کولیت روده را بهتر بشناسید؛ از پیشگیری تا درمان

کولیت روده چیست
اشتراک گذاری 383 نظر

کولیت اولسراتیو یا همان کولیت روده نوعی از بیماری التهابی روده است. این بیماری روی دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارد و در اثر عواملی همچون تغذیه نامناسب، سن یا سابقه خانوادگی نمایان می‌شود. در بیماری کولیت، التهاب از راست روده آغاز و کم کم روده بزرگ را دربر می‌گیرد. بیماری کولیت اولسراتیو هنگامی ‌رخ می‌دهد که پوشش روده بزرگ رکتوم یا هر دو دچار التهاب می‌شوند. به طور معمول کولیت داخلی‌ترین لایه را درگیر می‌کند و باعث التهاب آن می‌شود. این التهاب، زخم‌های کوچکی روی روده بزرگ ایجاد می‌کند. اما برای درمان کولیت روده می‌توان از داروهای ضدالتهاب، آنتی‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها استفاده کرد.

اما برای اینکه با علائم و نشانه‌های کولیت بیشتر آشنا شوید و درباره پرهیزهای غذایی اطلاعاتی کسب کنید تا انتهای متن همراه ما باشید.

کولیت روده چیست؟

کولیت روده نوعی از بیماری است که با ایجاد التهاب و زخم در بخش پوشش‌های داخلی روده بزرگ رخ می‌دهد. کولیت روده به طور معمول بر بخش پایینی روده بزرگ تاثیر گذاشته و توانایی این را دارد که تمام روده بزرگ را درگیر کند. هر چه این بیماری قسمت‌های بیشتری از کولون را تحت تاثیر قرار دهد، علائم شدیدتری داشته و با درد و التهاب بیشتری همراه است. البته که بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، تا قبل از 30 سالگی علائم آن را تشخیص داده و تا حدودی قابل درمان است.

به گفته سایت nhs

درباره کولیت روده؛ برخی از افراد ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها با علائم بسیار خفیف یا بدون هیچ علائمی ‌به کولیت روده مبتلا شده باشند و پس از این دوره، علائم دردسرساز شعله‌ور شده و بیماری عود کند. همچنین در طول تشدید بیماری، برخی از افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو علائم را در جای دیگری از بدن خود تجربه می‌کنند که به عنوان علائم خارج روده‌ای شناخته می‌شوند.

مطالعه بیشتر: بیماری واسکولیت چیست؛ علائم، علت و درمان

علائم و نشانه‌های کولیت

علائم کولیت اولسراتیو بستگی به شدت التهاب و محل التهاب دارد. نشانه‌ها و علائم شاخص کولیت برای همه افراد یکسان نیست،

علائم کولیت چیست
کولیت علائم و نشانه های متفاوتی دارد

اما نشانه‌های کل کولیت روده شامل موارد زیر است:

  • اسهال، اغلب با خون
  • درد شکم و گرفتگی روده
  • درد رکتوم
  • خونریزی رکتال انتقال مقدار کمی‌ خون به مدفوع
  • احساس فوری برای دفع مدفوع
  • کاهش وزن
  • خستگی
  • تب
  • عدم رشد در کودکان

بیشتر افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو علائم خفیف تا متوسط دارند. دوره کولیت ممکن است متفاوت باشد و برخی افراد دوره‌های طولانی مدتی دارند.

عوامل و علت‌ های ایجاد کولیت اولسراتیو

علت کولیت و التهاب روده بزرگ می‌تواند ناشی از انواع بیماری‌ها و عفونت‌های مختلف باشد.

علت ایجاد کولیت روده
علت کولیت و التهاب روده بزرگ بسیار متفاوت است

برخی از شایع‌ترین علل و عوامل احتمالی کولیت به شرح زیر هستند:

کولیت عفونی

ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌توانند عفونت‌های کولون را ایجاد کنند و علت کولیت اولسراتیو باشند. اکثر آن‌ها باعث بیماری‌های خوراکی یا مسمومیت غذایی می‌شوند. متداول‌ترین باکتری‌هایی که باعث عفونت می‌شوند شيگلا، اكولی، سالمونلا و كمپيلو باكتر نام دارند. این عفونت‌ها ممکن است باعث اسهال خونی هم شوند.

عوامل ژنتیکی

با توجه به تحقیقات کلی که انجام شده است، عوامل ژنتیکی در بروز و رشد کولیت اولستراتیو نقش مهمی ‌داشته است. مطالعات نشان می‌دهند که بیماری در ژن‌های افراد تغییراتی ایجاد خواهند کرد و تفاوت‌های ژنتیکی می‌تواند باعث بروز انواع بیماری شود. به طور تقریبی یک پنجم افرادی که به بیماری کولیت روده مبتلا هستند در خانواده خود یا اقوام این بیماری را مشاهده خواهند کرد که علت اصلی آن، عوامل ژنتیکی است. به جز بیماری کولیت بعضی دیگر از بیماری‌های دستگاه گوارش مانند بیماری التهاب روده یا IBD نیز در اثر سابقه خانوادگی و ژنتیک بروز می‌کنند.

عوامل محیطی

عوامل محیطی می‌تواند بر روی ابتلا به این بیماری تاثیر زیادی بگذارد. تحقیقات نشان می‌دهد که احتمال بروز کولیت اولسراتیو در اثر عوامل محیطی مختلف می‌تواند باعث بروز این بیماری شود.

از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار محیطی بر کولیت روده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم رعایت بهداشت مناسب
  • رژیم غذایی نامناسب
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • استعمال سیگار
  • آلودگی هوا

البته که ویروس‌ها و باکتری‌های مختلف هم باعث می‌شود تا زندگی فرد دچار اختلال شده و باعث التهاب و ایجاد عفونت شود.

کولیت ایسکمیک

یک علت کولیت، کاهش خونرسانی به روده بزرگ یا همان ایسکمی روده است. شریان‌هایی که خون را به روده می‌رسانند همانند هر شریان دیگر در بدن هستند. شریان‌ها ممکن است به علت آترواسکلروز دچار محدودیت شوند (درست مثل رگ‌های خونی در قلب که می‌تواند باعث ایجاد آنژین قلبی می‌شود، یا عروق تنگ شده در مغز که باعث ایجاد سکته مغزی شود). هنگامی ‌که این شريان تنگ شوند، ممکن است خونرسانی به روده بزرگ دچار اختلال شده و روده بزرگ ملتهب شود.

روده بزرگ همچنین می‌تواند خون را از نظر مکانیکی از دست بدهد. از جمله بهم پیچ خوردگی مکانیکی که در آن روده به دور خود پیچیده می‌شود یا یک فتق انسداد روده ایجاد میشود، جایی که بخشی از روده بزرگ در ناحیه دیواره شکم به دام افتاده است که مانع جریان خون به قسمت آسیب دیده می‌شود. ایسکمی ‌یا فقدان خونرسانی صحیح موجب درد، تب و حرکات روده خونین می‌شود.

بیماری روده ای التهابی(IBD) و کولیت

دو نوع بیماری التهابی روده وجود دارد که با نام کولیت اولسراتیو و بیماری کرون شناخته می‌شوند. البته تصور می‌شود که علت کولیت، یک بیماری خود ایمنی باشد که در آن سیستم ایمنی بدن به روده بزرگ حمله می‌کند و باعث التهاب می‌شود. کولیت اولسراتیو در راست روده شروع می‌شود و ممکن است به تدریج در سراسر کولون گسترش یابد. علائم و نشانه‌هایی هم همانند درد شکم و حرکات روده خونین وجود دارد.

