موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • باسلام ، همسرم در کیسه صفرا یک عدد سنگ ۶ میلی داره زیر شکم سمت راست و پشت کمرش درد می کنه ، بوی غذا حالت تهوع داره ،گاهی هم معده درد داره ، صبح نا شتا قرص نولپازا استفاده می کنه . چند بار دکترم رفته ولی تاثیر نداشته . لطفا راهنمایی کنید. سپاسگزارم

    پاسخ
    • سلام درمان قطعي سنگ كيسه صفرا جراحي هست با توجه به اينكه همسرتون علائم هم دارند

      پاسخ
  • سلام پسرم هریک سال دوبار استفراغ و درد شکم میگیره و دکتر واسه شربت (دی سیکلومین/کوتریکسول/اندامین)میده ولی سال دیگه همین اتفاق باش میفته لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام لطفا از نظر انگل روده اي بررسي شه همچنين بررسي كنيد اين درد شكم چه زماني هست ممكنه بدليل اضطراب باشه ، شايد هم ميگرن شكمي هست كه سالي ١-٢ بار تكرار ميشه

      پاسخ
  • باسلام خانم دکتر خسته نباشید وقت بخیر بعد از خوردن غذا معده خیلی ورم میکنه نفسم تنگ مياد اوروق هم دم دقیقه مياد سوزش معده و گلو و بوی بد دهان لطفا راهنمایی کنید ممنون ميشم از دکتر خوب

    پاسخ
  • سلام ..من حدودچهل روزپیش اندوسکوپی کردم که زخم سطحی معده بدون میکروب وعفونت ورفلاکس معده داشتم دکتربرام کلیندینیوم سی ونولپازا۴۰ ودومپریدون تجویز کردن واب حالانرد ببست روزه اسهال صبحگاهی همراه بادل پیچه دارم رفتم دکتربهم مبورین دادکه بازخوب نسدم والان ایهال دارم هنوزحتی درطول روزم دارم چی بخورم تابهتربشم

    پاسخ
  • با سلام
    ۳۱ ساله هستم
    چندین سال هست که مشکل نفخ و صدا از روده را دارم مخصوصا شب ها بعضی مواقع این علام کم و بعصی مواقع ازار دهنده اس مخصوصا مواقعی که مجبورم در جمع به صورت طولانی بنشینم مشکل دارم
    اسهال یا یبوست هم ندارم در سن ۱۸ سالگی مشکلم که شدید شده بود و به دکتر رفتم گفتن احتمالا دچار التهاب روده هستم.
    آزمایشات گوناگون دادم ولی مشکل خاصی را نشان نداده
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من ۲ ماهی میشه که اسهال چرب دارم ولی به اون شدد نیست و بوی خاصی داره که عرقم هم همون بو رو میده دکتر بهم مترانیندازول نوشت نظر شما چیه !؟

    پاسخ
    • سلام دارو هاتون مصرف شود
      اگر خوب نشدین باید آزمایش مدفوع و کشت آن و سنجش میزان چربی مدفوع و آنزیمهای پانکراس و کبدی انجام شود

      پاسخ
  • سلام خداقوت. سه سالی هست دچار مدفوع شل و رنگ مدفوع گاهی اوقات سبز تیره هست و گاهی قهوه ای تیره مایل به قرمز زرشکی، و موقع خروج باد شکم به شدت دل درد دارم و قبل از اجابت مزاج دچار درد شکم میشم.و همچنین سه سال هست کم خونی فقر اهن و فرتین خونم پنج هست مداوم دارو مصرف کروم و سه بار تزریق امپول ونوفر داشتم و بهبودی حاصل نشد و هم چنان با ‌اینکه سه سال هرروز دارو مصرف کردم همچنان فرتینم پنج هست.و همچنین کورتیزولم بالا بود . تست سلیاکم نرمال بود دکتر خون بنده را ارجاع دادن به گوارش و ایشون گفتن اندوسکوپی و کلونسکوپی شوم ولی به دلیل شرایط کرونا اقدام نکردم. و حتی دارویی برای کاهش درد و اسهالم تجویز نکردن و بیشتر اوقات اذیت میشم.

    پاسخ
    • سلام عزیزم در یک مرکز مطمئن و با رعایت پروتکل ها انجام بدید
      البته نظر پزشک تون رو راجع به تعویق بررسی ها جویا شوید

      پاسخ
  • سلام
    چند وقتیه که روده ام شدیدا باد دارن طوری که ناچار شدم شبها تنها بخوابم مدفوعم هم کمی شل شده راهنماییم کنین در ضمن ۵۱ سالمه

    پاسخ
  • سلام . من ۴۸ سال دارم مدتیه که با خوردن هر نوع گوشت و یا نان و چای یا کیک و کلوچه ترشی سر دلم درد وحشتناکی میگیره و این درد به پهلوها و کمرم میزنه به طوری که از شدت درد ناله و گریه دارم و این درد به حدی است که حالت تهوع میگیرم و بالا میارم دکتر رفتم و آندوسکوپی و سونوگرافی کردم دکتر قرص لیورگل و سورفار بهم داده ولی هیچ بهتر نشدم چکار کنم دکتر جان

    پاسخ
  • برای جلوگیری ازاسحال آبکی و نفخ ودرد شکمی چه داروی مصرف کرد

    پاسخ
  • سلام ممنون ازمطالبهای که گذاشتین من چندسال هرچی میخورم میوه مثل هندوانه خربزه سیب نوشابه آبمیوه شربت هرچی آبدارباشه من کمی هم بخورم معده دردمن راازپادرمیاره آنقدرزیاددردمیکنه که من بدنم کلاعرق میکنه من همیشه غذابخورم یانخورم ازمعده ام بوی بدی میادوهم من خیلی یبوست هم میشم توروخداراهنمایی کنیدمن خیلی دکترهم رفتم تازمان مصرف داروخوب میشم وقتی قطع میکنم یه هفته دیگه بازهم شروع

    پاسخ
  • سلام من اول دچار اسحال ودلپیچه شدم بعد نفخ ودرد شکمی پیدا کردم راهنمای کنید

    پاسخ
  • باسلام
    من دوماه پیش آزمایش ویدال دادم دکتر گف تب روده داری و سیپرو فلوکساسین500داد .تازگی آزمایش دادم فرقی نکرده همون عدد 1.80
    دکتر بازم سیپروفلوکساسین داد به نظر شما چه دارویی مصرف کنم بهتره
    من فقط گاها درد در ناحیه شکم دارم
    باتشکر

    پاسخ
    • سلام باید شرح حال تان کامل بررسی شود و آزمایش تان نیز باید با دقت بررسی شود
      مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت تماس با متخصص عفونی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام
    من چند سالی هست مبتلا به ورم معده هستم اما چند روز پیش با علامت ریفلاکس شدید معده مراجعه کردم که بعد از آندوسمپی معلوم شد زخم معده دارم، البته ورم معده من چون عصبی بود قبلا، دکتر تا مشخص شدن نتیجه آزکایش مایع معده من، برام فلوکسیتین ۲۰ و پنتوپرازول و کلیدینیوم تجویز کرد، البته سندروم روده تحریک ذیر هم دارم که مبورین مصرف میکنم، اما مهشکلم اینه که از وقتی زخم معده دارم، خیلی گرسنه میشم و باید هم غذا بخورم و همین باعث اضطرابم میشه، لطفا راهنمایی کنید ممنونم

    پاسخ
  • سلام دکتر این چند ساله تندتند میرم دستشوی وشککم پیچ میکنه وشکمم باد شدید داره وقورقار میکنه وادارم پر میشه مدفوع باش میکنم مشکلم چیه آزمایش انجام دادم بعد دکتربهم گفته تحریک پذیره روده ات مشکلم چیه

    پاسخ
  • سلام خانم ۲۱ ساله هستم مدتی هست بشدت درد شکم دارم اوایل با حالت تهوع و استفراغ و یکم شل شدگی مدفوع شروع شد ولی بعد دردایه شدید در قسمت شکم و معده چند ماهی از شرو مشکلاتم میگذره ولی هنوز بهبودی پیدا نکردم دکتر هم رفتم چیزی تشخیص ندادن علائم بیماریم رفته رفته عوض میشن مدتی قبل احساس تنگی نفس داشتم و بعد قطع شد درد قلب دارم گاهی همیشه خسته هستم و یبوست شدید دارم و نمیتونم دفع کنم استرس هم علائمم رو تشدید میکنه دارویی هم مصرف نمیکنم
    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز با توجه به علایم تان اول باید آزمایشات زیر انجام شود
      دcbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3

      پاسخ
  • با سلام بنده 38سالمه چند سالی هست بیماری پسوریازیس دارم که متاسفانه منجر به التهاب روده بزرگم شد و6ماه پیش عمل جراحی انجام دادم ولی دوباره همون حالت های قبلی دارن ظاهر میشن لطفا راهکاری به من بگید ممنونم از لطف شما

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی اگر منظورتان از التهاب روده بزرگ همان کولیت که یک بیماری خود ایمنی است می باشند باید داروهای سرکوب کننده ایمنی تجویز شود
      که دوز این داروها باید توسط فوق تخصص گوارش تجویز شود و معاینه دوره‌ای داشته باشید

      پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر ،دکتر معمولا دو هفته قبل از دوره ماهانه دچار درد روده میشم گاهی خیلی خفیف گاهی هم شدید ولی بعد از دوره درد کاملا برطرف میشه دلیلش،چی میتونه باشه ؟

    پاسخ
  • با عرض سلام خدمت دکتر عزیز مدتی است زیر دنده سمت راستم موقع نشستن درد میکرد واساس میکردم چیزه اضافه تو شکم دارم کلونسکپی کردم سونی گرفتم دکتر گفت چیزی نیست ومعده درد هم دارم الان تازه رفتم دکتر برایم دوباره سونیگرافی نوشت گفت عفونت داری قرص سیپروفلوکساسین 500 هر دوازده ساعت یکی وقرق فنازومکس 100 ولی سمت آپاندیس مثل یک نقطه دردم می کند از روزهای اول بهتر شدم ولی به محض اینکه وزنه بالای ده کیلو بلندم کنم بعد از سه چهار بار دوباره سمت راست بالا زیر دندهایم اساس ورم میکنم لطفا کمکم کن دکتر جان چون در روستا زندگی می کنیم ممنونم از لطفت

    پاسخ
  • سلام
    چند ماه پیش اسهال و بدن درد گرفتم کمی تب و بی حالی هم داشتم .تست کرونا ندادم ولی احتما کرونا گرفته بودم .بیسموت و آنتی بیوتیک مصرف میکردم
    تمام آزمایش ها طبیعی بود خون مخفی مدفوع و آزمایش خون کاملا نرمال بود
    فقط کالپروتکتین مدفوع ۲۳۰ بود .دکتر گفت میتونه از عفونت باشه چون الباقی آزمایشهات طبیعی هست
    اما هنوز بعد از گذشت چند ماه گاهی دل درد خفیف و اسهال میگیرم که بیسموت میخورم خوب میشم
    دکتر میگه ibs بعد از عفونت دارم
    خیلی نگرانم .و سوالم اینا اون آز کارپروتکتین که ۲۳۰ بود نگران کننده هست ؟

    پاسخ
    • سلام با توجه به علایم تان نرمال بودن آزمایشات همان ‏،ibs بعد از عفونت مطرح است
      جای نگرانی نیست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشی این 12ساله تند تند میرم دستشوی چه ادرار چه مدفوع ادرارم پرمیشه شکمم بادمیگیره مدفوع باش میکنم وشکمم قور قار میکنه ومعده ام اسید میپاشه دکتر قرص متفورمین نوشته چیکارکنم خوب بشم

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی با توجه به اینکه علایم تان ۱۲ سال طول کشیده حتماً باید اول آزمایشات زیر انجام شود
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, wright, 2me, EsR, crp,3و همینطور آزمایش مدفوع و کشت آن را انجام دهید

      پاسخ
  • سلام‌دکتردوسال‌هست‌که‌روده‌هام‌‌خیلی‌ورم‌میکنند‌هرداروی‌راکه‌خوردم‌نتیجه‌نگرفتم‌‌به‌من‌گفتن‌تا‌چهل‌روزبره‌موم‌بخورمن‌خوردم‌ولی‌هیچ‌تعقیری‌حالا‌دیگه‌خسته‌شدم‌یک‌طبیب‌بهم‌میگه‌تا‌چهل‌روز‌یک‌قاشق‌قزا‌خوری‌اسپند‌بخور‌

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز هیچ طبیبی تجویز خوردن اسفند نمی کند شما باید اول آزمایش بدهید با وجود عفونت و التهاب در روده ها مشخص شود

      پاسخ
  • سلام‌دکتر‌دو‌سالی‌هست‌که‌ورم‌روده‌دارم‌با‌هیچ‌داروی‌درمان‌نشدم‌چهل‌روزی‌بره‌موم‌خوردم‌هیچ‌تعقیری‌نکردم‌روده‌هام‌خیلی‌خیلی‌صدا‌میدن‌دیگه‌خیلی‌خسته‌شدم‌

    پاسخ
    • سلام نام داروهایی که مصرف کردید و مدت مصرف را ذکر کنید
      همچنین تهوع و استفراغ و دل پیچه و تب و سوزش سر دل و اسهال هم دارید؟

      پاسخ
  • باسلام وسپاس از سایت ودکترعزیر
    مدت یکسال هست درگیرالتهاب روده هستم وازعلایمش خستگی بدن درد و کاهش وزن داشتم و همیشه حالت خلتی در گلو دارم… هرغذای که میخورم ویا مولتی ویتامین استفاده میکنم اصلا جذب نمیشه ومدفوع آبکی دارم هرزگاهی دچار اسهال میشم چن مورد پزشک عمومی مراجعه کردم آنتی بیوتیک تجویز کردن که تاثیری نداشت…ممنون میشم راهنماییم کنین

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز با توجه به کاهش وزن تان حتماً باید آزمایش و در صورت نیاز آندوسکوپی و کولونوسکوپی انجام شود
      باید حتماً به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام
    من ۳۷ سال هستم سال گذشته دوبار اندوسکوپی و کلونوسکوپی کردم که پزشک معالج تشخیص التهاب و ضخم معده داشت که دکتر پنتوپرازول و بیسموت تجویز کردن الان باز رفلاکس شدید معده دارم و سوزش قفسه سینه و ورم معده دارم و شبها هم خواب خوبی ندارم و چند ماهی هست که خوابهای اشفته میبینم و در طول شب دو یا سه مرتبه بیدار میشوم خواااهش میکنم راهنمایی و کمکم کنید در مورد مشکل معده و خواب شبانه
    با تشکر فراوان

    پاسخ
  • سلام
    وقت به خیر من ۲۰ روز پیش ناهار غذای کامل گرم نشده( برنج و مرغ) خوردم و بعد از چند ساعت دچار دل درد شدم و از فردای اون روز تا به حال دچار یبوست شدید و باریکی مدفوع شده ام ممکن است راهنمایی کنید که آیا دچار عفونت روده ایی شد ه ام یا خیر و درمان آن چیست

    پاسخ
  • سلام ببخشید همسر من الان دوروزی هست ک دچار درد شکمی و بدن درد و سردرد هستن میخواستم بدونم باید چیکار کنم ک خوب بسه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من از یک دوره انتی بیوتیک خوردن دچار التهاب معده و روده شدم الان ۷ ماه اوایل شرایطم بد بود ولی الان بهترم الان برای درمان باید چیکنم من پسرم ۲۳ سالمه

    پاسخ
  • سلام.من حدوده یک ماه پیش درد در سمت راست و آپاندیس و زیر دنده سمت راست داشتم.درد شدیدی نبود.الان ک بعد یک ماه پریودم دیشب یه درد خیلی شدیدی در ناحیه معده و روده هام داشتم ک فکر میکردم آپاندیسه.اسهال ندارم.درد روده هام در سمت راست و چپه.وقتی معدمو فشار میدم درد میگیره.میخواستم بپرسم میتونه آپاندیس باشه؟ممنون

    پاسخ
    • سلام آپاندیس همراه با تب تهوع و بی اشتهایی است
      محل دقیق درست آن مشخص نیست با توجه به اینکه تقریباً همزمان با پریود انجام شده باید از نظر کیست بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام خدمت شما من مدتی است دچار نفخ شدید هستم و بعضی غذاهای که می خورم شدتش را بیشتر میکند ووشکمم بزرگ میشود و حتی احساس می کنم بدنم هم دچار وزن شده لطفا مرا در جهت بهبودی راهنمای کنید

    پاسخ
  • با سلام.کرونا گرفتم بعد خوب شدن ۴۰روز بعد داخل معقد دانه هایی زد بعد خوب شدن و محو شدن ولی درد کنار معقد به پایین تا پاشنه میره دو ماهه و چرک خشکم خوردم کمتر شد ولی هنوز درد دارم

    پاسخ
    • سلام ضایعات که می‌فرمایید باید معاینه شود تا از نظر هموروئید بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شويد و اندوسكوپيتون كنند
    چون بالاي ٤٠ سال داريد نياز به انجام اندوسكوپي داريد

    پاسخ
  • دچار ورم روده ورم روده و معده هستم با کوچکترین ناراحتی معدم خیلی ورم میکننه ممنویشم جوابما بدی دکتر جان میم

    پاسخ
  • سلام من 10 روز درگی سرماخوردگی هستم و بیشتر معده و گوارشم درگیره باد گلو شدید دارم ودل درد حتی اب هم میخورم باید یریع برم دستشویی دکتر بهم پنتو پرازول داده و مترو نیتازول لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتان باید از نظر کرونا بررسی شوید
      کرونا محتمل است

      پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید
    25 ساله هستم و حدود 3 هفته است علایمی مانند احساس پری بعد از مدفوع، نفخ، یبوست و گاهی هم اسهال دارم. معمولا شبها احساس سیری هم دارم.
    فشار کاری و عصبی هم تقریبا بالاست.
    تشکر

    پاسخ
  • سلام ۰من چند سالیه که از درد ورم معده و روده رنج میبرم و باصرف عذای کم هم احساس سنگینی دارم و هر بار که به مشکل برمیخورم دچار یبوست میشم و اینم به شما بگم که طبعم سرده و ارتروز هم دارم و با خوردن سبزیجات مثل کاهو و خیار و سبزی خوردن هیچوقت به دفع کمکم نکرده ۰۰ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام من ۲سال هست روده ام عفونت کرده است ودکترگفتن التهاب روده گرفتم قرص مزالازین استفاده کردم ولی هنوز خوب نشدم اگه میشه یه راهنمایی بکنین ممنون

      پاسخ
      • سلام این بیماری یک بیماری خود ایمنی است و درمان آن قطعی نیست و باید با مصرف دارو کنترل شود اصلاً نباید دارو قطع شود
        تغییر دوز دارو فقط زیر نظرفوق تخصص گوارش انجام شود

  • سلام بیش ازیکسال هست گاز یسیلزبسیارزیاد بیشتر هنگام صبح دفع میشود طرف چپ وپایین شکم همیشه دردمبهم دارم دچاریبوست هم هستم 57ساله

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من روز قبل دچار سوزش معده شدم (احتمالا به خاطر مشروبات الکی یا غذای آلوده)و آخر شب چندین بار بالا آوردم و درد معدم کم شد ولی صبح امروز دچار تب و اسهال و کاهش فشارخون شدم
    نظر شما برای رفع این مشکلات چی هست؟
    با تشکر

    پاسخ
  • سلام دکتر ۰خواستم بپرسم که من خیلی احساس سنگینی معده وروده دارم حتی اگه یه میوه یا یه مقدار غذا میخورم و بالعکس من بجای اسهال یبوست میگیرم و حتی اگه قرص ملین بخورم و اجابت مزاج داشته باشم بیشتر احساس سنگینی میکنم و خواستم بدونم مرحله اول درمانم چیه و یا چه شربت و قرصی بخورم ؟در صمن خیلی هم به همین دلیل زود اصافه وزنم میگیرم و با خودم درگیرم لطفا راهنماییم کنید ؟

    پاسخ
  • باسلام خدمت شما بزرگواران
    من 24 سالمه یه ماه پیش آزمایش دادم عفونت روده داشتم مجددا آزمایش دادم هنوز هم دارم میخاستم ببینم چه دارویی استفاده کنم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی اطلاعات شما کامل نیست لطفاً در مورد علائم خود و آزمایش و جواب آزمایش خود توضیح دهید
      در غیر این صورت می توانید از مشاوره رایگان تلفنی دکتر دکتر استفاده نمایید

      پاسخ