درمان سنگ صفرا؛ جراحی کیسه صفرا بهتر است یا دفع سنگ؟

درمان سنگ صفرا
اشتراک گذاری 1284 نظر

سنگ کیسه صفرا، توده‌های سختی هستند که عمدتاً از کلسترول تشکیل شده‌اند و باعث التهاب کیسه صفرا می‌شوند. این سنگ‌ها می‌توانند باعث درد شدید، تهوع و استفراغ شوند. برای درمان سنگ صفرا، روش‌های مختلفی وجود دارد که انتخاب هر یک به عوامل مختلفی مانند اندازه سنگ، محل آن و شدت علائم بستگی دارد.

از جمله این روش‌ها برای درمان سنگ صفراوی می‌توان به داروهای درمان سنگ صفرا، درمان با امواج فراصوت، تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی و در برخی موارد جراحی یا روش‌های غیرجراحی اشاره کرد.

داروهای درمان سنگ کیسه صفرا با حل کردن سنگ‌ها یا کاهش تولید آن‌ها به درمان کمک می‌کنند. همچنین، رعایت رژیم غذایی کم‌چرب و مصرف غذاهای مناسب کیسه صفرا می‌تواند در کاهش علائم و پیشگیری از تشکیل سنگ‌های جدید مؤثر باشد.

در این مقاله از دکتردکتر، به بررسی دقیق‌تر روش‌های درمانی مختلف برای سنگ کیسه صفرا، از جمله داروهای تجزیه‌کننده سنگ و تغییرات سبک زندگی، خواهیم پرداخت.

در ادامه، اگر سوالی داشتید در انتهای این مطلب و در بخش نظرات بنویسید تا پزشک پاسخ دهد.

درمان سنگ کیسه صفرا

درمان معمول این بیماری، عمل جراحی باز کیسه صفرا است. اما در همین حال، در برخی موارد سنگ‌های کلسترولی بدون جراحی درمان می‌شوند. اما سنگ‌های رنگدانه‌ای نیاز به عمل جراحی دارند.  

کسانی که دچار سنگ کیسه صفرا می‌شوند، بهتر است سریعاً به دکتر گوارش مراجعه کنند. اگر مسیر درمان سنگ صفرا را طی کرده باشید، باید بدانید که ممکن است علائم سنگ کیسه صفرا دوباره برگردد.

اینفوگرافی درمان سنگ کیسه صفرا

عمل جراحی برای برداشتن سنگ صفرا

از عمل جراحی به عنوان درمان قطعی سنگ کیسه صفرا یاد می‌شود. به عمل جراحی برداشتن سنگ کیسه صفرا «کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy)» گفته می‌شود که از رایج‌ترین عمل‌های جراحی است.

خیلی از افراد ممکن است در نفش کبد و صفرا دچار اشتباه شوند. باید بگوییم که کیسه صفرا از اندام‌های حیاتی بدن نیست؛ به این جهت برداشتن آن تأثیر زیادی روی کیفیت زندگی ندارد. برای عمل برداشتن کیسه صفرا بیمار بیهوش می‌شود و با برداشتن آن، مسیر صفرا از کبد به روده‌ کوچک تغییر می‌یابد. 

چه اندازه سنگ صفرا نیاز به جراحی دارد؟

اندازه سنگ کیسه صفرا یکی از عوامل مهم در تصمیم‌گیری برای جراحی است، اما تنها عامل تعیین‌کننده نیست. عوامل دیگری مانند محل قرارگیری سنگ، نوع سنگ، علائم بیمار و سایر شرایط پزشکی نیز در این تصمیم‌گیری نقش دارند.

هر سنگی که باعث ایجاد علائم شود، مانند درد شدید، تهوع، استفراغ یا زردی پوست و چشم، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. همچنین، سنگ‌هایی که بزرگ هستند و احتمال انسداد مجاری صفراوی را دارند، معمولاً نیاز به جراحی دارند. به طور کلی در جواب به سوال سنگ کیسه صفرا چند میل نیاز به عمل دارد باید بگوییم:

  • سنگ کیسه صفرا 5 میلیمتری
  • سنگ کیسه صفرا 7 میلی
  • سنگ کیسه صفرا ۱۲ میلیمتری
  • سنگ کیسه صفرا ۱۳ میلیمتری
  • سنگ کیسه صفرا 14 میلی
  • سنگ صفرا ۱۵ میلی
  • سنگ صفرا ۱۶ میلی
  • سنگ صفرا ۱۷ میلیمتری
  • سنگ 18 میلی کیسه صفرا
  • سنگ صفرا ۲۰ میلیمتری
  • سنگ صفرا 22 میلی

با این حال، یک اندازه مشخص برای نیاز به جراحی وجود ندارد. توجه داشته باشید که این اعداد صرفاً یک راهنما هستند و تصمیم‌گیری نهایی باید توسط پزشک بر اساس شرایط هر بیمار انجام شود اما به طور کلی این اندازه‌ها نشانه‌های نیاز به جراحی هستند.

اندازه سنگ کیسه صفرا برای عمل

عمل جراحی کوله‌سیستکتومی چگونه انجام می‌شود؟

عمل جراحی کوله‌سیستکتومی به دو روش انجام می‌گیرد:

  • کوله‌سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی: تقریبا تمام جراحان، روش لاپاراسکوپی را به کار می‌برند. طی این روش بیمار با فاصله کوتاهی پس از عمل جراحی می‌تواند مرخص شود و به خانه برگردد. شخص بعد از این عمل، معمولاً تا یک هفته بعد می‌تواند فعالیت‌های عادی و روزمره خود را انجام دهد. 
  • کوله‌سیستکتومی باز: زمانی که کولسیستیت رخ دهد، صفرا عفونت کند یا زخم شده باشد، از عمل کوله‌سیستکتومی باز استفاده می‌شود. این امکان وجود دارد که جراح پس از به وجود آمدن مشکلی در عمل کوله‌سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی کیسه صفرا و کوله‌سیستکتومی باز استفاده کند.

بیمار پس از این عمل جراحی ممکن است به یک هفته بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد و احتمالاً بعد از حدود یک ماه از عمل جراحی می‌تواند دوباره فعالیت‌های عادی و روزمره خود را از سر بگیرد. در هر دو حالت رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا برای بهبودی بیمار بسیار ضروری است.

جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا

جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا یکی از رایج‌ترین روش‌های درمانی برای درمان سنگ صفرا است. در این روش، جراح با ایجاد چند برش کوچک در شکم، ابزارهای جراحی مخصوص و یک دوربین کوچک را وارد بدن می‌کند تا کیسه صفرا را بردارد. این روش نسبت به جراحی باز مزایای بسیاری دارد، از جمله برش‌های کوچکتر، درد کمتر، بهبودی سریع‌تر و عوارض کمتر.

خطرات و عوارض سنگ صفرا اگر درمان نشود، می‌تواند به عوارضی جدی مانند خطر پارگی کیسه صفرا، عفونت، زردی و حتی سرطان منجر شود. به همین دلیل، جراحی معمولاً برای بیمارانی که علائم سنگ کیسه صفرا را تجربه می‌کنند توصیه می‌شود. اندازه سنگ کیسه صفرا برای عمل، یک عامل مهم است، اما تنها عامل تعیین‌کننده نیست.

حتی سنگ‌های کوچک نیز می‌توانند باعث درد شدید و عوارض شوند. جراح با توجه به اندازه سنگ صفرا، محل قرارگیری آن، علائم بیمار و سایر عوامل پزشکی، بهترین روش درمان را انتخاب می‌کند.

بعد از برداشتن کیسه صفرا چه می‌شود؟

بعد از عمل کوله‌سیستکتومی تعداد کمی از بیماران ممکن است مدفوع شل یا آبکی داشته باشند. همانطور که گفته شد، بعد از این عمل جراحی مسیر صفرا از کبد به روده کوچک منتقل می‌شود. از آنجایی که صفرا از کیسه صفرا عبور نمی‌کند، رقیق‌تر می‌شود.

البته، تغییر در عادات روده‌ای موقتی است و پس از مدتی برطرف می‌شوند. با این حال، بهتر است در صورت بروز این مشکل به دکتر سنگ کیسه صفرا خود مراجعه کنید.

هر نوع عمل جراحی، عوارض خاص خود را دارد. با این حال، عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا، به ندرت عوارض خاصی دارد. عفونت از شایع‌ترین عوارض برداشتن کیسه صفراست که در اثر آسیب به مجاری صفراوی به وجود می‌آید.

به این دلیل، ممکن است فرد پس از عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا به چند عمل جراحی دیگر برای ترمیم مجاری صفراوی نیاز داشته باشد.

درمان‌ سنگ کیسه صفرا بدون جراحی

درمان سنگ صفرا بدون جراحی، موضوعی است که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. اگرچه جراحی معمولاً روش قطعی برای درمان سنگ کیسه صفرا به خصوص سنگ‌هایی با اندازه بزرگ مانند سنگ صفرا ۱۸ میلیمتری است، اما در برخی موارد، درمان‌های دارویی می‌توانند به کاهش علائم و کند کردن پیشرفت بیماری کمک کنند.

علائم التهاب کیسه صفرا مانند درد شدید در قسمت بالای شکم، تهوع، استفراغ و زردی پوست و چشم‌ها می‌تواند کیفیت زندگی را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. عوارض عدم درمان سنگ نیز بسیار جدی بوده و شامل عفونت، انسداد مجاری صفراوی و در موارد نادر، سرطان کیسه صفرا می‌شود.

داروهایی مانند قرص اورسودیول و مکمل‌هایی مانند کولیکاوا ۳۰۰ می‌توانند در برخی موارد به حل شدن سنگ‌های کوچک کمک کنند. امپول سنگ کیسه صفرا هم روش درمانی مرسومی نیست. روش دیگری که ممکن است برای درمان سنگ کیسه صفرا بدون جراحی استفاده شود، اولتراسوند شکمی و درمان با امواج ضربه‌ای است.

مهم است بدانید که انتخاب روش درمان به عوامل مختلفی از جمله اندازه سنگ، نوع سنگ، وجود یا عدم وجود عوارض و شرایط عمومی بیمار بستگی دارد. بنابراین، برای تصمیم‌گیری در مورد بهترین روش درمان، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

درمان با امواج ضربه‌ای

یکی از روش‌های نوین برای درمان سنگ کیسه صفرا بدون نیاز به جراحی، استفاده از امواج ضربه‌ای است. این روش با هدف شکستن سنگ کیسه صفرا به قطعات کوچک‌تر و در نهایت دفع آن‌ها از بدن طراحی شده است؛ اما کیسه صفرا کجاست؟ کیسه صفرا اندامی کوچک در قسمت فوقانی راست شکم است که صفرا را تولید و ذخیره می‌کند.

سنگ‌های صفراوی زمانی تشکیل می‌شوند که مواد موجود در صفرا به صورت بلورهای جامد رسوب کنند. با استفاده از امواج ضربه‌ای، این بلورها شکسته شده و احتمال دفع آن‌ها از طریق مجاری صفراوی افزایش می‌یابد.

با این حال، تجربه دفع سنگ کیسه صفرا با استفاده از این روش هنوز به طور کامل شناخته شده نیست. اگرچه این روش به عنوان یک گزینه درمانی غیرجراحی مطرح می‌شود، اما کارایی آن برای همه بیماران یکسان نبوده و عوامل مختلفی مانند اندازه سنگ، نوع سنگ و وضعیت کلی بیمار در موفقیت درمان مؤثر هستند.

درمان سنگ کیسه صفرا

داروهای درمان کننده سنگ صفرا

بسیاری از افراد به دنبال راه‌های طبیعی برای درمان سنگ صفرا هستند. در این میان، نام‌هایی مانند قرص کولیکاوا، قرص رواکول، کولیکری ۳۰۰ و حتی قرص سنگ شکن کیسه صفرا و قرص تخلیه لجن کیسه صفرا زیاد به گوش می‌رسد. این داروها که اغلب به عنوان مکمل‌های گیاهی معرفی می‌شوند که می‌توانند سنگ‌های صفرا را خرد کرده و از بدن خارج کنند.

تزریق MTBE

تزریق MTBE به عنوان یک روش درمانی برای سنگ کیسه صفرا شناخته می‌شود که برای حل کردن سنگ صفرا استفاده می‌شود. با این حال این روش، روش قابل اعتمادی نیست و ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.

روش‌های درمان خانگی سنگ کیسه صفرا

بسیاری از افراد به دنبال درمان‌های خانگی و طب سنتی برای سنگ کیسه صفرا هستند. اگرچه کاهش وزن سالم و رعایت یک رژیم غذایی مغذی می‌تواند به پیشگیری و مدیریت سنگ کیسه صفرا کمک کند، اما برای درمان قطعی این بیماری، معمولاً به درمان‌های دارویی و در برخی موارد جراحی نیاز است.

سنگ صفرا از طریق مدفوع از بدن دفع می‌شود، اما این فرآیند به خودی خود منجر به درمان سنگ کیسه صفرا نمی‌شود. علائم کیسه صفرا در زنان و مردان ممکن است شامل درد شدید در قسمت بالای شکم، تهوع، استفراغ و زردی پوست و چشم‌ها باشد.

به یاد داشته باشید که درمان‌های خانگی به تنهایی نمی‌توانند جایگزین تشخیص و درمان پزشکی باشند بلکه تنها می‌توانند عاملی بازدارنده باشند.

جدول غذایی سنگ کیسه صفرا

در جدول زیر برخی از غذاهای مفید و مضر برای افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا را نشان می‌دهد:

گروه غذاییخوراکی مفیدخوراکی مضر
میوه‌هاسیب، گلابی، توت فرنگی، مرکباتموز، آووکادو
سبزیجاتکاهو، اسفناج، کلم بروکلی، هویجنخود فرنگی، ذرت
غلاتنان سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، جو دوسرنان سفید، ماکارونی سفید
پروتئین‌هامرغ بدون پوست، ماهی، حبوباتگوشت قرمز چرب، تخم مرغ، لبنیات پرچرب
چربی‌هاروغن زیتون، آووکادوکره، روغن حیوانی، غذاهای سرخ شده

این جدول یک راهنمای کلی است و ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. برای دریافت یک برنامه غذایی دقیق و شخصی‌سازی شده، حتما با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید. همچنین، بهتر است از مصرف غذاهای فرآوری شده، غذاهای سرخ شده، غذاهای کنسرو شده، نوشابه‌های گازدار و الکل خودداری کنید.

دفع سنگ صفرا

برخی از پزشکان برای دفع سنگ صفرا توصیه می‌کنند که از گریپ فروت، سولفات منیزیم و روغن زیتون استفاده کنید. در مجموع داشتن یک رژیم غذایی مخصوص می‌توان در دفع سنگ صفرا کمک کند.

پیشگیری از شکل‌گیری سنگ‌ کیسه صفرا چگونه ممکن است؟

می‌توانید با پیروی از موارد زیر از تشکیل سنگ کیسه صفرا پیشگیری کنید:

  • یک برنامه غذایی مناسب در پیش بگیرید که حاوی غذاهایی با فیبر بالا و چربی‌های سالم و همین‌طور کربوهیدرات‌های تصفیه شده و قند کم‌تری باشد.
  • اگر اضافه وزن دارید یا اینکه چاق هستید، سعی کنید وزن خود را کم کنید.
  • از طریق تغذیه مناسب و ورزش منظم وزن مناسب و سالم را حفظ کنید.

اگر درباره‌ی درمان سنگ صفرا سوالی دارید می‌توانید پرسش خود را خود را  در قسمت نظردهی که در پایین این صفحه است بگذارید تا پزشکان و کارشناسان دکتردکتر در کمترین وقت ممکن به سوالات شما پاسخ دهند.

عمل جراحی سنگ کیسه صفرا

سنگ صفرا از کجا دفع می‌شود؟

روش‌های مختلفی که برای دفع سنگ کیسه صفرا وجود دارد، این سنگ ار از طرق گلو (اندوسکوپی) یا جراحی و باز کردن شکم این سنگ‌ها دفع می‌شوند.

عوارض برنداشتن سنگ کیسه صفرا

اگر سنگ کیسه صفرا را برندارید، مایع آن به مرور در کیسه صفرا تجمع پیدا می‌کند و در نتیجه ترشحات غلیظ‌تر و تعداد سنگ‌ها بیشتر می‌شود. این شرایط باعث سخت شدن شرای و در نتیجه تهدید زندگی بیمار می‌شود.

برای همین توصیه می‌کنیم تا در اسرع وقت، برای درمان سنگ کیسه صفرا اقدام کنید. برای ثبت نوبت دکتر هم می‌توانید از سیستم آنلاین دکتردکتر استفاده کنید.

بهترین دکتر برای درمان سنگ کیسه صفرا

سنگ صفرا یک اختلال شایع است که علائمی مانند درد شدید در قسمت بالای شکم و تهوع را به همراه دارد. درمان سنگ صفرا بسته به اندازه سنگ، شدت علائم و شرایط فردی بیمار، می‌تواند شامل تغییر رژیم غذایی، استفاده از داروهای درمان سنگ صفرا و در موارد شدیدتر، جراحی باشد.

رژیم غذایی مناسب، شامل غذاهای کم چرب و پر فیبر، در پیشگیری از التهاب صفرا و تشکیل سنگ‌های جدید بسیار مؤثر است. همچنین، کاهش وزن سالم نیز می‌تواند به بهبود وضعیت افراد مبتلا به سنگ صفرا کمک کند. اگرچه طب سنتی و گیاهان دارویی گاهی برای درمان سنگ صفرا پیشنهاد می‌شوند، اما برای تشخیص دقیق و درمان قطعی، مراجعه به پزشک متخصص گوارش ضروری است.

با استفاده از سامانه دکتردکتر می‌توانید به بهترین دکترهای گوارش دسترسی داشته باشید تا روند درمان خود را شروع کنید.

منبع:

niddk.nih.gov

سوالات متداول درمان کیسه صفرا

درد کیسه صفرا کجاست؟
معمولاً در قسمت بالای سمت راست شکم یا زیر دنده‌های سمت راست احساس می‌شود.
برای سنگ صفرا به چه دکتری مراجعه کنیم؟
برای دفع سنگ کیسه صفرا چه بخوریم؟
چه اندازه سنگ کیسه صفرا باید عمل شود؟
ایا سنگ صفرا با دارو رفع میشه؟
کپسول کولیکاوا برای چیست؟
سنگ کیسه صفرا از طریق ادرار دفع میشود یا مدفوع؟
چگونه بفهمیم سنگ صفرا دفع شده؟
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,284 دیدگاه در “درمان سنگ صفرا؛ جراحی کیسه صفرا بهتر است یا دفع سنگ؟
  • سلام من مامانم سنگ صفرا داره دکترگفته بایدعمل شه ولی میترسه رفته دکترگیاهی بهش داروداده بازم رفته سنوگفته که سنگش همونجوریه میخاستم ببینم عملش سخته یانه براین مامانم شصت سالشه مامانم

    پاسخ
    • سلام جراحي بسيار ساده هست اصلا نگران نباشيد

      پاسخ
  • سلام مادرم ۸۰ سالس مناسفانه نمیتونن کیسه صفراشو عمل کنن مرتب درد داره باچه راهی باید درمان شه

    پاسخ
    • سلام داروي اورسودئوكسي كوليك اسيد هر ٨ ساعت يك عدد مصرف كند

      پاسخ
  • سلام من سنگ صفراباضخامت جداری نرمال وحاوی چندسنگباحداکثر20mmرویت شدهرچندوقت میگیره بایدچیکارکنم؟

    پاسخ
    • سلام مادرم سه روزه درددرناحیه سردل بسمت راست دارن باخوردن یک تکه نان یاحتی قرص شون دردشدیدمیگیرن احتمال داره که سنگ کیسه صفراباشه؟؟چون به تعطیلی خوردیم نرفتیم سونوبگیریم…ممنونم

      پاسخ
      • سلام بله ، بايد اورژانسي سونوگرافي بدهند

    • سلام سنگ بالاي ١ سانتي متر بايد جراحي شود
      شما بايد جراحي كنيد

      پاسخ
  • سلام چندسال معده درد داشتم و دارو مخصوص معده مصرف میکردم دوماه قبل باتوجه ب عدم بهبودی و حالت تهوع سونو دادم و مشخص شد سنگریزه دارم که کلسترولی هم هست..از زمان مصرف اورسوفار دیگه معده درد ندارم ولی نمیخوام به هیچ عنوان عمل کنم بدلایلی..راهنماییم کنین لطفا ..چون من قرص چاقی هم مصرف میکردم و حدس میزنم از این باشه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید,خانوم دکتر مادر من ابتدای روده کوچیشون زخم هستش و بعد سونوگرافیم گفتن داخل کیسه صفراشم سنگ هستش.مامانم دیگه هر غذایی رو نمیتونه بخوره چون فوری دردش شروع میشه.حالا از بس قرص خورده که دیگه جونی براشون نمونده. شما صلاح میدونید که باید جراحی بشن برای دردیکه دارن چون دیگه از بس قرص خوردن هی باید زیر سرم برن

    پاسخ
    • سلام بله بهتره جراحي كيسه صفرا شن

      پاسخ
  • من سنگ صفرا دارم آیا روش لیزر کردن سنگ صفرا وجود دارد ؟
    و با چه داروهایی میشود سنگ صفرا را کوچیک و نابود کرد ؟

    پاسخ
    • سلام جراحي باز هست و لاپاراسكوپي اينا روتين ترينها هستن
      براي داروهم بستگي به سنتون ، شوايط فيزيكي ، سايز سنگ و محلش بستگي داره

      پاسخ
  • باسلام اگه کسی سنگ کیسه صفرا داشته باشه ودردهم داشته باشه جراحی نکنه چی میشه ؟؟

    پاسخ
    • سلام ممكنه مزمن شه يا به سرطان تبديل شه يا انسداد مجاري صفراوي بده و زردي وارد خونش شه

      پاسخ
  • سلام وقت به خیر
    سونوگرافی کبد کیسه صفرا و کبد انجام دادم
    جواب:
    کبد چرب
    سنگ کیسه صفر به قطر ۶ مم
    آیا این وضعیت خطرناک است لطفاً راهنمایی برای درمان متشکرم

    پاسخ
  • سلام مادرم 81ساله خیلی سالهابرداشتن جراحی کیسه صفراراانجام داده الان سنگ درمجرای کیسه صفراگیرکرده سابقه فشارخون هم داره وکبدش التهاب داره الان چکاربایدکردعمل میشه

    پاسخ
    • سلام ببه با لاپاراسكوپي احتمالا جراحيشون كنن

      پاسخ
  • سلام.من مادرم ۶۷سالشه دیابت داره .سونو داده یک سنگ ۴mmدیده شده تو کیسه صفراش .پهلوی راستشم درد داره چند وقته وسوزش معده و گر گرفتگی.فشارشم هی میره بالا.آیا باید عمل بشه با وجود دیابت؟دارویی نیست که حل کنه این مشکلو ؟؟یا دارویی که فعلن دردشو بندازه؟ممنون میشم پاسخگو باشین

    پاسخ
  • باسلام، من حدود دوماه پیش عمل اسلیو معده انجام دادم و وزن زیادی کم کردم و الان گاهی اوقات و بیشتر موقع خوابیدن به پهلو راست کمی در سمت راست شکمم احساس درد دارم، آیا ممکنه دچار سنگ کیسه صفرا شده باشم؟ راهی برای جلوگیری از ایجاد سنگ هست؟

    پاسخ
    • سلام سنگ كيسه صفرا اينطوري علامت نداره، علامتش درد سمت راست شكم بعد از خوردن غذا حجيم و چرب هست
      اما بهتره شما سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بدين

      پاسخ
  • با سلام آیا خارج کردن سنگ 15 میلی متری کیسه صفرا بدون برداشتن کیسه صفرا امکان پذیر هست یا حتما باید کیسه صفرا جراحی بشه و برداشته بشود ؟؟

    پاسخ
    • سلام بايد كيسه صفرا برداشته شود

      پاسخ
  • باسلام من مدتی در بالای شکم سمت راست درد داشتم دکتر جراح گفت چون سنگها ریزه خطرناکه وباید عمل بشه اما متخصص گوارش به من قرص اورسوداکسی کولیک اسید داد و گفت باهمینا درست میشه سنگ ها 2تاست و 3میل اندازشه میخواستم بدونم خطرناکه درمان با قرص؟

    پاسخ
    • سلام عزيزم اگه درد داريد بايد جراحي شويد اگر بي علامتيد و ديتبت داريد بازم بايد جراحي شيد
      اگه شغلتون طوريه كه خطرناكه مثلا خلبانيد بايد جراحي شيد
      اگر سنگهاتون متعدد و فشرده هست بايد جراحي شيد
      در غير اين صورت لازم نيست جراحي شويد

      پاسخ
  • سلام من کیسه صفرام سنگ داشت و عمل لیزر انجام دادم تقریبا ۲سال میشا،حالا میخام بدونم که کییه صفرام هم برداشته شده یانه؟ اخه دکتر جراحم گفتن که فقط سنگها رو برداشتن و از اینکه نتون بعد عمل بچه داربشم راستش ترس بزرگی شده برام آیا ربطی به بچه دارشدن داره یانه؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي بدين تا مشخص شه

      پاسخ
  • سلام ۵۳ ساله هستم .حدود چند ماه پیش تو سونوگرافی متوجه شدم تعداد زیادی سنگ تو کیسه صفرا دارم ی دوره هم برای همین دارو خوردم الان چندین روزه درد سر دل همراه با آروغ دارم .دکترا برام داروی معده دادن .آیامربوط به سنگ صفراست یا باید دوباره سونا بدم .

    پاسخ
    • سلام ممكنه، اما بايد از نظر معده هم بررسي شويد و اندوسكوپي دهيد

      پاسخ
  • سلام
    مامانم دوسال پیش سنوگرافی کرده گفته بود سنگ ریزی توی کیسه صفرا داری
    ولی الان رفته بعدازدوسال سنوگرافی کرده دکترگفته که پولیپ کیسه صفراداری پولیپش 6×3mهست
    ایانیاز به عمل داره؟
    دقیقا بایدچیکارکنه؟

    پاسخ
    • سلام بايد عمل شوند
      سنگ و پوليپ كيسه صفرا همراه با هم باشند با هر سايزي بايد جراحي شوند

      پاسخ
    • سلام بايد عمل شوند
      سنگ و پوليپ كيسه صفرا همراه با هم باشند با هر سايزي بايد جراحي شونز

      پاسخ
  • سلام من مامانم ۵۷سالشه سنگ کیسه صفرا دار فقط درد شکم دار ایا باید عمل بشه

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید است و یا شواهد التهاب در سونو است یا سایز سنگ بزرگ است بله
      باید با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • 36 سالمه ، تا 38 میلی سنگ صفرا دارم ، چند وقت یه بار در ناحیه جناق سینه« استخوان شمشیری » به شدت درد دارم ، قسمت راست شکم درد ندارم ، این درد مال سنگ صفراست ؟ یا همون استخوان شمشیری ؟ نیاز به عمل صفرا دارم ؟ البته استخوان شمشیری التهاب داره

    پاسخ
    • سلام
      سنگ ۳۸ میلی نیاز به جراحی دارد (سنگ بالای ۱۵ میلی بهتر است جراحی شود)

      پاسخ
  • سنگ صفرام ۱۵mmهستش درد میگیره ک نمیتونم ن درست بشینم نه دراز بکشم امروز گفتن باید عمل بشه مشکلی نیست بنطرتون چون قبلا ۱۰mmبوده زیادتر شده کم نشده

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدیدو حاد است بله باید جراحی شود
      با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام من چند وقته درد داره معلوم داشتم و شگمم تیر میکشه پشتم سونو گرفتم سنگ صفرا دارم گفتن باید عمل بشه و اینکه کیسه صفرا بر میدارن مشکلی پیش نمیاد تو آینده تو زندگیم

    پاسخ
    • سلام
      گاهی نفخ و اسهال رخ میدهد اما اغلب مشکلی که در زندگی اختلال ایجاد کند با برداشتن کیسه صفرا ایجاد نمیشود

      پاسخ
  • سلام مامانم 47 سالش تو سونو شن ریزه هایی به ضخامت 2م م کیسه صفرا داره؟ معده اش درد گرفته بود که با سونو فهمیدیم به نظرتون باید عمل شه؟

    پاسخ
    • سلام اگر تهوع استفراغ دارن يا درد معدشون زياده بله
      اما اگر علامتدار نيستند خير

      پاسخ
  • سلام مادرم تو سونوگرافی یه سنگ به اندازه 30میل داشتند با این شرایط کرونا باید عمل کنند یا نه ضمن اینکه استفراغ و حالت تهوع هم دارند

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید شکم و تهوع استفراغ دارند با توجه به سایز سنگ بله جراحی لازم است
      با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام مادرم ۵۰ سالشه …سنگ صفراداره ۲ونیم میل چه دارویی بخوره که نیازی به عمل نداشته باشه …فقط گاهی درپهلوی سمت راست دردداره؟؟؟

    پاسخ
  • سلام برا سنگ کیسه صفرا ۶mmکه اندازشه چه داروئی خوبه وواقعا موثر باشه من هر ۱۵ روز یکبار اونم نصفه شبا درد میگیره تا ۱ساعتی

    پاسخ
  • سلام من سنگ 4 میلیمتر هست آیا میشه بیفته

    پاسخ
  • سلام ایا از طریق مجرای کیسه صفرا میشود سنگ های کوچک را خارج کرد .

    پاسخ
    • سلام
      در جراحی کل کیسه صفرا برداشته میشود

      پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید عذر میخوام مادر بنده ۳۸سال سن دارن سابقه سنگ صفرا هم نداشتن ولی الان ۲الی۳روزه که بالا و سمت راست شکمشون درد میکنه و رفتند سونوگرافی گفتن سنگ صفرا داری و ۸میلی هست لصفا راهنمایی کنید الان باید عمل کنه مادرم یا نه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شکم شدید و حاد و همراه تهوع است یا شواهد التهاب در سونو است بله ممکن است جراحی لازم باشد
      با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • باسلام بنده سنگ صفرا دارم .درد ندارم تا چه زمانی عمل را میتوانم عقب بیندازم .و می‌گویند عمل سختی دارد بله؟

    پاسخ
    • سلام
      عمل اصولا ساده است
      سایز سنگ در انجام یا عدم انجام جراحی مهم است اصولا سنگ هایی بزرگ یا کسانی ک دردهای شدید شکم دارند جراحی لازم است
      با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام من ۴۳ سالمه وتو کیسه صفرام سنگ هایی به اندازه ی ۱۹_۲۱_۵ وسنگریزه هایی با اندازه یمتعدپی درناحیه ای به سایز ۱۶*۱۰ دارم ایا عمل بشم فعلا دردی ندارم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به سنگ های متعدد انجام جراحی اصولا انتخاب اول است
      اما با توجه به عدم درد و شیوع کرونا با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • من ۱۷ سالمه سنو دادم گفتن ۳ عدد سنگ توی کیسه صفرامه یکی ۹ یکی ۷ یکی ۳ نیاز ب عمل دارا یا ن ؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام بهتره عمل كنيد

      پاسخ
  • سلام خدمت شما
    خواهرم ۴۷ سالشونه و سابقه سنگ صفرا دارن الان یک هفته است چیزی نخوردن و دوروزه در بیمارستان میلاد هستن و گفتن گوارش عفونت کرده و التهاب لوزالمعده دارن .اونجا گفتن باید اول عفونتشون از بین بره ولی اصلا جون ندارن.به نظرتون باید چه کرد
    بمونه اونجا تادرمان بشه به مشکلات دیگه دچار نمیشه

    پاسخ
    • سلام
      بله ابتدا باید آنتی بیوتیک تزریقی بگیرند تا عفونت برطرف شود سپس جراحی انجام شود

      پاسخ
  • بنده در پهلوی سمت راست درد داشتم درسنوگرافی معلوم شد که یک سنگ به اندازه ۱۰mm در صفرا دارم آیا نیاز به جراحی می باشد یا با دارو بر طرف می شود

    پاسخ
    • سلام میخاسم بدونم داروئی خوب وقوی هستش برا سنگ کیسه صفرا ۶mmهر ۱۵ روز ۱بار نصفه شبا میگیره ۱ساعت چه قرص خوبی بخورم که احتیاج به عمل پیدا نکنم مرس

      پاسخ
  • سلام،۵۷ سالمه،یکبار MI داشتم و استند گذاشتم،دو سالی است هپاتیت اتو ایمیو دارم و تحت نظر هستم ، فعلا آزارام میخورم، دو سالی هست دو تا سنگ صفرا دارم،۱۵ و ۲۱ میل تاکنون درد و تهوع نداشتم دو روز پیش با خوردن غذای چرب و حجیم نیمه شب از درد زیر جناق سینه از خواب بلند شدم که بعد از دو ساعت درد با خوردن سرکه سیب آرام شد و تاکنون درد نگرفته لطفا راهنمایی کنید چه کنم ضمنا با توجه به وضعیت جسمی ، میتوان عمل جراحی لاپارسکوبی داشته باشم یا باید عمل باز شود.ممنون

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به سابقه mi و هپاتیت اتوایمیون
      باید با فوق تخصص گوارش و هم متخصص جراحی و متخصص بیهوشی مشورت کنید تا پرونده شما بدقت بررسی شود

      پاسخ
  • باسلام خدمت شما.ببخشید من 33سالمه سونو کردم 20میل سنگ صفرادارم.میخواستم ببینم اینکه دهنم یه دفعه خشک میشه.حالت تهوع دارم .یه دفعه تب همراه بالرز هم دارم زیاد دستشویی هم میرم اثرات همین سنگه.البته قسمت چپ کتفم هم داره سوز میده همراه شکمم.

    پاسخ
    • سلام
      تکرر ادرار ربطی ندارد
      اما درد سمت راست و پشت آن و همچنین بی حالی و گهگاه تب میتواند ربط داشته باشد
      بهتر است آزمایش ادرار و خون جهت بررسی عفونت ادراری بدهید

      پاسخ
  • سلام
    پدرم 74 ساله است عمل جراحی قلب باز هم داشته الان سنگ صفرا چهار رو نیم میلی متر دارد آیا نیاز به عمل جراحی است یا لیزر و خیلی بی حال است احساس درد هم دارد

    پاسخ
    • سلام
      بله با لیزر هم میشود انجام داد
      با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • من 47سالم سنوگرافی میگه کیسه صفرای شما پراز سنگ ریز ست چند روز ازقسمت چپ شکم درد دارم بعدن هم شکم بزرگ میش ایا ازسنگ صفراهست

    پاسخ
    • سلام
      درد سمت چپ ارتباطی به سنگ ندارد
      اما درد سمت راست و احساس ناراحتی و نفخ آن میتواند مرتبط باشد

      پاسخ
  • با سلام خواهرم دو ماهی هست درد معده داشت اندوسکوپی انجام دادن گفتن زخم معده و میکروب معده دارید دهنش تلخ میشد و زردی زبان داشت با دادن سونو معلوم شد داری تعداد زیادی سنگ ریزه و سنگ 6 میلی داره حالا با این وضعیت کرونا چکار کنه با دارو رفع میشه ؟اصلا ممکنه درد معده اش به خاطر این صفرا باشه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام فعلا پرهيز غذايي كنند تا بعد از كرونا جراحي شن
      داروهايي كه براي ميكروب معدشون بود را كامل نصرف كنند
      غذاي حجيم و چرب نخورند

      پاسخ
  • سلام من 49سالمه و سنگ دو سانتی در مجرای کیسه صفرا دارم و پهلو راستتم ملتهب شده و اینکه هر وقت به پهلو راست میخوابم تپش قلب شدید میگیرم ودرد وبه همراه استفراغ الان با توجه ب وضعیت کرونا ایا عملی انجام میدن ؟؟؟؟ از نظر شما نیاز به عمل دارم؟؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمی که دارید و التهاب باید جراحی شید
      بستگی به محل سکونت شما دارد که وضعیت بیمارستان ها چگونه است
      با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام
    حدود دو هفته هست سمت راست پشتم تقریبا بین کمر و کتف کمی نزدیک فقرات درد به صورت گهگاه و حالت اینکه ناگهانی گویا چیزی فرو بره و نفسم بگیره ایجاد میشه. حدود دوماه میشه سونوگرافی دادم و سنگ صفرا چند تایی داشتم لطفا راهنمایی کنید
    ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافیتون باید دقیق بررسی شه ابعاد سنگ ها مهمن
      اما با توجه به دردی ک دارین و متعدد بودن سنگ ها باید انجام جراحی بررسی شود.با متخصص جراحی عمومی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید درکیسه صفرا من ۲۰ میل سنگ وجود دارد آیا تنهاراه درمان آن جراحی است؟

    پاسخ
    • سلام
      چون سنگ‌بالای ۱۵ میلی باید جراحی شه
      خصوصا اگر درد هم دارید
      با متخصص جراحی عمومی مشورت کنید

      پاسخ