بیماری کرون ممکن است در هر بخش از دستگاه گوارش از دهان، مری و معده ایجاد التهاب کند. کرون اغلب دارای ضایعات پرشده است، یعنی مناطق آسیب دیده با مناطق بافت سالم همخوانی دارند.

کولیت میکروسکوپی

در این نوع کولیت دو نوع التهاب کولیت کلاژن و کولیت لنفوسیتی کولون رخ می‌دهد، علت کولیت در این موارد به ایجاد التهاب توسط کلاژن و لنفوسیت‌ها بر می‌گردد. اسهال آبدار، شایع‌ترین علامت این نوع کولیت است. این بیماری غیر معمول بوده که بیشتر در زنان مسن دیده می‌شود. علت کولیت میکروسکوپی هنوز ناشناخته است، اما پتانسیل خود ایمنی ممکن است وجود داشته باشد.

کولیت مولکولی

علت کولیت مولکولی، تزریق مواد خارجی به روده بزرگ است. اگر مواد شیمیایی به روده بزرگ تزریق شود، التهاب و آسیب می‌تواند رخ دهد. یکی از عوارض آن التهاب مخاطی، ناشی از مواد شیمیایی بیرونی است.

کولیت مرتبط با دارو

علت کولیت می‌تواند به علت برخی از داروهای ضد بارداری و تجویزی مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID)، مایکوفنولات، ایپالیمیبوب و اسید رتینوئیک باشد.

انواع کولیت اولسراتیو

پزشکان اغلب کولیت اولسراتیو را با توجه به محل رخ دادن آن طبقه‌بندی می‌کنند.

انواع کولیت اولسراتیو
کولیت اولسراتیو انواع متفاوتی دارد

انواع کولیت اولسراتیو به شرح زیر هستند:

  • پروکتیت اولسراتیو به التهاب محدود به ناحیه رکتوم اشاره دارد در این نوع خونریزی متناوب رکتوم اتفاق می‌افتد. این فرم کولیت شدت خفیف‌تری دارد.
  • پروکتوسیمگومیتیت التهاب شامل التهاب رکتوم و کولون سیگموئید (قسمت کوتاهی از محل به هم پیوستگی روده بزرگ به مقعد) است. علائم و نشانه‌ها شامل: اسهال خونی، گرفتگی شکمی، درد شکمی ‌و عدم توانایی حرکت روده‌ها به رغم تمایل به انجام این کار (تانسموس) هستند.
  • کولیت چپ که شامل التهاب از رکتوم تا سیگموئید و قسمت نزولی روده بزرگ ادامه می‌یابد. علائم و نشانه‌ها شامل: اسهال خونی، گرفتگی شکمی‌، درد شکمی ‌در سمت چپ و کاهش وزن ناخواسته هستند.
  • پانکولیت یا کولیت سرتاسری اشاره به تورم و التهاب کل روده بزرگ (کولون راست، سمت چپ روده بزرگ، کولون عرضی و مقعد) دارد. پانکولیت اغلب باعث بروز اسهال خونریزی می‌شود که ممکن است شدید باشد. از علائم دیگر آن گرفتگی شکمی، درد شکمی، خستگی و کاهش وزن قابل توجه است.
  • کولیت برق‌آسا یا بدخیم یک شکل نادر ولی شدید پانکولیت است. این شکل نادر کولیت بر کل روده بزرگ تاثیر می‌گذارد و باعث درد شدید، اسهال فراوان، خونریزی، تب و ناتوانی در خوردن می‌شود.

هر یک از انواع کولیت اولسراتیو ممکن است که با دردهای مختلفی نمایان شوند که نیاز به مراجعه پزشک دارند مثلا پروکتیت با خونریزی و درد مقعد همراه است که ممکن است بسیار آزاردهنده باشد. در نتیجه در صورت هرگونه درد و ناراحتی باید به پزشک متخصص کمک کرد. پزشک متخصص گوارش می‌تواند به شما در درمان بیماری های مربوط به روده کمک کند؛ البته او خدمات دیگری نیز ارائه می کند که در مقاله دکتر گوارش کیست به تفصیل مطرح شده اند.

چه وقت به دکتر گوارش مراجعه کنم؟

اگر در معرض تغییر مداوم عادت‌های روده خود هستید یا اگر علائم و نشانه‌هایی مختلفی مانند: درد شکم، خون در مدفوع، اسهال خونی و اسهال بدون درمان را دارید، باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنید. حتی اگر یک تب ناشناخته که بیش از یک یا دو روز طول می‌کشد را دارید بهتر است که هر چه زودتر به پزشک مراجعه کرده و علت کولیت را بررسی کنید. اگر چه کولیت اولسراتیو به طور معمول کشنده نیست، اما این یک بیماری جدی است که در بعضی موارد ممکن است شرایط زندگی را سخت کند.

چه عواملی خطر ابتلا به کولیت روده را افزایش می‌دهد؟

افراد در برخی از سنین و به دلیل ژنتیک یا عوامل محیطی ممکن است که دچار بیماری کولیت روده شوند. این بیماری بیشتر بین سن‌های ۱۵ تا ۳۰ سالگی دیده می‌شود که زنان و مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به طور کلی ریسک فاکتور‌های کولیت اولسراتیو را در جدول زیر آورده‌ایم.

عواملتوضیحات
سنکولیت به طور معمول قبل از سن ۳۰ سالگی شروع می‌شود، اما در هر سن ممکن است رخ دهد و بعضی افراد تا سن ۶۰ سالگی بیماری را نداشته باشند.

 

نژاد یا قومیتاگرچه سفیدپوستان بیشترین خطر ابتلا به بیماری را دارند، اما در هر نژادی ممکن است کولیت رخ دهد. جالب است بدانید که یهودیان بیشتر خطر برای ابتلا به کولیت را دارند.

 

سابقه خانوادگیاگر شما دارای یک فرد نزدیک، مانند یک والد، خواهر یا برادر، با این بیماری هستید، در معرض خطر بیشتری خواهید بود.

 

ممکن است که عوامل دیگری هم در کولیت روده تاثیر گذار باشند، اما موارد گفته شده شایع‌تر از عوامل دیگر است.

عوارض کولیت اولسراتیو

کولیت اولسراتیو خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد. با توجه به این افزایش خطر، پزشک شما کولونوسکوپی را انجام خواهد داد و هنگامی‌ که تشخیص بیماری کولیت داده می‌شود، سرطان را باید بررسی کرد. غربالگری منظم به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون کمک می‌کند. اما می‌توان با پیگیری‌های بیماری، سلول‌های پیش سرطانی را در اوایل تشخیص داد. عوارض دیگر کولیت زخمی ‌عبارتند از:

  • ضخامت دیواره روده
  • سپسیس، یا عفونت خونی
  • کمبود آب شدید بدن
  • بیماری کبدی (نادر)
  • خونریزی روده
  • سنگ کلیه
  • التهاب پوست، مفاصل و چشم
  • پارگی کولون
  • اسپوندیلیت ankylosing یا التهاب مفاصل بین استخوان‌های ستون فقرات
عوارض کولیت، خونریزی روده است
خونریزی روده از عوارض شایع کولیت است

همچنین بهتر است بدانید که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردانی که به کولیت اولسراتیو مبتلا هستند، تشدید می‌شود.

 

چگونه از ابتلا به بیماری کولیت اولسراتیو پیشگیری کنیم؟

رژیم‌های غذایی نمی‌توانند جلوی پیشرفت بیماری کولیت را بگیرند، اما می‌توانند در پیشگیری از بیماری موثر باشند. اگر از مواد غذایی مناسب برای تغذیه کودکان استفاده کرد، تا حد زیادی این بیماری کنترل شده و قابل پیشگیری است. برخی از مواد غذایی و رژیم‌های صحیح باعث بهبود وضعیت بیماری می‌شوند و برخی دیگر این بیماری را تشدید می‌کنند. در نتیجه باید با پزشک متخصص مشورت کرد تا از مواد غذایی که باعث تحریک بیماری می‌شوند، اجتناب کرد.

کولیت روده عصبی و کولیت روده زخمی

برخی از افراد بعد از اینکه غذا می‌خوردند با درد‌های شکمی ‌مختلفی مانند: دل پیچه، نفخ و ورم شکم روبه‌رو می‌شوند که به احتمال زیاد دلیل اصلی آن‌ها بیماری کولیت عصبی است. روده تحریک پذیر شده و به آن کولیت عصبی گفته می‌شود که این بیماری در حال حاضر بسیار شایع است. برای تشخیص این بیماری باید آزمایش آندوسکوپی را انجام داد تا مشکلات مختلف را بررسی کرد.

درد شکمی‌ یکی از نشانه‌های اصلی کولیت عصبی است که اگر به مدت سه روز پشت هم طول بکشد و در قسمت ناحیه زیر ناف اتفاق بیافتد باید پیگیری شود. به طور مثال، فردی که سندروم روده تحریک پذیر دارد، برخی از مواقع اجابت مزاج روزانه داشته و برخی از مواقع هر سه روز یک بار این اتفاق رخ می‌دهد.

از نشانه‌های دیگر روده عصبی و زخمی‌ عبارتند از:

  • گاز زیاد
  • نفخ
  • آروغ‌های پیاپی
  • احساس دفع ناکامل مدفوع

دقت داشته باشید که کولیت زخمی ‌شبیه به کولیت عصبی است، اما با آسیب دیدگی دیواره‌های داخلی روده همراه است که باعث کاهش وزن شدید می‌شود.

کولیت روده را چطور تشخیص دهیم؟

پزشک متخصص برای این بیماری سوالات مختلفی می‌پرسد و معاینه‌های فیزیکی مختلفی را انجام می‌دهد. البته اگر نیاز به آزمایش هم داشته باشید باید یکسری آزمایش انجام دهید تا بیماری به صورت دقیق تشخیص داده شود. بیماری‌های مشابه‌ای مانند سندروم روده تحریک پذیر و بیماری کرون هم علائم مشابهی از بیماری کولیت روده دارند. در نتیجه باید آزمایش‌ها و معاینه‌های فیزیکی مختلفی انجام شود تا تشخیص صحیحی از بیماری داشت. دکتر گوارش برای تشخیص بیماری کولیت روده آزمایش‌های مختلفی تجویز می‌کند که مهم‌ترین آن آزمایش خون است تا میزان عفونت و التهاب را بررسی کرد. آزمایش مدفوع یکی دیگر از راه‌های تشخیص بیماری است که برای وجود عفونت و گلبول سفید خون تجویز می‌شود.

البته که از ابزارهای مختلفی مانند کولونوسکوپی هم استفاده خواهد شد که به معاینه داخلی روده بزرگ منجر شده تا پزشک بتواند تشخیص دقیق‌تری داشته باشد.

درمان کولیت روده

روش‌های مختلفی برای درمان کولیت روده وجود دارند که استفاده از داروهای گیاهی، داروهای شیمیایی و جراحی را پیشنهاد می‌کنند. هر یک از این‌روش‌ها، تاثیرات مثبتی بر درمان بیماری دارند که هر یک به شرح زیر هستند.

درمان کولیت روده با مصرف قرص
برای درمان کولیت روده راه های متفاوت دارد

درمان‌های گیاهی و سنتی کولیت اولسراتیو

استفاده از درمان‌های گیاهی و سنتی می‌تواند تا حدود زیادی از التهاب و درد‌های شکمی ‌جلوگیری کند. به کمک طب سنتی می‌توان، شدت درد کولیت روده را کاهش داده و در کنار تغذیه سالم از دم نوش‌های مختلف هم استفاده کرد. تغذیه سالم از گیاهان و طب سنتی در کنار هم باعث می‌شوند تا درمان بیماری کولیت راحت‌تر انجام شود.

برخی از داروهای گیاهی و سنتی عبارتند از:

  • پروبیوتیک‌ها
  • روغن ماهی
  • آلوئه ورا
  • زردچوبه
  • جنسینگ
  • دانه پسیلیوم
  • بوسولیا
  • چای بابونه
  • دمنوش زنجبیل
  • چای سبز
  • دمنوش انیسون
  • روغن شاهدانه
  • آب علف گندم
  • کندر
  • نعنا
  • گل قاصدک
  • رازیانه
  • عسل سیاه

هریک از این مواد گیاهی و درمانی برای کاهش التهاب بیماری کولیت روده مناسب است، اما توصیه می‌شود که با پزشک متخصص مشورت کرد تا در صورت تجویز داروهای شیمیایی و انجام آزمایش‌های مختلف زودتر اقدام کرد.

استفاده از داروهای شیمیایی

استفاده از داروهای شیمیایی جزئی از روند درمان بیماری است که به کمک آن‌ها می‌توان کولیت روده را درمان کرده و به روند بهبود بیماری کمک کرد. مهم‌ترین این داروها به شرح زیر هستند.

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک به جای مواد شیمیایی از پروتئین‌ها استفاده می‌کنند تا از این طریق، تحریک‌پذیری روده راحت‌تر انجام شود.داروهای مختلفی در زمینه داروهای بیولوژیک برای درمان بیماری کولیت روده ساخته شده‌اند که عبارتند از:

  • آدالیمومب (adalimumab)
  • گولیمومب(golimumab)
  • سرتولیزوماب پگول (certolizumab pegol)
  • اینفیلیکسیماب(infliximab)
  • ودولیزوماب (vedolizumab)

این دارو‌های بیولوژیک با تجویز پزشک باید تهیه شوند و نباید به صورت خودسرانه از آن‌ها استفاده کرد. البته راه های دیگری برای رهایی از این بیماری وجود دارد که در مقاله درمان کولیت روده به آن‌ها اشاره کرده ایم.

جراحی

اگر بیماری فرد به داروهای گیاهایی و شیمیایی پاسخ ندهد و بهبود صورت نگیرد، به طور حتم برای اینکه درد‌های شکمی ‌از بین بروند و عوارض مختلف کاهش پیدا کند، باید به جراحی فکر کرد. در روش جراحی با برداشتن کولون (کولکتومی) یا کولون و رکتوم (پروکتوکولکتومی) می‌توان به درمان کولیت روده کمک کرد. در روش جراحی پروکتوکولکتومی، پزشک یک کیسه کوچک از روده را به مقعد متصل می‌کند تا التهابات روده کاهش پیدا کرده و عمل دفع راحت‌تر باشد.

بیماران کولیت اولسراتیو باید از چه مواد غذایی استفاده کنند؟

بیمارانی که به کولیت مبتلا هستند باید از مواد غذایی تازه استفاده کنند. این افراد نیاز است که از پروتئین‌ها طبیعی و انواع میوه استفاده کنند تا روده شرایط بهتری داشته باشد و از هرگونه استرس دور باشند.

بهترین مواد غذایی برای بیماران کولیت اولسراتیو به شرح زیر هستند:

  • طالبی
  • خربزه
  • موز
  • میوه‌های پخته
  • گوشت سفید مرغ
  • تخم مرغ
  • سویا
  • سیب‌زمینی
  • نان‌های بدون گلوتن
  • پاستا بدون سبوس
  • برنج سفید
  • و سبزیجات کاملا پخته شده و بدون دانه
  • خیار
  • سیب زمینی
  • مارچوبه
  • کدو حلوایی

در کنار مواد غذایی و میوه‌هایی که گفته شد، می‌توان از مکمل‌های خوراکی مختلفی هم استفاده کرد تا بیماران دارای بیماری کولیت راحت‌تر به درمان پاسخ دهند.

برای یافتن علت کولیت و درمان آن به چه پزشکی مراجعه کنم؟

متخصصین گوارش، پزشکانی هستند که بیماری‌های گوارشی مانند کولیت روده را درمان می‌کنند. در برخی موارد ممکن است، کولیت توسط متخصصان مراقبت‌های اولیه یا متخصصان داخلی درمان شوند.

با توجه به نوع کولیت، متخصصان دیگر مانند متخصصان بیماری‌های عفونی یا جراحان هم ممکن است در درمان دخالت داشته باشند. متخصص اطفال و دکتر گوارش در تهران یا شهرهای دیگر در مراقبت از نوزادان، کودکان و نوجوانان مبتلا به کولیت نقش دارند. برای اینکه دسترسی کاملی به مطب‌های این پزشکان داشته باشید و در کمترین زمان، نوبت دهی انجام دهید، می‌توانید از طریق سامانه دکتردکتر برای نوبت دهی آنلاین اقدام کنید.

شما می‌توانید با استفاده از لیست بهترین و مجرب‌ترین متخصص‌های گوارش و کبد که ما در سایت دکتر دکتر برای شما تهیه کرده‌ایم، متخصص و پزشک معالج خود یا عزیزانتان را انتخاب کنید و روند درمان کولیت را آغاز کرده و علت کولیت را ریشه یابی کنید. همچنین اگر سوالی درباره چگونگی استفاده از سامانه دکتر دکتر یا بیماری کولیت دارید در انتهای همین متن و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول کولیت روده

این بیماری مادلم العمر است و درمان ندارد اما می‌توان آن را کنترل کرد. در حقیقت این بیماری خطر جانی ندارد اما شرایط زندگی را برای افراد مبتلا سخت می‌کند.

بیشتر در سن بین 15 تا 30 سال این بیماری دیده می‌شود البته افراد بالای 50 سال هم ممکن است که به بیماری مبتلا شوند.

دفع مدفوع همراه با خون تیره می‌تواند از علائم و نشانه‌های التهاب روده بزرگ یا کولیت باشد.

اسهال خونی، کرمپ شکمی ‌و شکم درد از علائم بیماری کولیت است.

سوزش شدید در ناحیه مقعد به دلیل وجود کولیت می‌تواند بواسیر را تحریک کرده و باعث بروز این بیماری شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

383 دیدگاه در “کولیت روده را بهتر بشناسید؛ از پیشگیری تا درمان
  • سلام
    خانم دکتر یکسال کولیت دارم ولی نزدیک ۲ماه بعد مدفوع خون قرمز رنگ چگه میکنه احتمال داره هموروئید باشه ولی درد ندارم
    لطفا جواب منو بدین خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام
      همورویید و شقاق اصولا با درد همراهن
      لازمه مجددا جهت معاینه به پزشک معالجتون مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام همسرمن بیماری کولیت روده دارن یه دوره خوب شده بودباز بیماری پیشروی کرده،داروشم که به سختی گیرمیادخیلی نگرانشم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      نگران نباشین
      داروشون چی هست که نمیتونین پیدا کنین؟

      پاسخ
  • سلام. پانزده ساله که کولیت اولسرا دارم ، اساکول ۸۰۰روزی سه عدد و ازارام. روزی دوعدد مصرف میکنم تحت نظر پرشک هستم ، هر دوسال یک بار کولونوسکوپی میشم ،دراخرین کولونوسکوپی همه چیز نرمال بود و کنترل شده بود. منتها امرورز خونریزی دارم ، خون تیره ، ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگر خونریزی ادامه داره باید بررسی بشین
      جهت مشاوره دقیق بهتره از تماس تلفنی <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; فوق تخصص گوارش استفاده کنید

      پاسخ
  • میشه پاسخ منم بدین من کولیت السراتیو دارم 10 سال هستش از سال 92 تا الان از بر6 سال 92 یه ماهی بدتر شدم تا چهارسال اصلا دارو نمیخوردم بعد شروع کردم به خوردن مزالازین و مبورین بعضا بیسموت امپرازول اینا بعد چهار سال رعایت کردم هم دارو هم تغذیه دوره فعال و خاموشی و چندین بار پشت سرگذاشتم الان یه ماه خونریزی همراه مدفوع والتهاب دفع میکنم دکتر آزارام 50 و پردنیزولون 50نصفش به همراه فولیک اسید روزی یه عدد از هرکدوم و پردنیزولون 5 هم روزی دوتا تجویز کرد به همراه ساشه مزالازین 4 عدد یه گرمی هر دوازده ساعت دوتا یه ماه خونریزی و التهابم قط نمیشه تازه ام از پیش دکتر اومدم دوروز توروخدا جواب بدین قط میشه دوره فعال بیماریم باز خاموش میشه یه ماه اذیت میشم😔پاسخ میدین چی کار کنم دیگه

    پاسخ
    • من هم همین مشکل را داشتم ولی طبق یک نظریه که میگفت چنین اشخاصی که کولیت اولسر دارند باید ماست هر نوعش اعم از پروبیوتیک و چکیده و غیره و همچنین کلا لبنیات را رو مصرف نکنند و با توجه به اینکه از زمان بچگی خیلی زیاد به ماست علاقه داشتم و روزی دو وعده با نهار و شام مصرف میکردم و مشکلات زیادی از قبیل ترش کردن معده و یبوست و و اسهال های متناوب و تا شش سال پیش که دچار کولیت شدید شدم و داروهای شبمیایی زیادی خوردم ولی مشکلات گوارش و پوستی! و غیره رو داشتم خلاصه الآن حدود چهار ماهه که کلا ماست تاکید میشه ماست بخاطر اسید لاکتیک که باعث میشه محیط بدن اسیدیته بشه و تخریب عروق و دیگر اعضا رو بهمراه میاره و همچنین لبنیات مثل شیر و غیره رو بطور کامل حذف کردم و مثل این بود که انگار معجزه شده و همه مشکلات گوارش از بین رفت و حتی هموروئید و مشکلات پوستی و دردها حتی خوابم بهتر شده . لذا عزیزانی که این مشکل رو دارند فقط دو ماه بصورت امتحانی لبنیات رو بطور کامل حذف کنند و نتیجه رو ببیند اگر مثبت بود خواهشا این موضوع رو نشر بدن شاید مشکل خیلی های با یک پرهیز حل بشه و نگران از کمبود کلسیم لبنیات نباشن چون با چیزهای دیگه میشه جبران کرد. هر کسی با این راهکار اگر نتیجه گرفت خواهشن به من ایمیل بزنه

      پاسخ
    • سلام
      بله با این داروها کنترل میشه
      نگران نباشین، استرس خیلی اثر منفی داره تو کنترلش
      توصیه میکنم یه ورزش هوازی یا آرامش بخش مثل یوگا داشته باشین

      پاسخ
      • دلگرم کننده اس مشاوره تون امیدوارم زود خاموش شه تا دچار عوارض داروها هم نشم ممنونم ازتون برای سلامتی همه یبیماران دعا میکنم درکنار اونا خودم خدایا شفای همه ی بیماران و بده خدایا این کولیتم از بدنم من و همه ی درگیراش ریشه کن کن الهی آمین🤲🙇‍♂️❤️

      • خواهش میکنم عزیز
        ان شاالله
        با کنترل استرس و ورزش و تغذیه سالم در کنار مصرف داروها و توکل بخدا حتما بهبود پیدا میکنین

  • سلام خسته نباشید ببخشید بنده یک مدت حالت تهوع و اسهال داشتم به دکتر مراجعه کردم هم اندوسکوپی و هم کلونوسکوپی انجام دادم و نمونه برداری هم کردند گفتن مشکلی نیست و از استرس و اعصاب این حالت هارو دارم
    میخاستم بدونم نمونه برداری که در کونولوسکوپی انجام شده باعث ایجاد بیماری در روده در اینده میتونه بشه یا نه؟
    خیلی نگرانم با کونولوسکوپی بیماری ایجاد بشه

    پاسخ
    • سلام عزیز
      خیر
      اصلا همچین چیزی رخ نمیده نگران نباشین

      پاسخ
  • به عنوان یک توصیه و تجربه از کسی که 2 سال با این بیماری درگیر هست و خداروشکر تونسته با خواست خدا خیلی بهتر بشه چند تا توصیه در مورد افرادی که التهاب روده و کولیت اولسراتیو دارن توصیه میکنم که انشالله روند درمانشون هر چه زودتر بهبود پیدا کنه:
    اول اینکه داروهاتون رو به موقع مصرف کنید و اگه قرص مزالازین درست تو بدن هضم نشد، روی قرص با چاقو چند تا خط بندازین و اگه باز هضم نشد تو بدنتون لایه ای رویه ی قرص رو خراش بندازید تا تو بدنتون جذب بشه و قرص سالم از بدن دفع نشه. 2 تا بعد صبحانه و2 تا بعد شام استفاده کنید.** دوم اینکه استرس، اضطراب و تنش رو از خودتون دور کنید 50 درصد موفقیت و بهبودی تو این بیماری به این موضوع بستگی داره، راحت زندگی کنید، شاد باشید و شب ها خواب آرومی داشته باشید و تفریح و طبیعت گردی رو فراموش نکنید. **سوم اینکه در کنار دارو درمانی از قرص دیلیست که یک نوع پروبیوتیک هست استفاده کنید، روزی 2 عدد بعد ناهار به مدت یک هفته و بعد یک ماه کنار میزارم و بعد ماه بعد مجدد روزی 2 عدد بعد ناهار به مدت یک هفته تا سه ماه.**چهارم اینکه تو هفته 2 الی 3 بار وقتی غذا می خورید تو اولین قاشق برنجتون نیم قاشق چایخوری زردچوبه بریزید و با برنج بخورید بخاطر کورکومین ضد التهاب هست و مفید هست.**پنجم اینکه حتما بخاطر بروملین از آناناس استفاده کنید ماهی حداقل دو وعده- آناناس طبیعی استفاده کنید بروملین داخلش ضد التهاب هست و برای بهبود این بیماری فوق العادست. ماست پروبیوتیک و پنیر پروبیوتیک بخورید قیمتش با سایر ماست و پنیرها فرق نداره.**ششم از قرص های آنتی بیوتیک و مسکن های نوآفن، بروفن و استامینوفن و این خانواده فقط در هنگام ضرورت و تجویز پزشک استفاده کنید. آنتی بیوتیک باکتری مفید روده رو از بین میبره-**هفتم بنده از سیر و انار به هیچ وجه استفاده نمیکنم و و مصرف بادمجان را به پایین ترین حد آوردم، این موارد برای بنده مضر بود جهت احتیاط به شماهم این موضوع رو گفتم.**هشتم از ترشیجات و شوریجات مثل خیار شور، ترشی و اینگونه موارد به هیچ وجه استفاده نکنید و اگر یه بار هوس کردید نهایت در وعده ناهار به مقدار خیلی کم، در وعده شام به هیچ وجه.**نهمین و آخرین مورد اینکه قرص امگا 3 فراموش نشه، به شدت مفید هست برای این بیماری و ضد التهاب هست. **در نهایت دوری از استرس و اضطراب نقش بسیار مهمی در موفقیت شما و پیروزی بر این بیماری داره، حتما موارد رو رعایت کنید و هر سه ماه یکبار آزمایش های کبدی و التهاب رو انجام بدید انشالله که سریعتر بهبود پیدا می کنید. ورزش هم اگه وقت داشتید هفته ای 3 بار 3 تا 50 دقیقه انجام بدید خصوصا دویدن. امیدوارم مطلبم براتون مفید باشه و روزی که وضعتون بهبود پیدا کرد فقط یه چیز میخام ازتون به همدیگه نیکی کنید و محبت کنید بزارید چرخه خوبی و محبت گسترش پیدا کنه.

    پاسخ
    • تشکر دوست عزیز

      پاسخ
    • ممنونم 🙏

      پاسخ
  • سلام پدر من کولیت اولسراتیو داره و ۸ جای روده زخمیه و اسهال خونی داشته ولی الان دوماهه علایم اسهال خونی نیس و شیاف آساکول ۵۰۰ مصرف میکرد فقط روزی یکبار اونم شبا ولی الان بعده ۴ ماه دکتر افزایش داده شیاف و دارورو ینی هر ۱۲ ساعت شیاف آساکول و هر ۶ ساعت دارو. چرا دکتر افزایش داده مصرف شیاف و دارورو؟؟ علت افزایش چیه؟ در چه صورتی افزایش پیدا میکنه لطفا بگید خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام
      برای اینکه بیماری به فاز خاموشی بره و زخم ها خوب بشن

      پاسخ
  • سلام من نزدیک یک ساله دکتر تشخیص داد کولیت دارم و قرص و شیاف مزالازین داد و کنترل شد یک ماهه پیش دوباره خون دیدم اما بیشتر پوست پیشونیم قرمز میشه و پوسته پوسته میشه آیا ربطی به بیماریم داره؟
    فقط یه ماه پیش از داروخونه شیاف مزالازین پیدا نکردیم گفتن بجای اون شیاف آنتی هموروئید میتونی استفاده کنی ممکنه ازاین باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      شیاف آنتی همورویید اصلا درمان شما نیست! چه کسی همچین چیزی گفته؟!

