شایع‌ترین بیماری های کیسه صفرا چیست و چه علائمی دارند؟

پزشک در حال معاینه فیزیکی برای تشخیص بیماری های کیسه صفرا
اشتراک گذاری 175 نظر

درد شکمی، تهوع، استفراغ و یرقان از علائم مشترک بیشتر بیماری های کیسه صفرا هستند. انواع بیماری کیسه صفرا می‌توان به سنگ مجاری صفراوی، سرطان کیسه صفرا، پولیپ کیسه صفرا و کلانژیت اشاره کرد. در صورت مشاهده هر یک از علائم بیماری های کیسه صفرا باید به دکتر گوارش مراجعه کنید. با توجه به اهمیت کیسه صفرا در تجزیه چربی‌‌ها و هضم غذا، باید بیماری‌های مرتبط با این عضو حیاتی را جدی بگیرید. با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 4 دقیقه زمان نیاز دارد، انواع بیماری های کیسه صفرا و علائم آن‌ها را خواهید شناخت.

در انتها، اگر سوالی درباره اهمیت کیسه صفرا و درمان بیماری های شایع کیسه صفرا دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به آن پاسخ خواهد داد.

معرفی انواع بیماری های کیسه صفرا 

همان‌طور که گفتیم بیماری‌های کیسه صفرا شامل مجموعه‌ای از اختلالات است که می‌تواند بر عملکرد این عضو تأثیر بگذارد. برخی از مهم‌ترین بیماری‌های کیسه صفرا عبارتند از سنگ‌های صفراوی، التهاب کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) و سرطان کیسه صفرا. سنگ‌های صفراوی به‌دلیل تجمع کلسترول و مواد دیگر در کیسه صفرا شکل می‌گیرند، التهاب کیسه صفرا اغلب به‌دلیل انسداد مجرای صفراوی توسط سنگ‌های صفراوی رخ می‌دهد و سرطان کیسه صفرا می‌تواند به‌دلیل عوامل ژنتیکی و محیطی توسعه یابد. در ادامه به بررسی جامع‌تر این بیماری‌ها و دیگر اختلالات کیسه صفرا خواهیم پرداخت.

سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا، توده‌های جامدی از جنس کلسترول یا بیلی‌روبین بوده که اندازه آن می‌تواند از دانه‌های شن تا توپ گلف متغیر باشد. این سنگ تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون چاقی، رژیم غذایی پرچرب، دیابت و گاهی کم‌خونی و ژنتیک تشکیل می‌شود. بیمار مبتلا به سنگ کیسه صفرا علائمی همچون درد شدید در ناحیه شکم، حالت تهوع، استفراغ، زردی پوست و تب و لرز را تجربه می‌کند. دکتر گوارش، برای درمان این بیماری، روش‌های درمانی زیر را ارائه می‌دهد:

  • دارودرمانی؛ تجویز داروهای حل‌کننده سنگ‌های کلسترولی
  • جراحی؛ برداشتن کیسه صفرا طی جراحی کوله‌سیستکتومی و رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا که می‎‌تواند شما را به بهبودی کامل نزدیک کند.
  • رژیم غذایی؛ پیشگیری از تشکیل سنگ‌های جدید با کاهش مصرف چربی‌ها و کلسترول

متخصص گوارش، برای تشخیص سنگ کیسه صفرا، به‌عنوان یکی از بیماری‌های گوارشی، از سونوگرافی و سایر مطالعات تصویربرداری استفاده می‌کند.

صفرای بیمار مبتلا به سنگ کیسه صفرا یکی از شایع‌ترین بیماری های کیسه صفرا

التهاب کیسه صفرا

التهاب کیسه صفرا، در اثر انسداد مجرای کیسه صفرا ایجاد می‌شود. این انسداد، می‌تواند ناشی از سنگ‌های صفراوی، عفونت، ضربه به شکم و کاهش خون‌رسانی به کیسه صفرا باشد. علائم این بیماری، درد شدید در سمت راست بالای شکم، تب، تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها و زردی پوست و زرد شدن سفیدی چشم‌ها هستند. متخصص گوارش، در این شرایط، بستری شدن برای دریافت مراقبت‌های پزشکی، تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها برای مقابله با عفونت و گاهی جراحی برای برداشتن کیسه صفرا را توصیه می‌کند.

عدم درمان به‌موقع این نوع از بیماری های کیسه صفرا، عوارض خطرناکی همچون پارگی کیسه صفرا یا عفونت منتشرشده در بدن را در پی دارد. ب

فیستول کیسه صفرا

فیستول کیسه صفرا، شکل‌گیری نوعی مسیر غیرطبیعی بین کیسه صفرا و ساختارهایی همچون روده‌ها و معده است. التهاب مزمن و سنگ‌های صفراوی می‌توانند ایجادکننده این فیستول باشند. در ادامه به علل ایجاد فیستول کیسه صفرا از شایع‌ترین بیماری های کیسه صفرا پرداخته‌ایم:

  • التهاب حاد و مزمن؛ در اثر سنگ‌های صفراوی یا عفونت
  • سنگ‌های صفراوی؛ ایجاد فیستول به دلیل انسداد و فشار زیاد کیسه صفرا
  • تروما یا جراحی؛ تشکیل فیستول ناشی از آسیب واردشده به کیسه صفرا طی جراحی‌های شکمی یا تروماها
  • بیماری‌های التهابی روده؛ افزایش احتمال تشکیل مسیر غیرطبیعی در اثر بیماری کرون

در فرد مبتلا به فیستول کیسه صفرا، علائمی همچون درد شکمی، تب، زردی، مشکلات گوارشی و کاهش وزن و ضعف عمومی ظاهر می‌شود. متخصص گوارش، پس از ارزیابی علائم، به کمک انواع تصویربرداری، آندوسکوپی و آزمایش‌های خون، به تشخیص و درمان این بیماری می‌پردازد. این متخصص، برای مدیریت این بیماری، از آنتی‌بیوتیک، جراحی برای برداشتن فیستول و درناژ یا تخلیه آبسه و عفونت استفاده می‌کند.

کوله‌سیستیت حاد

کوله‌سیستیت حاد، التهاب ناگهانی کیسه صفرا در اثر انسداد مجرای صفراوی توسط عفونت یا سنگ صفرا است. این شرایط، منجر به تجمع صفرا و ایجاد التهاب و عفونت می‌شود. درد شدید شکمی، به‌ویژه در قسمت بالا و راست آن، شایع‌ترین علامت بیماری کوله‌سیستیت حاد است. از دیگر علائم این بیماری، می‌توان به تب و لرز، تهوع و استفراغ، بی‌اشتهایی، زردی و احساس ناخوشی عمومی اشاره کرد. دکتر گوارش، برای درمان کوله‌سیستیت حاد، از مهم‌ترین بیماری های کیسه صفرا، مراقبت‌های زیر را توصیه می‌کند:

  • بستری شدن در بیمارستان برای ارزیابی‌های مداوم و درمان فوری
  • مصرف آنتی‌بیوتیک برای کنترل عفونت
  • مدیریت درد با داروهای تسکین‌دهنده
  • جراحی کوله‌سیستکتومی برای برداشتن کیسه صفرا

عدم درمان به‌موقع این بیماری، عوارضی همچون انفارکتوس کیسه صفرا، پرفوراسیون کیسه صفرا و عفونت‌های شدید را به دنبال دارد. رای آگاهی از اهمیت مراجعه به‌موقع به دکتر گوارش، برای درمان بیماری های کیسه صفرا، مطلب تخصص گوارش چیست را مطالعه کنید.

کوله‌سیستیت مزمن

کوله‌سیستیت مزمن، یک التهاب طولانی‌مدت در کیسه صفرا است که از عفونت‌های مکرر یا وجود مداوم سنگ‌های صفراوی منشا می‌گیرد. در این شرایط، دیواره کیسه صفرا ضخیم شده و عملکرد آن مختل می‌شود. گاهی، با ادامه یافتن این وضعیت، فیبروز و از دست دادن عملکرد کیسه صفرا اتفاق می‌افتد. کوله‌سیستیت مزمن، با ظهور علائم زیر در بیمار، قابل تشخیص خواهد بود:

  • درد شکمی؛ در قسمت بالا و راست شکم و قابل انتشار به پشت یا شانه راست
  • تهوع و استفراغ؛ به‌ویژه در افراد با برنامه غذایی پرچرب
  • نفخ و سوءهاضمه؛ احساس سنگین و ناخوشایند پس از غذا خوردن
  • تب و لرز؛ در موارد بسیار شدید و با وجود عفونت
  • یرقان؛ زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها

دکتر گوارش با معاینه فیزیکی و ارزیابی این علائم، انجام سونوگرافی و سی‌تی‌اسکن به تشخیص این بیماری مزمن از بیماری های کیسه صفرا می‌پردازد. جراحی کوله‌سیستکتومی، موثرترین راه درمان کوله‌سیستیت مزمن است.

صفرای بیمار مبتلا به کوله‌سیستیت مزمن یکی از مزمن‌ترین بیماری های کیسه صفرا
تصویر داخلی از بیماری کوله سیستیت مزمن

سنگ مجاری صفراوی

سنگ مجاری صفراوی، حاصل تجمع مواد جامدی از جنس کلسترول و نمک‌های صفراوی در مجاری صفراوی هستند. مجاری صفراوی، صفرا را از کبد و کیسه صفرا به روده کوچک انتقال می‌دهند. با ایجاد سنگ‌های مجاری صفراوی، جریان صفرا مسدود شده و فرد دچار درد شدید در سمت راست و بالای شکم می‌شود. تب و لرز به دلیل عفونت، زردی و مشکلات گوارشی از دیگر علائم سنگ‌های مجاری صفراوی هستند.

بنا به گزارش سازمان جهانی گوارش (WGO‌) در آمریکا،

سنگ‌های صفراوی در مجاری صفراوی و عمدتاً در کیسه صفرا تشکیل می‌شوند. حدود 10 تا 15 درصد از بیماران مبتلا به سنگ کیسه صفرا، به‌طور هم‌زمان سنگ کیسه صفرا و سنگ مجرای صفراوی دارند؛ در‌حالی‌که، سنگ‌های داخل کبدی کمتر رخ می‌دهند.

متخصص گوارش، برای تشخیص این بیماری، از انواع آزمایش‌های تصویربرداری استفاده می‌کند. موثرترین روش درمان سنگ مجاری صفراوی، ERCP است که به کمک آندوسکوپ، سنگ‌ها را از مجاری خارج می‌کنند.

سرطان کیسه صفرا

سرطان کیسه صفرا، یکی از نادرترین بیماری های کیسه صفرا، در اثر عواملی همچون سنگ‌های صفراوی، عفونت‌های مزمن کیسه صفرا و عوامل ژنتیکی رخ می‌دهد. این بیماری، در ابتدا علائم خاصی نداشته یا علائمی مشابه با سایر بیماری‌ها دارد. به‌همین‌خاطر، تشخیص زودهنگام آن کمتر اتفاق می‌افتد. در صورت ابتلای فرد به سرطان کیسه صفرا، علائمی همچون درد شکمی، زردی، کاهش وزن، مشکلات گوارشی، تب و خستگی عمومی ظاهر می‌شود. دکتر گوارش برای تشخیص این بیماری، از تکنیک‌های تشخیصی ذکرشده در جدول زیر استفاده می‌کند:

تکنیک تشخیصیشرح تکنیک
سونوگرافیبررسی کیسه صفرا و شناسایی توده‌ها یا سنگ
سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآیدریافت جزئیات بیشتر از ساختار داخلی کیسه صفرا و نواحی اطراف
آزمایش خونبررسی عملکرد کبد و نشانه‌های سرطان
بیوپسینمونه‌برداری از بافت کیسه صفرا برای بررسی سلول‌های سرطانی

اثربخش‌ترین برنامه درمانی برای مدیریت سرطان کیسه صفرا، جراحی کوله‌سیستکتومی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و درمان هدفمند هستند. این برنامه درمانی به مرحله تشخیص سرطان و میزان گسترش آن بستگی دارد.

پولیپ کیسه صفرا

پولیپ کیسه صفرا، توده‌های حاصل از رشد غیرطبیعی سلول‌ها هستند که به دیواره داخلی کیسه صفرا چسبیده‌اند. بیشتر این پولیپ‌ها، خوش‌خیم بوده و تنها، در موارد نادری ممکن است پتانسیل سرطانی شدن داشته باشند. پولیپ‌های صفرا، اصولا بدون علامت هستند و به‌طور تصادفی در ارزیابی‌های تصویربرداری شناسایی می‌شوند. در صورت بزرگ‌تر بودن این پولیپ‌ها از 10 میلی‌متر، با التهاب کیسه صفرا، فرد دچار درد شکمی، تهوع و استفراغ خواهد شد. دکتر گوارش یا دکتر پولیپ کیسه صفرا، برای درمان پولیپ‌های بزرگتر، ممکن است مداخلات جراحی و انجام عمل جراحی کوله‌سیستکتومی را تجویز کند. اما پولیپ‌های کوچک‌تر، تنها به ارزیابی‌های دوره‌ای نیاز دارند و بی‌خطر هستند.

پولیپ کیسه صفرا یکی از بیماری های کیسه صفرا

آبسه کیسه صفرا

آبسه کیسه صفرا یا کلانژیت آبسه‌دار، در اثر تخلیه نادرست صفرا و تجمع عفونت در کیسه صفرا رخ می‌دهد. در این شرایط، کیسه صفرا، دچار عفونت و التهاب شدیدی خواهد شد. عوامل ایجادکننده این شرایط، سنگ‌های صفراوی، عفونت‌های باکتریایی و التهاب مزمن کیسه صفرا هستند. فرد مبتلا به آبسه کیسه صفرا، علاوه‌بر تب، تهوع و استفراغ، زردی و درد شکمی، دچار حساسیت به لمس و درد در ناحیه کیسه صفرا خواهد شد. متخصص گوارش، برای درمان این بیماری، آنتی‌بیوتیک‌ها، تخلیه عفونت و جراحی کوله‌سیستکتومی را تجویز می‌کند. آبسه، یک وضعیت اورژانسی در میان بیماری های کیسه صفرا است و با مشاهده علائم، بلافاصله باید به پزشک مراجعه کرد.

کیسه صفرا چینی

کیسه صفرا چینی، حالتی نادر و شدید از بیماری‌های کیسه صفرا است. در این بیماری، دیواره کیسه صفرا به دلیل رسوب کلسیم، سخت و سفید شده و شبیه به چینی به نظر می‌رسد. التهاب مزمن و طولانی‌مدت کیسه صفرا، اغلب در زنانی با سنین بالا منجر به وقوع کیسه صفرا چینی می‌شود. علائم این بیماری شامل درد شکم، تهوع و استفراغ است. فرد مبتلا به کیسه صفرا چینی با خطر بالای ابتلا به سرطان کیسه صفرا مواجه خواهد بود. بنابراین، دکتر التهاب کیسه صفرا (کوله سیستیت) پس از تشخیص این بیماری با روش‌های اولتراسوند و سی‌تی‌اسکن، برای انجام جراحی کوله‌سیستکتومی و برداشتن کیسه صفرا اقدام می‌کند.

رفلاکس صفرا

رفلاکس صفرا، در نتیجه بازگشت غیرطبیعی صفرا از روده کوچک به معده و گاهی به مری اتفاق می‌افتد. مایع صفرا ترکیبی از رنگ‌های زرد و سبز بوده که توسط کبد تولید و در کیسه صفرا برای هضم چربی‌ها ذخیره می‌شود. صفرا، به‌طور طبیعی از مجاری صفراوی به روده کوچک ترشح می‌شود. هنگامی که دریچه پیلور بین معده و روده کوچک، به‌درستی کار نکند، مایع صفرا به معده بازگشته و پوشش معده و مری را تحریک می‌کند. رفلاکس صفرا با سوزش معده، درد شکم، تهوع و گاهی استفراغ صفراوی همراه است. درمان این بیماری با بیماری رفلاکس معده به مری متفاوت بوده و به تشخیص تخصصی پزشک نیاز دارد.

کلانژیت

کلانژیت، التهاب مجاری صفراوی در کبد است. این التهاب، در اثر عواملی همچون عفونت باکتریایی، انسداد مجاری صفراوی یا بیماری‌های خودایمنی مانند کلانژیت اسکلروزان اولیه رخ می‌دهد. بیماری کلانژیت، علائمی همچون درد شکمی، تب، یرقان و خستگی به همراه دارد. این بیماری، از طریق آزمایش‌های خونی، تصویربرداری‌های پزشکی مانند سونوگرافی یا MRI و گاهی نمونه‌برداری از کبد تشخیص داده می‌شود. درمان کلانژیت، بسته به علت وقوع آن، شامل آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای ضدالتهابی و در موارد شدیدتر جراحی است.

