موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • سلام ۱ماه هست بیشتر اوقات اسهال میشم ک همراه مقدار زیادی مخاط است ممکنه چی باشه؟

    پاسخ
    • سلام ممكنه التهاب باشه يا عفونت
      بايد اين آزمايشات را بديد و كلونوسكوپي شين
      Cbc.diff
      Esr crp
      Calprotectin
      Stool exam

      پاسخ
  • سلام
    من الان چند روزه درد و سوزش معده دارم و زیر شکمم هم هر ازگاهی درد میکنه معده دردم جوریه که هر از گاهی تنگی نفس میشم و پشتم درد میکنه
    شکمم هم نفخ میشه و هر ازگاهی اسهال مانند و هر ازگاهی یبوست میشم
    ممنون میشم دکتر راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام ۲۴ساله هستم من ۶ سال دوچار مشکل گوارش شدم شب ترشی خوردم صبح حالت تهوع گرفتم هرچه دکتر رفتم خوب نشدم مدفوم خیلی باریک و نرم میشه فقط وقتی قرص مترونید ازول ۲۵۰ میخورم خوب میشم تا دارو قطع کنم دوباره همون روال میشه ممنون رهنمای کنید

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر این 12ساله تند تند میرم دسشوی مدفوع وادرار ونفخ شدید دارم و شکمم پیچ میکنه رفتم دکتر التهاب روده دارم

      پاسخ
  • با سلام. من بعد از یک مسمومیت دچار اسهال شدم، با مصرف مترونیدازول خوب شدم اما به مدت دوماهه بعد از اون متناوبا دچار اسهال میشم مخصوصا وقتی غذای آبکی بخورم. آزمایش و سونو دادم، آزمایشم مشکلی رو نشون نداده، اما سنگ کیسه صفرا دارم که التهاب نداره، اما همچنان مدفوع شل دارم. بعد از دفع دلپیچه میگیرم و گاز روده دارم. دکتر مبورین تجویز کردن ولی اثر نداشته، فقط وقتی مترونیدازول میخورم بهترم. تجویز شما چیست؟ ممنونم

    پاسخ
  • سلام من عفونت در مدفوع داشتم حدود یک ماه قرص چرک خشک آزیترومایسین ۵۰۰ روز یک بار در ۶ روز‌ استفاده کردم بر طرف شد الان باز هم نگران کننده بعد الان یک روز مدفوع طبیعی یک روز هم مانند اسهال تیره رنگ مشکلم چیه قرص برام هی معرفی کن ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      اسهال سیاه رنگ و بدبو و چسبندس؟چند بار در روز تکرار شده؟
      تهوع و دلپیچه هم دارین یا خیر؟

      پاسخ
  • سلام ۱ماه هست بیشتر اوقات اسهال میشم ک همراه مقدار زیادی مخاط است ممکنه چی باشه؟

    پاسخ
  • سلام.من یه مدته درد و سوزش در ناحیه مقعد دارم..دستشویی ک میرم مایع ب صورت چرکین میزنه بیرون..البته بعضی وقتا خون هم میاد.. یبوست هم دارم..چن سال پیش اینطور بودم رفتم دکتر گفت بواسیره،دارو نوشت یه مدت مصرف کردم خوب شدم ولی باز بد شد.. بعد یه مدت خودش همیجور خوب شد.. ۳۸ سالمه،لطفأ راهنماییم کنید..مرسی..

    پاسخ
  • سلام تقریبا دوساله نفخ روده همراه اسهال دارم وزنم کم شده بالای معدم میسوزه بی حالم و ضعف دارم خون تو مدفوع ندیدم ولی بعضی اوقات زرده بعضی وقتا هم سبز ریزش مو دارم پوستمم لک زده احساس میکنم جذب رودم پایینه چون زود دفع میشه.ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی با توجه به علایمتون باید یک چکاپ کامل انجام بدین
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من 20 سالمه و سوءتغذیه دارم قدم 152 و وزنم 37
    گاهی درمدفوع کف مشاهده میکنم و گاهی هم دچار یوبوست میشم
    معدم سنگینی میکنه و درد و سوزش همراه هست
    بی اشتها هستم
    و چندسالی هم میشه وزنم ثابته
    یک بار یا قرص و دارو وزنم به 41 کیلو رسید اما باز برگشت به حالت قبلی و مابین 35تا38 بیشتر از این وزنم بالا نرفته
    گاهی استفراغ میکنم و گاهی حالت تهوع دارم
    چندوقت پیش هم وسط سینم تیر می‌کشید طوری که نفس کشیدن برام سخت میشد
    و چند روزی هم هست با سردرد دارم و در چشام احساس سوزش دارم و احساس میکنم داخل سرم سرده ممنون میشم اگر راهنمایی کنید و بگید که چه دکتری باید مراجعه کنم و چ کارهایی باید انجام بدم برای درمان
    ممنون بابت سایتتون

    پاسخ
    • دوست عزیز
      شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و همینطور آزمایش مدفوع و ادرار و کشت آن را انجام دهید
      و به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام . خسته نباشید . التهاب روده داشتم که با مازالازین و مبروین حل شد و جدیدا سوزش معده دارم و فکر میکنم لقمه گیر کرده و پایین نمیره تقربیا 4ماهی میشه پنتاپرازول 20 روزی 1 عدد صبح مصرف میکردم و یه ماهی میشه صبح شام پنتاپرازول با کلیدنیوم سی مصرف می کنم و قرص لاکتول . مشکل رودم حل شده ولی شبا سوزش معده دارم و پنتاپرازول 5 ماه مشکلی نداره که مصرف کردم و میکنم .ممنون

    پاسخ
    • سلام
      خیر موردی ندارد

      پاسخ
  • سلام حدود ۱۰ ساله که مشکل روده دارم اندسکوپی ؛کلنو سکپی آزمایشات مکرر دادم ولی چیزی مشخص نشده چند پزشک متخصص وفوق متخصص گوارش رفتم در انتها گفتن سندرم روده تحریک پذیر دارم شبها زمان خواب در رودهام یه چیزی مثل نفخ گیر وخشکی روده احساس میکنم هر شب خواب میبینم خوابم سنگینه مدفوم عادیست لطفا راهنمایی بفرمایید با تشکر

    پاسخ
  • سلام بند اقا ومتاهل ۳۱ ساله هستم.بند تقریبا ۷ سال هست که ناراحتی گوارشی داشتم که دو بار اندوسکوپی انجام دادم بار اول نمونه ورداشتن مثبت بود بار دوم که هم اندوسکوپی .وکلونوسکوپی باهم انجام دادم نمونه از اندو ورنداشتن ولی هم اندو م مشکلی نداشته هم کلونوسکپی مشکلی نبود.بعدتمام آزمیشاتم انجام دادم آزمایشه مدفوع .انگل میکروب کلا نرمال بود. ولی دو۳هفته ای میشه که التهاب روده دارم غذا که می خورم رودها انگار باد کردن شکمم سنگین میشه وزن کم نکردم .اشتهام خوبه فقط مدفوع شول وژله ای دارم .ممنون میشم راهنمایم کنید

    پاسخ
  • باسلام تشکر درمورد مقاله تون خیلی خوب بود برای بالابردن اطلا.عات خوبی بود

    پاسخ
  • سلام.من‌چند روز شکمم ورم گرده درد دارم و سوزش معده…نفخ زیاد..آروغ زیاد دارم

    پاسخ
  • سلام من قبلا مشکل اسید معده داشتم حالا خوب شدم.فقط نفخ معده دارم شکمم بیش از حد ورم میکنه چرا شکمم باد میکنه

    پاسخ
  • چرا سوال منو نذاشتین ؟
    سلام و خسته نباشید
    من ۱۴ سال قبل به بک متخصص گوارش معروف مراجعه کردم کولونسکپی انجام شد، بواسیر داخلی داشتم و هنوز دارم ، دکتر گفت نوشابه و شیرینی قنادی واست سمّه نخور، گفتم درمانش چیه گفت تو به درمانش کاری نداشته باش، خلاصه اللن ۱۴ ساله هر وقت یه مدت شیرینیجات میخورم به هم میریزم و تو این مدت یک بار دیگه یک متخصص به نام دیگه کلونوسکپی و آندوسکپی حدود سه سال قبل انجام داد و گفت سالمی ، دوباره سال قبل یک دکتر معروف دیگه آندوسکپی کرد گفت سالمی الان۲ ماهه دل درد دیونم کرده گرمیجات مطلقا نمیتونم بخورم ، رفتم گفت عصبیه !!! من فکر می کنم همون پزشک اول باید برم نظر شما چیه ؟ تابحال با همچین چیزی برخورد کردین ؟ الان دیگه گرمیجات میخورم از دهان تا مقعد گُرمیگیره !!!!

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی شما چند بار اندوسکوپی و کلونوسکوپی شده اید و هر بار جواب نرمال گزارش شده است
      نیاز به بررسی مجدد نیست
      به نظر می رسد شما دچار وسواس فکری عملی باشید
      لطفا توسط روانپزشک ویزیت شوید

      پاسخ
  • با سلام بنده دوماه شکم درد دارم زمایش دادم گفتن باکتریت هیپو باکترو زیاده ۲۷ بود بعد ازمایش صفرا دادم گفتن پنج سنگ صفرا داری رفتم متخصض گوارش گفتن ورم معده داری و صفرا فعاا اذیت نمیکنه الان هنو درد دارم انواع قرص معده خوردم افاده نکرد با تشکر از راهنمایون پیشاپیش

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی لطفا در مورد محل درد شکم،داشتن یا نداشتن تهوع و استفراغ ،مربوط بودن یا نبودن درد با غذا خوردن و .. توضیح دهید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    عفونت شدید روده دارم دکتر بهم سیپروفلوکساسین500 و مترونیدازول250 داده و پنتوپرازول 40
    میخاسم ببینم آیا با این قرصا کم میشه عفونت یا خیر
    ممنون ازشما

    پاسخ
    • سلام
      بله
      طبق دستور پزشک داروهای خود را مصرف کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من چند ماه دل درد داشتم
    رفتم ازمایش دادم جوابش گرفتم کمبود ویتامین دی داشتم و خون مخفی و بعد اندوسکوپی انجام دادم گفتن میکروب معده داری و زخم اثنی عشر الان دوتا انتی بیوتیک و یک کپسول لامپرازول یه مدت مصرف میکنم ولی گاهی دچار ضعف شدید میشم خواستم بدونم چقدر طول میکشه میکروب معده از بین بره و زخم اثنی عشر خوب بشع و همینطور چون ضعف شدید دارم ایا راهی بغیر از کولونوسکوپی برای ازمایش روده بزرگ هست …ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دو هفته باید داروها را مصرف کنید
      سپس با مراجعه به متخصص داخلی تست تنفسی اوره جهت بررسی از نظر ریشه کن شدن یا نشدن هلیکوباکتر پیلوری انجام دهید