      پاسخ
      • سلام
        خانم دکتر قرمزی پوست پیشونیم از بیماریم میتونه باشه؟؟

      • سلام
        ممکن عارضه پوستی بده
        منتها بیشتر در ساق پا و اندام ها

  • سلام. من در شهر خودم جیرفت مراجع کردم به دکتر گوارش که برايم کولونوسکوپی انجام دادن و هم اکنون در حال بررسی پولیپ روده‌ و کولون و دیگر موارد هستند که به نتیجه نهایی برسند. و من از دکتر شهر خودم دکتر باقری تشکر خاص دارم‌ که با جدیت و سریع دنبال علت درد می گردند و همچنین از تمام دکتر های سراسر کشور تشکر فراوان داشته و دارم که هم به صورت حضوری و هم آنلاین و اینترنتی جوابگوی مردم هستند و برای بیماران خود ساده ترین راه را انتخاب می کنند. خدا خیرتان بدهد. ممنون از لطفتون..

    پاسخ
  • سلام‌ من به علت درد شدید معده به دکتر مراجعه کردم و بعد از آندویکپی تشخیص دادن زخم های کوچکی درون معده دارم دارو مصرف کردم اوایل خوب بود ولی تاثیری نداره من یبوست هم دارم وهمیشه فکر میکنم شکمم تخلیه نمیشه و چیزی درون معدم گیر کرده دکتر گفتن سندروم روده هم دارم اما با مصرف دارو های اون خوب نشدم ممکنه کولیت داشته باشم؟ تفاوت کولیت با سندروم روده در چیه

    پاسخ
    • سلام
      کولیت سبب دلپیچه، دل درد و اسهال و نفخ میشه
      اصولا علایمش زیادتر هست
      به هر حال اگر با درمان دارویی هیچ بهبودی حاصل نشد بهتره مجدد بررسی بشین
      به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر. الان سه ساله کولیت اولسرا دارم ۲۷سالمه .بیماریم کنترل شده بود هنوزم مزالازین مصرف میکنم اما بخاطر استرس و کار دوباره شروع به درد کرده بعد خاستم بدونم الان درد کمر شدید و باسن و سست شدن پاهام ربطی به بیماریم دارد یا نه ؟خیلی درد دارم ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      بله ، یک سری دردهای مفصلی و ستون مهره ها مثل اسپوندیلیت انکلیلوزان در کولیت شایع تر هست

      پاسخ
  • سلام فرق کولیت روده با هموروئید چی؟ از کجا بفهمیم خون در مدفوع به خاطر کولیته یا همورویید؟

    پاسخ
    • سلام
      کولیت اغلب درد شکم و اسهال و دلپیچه میده و کاهش وزن و وجود خون در مدفوع
      اما همورویید بخاطر یبوست و زور زدن هنگام دفع، سبب بیرون زدن عروق خونی از مقعد و درد شدید مقعد میشه و ممکن خونریزی روشن از مقعد بده

      پاسخ
  • سلام من ۲۴ سالمه کولیت السرایتو دارم ،هفته ای یک بار آمپول سینورا مصرف میکنم و قرص های آزارام و مزالازین مصرف میکنم ، وقتی سرما می خورم چه دارویی وصرف کنم که مناسب بیماری من باشه ،دندان درد هم میاد سراغم ،سر درد شدید هم دارم گاهی ، چه دارو هایی مصرف باید بکنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر سرماخوردگی بدون عفونت و خلط چرکی باشه ، همان قرص کلداستاپ و استراحت و مایعات کافیه
      اما اگر خلط رنگی دارین یا سرفه مکرر باید آنتی بیوتیک مناسب تجویر شه

      پاسخ
  • سلام من۲۸ سالمه تقریبا یکساله با انجام کلونوسکوپی متوجه شدم کولیت زخمی دارم و با تشخیص و تجویز پزشک قرص اهن و ازارام و مزالازین مصرف میکنم دکترم گفت این بیماری درمان نداره و فقط با دارو کنترل میشه نیاز هست که مجددا کنولوسکپی انجام بدم یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      فعلا خیر
      اما باید به طور دوره ای به پزشکتون مراجعه کنید، مثلا هر ۳ ماه یکبار
      یا درصورت تشدید علایم مجدد ویزیت لازمه

      پاسخ
      • سلام و وقت بخیز آیا رابطه معقدی باعث کولیت میشه؟

      • سلام خیر

  • سلام خانم دکتر.خواهرزادم کولیت اسراتیو داره.دکتر براش قرص آزارام و کورتون نوشته.۱۵سالشه. خیلی درد داره بعد از۶ماه فقط خونریزی کنترل شد. درد و اسهال هست.لطفا پاسخ بدید.تشکر

    پاسخ
    • سلام
      درمان دارویی ضد التهابش فعلا کافیه
      برای سایر علایم مثل درد بهتره داروهای رفع علامت مصرف کنن که البته فقط پزشکش میتونه تجویز کنه

      پاسخ
      • خسته نباشید من مشکل عفونت معده داشتم بعد دارو های دکتر بیسموت ساب و امپرازول رو مصرف کردم همون موقع تا الان که هشت ماه گذشته اسهال دارم و دل پیچه حالت تهوع ولی خونی نیست میخواستم ببینم امکانش زیاده که کولیت داشته باشم؟

      • سلام
        نمیشه گفت
        اما اگر اسهال مزمن و طول کشیده و همراه دل درد باشه یکی از تشخیص های احتمالی کولیت هست، اما علل دیگه مثل سندرم روده، سوجذب و…هم مطرح هستن
        نگران نباشید و جهت بررسی به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

  • با سلام
    من از سن ۱۹ سالگی به کولیت مبتلا هستم ولی متاسفانه بعد تشخیص دیر هنگام فهمیدم الان حدود۳۵ سالمه تو این مدت فهمیدم این بیماری با کنترل غذای که با بدن بیمار هم خوانی داشته باشه راحتر کنترل میشه و به خصوص کنترل استرس و آب و هوا هم مهمه،چون من بارها امتحان کردم در مناطق سرد سیر این بیماری بیشتر خودشون نشان میده ولی در مناطق گرم سیر (مثل شهرهای جنوبی) اصلا انگار مریضی وجود نداره بعد گذشت چند ماه البته
    اینارو گفتم شاید کمکی باشه چون یکی از بدترین بیماریهای بشر

    پاسخ
  • سلام من حدود ۶ سال پیش به این بیماری دچار شدم (۲۳ سالگی) و پس از حدود ۲ سال مصرف مزالازین و کولونوسکپی و … تحت درمان بودن، وارد فاز خاموشی شدم. (باور کردم که بدون نیاز به دارو و با باورهام و ذهن درمان میشم) و دیگر قرص مصرف نکردم. از زمان مصرف نکردن قرص حدود ۴ سال میگذره و نه علائمی داشتم و نه درد و مشکلی…
    آیا نیاز به مصرف قرص دارم ؟ حتی با اینکه هیچ گونه علائمی ندارم ؟ فقط روزی ۲ بار رو حتما مدفوع دارم… . گاهی نیز ۳ بار.
    ممنون

    پاسخ
    • من دوره خاموشی مثل شما داشتم و گفتم خوب شدن دیگه…الان دو ماهه به شدت درگیر شدم و کولونوسکوپی مجدد و تشخیص پیش بدخیمی دادند
      داروهات رو ترک نکن

