مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتیبیوتیکها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روشهای درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را میتوان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه میکند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامهای برای درمان التهاب روده لازم است.
این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلاتها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز میکند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پریبیوتیکها و مکملهای تغذیهای از مهمترین درمانهای خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روشهای خانگی درمان ورم روده هستند.
با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روشهای پیشگیری از عود آن آشنا میشوید.
در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.
التهاب روده چیست؟
التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشیست که باعث التهاب دیواره داخلی رودهها، بهویژه روده بزرگ و کوچک میشود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن میشوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.
براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)،
بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش میشود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش میتوان به کمخونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.
درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیلکنندههای ایمنی و گاهی جراحی است.
التهاب روده با چه علائمی همراه است؟
فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه میکند. در جدول زیر، به شایعترین علائم بیماری التهاب روده پرداختهایم:
علائم التهاب روده | شرح علائم |
اسهال مزمن | حاوی خون یا مخاط |
درد و کرامپهای شکمی | بهویژه پس از صرف غذا |
کاهش وزن غیرقابل توضیح | بهدلیل جذب ناکافی مواد مغذی |
خستگی مفرط | ناشی از التهاب مزمن و کمخونی |
کاهش اشتها | منجر به سوءتغذیه |
تب خفیف | بهویژه در دورههای تشدید بیماری |
خونریزی مقعدی | بهدلیل زخمهای رودهای |
علائم خارج از دستگاه گوارش | همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم |
این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.
ضرورت درمان التهاب روده
درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر میشود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستولها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوهبراین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آنها اثرات منفی برجای میگذارند.
انجام بهموقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیلکنندههای ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نهتنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد میشود؛ بلکه به او امکان میدهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.
درمانهای دارویی برای التهاب روده
درمانهای دارویی برای بیماریهای التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شدهاند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمانهای قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهمترین داروها برای درمان التهاب روده پرداختهایم:
آمینوسالیسیلاتها (5-ASA)
آمینوسالیسیلاتها همچون مسالامین و سولفاسالازین، بهطور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر میگذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندینها و لکوترینها را مهار میکنند. آمینوسالیسیلاتها بهویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده میشوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبولهای سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا بهصورت خوراکی یا شیاف تجویز میشوند و انتخاب شکل دارویی آنها به محل التهاب در روده بستگی دارد.
کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دورههای حاد بیماریهای التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای میگذارند. با این حال، بهدلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانیمدت آنها توصیه نمیشود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دورههای کوتاهمدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز میکند.
داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی
داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماریهای التهابی روده را کنترل میکنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیتها و کاهش تولید آنتیبادیها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونتها، کاهش تعداد گلبولهای خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابیهای منظم و آزمایشهای دورهای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز میکند.
داروهای بیولوژیک
داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکولهای خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار میدهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل میکنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمانهای مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز میشوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنشهای آلرژیک، افزایش خطر عفونتها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.
مهارکنندههای جانوس کیناز (JAK)
داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیمهای جانوس کیناز در مسیرهای سیگنالدهی التهابی را مهار میکنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکینهای التهابی، التهاب در بیماریهای التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب بهصورت خوراکی مصرف میشود و برای بیماران مقاوم به درمانهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونتها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.
درمان التهاب (ورم) روده با جراحی
درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخگو نبودن درمانهای دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام میشود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و بهعنوان درمانی قطعی عمل میکند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.
برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخشهای آسیبدیده روده و اتصال قسمتهای سالم انجام میشود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخشهای دیگر روده عود کند. جراحیهای مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش میدهند.
درمانهای خانگی التهاب روده چیست؟
روشهای خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمانهای پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روشهای خانگی درمان التهاب روده اشاره کردهایم:
- پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
- کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر بهویژه در دورههای تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
- اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوریشده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
- هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کمآبی بدن
- مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیکهای آرامسازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
- فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرسزدایی با انجام ورزشهای سبک مانند پیادهروی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
- مصرف پروبیوتیکها؛ تعادل باکتریهای مفید روده با مصرف مکملهای پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
- استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکنهای ملایم
قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامهای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.
درمان التهاب روده در طب سنتی
در طب سنتی، درمان التهاب روده و روشهای تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیکهای آرامسازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کردهایم:
- آلوئهورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
- زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
- بابونه؛ کاهش علائم ورم روده بهدلیل خواص آرامبخش و ضدالتهابی
- فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده
قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روشها با درمانهای مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.
آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟
التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماریهایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماریها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روشهای درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیلکنندههای ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیکها میشوند. این روشها علیرغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشتپذیر هستند.
روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روشها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمیتواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخشهای دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روشهای مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.
چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟
پیشگیری کامل از بیماریهای التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آنها نقش دارند. با این حال، میتوان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روشهای پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کردهایم:
- ترک سیگار؛ از اصلیترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
- رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربیهای اشباع و غذاهای فرآوریشده
- مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیکهای آرامسازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
- فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
- مصرف پروبیوتیکها؛ کمک به برقراری تعادل باکتریهای مفید روده و کاهش التهاب
- پرهیز از مصرف بیرویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها
این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک میکنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.
بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟
برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامههای درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز میکند. علاوهبر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.
همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روشهای خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه میکند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شدهاید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، میتوانید برای بهرهمندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.
منبع:
webmd.com
hopkinsmedicine.org
سوالات متداول درمان التهاب روده
سلام چند وقته اسهال شدید همراه با سوزش چه دارویی بخورم ممنون راهنمایم کنی
چند شبه که التهاب روده دارم دل درد شدید با اسهال و اشتهای کم بعضی موقع سردرد کوفتگی بدن دلیلش چیه ممنون میشم کمک کنید داروی درمانم معرفی کنید
