشید من همورید و شقاق دارم و یبوست هم هر از گاهی دارم و این که ۳ هفته هم هست که خونریزی مقعد دارم و موقع دفع مدفوع خونریزی دارم و کونوسکوپی و اندوسکوپی هم کردم و گفته ورم معده و ورم روده دارم حالا هم اصلا خونریزی مقعد قطع نمیشه چیکار کنم از پما آنتی هموروید و انتی فیشر هم استفاده کردم

    پاسخ
    • سلام
      ورم روده منظورتون کولیت خودایمنی هست؟
      اگر کولیت مد نظر که داروهای خاص خودشو داره
      اما اگه فقط شقاق و بواسیر داشتین جز پماد و شیاف انتی هموریید و فیشر و مصرف ملین اقدامی نمیشه کرد، در موارد شدید جراحی انجام میشه

      پاسخ
  • سلام مادرم ۶۰ سالشه دو سالی میشه ک شکمش بینهایت باد کرده طوری ک انگار داره منفجر میشه اندوسکوپی هم داد اما فایده نداشت شکم و معدش خیلی زیاد باد کرده بنظر شما علتش چیه آیا مریضیه بدی هست یا ن؟

    پاسخ
    • سلام ايشون بايد ١- سونوگرافي بدن تا از نظر آسيت( تجوع مايع در حفره شكم) بررسي شن
      ٢- كلونوسكوپي كنن تازاز نظر روده هاشون بررسي شن

      پاسخ
  • سلام ممنون از اطلاعاتی که در اختیار گذاشتین
    بنده هیچگونه مشکل گوارشی ندارم و در صد چربی بدنم نرمال است ولی ورم شدید شکمی دارم
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • شلام من پدربزرگم رفته برای معدش گفتن که رود مدفوع باد کرده و الان میسوزه حالش بده مشکل چیه

      پاسخ
      • سلام ايشون بايد اندوسكوپي معده بدن .

      • سلام من ۱ ساله با خوردن قرصهای چاقی بیست کیلو وزن اضافه کردم و بعد از سه ماه تموم شدن دوره وزنم برگشت و توی اوج کرونا یه تبی کردم و چند روزه خوب شدم ۱ ساله خستگی مفرط دارم اندوسکوپی رفتم گفتن مشکلی نیس فقط یه التهاب کوچیک و من هنوز همون حالتم حالا میخوام برم کلونوسکپی و فک میکنم منم التهاب روده دارم پاهام ۱ ساله گرفتگی شدید داره و استرس و اضطراب شدید داشتم که کمی بهتر شدم اما گرفتگی پاهام قاروقور شکم خستگی مفرط داغی بدن و درد و تیر کشیدن شکم باهامع هرروز دکتر نمیفهمه چمه و اینطور که خوندم مریضیای روده معده همیشگیه و باید کنار بیای باهاش اونطوری که من فهمیدم فقط سوالم اینه باید خودمو وفق بدم یا درمان قطعی واسش هست ممنون میشم پاسخ بدید

      • سلام بهتره از نظر كمبود ويتامين دي و كم خوني فقر آهن بررسي شيد و توسط متخصص گوارش ويزيت شيد
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

    • سلام بايد از نظر كبدي و قلبي بررسي شيد
      اگه مشكل كبدي نداريد از نظر قلب، بايد اكو قلب و تست ورزش بديد

      پاسخ
  • سلام لطفا راهنماییم کنید که مردم از درد من ۸یا۹ سال پیش ی پودرها و کپسولهای چاقی رو بصورت خودسرانه برای چاق شدن به مدت یک ماه ترکیبی استفاده کردم و ی هو احساس بی اشتهایی و درد در شکمم کردم که همراه با کاهش وزن و اسهال و باد معده خیلی زیاد دچار شدم ک از اون موقه تا العان هرچقدر به دکترهاو متخصیص های زیادی رفتم خوب نشدم ک نشدم فقط اول درد زیادی داشتم بعد اینکه خیلی دارومصرف کردم مشکل دردم برطرف شد اما اسهال و نفخ خوب نشدکه نشد شکمم بخودش میپیچه غارو قور مداوم میکنه العان ۸یا۹ساله ک توهمین وضع هستم توروخدا اگه دارویی واسه این وضع سراغ دارید بهم معرفی کنید تا منو خلاص کنید از این غذاب

