شایع‌ترین بیماری های کیسه صفرا چیست و چه علائمی دارند؟

پزشک در حال معاینه فیزیکی برای تشخیص بیماری های کیسه صفرا
اشتراک گذاری 175 نظر

درد شکمی، تهوع، استفراغ و یرقان از علائم مشترک بیشتر بیماری های کیسه صفرا هستند. انواع بیماری کیسه صفرا می‌توان به سنگ مجاری صفراوی، سرطان کیسه صفرا، پولیپ کیسه صفرا و کلانژیت اشاره کرد. در صورت مشاهده هر یک از علائم بیماری های کیسه صفرا باید به دکتر گوارش مراجعه کنید. با توجه به اهمیت کیسه صفرا در تجزیه چربی‌‌ها و هضم غذا، باید بیماری‌های مرتبط با این عضو حیاتی را جدی بگیرید. با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 4 دقیقه زمان نیاز دارد، انواع بیماری های کیسه صفرا و علائم آن‌ها را خواهید شناخت.

در انتها، اگر سوالی درباره اهمیت کیسه صفرا و درمان بیماری های شایع کیسه صفرا دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به آن پاسخ خواهد داد.

معرفی انواع بیماری های کیسه صفرا 

همان‌طور که گفتیم بیماری‌های کیسه صفرا شامل مجموعه‌ای از اختلالات است که می‌تواند بر عملکرد این عضو تأثیر بگذارد. برخی از مهم‌ترین بیماری‌های کیسه صفرا عبارتند از سنگ‌های صفراوی، التهاب کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) و سرطان کیسه صفرا. سنگ‌های صفراوی به‌دلیل تجمع کلسترول و مواد دیگر در کیسه صفرا شکل می‌گیرند، التهاب کیسه صفرا اغلب به‌دلیل انسداد مجرای صفراوی توسط سنگ‌های صفراوی رخ می‌دهد و سرطان کیسه صفرا می‌تواند به‌دلیل عوامل ژنتیکی و محیطی توسعه یابد. در ادامه به بررسی جامع‌تر این بیماری‌ها و دیگر اختلالات کیسه صفرا خواهیم پرداخت.

سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا، توده‌های جامدی از جنس کلسترول یا بیلی‌روبین بوده که اندازه آن می‌تواند از دانه‌های شن تا توپ گلف متغیر باشد. این سنگ تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون چاقی، رژیم غذایی پرچرب، دیابت و گاهی کم‌خونی و ژنتیک تشکیل می‌شود. بیمار مبتلا به سنگ کیسه صفرا علائمی همچون درد شدید در ناحیه شکم، حالت تهوع، استفراغ، زردی پوست و تب و لرز را تجربه می‌کند. دکتر گوارش، برای درمان این بیماری، روش‌های درمانی زیر را ارائه می‌دهد:

  • دارودرمانی؛ تجویز داروهای حل‌کننده سنگ‌های کلسترولی
  • جراحی؛ برداشتن کیسه صفرا طی جراحی کوله‌سیستکتومی و رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا که می‎‌تواند شما را به بهبودی کامل نزدیک کند.
  • رژیم غذایی؛ پیشگیری از تشکیل سنگ‌های جدید با کاهش مصرف چربی‌ها و کلسترول

متخصص گوارش، برای تشخیص سنگ کیسه صفرا، به‌عنوان یکی از بیماری‌های گوارشی، از سونوگرافی و سایر مطالعات تصویربرداری استفاده می‌کند.

صفرای بیمار مبتلا به سنگ کیسه صفرا یکی از شایع‌ترین بیماری های کیسه صفرا

التهاب کیسه صفرا

التهاب کیسه صفرا، در اثر انسداد مجرای کیسه صفرا ایجاد می‌شود. این انسداد، می‌تواند ناشی از سنگ‌های صفراوی، عفونت، ضربه به شکم و کاهش خون‌رسانی به کیسه صفرا باشد. علائم این بیماری، درد شدید در سمت راست بالای شکم، تب، تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها و زردی پوست و زرد شدن سفیدی چشم‌ها هستند. متخصص گوارش، در این شرایط، بستری شدن برای دریافت مراقبت‌های پزشکی، تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها برای مقابله با عفونت و گاهی جراحی برای برداشتن کیسه صفرا را توصیه می‌کند.

عدم درمان به‌موقع این نوع از بیماری های کیسه صفرا، عوارض خطرناکی همچون پارگی کیسه صفرا یا عفونت منتشرشده در بدن را در پی دارد. ب

فیستول کیسه صفرا

فیستول کیسه صفرا، شکل‌گیری نوعی مسیر غیرطبیعی بین کیسه صفرا و ساختارهایی همچون روده‌ها و معده است. التهاب مزمن و سنگ‌های صفراوی می‌توانند ایجادکننده این فیستول باشند. در ادامه به علل ایجاد فیستول کیسه صفرا از شایع‌ترین بیماری های کیسه صفرا پرداخته‌ایم:

  • التهاب حاد و مزمن؛ در اثر سنگ‌های صفراوی یا عفونت
  • سنگ‌های صفراوی؛ ایجاد فیستول به دلیل انسداد و فشار زیاد کیسه صفرا
  • تروما یا جراحی؛ تشکیل فیستول ناشی از آسیب واردشده به کیسه صفرا طی جراحی‌های شکمی یا تروماها
  • بیماری‌های التهابی روده؛ افزایش احتمال تشکیل مسیر غیرطبیعی در اثر بیماری کرون

در فرد مبتلا به فیستول کیسه صفرا، علائمی همچون درد شکمی، تب، زردی، مشکلات گوارشی و کاهش وزن و ضعف عمومی ظاهر می‌شود. متخصص گوارش، پس از ارزیابی علائم، به کمک انواع تصویربرداری، آندوسکوپی و آزمایش‌های خون، به تشخیص و درمان این بیماری می‌پردازد. این متخصص، برای مدیریت این بیماری، از آنتی‌بیوتیک، جراحی برای برداشتن فیستول و درناژ یا تخلیه آبسه و عفونت استفاده می‌کند.

کوله‌سیستیت حاد

کوله‌سیستیت حاد، التهاب ناگهانی کیسه صفرا در اثر انسداد مجرای صفراوی توسط عفونت یا سنگ صفرا است. این شرایط، منجر به تجمع صفرا و ایجاد التهاب و عفونت می‌شود. درد شدید شکمی، به‌ویژه در قسمت بالا و راست آن، شایع‌ترین علامت بیماری کوله‌سیستیت حاد است. از دیگر علائم این بیماری، می‌توان به تب و لرز، تهوع و استفراغ، بی‌اشتهایی، زردی و احساس ناخوشی عمومی اشاره کرد. دکتر گوارش، برای درمان کوله‌سیستیت حاد، از مهم‌ترین بیماری های کیسه صفرا، مراقبت‌های زیر را توصیه می‌کند:

  • بستری شدن در بیمارستان برای ارزیابی‌های مداوم و درمان فوری
  • مصرف آنتی‌بیوتیک برای کنترل عفونت
  • مدیریت درد با داروهای تسکین‌دهنده
  • جراحی کوله‌سیستکتومی برای برداشتن کیسه صفرا

عدم درمان به‌موقع این بیماری، عوارضی همچون انفارکتوس کیسه صفرا، پرفوراسیون کیسه صفرا و عفونت‌های شدید را به دنبال دارد. رای آگاهی از اهمیت مراجعه به‌موقع به دکتر گوارش، برای درمان بیماری های کیسه صفرا، مطلب تخصص گوارش چیست را مطالعه کنید.

کوله‌سیستیت مزمن

کوله‌سیستیت مزمن، یک التهاب طولانی‌مدت در کیسه صفرا است که از عفونت‌های مکرر یا وجود مداوم سنگ‌های صفراوی منشا می‌گیرد. در این شرایط، دیواره کیسه صفرا ضخیم شده و عملکرد آن مختل می‌شود. گاهی، با ادامه یافتن این وضعیت، فیبروز و از دست دادن عملکرد کیسه صفرا اتفاق می‌افتد. کوله‌سیستیت مزمن، با ظهور علائم زیر در بیمار، قابل تشخیص خواهد بود:

  • درد شکمی؛ در قسمت بالا و راست شکم و قابل انتشار به پشت یا شانه راست
  • تهوع و استفراغ؛ به‌ویژه در افراد با برنامه غذایی پرچرب
  • نفخ و سوءهاضمه؛ احساس سنگین و ناخوشایند پس از غذا خوردن
  • تب و لرز؛ در موارد بسیار شدید و با وجود عفونت
  • یرقان؛ زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها

دکتر گوارش با معاینه فیزیکی و ارزیابی این علائم، انجام سونوگرافی و سی‌تی‌اسکن به تشخیص این بیماری مزمن از بیماری های کیسه صفرا می‌پردازد. جراحی کوله‌سیستکتومی، موثرترین راه درمان کوله‌سیستیت مزمن است.

صفرای بیمار مبتلا به کوله‌سیستیت مزمن یکی از مزمن‌ترین بیماری های کیسه صفرا
تصویر داخلی از بیماری کوله سیستیت مزمن

سنگ مجاری صفراوی

سنگ مجاری صفراوی، حاصل تجمع مواد جامدی از جنس کلسترول و نمک‌های صفراوی در مجاری صفراوی هستند. مجاری صفراوی، صفرا را از کبد و کیسه صفرا به روده کوچک انتقال می‌دهند. با ایجاد سنگ‌های مجاری صفراوی، جریان صفرا مسدود شده و فرد دچار درد شدید در سمت راست و بالای شکم می‌شود. تب و لرز به دلیل عفونت، زردی و مشکلات گوارشی از دیگر علائم سنگ‌های مجاری صفراوی هستند.

بنا به گزارش سازمان جهانی گوارش (WGO‌) در آمریکا،

سنگ‌های صفراوی در مجاری صفراوی و عمدتاً در کیسه صفرا تشکیل می‌شوند. حدود 10 تا 15 درصد از بیماران مبتلا به سنگ کیسه صفرا، به‌طور هم‌زمان سنگ کیسه صفرا و سنگ مجرای صفراوی دارند؛ در‌حالی‌که، سنگ‌های داخل کبدی کمتر رخ می‌دهند.

متخصص گوارش، برای تشخیص این بیماری، از انواع آزمایش‌های تصویربرداری استفاده می‌کند. موثرترین روش درمان سنگ مجاری صفراوی، ERCP است که به کمک آندوسکوپ، سنگ‌ها را از مجاری خارج می‌کنند.

سرطان کیسه صفرا

سرطان کیسه صفرا، یکی از نادرترین بیماری های کیسه صفرا، در اثر عواملی همچون سنگ‌های صفراوی، عفونت‌های مزمن کیسه صفرا و عوامل ژنتیکی رخ می‌دهد. این بیماری، در ابتدا علائم خاصی نداشته یا علائمی مشابه با سایر بیماری‌ها دارد. به‌همین‌خاطر، تشخیص زودهنگام آن کمتر اتفاق می‌افتد. در صورت ابتلای فرد به سرطان کیسه صفرا، علائمی همچون درد شکمی، زردی، کاهش وزن، مشکلات گوارشی، تب و خستگی عمومی ظاهر می‌شود. دکتر گوارش برای تشخیص این بیماری، از تکنیک‌های تشخیصی ذکرشده در جدول زیر استفاده می‌کند:

تکنیک تشخیصیشرح تکنیک
سونوگرافیبررسی کیسه صفرا و شناسایی توده‌ها یا سنگ
سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآیدریافت جزئیات بیشتر از ساختار داخلی کیسه صفرا و نواحی اطراف
آزمایش خونبررسی عملکرد کبد و نشانه‌های سرطان
بیوپسینمونه‌برداری از بافت کیسه صفرا برای بررسی سلول‌های سرطانی

اثربخش‌ترین برنامه درمانی برای مدیریت سرطان کیسه صفرا، جراحی کوله‌سیستکتومی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و درمان هدفمند هستند. این برنامه درمانی به مرحله تشخیص سرطان و میزان گسترش آن بستگی دارد.

پولیپ کیسه صفرا

پولیپ کیسه صفرا، توده‌های حاصل از رشد غیرطبیعی سلول‌ها هستند که به دیواره داخلی کیسه صفرا چسبیده‌اند. بیشتر این پولیپ‌ها، خوش‌خیم بوده و تنها، در موارد نادری ممکن است پتانسیل سرطانی شدن داشته باشند. پولیپ‌های صفرا، اصولا بدون علامت هستند و به‌طور تصادفی در ارزیابی‌های تصویربرداری شناسایی می‌شوند. در صورت بزرگ‌تر بودن این پولیپ‌ها از 10 میلی‌متر، با التهاب کیسه صفرا، فرد دچار درد شکمی، تهوع و استفراغ خواهد شد. دکتر گوارش یا دکتر پولیپ کیسه صفرا، برای درمان پولیپ‌های بزرگتر، ممکن است مداخلات جراحی و انجام عمل جراحی کوله‌سیستکتومی را تجویز کند. اما پولیپ‌های کوچک‌تر، تنها به ارزیابی‌های دوره‌ای نیاز دارند و بی‌خطر هستند.

پولیپ کیسه صفرا یکی از بیماری های کیسه صفرا

آبسه کیسه صفرا

آبسه کیسه صفرا یا کلانژیت آبسه‌دار، در اثر تخلیه نادرست صفرا و تجمع عفونت در کیسه صفرا رخ می‌دهد. در این شرایط، کیسه صفرا، دچار عفونت و التهاب شدیدی خواهد شد. عوامل ایجادکننده این شرایط، سنگ‌های صفراوی، عفونت‌های باکتریایی و التهاب مزمن کیسه صفرا هستند. فرد مبتلا به آبسه کیسه صفرا، علاوه‌بر تب، تهوع و استفراغ، زردی و درد شکمی، دچار حساسیت به لمس و درد در ناحیه کیسه صفرا خواهد شد. متخصص گوارش، برای درمان این بیماری، آنتی‌بیوتیک‌ها، تخلیه عفونت و جراحی کوله‌سیستکتومی را تجویز می‌کند. آبسه، یک وضعیت اورژانسی در میان بیماری های کیسه صفرا است و با مشاهده علائم، بلافاصله باید به پزشک مراجعه کرد.

کیسه صفرا چینی

کیسه صفرا چینی، حالتی نادر و شدید از بیماری‌های کیسه صفرا است. در این بیماری، دیواره کیسه صفرا به دلیل رسوب کلسیم، سخت و سفید شده و شبیه به چینی به نظر می‌رسد. التهاب مزمن و طولانی‌مدت کیسه صفرا، اغلب در زنانی با سنین بالا منجر به وقوع کیسه صفرا چینی می‌شود. علائم این بیماری شامل درد شکم، تهوع و استفراغ است. فرد مبتلا به کیسه صفرا چینی با خطر بالای ابتلا به سرطان کیسه صفرا مواجه خواهد بود. بنابراین، دکتر التهاب کیسه صفرا (کوله سیستیت) پس از تشخیص این بیماری با روش‌های اولتراسوند و سی‌تی‌اسکن، برای انجام جراحی کوله‌سیستکتومی و برداشتن کیسه صفرا اقدام می‌کند.

رفلاکس صفرا

رفلاکس صفرا، در نتیجه بازگشت غیرطبیعی صفرا از روده کوچک به معده و گاهی به مری اتفاق می‌افتد. مایع صفرا ترکیبی از رنگ‌های زرد و سبز بوده که توسط کبد تولید و در کیسه صفرا برای هضم چربی‌ها ذخیره می‌شود. صفرا، به‌طور طبیعی از مجاری صفراوی به روده کوچک ترشح می‌شود. هنگامی که دریچه پیلور بین معده و روده کوچک، به‌درستی کار نکند، مایع صفرا به معده بازگشته و پوشش معده و مری را تحریک می‌کند. رفلاکس صفرا با سوزش معده، درد شکم، تهوع و گاهی استفراغ صفراوی همراه است. درمان این بیماری با بیماری رفلاکس معده به مری متفاوت بوده و به تشخیص تخصصی پزشک نیاز دارد.

کلانژیت

کلانژیت، التهاب مجاری صفراوی در کبد است. این التهاب، در اثر عواملی همچون عفونت باکتریایی، انسداد مجاری صفراوی یا بیماری‌های خودایمنی مانند کلانژیت اسکلروزان اولیه رخ می‌دهد. بیماری کلانژیت، علائمی همچون درد شکمی، تب، یرقان و خستگی به همراه دارد. این بیماری، از طریق آزمایش‌های خونی، تصویربرداری‌های پزشکی مانند سونوگرافی یا MRI و گاهی نمونه‌برداری از کبد تشخیص داده می‌شود. درمان کلانژیت، بسته به علت وقوع آن، شامل آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای ضدالتهابی و در موارد شدیدتر جراحی است.

کیست کیسه صفرا

کیست کیسه صفرا، کیسه‌ای کوچک و پر از مایع است که در کیسه صفرا و در زیر کبد، تشکیل می‌شود. این کیست‌ها معمولاً خوش‌خیم و بدون هیچ علائمی هستند. عوامل ژنتیکی، انسداد مجاری صفراوی یا عفونت‌های مزمن باعث تشکیل کیست کیسه صفرا می‌شوند. فرد مبتلا به این کیست، درد در ناحیه فوقانی راست شکم، تهوع و استفراغ را تجربه خواهد کرد. بزرگ شدن این کیست می‌تواند فرد را با مشکلات جدی مواجه کند. در این صورت، فرد به مراقبت‌های پزشکی همچون دارودرمانی، تخلیه کیست یا جراحی نیاز خواهد داشت.

دکتر گوارش در حال خارج کردن کیسه صفرای فرد مبتلا به کیست کیسه صفرا از بیماری های کیسه صفرا
دکتر گوارش، در حال انجام جراحی برداشتن کیسه صفرای فرد مبتلا به کیست صفرا است.

پیشگیری از عوارض بیماری های کیسه صفرا

تشخیص زودهنگام بیماری های کیسه صفر مانند پولیپ کیسه صفرا، از پیشرفت این بیماری‌ها و بروز عوارض جدی آن‌ها جلوگیری می‌کند. انواع بیماری کیسه صفرا همچون سنگ کیسه صفرا، آبسه کیسه صفرا، رفلاکس کیسه صفرا و کوله سیستیت مزمن و حاد می‌توانند عوارض خطرناکی به دنبال داشته باشند. مراجعه به موقع به دکتر گوارش برای درمان بیماری های شایع کیسه صفرا بسیار مهم است. بیماری‌هایی همچون سنگ‌های صفراوی، سنگ مجاری صفراوی و کیست کیسه صفرا، در صورت عدم درمان به‌موقع، به مشکلات حادی مانند پانکراتیت یا التهاب شدید کیسه صفرا تبدیل خواهند شد.

اگر با علائم بیماری های کیسه صفرا مواجه شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش و کبد در شهر خود نیاز دارید، می‌توانید این متخصص را در سایت دکتردکتر پیدا کنید. به این صورت که، پس از ورود به سایت دکتردکتر، از قسمت تخصص‌ها، تخصص گوارش و کبد و سپس شهر خود را انتخاب کنید. فهرستی از متخصصان گوارش فعال در شهر شما، پیش روی‌تان خواهد بود. با انتخاب دکتر گوارش مورد نظر خود و کلیک روی گزینه «نوبت بگیرید»، وارد پروفایل این متخصص شوید و زمان مناسب خود را انتخاب کرده و نوبت خود را قطعی کنید.

سوالات متداول بیماری های کیسه صفرا

بله، مصرف چربی‌های غیر اشباع مانند چربی‌های موجود در روغن‌های گیاهی و ماهی می‌تواند به پیشگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک کند.

بله، انسداد مجرای صفراوی مشترک می‌تواند باعث التهاب پانکراس (پانکراتیت) شود که بسیار دردناک و جدی است.

عوامل خطر سرطان کیسه صفرا، شامل سنگ کیسه صفرا، سابقه خانوادگی، عفونت‌های مزمن کیسه صفرا و برخی عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص است.

بله، بسیاری از افراد ممکن است بدون هیچ علامتی، سنگ کیسه صفرا داشته باشند. این حالت به‌عنوان سنگ‌های خاموش شناخته می‌شود.

 

منابع:

  • hopkinsmedicine.org
  • nhs.uk
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

175 دیدگاه در “شایع‌ترین بیماری های کیسه صفرا چیست و چه علائمی دارند؟
  • سلام مامان من چند وقتیه همش درد معده و پشت داره و به دکتر گوارش مراجعه کرد براش سونوگرافی نوشته و الان سونو دادن و چون ایشون قبلا کیسه صفرا رو به علت سنگ برداشتن الان تو نتیجه سونو زده که میست تشکیل شده # ارزیابی اولتراسونیک شکم و لگن: کبد دارای اندازه طبیعی و افزایش خفیف اکوژنیسیته است. (کبد چرب درجه 1) ضایعه توده ای در آن در نظر گرفته نمی شود.

    مجاری و عروق داخل و خارج کبدی دارای قطر طبیعی هستند.

    ‏CBD و PV: عادی

    کیسه صفرا به دلیل کوله سیستکتومی قبلی دیده نمی شود. در بستر آناتومیک کیسه صفرا یک ضایعه کیستیک دیواره نازک به اندازه 30×22 میلی متر وجود دارد.

    به بیلوما ارتباط با سی تی اسکن شکم لگن با کنتراست IV توصیه می شود. اسپلنومگالی خفیف دیده می شود. دهانه طحال = 134 میلی متر

    پانکراس دارای اندازه طبیعی و اکوژنیسیته است. شواهدی از لنفادنوپاتی پارا آئورت آشکار وجود ندارد.

    کلیه راست با طول 117 میلی متر و ضخامت قشر 15 میلی متر و کلیه چپ با طول 135 میلی متر و ضخامت قشر 15 میلی متر دیده می شود. هر دو کلیه دارای اندازه و اکوژنیک طبیعی هستند.

    هیچ هیدرونفروز، جرم یا جرم قابل تشخیصی در هر دو طرف مشاهده نمی شود. ضخامت مخاط دیواره مثانه طبیعی است و SOL دیده نمی شود. اندازه رحم 79x52x29mm، اندازه کوچک و ناهمگن را نشان می دهد.

    اکوپترن، سازگار با شرایط پس از یائسگی بدون هیچ نشانه ای از ضایعه توده ای و سایر ناهنجاری ها. میوم ساب سروزال پدانکولدار (FIGO 7) با اندازه‌گیری 29×26 میلی‌متر در ضمیمه سمت چپ

    از دیواره قدامی جانبی چپ فوندوس منشاء می گیرد. ضخامت آندومتر نازک است.

    هر تخمدان ظاهراً ناشی از تغییرات آتروفیک پیشرفته دیده نمی شود. ‏(RO 23x13mm، LO = 21x14mm)‏

    نواحی آدنکس به صورت دوطرفه قابل توجه نیستند. مایع آزاد در حفره شکم لگن دیده نمی شود.#
    خواهش میکنم جواب بدین نگرانیم.

    پاسخ
    • سلام
      بیلوما در واقع یک تجمع ماده صفراوی هست
      احتمالا در محل جراحی بخاطر ارتباط با مجاری صفراوی، یک تجمع مواد صفراوی به شگل کیست ایجاد شده
      نگران نباشید و جهت اقدامات درمانی به پزشک معالجش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام مامانم دل درد داره هفته قبل ازش سونوگرافي كردن نوشته كبد داراي ابعاد طبيعي و اكوي افزايش يافته گريد سه ميباشد و پارانيشم كبد sub optimal است در حد قابل بررسي ضايعه فضاگير در ان ديده نشد.
    كيسه صفرا داراي ابعاد و ضخامت جداري طبيعي و فاقد سنگ ضايعه فضاگير واضح ميباشد .
    قطر وريد و پورت و مجاري صفراوي داخل و خارج كبدي طبيعي ميباشد.
    پانكراس و پاراآئورت به علت پر گازي شكم غير قابل بررسي ميباشد.
    طحال داراي ابعاد طبيعي و اكوي نرمال ميباشد.
    كليه ها داراي ابعاد طبيعي و اكوي نرمال ميباشد.
    سنگ ضايعه كيستيك و يا هيدرونفروز در كليه ها رويت نشد.
    مثانه داراي شكل و ضخامت جداري طبيعي ميباشد .
    رحم و تخمدان با نماي اتروفيك رويت شد.
    مايع ازاد در شكم لگن رويت نشد.
    تصوير يك defect به ديامترmm 27 حاوي ساك هرني با محتواي لوپ روده در ناحيهumbilical رويت ميشود.
    لطف ميكنين خواب بدين چون هنوزم دلش درد مينكه

    پاسخ
    • سلام
      برای کبد باید ازمایش انزیم کبدی شامل ast, alt بدهد
      منتها یک فتق نافی دارند که میتواند منجر به درد شدید و اقدام فوری نیاز داشته باشد
      اگر درد شدید یا همراه تب و استفراغ و..هست به اورژانس بیمارستان
      در غیر اینصورت به متخصص جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر مامانم دل درد داره سونوگرافی که انجام داد نوشته کیسه صفرا سنگ نداره ولی فضای درگیر واضح میباشد . خطرناکه

    پاسخ
    • سلام
      جواب سونو رو ب دقت تایپ کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    کیسه صفرای پولیپ 5م م داره لازمه برداشته بشه

    پاسخ
  • سلام
    من تقریبا 7الی 16عدد سنگ درکیسه صفرا دارم امکانش هست دفع بشه بدون جراحی؟

    پاسخ
  • سلام مادرم سونوگرافی شکم و لگن انجام دادن و در جواب نوشته شده که قطر CBC به ۱۴م.م رسیده و مجاری صفراوی داخل کبدی متسع میباشند که به نفع انسداد در انتهای کلدوک میباشد هر چند توسط سونوگرافی عامل انسدادی واضحی دیده نمیشود. در ازمایش هم سطح ALT و AST و الکالین فسفات از حد نرمال بالاتره. ممکنه سرطان باشه؟

    پاسخ
  • با سلام.
    من حدود شش ماهه که پهلو و قسمتی از پشم زیر دنده ها درد میکرد.ده روز پیش شب که خوابیدم درد شدید زیر دنده ها از پشت و پهلو اندازه کف دست احساس کردم و حتی نمیتونستم پهلو به پهلو شم .بسیار درد شدید بود .صبح بعد از بیدار شدن و گذشت زمان ۴ ساعت روی صندلی نشسته بودم که یهو درد شدید همون نقطه روگرفت و نتونستم راست شم زنگ زدم ۱۱۵ منو بردن اوژانس کلی مورفین و پتدین زدن و ساعت ۶ عصر کمی آروم شد ده روزه درد با منه سی تی دادم عکس گرفتم سونو و ازمایش خون و نوار قلب دادم همه چی نرماله.درد هم از داخله از بیرون نیست.الان باید چیکار کنم دقیفا .حتی متاکاربامول دوطرف عضله تزریق کردم اثر نداشت.تورو خدا راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام من مدتیه که خارش پوست داشتم و شبها بین ساعت ۳ تا ۳ و نیم بیدار میشدم که دکتر برام سونو نوشت که توی جوابش نوشته مجاری صفراوی نرمال اما کیسه صفرا دارای ضخامت نسبی. و همچنین آخرش نوشته که کیسه صفرا حاوی لجن لومینال و چند سنگ کوچک. اما پزشک من بعد از دیدن جواب سونو به من گفتن مجاری صفرا با لجن گرفته شده که محل خطرناکیه. من ترسیدم و متن سونو رو ترجمه کردم که بالا گفتم.خواستم بدونم نظر شما چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید جواب اصلی رو ببینم
      پیشنهاد جراحی بهتون دادن؟
      ازمایش آنزیم کبدی و بیلی روبین چک کردین؟

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من ۲۳ سالمه رفتم پیش پزشک سونو گرافی دادم ولی گفتن طبیعیه اما جواب آزمایش صفرا رو ۲.۹ هست میخواستم ببینم صفرای من در چه حدیه؟

    پاسخ
    • سلام
      منظورتون عدد بیلی روبین توتال هست؟

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر میشه بفرمایید آزمایش آنزیم کبدی برای چه چیزی تجویز میشه

    پاسخ
    • سلام
      برای بررسی التهاب کبد و صفرا

      پاسخ
  • سلام سنگرافی دادم توش این نوشته کیسه صفرا دارای ضخامت جداری طبیعی بوده فاقد سنگ اسلاژ وتوده دیده شد

    پاسخ
    • سلام
      طبیعیه

      پاسخ
  • سلام.وقت خیر.مشکل گوارشی دراز مدت داشتم که اغلب با کم خوری و قرص های سرپایی باش کنار میومدم..ولی الان که سنم بالاتر رفته (41سال)با کم غذا خوردن دچار ضعف و بیحالی میشم و بیشتر که میخورم نفخ و کلافگی و گاهی حالت تهوع و بیقراری بعد از غذا اذیتم میکنه تو این دو سال اخیر دوبار به متخصص گوارش مراجعه کردم و تشخیص عفونت معده دادن و درمان گرفتم ..با توجه به بینتیجه بودن بار اول …دفعه دوم بعد از درد شدید توی سمت چپ که به شونه ام میزد رفتم دکتر…بعد از نوار قلب که گفتن مشکلی نداره رفتم متخصص گوارش و بعد آزمایش تشخیص چربی خون و زیاد بودن انزیم کبدی و بعد اندوسکوپی تشخیص عفونت دادن.حالا من دوره دارو آنتی بیوتیک رو تموم کردم و امروز که تازه یک روز از تموم شدنشون گذشته دوباره نفخ و کلافگی دارم بعد از غذا!!!…غذا هم ده قاشق برنج بوده یا دیروز سبزیجات آبپز!..من متوجه نمیشم دقیقا مشکل چیه!..چرا درد قفسه سینه و سمت چپ پایینتر از قلب دارم…ممکنه پانکراسم درگیر شده باشه؟…

    پاسخ
    • سلام
      داروهای عفونت ۱۰ الی ۱۴ روزش
      اما پنتو یا امپرازول برای ۲ ماه تجویز میشه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من خانمی 24 ساله هستم سمت راست بدنم که سمت راست بدنمه چند وقته متورم شده و گاهی اوقات درد میگیره سونوگرافی کبد و کیسه صفرا دادم گفت سونوگرافی سالمه ممکنه مشکل از دبواره کیسه صفرا باشه
    نزدبک یک ماهه دل درد مبگیرم و این هفته حالت تهوو هم زیاد میگیرم میشه بگین مشکلم چیه🤔

    پاسخ
    • سلام
      اگر در سونو کیسه صفرا خوب بوده که مشکل از دیوارش نیس
      باید معاینه شین شاید مشکل گوارشی و معده باشه
      به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ضخامت دیواره کیسه صفرا تو سونوگرافی نوشته ۵میلیمتر افزایش یافته دلیلش چیه؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      کل دیواره یا قسمتی از آن؟
      علایم و شرح حال بیمار؟ سنگ صفرا ؟

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من مادرم معده درد داشت که رفتیم دکتر گفتن ام ار ای انجام بدیم جوابش این بود کلدوک دیلاته و به قطر حداکثر ۱۳ میلیمتر بوده در ناحیه دیستال از کالیبر ان کاسته شده است
    بعد دکتر گفتن که سونوگرافی انجام بشه اونم تقریبا همین بود بعد دکتر فرمودن ercpانجام بشه
    ازمایش هم انجام دادیم که مشکلی نداشت
    Ercpلازمه انجام بشه ؟
    ایا خطرناکه ؟ و احتمال چه مشکلی هست؟
    خیلی ممنونم

    پاسخ
    • سلام بله لازمه
      ممکن سنگ در مجرا باشه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر خانم دکتر من چندین بار سونوگرافی شکم انجام دادم و گفتند یک سنگ صفرا به قطر 20 mm دارم . بعد از عمل 7 تا سنگ از صفرا خارج کردند . میخواستم بدونم علتش چی میتونه باشه .
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا سنگ ریزه ها کنار هم چسبیده بودن و در سونو شبیه یک سنگ بزرگ دیده شدن

      پاسخ
  • لطفاپاسخ سوال منوبدیدبسیارنگرانم سنم 58ساله دارا ی پولیپ جدارکیسه صفرابقطر4مبلبمترهستم کمی درددرناحیه سمت راست زیردیافراگم یک کمی پایین ترحس میکنم دکترجراح میگه بابدکیسه صفراروخارج کنم لطف کنیدراهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      نگرانی ندارد حتی اگر جراحی بخاد عمل نگران کننده ای نیست
      ازمایش آنزیم کبدی بدین و سونوگرافیتون رو با یک جراح دیگه هم درمیون بزارین

      پاسخ
  • سلام تو رو خدا جواب منم بدید
    مامانم 5 ساله کیسه صفراشو دراوردن ولی سنگ در مجرای صفرا بود که دستگاهش چون نبود گفتن بعدا اگه اذیتت کرد میتونی بری تهران برات سنگ رو خرد کنن.
    الان دو ساله که مامانم یهو 20 کیلو وزن کم کرد و بیحال شد شدید و البته اینکه چند بار توی این دو سال این حالت بهش دست داده و کلا هم بیحاله اصلا انرژی نداره من میترسم که مجرای صفراش عفونت کرده باشه چون بعضی شبا هم لرز میکنه. اشتها داره گاهی وقتا یعنی خیلی کم همون قسمت درد میاد. ولی ازمایش خون که داد عفونت توی بدن نبود همون فک کنم سی بی سی.
    الان تو رو خدا بهم بگید چطور بشه مجارش عفونت میکنه خدایی نکرده، علائمش چیه؟ ممکنه بی علامت باشه و عفونت کنه ما متوجه نشیم و کار به جاهای خطرناکی بکشه؟
    تو رو خدا جوابمو بدید از استرس دارم میمیرم

    پاسخ
    • سلام با توجه به شرح حال بررسی دقزق تر و آزمایشات کاملتری نیازه، ممکن مسئله دیگری بجز سنگ باشه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
      • سلام خانوم دکتر من کیسه صفرا سنگ ده میلی دارم به نظرتون چکار کنم

      • سلام
        اگه درد مکرر، شواهد عفونت و التهاب و تورم کیسه صفرا ندارین
        جراحی لازم نیست و با دارو میشه کنترل کرد

  • سلام پسرم ۵ سالشه چند تا سنگ با ابعاد ۲ تا ۷ میل داره درد و التهاب هم نداره آیا نیاز به جراحی داره و اینکه اگر درمان نشه تبدیل به بیماری های بد میشه یا نه ممنون میشم راهنمایی کنید با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      باید بررسی دقیق توسط فوق تخصص گوارش اطفال صورت گیرد

      پاسخ
  • سلام.مادر من ۴۴ سالشونه و داخل ازمايششون الكالين فسفاتازشون بالا بود كه ما mrcp و سونو انجام داديم ك سالم بود، ama هم در ازمايش مثبت بود،ببخشيد با اينكه mrcp كاملا سالم هست بازم احتمال بيماري هاي خود ايمني هست؟؟؟و اينكه بدون دارو الكالين فسفاتاز مادرم از سه سال پيش٣٠٠ تا پايين اومده و خداروشكر كبد و صفرا در mrcp سالم بوده

    پاسخ
    • سلام
      اگه ama مثبته بله البته افزایش ast,alt,alkp میدهد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشید من سنگ صفرا دارم دکتر گفته باید جراحی بشید ضخامت کیسه صفرا افزایش یافته دکتر گفته بود رژیم رو رعایت کنین ضخامت کم بشه ولی رفتم سونو گرافی کم نشده بود ،آیا با لاپاروسکوپی میتونه برداره یا عمل باز میکنه

    پاسخ
    • سلام
      به هر دوروش بنظر میشه

      پاسخ
  • به خاطر کهیر سونوی کبد و کیسه صفرا دادم نوشته صفرا حالت کلابه داره .میشه بگید یعنی چی .خوبه یا بده

    پاسخ
    • سلام
      جواب سونو قسمت مربوط به صفرا و کبد رو دقیق تایپ کنید

      پاسخ
  • سلام من ۳۲دو سالمه این چند مدتیه که بعد از صبحانه خوردن بالا میارم و نمیدونم دلیلش چیه

    پاسخ
    • سلام ممكنه هليكوباكتر معده باسه
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    مادرم 53 ساله اس و بیش از یک هفته اس در قسمت زیر دنده ها سمت راست درد داره که اوایل شدت زیادی داشت اما رفته رفته کمتر شده ولی از بین نرفته . طبق سونوگرافی، اتساع مجاری صفراوی (12 میلیتر قطر)مشاهده شده اما دلیلشو نمیدونیم چیه!!!
    پزشک معالج اندوسکوپی معده و آزمایش آنزیم کبدی انجام داده که اونها هم مشکلی نداشته! فعلا قرص امپرازول کوتد و یک قرص ضد تهوع تجویز کرده که 4 روز مصرف بشه و در صورتی که بهبود حاصل نشد ercp انجام بشه
    لطفا راهنمایی بفرمایین که مشکلش چیه و آیا داروی خاصی هست که مصرف کنه و خوب بشه یا نه ! ضمنا آیا ercp واجبه یا نه؟
    چون سنگ دیده نشده،آیا ممکنه قبلا دفع سنگ اتفاق افتاده باشه؟؟
    ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام
      بله
      طبق دستور پزشک عمل کنید
      ممکنه سنگ یا عاملی که سبب اتساع مجرای صفراوی شده باشد با سونو مشخص نشود و با روش های دیگری مثل ercp تشخیص و درمان صورت گیرد

      پاسخ
  • سلام، من چند سالی هست IBS دارم. بعضی اوقات زیر قفسه سینه سمت راست خیلی مختصر درد داره قبلا سونوگرافی و سی تی اسکن دادم مشکل سنگ کیسه صفرا نداشتم. الان حالت تهوع مختصر و بعضی اوقات درد مختصر زیر قفسه سینه سمت راست و بی حوصلگی دارم. همون علائم IBS هست یا می تونه دلیل دیگه ای داشته باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه از نظر کبدی مشکلی ندارید ممکنه مربوط به IBS باشد

      پاسخ
  • سلام‌خانم‌۳۶‌ساله‌هست‌سنگ۴و۵‌میلمتری‌در‌گردنه‌کیسه‌صفرا‌دارم‌احساس‌سنگینی‌در‌معده‌وتهوع‌دارم‌باید‌عمل‌بشم

    پاسخ
    • سلام
      اگه درد دارین بله

      پاسخ
  • سلام بنده حدود یک ماه هست که درد زیر دنده سمت راست قفسه سینه دارم اولش که درد شروع شد نمیتونستم راست بشم باید حتما خم میشدم که راه برم اوایل خیلی درد داشتم نوک دنده و پشتم سمت راست اما الان کمتر شده مواقعی که خوابم بیشتر اتفاق میفته به حدی که از خواب بیدارم میکنه و دنده های پایین سمت راست و پشتم تیر میکشن و این درد تا نیم ساعت اذیتم میکنه تو طول روز هیچ دردی ندارم فقط خواب رو برام حروم کرده قرص اسید معده و عصاب معده هم مصرف کردم تا پایان مصرف درد نداشتم ولی بعد از تموم شدن قرص ها دردم دوباره برکشت نظرتون چی هست ببخشید که زیادشد

    پاسخ
    • سلام
      چند سالتونه؟
      با توجه به محل درد و تیرکشندگی به پشت سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

      پاسخ
  • سلام .ضخامت جدار کیسه صفرا حد بالای نرمال برابر ۳.۱mm میباشد .یعنی چه ؟ چه خطری داره

    پاسخ
    • سلام بدليل التهاب هست ممكنه شن يا لجن صفراوي داشته باشيد

      پاسخ
  • سلام من ۲۱ سالمه گاهی اوقات در سمت راست زیر قفسه سینم درد دارم گه گاهی این درد میزنه تو کل قفسه سینه ام
    نمیتونم درست غذا بخورم و بی اشتها شدم موقع خوردن غذا حالت تهوع میگیرم
    وزنم تابستون حدود ۴۴ کیلو بود الان ۳۸ کیلو شده
    میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش آنزیم های کبدی و کم خونی
      سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدهید

      پاسخ
  • سلام من به علت درد شدید شکم آندوسکوپی و کلونوسکوپی و سونوگرافی دادم که فقط در سونو در صفرا اسلاژ مشاهده شد دکترم بدون هیچ بررسی دیگه به من گفتن باید صفرا خارج بشه آیا درمان دارویی نداره و شک دیگه من اینکه اصلا سمت راستم هیچ دردی ندارم دردم درست وسط و پایین دندها شروع و تا بالای ناف ادامه داره شک دارم این همه درد از صفرا باشه لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگه شواهد عفونت و التهاب و تورم کیسه صفرا ندارین جراحی لازم نیست و با دارو میشه کنترل کرد

      پاسخ
  • سلام من بعضی وقتا زیر دنده راستم احساس تیر کشیدن دارم جای درد ثابت نیست گاهی پایین تر از دنده هم این درد حس میشه ممکنه سنگ صفرا باشه با توجه به اینکه خیلی نفخ دارم و برطرف نمیشه و علایم دیگری که ذکر شده رو ندارم

    پاسخ
    • سلام ممكنه، سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد لطفا

      پاسخ
  • دریک ماه سه بار پهلو درد شدید باتهوع اسهال شدید داشتم رفتم دکتر کلیم مشکل نداشت یعنی ناراحتی صفرا دارم

    پاسخ
    • سلام اگه سونوگرافي كليه داديد و سنگ كليع نبوده ممكنه ناشي از سنگ كيسه صفراتون بوده بهتره

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من سونوگرافی انجام دادم بهم گفتن کیسه صفرام کیست اورده که9میلی هس اصلا نه درد دارم ن زردی ولی بهم گفتن تنها راهش جراحی هست ایا با دارو رفع نمیشه؟

    پاسخ
    • سللم اگه فقط يك پوليپ داريد ، سنگ نداريد درد هم نداريد نه لزومي نداره جراحي كنيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    پدرم با علائم زردی صورت و چشم وبدن ودرد شکمی وحالت تهوع و استفراغ و کمی معده درد چه بیماری داره البته حالش رفته رفته بهتر شده و دو هفته پیش میگه با فشار سنگ اومده احتمال اینکه سنگ کیسه صفرا داره یا سرطان کدوم بیشتره؟

    پاسخ
    • سلام اصلا مشخص نيست بايد سونوگرافي و سي تي اسكن شكم انجام دهند و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام. وقت شما بخیرباشه. ببخشید میخواستم بپرسم انقباض کیسه صفرا به چه معنی هستش؟؟ چه خطراتی داره؟؟ ممنونم. حیاتی هستم. کارشناس مامایی

    پاسخ
    • سلام
      اگه سنگ یا لجن صفراوی و التهاب در سونوگرافی ندارین خطری نداره

      پاسخ
  • سلام ۷۵ سالمه کیست صفرا دارم خیلی اذیتم میکنه جز عمل چه درمان دیگه ای دارد ?

    پاسخ
    • سلام
      اگه سایز سنگ بزرگ یا درد مکرر دارین فقط جراحی

      پاسخ
  • با سلام
    بندهوحدود سه ساله از ساعت ۱۲ شب به بعد پوست بدنم خارش شدیدی داره و هرچند وقت ی بار ناحیه پیشانیم جوش میزنه آیا میتونه مشکل از کبد و کیسه صفرا باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله باید بررسی شه چکاپ کامل و ازمایش کبد هم

      پاسخ
  • سلام حدودا از سه سال قبل مشکلات گوارشی و تنفسی پیدا کردم
    67کیلو بودم طی دو تا دوونیم سال شدم 57کیلو..توان و زورم بسیار کم شده
    بعضی وقتها نای بلندشدن هم ندارم
    زود خسته میشم
    بعضی وقتها تو خواب نفسم کم میاد ،یکدفعه ضربانم میره بالا،یهو گر میگیرم ،بعد لرزم میگیره.بیشتر شبها اینجوریم
    صبحها که بیدار میشم حس بلندشدن از جامو ندارم
    بیشتر وقتها سینه ام از گلو وزبان کوچیکه به پایین میسوزه
    زبون و گلوم خشک وزبر میشه
    مواقعی ته گلوم تلخه
    دفع منظمی ندارم، چند روز خوبه چند روز بد(یا مقطع و کم ،یا یبوست ،یا اسهال البته صبحها).مواقعی زیر جناق سینم درد داره
    دوسال ونیم پیش اندوسکوپی و کلونوسکپی کردم،سه روز کامل غذا نخوردم ولی روده تخلیه کامل نشده بود،گفتن حلقه مری گشاده
    به دفعات انواع ازمایشهای خون رو هم دادم .همش نرمال بوده ،فقط برای صفرا ازمایش ندادم
    استدعا دارم راهنماییم کنید، من چمه
    چرا هر چی میگذره ضعیفتر و لاغر تر میشم
    منت میگذارید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز با توجه به اینکه ازمایش و اندوسکوپی و کولونوسکوپیتون مشکل خاصی نداره بنظر میاد علل روحی مطرحه
      اگه اضطراب، تشویش ، نگرانی، احساس غم دارین یا دغدغه ذهنی دارین حتما با روانپزشک مشورت کنید

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با روانپزشک استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من احتمال کیسه صفرا دارم مخوام بدونم که کیسه صفرا علایم مصله ورم کردن پاها یا دستا دارد

    پاسخ
    • سلام
      خیر این علایمو نداره

      پاسخ
  • سلام داشتن کیسه صفرا بزرگ اشکالی داره

    پاسخ
    • سلام
      سنگ و لجن صفراوی و پولیپ اگه داره یاهر تغییرات دیگه ای
      و یا ازمایش مختل
      یا علایم درد و …
      نیاز به بررسی دارد

      پاسخ