استرس، فعالیت بدنی و تغییرات هورمونی از مهمترین عوامل موثر بر ضربان قلب نرمال هستند. عوامل دیگری همچون انواع بیماریها، مصرف کافئین، داروها، اختلال در خواب و کمآبی بر نرخ ضربان قلب طبیعی تاثیر خواهند گذاشت. در این مطلب، سعی کردیم از نحوه اندازهگیری ضربان قلب، ضربان قلب خطرناک و ضربان قلب نرمال در گروههای سنی و در حالتهای مختلف صحبت کنیم.
تعداد ضربان قلب نرمال در افراد، بسته به جنسیت، سن و میزان فعالیت فیزیکی، متفاوت است. ضربان قلب نرمال در کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان را بررسی کردیم. همچنین از ضربان قلب در حالتهای استراحت، خواب، انجام تمرینات ورزشی و ضربان قلب نرمال بارداری آگاه شدیم. این اطلاعات به شما برای مراجعه بهموقع به دکتر قلب کمک خواهد کرد.
با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 5 دقیقه زمان نیاز دارد، نوع عملکرد قلب و تعداد ضربان قلب خود در حالت نرمال را خواهید شناخت.
در انتها، اگر سوالی درباره عوامل موثر بر ضربان قلب خطرناک و ضربان قلب طبیعی دارید، در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به آن پاسخ خواهد داد.
ضربان قلب نرمال چیست؟
ضربان قلب نرمال در بزرگسالان، بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. این محدوده نرمال، در حالت استراحت اندازهگیری شده و میتواند بسته به سطح فعالیت، وضعیت بدنی، سن، جنسیت و سلامت کلی فرد متغیر باشد. برای مثال، ورزشکاران معمولاً ضربان قلب پایینتری، حدود ۴۰ ضربان در دقیقه دارند؛ زیرا قلب آنها کارآمدتر عمل میکند. عواملی همچون استرس، مصرف کافئین و داروها نیز میتوانند ضربان قلب را از محدوده نرمال خارج کنند. بررسی منظم ضربان قلب، بهعنوان یک شاخص مهم سلامتی، برای تشخیص مشکلات احتمالی قلبی ضروری است. انجام چکاپهای منظم و ارزیابیهای دورهای توسط دکتر قلب، برای اطمینان از سلامت عملکرد قلب لازم است.
نحوه اندازهگیری ضربان قلب
برای اندازهگیری ضربان قلب، میتوان از دو روش دستی و تجهیزات پزشکی استفاده کرد. برای اندازهگیری ضربان قلب به روش دستی، ابتدا باید در یک محیط آرام بنشینید. شما میتوانید از دو انگشت اشاره و میانی خود برای یافتن نبض استفاده کنید. نبض را میتوانید در نقاطی مانند مچ دست، گردن یا پشت زانو بیابید. انگشتان اشاره و میانی خود را به آرامی روی نبض قرار داده و ضربات را به مدت ۱۵ ثانیه بشمارید. برای بهدست آوردن تعداد ضربان قلب، تعداد ضربات نبض خود را در ۴ ضرب کنید. با این روش ساده و سریع شمردن تعداد ضربان نبض نرمال یا غیرنرمال خود، میتوانید ضربان قلب خود را بدون نیاز به تجهیزات خاص بهدست آورید.
ضربان قلب خود را به کمک تجهیزات پزشکی هم میتوانید اندازهگیری کنید. تجهیزات زیر، قادر به اندازهگیری ضربان قلب شما هستند:
- دستگاه فشارسنج دیجیتال؛ دارای قابلیت اندازهگیری ضربان قلب
- پالس اکسیمتر؛ اندازهگیری ضربان قلب و میزان اکسیژن خون با قرار دادن دستگاهی کوچک روی انگشت
- ساعتهای هوشمند و بندهای ورزشی؛ توانایی اندازهگیری ضربان قلب به دلیل وجود حسگرهای نوری
- الکتروکاردیوگرام؛ برای ثبت فعالیت الکتریکی قلب و اندازهگیری دقیق ضربان قلب در مراکز درمانی
این روشها به شما کمک میکنند تا با آگاهی از ضربان قلب خود، از وضعیت سلامت آن آگاه شوید. البته برای اطمینان از سلامتی عملکرد قلبتان، مراجعه به متخصص قلب، بهترین گزینه است. برای آگاهی از اهمیت این متخصص، در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی، مطلب تخصص قلب چیست را مطالعه کنید.
ضربان قلب نرمال در افراد مختلف
ضربان قلب نرمال در افراد مختلف با توجه به سن، میزان فعالیت بدنی، وضعیت سلامتی و عوامل استرسزا متفاوت خواهد بود. برای مثال تعداد ضربان قلب نرمال در ورزشکاران 40 تا 60 ضربان در دقیقه و در کودکان، بین 70 تا 120 دقیقه متغیر است. در ادامه به ضربان قلب در افراد با شرایط مختلف پرداختهایم:
ضربان قلب نرمال در نوزادان
ضربان قلب نرمال نوزادان، بهطور قابلتوجهی بالاتر از بزرگسالان است. در حالت استراحت، ضربان قلب نوزاد، بین 120 تا 160 ضربه در دقیقه است. این محدوده میتواند هنگام گریه یا فعالیت فیزیکی به حدود 180 ضربه در دقیقه برسد. عواملی مانند خواب، تغذیه و دمای محیط، بر ضربان قلب نوزاد تاثیر خواهند گذاشت. ضربان قلب کمتر از 100 یا بیشتر از 200 ضربه در دقیقه میتواند ناشی از یک اختلال باشد. دکتر قلب، از معاینه فیزیکی و دستگاههای الکترونیکی برای نظارت و ارزیابی ضربان قلب نوزاد استفاده میکند.
ضربان قلب نرمال در جنین
ضربان قلب نرمال در جنین، به سن حاملگی بستگی دارد. در اوایل بارداری، حدود هفتههای 5 تا 6، ضربان قلب جنین معمولاً بین 90 تا 110 ضربه در دقیقه است. با پیشرفت بارداری و تا هفته 9 تا 10، این عدد افزایش یافته و به حدود 170 تا 190 ضربه در دقیقه خواهد رسید. پس از دههفتگی، ضربان قلب کاهش یافته و در هفتههای 14 به بعد، حدود 120 تا 160 ضربه در دقیقه باقی خواهد ماند. دکتر متخصص برای اطمینان از سلامت و رشد مناسب جنین، به کمک سونوگرافی و داپلر، تپش قلب او را ارزیابی میکند.
ضربان قلب نرمال در زنان
ضربان قلب نرمال زنان بالغ، به طور معمول بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان در دقیقه است. در حالت استراحت، تپش قلب پایینتر، ناشی از عملکرد خوب قلب و تناسب اندام است. درحالیکه، استرس و بیماری میتواند باعث افزایش این محدوده شود. ورزشهای منظم و سبک زندگی سالم، به حفظ ضربان قلب نرمال و بهبود سلامت قلب کمک میکنند.
ضربان قلب نرمال در بارداری
در دوران بارداری، برای تامین خون و اکسیژن مورد نیاز جنین، ضربان قلب نرمال در مادر افزایش مییابد. در حالت عادی، ضربان قلب یک زن باردار بین 70 تا 90 ضربه در دقیقه است، اما گاهی شاهد ضربان قلب بالای 90 و حتی 100 ضربه در دقیقه یا بیشتر هم در زنان باردار خواهید بود. این افزایش ضربان قلب، از سهماهه اول بارداری آغاز شده و در سهماهه دوم و سوم به اوج خود خواهد رسید. این تغییرات، معمولاً در دوران بارداری طبیعی هستند؛ اما در صورت مشاهده علائم غیرعادی مانند تپش قلب غیرطبیعی یا درد قفسه سینه، در اولین فرصت به متخصص مراجعه کنید.
ضربان قلب نرمال در مردان
ضربان قلب نرمال مردان بالغ، بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه در حالت استراحت است. این ضربان قلب پایه، تحت تأثیر سن، سطح فعالیت بدنی، وضعیت سلامت عمومی، استرس، اضطراب و برخی بیماریها قرار خواهد گرفت. مردانی با فعالیت فیزیکی بیشتر، ضربان قلب نرمال کمتری دارند که گاهی به 40 تا 60 ضربه در دقیقه میرسد. ارزیابی منظم ضربان قلب، به تشخیص و مدیریت مشکلات قلبی کمک میکند.
ضربان قلب نرمال در کودکان
ضربان قلب نرمال کودکان در سنین مختلف متفاوت است. با افزایش سن، ضربان قلب نرمال کاهش مییابد. در ادامه، به ضربان قلب کودکان در سنین مختلف اشاره کردهایم:
- کودکان ۱ تا ۳ ساله؛ ضربان قلب نرمال بین ۹۰ تا ۱۴۰ ضربه در دقیقه
- کودکان ۴ تا ۵ ساله؛ ضربان قلب نرمال بین ۸۰ تا ۱۲۰ ضربه در دقیقه
- کودکان ۶ تا ۱۲ ساله؛ ضربان قلب نرمال بین ۷۰ تا ۱۱۰ ضربه در دقیقه
این ضربان قلب در حالت استراحت، اندازهگیری شده و تحت تأثیر فعالیت بدنی، هیجان، بیماری و دیگر عوامل قرار خواهند گرفت. با توجه به این مقادیر، ضربان قلب بالای 110 در حالت استراحت، بهعنوان ضربان قلب نرمال کودک 8 ساله در حالت استراحت بهحساب نمیآید و میتواند نشانه یک مشکل جدی باشد.
ضربان قلب نرمال در نوجوانان
ضربان قلب نرمال نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ ساله، در حالت استراحت بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. مانند تمامی گروههای سنی، این مقادیر در شرایط فعالیت بدنی، استرس، وضعیت سلامتی و سطح آمادگی جسمانی متفاوت خواهد بود. نوجوانان ورزشکار با تمرینات منظم، در حالت استراحت، ضربان قلب پایینتری دارند، زیرا عملکرد قلب آنها کارآمدتر است. در مقابل، عواملی همچون اضطراب، بیماری یا مصرف کافئین باعث افزایش ضربان قلب خواهد شد. پیگیری بهموقع ضربان قلب غیرطبیعی در نوجوانان، به شناسایی زودهنگام مشکلات قلبی کمک میکند.
ضربان قلب نرمال در سالمندان
ضربان قلب نرمال سالمندان، بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. با افزایش سن، عملکرد قلب بهطور طبیعی کاهش یافته که کاهش در حداکثر ضربان قلب را به دنبال خواهد داشت. همچنین، بیماریهایی مانند فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی بر ضربان قلب تأثیر میگذارند. داروهای مورد مصرف در سنین میانسالی هم میتوانند ریتم قلب را تغییر دهند. بنابراین، باید ضربان قلب سالمندان، بهطور منظم و دورهای برای شناسایی هرگونه تغییر غیرطبیعی، توسط پزشک بررسی شود. بهبود سبک زندگی و انجام عادتهای سالم همچون فعالیت بدنی منظم، تغذیه مناسب و مدیریت استرس میتواند برای حفظ ضربان قلب نرمال در سالمندان کمککننده باشد.
ضربان قلب نرمال در خواب
تپش قلب نرمال در خواب، به سن و وضعیت سلامت فرد بستگی دارد. برای بزرگسالان سالم، این عدد معمولاً بین 40 تا 60 ضربه در دقیقه است. قرار داشتن بدن در حالت استراحت و نداشتن فعالیت فیزیکی، ضربان قلب را در هنگام خواب کاهش میدهد. کیفیت خواب، استرس و مصرف مواد مخدر بر ضربان قلب در خواب تاثیر میگذارند. بررسی ضربان قلب در خواب، اطلاعات مهمی از وضعیت سلامت قلب و سیستم عصبی بدن ارائه داده و حتی به شناسایی مشکلاتی مانند آپنه خواب کمک میکند.
ضربان قلب نرمال در ورزش
ضربان قلب نرمال در ورزش، بسته به شدت فعالیت و سطح آمادگی جسمانی فرد متفاوت خواهد بود. برای محاسبه محدوده ضربان قلب در ورزش، عدد سن فرد را از عدد 220 کم میکنند. بهعنوان مثال، برای فردی 40 ساله، حداکثر ضربان قلب، 180 ضربه در دقیقه است. هنگام انجام ورزشهای هوازی، معمولا ضربان قلب 50 تا 60 و حتی 70 درصد از حداکثر ضربان قلب است. این مقدار در تمرینات شدیدتر، به 70 تا 85 درصد خواهد رسید.
ضربان قلب نرمال در حال استراحت
ضربان قلب نرمال در حالت استراحت، برای بزرگسالان معمولاً بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. این مقادیر، بسته به عواملی مانند سن، سطح آمادگی جسمانی، وضعیت سلامتی و مصرف داروها متفاوت خواهد شد.
به نقل از انجمن قلب آمریکا،
ضربان قلب بالای 100 در حالت استراحت، باعث میشود حفرههای قلب بهطور کامل بین انقباضها پر نشوند. این اتفاق، جریان خون در بدن را به خطر میاندازد.
ورزشکاران حرفهای و افراد با فعالیت بدنی منظم، ممکن است در حالت استراحت، ضربان قلب کمتری، حدود 40 تا 60 ضربه در دقیقه داشته باشند. ضربان قلب پایینتر در حالت استراحت، حاکی از عملکرد بهینهتر قلب و سیستم قلبی عروقی است. همچنین، تکنیکهای تنفس عمیق و مدیریت استرس هم به کاهش ضربان قلب در حالت استراحت کمک میکنند.
ضربان قلب خطرناک چند است؟
تعداد ضربان قلب خطرناک و نرمال گروههای مختلف سنی و جنسی و در حالتهای مختلف را در جدول زیر، کنار هم آوردهایم:
گروههای سنی/جنسی/شرایط مختلف | ضربان قلب نرمال (ضربه در دقیقه) | ضربان قلب خطرناک (ضربه در دقیقه) |
جنین | 110-160 | کمتر از 110 یا بیشتر از 160 |
نوزادان | 100-160 | کمتر از 90 یا بیشتر از 170 |
کودکان | 70-130 | کمتر از 60 یا بیشتر از 140 |
نوجوانان | 60-100 | کمتر از 50 یا بیشتر از 120 |
زنان | 60-100 | کمتر از 50 یا بیشتر از 120 |
زنان باردار | 70-90 | کمتر از 60 یا بیشتر از 100 |
مردان | 60-100 | کمتر از 50 یا بیشتر از 120 |
سالمندان | 60-100 | کمتر از 50 یا بیشتر از 120 |
ورزشکاران | 40-60 | کمتر از 30 یا بیشتر از 90 |
در حالت خواب | 40-60 | کمتر از 30 یا بیشتر از 80 |
در حالت استراحت | 60-100 | کمتر از 50 یا بیشتر از 120 |
مقادیر موجود در این جدول ضربان قلب نرمال در سنین مختلف و مقادیر خطرناک ضربان قلب، ممکن است در شرایط خاص و افراد مختلف متفاوت باشد. برای اطمینان از سلامت قلبتان و دریافت اطلاعات تخصصی و متناسب با شرایط خاص، حتما به متخصص مراجعه کنید.
چه عواملی میتواند باعث تغییر ضربان قلب نرمال شود؟
تغییر ضربان قلب نرمال تحت تاثیر عوامل مختلفی اتفاق میافتد. در ادامه به مهمترین این عوامل پرداختهایم:
- فعالیت بدنی؛ افزایش ضربان قلب در اثر ورزش و فعالیت بدنی
- استرس و اضطراب؛ افزایش ضربان قلب ناشی از فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک در اثر استرس و اضطراب
- مصرف برخی داروها؛ افزایش یا کاهش ضربان قلب در اثر مصرف برخی داروها، همچون بتابلاکرها کاهشدهنده و ضداحتقانها و آمفتامینها افزایشدهنده ضربان قلب
- شرایط پزشکی؛ بیماریهایی همچون تیروئید پرکار، بیماریهای قلبی، عفونتها و بیماریهای ریوی
- وضعیت هورمونی؛ همچون تغییرات هورمونی دوره بارداری یا یائسگی
- تغییر در وضعیت بدن؛ افزایش ضربان قلب ناشی از تغییر وضعیت بدن از حالت خوابیده به ایستاده
- عوامل محیطی؛ تغییر ضربان قلب در اثر دما و رطوبت هوا، همچون افزایش ضربان قلب در هوای گرم و مرطوب
- مصرف کافئین و نیکوتین؛ افزایش ضربان قلب در اثر مصرف قهوه و سیگار
- کمآبی بدن؛ افزایش ضربان قلب ناشی از کمآبی و تلاش مضاعف بدن برای رساندن خون کافی به اندامها
- خواب؛ اختلال در ضربان قلب نرمال در اثر کمبود خواب یا کیفیت پایین خواب
این عوامل با اثرگذاری موقت یا دائم خود، ضربان قلب را تحت تاثیر قرار میدهند. اگر با تغییرات قابلتوجه و دائمی مواجه شدید، حتما باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کنید تا مراقبتها و ارزیابیهای تخصصیتر انجام شود.
حداکثر ضربان قلب چقدر است؟
حداکثر ضربان قلب، بیشترین تعداد ضربان قلب در دقیقهایست که فرد میتواند متحمل شود. این مقدار، با کم کردن عدد سن از 220 بهدست میآید. عواملی مانند سطح تناسب اندام، ژنتیک و وضعیت سلامت عمومی بر حداکثر ضربان قلب تأثیر میگذارند. در فعالیتهای ورزشی، آگاهی از میزان حداکثر ضربان قلب، به رعایت شدت تمرین و پیشگیری از آسیبهای ناشی از تمرین بیش از حد کمک میکند.
چطور ضربان قلب نرمالی داشته باشیم؟
برای داشتن ضربان قلب نرمال و سالم، باید اقدامات مهمی همچون اصلاح سبک زندگی انجام دهیم. در ادامه، به مهمترین اقدامات برای داشتن ضربان قلب نرمال و سالم پرداختهایم:
- فعالیت بدنی منظم؛ قویتر شدن قلب و کاهش ضربان قلب در حالت استراحت در اثر فعالیتهای هوازی مانند پیادهروی، دویدن، شنا و دوچرخهسواری
- تغذیه سالم؛ مصرف غذاهای سالم و متنوع، بهویژه میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای کم چرب و اجتناب از مصرف غذاهای پرچرب، نمک زیاد و قندهای افزودنی
- مدیریت استرس؛ کاهش استرس و اضطراب با استفاده از تکنیکهای آرامسازی مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق
- خواب کافی؛ حفظ سلامت قلب و کاهش ضربان قلب با داشتن خواب کافی و باکیفیت
- مصرف کم الکل و کافئین؛ بهبود سلامت قلب با محدود کردن مصرف نوشیدنیهای الکلی و کافئیندار
- ترک سیگار؛ کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی با ترک سیگار
- ارزیابی دورهای سلامت قلب؛ مراجعه منظم به پزشک برای بررسی فشار خون، سطح کلسترول و انجام آزمایشهای دورهای
- حفظ وزن سالم؛ کاهش بار روی قلب و داشتن ضربان قلب نرمال با برخورداری از وزن متعادل با توجه به قد و سن
با انجام این اقدامات و برخورداری از یک سبک زندگی سالم، میتوانید از داشتن ضربان قلب نرمال و سلامت قلب مطمئن شوید.
آگاهی از تعداد ضربان قلب نرمال و پیشگیری از بیماریهای قلبی
تعداد ضربان قلب نرمال، نشاندهنده عملکرد درست قلب و سلامت آن است. آگاهی از ضربان قلب طبیعی و عوامل موثر بر ضربان قلب طبیعی، کمک میکند تا با ارزیابیهای مداوم اولیه و اجتناب از عوامل مضر، سلامت قلب شما حفظ شود. با دانستن نحوه اندازهگیری ضربان قلب، به محض رسیدن این مقادیر به محدوده ضربان قلب خطرناک، باید برای انجام ارزیابیهای تخصصیتر به دکتر قلب مراجعه کنید. شما با آگاهی از مقادیر نرمال ضربان قلب، چه به روش دستی و شمارش نبض و چه اندازهگیری ضربان قلب نرمال با دستگاه فشارسنج، خیالتان از بابت عملکرد درست قلبتان راحت خواهد شد.
در نهایت، اگر دچار نوسانات زیاد نرخ ضربان قلب هستید و به مشورت با دکتر قلب تهران یا سایر شهرها نیاز دارید، میتوانید از امکانات جستجو سایت دکتردکتر استفاده کنید. بهگونهای که پس از ورود به سایت دکتردکتر، از قسمت تخصصها، تخصص قلب و عروق را یافته و سپس شهر خود را انتخاب کنید. فهرستی از متخصصان فعال در شهر شما، به نمایش درمیآید. با انتخاب دکتر قلب مورد نظر خود و کلیک روی گزینه «نوبت بگیرید»، وارد پروفایل این متخصص شده و نوبت خود را در سایت دکتردکتر قطعی کنید.
منابع:
health.harvard.edu
webmd.com
با درود و سپاس خوب بود
سلام 47 ساله هستم فقط ظهرها به محض خوردن نهار تپش قلب بالا میرود . پرانول ده میخورم خوب میشه .الان میگن پرانول خوب نیست بیزونولول بخور .
سئوال دوم اینکه .بجای لوزار بهم املوپرس پنج دادن بعد از یک ماه جفت پاهام از مچ به پایین بی حس شدن . پیشنهاد شما برای قرص فشار خون که ربطی به کلیه نداشته باشه چی هست
سلام مجدد از روزی که دو سال پیش لوزار را شروع کردم کلیه ام یادش افتاد که سنگ داره و هی بزرگتر شد .. فکر نمیکردم بیشتر شدن درد کلیه ام بخاطر ساختن سنگ باشه .. همیشه میگذاشتم به حساب پر کارکردن کلیه تا اینکه سی تی بهم گفت سنگ د وسانتی دارم یک ماه املی پرس خوردم کلیه ام اصلا درد نگرفت
سلام
اگر علایمتون کنترل میشه ، فرق خاصی بین بیزوپرولول و پروپرانولول نیست
چرا لوزارتان رو قطع کردن و تغییر دادن؟
سلام من ۲۵ سالمه و در طی روز دو سه بار قلبم خیلی تپش بدی میگیره برای یک دقیقه ۱۷۴ تا زد و دفعه بعدی ۱۳۰ به نظرتون خطرناکه و علت تپش های مداوم اما کوتاه در طی روز چیه
سلام عزیزم
باید اکو و نوار قلب بدین
اگر لازم باشه هولتر هم ببندین
جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام ۱۶ سالمه
من بعضی اوقات قلبم تیر میکشه و بعد از چند دقیقه خوب میشه اما این دفعه که قلبم تیر کشید بعدش دست چپم بی حس شد و الان کلا همه بدنم بی حسه حال ندارم که راه برم
ضربان قلبم هم تو یک دقیقه گرفتم ۸۳ بود
چیز خطرناکیه؟باید به دکتر مراجعه کنم؟
سلام
اگر این حالت مکرر ایجاد میشه جهت معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید
من ۲۶ سالمه متاهل هستم مشکلات اضطراب و عدم کنترل خشم دارم در مواقعی ک عصبی میشم قلبم خیلی فشار میاد بهش و این فشار و احساس بد تا چند روز بعد هم ادامه داره نوار قلب و اکو انجام دادم سال پیش ولی مشکل حاد نداشتم دکتر فقط پروپرانول نوشتن اما الان مواقع عصبانیت مشکل دارم ک احساس میکنم قلبم سنگین میشه و نفسم تنگ میشه و چند روز حتی ادامه داره میشه ی توضیح بدین
سلام عزیزم، باید استرس و خشم شما درمان بشه ، مشکلات دیگر هم خودبخود درمان خواهند شد بهتره به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید
اگر امکان معاینه حضوری ندارین میتونین از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors" روانپزشکی استفاده کنید
سلام .خانم دکتر .۵۱ سالمه .پنج سال بیش دو بار آنژیو کردم داروی متورال ۵۰ قرص فشار لوزارتان .چربی آتوروستاتین ۲۰ قرص نیتروکاردین ۲/۶ وقرص زیر زبانی نیتروپرل .و آ .اس آ.این داروها را مدام مصرف می کنم مدتی هست که سوزش قفسه سینه .درد خفیفی پشت کتف سمت چپ .دارم.وقتی زیر زبانی مصرف می کنم صربانم تا ۵۶ پایین میاد ایا نیاز به آنژیو دارم شما انجام میدید ممنون
سلام عزیز
باید مجدد بررسی بشین از نظر گرفتگی عروق
به پزشک معالجتون مراجعه کنید
سلام من 45سالمه و چند روزیه فشارم 13و ضربانم بین90تا105هست چه کنم
سلام
اعدادی که گفتین در رنج طبیعی هست
اما اگر علایمی دارین ویزیت شوید
سلام .۱۹سالمه
من تو قفسه سینه درد وسنگینی احساس میکنم واین درد اول خیلی کوتاه بود ولی الان طولانی تر شده
مدتی قبلم تنگی نفس داشتم که فکر میکردم به خاطره ورزش نکردن …
وضربان قلبم ۸۶
مشکلی داره؟باید نوار قلب بدم
سلام عزیز
نوار قلب به تنهایی کافی نیست جهت بررسی
منتها شرححال دقیقی جهت بررسی قلبی بودن علایمتون لازمه
اما اگر احساس درد یاد فشار و سنگینی روی قفسه سینه دارین بهتره جهت معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام من ۲۱ ساله هستم ضربان قلبم ۱۲۰ اینا میشه نظرتون چیه
سلام عزیز
بهتره ازمایش تیرویید بدین و جهت معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام ، من با مانیتور ساعت های هوشمند ضربان قلب خود را مشاهده کردم و متوجه شدم ک در روز 2 یا 3 بار بالای 100 ثبت شده در حالی ک در حال فعالیت روزانه بودم ، مشکلات قلبی در خانواده مشاهده شده ف راهنمایی میخواستم
سلام
سن شما؟
و اینکه تا چه عددی ضربان قلب ثبت شده؟
کم ترین و بیشترین عدد؟
در ضمن ساعت های هوشمند خیلی دقیق نیستن خصوصا اگر برند خوبی نباشن
سلام وقتتون بخیر ۱۸ سالمه و تقریبا ۱ هفته میشه که ضربان قلبم بین ۹۰ تا ۱۰۵ هست ،فشارمم متغیره یه وقتایی بالا یه وقتایی پایین،تو قفسه سینمم یه حس سنگینی دارم
چیکار باید بکنم
سلام
ضربان قلبتون در رنج نرمال هست
اما رنج فشار رو نگفتین؟ بین چه اعدادی متغییر هست؟
اگر احساس فشار روی قفسه سینه دارین بهتره جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید
با سلام و احترام
۴۶ سالمه و ضربان قلبم بین ۵۶ تا ۶۰ ورزشکار هم نیستم. به پزشک متخصص قلب مراجعه کردم نوار قلب و اکو گرفتن گفت مشکلی نداری. مدتی هم هست که سمت چپ و قفسه سینم ام احساس درد میکنم. لطفا راهنمایی کنین.
سلام
اگر درد سمت چپ دارین ، با توجه به سنتون بهتره تست ورزش هم انجام بشه
سلام آیا ساعتهای هوشمند ضربان قلب را دقیق نشان می دهند
سلام
بستگی به برند و کیفیت ساعت هوشمند داره
سلام پسر من 7 سالشه و گاهی میگه قلبم تند میزنه و دست که میذارم رو سینش احساسس میکنم، ضربانشم تا 140 میره و معمولا 120،یه هفتس اینجوری شده، بعضی وقتام نرماله و 80 تا 90.ممکنه از تب رماتیسمی باشه؟ خیلی نگرانم بخدا
سلام عزیزم
اگر خود کودک احساس تپش قلب داره باید معاینه شه، بهتره جهت بررسی به فوق” تخصص قلب اطفال مراجعه کنید
سلام ۱۶ سالمه از صبح تپش قلب شدیدی گرفتمتا توی قفسه سینه هم میزنه و توی گلوم احساس میکنمگرفته
سلام عزیز
بهتره نوارقلب بدین
یا اگر در منزل دستگاه فشارخون دارین ، فشارخون و ضربان قلبتون اندازه گیری بشه
سلام خسته نباشیدمن سنم ۴۵ ساله ًضربان قلبم گرفتم شد۹۲بعدازدهدقیقه گرفتم شد۱۰۰ چکارکنم
سلام
اگر علایم خاصی ندارین و فشار خون ندارین، زیر ۱۰۰ طبیعی هست
سلام بسیارعالی بود،پسری۶ونیم ساله دارم.در ساله ۹۸به خاطر گرفتگی دریچه قلب یا رگ آیورت بالن قلب انجام داد،تنها بالن قلب انجام داد و همون موقع دکتر گفتن خیلی عالی جواب داد،الان که سال۱۴۰۱هست دکتر گفتن که مشکلی پیش نیامده و خوب هستش،فقط داخل برگه میزنه هنوز چند درصد کم گرفوگی یا پس زدن خون را داره،ولی دکتر گفتن عالیه…آیا امکان داره دوباره مشکلی پیش بیاد؟؟؟در کل بالن قلب در کودکی۴سالگی امکان داره که مشکل را کامل رفع کنه؟
سلام
نگران نباشین
فقط ویزیت در تاریخ هایی که پزشکش مشخص میکنه انجام بدین
سلام ،
۵۷ سال سن دارم ، روزی ۱ ساعت و نیم ورزش بدنسازی میرم و کاملا راحتم ،
اطلاعات مفید و عالی بود ، ۹۰ درصد نگرانییم حل شد ،
منتها حدود ۱۰ سال هست خودم رژیم غذایی گرفتم و حدود ۲۰ کیلو وزن کم کردم ، فشارم از ۱۳ تا ۱۵ نوسان داره ، قد ۱۷۵ ، وزن ۸۰ ولی تپش قلب بین ۵۰ تا ۷۰ هست البته موقع استراحت وچکاب فشار ، وگاهی با عصبانیت واسترس تپش قلبم خیلی بالا میره ، از محبت و نظر شما تشکر میکنم🙋♂️🙏🌹
سلام
خواهش میکنم
برای کنترل بهتر فشارخونتون بهتره دارو با دوز کم تجویز شه
جهت چکاپ و اطمینان خاطر باید به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام من ۱۵ سالمه
امروز متوجه شدم وقتی که نفس میکشم احساس میکنم یک سنگ روی سینمه و وقتی نفس عمیق میکشم بعد از پنج ثانیه سینه ام درد میگیره انگار یکی داره گلو و سینه ام را فشار میده
ضربان قلبم تو بیداری رو ۱۳۰ هست مشکل چیه به نظرتون؟
سلام
ضربان ۱۳۰ کمی بالا هست و بهتره نوار قلب بدین و به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام من ۱۶ سالمه حدود یک ماهی میشه که قفسه سینه ام سنگینه وقتی نفس میکشم ! یک هفته پیش دست چپم بی حس شده و رنگش سفید شده بود و بسیار یخ بود همراه اون من درد قفسه سینه ،درد قلب ، و بازو و کفت چپم هم درد میکرد ، سردرد شدید داشتم به همراه تپش قلب
رفتم بیمارستان و یک سرم زدم و بهتر شدم
از اون روز به بعد چندین بار دستم بی حس شده
و سنگینی رو دارم ضربان قلبم هماکثرا رو ۱۰۰ هست
مشکل چیه !؟
سلام بعضی وقتا قلبم دقیق میرنه مثلا بیستا طپش منظم میزنه بعد یه مکث میکنه ودوباره شروع میکنه به طپش بنظرتون مشکل حادی میتونه باشه یا طبیعیه
سلام
موردی که فرمودین میتونه pvc باشه
باید اکو بدین و نوار قلب
اگر اکو و نوار خوب باشه اصولا مورد خاصی نیست و با دارو کنترل میشه
جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام وقتتون بخیر من ۲۲ سالمه ضربان قلبم خیلی بالاست حتی موقع خواب هم متوجه میشم ک قلبم تند میزنه با دستگاه دیجیتال ضربان قلبم رو گرفتم بین ۱۰۵تا ۱۱۰ هست البته در حالت استراحت ب نظرتان نیاز هست ک من ب متخصص مراجعه کنم؟
سلام عزیز
بله به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام من۲۶سالمه دوهفته ای میشه تپش قلب گرفتم.موقع استرس وناراحتی دیگه نمیتونم نفس بکشم.قرص پرپرانول که میخورم خوب میشم.آیامشکل من چیه؟؟؟
سلام
ثپش قلب علل زیادی داره ازاسترس و پرکاری تیروییدگرفته تا کم خونی و… و حتی ممکن هیچ علتی براش مشخص نشه
اما به هرحال نیاز به معاینه و مراجعه متخصص” قلب هست
سلام من 20سالمه 7سال پیش رفتم بخاطر استخوان اضافه ایی که روی قلبمه دکتر گفتن چیزیت نیست .
فقد دریچه قلبت شله عادیه منم بیخیال شدم الان بعد چند سال توی خواب قلبم ضربان میگیره ، بالا 100 واز شدت تپش قلب بیدار میشم و قلبم تیر میکشه گاهیم میاد روی 52 خیلی وقتا قلبم تیر میکشه ،قفسه سینم خخخییلی سنگین میشه نفسم بالا نمیاد
؟؟!
سلام
بهتره مجدد جهت چکاپ مراجعه کنید به متخصص” قلب
در کل بسیار مختصر و مفید بود
سلام وستتون بخیر
من 36 سالم هست و در حالت استراحت ضربان قلبم حدود 60 و گاهی تا 55 هم پایین میاد. ایا نیازی هست به پزشک مراجله کنم…
سلام
جهت بررسی بهتره به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام. من 57 سال سن دارم و 16 سال پیش عمل قلب باز انجام دادم و حدود 3 سال پیش نیز پس از انجام سی تی آنژیوگرافی 3 استنت در رگهایم کار گذاشته شده است. اخیرا به توصیه پزشک 26 جلسه بازتوانی قلب رفتم . قریب چند روز است که ضربان قلبم را تست میکنم زیر 50 است حدود 45 بار در دقیقه. آیا جای نگرانی وجود دارد و علامت خطری است یا خیر . چه اقدامی بایستی انجام دهم. ممنون و سپاس
سلام
اگر نسبت به قبل افت کرده ، مجددا لازمه ویزیت شوید
سلام،من 53 سالمه و سال97 آنژو کردم و بعلت گرفتگی یکی از رگهام فنر کارگذاشتم،چند روز پیش بعلت تپش زیاد قلب به بیمارستان قلب تهران مراجعه کردم ،نوار قلبم خوب بود ولی آزمایش خون گرفتن پزشک شیفت گفت آنزیم قلبت بالاست در صورتیکه هیچگونه حمله قلبی نداشتم،البته بدستور پزشک دو روز بستری شدم،ضربانم بین 75 تا 83 در حالت استراحت است برای پایین آوردن آنزیم چکار باید کرد.ممنونم
سلام
همان داروهای تجویز شده را مصرف کنید و مجدد به پزشکمعالجتون مراجعه کنید
سلام من ۳۳سالمه چندوقتی میشه گاهی احساس تپش قلب میکنم با دستگاه فشارسنج دیجیتال ضربانم رو ۹۸میشه آز مایش دادم مشکل تیرویید نداشتم و فشارمم خوب بوده معمولا ۱۱ رو ۷. البته از قدیم یادمه یکی از دریچه های قلبم کمی افتادگی داشت .ایا نیازه بررسی بیشتر ی کنم؟ خیلی احساس بی حالی و خستگی میکنم.
سلام
بله جهت اطمینان خاطر به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام یکی از بستگان پنج روز پیش حمله قلبی بهش دست دادهسه روز بیمارستان بوده؛و الان نبضش ۱۱۵هست آیا نیاز به مراجعه به متخصص داره باز؟ یا بخاطر حمله قلبی این مقدار مشکلی نداره؟
سلام
دوز داروهاشون باید توسط پزشک معالجشون تنظیم شه
سلام .وقت بخیر.
بنده ۳۲ سالمه و ضربان قلبم گاهی اوقات در زمان استراحتی تا ۱۰۰ ضربان بالا میره و گاهی احساس تنگی نفس دارم ایا مشکل جدی هست یا نه ضربان قلبم عادی هست؟
سلام من۱۷سالمه چند وقتی هست که یک دفعه ای تپش قلب میگیرم و با دستگاه فشار سنجه دیجیتال اندازه میگیرم بین ۹۶تا ۹۸ متغییر ایا به نظر شمامشکلی هست؟
سلام
بهتره جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام عزیز
بله با توجه به تنگی نفس از نظر قلبی ویزیت شین و به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام
من ۱۸ سالمه و مدتی هست که مدام احساس تپش قلب دارم یعنی کاملا حس میکنم که قلبم میکوبه
ضربانمم معمولا بالاست(بالای ۹۰ در استراحت)
با دستگاه فشارسنج دیجیتال اندازه گیری کردم اخرین بار فشارم ۱۵ رو ۸ بود و ضربان ۱۳۰
آیا میتونه علتش فقط استرس باشه(کنکوری هستم) یا مشکل دیگه ای وجود داره؟
سلام
فشارخونتون چون بالا بوده نیاز به ویزیت هست عزیز
ضربان هم ۱۳۰ بالا هست
جهت معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام . ۴۹ سالمه . ضربان قلبم بین ۹۵ تا ۱۰۷ در حال استراحت هستش . البته تا ۱۱۲ هم میرسه . البته هرشب یک قرص اگزازپام بدلیل کم خوابی مصرف میکنم .
دلیل بالا بودن ضربان میتونه به دلیل اگزازپام باشه.
ممنون
سلام
با توجه به سنتون نمیشه به اگزازپام مرتبط کنیم و پیگیر سایر علل نباشیم
بهتره از سلامت قلبتون مطمئن شین و اکو و تست ورزش بدین
بهتره به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام خسته نباشی سنم ۴۷ سال
فشاربین ۱۲ تا ۱۳ وضربان قلبم بین ۹۵تا’۹۷’
درحالت استراحت
ولی خیلی کم خواب هستم ایا مشکلی بابت قلبم هست یا نه؟
سلام
با توجه به سن بالای ۴۰ سال و علایمتون بهتره از نظر قلبی ویزیت و نوار قلب و اکو بدین
به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلام وقتتون بخیر و خدا قوت
من قبلا بخاطر یه امپول هورمونی HMG زدم به بدنم نساخت تپش قلب شدید گرفتم و بیمارستان بستری شدم جواب اکو و سی تی اسکن خوب بود ولی الان دو سه روزه حس میکنم قلبم تند میزنه ولی نهایتا در حالت فعالیت 98 هست ضربان قلبم و در حالت استراحت متغیر بین 75تا82. الان به نظرتون شرایط من نرماله یا نیازی هست دوباره برم پیس متخصص؟
سلام
بهتره مجدد به متخصص” قلب مراجعه کنید
سلاممن ۲۰ سالمه و ضربان قلبم ۲۰۰ بار هستش در دقیق
سلام
لازمه حتما ویزیت شین
فورا به به متخصص” قلب مراجعه کنید