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كبد چرب بررسي شيد
      تست هليكوباكتر معده هم بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خدمت خانوم دکتر عزیز خسته نباشید بنده آندوسکوپی انجام دادم تشخیص این بود رفلاکس و ورم معده و التهاب اثنعشر و از لحاظ دکتر هلی باکتری دونستن دلیلشو درمان شروع کردم الان چند ماه میگذره بهترم ولی مدفوع صبحها که از خواب بیدار میشم بی شکل است میخواستم دلیل چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام از نظر تغذيه اي رعايت كنيد
      ماست پروبيوتيك بخوريد
      آزمايش هليكوباكتر مدفوعي هم بديد

      پاسخ
  • باسلام در مدفوع خون دیده میشه برا اولین بار مشگل خاصی هم برام پیش نیومده چکار کنم با تشکر

    پاسخ
    • سلام لازمه كه كلونوسكوپي بديد و معاينه شويد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من 13ساله تند تند میرم دستشویی چه اادرارچه مدفوع وشکمم باد شدید داره وقورقازمیکنه وشکمم پیچ میکنه ودردشدید داره گفتم راهنماییم کنین ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر سندرم روده تحريك پذير بررسي شيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر.
    سن ۲۳سال.من گاز شدید روده دارم و التهاب روده
    دکتر میگه من سندروم روده تحریک پذیر دارم

    گاز روده خیلی اذیتم میکنه و به مشکل خارج و دفع میشه یعنی به حدی میمونه داخل روده که میزنه به معدم بی حالم میکنه

    گاهی اوقات گاز دفع میشه سبک و راحت میشم گاهی اوقات دفع میشه زیر قفسه سینم یا پایین معده که نمیدونم معده هست یا روده بزرگ شدیدا میسوزه بی حال میشم

    خیلی گاز شدیدی دارم وقتی که شیر خشک میخورم خیلی گاز افزایش پیدا میکنه ولی دفعش راحته یعنی وقتی شیرخشک میخورم با اینکه وحشتناک نفخ میکنم ولی راحت دفع میشه.هیچ دارویی ارومم نمیکنه

    وزنمم ثابت نیست در هفته ۳کیلو کم میشه باز برمیگرده سرجاش لاغر و چاق میشم نمیدونم چمه راهنمایی کنید همورویید هم دارم

    پاسخ
    • سلام،باید آزمایش خون و مدفوع و یک دوره درمان دارویی انجام شود

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام،من ده ساله هرچند وقت اسهال شدید همراه درد دارم وقتی دفع میکنم بهتر میشم،اما این دفعه از تیر ماه که اسهال و درد شکمم شروع شده دیگه قطع نشده،مخصوصا وقتی احساس اجابت مزاج دارم،درد فوق العاده شدیدی دارم،پروبیوتیک مصرف میکنم،تاثیری نداشته،قبلا خیلی برای مشکلم دکتر رفتم داروهاش خوبم نکرده

    پاسخ
    • سلام بايد مجددا به متخصص گوارش مراجعه كنيد و كلونوسكوپي انجام بديد
      اسهال طولاني مدت نيازمند بررسي هست
      همچنين بايد نوع اسهالتونم مشخص شه كه آيا چربه ، اسموتيك هست يا ترشحي
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    بنده غذا که میخورم جمع میشه سر دلم احساس میکنم غذا مونده تو گلوم آزمایش دادم دکتر گفت میکروب معده داری دارو داده دوهفته مصرف میکنم
    چقدر باید دارو مصرف کنم آیا از میکروب معده هست این حالتو دارم
    ممنون لطفاً راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      بله بخاطر میکروب میتونه باشه
      آنتی بیوتیک ها رو تا ۲ هفته و دارو از دسته پرازول رو تا ۴ الی ۶ هفته مصرف کنید

      پاسخ
  • سلام من 5 یا 6 ساله که از بیماریه التهاب روده رنج میبرم تا الانم مزالازین مصرف میکنم ولی چند روزه که سنو انجام دادم دکتر تشخیص کبد چرب بهم داده و قرص لیورگل بهم داده و با مصرف اینا التهابم اود کرده و خونریزی میبینم خواستم بینم تداخل دارویی دارن با هم؟

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی کسانی که دچار بیماری التهابی روده هستند معمولاً دچار دوره هایی از تشدید بیماری میگردند که نیاز است با مراجعه به پزشک خود دارو مصرف نمایند احتمالا به مصرف لیورگل ربطی ندارد

      پاسخ
  • من سالهاست که اسهال دارم ودکتررفتم آندوسکوپی کردم بهم گفت التهاب داری من ازمعدم آندوسکوپی کردم بهم قرص هایی دادگفت تاچهل روزبخوراگه خوب نشدیکی دیگه بهت میدم من نخوردم مشکلم اینه که کاهش وزن گرفتم بعضی وقتهاکه اسهال دارم مدفوعم خیلی داغ دلدردهای شدیدمیگیرم اشتهام کمه می‌خوام یه قرصی بهم معرفی کنیدتاخوب شم آیاپدی لاکت ومیشه بزرگسال استفاده کردممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی اگر در کلونوسکوپی مشخص شده که دچار IBD یا بیماری التهابی روده هستید باید از داروهای تجویزی پزشک خود استفاده نمایید

      پاسخ
  • خوب بود

    پاسخ
    • ???

      پاسخ
  • سلام قدم اول اينه كه از نظر تغذيه اي رعايت كنيد و در صورت عدم بهبود

    برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

    پاسخ
  • سلام، خسته نباشید. من یک و نیم ماهه ک در ناحیه شکم و روده هام درد دارم، در روده هام احساس فشار شدیدی دارم و ب خاطر اون نمیتونم غذا بخورم. آندوسکوپی و کولونوسکوپی هم انجام دادم، ب جز عفونت در معده مشکلی ندارم ولی دکتر برای فشار و درد روده هام دارویی تجویز نکرد. من الان برای کاهش فشار و درد شکم و روده چی کار کنم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است دچار نفخ باشید
      از خوردن غذاهای نفاخ پرهیز کنید
      حجم وعده های غذایی را کم و تعداد وعده ها را بیشتر کنید

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص داخلی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من برای سونو کبدم دکتر گوارش رفتم بعداز معاینه و آندوسکوپی گفتن ورم معده شدید دارم .کولونوسکوپی هم دادن که هنوز نرفتم .می خوام بدونم من درد ندارم اسهال نیستم مشکل خاصی ندارم باید قرص بخورم؟

    پاسخ
    • سلام بايد براي ورم معدتون درمان شيد و تحت نظر متخصص گوارش باشيد

      پاسخ
  • سلام من چند وقته التحاب روده دارم و در حال درمانم
    و اولین جلسمه و دارو های که دکتر عباس ذلفقاری تجویز کردن استفاده میکنم تاثیر زیادی به بهبودی نداشت میخواستم بدونم آیا داروهای گیاهی آیا وجود دارد به بیماری التحاب مفید باشد

    پاسخ
    • سلام بهتره در روتد درمان صبور باشيد
      خير دارو گياهي موثر نيست

      پاسخ
  • سلام ببخشیدمادرم الان دوماهه پرگازی شکم داره یعنی توسونوگرافی تشخیص دادن فتخ ناف داره ولی چون دریچه قلبش زیادی گشادعملش نمیکنن ازبس شربت وقرص لاکتوزلاکسی ژل وانجیربهش دکترای گوارش دادن بدترشده دایمتیکون وامپرازول دایجستیوفاموتیدین پانکراتین وروغن کرچک ژله ای کارمینت هیچ اثری نداره خواهشن کمکم کنید

    پاسخ
    • با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام،من سی و پنج سالمه،یه هفته اس که سمت راست شکمم از ناف تا پایین احساس پری و گرفتگی شدید دارم،سونو دادم و آزمایش خون هیچ مشکلی نبود،بعد از خوردن غذا هم شدیدتر میشه و وقتی برای اجابت مزاج میرم.مشکل از روده ام هست؟

    پاسخ
    • سلام بله بايد متخصص گوارش معاينتون كنن
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      ر

      پاسخ
  • سلام من ورم معده دارم و احساس حالت تهوع و معدم درد دارم اسید هم داره

    پاسخ
    • سلام از مشاوره تلفنی رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنیم

      پاسخ
  • سلام من مدتی هست زیر شکمم بدجور درد میکرد وورم داره الان دقیق معده م هم ورم کرده علت چیست

    پاسخ
    • سلام لازمه كه به متخصص گوارش مراجعه كنيد از نظر التهاب روده و معده بررسي شين

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید خانوم دکتر من هفته اول التهاب روده شروع شد کمی درد داشتم ولی هفته دوم درد خیلی شدید شد ،تا که به دکتر مراجعه کردم دکتر بهم آنتی‌بیوتیک تجویز کرد الان درد ندارم ولی میام بیرون از خونه سرما بهم میخوره باز عزیتم می کنه میخواستم بدونم چند روز طول درمانم می‌کشه یا به متخصص درباره مراجعه کنم ممنون?

    پاسخ
    • سلام لازمه كه بصورت حضوري معاينه شين

      پاسخ
  • من قبلا یعنی از چهار سالگیم تا ده سالگیم همش فست فود میخوردم که بعد از چهارده سالگیم تاثیرش رو گزاشت و تا الان که نزدیک نوزده سالمه هم بیماری رو دارم و روده هام التهاب داره البته اعصاب بدنمم مشکل داره باید چه دارویی بخورم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كبد چرب بررسي شيد متخصص گوارش مراجعه كنيد تا درمانتونو انجام بدن
      خودتونم هفته اي ٥ بار ورزش كنيد هر دفعه هم ٣٠ دقيقه
      غذاهاي كم چرب هم بخوريد

      پاسخ
  • سلام من دوساله معده درد دارم ۳۳ سالمه ورم معده دارم درد معده شدیدی دارم جوری که حتی سرم هم زدم به خاطر درد از این بیماریه کرونا هم میترسم که اندوسکوپی کنم شما منو راهنمایی کنید?

    پاسخ
    • سلام اگه حداقل يكماهه كه دارو مصرف ميكنيد و پاسخ نميگيرين بايد اندوسكوپي شين

      پاسخ
  • سلام ۲۲سالمه دیسک کمر دارم دکتر برام گاپانتین ۱۰۰ ، تیاماکس ۳۰۰، سلکوکسیب ۱۰۰ ؛تجویز کرد از طرفی سندروم روده تحریک پذیرم دارم تا شروع کردم
    درد کمر هیچی از درد روده دارم میمیرم چی بخورم که تداخل نداشته باشه با اینا که آروم شم خواهش میکنم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام داروهاتون واسه كمر درد كافيه، ضد درد هم
      داريد بين داروهاتون
      اگه حواب نميده بايد براي تغيير دوز داروهاتون توسط پزشكتون معاينه شين

      پاسخ
  • سلام یکی دو سال هست مشکلات گوارشی دارم ورم معده نفخ شدید اروغ هم دارم بعضی اوقات بوی بد دهان اوایلاحساس دفع داشتم میرفتم دستشویی موفق نمیشدم حتی بعد از سه چهار روز الان دو روزی یکبار تخلیه دارم معمولیه با کمیزور یا با فشا باد از بدن خارج میشه یا دفع کامل نیست در ضمن در زیر دنده راستم دردهایی حس میکنم گاهی اوقات .اون قسمتها رو فشار میدم درد به شکل تیزی میزنه به چپ .همین درد کمی ملایم تر در همان موقعیت در سمت چپ هم حس میکنم امیدوارم توضیحاتم کامل باشه خانم ۳۹ ساله با کلی استرس هستم با تشکر از توجه شما.

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حالتون باید سونوگرافی جهت بررسی سنگ صفرا، ازمایش خون و مدفوع و معاینه کامل انجام شه
      همچنین احتمال ریفلاکس هم هست

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      ر

      پاسخ
  • سلام
    من تابستان سال ۹۹ با تشخیص ازمایش خون دکتر گوارش
    افزایش آنزیم کبد عدد ۴۹ زدن
    دچار معده درد و دچار یبوست و گهگاهی اسهال میشوم که سموم کبد تشخیص دادن با قرص مخصوص سموم کبد درمان‌ شدم
    اما معده دردم و یبوست و همان کمی اسهالم پابرجاست
    سال ۹۸دکتر گوارش زخم ریز اثنی عشر زخم دیواره لوزالمعده تشخیص دادن قرص های پنتوپرازول و رانتیدین و کلیدنیوم سی دادن تا ۳ ماه
    خوب شده بودم اما دردم بعد از شش ماه برگشت
    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اسم داروهایی که مصرف کردین برای کبد رو نام ببرین
      همچنین اینکه ایا ازمایش مجدد انزیم کبد انجام شده

      پاسخ
      • سلام
        لیو.۵۲ دی اس
        خیر انجام ندادم قرار بود مهر ۹۹ انجام بدم
        اما بخاطر مسئله جسمی و مسئله مالی و کرونا انجام نشد

      • سلام
        حتما باید مجدد انزیماتون چک شه دوست عزیز
        بالا بودن انزیم بدون درمان در دراز مدت سبب آسیب به کبد میشهد

  • سلام خانم دکتر من چندوقتیه معدم خیلی کم درد میکنه و ترش میکنه بیشتر و اسهال دارم شکمم ورم داره و داخلش صدامیده فکرکنم ورم روده دارم مترونیدازول ۲۵۰ و ۵۰۰ استفاده کردم جواب نداد باید چکارکنم

    پاسخ
    • سلام بايد مجددا توسط پزشكتون معاينه شيد تا دوز داروتونو تغيير بدن

      پاسخ
  • سلام. من 70 سال سن دارم مدتی است التهاب روده دارم ، پشت مثانه ام و زیر شکم درد میکنه ، دل درد مقطعی میاد و رد میشه همراه با نفخ زیاد بخصوص بعد از غذا خوردن و اشتهایم کم شده واحساس می کنم وزن نیز کم می کنم ، از ترس کرونا دکتر نرفتم . خواهش می کنم لطف کنید راهنمایی بفرمائید چه دارویی استفاده کنم تا فعلآ مشکلم حل شود . ممنون

    پاسخ
    • سلام لازمه كه متخصص گوارش معاينتون كنن و كلونوسكوپي بديد
      هر نوع تغيير در عادت روده اي در افراد بالاي ٤٠ سال لازمه كه بررسي انجام شه.

      پاسخ
  • سلام.چند روزه التهاب روده دارم پشت مثانه ام حسابی درد میکنه دل درد مقطعی میاد و رد میشه همراه با نفخ زیاد از ترس کرونا دکتر نرفتم میشه لطف کنین راهنمایی کنید چه دارویی استفاده کنم تا فعلآ مشکلم حل بشه لطفآ

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من کل روز خونریزی دارم

    پاسخ
    • سلام
      اگه خونریزی زیاد و دایمی دارین باید کولونوسکوپی بشین
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کتید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    من سابقە ibs حدود ۱۰ ساله دارم که متناوب اسهال و یبوست دارم و ۸ سال پیش کولونوسکوپی هم دادم دوسال پیش درد معده پیدا کردم رفتم دکتر آندوسکوپی گفت ورم معده و روده داری دارو داد خوب شدم چند وقت یه بار عود میکرد الان چند وقته ویتامین سی جوشان و مکمل ها و آب لیمو همراه چای زیاد خوردم باز عود کرده, درد معده دارم و دچار یبوست و نفخ هم شدم به خاطر شرایط کرونا فعلا دکتر نرفتم ممنون میشم بفرمایین چه قرصی مصرف کنم؟؟
    من ۳۶ سالم هست

    پاسخ
  • سلام من التهاب روده دارم و پیش هر دکتری میرم میگن تا آخر عمرت همین توری میمونی ولی من درد زیادی میکشم و هر قرصی که میدن خوب نمیشم لطفا کمکم کنین
    من 14 سالمه

    پاسخ
    • سلام
      اگه کولیت التهابی باشه درمان قطعی نداره و فقط با دارو کنترل میشه

      پاسخ
  • سلام من ورم روده دارم میخواستم بدونم آیا به بیماری خطرناک یا سرطان تبدیل میشه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه منظورتون از ورم روده کولیت هست که با کولونوسکوپی مشخص شده و دارو اساکول و…مصرف میکنین
      نگران نباشین و باید طبق فواصل مشخص و هر چند سال یکبار کولونوسکوپی بدین

      پاسخ
  • سلام من پنج روزی میشه اسهال و دل پیچه دارم.البته روزا بهترم شبا دردم بیشتر میشه دکترم رفتم ولی استفاده نداشت چکار کنم تروخدا درد روده دارم

    پاسخ
    • سلام.تب؟تهوع؟
      چند سالتونه؟اسهال روزی چندباز؟
      چه داروهایی براتون تجویز شده؟

      پاسخ
  • چند شبه که التهاب روده دارم دل درد شدید با اسهال و اشتهای کم بعضی موقع سردرد کوفتگی بدن دلیلش چیه ممنون میشم کمک کنید داروی درمانم معرفی کنید

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر خواهش میکنم راهنمایی کنید مرا خیلی دکتر رفتم اما نتیجه نگرفتم بیماری من از تعرق شروع شد شبها که میخوابیدم عرق سرد میکردم بعد بی اشتهایی و ضعف و کاهش وزن در حال حاضر زیر دنده راستم بعضی مواقع درد میکنه و صبحها و وقتی از خواب بیدار میشم حالت تهوع بهم دست میده در خواب زبانم گاهی خشک میشه البته تعرق دیگه ندارم و بعًی وقتها احساس میکنم تعادل ندارم دو بار سونوگرافی رفتم هیچی نبود ازمایش خون دادم تست کرونا دادم هیچ مشکلی نبود بعضی مواقع احساس میکنم چیزی در گلویم گیر کرده واحساس خفگی میکنم البته متخصص قلب رفتم هیچ مشکلی نبود خواهرش راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      لازم است آندوسکوپی بدهید دوست عزیز
      همچنین ازمایش تب مالت و esr, crp بدین
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کتید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من شکمم بزرگه درواقع معدهام بزرگه یعنی حتی یه لیوان آب هم میخورم معده ام میاد جلو گاهی سردرد هم دارم خوراک زیادی ام ندارم از پایین تنا و صورت هم لاغرم ولی شکمم بزرگه ممنون میشم راهنمایی کنید….

    پاسخ