سلام شما بايد تحت درمان توسط متخصص گوارش باشيد تا درمانتونو انجام بدن اگه IBD داشته باشيد
سلام من رودم عفونت همراه با خون ریزی داره کلونسکپیم رفتم قبلا از اساکول استفاده میکرم خوب بودم تا چند وقت دباره بیماریم اوت میکرد الانم قرص مزالازینم استفاده میکنم اما هیچ تاثیر نداره لطفاکمکم کنید
سلام
با توجه به اهمیت دوز دارو درکنترل بیماری ، جهت تجویز دارو از تماس تلفنی برای ارتباط با فوق تخصص گوارش استفاده کنید
سلام .من حدود دوماه پیش برای مشکل رودم رفتم دکتر گفتن التهاب روده دارم بهم شیاف مزالون دادن دوره درمانمو کامل کردم ولی مشکلم حل نشد دفع کامل ندارم احساس نفخ شدید خصوصا شبا احساس دفع ولی بی نتیجه دل درد ندارم فقط احساس دفع و خیلی ناراحتم از این موضوع تو رو خدا راهنماییم کنید چیکار کنم مشکلم حل شه دکتر ؟
سلام
اگه کولیت التهابی مطرح باشه که دوست عزیز داروتون رو نباید قطع کنید چون یک بیماری خودایمنی هست
درمانش دراز مدت هست و باید مکرر توسط فوق تخصص گوارش ویزیت شین
سلام من مشکل شقاق دارم ولی چون قبلا فیستول عمل کردم دیگر قادر به عمل شدن نبودم حال احساس میکنم دهانه پایینی روده تنگ شده وبا توجه به خوراک کم یبوست دارم واز زخم دیواره روده وشقاق بسیار رنج میبرم فکر میکنم تنگی مقعد مربوط به التهب روده هست لطفا راهنمایی کنید
سلام پسرمن 30ساله هستند سه ماه هست زیر نظر دکترهستند بیماری کرون دارند فقط خونریزی درمدفوع دارند دکترقرص آزرام تجویز کردند ولی بهشون نمی سازد خیلی زیاد عطش دارند واززمانی قرص آزرام خورده صورتش پرازجوش شده وقرص آزرام رابطه کرده آنزیم کبدیشان بالا هست الان یک ماه هست آزرام نمی خورد حدود چهارده ماه هست فیستول عمل کرده همچنان ترشح میاد خوب نشده دکترتشخیص دادند ازدوباره عود کرده ضمنا ایشان یکسالی هست ام اس گرفتند آمپول ریسیژن میزند خانم دکتربرای ایشان چه دارویی تجویز میکنید باتشکر
سلام
با توجه به مشکلات ایشون جهت تجویز دارو از تماس تلفنی برای ارتباط با فوق تخصص گوارش استفاده کنید
سلام.من ۴۱ ساله هستم.یک سال پیش با سنگینی معده به پزشک مراجعه کردم.با انجام ازمایش خون پزشک گفت اسیدم زیاده.اما از یک سال پیش تا امروز با حالتهای گوارشی بدی مواجهم.حالتی بین حال تهوع و سنگینی معده.با انجام ازمایش خون دیگه ی دکتر گفت التهاب روده دارم.دارو هم استفاده میکنم.ولی هر دو سه روز یک بار همین حاتها بهم دست میده.میترسم سرطان روده داشته باشم.در ضمن روده تحریک پذیر و بواسیر هم دارم.امکان داره به خاطر این بیماریها باشه.
سلام
اگه ناراحتی معدتون در دراز مدت برطرف نشده
جهت اطمینات خاطر آندوسکوپی بدهید
سلام آیا جایگزینی برای کلونوسکوپی وجود دارد چون در صورت وجود عفونت در روده کلونوسکوپی موجب انتقال و انتشار عفونت به قسمتهای دیگر میشود احساس زخم در روده بزرگ دارم
سلام
بهترین روش است
جای نگرانی از بابت انشار عفونت نیست
با عرض سلام و ادب
برای کودک دوساله ای که بیشتر از یک ساله که به التهاب روده مبتلا شده درمان قطعی هست؟ کاملا بی اشتهاست و رشدش بسیار ضعیف هست.ممنون میشم که راهنماییم کنید .
سلام
اگه منظورتون کولیت خودایمنی هست درمان قطعی ندارد فقط با دارو کنترل میشود
اگه رشدش کم و قد و وزنش زیر نمودار به فوق تخصص غدد اطفال مراجعه کنید
سلام
حدود سه ماه هست اسهال دارم میخواستم علتشو برام بگین اسهال بعصی مواقع ابکی هست و بعضی از مواقع شل . نفخ شکم هم دارم . خودم احساس میکنم از وقتی که ۶ عدد قرص آزیترومایسین ۵۰۰ میلی گرم استفاده کردم ازون موقع اسهال گرفتم .
سلام / من پسری 31 ساله هستم تقریبا 6 ماه پیش بوده که دچار تغییر دفع مدفوع شدم یهنی تقریبا روزی 4 بار/ صبح و نهار و بعداظهر و شب/ونه اسهال بودم و نه یبوست / نزد دکتر رفتم آزمایش خون و مدفوع دادم / که آزمایش خون مشکلی نبود اما وجود خون مخفی در مدفوع بود/ من از اون روز خوب شدم و دفع مدفوع شد روزی 1 بار در صبح / اما نزد متخصص گوارش رفتم و گفتم که الان هم خوب شدم گفت خوب چرا اومدین / وگفتم مدفوع هم نه اسهال و نه یبوست بوده باز هم گفتن چرا اومدی ؟ وگفتم خون مخفی در مدفوع/گفتن بیا کونولوسکوپی انجام بده و گفتن نفر بعد / بخدا 1 دقیقه هم منو ویزیت نکردن / به هر حال از اون وقت تا حالا هم روزی یک بار دارم اما بازی احساس مدفوع میکنم من سردم میشه و احساس سرما/ممنون
سلام
وجود خون مخفی در مدفوع مساوی است با کولونوسکوپی دوست عزیز
باید علت خون مخفی مشخص شود
یکبار دیگر ازمایش خون مخفی مدفوع را تکرار کنید و اگه مثبت بود حتما کولونوسکوپی کنبن اگر منفی بود مجدد ازمایش بدهید
سلام الان مدت پنج ماهه باد شکمم بدبو شده گاهی اوقات هم دچار یبوست هستم کلا اجابت مزاج ندارم چند ساله فتق ناف شدم (ولی شدید نیست) ممکنه از اون باشه؟
قسمت سمت راست نام فک کنم روده مثل اینکه بچه توشه علت
سلام بايد سي تي اسكن شكم بديد تا مشخص شه علتش چيه
سلام من یه ماه پیش عمل صفرا داشتم الان سه هفته هر چی میخورم هضم نمیشه و استفراغ میکنم همونایی را که خوردم و درد شدیدی دارم تا ستون فقراتم تیر میکشه و زمین زمان را میخوام گاز بگیرم هر دکتری هم رفتم نمیدونند واسه چیه
سلام
باید ام آر آی انجام شود
باسلام،
۲۶سال سن دارم ده روزی میشه هرچی میخورم بعدش اسهال میشم همراه با پیچش شکم ،ممنون میشم راهنمایی کنید
مشکل خواب دارم بخاطر ابتلا به ibd
از تحمل خارج شده.چه قرصی باید مصرف کنم؟
تشکر
سلام روز بخیر خواهش میکنم جواب بدید
خیلی نگرانم
این جواب سونوگرافی هست
There is evidence of mild wall thickening anturn portion stomach, can be inflamed so clinical correlation is recommended.
آیا هر ضخیم شدن دیواره معده نشانه سرطان است؟
( با توجه به اینکه در جواب سونو و آزمایش قبلی هیچ موردی نبود)
سلام
بیشتر به نفع التهاب
باید علایمتون هم بررسی شود
سلام باده معده زیاد دارم وقتی هم نتونم خودمو راحت کنم دل درد میگرم وشروع میکنه به سروصدا زیاد الانم چندوقته مقعدم میسوزه 2بارم با مدفوع 2.3قطره خون اومده خواهش میکنم راهنماییم کنید
سلام من ورم روده معیده دارم دکتربخاطراضطراب شدیداست غذاخوب هضم نمیشه توروده ویبوست هم دارم مدتی سی لاکس خوب الان تاثیرنداره رفتم پودرموسلیوم خریدم چکارکنم رودهام تنبله
سلام وعرض ادب مادر بزرگ پیرم شکمش التهاب شدید دار در حدی که داغ داغ میشه وغیر قابل تحمله چیزیم نمیتونه بخوره لطفا کمکم کنید
سلام من حدود 3 سال هست که مشکل گوارش دارم اوایل شکم درد و یبوست شدید داشتم و به دکتر مراجعه کردم و طی تحقیقات ازمایش که انجام دادم میکروب معده داشتم و گفتن روده های تحریک پذیر هستن ولی الان باز سمت پهلوهام درد خفیف دارد و به دکتر مراجعه کردم گفتن ورم روده و تحریک پذیر هستن رودهام و در این حال سرم سنگین میشه کل سیستمم را بهم میرنه بی زحمت راهنمای کنید چیکار کنم ممنونم
سلام، من هر وقت دچار استرس یا از یه چیزی عصبی میشم بعد چند ساعت دچار حالت تهوع میشم. انگار معده و روده ام قفل میکنه و هر چی میخورم تو معده ام جمع میشه و همیشه سه چهار روز طول میکشه تا خوب شه. دکتر رفتم دوبار اندوسکوپی کردم ولی هیچی نبود. ممنون میشم کمک کنید؟
سلام خانم دکتر پسرم ۱۸ سالشه دیشب یک تکه کوچک گوشت گوسفند خام خورد از شبش اسهال ابکی شدید گرفته و بوی بدی هم میده به خاطر کرونا هم میترسیم بریم البته الان بهتر شده میشه بگید چیکار کنیم
سلام وقت بخیر ببخشید بنده چندوقتی هست دل پیچه ورودهام صدا میده همراه دفع مزاج مخاط ژله ای تیره قهوه ای رنگ میاد ومدفوع شل وهمراه گازبا سرو صدا میاد چکارکنم ممنون از راهنمایی شما 40 سال دارم
سلام جهت آزمایش مدفوع اقدام نمایید
سلام خانم دکتر من۳۴ساله نزدیک ۴ساله که مدفوع شل بلغمی دارم و روزی ۳ الی ۴ بار میرم دستشویی کمی هم نفخ شکم دارم و بعد از دستشویی خوب میشم.ولی وقتی استرس دارم بدتر میشم میشه لطف بفرمایید راهنمایم کنید.
