سنگ کیسه صفرا، تودههای سختی هستند که عمدتاً از کلسترول تشکیل شدهاند و باعث التهاب کیسه صفرا میشوند. این سنگها میتوانند باعث درد شدید، تهوع و استفراغ شوند. برای درمان سنگ صفرا، روشهای مختلفی وجود دارد که انتخاب هر یک به عوامل مختلفی مانند اندازه سنگ، محل آن و شدت علائم بستگی دارد. از جمله این روشها برای درمان سنگ صفراوی میتوان به داروهای درمان سنگ صفرا، درمان با امواج فراصوت، تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی و در برخی موارد جراحی یا روشهای غیرجراحی اشاره کرد. داروهای درمان سنگ کیسه صفرا با حل کردن سنگها یا کاهش تولید آنها به درمان کمک میکنند. همچنین، رعایت رژیم غذایی کمچرب و مصرف غذاهای مناسب کیسه صفرا میتواند در کاهش علائم و پیشگیری از تشکیل سنگهای جدید مؤثر باشد. علاوه بر این، طب سنتی و گیاهان دارویی نیز گاهی اوقات برای درمان سنگ کیسه صفرا پیشنهاد میشوند، اما استفاده از آنها باید با نظر پزشک انجام شود. برای پیشگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا، تغییرات سبک زندگی مانند کنترل وزن، ورزش منظم و تغذیه مناسب بسیار مهم است. انتخاب بهترین روش درمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد و مشورت با پزشک برای تشخیص دقیق و انتخاب روش درمانی مناسب ضروری است.
در این مقاله از دکتردکتر، به بررسی دقیقتر روشهای درمانی مختلف برای سنگ کیسه صفرا، از جمله داروهای تجزیهکننده سنگ و تغییرات سبک زندگی، خواهیم پرداخت.
درمان سنگ کیسه صفرا
قبل از هرچیز، شاید برایمان سوال باشد که برای سنگ کیسه صفرا به چه دکتری مراجعه کنیم؟ کسانی که دچار سنگ کیسه صفرا میشوند، بهتر است سریعاً به دکتر گوارش مراجعه کنند. اگر مسیر درمان سنگ صفرا را طی کرده باشید، باید بدانید که ممکن است علائم سنگ کیسه صفرا دوباره برگردد. درمان معمول این بیماری، عمل جراحی باز کیسه صفرا است. اما در همین حال، در برخی موارد سنگهای کلسترولی بدون جراحی درمان میشوند. اما سنگهای رنگدانهای نیاز به عمل جراحی دارند.
عمل جراحی برای برداشتن سنگ صفرا
از عمل جراحی به عنوان درمان قطعی سنگ کیسه صفرا یاد میشود. به عمل جراحی برداشتن سنگ کیسه صفرا «کولهسیستکتومی (Cholecystectomy)» گفته میشود که از رایجترین عملهای جراحی است. خیلی از افراد ممکن است در نفش کبد و صفرا دچار اشتباه شوند. باید بگوییم که کیسه صفرا از اندامهای حیاتی بدن نیست؛ به این جهت برداشتن آن تأثیر زیادی روی کیفیت زندگی ندارد. برای عمل برداشتن کیسه صفرا بیمار بیهوش میشود و با برداشتن آن، مسیر صفرا از کبد به روده کوچک تغییر مییابد.
چه اندازه سنگ صفرا نیاز به جراحی دارد؟
اندازه سنگ کیسه صفرا یکی از عوامل مهم در تصمیمگیری برای جراحی است، اما تنها عامل تعیینکننده نیست. عوامل دیگری مانند محل قرارگیری سنگ، نوع سنگ، علائم بیمار و سایر شرایط پزشکی نیز در این تصمیمگیری نقش دارند. هر سنگی که باعث ایجاد علائم شود، مانند درد شدید، تهوع، استفراغ یا زردی پوست و چشم، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. همچنین، سنگهایی که بزرگ هستند و احتمال انسداد مجاری صفراوی را دارند، معمولاً نیاز به جراحی دارند. به طور کلی در جواب به سوال سنگ کیسه صفرا چند میل نیاز به عمل دارد باید بگوییم:
- سنگ کیسه صفرا 5 میلیمتری
- سنگ کیسه صفرا 7 میلی
- سنگ کیسه صفرا ۱۲ میلیمتری
- سنگ کیسه صفرا ۱۳ میلیمتری
- سنگ کیسه صفرا 14 میلی
- سنگ صفرا ۱۵ میلی
- سنگ صفرا ۱۶ میلی
- سنگ صفرا ۱۷ میلیمتری
- سنگ 18 میلی کیسه صفرا
- سنگ صفرا ۲۰ میلیمتری
- سنگ صفرا 22 میلی
با این حال، یک اندازه مشخص برای نیاز به جراحی وجود ندارد. توجه داشته باشید که این اعداد صرفاً یک راهنما هستند و تصمیمگیری نهایی باید توسط پزشک بر اساس شرایط هر بیمار انجام شود اما به طور کلی این اندازهها نشانههای نیاز به جراحی هستند.
عمل جراحی کولهسیستکتومی چگونه انجام میشود؟
عمل جراحی کولهسیستکتومی به دو روش انجام میگیرد:
- کولهسیستکتومی به روش لاپاراسکوپی: تقریبا تمام جراحان، روش لاپاراسکوپی را به کار میبرند. طی این روش بیمار با فاصله کوتاهی پس از عمل جراحی میتواند مرخص شود و به خانه برگردد. شخص بعد از این عمل، معمولاً تا یک هفته بعد میتواند فعالیتهای عادی و روزمره خود را انجام دهد.
- کولهسیستکتومی باز: زمانی که کولسیستیت رخ دهد، صفرا عفونت کند یا زخم شده باشد، از عمل کولهسیستکتومی باز استفاده میشود. این امکان وجود دارد که جراح پس از به وجود آمدن مشکلی در عمل کولهسیستکتومی به روش لاپاراسکوپی کیسه صفرا و کولهسیستکتومی باز استفاده کند.
بیمار پس از این عمل جراحی ممکن است به یک هفته بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد و احتمالاً بعد از حدود یک ماه از عمل جراحی میتواند دوباره فعالیتهای عادی و روزمره خود را از سر بگیرد. در هر دو حالت رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا برای بهبودی بیمار بسیار ضروری است.
جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا
جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا یکی از رایجترین روشهای درمانی برای درمان سنگ صفرا است. در این روش، جراح با ایجاد چند برش کوچک در شکم، ابزارهای جراحی مخصوص و یک دوربین کوچک را وارد بدن میکند تا کیسه صفرا را بردارد. این روش نسبت به جراحی باز مزایای بسیاری دارد، از جمله برشهای کوچکتر، درد کمتر، بهبودی سریعتر و عوارض کمتر.
خطرات و عوارض سنگ صفرا اگر درمان نشود، میتواند به عوارضی جدی مانند خطر پارگی کیسه صفرا، عفونت، زردی و حتی سرطان منجر شود. به همین دلیل، جراحی معمولاً برای بیمارانی که علائم سنگ کیسه صفرا را تجربه میکنند توصیه میشود. اندازه سنگ کیسه صفرا برای عمل، یک عامل مهم است، اما تنها عامل تعیینکننده نیست. حتی سنگهای کوچک نیز میتوانند باعث درد شدید و عوارض شوند. جراح با توجه به اندازه سنگ صفرا، محل قرارگیری آن، علائم بیمار و سایر عوامل پزشکی، بهترین روش درمان را انتخاب میکند.
بعد از برداشتن کیسه صفرا چه میشود؟
بعد از عمل کولهسیستکتومی تعداد کمی از بیماران ممکن است مدفوع شل یا آبکی داشته باشند. همانطور که گفته شد، بعد از این عمل جراحی مسیر صفرا از کبد به روده کوچک منتقل میشود. از آنجایی که صفرا از کیسه صفرا عبور نمیکند، رقیقتر میشود. البته، تغییر در عادات رودهای موقتی است و پس از مدتی برطرف میشوند. با این حال، بهتر است در صورت بروز این مشکل به دکتر سنگ کیسه صفرا خود مراجعه کنید.
هر نوع عمل جراحی، عوارض خاص خود را دارد. با این حال، عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا، به ندرت عوارض خاصی دارد. عفونت از شایعترین عوارض برداشتن کیسه صفراست که در اثر آسیب به مجاری صفراوی به وجود میآید. به این دلیل، ممکن است فرد پس از عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا به چند عمل جراحی دیگر برای ترمیم مجاری صفراوی نیاز داشته باشد.
درمان سنگ کیسه صفرا بدون جراحی
درمان سنگ صفرا بدون جراحی، موضوعی است که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. اگرچه جراحی معمولاً روش قطعی برای درمان سنگ کیسه صفرا به خصوص سنگهایی با اندازه بزرگ مانند سنگ صفرا ۱۸ میلیمتری است، اما در برخی موارد، درمانهای دارویی میتوانند به کاهش علائم و کند کردن پیشرفت بیماری کمک کنند. علائم التهاب کیسه صفرا مانند درد شدید در قسمت بالای شکم، تهوع، استفراغ و زردی پوست و چشمها میتواند کیفیت زندگی را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. عوارض عدم درمان سنگ نیز بسیار جدی بوده و شامل عفونت، انسداد مجاری صفراوی و در موارد نادر، سرطان کیسه صفرا میشود. داروهایی مانند قرص اورسودیول و مکملهایی مانند کولیکاوا ۳۰۰ میتوانند در برخی موارد به حل شدن سنگهای کوچک کمک کنند. امپول سنگ کیسه صفرا هم روش درمانی مرسومی نیست. روش دیگری که ممکن است برای درمان سنگ کیسه صفرا بدون جراحی استفاده شود، اولتراسوند شکمی و درمان با امواج ضربهای است. مهم است بدانید که انتخاب روش درمان به عوامل مختلفی از جمله اندازه سنگ، نوع سنگ، وجود یا عدم وجود عوارض و شرایط عمومی بیمار بستگی دارد. بنابراین، برای تصمیمگیری در مورد بهترین روش درمان، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
درمان با امواج ضربهای
یکی از روشهای نوین برای درمان سنگ کیسه صفرا بدون نیاز به جراحی، استفاده از امواج ضربهای است. این روش با هدف شکستن سنگ کیسه صفرا به قطعات کوچکتر و در نهایت دفع آنها از بدن طراحی شده است؛ اما کیسه صفرا کجاست؟ کیسه صفرا اندامی کوچک در قسمت فوقانی راست شکم است که صفرا را تولید و ذخیره میکند. سنگهای صفراوی زمانی تشکیل میشوند که مواد موجود در صفرا به صورت بلورهای جامد رسوب کنند. با استفاده از امواج ضربهای، این بلورها شکسته شده و احتمال دفع آنها از طریق مجاری صفراوی افزایش مییابد. با این حال، تجربه دفع سنگ کیسه صفرا با استفاده از این روش هنوز به طور کامل شناخته شده نیست. اگرچه این روش به عنوان یک گزینه درمانی غیرجراحی مطرح میشود، اما کارایی آن برای همه بیماران یکسان نبوده و عوامل مختلفی مانند اندازه سنگ، نوع سنگ و وضعیت کلی بیمار در موفقیت درمان مؤثر هستند.
داروهای درمان کننده سنگ صفرا
بسیاری از افراد به دنبال راههای طبیعی برای درمان سنگ صفرا هستند. در این میان، نامهایی مانند قرص کولیکاوا، قرص رواکول، کولیکری ۳۰۰ و حتی قرص سنگ شکن کیسه صفرا و قرص تخلیه لجن کیسه صفرا زیاد به گوش میرسد. این داروها که اغلب به عنوان مکملهای گیاهی معرفی میشوند که میتوانند سنگهای صفرا را خرد کرده و از بدن خارج کنند.
تزریق MTBE
تزریق MTBE به عنوان یک روش درمانی برای سنگ کیسه صفرا شناخته میشود که برای حل کردن سنگ صفرا استفاده میشود. با این حال این روش، روش قابل اعتمادی نیست و ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.
روشهای درمان خانگی سنگ کیسه صفرا
بسیاری از افراد به دنبال درمانهای خانگی و طب سنتی برای سنگ کیسه صفرا هستند. اگرچه کاهش وزن سالم و رعایت یک رژیم غذایی مغذی میتواند به پیشگیری و مدیریت سنگ کیسه صفرا کمک کند، اما برای درمان قطعی این بیماری، معمولاً به درمانهای دارویی و در برخی موارد جراحی نیاز است. سنگ صفرا از طریق مدفوع از بدن دفع میشود، اما این فرآیند به خودی خود منجر به درمان سنگ کیسه صفرا نمیشود. علائم کیسه صفرا در زنان و مردان ممکن است شامل درد شدید در قسمت بالای شکم، تهوع، استفراغ و زردی پوست و چشمها باشد. به یاد داشته باشید که درمانهای خانگی به تنهایی نمیتوانند جایگزین تشخیص و درمان پزشکی باشند بلکه تنها میتوانند عاملی بازدارنده باشند.
جدول غذایی سنگ کیسه صفرا
رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا بسیار مهم است. این رژیم غذایی به کاهش علائم، جلوگیری از تشکیل سنگهای جدید و تسهیل روند درمان کمک میکند. جدول زیر برخی از غذاهای مفید و مضر برای افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا را نشان میدهد:
گروه غذایی | خوراکی مفید | خوراکی مضر |
میوهها | سیب، گلابی، توت فرنگی، مرکبات | موز، آووکادو |
سبزیجات | کاهو، اسفناج، کلم بروکلی، هویج | نخود فرنگی، ذرت |
غلات | نان سبوسدار، برنج قهوهای، جو دوسر | نان سفید، ماکارونی سفید |
پروتئینها | مرغ بدون پوست، ماهی، حبوبات | گوشت قرمز چرب، تخم مرغ، لبنیات پرچرب |
چربیها | روغن زیتون، آووکادو | کره، روغن حیوانی، غذاهای سرخ شده |
این جدول یک راهنمای کلی است و ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. برای دریافت یک برنامه غذایی دقیق و شخصیسازی شده، حتما با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید. همچنین، بهتر است از مصرف غذاهای فرآوری شده، غذاهای سرخ شده، غذاهای کنسرو شده، نوشابههای گازدار و الکل خودداری کنید.
دفع سنگ صفرا
برخی از پزشکان برای دفع سنگ صفرا توصیه میکنند که از گریپ فروت، سولفات منیزیم و روغن زیتون استفاده کنید. در مجموع داشتن یک رژیم غذایی مخصوص میتوان در دفع سنگ صفرا کمک کند.
پیشگیری از شکلگیری سنگ کیسه صفرا چگونه ممکن است؟
میتوانید با پیروی از موارد زیر از تشکیل سنگ کیسه صفرا پیشگیری کنید:
- یک برنامه غذایی مناسب در پیش بگیرید که حاوی غذاهایی با فیبر بالا و چربیهای سالم و همینطور کربوهیدراتهای تصفیه شده و قند کمتری باشد.
- اگر اضافه وزن دارید یا اینکه چاق هستید، سعی کنید وزن خود را کم کنید.
- از طریق تغذیه مناسب و ورزش منظم وزن مناسب و سالم را حفظ کنید.
اگر دربارهی درمان سنگ صفرا سوالی دارید میتوانید پرسش خود را خود را در قسمت نظردهی که در پایین این صفحه است بگذارید تا پزشکان و کارشناسان دکتردکتر در کمترین وقت ممکن به سوالات شما پاسخ دهند.
سنگ صفرا از کجا دفع میشود؟
روشهای مختلفی که برای دفع سنگ کیسه صفرا وجود دارد، این سنگ ار از طرق گلو (اندوسکوپی) یا جراحی و باز کردن شکم این سنگها دفع میشوند.
عوارض برنداشتن سنگ کیسه صفرا
اگر سنگ کیسه صفرا را برندارید، مایع آن به مرور در کیسه صفرا تجمع پیدا میکند و در نتیجه ترشحات غلیظتر و تعداد سنگها بیشتر میشود. این شرایط باعث سخت شدن شرای و در نتیجه تهدید زندگی بیمار میشود. برای همین توصیه میکنیم تا در اسرع وقت، برای درمان سنگ کیسه صفرا اقدام کنید. برای ثبت نوبت دکتر هم میتوانید از سیستم آنلاین دکتردکتر استفاده کنید.
بهترین دکتر برای درمان سنگ کیسه صفرا
سنگ صفرا یک اختلال شایع است که علائمی مانند درد شدید در قسمت بالای شکم و تهوع را به همراه دارد. درمان سنگ صفرا بسته به اندازه سنگ، شدت علائم و شرایط فردی بیمار، میتواند شامل تغییر رژیم غذایی، استفاده از داروهای درمان سنگ صفرا و در موارد شدیدتر، جراحی باشد. رژیم غذایی مناسب، شامل غذاهای کم چرب و پر فیبر، در پیشگیری از التهاب صفرا و تشکیل سنگهای جدید بسیار مؤثر است. همچنین، کاهش وزن سالم نیز میتواند به بهبود وضعیت افراد مبتلا به سنگ صفرا کمک کند. اگرچه طب سنتی و گیاهان دارویی گاهی برای درمان سنگ صفرا پیشنهاد میشوند، اما برای تشخیص دقیق و درمان قطعی، مراجعه به پزشک متخصص گوارش ضروری است. پزشک با بررسی علائم بیمار و انجام آزمایشهای لازم، میتواند بهترین روش درمانی را انتخاب کند. به طور معمول، سنگ صفرا چند میلیمتری نیاز به عمل جراحی ندارد و با تغییر سبک زندگی و درمانهای دارویی قابل کنترل است. با این حال، در صورت بزرگ شدن سنگها یا ایجاد عوارض، جراحی ممکن است ضروری باشد. صفرا نقش مهمی در فرایند گوارش دارد و سنگ کیسه صفرا میتواند با اختلال در این فرآیند، مشکلات گوارشی ایجاد کند. بنابراین، تشخیص و درمان زودهنگام سنگ صفرا از اهمیت بالایی برخوردار است. با استفاده از سامانه دکتردکتر میتوانید به بهترین دکترهای گوارش دسترسی داشته باشید تا روند درمان خود را شروع کنید.
سوالات متداول
منبع:
niddk.nih.gov
با سلام
٥ ماه گذشته درد شديد داشتم و در سونوگرافى مشخص شد كه كيسه صفرا داراى سنگ هاى متعدد به ابعاد ٦ م م بود
اورسوفار مصرف كردم و بعد از يكماه سنگ ها حل شد و لجن ماند
در ماه هاى بعد لجن هم رفع شد و ٢ ماهه كه سونوگرافى نه سنگ نه لجن نشان نمى دهد
آيا صلاح هست كه مصرف قرص اورسوفار حذف گردد؟
سلام
بله
سلام چند سالی است درد در ناحیه شکم دارم به دکتر متخصص گوارش مراجعه کردم بعد از معاینه گفتند ورم روده دارم دارو مصرف کردم و تامدتی خوب بودم اما مجددا دردها برگشته نفخ شکم خیلی دارم زیاد آروغ می زنم آنزیم آلکالین فسفات من 400 بود سونو انجام دادم گفتند یک سنگ 5 میلی متری در کیسه صفرا دارم به نظر جنابعالی تمام این دردهای گذشته مربوط به همین سنگ است یا همان ورم روده بوده و الان باید عمل کنم یا خیر؟
سلام وقتتون به خیر مادر من ۸۱ سال داره سنگ صفری داره و درد شدید دکتر هم میگه به خاطر سن بالا نمیتونیم عمل کنیم و هیچ دارویی بهش نمیدن خیلی درد داره چیکار میشه کرد براش؟
سلام و عرض ادب و خسته نباشید.من سنگ ریزه 3,5سه نیم میلی سنگریزه کیسه صفرا دارم آیا نیاز به عمل داره .و اگه نیاز به عمل نداره با چه نوع دارویی خوب میشه لطفاً راهنمایی کنید تشکر لطفاً جواب به متن نام خودم ثبت بشه
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارین میشه فعلا صبر کرد و دارو و رژیم داد
اورسوبیل روزی یکی کمک کنندس
سلام
اگر درد دایمی نیست و سایز سنگ خیلی بزرگنیست فعلا درمان دارویی مثل اورسوبیل و مسکن زیر نظر متخصص
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.
سلام
خیر سنگ ، ورم و نفخ و آروغ نمیدهد و این علایم مربوط به گاستریت است
سلام من سه ساله سمت راستم درد میکنه سنو گرافی گرفتم گفت سنگ کیسه صفرا 23میلی متر دارم وکبدم هم چرب گرید 1و2 است دارو بهم داده برا دوهفته آیا بعدش عملی نیاز است ممنون میشم پاسخ بدهید
روش ERCP برای درمان سنگ کیسه صفرا مناسب هست یا عمل ؟
سلام
بستگی داردسنگ کجا باشد
اگر خود کیسه صفرا باشه عمل
اگه در مجاری باشه Ercp
من دو سال قبل سونوگرافی شدم هیچ علامتی مبنی بر صفرا نداشتم،میخواستم بدونم هر چند سال یکبار باید برای معاینه ی کیسه صفرا سونو گرافی شد؟چون پدر و مادرم صفرا داشتند سواله برام
سلام
اگر علایمی ندارید نیاز به غربالگری نیست
سلام
وقت بخیر
من امروز سنو گرافی دادم ۶۵ mmسنگ دارم
آیا با دارو دفع میشه
سلام
خیر بعیده ، سایزش بزرگ هست
سلام مامانم ۱۸ میل سنگ صفرا داره دردش این روزاها شدید شده ایا درمان بدون جراحی وجود دارد
سلام
اگر درد دارند خیر
سلام من دوقلو باردار بودم در ماه های آخر بارداری یه دفعه افزایش آنزیم ها کبدی و پلاکتم پایین اومد در هفته ۳۷ زایمان کردم الان بیست و دو روزه زایمان کردم دکتر داخلی برام سونوگرافی و آزمایش نوشته بود آزمایشم خوب بود ولی تو سونوگرافی سه سنگ ریزه در داخل کیسه صفرا داشتم کمتر از ۳ میلیمتر آیا میخواستم ببینم با دارو این سنگ ها رفع میشه
سلام
فعلا درمان با رژیم و دارو است
سلام من سی تی اسکن انجام دادم چند ماه پیش برا کرونا بعد تو سی تی اسکنم دیده شده سنگ هفت میلی دارم نه درد دارم نه علاعمی میشه با دارو از بین برد
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارین میشه فعلا صبر کرد و دارو و رژیم داد
سلام وقت بخیر
حدود یک سال میشه که سنگ کیسه صفرا دارم و 14 میلی متر میباشد و داکتر مراجعه کردم گفتند باید جراحی شود ایا میشود بدون جراحی و یا از دارو استفاده کنم و لطفا رهنمایی کنید؟
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو دارین حراحی لازمه
سنگ صفرا 14میلی متر چگونه ازبین ببرم
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارین میشه فعلا صبر کرد و دارو و رژیم داد
سلام وقتتون بخیر من ۳۷سالمه چندماه که ماهی یکی دوبار دردای شدید داشتم که فکر کردم معده ام هستش ولی چند روز پیش سونو دادم گفتن سنگ ۲۵میلی در ناحیه فوندوس صفرا دارم دکترم گفته عمل لازمه بنظرتون میشه بدون عمل کنترل کرد؟
سلام
اگه درد شدید بوده خیر
سلام من ۳۷ ساله هستم ۴سال پیش سونوگرافی کردم هیچ مشکلی نداشتم اما یک هفته پیش مجدد سونوگرافی کردم گفت چند تای سنگ ریز در صفرا دارید و تا حالا هم هیچ دردی نداشتم آیا با دارو این سنگ ریزها دفع میشن یا نه باید جراحی کنم ممنونم راهنمایی کنید
سلام
اگه هیچعلامتی ندارین فعلا دارو کافیه
سلام ببخشید من سونو دادم دو تا سنگ کیسه صفرا ۱۵ میلی دار م به نظر شما باید چکار کرد
سلام
بستگی به علایم ، درد، زردی، انزیم کبدی دارد اگر هرکدام مشکل داشت جراحی لازمه
سلام وقت بخیر من 47 سالمه . اتفاقی رفتم سونو تشخیص سنگ صفرا 8 م م دادن ودو پولیپ 2 و3 م .م دارم ایا باید عمل کنم یا با دارو رفع میشه ؟ در ضمن هیچ علائمی ندارم . ممنون میشم راهنماییم کنین
سلام
فعلا مصرف قرص اورسوبیل و تکرار سونوگرافی ۳ ماه دیگر
سلام من ۴۳ سال دارم و سنگ صفرا دارم اول که شن ریزه بود دردام شدید بود ولی الان تو سونو گفتن به سنگ تبدیل شده ولی با این حال بازم بعضی مواقع درد به شکم ودست وپشتم میزنه. ایا باید حتما عمل کنم؟ واگه عمل نکنم خطری به جز درد داره یا نه
سلام من الان 30سالمه خودمم 15هفته باردار هستم هیچ دردی هم ندارم کیسه سفرام 15میل سنگ دارم میشه راهنمایی کنید چکار باید بکنم
سلام
این خوبه که دردی ندارین
اما جهت بررسی دقیق تر با توجه به بارداری، ویزیت شین
اگه جراحی لازم باشه تو ماه های ۴تا ۶ انجام میشه
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.
سلام
اگه دردا شدید بله عمل لازمه
بله خطر انسداد و التهاب و عفونت داره
سنگ کیسه صفرا ۱۴ میلی متر دارم ،برای درمانان باید حتما جراحی صورت گیرد یا با دارو هم رفع می شود
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارین میشه فعلا صبر کرد و دارو و رژیم داد
سلام خسته نباشید من چندروزپیش برای چکاپ ازکلیه وکبد وکیسه صفرا انجام دادم درجواب سونو سنگ صفرا ۸م م دارم گاهی اوقات پهلوی راست توی دنده م دردمیگیره کبدوآنزیم کبدم نرمال هست آیا لازم به جراحی صفرا هست یا بادارو رفع میشودممنون میشوم پاسخ دهیدبه پزشک مراجعه کنم یا ازداروخانه قرص اورسوبیل بگیرم ومصرف کنم
سلام اگر درد راجعه دارین ویزیت شین عزیز
سلام من ۶سال پش عمل کردم سنگ رادرآوردند بازم درد دارم ولی کم چکار کنم
سلام
باید ویزیت شین تا درصورت نیاز mri انجام شه
سلاممن قرص وارفارین میخورم سنم هم ۶۶ سال است یک سنگ ۱۷ ویک سنگ ۱۴ ومقدار سنگریزه دارم باتوجه به قرص وارفارین من میت نم عمد کنم وآیا با لیزر میتونم از این کارو نجات پیدا کنم
سلام
میتونین عمل کنین
با نظر متخصص قلب و بیهوشی اقدام کنید
سلام وقت بخیر سنگی به دیامتر 11م. م در کیسه صفرا رویت شده یکبار درد شدید در قفسه سینه وسمت راست داشتم نیاز به دارو یا عمل جراحی دارم
ممنون میشم
سلام
اگه دیگه درد ندارین و افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارین میشه فعلا صبر کرد و دارو و رژیم داد
سلام مامانم سنگ ریزصفرا داره کیسه صفرا کلا سنگ ریزه آیا نیاز به جراحی داره 🥺
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارین میشه فعلا صبر کرد و دارو و رژیم داد
سلام
امروز متوجه شدم کیسه صفرا سنگ ده سانتی داره از طریق سونوگرافی
درد شدید زیر قفسه سینه سمت راست شکم و کلیه و پشت کمر و شونه ها دارم
پوستم گاهی چنان رنگ زرد میگیره مثل زردچوبه
آیا باید عمل کنم یا با دارو برطرف میشود؟
ممنون از پاسخگویی
سلام
خیر! با توجه به علایم جراحی لازمه
سلام پسر نه ساله ام دو تا سنگ صفرا دارد چهار میلی و سه میلیمتر دو ماه کپسول اورسوفار مصرف کرده دیروز بردم سنوگرافی سنگها شکسته نشدن راهنمایی کنید لطفا
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارین میشه فعلا صبر کرد و دارو رو مصرف کنید و غذای چرب و سنگین نخورید
سلام،من سنگ کیسه صفرا دارم،دکترم بهم استامینوفن،میترونیدازول،سیپروفکتوپنتو پرازول دادن بخورم،ولی درد زیادی دارم وبعضی وقتا از تحمل من خارج میشه،میشه راهنمایی کنید تابدونم برای اینکه درد کمتری داشته باشم چه دارویی بخورم،ممنون از راهنماییتون
سلام
اگه درد زیاد باید جراحی کنید حتما
باسلام- من گاهی وقتها درد در ناحیه کمر داشتم که یه روز با درد شدید مواجه شدم و ازمایش دادم و انزیمهای کبدیم به شدت بالا بود. با اندوسونو صفرا پر از لجن و کمی سنگ بود که گفتند باید جراحی شی. دوماه کپسول اورسوداکسی کوئیک اسید رو استفاده کردم در خوردن غذا مراقبت کردم هیچ دردی نداشتم ،دوباره ازمایش دادم همه چی نرمال بود فقط با اندوسونو گفتن صفرا شن ریزه داره و مقدار بسیار کمی لجن- مجرا هم تمیزه تمیزه، با این اوصاف اگر من مصرف قرص رو ادامه بدم ایا لازمه جراحی کنم؟
سلام
زیر نظر فوق تخصص گوارش درمان را ادامه دهید و ازمایش انزیم کبدی هم تکرار شود
پدر من ۸۰ساله هستند ۶۰ کیلو وزن دارد وقد ۱۷۰ سنگ صفرا ۱۳میلیمتری دارد آیا باید عمل کند
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارن میشه فعلا صبر کرد و دارو و رژیم داد
سلام خسته نباشید خانم دکتر…من بیست سال پیش سونو دادم گفتن کیسه صفرا سنگ دار…الان ۶۰سال دارم دوباره سونو دادم گفتن کیسه صفرا جمع شده سنگ ۲۰میلی داره وکبدم چرب گرید بین ۲تا۳دردی هم ندارم لطفا راهنمایی کنید….ایا کبد چرب برطرف میشه کیسه صفرا بردارم
سلام
خیر کبد چرب ربطی نداره
باید ازمایش آنزیم کبدی و بیلی روبین بدین
بسیار مفید وقابل درک بود
سلام وقت بخیر
حدود دو سه هفته درد های شکمی داشتم و بعد از چند دقیقه تا یک ساعت رفع میشد. تا اینکه سه روز پیش درد گرفت ولی خوب نشد و رفتم آزمایش و سونوگرافی دادم گفتن که چند سنگ که بزرگترینش شش میلی هست و لجن و التهاب بنظر میرسه.و دکتر امپرازول و مترونیدازول و یک آنتی بیوتیک تجویز کرد و گفت حدودا 50 روز دیگه عملش کن.
دردش کمتر شده ولی نمیتونم کارای روزمره و شغلمو انجام بدم.
راهی بجز عمل هست؟
سلام
خیر
سلام من سنگهاي متعدد دارم بزرگترينش 13 ميلي متره
بهترين روش جيه؟
هيچ علامتي هم ندارم
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارین میشه فعلا صبر کرد و دارو و رژیم داد
سلام
حدود ٢ ماه پيش پس از چندين مرتبه درد شديد و سونوگرافى مشخص شد تعدادى سنگ به ابعاد ٦م-م دارم
اما كبد سالم برد دكتر روزى ٣ قرص اورسوفار تجويز كرد
بعد از دوماه رفتم مجدد سونوگرافى و سنگ مشاهده نشد تنها اسلاژ خيلى جزئي وجود داشت اما متاسفانه كبدم چرب شده گفتن بين گريد ١ و ٢ هست
آيا قرص اورسوفار و دفع سنگ صفرا در ايجاد كبد چرب نقش داشته؟
الان روزى ١ عدد قرص ليوركر و ٢ عدد اورسوفار مصرف مى كنم
آيا با توجه به چرب كردن كبد مصرف اورسوفار قطع بشه؟
اگر قطع كنم آيا اسلاژ تبديل به سنگ نميشه مجدد؟
لطفا راهنمايي كنين
سلام
خیر ربطی به کبد چرب ندارد.
روزی یکی بخورید
سلام پسرم ۱۶ سالشه سنگ صفرا ۶ میلی داره دارو مصرف میکنه خیلی نگرانم
سلام
اگه آنزیم کبدی و بیلی روبین نرماله نگرانی ندارد
سلام پس از سونوگرافی ضایعه اکوژن به قطر ۵.۶ م م متصل به جدارکیسه صفرا و اکوی پارانشیمال کبد بطور یکنواخت به نفع کبد چرب گرید ll مشاهده شده است .. لطفا راهنمایی فرمایید .. سن ۴۵ سال
سلام
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید من ۱۹سالمه و وزنم تقریبا ۱۳۰کیلو و ۲۰سنگ صفرا ده میل (یک سانتی) و درد در ناحیه معده و شکم دارم
دو سوال داشتم
۱ میتونم عمل لاپاروسکوپی انجام بدم ؟
۲ این عمل با توجه به شرایط بنده خطرناک هست ؟
ممنون
سلام
بله میتونین
خیر خطرناک نیست
سلام وقتتون بخیر من سونو کردم که دکتر تشخیص داد شن کیسه صفرا دارم و هنوز سنگ نشده و اینکه کبد چرب دارم و کم خون هم هستم و زیاد یبوست میشم الان طرف کیسه صفرا درد دارم و دارو هم دکتر نداد بهم، لطفی کنید بهم بگید چه دارویی بخورم و که شن برطرف بشه و دردم راحت بشه
سلام
اگه درد زیاده باید جراحی کنین و دارو فایدع ندارد
سلام عرض ادب واحترام لطفا کمک کنید چطوری سنگ صفرا ازنوع ریز کمکم کنید که عمل نکنم اگرراهی هست ویا دکتری اطلاع دارید راهنمایی کنید کمال تشکر
سلام
باید شرح حال کامل مثل سن و جنس و شدت درد، ازمایش ها، و…اخذ شود
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با جراح عمومی استفاده کنید.
سلام من سنگ 14 م م درصفرادارم آیا باید حتما عمل کنم یابادارو رفع میشه
سلام
اگه درد ، افزایش انزیم کبدی، زردی، التهاب در سونو ندارین میشه فعلا صبر کرد و دارو و رژیم داد
سلام.سونو گرافی کردم وتشخیص سنگ صفرا داده شده.البته هیچ دردی ندارم و برای کبد م رفته بودم.در سونو التهاب دیواره ۴میلی متر و بزرگی سنگها ۱۴ میلی عنوان شده.لطفا نظرتان را بفرمایید….با تشکر
سلام
اگه التهاب ذکر شده برای معاینه و بررسی دقیق با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
با سلام.من با درد شدید شکمی به دکتر مراجعه کردم . بعد از آزمایش خون و سونو مشخص شد سنگ صفرا 9 میلیمتری دارم و آنزیم های کبدم بسیار بالا بود . یک پزشک مراجعه کردم گفت چون صفرام سالم هست لازم نیست خارج بشه ، ولی یک دکتر دیگر مراجعه کردم گفت باید خارج کنم. بعد از یکماه آنزیمهای کبدم تا حدودی پایین آمد و بیلی روبین هم نرمال شدو MRCP هم نرمال بود. آیا لازم هست صفرام را خارج کنم؟
سلام
بله لازمه
در ضمن خود کبد هم باید بررسی بیشتر بشه
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
با سلام
من درد شدید داشتم و در سونو چندتا سنگ به ابعاد 6 م تشخیص داده شد
یک ماه اورسوفار مصرف کردم در سونو جدید سنگی دیده نشد و فقط لجن مختصری مشاهده شد
الان باید چیکار کنم؟ دیگر نیاز به عمل نیست؟
سلام
ادامه دارو تا یک ماه و پیگیری علایم
سلام سنگ ۲۲ میلی دارم بدون درد آیا بدون جراحی با دارو می توان سنگ را از بین برد .۳۶ ساله و خانم هستم
سلام
بعید است
سلام من سنگ کیسه صفرا دارم دکتر گفت بزرگه تا در. نگیره کاری نمی کنیم ولی دارویی نداد که سنگ ریز شه
سلام
داروی خاصی ندارد، اورسوبیل با نظر پزشکتان میتوانید مصرف کنید