      پاسخ
    • سلام
      ممکن وارد فاز خاموشی شین و نیاز به دارو کم شه
      استرس و ذهن آرام کمک میکنه به کنترل
      اما بهتره به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام علت ابتلا به کولیت اولسراتیو چیه من پیش یه فوق تخصص رفتم کولونوسکوپی کزد خیلی هم اذیت شدم ولی بهم گفت بواسیر داری ولی من تمام علائم کولیت اولسراتیو دارم خون زیادی از دست دادم تو این چن روز پاهام سست شده

    پاسخ
    • سلام
      علتش خودایمنی هست

      پاسخ
  • با تشکر استفاده بردیم مخصوصا قسمت درجه وخامت و دسته بندی و امید دادن به زندگی برای ما

    پاسخ
  • با سلام.من ۲۰ سالمه و دکتر تشخیص کولیت دادن وهمچنین یبوست شدید هم داارم و دکتر قرص مزالازین را تجویز کردن به منظور رفع یبوست اما از وقتی مصرف میکنم یبوستم شدیدتر شده آیا این دارو باعث یبوست میشه؟و باید دارو را قطع کنم آیا؟

    پاسخ
    • سلام من هم ۲ساله کولیت دارم وقتی که یبوست میگیرم دکتربرام بیزاکودیل تجویزمیکنه ولی جدیدا اول صبح که میخوام پاشم خیلی روده هام صدامیده ازچیه؟؟

      پاسخ
      • سلام.ببخشید کالپروتکتین ۱۲۹ میتونه نشانه Ibd باشه؟خونریزی و اسهال ندارم.دل درد و دلپیچه خیلی خیلی کم هراز گاهی.آزمایش خون و ادرارم سالم بود.

      • سلام
        صرفا این ازمایش مطرح کننده ibd نیست

      • سلام
        بخاطر خود کولیت ممکن نفخ و صدای روده ایجاد شه

    • سلام
      قطع نکنین
      برای یبوست با نظر پزشکتون داروی دیگه ای تجویز شود

      پاسخ
  • سلام من 22سالمه و مبتلا به کولیتم یه چندماهی هست بدنم درد شدید میکنه و کف دستام باد میکنه خیلی درد میکنه ازمایش رماتیسم هم دادم منفی بود ولی پردنیزلون میخورم تا چندین ساعت دردم میخوابه خیلی عذاب اوره چکار کنم پردنیزلون هم خیلی عوارض داره

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش هاتون توسط فوق تخصص روماتولوژی بررسی شده؟

      پاسخ
  • سلام نامزد من بیماری کولیت کولن داره بعد دفع خون هم داره و دفع خونش منو نگران کرده خطری داره ایا؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر زیر نظر فوق تخصص گوارش باشد نگران نباشید

      پاسخ
  • سلام من دخترم دو ماه است که خونریزی از مقعد داره تمام آزمایشات سالم است کلونوسکوپی واندوسکوپی هم کردیم فقط ورم معده دارد به نظر شما دلیل خونریزیش چیست فعلا دکتر قرص مزالازین داده ولی خون قطع نشده اگه راهکاری دارید بهم بگین ممنونم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر ۱۹ سالمه پسر هستم. تازگی متوجه بیماری کولیت الستراتیو شدم مقدارش خفيف هست دکترم گفت یک روز در میان شیاف مزالاین استفاده کنم. سوالم اینه استفاده طولانی مدت از این دارو چه عوارضی داره؟ تا بتونم با اصلاح تغذیه از عوا ص طولانی مدت دارو و بیماری جلو گیری کنم

    پاسخ
    • سلام
      نگران عوارضش نباشید
      فقط ورزش و حفظ روحیه
      مصرف مکمل با نظر پزشکتون

      پاسخ
  • سلام
    دخترم ۶ ماهه هست و مدت دوماهه که به خاطر اسهال شدید و مزمن در بیمارستان بستری هست ، جواب نمونه برداری و آندوسکوپی و کلونسکوپی ، کولیت مزمن هست

    آیا این بیماری درمان داره
    و راهی هست که اسهالس بند بیاد

    تورو خدا راهنماییم کنید
    پزشک های بیمارستان اصلا رسیدگی نمیکنن😭

    پاسخ
    • سلام
      درمان داره البته درمان قطعی نیست و کنترل کننده بیماری هست
      کورتون و داروهای سرکوب کننده ایمنی تجویز میشه
      نمیدونم کدوم شهر هستین اما برای مشاوره از تماس تلفنی با فوق تخصص گوارش کودکان استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من با خوردن انتی بیوتیک و خوردن یه سری از مواد مانند سیر و زعفران در مدفوعم مقدار کمی خون روشن میبینم به نظر تون علتش چی هست و اولین بار با خوردن انتی بیوتیک اینجوری شدم

    پاسخ
    • سلام
      اگر تکرار شد باید بررسی شین
      گاهی ممکن خونریزی گوارشی بدن داروها

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر من دو ماه فهمیدم کولیت دارم رفتم کلونوسکوپی الان فقط از آنجایی که آزمایش برداشتند جای خیلی کوچک درد میکند ولی آن یک جا من را خیلی نگران کرده است اگر راهنمایی کنی خیلی ممنون میشوم سپاس چرا آنجایی خیلی کوچک خیلی درد دارد

      • سلام
        نگران نباشین مهم نیست

  • سلام من دکتر احتمال دادکه بواسیر دارم و هرچند گاهی با خوردن موادی مثل سیر یا زعفران و انتی بیوتیک ها دچار خونریزی خیلی خفیف میشم به نظرتون علتش همین بواسیر هست یا چیز دیگه

    پاسخ
    • سلام
      اگه خون جدا از مدفوع هست و مخلوط نیست و اسهال گونه نیست و همراه با سوزش مقعد یا درد مقعد و یبوسته بله مربوط به بواسیر

      پاسخ
  • سلام با کونولسکوپی و نمونه برداری از زخم رودم تازگی فهمیدم کولیک اولسراتیو دارم خونریزی ندارم فقط شکم درد و قار و قور شکم بیشتر نظرات رو میخونم اغلب خونریزی دارند و قرص رو به خاطر خونریزی استفاده میکنن آیا من که خونریزی ندارم باید قرص مزالازین رو ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌استفاده کنم ؟ پزشک رو زی ۳ تا بعد از غذا گفتن بخورم

    پاسخ
    • سلام
      بله عزیز شما درجه خفیف رو دارین

      پاسخ
  • سلام،من مرد چهل ساله هستم کمی عصبی و مضطربم بیشتر اوقات، مدت ده ساله داروهای ضد افسردگی مصرف میکنم و همچنین ده ساله که به سندرم روده تحریک پذیر دچار هستم به همین خاطر همیشه یبوست دارم و ملین مصرف میکنم اما دو ساله که برای دفع مدفوع مشکل پیدا کردم مجبورم با آب تنقیه کنم ولی مدفوعم تکه تکه یا خیلی باریک دفع می‌شود و روده ام کامل تخلیه نمیشود و روزی سه بار باید برم توالت تا کامل روده تخلیه شود حتی گاز روده ام خارج نمی‌شود باید خیلی فشار بیارم یا تنقیه کنم تا خارج شود تازگیا متوجه شدم ده سانت انتهای روده بزرگم ورم کرده و باعث باریک شدن روده شده هر روز ورم بیشتر میشه الان کلا انتهای روده بزرگم مسدود شده مجبورم ملین بیشتر مصرف کنم بیشتر زور بزنم ،کلا مدفوعم باریک شده، چه بیماری دارم؟ ممنون.

