چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم؟ عوارض بالا بودن بیلی روبین

چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم
اشتراک گذاری 412 نظر

کبد، یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن انسان محسوب می‌شود. این عضو وظیفه تصفیه مواد سمی را از بدن به‌عهده دارد و در فرایند سوخت‌وساز بدن نیز موثر است. بعد از غذا خوردن و ورود مواد غذایی به داخل معده، اولین فرایند گوارش شروع می‌شود. در ادامه برای جذب و جداسازی چربی، پروتئین، کربوهیدرات و ویتامین‌ها آنزیم‌های مختلفی در سیستم گوارشی بدن ترشح می‌شود. هرگونه اختلال در تولید و جذب این آنزیم‌ها به کمک کبد، می‌تواند مشکلات و بیماری‌های مختلفی ایجاد کند. افزایش آنزیم بیلی روبین و درنتیجه بروز یرقان، هپاتیت و سندروم ژیلبرت از جمله این عوارض به شمار می‌روند. در ادامه برای توضیح بیشتر درباره اینکه چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم، راهکارها و خطرهای افزایش این ماده در بدن را به‌طور کامل برای شما شرح می‌دهیم. همراه ما باشید.

بیلی روبین چیست؟

بیلی روبین نوعی رنگ‌دانه و آنزیم کبدی است. رنگ زرد ادرار و قهوه‌ای مدفوع ناشی از همین ماده است. گلبول‌های قرمز خون طول عمری 120 روزه دارند که بعد از این مدت‌زمان یا بر اثر بروز نوعی آسیب، در طحال شکسته شده و از بین می‌روند. 

طحال در قسمت چپ شکم قرار دارد و در ساخت پادتن و سلول‌های خونی نقش دارد. یکی از اجزای سازنده گلبول‌های قرمز، هموگلوبین است که نوعی پروتئین محسوب می‌شود. بعد از شکسته شدن گلبول قرمز در طحال، این پروتئین هم تجزیه شده و نوعی بیلی روبین تولید می‌شود. به این بیلی روبین تولید شده، بیلی روبین غیرمستقیم یا غیرکونژوگه (Indirect Bilirubin) می‌گویند. این ماده نمی‌تواند در آب حل شود و حالتی غیرمحلول دارد. به همین دلیل نمی‌تواند وارد ادرار شود.

زمانی که بیلی روبین غیرمستقیم وارد کبد می‌شود، با پروتئین سلول‌های کبدی به‌نام آلبومین ترکیب می‌شود. حاصل این ترکیب تولید بیلی روبین مستقیم یا کونژوگه (Direct Bilirubin) است. بیلی روبین مستقیم توانایی حل شدن در آب را دارد؛ بنابراین می‌تواند وارد مدفوع و ادرار شود. 

در ادامه این ماده وارد فرایند گوارش و هضم مواد غذایی در روده کوچک شده و در نهایت توسط کبد و کلیه باید از بدن خارج شود. اگر اختلالی در عملکرد این 2 عضو از بدن وجود داشته باشد، بیلی روبین مستقیم در خون جمع شده و باعث ایجاد زردی چشم و پوست می‌شود. از طرفی علت اصلی بروز سندروم ژیلبرت، هپاتیت و یرقان نیز تجمع همین ماده در بدن است.

برای کاهش بیلی روبین چه باید کرد
تفسیر آزمایش بیلی روبین

رنج نرمال بیلی روبین در بزرگسالان و کودکان چقدر است؟

تعیین بیلی روبین مستقیم، غیرمستقیم و بیلی روبین کل در تشخیص اختلال‌های کبدی، کلیوی و مشکلات کیسه صفرا و پانکراس (لوزالمعده) موثر است. در آزمایش بیلی روبین چند پارامتر اندازه‌گیری می‌شود. مقدار بیلی روبین کل در حالت طبیعی برای بزرگسالان باید در حدود 0/3 تا 0/1 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. 

در حالی که این مقدار برای بیلی روبین مستقیم باید بین 0 تا 0/4 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. با تفاضل بیلی روبین کل از بیلی روبین مستقیم می‌توانیم سطح بیلی روبین غیرمستقیم خون را نیز اندازه‌گیری کنیم. 

این مقادیر برای نوزادان که معمولا به زردی یا یرقان دچار می‌شوند نیز بسیار حائز اهمیت است. زیرا به‌دلیل استرس زایمان و تولد و همچنین نارس بودن کبد نوزاد، میزان بیلی روبین در خون آن‌ها بالا می‌رود. مقدار بیلی روبین غیرمستقیم نوزاد در 24 ساعت بعد از تولد، باید کمتر از 5/2 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. 

معمولا نوزادانی که به زردی مبتلا می‌شوند، چند روز بعد از تولد هم‌سطح بیلی روبین خونشان بیشتر از 5 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) است. مقدار طبیعی بیلی روبین در کودکان و افراد زیر 18 سال، باید در حدود 1 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. 

میزان خطرناک بیلی روبین

اگر مقدار بیلی روبین در خون نوزادان بیشتر از 15 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) شود، باید سریعا تحت درمان قرار گیرد. همچنین افزایش مقدار بیلی روبین خون بزرگسالان به 3 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) نیز نیاز به مراقبت و درمان به‌موقع دارد.

آیا بیلی روبین بالا خطرناک است؟

افزایش مقدار بیلی روبین منجر به ایجاد بیماری‌های مختلفی از جمله انواع هپاتیت، سندروم گیلبرت و یرقان می‌شود. در ادامه به برخی از بیماری‌هایی که در تجمع این ماده در خون نقش دارند اشاره کرده‌ایم.

  • سنگ کیسه صفرا و انسداد مجاری صفراوی
  • سیروز کبدی
  • انسداد مجری کبدی و اختلال در انتقال و دفع بیلی روبین مستقیم
  • کم‌خونی
  • وجود تومور یا زخم در کبد
  • زردی یا یرقان
  • سندروم گیلبرت یا ژیلبرت

ابتلا به هر کدام از این بیماری‌ها معمولا با علائمی مثل زردی چشم‌ها و پوست همراه است. علاوه بر این اگر این مشکلات به‌موقع درمان نشوند، موجب بروز بیماری‌های بیشتر و سرطان خواهند شد. در مواردی افزایش سطح بیلی روبین خون به‌دلیل تخریب بیش‌ازحد گلبول‌های قرمز خون است. در صورت درمان نشدن این مشکل، احتمال بروز کم‌خونی‌های مزمن نیز بالا می‌رود.

راه های کاهش بیلی روبین خون
وجود تومور در کبد، عامل افزایش بیلی روبین

نحوه تشخیص بالا بودن بیلی روبین در خون

برای تشخیص بالا بودن بیلی روبین در خون، اولین و مهم‌ترین قدم توجه به نشانه‌هایی مثل تغیر رنگ ادرار و مدفوع، زردی چشم‌ها و پوست، تورم پاها، خارش پوستی و دردهای شکمی است. اگر این علائم را داشتید سریعا به پزشک مراجعه کنید. بعد از معاینه بالینی، از شما نمونه خون گرفته می‌شود تا سطح بیلی روبین خون را اندازه بگیرند. در مواردی با انجام آزمایش ادرار هم می‌توان سطح بیلی روبین خون را اندازه گرفت.

برای تفسیر آزمایش بیلی روبین، باید به 3 مورد توجه کنید. اعداد بیلی روبین مستقیم، غیرمستقیم و بیلی روبین کل در تشخیص نوع بیماری شما موثر هستند. همچنین با اندازه‌گیری مقدار گلبول‌های قرمز، پلاکت و گلبول‌های سفید خون و بررسی عفونت‌های کبدی نیز می‌توان احتمال وجود عوارض ناشی از بالا بودن بیلی روبین را تشخیص داد.

عوارض بالا بودن بیلی روبین در نوزادان و بزرگسالان

عوارض بیلی روبین بالا در نوزادان معمولا باعث بروز یرقان و در برخی موارد، احتمال عقب‌ماندگی ذهنی را در نوزاد افزایش می‌دهد. این بیماری با قرار گرفتن زیر نور و رعایت توصیه‌های پزشک کودکان، بعد از 2 هفته درمان می‌شود. 

عوارض افزایش بیلی روبین رد بزرگسالان متناسب با نوع بیماری آن‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

  • التهاب کبد
  • التهاب مجاری صفراوی
  • کم‌خونی مزمن
  • سرطان کیسه صفرا
  • تومور لوزالمعده (پانکراس)
  • آسیب‌های مغزی

چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم؟

برای آگاهی از اینکه چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم، ابتدا باید پزشک تشخیص دهد که دلیل افزایش این ماده در خون چیست. اگر به‌دلیل وجود تومور در سیستم گوارش این مشکل ایجاد شده باشد، با انجام عمل جراحی و خارج کردن تومور، می‌توان سطح بیلی روبین را کاهش داد. در برخی موارد با تغییر سبک زندگی و ترک مصرف الکل و دخانیات، این عارضه تا حد خوبی درمان می‌شود.

در مواردی که وجود سنگ در کیسه صفرا یا مجاری صفراوی موجب افزایش بیلی روبین خون شود، با دارودرمانی و دفع سنگ یا انجام عمل جراحی این مشکل برطرف می‌شود. همان‌طور که گفتیم بر اثر تخریب گلبول‌های قرمز، بیلی روبین تولید می‌شود. اگر میزان این تخریب بیش‌ازحد طبیعی باشد، باید با دارودرمانی و فرایند دفع آن به‌درستی انجام شود. به‌طورکلی درمان این مشکل متناسب با نوع اختلال متفاوت است.

چگونگی کاهش بیلی روبین
ترک سیگار به منظور کاهش بیلی روبین

آیا بیلی روبین بالا در ایجاد سندرم ژیلبرت موثر است؟

سندرم ژیلبرت یا گیلبرت نوعی اختلال ژنتیکی است که در کبد فرایند دفع بیلی روبین به‌خوبی انجام نمی‌شود و در نتیجه سطح آن در خون بالا می‌رود. به‌دلیل نبود نوعی ژن در بدن بیماران مبتلا به سندروم ژیلبرت، این عارضه ایجاد می‌شود. بنابراین، ابتلا به این بیماری تنها مربوط به افزایش بیلی روبین در خون نیست. بلکه نبود نوعی ژن موجب بروز این بیماری می‌شود.

کلام آخر

افزایش بیلی روبین در خون می‌تواند نشان‌دهنده وجود نوعی اختلال در بدن باشد. این اختلال می‌تواند ژنتیکی مثل سندروم ژیلبرت یا به‌دلیل وجود نوعی انسداد یا تومور در کبد و مجاری صفراوی باشد. برای درمان این مشکل ابتدا باید آزمایش خون یا ادرار انجام شود و بعد متناسب با نوع بیماری روش‌های درمانی صورت گیرد.

سوالات متداول

تفسیر آزمایش بیلی روبین به چه صورت است؟

برای تفسیر آزمایش بیلی روبین باید به 3 مقدار مربوط به بیلی روبین غیرمستقیم، مستقیم و کل در برگه آزمایش توجه کنید. در قدم بعدی با مقایسه این اعداد با مقادیر طبیعی بیلی روبین، می‌توانید متوجه شوید که بیلی روبین خون شما در چه محدوده‌ای قرار دارد.

چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم تا احتمال بروز بیماری‌های کبدی کاهش پیدا کند؟

برای کاهش بیلی روبین ابتدا باید نوع بیماری شما تشخیص داده شود. در مواردی با انجام عمل جراحی برای خارج کردن سنگ کیسه صفرا یا تومور موجود در سیستم گوارشی، می‌توان سطح بیلی روبین را کنترل کرد. تغییر سبک زندگی و ترک مصرف الکل و دخانیات برای بیماران مبتلا به هپاتیت یا کبد چرب، روشی مفید و موثر است.

