بیماری رفلاکس معده یک اختلال گوارشی شایع است که در آن اسید معده بهطور مکرر به مری بازمیگردد و باعث سوزش سر دل و ترش شدن طعم دهان میشود. این وضعیت، با ضعیف یا شل شدن دریچه بین مری و معده رخ میدهد. عوامل مختلفی مانند پرخوری، مصرف غذاهای چرب، کافئین، الکل، سیگار و چاقی خطر بروز این بیماری را افزایش میدهند. اصلاح سبک زندگی همچون برخورداری از رژیم غذایی سالم، کاهش وزن و پرهیز از عوامل محرک، به همراه دارودرمانی و در موارد شدید، مداخلات جراحی از مهمترین روشهای درمان هستند.
در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به این بیماری، علل بروز، علائم و روشهای پیشگیری و درمان آن پرداختهایم.
در انتها، اگر سوالی در این مورد دارید در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ میدهد.
رفلاکس معده چیست؟
بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) یک اختلال گوارشی مزمن است که در آن اسید معده به پوشش مری آسیب میزند. این وضعیت زمانی رخ میدهد که دریچه تحتانی مری، عضلهای که اتصال مری به معده را کنترل میکند، ضعیف شده یا بهطور نامناسبی شل میشود. در این شرایط، محتویات معده به مری بازمیگردد. شایعترین علائم این عارضه سوزش سر دل، خارش گلو و درد قفسه سینه هستند.
علت رفلاکس معده چیست؟
علائم متفاوتی باعث بازگشت اسید معده به مری شده و پوشش مری را تحریک میکنند. در ادامه، به مهمترین این عوامل پرداختهایم:
ضعیف شدن ماهیچه مری
دریچه بین مری و معده، یک حلقه عضلانی است که از ورود اسید معده یا بازگشت مواد غذایی به مری جلوگیری میکند. هنگامی که این ماهیچه ضعیف یا شل میشود، اسید معده به مری برگشته و موجب رفلاکس اسید خواهد شد. این نارسایی یکی از دلایل اصلی رفلاکس اسید است. عواملی مانند چاقی، بارداری یا مصرف برخی غذاها باعث این اختلال میشوند.

هرنی هیاتال
فتق هیاتال زمانی رخ میدهد که بخشی از معده از طریق یک شکاف به درون قفسه سینه برود. این وضعیت با اختلال در عملکرد صحیح دریچه ورودی معده، خطر رفلاکس اسید را افزایش میدهد. در هرنی هیاتال، موقعیت معده تغییر کرده و ورود اسید معده به مری آسانتر میشود. در این شرایط، فرد علائمی مانند سوزش سر دل و درد قفسه سینه را تجربه خواهد کرد. شدت علائم اغلب با اندازه هرنی ارتباط داشته و با افزایش سن یا افزایش فشار شکمی تشدید میشود.
چاقی
چربی اضافی، بهویژه در اطراف شکم، فشار زیادی به معده وارد کرده و محتوای آن را به سمت مری فشار میدهد. علاوهبراین، سلولهای چربی با تولید هورمونهایی خاص باعث ضعف دریچه معده شده و خطر رفلاکس را افزایش خواهد داد. کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش معمولا برای کاهش علائم ناشی از چاقی توصیه میشود.
سیگار کشیدن
نیکوتین موجود در سیگار و سایر محصولات تنباکو با ضعیف کردن عضلات مری، اجازه میدهد اسید معده وارد مری شود. علاوهبراین، کشیدن سیگار به پوشش مخاطی مری را از بین برده و آن را نسبت به آسیب اسید حساستر میکند. از سوی دیگر، افراد مصرفکننده سیگار اغلب با مشکل تخلیه آهسته معده مواجه هستند که خطر رفلاکس اسید را افزایش میدهد. ترک سیگار یکی از موثرترین روشها برای کاهش علائم ترش کردن معده است.
عوامل تغذیهای
برخی غذاها و نوشیدنیها با تحریک مری و ماهیچههای آن، علائم سوزش و ترش کردن معده را ایجاد میکنند. از مهمترین این مواد غذایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- غذاهای چرب
- شکلات
- کافئین
- مرکبات
- غذاهای تند
- مصرف الکل
این غذاها با افزایش اسید معده یا شل کردن ماهیچهها منجر به رفلاکس اسید میشوند. علاوهبراین، وعدههای غذایی بزرگ با پر کردن بیش از حد معده و اعمال فشار به آن باعث برگشت اسید به مری میشوند.
مصرف برخی داروها
بیماران مبتلا به این عارضه، با مصرف برخی داروها، اختلال عملکرد دریچه ورودی معده، تحریک مری و رفلاکس را تجربه خواهند کرد. در ادامه، به مهمترین این داروها اشاره کردهایم:
- داروهای آسم
- آنتیهیستامینها
- مسکنها
- آرامبخشها
- داروهای ضدافسردگی
در این شرایط، پزشک درمانهای جایگزین یا تغییر در داروها را توصیه خواهد کرد.
تاخیر در تخلیه معده
تاخیر در تخلیه معده یا فلج معده زمانی اتفاق میافتد که معده زمان بیشتری برای خالی شدن محتویات خود به روده کوچک نیاز دارد. این وضعیت، با افزایش فشار در معده، به رفلاکس اسید کمک میکند. وقتی معده برای مدت طولانی پر میماند، احتمال برگشت اسید به مری بیشتر میشود. علائم فلج معده در اثر عواملی همچون دیابت، آسیبهای عصبی یا برخی داروها ظاهر میشوند.
سندروم روده تحریک پذیر
سندرم روده تحریکپذیر و بیماری رفلاکس معده اغلب با هم رخ میدهند؛ اگرچه مکانیسم دقیق ارتباط آنها هنوز مشخص نیست. این فرضیه وجود دارد که اختلال در عضلات صاف دستگاه گوارش منجر به تاخیر در تخلیه معده شده و خطر رفلاکس اسید را افزایش خواهد داد. علاوهبراین، گاهی، دردهای شکمی در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر باعث افزایش احساس ناراحتی ناشی از مواجهه مری با اسید میشود.
علت رفلاکس معده در نوزاد چیست؟
بازگشت محتویات معده به مری در نوزادان منجر به علائمی مانند استفراغ میشود. درحالیکه این عارضه در نوزادان بسیار شایع است؛ معمولا با رشد نوزاد کاهش پیدا میکند. انواع علت رفلاکس معده در نوزاد شامل موارد زیر هستند:
- عدم تکامل دریچه مری؛ قویتر شدن این ماهیچه با بلوغ نوزاد و کاهش دفعات رفلاکس
- وضعیت بدنی؛ نگه داشتن نوزادان در حالت خوابیده برای مدت زمان طولانی
- عوامل غذایی؛ مصرف برخی پروتئینها مانند پروتئینهای موجود در شیر گاو
- اختلالات عصبی؛ اختلال در عملکرد طبیعی مری و دریچه پایین مری به دلیل ابتلا به انواع اختلالات عصبی مانند فلج مغزی
- زایمان زودرس؛ به دلیل عدم تکامل دستگاه گوارش نوزاد
براساس مطالعات منتشر شده در وبسایت موسسه ملی بیماریهای گوارش و کلیه آمریکا (NIDDK)،
برخی اختلالات تنفسی همچون فیبروز کیستیک میتوانند خطر GER را در نوزادان افزایش میدهند. این شرایط، عملکرد طبیعی دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار داده و موجب بروز علائم رفلاکس میشوند.
اگر نوزاد، علاوه بر ترش کردن معده، علائمی مانند عدم افزایش وزن، بیقراری یا اختلال در تغذیه را نشان دهد، برای انجام ارزیابیهای تخصصی باید به یک متخصص مراجعه کرد.
علت رفلاکس معده در بارداری
در دوران بارداری، تغییرات هورمونی و افزایش فشار شکمی دو عامل اصلی هستند که موجب این عارضه خواهند شد. افزایش هورمون پروژسترون در این دوران باعث شل شدن دریچه مری شده که در نتیجه آن، اسید معده به راحتی وارد مری خواهد شد. از سوی دیگر، رحم در حال رشد فشار زیادی به معده وارد کرده و محتوای معده را به سمت بالا فشار میدهد. این عوامل، باعث سوزش سر دل و رفلاکس اسید، بهویژه در سه ماهه دوم و سوم بارداری میشوند.
علت رفلاکس معده در خواب
دراز کشیدن بلافاصله پس از صرف غذا باعث میشود که محتویات معده راحتتر به داخل مری منتقل شده و احتمال رفلاکس در خواب افزایش پیدا میکند. مصرف غذاها و نوشیدنیهای خاصی مانند شکلات، الکل، کافئین غذاهای چرب و تند و مصرف داروهایی مانند بنزودیازپینها و برخی آرامبخشها با تشدید این شرایط، مهمترین علت ترش کردن معده در شب بهشمار میروند.
رفلاکس معده با چه علائمی همراه است؟
بروز این عارضه با علائم بسیاری همراه خواهد بود. برای مثال ایجاد سرفه کودکان و بزرگسالان به دلیل تحریک گلو با اسید از بارزترین این علائم بهشمار میرود. در جدول زیر، به شایعترین علائم خطرنام رفلاکس معده اشاره کردهایم:
علائم | شرح علائم |
سوزش سردل | احساس سوزش در ناحیه سینه و تشدید آن پس از خوردن غذا و بهویژه در شب یا هنگام دراز کشیدن |
بازگشت اسید | احساس برگشت اسید به گلو یا دهان و ایجاد طعم ترش یا تلخ در دهان |
درد قفسه سینه | احساس ناراحتی یا درد در ناحیه سینه شبیه به درد ناشی از مشکلات قلبی |
مشکل در بلع | احساس گیر کردن غذا در گلو یا قفسه سینه |
سرفه مزمن | سرفه مداوم و غیرمرتبط به بیماریهای تنفسی |
گلو درد یا خشونت صدا | تحریک گلو به دلیل تماس با اسید |
حالت تهوع | احساس تهوع یا نیاز به استفراغ |
همه افراد مبتلا، تمامی این علائم را تجربه نمیکنند. همچنین، گاهی، علائم غیرمعمول دیگری مانند علائم مشابه آسم یا پوسیدگی دندان هم تجربه میشوند.
انواع رفلاکس معده
به طور معمول، انواع این بیماری به 3 دسته اصلی طبقهبندی میشوند که شامل موارد زیر هستند:
بیماری رفلاکس معده غیرزخمی
در این بیماری، با وجود بروز علائم معمولی مانند سوزش سر دل، برگشت اسید و التهاب مری، آسیبهای قابل توجهی در پوشش مری مشاهده نمیشود. درمان این بیماری عمدتا شامل استفاده از مهارکنندههای پمپ پروتون (PPI) است.
مری زخمی
در مری زخمی، وجود التهاب و آسیب به پوشش مری منجر به زخم یا زخمهای کوچک میشود. این نوع از بیماری، معمولا با علائم شدیدتری همراه بوده و عوارضی مانند تنگی مری و زخم مری را به دنبال خواهد داشت. علت اصلی این بیماری، تماس مزمن مری با اسید معده است که باعث آسیب به پوشش آن میشود. درمان این شرایط، معمولا شامل استفاده از مهارکنندههای پمپ پروتون (PPI) برای تسریع بهبود پوشش مری و تسکین علائم خواهد بود. در موارد شدیدتر، انجام انواع آندوسکوپی برای مدیریت عوارض لازم است.
مری بارت
در بیماری مری بارت، پوشش سنگفرشی مری به پوشش غددی تبدیل میشود. این تغییر، میتواند بهعنوان یک وضعیت پیشسرطانی باشد؛ زیرا ممکن است به سرطان آدنوکارسینوم مری تبدیل شود. علت اصلی این وضعیت، رفلاکس مزمن اسید است که باعث آسیب مکرر به پوشش مری خواهد شد. درمان این بیماری شامل نظارت منظم از طریق آندوسکوپی برای بررسی تغییرات سلولی و استفاده از داروهایی برای کنترل رفلاکس اسید است.
چگونه این بیماری تشخیص داده میشود؟
متخصص گوارش برای تشخیص این بیماری معمولا ترکیبی از ارزیابیهای بالینی و آزمایشهای تشخیصی را بهکار خواهد گرفت. بررسی اولیه شامل مرور کامل علائم و تاریخچه پزشکی بیمار است. چنانچه، علائم خاصی مانند سوزش سر دل و برگشت مواد غذایی به مری وجود داشته باشد، دکتر رفلاکس معده، درمان را بدون نیاز به آزمایشهای خاص شروع خواهد کرد.
با این حال، در صورت تداوم علائم یا ظهور نشانههای هشداردهنده دیگری مانند مشکل در بلع، کاهش وزن یا خونریزی گوارشی وجود، ارزیابیهای بیشتری ضروری است. در ادامه، به مهمترین آزمایشهای تشخیصی این بیماری پرداختهایم:
- آندوسکوپی فوقانی؛ وارد کردن لولهای انعطافپذیر با دوربینی به داخل مری و معده برای بررسی بافتها و آسیبهای مری
- ارزیابی pH مری؛ اندازهگیری میزان اسیدیته در مری در طی ۲۴ ساعت برای تشخیص حملات رفلاکس اسیدی و یافتن ارتباط بین علائم و حملات رفلاکس
- ارزیابی ایمپدنس؛ اندازهگیری pHو شناسایی حملات رفلاکس اسیدی و غیراسیدی بهویژه در بیماران مقاوم به درمان با مهارکنندههای پمپ پروتون
- مانومتری مری؛ اندازهگیری فشار و عملکرد دریچه پایینی و ماهیچههای مری بهویژه قبل از مداخلات جراحی برای ارزیابی تحرک مری
چگونه این بیماری درمان میشود؟
درمانهای موثر برای این بیماری، شامل ترکیبی از اصلاح سبک زندگی، داروها و در برخی موارد مداخلات جراحی هستند. در ادامه به موثرترین این درمانها پرداختهایم:
دارودرمانی
مصرف برخی از داروها، علاوهبر کنترل میزان اسید معده تولید شده، حرکات مری را هم مدیریت خواهند کرد. در جدول زیر، به موثرترین داورها و بهترین قرص برای رفلاکس معده اشاره کردهایم:
گروه دارویی | نام داروها | نحوه اثرگذاری |
آنتیاسیدها | هیدروکسید آلومینیوم هیدروکسید منیزیم کربنات کلسیم | خنثی کردن اسید موجود در معده |
مسدودکنندههای گیرنده هیستامین نوع 2 | سایمتیدین فاموتیدین نیزاتیدین | کاهش تولید اسید با مسدود کردن گیرندههای هیستامین |
مهارکنندههای پمپ پروتون | امپرازول اسموپرازول لانزوپرازول | تسکین علائم با مهار تولید اسید و بهبود آسیبهای مری |
عوامل پروکینتیک | دومپریدون | کاهش رفلاکس اسید با افزایش حرکات دستگاه گوارش |
آنتیبیوتیک | اریترومایسین | کمک به تخلیه سریعتر معده و بهبود علائم رفلاکس |
مداخلات جراحی
در موارد شدید رفلاکس معده یا شرایط مقاوم به درمانهای دارویی، روشهای جراحی مختلفی وجود دارد که هدف آنها تقویت دریچه تحتانی مری و جلوگیری از بازگشت اسید معده به مری است. در ادامه، به موثرترین این مداخلات جراحی پرداختهایم:
- فوندوپلیکاسیون نیسن؛ در این عمل، قسمت بالایی معده (فوندوس) بهطور کامل (۳۶۰ درجه) دور قسمت انتهایی مری پیچیده میشود تا دریچه تحتانی مری تقویت شده و از بازگشت اسید جلوگیری کند.
- فوندوپلیکاسیون با برش از طریق دهان؛ این روش کمتهاجمی بدون نیاز به برش خارجی انجام میشود. در این روش، دستگاهی از طریق دهان وارد شده و با ایجاد چینهایی در ناحیه اتصال مری به معده، یک دریچه جدید ایجاد میکند تا از بازگشت اسید جلوگیری شود.
- سیستم مدیریت رفلاکس LINX؛ در این روش، یک حلقه کوچک از مهرههای مغناطیسی دور اسفنکتر تحتانی مری قرار میگیرد. این حلقه به بسته ماندن دریچه کمک کرده و از بازگشت اسید جلوگیری میکند. درحالیکه به غذا اجازه میدهد بهطور طبیعی وارد معده شود.
- فوندوپلیکاسیونهای جزئی؛ در این روش، بهجای پیچیدن کامل معده دور مری، فقط بخشی از آن پیچیده میشود. گاهی، این روشها، برای برخی بیماران مناسبتر بوده و عوارض کمتری مانند دشواری در بلع به همراه خواهند داشت.
انتخاب روش جراحی به شرایط بیمار، شدت علائم و پاسخ به درمانهای قبلی بستگی دارد.
درمان خانگی
با ایجاد تغییری در عادات روزانه و سبک زندگی میتوان تا حدود زیادی این بیماری را مدیریت کرد. از مهمترین روشهای اصلاح سبک زندگی و درمان خانگی رفلاکس معده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برخورداری از رژیم غذایی سالم؛ از مصرف غذاهای محرک مانند شکلات، کافئین، غذاهای تند و چرب خودداری کنید. همچنین، خوردن غذاهای کوچک و در وعدههای متنوع، فشار معده را کاهش خواهد داد.
- مدیریت وزن؛ کاهش فشار وارده از سوی شکم و تعداد دفعات ترش کردن معده با دستیابی به وزن سالم و حفظ ممکن است.
- وضعیت بدنی و زمانبندی؛ حداقل 2 تا 3 ساعت پس از صرف غذا دراز نکشید. بالا بردن سر تخت خواب به جلوگیری از رفلاکس شبانه کمک خواهد کرد.
- ترک سیگار؛ ترک سیگار با بهبود عملکرد ماهیچههای تحتانی مری، دفعات رفلاکس را کاهش میدهد.
- جویدن آدامس؛ تحریک تولید بزاق و خنثی کردن اسید معده با جویدن آدامس بدون قند بعد از وعدههای غذایی
- درمانهای گیاهی؛ تسکین علائم با مصرف برخی از چایهای گیاهی مانند بابونه یا شیرینبیان
برای درمان رفلاکس معده چه بخوریم؟
مدیریت ترش کردن معده از طریق اصلاح رژیم غذایی بهطور قابل توجهی علائم را کاهش خواهد داد. در ادامه، به سالمترین مواد غذایی اشاره کردهایم:
- پروتئینهای کمچرب؛ مرغ بدون پوست، ماهی و پروتئینهای گیاهی مانند توفو
- غلات کامل؛ برنج قهوهای، جو دوسر و نان گندم کامل
- میوههای غیر اسیدی؛ همچون موز، خربزه، سیب و گلابی
- سبزیجات؛ سبزیجات برگدار، کلم بروکلی و خیار
- چربیهای سالم؛ مصرف چربیهای غیراشباع موجود در آووکادو، مغزها و روغن زیتون
- نوشیدن روزانه آب کافی؛ برای کمک به هضم غذا و کاهش اسید معده
همچنین، باید از مصرف غذاهایی مانند میوههای اسیدی، گوجهفرنگی، سسهای گوجه، غذاهای تند، غذاهای سرخشده، گوشت و لبنیات پرچرب اجتناب کرد. مشاوره با دکتر تغذیه میتواند بهترین رژیمهای غذایی و سالم برای پیشگیری از این بیماری را در اختیار شما بگذارد.
این بیماری با چه عوارضی همراه است؟
در صورت عدم درمان این بیماری، فرد با مشکلات جدیتری مواجه خواهد شد که خطرناکترین این مشکلات شامل موارد زیر هستند:
- مری شورهای؛ درد و دشواری در بلع به دلیل التهاب لایه مری در اثر تماس با اسید معده
- تنگی مری؛ مشکلات بلع ناشی از تنگ شدن مری به دلیل التهاب و تشکیل بافت اسکار
- مری بارت؛ خطر ابتلا به سرطان مری در اثر تغییر پوشش مری
- مشکلات تنفسی؛ تحریک، التهاب و زخم در ریهها به دلیل رفلاکس و ایجاد مشکلاتی مانند آسم یا سرفه مزمن
- فرسایش دندانها؛ افزایش خطر پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه به دلیل از بین رفتن مینای دندانها در اثر اسید معده
تشخیص زودهنگام و درمان بهموقع این بیماری برای جلوگیری از این عوارض ضروری است.
آیا این عارضه باعث سکسکه میشود؟
اسید معده با تحریک عصب فرنیک و واگ منجر به انقباض دیافراگم و در نهایت سکسکه میشود. این اعصاب در نواحی گردن و حنجره قرار گرفتهاند. همچنین، التهاب مری ناشی از رفلاکس با تحریک این اعصاب میتواند علت سکسکه باشد. بهبود این شرایط با پرهیز از مصرف غذاهای تحریککننده و خوردن آهسته غذا حاصل میشود.
چگونه از این بیماری پیشگیری کنیم؟
با رعایت استراتژیها و اقدامات پیشگیرانه میتوان از بروز این بیماری جلوگیری کرد. در ادامه، به موثرترین این اقدامات اشاره کردهایم:
- دستیابی به وزن سالم برای کاهش فشار به معده
- اجتناب از مصرف غذاها و نوشیدنیهای محرک
- خوردن وعدههای غذایی کوچکتر و در وعدههای متفاوت
- اجتناب از دراز کشیدن بعد از غذا خوردن
- بالا بردن سر تخت خواب به اندازه ۱۵ تا ۲۵ سانتیمتر
- ترک سیگار و بهبود عملکرد دریچه مری
- انجام فعالیتهای کاهشدهنده استرس مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق
تشخیص و درمان بهموقع این بیماری را جدی بگیرید!
بیماری رفلاکس معده در اثر بازگشت مکرر اسید معده به مری ایجاد شده که با علائمی همچون سوزش سر دل، درد قفسه سینه و تهوع همراه خواهد بود. عوامل متعددی از جمله ضعف دریچه مری، فتق هیاتال، چاقی و مصرف برخی غذاها و داروها در بروز این بیماری نقش دارند. مدیریت ترش کردن معده با اصلاح سبک زندگی، دارودرمانی و در موارد شدیدتر، مداخلات جراحی ممکن است. تشخیص و درمان بهموقع این بیماری از بروز عوارض جدیتر جلوگیری خواهد کرد.
در صورت مواجهه با علائم این بیماری و تداوم آن حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید. برای دریافت نوبت از دکتر گوارش، میتوانید از امکان نوبتدهی آنلاین این متخصص در سایت دکتردکتر بهرهمند شوید.
منابع:
سوالات متداول
سلام خیلی زیاد ترش میکنم دهانم همش تلخه شبا خواب ندارم اندوسکوپی هم انجام دادم گفتن معده تم عصبیه برای همین اسید معدم میزنه بالا .تلخی دهان و ترش کردن گلو خیلی اذیت میکنه درد بین شونخ هاهم خیلی دارم ممنونمیشم راهنماییم کنید
سلام.به خاطر برگشت اسید معده شبا توخواب خفه میشم ومشکل بلع هم دارم با تنگی نفس. امپرازول میخورم فایده نداره ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام خسته نباشید
بنده رفلاکس معده دارم اما چون عفونت ادراری پیدا کردم دکتر بهم سفالکسین داده و هر شش ساعت مصرف میکنم اما از امروز صبح حس میکنم قفسه سینم موقع نفس عمیق کشیدن تیر میکشه(اینم بگم ک از دیشب میخورم ) و حس میکنم غذا گیر میکنه تو گلوم کمیم درد دارم موقع عبور غذا از مری به معده…حس میکنم بخاطر آنتی بیوتیکیه ک مصرف میکنم میخوام قطعش کنم از طرفیم میترسم مقاومت آنتی بیوتیکی بوجود بیاد و عفونتم بدتر شه
لطفا بهم بگید چیکار کنم ؟
ممنون از شما
فقط من فاموتیدین ۴۰ دارم میتونم نصفش کنم درسته؟
سلام
بله نصف کنید
سلام خسته نباشید من ی چند مدتی هست ک سر معدم میسوزه و احساس سوزش دارم قبلا اگر درد میکرد اب میخوردم یا ی شکلات خوب میشد الان بد تر شده علتش چیه؟
سلام من اسید معده دارم دکتر رفتم قرص امپرازول و موتودین و فاموتد داد که مصرف کردم الان اسید ندارم ولی برگشت تو مری دارم اینقدر بزاغ دهانم زیاده که نه میزاره بخوابم نه کار دیگه همش دارم قورت میدم اینقدر بزاغ دارم و قورت میدم که نفسم تنگه و قفسه سینم درد میگیره گاهی اصلا دیگه عضلم یاری نمیکنه نمیتونم قورت بدم میخوام خفه بشم واقعا نیاز دارم راهنمایی شج که بزاقم کم شه
خیلی ممنونم از راهنمایی و جوابتون سپاس گذارم
خواهش میکنم?
سلام خانم دکتر.من ۱۹ سال سن دارم تقریبا سه ماه پیش دچار تنگی نفس شدم.رفتم دکتر متخصص داخلی گفتن از رفلاکس معده هس یک سری قرص داد حالی خیلی خوب شد تنگی نفسم تا حدودی کم شد ولی تقریبا چند شب قبل تخمه و بیسکویت خوردم و بعد از چند ساعت شدیدا دچار تنگی نفس شدم البته هیچ دردی نداشتم فقط احساس خفگی و گرفتگی گلو داشتم باید چیکار کنم الان؟
سلام حدود یکماهه که درد نفخ معده و غذا هضم نمیشه جدیدا سوزش معده برگشت اسید معده دارم ممنون میشم راهنمایی کنید. تشکر
از خطرات رفلاکس معده به سرطان حنجره اصلا اشارهای نشده درواقع شایع ترین بیماری رفلاکس معده همون سرطان حنجره هستش اگه زیاد بشه دچار ازبین رفتن تارهای صوتی میشه و دچار سرطان حنجره میشه
سلام
این عارضه جز نادرترین عارضه هاست و خیلی بعید کسی دچار سرطان حنجره شه
البته در مواردی سبب التهاب حلق و گرفتگی صدا ممکن بشه
ممنون دقیقا تمام علائم مرا دکتر در مقاله آورده ، متاسفانه درد معده من شبانه روزی شده و حتی در هنگام غذا خوردن نیز وجود دارد شربت کلیدینیوم سی و فاموتیدین می خورم حدود ۴ سال است ولی این اواخر وضعم خیلی خیلی بد شده و دارو هم کمتر اثر دارد خلط بی وقفه ، نفس تنگی ، برگشت اسید معده احساس تلخی در دهان و ….
سلام من چند روزه اروغ معده دارم همراه با گاز معده که به سمت مری میاد مری م با قفسه سینهام باهاش درد می کنه اسید معده دارم داخل شکمم با هاش درد میکنه وتب درد هم دارم لطفا راهنمایی کنید با تشکر
سلام .الان نزدیک ۸ماه رفلاکس معده دارم دکترم رفتم چن بار قرص پنتوپرازول صبحا میخورم .الان چن روزه احساس میکنم نفس کم میارم .نمیتونم نفس بکشم .خیلی بده اعصابم خورده .
سلام و احترام نزدیک یکساله رفلاکس معده دارم اندوسکوپکی هم کردم داروهای زیادی هم خوردم خیلی افاقه نکرد اونروز گفتن سرکه سی خوبه خوردم بدتر شدم به حدی که معدم درد میکنم و مری زخم شده انگار خیلی حالت بدی هس گلوم تلخ میشه
سلام
من صبح ها امپرازول ۴۰ و شب ها فاموتیدین ۴۰ میخورم
می خواستم بدونم قرص ویتامین سی می تونم مصرف کنم روزانه یا تداخل دارویی داره با این دارو ها؟
سلام بله ميتونيد مصرف كنيد
تداخل نداره
سلام من برگشت اسید معده دارم حدود دوسال امپرازل خوردم رژیم گرفتم بهتر شدم ولی الان شش ماه هست سرفه های خشک میکنم مخصوصا شبها بیشتر میشه دوسه روز سرفه هام خیلی کمتر میشه وبعد دوباره شدید میشه لطفا راهنمایم کنید
سلام خسته نباشید حدود یک هفتست ک معده درد دارم و در بلعیدن غذا مشکل دارم (البته صبحانه و ناهار مشکلی ندارم ولی هنگام شام ب زور غذا رو قورت میدم و گاهی وقتا ممکنه اصلا نتونم بخورم چون حالت تهوع بهم دست میده )
در قسمت قفسه سینه درد دارم ک نمیدونم تشخیص بدم بخاطر قلبمه یا مشکل معده
تنگی نفس دارم و تو این یک هفته حدود سه کیلو وزن کم کردم و نفخ دارم
تو وضعیت کنونی وضعیت روحیم خیلی بده و زمانی ک اعصابم بهم ریختست معده دردم بیشتر میشه
ممنون میشم راهنماییم کنید ک چیکار کنم تا بهتر بشم
با سلام واحترام
حدود چهار ماه هست که تمام حالت های اضطراب مثل حس خفگی و ضربان قلب بالا و گاها سردرد نسبتا شدید تهوع کم معده و بی حسی در اندام هام بهم دست میده(به صورت ناگهانی و همگی علائم باهم) و دو مرتبه هم از خواب پریدم و ضربان قلبم بعدش تند میزنه و مجبور میشم که چند قدم راه برم تا بهتر شم دفعه ی آخر رفلاکس معده داشتم که متوجه شدم اسید معده برگشته به مسیر تنفسم و همین باعث شد از خواب بپرم و سرپا وایسم تا برگشت مجدد بخوره و بتونم نفس بکشم، همیشه احساس میکنم یه حالت آزار دهنده درونم اتفاق میافته که باید حل بشه ولی نمیدونم چیه چون ریه هام ظاهرا مشکلی ندارن فکرم سمت معده است نمیدونم باید به متخصص ریه مراجعه کنم یا معده و گوارش؟این علائم نشون دهنده بیماری خاصی هستند؟با تشکر۔
شماااا پانییک داریین منم مثل شما بودم
سلام به نظر میرسد بیشتر دچار حملات پانیک میشوید بهتر است به یک روانپزشک مراجعه فرمایید
با سلام
من یه سال میشه تو گلو احساس خفگی و گیر کردن چیزی دارم . البته استرس هم دارم و سابقه پانبک هم داشتم و وقتی آلپرازولام میخورم بهتر میشه ولی نه زیاد
پنتو پرازول 40 و فاموتیدین هم صبح مصرف میکنم ولی خوب نمیشه. به نظر شما چکار کنم
سلام بايد اندوسكوپي كنيد
سلام خانوم مرشدی گفتین آزونیم 40صبح و شب بخورین الان دوهفته میخورم خیلی خیلی خوبم و آیا تا کی ادامه بدم و زبان و لبم یکم احساس سوزش میکنم ولی خیلی کم
سلام تا يكماه مصرف كنيد
سلام .مدت سه ماهه که بدلیل ریفلاکس معده واحساس توده در گلو تحت درمان بالانسوپرازول هستم .
نظر پزشک پایان درمان بود که باقطع دارو دوباره ترش کردن معده ام شروع شده.لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام خسته نباشید من حدود دوهفته گذشته سرما خوردم قرص سرماخوردگی ومترامنازول استفاده کردم سرما ی من خوب شد ولی بعدش یعنی هفته دوم ته زبانم تا جلو سفید وته زبان گردی حالت داره دکتر گوش وحلق وبینی رفتم بهم قرص اموکسی کلاو ۶۲۵ داد الان یه چهار روز ۸ ساعت استفاده میکنم خا خیلی بهتر شد ولی احساس میکنم به معده من هم ربط داره نه اینکه تر ش کنم یا برگشت طعم غذا ی نهار رو شب ممکن احساس کنم ته زبانم ترشح جمع میشه و مزه ی خوبی هم نداره حالا اینا رو میگم خیلی کم وقرص فشار والزومیکس نارنجی رنگ ۵و۸۰ رو میخورم روزی یکی با ویتامین ب ۶ ممنون از شما
سلام
من دخترم ۱۰ سالشه
مدتی پیش معده درد داشت بردم دکتر گفت عفونت معده داره دکتر به دخترم قرص امپرازول داد با چندتا شربت دیگه سه ماه براش قرص امپرازول گرفتم بعداز ۴ ماه معده ش خوب شد دیگه نمیگفت درد داره بعداز مدتی شکم درد گرفت خیلی پفک و چیپس میخورد ولی الان نمیخوره الان هرچقدر بهش میگم کاکائو نخور فقط میخوره الان بردم دکتر دکتر گفت رفلاکس معده هست قرص امپرازول اکتاپ ۲۰ براش نوشته چند هفته هست میخوره فقط هم درد معده داره وقتی غذا میخوره میگه معدم درد میکنه میره w c بعد میاد بیرون معده ش خوب میشه کمکم کنید
سلام وقت بخیر.دختر من 13 سال سن داره،تقریبا یک هفته هست که رفلاکس معده داره،پارسال آبان ماه دکتر قرص مرازول تجویز کردن ولی ایشون مصرف نکردن،بعدا خوب شدن. هیچ علائمی بغیر از احساس توده در گلو نداشتن،3 روز پیش توده گلوش خوب شد ،امروز دوباره هر چند دقیقه یکبار رفلاکس معده داره.
خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام وقتتون بخیر .ببخشید دختر من 13 سال سن داره.تقریبا یک هفته هست که رفلاکس معده داره،پارسال آبان ماه دکتر براش قرص مرازول تجویز کرده بود ولی ایشون مصرف نکردند، قبل از این هفته هیچ علائم نداشت .تا چند روز پیش توده گلوش خوب شده بود ولی امروز دوباره شروع شد.
خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام خانم دکتر التهاب معده همراه یبوست وفتق م پنتاپرازول مصرف میکنم تا ظهر خوب هستم بعدازظهرها وشب رفلکس وتهوع دارم
غذا کم حجم نمکدار وچرب و پرحجم طبف دستور پزشک.مصرف .نمکنیم.
سلام من ترشی دهان دارم باید چی کار کنم
و عرق زنیان گرفتم برای رفلاکس معده خوبه
سلام خانم دکتر من رفلکس معده دارم بعضی موقع ها معده م اروغ میزنه باد معده که بعضی موقع ها قفسه سینهام درد می کنه یه وقت مری ام یکمی احساس تنگی نفس میکنم نفق شکم هم دارم البته پرخوری زیاد میکنم لطفا راهنمایی کنید با تشکر
سلام من یهو غذام کم شده واصلا میلی به غذا ندارم یه چهار پنج روزی هم هست که وقتی از خواب بیدار میشم هم حالت تهوع دارم هم بدنم میلرزه باید چیکار کنم؟؟
سلام اگر ضعف بی حالی و خستگی و لرز دارید بررسی از نظر کرونا انجام شود
سلام ۲۹ساله ام هس دوسال پیش عمل تیزوییدکتومی توتال انجام دادم ودرحال استفاده ازدارو لووتیروکسین روزی یکی کلسیم وکلستریول هستم روزی دوتا هستم. چندماه پیش دکترمتفورمین جهت تنبلی تخمدانم نوشت روزی دوتا ویک چهارم تیازیدجهت جذب کلسیم وفولیک اسیدواسه سیاهی رفتن جلو چشم که بعد ازچهل روز احساس کردم گلوم به شدت خشک شده وتوگلوم انگار چیزی چسبیده بهمراه مشکل بلع قرصای جدید قطع به دکترگوش حلق بینی مراجعه بعدازمعاینه عکس حنجره نوشت که گفتن حنجره سمت راستت فلجه ورفلاکس وسنوزیت داری
که قرص فاموتیدین ۴۰ شبی یکی نوشتن بهمراه کلدنیوم سی وسفکسیم که تاثیرنداشت دکتردیگه پنتوپرازول ۴۰ نوشتن یک ماهه دارم میخورم ولی قبل شام چون صبحها لووتیروکسین میخورم خیلی تندتندضعف میرم واگه سریع چیزی نخورم سرگیجه میگیرم قدم ۱۷۱وزنم ۶۵ . آیا بلافاصله بعد از لووتیروکسین صبحانه میخورم ایرادی داره؟ با پنتوپرازول میشه بخورمش؟ فقط پنتوپرازول کافیه ؟تاچندماه بایدبخورم؟آیاقرص کلسیم میتونم بصورت جوشان بخورم تامعده ام کمتراذیت بشه؟ چون بیشتراوقات بخصوص شبا احساس چیزی توگلومه دارم ومشکل بلع و اینکه بعضی چیزاکه میخورم مثلا دیروز انارخوردم سردلم موند و حالتی که آروغم درنمیادبهم دست میده ویبوست وشقاق نیز دارم .
اگه بهتر نشدم چکار کنم
آندوسکوپی انجام بدم یا باریوم سوالو
جواب سوالاتم اگه میشه کامل بدید خیلی خیلی مچکرم ازتون
سلام.مدت۲ماه است مشکل هضم غذادارم.بعدازغذاخوردن احساس درددرگلووبوی بددهان دارم آزمایش دادم دکترگفت عفونت معده داری چکارکنم
سلام دارو برایتان تجویز نشد؟؟
سلام گفتین پنتوپرازول مصرف کنید کردم و حالا آزونیم میخورم لبم داره میترکه چیکار کنم
سلام از مشاوره تلفنی متخصص داخلی استفاده کنید
سلام
براي رفلاكس معده، قرص امپرازول بهتره يا پنتا پرازول ٤٠ ميلي ؟
سلام فرقي ندارن هر دو يك مكانيسم دارن
من چندین ماهه بعد از خوردن غذا احساس نفخ و آروغی که در نمیاد دارم
سرفههای ممتد بعد از خوردن غذا
احساس تلخی در دهان
راهنماییم کنید
با سلام من رفلاکس معده دارم و به یک دکتر پیام داده میگه با یه دارو گیاهی درمان میشی این حقیقت دارد؟
سلام خسته نباشید
ببخشید من مشکل معده دارم هرروز درد دارم از معدن انگار می جوشه و از سمت پشت وسط دوتا کتف ام انگار باد داره خیلی درد میگیره.
متشکرم لطف کردید
خواهش میکنم
سلام، حدود یک ماهه که دچار تنگی نفس خفیف و تک سرفه شدم، احتمالا کرونا بوده و ازیترو خوردم و داروهای ضد التهاب اما همچنان این تک سرفه دوروز خوبه و دوباره شروع میشه، کمی احساس سنگینی در قسمت سینه دارم ، ایا ممکنه رفلاکس معده باشه؟
سلام خسته نباشید.
ببخشید من در طول روز معدن خیلی اسید معدن زیاد میشه معدن می جوشه بعد از سمت پشت دست دوتا کتفم انگار حالت یک باد مونده اونجا درد میگیره.
سلام خانم دکتر متشکرم
مرد۵۰سال۵۵وزن ۱۶۷قد ۹ماه بامراجعه و آزمایش وآندوسکپی التهاب معده فتق مری که با درد رفلاکس تهوع همراه بود
پنتا پرازول امپرازول تیوموتدین کلیدنیوم سی شربت ام جی مصرف شد بهتر شدم حال فقط امپرازول مصرف میکنم دوباره رفلاکس و درد خفیف و موقع گرسنگی تهوع دارم
در ضمن یبوست دارم و با مصرف داروها کراتین خون ۱/۵ شده(پزشک)
رژیم غذایی رعایت میشود
ولی با تغییر در خانواده امپرازول وکاهش آنها دوباره مشکل دارم خصوصا سریع بعد ازغذا
سلام خسته نباشید چند روزه سرماخوردگی شدید دارم دکتر رفتم گفت مشکوک ب کرونایی قفسه سینه گهگاه مثل باد میگیره ول میکنه قبلا یبوست شدید داشتم الان بیحالم میل ب غذام کم شده کمی حالت تهوع دارم خلط پشت گلو هم آزارم میده پاشنه سرم ب طور همیشگی ولی کم درد میکنه سابقه سینوزیت و رفلاکس هم دارم ممنون میشم راهنمایی کنید؟؟؟؟
سلام خسته نباشید من مدت دو سه هفته هست که گلو حلق و زبونم میسوزه و جدیدا احساس ترشی می کنم توی دهنم و بزاق زیاد ترشح میشه قفسه سینم هم کمی درد می کنه.وقتی چای میخورم سوزش حلق و زبونم کم میشه.امپرازول 20 شروع کردم ناشتا ولی تاثیر چندانی نداره.چکار کنم؟
من آزونیم40میخورم من تا ظهر بیدار نمیشم ساعت12یا1ظهر قرصو ناشتا میخورم و شب ساعت6قرص دوم و نمیتونم بهتر از این ساعت رو تنظیم کنم درست هست یا خیر دهنمم خشک میشه یکم و زبونم مثله سوختگی اابته گاهی اوقات