چرا به رفلاکس معده مبتلا می‌شویم؟ + موثرترین روش‌های درمان

فرد مبتلا به سوزش گلو در اثر رفلاکس معده
اشتراک گذاری 2634 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

بیماری رفلاکس معده یک اختلال گوارشی شایع است که در آن اسید معده به‌طور مکرر به مری بازمی‌گردد و باعث سوزش سر دل و ترش شدن طعم دهان می‌شود. این وضعیت، با ضعیف یا شل شدن دریچه بین مری و معده رخ می‌دهد. عوامل مختلفی مانند پرخوری، مصرف غذاهای چرب، کافئین، الکل، سیگار و چاقی خطر بروز این بیماری را افزایش می‌دهند. اصلاح سبک زندگی همچون برخورداری از رژیم غذایی سالم، کاهش وزن و پرهیز از عوامل محرک، به همراه دارودرمانی و در موارد شدید، مداخلات جراحی از مهم‌ترین روش‌های درمان هستند.

در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به این بیماری، علل بروز، علائم و روش‌های پیشگیری و درمان آن پرداخته‌ایم.

در انتها، اگر سوالی در این مورد دارید در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ می‌دهد.

رفلاکس معده چیست؟

بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) یک اختلال گوارشی مزمن است که در آن اسید معده به پوشش مری آسیب می‌زند. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که دریچه تحتانی مری، عضله‌ای که اتصال مری به معده را کنترل می‌کند، ضعیف شده یا به‌طور نامناسبی شل می‌شود. در این شرایط، محتویات معده به مری بازمی‌گردد. شایع‌ترین علائم این عارضه سوزش سر دل، خارش گلو و درد قفسه سینه هستند.

فرد مبتلا به رفلاکس معده در اثر شل شدن دریچه مری

علت رفلاکس معده چیست؟

علائم متفاوتی باعث بازگشت اسید معده به مری شده و پوشش مری را تحریک می‌کنند. در ادامه، به مهم‌ترین این عوامل پرداخته‌ایم:

ضعیف شدن ماهیچه مری

دریچه بین مری و معده، یک حلقه عضلانی است که از ورود اسید معده یا بازگشت مواد غذایی به مری جلوگیری می‌کند. هنگامی که این ماهیچه ضعیف یا شل می‌شود، اسید معده به مری برگشته و موجب رفلاکس اسید خواهد شد. این نارسایی یکی از دلایل اصلی رفلاکس اسید است. عواملی مانند چاقی، بارداری یا مصرف برخی غذاها باعث این اختلال می‌شوند.

هرنی هیاتال

فتق هیاتال زمانی رخ می‌دهد که بخشی از معده از طریق یک شکاف به درون قفسه سینه برود. این وضعیت با اختلال در عملکرد صحیح دریچه ورودی معده، خطر رفلاکس اسید را افزایش می‌دهد. در هرنی هیاتال، موقعیت معده تغییر کرده و ورود اسید معده به مری آسان‌تر می‌شود. در این شرایط، فرد علائمی مانند سوزش سر دل و درد قفسه سینه را تجربه خواهد کرد. شدت علائم اغلب با اندازه هرنی ارتباط داشته و با افزایش سن یا افزایش فشار شکمی تشدید می‌‌شود.

ابتلا به رفلاکس معده در اثر رفتن بخشی از معده به شکافی درون قفسه سینه

چاقی

چربی اضافی، به‌ویژه در اطراف شکم، فشار زیادی به معده وارد کرده و محتوای آن را به سمت مری فشار می‌دهد. علاوه‌براین، سلول‌های چربی با تولید هورمون‌هایی خاص باعث ضعف دریچه معده شده و خطر رفلاکس را افزایش خواهد داد. کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش معمولا برای کاهش علائم ناشی از چاقی توصیه می‌شود.

سیگار کشیدن

نیکوتین موجود در سیگار و سایر محصولات تنباکو با ضعیف کردن عضلات مری، اجازه می‌دهد اسید معده وارد مری شود. علاوه‌براین، کشیدن سیگار به پوشش مخاطی مری را از بین برده و آن را نسبت به آسیب اسید حساس‌تر می‌کند. از سوی دیگر، افراد مصرف‌کننده سیگار اغلب با مشکل تخلیه آهسته معده مواجه هستند که خطر رفلاکس اسید را افزایش می‌دهد. ترک سیگار یکی از موثرترین روش‌ها برای کاهش علائم ترش کردن معده است.

عوامل تغذیه‌ای

برخی غذاها و نوشیدنی‌ها با تحریک مری و ماهیچه‌های آن، علائم سوزش و ترش کردن معده را ایجاد می‌کنند. از مهم‌ترین این مواد غذایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • غذاهای چرب
  • شکلات
  • کافئین
  • مرکبات
  • غذاهای تند
  • مصرف الکل

این غذاها با افزایش اسید معده یا شل کردن ماهیچه‌ها منجر به رفلاکس اسید می‌شوند. علاوه‌براین، وعده‌های غذایی بزرگ با پر کردن بیش از حد معده و اعمال فشار به آن باعث برگشت اسید به مری می‌شوند.

مصرف برخی داروها

بیماران مبتلا به این عارضه، با مصرف برخی داروها، اختلال عملکرد دریچه ورودی معده، تحریک مری و رفلاکس را تجربه خواهند کرد. در ادامه، به مهم‌ترین این داروها اشاره کرده‌ایم:

  • داروهای آسم
  • آنتی‌هیستامین‌ها
  • مسکن‌ها
  • آرام‌بخش‌ها
  • داروهای ضدافسردگی

در این شرایط، پزشک درمان‌های جایگزین یا تغییر در داروها را توصیه خواهد کرد.

تاخیر در تخلیه معده

تاخیر در تخلیه معده یا فلج معده زمانی اتفاق می‌افتد که معده زمان بیشتری برای خالی شدن محتویات خود به روده کوچک نیاز دارد. این وضعیت، با افزایش فشار در معده، به رفلاکس اسید کمک می‌کند. وقتی معده برای مدت طولانی پر می‌ماند، احتمال برگشت اسید به مری بیشتر می‌شود. علائم فلج معده در اثر عواملی همچون دیابت، آسیب‌های عصبی یا برخی داروها ظاهر می‌شوند.

ابتلای فرد به رفلاکس معده در اثر فلج معده

سندروم روده تحریک پذیر

سندرم روده تحریک‌پذیر و بیماری رفلاکس معده اغلب با هم رخ می‌دهند؛ اگرچه مکانیسم دقیق ارتباط آن‌ها هنوز مشخص نیست. این فرضیه وجود دارد که اختلال در عضلات صاف دستگاه گوارش منجر به تاخیر در تخلیه معده شده و خطر رفلاکس اسید را افزایش خواهد داد. علاوه‌براین، گاهی، دردهای شکمی در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر باعث افزایش احساس ناراحتی ناشی از مواجهه مری با اسید می‌شود.

علت رفلاکس معده در نوزاد چیست؟

بازگشت محتویات معده به مری در نوزادان منجر به علائمی مانند استفراغ می‌شود. درحالی‌که این عارضه در نوزادان بسیار شایع است؛ معمولا با رشد نوزاد کاهش پیدا می‌کند. انواع علت رفلاکس معده در نوزاد شامل موارد زیر هستند:

  • عدم تکامل دریچه مری؛ قوی‌تر شدن این ماهیچه با بلوغ نوزاد و کاهش دفعات رفلاکس
  • وضعیت بدنی؛ نگه داشتن نوزادان در حالت خوابیده برای مدت زمان طولانی
  • عوامل غذایی؛ مصرف برخی پروتئین‌ها مانند پروتئین‌های موجود در شیر گاو
  • اختلالات عصبی؛ اختلال در عملکرد طبیعی مری و دریچه پایین مری به دلیل ابتلا به انواع اختلالات عصبی مانند فلج مغزی
  • زایمان زودرس؛ به دلیل عدم تکامل دستگاه گوارش نوزاد

براساس مطالعات منتشر شده در وب‌سایت موسسه ملی بیماری‌های گوارش و کلیه آمریکا (NIDDK)،

برخی اختلالات تنفسی همچون فیبروز کیستیک می‌توانند خطر GER را در نوزادان افزایش می‌دهند. این شرایط، عملکرد طبیعی دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار داده و موجب بروز علائم رفلاکس می‌شوند.

اگر نوزاد، علاوه بر ترش کردن معده، علائمی مانند عدم افزایش وزن، بی‌قراری یا اختلال در تغذیه را نشان دهد، برای انجام ارزیابی‌های تخصصی باید به یک متخصص مراجعه کرد.

علت رفلاکس معده در بارداری

در دوران بارداری، تغییرات هورمونی و افزایش فشار شکمی دو عامل اصلی هستند که موجب این عارضه خواهند شد. افزایش هورمون پروژسترون در این دوران باعث شل شدن دریچه مری شده که در نتیجه آن، اسید معده به راحتی وارد مری خواهد شد. از سوی دیگر، رحم در حال رشد فشار زیادی به معده وارد کرده و محتوای معده را به سمت بالا فشار می‌دهد. این عوامل، باعث سوزش سر دل و رفلاکس اسید، به‌ویژه در سه ماهه دوم و سوم بارداری می‌شوند.

زن باردار مبتلا به رفلاکس معده

علت رفلاکس معده در خواب

دراز کشیدن بلافاصله پس از صرف غذا باعث می‌شود که محتویات معده راحت‌تر به داخل مری منتقل شده و احتمال رفلاکس در خواب افزایش پیدا می‌‌کند. مصرف غذاها و نوشیدنی‌های خاصی مانند شکلات، الکل، کافئین غذاهای چرب و تند و مصرف داروهایی مانند بنزودیازپین‌ها و برخی آرام‌بخش‌ها با تشدید این شرایط، مهم‌ترین علت ترش کردن معده در شب به‌شمار می‌روند.

رفلاکس معده با چه علائمی همراه است؟

بروز این عارضه با علائم بسیاری همراه خواهد بود. برای مثال ایجاد سرفه کودکان و بزرگسالان به دلیل تحریک گلو با اسید از بارزترین این علائم به‌شمار می‌رود. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم خطرنام رفلاکس معده اشاره کرده‌ایم:

علائمشرح علائم
سوزش سردلاحساس سوزش در ناحیه سینه و تشدید آن پس از خوردن غذا و به‌ویژه در شب یا هنگام دراز کشیدن
بازگشت اسیداحساس برگشت اسید به گلو یا دهان و ایجاد طعم ترش یا تلخ در دهان
درد قفسه سینهاحساس ناراحتی یا درد در ناحیه سینه شبیه به درد ناشی از مشکلات قلبی
مشکل در بلعاحساس گیر کردن غذا در گلو یا قفسه سینه
سرفه مزمنسرفه مداوم و غیرمرتبط به بیماری‌های تنفسی
گلو درد یا خشونت صداتحریک گلو به دلیل تماس با اسید
حالت تهوعاحساس تهوع یا نیاز به استفراغ

همه افراد مبتلا، تمامی این علائم را تجربه نمی‌کنند. همچنین، گاهی، علائم غیرمعمول دیگری مانند علائم مشابه آسم یا پوسیدگی دندان هم تجربه می‌شوند.

انواع رفلاکس معده

به طور معمول، انواع این بیماری به 3 دسته اصلی طبقه‌بندی می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

بیماری رفلاکس معده غیرزخمی

در این بیماری، با وجود بروز علائم معمولی مانند سوزش سر دل، برگشت اسید و التهاب مری، آسیب‌های قابل توجهی در پوشش مری مشاهده نمی‌شود. درمان این بیماری عمدتا شامل استفاده از مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPI) است.

مری زخمی

در مری زخمی، وجود التهاب و آسیب به پوشش مری منجر به زخم یا زخم‌های کوچک می‌شود. این نوع از بیماری، معمولا با علائم شدیدتری همراه بوده و عوارضی مانند تنگی مری و زخم مری را به دنبال خواهد داشت. علت اصلی این بیماری، تماس مزمن مری با اسید معده است که باعث آسیب به پوشش آن می‌شود. درمان این شرایط، معمولا شامل استفاده از مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPI) برای تسریع بهبود پوشش مری و تسکین علائم خواهد بود. در موارد شدیدتر، انجام انواع آندوسکوپی برای مدیریت عوارض لازم است.

مری بارت

در بیماری مری بارت، پوشش سنگفرشی مری به پوشش غددی تبدیل می‌شود. این تغییر، می‌تواند به‌عنوان یک وضعیت پیش‌سرطانی باشد؛ زیرا ممکن است به سرطان آدنوکارسینوم مری تبدیل شود. علت اصلی این وضعیت، رفلاکس مزمن اسید است که باعث آسیب مکرر به پوشش مری خواهد شد. درمان این بیماری شامل نظارت منظم از طریق آندوسکوپی برای بررسی تغییرات سلولی و استفاده از داروهایی برای کنترل رفلاکس اسید است.

فرد مبتلا به وضعیت پیش سرطان مری از انواع رفلاکس معده

چگونه این بیماری تشخیص داده می‌شود؟

متخصص گوارش برای تشخیص این بیماری معمولا ترکیبی از ارزیابی‌های بالینی و آزمایش‌های تشخیصی را به‌کار خواهد گرفت. بررسی اولیه شامل مرور کامل علائم و تاریخچه پزشکی بیمار است. چنانچه، علائم خاصی مانند سوزش سر دل و برگشت مواد غذایی به مری وجود داشته باشد، دکتر رفلاکس معده، درمان را بدون نیاز به آزمایش‌های خاص شروع خواهد کرد.

با این حال، در صورت تداوم علائم یا ظهور نشانه‌های هشداردهنده دیگری مانند مشکل در بلع، کاهش وزن یا خونریزی گوارشی وجود، ارزیابی‌های بیشتری ضروری است. در ادامه، به مهم‌ترین آزمایش‌های تشخیصی این بیماری پرداخته‌ایم:

  • آندوسکوپی فوقانی؛ وارد کردن لوله‌ای انعطاف‌پذیر با دوربینی به داخل مری و معده برای بررسی بافت‌ها و آسیب‌های مری
  • ارزیابی pH مری؛ اندازه‌گیری میزان اسیدیته در مری در طی ۲۴ ساعت برای تشخیص حملات رفلاکس اسیدی و یافتن ارتباط بین علائم و حملات رفلاکس
  • ارزیابی ایمپدنس؛ اندازه‌گیری pHو شناسایی حملات رفلاکس اسیدی و غیراسیدی به‌ویژه در بیماران مقاوم به درمان با مهارکننده‌های پمپ پروتون
  • مانومتری مری؛ اندازه‌گیری فشار و عملکرد دریچه پایینی و ماهیچه‌های مری به‌ویژه قبل از مداخلات جراحی برای ارزیابی تحرک مری

چگونه این بیماری درمان می‌شود؟

درمان‌های موثر برای این بیماری، شامل ترکیبی از اصلاح سبک زندگی، داروها و در برخی موارد مداخلات جراحی هستند. در ادامه به موثرترین این درمان‌ها پرداخته‌ایم:

دارودرمانی

مصرف برخی از داروها، علاوه‌بر کنترل میزان اسید معده تولید شده، حرکات مری را هم مدیریت خواهند کرد. در جدول زیر، به موثرترین داورها و بهترین قرص برای رفلاکس معده اشاره کرده‌ایم:

گروه دارویینام داروهانحوه اثرگذاری
آنتی‌اسیدهاهیدروکسید آلومینیوم

هیدروکسید منیزیم

کربنات کلسیم

خنثی کردن اسید موجود در معده
مسدودکننده‌های گیرنده هیستامین نوع 2سایمتیدین

فاموتیدین

نیزاتیدین

کاهش تولید اسید با مسدود کردن گیرنده‌های هیستامین
مهارکننده‌های پمپ پروتونامپرازول

اسموپرازول

لانزوپرازول

تسکین علائم با مهار تولید اسید و بهبود آسیب‌های مری
عوامل پروکینتیکدومپریدونکاهش رفلاکس اسید با افزایش حرکات دستگاه گوارش
آنتی‌بیوتیکاریترومایسینکمک به تخلیه سریع‌تر معده و بهبود علائم رفلاکس

مداخلات جراحی

در موارد شدید رفلاکس معده یا شرایط مقاوم به درمان‌های دارویی، روش‌های جراحی مختلفی وجود دارد که هدف آن‌ها تقویت دریچه تحتانی مری و جلوگیری از بازگشت اسید معده به مری است. در ادامه، به موثرترین این مداخلات جراحی پرداخته‌ایم:

  • فوندوپلیکاسیون نیسن؛ در این عمل، قسمت بالایی معده (فوندوس) به‌طور کامل (۳۶۰ درجه) دور قسمت انتهایی مری پیچیده می‌شود تا دریچه تحتانی مری تقویت شده و از بازگشت اسید جلوگیری کند.
  • فوندوپلیکاسیون با برش از طریق دهان؛ این روش کم‌تهاجمی بدون نیاز به برش خارجی انجام می‌شود. در این روش، دستگاهی از طریق دهان وارد شده و با ایجاد چین‌هایی در ناحیه اتصال مری به معده، یک دریچه جدید ایجاد می‌کند تا از بازگشت اسید جلوگیری شود.
  • سیستم مدیریت رفلاکس LINX؛ در این روش، یک حلقه کوچک از مهره‌های مغناطیسی دور اسفنکتر تحتانی مری قرار می‌گیرد. این حلقه به بسته ماندن دریچه کمک کرده و از بازگشت اسید جلوگیری می‌کند. درحالی‌که به غذا اجازه می‌دهد به‌طور طبیعی وارد معده شود.
  • فوندوپلیکاسیون‌های جزئی؛ در این روش، به‌جای پیچیدن کامل معده دور مری، فقط بخشی از آن پیچیده می‌شود. گاهی، این روش‌ها، برای برخی بیماران مناسب‌تر بوده و عوارض کمتری مانند دشواری در بلع به همراه خواهند داشت.

انتخاب روش جراحی به شرایط بیمار، شدت علائم و پاسخ به درمان‌های قبلی بستگی دارد.

انجام عمل جراحی برای درمان رفلاکس معده

درمان خانگی

با ایجاد تغییری در عادات روزانه و سبک زندگی می‌توان تا حدود زیادی این بیماری را مدیریت کرد. از مهم‌ترین روش‌های اصلاح سبک زندگی و درمان خانگی رفلاکس معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخورداری از رژیم غذایی سالم؛ از مصرف غذاهای محرک مانند شکلات، کافئین، غذاهای تند و چرب خودداری کنید. همچنین، خوردن غذاهای کوچک و در وعده‌های متنوع، فشار معده را کاهش خواهد داد.
  • مدیریت وزن؛ کاهش فشار وارده از سوی شکم و تعداد دفعات ترش کردن معده با دستیابی به وزن سالم و حفظ ممکن است.
  • وضعیت بدنی و زمان‌بندی؛ حداقل 2 تا 3 ساعت پس از صرف غذا دراز نکشید. بالا بردن سر تخت خواب به جلوگیری از رفلاکس شبانه کمک خواهد کرد.
  • ترک سیگار؛ ترک سیگار با بهبود عملکرد ماهیچه‌های تحتانی مری، دفعات رفلاکس را کاهش می‌دهد.
  • جویدن آدامس؛ تحریک تولید بزاق و خنثی کردن اسید معده با جویدن آدامس بدون قند بعد از وعده‌های غذایی
  • درمان‌های گیاهی؛ تسکین علائم با مصرف برخی از چای‌های گیاهی مانند بابونه یا شیرین‌بیان

برای درمان رفلاکس معده چه بخوریم؟

مدیریت ترش کردن معده از طریق اصلاح رژیم غذایی به‌طور قابل توجهی علائم را کاهش خواهد داد. در ادامه، به سالم‌ترین مواد غذایی اشاره کرده‌ایم:

  • پروتئین‌های کم‌چرب؛ مرغ بدون پوست، ماهی و پروتئین‌های گیاهی مانند توفو
  • غلات کامل؛ برنج قهوه‌ای، جو دوسر و نان گندم کامل
  • میوه‌های غیر اسیدی؛ همچون موز، خربزه، سیب و گلابی
  • سبزیجات؛ سبزیجات برگ‌دار، کلم بروکلی و خیار
  • چربی‌های سالم؛ مصرف چربی‌های غیراشباع موجود در آووکادو، مغزها و روغن زیتون
  • نوشیدن روزانه آب کافی؛ برای کمک به هضم غذا و کاهش اسید معده

همچنین، باید از مصرف غذاهایی مانند میوه‌های اسیدی، گوجه‌فرنگی، سس‌های گوجه، غذاهای تند، غذاهای سرخ‌شده، گوشت و لبنیات پرچرب اجتناب کرد. مشاوره با دکتر تغذیه می‌تواند بهترین رژیم‌های غذایی و سالم برای پیشگیری از این بیماری را در اختیار شما بگذارد.

این بیماری با چه عوارضی همراه است؟

در صورت عدم درمان این بیماری، فرد با مشکلات جدی‌تری مواجه خواهد شد که خطرناک‌ترین این مشکلات شامل موارد زیر هستند:

  • مری شوره‌ای؛ درد و دشواری در بلع به دلیل التهاب لایه مری در اثر تماس با اسید معده
  • تنگی مری؛ مشکلات بلع ناشی از تنگ شدن مری به دلیل التهاب و تشکیل بافت اسکار
  • مری بارت؛ خطر ابتلا به سرطان مری در اثر تغییر پوشش مری
  • مشکلات تنفسی؛ تحریک، التهاب و زخم در ریه‌ها به دلیل رفلاکس و ایجاد مشکلاتی مانند آسم یا سرفه مزمن
  • فرسایش دندان‌ها؛ افزایش خطر پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه به دلیل از بین رفتن مینای دندان‌ها در اثر اسید معده

تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع این بیماری برای جلوگیری از این عوارض ضروری است.

فرد مبتلا به پوسیدگی و فرسایش دندان‌ها در اثر بازگشت اسید معده

آیا این عارضه باعث سکسکه می‌شود؟

اسید معده با تحریک عصب فرنیک و واگ منجر به انقباض دیافراگم و در نهایت سکسکه می‌شود. این اعصاب در نواحی گردن و حنجره قرار گرفته‌اند. همچنین، التهاب مری ناشی از رفلاکس با تحریک این اعصاب می‌تواند علت سکسکه باشد. بهبود این شرایط با پرهیز از مصرف غذاهای تحریک‌کننده و خوردن آهسته غذا حاصل می‌شود.

چگونه از این بیماری پیشگیری کنیم؟

با رعایت استراتژی‌ها و اقدامات پیشگیرانه می‌توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد. در ادامه، به موثرترین این اقدامات اشاره کرده‌ایم:

  • دستیابی به وزن سالم برای کاهش فشار به معده
  • اجتناب از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های محرک
  • خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر و در وعده‌های متفاوت
  • اجتناب از دراز کشیدن بعد از غذا خوردن
  • بالا بردن سر تخت خواب به اندازه ۱۵ تا ۲۵ سانتی‌متر
  • ترک سیگار و بهبود عملکرد دریچه مری
  • انجام فعالیت‌های کاهش‌دهنده استرس مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق

تشخیص و درمان به‌موقع این بیماری را جدی بگیرید!

بیماری رفلاکس معده در اثر بازگشت مکرر اسید معده به مری ایجاد شده که با علائمی همچون سوزش سر دل، درد قفسه سینه و تهوع همراه خواهد بود. عوامل متعددی از جمله ضعف دریچه مری، فتق هیاتال، چاقی و مصرف برخی غذاها و داروها در بروز این بیماری نقش دارند. مدیریت ترش کردن معده با اصلاح سبک زندگی، دارودرمانی و در موارد شدیدتر، مداخلات جراحی ممکن است. تشخیص و درمان به‌موقع این بیماری از بروز عوارض جدی‌تر جلوگیری خواهد کرد.

در صورت مواجهه با علائم این بیماری و تداوم آن حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید. برای دریافت نوبت از دکتر گوارش، می‌توانید از امکان نوبت‌دهی آنلاین این متخصص در سایت دکتردکتر بهره‌مند شوید.

منابع:

ncbi.nlm.nih.gov

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول

بهترین دارو برای رفلاکس معده چیست؟
مهارکننده‌های پمپ پروتون مانند امپرازول و پنتوپرازول با کاهش تولید اسید معده، موثرترین داروها برای درمان این بیماری هستند.
درمان صددرصد رفلاکس معده چیست؟
علت ترش کردن گلو چیست؟
صبحانه مناسب برای رفلاکس معده چه بخوریم؟

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

2,634 دیدگاه در “چرا به رفلاکس معده مبتلا می‌شویم؟ + موثرترین روش‌های درمان
  • باسلام خدمت دکتر عزیز
    چندسالی هست که مشکل گوارش دارم اوایل بخاطر میکروب معده دچار زخم عثنی عشر بودم که با مصرف دارو درمان شد گاهی نه همیشه وقتایی که دیرغذا میخورم معدم درد میگیره تقریبا ۲ماه پیش از فوق تخصص گوارش آندوسکوپی دادم که گفتن همه چی نرماله اما هنوزم روی زبانم بار داره گاهی بیشتر گاهی کمتر دکتر گفتن بخاطر ریفلاکسه اما حتی با مصرف قرص هم کم نشده درحال حاضر درد معده ندارم فقط زبانمو که میبینم استرسم چندبرابر میشه چون بهم گفتن که ممکنه دچار سرطان بشم بخاطر ریفلاکس
    ممنون میشم اگه کمکم کنید

    پاسخ
    • ممنون از وقتی که میزارین،ممکنه این بار زبان بخاطر کبد باشه؟اگر به این دلیل باشه باید چه آزمایشی بدم که مشخص بشه؟واینکه قرصایی که فرمودین استفاده کردم الان دکتر اوزونیوم ۲۰ دو قوطی قبل از صبحانه و دایجستیو بین غذا تجویز کردن به نظرتون نولپازا استفاده کنم؟

      پاسخ
      • سلام
        منظورتون رو از بار زبان دقیق بفرمایین و سابقه بیماری های قبلیتون رو
        تا راهنمایی بیشتر صورت بگیرد

  • سلام وقت بخیر من یه مدت هست که ریفلاکس معده دارم فقط بوی بد دهان و تلخی دهان علایم ان هست ممنون میشم راهنمایی کنید که باید چکار کنم

    پاسخ
  • سلام من الا چندساله که نولپاز20میخورم.که بعضی مواقع دکتربهم بیسموت ومیترونیدازول واموکسی هم میده باز بعد مدتی همینطور میشم همراه باسوزش مقعد…اگه ممکنه راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام
      داروهای داده شده جهت درمان هلیکوباکتر می باشد
      به نظر بنده اگر پس از چند سال هنوز علایم دارید جهت اندوسکوپی اقدام فرمایید

      پاسخ
  • سلام ،خسته نباشید،من از اسفند ماه دچار سرفه شدید شدم دکتر رفتم و گفتن ا حتما لا آلرژی ویا رفلاکس معده هستش،قرص حساسیت و معده دادن که استفاده کردم و بهتر شدم یعنی سرفه ام کمتر شد و سوزش قفسه سینه امم خوب شد ،ولی گلوم هنوز درد میکنه وگاهی اوقات در طول روز احساس میکنم چیزی درگلوم گیر کرده ،و گاهی اوقات هم سوزش قفسه سینه دارم باید چیکار کنم؟؟؟

    پاسخ
  • سلاو وقت بخیر . مدتی است رژیم ترک ناهار گرفتم و ساعت 5 بعدازظهر ناهار میخوردم. بخاطر اینکه گرسنه میشدم ناهار با ولع زیادی میخوردم و بعدش برای استراحت میخوابیدم که ترش میکردم . الان صبحها با خوردن صبحانه ترش میکنم و احساس میکنم در گلو غذا مونده که پایین نمیره .(درد یا سوزش ندارم) لطفا راهنمایی کنید . ممنون

    پاسخ
  • با سلام و احترام
    حدود چهارماه است که رفلاکس معده به مری دارم یعنی هر چیزی میخورم انگار چیزی تو گلوم گیر کرده یک ماه امپرازول خوردم یکماه هم فاموتیدین 40 والان دارم امپرازول و بیسموت صبح و شب میخورم متاسفانه خوب نشدم تا حالا دونوبت اندوسکوپی دادم و در معده هم باکتری هم گاستریت دارم لطفا راهنمایی بفرمائید . سپاسگزارم

    پاسخ
  • سلام من يه مدت هست كه پارسال ورم معده داشتم بهتر شدم باز دوباره الان حالت تهوع به خصوص صبح ها و سرگيجه و باد كردن معده رو دارم ايا سرگيجم به معده مربوطه يا خير چون با اون شروع شده و اينكه من دارو چي مصرف كنم امپرازول استفاده كردم قبلا اما الان تاثير نميزاره

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید..من حدود چهارماهی میشه که نفس تنگی دارم واحساس سنگینی سردلم دارم و بطوری که به سمت قلبم تیرمیکشه..رفتم دکتر نوارقلب ازم گرفت گفت مشکلی نداره.یه مدت خوب شدم دوباره همون حالت بهم دست میده وگاهی اوقات حالت تهوع دارم.شکمم بزرگ شده ومعدمم نفخ میکنه..میشه کمکم کنین چیکارکنم.تواین شرایط کرونا هم جرعت نمیکنم دکتربرم

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من چند وقتیه زیاد ترش میکنم قبلا هم اینجوری بودم ولی یه مدت خوب بود ولی الان 20 روزی هست زیاد ترش میکنم وقتی ادامس میجوم اروم میشه ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام..بنده یک روز قبل اینکه اعلام کنن کرونا اومده داخل ایران سرما خوردم و رفلاکس معده هم با سرماخوردگی هم قاطی شده بود ترشحات داخل گلو برمیگشت باد گلو هم زیاد میزدم بعد حدوداً دوماه خوب شدم ولی الان دو یا سه هفته یک بار احساس خوبی تو قفسه سینه ندارم پا هایم بی حال میشن و باد گلو کم میزنم ترشحات اسید داخل گلو ندارم ولی اب دهانم جمع میشه و دندان ها هم خراب میشن با اینکه هرروز مسواک میزنم خود به خود خراب میشن ربطی به رفلاکس داره بنظر شما باید چیکار کنم.!!??

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر ،من چند سالی میشه که ریفلاکس معده دارم ،پارسال هم اندوسکوبی دادم دکتر گفت ورم معده داری،الان یه مدت میشه که بعد غذا معدم ترش میکنه،قبلنا این مشکل رو نداشتم فقط ریفلاکس بود ولی الان معدم ترش می‌کنه وخیلی اذیت میشم ،راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

      پاسخ
  • با سلام و عرض ادب، بنده 35 سال سن دارم و چند وقتی هست احساس میکنم ریفلاکس معده دارم و گلودرد و سوزش معده دارم،بعضی وقتا هم سرفه دارم،چندین سال که بعد از اکثر غذاهایی که میخورم تعداد زیادی آروغ میزنم و اذیت میشم

    پاسخ
  • سلام من ۴ ساله دچار رفلاکس هستم اوایل دارو جواب میداد رفته رفته دارو بی اثر شده تمام قرصا ناشتا رو امتحان کردم دوبار اندو سکوپی انجام دادم بار اول گفتن اسید معدت زیاده بار دوم علاوه بر اسید زیاد گفتن پولیپ دیده شده که نمونه برداری شد خدا رو شکر گفتن چیز خاصی نبود من کمی شاید گاهی بهتر بشم ولی باز دچار میشم وقتی هم دچارش میشم ماها شب روز برام نمیزاره حس سوزش خفگی سنگینی معدم ومخصوصا درد در پشتم حس می کنم حتی اب می خورم ترش می کنم اصلا رندگیم مختل شده نمی دونم چکار کنم از شما رهنمایی می خوام از اندو اخرم یک سال گذشته من تو این یکسال خیلی بهتر بودم باز دوباره مثل قبل همون علایم شروع شده وقتی دچارش میشم خوب شدنش واقعا با خداست لطفا رهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید ۲۵ سالمه من درد بالای معدم یک ماهه که شروع شده سوزش سینه و بعضی وقتا نفسم تنگ میشه اسهالم دارم که قرص خوردم خوب نشد ممنون میشم از راهنماییتون خانم دکتر

    پاسخ
    • سلام و احترام
      ببخشید شرح حال من زیاده کامل توضیح میدم، تقریبا دوماه و نیم پیش من خود به خود معده و شکمم سفت شد رفتم دکتر یه خورده دارو داد بهم تقریبا بهتر شدم ولی حدود یک ماه پیش معده ام درد گرفت شدید دوباره رفتم دکتر اندسکوپی گرفت گفت صفرا ریخته تو‌معده ات شده ورم و عفونت مترونیدازول ، بیسموت و آموکسی سیلین دادند برای ۱۵ روز و امپروازول و موتیلور دادند برای دوماه که در حال حاضر دارم امپروازول موتیلور رو مصرف میکنم، که از همون شروع مصرف داروها خیلی احساس ضعف میکنم تقریبا هر دوساعت یکبار باید غذا بخورم حتی بعد از نصف شب، معده ام خالی میشه نزدیک از خال برم پاهام سست میشه بیشتر مواقع بعد از غذا هم رفلاکس معده ام خیلی زیاده حتی تا تو دماغم هم میاد سوزش سینه، درد قفسه سینه و قولنج شدید پشت و کتف دارم بعضی مواقع از دهنم آب میاد و موقع رفلاکس سرفه هم دارم، سونوگرافی هم گرفتم صفرا، مثانه، کلیه،کبد همه نرمال و طبیعی بود دیگه بخدا عاصی شدم توروخدا بفرمایید چکار کنم تو این شرایط، ممنونم

      پاسخ
  • سلام بابام سرطان معده داردویک سال است عمل کرده کمی ازمعده رابرداشته اند ولی هنوزدرغذاخوردن مشکل داره وبزاق دهانش هم زیادشده وکاهش وزن هم داشته علتش چیست؟ممنون اگه پاسخ بدهید

    پاسخ
    • سلام بخاطر جراحيشون هست اما بهتره مجددا توسط متخخ گوارششون ويزيت شن و اندوسكوپي كنند

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من از آبان ماه خیلی یهویی شروع کردم به سرفه کردن ۳تا دکتر رفتم همه گفتن برای الودگی هواست بهم اسپری دادن میزدم خوب بودم تا اینکه یه دکتر دیگه رفتم گفتن احتمالا از معدست یه قرص معده دادن میخوردم سرفه نمیکردم معدم هم اصلا درد نداشت قرص تمام شد سرفه ها شروع شد باز اسپری میزدم
    الان تقریبا یک ماهه معدم درد میکنه مدام نیست اما درد دارم الان چند روزه ناشتا امپرازول میخورم خوبم و سرفه نمیکنم
    اما بعضی موقع ها درد دارم
    بخاطر کرونا میترسم برم بیمارستان میشه لطفا راهنماییم کنید
    ممنونم

    پاسخ
  • با سلام و احترام
    من چند سالی است که مشکل دستگاه گوارش دارم. دو بار با فاصله حدود دو سال آندوسکوپی کردم.زخم معده میکروبی و یک دوره معالجه دو هفته ای داشتم که بعد از مدتی باز عود می کرد، گاهی در بلع مشکل داشتم.همیشه نه ولی زیاد پیش می آمد که با مشاوره پزشک ۶ دوره پنتوپرازول ۲۰ و ۴۰ در مدت کمتر از یک سال حالم را کمی بهتر کرد.پرهیز از ترشیجات دارم.بخورم اذیت میشم.مشکل اساسی که بسیار آزار دهنده و کلافه کننده است، طعم بد دهان، ترش و تلخ و تند و لعاب دار غلیظ در خواب شبانه است که با بیدار شدن و شستن دهانم به دفعات مکرر در طول شب زندگی ام را مختل کرده. گاهی در دهانم جمع شده و پیش از بیدار شدن با تنفس در مسیر راه هوایی،دچار سرفه و …
    خواهشمندم راهنمایی کنید!!
    پوزش بسیار از طول توضیح و سپاسگزار از شما

    پاسخ
  • سلام من الان دو سه سال هست که گلم مداوم ترش می کنه شب ها جوری که نمی تونم بخوابم چه کار باید بکنیم

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید، من چندین سال هست که به رفلاکس معده دارم که معمولا دو یا سه هفته از بین می رفت ولی از زمان شروع کرونا یعنی اسفند ماه تا الان ناراحتی معده ام خوب نشده که هیچ بدتر هم شده، تمامی علایمی که فرمودید در من هم هست، به خاطر کرونا دکتر هم نمی توانم برم، به نظرتون چه روش درمانی پیش بگیرم

    پاسخ
  • سلام و درود
    من 24 ساله هستم. ببخشید دکتر من مدت چند هفته هست همش حس میکنم آروغ دارم و هرچی تلاش میکنم برای خارج کردنش بی فایدست. به رژیم غذاییم دقت میکنم ولی مورد خاصی پیدا نکردم. گاهی وقتا از صبح که از خواب بیدار میشم تا شب این حس همراهم هست و خیلی اذیتم میکنه. بعضی وقتا باد گلوم به سختی با تلاش خودم همراه با حس تغییرات و صدا در معدم خارج میشه ولی بازم این حس آروغ داشتن سرجاش هست. سابقه رفلاکس و سوزش سر معده یا برگشت اسید معده نداشتم و هنوز هم ندارم.
    سپاس

    پاسخ
  • با سلام
    من به مدت ۱ ماه هست که اکثر وقتا احساس باد گلو دارم و بعضی وقتا این حس صبح ‌تا شب همراهم هست و خیلی اذیتم میکنه
    مشکل رفلاکس معده هست یا چیز دیگه؟

    پاسخ
  • سلام من زیاد سردرد میشم هفته ای 2 تا 3 بار میگرن هم دارم ولی فکر میکنم علت بیشتر سردردهای من مربوط به ترش کردن است چون هروقت ترش می کنم و توی دهانم ویا زبانم حالت متورم و یا آپسه می شه دو تا سه روز پشت سر هم شدید سردرد می شم و مجبور میشم از قرصهای سوماتریپتان مصرف کنم. که باعث ضخم معده شده.

    پاسخ
  • با سلام من حدود ۳سالی هست اینجوری میشم همیشه ن بیشتر موقع ها ک استرس دارم یا فکرم درگیره پیش میاد صبح ک از خواب بلند میشم درد دارم نمیتونم غذا بخورم

    پاسخ
  • سلام دکتر من صبح ها که صبحانه میخورم بر میگردونم وسوزش معده دارم چه کار باید بکنم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید، من آزمایش هیلوباکتری معده دادم که igg 84 بود، یک ماهه به تجویز دکتر آنتی بیوتیک مصرف کردم و آزمایش بعدیم igg 50 شده، ولی همچنان خلط زرد رنگ و سنگینی و گرفتکی سردل دارم ممنون میشم راهنماییم کنید، تاکی باید دارو مصرف کنم.

    پاسخ
  • سلام خسته نباشی من 4ماه میشه که رفلاکس معده دارم رفتم متخصص بهم دارو داد یه م بهتر شدم ولی همیشه یه چیزی ته گلومه خیلی اذیت میشم
    لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      داروها را به مدت سه ماه مصرف کنید
      در صورت‌وجود علایم با مشورت با پزشک خود جهت اندوسکوپی اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر روز بخیر من چند روزیه که حس میکنم توده تو گلومه ولی هرچی آب دهنمو قورت میدم حس نمیکنم غذا باشه گاهی هم درد درقفسه سینه دارم گاهی اوقات سوزش سردل بیشترم شبا میخوابم اون توده اذیتم میکنه چیکار کنم؟ تورو خدا راهنماییم کنید ۲۰ سالمم هست

    پاسخ
  • سلام،خسته نباشید.من ۳۰سال سن دارم و مدت ۱۰ساله ک ب بیماری رفلاکس معده ام پی بردم وهرنوع دارویی رو استفاده کردم وبی جواب موندم از بوی بد دهان وسرفه زیاد رنج میبرم البته قبل این ۱۰سال فقط بوی بد دهان رو داشتم وسرفه بعدها برام پیداشد…میشه شما یه راهی برام نشون بدین شاید موثر واقع بشه…رژیم غذایی رو هم مراعات میکنم سرفه هام شدتش کم میشه اما بوی بد اکثر اوقات هست ورنجم میده…اگه شما کدام راهکاری دارید لطفا رهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام ۲۷ سالمه خانه دار تحرکم کمه استرس زیاد دارم خیلی کم با خوردن بعضی غذاها و چیزای ترش معدم ترش میکنه سنگین میشه نفخ میکنه یه چیز ترش میزنه ب مری و احساس بدی دارم .ممنون میشم راهنماییم کنین.

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر خیلی ممنونم از راهنماییتون ، نه هیچ بیماری دیگه ای شکر خدا ندارم فقط معدم ضعیف بعضی غذاها رو هضم نمیتونم ،من اون اوایل که اوضاع کرونایی بود بخاطر اینکه کرونا نگیرم مدتی یه لیمو تازه نصفش میکردم و نمک بهش میزدم میخوردم العان از اون موقع به بعد ، یه چیز شیرین میخورم اسید معدم بالا میزنه یه چیز ترش میخورمم همینطور . صبح ناشتا فقط یه گیلاس خوردم بعدش کلی اذیت شدم اسید معدم اومد بالا.

      پاسخ
      • سلام
        پس طبق دستور داده شده عمل کنید

  • سلام خسته نباشید میگم من سر دلم سفت شده و رفلاکس هم دارم فاموتدین و المنیوم ام جی اس هم خوردم فایده نداره چیکار لطفا راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید.من یه چهارماهی میشه بخاطرسردرد وبیحالی دکترمراجعه کردم بهم گفتن استرس بدنم بالاست.قرص البرزولام.سیتالوپرام وپرانول مصرف میگنم.بعدمدتی فشارمم بالامیزد مخصوصادرحین خواب همینکه بیدارمیشدم فشارم نرمال میشد.رفتم دکترداخلی گفته اسیدمعده ام بالاست بهم قرص امپرازول وفاموتیدین داده دوهفته ست دارم استفاده میکنم فشارم بهتره.ولی تنگی نفس.احساس سنگینی سر.ترش کردن دهان.یخ شدن دیت وپاهام بهترنشده.لطفاراهنمایی کنید.ممنون

      پاسخ
  • باسلام ۲۶ سالمه
    ۲سالی هست خلط زیاد دارم و از یک سال گذشته احساس درد قفسه سینه شروع شده
    اوایلش اینقدر زیادبود پیش متخصص قلب رفتم ولی گفتن مشکل قلبی نیست الان خیلی کمه
    سوزش معده هم خیلی کم داشتم وقتی قهوه یا مواد اسیدی میخوردم یا فصل امتحانات بود بیشتر احساس میشد
    گه گاهی هم صبح ها بیدار میشدم احساس گرسنگی شدید و تهوع داشتم با خوردن صبحانه رفع میشد
    ۲ هفته پیش سرماخوردم و طبق عادت همیشه کلداکس و دیفین هدرامین میخوردم واسم فرقی نداشت ناشتا باشم یا نه مصرف میکردم داروهامو
    ولی خب احساس سوزش معده و احساس خالی بودن معده داشتم
    شروع کردم دکسترومتورفان پی خوردت و از روز دوم که ۶ صبح خوردم دیگه نتونستم جیزی بخورم فقط مقدار کم اب .با خوردن کوچکترین چیزی حتی یک بند انگشت نان بالا میوردم و بوی غذا ها و یا هرچی حالمو بد میکرد و روز بعدش هم ترشح بزاقم زیاد شده بود و تا بالا نمیوردم خوب نمیشدم
    روز سوم بهتر شدم وعده های خیلی کوچیک با فاصله کم میخوردم (تهوع کم بود ولی استفراغ دیگه نه)
    الان ۷ روزه گذشته فقط سوزش معده تموم نشده باید مرتب یه چیز بخورم تا سوزش کمتر بشه
    باید چه کاری انجام بدم؟باتشکر از شما

    پاسخ
    • سلام خانوم دکترنمی دانم چرادوروزه معدم شول کرده بیرون رویم خوب نیست

      پاسخ
      • سلام
        وجود علایمی همچون تب و بی حالی و تهوع و تعداد دفع اسهال و وجود خون در مدفوع را ذکر کنید تا راهنمایی صورت گیرد

  • سلام من به مدت دوماه هست هرچی که میخورم بعدش حالت تهوع بهم دست میده استفراغ میکنم آخه سه چهارماهی میشدتوخونه روزی تقریبایک ساعت ورزش سخت وتندانجام میدادم وبعدش اینجورشدم دیگه عادت ماهیانه ام هم قطع شده ازوقتی اینجورشدم معده ام هم گاهی تیرمیزنه

    پاسخ
    • با سلام نزدیک 40 سالمه و دو سالی هست که بر اثر برق گرفتگی شدید دچار رفلاکس و ورم معده شدم.اسید معده ام میزنه تو قفسه سینه ام و هم ترس و عرق شدید میکنم.الان نزدیک به دو ساله که دارو مصرف میکنم ولی خوب نشدم.اسم دارو هام بیسموت ساب 40 و پنتو پرازول 20 و کلاریترومایسین500. و فاموتیدین 40. و جدیدا اینا رو که میخورم دهنم خیلی تلخ میشه.میخواستم ببینم عمل جراحی هست که زودتر خوب بشم یا نه دیگه خسته شدم از این وضعیت. ممنون میشم جواب بدید

      پاسخ
  • سلام و عرض احترام
    ۱۸ سالمه و چن سالیه ک نمیتونم غذا کامل بخورم و حالت تهوع شدید میگیرم و حس میکنم نمیتونم درست تنفس کنم و با استرس این حالتم تشدید میشه ،جدیدا دکتر رفتم و آمپرازول دوهفته ای هست استفاده میکنم ولی بهتر نشدم هیچ سوزش معده هم با مصرف این دارو ایجاد شده. ممنون میشم راهنماییم کنین.

    پاسخ
  • سلام بنده اکثر وقتها بعد خوردن غذا احساس ترش کردن معده ومسمومیت پیدا میکنم تمایل به خوردن زیاد آب پیدا میکنم وسردرد هم پیدا میکنم ولی هروقت بعد غذا ابلیمو مصرف کنم این مشکلم کمتر میشود ممنونم راهنمائی کنید

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    25 سالمه و مدتی هست که هر چیزی که میخورم باعث بادگلوی شدید، سوزش و خارش گلو می شه که آزار دهنده است . لطفا راهنمایی کنین

    پاسخ
  • سلام، ممنون از مطالبتون
    من ۱۹ سالمه و چهار ماهه حالت تنگی نفس بهم دست میده اما نه از خود ریه، بلکه حس می‌کنم گلوم تنگ شده… ببخشید از طرفی همش آروغ میزنم(بی صدا) و شبا بدتره… بعصی وقتا زیاد میشه و حس میکنم یه چیزی توو گلومه… یا حالت تهوع می‌گیرم… ولی هیچ سوزش و دردی ندارم… یعنی اینم ریفلاکسه؟

    پاسخ
  • با سلام .. من ۳۸سالمه چند وقت پیش احساس تلخی در دهانم داشتم اندوسکوپی انجام دادم که مشخص شد هلیکو باکتر و‌التهاب معده دارم دارو گرفتم از دکتر متخصص که خیلی خوب شدم اما متاسفانه بعد دوسه ماه الان حالت تلخی دهان و زبانم دارم به دکتر مراجعه کردم لانسوپرازول و فاموتیدن تجویز کردن که متاسفانه تاثیر زیادی نداره علاوه بر مزه تلخ احساس گیجی و بعضی وقتا سرگیجه هم دارم … ممنون میشم راهنمایی و تجویز بفرمایید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من بشدت لاغرم، و هیچ وقت سر وقت غذا نمیخوره و از هیچ غذایی خوشم نمیاد و اشتها ندارم و به زور یه چیزی میخورم.
    رفلاکس معده دارم و وقتی غذا میخورم بشدت احساس سنگینی و درد در معده میکنم.
    اصل مشکلم بوی بد همیشگی دهانم هست که از طرف معده ام است. انتهای زبانم سفید شده و تقریبا همیشه خشک است. و حالم از آب خوردن بهم میخوره.
    اینجا متخصص گوراش و داخلی نداریم.
    خواهش میکنم راهنماییم کنید

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید
    بنده چند ساله که رفلکس معده دارم و تغریبا یک ساله که دارو ( امپرازول) مصرف نمیکنم وقتی که کمی گشنه میمونم معده درد میگیرم و تا شب باید این دردو تحمل کنم
    ممنون میشم اگه راهنمای کنید که چه داروی استفاده کنم و چه کاری انجام بدم

    پاسخ
  • سلام. پسرم 9سالشه چند روزی هست که احساس حالت تهوو دارد ولی استفراغ نکرده و بعضی وقت ها زیر جناق سینش احساس درد میکنه. دکتر بردم شربت رانیتیدین تجویز کرده ولی به دلیل ممنوع شدن این شربت در داروخانه ها یافت نمیشه جایگزین آن قرص فاموتیدین 20 را تجویز کرده ولی هنوز احساس حالت تهو داره. لطفا منو راهنمایی کنید. ممنون

    پاسخ
  • مدتی است که اسید معدم به گلوم برگشت میکنه وباعث گلو درد شده من اول فکر میکردم گلوم درد میکنه وآب نمک قرقره میکردم ولی مدت ده روزه است که این مشکل گلو درد رودارم. وجداره های گلوم میسوزه ویک توده ای روی گلوم احساس میکنم وبا آب دهان زیاد وبه سختی پایین کیره ودوباره همین جوریمیشه چکارمیتونم بکنم که این مشکل رفع بشه. اکثر اوقات با این توده روی گلوم گاهی بدون درد مواجه هستم

    پاسخ
  • ممنونم ???

    پاسخ