درمان یبوست شدید؛ معرفی‌ بهترین داروهای ملین و روش‌های درمان خانگی یبوست

فرد مبتلا به یبوست و نیازمند به درمان یبوست شدید
اشتراک گذاری 38 نظر

درمان یبوست شدید و یافتن بهترین داروی ملین، دغدغه بسیاری از افراد است. یبوست شدید، یک اختلال گوارشی در بزرگسالان و کودکان است که می‌تواند در اثر رژیم غذایی کم‌فیبر، کم‌آبی بدن، نداشتن فعالیت بدنی و افزایش سن ایجاد شود. از سوی دیگر، گاهی این عارضه ناشی از یک بیماری زمینه‌ای مانند سندرم روده تحریک‌پذیر یا عوارض جانبی مصرف برخی داروها است. افراد معمولا یبوست را همراه با درد شکم، نفخ و احساس سنگینی تجربه کرده و در صورت طولانی‌شدن عارضه درد کمر، اختلالات خلقی و حالت تهوع هم رخ می‌دهد.

اصلاح رژیم غذایی، فعالیت منظم ورزشی و مصرف برخی داروهای آزاد، برای درمان یبوست شدید و مزمن بسیار اثرگذارند؛ اما اگر این روش‌ها کارآمد نبود، باید به پزشک متخصص گوارش مراجعه کرد تا موثرترین داروها و روش‌ها برای درمان یبوست شدید را ارائه دهد. در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به انواع راه‌های پزشکی و خانگی درمان این عارضه پرداخته‌ایم.

در انتها می‌توانید سوالات خود را در بخش نظرات بنویسید و پاسخ‌ها را از کارشناس سلامتی دکتردکتر دریافت کنید.

چگونه یبوست شدید را درمان کنیم؟

درمان یبوست شدید معمولاً با تغییر در سبک زندگی آغاز می‌شود؛ از جمله افزایش مصرف فیبر غذایی، نوشیدن آب کافی و داشتن فعالیت بدنی منظم. اگر این اقدامات مؤثر نباشند، ممکن است از داروهای ملین بدون نسخه مانند ملین‌های اسمزی (مثلاً پلی‌اتیلن گلیکول) یا ملین‌های محرک (مثل سنا) استفاده شود. در موارد پایدارتر، داروهای تجویزی مانند لوبیپروستون، لیناکلوتید یا پروکالوپرید برای افزایش حرکت روده‌ها کاربرد دارند. اگر یبوست ناشی از اختلال در عملکرد عضلات کف لگن باشد، درمان با بیوفیدبک می‌تواند مؤثر باشد. در نهایت، جراحی زمانی مطرح می‌شود که سایر درمان‌ها پاسخگو نباشند.

بهترین داروهای بدون نسخه برای درمان یبوست شدید

بسیاری از داروهای بدون نسخه وجود دارند که به‌طور موثر حرکات روده را بهبود داده و علائم یبوست را کاهش می‌دهند. در ادامه، به انواع این داروها برای درمان یبوست پرداخته‌ایم:

مکمل‌های فیبر

مکمل‌های فیبر با 2 مکانیسم اصلی به درمان یبوست کمک می‌کنند. فیبرهای محلول مانند پسیلیوم در روده ژل چسبناکی تشکیل می‌دهند که آب را جذب کرده و مدفوع را نرم می‌کند، در نتیجه دفع آسان‌تر خواهد شد. فیبرهای نامحلول مانند سبوس گندم حجیم، با تحریک دیواره روده، حرکات روده را افزایش داده و زمان عبور مدفوع را کاهش می‌دهند.

مصرف روزانه فیبر، به ویژه پسیلیوم می‌تواند به طور قابل توجهی دفعات دفع و غلظت مدفوع را در افراد مبتلا به یبوست مزمن بهبود بخشد. با این حال، افزایش تدریجی مصرف فیبر و حفظ هیدراتاسیون کافی برای کاهش عوارض جانبی مانند نفخ یا گاز ضروری است.

  • کلسیم پلی کربوفیل
  • فیبر متیل سلولز
  • پسیلیوم
  • دکسترین گندم

فرد در حال مصرف پیسیلیوم به‌عنوان درمان یبوست شدید

اسموتیک

اسموتیک، به‌عنوان یکی از بهترین داروها برای درمان یبوست شدید، به جذب آب در روده بزرگ کمک می‌کند؛ بنابراین مدفوع نرم‌تر خواهد شد. مصرف این دارو می‌تواند عوارضی از جمله اسهال و حالت تهوع به همراه داشته باشد. افراد مسن و بیماران قلبی یا کلیوی باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند. از نمونه اسموتیک‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیترات منیزیم
  • منیزیم هیدروکسید
  • لاکتیتول
  • پلی اتیلن گلیکول

محرک‌ها

ملین‌های محرک با تحریک مستقیم عضلات روده بزرگ، به درمان یبوست طولانی مدت و ناشی از سندرم روده تحریک پذیر کمک می‌کنند. داروهایی مانند بیزاکودیل و سنا با تحریک اعصاب روده‌ای، حرکات روده را افزایش داده و ترشح مایع به درون روده را تقویت می‌کنند. این اتفاقات منجر به نرم شدن مدفوع و تسهیل دفع آن می‌شود. این داروها معمولا ظرف ۶ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی و سریع‌تر در صورت استفاده مقعدی اثر می‌کنند. در حالی که استفاده کوتاه‌مدت از ملین‌های محرک مؤثر است، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها ممکن است منجر به وابستگی شود و عملکرد طبیعی روده را کاهش دهد.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که استفاده مزمن از این داروها می‌تواند به تغییرات ساختاری در روده منجر شود، اما شواهد قطعی در این زمینه وجود ندارد. بنابراین، استفاده از ملین‌های محرک باید تحت نظارت پزشک و برای مدت کوتاه انجام شود.

نرم کننده‌های مدفوع

ملین‌های نرم‌کننده مدفوع مانند داکوزات سدیم کشش سطحی مدفوع را کاهش داده و اجازه می‌دهند آب و چربی‌ها به داخل مدفوع نفوذ کرده و آن را نرم‌تر کنند. این داروها معمولا برای افرادی که باید از فشار آوردن هنگام دفع اجتناب کنند، مانند بیماران پس از جراحی یا مبتلایان به بواسیر، توصیه می‌شوند.

شیاف‌ها

انواع مختلفی از شیاف‌ها با تاثیرگذاری‌های متفاوت برای درمان یبوست شدید وجود دارد. مهم‌ترین این شیاف‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • شیاف بیزاکودیل؛ افزایش حرکات روده با تحریک اعصاب روده‌ای
  • شیاف گلیسیرین؛ آسان کردن دفع با جذب آب به داخل روده
  • شیاف آزادکننده دی‌اکسیدکربن؛ تحریک دفع با افزایش حجم در روده

اثر این شیاف‌ها معمولا بین ۱۵ تا ۶۰ دقیقه پس از مصرف ظاهر می‌شود و برای افرادی که نمی‌توانند داروهای خوراکی مصرف کنند، مانند بیماران پس از جراحی یا کسانی که مشکل بلع دارند، موثر است. اگرچه استفاده کوتاه‌مدت از شیاف‌ها عموما بی‌خطر است، اما ممکن است باعث تحریک یا ناراحتی خفیف شوند.

شیاف بیزاکودیل به‌عنوان یکی از راه‌های درمان یبوست شدید

بهترین داروهای با نسخه برای درمان یبوست شدید

اگر بهترین داروهای آزاد جهت درمان یبوست شدید موثر نباشند، فرد باید با مراجعه به پزشک انواع دیگر داروها را مصرف کند. در ادامه، به داروهای با نسخه برای درمان یبوست پرداخته‌ایم:

لاکتوز (سفولاک، دوفالاک، کریستالوز و آنولوز)

لاکتولوز یک دی‌ساکارید غیرقابل جذب است که با کشیدن آب به درون روده بزرگ از طریق اسمز، باعث نرم شدن مدفوع و تحریک حرکات روده می‌شود. این ترکیب معمولا برای درمان یبوست مزمن و آنسفالوپاتی کبدی تجویز خواهد شد. افزایش محتوای آب در مدفوع، قوام آن را بهبود می‌بخشد و حرکات دودی روده را تقویت می‌کند.

به‌گزارش موسسه ملی سلامت آمریکا (NIH)،

لاکتولوز درمانی موثر و قابل‌تحمل در بلندمدت به‌ویژه برای سالمندان و افراد کم‌تحرک محسوب می‌شود.

از عوارض جانبی لاکتوز می‌توان به ایجاد گاز در شکم، اسهال، گرفتگی و ناراحتی معده اشاره کرد.

لیناکلوتید

لیناکلوتید یک قرص خوراکی است که برای درمان یبوست شدید و طولانی‌مدت و سندرم روده تحریک‌پذیر همراه با یبوست استفاده می‌شود. این دارو با فعال‌کردن گیرنده‌هایی در روده مقدار بیشتری آب وارد آن می‌کند. در این شرایط دفع مدفوع سخت آسان‌تر شده و به دفعات بیشتری دفع رخ می‌دهد. همچنین ممکن است درد شکمی را هم کاهش دهد. لیناکلوتید فقط در روده اثر می‌گذارد و وارد خون نمی‌شود، به همین دلیل عوارض کلی آن کم است. اسهال خفیف از شایع‌ترین عوارض این دارو است. این دارو به افراد کمک می‌کند تا حرکات روده‌ای منظم‌تری داشته باشند و احساس بهتری پیدا کنند.

لوبیپروستون (آمیتیزا)

لوبیپروستون یک داروی خوراکی است که برای درمان انواع یبوست مزمن به‌ویژه یبوست ناشی از مصرف داروهای مخدر در بزرگسالان تجویز می‌شود. این دارو با افزایش ترشح یون‌های کلر باعث ورود آب به داخل روده و نرم شدن مدفوع شده و حرکات روده‌ای تسهیل بهبود پیدا می‌کنند. مطالعات بالینی نشان داده‌اند که لوبیپروستون تعداد حرکات روده‌ای خودبه‌خودی را افزایش داده و علائمی مانند نفخ، درد شکمی و زور زدن را کاهش می‌دهد. عوارض جانبی شایع این دارو شامل تهوع، اسهال و سردرد هستند که معمولا خفیف و گذرا رخ می‌دهند. لوبیپروستون به‌طور کلی تحمل‌پذیری خوبی دارد و برای استفاده بلندمدت ایمن در نظر گرفته می‌شود.

پلکاناتید

پلیکاناتید یک قرص خوراکی است که برای درمان یبوست‌های طولانی‌مدت و بدون علت مشخص استفاده می‌شود. این دارو شبیه یک ماده طبیعی در بدن عمل کرده که به کنترل آب و حرکت در روده کمک می‌کند. پلیکاناتید فقط در روده اثر می‌گذارد و وارد جریان خون نمی‌شود، به همین دلیل احتمال ایجاد عوارض جانبی جدی بسیار کم خواهد بود. این دارو برای مصرف بزرگسالان طراحی شده است.

پلی اتیلن گلیکول

پلی‌اتیلن گلایکول، یک ملین اسمزی است که با نگه‌داشتن آب در مدفوع، باعث نرم شدن آن و افزایش حجم مدفوع می‌شود که در نتیجه، دفع را آسان‌تر خواهد کرد. این دارو تقریبا جذب جریان خون نمی‌شود و به‌صورت موضعی در روده بزرگ عمل می‌کند. پلی اتیلن گلایکول معمولا طی ۱ تا ۳ روز باعث ایجاد حرکت روده‌ای می‌شود. این دارو برای استفاده کوتاه‌مدت و بلندمدت در بزرگسالان و کودکان ایمن در نظر گرفته می‌شود. پودر پیدرولاکس یا پلی اتیلن گلیکول 4000، برای تهیه محلول خوراکی جهت پاکسازی روده بزرگ قبل از انجام برخی از عمل‌های تشخیصی مانند کولونوسکوپی و رادیولوژی و جراحی‌های دستگاه گوارش هم استفاده می‌شود.

پودر پیدرولاکس برای درمان یبوست شدید

پروکالوپراید

پروکالوپرید برای درمان یبوست شدید و بدون علت مشخص در بزرگسالانی تجویز می‌شود که به ملین‌های معمول پاسخ نداده‌اند. این دارو با تحریک گیرنده‌های سروتونین باعث افزایش حرکات موثر روده‌ای می‌شود؛ به‌ویژه انقباض‌های شدید و هماهنگی که برای دفع طبیعی لازم هستند. مطالعات بالینی نشان داده‌اند که پروکالوپرید تعداد دفعات دفع کامل خودبه‌خودی را افزایش می‌دهد و علائم یبوست و کیفیت زندگی بیماران را بهبود می‌بخشد. عوارض شایع آن شامل سردرد، تهوع، سرگیجه، خستگی و درد شکم است که معمولا خفیف و گذرا هستند.

آشنایی با سایر روش‌های درمان یبوست شدید

ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند گنجاندن فیبر بیشتر در رژیم غذایی، نوشیدن آب کافی و فعالیت بدنی از اولین راهکارهایی است که باید قبل از مصرف دارو و درمان‌های پزشکی برای درمان یبوست انجام داد. در صورت نیاز پزشک علاوه‌بر این موارد، بهترین داروها و روش‌ها برای درمان یبوست شدید را تجویز خواهد کرد. در ادامه، به مهم‌ترین راهکارها برای درمان این عارضه در صورت موثر نبودن داروها و روش‌های خانگی پرداخته‌ایم:

بیوفیدبک

درمان یبوست مزمن با استفاده از بیوفیدبک، به‌ویژه در افراد مبتلا به اختلال دفَع دی‌سینرژیک بسیار مؤثر است؛ حالتی که در آن عضلات کف لگن هنگام اجابت مزاج هماهنگی لازم را ندارند. در این روش، از حسگرهایی برای ارزیابی فعالیت عضلات ناحیه لگن استفاده می‌شود. طی جلسات آموزشی هدایت‌شده، بیمار یاد می‌گیرد چگونه عضلات مناسب را به‌درستی منقبض یا رها کند تا هماهنگی بهتر و دفع راحت‌تری داشته باشد. بیوفیدبک می‌تواند علاوه‌بر بهبود عملکرد روده، نیاز به ملین‌ها را کاهش داده و کیفیت زندگی را ارتقاء بخشد. این درمان معمولا شامل چند جلسه در طول چند هفته است و تمرین‌های خانگی هم برای تثبیت آموزش‌ها توصیه می‌شود.

جراحی

جراحی معمولا زمانی برای درمان یبوست در نظر گرفته می‌شود که سایر روش‌های درمانی مؤثر نباشند. برخی از مهم‌ترین روش‌های جراحی برای درمان بوست شدید شامل موارد زیر هستند:

  • کولکتومی ساب‌توتال؛ بهبود عملکرد روده در بیماران با عملکرد طبیعی راست‌روده و بی‌تحرکی کولون
  • تحریک عصبی ساکرال؛ بهبود حرکات روده با تحریک اعصاب پاراسمپاتیک لگنی
  • سکوستومی؛ قراردادن لوله‌ای در سکوم برای تجویز تنقیه از بالا برای دفع در افراد دچار یبوست مزمن

تنقیه

تنقیه، یکی از روش‌های درمان یبوست شدید است که در آن مایع خاصی با هدف تحریک دفع مدفوع به داخل راست‌روده تزریق می‌شود. این فرایند باعث نرم شدن مدفوع سفت، افزایش فشار در ناحیه رکتوم و تحریک حس طبیعی دفع خواهد شد. محلول‌های رایج برای تنقیه شامل محلول‌های نمکی، روغن معدنی و محلول‌های فسفاته هستند. تنقیه به‌ویژه برای رفع یبوست گاه‌به‌گاه یا انسداد مدفوعی مؤثر است، به‌خصوص زمانی که تغییرات غذایی یا ملین‌های خوراکی پاسخگو نبوده‌اند

درمان‌های خانگی موثر برای یبوست شدید

روش‌های خانگی مؤثری برای تسکین این عارضه وجود دارد که در ادامه، به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • افزایش مصرف فیبر؛ مصرف بیشتر فیبر حجم مدفوع را افزایش داده و به عبور راحت‌تر آن از روده کمک می‌کند.
  • مصرف آب کافی؛ با نرم‌تر شدن مدفوع، دفع آن آسان‌تر خواهد شد.
  • فعالیت بدنی منظم؛ ورزش منظم، مانند پیاده‌روی یا دویدن، می‌تواند حرکت روده‌ها را تحریک کرده و به رفع یبوست کمک کند.
  • ایجاد عادت منظم دفع؛ سعی کنید هر روز در زمان مشخصی مثلا ۱۵ تا ۴۵ دقیقه بعد از وعده غذایی، برای دفع وقت بگذارید تا از ریتم طبیعی گوارش بدن استفاده کنید.
  • استفاده از ملین‌های طبیعی؛ برخی ملین‌های طبیعی شامل آلو خشک، گیاه سنا، روغن زیتون و مکمل منیزیم هستند.
  • چای‌های گیاهی؛ چای‌هایی مانند چای سنا، ریشه قاصدک و درخت نارون لغزنده می‌توانند به بهبود یبوست کمک کنند. با این حال، پیش از مصرف گیاهان دارویی حتما با پزشک مشورت کنید، به‌ویژه اگر بیماری زمینه‌ای دارید.
  • اصلاح وضعیت نشستن هنگام دفع؛ قرار گرفتن در حالت چمباتمه هنگام دفع خروج مدفوع را آسان‌تر می‌کند. استفاده از یک زیرپایی برای بالا آوردن پاها در زمان نشستن روی توالت به ایجاد این وضعیت کمک می‌کند.

برای درمان یبوست شدید چی بخوریم؟

تغییر رژیم غذایی با تمرکز بر غذاهای پرفیبر، نوشیدن مایعات کافی و استفاده از غذاهای پروبیوتیک‌دار می‌تواند به‌طور چشمگیری به رفع یبوست شدید کمک کند. در ادامه، به رژیم غذایی موثر در درمان یبوست شدید پرداخته‌ایم:

غذاهای سرشار از فیبر

مقدار توصیه‌شده مصرف فیبر روزانه بسته به سن و جنسیت فرد ۲۵ تا ۳۴ گرم است. البته باید برای جلوگیری از نفخ فیبر را به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در جدول زیر، منابع غذایی سرشار از فیبر را ارائه کرده‌ایم:

گروه غذاییمواد غذایی
غلات کاملنان سبوس‌دار، پاستای سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، جو دوسر، سبوس گندم
حبوباتعدس، نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا پخته
میوه‌هاسیب با پوست، گلابی، انواع توت، پرتقال، آلو، انجیر، کیوی
سبزیجاتبروکلی، هویج، نخودفرنگی، اسفناج، سیب‌زمینی با پوست، کنگر فرنگی
آجیل و دانه‌هابادام، بادام‌زمینی، گردو، دانه چیا، بذر کتان، تخمه آفتابگردان

مصرف زیاد گوشت قرمز، غذاهای فرآوری‌شده و لبنیات پرچرب علائم یبوست را تشدید می‌کند.

نوشیدن مایعات کافی

نوشیدن آب و مایعات کافی، به‌ویژه همراه با افزایش فیبر، نقش مهمی در نرمی مدفوع و درمان یبوست شدید دارد. توصیه می‌شود روزانه حداقل ۸ تا ۱۰ لیوان (تقریبا ۲ لیتر) مایعات بنوشید. نوشیدن مایعات به شکل‌های زیر می‌تواند در درمان این عارضه موثر باشد:

  • آب ساده؛ بهترین گزینه برای حفظ آب بدن
  • آب‌میوه‌های طبیعی؛ به‌ویژه آب آلو، سیب یا گلابی
  • سوپ‌های رقیق و آب‌گوشت‌ها؛ هم آبرسان و هم تسکین‌دهنده سیستم گوارشی

غذاهای پروبیوتیک‌دار

مواد غذایی پروبیوتیک مانند ماست، کفیر و سبزیجات تخمیری به درمان یبوست کمک می‌کنند؛ زیرا تعادل باکتری‌های مفید روده را بازمی‌گردانند. این میکروب‌های مفید با بهبود حرکت روده، افزایش دفعات اجابت مزاج و نرم‌تر کردن مدفوع از طریق افزایش تخمیر و تولید اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر عمل می‌کنند. مصرف منظم این مواد به سلامت گوارشی کمک کرده و ممکن است نیاز به مصرف ملین را کاهش دهد.

چربی‌های سالم

مصرف چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، آووکادو، مغزها و ماهی‌های چرب به درمان یبوست شدید کمک می‌کنند،؛ زیرا باعث روان شدن روده‌ها و تسهیل حرکت مدفوع می‌شوند. از سوی دیگر، این چربی‌ها تولید صفرا را تحریک کرده که در هضم غذا نقش دارد و به حرکات منظم روده کمک می‌کند. گنجاندن متعادل این چربی‌ها در رژیم غذایی همراه با فیبر، علائم یبوست را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

چه زمانی برای درمان یبوست به دکتر مراجعه کنیم؟

چنانچه با بکارگیری روش‌های خانگی درمان یبوست شدید و داروهای بدون نسخه همچنان علائم زیر وجود داشت، باید به پزشک مراجعه کرد:

  • ماندگار شدن علائم بیش از سه هفته
  • وجود خون در مدفوع یا خون‌ریزی مقعدی
  • درد شدید یا مداوم شکم
  • کاهش وزن بدون دلیل مشخص
  • تغییرات ناگهانی در عادات دفع مثل تغییر بین یبوست و اسهال

در کودکان اگر یبوست بیش از دو هفته ادامه پیدا کرد و با علائم نگران‌کننده‌ای همچون تب، استفراغ، خون در مدفوع، نفخ شکم یا کاهش وزن همراه بود، باید به متخصص مراجعه کرد.

دکتر گوارش در حال معاینه فرد مبتلا به یبوست

پایان یبوست شدید با انتخاب درمان مناسب

درمان یبوست شدید نیازمند رویکردی چند‌جانبه است؛ از اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی گرفته تا استفاده از داروهای بدون نسخه، داروهای تجویزی و در موارد خاص، روش‌های درمانی پیشرفته مانند بیوفیدبک یا جراحی. با توجه به تنوع علل بروز یبوست و تفاوت پاسخ‌دهی افراد به درمان، انتخاب بهترین راهکار باید با در نظر گرفتن شرایط فردی انجام شود. استفاده از داروهای ملین، شیاف‌ها، پروبیوتیک‌ها و چربی‌های سالم نقش مهمی در بهبود حرکات روده دارند. اما در صورت برطرف نشدن این عارضه با این روش‌ها، حتما باید به دکتر گوارش تهران یا شهرتان مراجعه کرد. برای پیدا کردن این متخصص و امکان استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی او به سایت دکتردکتر مراجعه کنید.

منابع:

pmc.ncbi.nlm.nih.gov

nhs.uk

سوالات متداول

بهترین دارو برای یبوست شدید چیست؟
بهترین دارو برای یبوست شدید معمولاً پلی‌اتیلن گلایکول است؛ ایمن، مؤثر و قابل استفاده در کوتاه‌مدت و بلندمدت.
قرص ضد یبوست فوری چیست؟
بهترین شیاف برای یبوست بزرگسالان چیست؟
شربت برای یبوست شدید بزرگسالان چیست؟
آیا مصرف روزانه فیبر به درمان یبوست کمک می‌کند؟
آیا چای یا گیاهان دارویی برای یبوست مؤثرند؟
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و حدود 10 سال در زمینه تولید محتوا فعالیت می‌کنم. 3 سال است که برای مجله دکتردکتر می‌نویسم. تجربه‌ام شامل خلق ارتباطات و یادگیری در بخش‌های مختلف محتواست. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت برایم بسیار جذاب است و در بیش از ۵۰۰ مقاله به‌روز این...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

38 دیدگاه در “درمان یبوست شدید؛ معرفی‌ بهترین داروهای ملین و روش‌های درمان خانگی یبوست
  • مدتی است به یبوست مبتلا شدم. مدفوع من سفت نیست ولی حالت دفع مدفوع برای من ایجاد نمی شود که دفعی داشته باشم. ۴۵ سالمه و هر وقت دفعی داشته باشم خیلی کم و فکر کنم به خاطر غذایی که می خورم و در اثر فشار غذا ممکنه دفع کمی داشته باشم. به خاطر عدم دفع مدفوع شکم من داره بزرگ میشه. هیچ وقت درد شکمی و یا روده ندارم. اگه دفعی داشته باشم مدفوع باریک و کم و شل است. لطفاً کمک کنید.دارو فلوکستین مصرف کردم. مبکتو مصرف کردم کلردیازپوکساید مصرف کردم هنوز خوب نشده. کلا ملین ها هم جواب نداد. فکر می کنم روده من کلا خوابیده و اعصاب آن از کار افتاد که احساس دفع مدفوع ندارم.

    پاسخ
    • دوست من سلام، اگر هر روز صبح ناشتا دولیوان آب ولرم بخورید برای همیشه راحت میشوید

      پاسخ
  • سلام ادب واحترام مشاورسلامتی ببخشید ی سوال،عموهمسرم معذرت میخوام شکمش چندروزه کارنمیکنه سفت شدع ورم کردع نفس کشیدن حتی براش سخت شده میشه راهنماییم کنیدچه داروهایی واسش تهیه کنم تا حالش خوب شه

    پاسخ
  • اذیتم دوروزه شکم درد هم داشتم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر قرص متادون میخورم چه دارویی بنظرتون بزاره شکمم قشنگ کاربکنه. الان یه مدته اصلا خیلی کم شده ازشکمم دربیارم ممنون میشم راهنمایی بکنید. دستون دردنکنه

    پاسخ
  • سلام پدر من چند ماهی دچار یبوست هستن و دکتر براشون شربت لاکتولوز دادن اما الان دیگه تاثیر ندارد و به شدت پشتون زخم شده ودرد شدید دارن اما دکتر بازم براشون همون شربت لاکتولوز تجویز کرد میتونیم خودمون بدون نظر پزشک داروهای دیگه رو براشون تهیه کنیم

    پاسخ
    • سلام
      چند سالشونه؟ سابقه بیماری ها و مصرف داروها؟
      تهوع؟ تب، کاهش وزن؟

      پاسخ
      • سلام
        خانمم الآن یک هفته است درد مقعدی دارد وکمی هم خون ریزی داره موقع رفع حاجت دکتر چکار بکنیم لطفا راهنمایی کنید ممنون

      • سلام
        ابتدا باید معاینه شوند تا تشخیص همورویید یا فیستول و فیشر بررسی شود
        درمان دارویی برای رفع یبوست، درمان دارویی شامل پماد های آنتی همورویید و …جهت کنترل خونریزی وجود دارد

  • سلام خسته نباشید من ۱۹ سالمه باید بگم که ورزش میکنم مصرف پروتئین و آبم بالاس و چند وقتی هست هر ۲ روز معدم کار میکنه لازمه دکتر برم یا شربت لاکتوز استفاده کنم ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر قوام مدفوع سفت نیست و دفع راحتی دارید فعلا اقدامی نیاز ندارد

      پاسخ
  • درود بر شما
    قبل از هر حرفی باید بگم که من پزشک نیستم و با توجه به داشتن حدود ۲۰ سال مشگل یبوست خودم و خواهرم و مرحوم پدرم که میشه گفت ژنتیکی هست،متاسفانه بیشترین و بدترین و سخت ترین حالت هارو با وحشتناک ترین دردهایی که بیهوش باعث بیمارستان رفتنم شده تجربه کردم و رکورد دارم ، خواستم چند نکته مهم رو بگم : اول اینکه با توجه به گزشت ۵ روز از آخرین دفعی که داشتی بدون معطلی با شیاف گلیسیرین شروع کن ( جسارتا میبخشید اگر مستقیم اشاره میکنم چون این وضعیت اصلا خوب نیست و هر ساعت که بگزره و دفع نداشته باشی بشدت خطرناکه) و قبل از دفع کاملا مسیر رکتوم تا مخرج رو چرب کنید که دچار شقاق نشه وگرنه شروع مصیبته و امیدوارم که با همین کار مشگلتون برطرف بشه و هیچ وقت نزارید به این مرحله برسه .
    تندرست باشید🙋‍♂️

    پاسخ
    • پسر من ۱۳ سالشه و گاهی دو هفته یبار هم دفع نداره داروها هم امتحان کردیم حتی شیاف گلیسیرین هم خیلی وقتها اثر نداره واقعا نمیدونم چیکار کنم

      پاسخ
      • سلام
        با توجه به شدت یبوست لطفا از خوددرمانی بپرهیزید و توصیه من اینه به فوق تخصص گوارش اطفال مراجعه کنید

  • سلام من نزدیک چند سال است که یبوست مزمن دارم الان هم به مدت سه ماه میشه که نارسایی کلیه پیدا کردم که دکتر واسم سیلاکس بعد قرص بیزاکودیل تجویز کرد که اثری نداشته دوباره شیاف بیزاکودیل نوشت که بعد۳بار مصرف دیگه تأثیر زیادی ندارد لطفاً راهنمایی کنید که چه داروی قویتر است که مصرف کنم؟دمنوش سنا و گل محمدی هم خوردم تاثیری ندارد.ناگفته نماند که شربت متادون هم مصرف میکنم.

    پاسخ
    • سلام
      شیاف گلیسیرین به طور موقت میتوانید مثل بیزاکودیل مصرف کنید
      درصورت عدم بهبود به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام و ادب، یک سوال دارم، ممنون میشم اگه من رو راهنمایی کنید، مادرم نود سال سن دارد، والان یک ماه است، که اذیت میشه و یبوست حاد دارد و ده بار به پزشک رفتند ولی معده هر ده روز کار میکنه، و دچار نفخ معده شدید میشه،

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من پنچ روز است که دفع نداشتم بخاطر امتحان هام مجبورم یک جا بشینم و کمتر تحرک داشته باشم ولی از دو روز قبل هم پیاده روی کردم هم سعی کردم تحرکمو بیشتر کنم ولی باز فایده ای نداشته ۲۶سالمه
    شکمم ورم داره و سنگین شدم میشه راهنمای کنید؟

    پاسخ
  • سلام، من ۱۶ سالمه دو ساله یبوست شدید دارم، اذیت میشم و بخاطرش نمیتونم زیاد جایی برم مثلا سفر
    دل درد زیاد دارم پ قرص سی لاکس اثری نداره و بیزاکودیل هم گاهی اثر داره.
    قوی تر از اینا کدومه که من استفاده کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به عدم بهبودی با داروهای فوق ، جهت معاینه به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر راستش من بخاطر مشکل استرس و افسردگی دکتر برای من قرص اس سیتالوپرام و مونتیدیل و الانزاپین و دمیترون دادن که دو هفتس مصرف میکنم و دچار یبوست و کمر دردشدم ، الان راهنمایی شما به من چیه ؟

    پاسخ
    • سلام
      مصرف مایعات زیاد، سبزیجات، برگه آلو و انجیر
      آب ولرم اول صبح به صورت ناشتا
      در صورت عدم بهبودی با پزشک معالجتون مشورت کنید

      پاسخ
  • درود بر شما
    من پیوند کلیه انجام دادم و اب و مایعات فراوان هم می نوشم ولی متاسفانه یبوست دارم ،چکار کنم.چه دارویی مصرف کنم که برای کلیه پیوندی مضر نباشه.
    اخه به ما گفتن نباید اسهال بشید و عوارض هر کدام از قرص ها یکیش اسهاله متاسفانه

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بهتره در ابتدا تغذیه صحیح مثل گنجاندن روغن زیتون، انجیر خشک و آلو و سبزیجات در رژیم غذایی بهره ببرید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من الان تقریبا دوسال میشه ک یبوست مزمن دارم وتا حالاچندین بار به دکتر مراجعه کردم و هر بار انواع داروهارو واسم تجویز کردن حتی اون اوایل قبل از مراجعه به دکتر خودم از داروخانه یه سری دارو گرفتم به پیشنهاد دوستم به عطاری رفتم چن نوع داروگیاهی هم گرفتم ولی هیچ کدوم ج قطعی واسم نداشتن و هر دارو ک مصرف کردم بعد یه مدت انگار ک بدنم به اون دارو عادت کنه و دیگ تاثیری نداشت واقعا دیگ نمیدونم ک چکار کنم ممنون میشم ک راهنمایی ام کنید

    پاسخ
    • سلام
      در ابتدا باید رژیم‌غذایی اصلاح شود
      گنجاندن مایعات فراوان، فیبر، انجیر خشک، آلو و روغن زیتون کمک کننده هست
      در صورت عدم بهبود تیاز به بررسی بیشتر و مراجعه به فوق تخصص گوارش می باشد

      پاسخ
  • سلام پدر من یبوست خیلی شدید داره روی این موضوع هم خیلی خیلی حساس در هفته حداقل سه بار میریم دکتر همشون هم داروهاشون یا لاکتوز یا بیزاکودیل پودر پیدرولاکس چند تا قرص هم میخوره ولی باز میگه کار نکرد واقعا ممنون میشم. کمک کنید کلونوسکوپی هم انجام داده پلیپ هم داشت برداشته به دادمون برسید و نجاتمون بدید ممنون

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید بنده چند ساله تیروئدکم کار دارم یبوست شدید هم دارم لطفاً راهنمایی کنید

      پاسخ
      • سلام
        کم کاری تیرویید درمان شده و عدد tsh در رنج نرمال هست؟

    • سلام
      چند سالشون هست ? سابقه مشکلات تیروییدی نداشتن؟

      پاسخ
  • سلام من قرص اعصاب افسردگی میخورم یبوست دارم بعصی وقتا قرص سی لاکس وبعضی وقتاقرص بیزاکودیل میخورم اگه هم اب زیادبخورم تندبایدبرم دستشویی چون ادرارم زیاده راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      نام قرص افسردکی که مصرف میکنید رو ذکر کنید
      زیرا برخی داروهای ضد افسردگی سبب یبوستومیشوند

      پاسخ
  • ببخشید من یبوست داشتم رفتم دکتر برام پودر pborn و کپسول رگفلور نوشت ده روزه اینا رو میخورم مدفوعم خیلی سفت و خشک شده و نفخ خیلی شدیدی گرفتم چیکار کنم دارو ها رو ادامه بدم؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر بهتون نساخته قطع کنین و شربت مگنی میلک هر ۱۲ ساعت یک قاشق جایگزین کنین

      پاسخ
  • با سلام خدمت دکتر
    من دیروز غروب موقع رفتم دسشویی برای بار اول دیدم مدفوع ام خونی است استرس گرفتم ترسناک بود برام برا بار اول و درد و چیزی هم ندارم از بلندکردن چیز سنگین میشه باشه ؟

    پاسخ
    • من نزدیک ده روز یهویی یبوست گرفتم سیلاکس خوردم برگ ثنا گل محمدی چرا جواب نمیده شکمم اونجوری که باید کار کنه نمیکنه چیکار باید کنم تا

      پاسخ
      • سلام
        چند سالتون هست؟ داروی خاصی مصرف نمیکنین؟

    • سلام
      خیر از بلند کردن جسم سنگین نمیشه
      اگر مجدد رخ داد یا اسهال و دل درد داشتین به فوق" تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