سنکوپ چیست ؟ انواع، علائم و راه پیشگیری سنکوپ قلبی

انتقال فوری بیمار سنکوپ قلبی تا اورژانس
اشتراک گذاری 62 نظر

به از دست دادن موقت آگاهی و هوشیاری سنکوپ قلبی یا غش گفته می‌شود. کاهش اکسیژن مغز از مهم‌ترین علت سنکوپ قلبی است که خون رسانی را با اختلال همراه می‌کند. احساس سنگینی در پاها، تاری دید، گیجی، احساس گرما، سرگیجه و حالت تهوع از جمله علائم سنکوپ قلبی هستند که در صورت بروز آن‌ها باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کرد. اما برای اینکه بدانید در اثر سنکوپ چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد تا انتهای متن همراه ما باشید. برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.

در پایان اگر سوال داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

سنکوپ چیست؟

به حالت از دست دادن موقتی هوشیاری، سنکوپ می‌گویند. هنگامی ‌که فرد، دچار سنکوپ می‌شود به صورت ناگهانی هوشیاری خود را از دست می‌دهد و به زمین می‌افتد. مدت زمان بی هوشی فرد از چند ثانیه تا چند دقیقه طول می‌کشد و بعد از مدتی فرد هوشیاری خود را به دست می‌آورد.

فرد، قبل از سنکوپ احساس تهوع، سرگيجه و استفراغ می‌کند و به صورت ناگهاني و بدون هيچ احساس قبلی، این اتفاق رخ می‌دهد. علائم سنکوپ قلبی در هر فردی متفاوت است. برخی از افراد بعد از سنکوپ و به دست آوردن هوشیاری، سرحال و بدون علائم هستند، مگر در حین افتادن به زمین ضربه‌ای به جسم آن‌ها وارد شده باشد. دقت داشته باشید که در حالت سنکوپ، دستگاه‌های قلب و ریه فعال هستند و ممکن است که سنکوپ تکرار شود. در این شرایط رساندن سریع بیمار به دکتر طب اورژانس از اقدامات ضروری می‌باشد.

سایت clevelandclinic درباره سنکوپ قلبی عنوان می‌کند؛

سنکوپ قلبی از دست دادن هوشیاری به دلیل نقص ساختاری یا الکتریکی است. سنکوپ قلبی در بیماران مبتلا به ناهنجاری‌های قلبی با سابقه خانوادگی شایع‌تر است. سنکوپ یک بیماری شایع است که 3 درصد از مردان و 3.5 درصد از زنان را در برخی از مراحل زندگی تحت تاثیر قرار می‌دهد. سنکوپ با افزایش سن شایع‌تر است و تا 6 درصد از افراد بالای 75 سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به طور کلی این عارضه می‌تواند در هر سنی رخ دهد و در افراد با و بدون سایر مشکلات پزشکی رخ می‌دهد.

در اثر سنکوپ چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد؟

بدن فردی که سنکوپ قلبی را احساس می‌کند، در لحظات کوتاهی خون رسانی به مغز را انجام نمی‌دهد. در این شرایط سلول‌های مغزی فعالیت خود را از دست می‌دهند و فرد هوشیاری ندارد.

مغز، کنترل و تسلطی بر روی اعضای بدن خود ندارد و عضلات بدن شل می‌شوند. اگر فرد هنگام سنکوپ قلبی ایستاده یا نشسته باشد، حالت خود را از دست داده و دچار عدم تعادل می‌شود. از این‌رو ممکن است که ضربات وارد شده به بدن، باعث آسیب شوند.

پزشک در حال درمان بیمار مبتلا به سنکوپ قلبی
بروز انواع سنکوپ قلبی

انواع سنکوپ

پزشکان سنکوپ را به سه دسته سنکوپ قلبی، سنکوپ غیر قلبی و سنکوپ با علل ناشناخته تقسیم می‌کنند. سنکوپ به علت بیماری و اختلالات قلبی اتفاق نمی‌افتد. اما آریتمی ‌قلبی یکی از عوامل سنکوپ یا یک اختلال در عملکرد قلب است. اگر مشکلی برای آریتمی‌ قلبی رخ دهد، موجب کاهش توانایی قلب در پمپ کردن خون کافی برای نیازهای بدن رخ می‌دهد. اما درمان سنکوپ بستگی به علت آن دارد و می‌تواند شامل مصرف دارو، نصب ضربان‌ساز و روش‌های جراحی باشد.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر قلب

سنکوپ قلبی در اثر چه عواملی ایجاد می‌شود؟

مشكلات و بیماری‌های قلبی می‌تواند سبب كاهش خون و عرضه اكسيژن به مغز شوند. از این‌رو شرایط احتمالی عوامل سنکوپ قلبی عبارتند از:

  • آریتمی ‌قلبی یا ضربان قلب غیرطبیعی قلب
  • مشکلات دریچه‌ای قلب از جمله تنگی، انسداد دریچه‌های قلب
  • فشار خون بالا یا فشار خون پایین
  • حمله قلبی که در اثر آن قسمتی از عضله قلب به دلیل کمبود خون و اکسیژن می‌میرد

با بروز هریک از این بیماری‌ها و مشکلات باید به موقع به دکتر سنکوپ مراجعه کرد تا اقدامات پزشکی هرچه سریع‌تر انجام شود.

علائم سنکوپ قلبی

با اینکه سنکوپ بدون وجود علائم رخ می‌دهد، اما می‌توان از شاخص‌ترین و مهم‌ترین نشانه‌ها و علائم سنکوپ قلبی به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس سنگینی در پاها
  • تاری دید
  • گیجی
  • احساس گرما
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • تعریق
  • استفراغ
  • خفگی
  • ضعف عضلات
  • رنگ پریدگی

افراد با بروز هریک از علائم گفته شده، باید نشانه‌ها را جدی بگیرند تا از بروز سنکوپ قلبی جلوگیری کنند.

با ویژگی‌های سنکوب قلبی آشنا شوید

سنکوپ قلبی یا غش کردن بر اثر کاهش اکسیژن به مغز رخ می‌دهد. تمام افراد می‌توانند سنکوپ کنند و علت این غش کردن‌ها، بیماری خاصی نیست. اما مهم‌ترین ویژگی‌های سنکوپ قلبی به شرح زیر هستند:

  • سنکوپ حالت گذرا است.
  • فردی که سنکوپ می‌کند حالت هوشیاری ندارد.
  • به طور معمول مدت سنکوپ چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد.
  • سنکوپ به صورت خودبه خودی درمان می‌شود.

اما توجه داشته باشید که اگر سطح هوشیاری بیش از چند دقیقه طول بکشد باید برای درمان با مراقبت‌های پزشکی تماس گرفت تا وضعیت جسمی ‌فرد بررسی شود.

کند یا تند شدن ضربان قلب یک علت سنکوپ قلبی
تغییرات ضربان قلب یکی علت سنکوپ قلبی

علت سنکوپ قلبی چیست؟

اختلالات و بیماری‌های قلبی می‌توانند از طریق اختلال در روند خونرسانی و کاهش موقت جریان خون به مغز سبب سنکوپ شوند. این امر در صورت بد عمل کردن سیستم ضربان ساز قلب (تولید ضربان قلب که بطور غیرطبیعی کند یا تند می‌شود) یا وجود انسداد جریان خون در خارج از قلب که در اثر تنگی دریچه‌ قلب یا ضخیم شدن عضله قلب ایجاد شده باشد، رخ می‌دهد.

مبتلايان به اين نوع از سنکوپ در معرض عوارض خطرناک و مرگ ناگهاني هستند. به طور کلی سنکوپ قلبي، ناشي از آريتمي‌هاي قلبي است. کندی ضربان قلب یا برادی کاردی در موارد شديد منجر به حملات سنکوپ قلبی مي شود. این اختلالات می‌توانند در نتیجه‌ افزایش سن یا در اثر عوارض جانبی داروها رخ ‌دهند. مشکلات قلبی و غیر قلبی از جمله مواردی هستند که منجر به سنکوپ می‌شوند.

دلایل قلبی

مهم‌ترين عوامل سنکوپ قلبی در اثر بیماری‌های قلبی شامل موارد زير است:

  • سابقه بيماری‌های سرخرگی قلبی
  • سابقه حمله قلبی
  • سابقه آنژین صدری یا درد قفسه سینه
  • وجود نارسايی قلبی
  • مشکلات و بیماری‌های دریچه‌ای قلب
  • ضربان نامنظم قلب
  • سابقه خانوادگي مرگ ناگهاني در اقوام نزديک در اثر بیماری‌های قلبی
  • آريتمی‌ قلبی

با بروز هریک از این علائم بهتر است که هرچه سریع‌تر به دکتر قلب مراجعه کرد تا مراحل درمان انجام شود.

دلایل غیر قلبی

سنکوپ، علاوه بر اینکه به دلایل مختلف مشکلات قلبی رخ می‌دهد، می‌تواند در وضعیت‌های عصبی و تحت فشار بدن هم اتفاق بیافتد. مهم‌ترین دلایل غیر قلبی که بیشتر به دلیل تحت فشار بودن سیستم عصبی رخ می‌دهند عبارتند از:

  • اضطراب، ترس
  • کم آبی بدن
  • فشار روحی روانی شدید
  • درد
  • گرسنگی
  • تنفس سریع و عمیق
  • سرفه‌های شدید (سرخرگ کاروتید)
  • سنکوپ پس از ادرار

همچنین مصرف الکل و دخانیات هم می‌توانند منجر به سنکوپ شوند.

سنکوپ وازوواگال

سنکوپ وازووگال یک نوع از سنکوپ است که به دلیل افت شدید فشار خون رخ می‌دهد. این نوع سنکوپ به دلیل برخاستن‌های یکدفعه‌ای و استرس‌های روحی، بیشتر اتفاق می‌افتد.

در صورتی که به طور ناگهانی از روی زمین برخیزید، جاذبه باعث تجمع خون در بخش‌های تحتانی می‌شود و قلب برای اینکه فشار خون را تحت کنترل داشته باشد، به صورت خودکار عمل می‌کند که با کاهش فشار خون روبه‌رو خواهد شد و سنکوپ وازووگال رخ می‌دهد. البته که سنکوپ وازووگال خطرناک نیستف اما بهتر است که از برخاستن‌های ناگهانی اجتناب کرد.

رادیوگرافی ققسه سینه در تشخیص سنکوپ قلبی
رادیوگرافی سینه راه تشخیص سنکوپ قلبی

چطور علت بروز سنکوپ قلبی را تشخیص دهیم؟

واقعیت این است که برای تشخیص و ارزیابی دقیق سنکوپ تست آزمایشگاهی خاصی وجود ندارد. اما برخی از تست‌ها و آزمایشات می‌توانند روند تشخیص عوامل سنکوپ قلبی و درمان آن را سرعت ببخشند. این آزمایش‌ها در جدول زیر آورده شده‌اند.

آزمایش

 

توضیحات
آزمایش خوناندازه گیری گلوکز سرم، شمارش کامل سلول‌های خونی، الکترولیت‌های سرم، آنزیم‌های قلبی، کراتین کیناز
رادیوگرافی

 

قفسه سینه
توموگرافی کامپیوتری

 

غیر سازگاری
CT  سینه و شکم

 

مشکوک شدن تشخیص آئورت، آنوریسم آئورت شکمی‌شکسته یا آمبولیسم ریوی
تصویربرداری

 

رزونانس مغناطیسی (MRI) مغناطیسی و آرتروگرافی رزونانس مغناطیسی  (MRA)
ماساژ کارسینوم سینوسی

 

برای تشخیص سینوپوز سینوس کاروتید

از دیگر آزمایش‌های مورد تایید پزشکان متخصص قلب علاوه بر موارد گفته شده می‌توان به مواردی مانند: اکوکاردیوگرافی، تست کشش سرپایی و تست استرس اشاره کرد.

تست تیلت

با انجام تست تیلت می‌توان خوش‌خیم یا بدخیم بودن حالت سنکوپ را تشخیص داد. این تست برای بررسی نارسایی‌ قلبی، کمک کننده خواهد بود و شرایط سنکوپ را بررسی می‌کند.

آیا راهی برای درمان سنکوپ قلبی وجود دارد؟

بعد از تشخیص عوامل سنکوپ می‌توان روش‌های درمانی را تعیین کرد. درمان سنکوپ قلبی از طریق مصرف دارو، نصب ضربان‌ساز و روش‌های جراحی انجام می‌شود. اما انتخاب درمان سنکوپ با توجه به علائم قلبی و غیر قلبی، تفاوت‌های آموزشی دارد که به شرح زیر هستند:

  • آموزش بیمار در مورد برخورد با موقعيت استرس‌زا یا موارد دیگر
  • آموزش بیمار در مورد نحوه مصرف منظم دارو‌ها و حذف داروهاي مرتبط با افت فشارخون

پزشک متخصص برای فردی که دچار بیماری آریتمی ‌قلب است، داروهای ضد آریتمی ‌را تجویز می‌کند تا خطر سنکوپ، کاهش پیدا کند. همچنین در مواردی که فرد، دچار بیماری دریچه‌های قلبی باشد، برای حل مشکل و کاهش خطر سنکوپ قلبی، جراحی‌های مربوطه برای اصلاح شرایط در نظر گرفته می‌شود.

در مواجهه با بیماری که سنکوپ کرده چه کنیم؟

هنگامی ‌که فردی دچار سنکوپ می‌شود باید بلافاصله سر بیمار را به سمت پایین نگه داشت تا جریان خون به مغز افزایش پیدا کند. در مرحله بعد بهتر است که پاشنه پای فرد را بالا نگه داشت تا خونرسانی به مغز زودتر انجام شود. اگر فرد لباس‌های تنگ به تن دارد، لباس را از بدن او خارج کنید تا عضله‌های بدن دچار گرفتگی نشوند.

سنکوپ چه زمانی خطر زیادی برای بیمار دارد؟

برخی از سنکوپ‌های قلبی، بر عکس سنکوپ‌های عادی، خطرناک‌تر هستند. این سنکوپ‌ها بیشتر به دلیل بروز بیماری‌های قلبی در افراد رخ می‌دهند که بیشتر بیماران قبلی با آن مواجه خواهند شد. به طور مثال: فردی که سکته قلبی داشته و بعد از اتمام دوره بیماری دچار سنکوپ می‌شود، باید به پزشک مراجعه کند، زیرا به دلیل آریتمی ‌بطنی نامنظم سنکوپ کرده است. در نتیجه سنکوپ برای افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای و قلبی دارند خطرناک است و باید تحت نظر پزشک متخصص باشند.

آیا سنکوب باعث مرگ هم می‌شود؟

فردی که در معاینات پزشکی ویزیت شده و بیماری قلبی برای او تشخیص داده شده است، در صورتی که دچار سنکوپ شود، احتمال مرگ را افزایش می‌دهد. دلیل سنکوپ در بیماران قلبی بیشتر به آریتمی‌ نامنظم آن‌ها است که سطح هوشیاری را کاهش می‌دهد. آریتمی ‌قلبی بسیار خطرناک است و باید با مصرف دارو یا توصیه‌های پزشک کنترل شود. در غیر این صورت، منجر به مرگ بیمار خواهد شد.

تاثیر عوامل ژنتیکی و ارثی در بروز سنکوپ

اگر افرادی از خانواده در اثر سنکوپ قلبی فوت کرده باشند، ممکن است که سایر اعضای خانواده هم در معرض خطر مرگ بعد از سنکوپ باشند. بنابراین سابقه پزشکی خانواده در بروز اولین سنکوپ تاثیرگذار است و پزشک با توجه به تاثیرات ژنتیکی می‌تواند برای روش درمانی، تصمیم نهایی بگیرد.

سنکوپ و تشنج چه تفاوتی با هم دارند؟

علائم و نشانه‌ها از مهم‌ترین تفاوت‌های سنکوپ و تشنج عصبی هستند. افرادی که دچار سنکوپ می‌شوند علائمی‌ مانند: خستگی، تعریق، تهوع یا احساس سنگینی در پاها را احساس می‌کنند .اما فردی که تشنج را تجربه می‌کند هیچ علامتی از قبل ندارد. همچنین مدت عدم هوشیاری در سنکوپ، چند ثانیه کوتاه است، اما در تشنج زمان بیشتری به طول می‌انجامد.

سنجش فشار خون راه پیشگیری از سنکوپ قلبی
بررسی فشار خون برای پیشگیری از سنکوپ قلبی

مدیریت و پیشگیری از سنکوپ قلب

اگر مبتلا به بیماری‌های قلبی هستید، برای پیشگیری از سنکوپ قلبی بهتر است که به نکات مهمی‌ توجه داشته باشید تا میزان ریسک سنکوپ را کاهش دهید. از این‌رو نکات زیر را رعایت کنید:

  • مصرف منظم دارو‌های مربوط به بیماری خود
  • کنترل قند خون
  • کنترل فشار خون
  • ترک سیگار
  • اجتناب از مصرف الکل
  • درمان سنکوپ قلبی

مدیریت و پیشگیری از سنکوپ قلبی نیاز به همکاری فرد با پزشک دارد تا ابتدا معاینات مختلف انجام شوند و با مشخص شدن دلیل سنکوپ، بتوان راه کارهای مختلفی را به کار گرفت. پزشک متخصص قلب و عروق با بررسی شرایط فرد بیمار می‌تواند به پیشگیری از این عارضه کمک کند برای اطلاعات بیشتر در مورد این تخصص مقاله تخصص قلب و عروق چیست را مطالعه کنید.

سنکوپ قلبی را جدی بگیرید

سنکوپ قلبی را باید جدی گرفت، به خصوص اگر ناراحتی و بیماری‌های قلبی دارید! احساس سنگینی در پاها، تاری دید، گیجی، احساس گرما، حالت تهوع، تعریق، استفراغ، خفگی و رنگ پریدگی جزو علائم سنکوپ قلبی هستند که باید جدی گرفته شوند تا اتفاق ناگواری رخ ندهد. اما بعد از بروز سنکوپ با مراجعه به پزشک‌های متخصص می‌توان آزمایش‌های مختلفی انجام داد تا دلیل سنکوپ مشخص شود. به کمک سامانه نوبت دهی دکتردکتر می‌توانید از بهترین پزشکان متخصص سنکوپ نوبت دریافت کنید تا با معاینات مختلف، علت سنکوپ قلبی را مشخص کرد.

همچنین در صورتی که سوال یا ابهامی ‌درباره سنکوپ دارید که در این متن به آن اشاره نشده، کافی است که در انتهای همین متن و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید، تا کارشناسان سلامتی دکتر دکتر پاسخ دهند.

منبع:

clevelandclinic.org

سوالات متداول

تمام افراد ممکن است که دچار سنکوپ شوند اما سنکوپ در بیماران قلبی خطرناک‌تر بوده و نیاز به مراجعه پزشک دارد.

اضطراب، ترس، کم آبی بدن، فشار روحی روانی شدید، سابقه حمله قلبی، سابقه آنژین صدری یا درد قفسه سینه، وجود نارسايی قلبی و ضربان نامنظم قلب

بیماری‌های قلبی و نامنظم بودن ریتم قلب

هنگامی ‌که فردی دچار سنکوپ می‌شود باید بلافاصله سر بیمار را به سمت پایین نگه داشت تا جریان خون به مغز افزایش پیدا کند. در مرحله بعد بهتر است که پاشنه پای فرد را بالا نگه داشت تا خونرسانی به مغز زودتر انجام شود. اگر فرد لباس‌های تنگ به تن دارد، لباس را از بدن او خارج کنید تا عضله‌های بدن دچار گرفتگی نشوند.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

62 دیدگاه در “سنکوپ چیست ؟ انواع، علائم و راه پیشگیری سنکوپ قلبی
  • سلام وقت بخیر
    درسته که بعد از ورزش و بالا رفتن ضربان قلب باید کم کم ضربان را پایین آورد که ایجاد سنکوب نشه این نظریه درست ؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      سنکوب علل پاتولوژیک داره مثل مشکلات مغزی، کاهش فشارخون ارتواستاتیک ، آریتمی ، سندرم سینوس کاروتید و…
      اگر آریتمی علت سنکوپ باشد بله از ورزش شدید و تغییرات ناگهانی ضربان قلب پرهیز شود

      پاسخ
  • با سلام و ادب
    امکان زنده ماندن شخصی که سنکوب کرده هست

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بله ، اغلب افراد زنده میمونن

      پاسخ
  • درود بر شما
    در افراد چاق امکان سنکوب بیشتر میشه ؟؟؟
    چه راهی برای پیشگیری دارید ؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      چاقی ریسک فاکتور اصلی جهت سنکوپ نیست

      پاسخ
  • سلام . در خانواده ما 4 تا از دایی هام و دو تا از پسر دایی هام بر اثر سکته قلبی فوت کردن سنگ کوب و سکته قلبی میتونه ارثی هم باشه؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      سنکوپ و سکته قلبی با هم متفاوت هستند
      سکته قلبی خصوصا در صورت وجود مکرر در خانواده و با سن پایین نشون دهنده علل ارثی هست

      پاسخ
  • سلام
    سنکوب همون سکته قلبی هستش یا با هم فرق داره ؟/

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      دو مقوله متفاوت هستند
      سنکوپ افت ناگهانی جریان خون به مغز هست و در اکثر مواقع سنکوپ در اثر یک عامل موقت و زودگذر و غیر خطرناک روی می‌دهد.
      اما سکته قلبی به معنی کاهش یا قطع خونرسانی عضله قلب هست

      پاسخ
  • با سلام من بعد از یک روز کاری پر فشار تو هوای ۴۲ درجه جلوی خورشید روز بعد سالن و فوتبال بعدش قلیان کشیدم از جام که بلند شدم نفهمیدم چی شد چشمامو باز کردم دیدم همه بالای سرم هستند و آب میپاشن سر و صورتم اولین بار هم هست اینجوری شدم از چه میتواند باشد ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من یکسال پیش سنکوپ کردم اینطور بود که از جام بلند شدم و درد بسیار شدید تو قلبم و قفسه سینم حس کردم و بعد یه مدت یک دقیقه بیهوش شدم و وقتی بهوش اومدم همچنان درد داشتم تا یک ساعت، تست سنکوپ دادم و یک ماه بعدش باز همین اتفاق افتاد با این تفاوت که اینبار سه ساعت درد داشتم ولی بیهوش نشدم اما همه بدنم فلج شد اگر تکون میخوردم قلبم بشدت تیر میکشید . دکتر برام جوراب واریس تجویز کرده
    الان یکسال گذشته گاهی حس میکنم استخونای قفسه سینم گیر میکنن تو هم و باز بدنم قفل میشه گاهی تپش قلب خیلی شدید میگیرم و انگار یه مایع داغ از قلبم سرازیر میشه. اینا میتونه علائم سنکوپ مجدد باشه؟ چیکار باید بکنم که این حالات برام پیش نیاد؟ ممنون از پاسخگوییتون

    پاسخ
  • باسلام پدرمن دوبارسنکوب داشته آیابازم براش تکرارمیشودتهدیدکننده هست مااکونوارقلب گرفتیم مشکلی نبودچکارکنیم لطفاراهنمای کنید

    پاسخ
    • سلام
      نوارقلب کافی نیست
      جهت بررسی باید به فلوشیپ آریتمی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من دختری 21ساله هستم از بچگی درگیر این مشکلم هر دکتری یه تشخیصی میده و گیج شدم کاملا خواهش میکنم راهنماییم کنید من موقع تزریق و دیدن خون زیاد در بیمارستان یا آزمایش خون چند ثانیه هوشیاری مو از دست میدم در شرایط عادی چنین اتفاقی نمی افته یه بار هم موقع از حال رفتن در آزمایش خون خواستم فشارمو بگیرن فشارم خیلی پایین اومده بود قبلش میفهمم و میشینم حالت تهوع و ضعف شدید میگیرم نمیدونم چرا تازگی ها بازو چپم شدیدا درد میکرد وقتی از حال رفتم قبلا چنین اتفاقی نمی افتاد یه دکتر میگه فینت هست و به خاطر مشکلات گوارشی و التهاب قسمت تعادل گوش یکی میگه تشنجه یک نفرم میگفت ممکنه سنکوپ وازوگال باشه خواهش میکنم کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگر تمام بررسی های قلبی و مغز و اعصاب انجام شده و اکو و mri و نوارقلب و…موردی نداره میتونه وازوواگال باشه
      اما اگر بررسی قلبی و مغز و اعصاب نشدین حتما جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید پسر من ۹ساله است و حدود یک سال است که با ضربه خوردن آرام غش می کند نوار قلب بیست چهار ساعته ونوار مغز و ام آر آی هم گرفتیم ولی گفتن سالمه و میگن یک نوع سنکوپ یا رفلکس است میشه راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام
      به فوق تخصص آریتمی مراجعه کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام
    من 31ساله خانم هستم تا حالا چند بار دچار حمله باتنگی نفس با تنفس کوتاه ،سرگیجه، بی حسی دستها وگز گز دستها ،سرمو نمیتونم نگه دارم باید به یه جایی تکیه بدم ،صورتم سفید میشه وبعدش احساس سرما میکنم حدودا نیم ساعت طول می‌کشه اکو قلب انجام دادم گفت مشکلی نداری ام ار ای ونوار مغزیمم مشکلی نداشت میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      برای تشخیص تست تیلت و هولتر ۴۸ ساعته لازمه عزیز

      پاسخ
      • سلام من هم همین مشکل رو دارم تست تیلتم هم مثبت شد ولی دکترم برام جوراب واریس تجویز کرده میشه راهنماییم کنید ممنونم

      • سلام
        اگه تست تیلت مثبت شد داروهای مختلفی تجویز می شوند ولی مهمتر از داروها یک سری موارد مثل مصرف زیاد مایعات، خودداری از تشنگی و گشنگی مانند شرایط روزه داری، خودداری از ایستادن طولانی، استفاده از جوراب واریس تا بالای ران و دوری از شرایط استرس زا است.

      • سلام من ۱۶ سالمه مدت زیادی هست تنگی نفس رو تجربه می کنم تاری دید و سرگیجه و عدم تعادل در نهایت منجر به بیهوشی رو تا به حال سه بار داشتم
        حدود چهار ماه پیش سمت راست صورتم بدون دلیل به طور قابل توجهی متورم شد
        و درد در ناحیه سمت چپ قفسه سینه، حالت تهوع، خستگی مداوم از علائممه
        به نظرتون علت بیهوشی و تورم سمت راست صورتم چی بوده
        ممنون میشم پاسخ بدید

      • سلام عزیز
        هم باید از نظر قلبی بررسی شین(بررسی علل سنکوپ قلبی)
        و هم از نظر مغز و اعصاب و تشنج

  • با سلام و عرض خسته نباشید
    من هشت ماه پیش ب طور ناگهانی غش کردم و خب حس مرگ بهم دست داد ولی نیمه بیهوش بودم
    بعد پیش ی عالمه دکتر رفتم و تست تیلت دادم و مثبت شد و من هشت ماه هست ک مدام سنکوب میشوم و نمیتوانم برم جایی
    ازتون میخوام راهنمایی و کمکم کنین
    علایم اینطور بود که سرم رو حس نمیکردم
    حس میکردم میخوام بمیرم
    خیلی خوابم میومد
    و خب تهوع و معده درد داشتم
    ازتون مشاوره میخوام امیدوارم کمکم کنین
    و اینکه نمی‌دونم علت سنکوب چیه

    پاسخ
    • سلام عزیز
      با توجه به شرح حالتون ، مشاوره دقیق تر لازمه
      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص قلب استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۱۶سالمه ی روز بعد کشیدن قلیون وقتی بلند شدم سرم گیج رفتو خوردم زمین برای ۱۰ ثانیا یا بیشتر بیهوش شدم بعدش بالا اوردم میتونه سنکوپ باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکنه

      پاسخ
  • با سلام . من خانم ٣٧ ساله هستم . طی گرفتن عضلات پاهام در نیمه شب به سرعت از خواب پریدم و حرکت کردم . که یهو متوجه شدم تعادل و هوشیاری لازم برای حرکت رو ندارم . دراز کشیدم و با ارامش بلند شدم اما بعداز چند قدم در دستشویی افتادم و چندین دفعه تلاش میکردم که موقعیتم رو درک کنم و بلند شوم اما حواس و هوشیاریم قطع و وصل میشد و حدود ده دقیقه فقط تقلا میکردم و میافتادم و دیدم هم تار و غیر عادی بود . ولی کاملا بیهوش یا کاملا عادی نمیشدم ؟ من اون شب درگیر سردرد میگرنی هم بودم و استرس و ناراحتی هم داشتم . به نظر شما این حالت طولانی و قطع و وصل شدن هوشیاری سنکوپ بوده یا چیز دیگری و اینکه نیاز به پیگیری هست یا خیر ؟

    پاسخ
    • سلام
      اول از نظر مغز و اعصاب بررسی شین

      پاسخ
  • سلام ایا سنکوپ باعث گرفتن رگ دست و پا میشه

    پاسخ
    • سلام
      اصولا خیر

      پاسخ
  • با سلام من یه دختر هفده ساله هستم و کمخونی شدید دارم وقتی که بلند میشم هنوز شیش،هفت قدم نرفته اگاهیمو از دست میدم و بدنم سنگین میشه و حتی اگه خودمو به جایی بگیرم بازم میفتم زمین برای چند ثانیه چشمام رو هم نیفته بعد مدتی که چشام باز میشه با نگاه کردن میدونم که کجام و گیج میزنم حتی یادم میره میخواستم کجا برم. می‌تونه یه فشار خون پایین باشه مشکلم؟

    پاسخ
    • سلام
      باید فشارخونتون بررسی شه
      عدد hb, plt هم درآزمایش مشخص شه

      پاسخ
  • سلام.من خانمی ۳۱ ساله هستم. فروردین درد قفسه سینه و دست چپ و تپش قلب داشتم.بعد از مراجعه به پزشک و اکو و نصب هولتر متوجه شدم افتادگی دریچه قلب دارم .پروپرانولول ۲۰ تجویز کردن و گفتن مایعات بیشتری مصرف کنم.الان حدود دو هفته هست که بین دو کتف و سمت چپ قفسه سینه و زیر بغل چپ و قسمت داخلی بازوم روزی ۲ تا ۳ دفعه و هربار حدود ۱۰ دقیقه درد زیادی احساس میکنم.دیسک خفیف گردن هم دارم که حدود یک ماه هست که دارو میخورم.دردم به قلبم مربوط میشه؟

    پاسخ
  • علت ایجاد لخته توی مغز بعد سنکوپ چیه درمان میشه

    پاسخ
    • سلام علت سنكوپ اريتمي قلبي بوده كه بدليل انقباض نابحا قلبي لخته داخل قلب ايجاد شده، اين آريتمي هم منحر به سنكوپ شده و هم اينكه لخته به مغز فرستاده
      البته ممكنم هست علت سنكوپ سكته مغزي باشه كه علت سكته مغزي هم همون لخته

      پاسخ
  • سلام خسته نباشين من يه بار ٦ ماه پيش سنكوپ كردم ومنجربه شكستن بيني وگونه ام شد ، الان هم گاهي سرگيجه وحالت تهوع دارم آزمايشات وMRI وCITI مغر وقلب سالم بودند ميخواستم سوال كنم ممكنه علت سنكوپ خستگي و سرپا وايسادن زياد واسترس باشه ،سپاسگزارم اگه پاسخم رو بفرمائين

    پاسخ
    • سلام بله ميتونه اما نوار قلب بديد و هولتر مونيتورينگ قلب هم انجام بديد تا از نظر اريتمي قلبي اول بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام ببخشید من دم صبح سرگیجه گرفتم وآب وآسپرین خوردم خب شدم قلبم صد بود فشارم ۱۲ رو۸ بود ولی سابقه کم خونی دارم وپلاکت بالا لحظه ای ممنون

    پاسخ
    • سلام سنتون مهمه با سابقه فشار خون و بيماري قلبي كه به همين دليل بايد بصورت حضوري توسط متخصص داخلی ویزیت بشین

      پاسخ
  • خيلی خوبه این اطلاعات ممنون
    همسرم در عرض دو هفته چندین بار دچار سنکوب شده هم به دکتر مغز و قلب رجوع کرده ولی هنوز علت ش مشخص نشده
    نوار مغز قلب ام ار ای هم دادن ولی هنوز جواب این ها نیامده از ان موقع مشکل گوارش و شکمی هم پیدا کرده

    پاسخ
    • سلام بايد تست تيلت بدهد تا مشخص شود علتش چيست
      از نظر آريتمي قلبي هم بررسي شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین..من دو ماه هستش یهو ضربانم افت پیاده میکنه و بعد شدید ضربانم میره بالا..سه بار اینطور شدم..یعنی حالیم میشه دارم بیهوش انگار میشم ضربانم دو ثانیه افت که پیدا میکنه بعد میترسم انگار دارم میمیرم وحشت زده و ضربانم بعد بالا میره انگار دارم میمیرم..بعد هر بار هم بیمارستان نوار قلب میگیرن میگن چیزی نیست ..اکو هم دادم چیزی نشون نداده ازمایش خونم دادم..استرس و اضطراب و افسردگی هم دو ساله دارم فشار زیاده روم…ولی این حملات دو ماه هست شروع شده ..دوباره اول خیلی ترسیدم بار سوم هم شدتش کمتر بود و خودمم کمتر ترسیدم..دکتر های عزیز شما چی برداشت میکنین و میدونین..با تشکر از شما

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز بنظر بنده جهت انجام هولتر ۲۴ ساعته با متخصص قلب مشورت کنین
      اگه چک هولتر مشکلی نداشت و قلبتون نرمال بود جهت بررسی پانیک و اضطراب به متخصص روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید میخواستم بدونم کسی که سنکوب وازوواگال میشه میتونه جراحی بینی انجام بده؟

    پاسخ
  • سلام مننون از توضیح هایه خوبتون
    من 15 سالمه و سالی یه بار کله تنم بی حس میشه و سرگیجه و حالت تهوو میگیرم و بعد یهو از هوش میرم
    قبلشم قلبم تیر میکشه چیکار باید بکنم؟

    پاسخ
    • سلام خدمت شما همسر بنده داروی پرپرانول بیست مصرف میکردن .الان دکتر متخصص دز دارو را زیاد کردند ،و به شصت تغییر دادند و همزمان داروی پرازوسین تجویز کردند الان که همسر بنده پرپرانول را مصرف کردند تپش قلب دارند از دکتر داروخانه سوال کردند گفتن همزمان پرازوسین را مصرف کن .یک مقدار استرس داریم چون از علایم مصرف همزمان باعث سنکوپ می شوند.برای پیشگیری دستور شما چیست ؟

      پاسخ
      • سلام ببخشید من 23 سالمه و سابقه سنکوب قلبی دارم.. پیس میکر برام گذاشتن. الان چند روزه که فشارم شدید میاد پایین روی 6ونیم و 7
        میخاستم بپرسم با اینکه پیس میکر دارم و با این فشار پایین امکان سنکوب وجود داره؟!
        در ضمن سابقه بلوک قلبی هم دارم.. و آیا پیس میکر از بلوک قلبی جلوگیری میکنه یا خیر؟!

      • سلام
        باید مجدد ویزیت شین و پیس میکر چک بشه

      • سلام
        برای طپش قلبشون، اکو، تست ورزش، هولتر ۲۴یا ۴۸ ساعته بستن؟ هیچ مشکل زمینه ای قلبی وویا اریتمی ندارند؟

    • سلام
      باید نوار مغز و mri از سر انجام شود
      اگر کاملا بیهوش میشوید و متوجه اطراف نیستید باید عللی همچون تشنج بررسی شود

      پاسخ
  • سلام
    من سالهاس داروی ضدتشنج مصرف میکنم
    حالا یکی بهم گفته ممکنه اصا ریشه مشکل من سنکوپ باشه
    در سنکوپ، ممکنه قبل از غش کردن ، تکلم دچار اختلال بشه؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر پزشک دارو برای شما تجویز کرده قطعا با تشخیص درست این کار انجام شده است

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید با تشکر از مطالب مفیدتون.
    من حدود سه سال پیش بخاطر درد خیلی خفیف قفسه سینه و ضربان بالا اکو دادم که گفتن پرولاپس خفیف میترال بدون ناراسایی دارم و چیز مهمی نیست دارو هم ندادن.
    الان مدتیِ درد شدید قفسه سینه و تنگی نفس و انقباض فک دارم و یکبار متعاقب این درد دچار گر گرفتگی تعریق و افت فشار و بالا رفتن ضربان در نهایت بیهوشی شدم. و بعد بهوش اومدن سر درد شدید و کرختی یکطرف صورت رو تجربه کردم.
    بنظرتون با این توصیف یک افت فشارو بیهوشی ساده بوده یا به قلب ارتباط داشته؟

    پاسخ
    • سلام
      لازم است حتما از نظر قلبی ویزیت مجدد شوید

      پاسخ
  • اطلاعات بسیار مفیدی دریافت کردم سپاس از مجله اینترنتی دکتردکتر

    پاسخ
    • ممنونیم دوست عزیز

      پاسخ
  • سلام من ۱۷سالمه گاهی اوقات که از جام بلند میشم چشم هام کاملا سیاهی میره و به ناخود آگاه گیج میزنم و اگر دستمو به جایی نگیرم میوفتم زمین سابقه بیماری قلبی و مغزی ندارم فقط افتادگی دریچه میترال دارم به نظر شما مشکل چیه؟اصلا مشکلی داره یا یه چیز عادیه؟

    پاسخ
    • با سلام
      اگر آزمایش کم خونی بررسی شده و مشکلی ندارد وضعیت فوق میتواند ناشی از افت فشار خون لحظه ای باشد که هنگام برخاستن از حالت نشسته رخ میدهد

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر من پدرم چند روز پیش توی ماشین گذاشتیم وگفت که سرم کمی گیج میاره چند ثانیه نگذشته بود که غش کردن وتوی خونه و بیمارستان علاهم حیاتی برگشت ولی دوباره رفت هر کاری کردن به هوش نیامدن وفوت کردن درضمن زخم پای دیابتی هم داشتندعلتش به نظرتون چی بوده ممنون

      • سلام
        تسلیت میگم
        احتمالا سکته قلبی یا مغزی بوده عزیز