      پاسخ
  • سلام من 27 سالمه پارسال تابستان بعد از خوردن فست فود شب با تهوع بیدار شدم و 2 بار استفراغ کردم بعد از اون یه مدت امپرازول خوردم خوب شدم اما در قسمت وسط سینه تا یکم بالای ناف یه درد گاهی میاد سراغم که خیلی وقت بود خوب بود حدود یک ماهه دوباره اینطوری شدم گاهیم احساس اسید توی مری میکنم یکمم معدمو فشار میدم یه حس درده کمه گاهی زیاد میشه مخصوصا صبح وقتی بیدار میشم البته زیاد در حدی که کشنده باشه نیست وقتی بلند میشم یکم راه میرم خوب میشه وقتیم خیلی کم تحرک باشم درد میاد اروغ هم گاهی میزنم نفخ هم گاهی دارم استرسمم زیاده یبوستم گاهی اوقات دارم اسهال ندارم مدفوعمم رنگش تقریبا قهوی گاهی قهوی روشن هست سیاهی و خون ندیدم تا الان تهوع ندارم کاهش وزن ندارم اشتهامم کم نشده وقتیم غذا میخورم مشکلی و افزایش دردموقع خوردن غذا ندارم خیلی نگرانم فقط همون حالت درده وقتیم یکم ریلکس میکنم کمتر میشه البته میگم دردش مدوامم نیست گاهی کلا قطع میشه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید بنده یه بار چن ماه قبل ناپروکسن مصرف کردن مدفوعم قهو ه ای مایل به سیاه شده
    این اواخر هم تحت فشار عصبی شدید بودم اخر هفته دچار معده درد شدم فامو تیدین مصرف کردم خوب نشدم بعدش امپروزال و عرق نعنا مصرف کردم که فک کنم عدق نعنا بدترش کرد از اول معدم تا رود هام حسابی به حرکت دراورد و درد گرفت بعد اون بازم چن روز مدفوعم قهو های مایل به سیاه شد الان دیگه نیست ولی چن روزیه سردلم میسوزه چن بارم درد معده گرفتم علاوه بر اون تقریبا شبا حرکت رودم رو حس میکنم و یکم درد میکنه مخصوصا ناحیه چپ شکمم از بالا تا پایین
    خودشم شقاق دارم که بازم تازه شده وواسپاسم داره و قطر مدفوعم کم شده لطفا راهنماییم کنین ممنون ?

    پاسخ
    • سلام مدفوع سياه نشون دهنده خونريزي معده هستش
      بايد اندوسكوپي بديد حتما

      پاسخ
  • سلام
    خانم دکتر داداش من 23 ساله اش دو هفته ای هس فهمیدیم التهاب روده و معده داره دکترش بعد از آندوسکوپی و کولونوسکوپی گفتن احتمال داره کولون باشه هنوز جواب نمونه کولونوسکوپی اش نیامده ممنون میشم بهم بگید این بیماری درمان میشه یا نه و اطلاعات بیشتری بهم بدید خیلی نگرانش خانم دکتر داداش من 23 ساله اش دو هفته ای هس فهمیدیم التهاب روده و معده داره دکترش بعد از آندوسکوپی و کولونوسکوپی گفتن احتمال داره کولون باشه هنوز جواب نمونه کولونوسکوپی اش نیامده ممنون میشم بهم بگید این بیماری درمان میشه یا نه و اطلاعات بیشتری بهم بدید خیلی نگرانش هستم

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید اگر کولیت التهابی مد نظر باشد یک بیماری خودایمنی است که با دارو کنترل میشود اما داروها نباید قطع شود و باید زیر نظر به فوق تخصص گوارش باشند

      پاسخ
  • سلام.سه روزه معده ام مثل سنگ شده ودل درد دارم شکمم هم کارنمیکنه چکارکنم

    پاسخ
  • سلام
    وقت بخیر
    من 35سالمه و حدود یک هفته ست گاهی احساس درد دارم توی روده مثل زمانهایی که فشار زیادی روی دستگاه گوارش هست یا چند لحظه پیش از خروج گاز. با این تفاوت که نه غذای زیادی خوردم، نه گازی قصد خروج داره، ولی این درد بروز می‌کنه!
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که چیکار باید بکنم

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به معاینه و انجام آزمایش مدفوع می باشد

      پاسخ
  • سلام بنده چند روز پیش استفراغ شدید گرفتم بعد نیم ساعت اسهال شدم شدید رفتم دکتر آزمایش دادم جواب آزمایش غلظت خون و عفونت روده را نشان داد باید چکار کنم

    پاسخ
  • سلام
    چندین ساله شکمم خیلی صدا میده چه غذا بخورم چه غذا نخور اسهالم هستم تنگی نفسم دارم واز گاز زیادی بدن مرتب باید دستشویی برم.

    پاسخ
  • سلام ۲۵ ساله هستم تقریبا ۳هفته ی پیش موقع پریودیم قولنج شکمی شدم تکون نمی تونستم بخورم و با کوچک ترین تکون استفراغ میکردم بیمارستان رفتم ۳تا مسکن زدن الان از اون موقع سمت چپ شکمم درد داره دکتر مراجعه کردم گفتن ورم روده هست
    دارو مصرف میکنم ولی الان به جز درد مدفوعم دفع نمیشه باید چه کنم نظرتون چیه عایا دکتر تشخیص درست دادن؟
    میشه از قرص سیلاکس استفاده کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      درد شدید ش
      کم،استفراغ و عدم دفع گاز و مدفوع می تواند از نشانه های انسداد روده باشد
      لطفا جهت معاینه و بررسی بیشتر به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خستہ نباشید چند وقتہ رو شکمم باد کردہ مثل بادکنک شدہ وقتی کار میکنم احساس تنگی نفس دارم رو معدم ھم انگار سنگینہ چہ باید بکنم ۔۔۔ممنون از راھنماییتون

    پاسخ
  • سلام من 35سالم سه هفته ای است دردزیادی چهار طرف شکم رو میگیره اززیرقفسه سینه سمت چپ شروع میشه بعد به سمت راست چپ میزنه حالت تهوع بهم دست میده شکمم شل هست فشار میاد.به پشتم لطفا بدونم مالم چیه

    پاسخ
  • سلام خواهرم یک ماه قبل عمل سزارین شد بعد عملش ۱۰ روز نگذشته بود درد شدید شکم و اسهال شدید تب لرز شدید گرفت دکتر بردیم آزمایشات شو تکمیل کردن گفتن آپاندیس هست عملش کردن ولی ۱۰ روز از این عملش هم گذشته همچنان درد شدید شکم و. پهلو و اسهال شدید تب لرز داره هر چی هم ازمایش میگیریم میگن مشکلی نداری نظر تون چیه خانم دکتر من افغانستانی هستم ممنون میشم کمکم کنید ?

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز علایم و شرح حال شما کامل نیست
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام, من 22 سالمه، حدود يك ماه قبل شب شكمم خالي بود انجير و چايي فقط خوردم و صبح ساعت 5 با حال خيليييي بد فقط اب خالي مدام بالا مياوردم و اسهالمم شديد و بازم اب خالي بود. دكتر رفتم و سرم زدم. از اون موقه غذا كه ميخورم حس ميكنم ميرنه زيره دلم و حس حالت تهوع بهم ميده، دور نافمم درذ ميگيره گاهي اوقات و اسهال ميگيرم. غذا نميتونم بخورم و وقتي ميخورم سره معدم هست .وزنمم كم شده. نظرتون چيه؟؟؟

    پاسخ
  • باسلام من تعداددوازده عدد پولیپ روده داشتم که در عمل کولونسگوپی ازبین رفت اما الان مدت دوهفته است که حالت رودل وسرگیجه وبی اشتهایی وکاهش وزن دارم ودرروز تعداد ۴عدد انتی بیوتیک مصرف میکنم و رنگ مدفوع هم تیره است ایاعلت سرگیجه ازلتتی بیوتیک یاکم خونی است لطفا راهنمایی فرمایید .ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتون و سابقه پولیپ باید بررسی بیشتر بشین
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کتید

      پاسخ
  • سلام ۱۸ ساله هستم دوروز است که معده ام سنگین شده و گاهی میپیچد و این پیچش به روده ام منتقل میشود
    چطور درمانش کنم؟

    پاسخ
  • سلام من جوان ۲۵ سالم رفتم پیش دکتر گفت که رود بزرگم ورم دار ومقدار قرص برام نوشت مدتی خوب بودم بعد از ۲ ماه دوباره در ها سوزش معده وکم کردن وزن به هستم می خوام ببینم برام دارو بنویسی

    پاسخ
    • سلام شما بايد نمونه بوداري از رودتون انجام شه اينطوري نيست با يه نسخه دارو برطرف شه نياز به بررسي بيشتر و انجام مجدد كلونوسكوپي داريد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشید مدفوع و اسهال ژله ای و مخاطی و بی اشتهایی وcrpمثبت ممکنه کرونا باشه یا چیز دیگه ای هست؟

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکنه کرونا باشه
      از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید خانم دکتر مدفوع و اسهال ژله ای و بی اشتهایی و crpمثبت ممکنه کرونا باشه یا چیز دیگه ای هست؟

    پاسخ
    • سلام بله تشخيص اول كرونا هست ، عفونت و التهاب روده تشخيص هاي بعدي هستند
      اين آزمايشات را بديذ
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ldh
      Stool exam

      پاسخ
  • این عفونت های روده ای برای بیمارانی مثل من از چی نشات میگیره؟
    من یکسال و نیمه مبتلا شدم به آی بی اس و تغییر خاصی توی بهبودم ندیدم
    از ابتدای بیماری تاالآن من اسهال دارم و فقط شدتش کمی بالا و پایین میشه، این طبیعیه؟ یعنی با هیچ دارویی هیچ بهبودی حاصل نمیشه؟

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب، 5 روز پیش من یه دفعه بدن درد شدم و خلط عفونی و یهو تب. رفتم اورژانس ازم تست خونی کرونا گرفتن و گفتن نیمه مثبته، مطمئن نبودن و من میدونستم از اون نیست چون آی بی اس دارم، از اون روز با توضیحات من پزشک بهم آموکسی کلاو برای سینوزیتم داد و چون با خوردن ماکارونی به این روز افتاده بودم بهم امپرازول داد، الآن دچار التهاب روده و اسهال ژله ای شدم، دور نافم میسوزه و اصلا نمی تونم دست به دلم بزنم طوری که دست بخوره حالت تهوع هم بهم دست میده، هر دو چشمم شدید درد می کنه که انقدر طولانی سایقه نداشته دقیقا عنبیه ست و مردمک، طوری که هیچ طرفی نمی تونم چشم بچرخونم، موندم این داروها رو قطع کنم :امپرازول و آموکسی کلاو، و لازمه چی مصرف کنم؟ ممنون از وقتی که میذارین?

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من یک سالی هست که پشتم درد میکنه غذا میخورم زود سیر میشم و بی اشتها شدم حدود 10 کیلو وزن کم کردم احساس میکنم روده هام ورم کرده و غذا جذب نمیشه.چه قرصی باید مصرف کنم.با تشکر

    پاسخ
    • سلام كاهش وزن علامت هشدار دهنده هست بهتره توسط متخصص گوارش ويزيت شويد و سونگراقي و سيتي اسكن از نظر پانكراستون انجام بدين

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر انجام دادم مشکل خاصی نبوده. فقط مراحل هذم و جذب مشکل دارم و رودم یکم ورم داره درد پشتمم عظلانی بود ممنون میشم دارو واسم تجویز کنید. باتشکر

  • من تقریبا ۴۰ سالمه چندین ساله ناراحتی گوارشی رفته ام اندوسکوپ شدم گف معده چیزی نیس فکر کنم مشکل روده دارم نفخ زیادی دارم .ودرد فقط روی قفسه سینه دارم خیلی نگران و ناراحتم ممنون از راهنمایی شما

    پاسخ
    • سلام براي درد قفسه سينتون بايد توسط متخصص قلب ويزيت شويد و تست ورزش و اكو بدين

      پاسخ
      • سلام خسته نباشین من سیوشش سالمه ورم معده وروده دارم یعنی دریچه معد هام شل شده واسید معده ام زیاد چه دارویی باید مصرف کنم ممنون