سیروز کبدی و علائم و درمان‌های آن را بهتر بشناسیم

درمان سیروز کبدی
اشتراک گذاری 230 نظر

سیروز کبدی یا تنبلی کبد پاسخ کبد به ضایعاتی است که به آن وارد می‌شود. در این مطلب با این بیماری بیشتر آشنا می‌شویم.

سیروز کبدی چیست؟

سیروز کبد وضعیتی را توصیف می‌کند که در آن بافت زخم به تدریج جایگزین سلول‌های سالم کبدی می‌شود. این بیماری خود را با سرگیجه شدید، بواسیر و یبوست معمولا نشان می‌دهد. سیروز کبدی یک بیماری پیشرفته است که طی سال‌ها به آرامی در حال رشد است. در صورت عدم درمان این بیماری و ادامه یافتن این روند، عملکرد کبدی مختل می‌گردد. برای ایجاد سیروز، طولانی مدت، آسیب مداوم به کبد باید رخ دهد. هنگامی که بافت سالم کبد تخریب و با بافت اسکار جایگزین می‌شود، وضعیت جدی می‌شود که این وضعیت می‌تواند جریان خون به کبد را متوقف کند. این بیماری به علت بسیاری از بیماری‌ها و بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت و مصرف مداوم الکل رخ می‌دهد. در ادامه با نحوه تشخیص و درمان سیروز کبدی بیشتر آشنا می‌شویم.درمان سیروز کبدی

عوارض جانبی سیروز کبدی

عوارض سیروز می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

فشار خون بالا در وریدهایی که خون کبد را تأمین می‌کنند. در مقاله عوارض فشار خون بالا بیشتر در مورد این موضوع توضیح داده شده است.

تورم در پاها و شکم. پرفشاری پورتال می‌تواند باعث احتباس مایع در پاها (ادم) و در شکم (آسیت) شود.

بزرگ شدن طحال (splenomegaly). پرفشاری خون پورتال همچنین می‌تواند باعث تغییرات در طحال شود. کاهش سلول‌های سفید خون و پلاکت‌ها در خون شما می‌تواند نشانه سیروز با پرفشاری خون پورتال باشد.

خون ریزی. پرفشاری خون پورتال می‌تواند خون را به رگ‌های کوچکتر هدایت کند و باعث افزایش اندازه آنها و تبدیل شدن آنها به واریس شود. این بارهای اضافی تحت تأثیر بارگذاری قرار می‌گیرند، این رگ‌های کوچکتر می‌توانند موجب بروز خونریزی شدید شوند. خونریزی تهدید کننده حیات بیشتر زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌ها در مری  (واریس مری) یا معده (واریس معده) پاره می‌شوند. عفونت‌های باکتریایی یک عامل مکرر برای خونریزی هستند.  درمان واریس نیز با روش‌های مختلف مانند لیزردرمانی انجام می‌شود.

عفونت بدن. اگر سیروز کبدی دارید، بدن شما ممکن است دچار بیماری عفونی شود.

سوء تغذیه سیروز ممکن است در پردازش مواد مغذی اختلال ایجاد کند که منجر به ضعف و کاهش وزن می‌شود.

جمع آوری سموم در مغز (آنسفالوپاتی کبدی). کبد آسیب دیده از سیروز قادر به پاک کردن سموم از خون و همچنین کبد سالم نیست. سپس این سموم می‌تواند در مغز ایجاد شود و سبب سردرگمی و اختلال روانی شود.

یرقان زمانی اتفاق می‌افتد که کبد بیمار بیلی‌روبین را به میزان کافی از خون شما حذف نمی‌کند.

افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد.

نارسایی حاد مزمن کبدی.

درمان سیروز کبدی

جلوگیری از ابتلا به سیروز کبدی

خطر ابتلا به سیروز را با مراقبت از کبد خود کاهش دهید اگر سیروز دارید، الکل مصرف نکنید.

یک رژیم سالم بخورید رژیم غذایی مبتنی بر گیاه را که پر از میوه‌ها و سبزیجات است را انتخاب کنید. دانه های کامل و منابع نادر پروتئین را انتخاب کنید. مقدار غذاهای چرب و سرخ شده‌ای که می‌خورید را کاهش دهید.

حفظ وزن سالم. مقدار بیش از حد چربی بدن می‌تواند به کبد شما آسیب برساند. اگر چاق و یا اضافه وزن دارید با دکتر سیروز کبدی خود در مورد یک برنامه کاهش وزن صحبت کنید.

تشخیص سیروز کبدی

گفتنی است آب آوردن شکم در سیروز کبدی به دلیل افزایش فشار در ورید پورت و کاهش تولید پروتئین‌های آلبومین توسط کبد است که منجر به نشت مایع به داخل حفره شکمی می‌شود.

برای تشخیص و شروع درمان این بیماری روش‌های زیر کاربرد دارد:

بیوپسی کبدی

افراد مبتلا به سیروز کبدی در مرحله اولیه معمولاً علائم ندارند. اغلب، این بیماری از طریق یک آزمایش خون معمولی یا چک آپ تشخیص داده می‌شود. پزشک ممکن است برای اطمینان از ابتلا به سیروز کبدی و آغاز روند درمان این بیماری یک یا چند آزمایش آزمایشگاهی را تجویز کند. بیوپسی نمونه بافتی (بیوپسی) برای تشخیص سیروز ضروری نیست. با این حال، پزشک ممکن است از آن برای شناسایی شدت، میزان و علت آسیب کبدی استفاده کند.

درمان سیروز کبدی

تست‌های آزمایشگاهی:

عملکرد کبد. سطح بیلی‌روبین خون بررسی می‌شود.

عملکرد کلیه. سطح کراتینین خون و ادرار بررسی می‌شود، زیرا در مراحل بعدی سیروز (سیروز پراکنده شده) ممکن است عملکرد کلیه کاهش یابد.

آزمایشات برای هپاتیت B و C.

انعطاف پذیری رزونانس مغناطیسی یا انعطاف پذیری گذرا. این تست‌های غیر تهاجمی تصویربرداری، سختی یا سخت شدن کبد را تشخیص می‌دهند و ممکن است نیاز به بیوپسی کبدی را از بین ببرد.

سایر تست‌های تصویربرداری MRI، CT و سونوگرافی کبد نیز برای ایجاد تصاویر از کبد امکان دارد مورد استفاده قرار بگیرد.

اهداف درمان سیروز کبدی

درمان سیروز کبدی بستگی به علت و میزان آسیب کبد دارد. اهداف درمان این بیماری تسریع پیشرفت بافت اسکار در کبد و جلوگیری از نشانه‌ها و عوارض این بیماری است. در صورت آسیب شدید کبد، ممکن است لازم باشد که در بیمارستان بستری شوید.

درمان سیروز کبدی

بعد از تشخیص علت ایجاد سیروز کبدی، روند درمان این بیماری آغاز می‌شود که با توجه به علت و شدت بیماری در افراد فرق می‌کند:

درمان سیروز کبدی الکلی- افراد مبتلا به این بیماری ناشی از سوء مصرف الکل باید نوشیدن الکل را متوقف کنند.

درمان سیروز کبدی

کاهش وزن. در درمان سیروز کبدی ناشی از کبد چرب، افراد مبتلا می‌توانند با کاهش وزن و رعایت رژیم غذایی سالم کبد چرب خود را درمان کنند.

داروها برای کنترل هپاتیت– در درمان سیروز کبدی ناشی از هپاتیت، مصرف دارو ممکن است از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.

پیوند کبد– در موارد پیشرفته سیروز کبدی، هنگامی که عملکرد کبد متوقف می‌شود، پیوند کبد ممکن است تنها گزینه درمان این بیماری باشد. معمولاً افرادی که در معرض عوارض ابتلا به این بیماری، مانند زردی، احتباس مایعات قابل توجه (آسیت)، واریس خونریزی، انسفالوپاتی خون، اختلال عملکرد کلیه یا سرطان کبد، باید این گزینه درمان این بیماری را در نظر بگیرند. سیروز شایع‌ترین علت پیوند کبد است.

درمان عوارض سیروز

پزشک برای درمان هرگونه عوارض سیروز و  نارسایی کبدی ممکن موارد درمانی زیر را تجویز کند، از جمله:

احتباس مایع اضافی در بدن شما. یک رژیم کم سدیم و دارو برای جلوگیری از ایجاد مایع در بدن ممکن است به کنترل آسیت و تورم کمک کند. افزایش مایع شدید مایع ممکن است نیاز به روش‌هایی برای تخلیه مایع یا سایر مداخلات برای کاهش فشار داشته باشد. در بعضی موارد، یک لوله کوچک – یک شنت پورتفستیک داخل مغزی (TIPS) – در داخل ورید درون کبد قرار می‌گیرد تا فشار خون را در کبد کاهش دهد و سرعت انباشت سیال را کند بکند.

در پرفشاری پورتال بعضی از داروهای فشار خون ممکن است فشار خون بالا در رگ‌های آوران کبد را کنترل کنند و از خونریزی شدید جلوگیری کنند. پزشک شما در فواصل منظم آندوسکوپی فوقانی را انجام می‌دهد تا رگ‌های بزرگ شده در مری یا معده (واریس) را که ممکن است خونریزی کند را بررسی کند.

در عفونت‌ها ممکن است آنتی‌بیوتیک‌ها یا درمان‌های دیگری را برای عفونت دریافت کنید.

افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد. پزشک شما آزمایشات خون و سونوگرافی را هر شش ماهه را برای بررسی علائم سرطان کبد توصیه خواهد کرد.

آنسفالوپاتی کبدی ممکن است داروهای تجویز شده برای کمک به جلوگیری از تولید سموم در خون به دلیل عملکرد ضعیف کبد تجویز شود.

درمان سیروز کبدی در آینده

دانشمندان در حال تلاش برای گسترش روش‌های درمانی فعلی برای درمان سیروز هستند، ترکیبی از افزایش غربالگری، تغییر شیوه زندگی و داروهای جدید ممکن است در آینده برای درمان سیروز استفاده شود.

منابع:

medicalnewstoday.com
mayoclinic.org

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

230 دیدگاه در “سیروز کبدی و علائم و درمان‌های آن را بهتر بشناسیم
  • سلام فرزندم sgpt کبدش رو ۱۰۸ هست و ۱۱ سالشه چاق شده قبلا لاغر بود دوساله خیلی چاق شده ۵۵ کیلو هست درمانش چیه لطفا

    پاسخ
    • سلام
      تکرار ازمایش ast, alt, alkp و bill انجام
      سونوگرافی کبد انجام شود
      و با نتایج ازمایش به فوق تخصص گوارش اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ،برادر من کبد الکلی داشتند و دچار واریس مری شدند الان تقریبا یک ساله الکل و ترک کردن وتمام آزمایش هاشون نرمال شده (آنزیم های کبدی،آلبومین،بیلی زوبین)ولی واریس از بین نرفته،آیا احتمال پیوند وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      باید میزان فیبروز کبد بررسی بشه
      به کمک فیبرواسکن میشه مشخص کرد میزان سختی و آسیب کبدی رو

      پاسخ
  • سلام پدر من ۶۵ سالشه سیروز کبدی شدید داره دکترا میگن بخاطر شرایط قلبی نمیتونیم پیوند بزنیم شکم و پاش اب میاره توی بیمارستان با دارو الان حالش خیلی خوب شده ولی میگن پیوند نمیتونیم بزنیم من چیکار میتونم برای اینکه عمر بیشتری کنه جواب بدم و چقدر ممکنه عمر کنه؟

    پاسخ
    • سلام‌ عزیزم
      رژیم غذایی مناسب سیروز
      کنترل بیماری های دیگر مثل قلبی
      چکاپ و مصرف داروها زیر نظر فوق تخصص گوارش
      و از همه مهم‌ تر روحیه خوب

      پاسخ
  • سلام.مادر من اندازه کبدش از ۱۷ به ۱۵ کوچک شده.آیا خطرناکه؟باید چیکار کنیم؟

    پاسخ
    • سلام
      باید آنزیم های کبدی چک بشه و فیبرواسکن انجام شه
      جهت بررسی دقیق به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام توضیحات عالی و مفهوم است ممنون

    پاسخ
  • سلام من رگ کبد من بند هستش وسیروز تشخیص دادن چی باید کرد

    پاسخ
    • سلام
      زیر نظر فوق تخصص گوارش درمان دارویی، رژیم غذایی داشته باشین و به طور دوره ای چاپ بشین

      پاسخ
  • سلام، پدر من سیروز کبدی داشت و عموم هم سیروز کبدی داشت. ممکنه که وراثتی باشه من بیست و نه سالمه باید چکاپ و آزمایش هپاتیت بدم و آزمایش کبدی؟

    پاسخ
    • سلام
      بله عزیز
      علت سیروزشون چی بوده؟

      پاسخ
  • یکی ازاقوام سیروزکبدی خودایمنی گرفتی آنزیم کبدخوبه وعروقش بازه وطحالش بزرگ شده وپلاکت هاش افت کرده سیروز درمرحله ثانویه هست ایاامکان درمانش هست

    پاسخ
    • سلام عزیز
      اصولا به دنبال درمان دارویی سیروز ناشی از خودایمنی، روند بیماری کنترل و بهبود نسبی می یابد
      باید درمان رو شروع کنن و چکاپ مجدد و دوره ای بدهند

      پاسخ
  • سلام ۳۶ سالمه سیروز کبدی دارم دکترم میگه خفیف ۲تا سونوگرافی انجام دادم سونگرافی اولی زخم ۹ بود تو دومی ۲۴ درد پیهلو دارم میخواستم بدونم ممکن زخم کبدم پیشرفت کنه و درد پهلوی راستم بخاطر سیروز کبدیه

    پاسخ
    • سلام عزیز
      مواردی که بهبود سیروز خفیف در اون موثر هست یکی علت سیروزه،
      اگر اتوایمیون باشه و درمان رو به طور مرتب زیر نظر پزشکتون شروع کنین و به طور دوره ای ویزیت شین بهبودی نسبی به مرور زمان حاصل میشه
      در ضمن شدت آسیب و زخم کبد با سونوگرافی معمولی مشخص نمیشه و نیاز به فیبرواسکن یا بیوپسی کبد هست
      حتما باید زیر نظر فوق” تخصص گوارش باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من 3 ماه پیش بخاطر درد مفاصل پیش رماتولوژیست رفتم و ایشون دو روز در هفته برام قرص متوتراکسات دادند الان بعد از سه ماه که رفتم (SGOT,AST) 163 و (SGPT,ALT) 204 و (LDH) 599 شده که خود دکتر گفتند از آثار مصرف متوتراکسات هست و اصلا دیگه نباید مصرف کنم و داروی ZOPIRIN TABLET, DELAYED RELEASE ORAL 500 mg نوشتند خاستم بدونم اولا با قطع متوتراکسات ممکنه آنزیم ها به حالت قبل در بیاد ؟ و این دارو واقعا تاثیری داره یا نه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید بعد از قطع دارو ازمایش مجدد بدین تا مشخص شه آنزیم ها به حالت نرمال برگشته یا خیر

      پاسخ
  • سلام همسر من سیروز کبدی داره و دو تا غده ، وضع مالیمون طوری نیست ک دارو بگیره یا رژیم رو رعایت کنه یا ازمایش و چکاپ بده، اوایل خیلی لاغر شد اما الان دوباره داره ب حالت اول برمیگرده، ایا این خطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله بدون پیگیری و درمان خطرناک هست
      به مرکز بهداشت محل سکونتتون جهت ویزیت مراجعه کنید ، یک سری خدمات رایگان هست و از اونجا میتونن به کمیته امداد جهت درمان معرفیتون کنن

      پاسخ
  • سلام دخترم ۱۸ سالشه هپاتیت اتو وایمیون داره از نظر ظاهری مشکلی نداره بیوبسی هم تازه انجام دادیم و هنوز دارو شروع نکردیم با چه دوز دارویی باید شروع کرد alt150 ..ast200…alp50 هست بلی روبین پایینه و igg هم نرماله و پایین و mrcp کبد هم نرمال بود .

    پاسخ
    • سلام
      شروع داروها فقط با نظر فوق” تخصص گوارش هست عزیز، چون پیگیری و فالو با ازمایش و تغییر تدریجی دوز داروها انجام میشه

      پاسخ
  • سلام صبح بخیر من 19ساله بیماریه ویلسون دارم کپسول دی پنسلامین کنترول میشد ولی متاسفانه برا تشخیص اشتباه پزشک یا آزمایشگاه داروهام قطع کردم بعد9ماه متوجه شدم کبدم آسیب دیده 80درصد الان تحت نظر بهترین پزشک هستم ولی دکتر گفتن کبدم بر نمیگرده آیا واقعا بر نمیگرده

    پاسخ
    • سلام زینب جان.برادر من هم ویلسون دارن.میشه اسم دتر خودتونو لطف کنید وآدرس دکترخوب هم بفرستید

      پاسخ
    • سلام
      اگر فیبروز شده با رعایت تغذیه و ورزش و مصرف منظم دارو زیر نظر پزشکتون و ازمایش دوره ای و دوری از استرس و… کنترل میشه نگران نباشین

      پاسخ
  • سلام من مبتلا به هپاتیت خود ایمنی و سیروز کبدی هستم تقریبا دوساله که درمان و شروع کردم و میزان بیلی روبین خون 0/89 شده و پلاکتام هم 120 و انزیم های کبدی ast 41 و alt18 و کراتین خون هم 0/7 و pt هم 15/3 و ptt 37 ایا ممکنه که سیروز کبدی درمان بشه یا خیر؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      اگر آنزیم های کبدی همش در رنج نرمال باشه، و سیروز شدید نباشه ، چون خودایمنی هست بله ممکن بهبودی حاصل شه و شدتش کم شه
      البته باید زیرنظر پزشک باشین و رژیم غذایی رو رعایت کنین

      پاسخ
  • سلام خواهرم با علائم درد قفسه سینه ،کمردرد وتهوع در بیمارستان بستری شده سونوگرافی کردن گفتن سیروز کبدی ،البته قبلا فشارخون بالا و سردرد داشته ،تقریبا یکسال پیش هم غلظت خون داشت ،فکر میکنین واقعا سیروزه و خطرناک؟

    پاسخ
    • سلام
      سیروز اصولا بدون سر و صدا هست و وقتی بروز میکنه که کبد درگیر باشه
      بدون بررسی ازمایش و سونو نمیتوانم نظری بدهم

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید میخاستم بدونم میانگین عمر یک فردی که مبتلا به سیروز کبد میباشد چقدر میباشد

    پاسخ
    • سلام
      بستگی داره سیروز در چه مرحله ای باشه و علت سیروز چی باشه
      سیروز در زمینه خودایمنی کبد اگر عوارضی مثل افت شدید پلاکت و وتریس شدید مری و آسیت نداده باشه اصولا کنترل میشه
      سیروز در زمینه علل دیگر هم بستگی به عوارض مثل اختلالات انعقادی و افت پلاکت، میزان آلبومین، بیلی روبین ، واریس مری و …..داره

      پاسخ
  • سلام من دختر ۲۹ ساله ای هستم ک حدود دو سال هست به سرطان روده متاستاتیک مبتلا هستم حدود ۱۰ روز پیش به دلیل کلنژایتیس تحت درمانم و اوضاع بهتره اما امروز احتباس ادراری گرفتم میخواستم بدونم به التهاب صفرا مربوط میشه یا بیماری کلیوی هست؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      اول عفونت ادراری بررسی شه

      پاسخ
  • سلام
    من دوسه سالی بود پلاکتم روی 100 تا 120 بود سونو دادم گفتن طحالت بزرگ شده و قسمت سمت راست کبدت کوچک شده، وزن من165کیلو و 8 سال دیابت داشتم نه ورم داشتم نه خارش نه هیچ مورد دیگه ،الان با رژیم وزنم حدود 135 شده و قند خونم بالاتر از 100 نمیاد، صورتم پر از جوش بود که حالا بسیار کمتر شده، بیلیروبینم1.59 بود ،سوالم خدمت شما اینه آیا با کاهش وزن همینطوری که مشکل دیابتم حل شد میتونم امید داشته باشم سیروزم خوب شه ؟ یا بهترین کاری که میشه کرد اینه که کبدم بیشتر از این تخریب نشه ؟ ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      اگر علت سیروز مشخص شه مثلا خودایمنی باشه با درمان میشه کنترلش کرد
      باید به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید
      اگر تهران هستین به دکتر سید موئد علویان مراجعه کنید

      پاسخ
      • خیر ،مشکل نقص اتو ایمیون و هپاتیت با توجه به آزمایشهام نبود .پس غیر قابل درمان هست ؟!

      • نمیشه اینطور گفت
        بنظر من استرس رو از خودتون دور کنید و زیر نظر فوق تخصص گوارش باشین

  • سلام، پدر من ۷۳ سال دارند و دو سال هم هست که سیروز کبدی دارند و تخت درمان با دارو و رژیم هستند. حدود ده روزه که حالشون بد شده و دو مرتبه آب شکمشون رو کشیدند اما دکترشون میگن که کبد کار نمیکنه و دسگه کار خاصی نمیشه براشون انجام داد. چون سن شون هم بالاست نمیتونن پیوند بزنند. در اینصورت چه مدت می‌تونه با این وضعیت ادامه بده؟ الان هوشیار هستند و آزمایش هاشون هم نرمال هست. اما بدنشون مجدد آب آورده. براشون اسپیرونولاکتون ۱۵۰ و فروزماید ۶۹ تجویز کردند.

    پاسخ
    • سلام
      در مورد طول عمر نمیشه نظری داد برخی با سبک زندگی سالم با وجود سیروز سالهای طولانی عمر میکنن

      پاسخ
      • خسته نباشید ، کسی که کاندید پیوند کبد هست اما به خاطر شرایط سن نمیتونه پیوند بزنه باید چی کار کنه؟ یعنی کاندید پیوند کبد ، در چه حد کبدشون کار میکنه؟

      • سلام
        درمان دارویی انجام بدن
        و مراقبت تغذیه ای
        و پیشگیری از عفونت ها

  • سلام، پدر من ۷۴ سالشون هست و سیروز کبدی دارند.در مدت دو سال دو مرتبه آسیت داشتند و یک مرتبه هم واریس های معده شون پاره شده . الان تحت درمان با دارو و رژیم هستند. میزان MCV=۱۰۶ و MCH=۳۸ و PLATELET=۶۲ هست. الان با این وضعیت نیاز به پیوند دارند؟

    پاسخ
    • سلام
      بله با مشورت پزشکشون در لیست پیوند باشه هرچند سنشون بالاس و این ممکن احتمال پیوند رو کم کنه

      پاسخ
  • من محمد زرین طاهری هستم از اتباع مقیم افغانستان, از مطالب و معلومات ارزنده شما وخدمات پزشکی درمانی شما نهایت قدر دانی می نمایم, به امید یک ایران طبی و پیشرفته به مثل آمریکا و هندوستان
    تشکر…

    پاسخ
    • 🌸🌸

      پاسخ
  • سلام
    مادر من 73 ساله هستند و پس از تزریق دوز سوم واکسن اسپایکوژن دچار تجمع آب در شکم و عوارض ان شدندکه پس از مراجعه به پزشک و سونوگرافی، سیروز کبدی بی علت تشخیص داده شد. لطفا در این زمینه یک متخصص خوب در اصفهان معرفی کنید. علایم ایشان در حال حاضر بی اشتهایی و تلخی دهان و ضعف و ناتوانی حرکتی است. در حالی که قبل از تزریق واکسن این علایم را نداشتند.

    پاسخ
    • سلام
      دکتر مهدی احمدیان
      دکتر محسن اسماعیلی

      پاسخ
      • سلام ممنون از وقتی که میزارید برای پاسخگویی
        پدر من مبتلا به سیروز هستند
        الان زیر نظر پزشک هستند و رژیم غذایی و ورزش بصورت ۱ساعت پیاده روی ملایم در روز انجام میدن.
        دیابت دارند و چون متفومین براشون خوب نیست انسولین میزنند
        زمینه چشمانشون زرد هست و وزن نسبتا زیادی از دست دادن
        چندوقت یکبار باید آزمایش بدن؟
        آنزیم های کبد باید چند باشه که خطری نداشته باشه؟ فعلا واریس مری هم ندارن.

      • سلام عزیزم
        آنزیم های کبدی و بیلی روبین در رنج نرمال باشند
        البته فقط این کافی نیست، سایر آیتم ها مثل inr و فاکتورهای انعقادی، آلبومین هم باید نرمال باشن

  • سلام پدرم ۷۳ساله است و سیروز کبدی دارن و دو مرحله اسیت شکمی داشتن تحت درمان با لازیکس و الداکتون هستن تحت ویزیت فوق گوارش هم هستند نیاز به اقدام خاصی هست

    پاسخ
    • سلام
      رعایت رژیم غذایی و مصرف داروها
      و ویزیت دوره ای

      پاسخ
  • سلام ببخشین منinr خونم ۱.۲ هست تمام آزمایشات کبدی انجام دادم نرمال بوده فیبرواسکن کردم ۴.۵ F0 بود سیتی اسکن باتزریق و ام آر آی هم انجام دادم نرمال بود دکتر گوارش منو پیش دکتر خون فرستاد بابا inr ایشون گفتند باید پرو بیوتیک مصرف کنی فاکتور ۷ انعقادیت پایینه کمبود ویتامین کا داری به من ویتامین کا تزریق کرد که inr از ۱.۳۴ به ۱.۱ رسید. دکتر میترسم مشکل کبدی داشته باشم

    پاسخ
    • سلام
      اگه همه بررسی نرماله جای نگرانی نیست
      ۶ ماه دیگر ازمایش آنزیم کبدی بدین

      پاسخ
  • سلام مادر من ۷۵ ساله و تشخیص سیروز دادن افت پلاکت دارن ۸۸ هزار و اسیت شکمی و ورم پا ایا تواین سن میوند کبد انجام میشه کرمان ناامیدمان کردن

