موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • باعرض سلام وخسته نباشید من باد روده دارم بیشتر موقع خوابیدن یکم یبوست دارم ولی روزی یه بار دستشویی میرم فقط باد اذیتم میکنه لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر ببخشید تو رو خدا . من حدودا چهارده پانزده سالی میشه دل درد و دل پیچه دارم حالا تقریبا میدونم از چی میاد . وقتی با غذا اب میخوردم یا غذاهای سردی میخورم موقع دفع دل پیچه شدید و اسهال میشم یعنی اون اولا یک ماه یه بار شاید اینطوری می شدم ولی تا الان سال به سال بدتر شدم و فاصلش کمتر شده به حدی که الان هر شب اینطوری میشم و وقتی هر وقت میاد احتیاج سریع به دفع دارم نمی تونم جلوی خودم رو بگیرم . مترونیدازول میخورم خوب میشم ولی قطع می کنم بازم اینطوری میشم . حقیقتش هزینه دکتر رفتن ندارم راهنمای کنید مشکلم چیه چکارکنم خوب بشم ممنونم ازتون

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من مدتیه که حالت تهوع و استفراغ دارم ،یه بو بد میشنوم اینگار تو دهنم گاز بد بو هست و روده هامم نفخ داره ،میشه بگین بخاطر چیه و باید چیکار کنم ؟،ممنون

    پاسخ
  • من با مراجعه به دکتر عفونی متوجه شد دکترم که کرونا از نوع دستگاه گوارشی گرفتم و با آزمایش خون که دادم گفتن روده هم عفونت داره که یکسری قرص داد که رفع بشود.الان ۳روزه دارم داروهاشونا مصرف میکنم اما نفس تنگی بهم اجازه نمیده وقتایی که خوابم میاد بخوابم.واسه همون تورم دستگاه گوارشم و عفونت رودمه و زمان میبره تا خوب بشم؟میشه راهنماییم کنید خیالم راحت بشه؟

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی باید معاینه و سمع ریه انجام شود در صورت لزوم گرافی و سی تی اسکن انجام گردد

      پاسخ
  • سلام وقت به خیر دختری ۲۱ ساله هستم سرترالین و کلونازپام یک چهارم مصرف میکنم دو بار قبلا به خاطر معده درد مراجعه کردم دکتر دارو دادن بعد چتد روز خوب شدم و دارو را قطع کردم ۰ند روزی هست دوباره معدم درد میکنه سوزش سر و صدا نفخ سنگینی به دکتر مراجعه کردم قرص پنتاپرازول۴۰ صب ها و مترانیدازول ۵۰۰سه بار در روز تجویز کردند الان سومین روزه که از دکتر رفتم میگدره صب ها نسبتا حالم بهتره اما شب ها دردم به اوج خودش میرسع و بعد دوباره خوب میشه و میخوابم و الان که این پیامو مینویسنم احساس تلخی تو دهنم میکنم و اینکه احساس میکنم میلی به غذا ندارم ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید ۲۱سالمه
    سه ساله اسهال میرم هم ازمایش دادم هم سنوگرافی رفتم
    چیزی نبوده نبض معده شدید دارم
    هیچ دکتری نتونسته دورستش کنه
    میگن چیزی نیس ولی اذیتم میکنه مخصوصا وسط تمرین خستم کرده واقعا خسته شدم نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام ۲۱ ساله هسم الان دو روزه پهلو سمت راستم با حرکت دادن بدن درد میگیره و از امروز هم تعداد اجابت مزاج زیاد شده و ۶ بار شده و اسهال هم نیسم خواسم ببینم مشکل جدی هسش

      پاسخ
      • سلام بهتره بصورت حضوري معاينه شبد و آزمايش از نظر كرونا بديد چون خيلي موارد كرونا با درد پهلو مراجعه كردند

    • سلام
      کولونوسکوپی هم انجام دادین یا خیر؟
      اسهال روزی چند بار؟آیا خونی هم است؟دل درد و دلپیچه هم دارین؟

      پاسخ
  • سلام من انتهاى روده بزرگم التهاب دارم و يكسال پيش كلونوسكوپى هم كردم قرض مزالازين داد اولس خوب بود ولى الان صبح ها خيلى اذيت هستم و ١٠ بار بابد برم دستشويى، هنوز قرص را ادامه بدم يا نه

    پاسخ
    • سلام لازمه به پزشكتون مراجعه كنيد تا دوز داروتونو تغيير بدن و در صورت نياز دارو جديد اضافه كنند
      بدون مشورت اصلا داروتونو قطع نكنيد

      پاسخ
  • سلام ۳۳ سالمه خانم هستم دو ، سه سالی هست که به طور مقطعی نه همیشگی همراه مدفوع خلط خونی دفع می کنم البته وقتی شروع میشه با دلپیچه و اسهال است اما بعدش دیگه اسهال قطع میشه ولی در مدفوعم خلط خونی تا چند وقت هست بعضی اوقات هم دل درد کمی دارم

    پاسخ
    • سلام احتمالا هموروئيد داريذ اما لازمه توسط
      متخصص گوارش ويزيت شويد و كلونوسكوپي دهيد.

      پاسخ
  • سلام ،خسته نباشیدپسرمن نزدیک دوهفتست اول نفخ وگازداشت تواینهفته دلدردتقریبن شدیدکه ۵۰درصدکروناست طبق نظرپزشک چون پسردیگم تستش مثبت شده ولی بامانیست فقط چندساعت باهم بودیم اونم باماسک،اگه ممکنه بفرماییدداروهاییکه دادن دی سیکلومین قبل هرغذا،دایمتیکون قطره ای وضدتهوع ووحساسیت اگه فاموتیدین وویتامین دی نخوره چون هروقت میخوره خیلی دلدردش شدیدترمیشه ایرادداره وآیاچندروزدیگه دردش همینطور شدید

    پاسخ
    • سلام
      معاینه شکم باید انجام شود
      به نظر بنده بهتر است توسط متخصص داخلی ویزیت گردند

      پاسخ
  • سلام من گاز رودهام زیاد شده خیلی چکار کنم

    پاسخ
  • سلام من ۳۰ سالمه الان چند ساله که روده هام خیلی خیلی صدا میده چکارکنم

    پاسخ
  • سلام ببخشید مادر من ۴۳ سالشه امروز گفت رودم درد میکنه لطفا راهنمایی کنید اسهالم نداره فقط رودش درد میکنه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    از پریروز سرما خوردم و از دیروز درد معدمم شروع شده هرموقع میخوام چیزی بخورم حالم بهم میخوره البته میخورم ولی زیاد نه و از دهنمم اب میاد انگار شیرو باز کردن میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام .من چندوقتی هستم .خسته و بی حال میشم هیچ قدرتی ندارم.کاهش ۷کیلوی وزن داشتم.یکم سرم میگیره.تازگی هم پاهام سرد میشه

    پاسخ
    • سلام بدليل كاهش وزن زيادتون بايد به
      متخصص داخلي مراجعه كنيد اين آزمايشات را هم انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      S/E
      Tsh
      Ferritin

      پاسخ
  • سلام .خسته نباشید. من ۳۶ سالمه خانم هستم. چند سالی هست که مشکل معده و نفخ شکم دارم. یبوست ندارم. روزی دوبار اجابت مزاج دارم. معده ام خیلی سفته گاهی موقع غذا خوردن درد میگیره احساس پری شدید میکنم ..و شکمم و معده ام بزرگ هست .چاق نیستم ولی شکم و معده ی درظاهرم نشون میده بزرگه.. و وقتی به شکمم دست میزنم خیلی سرده..
    قبلا دکترامپرازول داده بود . ولی خوب نشدم.. ممکنه راهنماییم کنید .

    پاسخ
  • سلام و وقت بخیر
    من با احساس نفخ و خالی نشدن روده هام بعد از مدفوع پبش دکتر رفتم که ازمایش خون و کالپروتکتین نوشتن و کبدم انزیماش بالا بود سونو دادم کبد چرب گرید ۱ تشخیص دادن و هلیکوباکتر هم دارم و کالپروتکتین ۱۳۳ که قرص سیپروفلوکساسین خوردم دو ورق تا حدودی بهتر شدم ولی تا زمانی که دستشویی نکردم خوبم کاملا اما وقتی دستشویی میکنم بعدش زیر شکمم احساس گرفتگی و کمی درد میکنم مدفوعمم رشته ای و باریک هست خون در مدفوع ندارم میخواستم ببینم چیکار باید بکنم؟

    پاسخ
    • سلام لازمه كه كلونوسكوپي انجام بديد ى از نظر التهاب روده بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام قسمت معده سر دل ورم کرده و درد میکنه دلیلش چی هست ممنون از وقتی ک میزارید و پاسخ میدید

    پاسخ
    • سلام بدليل التهاب مخاط معده هست يا بدليل عفونت هليكوباكتر معده يا بدليل كند حركت كردن معده

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    حدود ۱۷ روز پیش من از سایت شما مشاوره گرفتم درباره نفخ و ناراحتی و احساس التهاب روده…خانم دکتر مرشدی فرمودن مترونیدازول ۵ روز هر ۸ ساعت و قرص های کلیدینیوم سی و دمپریدون هر ۱۲ ساعت قبل غذا مصرف شود…تا اتمام دوره بهبودی نسبی حاصل شد….اما بعد از قطع دارو دوباره حالت نفخ و دل پیچه و سر و صدا از روده را دارم…در جمع نمی تونم راحت بشینم و بخاطر این مشکل دچار استرس میشم که خودش اوضاع رو بدتر میکنه…
    سنم ۳۱ سال
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید….

    پاسخ
    • سلام
      کلیدینوم سی و دمپریدون ادامه یابد
      باید زیر نظر فوق تخصص گوارش آزمایش خون و مدفوع و کشت مدفوع بدهید

      پاسخ
  • سلام وخسته نباشید .از چند روز قبل همش اسهال شدید دارم .ولی نه به صورتی باشه که تخلیه بشم معده هم شدید درد میکنه به صورتی که به پشتم میزنه .امشبم احساس درد شدید روده دارم که به دو طرف معده زده ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
    • سلام 41سالمه یه سه روزی اسهال داشتم ضعیف کم اشتها بودم دست پا هام ضعف میرفت شکمم قا قور میکنه 2 یا 3 روزی یک بار دستشویی دارم ولی هیچ فشاری روی معده من نیست

      پاسخ
    • سلام خسته نباشید من مریضی التهاب روده داشتم بخاطر کرونا که ترسیدم مراحعه به دکتر نکردم الان دوباره مریض شدم و دسترسی به دکتر هم ندارم،من روزی ۴ تا سولفاسالازین میخوردم با یه دونه فولیک اسید ،میشه راهنماییم کنید چیکار کنم بهتر بشه تا نوبتم بشه به دکتر،

      پاسخ
      • سلام
        با توجه به اهمیت بالای تنظیم دوز دارو، از تماس تلفنی با فوق تخصص گوارش استفاده کنید

  • سلام خانم دکتر
    ۴۳ سال سن دارم بعد از یک دوره بیماری که همراه با اسهال و بدن درد بود الان که حدود سه ماه گذشته اکثرا مدفوع شل دارم …اون موقع در دوران بیماری آزمایشهای خون و ….و مدفوع طبیعی بود بجز کالپروتکتین مدفوع که که حدود ۲۰۰ بود
    که دکتر گفت علت کالپروتکتین از عفونت میتونه باشه
    حالا بعد از ۳ ماه کلنوسکپی هم انجان دادم دکتر گفت مشکلی در روده ندارم
    یک دوره مترونیدازول و بیسموت خوردم تقریبا خوب بودم
    اما پس از قطع دارو ها دوباره همون مدفوع شل و دلپیچه شروع شود
    خیلی نگران هستم چکار باید بکنم
    دکتر میگه ibs دارم ..البته قرص آسترا ۱۰۰ چند ساله مصرف میکنم .آخه قبل از اون بیماری هیچ مشکلی نداشتم
    میشه راهنماییم کنید…متشکرم

    پاسخ
  • سلام مادر من بادرد شکم شدید مراجعه کرد به دکتر و سونوگرافی داد در سونو نوشته اتساع قابل توجه لوپ های کولون که دکتر میگه روده ورم کرده و داروی کلینیوم سی و دایمتیکون و یه قرص معده و دیکلوفناک۵۰ و آمپول تریامسینولون ان ان و آمپول کتوتیفن بهش داد، الان بعد از چند روز مصرف دارو هنوز هم اون درد رو داره و شکمش ورم کرده و یه چیزی عین هوا تو شکمش تکان میخوره، خانم دکتر باید چیکار کنیم شکمش درد میکنه سمت راست پهلوش

    پاسخ
    • سلام
      باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر کودکی دارم ۴ ساله که شکمش نفخ زیاد دارد و مدفوع هم دفع نمی کند دو روز اس مدفوع دفع نمی کند

    پاسخ
    • سلام بهتره متخصص اطفال ويزيتش كنه از نظر عفونت انگلي هم بررسي شه

      پاسخ
      • سلام دخترم ۹ سالشه سه روزه موقع دستشویی درد دل درد بالای باسن داره گاهی همراه با اسهال ژ له ای

      • سلام
        باید معاینه شه و آزمایش مدفوع بدهد

  • با سلام مدتی است که درد شکم دارم نفخ هم دارم بیشتر مواقع طرف پایین چپ شکمم درد داره البته همیشگی نیست لطفان راهنمایی بفرمایید مچکرم

    پاسخ
  • سلام دکتر عزیز. یکی دوماه ک بالای نافم ورم کرده و سفت شده و کمی دور ناف بعضی وقت ها درد دارم. شبها بیشتر میشه. مدفوع کردنم در روز کم شده روزی یک بارو باد معده هم سخت خارج میشه. موقع خواب از شکم صدای زیاد میاد. مرسی خواهشا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر یک ماه هست دلپیچه دارم اولش بافشاردرد بود رفتم دکترگفتن ورم روده بزرگ داری قرص تتراسیکلین با مترونیدازول ازهر کدام صد تا دا دن الانم خوب نشدم چکارکنم ۶۲ سال دارم یک بارم سه سال پیش کلوستپی کردم خوب بود

      پاسخ
      • سلام اين آزمايشات را انحام بديد
        Cbc.diff esr crp
        S/E
        Calprotectin
        Ferritin
        در صورتي كه نرمال نبودن بايد كلونوسكوپي شويد

  • سلام ببخشیدبرای زخمهای سطحی معده بدون عفونت وباکتری چه غذاهاوداروهایی بایدخورد

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۲۸سالمه و ۱ماه پیش کولونوسکوپی دادم متوجه شدم التهاب خفیف روده دارم و مزاتین مصرف میکنم چندروزه دفع مدفوعم مشکل پیدا کرده میدونم ک مدفوع دارم ولی نمیتونم دفع کنم حس دفعم نمیاد یا اینکه در طی روز دو سه بار ب مقدار کم ازم دفع میشه مشکل چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      مایعات زیاد مصرف کنین عزیزم
      پیاده روی منظم داشته باشین
      بعد از بیدار شدن از خواب یا استراحت جهت دفع به توالت برین و بدون زور زدن ۱۰ دقیقه بشینین تا دفع انجام شه

      پاسخ
  • سلام پدرم هشتاد ساله است مدتی است که کمردرد ودرد در کشاله ران رو ناگهانی پیدا و به دنبال آن شکم درد و کمی حالت تهوع پیدا می کند .البته دارا فتق شکم هم است و بعد از یک روز خوب می شود .لطفا راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام.باید بررسی از نظر سنگ کلیه بررسی شن عزیزم

      پاسخ
  • سلام ببخشیدمن اندوسکوپی انجام دادم زخم معده سطحی بدون عفونت ومیکروب داشتم ولی التهاب وورم معده تشخیص داده شد همراه بارفلاکس معده الان آزمایش هلوباکتری مدفوع انجام دادم که منفی بوده که درازمایش مدفوع بازتشخیص التهاب وورم معده داده شدمیشه بگیدبراالتهاب معده چه داروهاوغذاهایی بایدخورد

    پاسخ
  • سلام تکه های هضم نشده در مدفوع هست چیکار کنم ومدفوع بوی بسیار بدی داره چند دوره هم انتی بیوتیک خوردم ولی بی فایده بود ممنون میشم کامل راهنمایی کنین.ازمایش دادم نرمال بود معده

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز جواب ازمایشتون رو تایپ کنین تا ببینیم مدفوع و کشت و آنزیم های پانکراسی هم چک شده یا خیر

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید….خواستم بابت مطالب باارزشتون تشکر کنم….مطالبتون همون حرف و پرسش من بود امیدوارم برام مفید باشه❤?

    پاسخ
  • سلام خیته نباشید . من بعد از عمل اپاندیس اصلا گوارشم خوب نیس.
    کلا کم غذا میخورم و بوی خیلی بد مدفوع همراه با نفخ دارم. و شکم و پهلو هام خیلی بزرگ شدن چیکار کنم؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر ۶ماه قبل دچار التهاب معده شدم با مراجعه به متخصص گوارش و انجام اندوسکپی دارو درمانی شدم و ادامه ندادم بعد دچار التهاب معده و خونریزی و درد از مقعد البته هموریید و بیرون زدگی و شقاق هم دارم ولی دکتر تشخیص التهاب روده و شقاق رو داد و کونولوسکپی هم دادن نرفتم دارو چی پیشنهاد میدین برای التهاب روده و معده?

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    بنده 28 ساله هستم و چند سالیه دیسک کمر عمل کردم چند وقتیه دلم سمت چپ درد شدیدی میگیره و سنگ کیسه صفرا هم دارم و گاهی وسط معدم و کمی زیر سینه سمت راستم درد میگیره …
    هیچ داروی مسکنی هم رو من دیگر جواب نمیدهد .
    دکترها هم متاسفانه قرصهای ساده میدهند که درمانی برای من نیست
    ممنون میشم راهنماییم بفرمایید .

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز درد سمت چپ ربطی به سنگ صفرا نداره
      اما میتونه ناشی از درد معدتون باشه
      شرح حالتون و کیفیت درد ، هر بار چقدر طول میکشه، با چه چیزی بدتر میشه، به فعالیت و غذا خوردن ارتباط داره یا خیر
      تهوع و نفخ و سوزش سر دل هم دارین یا خیر
      چه داروهابی و به چه مدت مصرف کردین
      این ها باید دقیق بررسی شه تا علت درد مشخص شود
      از مشاوره تلفنی جهت تماس با متخصص داخلی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام
    بنده دوماه بود قرص چربی خون فنوفیبرات وجم فیبروزیل استفاده کردم الان یه ماه سمت چپ معده پایین قلب هم از جلو هم از کمر درد خیلی کم ولی دائمی دارم احساس میکنم مقداری هم متورم شده ولی از وقتی قرص استفاده نکردم مقداری دردش کم شده . دستور چی میفرمایید؟

    پاسخ
  • سلام
    من تو فصل پائیز و زمستان سردم که میشه صدای قار و قور شکمم بلند میشه و خیلی اذیت میشم و توی جمع خجالت می کشم تو رو خدا بگین چکار کنم ؟

    پاسخ
    • سلام ۲۲سالمه پایین شکمم دردمیکنه طوری ک فک میکنم رحم هس وخیلی هم رودهام صدامیدن

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین مادر من فک کنم دچار التهاب شدن
    بعد خیلی درد دارن دسشویی دارن ولی نمیتونن کارشونو بکنن
    لطفا بگید چیکار کنم؟؟

    پاسخ
  • خانم سلام
    درد روده دارم به همراه اسهال
    چندین ماه هست …بعد از ابتلا به کرونا این جوری شدم البته فکر کنم گوارشی بود فقط ….
    همه آزمایش ها خون طبیعی بود .فقط اون زمان کرونا کالپروتکتین ۲۲۰ بود
    کلنوسکپی هم انجام دادم دکتر متخصص گفت مشکل روده ندارم ..گفت ibs هست بعد از عفونت ..
    مبورین ۲۰۰ و کلدیوم سی و پروبیوتیک بهم داد
    به توصیه یکی از پزشک ها مترونیدازول ۲۵۰ هم مصرف دارم میکنم
    آیا جای نگرانی داره و این توصیه های دارویی رو چطور ادامه بدهم
    متشکرم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر: ضمن تشکر
    مدتیه پشت قفسه سینه( انتهای آن شاید بالای کلیه ها)احساس سری و بی حسی میکنم.مثلا تا پنیر میخورم اینجوری میشم .روی کلیه هوم احساس میکنم دملی یا جوشی هست.این دمل هه رو ی قفسه سینه هم دارم اما دردی نداره…و مدتی هم هست غده زیر گلوم وقتی میچرخم مثلا درماشین رو قفل کنم میزنه بیرون ربطی به کرونا نداره؟!!خواستم بطور کلی نظرتون چیه!؟وقتی هم غذای سنگین میخورم احساس سبکی سر دارم و معده ام انگار ورم داره واز خواب میپرم..ممنون

    پاسخ
  • سلام و عرض خسته نباشید
    من حدود یک هفته ست که دچار درد شدید در ناحیه روده شدم که همراه با درد معده و رفلاکس و‌ترش کردگی ست، درد کاهی در مقعد و‌گاهی در قفسه سینه و‌کمر هم‌احساس می شه، عادت و رنگ دفع نرماله، می شه لطفا راهنمایی کنید، البته باید بگم هفته گذشته قرص ویتامین D که ۵۰۰۰۰ واحد بود رو به اشتباه هر روز خوردم و از همان زمان دچار درد شدید روده و‌ معده شدم، ممنون می شم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • یک دنیا سپاس

      پاسخ
  • سلام …من برای التهاب روده قرص مزالون ۵۰۰استفاده میکنم .ایا با این دارو التهاب خوب میشه؟ومعمولا هر چند ساعت باید بخورم

    پاسخ
    • سلام
      به طور قطعی خوب نمیشه و باید همیشه دارو مصرف کنین تا کنترل شه

      پاسخ