جراحی برداشتن کیسه صفرا، که به عنوان کوله سیستکتومی نیز شناخته می شود، یک روش بسیار رایج است. کیسه صفرا اندامی کوچک و کیسه مانند در قسمت بالای سمت راست شکم است و صفرا را ذخیره می کند، صفرا مایعی است که توسط کبد تولید می شود و به تجزیه غذاهای چرب کمک می کند. شما نیازی به کیسه صفرا ندارید، بنابراین در صورت بروز هر گونه مشکلی با کیسه صفرا، جراحی برای خارج کردن آن توصیه می شود.
محتوای پزشکی این مطلب توسط دکتر لیلا بهادرزاده فلوشیپ جراحی پستان در شهر یزد مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.
چرا باید کیسه صفرا برداشته شود؟
معمولاً در صورت داشتن سنگ کیسه صفرا، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا انجام می شود. این سنگ ها سنگ های کوچکی هستند که در نتیجه عدم تعادل در مواد تشکیل دهنده صفرا می توانند در کیسه صفرا ایجاد شوند. سنگ های صفراوی اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کنند و ممکن است متوجه نباشید که آنها را دارید، اما گاهی اوقات می توانند جریان صفرا را مسدود کرده و کیسه صفرا (کوله سیستیت حاد) یا پانکراس (پانکراتیت حاد) را تحریک کنند.
این وضعیت می تواند علائمی مانند:
- شکم درد ناگهانی و شدید
- احساس بیمار بودن
- زرد شدن پوست و سفیدی چشم (یرقان)
جراحی برای برداشتن کیسه صفرا در اکثر موارد مؤثرترین درمان است.
در حین جراحی برداشتن کیسه صفرا چه اتفاقی می افتد؟
2 راه اصلی برای برداشتن کیسه صفرا وجود دارد.
- کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی (سوراخ کلید) – چندین برش کوچک در شکم ایجاد می شود و از ابزارهای جراحی ظریف برای دسترسی و برداشتن کیسه صفرا استفاده می شود.
- کوله سیستکتومی باز – یک برش بزرگتر در شکم برای دسترسی و برداشتن کیسه صفرا ایجاد می شود.
جراحی لاپاروسکوپی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا می توانید زودتر از بیمارستان خارج شوید، سریع تر بهبود پیدا کنید و زخم های کوچکتری نسبت به روش باز در بدن باقی بماند. هر دو روش تحت بیهوشی عمومی انجام می شوند، به این معنی که شما در طول عمل در خواب خواهید بود و در حین انجام آن هیچ دردی احساس نمی کنید.
بهبودی پس از جراحی برداشتن کیسه صفرا
معمولاً بهبودی پس از جراحی لاپاروسکوپی برای برداشتن کیسه صفرا زمان زیادی نمی برد. اکثر افراد می توانند همان روز یا صبح روز بعد بیمارستان را ترک کنند. احتمالاً می توانید در عرض 2 هفته به بیشتر فعالیت های عادی خود بازگردید. بهبودی پس از جراحی باز بیشتر طول می کشد. ممکن است لازم باشد 3 تا 5 روز در بیمارستان بمانید و ممکن است 6 تا 8 هفته طول بکشد تا به حالت عادی برگردید.
زندگی بدون کیسه صفرا
شما می توانید بدون کیسه صفرا یک زندگی کاملا طبیعی داشته باشید. کبد شما همچنان صفرای کافی برای هضم غذای شما تولید می کند، اما به جای اینکه در کیسه صفرا ذخیره شود، به طور مداوم به سیستم گوارش شما می چکد. ممکن است قبل از جراحی به شما توصیه شده باشد که رژیم غذایی خاصی داشته باشید، اما بعد از آن نیازی به ادامه این رژیم نیست.
در عوض، شما باید یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. برخی از افراد پس از جراحی مشکلاتی مانند نفخ یا اسهال را تجربه می کنند، اگرچه این وضعیت معمولاً در عرض چند هفته بهبود می یابد. اگر متوجه شدید که برخی غذاها یا نوشیدنی ها باعث ایجاد این علائم می شوند، ممکن است بخواهید در آینده از آنها اجتناب کنید.
خطرات جراحی برداشتن کیسه صفرا
جراحی برداشتن کیسه صفرا یک روش بی خطر در نظر گرفته می شود، اما مانند هر نوع جراحی، خطر عوارض نیز وجود دارد. عوارض احتمالی عبارتند از:
- عفونت زخم
- نشت صفرا به داخل شکم
- آسیب به یکی از منافذ (مجاری) که صفرا را از کبد خارج می کند
- لخته شدن خون
گفتنی است که باید قبل از عمل با جراح خود در مورد مزایا و خطرات جراحی صحبت کنید.
همچنین باید گفت که در هفته های منتهی به جراحی برداشتن کیسه صفرا (کوله سیستکتومی) باید ارزیابی قبل از عمل را در بیمارستان انجام دهید. در طول این قرار ملاقات ممکن است برای اطمینان از آمادگی برای جراحی و تعیین اینکه آیا روش لاپاروسکوپی یا باز برای شما مناسب است، آزمایش خون و یک بررسی سلامت عمومی انجام دهید.
شما می توانید در مورد هر گونه نگرانی با پزشک خود صحبت کنید. همچنین به شما در مورد کارهایی که می توانید برای کاهش خطر مشکلات بعد از جراحی انجام دهید، مانند ترک سیگار توصیه می شود. به شما گفته می شود که چه زمانی باید قبل از عمل از خوردن و آشامیدن خودداری کنید، این امر معمولاً از شب قبل خواهد بود.
انواع جراحی برداشتن کیسه صفرا
2 روش اصلی برای انجام جراحی برداشتن کیسه صفرا وجود دارد:
جراحی لاپاراسکوپی ( سوراخ کلید) : برش های کوچک در شکم برای دسترسی و برداشتن کیسه صفرا ایجاد می شود.
جراحی باز – یک برش بزرگتر در شکم برای دسترسی و برداشتن کیسه صفرا ایجاد می شود هر دو روش تحت بیهوشی عمومی (جایی که شما در خواب هستید) انجام می شود و هر دو به یک اندازه موثر هستند. اما جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا معمولاً بیشتر انجام می شود زیرا می توانید زودتر از بیمارستان خارج شوید و سریع تر بهبود پیدا کنید.
جراحی لاپاراسکوپی ( سوراخ کلید)
در حین جراحی برداشتن کیسه صفرا در روش لاپاروسکوپی: یک برش کوچک (حدود 2 تا 3 سانتی متر) ایجاد می شود و 2 یا 3 برش کوچکتر (حدود 1 سانتی متر یا کمتر) در سمت راست شکم ایجاد می شود (گاهی اوقات ممکن است فقط 1 برش ایجاد شود) یک لوله کوچک در 1 برش وارد می شود و گاز دی اکسید کربن به شکم پمپ می شود و شکم را باد می کند تا جراح راحت تر به کیسه صفرا دسترسی پیدا کند.
یک لاپاروسکوپ (تلسکوپی بلند و نازک با نور و دوربین در انتهای آن) از طریق برش بزرگتر وارد میشود که به جراح اجازه میدهد داخل شکم را روی یک مانیتور ببیند. ابزارهای جراحی ویژه از طریق برش های دیگر وارد می شوند و برای برداشتن کیسه صفرا استفاده می شوند.
گاز از شکم خارج می شود و برش ها با بخیه بسته و با پانسمان پوشانده می شوند. معمولاً می توانید در همان روز یا بعداً به خانه بروید. بهبودی معمولاً حدود 2 هفته طول می کشد.
جراحی باز
اگر نمی توانید جراحی لاپاراسکوپی کلید انجام دهید، ممکن است یک روش باز توصیه شود. به عنوان مثال، به این دلیل که بافت اسکار زیادی از جراحی قبلی روی شکم خود دارید این جراحی توصیه شود. همچنین اگر جراح نتواند کیسه صفرا شما را به وضوح ببیند یا آن را با خیال راحت خارج کند، گاهی اوقات لازم است که روش لاپاراسکوپی را به روشی باز در طول عمل تبدیل کنید.
جراح می تواند توضیح دهد که چرا فکر می کند روش باز برای شما بهترین است. اگر قرار است جراحی سوراخ کلید (لاپاراسکوپی) انجام دهید، باید از قبل در مورد خطر تبدیل آن به یک روش باز صحبت شود.
در حین جراحی برداشتن کیسه صفرا در روش باز: یک برش بزرگتر (حدود 10 تا 20 سانتی متر) در شکم، زیر دنده های شما ایجاد می شود. از ابزارهای جراحی برای برداشتن کیسه صفرا استفاده می شود برش با بخیه بسته می شود و با یک پانسمان پوشانده می شود معمولاً باید چند روز بعد در بیمارستان بمانید. بهبودی معمولاً 6 تا 8 هفته طول می کشد.
بهبودی پس از جراحی برداشتن کیسه صفرا
مدت زمان بهبودی پس از جراحی برداشتن کیسه صفرا (کوله سیستکتومی) بستگی به این دارد که آیا روش لاپاروسکوپی (سوراخ کلید) یا باز انجام داده اید. اکثر افرادی که جراحی لاپاراسکوپی انجام می دهند می توانند در همان روز عمل از بیمارستان خارج شوند.
اگر کار پشت میزی دارید، معمولاً حدود 2 هفته طول می کشد تا به فعالیت های عادی خود بازگردید، و اگر کار یدی بیشتری دارید، بیشتر طول می کشد. پس از جراحی باز، معمولاً باید 3 تا 5 روز در بیمارستان بمانید و زمان بهبودی شما طولانی تر خواهد بود. حدود 3 تا 4 هفته طول می کشد تا به فعالیت های عادی خود بازگردید، و 6 تا 8 هفته در صورتی که کار دستی بیشتری دارید، طول می کشد.
در هر صورت، باید ترتیبی دهید که شخصی شما را از بیمارستان به خانه برساند. همچنین اگر در همان روز عمل به خانه رفتید، شخصی باید حداقل 24 ساعت در کنار شما بماند، زیرا ممکن است هنوز اثرات داروی بیهوشی را احساس کنید.
عوارض جراحی برداشتن کیسه صفرا
شما می توانید بدون کیسه صفرا به طور کاملا طبیعی زندگی کنید، بنابراین معمولاً هیچ اثر طولانی مدتی از جراحی برداشتن کیسه صفرا وجود ندارد. عوارض جانبی موقت می تواند شامل موارد زیر باشد:
- زخم های متورم، کبودی و دردناکی – این باید در عرض چند روز بهبود یابد. مسکن های معمولی مانند پاراستامول ممکن است به کاهش ناراحتی کمک کند.