    پاسخ
    • سلام
      پیوند کبد
      باید مدارکشون ببرین مرکز پیوند شیراز یا تهران

      پاسخ
  • سلام دکتر برای همسرم ازمایشات کبدی داد و در فیبرو اسکن نتیجه رو گفته گرید f4 ضمنا همسرم نارسایی کلیه هم داره یعنی فقط یک کلیه اش کار میکنه همش دچار ضعف هست والبته رژیم غذایی بدون گوشت و نمک هم داره ایا درمانی براش هست سنش هم ۶۹ ساله

    پاسخ
    • سلام لازمه كه

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سیروز کبدی دارم شش سال شیراز تحت کنترل و درمان پزشکی هستم برای عفونت چه دارویی استفاده کنم

    پاسخ
    • سلام شما بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام مادرم پنجاه ویک ساله هستن سه سال قبل دکترگفتن بایدازکبدنمونه برداری بشن پیگیری نکردن بیست روز قبل شکمشون آب اورد وواریس داشتند

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر سيروز كبدي بررسي شن لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام. پدرم 70 سال دارند و مبتلا به سیروز کبدی هستند.در آخرین آزمایش خون میزان Bili(T) =3.22 و Bili(D)=0.80 بود.مقدار Protein(T)=6.8 و مقدار AST=25 و ALT=16 و ALK=138 و Albumin=3.77 و AFP=3.89(ELFA) بود. آیا نیاز به پیوند کبدی دارند؟ در حال حاضر رژیم غذایی دارند و تحت درمان داروئی هستند.

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      پدرتون انزیمهای کبدیشون نرماله چطور سیروز دارن ؟ اخه بما گفتن با انزیم نرمال امکان سیروز نیست ، میشه جواب بدین خواهش میکنم ، علت سیروزشون چیه ؟ اگه جواب بدین کمک بزرگی کردین

      پاسخ
    • سلام
      اگه شرایطشون پایدار و آسیت و واریس ندارن فعلا لازم‌نیست اما با نظر پزشکشون تو لیست باشن که اگه شرایط خاصی پیش اومد مشکلی نباشه

      پاسخ
      • میشه لطفا بگید ممکنه تو سیروز انزیمای کبدی نرمال باشه ؟ بمن گفتن اگه انزیما نرمال باشن سیروز نیست ولی اینجا نوشتن با انزیمای نرمال سیروز داشتن ، تو رو خدا جواب بدین

      • سلام
        بله ممکن البته شایع نیست

  • سلام‌من ۳۰ سالمه سیروز کبدی دارم‌ اما درمانمو قطع کردم‌ چه مشکی برام‌بیش میاد

    پاسخ
    • سلام خطرناكه ، ممكنه مايع در شكمتون جنع شه يا احتمال انسفالوپاتي يا كما بالا ميره

      پاسخ
  • سلام پدر من سیروز کبدی داره نزدیک ده روزه که متوجه شدیم دکتر میگه 75درصد کبدش در گیره وقلبش هم 25درصد کار میکنه شکمش اب اورده بود ولی با مصرف چن روز قرص فروزماید خوب شده واریس معده ومری هم نداره ابا امیدی به درمانش هست؟فقط دکتر گفته سدیم رو قط کنه

    پاسخ
    • سلام همسرم 60 سال دارند بخاطر مصرف الکل مشکل کبدی پیدا کردن و انزیمهای کبدی بالا رفته دچار بی اشتهایی شدید شدن طوری که بمدت ۱۰روز که هیچ غذایی مصرف نکردن و میلی به غذا خوردن ندارند و از رفتن پیش متخصص امتناع می‌کنند لطفاً راهنمایی کنید

      پاسخ
      • سلام عزیز
        بدون مراجعه به فوق” تخصص گوارش و تعیین میزان آسیب و التهاب کبد هیچ اقدامی نمیشه انجام داد
        کبد چرب الکلی میتونه در درازمدت و عدم درمان سبب آسیب جدی به کبد و نارسایی کبد بشه

    • سلام درمانشون نگهدارنده هست براي درمان قطعي بايد پيوند كبد انجام دهند

      پاسخ
  • سلام داداش من در دو سالگی به خاطر لاغری ازمایشش دادیم بعد گفتن کبدش مشکل داره و گفتن ببرینش پیش دکتر یوسفی مام بردیمش بعد دکتر یوسفی گفتند که سیروز کبد داره بعد اون بستری کردند ومیخواستند نمونه ازش بگیرند که نتونستند بعد ما یک سال اثلا نبردیمش دکتر الان بردیمش جواب خیلی بدی به ما دادند لطفا جواب من بدید تا سونو گرافی براتون بخانم

    پاسخ
    • سلام
      جواب رو تایپ کنید

      پاسخ
  • خانم دكتر چه رژيمي بايد بگيريم تا سيروس كبدي ما بهتر بشه

    پاسخ
    • سلام
      بدون نمک و چربی، سبزیجات زیاد
      ماهی سالمون، آلبالو، آب زرشک

      پاسخ
  • سلام من 42ساله ام مدت 3ساله خارش شدیدی دربدنم احساس میکنم هرچی ازمایش دادم چیزی از مشگل کبد توش ندیدن میشه بگید الان مشگل من میتونه از کبد باشه

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp ast alt alk.p billi total and direct

      پاسخ
  • سلام
    کبد چرب دارم گرید ۳ قرص خوردم تاثیری نداشت

    پاسخ
    • سلام بايد ورزش هم بكنيد و وزنتونم كم كنيد

      پاسخ
  • سلام سیروز دارم همه علائم دارم چندبار خون بالا وردم به دکتر رفتم جواب نگفتم باید چیکار کنم 30ساله ازتهران

    پاسخ
    • سلام بايد اندوسكوپي شبد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام آیا کم بودن پروتئین خون باعث سیروس کبدی میشود

    پاسخ
    • سلام
      سیروز کبدی سبب کاهش پروتیین میشه

      پاسخ
      • سلام مادرم ۴ ساله سیروز کبدی داره الان آنزیم های کبدی بالا رفته یبوست داره چند روز یه بار دستشویی میره وانم به سختی چیکار کنم

      • سلام
        جهت تجویز دارو و مشاوره دقیق از تماس تلفنی <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; فوق تخصص گوارش استفاده کنید

  • سلام من 4 سال پیش سیروز کبدی خفیف داشتم آیا دوباره باید به پزشک مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام بله
      بايد دوباره سونوگرافي بديدpt bs alb billi total and direct چك شه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    پدر من سیروز کبدی داره. دکتر خیلی ناامیدمون کرده…. یعنی تمام کسایی که این بیماری را دارن باید پیوند بشن؟ توانایی مالی نداریم گفتن پیوند کبد خیلی هزینه داره… یعنی با رژیم و دارو نمیشه کاری کرد؟

    پاسخ
    • دوست عزیز ایشالله پدرتون خوب شده باشه پیوند رایگان فقط پول دارو باید بدین ک اگ دفترچه داشته باشید هزینه چندانی ندار

      پاسخ
    • سلام
      اگه افت پلاکت، واریس مری، تجمع مایع در شکم، و افت آلبومین دارن نیاز به پیوند هست
      در کل سیروز بر اساس آزمایش ها دسته بندی میشه و دربرخی موارد خفیف تر ممکن با رژیم کنترلش کرد

      پاسخ
  • سلام
    خانم بنده 42 ساله به دلیل سرطان خون و لنفوم توی بیمارستان شریعتی تهران بستریه و الان چند روزه که شکم و پاهاش آب آوردن
    دکترا میگن سیروز کبد داره و نمیشه شیمی درمانی رو شروع کنیم
    هم سرطان و هم سیروز کبد
    چه باید کنم؟؟؟؟؟
    لطفا

    پاسخ
    • سلام اول بايد سيروز كبديشون كنترل شه و ادمشون برطرف شه بعد بر اساس وضعيتشون شيمي درمانيو شروع ميكنن

      پاسخ
      • سلام من ۴۹ ساله ام سیروز کبدی دارم عمل اسلیو معده کردم سپس عمل صفرا کردم دکتر حین عمل متوجه مشکل کبدی من شد وبیوبسی از کبد انجام داد دکتر میگه هیچ دارویی نداره فقط وزنت را کم کن درضمن دوتا از خواهرانم به دلیل سیروز کبدی فوت شدند قند وچربی ام باتوجه به کاهش وزنم نور ماله ولی چرا بعداز کاهش وزن بازم سیروز پیشروی کرده وچه درمانی براش هست آیا گوشت قرمز برای سیروز ید است

      • سلام
        نمونه برداری شما اگر به نفع بیماری اتوایمیون هست ( چون ابتلای خانوادگی) داشتین ، ممکن با دارو کنترل و بهتر بشه
        به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید