روش‌های درمان آنفولانزا و نحوه درمان سریع آنفولانزا در خانه

از آن‌جایی که آنفولانزا، یکی از بیماری‌های رایج فصول سرد سال است، موضوع درمان آنفولانزا اهمیت ویژه‌ای دارد. آنفولانزا یک بیماری تنفسی مسری است که توسط ویروسی به همین نام، ایجاد می‌شود. این بیماری، معمولا با علائمی همچون تب، سرفه، گلودرد، درد عضلات و خستگی همراه است. درمان آنفولانزا، با مراجعه به پزشک و مصرف داروهای ضدویروسی و داروهای ضد آنفولانزا، راحت‌تر است. گرچه استراحت کافی و نوشیدن مایعات هم نقش مهمی در درمان آنفولانزا، دارند. در ادامه این مطلب از مجله پزشکی و سلامت دکتردکتر، همه چیز را درباره روش‌های مختلف درمان آنفولانزا، مخصوصا درمان آنفولانزا در خانه و روش‌های گیاهی موثر، بررسی کرده‌ایم.

مطالعه این مطلب، 5 دقیقه طول خواهد کشید.

درانتها اگر سوالی درباره درمان سریع آنفولانزا یا راهکارهای درمان سنتی آنفولانزا داشتید، در قسمت نظرات بنویسید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر، پاسخ دهد.

درمان پزشکی آنفولانزا

ساده‌ترین روش برای درمان آنفولانزا، روی آوردن به درمان پزشکی است. داروهایی که توسط پزشک تجویز می‌شوند، با توجه به علائم فرد و میزان شدت بیماری او تعیین می‌شوند. داروهای آنفولانزا، اکثر ضد تب هستند و تاثیر زیادی روی دمای بدن بیمار می‌گذارند. داروهای ضد احتقان ببینی، ضد سرفه و ضد ویروسی نیزاز دیگر داروهای تجویز شده توسط پزشک هستند.

توجه داشته باشید که شاید بتوان نوع خفیفی از بیماری آنفولانزا را در منزل درمان کرد، اما برای درمان آنفولانزا جدید، مراجعه به پزشک الزامی است. برهمین‌اساس، یک‌سری دارو‌های ضد ویروسی برای درمان آنفولانزا، معرفی می‌کنیم. اما فراموش نکنید که مصرف تمامی دارو‌های ضد آنفولانزا، باید با مشورت پزشک انجام شود. ضمنا برای تاثیرگذاری بیشتر درمان‌های دارویی آنفولانزا، باید آنها را ظرف ۴۸ ساعت پس از بروز علائم مصرف کنید. برخی از این دارو‌ها، علائم را کنترل می‌کنند و مانع از شدت یافتن بیماری، می‌شوند.

درمان دارویی آنفولانزا همراه با استراحت در منزل

درمان دارویی آنفولانزا

آنفولانزا معمولا با استراحت و نوشیدن مایعات زیاد درعرض چند روز تا یک هفته بهبود پیدا می‌کند. بااین‌حال، در برخی موارد مثل ابتلا به انفولانزای جدید، ممکن است نیاز باشد برای تسکین علائم و کوتاه شدن دوره بیماری، از داروهای ضد ویروسی استفاده کنید. در جدول زیر خلاصه‌ای از درمان‌های دارویی آنفولانزا ارائه شده است:

داروموارد مصرفعوارض جانبی
اوسلتامیویر (تامیفلو)بزرگسالان و کودکان 1 ساله و بالاترحالت تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد
زانامیویر (رلنزا)بزرگسالان و کودکان 7 ساله و بالاترتهوع، استفراغ، اسهال
پرامانتادین (Symmetrel)بزرگسالان و کودکان 1 ساله و بالاتربی‌خوابی، سرگیجه، تهوع، استفراغ

اما داروهای دیگری که ممکن است برای درمان سریع آنفولانزا تجویز شوند، شامل موارد زیر هستند:

  • استامینوفن و ایبوپروفن؛ استامینوفن و ایبوپروفن، دو داروی مسکن بدون نسخه هستند که می‌توانند برای تسکین علائم آنفولانزا مانند تب و درد استفاده شوند. مصرف این دارو‌ها، باعث تسکین درد بدن و متوقف کردن روند پیشرفت بیماری خواهد شد.
  • ضداحتقان‌ها؛ تأثیرگذاری این نوع از داروها، بیشتر برای رفع گرفتگی بینی یا کاهش فشار وارده به گوش و سینوس‌ها است. البته شاید مصرف این داروی ضد آنفولانزا با یک‌سری عوارض همراه باشد؛ به‌همین‌خاطر لازم است تا قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
  • اکسپکتورانت‌ها؛ این داروها بیشتر برای کنترل و کاهش ترشحات سینوسی تجویز می‌شوند. البته مواد شیمیایی موجود در اکسپکتورانت، می‌تواند سرفه و سردرد را هم تسکین دهد.
  • قرص‌ زینک؛ قرص زینک نقش یک کنترل‌کننده علائم را برای بیماری آنفولانزا دارد. این قرص باید در ۲۴ ساعت اولیه ابتدا به بیماری مصرف شود. ترکیبات این قرص باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کوتاه‌تر شدن دوره درمان آنفولانزا خواهد شد. افرادی که با خوردن قرص مشکل دارند، می‌توانند آن را با مواد غذایی حاوی زینک مانند گوشت قرمز، لبنیات، لوبیا و بادام جایگزین کنند.

قرص سیتریزین به‌عنوان ضد احتقان، کلداکس و قرص ایبوپروفن برای پایین آوردن تب و شربت نئوتادین برای کاهش سرفه، دیگر داروهای تجویزی برای آنفولانزا هستند.

مشاوره آنلاین دکتر گوش و حلق و بینی

درمان خانگی آنفولانزا

اولین راهکارهای مهم برای درمان آنفولانزا، استراحت و نوشیدن آب زیاد است. حتی پزشکان هم به این نکته باور دارند که با رعایت یک سری نکات ساده اما اساسی، می‌توان آنفولانزا را در خانه، درمان کرد. البته روش‌های درمان خانگی آنفولانزا، فقط این موارد نیستند و نکات دیگری هستند که به درمان آنفولانزا در خانه، کمک می‌کنند. همچنین، هزینه‌های درمان آنفولانزا در خانه به نسبت روش‌های دارویی و سنتی، کمتر است. در ادامه، روش‌های خانگی درمان آنفولانزا را بررسی می‌کنیم:

استراحت و مصرف دارو برای درمان سریع آنفولانزا

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

1. خوابیدن و استراحت کافی

بهترین دارو برای درمان آنفولانزا، استراحت و خوابیدن است. در این مدت، بدن شما در اثر ابتلا به ویروس ضعیف شده و نیاز به ریکاوری دارد. این کار نه‌ تنها برای بازیابی سلامتی، بلکه برای جلوگیری از شیوع بیماری نیز مناسب است. آمار‌ها نشان داده که بیشتر از ۸۰ درصد از مبتلایان به آنفولانزا، با استراحت درمان می‌شوند. حتی داشتن خواب و استراحت کافی در این دوران، از بروز عوارض جدی مانند ذات‌الریه جلوگیری می‌کند.

2. خوردن غذا‌های سالم

خوردن غذاهای سالم و مقوی، نقشی حیاتی در درمان آنفولانزا و سایر بیماری‌های ویروسی دارند. غذاهای سالم سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش توانایی آن در مبارزه با ویروس‌ها، کمک می‌کنند. یک رژیم غذایی مناسب، به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و می‌تواند علائم آنفولانزا مانند تب و درد را تسکین دهد. برخی از بهترین غذاها در طول آنفولانزا عبارتنداز:

  • سوپ مرغ؛ سوپ مرغ منبعی عالی از مایعات، الکترولیت‌ها و پروتئین است که می‌تواند به تسکین علائم آنفولانزا و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
  • مصرف ماست؛ ماست سرشار از پروبیوتیک‌ها است که به سلامت روده و سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • میوه‌ها و سبزیجات؛ میوه‌ها و سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با ویروس‌ها کمک می‌کنند.
  • غذاهای سرشار از ویتامین C؛ مصرف ویتامین C نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با ویروس‌ها کمک می‌کند. برای درمان آنفولانزا در خانه باید به میزان کافی مرکبات، فلفل دلمه‌ای، کیوی و گوجه فرنگی که منابع خوبی از ویتامین C هستند، مصرف کنید.
  • غذاهای سرشار از روی؛ روی نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن و تسریع روند بهبودی کمک می‌کند. گوشت قرمز، مرغ، حبوبات و آجیل منابع خوبی از روی هستند.

در دوران بیماری، از خوردن غذاهای پرادویه، سرخ‌کرده و فست فود، پرهیز کنید.

درمان خانگی آنفولانزا با استفاده از خوردن غذا‌های سالم

3. تسکین سرفه با عسل

یکی از رایج‌ترین علائم آنفولانزا، سرفه‌های شدید و پی‌در‌پی و گلودرد است. برای رفع چنین مشکلی، می‌توانید مقداری عسل طبیعی را در داخل چای داغ حل کرده و میل کنید. این کار بدن را هیدراته کرده و سرفه‌های شبانه را که از علائم اصلی آنفولانزا است، کاهش می‌دهد. البته فراموش نکنید که مصرف عسل، برای کودکان زیر یک سال به‌هیچ‌وجه، توصیه نمی‌شود.

4. هیدراته ماندن بدن

یکی از رایج‌ترین علائم آنفولانزا، تب است که باعث عرق کردن و کم شدن آب بدن می‌شود. حتی برخی از بیماران دچار اسهال و استفراغ هم می‌شوند. این دو موضوع، باعث می‌شوند تا بدن شما مایعات زیادی را از دست بدهد. پس برای جبران آب بدن و هیدراته شدن، باید مایعات زیادی بنوشید. بهترین گزینه برای هیدراته کردن بدن آب است؛ ولی نوشیدن دمنوش‌های گیاهی هم می‌تواند در این دوران مؤثر باشد. البته فراموش نکنید که نوشیدنی مصرفی شما، نباید حاوی کافئین و الکل باشد.

5. استفاده از بخور

بخور یک روش سنتی و خانگی، برای تسکین علائم آنفولانزا مانند سرفه، احتقان و گلودرد است. بخور با مرطوب کردن مجاری تنفسی، به رقیق شدن مخاط و خروج آسان‌تر آن از بدن، کمک می‌کند. از طرفی دیگر با استفاده از بخور، التهاب و تورم موجود در بینی و ریه تسکین می‌یابد. برای این کار، یک قابلمه آب را بجوشانید و سپس یک حوله را روی سر خود و قابلمه قرار دهید و به‌ مدت 10 تا 15 دقیقه، بخار آب را استنشاق کنید.

6. غرغره کردن محلول آب و نمک

این روش، از قدیمی‌ترین و مؤثرترین شیوه‌های درمان آنفولانزا در خانه است. غرغره کردن محلول آب و نمک، باعث تسکین گلو درد شده و به خروج یا حذف مخاط از بدن کمک می‌کند. برای درست کردن این محلول، باید ابتدا آب را جوشانده و سپس اجازه دهید تا سرد شود. سپس نصف قاشق چای‌خوری نمک را در لیوان حل کرده و محلول را به مدت چند ثانیه، در داخل دهان غرغره کنید. از سرکه سیب یا گلاب هم می‌توان به جای نمک، استفاده کرد. با‌ این تفاوت که نسبت آب به سرکه یا گلاب، باید ۵ به ۱ باشد. برای گرفتن نتیجه بهتر، باید روزانه حداقل ۲ یا ۳ بار این کار را تکرار کنید.

غرغره کردن محلول آب و نمک از روش های درمان آنفولانزا

درمان آنفولانزا با طب سنتی

در طب سنتی، از گیاهان دارویی، رژیم غذایی و سایر روش‌های طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تسکین علائم بیماری، استفاده می‌شود. بعضی از گیاهان دارویی، اثرات مثبتی در بهبود علائم آنفولانزا دارند. نکته جالبی که وجود دارد این است که برخی از این پزشکان، مورد تایید منابع مهم پزشکی قرار گرفتهاند. برخی از روش‌های درمان آنفولانزا با طب سنتی شامل موارد زیر است:

1. استفاده از گیاه پلارگونیوم

یکی از روش‌های درمان گیاهی آنفولانزا، استفاده از عصاره پلارگونیوم است. عصاره این گیاه، نقش مهمی در درمان عفونت‌های تنفسی، گلودرد و کاهش علائم آنفولانزا دارد. عصاره ریشه پلارگونیوم، از طریق تقطیر به دست می‌آید و در درمان سرفه و علائم و کاهش مدت آنفولانزا، تاثیر زیادی دارد. پلارگونیوم به درمان عفونت‌های تنفسی نیز، کمک می‌کند.

2. مصرف سیر

برای افرادی که به دنبال درمان سنتی آنفولانزا هستند، بهترین گزینه استفاده از سیر است. سیر، نقش مهمی در سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن دارد. مصرف سیر به بدن در مبارزه با میکروب‌ها و تقویت عملکرد گلبول‌های سفید در مواجهه با آنفولانزا، کمک می‌کند. عصاره سیر برای درمان و پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا نیز، مؤثر است.

3. استفاده از دمنوش‌های گیاهی

مصرف دمنوش گیاهان، از دو جهت برای بدن فرد مبتلا به آنفولانزا مفید است. در وهله اول، نوشیدن دمنوش می‌تواند بخشی از کم‌آبی بدن را جبران کند. ازطرف دیگر هم خواص دمنوش، باعث پاکسازی و تقویت بدن می‌شود. برای مثال، دمنوش پونه، تأثیر زیادی در رفع گرفتگی بینی، آبریزش، سرفه و دیگر مشکلات ناشی از آنفولانزا دارد. از خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی زنجبیل هم می‌توان برای درمان درد گلو یا گرفتگی بینی، استفاده کرد.

درمان آنفولانزا با دمنوش های خانگی همچون عسل و زنجبیل

درمان سریع آنفولانزا

بهترین و سریع‌ترین روش درمان آنفولانزا در خانه، استراحت در منزل و نوشیدن مایعات است. رعایت رژیم غذایی مناسب و استفاده از روش‌های درمان خانگی هم می‌تواند طول مدت درمان را کاهش دهد. البته درنظر داشته باشید که هیچ درمان قطعی برای آنفولانزا وجود ندارد، اما روش‌هایی برای تسریع روند بهبودی و تسکین علائم، وجود دارد. اگر علائم بیماری در فرد شدید باشد، استفاده از داروهای ضدویروسی می‌تواند به کوتاه شدن دوره بیماری و درمان سریع آنفولانزا کمک کنند. این داروها باید در عرض 48 ساعت از شروع علائم و تحت نظر پزشک مصرف شوند.

درمان آنفولانزا چند روز طول می‌کشد؟

ویروس آنفولانزا، در ابتدا یک روز دوره نهفتگی دارد و بعد از آن، درمان آنفولانزا در خانه بین 3 تا 4 روز، طول خواهد کشید. البته با توجه به این که آنفولانزا بیشتر در فصول سرد سال رخ می‌دهد، ممکن است کمی بیشتر، طول بکشد. هر چند که اگر بدن مقاومی داشته باشید، با استفاده از یک‌سری از روش‌های خانگی، می‌توان درمان سریع آنفولانزا را محقق کرد. در مجموع، مصرف داروهای ضد ویروسی، استراحت، نوشیدن مایعات و مصرف داروهای ضد آنفولانزا کمک بزرگی به درمان آنفولانزا می‌کنند.
برای درمان آنفولانزا و گرفتن مشاوره پزشکی در این رابطه، می‌توانید از سامانه دکتردکتر، برای پیدا کردن بهترین پزشکان گوش، حلق و بینی استفاده کنید.

منبع:

cdc.gov

سوالات متداول درمان آنفولانزا

[elementor-template id=”88932″]

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر