کولیت روده را بهتر بشناسید؛ از پیشگیری تا درمان

کولیت روده چیست
اشتراک گذاری 383 نظر

کولیت اولسراتیو یا همان کولیت روده نوعی از بیماری التهابی روده است. این بیماری روی دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارد و در اثر عواملی همچون تغذیه نامناسب، سن یا سابقه خانوادگی نمایان می‌شود. در بیماری کولیت، التهاب از راست روده آغاز و کم کم روده بزرگ را دربر می‌گیرد. بیماری کولیت اولسراتیو هنگامی ‌رخ می‌دهد که پوشش روده بزرگ رکتوم یا هر دو دچار التهاب می‌شوند. به طور معمول کولیت داخلی‌ترین لایه را درگیر می‌کند و باعث التهاب آن می‌شود. این التهاب، زخم‌های کوچکی روی روده بزرگ ایجاد می‌کند. اما برای درمان کولیت روده می‌توان از داروهای ضدالتهاب، آنتی‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها استفاده کرد.

اما برای اینکه با علائم و نشانه‌های کولیت بیشتر آشنا شوید و درباره پرهیزهای غذایی اطلاعاتی کسب کنید تا انتهای متن همراه ما باشید.

کولیت روده چیست؟

کولیت روده نوعی از بیماری است که با ایجاد التهاب و زخم در بخش پوشش‌های داخلی روده بزرگ رخ می‌دهد. کولیت روده به طور معمول بر بخش پایینی روده بزرگ تاثیر گذاشته و توانایی این را دارد که تمام روده بزرگ را درگیر کند. هر چه این بیماری قسمت‌های بیشتری از کولون را تحت تاثیر قرار دهد، علائم شدیدتری داشته و با درد و التهاب بیشتری همراه است. البته که بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، تا قبل از 30 سالگی علائم آن را تشخیص داده و تا حدودی قابل درمان است.

به گفته سایت nhs

درباره کولیت روده؛ برخی از افراد ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها با علائم بسیار خفیف یا بدون هیچ علائمی ‌به کولیت روده مبتلا شده باشند و پس از این دوره، علائم دردسرساز شعله‌ور شده و بیماری عود کند. همچنین در طول تشدید بیماری، برخی از افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو علائم را در جای دیگری از بدن خود تجربه می‌کنند که به عنوان علائم خارج روده‌ای شناخته می‌شوند.

مطالعه بیشتر: بیماری واسکولیت چیست؛ علائم، علت و درمان

علائم و نشانه‌های کولیت

علائم کولیت اولسراتیو بستگی به شدت التهاب و محل التهاب دارد. نشانه‌ها و علائم شاخص کولیت برای همه افراد یکسان نیست،

علائم کولیت چیست
کولیت علائم و نشانه های متفاوتی دارد

اما نشانه‌های کل کولیت روده شامل موارد زیر است:

  • اسهال، اغلب با خون
  • درد شکم و گرفتگی روده
  • درد رکتوم
  • خونریزی رکتال انتقال مقدار کمی‌ خون به مدفوع
  • احساس فوری برای دفع مدفوع
  • کاهش وزن
  • خستگی
  • تب
  • عدم رشد در کودکان

بیشتر افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو علائم خفیف تا متوسط دارند. دوره کولیت ممکن است متفاوت باشد و برخی افراد دوره‌های طولانی مدتی دارند.

عوامل و علت‌ های ایجاد کولیت اولسراتیو

علت کولیت و التهاب روده بزرگ می‌تواند ناشی از انواع بیماری‌ها و عفونت‌های مختلف باشد.

علت ایجاد کولیت روده
علت کولیت و التهاب روده بزرگ بسیار متفاوت است

برخی از شایع‌ترین علل و عوامل احتمالی کولیت به شرح زیر هستند:

کولیت عفونی

ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌توانند عفونت‌های کولون را ایجاد کنند و علت کولیت اولسراتیو باشند. اکثر آن‌ها باعث بیماری‌های خوراکی یا مسمومیت غذایی می‌شوند. متداول‌ترین باکتری‌هایی که باعث عفونت می‌شوند شيگلا، اكولی، سالمونلا و كمپيلو باكتر نام دارند. این عفونت‌ها ممکن است باعث اسهال خونی هم شوند.

عوامل ژنتیکی

با توجه به تحقیقات کلی که انجام شده است، عوامل ژنتیکی در بروز و رشد کولیت اولستراتیو نقش مهمی ‌داشته است. مطالعات نشان می‌دهند که بیماری در ژن‌های افراد تغییراتی ایجاد خواهند کرد و تفاوت‌های ژنتیکی می‌تواند باعث بروز انواع بیماری شود. به طور تقریبی یک پنجم افرادی که به بیماری کولیت روده مبتلا هستند در خانواده خود یا اقوام این بیماری را مشاهده خواهند کرد که علت اصلی آن، عوامل ژنتیکی است. به جز بیماری کولیت بعضی دیگر از بیماری‌های دستگاه گوارش مانند بیماری التهاب روده یا IBD نیز در اثر سابقه خانوادگی و ژنتیک بروز می‌کنند.

عوامل محیطی

عوامل محیطی می‌تواند بر روی ابتلا به این بیماری تاثیر زیادی بگذارد. تحقیقات نشان می‌دهد که احتمال بروز کولیت اولسراتیو در اثر عوامل محیطی مختلف می‌تواند باعث بروز این بیماری شود.

از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار محیطی بر کولیت روده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم رعایت بهداشت مناسب
  • رژیم غذایی نامناسب
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • استعمال سیگار
  • آلودگی هوا

البته که ویروس‌ها و باکتری‌های مختلف هم باعث می‌شود تا زندگی فرد دچار اختلال شده و باعث التهاب و ایجاد عفونت شود.

کولیت ایسکمیک

یک علت کولیت، کاهش خونرسانی به روده بزرگ یا همان ایسکمی روده است. شریان‌هایی که خون را به روده می‌رسانند همانند هر شریان دیگر در بدن هستند. شریان‌ها ممکن است به علت آترواسکلروز دچار محدودیت شوند (درست مثل رگ‌های خونی در قلب که می‌تواند باعث ایجاد آنژین قلبی می‌شود، یا عروق تنگ شده در مغز که باعث ایجاد سکته مغزی شود). هنگامی ‌که این شريان تنگ شوند، ممکن است خونرسانی به روده بزرگ دچار اختلال شده و روده بزرگ ملتهب شود.

روده بزرگ همچنین می‌تواند خون را از نظر مکانیکی از دست بدهد. از جمله بهم پیچ خوردگی مکانیکی که در آن روده به دور خود پیچیده می‌شود یا یک فتق انسداد روده ایجاد میشود، جایی که بخشی از روده بزرگ در ناحیه دیواره شکم به دام افتاده است که مانع جریان خون به قسمت آسیب دیده می‌شود. ایسکمی ‌یا فقدان خونرسانی صحیح موجب درد، تب و حرکات روده خونین می‌شود.

بیماری روده ای التهابی(IBD) و کولیت

دو نوع بیماری التهابی روده وجود دارد که با نام کولیت اولسراتیو و بیماری کرون شناخته می‌شوند. البته تصور می‌شود که علت کولیت، یک بیماری خود ایمنی باشد که در آن سیستم ایمنی بدن به روده بزرگ حمله می‌کند و باعث التهاب می‌شود. کولیت اولسراتیو در راست روده شروع می‌شود و ممکن است به تدریج در سراسر کولون گسترش یابد. علائم و نشانه‌هایی هم همانند درد شکم و حرکات روده خونین وجود دارد.

بیماری کرون ممکن است در هر بخش از دستگاه گوارش از دهان، مری و معده ایجاد التهاب کند. کرون اغلب دارای ضایعات پرشده است، یعنی مناطق آسیب دیده با مناطق بافت سالم همخوانی دارند.

کولیت میکروسکوپی

در این نوع کولیت دو نوع التهاب کولیت کلاژن و کولیت لنفوسیتی کولون رخ می‌دهد، علت کولیت در این موارد به ایجاد التهاب توسط کلاژن و لنفوسیت‌ها بر می‌گردد. اسهال آبدار، شایع‌ترین علامت این نوع کولیت است. این بیماری غیر معمول بوده که بیشتر در زنان مسن دیده می‌شود. علت کولیت میکروسکوپی هنوز ناشناخته است، اما پتانسیل خود ایمنی ممکن است وجود داشته باشد.

کولیت مولکولی

علت کولیت مولکولی، تزریق مواد خارجی به روده بزرگ است. اگر مواد شیمیایی به روده بزرگ تزریق شود، التهاب و آسیب می‌تواند رخ دهد. یکی از عوارض آن التهاب مخاطی، ناشی از مواد شیمیایی بیرونی است.

کولیت مرتبط با دارو

علت کولیت می‌تواند به علت برخی از داروهای ضد بارداری و تجویزی مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID)، مایکوفنولات، ایپالیمیبوب و اسید رتینوئیک باشد.

انواع کولیت اولسراتیو

پزشکان اغلب کولیت اولسراتیو را با توجه به محل رخ دادن آن طبقه‌بندی می‌کنند.

انواع کولیت اولسراتیو
کولیت اولسراتیو انواع متفاوتی دارد

انواع کولیت اولسراتیو به شرح زیر هستند:

  • پروکتیت اولسراتیو به التهاب محدود به ناحیه رکتوم اشاره دارد در این نوع خونریزی متناوب رکتوم اتفاق می‌افتد. این فرم کولیت شدت خفیف‌تری دارد.
  • پروکتوسیمگومیتیت التهاب شامل التهاب رکتوم و کولون سیگموئید (قسمت کوتاهی از محل به هم پیوستگی روده بزرگ به مقعد) است. علائم و نشانه‌ها شامل: اسهال خونی، گرفتگی شکمی، درد شکمی ‌و عدم توانایی حرکت روده‌ها به رغم تمایل به انجام این کار (تانسموس) هستند.
  • کولیت چپ که شامل التهاب از رکتوم تا سیگموئید و قسمت نزولی روده بزرگ ادامه می‌یابد. علائم و نشانه‌ها شامل: اسهال خونی، گرفتگی شکمی‌، درد شکمی ‌در سمت چپ و کاهش وزن ناخواسته هستند.
  • پانکولیت یا کولیت سرتاسری اشاره به تورم و التهاب کل روده بزرگ (کولون راست، سمت چپ روده بزرگ، کولون عرضی و مقعد) دارد. پانکولیت اغلب باعث بروز اسهال خونریزی می‌شود که ممکن است شدید باشد. از علائم دیگر آن گرفتگی شکمی، درد شکمی، خستگی و کاهش وزن قابل توجه است.
  • کولیت برق‌آسا یا بدخیم یک شکل نادر ولی شدید پانکولیت است. این شکل نادر کولیت بر کل روده بزرگ تاثیر می‌گذارد و باعث درد شدید، اسهال فراوان، خونریزی، تب و ناتوانی در خوردن می‌شود.

هر یک از انواع کولیت اولسراتیو ممکن است که با دردهای مختلفی نمایان شوند که نیاز به مراجعه پزشک دارند مثلا پروکتیت با خونریزی و درد مقعد همراه است که ممکن است بسیار آزاردهنده باشد. در نتیجه در صورت هرگونه درد و ناراحتی باید به پزشک متخصص کمک کرد. پزشک متخصص گوارش می‌تواند به شما در درمان بیماری های مربوط به روده کمک کند؛ البته او خدمات دیگری نیز ارائه می کند که در مقاله دکتر گوارش کیست به تفصیل مطرح شده اند.

چه وقت به دکتر گوارش مراجعه کنم؟

اگر در معرض تغییر مداوم عادت‌های روده خود هستید یا اگر علائم و نشانه‌هایی مختلفی مانند: درد شکم، خون در مدفوع، اسهال خونی و اسهال بدون درمان را دارید، باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنید. حتی اگر یک تب ناشناخته که بیش از یک یا دو روز طول می‌کشد را دارید بهتر است که هر چه زودتر به پزشک مراجعه کرده و علت کولیت را بررسی کنید. اگر چه کولیت اولسراتیو به طور معمول کشنده نیست، اما این یک بیماری جدی است که در بعضی موارد ممکن است شرایط زندگی را سخت کند.

چه عواملی خطر ابتلا به کولیت روده را افزایش می‌دهد؟

افراد در برخی از سنین و به دلیل ژنتیک یا عوامل محیطی ممکن است که دچار بیماری کولیت روده شوند. این بیماری بیشتر بین سن‌های ۱۵ تا ۳۰ سالگی دیده می‌شود که زنان و مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به طور کلی ریسک فاکتور‌های کولیت اولسراتیو را در جدول زیر آورده‌ایم.

عواملتوضیحات
سنکولیت به طور معمول قبل از سن ۳۰ سالگی شروع می‌شود، اما در هر سن ممکن است رخ دهد و بعضی افراد تا سن ۶۰ سالگی بیماری را نداشته باشند.

 

نژاد یا قومیتاگرچه سفیدپوستان بیشترین خطر ابتلا به بیماری را دارند، اما در هر نژادی ممکن است کولیت رخ دهد. جالب است بدانید که یهودیان بیشتر خطر برای ابتلا به کولیت را دارند.

 

سابقه خانوادگیاگر شما دارای یک فرد نزدیک، مانند یک والد، خواهر یا برادر، با این بیماری هستید، در معرض خطر بیشتری خواهید بود.

 

ممکن است که عوامل دیگری هم در کولیت روده تاثیر گذار باشند، اما موارد گفته شده شایع‌تر از عوامل دیگر است.

عوارض کولیت اولسراتیو

کولیت اولسراتیو خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد. با توجه به این افزایش خطر، پزشک شما کولونوسکوپی را انجام خواهد داد و هنگامی‌ که تشخیص بیماری کولیت داده می‌شود، سرطان را باید بررسی کرد. غربالگری منظم به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون کمک می‌کند. اما می‌توان با پیگیری‌های بیماری، سلول‌های پیش سرطانی را در اوایل تشخیص داد. عوارض دیگر کولیت زخمی ‌عبارتند از:

  • ضخامت دیواره روده
  • سپسیس، یا عفونت خونی
  • کمبود آب شدید بدن
  • بیماری کبدی (نادر)
  • خونریزی روده
  • سنگ کلیه
  • التهاب پوست، مفاصل و چشم
  • پارگی کولون
  • اسپوندیلیت ankylosing یا التهاب مفاصل بین استخوان‌های ستون فقرات
عوارض کولیت، خونریزی روده است
خونریزی روده از عوارض شایع کولیت است

همچنین بهتر است بدانید که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردانی که به کولیت اولسراتیو مبتلا هستند، تشدید می‌شود.

 

چگونه از ابتلا به بیماری کولیت اولسراتیو پیشگیری کنیم؟

رژیم‌های غذایی نمی‌توانند جلوی پیشرفت بیماری کولیت را بگیرند، اما می‌توانند در پیشگیری از بیماری موثر باشند. اگر از مواد غذایی مناسب برای تغذیه کودکان استفاده کرد، تا حد زیادی این بیماری کنترل شده و قابل پیشگیری است. برخی از مواد غذایی و رژیم‌های صحیح باعث بهبود وضعیت بیماری می‌شوند و برخی دیگر این بیماری را تشدید می‌کنند. در نتیجه باید با پزشک متخصص مشورت کرد تا از مواد غذایی که باعث تحریک بیماری می‌شوند، اجتناب کرد.

کولیت روده عصبی و کولیت روده زخمی

برخی از افراد بعد از اینکه غذا می‌خوردند با درد‌های شکمی ‌مختلفی مانند: دل پیچه، نفخ و ورم شکم روبه‌رو می‌شوند که به احتمال زیاد دلیل اصلی آن‌ها بیماری کولیت عصبی است. روده تحریک پذیر شده و به آن کولیت عصبی گفته می‌شود که این بیماری در حال حاضر بسیار شایع است. برای تشخیص این بیماری باید آزمایش آندوسکوپی را انجام داد تا مشکلات مختلف را بررسی کرد.

درد شکمی‌ یکی از نشانه‌های اصلی کولیت عصبی است که اگر به مدت سه روز پشت هم طول بکشد و در قسمت ناحیه زیر ناف اتفاق بیافتد باید پیگیری شود. به طور مثال، فردی که سندروم روده تحریک پذیر دارد، برخی از مواقع اجابت مزاج روزانه داشته و برخی از مواقع هر سه روز یک بار این اتفاق رخ می‌دهد.

از نشانه‌های دیگر روده عصبی و زخمی‌ عبارتند از:

  • گاز زیاد
  • نفخ
  • آروغ‌های پیاپی
  • احساس دفع ناکامل مدفوع

دقت داشته باشید که کولیت زخمی ‌شبیه به کولیت عصبی است، اما با آسیب دیدگی دیواره‌های داخلی روده همراه است که باعث کاهش وزن شدید می‌شود.

کولیت روده را چطور تشخیص دهیم؟

پزشک متخصص برای این بیماری سوالات مختلفی می‌پرسد و معاینه‌های فیزیکی مختلفی را انجام می‌دهد. البته اگر نیاز به آزمایش هم داشته باشید باید یکسری آزمایش انجام دهید تا بیماری به صورت دقیق تشخیص داده شود. بیماری‌های مشابه‌ای مانند سندروم روده تحریک پذیر و بیماری کرون هم علائم مشابهی از بیماری کولیت روده دارند. در نتیجه باید آزمایش‌ها و معاینه‌های فیزیکی مختلفی انجام شود تا تشخیص صحیحی از بیماری داشت. دکتر گوارش برای تشخیص بیماری کولیت روده آزمایش‌های مختلفی تجویز می‌کند که مهم‌ترین آن آزمایش خون است تا میزان عفونت و التهاب را بررسی کرد. آزمایش مدفوع یکی دیگر از راه‌های تشخیص بیماری است که برای وجود عفونت و گلبول سفید خون تجویز می‌شود.

البته که از ابزارهای مختلفی مانند کولونوسکوپی هم استفاده خواهد شد که به معاینه داخلی روده بزرگ منجر شده تا پزشک بتواند تشخیص دقیق‌تری داشته باشد.

درمان کولیت روده

روش‌های مختلفی برای درمان کولیت روده وجود دارند که استفاده از داروهای گیاهی، داروهای شیمیایی و جراحی را پیشنهاد می‌کنند. هر یک از این‌روش‌ها، تاثیرات مثبتی بر درمان بیماری دارند که هر یک به شرح زیر هستند.

درمان کولیت روده با مصرف قرص
برای درمان کولیت روده راه های متفاوت دارد

درمان‌های گیاهی و سنتی کولیت اولسراتیو

استفاده از درمان‌های گیاهی و سنتی می‌تواند تا حدود زیادی از التهاب و درد‌های شکمی ‌جلوگیری کند. به کمک طب سنتی می‌توان، شدت درد کولیت روده را کاهش داده و در کنار تغذیه سالم از دم نوش‌های مختلف هم استفاده کرد. تغذیه سالم از گیاهان و طب سنتی در کنار هم باعث می‌شوند تا درمان بیماری کولیت راحت‌تر انجام شود.

برخی از داروهای گیاهی و سنتی عبارتند از:

  • پروبیوتیک‌ها
  • روغن ماهی
  • آلوئه ورا
  • زردچوبه
  • جنسینگ
  • دانه پسیلیوم
  • بوسولیا
  • چای بابونه
  • دمنوش زنجبیل
  • چای سبز
  • دمنوش انیسون
  • روغن شاهدانه
  • آب علف گندم
  • کندر
  • نعنا
  • گل قاصدک
  • رازیانه
  • عسل سیاه

هریک از این مواد گیاهی و درمانی برای کاهش التهاب بیماری کولیت روده مناسب است، اما توصیه می‌شود که با پزشک متخصص مشورت کرد تا در صورت تجویز داروهای شیمیایی و انجام آزمایش‌های مختلف زودتر اقدام کرد.

استفاده از داروهای شیمیایی

استفاده از داروهای شیمیایی جزئی از روند درمان بیماری است که به کمک آن‌ها می‌توان کولیت روده را درمان کرده و به روند بهبود بیماری کمک کرد. مهم‌ترین این داروها به شرح زیر هستند.

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک به جای مواد شیمیایی از پروتئین‌ها استفاده می‌کنند تا از این طریق، تحریک‌پذیری روده راحت‌تر انجام شود.داروهای مختلفی در زمینه داروهای بیولوژیک برای درمان بیماری کولیت روده ساخته شده‌اند که عبارتند از:

  • آدالیمومب (adalimumab)
  • گولیمومب(golimumab)
  • سرتولیزوماب پگول (certolizumab pegol)
  • اینفیلیکسیماب(infliximab)
  • ودولیزوماب (vedolizumab)

این دارو‌های بیولوژیک با تجویز پزشک باید تهیه شوند و نباید به صورت خودسرانه از آن‌ها استفاده کرد. البته راه های دیگری برای رهایی از این بیماری وجود دارد که در مقاله درمان کولیت روده به آن‌ها اشاره کرده ایم.

جراحی

اگر بیماری فرد به داروهای گیاهایی و شیمیایی پاسخ ندهد و بهبود صورت نگیرد، به طور حتم برای اینکه درد‌های شکمی ‌از بین بروند و عوارض مختلف کاهش پیدا کند، باید به جراحی فکر کرد. در روش جراحی با برداشتن کولون (کولکتومی) یا کولون و رکتوم (پروکتوکولکتومی) می‌توان به درمان کولیت روده کمک کرد. در روش جراحی پروکتوکولکتومی، پزشک یک کیسه کوچک از روده را به مقعد متصل می‌کند تا التهابات روده کاهش پیدا کرده و عمل دفع راحت‌تر باشد.

بیماران کولیت اولسراتیو باید از چه مواد غذایی استفاده کنند؟

بیمارانی که به کولیت مبتلا هستند باید از مواد غذایی تازه استفاده کنند. این افراد نیاز است که از پروتئین‌ها طبیعی و انواع میوه استفاده کنند تا روده شرایط بهتری داشته باشد و از هرگونه استرس دور باشند.

بهترین مواد غذایی برای بیماران کولیت اولسراتیو به شرح زیر هستند:

  • طالبی
  • خربزه
  • موز
  • میوه‌های پخته
  • گوشت سفید مرغ
  • تخم مرغ
  • سویا
  • سیب‌زمینی
  • نان‌های بدون گلوتن
  • پاستا بدون سبوس
  • برنج سفید
  • و سبزیجات کاملا پخته شده و بدون دانه
  • خیار
  • سیب زمینی
  • مارچوبه
  • کدو حلوایی

در کنار مواد غذایی و میوه‌هایی که گفته شد، می‌توان از مکمل‌های خوراکی مختلفی هم استفاده کرد تا بیماران دارای بیماری کولیت راحت‌تر به درمان پاسخ دهند.

برای یافتن علت کولیت و درمان آن به چه پزشکی مراجعه کنم؟

متخصصین گوارش، پزشکانی هستند که بیماری‌های گوارشی مانند کولیت روده را درمان می‌کنند. در برخی موارد ممکن است، کولیت توسط متخصصان مراقبت‌های اولیه یا متخصصان داخلی درمان شوند.

با توجه به نوع کولیت، متخصصان دیگر مانند متخصصان بیماری‌های عفونی یا جراحان هم ممکن است در درمان دخالت داشته باشند. متخصص اطفال و دکتر گوارش در تهران یا شهرهای دیگر در مراقبت از نوزادان، کودکان و نوجوانان مبتلا به کولیت نقش دارند. برای اینکه دسترسی کاملی به مطب‌های این پزشکان داشته باشید و در کمترین زمان، نوبت دهی انجام دهید، می‌توانید از طریق سامانه دکتردکتر برای نوبت دهی آنلاین اقدام کنید.

شما می‌توانید با استفاده از لیست بهترین و مجرب‌ترین متخصص‌های گوارش و کبد که ما در سایت دکتر دکتر برای شما تهیه کرده‌ایم، متخصص و پزشک معالج خود یا عزیزانتان را انتخاب کنید و روند درمان کولیت را آغاز کرده و علت کولیت را ریشه یابی کنید. همچنین اگر سوالی درباره چگونگی استفاده از سامانه دکتر دکتر یا بیماری کولیت دارید در انتهای همین متن و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول کولیت روده

این بیماری مادلم العمر است و درمان ندارد اما می‌توان آن را کنترل کرد. در حقیقت این بیماری خطر جانی ندارد اما شرایط زندگی را برای افراد مبتلا سخت می‌کند.

بیشتر در سن بین 15 تا 30 سال این بیماری دیده می‌شود البته افراد بالای 50 سال هم ممکن است که به بیماری مبتلا شوند.

دفع مدفوع همراه با خون تیره می‌تواند از علائم و نشانه‌های التهاب روده بزرگ یا کولیت باشد.

اسهال خونی، کرمپ شکمی ‌و شکم درد از علائم بیماری کولیت است.

سوزش شدید در ناحیه مقعد به دلیل وجود کولیت می‌تواند بواسیر را تحریک کرده و باعث بروز این بیماری شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

383 دیدگاه در “کولیت روده را بهتر بشناسید؛ از پیشگیری تا درمان
  • سلام
    آیا رفلاکس از علایم بیماری کولیت است؟

    پاسخ
    • سلام نه عزيزم

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من جوانی 25 ساله هستم و 8 ساله بیماری کولیت زخمی روده دارم
    تو این مدت داروهایی مثله مزلازین 500، مزاتین 500، شیافت مزلازین و انما آساکول استفاده کردم
    گاهی اوقات دکتر انتی بیوتیک و کورتن هم تجویز میکردن
    ولی بیماری کلا پیشرفت کرده و یک مدت خاموشه و دوباره شعله ور شده
    میخواستم بدونم دارو بره موم که از زنبور عسل هم هست برای درمان بیماری کاربرد داره و عوارض نداره؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه به شکل طبیعی و مثل عسل مصرف کنین و در مقدار خیلی کم موردی نداره
      اما نه به عنوان داروی اصلی! بلکه داروهاتون باید زیر نظر پزشکتون کم و زیاد شه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر میشه یکی هم کرون بگیره هم کولیت زخمی

    پاسخ
    • سلام نه نميشه

      پاسخ
  • سلام من ۲۶ سالمه و ۳ ساله که مبتلا به کولیت رودم کولونوسکوپی انجام دادم گفتن رودم زخمیه و دکتر بهم قرص اساکول دادن که روزی ۶ عدد مصرف میکردم من دکترم عوض کردم ایشون خارجی اساکول بهم دادن دوتا۴۰۰ روزی میخوردم بعد ی مدت شکمم سفت شد و به سختی کار میکرد من خودم به جای روزی ۲ عدد یک عدد اساکول خوردم و سفت بودن شکمم رفع شد حدودا ۸ ماه اینکارو کردم و بخاطر کرونا نتونستم به دکتر مراجعه کنم چون من از ی استان دیگه میرم مشهد ولی الان ی ماه که غذا میخورم سریع دل درد میگیرم.دوباره دو روز قبل به دکتر مراجعه کردم ازمایش دادم گفتن ازمایشام خوبه و بیماری پیشرفت نداشته و بهم گفتن دوباره روزی ۲ عدداساکول بخورم و دوعدد کلیدینیوم _سی و دو عدد دی سیکلومین ۱۰
    من ی بار به تهران رفتم و اونجا بهم گفتن بیماری من UC و باید سی تی اسکن کل روده انجام بدم ولی بخاطر اینکه زمان نداشتم نتونستم بمونم و سی تی اسکن کنم متاسفانه
    من مدام دل درد دارم و رودم پرگاز میشه و سروصدا و سردردشدید واغلب خسته ام و استخون هام درد میکنه و حتی درد ماهیچه ام دارم ولی خون درمدفوع ندارم و روزی ۵ بار نهایت نیاز به دستشویی دارم . هروقت ازمایش دادم گفتن خوبه میخواستم بپرسم من باید چکار کنم ؟؟ باید تا اخر عمر به خوردن اساکول ادامه بدم ؟؟ با این درد و…چکار کنم ؟ راه حلی هست ؟؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید باتشکر

    پاسخ
    • سلام خدمت شما
      من ۱۲ سال زخم روده کولیت ibd دارم و همینطور ۱۵ سال بیماری پوستی پسوریازیس دارم از اون موقع تا ۶ سال روزی ۴تا مزالازین میخوردم و الان ۶ ساله روزی ۲تا البته به پیشنهاد من و تایید دکتر چون هیچ وقت اسهال و … نوا م فقط درد شکمی و سوال اینه چرا از کل روده بیستر زخمه این ۱۰ سال فقط یک نقطه سمت چپ شکمم ۱۰ سانت انطرفتر از نافم یا ۱۰ ستنت بالاتر از راست روده ام خمیشه درد دارم و الان جدیدا میخوام کولونوسکوپی کنم ازانجایی که استرس واسه ما و منی که بیماری پسوریازیس دا م خوب نیست واسه درمان روده نمیشه کاری کرد تازگی ها قسمت ۳ سانت مانده به انتهای مقعد خارش نیز دارم دکتر میگفت بخاطر مصرف مزالازین هس زده اینقسمت رکتال و… خراب کرده الان ماندم چه کنم بیماری پسو تا حالا دوا و دکتر نکردم جدیدا با طب سنتی در حال خوب شدن هست …

      پاسخ
      • سلام
        سوالتون واضح نیست که در چه مورد مشاوره میخاهید
        اما اولا اگر استرس دارین زیر نظر روانپزشک دارو مصرف کنید
        سوریلزیس نیز نیازمند مصرف دارو مجزا است که بستگی به محل و شدت آن متفاوت است

    • سلام
      بیماری فعلا درمان قطعی نداره ولی با مصرف دارو کنترل و خاموش میشه.شما باید به طور مکرر و دوره ای زیر نظر فوق تخصص گوارش ویزیت شین و دوز دارو ها کم و زیاد بشه

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر برادرم دچار بیماری کولیت روده هست که تو کولونوسکوپی تخشخیص دادند دکتر براش شیاف آساکل تجویز کرد یه مدت خوب بود الان دوباره خونریزیش شدید تر شده و به شیاف آساکل واکنش نشون نمیده ممنون میشم از لحاظ دارو راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام
      باید مجدد ویزیت شه و دوز دارو افزایش یابد

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر برادرم دچار بیماری کولیت روده هست که تو کولونوسکوپی تخشخیص دادند دکتر براش شیاف آساکل تجویز کرد یه مدت خوب بود الان دوباره خونریزیش شدید تر شده و به شیاف آساکل واکنش نشون نمیده ممنون میشم از لحاظ دارو راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام مجددا بايد به پزشكش مراجعه كنن تا دارو خوراكي براشون تجويز كنن

      پاسخ
  • سلام من کولونوسکوپی شدم. تشخیص کولیت زخمی دادند ولی بیوپسی آن را تایید نکرد. الان روزی سه عدد مزالوور و یک عدد بیو آی بی اس می خورم و خوبم. آیا واقعا کولیت زخمی هست یا عصبی؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه به داروها جواب بدین کولیت زخمی مطرحه

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    خانم بنده حدود چهار سال است که مبتلا به بیماری کولیت اولسروز شده است که قرص مزالازین مصرف میکند هر چند وقت یکبار بیماری فعال می شود الان حدود ۱۰روزی هست که درد شکمی دارد و در بعضی مواقع مدفوع همراه با خون چه کاری باید انجام داد خیلی ناراحتم از بابت این بیماری که آیا احتمال مبتلا شدن به سرطان را دارد یا خیر ممنون

    پاسخ
    • سلام
      اولا خانمتون باید به شکل دوره ای توسط فوق تخصص گوارش ویزیت شه و همچنین طی فواصل زمانی خاصی کولونوسکوپی شن
      نگران نباشین با ویزیت منظم جای نگرانی نیست

      پاسخ
  • با سلام.آیا کولیت اولسراتیو میتواند باعث انسداد روده بزرگ شود؟

    پاسخ
    • سلام خير اگركوليت اولسرو منحر به انسداد سد بايد كلونوسكوپي كامل از نظر بدخيمي گرفته شه

      پاسخ
      • با عرض سلام مجدد خدمت شما خانم دکتر عزیز. آیا ممکن است کولیت اولسراتیو منجر به سرطان روده شده باشد؟

      • سلام عزيزم، اگه فقط ركتوم را درگير كرده باشه خير اما اگه ساير قسمتها هم درگير باشه احتمالش هست به همين دليل ميگن بعد از ٨-١٠ سال از ابتلا به كوليت اولسرو ساليانه كلونوسكوپي انجام بديد

      • سلام خانم دکتر عزیز.ممنون از پاسخ کاملتون ولی من برای انجام کولونوسکپی موقع خوردن داروها به منظور پاکسازی روده بزرگ بیش از اندازه درد دارم و سه سال از انجام آخرین کولونوسکپی میگذره. راه دیگه ای هست برای تشخیص اینکه کولیت اولسراتیو منجر به سرطان روده شده یا خیر؟

      • سلام خواهش ميكنم
        آخه بايد نمونه برداري انجام بدن تنها راهش همينه

  • برادرم کولیت روده داره الان حالش خیلی بده تب و مدفوع سیاه واسهال ک استفراغ شدید که هیچی نمیتونه بخوره چه کار کنیم

    پاسخ
    • سلام بايد بريد بيمارستان عكس شكم ازش بگيرن و از نظر مگاكولىن توكسيك بررسي شه
      اصلا هم داري ضد اسهال بهش نديد بخوره
      بايد سريع درمانش در بيمارستان شروع شه

      پاسخ
  • سپاس فراوان بابت اطلاع رسانی خوبتون
    کولیت روده دارم
    چ مواد غذایی این بیماری رو تشدید میکنه
    لطف میکنید توضیح بدید، بهم

    پاسخ
    • سلام مواد غذاي نفاخ مثل كلم، عدس ، ميوه زياد، خرما لبنيات كه لاكتوز داشته باشه
      سلزيجات خام بطور كلي مضره براتون

      پاسخ
  • در مورد پروکتوسیمگومیتیت چکار کنیم پدرم ۸۰ ساله دچارش شده خونریزی نداره و گرفتگی روده و سوزش مقعدی داره

    پاسخ
    • سلام
      باید داروهای خاص این بیماری را بخورند زیر نظر فوق تخصص گوارش

      پاسخ
  • سلام من ۴۵ سالمه و۱۸ سال است که کولیت دارم ولی چند مدت که در ناحیه مقعد درد دارم ودرد به پهلو و بیضه سرایت کرده باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام اگه ماهيت دردتون عوض شده بايد توسط
      متخصص گوارش ويزيت شويد و سي تي اسكن يا كلونوسكوپي بديد.

      پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر
        دکتر من پسری ۲۵ ساله هستم
        دو روز پیش ناهار گل کلم و شام حاوی مقدار نسبتا زیادی نخود فرنگی خوردم و از شبش دچار دلپیچه و نفخ و صدای زیاد و درد کمی حوالی ناف و اسهال تقریبا شدید شدم که مقدار کمی خون روشن هم توش دیده میشه و هنوز ادامه داره.
        قبلا هم دو بار بعد از خوردن حبوبات دچار دلپیچه اسهال شدید و نفخ و اسپاسم داخلی شده بودم و طی حدود ۳ سال از وزن ۸۰ به حدود ۷۵ رسیدم.
        ۸ ماه پیش آندوسکوپی انجام دادم که بجز ورم خفیف مشکلی نداشت.
        قصد دارم تا پایان سال یک کولونسکوپی انجام بدم. با این وجود که پدر من با ۵۷ سال سن IBS داره… ممکنه من دچار IBS یکی از دو نوع IBD باشم؟ سرطان چطور؟
        برای مشکل فعلی هر ۸ ساعت هیوسین و مترونیدارول مصرف میکنم بنظرتون مناسبه؟

      • سلام اين وضعيتتون بخاطر غذاهاي نفاخي بوده كه خوردين
        نه ibs عه نه ibd
        بايد از نظر تغذيه اي رعايت كنين همين

  • سلام خسته نباشید من ۴ساله دچار کولیت اولسراتیوم و از درمان دست کشیدم از ناچاری امکانش هست عفونت تو کل بدنم پخش بشه؟

    پاسخ
    • سلام كوليت اولسرو بيماري التهابي هست عفوني نيست اما اگه درمان مشيد و پيگيري نكنيد دچار سوء تغذيه و عوارض ميشيد و درمانو سخت تر ميكنه

      پاسخ
  • سلام من 9 ماه بود بیماری کولیت داشتم امروز متوجه شدند آیا درست می شوم به حالت عادی بر می گردم

    پاسخ
    • سلام
      بیماری خودایمنی است و باید برای کنترلش دارو بخورین
      یعنی درمان قطعی نیست و باید همیشه کنترل و پیگیری شود

      پاسخ
      • سلام ببخشید کولیت اولسروز می‌تونه طولانی مدت کشنده باشه ؟؟

      • سلام
        اگه درمان بشه و تحت نظر پزشک خیر

  • سلام خسته نباشید ببخشید من کولونوسکوپی انجام دادم و دکترم گفته که بیماری کولیت اولستراتید دارم برام قرص ازارامو تجویز کرده که هر 6ساعت دو عدد دوز 500 بخورم یعنی ماهی 240عدد از این قرص من با خوردن این دارو دچار معده درد و مشکل کبدی نمیشم؟ چون گفتن تا اخر عمر بخورم سنم 31 سال

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز مطمین هستین تجویز دارو همینه؟چون اولا دوز آزارام ۵۰ میلی هست
      بعد هر ۶ ساعت ۲ تا دوز خیلی بالایی هست بعیده اینطور تجویر شده باشه

      پاسخ
  • باسلام،بنده ۳۱ سال سن دارم دچار حالت تهوع شدم و به محض خوردن چیزی نیاز به دفع دارم و عرق میکنم لرز هم دارم دکترای زیادی رفتم اما مشکلمو نفهمیدن احساس میکنم میکروب وارد رودم شده لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون

    پاسخ
    • سلام و شاداب باشید خدمت‌پزشکان غیور ایران
      بنده‌خانم موسوی‌هستم
      همسرم‌مشکل کولیت دارن و‌نمیرن عمل کنن
      چون برادر کوچکشون در کودکی‌رفته عمل برای‌کولیت‌و‌فوت شدن
      خودشون‌قرص های آساکول۸۰۰ و بیسموت‌ روزانه مصرف میکنن
      لطفا بمن‌بگید با عمل درمان قطعی‌میشن؟ یا باید با همین‌قرص ها تا آخر‌ادامه بدن؟
      ممنون که وقت‌میذارید برای پاسخ.

      پاسخ
      • سلام نه جراحي الان كاربرد نداره اگه بيماريشون با داروهايي كه ميخورن كنترله همينارو ادامه بدن

      • سلام وقتتون بخیر من حدود ۶ ساله ک مشکل دارم و دکتر تشخیص کولیت روده و ibs دادن
        داروهای مختلفی خوردم
        الان هم رابزول ,کلیندینیوم ونورتریپتلین میخورم
        میخواستم بپرسم داروی تخصصی نداره این بیماری؟؟؟؟

      • سلام
        کولیت عصبی اگر باشد همین داروها که ذکر کردین
        اما کولیت التهابی کرون یا اولسرو درمان اختصاصی دارد و به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

    • تستم منفی بود چند روز این قرصو بخورم؟

      پاسخ
      • يكماه

  • سلام من۱۸ساله بیماری کولیت دارم یک مدت کورتون استفاده کردم ولی الان قطع کردم همچنان بیماری ادامه دارد خیلی دستام و ساق پاهام درد میکنه میشه لطف کنید راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام آزمایش کلسیم و ویتامین دی و آزمایش روماتیسم باید انجام شود

      پاسخ
  • سلام حدود دوسال بیماری کولیت زخمی روده دارم میخواستم بدونم روزانه نه تا مزالزین وسه تا ازرام مصرف میکنم میخوام بدونم این بیماری قرص ودارویی بهتر داره یا همه جا همین داروها روتجویز میکنن ممنون؟؟

    پاسخ
    • سلام بله درمان اصلي كوليت اولسرو آزارام و مزالازين هست و در موارد شديد و خونريزي كورتون كوتاه مدت ميدن

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر خسته نباشید .
        حدود۴ ساله که مادر من دچار بیماری کولیت روده بزرگ شده اخرین باری که کلونوسگوپی شده سال ۹۶ بود تو این مدت قرص مزالازین۵۰۰ و ازارام مصرف میکنه ولی این قرصابهبودی رضایت کننده ای نداره با این که میدونم این بیماری درمان قطعی نداره با این وجود خاستیم کلونوسگوپ انجام بدیم ولی دکتر اجازه ندادن انجام بگیره لطف کنید شما راهنماییمون کنید

      • سلام
        چرا اجازه کولونوسکوپی ندادن؟
        برای مشاوره دقیق،

        اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.

  • سلام من بیست سالمه حدود 3 ساله ک رفلاکس معده دارم و زمانی ک فشار عصبی زیاد باشه بدتر میشه حدود یکماه هست که علاوه بر سوزش سردل شکمم درد میکنه بخصوص بعد از اجابت مزاج یا صبحا که از خواب بیدار میشم شکمم صدا میده بعضی اوقات درد شدید میگیره و زود خوب میشه بعضی اوقات هم بعد غذا درد میگیره میرم دستشویی بعد از اجابت مزاج هم شکم درد دارم قبلا بواسیر داشتم اما خوب شده ولی به تازگی خون خیلی روشن تو مدفوعم مشاهده کردم شکم درد هم ک گفتم دارم و این درد گاهی تا پهلو هامم میره و این درد گاهی زیر شکمم تا ران پاهام هم سرایت میکنه میگن خون روشن تو مدفوع میتونه علائم سرطان باشه خیلی میترسم سرطان باشه لطفا راهنمایی کنید??

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید منم دچار بربیماری کولیت شدم الان قرص مزالازین مصرف میکنم ،خواستمذبدونم چه غذاهایی یا چه چه چیزهایی واسه من ضرر داره

    پاسخ
    • سلام سرخ كردني و فست فود نخوريد گوشت قرمز مفيد نيست
      ميوه هم نبايد زياد بخوريد
      لبنيات بدون لاكتوز استفاده كنيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید از اولش بخوام بگم من ی مدت بود تنگی نفس میگرفتم و اونقد استرس کرونا داشتم رفتم سی تی اسکن دادم برای ریه و….بعد ی مدت تهوع و رفتم ازمایش هلیکوباکتر داشتم دارو دادن تهوع خوب نشد ولی رفتم اندوسکوپی و سالم بودم ازونروز اندوسکوپی دیگه تهوع نگرفتم ولی دلپیچه دلدرد مخصوصا سمت چپ پایین شکم ک وقتی وایمیستم درد میگیره و دراز میکشم یا میشینم درد نداره و اسهال زیاد میشم و صدای اب میده روده هام.خسته شدم بسکه اسهال شدم و دلپیچه.میرم دسشویی قشنگ سفت و خوب دسشویی میکنم نیم ساعت بعد میرم ابکی میشه?مخاطم همراهش هس.ازمایش مدفوع دادم برای بررسی خون و کشت مدفوع و گلبول سفید و….نرمال بود .بنظرتون من مشکلم چیه؟میترسم سرطان باشه??کولیتی چیزی نظر شما چیه؟ازمایش‌چی بدم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    برای تشخیص کولیت و یا نوع کولیت چه مراحلی باید انجام شود
    ممنون میشم راهنمای کنید

    پاسخ
    • سلام بايد كلونوسكوپي انجام بديد همراه با نمونه برداري از روده

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، من دو سال پیش رفتم ازمایش دادم مقدار کالپروتکتینم زیاد بود یه مدتی قرص کردم بعد دکترمو عوض کردم و دوباره رفتم ازمایش که مقدار کالپروتکتینم قبل اینکه داروهاشو شروع کنم به مصرف ۱۸۷ بود داروهاشو استفاده کردم بعد استفاده دوباره رفتم ازمایش شده بود ۴۹ ولی متاسفانه دقیقا نمیدونم بیماریم چیه کولیته یا سندروم روده ممنون میشم راهنماییم کنین، تو ازمایشما هم خداروشکر خبری از خون نبود ولی وقتی داروها تموم میشه بعد یکی دوماه دوباره علائم برمیگرده و ضخامت مدفوم خیلی نازک میشه

    پاسخ
    • سلام لازمه كه كلونوسكوپي انحام بديد و مجددا آزمايش مدفوع از نظر خون مخفي و calprotectin بديد

      پاسخ
  • سلام ببخشید من چند ماهه شکمم هی صدا میده صدای بلند یجوریه که نمیتونم تو جمع باشم میشه کمک کنید ممنون

    پاسخ
  • سلام ببخشید من کولیت عصبی دارم خدود ۹ سال ،،الان خیلی بهترم داروهامو قطع کردم و از بره موم استفادهدمیکنم چون داروها افسرده میکنن نمیخوام زیاد استفاده کنم روزی دوتا میخورم ،،میشه اینطوری ادامه بدم

    پاسخ
    • سلام بهتره با متخصص گوارش مشورت كنيد تا بر اساس سوابق پزشكيتون نظر بدن فعلا درمان قبلي را ادامه بديد تا ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخير من نزديك به ١٠ سال است كه كوليت زخمي دارم مرتب دارو استفاده ميكنم و هر ٣ ماه يكبار ويزيت ميشم سالي يكي دوبار هم بيماريم عود ميكنه خيلي استرس دارم كه تبديل به سرطان شه ميشه كمكم كنيد و توضيح بديد كه نگرانيم بي مورده يا خير با تشكر

    پاسخ
    • سلام اگه كل كولون را گرفته از الان بايد سالي يكيار كلونوسكوپي كنيد اگه فقط يه تيكه هست( سمت چپ ) ٢ سال ديگه كلونوسكوپي ساليانتونو شروع كنيد
      اگه فقط ركتومتون درگيرهاصلا لازم به بررسي نداريد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، ایا کولیت می‌تواند منجر به دفورمه و ضخیم تر شدن ناخن و خشکی دور انگشتان شود؟ یا قابل درمانه؟

    پاسخ
    • سلام اگه همراه با خونريزي باشه و خونريزي كم خوني فقر آهن بده بله ميتونه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من از ۶ روز پیش دچار دل درد بصورت پراکنده منظورم در همه جاش بالای ناف پایین سمت راست و چپ شدم اسهال ندارم ولی شکمم دیگه مرتب کار نمی کنه و وقتی کار میکنه رنگش قهوه ای روشنه بین حالت اسهالی و معمولی و اشتها ندارم دل درد گاهی می ره ولی بیشتر اوقات هست خسته وبیحالم از دیروز دارم قرص کلیدینیوم سی روزی ۳ تا قبل از غذا میخورم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من حدود نه ماهه و همسرم هشت ماهه که اسهال داریم البته گاهی بهتر و گاهی بدتر میشه ولی قطع نمیشه جدیدا همسرم خون میبینه البته گاهی هم دل درد داریم کمی بالاتر از ناف چه دارویی برامون مناسبه؟با این شرایط کرونا دکتر رفتن و آزمایشگاه یکم خطرناکه لطفا راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • سلام اسهال مزمن نيازمند بررسي هست بايد توسط متخصص گرارش ويزيت شويد
      اينكه هردوتون داريد ممكنه عامل عفوني غذايي باشه
      اما چون طول كشيده بهتره توسط متخصص گوارش ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من حدود نه ماهه و همسرم هشت ماهه که اسهال داریم البته گاهی بهتر و گاهی بدتر میشه ولی قطع نمیشه جدیدا همسرم خون میبینه البته گاهی هم دل درد داریم کمی بالاتر از ناف چه دارویی برامون مناسبه؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی حتما جهت آزمایش مدفوع و آزمایش خون و ESR اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام
    زیاد سیگار میکشم.یکماهی هست عفونت سفت وسفیدرنگ زیادخارج میشه بامدفوع
    تقریبا همزمانش چندتاجوش هم روپستان سمت چپم بوجودآمده .لطفا مشکل را بگید با نوع آنتی بیوتیک .ممنونم.

    پاسخ
    • سلام
      باید آزمایش مدفوع و بررسی میزان چربی مدفوع انجام شود
      جوش ها هم باید معاینه شوند
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من سه سالهدرگیر کولیتم اونم تازه فهمیدن ولی کلا موندم چکا کنم من خون ریزی دارم بلغم دارم عفونت مدفوع دارم بدن درد و گاها شدید سردرد و بیحال و بی حوصله گاهی نمیتونم راه برم و از بدن درد دوست دارم فریاد بزنم دکترا بهم میگن فعلا مزالازین و شیاف اسکول استفاده کن ۱سال دارم استفاده میکنم هیچ فرقی نکردم یکی بگه من چمه چکا کنم شاید تا الام پیش چنتا دکتر رفتم ولی بی نتیجه

    پاسخ
    • سلام نياز داريد دوز داروهاتون و نوعش تغيير منه لطفا مجددا توسط متخصص گوارش ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام
    من چهار سال پیش رفتم کلونوسکوپی نتیجه التهاب روده بزرگ بود الان چهار ساله مزالازین مصرف میکنم اخیرا بیماریم اذیتش بیشتر شده. ایا نیاز دوباره به کلونوسکوپی هست یا نه

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا باید دوز داروها زیر نظر فوق تخصص گوارش تنظیم شود تا علایم کنترل شود

      پاسخ
  • سلام
    من حدود 5 سال است که کولیت دارم. روزی 9 عدد مزالازین و 3 عدد آزارام مصرف میکنم. حدود دو ماهی است که همش خونریزی دارم. البته اضطراب و استرس زیادی دارم

    پاسخ
    • سلام
      استرس و اضطراب عامل قوی برای تشدید بیماری است
      باید دوز داروها زیر نظر فوق تخصص گوارش تنظیم شود تا علایم کنترل شود

      پاسخ
  • سلام ببخشید که این رو میگم ولی خواهر من حدود یک ماه هست که مدفوعش ترکیبی از خون و عفونت هست اگرچه این رو هم بگم که یبوست داره خودش زیاد اهمیت نمیده ولی این موضوع خیلی من رو به فکر فرو برده یعنی ممکنه عفونت روده داشته باشه یا چیز مشکل دیگه ای؟ لطفا نظرتون رو دراین مورد بگین

    پاسخ
    • سلام ممكنه عفونت باشه اما اگه يبوست داشته شم ما بيشتر به سمت هموروئيد ميره
      بهتره توسط متخصص داخلي ويزيت شن

      پاسخ
  • دوسال۰۰است مشکل کولیت روده دارم ورم دارم خونریزی ندارم ازچه نوعی کلونسکپی رفتم چه داروی بخورم

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شىيد
      جواب پاتولوژي و كلونوسكوپيتون مشخص شه و درمان شيد

      پاسخ
  • عالیه مطالبتون

    پاسخ
    • ممنون از حسن نظرتون

      پاسخ
  • سلام من از اسفند ۹۸ متوجه شدم خونریزی و حالت بلغم دارم و بعد از کونولوسکوپی و نمونه برداری دکتر بهم گفت کولیت اولسراتیو دارم و برام امنا آساکول ۴۰۰ هفته ای ۲ بار و قرص آساکول ۸۰۰ روزانه سه عدد تجویز داده.ولی روز سوم خونریزی دارم بعد از مصرف انما خونریزی قطع میشه.میشه راهنماییم کنین.ممنونم

    پاسخ
    • سلام، بهتره با متخصص گوارشتون جهت افزايش دوز داروتون مشورت كنيد

      پاسخ
  • سلام من ۲۳سالمه کولیت روده سمت چپ گرفتم خیییلی از زندگی نا امید شدم همش احساس نا امیدی میکنم
    کلا مث افسرده ها شدم….

    پاسخ
    • سلام , بايد همزمان كه تخت درمان با دارو ضد افسردگي باشبد، افسردگي براي بيماريتون اصلا خوب نيست

      پاسخ