سلام
اول از همه باید یک ازمایش خون و مدفوع و کشت مدفوع بدین
اگه ازمایشا خوب بود میتونه سندرم روده تحریک پذیر باشه
سلام من دو روزه که درد و تورم در ناحیه ی معده و روده دارم
گه گاهی حالت تهوع و اسهال هم دارم
سابقه هلیوباکتری داشتم
چیکار باید بکنم؟
سلام برج 3 کلونسکپی دادم مشکلی نداشتم ولی الان دو هفته هست که مدفوع سبز رنگه و به سختی دفع میشه الان دو سه روزه پهلوی سمت راست و چپم درد میکنه
سلام مدتی هست معده دردهمراه بااستفراع اندسکوپی شدم التهاب معده دارم دکترچنان دارویی بهم ندادن بهترنشدم لطفاراهنمایی کنیدچکاربایدانجام دهم تابهتربشم
باسلام چند روزی هست که دچار سوزش سر دل و ورم تا بالای ناف شده ام یبوست دارم و احساس می کنم یک گاو بزرگ را خورده ام ضمنا اسید معده ام بسیار زیاد است تا جایی که گلویم را زخم کرده ممنون می شوم پاسخ دهید
سلام .من ۳ساله که معدم اذیتم میکنه طرف چپم کلا درد میگیره حتی با ناحیه پشتم م همینطور یا بعضی وقتها تنگیه نفس دارم مخصوصا شبها یا اینکه معدم کار نمیکنه ..تورو خدا بگین چکار کنم چه قرصی مصرف کنم
با سلام و عرض ادب
خانم دکتر من یه مدتی درد جزئی معده و روده دارم قبل عید رفتم ازمایش میکروب معده داشتم دکتر دارو داد خوب شدم ولی الان درد دارم و بیشتر شده. چیکار باید بکنم
سلام خانم دکتر
من اکثرا مدفوم شل هست …کلنوسکپی هم کردم دکتر بهم گفت مشکلی نداری ..تست خون و مدفوع هم دادم طبیعی بود
بیسموت میخورم خوب میشم
قطع میکنم دوباره شروع میشه دکتر بهم گفت ibs بعد از عفونت داری
درست میگه آیا
تو کلنوسکپی اگر روده ام مشکل داشت مشخص میشد ؟
چکار کنم خسته شدم
سلام من چند سال پيش شبا درد معده بيدارم ميكرد رفتم دكتر اندوسكوپي دادم گفت عصبيه واسم نورتريپتيلين ١٠ تجويز كرد يه مدت خوردم خوب شدم الان دوباره مدتيه شبا اذيتم همين قرص رو ميخورم ولي اصلا تاثير نداره ممنون ميشم راهنماييم كنيد
باسلام و احترام
چند سالی هست که خیلی اسید معده دارم و وقتی غذا میخورم در محدوده شکم دچار ورم زیاد میشم دکتر رفتم آنتی بیوتیک تجویز کرد ولی جواب نگرفتن ممنون میشم کمک کنید
سلاممنکروناگرفتهبودمبعداوندچآردلدردودلپیچهومعدهدردواسپاسمرودهومعدهشدمدکتررفتمقرصمبورینقبلناهاروپنتوپراولناشتاوکلینیدیومسیقبلشاموشربترکولیکهر۱۲ساعتالانیکهفتهاستمیخورمولیتغییرینکردمادامهبدم
با سلام وعرض خسته نباشید
ببخشین مزاحم شدم بنده حدود ۶ سال پیش اسهال پیشرفته داشتم رفتم دکتر کولونسکوپی کردن تشخیص IBD متوسط تا ضعیف دادم مدتها آساکول قرص و انمال و سولفاسالازین ۵۰۰ مصرف می کردم حالم و مدفوع م سفت بود خوب شدم
الن مدتی اسهال همراه با بوی بسیار بد در روده دارم قرص سولفاسالازین ۵۰۰ می خورم اثری نداره .. نیاز له کولونسکپی هست .. آزمایش مدفوع دادم چیزی نداشت ..
سلام
جهت بررسی دقیق از تماس تلفنی برای ارتباط با فوق تخصص گوارش استفاده کنید
سلام
بله تا ۲ هفته ادامه بدین
با سلام خسته نباشید من ۵۲ سالم هست و مدت مدیدی است شکمم زیاد نفخ دارد و باد زیادی در میرود و زیاد آروغ میزنم من خیلی عذاب میکشم میشود که شکمم درد میگیره خواهشمند است راهنمایی فرمایید با تشکر
من مشکل اسید معده دارم روزا اسید میزنه بالا شبا خوبم کمک کنید
سلام من ۶۲ سالمه و مشگل من سالهاست ولی روم نشده بود به پزشک مراجعه کنم .من تخلیه کامل روده ندارم و همیشه بعداز مقدارخیلی کم مدفوع بوسیله انگشت تخلیه میشم .درد ناحیه شکم ندارم .نفخ دارم و احساس ورم دارم .شکمم خیلی بزرگه البته در ناحیه معده .همیشه دو یا سه بار در روز مدفوع میکنم بعضی روزها به چهار یا پنج بار هم میرسه.ولی خیلی کم کم از زمانی که آب مروارید عمل کردم همش احساس میکنم آشغال توی چشمم هست .التهاب چشم وآرتروز دارم .قند و فشارخون و تیرویید دارم .لووکسین ومتفورمین وگلوبنگلامید وآتروواستاتین ولوزار قرصای همیشگی من هست .برای میگرنم شیاف دیکلوفناک ۱۰۰استفاده میکنم .کپسول گلوکزامین وکندراتین وکلسیم ویتامین دی ویتامین ب کمپلکس گه گداری استفاده میکنم .
سلام
دوست عزیز علایم شما خیلی زیاد و طول کشیدس
حتما باید ویزیت شین
سلام من ۱۶سالمه و یک سال نیم التهاب جدار معده دارم وقتی عصبی میشم بشدت تنگی نفس میگیرم و احساس میکنم یکی روی قفسه سینه ایستاده
دکتر دیگه گفتم احتمال داره زخم معده باشه
سوزش کل شکمم دارم وقتی حالم بده میشه
بنظرتون زخم معده است؟
سلام خانم دکتر ببخشید من یه هفته این که ورم روده دارم هر غذایی یا اب هم میخورند رودهام ورم می کنه مخصوصا بعد نهار من دردم شروع میشه
سلام من ۴۰ سالمه چند سال قبل میکرب معده گرفتم با انتی بیوتیک خوبشدم الان صبح که از خواب بلند میشم خوب هستم رفتم سر کار حالت تهوع نفخ سوزش معده تند تند شکمم کار میکنه انواع قرص معده هم خوردم توی این چند سال لطفا راهنمای کنید
سلام ممکن است علائم شما ناشی از استرس و اضطراب محیط کار باشد که در این صورت باید به روانپزشک مراجعه کنید