سیروز کبدی یا تنبلی کبد پاسخ کبد به ضایعاتی است که به آن وارد میشود. در این مطلب با این بیماری بیشتر آشنا میشویم.
سیروز کبدی چیست؟
سیروز کبد وضعیتی را توصیف میکند که در آن بافت زخم به تدریج جایگزین سلولهای سالم کبدی میشود. این بیماری خود را با سرگیجه شدید، بواسیر و یبوست معمولا نشان میدهد. سیروز کبدی یک بیماری پیشرفته است که طی سالها به آرامی در حال رشد است. در صورت عدم درمان این بیماری و ادامه یافتن این روند، عملکرد کبدی مختل میگردد. برای ایجاد سیروز، طولانی مدت، آسیب مداوم به کبد باید رخ دهد. هنگامی که بافت سالم کبد تخریب و با بافت اسکار جایگزین میشود، وضعیت جدی میشود که این وضعیت میتواند جریان خون به کبد را متوقف کند. این بیماری به علت بسیاری از بیماریها و بیماریهای کبدی مانند هپاتیت و مصرف مداوم الکل رخ میدهد. در ادامه با نحوه تشخیص و درمان سیروز کبدی بیشتر آشنا میشویم.
عوارض جانبی سیروز کبدی
عوارض سیروز میتواند شامل موارد زیر باشد:
فشار خون بالا در وریدهایی که خون کبد را تأمین میکنند. در مقاله عوارض فشار خون بالا بیشتر در مورد این موضوع توضیح داده شده است.
تورم در پاها و شکم. پرفشاری پورتال میتواند باعث احتباس مایع در پاها (ادم) و در شکم (آسیت) شود.
بزرگ شدن طحال (splenomegaly). پرفشاری خون پورتال همچنین میتواند باعث تغییرات در طحال شود. کاهش سلولهای سفید خون و پلاکتها در خون شما میتواند نشانه سیروز با پرفشاری خون پورتال باشد.
خون ریزی. پرفشاری خون پورتال میتواند خون را به رگهای کوچکتر هدایت کند و باعث افزایش اندازه آنها و تبدیل شدن آنها به واریس شود. این بارهای اضافی تحت تأثیر بارگذاری قرار میگیرند، این رگهای کوچکتر میتوانند موجب بروز خونریزی شدید شوند. خونریزی تهدید کننده حیات بیشتر زمانی اتفاق میافتد که رگها در مری (واریس مری) یا معده (واریس معده) پاره میشوند. عفونتهای باکتریایی یک عامل مکرر برای خونریزی هستند. درمان واریس نیز با روشهای مختلف مانند لیزردرمانی انجام میشود.
عفونت بدن. اگر سیروز کبدی دارید، بدن شما ممکن است دچار بیماری عفونی شود.
سوء تغذیه سیروز ممکن است در پردازش مواد مغذی اختلال ایجاد کند که منجر به ضعف و کاهش وزن میشود.
جمع آوری سموم در مغز (آنسفالوپاتی کبدی). کبد آسیب دیده از سیروز قادر به پاک کردن سموم از خون و همچنین کبد سالم نیست. سپس این سموم میتواند در مغز ایجاد شود و سبب سردرگمی و اختلال روانی شود.
یرقان زمانی اتفاق میافتد که کبد بیمار بیلیروبین را به میزان کافی از خون شما حذف نمیکند.
افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد.
نارسایی حاد مزمن کبدی.
جلوگیری از ابتلا به سیروز کبدی
خطر ابتلا به سیروز را با مراقبت از کبد خود کاهش دهید اگر سیروز دارید، الکل مصرف نکنید.
یک رژیم سالم بخورید رژیم غذایی مبتنی بر گیاه را که پر از میوهها و سبزیجات است را انتخاب کنید. دانه های کامل و منابع نادر پروتئین را انتخاب کنید. مقدار غذاهای چرب و سرخ شدهای که میخورید را کاهش دهید.
حفظ وزن سالم. مقدار بیش از حد چربی بدن میتواند به کبد شما آسیب برساند. اگر چاق و یا اضافه وزن دارید با دکتر سیروز کبدی خود در مورد یک برنامه کاهش وزن صحبت کنید.
تشخیص سیروز کبدی
گفتنی است آب آوردن شکم در سیروز کبدی به دلیل افزایش فشار در ورید پورت و کاهش تولید پروتئینهای آلبومین توسط کبد است که منجر به نشت مایع به داخل حفره شکمی میشود.
برای تشخیص و شروع درمان این بیماری روشهای زیر کاربرد دارد:
بیوپسی کبدی
افراد مبتلا به سیروز کبدی در مرحله اولیه معمولاً علائم ندارند. اغلب، این بیماری از طریق یک آزمایش خون معمولی یا چک آپ تشخیص داده میشود. پزشک ممکن است برای اطمینان از ابتلا به سیروز کبدی و آغاز روند درمان این بیماری یک یا چند آزمایش آزمایشگاهی را تجویز کند. بیوپسی نمونه بافتی (بیوپسی) برای تشخیص سیروز ضروری نیست. با این حال، پزشک ممکن است از آن برای شناسایی شدت، میزان و علت آسیب کبدی استفاده کند.
تستهای آزمایشگاهی:
عملکرد کبد. سطح بیلیروبین خون بررسی میشود.
عملکرد کلیه. سطح کراتینین خون و ادرار بررسی میشود، زیرا در مراحل بعدی سیروز (سیروز پراکنده شده) ممکن است عملکرد کلیه کاهش یابد.
آزمایشات برای هپاتیت B و C.
انعطاف پذیری رزونانس مغناطیسی یا انعطاف پذیری گذرا. این تستهای غیر تهاجمی تصویربرداری، سختی یا سخت شدن کبد را تشخیص میدهند و ممکن است نیاز به بیوپسی کبدی را از بین ببرد.
سایر تستهای تصویربرداری MRI، CT و سونوگرافی کبد نیز برای ایجاد تصاویر از کبد امکان دارد مورد استفاده قرار بگیرد.
اهداف درمان سیروز کبدی
درمان سیروز کبدی بستگی به علت و میزان آسیب کبد دارد. اهداف درمان این بیماری تسریع پیشرفت بافت اسکار در کبد و جلوگیری از نشانهها و عوارض این بیماری است. در صورت آسیب شدید کبد، ممکن است لازم باشد که در بیمارستان بستری شوید.
درمان سیروز کبدی
بعد از تشخیص علت ایجاد سیروز کبدی، روند درمان این بیماری آغاز میشود که با توجه به علت و شدت بیماری در افراد فرق میکند:
درمان سیروز کبدی الکلی- افراد مبتلا به این بیماری ناشی از سوء مصرف الکل باید نوشیدن الکل را متوقف کنند.
کاهش وزن. در درمان سیروز کبدی ناشی از کبد چرب، افراد مبتلا میتوانند با کاهش وزن و رعایت رژیم غذایی سالم کبد چرب خود را درمان کنند.
داروها برای کنترل هپاتیت– در درمان سیروز کبدی ناشی از هپاتیت، مصرف دارو ممکن است از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.
پیوند کبد– در موارد پیشرفته سیروز کبدی، هنگامی که عملکرد کبد متوقف میشود، پیوند کبد ممکن است تنها گزینه درمان این بیماری باشد. معمولاً افرادی که در معرض عوارض ابتلا به این بیماری، مانند زردی، احتباس مایعات قابل توجه (آسیت)، واریس خونریزی، انسفالوپاتی خون، اختلال عملکرد کلیه یا سرطان کبد، باید این گزینه درمان این بیماری را در نظر بگیرند. سیروز شایعترین علت پیوند کبد است.
درمان عوارض سیروز
پزشک برای درمان هرگونه عوارض سیروز و نارسایی کبدی ممکن موارد درمانی زیر را تجویز کند، از جمله:
احتباس مایع اضافی در بدن شما. یک رژیم کم سدیم و دارو برای جلوگیری از ایجاد مایع در بدن ممکن است به کنترل آسیت و تورم کمک کند. افزایش مایع شدید مایع ممکن است نیاز به روشهایی برای تخلیه مایع یا سایر مداخلات برای کاهش فشار داشته باشد. در بعضی موارد، یک لوله کوچک – یک شنت پورتفستیک داخل مغزی (TIPS) – در داخل ورید درون کبد قرار میگیرد تا فشار خون را در کبد کاهش دهد و سرعت انباشت سیال را کند بکند.
در پرفشاری پورتال بعضی از داروهای فشار خون ممکن است فشار خون بالا در رگهای آوران کبد را کنترل کنند و از خونریزی شدید جلوگیری کنند. پزشک شما در فواصل منظم آندوسکوپی فوقانی را انجام میدهد تا رگهای بزرگ شده در مری یا معده (واریس) را که ممکن است خونریزی کند را بررسی کند.
در عفونتها ممکن است آنتیبیوتیکها یا درمانهای دیگری را برای عفونت دریافت کنید.
افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد. پزشک شما آزمایشات خون و سونوگرافی را هر شش ماهه را برای بررسی علائم سرطان کبد توصیه خواهد کرد.
آنسفالوپاتی کبدی ممکن است داروهای تجویز شده برای کمک به جلوگیری از تولید سموم در خون به دلیل عملکرد ضعیف کبد تجویز شود.
درمان سیروز کبدی در آینده
دانشمندان در حال تلاش برای گسترش روشهای درمانی فعلی برای درمان سیروز هستند، ترکیبی از افزایش غربالگری، تغییر شیوه زندگی و داروهای جدید ممکن است در آینده برای درمان سیروز استفاده شود.
منابع:
medicalnewstoday.com
mayoclinic.org
سلام خسته نباشیدپسرم ۱۷ساله هست پنج سالی هستش که بدنش خارش داره وجاش قرمزمیشه.آزمایش خون برای کبدوتیروئیدوکم خونی داده مشکلی نداشته وموقع خارش سیتریزین استفاده میکنه میشه راهنمایی کنیدبه کبدیاکیسه صفراربط داردیانه؟ ممنونم
سلام
اگه ast, alt, alkp , billt, billD نرمال ربطی به کبد نداره
علت بوی اسیددردهان از کبد چرب است یا سینوزهای چرکی است
سلام
اول علل دیگر مثل سینوزیت، لوزه های سوراخ دار و سنگ لوزه و دندان پوسیده و ریفلاکس معده باید بررسی شوند
سلام یک ماه پیش استفراق خونی ومدفوع سیاه داشتم اورژانس بستری شدم الان دکترم میگه واریس معده داری پلاکت خونم هم پایین هست الکم استفاده میکردم دکترمیگه کبدت ایراد نداره پیش دکتر دیگه رفتم میگه سیروز کبدی ساق پام قبل از بستری حالت متورم واریسی دکتر خون انکولوژی گفت اوفونت کپسول چرک خشک کن داد بعد از یه هشت روزی خونریزی اتفاق افتاد
سلام
فیبرو اسکن از کبد باید انجام شه تا میزان التهاب و آسیب به کبد مشخص شه
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
اگه تهران هستین به دکتر سید موید علویان مراجعه کنید
سلام و عرض ادب ، همسر بنده 53 سال سن دارن ، مبتلا به سیروز کبدی هسن ، به تازگی کمیسیون برای ایشان پیوند تشخیص داده ،
حدود یک هفته ایی هست حرفهای بی ربط میزنه
آیا سیروز کبدی روی حافظه تآثیر دارد ؟
سپاسگزارم
سلام بله وقتي آمرنياك خون بالا ميره دچار انسفالوپاتي ميشن
بايد بصورت اورژانسي به بيمارستان مراجعه كنيد
سلام . من تقریبا دو ساله سمت راست شکمم تقریبا زیر پهلوم درد میکنه یه دردی که زجرم میده اصلانم پیش دکتر نرفتم بعضیا میگن کبدت مشکل داره ایا این موضوع بیماری خاصیه
سلام
باید از نظر سنگ کیسه صفرا و کبد چرب بررسی شین
سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی
و آزمایش ast, alt, alkp, billt, billD بدین
سلام.بابای من متولد۴۸هست.هپاتیتBداره و تازه متوجه شدیم سیروز اولیه کبدی داره دکترگوارشش واس قرص هلسی لیور،بایوردین۱۰۰وتنوبایوویر.نوشته.ایا در کنار این قرصا میشه دارو گیاهیم مصرف کنن؟طب سنی بنظرتو ببریم.چن ساله بخاطر مشکل پوستی ب قرص پردنیزولون۵ هم احتیاط پیدا کرده دکترش میگه تمام مشکلت از این قرصه
سلام
فعلا خیر
بهتره ابتدا درمان مرحله اول رو زیر نظر فوق” تخصص گوارش شروع کنن و وقتی چکاپ اولیه رو دادن و به ثبات رسیدن میتونین به متخصص طب سنتی هم مراجعه کنید، در ضمن تاکید میکنم حتما به پزشک متخصص” طب سنتی مراجعه کنید نه هر کس که ادعای آگاهی از طب سنتی داره
با سلام و عرض ادب
من ۲۷ سالمه و مشکل کبدی “کلانژیت اسکلروزان اولیه” و همچنین “التهاب روده” دارم.
روزانه:
۳ کپسول اورسوفار ۳۰۰
۳ قرص مزالازین ۵۰۰
۲ قرص آزاتیوپرین ۵۰ مصرف میکنم.
به خاطر مشکل خودایمنی، مجاری صفراوی داخلی کبدم ملتهب میشن و جریان صفرا با مشکل مواجه میشه و آنزیمهای کبدم بالا میرن. تا همین ۹ ماه پیش حتی با روزی ۲ کپسول اورسوفار هم آنزیمهای کبدم کاملا نرمال بودن ولی یکدفعه دکتر کپسولها رو قطع کرد و از همون موقع آنزیمهام بالا رفتن و با وجود این که الان مدتیه دوباره شروع به مصرف کپسولها کردم ولی آنزیمهام دیگه به محدوده نرمال برنگشتن!
در سونوگرافی نوشته که توده در مجرای صفرا دیده شده و دکتر برام MRCP کبدی نوشت و گفت بستگی به پاسخ MRI داره که بفهمم نیاز به استنت داری یا نه.
میخواستم بپرسم اگر الان من قرص لیورگل ۱۴۰ مصرف کنم با داروهای فعلی تداخل داره؟ آیا نفع یا ضرری داره؟ دکتر من چون فوق تخصص گوارش و کبد هست زیاد با داروهای با منشا گیاهی رابطه خوبی نداره! با این که من دو سه سال پیش(قبل از این که اصلا به دکتر مراجعه کنم) خودم لیورگل ۱۴۰ مصرف میکردم و اون زمان آنزیمهای ast و alt یا کاملا نرمال بودن و یا تا حد زیادی به محدوده نرمال نزدیک بودن و فقط آلکالین بالا بود. آیا مصرف لیورگل الان برام فایده یا ضرر یا تداخل دارویی داره؟
ممنونم از این که حوصله به خرج دادین و کامنت من رو مطالعه کردین.
سلام
میتونین مصرف کنین بله
موردی ندارد
سلام
من بیماری psc که فکر میکنم اتوایمیون هست دارم
به واریس مری مبتلا شدم آیا سیروز دارم و اینکه نیاز به پیوند هست؟ البته دوسال تحت نظر پزشک هستم ولی متأسفانه ایشون رژیم غذایی پیشنهاد نکرد و فقط میگفت روزی شش عدد کپسول اورسوفار بخور
سلام
علاوه بر اورسوفار باید داروهای سرکوب کننده ایمنی هم بخورین
سیروز در زمینه اتوایمیون اگه در مراحل اولیه باشه و دارو مرتب بخورین و انزیم ها کنترل شه ممکن نیاز به پیوند نباشه
رژیم غذایی فاقد نمک و سرخ کردنی و فاقد فست فود و …باشه
قهوه روزی ۲ فنجان، مایعات زیاد، آب زرشک و البالو و زردچوبه به میزان معتدل کمک کننده هستن
توصیه من اینه توسط یک فوق تخصص گوارش دیگر ویزیت شین
و با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
اگه تهران هستین یا امکان اومدن به تهران دارین به دکتر سید موید علویان مراجعه کنید
سلام پدر من مشکل کبدی داره و آب جمع ميشه تو شکمش وبعضا مواقع اختلال مغزی حواس پرت و پرش دست و پا پیدا میکنه دکتر هم رفتیم چند بار بستری شده فقط لاکتوز میدن باید چکار کنیم باتشکر
سلام
پدرتون چند سالشونه؟
باید توسط فوق تخصص گوارش ویزیت شن و در صورت لزوم نامه برای پیوند بدن بهشون
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام مشکوک به سیروز کبدی هستم و سلیاک هم دارم میشه لطف کنید در مورد اینکه چه غذاهایی می تونم مصرف کنم راهنماییم کنید
سلام در مورد سلياك، نبايد گندم و جو بخوريد، برنج و جو دو سر مشكلي نداره
براي سيروز بايد مصرف پروتئينتون محدود باشه
ترجيحا گوشت مرغ بخوريد
اما بهتره دو مورد اندازه دقيقش با متخصص گوارشتون مشورت كنيد
سلام خسته نباشید پسرم پنج سالشه صبح استفراغ کرد به صورت خونی ولخته بردمش بیمارستان گفتن واریس مری هست الانم تحت مراقبتهای ویژه هست به نظر شما چکار کنیم
سلام
فعلا فقط باید زیر نظر فوق تخصص گوارش اطفال باشه تا شرایطش استیبل شه و بعدا درمان صورت بگیره
سلام من دچار سرگیجه توهم شدید وتیک عصبی هستم و ادرارم سفید شده ممکنه به سیروز کبدی ربط داشته باشه ممنونم
سلام
علایم سیروز زردی، درد شکمی، نفخ ، سیری زودرس، خونریزی گوارشی ، تجمع مایع در شکم، ادرار پررنگ، مدفوع خاکستری است
درود به شما
من ۴۴ ساله هستم هپاتیت سی داشتم که بعد از مصرف دارو های جدید درمان شدم ولی یه زخم ۵ میلی متری روی لوپ چپم هست که نه بزرگ شده و نه از بین رفته و جواب تمام آزمایش هاخوب بودند و مشکل خاصی هم ندارم ولی دکترم میگه این سیروز هست ولی من هیچ علائم سیروز کبدی ندارم جواب تمام آزمایشها خوب بودند نمیدونم چرا دکترم میگه سیروز هست اگر امکان داره من رو راهنمایی کنید
سپاسگزارم از مهر شما
سلام
اگه فیبرو اسکن و سونوگرافی کردین توش سیروز مشخص میشه
سلام یکی از بستگان ما فکر کنم سیروز کبدی هستش شکمشون باد کرده بود رفتن پاکستان دارو داده گفته کبد شون آب گرفته بعد الان بعد دو سه هفته چند روز پیش استفراغ کرده بودند رفتن دکتر الان بهترن بعد درمان داره؟؟ کبد آب گرفتن درمان داره؟؟ ممنون میشم پاسخ بدین
سلام
درمان اصلی فقط پیوند کبد هست
خب مشکلشون چی هستش پیوند کبد چقدر هزینه داره؟؟
ببینین علت سیروز ممکن هپاتیت ویروسی، خودایمنی، الکلی، کبد چرب و…باشه
بر اساس ازمایشات و علایم مشخص میشه میتوان با دارو کنترل کرد یا پیوند لازمه
بیمارتون حتما باید معاینه و چکاپ دقیق بشن تا بتوان نظر داد
سلام، برای یه مرد 70 ساله ک فقط 80 درصد کبدش سیروز شده هم درمانی هست؟؟؟ پیوند ممکنه؟
سلام
علت سیروز چی هست؟
اگه شرایطش خیلی شدید نیست و اختلال خونی و واریس مری نداره
با ویزیت مرتب زیر نظر فوق تخصص گوارش، مصرف دارو و رعایت رژیم غذایی میتونه کنترلش کنه
سلام من خانم ۳۶ساله ای هستم که چندین ساله واریس پا دارم و چند سال هم هست که احیاس مبکردم فشار خون دارم والان سه ساله دارم دارو فشار میخورم والان یه چند ماهه دیگه واریس پاهام به شدت داره زیاد میشه میتونه کلا علتش مشکل کیدی باشه،متاسفانه خوب پیگیر نبودم تا الان
سلام
علت واریس پا کبدی نیست
سلام مادم من کبد چرب گرید ۱هست چند روز دچارخارش بدن شده از چی میتونه باشه
سلام آزمايش ast alt alk.pb
Billi total and direct
را انجام بديد و اگر alk.p بالا بود بايد سونوگرافي از كيسه صفرا و مجاري صفراوي انجام بديد
پدر من سیروز کبدی داره و میخواد پیوند کبد انجام بده . ۶۴ سالش هست و وزن بالایی داره . سیگار هم میکشه اما خیلی بیماریش رو رعایت میکنه . و زیر نظر دکتر مدام لیزر میکنه . دارو هاشو مصرف میکنه و ترب سیاه که میگن خیلی مفیده مصرف میکنه . بنظرتون چقدر احتمالش هست سالم و موفق از عمل بیرون بیاد ؟ ?
سلام عزیزم
ببینین اصولا اگه احتمال موفقیت کم باشه اصلا اجازه جراحی نمیدن
سلام ايا سيروزي كه در ابتدا ميباشد با رعايت رژيم غذايي اصولي و مراجعه به دكتر متخصص و كاهش وزندرمانپذير است
سلام
بستگی به علت دارد
اگه اتوایمیون باشد یا درمان شروع شود بله
سلام.
احتمال داره آزمایش فیبرواسکن اشتباه فاحش داشته باشه ؟ پدر من ۷۰ سالشه جواب آزمایش فیبرو ۵۸ اومده. نهایت F4. درصورتیکه ASTوALT ها حدود ۹۵ تا ۱۰۰ نشون میده. هیچ علایم بالینی ای هم نداره. آیا سیروز هست ؟
سلام
امکان اشتباه فاحش خیر
متاسفانه بیماری های کبدی خاموش و بی سر و صدا هستن و علامتی ندارن
با سلام
پدرم ۶۲ سالشه..سونوگرافی رفته دکتر بهش گفته کبدت مشکوکه دیگ هیچی نگفته به چی مشکوکه!
بعد تو جواب آزمایش نوشته بررسی احتمال سیروز و هپاتیت توصیه می شود.
مشکوک یعنی چی؟ دکترم بهشگفته برو متخصص داخلی!
ممنون میشم جواب بدین.اجرتون با حضرت زهرا س
سلام
یعنی شواهد التهاب و خشونت کبد دیده شده احتمالا که میتونه کبدچرب شدید، سیروز، هپاتیت های ویروسی و خودایمنی باشن
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
اگه تهران هستین یا امکان اومدن به تهران دارین به دکتر سیدموید علویان مراجعه کنید
سلام. بنده از ۱۹سال هست مبتلا به هپاتیتC هستم. آخرین بار پیش دکتر امینیان فوق تخصص کبد رفتم برام خیلی آزمایش نوشتن.و اسکن فیبروز کبد هم انجام دادم حدود ۵ سال قبل بود دکتر گفت خوشبختانه مبتلا به سیروز کبد نیستی و بیماری شما فعال نمیباشد. اخیرا متوجه شدم بیماری فشار خون بالا دارم رفتم متخصص قلب اکوکاردئوگرافی قلب انجام داد گفت فشار خون شما علتش بیماری قلبی نمیباشد…حال با این تفاسیر و آزمایش خون هم انجام دادم کلسترول من ۱۹۷ هست تری گلیسیرین۱۰۶ هست.اچ دی ال ۸۴ هست. ال دی ال ۸۵ هست. ریسک فاکتور ۲.۳ هست. آنزیمهای کبدی sgot82 هست و sgpt148 هست. با توجه توضیحاتی که دادم بنظر شما ممکن هست. به سیروز کبد مبتلا شده باشم دکتر قلب به من قرص والزومیکس داده اما فشار خونم همچنان ۱۵ تا ۱۶ متغیر میباشد….بنظر شما سیروز کبد گرفتم؟؟.سن بنده ۳۹ساله…قد ۱۶۸ وزن بنده هم ۸۵ کیلو….. تورو قران جواب بدین ازدواج کردم یدونه دختر۴ساله هم دارم. سیروز کبد ممکنه باشه؟؟
سلام
دوست عزیز باید فیبرو اسکن محدد بدهید
دارو جهت درمان هپاتیت c مصرف نکردید؟داروی سوداک برای درمان هپاتیت c است و اصولا سبب رفع کامل ویروس میشه
مجدد باید ویزیت و ازمایش و فیبرواسکن بدهید
سلام خانوم دکتر…نخیر تابحال برای بیماری هپاتیت سی درمان نشدم و دارویی نیز دریافت نکردم… از نر مالی متاسفانه وسع بنده نمیرسه درمان کنم. شما مرکزی رو میتونید معرفی کنید که برای درمان هپاتیت سی حمایتی بکنند و ارزانتر درمانم کنند… لطفا راهنمایی بفرمائید… وضعیت مالی بنده خیلی خرابه. بیمه بیکاری دریافت میکنم متاهلم و یک دختر ۳ و نیم ساله دارم… کسی اگه میتونه کمکم کنه
۲۰ساله به هپاتیت سی مبتلا هستم. و در حال حاضر بیکارم..کسی میتونه برای رضای خدا کمکم کنه??
سلام
اگه به مرکز بهداشت محل سکونت خود برین و پرونده تشکیل بدین راهنمایی میکنن برای درمان
سلام همسر من دچار سرگیجه های زیادی می شه سفیدی چشماش تقریبا زرد شده ،البته از وقتی با او ازدواج کردم همینطور بوده،۶ سال پیش دکترها تشخیص دادن که کبدشون چرب هست ویه زردی هم از کودکی در بدنش مونده ،با پرهیز غدایی ویه سری نوشیدنی مثله کامبوجا خوب شد اما دوباره سرگیجه ها وزردی چشماش بیشتر شده ،می شه راهنمایی کنید چکار باید انجام بدیم
سلام
به فوق تخصص گوارش جهت انجام ازمایشات مربوطه مراجعه کنید
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام. مادر من در مرحله اول سیروز کبدی هستش چه کاری میتونم برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری انجام بدم؟؟
سلام عزیزم
علت سیروز مشخص شده؟بیماری خودایمنی است؟یا کبدچرب یا هپاتیت ویروسی؟
بستگی به علت آن ، درمان و اقدامات درمانی متفاوت است
سلام كبد چرب باعث رفلاكس معده ميشه
بايد براي درمان كبد چرب و رفلاكس معده به متخصص گوارش مراجعه كنيد
لطفا
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
در ادامه پیام قبل مثلا داروی متورال یا پروپرانول میخورم دچار گرگرفتگی تو بدنم میشم
و یا دارو های مهار کننده پمپ پروتون میخورم یک ماده چرب داغ بعد نیم ساعت میریزه رو سینم
آیا یه کبد ربط داره؟
سلام
خیر ربطی به کبد ندارد
من هنگام خواب بخش کبدم بی حس میشه(به خواب میره ) و دهانم نیز بوی بد میدهد آیا به سیروزی کبد مبتلا هستم؟
ممنون میشم اگر پاسخ بدید
سلام نه ولي ممكنه كبد چرب يا رفلاكس معده به مري باشه بايد برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
<
سلام من زردی چشم و بدن دارم و رفتن دکتر گفتن تنبلی و ناراستی کبد دارم بهم احتمال پیوند کبد هم گفتند داره ایا من پیوند می خوام
سلام بايد مرتب تحت نظر پزشكتون باشيد
بر استس يكسري موارد نياز به پيوند در شما بررسي ميشه
مثل سطح كراتنين خون،inr خون، بيلي روبين
و همچنين هوشياري ، آسيت شكم
سلام من به مدت ۱ ماه هست درد استخوان بالای معده ، پشت کمر، ستون فقرات دارم اگر من سیرو ز کبدی داشته باشم در چه مرحله ای است ممنون میشم بگید
سلام
مرحله سیروز کبدی بر اساس آزمایش خون(عدد بیلی روبین و آنزیم و آلبومین) و فیبرو اسکن و یا در مواردی بیوپسی تعیین میشه
بابا من ۳۸سال دارم و دو ساله که سیروز کبدی دارم برای پیوند رفتم که در اولویت دوم قرار گرفتم ایا امیدی برای بهبودی من هست یا باید پیوند بشم با تشکر
سلام
اگه در لیست پیوند هستین(یعنی معیارهای پیوند رو دارین) درمان دیگری وجود ندارد دوست گرامی
سلام
خون استفراق کردن ازعلائم سیروز کبدی یک فرد الکی میباشد
سلام خون در استفراغ يعني خونريزي از واريس مري
كه بسيار خطرناك هست و بايد تحت درمان قرار بگيريد
به اورژانس مراجعه كنيد
سلام
خون بالا اوردن از علائم سیروز کبدی یک ادم الکی میباشد
سلام بايد از نظر واريس مري بررسي شيد و اندوسكوپي كنيد
من ۱۸ سالمخ ازمایش خون دادم مشخص شده یرقان دارم ولی علتش معلوم نیس قرارع برم سونو کبدی بدم احتمالش هس که مشکل خاصی باشه
سلام
باید حتما پیگیری ها انجام شه
بررسی از نظر هپاتیت های ویروسی و هپاتیت خودایمنی و….ازمایش بدین
ممکن نیاز به بیوپسی کبد و ازمایشات سرولوژی هم باشه
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام
یه مادر بزرگ 90 ساله دارم که علایمی چون خارش بین دو کتف وکمر تورم در پاها ادرار زرد مایل به نارنجی کم حرفی لرزش دست و پاها کم بینایی وبی اشتهای داره میخواستم بدونم این علایم برای بیماری سیروز یا سرطان کبد وآیا راه درمانی داره
چون سنش زیاده نمیشه ازش نمونه برداری کرد .ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
میتونه مشکل کبدی باشه
فعلا یک چکاپ و بررسی ازمایش خون براشون باید بدین
سلام،پدرمن حدود ۳ ماهه که دل درد خفیف داشت تا دوهفته پیش ک معلوم شد مشکل کبد داره ،به متخصص نشونش دادیم گفت احتمال سیروزه،ولی نه بیوپسیش بد بود نه ازمایشتش،فق عکسش گفت ک سیروز داره ،الان نفخ شکم داره ،یبوست میشه و دل درد داره،چکار باید بکنبن
سلام
اگه سیروز باشد که در بیوپسی معلوم میشود دوست عزیز
سلام خیلی ممنون از وقتی که گذاشتین من یک دفعه ازمایش دادم انزیم کبدم بالا بوده ویکی دو دفعه سنو دادم کبدم بین گرید یک و دو بوده هیچ علایم خاصی ندارم همه چیم رو رواله فقط وقتی یک فعالیت بدنی شروع میکنم یا تو محیطی که گرم باشه قرار میگیرم بدنم شروع میکنه به خارش حالا این خارش میتونه از کبدم باشه ؟ ممنون از حسن توجه شما؟
سلام
اگه خارش فقط در موقع هایی که ذکر کردین باشه خیر بعید ارتباطی داشته باشه
۵۵سال دارم سی روز کبد دارم وزن ۹۶ قد ۷۴ بجز روغنی سرخ کردنی بگه از چه غذایی پرهیز کنم
سلام
نمک، روغن، نوشابه،فست فود و سوسیس و کالباس، شیرینیجات زیاد و چرب نخورین
ماهی سالمون،آب زرشک، قهوه،میوه بخورین
سلام و عرض ادبو خسته نباشید
قبل از هر چیز میخواستم ازتون بابت این سایت مفید تشکر کنم.
دکتر مادرم (HCV) مزمن داشتن ک دکتر عزیز سید موید علویان درمانشون کرد. اما مشکل کبد کماکان برقراره و مادرم پارسال واریس مری گرفت ک پانسمان شد. جناب دکتر علویان میگن ک نیاز ب پیوند نیست. اما هر دفعه مادرم یک مشکل بزرگتر پیدا میکنه و با وجود این ک HCV درمان شده ولی هنوز حالش خیلی بده، واقعا نگرانم?.
اگر مقدور هست لطفا راهی جلو روم بگذارید.
یک دنیا ممنون و سپاسگزارم
سلام
دوست عزیز پروفسور سید موید علویان بسیار متبحر هستن در زمینه کبد بهشون اعتماد کنین اگه ازمایشاشون تحت کنترل نیاز به اقدامی نیست
ازمایش دوره ای و چک آنزیم کبدی و pt, ptt, inr و cbc، Alb بدین برای مادرتون
و آندوسکوپی دوره ای در صورت نیاز برای چک واریس
با سلام خدمت شما دکتر گرامی
پدر بنده 56 سالشون هست مبتلا به سیروز کبدی هستند و درمان هپاتیت c جواب داده شده ولی هر 6 ماه خونریزی ( واریس مری ) دارند و مارو نگران کرده آیا واریس درمان میشود یا فقط تنها راه باند انداختن است آیا با پیوند کبد واریس نیز درمان میشود
سلام
جهت واریس باید باند لیگاسیون بشن و دارو بخورن
اگه پیوند شن بله واریس خوب میشه
جهت نیاز به پیوند باید درجه سیروز مشخص شه و در لیست پیوند قرار بگیرن
سلام دکتر گرامی
آنزیمهای کبدی AST :52
ALT :87
جواب سونوگرافی:fatty liver grade 2
Bilrubin. :Total 0/8
Bilirubin :Direct 0/2
هیچگونه عوارضی ندارم قبلا تهوع و سردرد هفته ای یکبار داشتم ولی الان دو سه ماهه ندارم فقط خارش خیلی زیاد درناحیه شکم تقریبا روی دیافراگم و پاها پشت زانوها و دستهاقسمت داخلی آرنج . خاش همیشه و زیاد مخصوصا بعد از بیدارشدن . دارو لیورگل و140وآتوراستاتین 10 مصرف میکنم. با تشکر فراوان
ببینین با توجه به بررسی ها بنظر بنده تا مجموع ۳ ماه در کل (از وقتی که رژیم و لیورگل رو شروع کردین ) رعایت رژیم غذایی و داروها کنین
وزنتون رو کم کنین
عرق کاسنی،سرکه سیب، آب زرشک در حد متوسط مثلا از هر کدام هفته ای ۳ بار یک استکان بخورید
قهوه روزی ۳ فنجان در بهبود کبد موثره
ورزش منظم و حسابی داشته باشین
بعد ۳ ماه مجدد آنزیم کبد و سونو بدین
اگه همچنان آنزیم بالا بود بررسی های تکمیلی انجام بشه
سلام. من کبد چرب دارم آنزیمهای کبدی بالا و سونوگرافی هم دادم گفتند گرید دو سه ماهه دارم دارو مصرف میکنم لیورگل 140و رژیم غذایی و ورزش تنها مشکلم خارش کل بدن است که رفع نمیشه ؟ خارش تا درآمدن خون ادامه میدم چکارکنم؟به متخصص گفتم میگه خارش مال کبد نیست
سلام
دوست عدد آنزیم کبدی و مقدار بیلی روبین در آزمایش و همچنین جواب سونوگرافی رو تایپ کنین
یا از تماس تلفنی یا فوق تخصص گوارش استفاده کنین
سلام.مادر من ۵۱ سالش هست .سالها پیش لک های قهوه ای روی کمرش زد و پیش دکتر رفت اما تشخیصی ندادند.چندین سال بعد اتفاقی با یک آزمایش کامل گفتند باید پیش دکتر کبد بری.چند آزمایش دیگه گرفتند و گفتتد سیروز و خود ایمنی کبد مبتلا هست.قرص های آزارام و نیزوپرد و اورسوفار از دارو هایی که مصرف میکنه.میخوام ببینم این بیماری چقدر حاده؟درمان داره یا نه؟ چند سال دیگه ممکنه پیوند لازم داشته باشه
سلام
بستگی دارد که میزان پلاکت خونو میزان آلبومین چقدر باشه ،آنزیم های کبدی با داروها کنترل شده یا خیر
همچنین وجود آسیت شکمی و واریس مری و اختلالات انعقادی هم در تعیین میزان وخامت و نیاز به پیوند کبد مهمه
سلام.پلاکت در آزمایش خون جدید177.ALT:35 و AST:42 است.10.1:hemoglobin و 32.0:hematocrite و 75:M.C.V و23.7:M.C.H است .باتوجه به این نیاز به پیوند چه زمانی هست؟
سلام
ببینین اگه پلاکت خوب باشه که در مادر شما آزمایشاتشون خوبه
و واریس مری نداشته باشن و آسیت (تجمع مایع در شکم) نباشه و میزان آلبومین خون و اختلالات انعقادی نداشته باشن یعنی وضعیت پایدار و فعلا نیاز به پیوند نیست و ممکن اگه خوب پیگیری کنه تا سالها هم نیاز به پیوند نباشه
فقط باید داروهاشون رو مصرف کنن و طبق برنامه زیر نظر پزشکشون آزمایش بدن
هر ۳ ماه cbc, diff, bun, cr, Ast, Alt, Alkp, pt, ptt, inr, billt, bill D, Albumin چک بشه
با نظر پزشک معالجشون برای بررسی واریس مری آندوسکوپی و برای آسیت سونوگرافی بدن
هم مصرف نمک کم کردم هم روغن دیگه فست فود نمیخورم ولی سایز کبدم زده کوچکتر… و دکتر هم میگه درمانش فقط پیونده اونم برای کسایی که وضعشون خیلی خرابه…
خب من میخوام خوب بشم که همین سیروز تبدیل به کبد چرب بشه حداقل?
با رژیم غذایی و ورزش مناسب می توانید ۳۰ روز را در وضعیت ثابت قرار دهید و از نیاز به پیوند پیشگیری کنید