انواع روش‌های درمان زخم‌های باز و بسته (تایید شده توسط کلینیک زخم)

درمان زخم
اشتراک گذاری 356 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

برای درمان زخم روش‌های متعددی وجود دارد؛ با اینکه روش‌های درمان زخم باز و درمان زخم بسته متفاوت‌اند؛ اما در حالت کلی ممکن است یکسری اقدامات مشترک بین درمان خانگی زخم بسته و درمان خانگی زخم باز وجود داشته باشد. این اقدامات شامل مصرف آنتی بیوتیک، بخیه، پانسمان، جراحی، درمان موضعی، استفاده از ‍پماد، استفاده از کرم، درمان خوراکی و در نهایت مراقب از زخم است. نکته قابل توجه در خصوص درمان‌های زخم، این است که روش‌های درمان زخم عمیق با درمان زخم سطحی متفاوت است. چون ممکن است برای درمان زخم چرکی مجبور شوید به دکتر مراجعه کنید و اقدامات پیشرفته‌تری در خصوص درمان انجام دهید.
برای بررسی دقیق‌تر، این مطلب از دکتردکتر را به بررسی درمان زخم‌های باز و بسته اختصاص می‌دهیم. برای خواندن این مطلب به ۵ دقیقه زمان نیاز دارید.
همچنین اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح کنید تا ‍پزشک پاسخ دهد.

اطلاعات پزشکی ارائه شده در این مطلب توسط کلینیک تخصصی دنیای زخم بررسی و تایید شده است.

کلینیک دنیای زخم

درمان زخم باز

بیشتر زخم‌های باز خفیف‌اند؛ به‌طوری که می‌توانید آنها را در خانه درمان کنید. این نوع از زخم‌ها، بر اثر موقعیت‌هایی مانند برخورد تصادفی با اجسام برنده و نوک تیز اتفاق می‌افتند. برای درمان انواع زخم‌های باز، باید به‌سرعت وارد عمل شوید. این موضوع بسیار مهم است و ارتباطی به سطحی یا عمیق بودن زخم ندارد. با اینکه برخی از زخم‌های باز را می‌توانید در خانه درمان کنید؛ اما باید توجه داشته باشید که تمامی زخم‌های باز به‌روش‌های سنتی و قدیمی قابل درمان نیستند. برای مثال، زخم‌های سوراخ‌شدگی و جدا‌شدگی هرگز در خانه قابل درمان نیستند. از‌این‌رو برای درمان زخم باز در خانه حتما باید زخم شما خفیف باشد. 

چون اگر زخم بسیار عمیق باشد یا خون‌ریزی کند، حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کنید. با‌این‌حال، برای درمان خانگی زخم‌های باز می‌توانید از پمادهای حاوی آنتی بیوتیک برای تمیز کردن زخم خود استفاده کنید. در گروه درمان‌های طبیعی نیز استفاده از زردچوبه، سیر، روغن نارگیل و آلوئه‌ورا نیز برای درمان‌های موضعی پرکاربرد هستند. 

درمان زخم باز
اقدامات اولیه شما هنگام مواجهه با زخم باز بسیار مهم است

آنتی‌بیوتیک برای درمان زخم باز

انواع وسیعی از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان زخم‌های باز وجود دارد. البته مصرف آنها به نکات بسیار مهمی بستگی دارد؛ برای مثال ابتدا باید بدانید که علت عفونت زخم شما چیست؛ آیا آنتی‌بیوتیک مصرفی با شرایط جسمانی شما سازگار است؟ یا اینکه شما تا چه حد مجاز به مصرف آنتی‌بیوتیک هستید. در بیان ساده‌تر، ابتدا باید از شرایط بدن خود آگاهی کسب کنید؛ سپس ضمن پیروی از دستورالعمل‌های پزشک، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها را آغاز کنید. چند مورد از آنتی‌بیوتیک‌هایی را که برای درمان زخم باز استفاده می‌شوند باهم بررسی می‌کنیم:

  • سفتریاکسون (Ceftriaxone)
  • سفتازیدیم (Ceftazidime)
  • کلیندامایسین (Clindamycin)
  • مترونیدازول (Metronidazole)

توجه داشته باشید که هر یک از این داروها، دارای مکانیسم عمل، طیف اثر یا  واکنش‌های نامطلوب برای استفاده هستند. فراموش نکنید که آنتی‌بیوتیک‌ها فقط شامل کپسول نیستند. بلکه روش‌های مصرفی آنها متفاوت است؛ برای مثال ممکن است نیازی به مصرف کپسول نباشد و پزشک استعمال خارجی را تجویز کند. لازم‌به‌ذکر است که پماد تتراسایکلین برای زخم باز انتخاب مناسبی است. 

پانسمان زخم باز

اگر زخم دارید و زخم‌تان خونریزی آنچنان زیادی ندارد،‌ مراحل پانسمان را می‌توانید در خانه نیز انجام دهید. اما، همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که پانسمان زخم باز باید مرتب عوض شود. همچنین زخم باید به‌مدت ۵ روز تمیز و خشک بماند‌. از طرف دیگر، استراحت نیز در ترمیم زخم بسیار مهم است.   

در حالت کلی، برای انجام یک پانسمان صحیح مراحل زیر را دنبال کنید:

  • دست‌های خود را با آب و صابون بشوئید؛
  • پانسمان کهنه را داخل کیسه‌ی پلاستیکی قرار دهید و جدا از دیگر زباله‌ها دور بیندازید؛
  • محل زخم را به‌آرامی ضد عفونی کنید تا تمام آلودگی‌ها از بین بروند؛
  • با استفاده از گاز استریل روی زخم را به‌آرامی خشک کنید (توجه داشته باشید که استفاده از گاز استریل بسیار مهم است)؛
  • سعی کنید زخم را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید؛
  •  مجدد روی زخم را ببندید تا از ورود هرگونه میکروب به سطح زخم جلوگیری شود. 

برای کنترل درد و سوزش زخم،‌ می‌توانید از داروی استامینوفن استفاده کنید؛ اما هرگز از داروی آسپرین استفاده نکنید. چون این دارو، نوعی محرک برای خونریزی است و روند بهبود زخم را کند می‌کند.  

پانسمان زخم باز  

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

جراحی و بخیه برای درمان زخم باز

در بعضی مواقع، زخم باز به‌اندازه‌ای شدید و عمیق است که تنها درمان خانگی کارساز نیست. برای مثال زمانی که زخم عمیق و عفونی است یا خون‌ریزی آن قطع نمی‌شود، فرد برای درمان خود باید به مراکز درمانی مراجعه کند تا مداختلات پزشکی صورت گیرند.

مداخلات پزشکی شامل بخیه‌زنی پیشرفته و عمل جراحی است.  برای مثال در موقعیت‌های مانند سوراخ شدگی، پاره شدگی‌های عمیق و تصادف‌های شدید فرد حتما باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد. تمامی این امور  در واقع مراحل ترمیم زخم نام دارد. 

درمان بخیه باز

بعد از اینکه زخم باز خود را بخیه زدید، مراقبت از آن بسیار مهم است؛ چون احتمال دارد بخیه‌ها باز شوند و زخم شما مجدد خون‌ریزی کند. اما اگر روش‌های مراقبتی‌تان درست باشد، احتمال بازشدن بخیه بسیار کم است. البته نگران نباشید؛ چون ممکن است بخیه‌های شما به‌دلیل وجود یک بیماری یا عوامل دیگر باز شوند. برای مثال بیماری دیابت، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی، وجود برخی از مشکلات پوستی، چاقی یا لاغری غیرنرمال از این عوامل هستند.

توجه داشته باشید که باز شدن بخیه، همراه با خون‌ریزی، تورم و درد همراه است. اگر متوجه شدید که بخیه‌تان باز شده‌است، سریع به مراکز درمانی مراجعه کنید. اقدام‌هایی که مراکز انجام خواهند داد به‌صورت زیر است:

  • با بررسی شرایط جسمانی، ممکن است زخم شما را مجدد بخیه بزنند؛
  • در غیراین صورت،‌از پمادهایی مانند سیکالیفت، ریبونوکلناز استفاده می‌کنند.

بااینکه پماد‌های دیگری هم در بازار وجود دارند؛ اما پیشنهاد می‌کنیم که انتخاب پماد را به‌عهده متخصص خود بگذارید. چون پزشک بر اساس شرایط بدنی شما و چگونگی باز شدن بخیه‌ها گزینه‌های مناسب را انتخاب می‌کند. 

جراحی و بخیه برای درمان زخم باز

درمان موضعی زخم باز

چگونگی درمان موضعی زخم باز، به نوع و عمق زخم بستگی دارد. اینکه زخم در کدام قسمت از بدن ایجاده شده است، اینکه خون‌ریزی دارد یا خیر، اینکه درد دارد یا خیر. ابتدا باید پاسخ این سوالات را بدانید و س‍پس نسبت به درمان زخم اقدام کنید. با‌این‌ حال، درمان موضعی زخم باز شامل نکات مراقبتی زیر است:

  • تمیز کردن زخم
  • استفاده از محلول‌های ضدعفونی
  • بستن زخم
  • مراقبت‌های دوره‌ای

فراموش نکنید که زخم‌های باز باید هرچند روز یکبار بررسی شوند. از‌این جهت که از پیشرفت درمان اطمینان حاصل شود و وجود هر گونه علائم عفونتی تشخیص داده شود.

اگر زخم شما بسیار عمیق است، ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشید تا روش‌های درمانی پیشرفته‌تری اعمال شود.

درمان خوراکی زخم باز

۱. مصرف داروها: ممکن است پزشک شما داروهایی را تجویز کند که به کنترل درد، کاهش التهاب و پیشگیری از عفونت زخم کمک کنند. این داروها به‌طور معمول شامل ضدبیوتیک‌ها و ضد التهاب‌ها هستند. 

۲. تغذیه مناسب: رعایت این موضوع، باعث تقویت سیستم ایمنی و بهبود سریع‌تر زخم می‌شود. برخی از مواد غذایی مفید شامل پروتئین‌های با کیفیت، ویتامین C، روی، آهن و زینک هستند. همچنین، از مصرف مواد غذایی غنی از مغذی‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها (مانند میوه‌ها و سبزیجات) نیز غافل نشوید.

۳. مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای: در برخی موارد، پزشک ممکن است مکمل‌هایی مانند مکمل‌های پروتئینی، ویتامین‌ها و مواد معدنی را توصیه کند تا فرآیند بهبود زخم را تسریع کنند.

درمان خوراکی زخم باز
داشتن یک رژیم غذایی سالم در بهبود زخم‌ها موثر است

درمان خانگی زخم باز

روش‌های متعددی برای درمان خانگی زخم باز وجود دارند. اگر دچار زخم‌های کوچک و خفیف شده‌اید، می‌توانید با انجام روش‌های ساده خانگی زخم خود را درمان کنید. برای مثال، فرض کنید دست خود را با چاقو بریده‌اید و این بریدگی سطحی است؛ برای درمان بریدگی دست با چاقو، در ابتدا زخم را فقط با آب می‌شوئید، سپس با بتادین آن را ضدعفونی کنید و درنهایت با یک گاز استریل یا چسب زخم آن را ببندید.  البته روش‌های دیگری هم برای درمان زخم باز در خانه وجود دارند؛ اینکه از گیاهان و روغن‌های طبیعی برای درمان زخم خود استفاده کنید.

برای مثال، گیاه آلوئه ورا مثال بسیار خوبی است.  آلوئه ورا گیاهی متعلق به خانواده‌ی کاکتوس‌ها است. برگ این گیاه حاوی ماده‌ای ژل مانند است که سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌هاست و نقش بسیار موثری در بهبود زخم‌ها دارد. از طرفی دیگر آلوئه ورا به کاهش التهاب بافتی و جلوگیری از ایجاد زخم نیز کمک می‌کند. به‌این منظور، هنگامی که زخمی شدید لایه‌ی نازکی از ژل این گیاه را روی زخم مالیده و بعد با  گاز استریل زخم را پانسمان کنید. این کار برای درمان سریع زخم تازه صورت، یا خوب شدن سریع زخم دست نیز بسیار موثراست. 

استفاده از روغن نارگیل، گزینه بعدی است. روغن نارگیل به‌دلیل داشتن گلیسریل لورات، به فرایند بهبود زخم سرعت می‌بخشد. گلیسریل لورات اسید، در اصل یک نوع چربی است که خواص ضدمیکروبی دارد. از‌این‌رو، می‌توانید برای کم کردن احتمال بروز عفونت و تسریع بخشیدن به فرایند بهبود زخم از روغن نارگیل نیز استفاده کنید. 

درمان خانگی زخم باز
ژل آلوئه ورا برای ترمیم زخم بسیار مفید است

خوب شدن سریع زخم باز

اگر زخم باز از نوع سطحی باشد، با انجام یک‌سری مراقبت‌ها می‌توانید به روند بهبود آن سرعت ببخشید. برای مثال به بهداشت زخم خود دفت کنید، پانسمان آن را مرتب عوض کنید، به‌تغذیه و سبک زندگی خود دقت کنید. اما باید توجه داشته باشید که خوب شدن سریع زخم، فقط به عملکرد شما بستگی ندارد. بلکه مربوط به موارد مهم دیگری نیز است. 

خوب شدن سریع زخم سطحی

برای ترمیم سریع زخم، روش‌های متعددی وجود دارد. این روش‌های همگی از محصولات طبیعی و گیاهی وام می‌گیرند و بسیار پرطرفدار‌اند. برای مثال، استفاده موضعی از عسل، برش‌های سیب‌ زمینی، چای بابونه، روغن درخت چای، آلویه ورا و ریشه گل ختمی نیز اشاره کنیم.

همچنین می‌توانید از انواع پماد‌ها نیز استفاده کنید؛ اما بهتر است پیش از مصرف باید به این دو سوال پاسخ دهید.  اول اینکه برای زخم دست چی خوبه، دوم اینکه برای زخم پا چی خوبه. پاسخ این سوالات را می‌توانید بر اساس شرایط جسمی خود از پزشک یا مشاوران سلامتی دریافت کنید. 

باگذر از تمامی این موارد، باید به یک نکته مهم نیزتوجه داشته باشید؛ اینکه تمامی زخم‌ها درمان نمی‌شوند؛ یعنی بنابه شرایط جسمانی افراد ممکن است غیرالتیام پذیر باشند.

یک مقاله معتبر در سایت موسسه ملی سلامت آمریکا (NIH)، چنین می‌گوید:


مطالعات اخیر نشان می‌دهند که زخم‌های خاصی مانند زخم‌های دیابتی که بهبود نمي‌یابند، فاقد دو نوع پروتئین هستند که باعث بهبود سریع زخم می‌شوند.

از‌این‌رو، زخم‌های پوستی معمولی که خوب می‌شوند با زخم‌های غیرالتیام پذیر متفاوت‌اند.


محققی که این مطالعه را انجام داده است، «موراسو» نام دارد. او در یک تحقیق چندین نوع زخم را باهم مقایسه کرد و به نتایج عجیب و مهمی دست یافت. به‌عنوان مثال، اینکه شرایط بهبود زخم، به‌طور مستقیم با نوع زخم مرتبط است. در صورت داشتن زخم‌های این‌چنینی به دکتر پوست مراجعه کنید. دکتر پوست با تخصص و دانش خود و بر اساس تشخیصی که می‌دهد؛ می‌تواند بهترین روش درمان را به شما پیشنهاد دهد. برای اینکه با نوع تشخیص و درمان‌های پیشنهادی توسط دکتر پوست آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنیم مقاله تخصص پوست و مو و زیبایی چیست را بخوانید. 

خوب شدن سریع زخم 

خوب شدن سریع زخم عمیق

ممکن است بار‌ها و بارها در فضای مجازی یا موقعیت‌های دیگر با این جمله مواجه شوید. اما نکته مهمی که باید بدانید، این است که هیچ زخم عمیقی سریع خوب نمی‌شود. زیرا زخم‌های عمیق گهگاه به بافت پوستی نیز آسیب می‌رسانند؛ از‌این‌رو، بهبود آنها زمان‌بر است. یا همانطور که در تیتر قبل اشاره کردیم، برخی از زخم‌ها بنابه شرایط خاص جسمانی افراد ممکن است هرگز بهبود نیابند؛ اما روش‌های مراقبتی در اکثر مواقع کارساز هستند.

درمان زخم بسته

زخم‌های بسته، براساس ضربه‌های غیر نافذ ایجاد می‌شوند. در این نوع زخم‌ها با وجود سالم ماندن پوست، ممکن است ماهیچه‌ها، استحوان‌ها و اندام‌های داخلی بدن آسیب ببینند. همچنین برخلاف زخم‌های باز، در زخم‌های بسته پوست سالم و دست نخورده باقی می‌ماند؛ چون بافت زیرین به‌صورت مستقیم در معرض فضای خارجی قرار ندارد. 

ه‌طور معمول، زخم‌های بسته بعد از سقوط یک جسم سنگین روی بدن ایجاد می‌شوند. انواع زخم‌های بسته شامل کوفتگی‌ها، هماتوم و آسیب ناشی از ضربه است. در موارد شدید، این نوع زخم‌ها پس از جراحی با اعمال بخیه یا منگنه پزشکی بسته می‌شوند. 

برای درمان زخم‌های بسته، حتما به پزشک مراجعه کنید. چون ممکن است احتمال شکستگی استخوانی وجود داشته باشد؛ در این حالت، برای انجام رادیولوژی با اشعه ایکس، به دستور پزشک نیاز خواهید داشت. فراموش نکنید که در درمان زخم‌های بسته، هدف اصلی کنترل درد، مدیریت درد و همچنین به حداقل رساندن شدت خون‌ریزی و التهاب است.

درمان زخم بسته

آنتی‌بیوتیک برای درمان زخم بسته

برای درمان دارویی زخم‌های بسته، می‌توانید از محلول‌های آنتی بیوتیک مانند موپیروسین (Mupirocin)، استفاده کنید. این محلول همچنین به‌عنوان کرم یا پماد، برای درمان زخم‌های باکتریایی و عفونتی مناسب است. با‌این‌حال، فراموش نکنید که قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید تا نوع و مدت استفاده مناسب را برای شرایط شما تعیین کند. البته استفاده از سایر آنتی‌ بیوتیک‌های تجویزی نیز امکان پذیر است. 

درمان خانگی زخم بسته

برای درمان زخم بسته در خانه، اقدام‌های مهمی لازم است؛ این اقدام‌ها ممکن است بسته به اندازه و نوع زخم متغیر باشند؛ اما الگوی کلی برای درمان زخم بسته، شامل مواردی است که در جدول زیر آورده‌ایم: 

نام مرحله درمانیچگونگی انجام آن نکات مهم 
تمیز کردن زخمبا آب ولرم و کم‌فشار، زخم را تمیز کنید؛ سپس با یک پارچه نرم و تمیز آن را خشک کنید دست‌های خود را بشوئید و از تمیز‌ بودن محیط مطمئن باشید
ضماد کردن ( پماد موضعی یا درو‌های گیاهی)پماد‌های موضعی را روی زخم قرار دهید و ببندیددر صورت عمیق نبودن زخم، از ضماد‌های غیرچسبنده استفاده کنید
نظارت و مراقبت مداوم در صورت مشاهده هرگونه تغییر روی پوست خود به پزشک اطلاع دهید
مراقبت‌های خاصاگر پزشک دستور‌العمل خاصی به شما ابلاغ کرده است، تمام مراحل را با مشورت و دقت انجام دهید
مراجعه به پزشکدر صورتی که زخم شما در خانه قابل درمان نیست، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید

مراقبت دقیق از زخم‌ها در خانه، باعث می‌شود که زخم سریع‌تر بهبود یابد و عوارض آنچنانی برای شما نداشته باشد. درصورت وجود هرگونه نشانه‌های غیرطبیعی، یا مواجهه با مواردی که مداخله شما غیر ممکن است، به مراکز درمانی مراجعه کنید.

درمان موضعی زخم بسته

برای درمان موضعی زخم بسته، یک هشدار بسیار مهم وجود دارد؛ و آن نکات اولیه‌ای است که پیش از مراجعه به پزشک باید رعایت کنید. این نکات شامل موارد زیر هستند:

۱. در ابتدا باید از بسته‌های کمپرس یخ استفاده کنید؛

۲. سعی کنید محل زخم را بالاتر از سطح زمین قرار دهید؛ 

۳. تا آن جایی که امکان دارد محل زخم را بی‌حرکت نگه دارید؛

بعد از اینکه پزشک شما زخم شما بررسی کند، به‌احتمال زیاد مراحل زیر را انجام خواهد داد: 

  • اگر پوست دچار پارگی یا ساییدگی شده باشد، استفاده از پمادهای آنتی‌بیوتیک موضعی را تجویز می‌کند.
  • اگر شدت آسیب زیاد باشد، برای تشخیص میزان آسیب‌دیدگی انجام عکس‌برداری را تجویز می‌کند (سونوگرافی، سی‌تی اسکن و ام‌آرآی)؛
  • برای بی‌حرکت ماندن عضو آسیب دیده، استفاده از عصای زیر بغل و دیگر وسایل کمکی را تجویز می‌‌کند. (این اقدام همچنین از آسیب بیش‌تر اندام جلوگیری می‌کند)؛
  • در صورت وجود شکستگی، گچ‌گیری انجام می‌دهد. 
  • در صورت ابتلای فرد به سندروم کپارتمان، زخم برای دو یا سه روز باز می‌ماند؛ بعد مرتب با گاز استریل پانسمان می‌شود (در این مدت ورم اندام کاهش می‌یابد و از افزایش فشار داخلی احتمالی هم جلوگیری خواهد شد).

البته این موارد، شامل تمام اقدام‌های پزشکی نیست. زیرا شرایط افراد باهم متفاوت است و بدیهی است که اقدامات درمانی نیز متفاوت خواهند بود. برای مثال، ممکن است پزشک واکسن کزاز، مسکن‌ها و داروهای ضد التهابی را نیز در روند درمان تجویز کند. 

درمان خوراکی زخم بسته

درمان خوراکی زخم بسته، به معنای مصرف مواد خوراکی خاصی است که می‌توانند به بهبود زخم‌ها کمک کنند. این مواد شامل تغذیه‌ی مناسب و استفاده از مکمل‌های ویتامینی است. در حالت کلی، راهنمایی‌های زیر می‌تواند به شما کمک کند:
۱. تغذیه‌ی مناسب: مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات بسیار مهم است. همچنین مصرف میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین C که به رشد و ترمیم بافت‌های زخمی کمک می‌کند. درنهایت، مصرف مواد غذایی که حاوی روی و زینک هستند.
۲. مصرف فراورده‌های طبیعی: عسل، آلوئه ورا، روغن زیتون و روغن هسته انگور ممکن است خواص تسریع‌دهنده در ترمیم زخم داشته باشند. بنابراین می‌توانید موارد مذکور را در رژیم غذایی خود بگنجانید؛ همچنین پیش از مصرف در مورد آلرژی‌زا بودن هرکدام اطمینان حاصل کنید. 

بعد از درمان شدن زخم می‌توانید برای از بین بردن جای زخم به روش‌های مختلف اقدام کنید.

درمان خانگی عفونت زخم

خطر بروز عفونت یکی از مشکلات شایع زخم‌هاست؛ درمان زخم‌های عفونی مانند زخم‌های دیگر ساده و آسان نیست. زیرا زخم‌های عفونی عمیق‌تر از سایر زخم‌ها هستند و زمان بیشتری برای درمان آنها لازم است. با‌این‌حال، یکسری روش‌های سریع و خانگی برای درمان عفونت زخم وجود دارند که قابل بررسی‌اند. اما توجه داشته باشید که برای زخم‌های عمیق چندان کارساز نیستند. برای مثال، درمان خانگی عفونت زخم انگشت دست، به‌دلیل خفیف بودن آن امکان پذیر است. 

خمیر برای کشیدن عفونت زخم

خمیرکشی روی زخم روشی دیگر برای درمان زخم است، که برای بهبود سریع و درمان عفونت زخم بسیار کاربردی است. بعضی از آنها خواص ضدالتهابی و بعضی دیگر خواص ضد‌عفونی‌ دارند. همچنین بعضی گیاهی و بعضی دیگر شیمیایی‌اند. همچنین این خمیرها، به‌صورت موضعی بر روی زخم اعمال می‌شوند و با کنترل میزان عفونت، فرآیند بهبودی زخم را تسریع می‌بخشند. به‌عنوان مثال، سه مورد از این خمیر‌ها را باهم بررسی می‌کنیم:

۱. خمیر سولفات سرب: یک خمیر ضدعفونی است که به تعدیل رشد باکتری‌ها کمک می‌کند و از التهابات جلوگیری می‌کند. همچنین از آنجایی که یک ضدعفونی‌کننده آنتی‌سپتیک است، مانع از رشد میکروب‌ها در زخم می‌شود و به بهبود زخم کمک می‌کند.
۲. خمیر زنجبیل: زنجبیل به‌دلیل خواصی که دارد، می‌تواند به‌عنوان یک راه حل طبیعی برای کاهش التهابات و کشش عفونت در زخم‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
۳. خمیر سرکه: سرکه نیز به‌عنوان یک منبع ضد باکتریال، برای جلوگیری از عفونت‌های زخمی مؤثر است؛ اما فراموش نکنید که قبل از استفاده از هر خمیری با پزشک یا پرستار خود مشورت کنید.

درمان زخم عمیق در خانه

امکان درمان زخم عفونی در خانه، بستگی به میزان عفونت و خون‌ریزی زخم دارد. اما در حالت کلی، درمان زخم عمیق نیز در خانه چندان امکان‌پذیر نیست. چون زخم‌های عمیق ممکن است سلامتی فرد را به‌خطر اندازند، ازاین‌رو برای درمان باید مداخلات پزشکی صورت بگیرد.

درمان زخم در صورتی در خانه و با امکانات اولیه امکان‌پذیر است که زخم سطحی باشد؛ خون‌ریزی نکند، به بافت یا استخوان آسیبی نرساند و سلامتی فرد را به‌ خطر نیندازد. حال آنکه اگر فرد یک بیماری یا یک مشکل جسمانی داشته باشد، احتمال درمان زخم در خانه نزدیک صفر است. 

درمان زخم عمیق بدون بخیه

این نوع از درمان به‌طورکامل با مراقبت‌های اولیه مرتبط است؛ اینکه تمام مراحل مرتبط با درمان‌های خانگی و پانسمان را انجام بدهید؛ سپس همراه این مراقبت‌ها از انجام برخی اقدامات مضر دوری کنید.

همچنین باید از روش‌های پزشکی و غیرپزشکی آگاهی داشته باشید تا بر اساس آنها مراحل مذکور را جلو ببرید. برای مثال، هنگام تمیز کردن زخم باید از بهداشت و تمیزی موقعیتی که در آن قرار دارید، اطمینان کامل داشته باشید. برای انجام مراحل درمان، توانا و کاربلد باشید. توصیه‌های پزشکی را رعایت کنید و تاجایی که برایتان امکان دارد، با مشورت پزشکی تمام اقدامات را انجام دهید. در صورت بررسی موردی، می‌توانیم مراحل زیر را نام ببریم:

  • تمیز کردن زخم
  • استفاده از ضماد‌های غیرچسنده
  • مراقبت‌های مداوم از زخم
  • اجتناب از عوامل تحریک‌کننده مانند فشار روی زخم 

البته، انجام این مراحل بازهم به‌خودی خود کافی نیستند و ممکن است مجبور شوید به مراکز درمانی مراجعه کنید. توجه داشته باشید که درمان زخم عمیق بدون بخیه، در صورتی امکان پذیر است که زخم شما خون‌ریزی شدید نداشته باشد. 

درمان زخم عمیق بدون بخیه

درمان زخم چرکی در خانه

برای درمان زخم‌های چرکی در خانه، می‌توانید تمام مراحلی را که در مورد درمان عفونت زخم توضیح دادیم در این مرحله نیز انجام دهید. اما مهم‌ترین نکته در این خصوص، از تمیز بودن دست‌ها، و از تمیز بودن لوازم موردنیاز مطمئن باشید. چون زخم چرکی در مواجه با میکروب‌ها یا باکتری‌ها، هم تشدید می‌یابد و هم روند بهبود آن با تاخیر مواجه می‌شود.

همچنین حین درمان خانگی، دقت کنید که فشار زیادی به زخم وارد نشود. در نهایت از انجام فعالیت‌های که ممکن است به زخم‌تان آسیب بزند خودداری کنید. 

چه زمانی برای درمان زخم باید به پزشک یا اورژانس مراجعه کرد؟

در صورتیکه زخم شما با رو‌های خانگی بهبود می‌یابد، نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اما اگر زخمتان بسیار عمیق است و خون‌ آن بند نمی‌آید، بدون شک باید به اورژانس و سپس به دکتر پوست مراجعه کنید. زیرا پزشکان از روش‌های تخصصی‌تر کمک می‌گیرند. برای مثال، اگر زخم باز از نوع سوراخ شدگی باشد، دستور می‌دهد که فرد واکسن کزاز تزریق کند. درهرحال، بهتر است شما در صورت بروز موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • عمق زخم‌تان بیشتر از ۲ سانتی متر باشد؛
  • با فشار مستقیم دست خون‌ریزی متوقف نشود؛
  • خون‌ریزی بیشتر از ۲۰ دقیقه ادامه داشته باشد؛
  • خون‌ریزی ناشی از تصادف بسیار شدید باشد؛
  • زخم‌ها ناشی از له‌شدگی و سوختگی  شدید باشند؛
  • زخم‌ها ناشی از گازگرفتگی باشند (انسان و حیوان)؛
  • زخم‌ها آلوده به میکروب یا گرد و خاک باشند؛

مراجعه به پزشک متخصص، برای زخم‌های مقاوم به درمان‌های خانگی ضروری است. خوشبختانه، شما ساکن هرشهری که باشید، به‌راحتی به بهترین متخصص پوست شهرتان دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر ساکن تهران هستید، از میان بیش از 111 دکتر پوست تهران می‌توانید با مراجعه به متخصص مورد نظر خود، مراقبت‌های پزشکی مورد نیاز خود را دریافت کنید.

در نهایت اینکه، درمان زخم موضوعی است که هرگز نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشید. همچنین فراموش نکنید که برای درمان زخم باز و درمان زخم بسته روش‌های مخصوص هرکدام را دنبال کنید. برای مثال اگر روی بدن خود زخمی دارید که با مراقبت‌های خانگی درمان نمی‌شود، می‌توانید خیلی سریع و به‌صورت آنلاین نوبت خود را از پزشک‌های مجله دکتردکتر ثبت کنید. 

منابع:

healthline

woundcarecenters

medicalnewstoday

سوالات متداول


آیا حتما باید روی زخم را ببندیم؟
بله؛ نسبت به اندازه و موقعیت زخم، بهتر است زخم را پوشش دهید تا از عفونت جلوگیری شود. البته پزشک شما می‌تواند راهنمایی بیشتری در این مورد داشته باشد.

چگونه می‌توان درد زخم را کاهش داد؟
به‌طور معمول، مصرف داروهای ضد درد می‌تواند به کاهش درد کمک کند. همچنین، مراقبت از زخم و تمیز نگه داشتن آن نیز در کاهش درد موثر است.

چگونه می‌توان جلوی عفونت زخم را گرفت؟
عفونت زخم می‌تواند خطرناک باشد؛ بنابراین حفظ تمیزی زخم و استفاده از محافظ زخم مناسب (مانند باند) اهمیت دارد. همچنین، مصرف ضدعفونی‌کننده‌ها به دستور پزشک می‌تواند کمک کننده باشد.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

356 دیدگاه در “انواع روش‌های درمان زخم‌های باز و بسته (تایید شده توسط کلینیک زخم)
  • سلام خسته نباشید
    من پام بخیه خورده الان میتونم زرد چوبه رو روی بخیه استفاده کنم ؟

    پاسخ
    • سلام خیر، لطفا هیچگونه ماده گیاهی و جانبی نزارین چون سبب عفونت میشه

      پاسخ
  • با سلام ..من ۴تیر ۱۴۰۰۱ در شهرستان تصادف کردم روز اول تو بیمارستان فقط با سروم یکم شست‌وشو دارن گفتن کار ما نیست نمیتونیم بخیه بزنیم احتمال داره تاندون های زانوم قط شده باشه بعد فرستادن یه شهر دیگه اونجا هم گفتن امروز دکتر نداریم برید فردا بیاد و بعد فرداش که رفتیم دکتر بدون این که شست‌وشو بده بخیه زد من من میدونستم ماسه های آسفالت توش مونده چون کامل شست‌وشو نداده بودن ولی با این حال بخیه زد الان از اون زمان نزدیک نه ماه میگذره ولی هنوز زانوی من درست نشده همچنان خارش داره و سوزن سوزن درد میکنه احساس می‌کنم اندازه‌ی نخود یا یکم بیشتر زیر زخم یه چیزی هست که نگرانم میکنه نکنه کیست باشه چون تیر میکشه گاهی و جای زخم که الان نزدیک به تیره هست اصلا احساس نمیکنم گاهی وقتی خارشش بیشتر میشه ناخونم رو فشار میدم ولی هیچ چیزی احساس نمیکنم و گاهی از شدت خارش جای زخم خون میاد ولی بازم احساس نمیکنم خواهش میکنم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      با شرح حالی که دادین بله احتمالا جسم خارجی زیر پوست باقی مانده و نیاز به خارج کردن اونها هست
      جهت بررسی به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من دختر ۷ ماه پیش پاش سوخت و الان جاش مونده گوشت اضافه هم مونده روش میشه بگیم چی کار کنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر گوشت اضافی داره اصلا خوددرمانی درمنزل نکنین و حتما به متخصص” پوست مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام من دیروز با موتور تصادف کردم و روی زانو یکم خون میومد ولی الان خیلی درد دارم از چه پماد یا داروهای استفاده کنم تا خوب شه

  • با سلام .خسته نباشی دکتر جان
    من سرکار پام رفت زیرواگن .که چرخهای مثل چرخهای قطار داره و پام دچار شکستگی و ابله شدکه ابله بعداز ترکیدن دچار حفره نیم سانتی شد و با عسل و پماد فیبرینولیزین پانسمان میکنم .الان نزدیک به دوماه شده حفره وزخم کوچکتر شده ولی هنوز خوب نشده وهمیشه روش عفونت داره با اینکه روزی دوباره با آب و صابون وسرم شست وشو میشورم و پانسمان میکنم .آیا نیاز کار دیگه ای هم کنم .پماد تتراسایکلین وباکترومودا هم استفاده میکنم

    پاسخ
    • سلام
      بله در صورتی که عفونت داره باید آنتی بیوتیک خوراکی و یا تزریقی مصرف شود

      پاسخ
      • سلام ، من تصادف کردم پوستم خراشیده شده روی اسفالت ، بعد با بتادین شستشو دادم و الانم روی زخم خشک شده ، چه کرمی استفاده کنم که جای زخم ترک نخوره ، یبار وازلین زدم

  • سلام ببخشید من پیشونیم یه زخمی ایجاد شده بخیه زدم اما باید چ کاری انجام بدم تا زخمم جاش بره

    پاسخ
    • سلام
      بعد از بسته شدن زخم از کرم های ترمیم کننده استفاده کنین

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید من دستم بین جک تراکتور گیر کرد چند وقت پیش و پوستش کنده شده از پماد تتراسایکلین استفاده کردم وقرص سفالکسین آیا چیزی دیگه ای هست که استفاده کنم

      • سلام
        اگر صرفا کندگی پوست مختصر هست همین کافی هست

  • سلام من چند وقت پیش رفتم ارایشگاه پشت سرم ی جوش زیر پوستی زد بعد مدتی هنوز خوب نشد شبیه گوشت اضافه شده باید چکار کنم؟

    پاسخ
    • با سلام خسته نباشید
      روی بینی من یک زخم خیلی ریز به وجود آمد و این زخم بعد چند ساعت شروع کرد به زرد شدن نشانه چیه یعنی عفونت کرده اگه کرده باید چیکار کنم؟

      پاسخ
      • سلام
        اگر زخم همراه با دلمه زرد رنگ هست از نظر عفونت زرد زخم باید بررسی بشین
        برای معاینه
        به پزشک” عمومی مراجعه کنید

    • سلام عزیز
      نیاز به معاینه دارد به متخصص” پوست مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید
        ببخشید من بینی مو عمل کردم ۴ ماهی میشه
        و متاسفانه انگار به قالب حساسیت داشتم به گفته ی دکترم ،و به اندازه ی یک مکعب روی بینیم زخم بود و الان عمیقأ سوراخه لایه های بالایی پوست بینیم کلا رفته و خیلی چیزها رو امتحان کردم و بی نتیجه بوده راهکاری مد نظرتون هست؟؟

      • سلام
        از خوددرمانی بپرهیزید و حتما به متخصص پوست مراجعه کنید

  • سلام خداقوت خسته نباشی من حدود یک ماه پیش تصادف کردم پاشنه پام بخیه شد ولی الان ۱۵ روزه که کندم شون بعد الان که توجه کردم بهش از بالا و پایین جوش خورده ولی وسطش هنوزه خیلی باز نیست که خون‌ریزی کنه میخام بدونم که چه پمادی یا چیزی انجام بدم سریع بهتر بشم جوش بخوره از یه طرف هم میخام بدونم به نظر شما کی میتونم که بدوهم چون وقتی سریع میخام راه برم این پاشنه پاشنه پام کش میاد استخونش انگار با سوزن میکنین داخلش

    پاسخ
    • سلام
      اگر خونریزی نداره و خیلی کوچک هست خودبخود بسته میشه
      فقط نباید فعالیتی که سبب کشش پوست بشه انجام بدین
      و زخم‌تمیز باشه تا عفونت نکنه

      پاسخ
  • سلام اینجا دکتر زخم پای دیابت هم هست؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      همکاران متخصص” عفونی در مدیریت زخم پای دیابتی تبحر دارند

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من پشت پاهام بخاطر درآوردن موی زیرپوستی لک شده و یه قسمتی هم واسه خاطر بریدن ژیلت لک شده
    چه پمادی بزنم جاش کمرنگ شه
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      اگر لک ها سطحی و کم رنگن کرم ضد لک از هربرندی میتونین استفاده کنین مثل درماسیف
      اما اگر ضخامت دارن باید کرم لایه بردار بزنین

      پاسخ
  • سلام امیدوارم حالتون خوب باشه. من زیر چشم و ابرو و پشت پلک خواهرمو تو بازی بطور اتفاقی خیلی شدید چنگ انداختم و کاملا دور چشمش ورم کرده و خونریزی زیاد داشت. چه پیشنهادی دارید؟؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      با توجه به شرایطی که گفتین باید معاینه شه، بهتره به متخصص” چشم پزشک مراجعه کنن

      پاسخ
      • سلام وقتون بخیر
        چه جوری میتونم زخم بدنمو تو خونه بی حس کنم البته از داروهای خونه کی پانسمان کنم؟

      • سلام
        زخم کجا؟ با چی ایجاد شده؟

  • سلام من دستمو با ژیلت بریدم پوستتش رفته دیشب بازش کردم زخمش تازه بود
    چیکارباید بکنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر سطحی هست نیاز به پانسمان نداره، در معرض هوا بهتر خشک میشه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من انگشتم با اره دستی بریدم زیاد وخیم نبود خونشم بند اومد ۳ روز پیش بعد قرص چرک خشکن خوردم زخمم خوب پانسمان کردم الا روش کامل بسته شده و هیچ مشکلی نداره میخواستم بپرسم خطر عفونت هست باید هنوزم چرک خشک کن مصرف بشع؟

    پاسخ
    • سلام
      تا ۵ روز بخورید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من عمل سینوس انجام دادم خیلی عمیق بوده دکتر هربار که میاد پانسمانش تعویض کنه خیلییی درد داره وواقعا تحملش طاقت فرسا هست میخواستم بگم راه حلی دارید؟

    پاسخ
    • سلام
      میتونین یک ساعت قبل از تعویض پانسمان مسکن بخورید

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید .من یه سوال داشتم در مورد خالی که با لیزر برداشته شده اما هنوز بعد یکماه و نیم حالت قرمزی و التهابی داره . اینکه بعد یکماه جای خال خوب نشده و هنوز ملتهبه چه باید کرد در حالی که پماد اسکار ژل رو هم هر روز دوبار استفاده می کنم.

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید من حدود چهل روز پیش جراحی پاشنه پا داشتم بیس روز پیش بخیه رو برداشتن ولی هنوزم زخمه پام یکمی بازه و ترشحاتم داره خواستم بگم که آیا زخمه پا عادی هستش که دیر خوب میشه یا باید برم پیش دکتر

      پاسخ
      • سلام
        برخی محل ها مثل پاشنه پا که در معرض فشار و حرکت هست ممکنه دیرتر خوب بشه
        اگر ترشحات دارد عفونت مطرحه
        جهت درمان به متخصص عفونی مراجعه کنید

    • سلام پای منو سگ گاز گرفته و زخم باز هستش چیکار کنم سریعتر خوب بشه هم عفونت نکنه

      پاسخ
      • سلام
        گازگرفتگی حیوانات نیاز به شستشو و معاینه در اورژانس یا درمونگاه دارد
        هم واکسن کزاز لازمه و هم واکسن هاری

    • سلام
      اگر رو ب بهبود هست جای نگرانی نیست
      در برخی موارد کرم‌مومتازون کمک کنندس ، البته بعد از معاینه تجویز میشه

      پاسخ
  • سلام ببخشید دوستم با چاقو رو دستش خط انداخته چه پمادی پیشنهاد میکنید بزنه تا زودتر خوب بشه و جاش بره؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر خونریزی و زخم عمیق نشده و در حد زخم سطحی هست پماد ترمیم کننده از هر برندی

      پاسخ
  • سلام
    مامانم انگشتش رفته داخلی چرخ گوشت و بندش قطع شده زخمش و با گاز وازلین و پماد جنتامایسین پانسمان میکنیم برای خوب شدن زخمش چیزی پیشنهاد میکنید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشین من چنگال دستم بود هواسم نبود کشیده شد رو پام الان زخمش خوب شده دردهم نمیکنه فقط ردش مونده چیکارکنم این ردش بره ؟

    پاسخ
    • سلام
      چند وقت گذشته؟
      گوشت اضافی آورده یا خیر؟

      پاسخ
  • سلام وعرض ادب
    مادر من پشتت زخم شده واندازه ی نصف کف دست پوستش کنده شده شما چه پماد رو پیشنهاد میدید؟

    پاسخ
    • سلام
      بر اثر چی زخم شده؟

      پاسخ
  • سلام
    من دستم دچار زخم باز شده با پنبه اغشته ب بتادین زخممو پانسمان کردم الان ک پانسمانو باز کردم پنبه چسبیده ب زخم و باز نمیشه چکار کنم بدون درد پنبه رو از رو زخم بکنم

    پاسخ
    • سلام
      پنبه رو خیس کنید و آرام جدا کنید

      پاسخ
      • سلام
        من ۳ ماه پیش انگشت شست راست دستم، دقیقا از نوک ترین نقطه به طول حدود کمتر از ۲ سانتی متر و به موازات انگشتم، با کاتر برید فرو رفت داخل دستم و بیرون آمد، بریدگی فکر میکنم عمیق بوده ولی به پزشک مراجعه کردم و تدارکات دیدند که عفونت نکنه انگشتم،و چند پزشک گفتند بخیه لازم نداره. بعد از گذشت ۲ ماه بدون بخیه بصورت ظاهری کامل بسته شد زخمم، ولی الان یه مدت حدود ۳ هفته ای میشه که دقیقا از همان ناحیه موقعی که دستم رو کامل رها میکنم یا کامل شل بگیرم احساس فشار میکنم داخل همان ناحیه و همش حالت گز گز و سوزن سوزن و لرزش فقط همان ناحیه میشه به خصوص موقعی که میخوام بخوابم،که یه مقدار آزاردهنده ولی قابل تحمل هست برام، سوالم از شما این هست که آیا این روند طبیعی بهبود زخم عمیق هست؟ و اینکه طی مرور زمان از بین پیره این حالت؟ آیا باید کار خاصی انجام بدم؟ هر روز ویتامین b1 و c مصرف میکنم بعد از حادثه

      • سلام
        احتمالا عصب های ریز پوست دچار آسیب شدن و ترمیم عصب معمولا با گزگز و سوزش و گاهی خارش هست
        فعلا کاری لازم نیست اگر ادامه دار شد ویزیت شین وبه متخصص” ارتوپدی مراجعه کنید

      • سلام
        همسر من زیر و روی بیضه هاش خارش داشته خارونده ملتهب بوده متوجه التهاب نبوده روش واجبی زده واجبی هم بیشتر از دو سه دقیقه مونده الان اونجاهایی که ملتهب بوده خیلی زخم شده و شدیدا میسوزه
        نیاز به مراجعه به دکتر هست ؟برای سوزش و دردش باید چیکار کنم الان دو روز شده اصلا نمیتونه راه بره

      • سلام
        بله بهتره معاینه شن
        میتونن‌پماد زینک اکساید و موپیروسین هر ۸ ساعت بزنن

      • سلام وقت بخیر
        من افتادم و و نفهمیدم چی بود زیرم که دوتا شلوارو پاره کرد و رسید به لگنم و کمی پوست و گوشتشو بریده خودم تو خونه ضد عفونی کردم و با بتادین شستم و از داروخانه پماد و گاز استریل خریدم زدم
        لازمه به پزشک مراجعه کنم؟

      • سلام
        بله مراجعه کنید و واکسن کزاز هم بزنید

  • باعرض سلام و خسته نباشید
    بنده حدود یک ماه قبل دست راستم داخل دستگاهی شبیه به نورد گیر کرد و پوست و گوشت ساعد دستم به اندازه حدود یک کف دست کنده شده و بعداز گذشت یک ماه یه ورق شبیه به پوست قهوه ای تیره روی زخم دستم بسته شده که هم جنسش خشک و سفت هستش و هم بوی بد گندیده میده حالا خواستم بدونم چیکار کنم تا این پوست مرده از روی دستم و زخمم بیفته آخه دکتر فرمودند باید عمل بشی و پیوند پوست انجام بدم..
    ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا عفونت کرده و لازمه اون بافت نکروزه برداشته شه و اگه قابل ترمیم نباشه پیوند پوست لازم

      پاسخ
  • سلام ساق پای من به اندازه یه بند انگشت حالت زخم مث زخم ساییدگی به وجود اومده نه ضربه خورده نه حشره ای چیزی باعث شده. بهش هم ک دست میزنم درد داره
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگر زخم مزمن هست باید بررسی بیشتر انجام شه
      سالک هم مد نظر باشه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من روی زانوی پای چپم وروی انگشت شصت دست راستم یه چیزی در اومد مثل جوش اول فکر کردم جوشه ولی روز به روز بزرگتر شد مثل یه نیم سکه چرکی میشه چرکش میاد بیرون باز زخم بسته میشه بعد یه روز باز میشه چرکش میاد بیرون الان 1هفته همینجوری این روی پوست ولی استخوان پام خشک میشه بهش فشار میاددرد دارم چکار کنم ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      معاینه لازمه
      ممکن گزش حشره خاصی باشه
      به متخصص” عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام حدود دو ماه پیش یه ضربه کوچک به پام خورد الان همون قسمت زخم شده و عفونت کرده و زخم داره بزرگتر میشه به دکتر مراجعه کردم گفت فقط با سرم بشورم و آنتی بیوتیک بهم داد ولی زخم بهتر نشده و داره بزرگتر میشه باید به چه دکتری مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      به متخصص” عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام یه سوال داشتم ازخدمتتون، روی کمر من یه مدتی هست که یه زخم بصورت سابیدگی ایجاد شده ک پوسته ریزی خشت داره(ینی هی خشک میشه برامده میشه وکنده میشه) چه پمادی بزنم خوبه؟

    پاسخ
    • سلام
      معاینه لازمه

      پاسخ
  • سلام من عمل لیزر سینوس مویی انجام دادم دوسال پیش. الان دو طرفشو کشیدم یعنی از هم فاصله دادم و یذره پاره شد:! نمیدونم چون کشیدمش اینطور شد یا عود کرده؟
    چطور پاره شده درحالی که دوسال گذشته! ممکنه چون پوستش جدیده و نازک؟ الان چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر پسرم دو روز پیش تصادف کرد بردنش اورژانس عکسبرداری و سونو واسش انجام دادن فقط لبش زخمه و ورم کرده خیلی و آرنج دست هایش و زانو هاش خراش برداشته مرخص که شد هیچی پمادی ندادن من الان چکارکنم از داروخانه چه پمادی بخرم که ورم لبش وزخمش خوب بشه و خراشید کی دست وپاهاش .از درد به خوش میناله

      پاسخ
      • سلام
        چند سالشه؟
        آنتی بیوتیک خوراکی براش تجویز نشده؟

    • سلام
      اگر ترشح خون داره باید ویزیت و پانسمان شین

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر همسر من با موتور زمین خورده و دستش خراش برداشته کامل باسرم شستشو و گاز استریل تمیزش کردیم الان فقط شبا کمی درد داره چی پیشنهاد میکنید برای دردش؟

    پاسخ
    • سلام
      بهتر بود که عکس از دست میتداختن چون حتی اگر شکستگی نداشته باشه با توجه به شدت ضربه و درد چند روز آتل میگرفتن

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر حدود ۲۰ روزه بند انگشت دستم قطع شده و دوروز یکبار پانسمان کردم ام هی زخم تازه تر میشود اگر زخم روباز شود ایراد ندار

    پاسخ
    • سلام وقتتون بخیر
      بنده میخ یود قو کنم رفت تو پام یکم سوراخ شد ولی زیر پوست سیاهه فکر کنم زخم شده درد داره
      و یعد اینکه ورم کرده و انگشت شصتم هست چیکار باید کنم

      پاسخ
      • سلام
        واکسن کزاز درصورتی که یادآور نزدید تزریق شود
        زخم هم باید معاینه شه تا از نظر بقایای جسم خارجی بررسی شه

    • سلام
      با توجه به شرح حال ، به متخصص” عفونی یا متخصص” جراحی مراجعه کنید تا از نظر عفونت بررسی شین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من امروز دقیق ۴ ماه هست سوزن بلند و ضخیم لحاف دوزی به پاشنه پام زده .خیلی عمیق بود ترسیدم اون موقع خودم کشیدم در آوردم. چندین بار عکس و سونو دادم شکرخدا مشکلی نداشتم یه دوره کامل قرص خشک کننده خوردم .پاشنه پام درد عجیبی داره اوایل درد نداشت .الان به شیراز رفتم دکتر فوق تخصص فقط یه قرص ترمیم زخم و التهاب بهم داده و گفت اصلا راه نرم .تجویز شما چیه .ممنونم پاسخگو باشید من بچه کوچیک دارم و همینکه دردش زیاده

    پاسخ
    • کپل دخترم زخم شده هی عفونت نمیدونم چکار کنم
      زخم خود به خود ایجاد شده مث عرق سوز واین ک هی داره کل بدنش میگیره ☹️💔😟😭

      پاسخ
      • سلام
        باید ویزیت شود عزیز

    • سلام
      اگر عکس و سونو خوب بوده و بقایای سوزن دیده نشده به نظر پزشکتون اعتماد کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر تقریبا سه ساله پیش یک قطره چسب از چسب حرارتی ریخت روی انگشت دخترم…..پوست بسته شده ولی از داخل درد داره و هنوز همون جوری اثرش هست …ممکنه از داخل خوب نشده باشه؟گاهی زخم میخاره و گاهی درد داره باید چکار کنم؟رفتم داروخانه یه پماد زرد و ویتامین آ د بهم داد رو روی زخم ترکیبی زدم و دستش رو بستم اما فایده نداره

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر حدود دوماه پسرم تصادف کرد باماشین قسمت پایین پاش زخم شد زخمش خوب شد افتاد بعد ابله زد و ابلش مایع بی رنگیه اونم خشک شد و افتاد حالا باز دوباره ابله شده بنظرشما مشکل چیه خیلی نگرانم

      پاسخ
      • سلام
        باید معاینه شه عزیزم
        به متخصص” ارتوپدی یا
        به متخصص” عفونی مراجعه کنید

    • سلام
      اگر درد داره ممکن ذره ای از چسب داخل انگشتش مونده باشه
      به متخصص” پوست یا متخصص” جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید من الان ۳روز میشه عمل سینوس انجام دادم خواستم بدونم پانسمان نوین انجام بدم مشکلی نداره

  • سلام شوهر تصادف کرده با موتور کف دستش پوستش کنده چکار کنم

    پاسخ
  • سلام دست من دچار ساییدگی شده انداز یک سکهچرک داره خیلی هم درد دارم

    پاسخ
    • سلام
      آنتی بیوتیک خوراکی لازمه عزیز

      پاسخ
  • سلام من بالای بینیم خورد به میله آهنی پاره شد داروخانه پمادتتراسیکلین بهم داد یکروزه دارم میزنم ولی چرک میده قبل استفاده خشک تربود الان چکارکنم هنوزم استفاده کنم یانه

    پاسخ
    • سلام
      اگر چرک داره خیر، باید ویزیت شین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من دستم با تیغ بریده شده قسمت روی ساعد وسطش
    و از صبح یه بند داره خون میاد و بند نیومده و هم پوستم لمس شده و هم ورم کرده میخاستم بدونم با هزینه کم میشه درمان کرد؟ چون پول ندارم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      به مرکز بهداشت محل زندگیتون مراجعه کنید، با هزینه خیلی اندک ویزیت میشین

      پاسخ
  • سلام من از یک حیوان تر سیدم و با شدت دویدم و بعد خیلی محکم افتادم زانوی هر دو پام زخمی شده اما پای چپم خیلی درد می‌کند و دست راستم هم مثل اول درست کار نمیته خیلی درد می‌کند چگونه در خانه درمان کنم دکتر هم رفته نمیتانم

    🥺🥺🥺

    پاسخ
    • سلام عزیز
      به مرکز بهداشت محل زندگیتون مراجعه کنید، با هزینه خیلی اندک ویزیت میشین

      پاسخ
  • سلام بنده عمل فیستول معقدی انجام دادم حدود سه ماه شد ولی زخم بعضی وقتها عفونت میکند.آیا واکسن گزاز لازم است؟

    پاسخ
    • سلام
      برای این زخم ها خیر
      اما اگر ۱۰ ساله واکسن نزدین بزنین بهتره

      پاسخ
  • اون قسمتی که در مورد روغن نارگیل بود خیلی تاثیر گذار و خوب بود برای درمان

    پاسخ
  • برادرم از موتور افتاده دستش زخم شده و پمادی برا زخم پیشنهاد میشه . دستش کشیده شده ب آسفالت زخم شده

    پاسخ
    • سلام
      اول باید زخم خوب شسته بشه و تمام سنگریزه های کوچکی که ممکن زیر پوست باشه خارج شه
      سپس بسته به وسعت زخم، پماد تتراسیکلین و کپسول آنتی بیوتیک خوراکی تجویز شه
      واکسن کزاز هم اگه ۵ سال گذشته نزده بزنه

      پاسخ
  • میخ رفته توانست شست پاک چون پاک قبلاً حس خوبی نداشت نمی دونستم رفتم دکتر نگاه نکرده گفت قندت زده به پات حالا بعد یه ماه یه دکتر دیگه در آورده وزخمش خیلی بد است وعفونت شدید کرده انگشتم کم مونده که بیافته حالا تو خونه از چه پمادهایی استفاده کنم می ترسم برم بیمارستان انگشتم رو قطع کنند

    پاسخ
    • سلام
      تو خونه هیچکاری نمیشه بکنید خیلی خطرناک
      عفونت منتشر میشه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص عفونی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من به پام گلوله اصابت کرده و الا 14 روزه هنوز خونریزی داره برای عفونتش چه کنم

    پاسخ
    • سلام
      باید متخصص عفونی و جراحی ببینه و آنتی بیوتیک تزریقی تجویز کنه
      عفونت و عدم درمان ممکن حتی سبب نکروز( سیاه شدن) پا بشه

      پاسخ
  • سلام من با موتور تصادف کردم کل زانو چپم ساییدگی عمیق و شدید داره. چندین ساعته دردش ول نشده و خیلی درد داره راه پیشگیری ندارین تا یه مقدار حداقل از دردش بکاهم؟؟

    پاسخ
    • سلام بايد MRI بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