    پاسخ
    • سلام! نیاز به کولونوسکوپی و آزمایش هست عزیز، سر خود ملین مصرف نکنید
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من از سال ۹۴ درگیر بیماری کولیت هستم و علایمم هم شدی بود و غیر از داروی پنتاسا هیچ دارویی هم تاثیر نمی گذاشت ولی الان یه مدته کلا روغن رو از رژیم غذاییم حذف کردم و فقط به مقدار کم توی غذا روغن زرد یا کره استفاده میکنم بخدا معجزه کرده هر چی میکشیم از این روغن هاست که معلوم نیست از چی درست شده دوستان توی تغذیه برگردید به روش قدیمی ها ببینید چه نتیجه ای عایدتون میشه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    آیا بعد ۴سال مصرف مزالازین روده همان زخم و التهاب های اول را دارد یا زخم و التهاب ها از بین میرود

    پاسخ
    • سلام
      تا حدود زیادی کنترل میشود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ۴ساله کولیت السروز دارم و هر روز ۶عدد قرص مزالازین میخورم آیا روده من بعد ۴سال به حالت عادیش برگشته ،زخم ها از بین رفته اند اگه دوباره کولونوسکوپی بگیرم آیا همان زخم ها دوباره وجود دارن یا روده م مانند یه فرد عادی
    ممنون دستتون درد نکنه

    پاسخ
    • سلام
      با درمان تا حدود زیادی کنترل و طبیعی تر نیشه

      پاسخ
      • سلام الان نامزد من تازه فهمیدم کولیت داره و سن ۱۵ سالشه در ادامه سال های زندگی آیا ممکن است خطر های همانند حامله نشدن یا خطر جدی مرگ را داشته باشد

      • سلام
        اکر زیر نظر پزشک باشن خیلی نامحتمله

  • سلام کولیت focal همون کولیت اولسراتیو هست ؟

    پاسخ
    • سلام
      فوکال یعنی موضعی

      پاسخ
  • بعداز تشخیص کولیت اولسراتیو معمولا از هرچند وقت میتوانیم دوباره به کولونوسکپی مراجعه شود تا ازابتلای آن به سرطان روده جلوگیری شود

    پاسخ
    • سلام
      بستگی به مدت ابتلا دارد اصولا از شروع علایم ۸ الی ۱۰ سال بعد غربالگری سرطان شروع میشه

      پاسخ
  • سلام من ۵ سال ibd دارم و قرص مزالازین و ازا رام مصرف می کنم ولی جدیدا بی اختیاری مدفوع پیدا کردم می شه لطفا کمک م کنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      باید توسط پزشکتون ویزیت شین تا درگیری مقعد بررسی شه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر مرشدی، چقدر پیامتون بهم آرامش داد از شما بی نهایت سپاس گذارم🥰🙏🙏🙏⚘⚘

    پاسخ
    • خواهش میکنم

      پاسخ
  • سلام دکتران عزیز و مهربان این سایت، خداقوت، موارد مشابه من زیاد بود و پاسخ های شما عزیزان رو دیدم.
    سپاس از محبت و دقت شما عزیزان، من هم یک سوال دارم، آیا بیماری کولیت اولسراتیو روده عمل جراحی ندارد؟
    من دوساله با این تحت نظارت مستقیم پزشکان خوب شهرم در این زمینه هستم ، همچنان خون ریزی دارم، دلم میخواد گریه کنم…
    الآنم شکمم باد کرده پول داروهای تقنیه ایم رو نداشتم، شکمم باد کرده یه چند سانت بالاتر از معقدمم درد میکنه، ساعت یک و نیم شبه دلم میخواد بخوابم نمیشه.
    شما برام دعا کنید، فکر کنم دعای دکتر از همه بهتر مستجاب بشه چون کمک خدا داره برای ما یک کاری میکنه، من دکترمو خیلی دوست دارم ولی خوب نشدم هنوز😭😭😭

    پاسخ
    • خداشفای همه مون و بده منم کولیت دارم نگران نباش ماتنها نیستیم ماهمو داریم و یه خدای بزرگ که پشتوانه ی ماست🙇‍♂️❤️💔

      پاسخ
    • سلام دوست عزیز،خیر جراحی نداره
      بغیر از داروها باید خیلی آرامش داشته باشین چون استرس و نگرانی سبب تشدید علایم میشه، نکات تغذیه ای هم زیر نظر پزشکتون انجام بدین
      نگران نباشین کنترل میشه و واقعا سالهای سال بدون نگرانی میتونین کنترل کنین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید به مدت دو سه هفته قرص داکسی ساکلین استفاده کردم وبعد در مدفوع مقدار خون روشن بود و بعد از قطع قرص خوب شدم به نظرتون چکار کنم وبعد از چند هفته باز شروع به خوردن همان قرص کردم وباز اینجوری شدم

    پاسخ
    • سلام من کولیت اولسراتیو دارم یه جورایی باهاش کنار اومدم ۷ساله مبتلا هستم کارشم نمیشه کرد فقد سوالم اینه به غیر از نوشابه تخمه دلستر مشروبات تخم مرغ روغن زیاد چه چیزای دیگری رو باید از زندگی مون حذف کنیم وحتی لبنیات بخصوص شیر دکتر چه چیزایی را بخوریم برامون بهتره کمک کنید فقد دوستان یه توصیه با بیماری کنار بیاید برگردین به زندگی روزمره تون و زیاد هم بخودتون استرس وارد نکنید من علائم بد همه جوره شو داشتم وبازم هم دارم وباز هم خواهم داشت زیرنظر پزشک باشین هیچی تون نمیشه دکتر عزیز جوابمو بده ممنون

      پاسخ
      • سلام عزیز
        همین پرهیز غذایی کفایت میکند
        پروتیین حیوانی مانند گوشت سفید مرغ، ماهی کمک کنندست
        میوه های کم فیبر هم خوبه

    • سلام
      اگر ففط هنگان خوردن داروهاست مصرف نشود، هرچند بهتر است ازمایش مدفوع و ازمایش خون مخفی مدفوع بدین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.حدود۵ساله کولیت اولسراتیودارم قسمت راست رودم زخم بادارومزالازین و آساکول خوب میشم بعدازیکی یکی دوسال دوباره عودمیکنه و شکمم معمولا سروصدامیده،دکترگفت تاآخرعمربایدازین دارواستفاده کنی،سوالم اینه این بیماری ممکنه تا آخرعمرادامه دارباشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن نیاز به کنترل و چکاپ همیشگی داشته باشه

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر آیا کولیت روده واگیر دار است

      • سلام
        خیر عزیز

  • باسلام و وقت بخیر .بنده در اکثر مواقع دچار یبوست هستم و الان هم مشکل هموروئید وفیشر دارم با ترک های عمیق و التهاب شدید در ناحیه انتهایی روده .خونریزی ندارم اما دفع با سوزش و اسپاسم و خارش همراه هست .یک مرتبه هم جراحی کردم 7 سال پیش ولی مجدد به خاطر استرس و یبوست مشکلم برگشته .ایا شیاف کولیوا 500 برای این مشکل مناسبه ؟ایا وضعیت یبوست رو تشدید میکنه ؟با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      خیر ربطی به بیماری شما نداره

      پاسخ