علت وجود خون در مدفوع چیست؟ بررسی راه‌های درمان مدفوع خونی

وجود خون در مدفوع به دلیل بیماری‌های دستگاه گوارش
اشتراک گذاری 2035 نظر

مالچ تیره یا قرمز که نشان‌دهنده خون در مدفوع است ممکن است علائمی از مشکلات جدی در سیستم گوارش باشد. این عارضه می‌تواند ناشی از علل مختلفی مثل بیماری‌های گوارشی، عفونت‌ها، زخم‌ها، هموروئیدها یا حتی سرطان باشد. خون می‌تواند به صورت تیره یا روشن ظاهر شود که هر یک  نشان‌دهنده منشاء متفاوتی هستند. خون تیره معمولاً به معنای وجود خون قدیمی‌تر در بخش‌های بالایی گوارش است در حالی که خون روشن ممکن است نشان‌دهنده خونریزی در نواحی پایینی گوارش باشد.

تجربه خون در مدفوع معمولاً نگران‌کننده است و به همین خاطر ضروری است که افراد به محض مشاهده این علامت به پزشک مراجعه کنند. پزشک با بررسی تاریخچه پزشکی علائم دیگر و انجام آزمایش‌های لازم می‌تواند علت اصلی را شناسایی کرده و درمان مناسب را ارائه دهد. تشخیص زودهنگام در بسیاری از موارد شانس بهبود و درمان بیماری‌های زمینه‌ای را افزایش می‌دهد. به همین دلیل آگاهی از علائم و نشانه‌ها و مراجعه به موقع به پزشک می‌تواند نقش حیاتی در حفظ سلامت افراد ایفا کند. 

در پایان اگر سوال داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

علت وجود خون در مدفوع

وجود خون در مدفوع می‌تواند ناشی از علل مختلفی باشد که برخی از آن‌ها به بیماری‌ های گوارشی مرتبط هستند. یکی از شایع‌ترین دلایل بیماری‌های روده‌ای التهابی مانند بیماری کرون و کولیت زخمی است که می‌توانند باعث خونریزی در روده‌ها شوند. همچنین زخم‌های گوارشی به ویژه در معده می‌توانند خون را به مدفوع منتقل کنند.

از دیگر علل شایع می‌توان به هموروئیدها اشاره کرد که عروق خونی متورم در ناحیه مقعد هستند و می‌توانند هنگام دفع مدفوع خونریزی کنند. فیستول‌ها و پولیپ‌ها نیز می‌توانند منجر به وجود خون در مدفوع شوند. در برخی موارد عفونت‌های روده‌ای ناشی از باکتری، ویروس یا انگل نیز می‌توانند باعث خونریزی شوند. تکه های قرمز در مدفوع معمولاً نشانه‌ای از مشکلات در ناحیه پایین‌تر دستگاه گوارش است در حالی که خون تیره عموماً نشان‌دهنده خونریزی در بخش‌های بالایی است. تشخیص صحیح و به موقع علت خونریزی اهمیت بسیاری دارد و می‌تواند به درمان بهینه کمک کند. مشاوره با دکتر خون در مدفوع بسیار ضروری است.

به نقل از سایت cleveland clinic ؛

وجود خون قرمز روشن در مدفوع ممکن است جدی‌تر باشد زیرا نشان‌دهنده خونریزی فعال است. خون تیره‌تر معمولاً نشان‌دهنده خونریزی قدیمی‌تر است که دیگر فعال نیست. 

خونریزی در دستگاه گوارش فوقانی

شایع‌ترین علت وجود خون در مدفوع، خونریزی گوارشی در قسمت فوقانی است. به منظور تشخیص اینکه خونریزی گوارش فوقانی دارید، متخصص گوارش آندوسکوپی را انجام می‌دهد. بعد از اقدامات لازم، بیماران مبتلا به خونریزی جدی دستگاه گوارش فوقانی، نیاز به عمل جراحی دارند.

وجود خون در مدفوع به دلیل خونریزی در دستگاه گوارش فوقانی
خونریزی در دستگاه گوارش فوقانی از علل وجود خون در مدفوع

شقاق مقعد

آنال فیشر یا شقاق مقعد ، وضعیتی بسیار دردناک است که حاصل زخم سطحی یا پارگی در ناحیه پوشش سلولی مقعد است. شقاق به صورت یک خط طولی است که در نیمه تحتانی کانال مقعد در ناحیه زیر خط دندانه‌ای ایجاد می‌شود و چون این ناحیه حسگرهای بسیار زیادی دارد، یک وضعیت فوق‌العاده دردناک را برای فرد بیمار ایجاد می‌کند.

آنال فیشر شایع‌ترین علت وجود خون در مدفوع نوزادان است. این شکاف‌ها به علت یبوست یا عبور مدفوع بزرگ به وجود می‌آیند. خوشبختانه، شکاف‌های مقعد معمولاً خود را درمان می‌کنند، اما اقداماتی برای نرم‌ کردن مدفوع و استفاده از ژل و یا برخی از کرم‌های دیگر می‌تواند به بهبود درد و ناراحتی کمک کند.

پولیپ‌ها

پولیپ روده بافت اضافی است که در داخل روده به علت رشد بیش از حد سلول ایجاد و باعث تغییرات بافتی منجر به سرطان روده می‌شود. پولیپ‌ها از پوشش داخلی روده بزرگ منشأ می‌گیرند. معمولاً هیچ علامتی ندارند و اغلب به‌ طور تصادفی کشف می‌شوند. چندین نوع پولیپ وجود دارد که بسته به هیستولوژی و ارائه آن متفاوت است. پولیپ‌های آدنوماتوز بسیار رایج هستند که حدود 25 درصد از بزرگسالان بالای 50 ساله را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

هموروئید یا بواسیر

به زبان ساده واريس سیاهرگ‌های مخرج یا مقعد را بواسير يا هموروئيد گويند. واريس حاصل اتساع و گشاد شدن و پيچ در پيچ شدن سیاهرگ‌ها در بدن است. شایع‌ترین علت بواسیر، يبوست طولانی‌مدت و زور زدن در موقع دفع مدفوع است. در صورت داشتن بواسیر، وجود خون در مدفوع طبیعی است.

آنژیودیسپلازی ( Angiodysplasia)

هنگامی که علت وجود خون در مدفوع نامشخص باشد، احتمالاً مربوط به آنژیودیسپلازی یا ناهنجاری عروق خونی است. آنژیودیسپلازی معمولاً با بیماری نارسایی کلیه در مرحله پایانی ارتباط دارد. با توجه به محل، آنژیودیسپلازی را می‌توان با آندوسکوپی درمان کرد. درمان‌های دیگر شامل هورمون درمانی، انتقال خون دوره‌ای و مکمل‌های آهن است. خوشبختانه، در اکثر افراد، آنژیودیسپلازی، خود به خود درمان می‌شود.

بیماری التهابی روده (IBD)

بیماری التهابی روده (IBD) یک اصطلاح عمومی برای بیماری‌های خود ایمنی است که سبب التهاب روده می‌شود. دو نوع شایع IBD عبارت‌اند از: بیماری کرون و کولیت روده. در ابتدا، درمان IBD با مصرف داروهایی که شامل استروئیدها و عوامل ایمن‌سازی هستند انجام می‌شود. با این حال، اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا به IBD در نهایت به جراحی نیاز دارند.

کولیت اولسراتیو یک بیماری التهابی روده (IBD) است که باعث التهاب و زخم‌های طولانی مدت در دستگاه گوارش می‌شود. کولیت روی پوشش داخلی روده بزرگ (کولون) و رکتوم تأثیر می‌گذارد و باعث التهاب آنها می‌شود. برای دانشمندان علت کولیت هنوز ناشناخته است و می‌تواند حاد یا مزمن باشد.

بروز خون در مدفوع از علل بیماری التهابی روده
بیماری التهابی روده از دلایل وجود خون در مدفوع

سرطان روده

وجود مدفوع خونی نشان‌دهنده وضعیت جدی در دستگاه گوارش است که نیاز به بررسی‌های دقیق‌تر برای تشخیص علت وجود خون در مدفوع دارد. یکی از موارد احتمالی در این مواقع، سرطان روده است. با تشخیص به موقع و انجام اقدامات لازم احتمال زنده ماندن فرد، بالا می‌رود.

بیماری دیورتیکولیت

دیورتیکولیت می‌تواند علت وجود خون در مدفوع باشد. به التهاب دیورتیکول‌های جدار روده به خصوص روده بزرگ، دیورتیکولیت Diverticulitis گفته می‌شود. بیماری دیورتیکولیت به‌ ندرت در روده باریک مشاهده می‌شود. وجود بيرون‌زدگی‌های کوچک کيسه مانند که به آن ديورتيکول می‌گویند، در ديواره روده بزرگ نشان از ديورتيکوليت دارد.

وجود اين ديورتيکول‌ها ممکن است علامتی به همراه نداشته باشد. ديورتيکولیت مسری يا سرطانی نيست. در حدود ۳۰% افراد بالای ۵۰ سال اين ديورتيکول‌ها وجود دارند. با گذشت هر دهه از زندگی به تعداد آنها افزوده می‌شود. این بیماری بر دستگاه گوارش تأثیر می‌گذارد. علت دقيق ديورتيکولیت ناشناخته است. خونریزی از دیورتیکولیت می‌تواند در طی آندوسکوپی یا جراحی شکم متوقف شود.

رنگ‌دانه مواد غذایی

گاهی اوقات، رنگ‌دانه‌ها و رنگ مواد غذایی که ما می‌خوریم مانند ژلاتین قرمز و حتی چغندر می‌تواند رنگ مدفوع را به قرمز تغییر دهد که جای هیچ نگرانی نیست.

علائم همراه با خون در مدفوع 

در زیر جدولی از علائم ممکن همراه با خون در مدفوع آورده شده است:

علامت

توضیحات

درد شکم

احساس درد یا ناراحتی در ناحیه شکم که می‌تواند کم یا شدید باشد.

اسهال

مدفوع شل و آغشته به خون که ممکن است مداوم باشد.

تب

افزایش دما بدن که می‌تواند نشان‌دهنده عفونت باشد.

تهوع و استفراغ

احساس نیاز به تهوع یا استفراغ که ممکن است به همراه خون باشد.

کاهش وزن غیرعادی

کاهش وزن غیرقابل توضیح که ممکن است به علت مشکلات گوارشی باشد.

خستگی و ضعف

احساس خستگی مفرط که ممکن است به دلیل کم‌خونی ناشی از خونریزی باشد.

تغییر رنگ مدفوع

مدفوع تیره یا قیرمانند که نشان‌دهنده خونریزی داخلی است.

نفخ

احساس پف کردگی یا سنگینی در شکم.

درد در ناحیه مقعد

احساس درد یا ناراحتی در مقعد یا اطراف آن.

خونریزی از مقعد

خونریزی در حین مدفوع کردن یا مشاهده خون در دستمال توالت.

این علائم می‌توانند ناشی از بیماری‌های مختلفی باشند و در صورت مشاهده خون در مدفوع همراه با یکی از این علائم، مشاوره با دکتر گوارش فوری ضروری است.

انواع خون در مدفوع

وجود خون در مدفوع می‌تواند به اشکال مختلفی باشد که هر کدام می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات متفاوت در دستگاه گوارش باشد. یکی از انواع خون در مدفوع خون قرمز روشن است که معمولاً به معنای خونریزی از ناحیه روده بزرگ یا مقعد است. این نوع خونریزی معمولاً مربوط به هموروئیدها، شکاف‌های مقعدی یا حتی توده‌های غیرطبیعی مثل پولیپ‌ روده یا سرطان روده بزرگ است.

نوع دیگر خون در مدفوع که به شکل مدفوع سیاه است که نشان‌دهنده خونریزی داخلی در بخش‌های بالاتر دستگاه گوارش مانند معده یا دوازدهه است. این نوع خون ممکن است ناشی از زخم معده بیماری‌های التهابی روده یا حتی عفونت‌های شدید و باکتریایی باشد. همچنین مدفوع آغشته به خون که همچنین ممکن است حاوی مخاط باشد می‌تواند ناشی از عفونت‌های روده‌ای یا بیماری‌های التهابی روده مانند کولیت زخمی باشد. در هر مورد مشاهده هر نوع خون در مدفوع می‌تواند به عنوان خونریزی گوارشی محسوب شود و نیاز به بررسی دقیق و مشاوره با پزشک دارد. تشخیص صحیح و سریع می‌تواند به درمان مؤثر و جلوگیری از عوارض جدی‌تر کمک کند.

درمان خون در مدفوع

درمان خون در مدفوع بستگی به علت آن دارد و در صورت مشاهده این علامت اقدام سریع ضروری است. لکه سیاه در مدفوع می‌تواند نشانه‌ای از خونریزی گوارشی باشد و به ما نشان دهد که ممکن است مشکل جدی وجود داشته باشد. بنابراین اولین گام برای درمان مشاوره با یک پزشک متخصص است.

پزشک معمولاً با انجام معاینه فیزیکی و آزمایشات تشخیصی مانند آندوسکوپی یا کولونوسکوپی به بررسی علت خونریزی می‌پردازد. در صورتی که علت خون در مدفوع عفونت باشد ممکن است درمان با آنتی‌بیوتیک تجویز شود. اگر مشکل ناشی از هموروئید یا شکاف مقعدی باشد دستورالعمل‌هایی برای بهبود در نظر گرفته می‌شود که ممکن است شامل تغییرات در رژیم غذایی استفاده از تجهیزات موضعی یا داروهای تسکین‌دهنده باشد.

در مواردی که خونریزی به دلیل زخم معده یا مشکلات جدی‌تر مانند تومورهای خوش‌خیم یا بدخیم باشد، درمان ممکن است نیاز به جراحی یا مداخلات پزشکی بیشتری داشته باشد. مهم است که هر نوع خون در مدفوع به صورت جدی گرفته شود و درمان مناسب در سریع‌ترین زمان انجام شود تا از عوارض خطرناک آینده جلوگیری شود.

استفاده از آنتی بیوتیک راه درمان خون در مدفوع
استفاده از انواع آنتی بیوتیک برای درمان مدفوع خونی

مدفوع خونی در کودکان نشانه چیست؟

مدفوع خونی در کودکان معمولاً نشانه‌ای از وجود مشکلات گوارشی است و نیاز به توجه فوری دارد. این علامت می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله عفونت‌های گوارشی، آلرژی غذایی یا مشکلات ساختاری در دستگاه گوارش باشد. یکی از علل شایع شقاق مقعد است که معمولاً به دلیل یبوست یا مدفوع سخت ایجاد می‌شود. در این حالت کودک در حین مدفوع ممکن است دچار درد و خونریزی شود.

علاوه بر شقاق مقعد مدفوع خونی در کودکان می‌تواند ناشی از عفونت‌های باکتریایی مانند سالمونلا یا شیگلا باشد که می‌توانند باعث التهاب در روده‌ها شوند. همچنین مشکلاتی از جمله بیماری‌های التهابی روده مانند بیماری کرون یا زخم روده می‌توانند منجر به خونریزی شوند. وجود خون در مدفوع کودکان ممکن است با سایر نشانه‌ها مانند اسهال، تب یا درد شکم همراه باشد و در این موارد ضروری است که فوراً به پزشک مراجعه شود. تشخیص دقیق علت خونریزی و درمان مناسب می‌تواند به بهبود سریع کودک کمک کند. والدین باید توجه داشته باشند که هر نوع خون در مدفوع کودک جدی است و نیاز به ارزیابی پزشکی دارد.

روش‌های تشخیص خون در مدفوع

تشخیص وجود خون در مدفوع معمولاً شامل چندین روش مختلف است که پزشکان برای شناسایی علت آن استفاده می‌کنند. اولین اقدام پزشک غالباً انجام یک معاینه فیزیکی و گرفتن تاریخچه پزشکی بیمار است. در این مرحله پزشک ممکن است از بیمار درباره علائم همراه مانند درد شکم، یبوست یا اسهال سوال کند.

پس از بررسی اولیه آزمایش مدفوع به عنوان یکی از روش‌های تشخیص رایج انجام می‌شود. این آزمایش می‌تواند خون خفیفی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست را شناسایی کند. همچنین ممکن است از روش‌های آندوسکوپی مانند کولونوسکوپی یا گاستروسکوپی استفاده شود تا پزشک مستقیماً درون روده یا معده را بررسی کند و منبع خونریزی را شناسایی نماید.

در برخی از موارد تصاویر رادیولوژیکی مانند سی‌تی‌اسکن نیز ممکن است برای بررسی وضعیت سیستم گوارشی و شناسایی علت خونریزی انجام شود. در نهایت در صورتی که مشکلاتی مانند یبوست مزمن یا زخم‌های مقعدی وجود داشته باشد درمان‌های خاصی مطابق با تشخیص نهایی ارایه خواهد شد. این روش‌ها به پزشکان کمک می‌کند تا با دقت و سرعت بیشتری علت خون در مدفوع را شناسایی و درمان کنند.

بهبود سبک زندگی و تاثیر آن در درمان خون در مدفوع

موارد ساده‌ای که می‌توانید به تنهایی در خانه انجام دهید به بهبود علائم شما و کاهش مشاهده خون در مدفوع کمک می‌کند؛ از جمله:

  • اضافه کردن فیبر بیشتر به رژیم غذایی
  • نشستن در حمام گرم
  • اجتناب از خوردن غذاهای خاصی که علائم شما را تحریک می‌کنند.

البته مواد ذکر شده درمان اصلی این عارضه نیستند و برای بررسی و انتخاب درمان خون در مدفوع حتما باید علت بیماری توسط پزشک تشخیص داده شود.

آزمایش‌های لازم برای تشخیص علت خون در مدفوع

پزشک بعد از معاینه فیزیکی و پرسش و پاسخ در مورد بیماری‌های فرد، آزمایش‌‌های لازم برای تشخیص علت خون در مدفوع را درخواست می‌کند. دکتر با توجه به سن، علائم و تاریخچه پزشکی شما، آزمایش مناسب را انتخاب خواهد کرد. آزمون‌های احتمالی عبارت‌اند از:

  • آزمایش خون غربالگری مدفوع: این آزمایشی است که وجود خون را در مدفوع بررسی می‌کند. اگر خون تشخیص داده شود، آزمایش‌های اضافی برای تعیین منبع خونریزی مفید خواهد بود.

  • معاینه رکتوم یا آزمایش دیورتیک رکتال (DRE): اگر خونریزی رکتال را تجربه کنید، پزشک شما ممکن است یک معاینه دیسک رکتال را برای یافتن منبع خونریزی انجام دهد.

  • (EGD): در طی این روش، آندوسکوپ یا لوله انعطاف‌پذیر با دوربین کوچک در انتها، از طریق دهان و مری به داخل معده و دوازدهه وارد می‌شود. پزشک شما می‌تواند از این روش برای یافتن منبع خونریزی استفاده کند و همچنین ممکن است برای جمع‌آوری نمونه‌های بافت کوچک برای آزمایش بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

  • کولونوسکوپی: اگر شما نیاز به بررسی کامل کولون دارید، کولونوسکوپی به احتمال زیاد کامل خواهد شد. این روش شبیه به EGD است، مگر اینکه محدوده از طریق رکتوم وارد شود تا نمونه‌های کولون را ببیند و نمونه بگیرد.

  • سیگموئیدوسکوپی: برای بررسی کولون و حذف رشدهای کوچک، ممکن است سیگموئیدوسکوپی پیشنهاد شود.

هر یک از این آزمایش‌ها باتوجه به تشخیص متخصص تجویز می‌شود در مقاله تخصص گوارش و کبد چیست بیشتر به بررسی این حوزه و وظایف آن پرداخته‌ایم.

استفاده از آزمایش خون برای تشخیص علت خون در مدفوع
آزمایش خون راه تشخیص علت خون در مدفوع

مراجعه به پزشک اقدامی ضروری برای بررسی علت خون در مدفوع است  

مراجعه به پزشک هنگام مشاهده خون در مدفوع اقدامی ضروری و حیاتی است. خونریزی از مقعد یا وجود خون در مدفوع می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات جدی در دستگاه گوارش باشد که نیاز به ارزیابی فوری دارند. دلایل این وضعیت می‌تواند شامل عفونت‌های گوارشی، هموروئید، شقاق مقعد، زخم معده و بیماری‌های التهابی روده مانند کرون یا کولیت زخمی باشد. 

عدم اقدام به موقع می‌تواند عوارض جدی‌تری را به همراه داشته باشد و در برخی موارد ممکن است منجر به پذیرش بیمار در بیمارستان یا نیاز به جراحی شود. به همین دلیل پزشک ممکن است پس از بررسی تاریخچه پزشکی و علائم همراه آزمایش‌هایی از جمله آزمایش مدفوع، آندوسکوپی یا تصویربرداری را تجویز کند تا علت دقیق خونریزی شناسایی شود.شناسایی زودهنگام علت خون در مدفوع می‌تواند به بیمار کمک کند تا از درمان‌های مناسب بهره‌مند شود و از پیشرفت شرایط جلوگیری شود.  برای پیدا کردن بهترین متخصص ها و پزشک ها در این حوزه به سایت دکتر دکتر مراجعه کنید.

منابع:

verywellhealth.com

healthdirect.gov.au

سوالات متداول خون در مدفوع

خون در مدفوع ممکن است به صورت رنگ قرمز روشن یا سیاه و تیره ظاهر شود. خون قرمز می‌تواند به وجود مشکلاتی نزدیک به مقعد مانند هموروئید یا شقاق مقعد اشاره کند در حالی که خون سیاه می‌تواند ناشی از خونریزی داخلی در بخش‌های بالاتر دستگاه گوارش باشد. تشخیص معمولاً از طریق معاینه فیزیکی و آزمایش مدفوع انجام می‌شود.

 

   نه خونریزی در مدفوع ممکن است ناشی از مسائل غیرخطری مانند هموروئید یا شقاق مقعد باشد. با این حال هرگونه خون در مدفوع باید به‌طور جدی گرفته شود و نیاز به ارزیابی پزشکی دارد تا از وجود مشکلات جدی‌تر جلوگیری شود.

 

  عوامل مختلفی می‌توانند موجب خونریزی در مدفوع شوند از جمله عفونت‌های گوارشی، هموروئید، شقاق مقعد، زخم‌های معده، بیماری‌های التهابی روده مانند بیماری کرون و کولیت زخمی و حتی سرطان روده.

 

  اگر خون در مدفوع مشاهده شد به خصوص اگر با علائمی مانند درد شدید شکم، تب، کاهش وزن ناگهان، یا تغییرات در عادات روده همراه باشد باید به پزشک مراجعه کرد. درمان سریع و زودهنگام می‌تواند از عوارض جدی جلوگیری کند.

 

 برای جلوگیری از خونریزی در مدفوع، حفظ یک رژیم غذایی متعادل غنی از فیبر، هیدراتاسیون مناسب و پرهیز از یبوست ضروری است. همچنین باید از عادات بد مانند نشستن طولانی‌مدت در توالت و تنش هنگام مدفوع پرهیز کرد. انجام ورزش منظم نیز می‌تواند به سلامت روده کمک کند.

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

2,035 دیدگاه در “علت وجود خون در مدفوع چیست؟ بررسی راه‌های درمان مدفوع خونی
  • سلام خسته نباشید
    مادرم سه سال پیش عمل روده کرده و بعد از عمل کاملا ایشون مدفوعشون‌ به حالت اسهال هست امروز بعد از دستشویی به تیکه خون رو دیده علتش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      علت جراحی روده چه بوده؟

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من ۲۰ سالمه (دختر) دو روزه پایین کمرم درد میکنه و گاهی درد به بالای کمر و ران پا هم میکشه و امروز کمی خون روشن بعد از مدفوع دیدم نظرتون رو درباره این مشکل میخواستم بدونم خیلی ممنون

    پاسخ
  • من همیشه ورم معده داشتم چند ماعی سوزش سرمعده دارم خورد به کردنا و نشد برم دکتر . مدفوعم هم یا یبوست میشه یا زیاد یهو اسهال بعد مجدد خودش درطول روز خوب میشه ‌ ازمایش سه نوبت خون مخفی دادم جوابش در اومده up to trace یه گزینه دیگه هم که معنیش شده بود باکتری تو لزمایشم کمی بوده فقط اهن هم دارم نگرانم سرطان معده و روده نباشه لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بخاطر ميكرىب معده خونريزي خفيف معده داريد
      بتيد اندوسكوپي شويد

      پاسخ
  • سلام من الان چند ماهى هست که ىک لایحه قرمز در مدفوع مشاهده میکنم همیشه نه اما خب گاهى میبینم گاهى نفخ و خىلى کم دل‌درد دارم احتمال داره خون باشه

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن است
      باید آزمایش مدفوع و کشت آن و بررسی از نظر خون مخفی انجام سود

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من 26سالمه چندروزه موقع عمل مدفوع احساس خارش شدید دارم جوری ک تبدیل ب سوزش میشه
    چندروز پیش آخرش چندقطره خون دیدم امروز هم یک رگه خونی روی مدفوع
    لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام خیلی وقته مادرم همش دل پیچه داره زیاد نفخ میکنه دل درد میگیره ضعف و خستگیم توش میبینم چن وقت پیش سوزش و تکرر ادرار داشت رف دکتر سیپروفلوکساین داده چرا همش دل درد و نفخ داره خودم حالم بده مریضم مادرم اینجوریه حالم بدترمیشه نگرانم چیکارکنم چی بگم مصرف کنه…?

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی اینکه کجای شکم درد دارد ،علایم همراه و همچنین معاینه شکم اهمیت زیادی در تشخیص و درمان دارند
      به همین دلیل بهتر است به متخصص داخلی مراجعه نمایند

      پاسخ
  • سلام بعد از مدفوع چند قطره خون روشن میاد .نشانه چیست ؟

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر حدود چند ماه پیش همراه با مدفوع خون دیدم بعد مدفوع هم چند قطره چکید دکتر رفتم بهم دارو داد آزمایش مدفوع و خون هم دادم چیزی نشون نداد‌.قبلا ماه یه دفعه اینطوری میشدم الان هفته یه دفعه خون میبینم

    پاسخ
    • باسلام خدمت خانم دکتر ببخشید دختر ۶ سال سن داره الان چندروز مدفوع نکرده ویبوست داشت مدفوع سفت بود امروز اندازه یه دو نخود مدفوع کرد که همراهش یه قطر خون روشن اومد علت چیست خواهش راهنمایی کنید

      پاسخ
  • سلام
    من ۱۹ سالمه
    حدوداً ۳۰ روز پیش ، پس از دفع یک مدفوع خشک و بزرگ، مقداری خون کم و روشن مشاهده کردم و ۲۰ روزی هیچ مشکلی نداشتم و به پزشک هم مراجعه نکردم ؛
    تا این که دوباره این اتفاق افتاد ،الان موقع دفع های نسبتاً خشک و روان زیاد ؛ احساس سوزش ، درد کم ، خراش پوست و التهاب میکنم.
    سه چهار روزه همیشه سوزش کمی از داخل داره و موقع نشستن هم آلوده هست.

    پاسخ
  • باسلام پدرم حدود۲۵روزپیش خونریزی معده داشتندکه باآندوسکوپی مشخص شدزخم عثنی اشعری است وقرص پنتاپرازول ۴۰ مصرف میکنندولی ازدیروزبه تعداددومرتبه خون قیری رنگ مشاهده شد خواستم بدونم دلیلش چی هست؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به وجود خون قیری رنگ و سابقه زخم معده در پدر شما بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شوند و آزمایش خون و مدفوع و در صورت صلاحدید كولونوسكوپی انجام دهيد
      اگر دسترسی فوری به فوق تخصص ندارید به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    20سالمه امروز برای اولین بار مقداری خلط خونی در مدفوعم دیدم خون یه بار روشن بود یه بارم کمی تیره تر اسهالم دارم…درد و ناراحتیه خاصیم ندارم البته همیشه روده هام به مصرف بعضی مواد غذایی حساس بودن .این علایم میتونه نشونه چه بیماری ای باشه؟الان خیلی نگرانم اگه راهنماییم کنید ممنون میشم

    پاسخ
  • بازم از لطفتون ممنون
    شاد و پیروز سلامت باشید

    پاسخ
  • ممنون خانم دکتر مرشدی
    پس این مراحل و آزمایشات لازمه ممکن هم هست که چیز جدی نباشه؟چون ما خیلی نگران هستیم

    پاسخ
    • خواهش میکنم
      بله ممکن مورد خاصی نباشه
      نگران نباشین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر حدود 3 ماهه که روی مدفوعم چند قطره خون میبینم هیچوقت بیشتر از حدودا 7 قطره نشده خون بصورت رگه رگه است و اول مدفوعه درد و سوزش هم ندارم فقط بعضی مواقع ناحیه مقعدم خارش داره و سوزش خیلی خفیف چند بار به متخصص جراحی عمومی مراجعه کردم تشخیص هموروئید داخلی رو داد شیاف و قطره باریج و داروی ملین استفاده کردم ولی تاثیری نداشته خون ریزی بعضی مواقع برای چند روز قطع شده ولی دوباره برگشته هیچوقت مقدار خون زیاد نبوده و خون ریزی ربطی به سفتی یا نرمی مدفوعم نداشته ممنون میشم راهنماییم کنید باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      جهت کلونوسکوپی اقدام کنید

      پاسخ
  • باعرض سلام خدمت خانم دکتر عزیز
    مادرم حدود یکماه همراه مدفوعش خون بود ولی جدی نگرفتن و الان رفتن دکترو آزمایش و آندوسکوپی فرستادن بالای ۵۰سال هستن خواستم بدونم نظر شما چیست؟هیچ درد و سوزشی ندارن

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به سنشون بله باید آندوسکوپی و کولونوسکوپی جهت بررسی وواطمینان خاطر انجام شود

      پاسخ
  • باعرض سلام خدمت خانم دکتر عزیز
    مادرم حدود یکماه همراه مدفوعش خون بود ولی جدی نگرفتن و الان رفتن دکترو آزمایش و آندوسکوپی فرستادن بالای ۵۰سال هستن خواستم بدونم نظر شما چیست؟

    پاسخ
    • ایمیل خود را چک کنید
      پاسخ داده شد

      پاسخ
  • با عرض سلام و ادب خدمت شما .خانمی 36 ساله هستم دو ماه قبل سنگ کلیه دفع کردم و بعد دچار عفونت مثانه و درد شدید مقعد شدم . آنتی بیوتیکهای زیادی مصرف کردم . یبوست و درد و فشار در مقعد بیشتر اوقات داشتم .با مصرف داروی کلیستریول یبوست شدیدتر هر روز و درد و فشار در مقعد بیشتر شد و گاهی دردهای خفیف شکمی .بعد با مصرف زیتون و گوجه سبز و …مدفوع کم حجم شل و خلطی شد ولی دفع آن باز راحت وکامل نبود و همراه با درد خفیف شکمی و زیر شکمی .تا اینکه بعد دو روز متوجه خون رنگ روشن به صورت رگه در روی خلطها و مدفوع شدم .
    مدفوع رنگ نرمال کم حجم و شل با رگه های خون رنگ روشن داشت همیشه درد و فشار حس پری در مقعد دارم و در کنار مقعدم زایده ی گوشتی وجود دارد . لطفا راهنمایی بفرمایید ممنونم

    پاسخ
  • سلام
    من ۱۶ سالمه
    یه سال پیش بود که بعد از مدفوع کردن خون شفاف دیدم
    ولی دیگه تا به امروز ندیدم
    ولی امروز من دوباره همین طوری شده
    چون شکمم سفت بود زور زیادی میزدم
    باید چیکار کنم؟؟؟؟

    پاسخ
  • سلام…من هفته ۲۸بارداری هستم.از اوایل بارداری در موقع شتشوی داخل مقعد یک ضایعه کوچک لمس میکردم.الان اون ضایعه تبدیل به گوشت اضافه داخل مقعد شده و اینکه بعضی مواقع در هنگام اجابت مزاج مخاط خونی میبینم…لطفا راهنمایی کنید..ممنون

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حالی ک ذکر کردید و همینطور گوشت اضافه میتواند همورویید یا همان بواسیر باشد
      اما چون باردار هستید بهتر است ویزیت شوید و اگر در مدفوع مخاط خونی و عفونت دارید آزمایش مدفوع بدهید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دختر ۱۹ساله هستم
    من برای اولین بار خون تو مدفوعم دیدم کم بود و روشن ، تا ۳رزو کاملا رفع شده بود ولی باز دیدم و یکم بیشتر شده بود علاوه بر خون روی مدفوعم جدا هم حدود دو قطره خون اومد
    خیلی میترسم خطرناک باشه
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید پدرم مدتیه در مدفوعش خون دیده درضمن نمیدونم ربطی داره یانه ولی قسمتی از موی سرش ب صورت چاله خالی شده و روز بروز این چاله بزرگتر شده یعنی موهاش میریزه قبلا موهاش ریخت امپول زدخوب شد الان دوباره اینطوری شد.این بیماری خطرناکه؟ اسمش چیه ؟راهنمایی کنید لطفا

    پاسخ
    • سلام
      خیر ریزش مو ارتباطی ندارد
      پدر شما بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شود و معاینه و آزمایش خون و مدفوع و در صورت صلاحدید كولونوسكوپی انجام دهد

      پاسخ
  • سلام من 20سالمه..اخیرا در ناحیه مقعد احساس خارش شدید داشتم و چند بارم خون تو مدفوعم دیدم..بنظرتون به دکترمراجعه کنم یا پماد یا داروی خاصی هست؟

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۸ماهه میرم دستشویی همراه مدفوعم یه خون تیره میاد که دردشم مانند سوزش شدیدی است.و هر بارم که میرم دستشویی این خون‌میاد هرسری.به خاطر کروناهم میترسم برم دکتر.علتش چیه؟

    پاسخ
    • سلام بخاطر زخم معده هستش
      حتما بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شويد و اندوسكوپي انجام دهيد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۲۳ سالمه سابقه یبوست هم چندین بار داشتم ولی الان علائمه یبوست وندارم و امروزبعد عمل مدفوع خون دیدم
    سرگیجه و حالت ضعف هم دارم نیاز دادم‌برم کتر یا خیر

    پاسخ
    • سلام بله ، اين آزمايشاتم قبلش انجام بدين:
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ldh
      Stool exam
      بايد به متخصص گوارش مراجعه كنيد.

      پاسخ
  • سلام من دوهفته اب هست مدفوعم سبز لجنی بعضب وقتا شل بعضی وقتا کرمب شکل هست استرس واضطرابم خیلی دارم هیچ دردی هم ندارم خیلی ام دکتر رفتم فقط آمپول وقرص و..برای استرسمم قرص میخورم آزمابش خونم دادم کلی گفتن چیزی نبست حالا یعنی چی سنم ۲۷

    پاسخ
    • سلام آزمايش مدفوع دهيد و توسط متخصص گوارش هم ويزيت شويد

      پاسخ
  • با سلام
    من 33 سالم هست. بعد از مدفوع که تخلیه میشود، در هنگام تمیز کردن، متوجه خون خیلی کمی می شوم، البته در خود مدفوع چیزی مشاهده نکردم. البته بعضی مواقع هم در سرفه می کنم و باد معده هم دارم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید ؟

    پاسخ
  • درود بر شما من 30 سال دارم و پارسال آزمایش مدفوع انجام دادم، که در مدفوع خون دیده شد و چار یبوست مزمن و نفخ شدید هم هستم، در طول این مدت به پزشک مراجعه نکردم چون از انجام کلونسکوپی بسیار می ترسم، پیشنهاد شما چیه

    پاسخ
  • سلام.مادر من بعضی وقتها مدفوعش خونی هست چندهفته یک بار ودرد و سوزش مقعد نداره.فقط میگه گاهی شکمم درد میکنه.این علامت چه بیماری هست،امکان داره سرطان روده باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      شما بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شويد و معاینه و آزمایش خون و مدفوع و در صورت صلاحدید كولونوسكوپی انجام دهيد

      پاسخ
  • سلام خانمی 43 ساله هستم 5سال پیش خون در مدفوعم دیدم پزشک رفتم علت رو بواسیر داخلی دادن الان حدود یک هفته است مجددا در آخر مدفوعم خون روشن می بینم آیا علت همان بواسیر هست؟

    پاسخ
    • سلام شما بدليل سن بالاي ٤٠ سال بايد كلونوسكوپي شويد.

      پاسخ
  • سلام
    ۴۶ سالمه
    دیروز بعد از مدفوع با حالت یبوست چندین قطره خون روشن بدون درد و سوزش دیدم و امروز بعد از مدفوع تقریبا عادی دو سه قطره خون شفاف بدون درد دیدم علت اش چیه و باید چکار کنم
    ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
  • سلام من دختر19ساله هستم ی ماه پیش عمل شنت گذاری کمرانجام دادم الان نزدیک ب دوهفته ست هنگام دفع مدفوع دردوسوزش شدیدی دارم وخون هم همراه بامدفوع دارم دلیلش چیست؟
    ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام، شما بايد توسط جراحتون ويزيت شويد همچنين منشا خونريزيتون مشخص شه بهتره توسط متخصص گوارش كلونوسكوپي انجام بدين.

      پاسخ
  • من دختری 17 ساله هستم امروز یک قطره خون بعد از مدفوع داشتم علت چیست؟ برای درمان چه باید کرد؟

    پاسخ
  • سلام من ۲۵سالم هست میرم دستشویی به جامدفوع خون درمیادبگید چیکارکنم

    پاسخ
    • سلام
      شما بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شويد و معاینه و آزمایش خون و مدفوع و در صورت صلاحدید كولونوسكوپی انجام دهيد

      پاسخ
  • سلام ۳۴سالمه الان چند روز میرم دستشویی خون تو مدفوعم میبینم همینطور موقع شستن خیلی هم سوزش دارم

    پاسخ
    • سلام شما بايد توسط متخصص گرارش ويزيت شويد و كلونوسكوپي انحام دهيد.

      پاسخ
  • سلام پدر من ۱ ماه پیش عمل قلب باز انجام دادن و دیروز مینیموم فشارشون پایین بوده و ۲ عدد آسپرین همزمان خوردن، امروز مدفوعشون سیاه و قیری رنگ بوده دلیلش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      مراجعه به متخصص داخلی جهت اندازه گیری مجدد فشار خون و بررسی از نظر خونریزی معده ضروری است

      پاسخ
  • سلام 19 سالمه امروز واسه اولین بارخون شفاف در مدفوع خودم مشاهده کردم مقدارش هم زیاد بود البته دیشب هم با موتور از پشتمحکم روی زمین افتادم الان نگرانم کمی هم شکم درد دارم لطفن راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام هنسرم نزدیک به ۳۰ سال است ضایعه نخاعی از قسمت گردن میباشند چند وقتی دل درد شدید داشتن به پزشک مراجعه کردیم
      آندوسکوپی گرفتن و تشخیص زخم معده زیادی داستند با عفونت هلیکوبتری دارو استفاده کردن الان بهترن تازگیها یبوست شدید دارن مدفوعش قیر مانند است آیا احتیاج به بررسی دارد یا به موقعیت جسمی،البته ناگفته نماند بعلت کرونا چند وقتی است بیرون نمیروییم و در خانه میمانیم با تشکر از شما

      پاسخ
      • سلام
        اگر مدفوع قیری،چسبنده ،شل و بوی بد همراه هست نیاز به بررسی توسط متخصص داخلی دارند

    • سلام
      مراجعه به پزشک،معاینه و بررسی های تکمیلی ضروری است

      پاسخ
  • سلام .
    من ۱۸ سالمه و تقریبا نزدیک به یک سال پیش چند قطره خون در مدفوعم دیدم اما دیگر ندیدم تا چند روز پیش دوباره با میزان خیلی بیشتری در مدفوعم خون دیدم .
    خیلی نگرانم
    ممنون میشم کمکم کنید .

    پاسخ
  • سلام
    من ۱۸ سال دارم (پسر)
    چند وقت است که روزی ۸الی۹بار میرم دستشویی و در این یکی دوهفته پیش مقعد سوزش داشت امروز بعد دفع مدفوع یک قطره خون از مقعد خارج شد که روشن بود
    قبلا فک میکردم که مقعدم جوش زده چون موقع طهارت میسوخت لطفا بگید چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام من ۴۳ساله هستم امروز ناگهانی همراه مدفوع خود خون لخته شده دیدم و بماری دیابت هم دارم علت آن چیست؟؟؟ممنون

    پاسخ
    • سلام
      علت های متفاوتی ممکن است مطرح باشد
      جهت توضیحات کامل و راهنمایی بهتر از مشاوره رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
      • با سلام ۳۷ ساله هستم
        خون در مدفوع هر چند هفته یکبار
        بعضی وقتها هر وچ۳ یا ۴ ماه یکبار
        ممنون میشم کمکم کنید.

  • سلام من بیست و چهارسالمه و گاهی هم یبوست دارم و هر از گاهی در مدفوعم خون میاد آیا مشکل من جدیه؟

    پاسخ