کولیت روده را بهتر بشناسید؛ از پیشگیری تا درمان

کولیت روده چیست
اشتراک گذاری 383 نظر

کولیت اولسراتیو یا همان کولیت روده نوعی از بیماری التهابی روده است. این بیماری روی دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارد و در اثر عواملی همچون تغذیه نامناسب، سن یا سابقه خانوادگی نمایان می‌شود. در بیماری کولیت، التهاب از راست روده آغاز و کم کم روده بزرگ را دربر می‌گیرد. بیماری کولیت اولسراتیو هنگامی ‌رخ می‌دهد که پوشش روده بزرگ رکتوم یا هر دو دچار التهاب می‌شوند. به طور معمول کولیت داخلی‌ترین لایه را درگیر می‌کند و باعث التهاب آن می‌شود. این التهاب، زخم‌های کوچکی روی روده بزرگ ایجاد می‌کند. اما برای درمان کولیت روده می‌توان از داروهای ضدالتهاب، آنتی‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها استفاده کرد.

اما برای اینکه با علائم و نشانه‌های کولیت بیشتر آشنا شوید و درباره پرهیزهای غذایی اطلاعاتی کسب کنید تا انتهای متن همراه ما باشید.

کولیت روده چیست؟

کولیت روده نوعی از بیماری است که با ایجاد التهاب و زخم در بخش پوشش‌های داخلی روده بزرگ رخ می‌دهد. کولیت روده به طور معمول بر بخش پایینی روده بزرگ تاثیر گذاشته و توانایی این را دارد که تمام روده بزرگ را درگیر کند. هر چه این بیماری قسمت‌های بیشتری از کولون را تحت تاثیر قرار دهد، علائم شدیدتری داشته و با درد و التهاب بیشتری همراه است. البته که بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، تا قبل از 30 سالگی علائم آن را تشخیص داده و تا حدودی قابل درمان است.

به گفته سایت nhs

درباره کولیت روده؛ برخی از افراد ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها با علائم بسیار خفیف یا بدون هیچ علائمی ‌به کولیت روده مبتلا شده باشند و پس از این دوره، علائم دردسرساز شعله‌ور شده و بیماری عود کند. همچنین در طول تشدید بیماری، برخی از افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو علائم را در جای دیگری از بدن خود تجربه می‌کنند که به عنوان علائم خارج روده‌ای شناخته می‌شوند.

مطالعه بیشتر: بیماری واسکولیت چیست؛ علائم، علت و درمان

علائم و نشانه‌های کولیت

علائم کولیت اولسراتیو بستگی به شدت التهاب و محل التهاب دارد. نشانه‌ها و علائم شاخص کولیت برای همه افراد یکسان نیست،

علائم کولیت چیست
کولیت علائم و نشانه های متفاوتی دارد

اما نشانه‌های کل کولیت روده شامل موارد زیر است:

  • اسهال، اغلب با خون
  • درد شکم و گرفتگی روده
  • درد رکتوم
  • خونریزی رکتال انتقال مقدار کمی‌ خون به مدفوع
  • احساس فوری برای دفع مدفوع
  • کاهش وزن
  • خستگی
  • تب
  • عدم رشد در کودکان

بیشتر افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو علائم خفیف تا متوسط دارند. دوره کولیت ممکن است متفاوت باشد و برخی افراد دوره‌های طولانی مدتی دارند.

عوامل و علت‌ های ایجاد کولیت اولسراتیو

علت کولیت و التهاب روده بزرگ می‌تواند ناشی از انواع بیماری‌ها و عفونت‌های مختلف باشد.

علت ایجاد کولیت روده
علت کولیت و التهاب روده بزرگ بسیار متفاوت است

برخی از شایع‌ترین علل و عوامل احتمالی کولیت به شرح زیر هستند:

کولیت عفونی

ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌توانند عفونت‌های کولون را ایجاد کنند و علت کولیت اولسراتیو باشند. اکثر آن‌ها باعث بیماری‌های خوراکی یا مسمومیت غذایی می‌شوند. متداول‌ترین باکتری‌هایی که باعث عفونت می‌شوند شيگلا، اكولی، سالمونلا و كمپيلو باكتر نام دارند. این عفونت‌ها ممکن است باعث اسهال خونی هم شوند.

عوامل ژنتیکی

با توجه به تحقیقات کلی که انجام شده است، عوامل ژنتیکی در بروز و رشد کولیت اولستراتیو نقش مهمی ‌داشته است. مطالعات نشان می‌دهند که بیماری در ژن‌های افراد تغییراتی ایجاد خواهند کرد و تفاوت‌های ژنتیکی می‌تواند باعث بروز انواع بیماری شود. به طور تقریبی یک پنجم افرادی که به بیماری کولیت روده مبتلا هستند در خانواده خود یا اقوام این بیماری را مشاهده خواهند کرد که علت اصلی آن، عوامل ژنتیکی است. به جز بیماری کولیت بعضی دیگر از بیماری‌های دستگاه گوارش مانند بیماری التهاب روده یا IBD نیز در اثر سابقه خانوادگی و ژنتیک بروز می‌کنند.

عوامل محیطی

عوامل محیطی می‌تواند بر روی ابتلا به این بیماری تاثیر زیادی بگذارد. تحقیقات نشان می‌دهد که احتمال بروز کولیت اولسراتیو در اثر عوامل محیطی مختلف می‌تواند باعث بروز این بیماری شود.

از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار محیطی بر کولیت روده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم رعایت بهداشت مناسب
  • رژیم غذایی نامناسب
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • استعمال سیگار
  • آلودگی هوا

البته که ویروس‌ها و باکتری‌های مختلف هم باعث می‌شود تا زندگی فرد دچار اختلال شده و باعث التهاب و ایجاد عفونت شود.

کولیت ایسکمیک

یک علت کولیت، کاهش خونرسانی به روده بزرگ یا همان ایسکمی روده است. شریان‌هایی که خون را به روده می‌رسانند همانند هر شریان دیگر در بدن هستند. شریان‌ها ممکن است به علت آترواسکلروز دچار محدودیت شوند (درست مثل رگ‌های خونی در قلب که می‌تواند باعث ایجاد آنژین قلبی می‌شود، یا عروق تنگ شده در مغز که باعث ایجاد سکته مغزی شود). هنگامی ‌که این شريان تنگ شوند، ممکن است خونرسانی به روده بزرگ دچار اختلال شده و روده بزرگ ملتهب شود.

