موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • سلام و عرض ادب 60سال سن دارم دو هفته هست که حالت نفخ شکمی وبیشتر سمت پهلوها دارم ازنظرظاهری سمت چپ شکم متورمتر شده البته سمت راست هم درد روده دارم .وقتی بادست قسمت پایین دنده ها رافشار میدهم احساس میکنم منشا اصلی زیردندها هست لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم.

    پاسخ
  • سلام بنده ۱۷ سالمه از ۴ سال قبل همراه مدفوع بلغم میاد با کمی خون تا الا ۲بار اندوسکوپی و ۲ بار کولونسکوپی شدم در هردو بار در روده ام چیزایی شبیه جوش سرقرمز دیده شده در به قسمت مشخص نمونه گرفتن و گفتن که چیزی نیست داروهای هر روز ۶ بار مزالازین مصرف میکنم بعضی روزا ۷ بار بیرون روی دارم بعضا وقتا هم حالتم طبیعه
    اگر درمانی دارید خواهش میکنم بگید واقعا دیگه نمیدونیم چی کار کنیم و مطمعم درمان نشه سرطان میگیرم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز با توجه به داروهایی که تجویز شده و مصرف میکنین
      شما احتمالا کولیت دارین
      باید دوز داروهاتون زیر نظر فوق تخصص گوارش تنظیم شه و هر چند سال یکبار کولونوسکوپی بشین

      پاسخ
  • سلام من زخم اثنی عشر دارم و قرص آسنترا و پنتوپرازول واسم نوشتن ولی الان چند ماهه تمام شکمم دچار سوزش شده و امراه مدفوعم مخاط دارم خیلی اذیتم کسی هم متوجه نمیشه چمه. درد نیست سوزشه

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش مدفوع و کولونوسکوپی انجام شده یا خیر؟

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من گاهی اوقات خیلی کم البته بین جناق سینم یعنی بالای شکمم تیر میکشه یک بارم که معده خالی نوشابه خوردم تیر شدیدی کشید میشه راهنمای کنید دلیلش چی میتونه باشه ایا زخم معده هستش ممنون میشم اگه راهنمای کنید

    پاسخ
  • سلام .من شکمم بزرگ شده البته سوئ هاضمه دارم یعنی نفخ ودرد دارم ازمایش دادم گفتن معده میکروبی شده انتی بیوتیک قوی با اموکسی سیلین خوردم بهتر شدم مدتی بهتر بودم ولی دوباره درد ونفخ اذیت کرد که امپرازول خوردم ولی از ورم شکم ونفخ کاسته نشده .ممنون

    پاسخ
  • سلام …من تقریبا۲ساله که رودم باد میکنه و یوبوست شدید دارم اشتهام هم خیلی کم شده وزنم هم پاین اومده …خواهشا اگه کسی میتونه کمک کنه

    پاسخ
    • سلام لازمه كه توسط متخصص گوارش ويزيت شويد و كلونوسكوپي انجام دهيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید رودم چند مدتی بود کار نمیکرد ایت اواخر دوبار شیاف بیزاکودیل مصرف کردم روده ها حرکت داد و درد گرفت
    الان بعد دو روز رودم زیاد درد نداره ولی همچنان مدفوع ندارم البته این چند روز چیزی نخوردم چون الان بیشتر معدم حساس شده حتی یه لیوان ابم میخورم حالت تهوع دارم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من میکروب معده دارم دارو مصرف میکردم اما یه مدت نمیخورم بنظرتون چیکار کنم خیلی اذیت میشم

    پاسخ
    • سلام بايد مجددا توسط متخصص گوارش ويزيت شويد ممكنه مقاومت آنتي بيوتيكي رخ داده باشه

      پاسخ
  • عالی

    پاسخ
  • عالی

    پاسخ
    • ??

      پاسخ
  • ناهید هستم من چند ماه که شکمم درد میکنه رفتم دکتر گفتن ورم روده دارم زیر شکمم درد میکنه مدفوع خونی دارم داروع دکتر فایده نمی کنه لطفا بگید چیکار منم

    پاسخ
    • سلام چون مدفوعتون خوني هست لازمه كلونوسكوپي انجام بديد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیددختری هستم 26ساله 5ساله بدنم داغ میشه زیرشکمم به شدت قاروقورمیکنه معدم دردمیگیره میسوزه حرارت معدم ازتومیزنه به گلوم وبینیمم میسوزه وزنمم به شدت امده پایین لرزواستخوان دردشدیدهم دارم توروخدابگیدمن چه دکتری بایدبرم

    پاسخ
    • سلام
      جهت انجام چکاپ به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۱۷ سالمه.چند روزه که درد شکمی دارم معدم نفخ میکنه و دور نافم تیر میکشه گاهی، و پایین ناف سمت چپم یهو درد میکنه و زیاد دسشوییم میگیره چیکار کنم خوب شم؟

    پاسخ
  • سلام خانم دكتر علت سوزش بعد از خروج مدفوع چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است زخم یا شقاق وجود داشته باشد

      پاسخ
  • سلام
    خواهش میکنم اگه کمکی ازتون برمیاد دریغ نکنید من یک سال که از درد نمیتونم آروم باشم دردی که قفسه سینه و سمت راست بالای شکم و همون قسمت پشتم رو درگیر کرده من انواع اقسام دارو هارو مصرف کردم ولی دریغ از یه نتیجه.دیگه نمیدونم پیش کدوم دکتر برم همه جور دکتر رفتم گوارش.اعصاب.دیگه نمیدونم چی بگم همه جور دارو …اوایل وقتی غذا رو میخوردم یه جوری که قشنگ نمیتونم بیان کنم حس میکردم تو معدم گیر میکنه یا ته مری ام گیر داره یا اینکه یه احساس مثل رودل بهم دست میداد که بازم نمیدونم دقیقا رودل بود یا اینکه دیواره معده و مری ام قشنگ غذا که ازش عبور میکرد حس میکردم سر دلم گره داره آندوسکوپی کردم گفتن ورم معده داری و میکروب معده داروی آموکسی سیلین و مترو نیدازول و بیسموت با قرص ناشتایی پنتومید دادن من کامل سر وقت استفاده کردم ولی خوب نمیشم( الان قفسه سینم درد میکنه سمت راست از داخل انگار حس میکنم مری ام از داخل زخم شده یا آسیب دیده این حسم از بعد از آندوسکوپی اومد سراغم دردی که میزنه به فکم و کتفم و چونم ).تو رو قرآن من خیلی نگرانم کمکم کنید دیگه فکرم به هییییبچ جا قطع نمیده ضمنا به خاطر بیماری پدرم که سرطان معده داشت و تو سن بالا البته فوت شد همش حس نگرانی منو اذیت میکنه تو رو خدا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام شرح حال شما به سنگ كيسه صفرا ميخوره
      لطفا سونوگرافي از لحاظ كبد و كيسه صفرا بديد
      سرطان معده در اندوسكوپي مشخص ميشه بنظرم دردتون به سنگ كيسه صفرا ميخوره

      پاسخ
  • سلام.من دفع دانه های سفید رنگ دارم.اون کم شده.مخاط سفید میاد.از رودس؟عدم تمرکز و عصبانیت و استرس به همون مربوطه؟

    پاسخ
    • سلام بايد آزمايش مدفوع بديد و توسط متخصص گوارش ويزيت شيد
      همچنين از نظر كم خوني و كم كاري تيروييد هم بررسي شيد
      ممكنه كم خوني يا كم كاري تيروييد داشته باشيد( با توجه به علائم استرس و عصبانيت..)

      پاسخ
  • بخاطر مشکلات معده چند ماهی دارو مصرف کردم ولی کیپ شدن بینی پیدا کردم چه بکنم؟

    پاسخ
  • ا سلام/ پسرم حدود 19 ساله هست. مدتی است( 5 تا 6 ماه) تکرر مدفوع داره(روزی 3 تا 6بار) اول به دکتر عمومی مراجعه کردیم که با دارو برای مدتی بهتر شدن. در نوبت بعدی به دکتر متخصص مراجعه کردیم آزمایش مدفوع روز سوم , RBC:5-10 و WBC:10-25 مشاهده شد. لطفاً بیماری و راه های درمان را توضیح بفرمائید. باتشکر

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی با توجه به مدت زمان تکرر مدفوع و آزمایش که نشان دهنده وجود خون و التهاب است باید جهت بررسی تکمیلی به به فوق تخصص گوارش مراجعه کتید
      تا از نظر کولیت بررسی شوند

      پاسخ
  • سلام مدتی هس که معده درد دارم دائمی نیس میگیره ول میکنه مخصوصا صبح زود با کمی حالت تهوع میشه راه درمان رو بگید

    پاسخ
  • سلام خسته نباسید ببخسید من یک سالی دلم ورم میکنه کاهی وقتها طرف جپ درد سدیدی دارم سکم هم درست کار نمیکنه ممنون میسم راهنمای کنید

    پاسخ
    • سلام چون علائمتون مزمنه بهتره اين آزمايشاتو بديد و توسط متخصص گوارش ويزيت شيد
      Cbc.diff
      Tsh
      Ca
      P
      K
      Na
      S/E
      S/C
      Ferritin

      پاسخ
  • سلام
    دختری 23ساله هستم در ناحیه سمت چپ شکم بالای ناف احساس درد خفیف مثل کوفتگی دارم و مدفوع ام به صورت بلغمی است
    می خواستم علت آن را بدانم؟ و اینکه آیا به التهاب روده مربوط میشود؟

    پاسخ
    • سلام يعني در مدفوعتون خون ديديد؟ يا سياه قيري هست؟
      بايد از لحاظ زخم معده بررسي شيد
      اين آزمايشات را بديد و توسط متخصص گوارش ويزيت شيد
      Cbc.diff
      Esr
      crp
      S/E
      S/C
      Ferritin

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من کلونسکوپی انجام دادم که بهتون گفتم دفع مخاط داشتم دکتر گفتن ی مقداری التهاب روده دارم ازشم نمونه گرفتن بردیم آزمایشگاه میخواستم بدونم این نمونه یعنی چی رو مشخص میکنه؟

    پاسخ
    • سلام نوع التهاب عزيزم كه چيه عفونيه يا غير عفونيه

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر التهاب روده از هر نوعی باشه چ عفونی چ غیر عفونی با دارو درمان میشه؟و جواب نمونه برداری از التهاب روده چیز خطرناکی نمیتونه باشه؟

      • سلام بله عزيزم درمان ميشه

      • سلام خانم دکتر این حدود 13ساله تند تند میرم دستشوی جه ادرار چه مدفوع کمی ادرارم میاد مدفوع باش میکنم وشکمم باد شدید داره وقورقار دلپیچه دارم وغذا یا آب میخورم شکمم درد میگیره وپیچ میکنه دکتربهم گفته روده ات تحریک پذیره والتهاب داره مشکلم چیه ممنونم راهنمای کنید

  • سلام خسته نباشید
    من 21 ساله هستم با درد و ورم شكم آزمایشم نشان دهنده التهاب گوارش بوده پزشك راهنمایی كردن بدون انجام كرونسكوپی رو بیماریم نظر قطعی نمیدن ولی خودم به شخصه به علت سن پائینم ترس از كرونسكوپی دارم

    پاسخ
    • سلام بهتره كلونوسكوپي انجام بديد

      پاسخ
  • سللم خانم دکتر من آندوسکپی‌کردم گفتن چند تا خراش داره معدت نمونه برداری کردن الان میگه التهاب مزمن معده دو ماه پیش باکتری معده داشتم الان منفیه ولی التهاب مزمن دارم چه دستوری میگید

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید من آندوسکوپی کردم گفتن التهاب روده داری به نظر شما تا خوب شدن بیماریم چند ماه باید دارو مصرف کنم

      پاسخ
      • سلام بستگي به شدت بيماري داره بين ٣ ماه تا ٦ ماه اما اگه IBD منظور باشه طولاني تر

      • سلام من دختربچه چهار ساله دارم اندوسکوپی شده ورم روده داره قرص مزالازین 500استفاده میکنه خواستم ببینم دمان میشه وتاکی بایدادامه بدم

      • سلام مزالازيت براي كنترل مرحله خاموشي بيماري هست يعني اگه قطعش كنيد احتمال بيماري فعال هست
        بايد مصرف شه فعلا و در مورد قطع يا ادامش بر اساس شواهد كلونوسكوپي و باليني ميشه نظر داد

  • سلام خانم دکتر ببخشید من دیروز ازتون سوال کردم برای مشکلم که دفع مخاط و بلغم با رگه های خونی داشتم دکترم میگن روده تحریک پذیره و فردا کولونسکپی میشم میخوام بدونم تو سندرم روده تحریک پذیر هم امکانش هست درد مبهم روده حس بشه من دو روزه احساس میکنم مخصوصا وقتی فشار ب شکمم بیاد از بالا تا پایین شکمم ی درد تیزی کشیده میشه

    پاسخ
    • سلام
      احساس درد مبهم در شکم در سندروم روده تحریک پذیر احساس می شود
      با این حال بررسی علل دیگر با کلونوسکوپی مفید است
      تا انجام کلونوسکوپی صبور باشید

      پاسخ
  • سلام حدود یک هفته دل درد و اسهال دارم ک بعد از غذا خوردن دل درد می‌گیرم مشکل چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      در مورد محل درد شکم صحبتی نکرده اید
      لطفا جهت راهنمایی بهتر از مشاوره رایگان تلفنی دکتر دکتر استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من دخترم حالش بد شد علایم مثل اسهال تبو لرز و حالت تهوع داشت الان دوروزه ومن بردم دکتر ازمایش گرفتن چکاب کامل بعد گفتن عفونت کرده روده هاش الانم همش سردرد داره و هنوز اسهال وداروی که داده دکتر مترونیدازول و قرص زد تهوع سنشم ۱۳

    پاسخ
    • سلام با توجه به سردرد و استفراغش بايد LP هم انجام شود ( آزمايش مايع مغزي نخاعي)
      با شرح حالي كه ميديد بايد در بيمارستان بستري شود

      پاسخ
  • سلام..من ۱۵سالمه
    دچار سنگینی معده و اسهال و سوزش معده بودم و به متخصص رفتم و با داروهاشون خوب شدم..ولی از وقتی خوب شدم..ومعدم سوزش و چیزی نداره.ولی یک ماه دچار یبوست و نفخ زیاد هستم.یه جور گرفتگی در شکمه که معمولا اول صبح اینجوریه و با غذا خوردن نفخ و گرفتگی برطرف میشه ولی بعد از چندین ساعت(۶ساعت) دوباره بر میگرده…مشکل چیه؟

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشین من همش احساس دفع دارم و بیشتر اوقات مخاط و بلغم دفع میکنم گاهی رگه های خون هم توشون دیدم دکتر گوارش گفتن سندروم روده تحریک پذیره وباید کولونوسکپی بشم نظر شما چیست خطرناکه یا بیماری قابل درمانی هست؟

    پاسخ
    • سلام بله درست گفتن بايد كلونوسكوپي شيد و اينكه احتمالا التهاب روده داشته باشيد
      بله با دارو برطرف ميشه و قابل درمانه

      پاسخ
  • سلام ببخشید من ۱ماه درد شکمی دارم به طوری که میزنه معده و کلیه راستم …بالای چپ و راست شکمم فشار میدم یچیزی حس میکنم …شکمم صدا قار و قور میده…شب ها هم وقتی میخوام بخوابم بم شوک وارد میشه
    بنظرتون التهاب روده نیست؟؟؟خیلی میترسم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر احساس دفعم زیاده و بیشتر دفع بلغم گاهی سفید گاهی زرد گاهی رگه های خون هم توشون میبینم دکتر گفتن احتمالا سندروم روده تحریک پذیر است آزمایش هام نرمال بودن فقط کبد چرب دارم و یکشنبه کولونسکوپی میدم نظر شما چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      تشخیص اول سندرم روده تحریک پذیر
      احتمال خیلی کم کولیت

      پاسخ
  • سلام.من تقریبا نزدیک ۳ ماه هست که اسهالم و صبح زود ها شکم درد میکنه و صدا میده احساس میکنم شکم تو فشاره یه حسی دارم و متفوعم کاملا ابکی و یه بویی میده .

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.doff esr crp
      Stool exam
      Calprotectin
      Ferritin
      بايد از لحاظ سو جذب چربي ، التهاب روده يا عفونت انگلي بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر واسه التهاب معده چه دارویی موثره.همسرم التهاب معده داره خیلی نگرانم خاهشا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      علایمشون چیه عزیزم و آزمایش ها و بررسی های انجام شده؟

      پاسخ
  • سلام.روز بخیر خانم دکتر من از دیروز یکم درد داشتم سمت چپم زیر دنده های اخرم ک یهو بشدت شدید شد و ن میتونستم بشینم ن دراز بکشم اورژانس رفنم و با ازمایش و سنو گفتن جداره معدم ورم کرده و التهاب روده دارم و کبدمم گرید ۲ هست بعد امپول خوب شدم ۲۸ سالمه و مجردم.ولی الان باز دردم بشدت شدید شده هیچ داروییم ندارم بنظرتون چیکار کنم ازمایش بدم دوباره یا مسکن بخور خووش خوب میشه؟

    پاسخ
    • سلام
      عزیزم برای بررسی دقیق شرح حالتون از مشاوره تلفنی با متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش استفاده کنین

      پاسخ
  • سلام
    من ۳۴ سالمه تقریبا ۵ سالی هستش مریضم، کل بیمارستان های تهران رو رفتم ولی چیزی متوجه نشدن میگن سالمی
    این بیماری من توی کل خانواده ام هستش هم خواهر و هم برادر. شکمم درد شدید میگیره، حالت تهوع، استفراغ شدید، اکثرا تب هم میکنم ولی زود تموم میشه، دهانه مقعدام هم دو سال پیش آبسه کرده بود که خودش ترکید تخلیه شد.

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی اگر با مراجعه به پزشک و انجام بررسی های لازم تشخیص بر سلامت جسمانی شما بوده است بهتر است توسط روانپزشک نیز ویزیت شوید
      زیرا بسیاری از مشکلات روحی خود را با درد جسمانی نشان می دهند

      پاسخ
  • باتشکر.من یکسال هست که در اکتهای روده بزرگ دچار زخم کلون هستم ومزالازین مصرف میکنم.بلعم وچرک ترشح دارم وتاثیری ندارد.لطفاکمکم کنید؟

    پاسخ
    • سلام
      با توحه به اهمیت کولیت و اهمیت دوز داروها در روند درمان
      احتمالا باید نوع و دوز داروها افزایش یاید که فقط زیر نظر فوق تخصص گوارش انجام شود

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر میخواستم بدونم به جز التهاب و کولیت بیماری دیگه ای هست که باعث دفع مخاط و مدفوع بلغمی بشه چندروز دیگه میخوام کولونسکپی بدم نگرانم خدای نکرده چیز بدتری باشه

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین بنظر مسیله نگران کننده ای وجود نداره
      اما حتما کولونوسکوپی باید انجام شه جهت رد کولیت

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من حدودا یک ماهی هست دل درد دارم دوروز هیچ دردی ندارم یک روز درد دارم یعنی مداوم نیست کبدمم چرب هست ولی تحت درمان هستم و تقریبا رو به بهبودی هستم خون مخفی داشتم کلنوسکپی انجام دادم گفتن ففط همرویید هست ممنون میشم برای دل دردم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من چند روزه نمیدونم معدم یا رودم درد میگیره خصوصا صبح ها که از خواب بیدار میشم همش میگیره ول میکنه الان ۴ روزه هر روز هم دردش بیشتر میشه.اول سر درد داشتم بعد اینجوری شدم اول هم مقعدم ۵ ثانیه درد گرفت روز بعد معدم یا رودم .معده و شکمم هم کرم کرده دو روز پیش که درد گرفت حالت تهوع هم داشتم که زرد آب بالا اوردم نه ناهار نه شام نمیخورم از ترس
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
  • باسلام.من التهاب روده دارم وقرص بیسامین ولوپرامید مصرف میکنم امابااین حال بازهم یکی دوبارتوهفته تکراراجابت مزاج دارم.لطفا راهنماییم کنید ممنون.

    پاسخ