- احساس تهوع – ممکن است در نتیجه داروی بیهوشی یا مسکنی که به شما داده شده است احساس بیماری کنید، اما باید به سرعت برطرف شود.
- درد در شکم و شانه – این نتیجه گازی است که برای باد کردن شکم شما استفاده می شود و باید بعد از چند روز از بین برود. برای تسکین ناراحتی می توان از مسکن استفاده کرد.
- نفخ و اسهال – این امر می تواند چند هفته طول بکشد. خوردن مواد غذایی با فیبر بالا مانند میوه، سبزیجات، برنج قهوه ای و نان سبوس دار می تواند به سفت شدن مدفوع کمک کند و پزشک عمومی نیز ممکن است بتواند دارویی برای کمک به شما تجویز کند. این عوارض جانبی کاملاً طبیعی هستند و معمولاً جای نگرانی ندارند.
مراقبت از زخم ها بعد از جراحی
در بسیاری از موارد، از بخیه های قابل حل برای بستن زخم ها استفاده می شود. این بخیه ها باید طی یک یا دو هفته به خودی خود ناپدید شوند. اگر از بخیه های غیر قابل حل استفاده می شود، معمولاً باید بعد از 7 تا 10 روز توسط یک پرستار در جراحی آنها را بکشید.
قبل از اینکه بیمارستان را ترک کنید برای این کار به شما وقت ملاقات داده می شود. به شما گفته می شود که چگونه از زخم و بخیه های خود مراقبت کنید، از جمله اینکه چه مدت پانسمان باید روی آن بماند، چه زمانی باید تعویض شود و چه زمانی می توانید شروع به دوش گرفتن یا حمام کنید.
در جایی که بریدگی ها در شکم ایجاد شده، جای زخم وجود خواهد داشت. احتمالاً در ابتدا قرمز و واضح خواهند بود، اما باید به مرور زمان محو شوند.
جراح می تواند در مورد اینکه چه زمانی می توانید به فعالیت های عادی خود بازگردید، توصیه های خاصی به شما بدهد. به طور کلی، پس از جراحی لاپاراسکوپی می توانید:
- فوراً یک رژیم غذایی معمولی داشته باشید – حتی اگر قبل از عمل به شما توصیه شده بود از مصرف برخی غذاها اجتناب کنید، می توانید به رژیم غذایی عادی بازگردید، اگرچه باید سعی کنید یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
- ورزش های ملایم مانند پیاده روی را انجام دهید – اما مراقب باشید که خیلی زود به خودتان فشار نیاورید و از جراح یا پزشک خود برای بازگشت به ورزش های شدیدتر راهنمایی بخواهید.
- بعد از یک هفته یا بیشتر رانندگی کنید – اما ابتدا مطمئن شوید که می توانید کمربند ایمنی را ببندید و بدون احساس ناراحتی توقف اضطراری را تمرین کنید.
- به محض اینکه احساس راحتی کردید، رابطه جنسی داشته باشید – اما سعی کنید تا زمانی که زخم های خود بهبود نیافته اند، وزن خود را روی آن ها قرار ندهید.
بسته به اینکه شغل شما شامل چه چیزی می شود، پس از 7 تا 14 روز به سر کار خود بازگردید بازگشت به این فعالیت ها پس از جراحی باز کردن کیسه صفرا ممکن است کمی بیشتر طول بکشد. به عنوان مثال، ممکن است برای حدود 6 تا 8 هفته نتوانید رانندگی کنید یا به سر کار بازگردید.
چه زمانی باید مشاوره پزشکی دریافت کنید؟
در صورت تجربه موراد زیر با پزشک تماس بگیرید:
برای دریافت نوبت پزشک متخصص آنلاین می توانید به سایت دکتردکتر سامانه نوبت دهی اینترنی پزشکان مراجعه کنید.
- بازگشت علائم اولیه
- درد شدید، بیش از حد یا فزاینده
- درجه حرارت بالا (تب)
- احساس بیماری یا استفراغ مداوم
- افزایش تورم، قرمزی یا ترشح از زخم
- زرد شدن پوست و سفیدی چشم (یرقان)
- ادرار تیره و مدفوع کم رنگ یا مدفوع زرد
این مشکلات می تواند نشانه ای از عارضه جراحی برداشتن کیسه صفرا باشد.
برداشتن کیسه صفرا (کوله سیستکتومی) یک روش نسبتاً ایمن در نظر گرفته میشود، اما مانند همه عملها خطر کمی برای عوارض وجود دارد. عفونت برخی افراد پس از برداشتن کیسه صفرا دچار زخم یا عفونت داخلی می شوند. علائم عفونت احتمالی شامل افزایش درد، تورم یا قرمزی و نشت چرک از زخم است. در صورت بروز این علائم به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است به یک دوره کوتاه آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.
خون ریزی
خون ریزی ممکن است بعد از عمل رخ دهد، اگرچه این اتفاق نادر است. اگر اتفاق افتاد، ممکن است برای متوقف کردن آن نیاز به عملیات بیشتری داشته باشید.
نشت صفرا
هنگامی که کیسه صفرا برداشته می شود، از گیره های مخصوص برای مهر و موم کردن لوله ای که کیسه صفرا را به مجرای صفراوی اصلی متصل می کند، استفاده می شود. اما مایع صفرا ممکن است گهگاه پس از برداشتن کیسه صفرا به داخل شکم (شکم) نشت کند. علائم نشت صفرا شامل درد شکم، احساس بیماری، تب و شکم متورم است.
گاهی اوقات این مایع می تواند تخلیه شود. گاهی اوقات برای تخلیه صفرا و شستن داخل شکم نیاز به عمل جراحی است. نشت صفرا در حدود 1 درصد موارد رخ می دهد.
آسیب مجرای صفراوی
مجرای صفراوی ممکن است در حین برداشتن کیسه صفرا آسیب ببیند. اگر این اتفاق در حین جراحی رخ دهد، ممکن است فوراً بتوان آن را ترمیم کرد. در برخی موارد، پس از عمل اصلی به جراحی بیشتری نیاز است.
آسیب به روده و عروق خونی
ابزارهای جراحی که برای برداشتن کیسه صفرا استفاده میشوند میتوانند به ساختارهای اطراف مانند روده و رگهای خونی آسیب برسانند. این نوع آسیب نادر است و معمولاً در زمان عمل قابل ترمیم است اما گاهی اوقات نیاز به عمل بیشتری است.
ترومبوز ورید عمقی
برخی از افراد در معرض خطر بیشتری برای ایجاد لخته های خون پس از جراحی هستند. این به عنوان ترومبوز ورید عمقی DVT شناخته می شود و معمولاً در ورید پا رخ می دهد. این وضعیت می تواند جدی باشد زیرا لخته می تواند در سراسر بدن حرکت کند و می تواند جریان خون را به ریه ها مسدود کند (آمبولی ریه). ممکن است برای جلوگیری از این اتفاق، جورابهای خاصی مانند جوراب فشاری ترومبوز ورید عمقی DVT به شما داده میشود تا بعد از عمل بپوشید. در مقاله جوراب واریس چیست بیشتر در مورد کاربردهای این جوراب توضیح دادهایم.
خطرات ناشی از بیهوشی عمومی
چندین عارضه جدی همراه با بیهوشی عمومی وجود دارد، اما این موارد بسیار نادر هستند. عوارض شامل واکنش آلرژیک و مرگ است. تناسب اندام و سالم بودن قبل از عمل خطر بروز هرگونه عارضه را کاهش می دهد.
سندرم پس از کوله سیستکتومی
برخی از افراد پس از جراحی علائمی مشابه علائم ناشی از سنگ کیسه صفرا را تجربه می کنند، از جمله:
- درد شکم
- سوء هاضمه
- اسهال
- زردی چشم و پوست (یرقان)
- درجه حرارت بالا (تب)
این به عنوان سندرم پس از کوله سیستکتومی (PCS) شناخته می شود. تصور می شود که این بیماری به دلیل نشت صفرا به نواحی مانند معده یا باقی ماندن سنگ های صفراوی در مجاری صفراوی باشد. در بیشتر موارد علائم خفیف و کوتاه مدت هستند، اما می توانند برای چندین ماه ادامه داشته باشند.
اگر علائم مداوم دارید، باید برای مشاوره با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است از روشی برای برداشتن سنگ های صفراوی باقیمانده یا دارویی برای تسکین علائم خود بهره مند شوید.
منبع : nhs
سلام خانم دکتر خداقوت
. من 12سال پیش عمل قلب باز انجام دادم تعویض دریچه.
الان باتوجه به اینکه سنگ کیسه صفرا دارم 1میلیگرم وکمی لجن. ایا برداشتن کیسه صفرا با توجه به مشگل قلبی که قبلا داشتم. ایجاد مشگل جدید نمیکنه؟ وایا امکان داره عمل کیسه صفرا انجام ندم وبا دارو درومانش کنم یاخیر؟
سلام
اگر سایز سنگ درحد یک میلی گرم هست با متخصص جراحی مشورت کنید تا درصورت نبود عوامل خطر و طبیعی بودن آزمایشات و سونوگرافی یک دوره درمان دارویی لحاظ کند
درمان اصلی و قطعی جراحی هست
سلام خانم دکتر خداقوت
. من 12سال پیش عمل قلب باز انجام دادم تعویض دریچه.
الان باتوجه به اینکه سنگ کیسه صفرا دارم 1میلیگرم وکمی لجن. ایا برداشتن کیسه صفرا با توجه به مشگل قلبی که قبلا داشتم. ایجاد مشگل جدید نمیکنه؟ وایا امکان داره عمل کیسه صفرا انجام ندم وبا دارو درومانش کنم یاخیر؟
سلام
اگر درحد یک میلی گرم هست با متخصص جراحی مشورت کنید تا درصورت نبود عوامل خطر یک دوره درمان دارویی لحاظ کند
درمان اصلی و قطعی جراحی هست
سلام
من یک هفته عمل کیسه صفرا انجام دادم
ولی غذا ی سوپ بخورم شکمم نفخ میکنه و درد احساس میکنم
لطفا راهنمایی کنید
آیا دارويی هست که مثل مایع صفرا عمل کنه تا بتونم غذاهای مثل گوشت و لبنیات مصرف کنم
سلام
بعد از جراحی و برداشتن کیسه صفرا اصولا ممنوعیت غذایی خاصی وجود نداره و علت نفخ شما برداشت صفرا نیست
سلام وقتتون بخیر
من ۵ سال پیش کیسه صفرا رو عمل لاپاروسکوپی کرده و برداشتم که دکتر گفت پر از شن و لجن هستش ولی گاهی اوقات زیر دنده راست زیر سینه ام درد میکنه گاهیاین درد مثل سوزش میمونه و خیلی کلافه کننده است
آزمایش خون دادم در مورد آنزیم کبد وپانکراس همه چی نرمال بوددکتر داخلی همرفتم
دلیل این درد چی میتونه باشه؟ آیا ممکن هستچیزی در لوله صفرا باقی مانده باشه؟
سلام ، میخواستم بدونم چه مدت بعد از برداشتن سنگ و کیسه صفرا میشه سیگار کشید ؟
لامصب اگه فکر خودت نیستی فکر خانوادت باش که باید جور مریضی تو رو بکشن
سلام
اگر مشکلات قلبی و فشارخون ندارید منعی ندارد
سلام وقتتون بخیر .من پنج ساله جراحی لاپاراسکوپی انجام دارم و کیسه صفرا مو خارج کردم بعد پنج سال دوباره درد های مشابه همون درد که کیسه صفرا سنگ داره به صورت حمله ای و در عرض نیم ساعت چهل دقیقه خوب میشه .سوالم اینه که ممکنه مجاری صفرای دوباره سنگ اورده باشه ؟ممنونم
سلام وقتتون بخیر .من پنج ساله جراحی لاپاراسکوپی انجام دارم و کیسه صفرا مو خارج کردم بعد پنج سال دوباره درد های مشباه همون درد که کیسه صفرا سنگ داره به صورت حمله ای و در عرض نیم ساعت چهل دقیقه خوب میشه .سوالم اینه که ممکنه مجاری صفرای دوباره سنگ اورده باشه ؟ممنونم
سلام
بروز سنگ مجدد بعیده
اما گاهی سنگ ریزه ها در مجاری باقی مانده از قبل میتواند علامت شوند
شما ابتدا سونوگرافی مجدد از نظر کیسه صفرا و کبد
و دیواره شکم در محل جراحی بدین
سلام وقت عالی بخیر خانم یا آقای دکتر ،من عمل لاپاراسکوپی انجام دادم و کیسه صفرامو خارج کردن که شکر خدا هیچ درد خاصی بعد ترخص شدن از بیمارستان تجربه نکردم ،و یه هفته که گذشت بخیه ها و لوله ای که در پهلوی چپ من بود خارج شد و شکر خدا هیچ دردی رو کلا در اون ی هفته تجربه نکردم ،، دو سوال داشتم ممنون میشم جواب بدین ،سوال اول این که آیا امکان داره در آینده سنگ صفرا در مجرای صفرا به وجود بیاد ،،،سوال دوم این که من چهل سالمه و بیست و پنج سالی هست که ورزش بدنسازی کار میکنم البت از پزشک هم سوال پرسیدم من الان که در روز ۱۲ هم بعد عمل جراحی هستم با وزنه جمعا چهار کیلویی ورزش انجام میدم و پرس سینه هم جمعا ده کیلو آیا مشکلی برام پیش نمیاد و در روز هم ۱ ساعتی پیاده روی دارم ،ایا میتونم وزنه ها رو سنگین تر کنم چون شکر خدا هیچ مشکلی ندارم و در آینده ایا میتونم با وزنه های سنگین تر کار کنم ،ازتون ممنون میشم جواب بدین برام خیلی مهمه
سلام
اگر در حال حاضر سنگ در مجرا نباشد دیگر تشکیل نمیشود
خیر فعلا از زدن وزنه خودداری کنید ، درسته که خداروشکر علایمی ندارین اما احتمال فتق محل جراحی هست
سلام وقت بخیر ، حین عمل دکتر گفتن به دلیل التهاب صفرا دو سوم کیسه صفرا برداشته شد و یک سوم آن رو هم برای شش ماه بعد گفتن که قراره برداشته بشه ، میخواستم بپرسم آیا چنین چیزی ممکنه پیش بیاد؟
بله عزیز ممکن است درصورت عفونت این حالت رخ دهد
سلام
روز بخیر
بنده دو ماهه کیسه صفرام رو عمل کردم
ولی هنوز زیر دنده راستم درد داره و میسوزه
نمیدونم معده ام درد داره یا جای جراحی
لطفا راهنمایی کنید
سلام
بهتر است معاینه مجدد توسط جراحتون انجام شه
درد خفیف سوزشی میتونه ناشی از جراحی باشه اما چون طول کشیده مجددا مراجعه کنید
سلام من سنگ ۳میلی دارم و دکتر گفتن باید عمل بشم
چند روز خیلی شکم درد زیادی داشتم ولی الان دردش خیلی زیاد نیست راه دیگه ای بغیر از عمل نیست نمیشه دارو مصرف کنم ؟؟
سلام
خیر درمان قطعی با وجود درد شدید جراحی هست
سلام. وقت بخیر
من دو هفته پیش عمل کیسه صفرا به روش لاپاراسکوپی انجام دادم. هر چیزی که می خورم بلافاصله بعدش کمی حالت تهوع می گیرم و زبانم هم شدید زرد و دهانم بد مزه میشه. آیا این طبیعی هست یا مشکل خاصی وجود داره ؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
سلام
اگر درد محل جراحی ، زردی ، اسهال و استفراغ ندارین بعیده که ارتباطی داشته باشه و بیشتر مسایلی مثل ریفلاکس معده مطرحه
البته این حالت چون طول کشیده باید با جراحتون در میون بزارین
با سلام
اگر بعد 20 سال کیسه صفرا را خارج کردن گذشته باشه ممکنه باعث تنگی نفس بشه؟
سلام عزیز
خیر ارتباطی ندارد
سلام من ۱۱ روزه عمل لاپاراسکوپی کیسه صفرا کردم و شبها زیر سینه ی راستم و پشت کمرم(بین دو جناق)درد میکنه تا کیسه اب گرم نزارم دردش نمیافته
طبیعیه؟؟؟تا کی ادامه داره ؟
وکی میتونم به پهلو بخوابم ؟
سلام
درد مختصر که با مسکن معمولی و گرم کردن برطرف میشه طبیعی هست
اما اگر درد مکرر یا همراه با علایم مثل تهوع و استفراغ و زردی هست باید مجددا به پزشک جراحتون مراجعه کنید
سلام خسته نباشیدمن ۲۳روز عمل کیسه صفرا کردم قرار بوده عمل لاپاراسکوپی کنه نمیدونم در حین عمل لاپاراسکوپی چه اتفاقی افتاده جراح عمل بازهم کرده و۱۱روزهم یک شلنگ به کبدم وصل کرده بود الان بعد۲۳ روز خوب نشدم که هیچ بلکه حالت تهوع ،شکم دردوگاهی سرفه های شدید دارم ودکتر گفته که خوب میشی من هم استرس شدید دارم نمیدونم چیکارکنم لطفا مرا راهنمایی کنید
سلام عزیزم
با مدارک جراحی خودتون به یک فوق تخصص جراحی کبد مراجعه کنید
سلام پدر بنده ۶ آبان به علت داشتن سنگ به اندازه ۸/۵ در کیسه صفرا جراحی داشتن ۸ آبان ترخیص شده با وجود خروج چرک و درد شدید دوباره چند روز پیش برای برداشتن لوله به بیمارستان مراجعه و با توجه به شرایط پدرم بستری کردن
آزمایش و سی تی اسکن کردن .خروج چرک قطع شده ولی ورم شکم و حتی اجازه دست زدن به شکم راهم نامیده درد خیلی زیادی دارن هر چی مسکن ضد درد هم تزریق کنن باز درد داره هنوز اجازه ترخیص ندادن بنظرتون این ورم شکم خطر جدی هست نیاز به جراحی دوباره هست؟
سلام
بدون معاینه و بررسی پرونده ایشون نمیشه نظری داد
سلام وقتتون بخیر
من تازه سنوگرافی دادم و گفتم صفرام سنگ ریزه داره.ویک سنگ 5mm.وکمی لجن
بادردشدید رفتم بیمارستان
دکتر برام یک کپسول تجویز کرده به نام اورسوداکسی کولیک اسید.
اسمی از عمل هم نبردن گفتن تاسه ماه مصرف کنم.میشه نظرتونو در مورد این تجویز بگید
سلام
با توجه به درد شدید ، اصلی ترین راه درمان جراحی هست و دارو کمک شایانی نمیکند
جهت بررسی نیاز به جراحی به متخصص جراحی یا به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید
با عرض سلام وخسته نباشید
بچه من دو سال ونیمه سنگ صفرا داشتن .مجموع سنگ هاا دوازده میل بود ش با درد شکم حالت تهوع و کمبود اشتهااا داشت
دکتررر جراح گفت باید عمل بشه ایاا در اوردن کیسه صفرا عوارضی نداره
برای بچمون در اینده دکتررر کیسه صفراا رو در بیاریم بچمون ناقص نمیشه ایاا با در اوردن عضوی از بدن دکتر.
بعد یه سوال دیگه هم هست ایاا سنگ صفرا با داروو میفته یا نه بعد اگه بیوفتن دوباره بر میگردن
ممنون میشم جواب بدین
سلام
خیر دچار نقصی نمیشود
و اینکه با توجه به سایز سنگ امکان افتادن نیست
جهت چکاپ و معاینه توصیه من اینه به فوق تخصص گوارش اطفال مراجعه کنید
سلام عليكم
من چند روز پیش عمل باز کیسه صفرا انجام دادم ولی به خاطر عفونت دکتر جای عمل را بخیه نکرده و از بیمارستان مرخص شدم الان هم دارم هروز عملم را پانسمان میکنم چون دکترم گفت نیاز به بخیه کردن عمل ندارم و عمل خود به خود التیام میابد
میخواستم بدونم ایا چنين چیزی هست که عمل باز بماند یا اینکه برم پیشش و بزارم برام بخیه بزنه اگر هم قراره اینطوری بمونم چقدر زمان میبرد تا جای عمل بسته بشه
سلام
بله به این روش ترمیم ثانویه میگن و خودبخود کم کم بسته میشه
برای کسایی که آسم داره خیلی حاد نی بعضی وقتی عصبی بشه زیاد اثر میزاره آیا عمل باز خطرناکه؟
سلام
اگر آسم کنترل باشد موردی ندارد
سلام
من دو هفته پیش عمل کیسه صفرا کردم و الان حالت تهوع شدید دارم چه کار کنم؟
سلام
با توجه به شدید بودن علایم و وجود تهوع باید مجددا به پزشک جراحتون مراجعه کنین
سلام
مادر من ۳روز پیش عمل لیزری کیسه صفرا انجام دادند
خون داخل مدفوع دیدن از عوارض عمل میباشد یا لزوماباید به پزشک مراجعه کنیم؟
سلام
خیر خون داخل مدفوع ارتباطی به جراحی صفرا ندارد و نیاز به بررسی می باشد
سلام. من 9 ماهه عمل باز کردم و کیسه صفرام رو برداشتم. معمولا ماه تا چهل روز یکبار تب دارم. نور خورشید هم که به سرم بخوره تب میکنم. میخواستم لطف کنید بفرمایید ارتباطی بینشون هست؟ البته گویا مجاری گفتن از بین رفته بوده و روده جاش گذاشتن
سلام وقت بخیر
من چهارروزه عمل کیسه صفرا انجام دادم از همون روز عمل سمت راست شکمم دقیقا جای کیسه صفرا تیر میکشه نه میتونم بشینم نه پاشم حتی دراز کشیدن هم برام سخته انگار پیچ میخوره از داخل یا چاقو میزنن درن هم دارم
ایا این درد طبیعیه یا مربوط به درن هست یا آسیبی حین عمل وارد شده ب جایی؟ تب یا حالت تهوع و ضعف ایناهم ندارم اصلا
سلام
اگر درد شدید هست توسط جراحتون ویزیت شین تا در صورت نیاز سونوگرافی بعد عمل انجام شود
سلام
اگر واقعا تب میکنین ( با تب سنج باید اندازه گیری شود) باید ازمایش خون و سونو یا سی تی اسکن جهت بررسی محل عمل انجام شود
بهتره با توجه به علایمتون به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام وقت بخیر
دختر من 11سالشه وسنگ صفرا تشخیص داده شده و به جراح معرفی شدم آیا برداشتن صفرا توی این سن عوارضی در آینده برایش ایجاد نمیکنه و اینکه آیا جراحی تنها راه واخرین راه هست دخترم رو بادرد شدید شکم و تهوع که ناگهانی پیش آمد پیش پزشک متخصص بردم
یک سری آزمایشات وسونو هم انجام داده از پاسخ گویی شما متشکرم
سلام
اصولا مشکل خاصی نمیشه
ازمایش خون جهت بررسی کم خونی و انزیم کبدی هم بدهید
سلام خسته نباشید من الان دو ساله که صفرامو عمل کردم
امروز توی ورزش شکم به طور ناگهانی محدوده صفرا ورم کرد و بعد از چند ثانیه به حالت عادی برگشت
ایا مشکلی پیش میاد که ورزش سنگین برای شکم انجام بدم
یعنی ضرری برای جای جراحی از داخل ندارد ؟
سلام
ممکن فتق محل جراحی ایجاد بشه
اگه تورم تکرار شد سونوگرافی محل جراحی بدهید جهت بررسی فتق
ورزش سنگین و زور زدن هم انجام ندهید
سلام بنده چند ماه است سونوگرافی کردم که کیسه صفرا من سنگریزه التهاب ولجن داره ولی دارو استفاده میکنم فعلا درد نداره از عوارض جانبی بعد از جراحی میترسم برای همین جراحی نکردم
آیا باید اقدام به جراحی کنم یا نه ؟
سلام
اگر التهاب و عفونت دارد عوارض عمل نکردن بیشتر است
با سلام بنده ۱.۵ سال پیش کیسه صفرامو دراوردم
بعد دراوردن کیسه صفرا بالای لگن خاصره سمت چپم درد میکنه، برا عکس نوشت دکتر ولی چیزی نشون نداد و طبیعی بود،
بنظرتون چکار باید کنم،
همچنین آزمایش خون داده بودم
Sgot=18
Sgpt=16
Fbs=۷۲
به نظرتون اینا نرمالن و خیلی پایین نیستن؟
سلام خسته نباشید من ۱۵روزه کیسه صفرامو دراوردن بخیه ها نصفشون فقط افتادن صبر کنم بقیشونم میوفتن یا مراجعه کنم واسه دراوردنشون
سلام
بخیه های جراحی کیسه صفرا اغلب از نوع کشیدنی هست و باید جهت کشیدن اون ها مراجعه کنید
سلام عزیز
ازمایشاتی که تایپ کردین در محدوده طبیعی و نرمال هست
محل درد شما ارتباطی به کیسه صفرا نداره و جهت معاینه بهتره به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام. مادر بنده 70 سال سن دارند و مبتلا به فشار خون بالا(با مصرف قرص حدود 14.5 /9) و دیابت نوع2 میباشند.
التهاب کیسه صفرا دارند و دکتر تجویز برداشتن کیسه صفرا با روش لاپراسکوپی داده اند.
میخواستم بدانم آیا روشی غیر از عمل برای بهبودی وجود دارد و چه موارد حیاتی را برای عمل باید درنظر بگیریم
سلام
اگر دچار التهاب و عفونت و درد کیسه صفرا بشوند اصولا درمان اصلی جراحی است
قبل از عمل با متخصص قلب و متخصص بیهوشی و متخصص داخلی مشاوره شوند
سلام من سنگ صفرا ۱ سانتی دارم و میزان دردم هم خیلی زیاد شده ایا نیاز به عمل دارم؟
سلام
بله با توجه به درد لازمه جراحی انجام شود
سلام عرض ادب
جراحی برداشتن کیسه صفرا انجام دادم
۳ماه گذشته
گاهی پهلوم و جای عمل تیر میکشه
گاهی تو مدفوعم حالت شل به رنگ قهوه ای تیره چند تیکه هستش
نیاز به پیگیری هستش؟؟؟
سلام
درد مختصر و تیرکشنده ی لحظه ای در حد چتد ثانیه موردی ندارد.در غیر اینصورت معاینه لازمه
مدفوع اگر سفید یا خاکستری رنگ است نیاز به بررسی دارد
سلام من سنگ صفرا ۳ سانتی دارم و گفتن که هرچه زودتر عمل بشم ولی آلرژی دارویی و آسم دارم چند وقت میتونم صبر کنم ؟
ببخشید من سه ساله کیسه صفرا مو عمل کردم الان طرف راست قفسه سینه م به طور مرتب درد میکنه انگار که از داخل میسوزه به شانه و دست راستم هم میزنه
سلام
سونوگرافی جهت بررسی محل عمل و فتق بدهید
سلام
اگر عفونت کرده و یا آنزیم کبدی بالاست صبر جایز نیست
در مورد سوابق آلرژی و آسم باید با جراح و متخصص بیهوشی و داخلی مشورت کنین
سلام عمل آپاندیسیت بیشتر عوارض داره یا سنگ کیسه صفرا و درد کدومشون بیشتر ایجاد میکنه بعد از عمل ؟
سلام
با هم قابل مقایسه نیستن
بستگی داره عفونت و یا آبسه یا عوارض ایجاد شده باشه یا خیر
اپاندیسیت و کوله سیستیت ساده و بدون عفونت ، هر دو جراحی های کم ریسکی هستن
سلام من چند سال هست که کیسه صفرا خودم را برداشتم ولی بعد از چند سال هنوز مدفوع آبکی یا شل وبی اختیاری مدفوع دارم چیکار باید بکنم با این مشکل که بعد برداشتم کیسه صفرا برام به وجد امده
سلام
در برخی موارد کلستیرامین موثر است
جهت مشاوره دقیق میتونین از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors" داخلی استفاده کنید
متشکرم از راهنماییهای مفیدتان خیلی آگاه تر شدم البته بعد از عمل
سلام
ببخشید من یک هفته اس عمل باز کیسه صفرا انجام دادم بخیه هامو باز نکردم اما یکم بالاتر از بخیه هام سفت شده
سلام
اگر سفتی، تورم، قرمزی و خروج چرک از محل بخیه دارین از نظر عفونت باید بررسی شین
سلام خسته نباشین
یک ماه پیش کیسه صفرامو بدلیل داشتن ریزه سنگ و لجن خارج کردم والان ازمایش خون دادم سطح bili.T خونم یکم بالاتر از نرمال بود. میخواستم بدونم به نظرتون بخاطر اون عمل و بعبارتی فقدان کیسه صفرا اینجوری شده؟ و یا از قبل عمل بالا بوده و الان رو به نزول هست؟
طبق سونوگرافی فعلی هیچ مشکلی بابت جای خالیش نیست و انسداد و چیزی هم داخل مجاری صفراوی نیست و قبلنم نبود. سونی کبد هم باز نرمال هست.
اصلا کلا اینکه بیلیروبین یکمی بالا باشه نشون دهنده چی هست؟ نگرانش باشم؟
عدو billi.t ۱.۴۶ هست و رنج ازمایشگاه ۰.۱ تا۱.۳
و عدد billi.d ۰.۳۲ و رنج ازمایشگاه تا ۰.۳۵
و عدد billi.i هم نوشته ۱.۱۴
رنگ ادرارم زرد هستش و بیلیروبین توش نبوده.
تشکر از راهنمایی شما دکتر گرامی
سلام خسته نباشید :
جسارتا من تازگیا رفتم سونوگرافی دادم تو کیسه صفرا ۳ تا پلیپ دارم در دیواره خلفی که اندازشون 5/8*9/8_6/4*4/8_4/5*5/5_میلیمتر هستش
آیا تحت کنترل باید باشم یا باید جراحی کنم؟؟؟
سلام
باید جهت بررسی و فالوآپ به متخصص جراحی مراجعه کنید
سلام
چون بیلی روبین دایرکت نرماله جای نگرانی نیست
یک ماه دیگه ازمایش بیلی روبین ، ldh, cbc, diff,ast,alt رو تکرار کنین
سلام مجدد خدممتون خانم دکتر و ممنون
ببخشید فقط یک سوال دیگم داشتم
الان مدتیه خیلی ببخشید در مدفوعم دونه های زرد رنگ ریز میبینم که مطمئنم شامل غذای روز قبل نیست. شبیه دانه های کنجد. میخواستم بدونم اینا ارتباطی با اون بیلیروبین خونم که قدری بالاست داره؟ و خطرناکه؟
یاداورخدمتتون که کبدم انزیم sgpt کمی بالاست چتدین ساله ولیکن توی سونو و ام ار ای سالمه. گرید چربی یک داره. لوزولمعدم هم کمی انسولینش بالاست ولی اونم باز توی ام ار ای و سونو مشکلی نداشته.
حالا میخوام بدونم نگران ابن دونه ها باشم؟ و اصلا نشانگر چه بیماری ای هست؟ بیلیروبین مدفوع و خونم از کبدمه یا لوزولمعدم؟ ممنون از حس همنوع دوستیتون
سلام
خواهش مبکنم
جهت اطمینات خاطر آزمایش s/e و s/c که همان ازمایش مدفوع و کشت مدفوع هست بدین
سلام آقای ۷۵ ساله هستم ۲ ماه و نیم پیش کیسه ثصفرا رو به روش جراحی باز خارج کردم. هنوز توان سابق رو برای راه رفتن پیدا نکرده ام و پاهایم توان ندارند.مشکل از کجا می تونه باشه
سلام
چکاپ و ازمایش خون و معاینه بعد از عمل انجام شده؟