روده بزرگ همچنین می‌تواند خون را از نظر مکانیکی از دست بدهد. از جمله بهم پیچ خوردگی مکانیکی که در آن روده به دور خود پیچیده می‌شود یا یک فتق انسداد روده ایجاد میشود، جایی که بخشی از روده بزرگ در ناحیه دیواره شکم به دام افتاده است که مانع جریان خون به قسمت آسیب دیده می‌شود. ایسکمی ‌یا فقدان خونرسانی صحیح موجب درد، تب و حرکات روده خونین می‌شود.

بیماری روده ای التهابی(IBD) و کولیت

دو نوع بیماری التهابی روده وجود دارد که با نام کولیت اولسراتیو و بیماری کرون شناخته می‌شوند. البته تصور می‌شود که علت کولیت، یک بیماری خود ایمنی باشد که در آن سیستم ایمنی بدن به روده بزرگ حمله می‌کند و باعث التهاب می‌شود. کولیت اولسراتیو در راست روده شروع می‌شود و ممکن است به تدریج در سراسر کولون گسترش یابد. علائم و نشانه‌هایی هم همانند درد شکم و حرکات روده خونین وجود دارد.

بیماری کرون ممکن است در هر بخش از دستگاه گوارش از دهان، مری و معده ایجاد التهاب کند. کرون اغلب دارای ضایعات پرشده است، یعنی مناطق آسیب دیده با مناطق بافت سالم همخوانی دارند.

کولیت میکروسکوپی

در این نوع کولیت دو نوع التهاب کولیت کلاژن و کولیت لنفوسیتی کولون رخ می‌دهد، علت کولیت در این موارد به ایجاد التهاب توسط کلاژن و لنفوسیت‌ها بر می‌گردد. اسهال آبدار، شایع‌ترین علامت این نوع کولیت است. این بیماری غیر معمول بوده که بیشتر در زنان مسن دیده می‌شود. علت کولیت میکروسکوپی هنوز ناشناخته است، اما پتانسیل خود ایمنی ممکن است وجود داشته باشد.

کولیت مولکولی

علت کولیت مولکولی، تزریق مواد خارجی به روده بزرگ است. اگر مواد شیمیایی به روده بزرگ تزریق شود، التهاب و آسیب می‌تواند رخ دهد. یکی از عوارض آن التهاب مخاطی، ناشی از مواد شیمیایی بیرونی است.

کولیت مرتبط با دارو

علت کولیت می‌تواند به علت برخی از داروهای ضد بارداری و تجویزی مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID)، مایکوفنولات، ایپالیمیبوب و اسید رتینوئیک باشد.

انواع کولیت اولسراتیو

پزشکان اغلب کولیت اولسراتیو را با توجه به محل رخ دادن آن طبقه‌بندی می‌کنند.

انواع کولیت اولسراتیو
کولیت اولسراتیو انواع متفاوتی دارد

انواع کولیت اولسراتیو به شرح زیر هستند:

  • پروکتیت اولسراتیو به التهاب محدود به ناحیه رکتوم اشاره دارد در این نوع خونریزی متناوب رکتوم اتفاق می‌افتد. این فرم کولیت شدت خفیف‌تری دارد.
  • پروکتوسیمگومیتیت التهاب شامل التهاب رکتوم و کولون سیگموئید (قسمت کوتاهی از محل به هم پیوستگی روده بزرگ به مقعد) است. علائم و نشانه‌ها شامل: اسهال خونی، گرفتگی شکمی، درد شکمی ‌و عدم توانایی حرکت روده‌ها به رغم تمایل به انجام این کار (تانسموس) هستند.
  • کولیت چپ که شامل التهاب از رکتوم تا سیگموئید و قسمت نزولی روده بزرگ ادامه می‌یابد. علائم و نشانه‌ها شامل: اسهال خونی، گرفتگی شکمی‌، درد شکمی ‌در سمت چپ و کاهش وزن ناخواسته هستند.
  • پانکولیت یا کولیت سرتاسری اشاره به تورم و التهاب کل روده بزرگ (کولون راست، سمت چپ روده بزرگ، کولون عرضی و مقعد) دارد. پانکولیت اغلب باعث بروز اسهال خونریزی می‌شود که ممکن است شدید باشد. از علائم دیگر آن گرفتگی شکمی، درد شکمی، خستگی و کاهش وزن قابل توجه است.
  • کولیت برق‌آسا یا بدخیم یک شکل نادر ولی شدید پانکولیت است. این شکل نادر کولیت بر کل روده بزرگ تاثیر می‌گذارد و باعث درد شدید، اسهال فراوان، خونریزی، تب و ناتوانی در خوردن می‌شود.

هر یک از انواع کولیت اولسراتیو ممکن است که با دردهای مختلفی نمایان شوند که نیاز به مراجعه پزشک دارند مثلا پروکتیت با خونریزی و درد مقعد همراه است که ممکن است بسیار آزاردهنده باشد. در نتیجه در صورت هرگونه درد و ناراحتی باید به پزشک متخصص کمک کرد. پزشک متخصص گوارش می‌تواند به شما در درمان بیماری های مربوط به روده کمک کند؛ البته او خدمات دیگری نیز ارائه می کند که در مقاله دکتر گوارش کیست به تفصیل مطرح شده اند.

چه وقت به دکتر گوارش مراجعه کنم؟

اگر در معرض تغییر مداوم عادت‌های روده خود هستید یا اگر علائم و نشانه‌هایی مختلفی مانند: درد شکم، خون در مدفوع، اسهال خونی و اسهال بدون درمان را دارید، باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنید. حتی اگر یک تب ناشناخته که بیش از یک یا دو روز طول می‌کشد را دارید بهتر است که هر چه زودتر به پزشک مراجعه کرده و علت کولیت را بررسی کنید. اگر چه کولیت اولسراتیو به طور معمول کشنده نیست، اما این یک بیماری جدی است که در بعضی موارد ممکن است شرایط زندگی را سخت کند.

چه عواملی خطر ابتلا به کولیت روده را افزایش می‌دهد؟

افراد در برخی از سنین و به دلیل ژنتیک یا عوامل محیطی ممکن است که دچار بیماری کولیت روده شوند. این بیماری بیشتر بین سن‌های ۱۵ تا ۳۰ سالگی دیده می‌شود که زنان و مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به طور کلی ریسک فاکتور‌های کولیت اولسراتیو را در جدول زیر آورده‌ایم.

عواملتوضیحات
سنکولیت به طور معمول قبل از سن ۳۰ سالگی شروع می‌شود، اما در هر سن ممکن است رخ دهد و بعضی افراد تا سن ۶۰ سالگی بیماری را نداشته باشند.

 

نژاد یا قومیتاگرچه سفیدپوستان بیشترین خطر ابتلا به بیماری را دارند، اما در هر نژادی ممکن است کولیت رخ دهد. جالب است بدانید که یهودیان بیشتر خطر برای ابتلا به کولیت را دارند.

 

سابقه خانوادگیاگر شما دارای یک فرد نزدیک، مانند یک والد، خواهر یا برادر، با این بیماری هستید، در معرض خطر بیشتری خواهید بود.

 

ممکن است که عوامل دیگری هم در کولیت روده تاثیر گذار باشند، اما موارد گفته شده شایع‌تر از عوامل دیگر است.

عوارض کولیت اولسراتیو

کولیت اولسراتیو خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد. با توجه به این افزایش خطر، پزشک شما کولونوسکوپی را انجام خواهد داد و هنگامی‌ که تشخیص بیماری کولیت داده می‌شود، سرطان را باید بررسی کرد. غربالگری منظم به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون کمک می‌کند. اما می‌توان با پیگیری‌های بیماری، سلول‌های پیش سرطانی را در اوایل تشخیص داد. عوارض دیگر کولیت زخمی ‌عبارتند از:

  • ضخامت دیواره روده
  • سپسیس، یا عفونت خونی
  • کمبود آب شدید بدن
  • بیماری کبدی (نادر)
  • خونریزی روده
  • سنگ کلیه
  • التهاب پوست، مفاصل و چشم
  • پارگی کولون
  • اسپوندیلیت ankylosing یا التهاب مفاصل بین استخوان‌های ستون فقرات
عوارض کولیت، خونریزی روده است
خونریزی روده از عوارض شایع کولیت است

همچنین بهتر است بدانید که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردانی که به کولیت اولسراتیو مبتلا هستند، تشدید می‌شود.

 

چگونه از ابتلا به بیماری کولیت اولسراتیو پیشگیری کنیم؟

رژیم‌های غذایی نمی‌توانند جلوی پیشرفت بیماری کولیت را بگیرند، اما می‌توانند در پیشگیری از بیماری موثر باشند. اگر از مواد غذایی مناسب برای تغذیه کودکان استفاده کرد، تا حد زیادی این بیماری کنترل شده و قابل پیشگیری است. برخی از مواد غذایی و رژیم‌های صحیح باعث بهبود وضعیت بیماری می‌شوند و برخی دیگر این بیماری را تشدید می‌کنند. در نتیجه باید با پزشک متخصص مشورت کرد تا از مواد غذایی که باعث تحریک بیماری می‌شوند، اجتناب کرد.

کولیت روده عصبی و کولیت روده زخمی

برخی از افراد بعد از اینکه غذا می‌خوردند با درد‌های شکمی ‌مختلفی مانند: دل پیچه، نفخ و ورم شکم روبه‌رو می‌شوند که به احتمال زیاد دلیل اصلی آن‌ها بیماری کولیت عصبی است. روده تحریک پذیر شده و به آن کولیت عصبی گفته می‌شود که این بیماری در حال حاضر بسیار شایع است. برای تشخیص این بیماری باید آزمایش آندوسکوپی را انجام داد تا مشکلات مختلف را بررسی کرد.

درد شکمی‌ یکی از نشانه‌های اصلی کولیت عصبی است که اگر به مدت سه روز پشت هم طول بکشد و در قسمت ناحیه زیر ناف اتفاق بیافتد باید پیگیری شود. به طور مثال، فردی که سندروم روده تحریک پذیر دارد، برخی از مواقع اجابت مزاج روزانه داشته و برخی از مواقع هر سه روز یک بار این اتفاق رخ می‌دهد.

از نشانه‌های دیگر روده عصبی و زخمی‌ عبارتند از:

  • گاز زیاد
  • نفخ
  • آروغ‌های پیاپی
  • احساس دفع ناکامل مدفوع

دقت داشته باشید که کولیت زخمی ‌شبیه به کولیت عصبی است، اما با آسیب دیدگی دیواره‌های داخلی روده همراه است که باعث کاهش وزن شدید می‌شود.

کولیت روده را چطور تشخیص دهیم؟

پزشک متخصص برای این بیماری سوالات مختلفی می‌پرسد و معاینه‌های فیزیکی مختلفی را انجام می‌دهد. البته اگر نیاز به آزمایش هم داشته باشید باید یکسری آزمایش انجام دهید تا بیماری به صورت دقیق تشخیص داده شود. بیماری‌های مشابه‌ای مانند سندروم روده تحریک پذیر و بیماری کرون هم علائم مشابهی از بیماری کولیت روده دارند. در نتیجه باید آزمایش‌ها و معاینه‌های فیزیکی مختلفی انجام شود تا تشخیص صحیحی از بیماری داشت. دکتر گوارش برای تشخیص بیماری کولیت روده آزمایش‌های مختلفی تجویز می‌کند که مهم‌ترین آن آزمایش خون است تا میزان عفونت و التهاب را بررسی کرد. آزمایش مدفوع یکی دیگر از راه‌های تشخیص بیماری است که برای وجود عفونت و گلبول سفید خون تجویز می‌شود.

البته که از ابزارهای مختلفی مانند کولونوسکوپی هم استفاده خواهد شد که به معاینه داخلی روده بزرگ منجر شده تا پزشک بتواند تشخیص دقیق‌تری داشته باشد.

درمان کولیت روده

روش‌های مختلفی برای درمان کولیت روده وجود دارند که استفاده از داروهای گیاهی، داروهای شیمیایی و جراحی را پیشنهاد می‌کنند. هر یک از این‌روش‌ها، تاثیرات مثبتی بر درمان بیماری دارند که هر یک به شرح زیر هستند.

درمان کولیت روده با مصرف قرص
برای درمان کولیت روده راه های متفاوت دارد

درمان‌های گیاهی و سنتی کولیت اولسراتیو

استفاده از درمان‌های گیاهی و سنتی می‌تواند تا حدود زیادی از التهاب و درد‌های شکمی ‌جلوگیری کند. به کمک طب سنتی می‌توان، شدت درد کولیت روده را کاهش داده و در کنار تغذیه سالم از دم نوش‌های مختلف هم استفاده کرد. تغذیه سالم از گیاهان و طب سنتی در کنار هم باعث می‌شوند تا درمان بیماری کولیت راحت‌تر انجام شود.

برخی از داروهای گیاهی و سنتی عبارتند از:

  • پروبیوتیک‌ها
  • روغن ماهی
  • آلوئه ورا
  • زردچوبه
  • جنسینگ
  • دانه پسیلیوم
  • بوسولیا
  • چای بابونه
  • دمنوش زنجبیل
  • چای سبز
  • دمنوش انیسون
  • روغن شاهدانه
  • آب علف گندم
  • کندر
  • نعنا
  • گل قاصدک
  • رازیانه
  • عسل سیاه

هریک از این مواد گیاهی و درمانی برای کاهش التهاب بیماری کولیت روده مناسب است، اما توصیه می‌شود که با پزشک متخصص مشورت کرد تا در صورت تجویز داروهای شیمیایی و انجام آزمایش‌های مختلف زودتر اقدام کرد.

استفاده از داروهای شیمیایی

استفاده از داروهای شیمیایی جزئی از روند درمان بیماری است که به کمک آن‌ها می‌توان کولیت روده را درمان کرده و به روند بهبود بیماری کمک کرد. مهم‌ترین این داروها به شرح زیر هستند.

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک به جای مواد شیمیایی از پروتئین‌ها استفاده می‌کنند تا از این طریق، تحریک‌پذیری روده راحت‌تر انجام شود.داروهای مختلفی در زمینه داروهای بیولوژیک برای درمان بیماری کولیت روده ساخته شده‌اند که عبارتند از:

  • آدالیمومب (adalimumab)
  • گولیمومب(golimumab)
  • سرتولیزوماب پگول (certolizumab pegol)
  • اینفیلیکسیماب(infliximab)
  • ودولیزوماب (vedolizumab)

این دارو‌های بیولوژیک با تجویز پزشک باید تهیه شوند و نباید به صورت خودسرانه از آن‌ها استفاده کرد. البته راه های دیگری برای رهایی از این بیماری وجود دارد که در مقاله درمان کولیت روده به آن‌ها اشاره کرده ایم.

جراحی

اگر بیماری فرد به داروهای گیاهایی و شیمیایی پاسخ ندهد و بهبود صورت نگیرد، به طور حتم برای اینکه درد‌های شکمی ‌از بین بروند و عوارض مختلف کاهش پیدا کند، باید به جراحی فکر کرد. در روش جراحی با برداشتن کولون (کولکتومی) یا کولون و رکتوم (پروکتوکولکتومی) می‌توان به درمان کولیت روده کمک کرد. در روش جراحی پروکتوکولکتومی، پزشک یک کیسه کوچک از روده را به مقعد متصل می‌کند تا التهابات روده کاهش پیدا کرده و عمل دفع راحت‌تر باشد.

بیماران کولیت اولسراتیو باید از چه مواد غذایی استفاده کنند؟

بیمارانی که به کولیت مبتلا هستند باید از مواد غذایی تازه استفاده کنند. این افراد نیاز است که از پروتئین‌ها طبیعی و انواع میوه استفاده کنند تا روده شرایط بهتری داشته باشد و از هرگونه استرس دور باشند.

بهترین مواد غذایی برای بیماران کولیت اولسراتیو به شرح زیر هستند:

  • طالبی
  • خربزه
  • موز
  • میوه‌های پخته
  • گوشت سفید مرغ
  • تخم مرغ
  • سویا
  • سیب‌زمینی
  • نان‌های بدون گلوتن
  • پاستا بدون سبوس
  • برنج سفید
  • و سبزیجات کاملا پخته شده و بدون دانه
  • خیار
  • سیب زمینی
  • مارچوبه
  • کدو حلوایی

در کنار مواد غذایی و میوه‌هایی که گفته شد، می‌توان از مکمل‌های خوراکی مختلفی هم استفاده کرد تا بیماران دارای بیماری کولیت راحت‌تر به درمان پاسخ دهند.

برای یافتن علت کولیت و درمان آن به چه پزشکی مراجعه کنم؟

متخصصین گوارش، پزشکانی هستند که بیماری‌های گوارشی مانند کولیت روده را درمان می‌کنند. در برخی موارد ممکن است، کولیت توسط متخصصان مراقبت‌های اولیه یا متخصصان داخلی درمان شوند.

با توجه به نوع کولیت، متخصصان دیگر مانند متخصصان بیماری‌های عفونی یا جراحان هم ممکن است در درمان دخالت داشته باشند. متخصص اطفال و دکتر گوارش در تهران یا شهرهای دیگر در مراقبت از نوزادان، کودکان و نوجوانان مبتلا به کولیت نقش دارند. برای اینکه دسترسی کاملی به مطب‌های این پزشکان داشته باشید و در کمترین زمان، نوبت دهی انجام دهید، می‌توانید از طریق سامانه دکتردکتر برای نوبت دهی آنلاین اقدام کنید.

شما می‌توانید با استفاده از لیست بهترین و مجرب‌ترین متخصص‌های گوارش و کبد که ما در سایت دکتر دکتر برای شما تهیه کرده‌ایم، متخصص و پزشک معالج خود یا عزیزانتان را انتخاب کنید و روند درمان کولیت را آغاز کرده و علت کولیت را ریشه یابی کنید. همچنین اگر سوالی درباره چگونگی استفاده از سامانه دکتر دکتر یا بیماری کولیت دارید در انتهای همین متن و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول کولیت روده

این بیماری مادلم العمر است و درمان ندارد اما می‌توان آن را کنترل کرد. در حقیقت این بیماری خطر جانی ندارد اما شرایط زندگی را برای افراد مبتلا سخت می‌کند.