کیست کیسه صفرا

کیست کیسه صفرا، کیسه‌ای کوچک و پر از مایع است که در کیسه صفرا و در زیر کبد، تشکیل می‌شود. این کیست‌ها معمولاً خوش‌خیم و بدون هیچ علائمی هستند. عوامل ژنتیکی، انسداد مجاری صفراوی یا عفونت‌های مزمن باعث تشکیل کیست کیسه صفرا می‌شوند. فرد مبتلا به این کیست، درد در ناحیه فوقانی راست شکم، تهوع و استفراغ را تجربه خواهد کرد. بزرگ شدن این کیست می‌تواند فرد را با مشکلات جدی مواجه کند. در این صورت، فرد به مراقبت‌های پزشکی همچون دارودرمانی، تخلیه کیست یا جراحی نیاز خواهد داشت.

دکتر گوارش در حال خارج کردن کیسه صفرای فرد مبتلا به کیست کیسه صفرا از بیماری های کیسه صفرا
دکتر گوارش، در حال انجام جراحی برداشتن کیسه صفرای فرد مبتلا به کیست صفرا است.

پیشگیری از عوارض بیماری های کیسه صفرا

تشخیص زودهنگام بیماری های کیسه صفر مانند پولیپ کیسه صفرا، از پیشرفت این بیماری‌ها و بروز عوارض جدی آن‌ها جلوگیری می‌کند. انواع بیماری کیسه صفرا همچون سنگ کیسه صفرا، آبسه کیسه صفرا، رفلاکس کیسه صفرا و کوله سیستیت مزمن و حاد می‌توانند عوارض خطرناکی به دنبال داشته باشند. مراجعه به موقع به دکتر گوارش برای درمان بیماری های شایع کیسه صفرا بسیار مهم است. بیماری‌هایی همچون سنگ‌های صفراوی، سنگ مجاری صفراوی و کیست کیسه صفرا، در صورت عدم درمان به‌موقع، به مشکلات حادی مانند پانکراتیت یا التهاب شدید کیسه صفرا تبدیل خواهند شد.

اگر با علائم بیماری های کیسه صفرا مواجه شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش و کبد در شهر خود نیاز دارید، می‌توانید این متخصص را در سایت دکتردکتر پیدا کنید. به این صورت که، پس از ورود به سایت دکتردکتر، از قسمت تخصص‌ها، تخصص گوارش و کبد و سپس شهر خود را انتخاب کنید. فهرستی از متخصصان گوارش فعال در شهر شما، پیش روی‌تان خواهد بود. با انتخاب دکتر گوارش مورد نظر خود و کلیک روی گزینه «نوبت بگیرید»، وارد پروفایل این متخصص شوید و زمان مناسب خود را انتخاب کرده و نوبت خود را قطعی کنید.

سوالات متداول بیماری های کیسه صفرا

بله، مصرف چربی‌های غیر اشباع مانند چربی‌های موجود در روغن‌های گیاهی و ماهی می‌تواند به پیشگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک کند.

بله، انسداد مجرای صفراوی مشترک می‌تواند باعث التهاب پانکراس (پانکراتیت) شود که بسیار دردناک و جدی است.

عوامل خطر سرطان کیسه صفرا، شامل سنگ کیسه صفرا، سابقه خانوادگی، عفونت‌های مزمن کیسه صفرا و برخی عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص است.

بله، بسیاری از افراد ممکن است بدون هیچ علامتی، سنگ کیسه صفرا داشته باشند. این حالت به‌عنوان سنگ‌های خاموش شناخته می‌شود.

 

منابع:

  • hopkinsmedicine.org
  • nhs.uk
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

175 دیدگاه در “شایع‌ترین بیماری های کیسه صفرا چیست و چه علائمی دارند؟
  • سلام خسته نباشی
    ببخشید من دیسک کمر تازه عمل کردم و الان که بر گشتم خونه به شدت دردی در ناحیه راست شکمم درد می کنه و استفراغ می کنم و فشارم هم بالاست
    میشه مشکل از صفرام باشع

    پاسخ
    • سلام استفراغ با فشار خون بالا موضوع به فشار خونتون مربوط ميشه
      بايد متخصص مغز واعصاب معاينتون كنن و سي تي اسكن يا ام ار اي مغزي هم بديد
      لطفا

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ببخشیددکترمن صبح که ازخواب بیدارمیشم دستهام بازنمیشه بعدچنددقیقه کم کم خوب میشه میگن مشکل صفراداری ممنون میشم راهنمایم کنیدازمایش اتروزرماتیسم هم دادم مشکلی نداشتم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كمبود كلسيم و منيزيم بررسي شيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید حدود یک ماهه که در معده درد ی که با خوردن ایجاد میشود و گاهی احساس میکنم مایعی شیرین بد مزه بالا میاد و در طول روز چندین دفعه باد گلو خارج میشود لطفاً راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید بنده دوسالی میشه دردی درناحیه زیر قفسه سینه دارم ادرار رنگش تیشرت بعضی وقتا حالت تهوع وسردرد هم دارم بادام زمینی میخورم حالت منگی دارم به نظرتان مشکل صفرا دارم ممنون

      پاسخ
      • سلام لطفا سونوگرافي كبد و كيسه صفرا انجام بديد و از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شيد

    • سلام رفلاكس معده به مرس هستش
      براي درمان ضمن رعايت رژيم غذايي و نخوردن غذاهاي چرب و حجيم و پر كالري بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    مدت یک هفته ست که احساس سردی در معده دارم،حالت تهوع دارم و نسبت به بوها گ شدم، غذای چرب اذیتم میکنه و سوزش شدید معده دارم، سابقه عفونت معده دارم اما حالا که داروهارو مصرف میکنم احساس بهبودی ندارم و حس میکنم شکمم ورم داره، عرق زنیان که میخورم مزه تلخ شدیدی در دهانم بوجود میاد که تا دراز مدت باقی می مونه علتش چی میتونه باشه؟ پیشاپیش تشکر?

    پاسخ
    • سلام بدليل رفلاكس معده به مري هست

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام اگه درمانش كنيد نه به سرطان تبديل نميشه
    لطفا جهت انجام جراحي و

    برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.

    پاسخ
  • سلام وقتتان بخیر ، مدتی است که درد شکمی دارم و شکمم دیر به دیر کار میکند ، هنگام درد مثل اینکه در شکمم پر از یخ شده و احساس سرما میکنم ، تب ندارم تهوع ندارم ، موقع درد کل شکم درد میکند ، دبا مسکن مفنامیک اسید درد ساکت میشود و عالبا شبها درد دارم .کبد چرب دارم دیابت کنترل شده با دارو دارم سنم ۷۹ سال است ، مدفوع هم ، بیرنگ نیست . غالبا صبحانه خامه با عسل میخورم که ملین باشد ، اما چنانچه مشکل از کیسه صفرا باشد عجیب اینکه چطور درد شبها به سراغم میاید؟
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      نمیشه گفت از کیسه صفراس، میتونه از معده و ریفلاکس هم باشه
      باید سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

      پاسخ
  • سلام ایا بالابودن انزیم های کبدی می تواند مادرزادی باشد

    پاسخ
    • سلام من ناحیه بالای قسمت راست بدنم تیر میکشه وحشتناک درد میزنه به دست راستم .حالت تهوع و لرز دارم گلوهام مور مور میکنن اینا علایم کیسه صفراست .رفتم دکترگفت کرونا داری

      پاسخ
      • سلام از نظر كرونا بررسي شيد
        تست pcr covid بديد
        در صورت منفي بودن سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد

    • سلام يسري بيماري ها منحر به اين حالت ميشن اما شايع ترين حالت كبد چرب هستش

      پاسخ
  • سلام.من قسمت زیر سینه سمت راست احساس سوزش دارم..دلیلش چیه؟

    پاسخ
    • سلام ممكنه سنگ كيسه صفرا باشه ممكنم هست رفلاكس معده به مري باشه
      بهتره كه

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام چند ماهه درد در وسط قفسه سینه دارم ویه چیزی مثل لقمه احساس میکنم در گلوم و پشتم درد میکند

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر رفلاكس معده به مري بررسي شين
      اين علائم ، علائم رفلاكس هست

      پاسخ
  • سلام سنو گرافی دادم احتمال داره سنگ صفرا در سنو نشان ندهد ونیاز به ستی اسکن باشد

    پاسخ
    • سلام احتمالش خيلي كمه اگه زردي هم داريد بايد ERCP بديد اما اگه زردي نداريد لازم به انجام ERCP نيست

      پاسخ
  • مدتی است سمت راستم درد میکند و با غذا خوردن بیشتر میشود حالت تهو دارم لرز دارم دست راستمم تیر میکشد

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد تا از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید،مادرم حدود یک سال میشه که درد در ناحیه دنده ها وپشت دارن و گاهی هم نفس تنگی علت را میگید؟؟

    پاسخ
    • سلام ايشون در قدم اول بايد از نظر قلبي بررسي شن به متخصص قلب مراجعه كنيد

      پاسخ
  • صبح ها که بیدار میشم هیچ علامی ندارم،اما تا صبحانه میخورم یا چیزی میخورم حالت تهوع دارم ، خواستم ببینم این علامت کیسه صفرا است؟

    پاسخ
  • باسلام
    من ورم شکم و درد شکم وگاهی دنه های داخل شکمم به شددت درد میگیره
    یعنی به خاطر کیسه صفرامه

    پاسخ
    • سه روز درد شدیدی در سمت راست و وسط شانه هام دارم وقتی غذا میخورم حس میکنم یه لقمه غذا گیر کرده سرمعدم ممکنه مشکل صفراباشه؟؟؟

      پاسخ
      • سلام و وقت بخیر مدتی است که زیر دنده هام احساس سنگینی میکنم بعضی اوقات کمتر بعضی اوقات بیشتر با توجه به اینکه سنگ کیسه صفرا هم دارم ممکن است که این سنگینی برای این باشد بعضی اوقات درد به پشت کمرم هم میزند و یبوست هم دارم لطف میکنید کمک نمایید ممنون میشم

      • سلام بله اين سنگيني ميتونه بدليل سنگ كيسه صفرا باشه
        اما بايد از نظر زخم معده هم بررسي شيد

    • سلام بايد معاينه شيد، ممكنه درد معده باشه
      بهتره بصورت حضوري به متخصص داخلي مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام چند ماهی هست دچاردرد شکم و پشت شانه راست میشدم بعد انجام ۵ دفعه سونو کیسه صفرا مشاهده نشد بقول دکتر کیسه صفرا باز نشد..ام آر سی پی انجام دادم بازم سنگ یا چیزی نشون نداد..عکس هسته ایی گرفتم تو جوابش نوشته کله سیست مزمن و کم کاری کیسه صفرا ..به نظرتون باید عمل کنم یا با دارو رفع میشه؟

    پاسخ
    • سلام بايد عمل كنيد چون ريسك سرطان كيسه صفرا و پانكراتيت داره

      پاسخ
  • سلام خداوند بهتون عمر باعزت بده که خلق خدا رو راهنمایی میکنید
    خانم ۴۰ ساله هستم سابقه بیماری نداشتم فقط دو ساله فصل پاییز و زمستان پشت گردن تا کمر گاهی پشت بازو پوستم خارش خیلی شدید بدون کهیر داره
    به هیچ پمادی واکنش نشان نداده موقع عصبانیت بیشتر میشه
    وقت غذا با وجود گرسنگی سریع حس سیری و نفخ شکم بهم دست میده
    پدرم کانسر کیسه صفرا داشتن دو بار آزمایش صفرا و کبد دادم چیزی نشون نداد سونو کبد رو کمی چرب تشخیص داد که گفت تا این اندازه همه کبدشون چرب هست
    من همچنان با این بیماری درگیرم پشتم همه زخمه از بس ناخون میکشم و آرام نمیشم
    چه راهی برای من هست خانم دکتر

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز تیرگی و لکه های تیره هم داره پوستتون؟

      پاسخ
  • سلام
    مامانم یه مدتی بود که یک دفه درد معده شدید میگرفت بد چند دقیقه خوب میشد تا اینکه درد معده ش همراه شد با درد قفسه سینه و وسط شونه هاش امروز سونو داده نوشته کله سیستیت مزمن داره
    میشه راهنمایی کنین یعنی چی ؟
    نیاز به عمل داره؟
    یا قرص خوب میشه؟
    ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      برای بررسی دقیق شرح حال و مدت علایم و بررسی دقیق سونوگرافی
      از تماس تلفنی برای ارتباط با فوق تخصص گوارش استفاده کنید

      پاسخ
  • در ضمن با خوردن هر وعده غذایی احساس پری شکم بیش از حد و ورم دارم یه سری از غذاها مثل شیر دوغ کاهو و مخصوصا پنیر پیتزا درد شکمی شدیدی بهم وارد میکنه که زمینو‌ دندون میگیرم دردهام متغیر هست گاهی سمت چپ زیر قلبم گاهی راست شکم گاهی سوزش دو‌انگشت زیر جناق سینه دارم جدیدا قلب درد شدید هم میگیرم هر از گاهی دقیقا دو‌انگشت بالای جناق و چهار انگشت به سمت قلبم احساس میکنم قلبم وسط دوتا انگشت داره له میشه نوار قلب و اکو هم چیزی نشون نداده

    پاسخ
    • با سلام خدمت شما من 20 روزی هست که حالت تهوع داشتم الان هم درد درناحیه شکم و دور ناف دارم امروز هم روی زبانم زرد رنگ شده آیا از علایم ناراحتی کیسه صفرا ست ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من یه چند وقتیه که همزمان با خوردن غذا درد در قسمت راست بدن زیر قفسه ی سینه دارم بعضی وقتا هم بعد از غذا حالت تهوع دارم ممنون میشم منو راهنمایی کنین.

    پاسخ
    • سلام اگر درد زیر قفسه سینه است سونوگرافی جهت بررسی سنگ صفرا انجام شود

      پاسخ
  • سلام ببخشید من درد بالای شکم سمت راست دارم به شانه راست میزنه درد شدید دارم سونوگرافی دادم سنگ ریز توی صفرا دارم الان اقدام به بارداری کردم چکار کنم منو راهنمای کنید

    پاسخ
    • سلام
      اول باید بارداری یا عدم بارداریتون مشخص شه عزیزم
      فعلا غذای چرب و نفاخ نخورید
      سپس بر اساس باردار بودن یا نبودن تصمیم گیری میشود

      پاسخ
  • سلام من یه مدت که سمت راست زیر قفصه و پهلوم درد میکنه سنوگرافی کبد وکیسه صفرا و کلیه دادم که نرمال بود ولی هنوز درد میکنه به نظر شما علتش چی هست با تشکر

    پاسخ
    • سلام درد دائمی است یا با خم و راست شدن بیشتر می شود؟
      با غذا خوردن تشدید می یابد یا خیر؟
      نفخ معده و سوزش سر دل و احساس پری معده هم دارد یا خیر؟

      پاسخ
  • سلام وخدا قوت مدتی که درد بالای شکم دارم سمت راست شکمم درد میکند معده ام هم نفخ شدید کرده در حدی که نشستن برایم مشکله ممکنه از کیسه صفرام باشه حالت تهوع یا سر گیجه ندارم قرص اتروستاتین ۲۰ مصرف میکنم متشکرم

    پاسخ
  • و درود بر شما. درد هر دو پا (از محل قوزک مچ تا یک وجب بالاترش) میتونه علایمی از بیماری صفرا داشته باشه.
    البته بعد از خوردن هر غذا سمت چپ بالا شکم احساس درد وجود داره.
    و ادرار زرد رنگ.

    پاسخ
    • سلام خیر درد پا ربطی به صفرا ندارد
      اگر زردی چشم یا پوست دارید آزمایش آنزیم کبدی و بیلی روبین بدهید

      پاسخ
  • سلام .من همیشه مشکل یبوست و معده دارم یعنی وقتی غذا میخورم معدم فوق العاده سنگین میشه انگار خیلی خوردم.وقتی معدم سبکه خوبم .دو سه ماهی میشه پشت کتف راستم حالت گرفتگی داره میشه اصلا به معدم ربطی نداشته بلشه از صفرا باشه؟

    پاسخ
  • سلام.من ۲۹ساله هستم.من حدود ۱۰سال قبل غذای چرب که خوردم بعد از یک ساعت دل درد شدیدی گرفتم شب دلم درد گرفت تا صبح ادامه داشت همراه با درد در شانه راست بود که بسیار شدید بود ومنجر شد به بستری شدن من در بیمارستان.بعد از یک شب بستری شدن من را مرخص کردند.من چند بار دیگر از همان موقع این طوری شدم.دل درد بسیار شدید ودرد شانه راست که خیلی آزار دهنده است باعث ضعف کردن و تعریق می شود.دیشب یک لیوان شیرموز خوردم و همان موقع دل درد گرفتم وشانه راستم هم درد گرفت.چرا این جوری میشم؟دکتر دیگه نرفتم فکر می کردم عادی هستش.اگه مشکل جدی هست باید پیش چه متخصصی بروم؟چه آزمایشهایی باید بدهم؟ممنون

    پاسخ
    • درود ۳۴ ساله هستم مدت یک سال تقریبا احساس میکنم سر معده سنگینی میکنه وقتی غذای چرب میخورم واحساس نفس تنگی کم وگرسنه ک میشم احساس نفس تنگی باز وگاهی سوزش داره

      پاسخ
    • سلام اول از همه باید یک سونوگرافی از کبد و مجاری صفراوی بدهید
      و جهت بررسی به فوق تخصص گوارش مراجعه کتید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر خسته نباشید من خواهرم سنگ کیسه صفرا داشته و کیسه صفرا را برداشته و بعد ۳ الی ۴ روز چشماش زرد شده و بدنشم زرد شده ادرارش به رنگ قهوه‌ای خارش بدن دارد میخواستم بدونم که لوله مجاری صفرا گرفته یا مشکل از کبد هست ممنون

    پاسخ
    • سلام ایشان باید حتما آزمایش کبد و آنزیم های کبدی و بینی روبین و کم خونی بدهند هم ممکن است مجاری صفراوی درگیر باشد اما ممکن است خود کبد و گاهی مشکلات خونی نیز ممکن است همچنین حالت ایجاد کند
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کتید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من تقریبا ۱۶ سالمه و معده و شکمم خیلی درد میکنه و به خاطر کرونا نمیتونم برم دکتر و الان تقریبا ۱۰ روزه به نظرتون ربطی به صفرا داره البته من از قرص راکوتان هم استفاده میکنم ایا ربطی به این قرص ها داره؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من مدتی هست که یه دفعه دچار درد معده شدیدمیشم که به پشت کمرم وسمت راست شکمم وکمرم میزنه جوری درد میگیره که باید سرم وانتی بیوتیک مصرف کنم تا اروم بشم این درد ممکنه از کیسه صفرا باشه

    پاسخ
    • سلام ممكنه زخم دوازدهه هم بتشه
      بهتره بصورت حضوري توسط متحصص گوارش ويزيت شويد

      پاسخ
  • من بای پس معده کردم الان ۱۵ روزه چند روزه اب قهوه ای بد بو بالا میارم این مشکل کیسه صفرا هست؟؟

    پاسخ
    • سلام نه عزيزم ربطي به كيسه صفرانون نداره بايد از نظر خونريزي معده بررسي شيد و توسط جراحتون ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام مدتی درد دارم شبیه معده درد یه بار دردم انقد شدید بود از درد میپیچدم به خودم خم شدم نمیتونستم بایستم بعد استفراغ کردم یهو هیج دردی نداشتم درد الان بیشتر کتفم غذا میخورم تنگ نفس میشم قفسه سینه با پشت کتفم درد داره آیا ازعلایم کیسه صفرا

    پاسخ
    • سلام عزیزم می تواند هم از علایم صفرا و هم از علایم التهاب معده باشد
      جهت بررسی سونوگرافی از کبد و کیسه صفرا انجام دهید

      پاسخ
  • مطالب واقعا عالی بود ممنون
    من چند سالیه که بعد از خوردن غذای چرب حالت تهوع و سر گیجه میگیرم و رنگم زرد میشه و جفت دستام احساس خستگی و دردو سنگینی میکنم اگر امکان داره راهنماییم کنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كبد چرب بررسي شيد
      اين آزمايشات را بدهيد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      سونوگرافي كبد و كيسه صفرا هم بدهيد

      پاسخ
  • سلام دوسه سالی هست دردزیرقفسه سینه دارم ودردکه شدیدمیشه به کتفم هم فشارمیاره طوری که فکرمیکنم یه چیزی مثل سنگ تیزروفرومیکنن داخل کتفم دردرناحیه ناف هم دارم که خیلی ازاردهندست بافعایت دردهام بیشترمیشه گاهی بعدازخوردن غذاهم به شدت نزدیک به نافم دردمیکنه سونوشدم چیزی نشون ندادلاپاراسکوپی تشخصیصی شدم امادکترداخل کیسه صفرارونگاه نکرده وقتی مراجعه کردم گفتن بایدبایه دستگاهی شبیه اندسکوپی داخل کیسه صفراتوببینیم به نظرشمامشکل چی هست همه سونوهام نرمال ومشکلی نشون نمیده

    پاسخ
    • سلام آیا سرفه هم می تونه از علایم بیماری کیسه صفرا باشه

      پاسخ
      • سلام خير از علائم بيماري هاي كيسه صفرا نيست

    • سلام ممكنه سنگ دتخل مجاري صفراويتون باشه اما لازمه قبلش سي تي اسكن شكم بگيريد و پانكراستون هم بررسي شه

      پاسخ
  • سلام من ۱۰ سال پیش کیسه صفرا را به علت سنگ در اوردم الان ۴ساله دوباره درد دارم سونو گفته مجرا دارای اتساع است ۱۰.۲میلی باید چه کنم دکتر فقط به من قرص اعصاب داده لطفا کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام بايد ERCP كنيد تا سنگ خارج شه
      لطفا به متخصص جراح عمومي مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام همسرم ۳۹ سالش هست و حدود ۱۵ ساله که سنگ کلیه داره و هیچ وقت پیگیر نبوده، با عفونت شدید رفتیم بیمارستان و جراحی شد و کلیه برداشته شد. از طرفی در روده ها چسبندگی خیلی شدید داشت که همزمان با برداشتن کامل کلیه روده ها نیز توسط جراح بررسی و کلیه چسبندگی ها رفع شدند. بعد از ده روز از عمل همسرم درد شدیدی همچنان در ناحیه کلیه تا گردن در سمت جراحی داشت. تا اینکه بعد از ده روز درن را از بدنش خارج کردند، در همان حال ناگهان مقدار زیادی اب سبز رنگ از محل درن به بیرون جهید و حدود چند لیتر آب سبز از بدن خارج شد، این مشکل نشانه چیست؟

    پاسخ
    • سلام من حدود ۲ الی ۳ سال هست که کهیر مزمن دارم شب که میخوابم بدنم داغ میکنه از درون و بعد شروع میکنه به کهیر زدن تمام صورت و بدنم کهیر میزنه ورم میکنه و میخاره… یکی ۲ بار حالت تهوع شدید بهم دست داد و تمام بدنم کهیر زد و مایع صفرا رو بالا آوردم بعداز اینکه این مایع زرد رنگ خارج شد یکی ۲ ساعت بعد کهیرام بهتر شدن و کمتر شدن …آزمایش کبد دادم و کبدم مشکلی نداشته به نظرتون کیسه صفرام مشکلی پیدا کرده؟تشخیص شما چیه چی بخورم که حالم خوب بشه رنگمم زرد شده

      پاسخ
      • سلام آزمايش cbc.diff بديد لام خون محيطي هم بديد
        از نظر كم ماري تيروييد ( tsh) بايد بررسي شيد و ترجيا توسط متخصص داخلي ويزيت شوبد

    • سلام مربوط به عمل چيبندگي رودشون هست بايد از نظر بيلي روبين و عملكرد كبد و كيسه صفرا بررسي شن

      پاسخ
  • همسر من ۳۷ ساله است کا مدتی است بعد از خوردن غذا حالت تحوع و استفراغ به وجود می آید و غذا تکه تکه بر می‌گردد به نظر جناب عالی مشکل ایشان چی هست

    پاسخ
    • سلام تهوع بعد از غذا بايد از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شود
      لطفا سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بدين

      پاسخ
  • سونگرافی هم انجام دادم که نرما بوده درد قسمت راستم وقتی شروع میشه لمس که میکنم انگار شبیه مهره زیر انگشتم احساسش میکنم در حالت ایستاده. دراز که میکشم اون سفتی از بین میره و همچنین دردم هم چنددقیقه بعد از بین میره.کلی دارو دریافت کردم اما هیچ درمانی پاسخگو نبوده و من واقعا اذیتم و زندگیم مختل شده

    پاسخ
    • سلام به متخصص گوارش مراجعه كنيد

      پاسخ
  • وجود ماده سیاهرنگ در کبد نشانه چیست؟
    ببخشید ماده سیاهرنگ در صفرا

    پاسخ
    • سلام sludge هستش
      به فارسي بعني لجن صفراوي ، غليظ شدن ترشحات صفراوي

      پاسخ
  • از شما بی نهایت ممنونم که وقت گذاشتین وانسانیت داشتین وبه ما اطلاع رسونی میکنین از خدا سلامتی وموفقیت روز افزون برای شما عزیزان خواستارم

    پاسخ
    • ??

      پاسخ
  • سلام ازمایش دادم دکتر عمومی میگه زردی داری باید سنو شکم ولگن بدی

    پاسخ
    • سلام اگر زردي داشتيد بله بايد انجام بدين

      پاسخ
      • سلام من مادرم سنگ کیسه صفرا داره ولی روزای اول که فهمیدیم تا دو سه روزی سرفه نمیکرد البته الان چند ساله که سرفه میکنه ولی الان دوروزی هست که بیشتر شده سرفه هاش در حد وحشتناک ممکنه ربط داشته باشه سرفه و سنگ کیسه صفرا

      • سلام نه عزيزم ربطي نداره
        سي تي اسكن ريه بگيرن تا از نظر كرونا بررسي شن

      • سلام وقتتون بخیر من سنگ صفرا دارم وکیسه صفرام شدیدا منقبض شده خواستم ببینم راهی به غیر از عمل داره ممکن با دارو خوب بشم ممنونم راهنمایی کنید.

      • سلام اگر درد شدید است مکرر رخ می‌دهد یا سایز سنگ بزرگ است باید جراحی شوید
        همچنین جهت بررسی بیشتر می‌توانید از تماس تلفنی با متخصص جراحی استفاده کنین

  • سلام، همسر من حدود یک ماه پیش درد پهلوی( به سمت پشت ) شدیدی داشت همراه با تب و لرز، رنگش هم کاملا زرد شده بود تا حدود دو هفته این مشکل رو داشت و بخاطر شرایط موجود کرونایی نتونست به دکتر بره و درد و تب و لرزش خوب شد و دوباره ده روز پیش، درد و تب و لرز داشت و البته همراه سرفه … یک پزشک فوق تخصص ریه طبق آزمایشات گفت که عفونت شدیده و یک آنتی بیوتیک بسیار قوی و دو اسپری تجویز کرد و گفت تو خونه استراحت کنه. در صورتی که پزشک های دیگه میگفتن باید بستری بشه…
    بنظر شما مشکل از کبد یا صفراشه؟ تو خونه موندنش خطرناک نیست؟ گاهی اوقات حتی با نفس کشیدن هم پهلوش درد میگیره ….لطفا راهنماییم کنین چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی بدون معاینه و اطلاع دقیق از محل درد و بدون اگاهی از نتایج ازمایش نمی توان نظر داد
      لطفا جهت توضیحات بیشتر از مشاوره رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