راش پوشک چیست؛ انواع، علائم، علل و درمان ها

بثورات پوشک یک بیماری شایع و تحریک کننده پوست است. این وضعیت بیشتر در نوزادان رخ می دهد. همچنین راش پوشک بیشتر در کودکان زیر دو سال دیده می شود. اکثر کودکان حداقل یک بار قبل از آموزش توالت به آن دچار شده اند. راش پوشک که به عنوان درماتیت پوشک نیز شناخته می شود، باعث سوزش و قرمزی ناراحت کننده در مناطقی از پوست می شود که با پوشک تماس پیدا می کند و روی آن ساییده می شود.

انواع راش پوشک

انواع بثورات پوستی ممکن است با پوشیدن پوشک تحریک شوند. این بثورات شامل سایر اشکال درماتیت، پسوریازیس کودکان و بثورات ناشی از شرایطی مانند سیفلیس، HIV و زرد زخم تاولی می باشد.

چه چیزی باعث راش پوشک می شود؟

راش پوشک زمانی رخ می دهد که کودک برای مدت طولانی در پوشک کثیف بماند. اسهال می تواند مشکل را تشدید کند. گاهی اوقات یک کودک برای اولین بار با شروع غذای جامد یا مصرف آنتی بیوتیک، راش پوشک را تجربه می کند. کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند نیز ممکن است از آنچه که از طریق رژیم غذایی مادرشان منتقل می‌شود دچار اسهال شوند. بچه ها هر 3 تا 4 ساعت یکبار پوشک خود را کثیف می کنند، بنابراین مهم است که آنها را عوض کنید. ماهیت اسیدی ادرار و مدفوع انسانی به باکتری ها و مخمرها اجازه رشد می دهد. همه این عناصر می توانند پوست را تحریک کنند. گاهی اوقات، پوشک‌هایی که خیلی تنگ هستند یا به درستی در بدن کودک جا نمی‌شوند، باعث ایجاد این مشکل می‌شوند. مواد شیمیایی حاصل از شوینده ها یا سایر محصولاتی که پوست کودک را لمس می کنند، از جمله خود پوشک نیز، می توانند باعث تحریک شوند.

چه کسانی در معرض خطر راش پوشک هستند؟

از هر سه کودک یک کودک دچار بثورات پوشک می شود. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، به دلیل کاهش اسیدیته در رژیم غذایی، در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری قرار دارند. همه نوزادان و کودکان نوپا که پوشک می پوشند ممکن است دچار راش پوشک شوند. معمولا راش پوشک تا سه هفتگی مشکلی ایجاد نمی کند. این خطر برای نوزادان بین سه ماهه تا یک سالگی بالاتر است. گاهی اوقات، راش پوشک از نوزادی به نوزاد دیگر منتقل می شود.

علائم راش پوشک چیست؟

راش پوشک باعث قرمزی و تحریک شدن پوست می شود. پوست آسیب دیده ممکن است در لمس گرم باشد. اگر بثورات پوشک که قرمز روشن هستند، بیش از 48 ساعت طول بکشد یا همراه با بوی شدید ادرار باشد، والدین و مراقبان باید با پزشک تماس بگیرند. زمان‌های دیگر برای کمک پزشکی گرفتن زمانی است که بثورات تاول ایجاد می‌کنند یا کودک گریه می‌کند، همچنین اگر کودک تب کند باید به پزشک مراجعه کنید.

راش پوشک چگونه تشخیص داده می شود؟

راش پوشک یک مورد شایع است. اکثر افرادی که از کودکان مراقبت می کنند، با دیدن علائم آن متوجه بیماری می شوند. بثورات پوشک ناشی از عفونت های قارچی، زمانی رخ می دهند که یک نوزاد آنتی بیوتیک مصرف می کند. این نوع بثورات بدون پماد تجویز شده توسط پزشک بهبود نمی یابند. هنگامی که با پزشک خود صحبت می کنید، آماده باشید تا در مورد برندهای پوشک، لوسیون، مواد شوینده و سایر لوازم خانگی که کودک شما با آنها در تماس است، صحبت کنید.

درمان های راش پوشک

تحقیقات منتشر شده در مجله Scientific World در سال 2012 نشان می دهد که کرم های ساخته شده از مشتقات گیاهی، از جمله آلوئه ورا و کالندولا، به مبارزه با بثورات پوشک کمک می کند. به طور خاص، گل همیشه بهار با التهاب و همچنین باکتری ها، یعنی دو تا از بزرگترین مشکلات بثورات پوشک، مبارزه می کند. کرم ها و پمادهای موضعی که معمولا برای درمان بثورات پوشک استفاده می شوند، عبارتند از:

  • هیدروکورتیزون برای کاهش تورم
  • کرم های ضد قارچ یا آنتی بیوتیک برای مبارزه با عفونت ها (پزشک ممکن است آنتی بیوتیک های خوراکی را نیز تجویز کند)
  • زینک اکساید

کرم ها و پمادهای حاوی استروئید فقط باید با توصیه پزشک مصرف شوند.

مراقبت در منزل

معمولاً درمان حملات گاه به گاه راش پوشک با داروهای بدون نسخه و اقدامات هوشمندانه در خانه آسان است. بهترین درمان پیشگیری از طریق اقدامات مراقب پوستی نوزاد است:

  • تعویض مکرر پوشک
  • مطمئن شوید که پوشک کودک به درستی در بدنش جا می شود و خیلی سفت نیست. پوشک باید طوری باشد که هوا به مناطق حساس برسد. سعی کنید به کودک اجازه دهید هنگام خواب، بدون پوشک باشد.
  • از صابون یا دستمال مرطوب با الکل یا عطر زیاد استفاده نکنید. اینها می توانند باعث خشک شدن پوست شوند و همین می تواند علائم را بدتر کند.
  • از پودر تالک استفاده نکنید زیرا در صورت استنشاق می تواند برای نوزادان مضر باشد.

 بثورات پوشک به طور کلی با درمان های خانگی در یک یا دو روز از بین می رود. اگر از بین نرفتند، با پزشک تماس بگیرید.

پیشگیری از راش پوشک

راش پوشک می تواند منجر به بی حالی و بداخلاقی کودکان شود. این وضعیت معمولاً با رعایت نکات زیر قابل پیشگیری است:

  • در هر بار تعویض پوشک، باسن کودک خود را با آب بشویید. با یک حوله نرم خشک کنید و از دستمال مرطوب حاوی الکل یا عطر استفاده نکنید.
  • پوشک را شل نگه دارید. تا جایی که ممکن است اجازه دهید فرزندتان بدون پوشک باشد.
  • زینک اکساید و چربی معدنی (ژل پترولیوم) را در دسترس داشته باشید. این دو مورد داروهای خانگی مهمی در مبارزه با بثورات پوشک هستند.

منبع : healthline

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر