موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • سلام من صبح ها معدم صاف وقتی غذا میخورم معدم بزرگ میشه ونفخ معده هم دارم با سپاس از شما

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید نزدیک به سه ماه پیش جراحی برش ابسه مقعدی انجام دادم به مدت دو ماه قرص سفالکسیم و مترونیدازول مصرف کردم بعد از یک هفته قطع کردن مصرف قرص ها دچار دل درد شدید شدم دکترم گفته بود باید ام ار ای بشم ولی من به دلیل شرایط کرونایی انجام ندادم البته دکترم گفتش فعلا نیازی به ام ار ای نیست وقتی چیزی نمیخورم سمت بالا شکمم قسمت وسط درد میکنه بعد از خوردن چیزی به سمت چپ و بعضی وقتا راست شکمم درد منتقل میشه قرص هیوسین و پنتو پرازول ۴۰ مصرف کردم درد بیشتر شد فقط قرص کلیدینیوم سی و گلاب کمی درد و کاهش داد یبوست و اسهال نفخ وهیچ علائم دیگه ی ندارم فقط بعد از مصرف قرص کلیدینیوم کمی اسهال داشتم بخاطر شرایط کرونا دکتر نمیتونم برم لطفا راهنمایم کنید ممنونم از شما خدانگهدار

    پاسخ
  • ببخشید خانم دکتر شکمم چند ماهه درد میکنه قبلا خفیف بود توجه نکردم ولی الان دو هفته میشه مضمن شده هر روز درد دارم، درست زیر نافم درد میکنهو حس دسویی رفتن بهم دست میده ولی میرم میشنم ۱۰ دقیقه زمان میکشه تا فرج بشم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر عفونت ادراري بررسي شيد و آزمايش ادرار بديد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید میخواستم بگم من چند وقته غذا می خورم زود دفع میشه روزی سه چهار بار یا بیشتر میرم دستشوی شکمم صدا قار قور میده باد شکمم زیاد شده چه قرصی بخورم منون

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید، بنده و برادرم چند سالی هس گرفتار این بیماری هستیم، طوری که وقتی به شکن سرما میزنه و یا زیادی استرس میکشیم و یا غذاهای تند یا سرد میخوریم میزنه سیستم گوارشی بدن رو مختل میکنه، معده غذارو هضم نمیکنه، روده و شکم اینا باد میکنه، طوری که از شکم درد به خودمون میپیچم، حالت تهوع میاد، بدن درد و تب اینا و آخرش هم گرفتگی عضلات
    میخواستم ببینم درمان این بیماری چیه؟ ممنون میشم کمک کنید، بدجور گرفتار این بیماری هستیم، لطفا جواب کامل بدید تا راحت بشیم ممنونم

    پاسخ
  • با سلام.
    چند سالی هستش که دچار التهاب در انتهای روده بزرگ و همورئید نوع دوم هستم.و دارم باهاش مدارا میکنم و به پزشک هم مراجعه کردم که آنچنان نتیجه ای نگرفتم.آیا درمان قطعی وجود دارد؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز لطفاً در مورد علایم خود توضیح دهید

      پاسخ
  • با چه نوع ازمایش در ازمایشگاه میتوان به صورت اولیه مشکل عفونتدروده را تشخیص داد قبل از کولونسکوپی؟؟

    پاسخ
    • سلام cbc.diff
      Esr crp
      S/E
      Calprotectin

      پاسخ
  • سلام وخسته نباشیددخترم ۵سالشه ساکن تبریزیم, بدلیل کارشوهرم ازپارسال به شهرچالوس رفتوامدمیکنیم الان دوبارهیک ماهه چالوسیم.دخترم اسهال وتب داشت باآمپولوسرم تبش واسهال شدیدش رفع شده الان یک هفتس باشربتوآنتی بیوتیک که استفاده میکنه شکم دردداره وموقع دستشویی خلط خونی وچرک تومدفوعشه خواستم ازتون کمک بخوام دلیلش چیه چیکارکنم تاخوب شه درضمن آب اینجاچشمه هس امکان داره ازطریق اون باکتری تورودش رفته باشه یانه?

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی فرزند شما احتمالاً دچار عفونت روده شده است باید آزمایش مدفوع بدهد و در صورت لزوم در بیمارستان بستری و آنتی بیوتیک تزریقی دریافت کند
      به متخصص اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام‌خدمت شما چند وقتی هست درقسمت شکمم ومعده ام ورم دارم بطوری‌که احسای‌تنگی‌نفس‌میکنم ودرقفسه‌سینه ام احساس‌گرفتگی‌ودردحس‌مکنم ویبوست همدارم

    پاسخ
  • سلام معده ام ورم داره وشکمم خیلی ورم داره که احساس تنگی نفس میکنم ودرقفسه سینه ام دردحس مکنم ویبوست هم دارم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید ۲۹سالمه و چندسال پیش بخاطر ورم‌ معده یه دوره طولانی درمان شدم والان چندسالیه مشکلی نداشتم ولی یه مدتی هست مشکل دفع دارم و باوجود اینکه یبوست ندارم ولی موقع دفع باید خیلی بسختی دفع کنم و احساس میکنم کامل تخلیه نمیشم یه بار که این مشکل رو داشتم و بخاطر عفونت سینوس کوآموکسی کلاو مصرف کردم متوجه شدم‌مشکلم خوب شد وبعد از کی دوماه دوباره همونجور شدم بعد دوباره یه دوره کوآموکسی مصرف کردم خوب شدم والان دوباره بعداز دوسه ماه دوباره همونجور شدم چیکارباید بکنم وآیا به نپوشیدن لباس زیر وخوردن گوشت قرمززیاد وخواب زیاد ربطی داره چون اینبار یکم‌ ناپرهیزی کردم

    پاسخ
  • سلام ودرود
    من خانم علیزاده ۴0 سالمه
    من ده سال خوشکیت روده دارم
    من از درد خوشکیت روده خیلی ازیت دارم
    من الان پانزده هفته حامله هستم
    خوشکیتم شدید شده شکمم صدا داره ودلپیچه دارم من چکار کنم

    پاسخ
  • درود بر شما، من ۵۴ ساله ام حدود ۱۵_۱۰ سال هست که مشکل گوارش دارم البته بطور دوره ای شدت و ضعف داره یه درد خفیف تقریبا ً هم سطح ناف خصوصا ً سمت راست احساس میکنم البته منو از کار و زندگی نینداخته اما خوب نگران کننده هست همرا مدفوع گاهی اوقات (هنگام بروز بیماری)چیزی مانند مخاط دیده میشه مدفوع اکثر اوقات طبیعی و گاهی هم شل هست چند سال پیش به پزشک مراجعه کردم نسبتا ً درمان شده بودم نگرانی من بیشتر از وخیم تر شدن بیماری یا ایجاد بیماری سرطان و … هست لطفا مرا راهنمایی کنید تشکر از شما

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز با توجه به سنتان که بالای ۵۰ ساله است جهت آزمایش و غربالگری مشکلات کولون به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشد من 21 سالمه آندوسکوپی کردم گفتن میکروب معده و التهاب روده داری قرص هایی که دکتر تجویز کرده رو خوردم ولی خوب نشدم و یبوست بسیار شدید هم دارم خواهش میکنم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من درد روده دارم ولی نمیدانم کجا و کدام دکتر باید برم یبوست شدید دارم یعنی یک جوری که دستشویی نمیتونم برم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید ،یه چندماهی هست تریاک مصرف میکنم از همون اوایل دل درد اینام شروع شد الان چندوقته بدتر از قبل شده حتی درد ب بیضه هام هم کشیده ممنون میشم راهنمایی کنین.

    پاسخ
    • سلام
      شرح حال شما کامل نیست
      در مورد محل دل درد و علائم دیگر مثل تهوع،استفراغ و غیره صحبتی نکرده اید
      لطفاً از تماس تلفنی رایگان دکتر دکتر جهت مشاوره استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من از تیر ماه رژیم گرفتم و ده کیلولاغر شدم ولی دچار درد در قسمت روده هستم از زیر شکم شروع میشه و به صورت عمودی در اطراف شکم میاد .گاهی سمت چپ و گاهی سمت راست شکمم درد میگیره. تشخیص پزشک روده تحریک پدیر بود ولی بعد از یک ماه هنوز درد دارم. ولی یبوست و اسهال ندارم. فقط درد اذیتم میکنه.

    پاسخ
  • بنده عمل فیستول با لیزر انجام دادم یکسری قرص و دارو خوردم تمام شد ولی معده درد شدید دارم الان نمیدونم از قرصا هست یا عمل که کردم هر روز صبح هم اجابت مزاج دارم و یبوست نیستم

    پاسخ
  • سلام خانم دکترقرص کلوفک و کلیندیوم سی برام نوشتی مدفوع وادرارم تند تند میرم دستشوی ادرارم بیاد مدفوع باش میکنم واحساس مدفوع دارم وشککم باد شدید داره وقورقار میکنه این 12ساله اینجوریم دیگه خسته شدم ممنونم راهنمایم کنی این دارو ها چند وقت استفاده کنم

    پاسخ
    • سلام اينارو بايد ٣-٦ ماه مصرف كنيد البته ميتونيد به متخصص گوارش هم مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام.من ۵۴سال سن دارم مدت سه ماهی است معده ام‌بسیار اذیت واحساس سنگینی وگرمی شدید همراه باسوزش شدید تا بالای قفسه سینه که معمولا درهنگام درازکشیدن کم وهنگام بیدارشدن خیلی زیاد تایکی دوساعت وبعد به مرور بهتر میشود بفرمایید دلیل چیست وچکاربایدکرد..اخیرا هم احساس لرز وسردی درپشت کمر دارم

    پاسخ
  • سلام.من مدتی میشه که بعد از خوردن غذا روده هام درد میگیره ( تقریبا هشت سانت بالای ناف) و احساس میکنم منقبض میشن ولی اسهال ندارم لطفا راهنمایی کنید مشکلم چیه

    پاسخ
  • سلام من ۲۷ روز پیش تست کرونام مثبت شد ،بعداز۱۵روز تست مجدد دادم دوباره مثبت شد، مجددا بعد از یک هفته قرنطینه دیگر آزمایش خون دادم عفونت کمتر شده بود طب کار مجوز برگشت به کار داد،الان پنج شش روز هست که درد ملایم زیر شکم دارم (دوطرف)به همراه سروصدای شکم ونفخ،به پزشک مراجعه کردم گفتند به خاطر کروناست،آیا واقعا دلیلش کرونا است ؟واگر کروناست آیا هنوز ناقلم یا خیر؟راه درمانش چیست

    پاسخ
    • سلام بله کرونا در مواردی می تواند سبب نفخ شود
      اگر درد شدید شد آزمایش مدفوع و کشت آن بدهید
      برای ناقل بودن اگر سرفه ندارید و چهارده روز از شروع علایم گذشته دیگر ناقل نیستید، در مواردی که تک سرفه وجود دارد قرنطینه تا ۲۱ روز انجام شود

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    ببخشید بیمار دارای التهاب معده و روده چه غداهایی باید و یا نباید بخوره؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام سبزیجات، غذاهای نفاخ مثل حبوبات ،لبنیات، ادویه، غذای چرب مصرف نشود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    الان دقیقا 5/6 روز هست اسهال همراه خون در بعضی اوقات دارم ولی همش فکر میکنم اسهال دارم و هنگام اجابت هم انتهای شکمم درد شدید میگیره قرص مترانیدازول و دیفنوکسیلات هم خوردم یه مقدار بهتر شدم ولی خوب نمیشم در کل کمتر شده و احساسم رو به بهبودی هست ولی مدتش زیاد هست

    پاسخ
    • سلام حتماً باید آزمایشات زیر را انجام دهید
      ‌cbc, diff, ESR,CRP, S/E,,S/C

      پاسخ
  • سلام
    من چند وقتی هست دست میزارم رو شکمم به صورت عمودی یک برامدگی به اندازه یک شلنگ میاد زیر دستم از بالای ناف تا زیر جناق سینه اندوسکوپی دادم قبلش گفتن دونه های ابتدای روده کوچیکم بوده دادن پاتولوژی مشکلی نداشتن
    خواستم بدونم این برامدگی از چیه
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام لازمه از شكمتون سونوگرافي انجام بديد

      پاسخ
  • سلامومدتی معده درد شدید دادم هم پشت میزنههم نمیتونم خوب اروغ بزنم احساسنگین در سینه وحالت تهوع دارم سوزش سرمعده هم دارم چ کنم ممنون جواب بدید

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید من خانم ۳۵ ساله چند ساله یبوست شدید دارم و هرچیزی میخوام شکمم تا۲ روز ورم زیادی می کند به طوری که انگار یک توپ بسکتبال را بلعیده باشم و تازیر دنده هایم ورم می کند چه باید بکنم ؟

      پاسخ
  • سلام خانم دکتراین12ساله تند تند میرم دستشوی شککم باد شدید داره وقورقار میکنه یکم ادرارم میاد مدفوع باش میکنم والتهاب روده دارم حالا دکتر بهم گفته روده ات عصبی هست ا زجان خودم سیرم ممنوت

    پاسخ
  • سلام
    من دو روز پیش رفتم دکتر برای معدم و از داروهایی ک داد متوجه شدم عفونت معده و گوارش دارم
    داروهاش هم اموکسیسیلین و بیسامین و مترونیدازل و اُ اس امپرازل هست اگر اشتباه نکنم که اموکسی و بیسامین رو هم باید هر ۱۲ ساعت ۲ عدد بخورم
    ازمایش خون دادم ولی ۸ روز مونده تل جوابش بیاد
    سونوگرافی هم رفتم ک دکتر گفت همه چیت طبیعی و نرمال هستش. ولی من از دو روز پیش حالم بهتر نشده اصلا. سر معدم خیلی درد میکنه و گرفته به لمس هم حساس حالت تهوع شدید هم دارم.همش دلم هم صدا میکنه.سر صبح خیلی حالم بد بود ولی میگذره یکم خوب میشم شب ها هم اصلا مشکلی نداشتم تقریبا هم یبوست هستم و اشتهامم از دست دادم و یکم لرز دارم فشار خونم اکثرا پایین و لرز دارم. به نظرتون ویروس و دوباره به دکتر مراجعه کنم؟ یا همین عفونت هستش و باید صبر کنم تا جواب ازمایش خونم بیاد اونم چکاپ کامل برام نوشته بود دکتر چون اصلا تو حالم دچار تغییر حالت نشدم و شاید حتی بدترم شدم!
    درد هم همه جای بدنم میپیچه از بالا معدم تا روده هام و یه تیر کشیدن کم تو قلبم و یه درد خیلی کم تو کلیه پیش میادش یا بیضه هام و زیر دلم که زیاد نیست دردش تا کلیه و بیضه هام.ممنون میشم راهنماییم کنید چی کار کنم

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی از داروهای تجویزی پزشک استفاده نمایید و منتظر جواب آزمایش خود باشید در صورتی که در این مدت درد شما تشدید شد با پزشک خود مشورت نمایید

      پاسخ
  • باسلام حدودچهل سال دارم نزدیک 4ماه شکم صدامیده ودرمدفوع فقط خلط دارم باید چیکارکنم

    پاسخ
    • سلام بايد اين آزمايشات را بديد و توسط
      متخصص گوارش معاينه شويد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ldh
      S/E
      Ferritin

      پاسخ
  • باعرض سلام خدمت دکترای بزرگوار
    من یکمرد۳۵ساله هستم نزدیک۳سال تحت نظردکتر دستگاه گوارش هستم اینکه من درد درقسمت فوقانی سمت چپ زیردنده ها داشتم وگاهب اوقات خون درمدفوع واندسکوپی شدم گفت ورم معده داری وزخم اثنی عشر وتست دهنی اوره دادم میکروب معده داشتم دارو داد ومیکروب درمان شد وکلونسکوپی شدم هموروئید داخلی دارم ولی درد معده هنوز ادامه داره والان نزدیک ۳ماهه اسهال میگیرم ودکتر میگه روده تحریک پذیر هست درد درسمت چپ قسمت فوقانی تا پایین سمت چپ دارم ممنون میشم از کمکتون

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    من یک ساله دچار مشکلات گوارشی هستم,34 سالمم هست و ابتدا تشخیص سندروم روده تحریک پذیر دادند ولی با بدتر شدن وضعیتم مجددا به متخصص مراجعه کردم و بعد از اندوسکوپی گفتند هلیکوباکتر داروم و عفونت معده و روده به اضافه چسبندگی و التهاب روده. برام مترونیدازول و امپرازول و مبورین تجویز کردند یک ماهی خوب بودم ولی دوباره درد شکم و مشکلات دفع ناقص شروع شد بخدا از زندگی سیر شدم امکانش هست راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام.من مشکل یبوست دارم .و روی معده ام انگار همش باد داره و انگار با میخ دارن سینه ام رو سوراخ میکنن.حالم بد میشود سردرد و…

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر.
    خانم دکتر دخترم دل پیچه شده و الان روستا هستیم چیزی که آروم کنه دل پیچش چیه؟ در ضمن اسهال شده و استفراغ کرد ولی الان یه مقدار بهتره…بهش عرق نعنا دادم …

    پاسخ
    • سلام بايد حتما پزشك حضوري معاينش كنه ممكنه آپانديسيت باشه

      پاسخ
  • سلام ممنون از مقاله خوبتون. من بنفشه هستم ۳۶ ساله .هر چی یاد دارم تا به این سن همیشه درگیر درد معده بودم .سه سالش پیش اندوسکوپی شدم گفت التهاب معده پیدا کردی دارو مصرف کردم رژیم غذایی خوب شدم .الان چند وقتی هست دوباره درد معده شروع شده .هر چی میخورم به شدت به معدم فشار می آید ووبیقرار میشم تا آمپول نزنم آروم نمیشم

    پاسخ
  • سلام
    من ۳۴سالمه…بیماری خاص دارم،دیابت و تالاسمی..ممنون میشم سوالمو جواب بدید و راهنماییم کنید
    سه ماه پیش کرونا گرفتم…با علایم گوارشی شدید،بیست و سه روز اسهال داشتم، سه روز بعد از بهبودی دردهای شدید دور ناف شروع شد،هفت کیلو وزن از دست دادم،اسهال نداشتم ولی،چکاب کامل شدم،سونو،کشت مدفوع،کولونوسکوپی و سی تی اسکن کامل شکمی،فوق تخصص گوارش گفتن ک هیچ مشکلی ندارم،فقط کمی التهاب تو آزمایش مدفوعم بود،بیسموت سیترات تجویز کردن با مبورین هر کدوم روزی دوتا در روز،ولی اصلا تاثیری نداشت و بعد دو هفته استفاده قطعشون کردم،دردای شکمیم بعد از دوماه خیلی کمتر شد،وزنم ثابت شده،ولی مشکل دفع دارم،بعضی روزا احساس دفع دارم ولی بیشتر از دو بار نمیشه،گاها شکمم صدا میده البته خیلی کم،بعضی روزا ابتدای دفعم خلط دیده میشه،ممنون میشم کمکم کنید و بگید ممکنه مشکلم چی باشه،ممکنه عوارض کرونا باشه و اسهال طولانی مدتی ک داشتم؟با تمام غذاها هم سازگاری دارم

    پاسخ
  • سلام
    هیچ مشکل اسهال و یبوست ندارم ولی دلم خیلی صدا میده خیلی خیلی و نفح هم داره. چه کنم ؟

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    من چند سالی هست که نفخ شدید شکم دارم ولی این چند ماه اخیر خیلی شدیدتر شده و با عرض پوزش بد ب به طوری که شکمم کامل باد میکنه ولی الان بیشترین باد مربوط به روده هام هست ،نفخ شکمم باعث دل درد میشه
    رفلکس معده هم دارم و چند سری به خاطرش دارو مصرف کردم در حال حاضر خودم قرص دایمتیکون ۴۰ و باریج سوپر مینت گرفتم و این یک هفته ۲۰ درصد بهتر شدم ولی ورم رودم هنوز کم نشده میشه لطفا بهم بگین مشکلم رو چطور میتونم بر طرف کنم؟
    و آیا باید آنتی بیوتیک مصرف کنم یا نه؟
    ممنون

    پاسخ
  • سلام.من نزدیک به یه ماهه که اسهالم همراه با درد شکم و توی این یه ماه فقط دوروز اسهال نبودم و درد بیشتر در سمت چپ شکمم دارم و در طی روز ۳ یا ۴ بار بیرون روی دارم .ممنون میشم راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام اولین کار انجام آزمایش مدفوع است

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. همسرم یه مدت بود که درمدفوعش کرم میدید وازنظر دفع مشکل داشت یعنی یبوست شدید.. دل پیچه شدید و نفخ هم داشت.. ب چنددکتر مراجعه کردیم و نتیجه این شد ک التهاب روده داره.. داروهای زیادی مصرف کرد ک خداروشکر داروی آخرجواب داد و خیلی بهترشد.. اما چندروزه دوباره تو مدفوعش داره التهاب میبینه. میگه التهابش شبیه ب عفونته. الانم یبوست داره.. برای این التهابات چ دارویی باید مصرف بشه؟ داروی آخری ک مصرف کرد و خوب شد نیکلوزماید500بود.. ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام باید دوباره آزمایش مدفوع دهند تا میزان اثر بخشی دارو مشخص شود

      پاسخ
  • باعرض سلام من مدتی زخم اثنا عشر داشتم اچ پیلوری هم داشتم که درمان شدمالان مدت ۲ ماه که طعم غذا در دهانم وبوی مدفوعوم بوی شبیه به چمن تند میده ممنون میشه راهنمایی کنید

    پاسخ