بیشتر در سن بین 15 تا 30 سال این بیماری دیده می‌شود البته افراد بالای 50 سال هم ممکن است که به بیماری مبتلا شوند.

دفع مدفوع همراه با خون تیره می‌تواند از علائم و نشانه‌های التهاب روده بزرگ یا کولیت باشد.

اسهال خونی، کرمپ شکمی ‌و شکم درد از علائم بیماری کولیت است.

سوزش شدید در ناحیه مقعد به دلیل وجود کولیت می‌تواند بواسیر را تحریک کرده و باعث بروز این بیماری شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

383 دیدگاه در “کولیت روده را بهتر بشناسید؛ از پیشگیری تا درمان
  • سلام دوستان عزیز
    من حدود چهار ساله که کولیت اولسراتیو دارم و هر درمانی رو انجام دادم نشد.چه روش های سنتی که امثال دکتر خیر اندیش و بقیه شان پیشنهاد کردند و چه پزشکی که در شیراز و دکتری از آلمان و تبریز و تعدادی از دکترهای تهران مانند دکتر زالی و..پیشنهاد کردند.بیماریم به قدری شدید شده بود که میخواستم پیش دکتر صادقی عمل کنم.چیزی الان میخوام بگم از روی علم نیس و بر اساس تجربه ای است که خودم کسب کردم.دوستانی که مثل من دچار این مشکل هستید.پس لطفا کسی جبهه نگیره.من سال پیش شهریور ماه بصورت کاملا اتفاقی شروع کردم به خوردن《 سیر 》همراه هر وعده غذایی.تقریبا ۴ تا ۵ حبه در هر وعده و عادت به خوردن آن همراه غذا پیدا کردم.طوری شد که بعد تقریبا ۱ هفته عفونت خلط مانند و اسهال و خونریزی که داشتم بطور چشم گیری کاهش پیدا کرد و به مرور بعدا گذشت ۱ ماه کاملا قطع شد.
    من خیلی کارا برای قطع خونریزیم انجام دادم نشد ولی به یقین میتونم بگم تابحال چیزی مثل سیر که اینجوری تاثیر داشته باشه روی منی که دکترا بهم میگفتن باید عمل کنی نخورده بودم.به یاد داشته باشید که بیماری کولیت درمان قطعی ندارد ولی من خداروشکر تونستم بطور چشمگیری با خوردن سیر بیماری خودم رو کنترل کنم.امیدوارم که شما هم مثل من امتحان کنید اون مقداری رو که گفتم و بهبود پیدا کنید تا حدودی.
    《آنچه بالاتر از علم است تجربه است》.
    بدروووود💚

    پاسخ
    • تشکر از اشتراک گزاری نظرتون

      پاسخ
  • سلام اگه کسی کولیت اولسروز بگیره طول عمرش چقد میشه
    لطفا راهنمایی کنید خیلی استرس دارم.

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      با درمان و پیگیری دقیق زیر نظر فوق تخصص گوارش و کنترل استرس ، طول عمر طبیعی خواهد داشت

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من ۸ سال دچار بیماری کولیت روده هستم الان قرص مزالزلین ،اورسوفار، آمپول سینورا و شیاف اساکول و انما استفاده میکنم ولی بازم اسهال میشم و خونریزی دارم الان چند روز هست که دچار بی خوابی شدم لطفا راهنمایی ام کنید

    پاسخ
    • سلام
      دایم‌ این علایم رو دارین یا گهگاه؟

      پاسخ
  • سلام….من تقریبا یکسال ونیم است متوجه شدم که کولیت دارم….یعنی کنولوسکوپی شدم….ودکتر قرص مزالازین ۸ساعتی دوتا برام تجویز کرده…..الان به مدت چند وقتیه که هنگام استجابت مزاج درد در ناحیه مقعد دارم….وامروز خون هم دیدم این مشکل چیست

    پاسخ
    • سلام
      اولا باید ویزیت توسط پزشکتان مجدد جهت بررسی وضعیت و تنظیم دوز داروها بشوید
      همچنین عللی همچون همورویید و شقاق هم بررسی شوند

      پاسخ
  • سلام دختر 20ساله هستم سه سال پیش پیچ و چسبندگی روده عمل مردم.دراین مدت دل درد شدید و حالت تهوع و استفراغ داشتم .چند ماه پیش آندوسکوپی و کولونوسکوپی انجام دادم و فهمیدم که کولیت روده دارم . و روزی ۶ بار مزالازین و و شبی یک شیاف مزالازین مصرف میکنم. ولی در حال حاضر درد شدید شکم و حالت تهوع و استفراغ و یبوست رنج میبرم و پودر گیاهی ملین برا یبوست استفاده میکنم ولی فایده ندارد . لطفاً منو راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      درصورتی که با داروهای فوق علایمتون کنترل نشد ، پزشک معالجتان میتواند داروهای دیگری اضافه کند جهت کنترل سیستم ایمنی بدن شما

      پاسخ
  • شیر،سیب خام نباید بخورن،بعدهم لیستی تهیه کنید وغذاهایی که بعد از تناول دچار مشکل میشید رو نخورید مثلا من آش رشته وماکارونی وقورمه سبزی باعث میشه که نفخ شکم،سوزش سردل،ودرد شکمی دچار شوم واصلا نوشابه ودلستروکلا نوشیدنی گازدار وهمچنین چای وقهوه اصلااستفاده نکنید

    پاسخ
  • سلام ، من کولیت الستراتو دارم و قرص های آزارام و مزلازین مصرف میکنم و سوالم اینکه طب صنعتی باید برم و آزمایش اعتیاد باید انجام بدم میخواستم بدونم ممکنه با مصرف این قرصا آزمایشم مثبت دربیاد؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر اما مسیول ازمایشگاه را از داروهاتون مطلع کنید

      پاسخ
  • سلام من سه ساله درد يك طرفه ي بدن دارم سمت چپ هزاران دكتر رفتم كسي نفهميده كولونوسكوبي اندوسكوبي شدم معدم پوليب ساده داشت و روده هم mild activ colotis with focal criptitis كلي هم سونو ازمايش دادم تو ازمايشام التهاب و اينا وجود نداره درد امونم و بريده هزارتن قرص خوردم بدترم ميشم الان ديگه درد به گردن و گوش و كمر و دنده هام و زانوم هم ميزنه چيكاز كنم خسته شدم حتي نميتونم از بچه نوزادم مراقبت كنم بااين درد هاي خسته كننده و مبهم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      با توجه به علایمتون که دردهای پراکنده به همراه احساس خستگی و ناتوانی فعالیت روزمزه هست و نرمال بودن ازمایشات
      جهت بررسی به فوق تخصص روماتولوژی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    من سال گزشته با یبوست شدید و خونریزی مراجعه کردم دکتر بعد از کونوسکوپی متوجه کولیت اولسو شدم اندسکوپی هم انجام دادم و یه پولیپ هم از معدم خارج شد الان مزالازین ۱۲۰۰و آزارم و کالمرز ‌و فولیک اسید ۵ و امپرازول مصرف میکنم .
    سوال من اینه من حتما باید سالی یکبار آندو و کولون انجام بدم

    پاسخ
    • سلام
      تا چند سال اول اگر علایم تشدید نشود اصولا لازم نیست

      پاسخ
  • سلام بنده سال 99 کولونوسکوپی شدم و در سه قسمت آخر روده التهاب داشتم که تشخیص کولیت اولسروز داده شد. یک سال و نیم دارو مصرف کردم و قطع کردم تا اینکه خرداد 402 در اثر یک استرس دوباره علایمم برگشت و در کولونوسکوپی دوباره رکتوم و ایلیوم درگیر بود و در پاتولوژی کولیت مزمن و التهاب موکوس زده شده بود؟ اوایل شیاف و الان روزی یک آساکول 1600 می خورم. با توجه به ایلیوم، آیا من کرون دارم یا کولیت؟

    پاسخ
    • سلام
      درگیری ایلئوم در کرون ایجاد می شود

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر . من سه ساله تقریبا هر ماه یک بار یا دو ماه یک بار یه ذره خون چسپیده به یه مایع غلیظ در مدفوع میبینم . به نظر شما چی هست

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به انجام ازمایش هست

      پاسخ
  • سلام من کولیت اولسراتیو دارم از طرفی دچار کم شنوایی هم شدم ومنیر دارم وباید مراقب داروهای مصرفی باشم ومتاسفانه مزالون جز سالیسیلات ها هست وبرای شنوایی مضره وهمچنین باعث اگزمای پوستی وعوارض دیگه ای برای من میشه که نمیتونم مصرف کنم. نکته مهم اینه من با مصرف انتی بیوتیک که برای درمان هلیکوباکتر بود علایم نفخ واجابت مزاج مکرر برطرف شد ولی بعد قطع کردن انتی بیوتیک دوباره علایم شروع میشه خواستم بدونم میشه نوع خاصی انتی بیوتیک مخصوص گوارش رو بلند مدت مصرف کرد؟ وایا پروبیوتیک برای من مناسبه یا ممکنه دوباره باکتری های رو افزایش بده؟ ودر اخر بهترین جایگزین برای مزالون چیه ایا کورتون خوراکی با دوز مناسب میتونه سیستم ایمنی رو تعدیل کنه ونه تضعیف؟

    پاسخ
  • سلام من آندوسکوپی کردم و گفت زخم روده و معده داری. خیلی میترسم ایا کونولوسپی هم باید انجام بدن یا یکیه

    پاسخ
    • سلام
      اگر علایمی به نفع مشکلات گوارشی تحتانی ندارید کولونوسکوپی لازم نیست

      پاسخ
  • سلام من ۴ ساله کولیت دارم مزالازین پرد۵ پنج استفاده میکنم این اواخر عود شدید داشتم و مزالازین سالم دفع میشه چیکار کنم جذب بشه سولفاسالازینم کمیاب شده خیلی دارم عذاب میکشم چرا برای این بیماری کاری نمیکنن مردم تا کی باید عذاب بکشن

    پاسخ
  • برای کولیت السراتیو شیاف مزالازین بهتره اساکول ؟

    پاسخ
    • سلام
      بسته به علایم و شرح حال درمان انتخاب میشود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. سپاس از حوصله شما جهت پاسخ گویی دلسوزانه. کولیت اولسراتیو دارم و به شقاق هم دچار شده ام . با توجه به اینکه در اولی رژیم غذایی کم فیبر و در دومی رژیم غذایی پر فیبر توصیه شده کدام را رعایت کنم. ایا میشه بع علت درد ابتدا به شقاق بپردازم و بعد به کولیت توجه کرد؟
    در موردی تناقضات غذایی در مورد کولیت چه کنم؟ مثلا ماست پروبیوتیک خوبه یا نه؟یا میوه های دانه دار و پوست دار بخورم یا نه؟ سبزی خوبه یا نه؟ و…. هر کارشناسی نظر خاصی داره. نمیدونم چکار کنم؟

    پاسخ
  • سلام دکتر وقتتون بخیر پدر من الان دوسال است درد در پهلو واطراف معده داش کلی آزمایش دادآندوسکوپی و اینابعد گفتن که دوتا زخم کوچیک درمعده داره
    بعد یه مدت دردش بهبود نشد و دکترگفت عصب معده و روده است
    نفخ خیلی شدید داره دردو سوزش در پهلو هم داره
    از دیروز اسهال خونی داره
    امکات داره کولیت روده باشه؟الان چیکار کنیم چه کاری انجام بدیم

    پاسخ
    • سلام
      باید از نظر خونریزی گوارشی و خونریزی از زخم معده بررسی شوند.
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام من کولیت دارم و درحالی که ب منییر هم مبتلا هستم باید سولفاسالازین یا مزالازین مصرف کنم ک دوماه مصرف کردم منییرم بدتررر شده چ کنم؟

      • سلام
        در قدم اول درمان منیر حاد هست
        در صورت بروز مجدد حمله ها یا تشدید علایم جهت تغییر دوز یا نوع داروها با پزشک معالجتان مشورت کنید

  • سلام من تقریبا پنج ماهی میشه قرص مزالازین مصرف میکنم بخاطر کولیت
    ولی هیچ تاثیری نداره و هنوزم شکم درد واسهال خونی دارم
    و هرچیم میخورم نیازم دارم برم دستشویی
    چند ماه ی بارم میرم دکتر قرصامو کم و زیاد میکنن
    بنظرتون چرا شکمم هنوزم صدا میده و بعد از خوردن هرچیزی ب دستشویی نیاز پیدا میکنم؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من به تشخیص دکتر بیماری کولیت الستراتیو شدید دارم .بعد تشخیص پزشک با داروهای اساکول و مزالازین و ازارام و آمپول رمیکی کنترل شد و خونریزی و اسهال قطع شد .بعد مدت 7ماه از درمان بیماری که هنوز هر 60روز 400میلی گرم رمیکی تزریق میکنم.چند روز پیش تو مراسمی الکل خودشم زیاد مصرف کردن حالا دوروزه که دوباره اسهال سیاه و بی حوصلگی و خستگی و بی اشتهایی اومده سراغم .بنظرتون با یه بار مصرف الکل من به این حال و روز افتادم

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن است و باتوجه به مدفوع سیاه حتما مجددا فورا ویزیت یا به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من ۱۵ سالمه پارسال یسری علائم مثل لرز همراه تهوع شدید بعد شام داشتم و بعدش به شدت بی اشتها شدم این بی اشتهایی به صورت گرسنه نشدن و سیری و پری بود یبوست هم یک هفته گرفتم بعد خوب شدم بعد اندوسکوپی تشخیص زخم معده و اثنی عشر با هلکوباکتری دادن که دارو دادن و کم کم اشتهام برگشت اما دوباره از شهریور علائم مثل بی اشتهایی کم کم شروع شد و یک شب تهوع گرفتم و فرداش به شدت بی اشتها شدم یبوست هم گرفتم و علائم در حال حاضر بی اشتهایی و احساس پری و سیری و مدفوع تکه تکه حتی اگر نرم باشه فقط هم یکبار اونم چند هفته پیش روی مدفوعم خون مخاطی دیدم و فقط یکبار هم بعد مدفوع مخاط شفاف بدون رنگ بود سوزش به ندرت شکم سمت چپ و بی حالی و بی رمقی حالت تهوع خفیف بعد غذا تازگیا این علائم میتونن کولیت باشن؟ بعد غذا هم پر میشم و خیلی سیر

    پاسخ
    • سلام
      بهتر است مجددا از نظر اچ‌پیلوری و زخم معده و کبد بررسی شین
      و به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام.همسر من سالهاست کولیت روده دارند.هیچ درد و خونریزی نداره فقط شدیدا پرخور هستند و آب و غذا با حجم زیاد میخوردند و بیرون روی و دفع به تعداد دفعات زیاد دارند.لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      چه دارویی مصرف میکنن؟

      پاسخ
  • سلام من قرص مزالازین نمیتونم مصرف کنم علائم بیماریه کولیت رو بدتر میکنه . آیا داروی جایگزین هست؟

    پاسخ
    • سلام
      بله هست

      پاسخ
  • یه سوال داشتم کولیت روده چقدر رو یادگیری تاثیر میزاره؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      اثری روی یادگیری ندارد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخير
    ٢٦ سالمه و يه مدتيه ك سمت چپ شكمم قسمت روده هامو وقتي فشار ميدم درد ميگيره.در حالت عادي بدون فشار درد ندارم.
    بعضي وقتا هم ببخشيد اسهال ميشم ولي هميشه نيست
    ميخواستم ببينم اين درد ميتونه كوليت السراتيو باشه؟؟؟
    خون تا حالا نديدم
    وقتي هم شكمم بر اثر دم عميق پر از هوا ميشه درد ميگيره

    پاسخ
    • سلام
      علایم کولیت، اسهال مزمن، درد شکمی، وجود خون، نفخ شدید است

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر . من کولیت دارم ولبنیات و حبوبات و قندی جات اصلا مصرف نمیکنم و فست فود و نوشابه . ایا خوردن خرما هم باید کنترل شده باشه

    پاسخ
    • سلام
      به طور نرمال باشد

      پاسخ
  • سلام من ۳ساله فهمیدم در گیر بیماری کولیت الستراتیو هستم قرص مزالازین مصرف کردم تا چند وقت پیش اما بعد یه مدت اسهال خونی شدم و متوجه شدم که قرص مزالازین بهم نمیسازه دیگه. و دیگه مصرف نکردم و چند ماهی مشکلی نداشتم اما الان باز اسهالم و الائم دارم ممنون میشم راهنمایی کنید و این که مکمل های بدنسازی مشکل نداره مصرف کنیم مثل کراتین گینر و پروتئین وی

    پاسخ
    • سلام
      مصرف مکمل ها توصیه نمیشود
      مجددا مراجعه کنید
      چون اسهال خونی شدین دلیل بر این نیست که مزالازین سازش ندارد ممکن است دچار حمله شده باشین

      پاسخ
  • سلام دختر من۸ سال به کولیت مبتلا شده ،بتازگی از قرصی به نام توفاسیتنیب، به تجویز دکتر استفاده میکنه ،گاهی خوبه وگاهی هم بد ،این قرص آیا موفقیتی داشته؟

    پاسخ
    • سلام
      به نظر پزشکتون اگر فوق تخصص گوارش هستن اعتماد کنید

      پاسخ
  • سلام وقتی کولیت اولستراتیو خاموش بشه
    محدودیت غذایی براش وجود داره یا خیر؟

    پاسخ
    • سلام
      بله باید رعایت شود

      پاسخ
  • سلام
    من چند ساله کلیت روده السروز دارم
    بعضی وقتها خاموش میشه و بعضی وقتها فعال
    ایا ورزش براش خوبه
    واینکه پودر گینر مصرف میکنم و ورزش میکنم خوبه یا بد ممنون

    پاسخ
    • سلام
      ورزش جهت کنترل کولیت عالی هست
      بهتر است مکمل ورزشی مصرف نشود

      پاسخ
  • کولیت اولسروز دارم دهانم پراز زخم شده وخیلی درد می کنن با کسی که اطلاعات پزشکی داره صحبت کردن گفتن این زخم دهانی دردناک علامت کرون هست نه کولیت اولسروز .در ضمن من در آزمایش خونم نشانه بیماری بهجت هم مثبت بود چون چشمام هم خیلی ضعیف شدن الان موندم بیماریم کولیت اولسروز هست یا کرون یا بهجت .نمی دونم چکار کنم کدوم دکتر برم تا تشخیص قطعی رو بده . یکبار کلونسکپی کردم گفت اولسروز داری الان ۷سال گذشته.من اهواز هستم لطفا راهنمایی کنید کدوم دکتر بروم تا تشخیص بده

    پاسخ
    • سلام
      باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید تا تشخیص قطعی داده شود

      پاسخ
  • با سلام و عرض ادب
    بنده چند سالي حين دسشويي زايده نرمي از مقعد خارج ميشد ولي هيچ علايم و مزاحمتي نداشت، طي يک دوره يبوست شديد مجبور به کمک گرفتن از انگشت حين اجابت مزاج شدم و ناخواسته آن زايده زخمي و ناپديد شد و بعد از ان چند ماهي حين دسشويي خون خارج ميشد ولي بعد از گذشت چند ماه بي اختياري، خونريزي شديد، اسهال (علايمي مشابه کوليت) دارم تنها تفاوت اين است که درد شکمي ندارم. 3سالي هست اين مشکل با من است.
    طي يک دوره رژيم غذايي سفت و سخت سالم و مصرف خاکشير و عرق نعناع بيماري به مدت 1 سال ناپديد شد. ولي شروع مجدد با ديدن مخاط سفيد در مدفوع شروع شد و مجدد خونريزي و اسهال و … شروع شده جوري که پياده روي هم نميتوانم برم به دليل فشار دسشويي و ناتواني در خروج گازهاي روده…
    حال سوال بنده اين است آيا کوليت دارم؟ آيا ان زايده روده من بوده که خودم زخمي کردم؟
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      شرح حالی که مطرح کردین به نفع همورویید یا همان بواسیر هست
      جهت معاینه به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    خانم دکتر ممکنه جواب کولونوسکوبی که نمونه برمیدارن تایید میکنن کولیت اشتباه باشه؟
    یعنی خون ریزی بخاطر هموروئید باشه
    ممکنه اشتباه نظر بدن؟؟

    پاسخ
    • سلام
      کولونسکوپی فقط مشخص میکند که التهاب وجود دارد و اگر التهاب مشخص شود، همورویید نمیتواند این التهاب رو توجیه کند

      پاسخ
  • سلام
    من 6 ماهه قبل از قرص ایبوبروفن 400 استفاده می‌کردم بعد از اون تا حالا همیشه بعد غذا یه خورده شکم درد دور ناف و پهلو ها دارم و اسهال بدون خون شکمم خیلی صدای قار و قور میده با کمی تب وزنم هم ده کیلو اومده پایین ممکنه همین کولیت روده باشه؟ البته خانوادگی و حتی اقوام هیچکس همچین بيماری نداشته

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حال نمیتوان گفت که کولیت هست ، موارد دیگر هم باید بررسی بشن
      علایمی که فرمودین خصوصا کاهش وزن اهمیت داره و باید بررسی و ازمایش انجام بشه ، جهت معاینه حتما به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من پسری دارم کہ 5 سالشہ کولیت رودہ IBD دارہ بہش قرص پرود نیزول 5 میلی میدم یک عدد صبح و یک دوم شب وقرص سولفا سالازین 500 میدم ولی وقتی دوز پرود نیزول او دکتر اش کم میکنہ اسہال میشہ من باید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      ادامه روند درمان زیر نظر پزشکش انجام شود تا به فاز خاموشی برود ( فوق تخصص گوارش اطفال )

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    بیمارایی که کولیت دارن نباید روزه بگیرن
    بخاطر مصرف قرص روزانه پرسیدم

    پاسخ
    • سلام
      بسته به شدت درگیری، علایم، فاز خاموشی یا فعال متفاوت است

      پاسخ
  • سلام کولیک اولسترا کشنده هست؟ اگه حامله بشم عود نمیکنه؟

    پاسخ
    • سلام من مشکل شما رو دارم و وقتی باردارشدم بیماری از حالت خاموشی در اومد و کارم بجایی کشیده بود که روزی 17بار دستشویی میرفتم که اغلب هم دفع خون بود.و در دوران بارداری آنقدر درد کشیدم که زمانی که درد زایمان داشتم فکر میکردم درد روده هست .فقط یک خاطره پر از درد ناراحتی برای من موند.

      پاسخ
    • سلام
      خیر اگر تحت درمان باشین جای نگرانی نیست و با درمان کنترل میشه
      برای بارداری باید درمان رو زیر نظر فوق” تخصص گوارش شروع کنین ، وقتی بیماری وارد فاز خاموشی شد با نظر متخصص زنان و گوارش اقدام به بارداری نمایید

      پاسخ
  • سلام مدتی است قبل از دفع مدفوع فشار خونم بسیار بالا می‌رود تا ۱۶ و ۱۷ (مخصوصا اگر حالت شل و اسهالی باشد). بعد از دفع هم پایین می‌آید. دکتر قلب چکاپ کامل دادم مشکل قلبی عروقی ندارم. ایا مشکل گوارشی باعث این مسئله می‌شود؟ آیا جدی است؟

    پاسخ
    • سلام
      زور زدن میتواند سبب افزایش فشارخون شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من استرس میگیرم تشدید میشه خونریزیم
    طبيعيه و چیکار باید بکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      بیماری های خودایمنی از جمله کولیت ارتباط واضحی با استرس دارن
      استرس سبب تشدید علایم یا شعله وری بیماری میشه
      کنترل و درمان استرس در بهبود علایم و کاهش دوز داروها بسیار موثر هست
      به همین جهت توصیه میشه حتما جهت درمان استرس و اضطراب زیر نظر متخصص” روانپزشکی باشید

      پاسخ
  • سلام
    ایا بیماری کولیت مسریه؟ و با تماس مستقیم دهان انتقال پیدا میکنه؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر منتقل نمیشود

      پاسخ
  • سلام
    خون روشن و واضح و جدای از مدفوع میتونه برای التهاب روده باشه؟ یا همورویید هست ؟

    پاسخ
    • سلام
      صرفا با یک علامت نمیتونیم‌ تشخیص بزاریم و شرح حال دقیق تری لازم هست

      پاسخ