مقدار طبیعی بیلی روبین خون چقدر باید باشد؟

مقدار طبیعی بیلی روبین کل در بزرگسالان باید تقریبا 3/0 تا 1/0 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. این مقدار برای کودکان در حدود 1 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) است. برای نوزادان تازه متولد شده نیز در چند روز ابتدایی تولد نباید بیشتر از 5 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد.

شرایط انجام آزمایش بیلی روبین چگونه است؟

برای انجام آزمایش بیلی روبین بهتر است که ناشتا باشید و در صورت تشنگی، می‌توانید مقداری آب بنوشید. اگر دارویی مصرف می‌کنید قبل از آزمایش با پزشک خود مشورت کنید. سعی کنید از خوردن داروهای آنتی‌بیوتیک، آرام‌بخش و ملین پرهیز کنید.

منابع:

healthline

labtestsonline

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلفش، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

412 دیدگاه در “چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم؟ عوارض بالا بودن بیلی روبین
  • با سلام
    من ۲۶ ساله هستم مرد مجرد
    سونوگرافی دادم همه چی نرمال بود
    فقط پروستات گفتند کمی بزرگ تر از حد معمول هست

    آزمایش خون و ادرار دادم
    این نتایج آزمایش هست

    CBC = NORMAL
    UREA = 28
    Creatinine =9
    Total Bilirubin =1.20
    Direct Bilirubin =0.20
    SGOT(AST)=20
    SGPT(ALT)=25
    Alkaline Phosphatse = 128
    در ازمایش ادرار هم Bilirubin منفی هست

    و آزمایش پروستات هم ب شرح زیر

    FPSA/TPSA=29
    PSA =1.03
    Free PSA = 0.3

    این مقادیر طبیعی هستند یا خیر ؟

    پاسخ
    • سلام
      کراتینین اگه منظورتون ۹دهم هست بله خوبن
      برای پروستات به متخصص اورولوژی

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر ، وقت بخیر
    من 25 ساله هستم که احساس خستگی زیاد می کنم و برای همین آزمایش چکاپ دادم.
    کتوجه شدم مقدار آزنزیم های کبدم زیاد هست.
    AST 24
    ALT 49
    ALP 166
    Bilirubin Total 2.70
    Bilirubin Direct 0.59
    FBS 84
    Creatinine 1.22
    Cholestrol 179
    WBC 9.4
    RBC 5.8
    Hb 16.7
    Lymphocytes 24.3%
    Hb A1C 5.2%

    پاسخ
    • سلام
      با توجه ازمایشتون بهتره بررسی دقیق تر صورت بگیره
      به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید
      اگر تهران هستین به دکتر سید موید علویان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ۳۴ سالم هست بر اثر استفاده قرص ویتامین اکتی بیلی روبینم بالا رفت سونوگرافی انجام دادم گفت چیزی نیس ولی آزمایش خون که انجام دادم در دو مرحله ۱۵ روزه اولی
    Bilirobin t2.2
    bilirobin d 0.6 بود و بار دوم که آزمایش دادم‌۱۴ روز بعدش
    Bilirobin t 1.6
    Bilirobin d0.3
    Ast 16
    Alt 16
    Alk p 136
    Albumin 4.7
    Calcium 9.6
    هست در ضمن یه مقدار درد تو پام داشتم وقتی میخواستم شب بخوابم الان کم شده خیلی و یه خورده خارش هم دارم رفتم دکتر فوق تخصص کبد گفت ۳ ماه بعد همین آزمایشها رو تکرار کن میخوام بدونم آیا خطری داره برام آیا سلامتم رو ب خطر می ندازه یا امکانش هست بیاد پایین ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام
      فعلا که انزیم های کبدی طبیعی هست
      همون ۳ ماه دیگه تکرار شه

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر دکتر من بعد یک ماه آزمایش مجدد تکرار کردم ب این شرح بود bilirubin total 1.9
        Bilirubin d 0.3
        Ast 19
        Alt 11
        Alt p 126
        Inr 1.1 الاستوگرافی کبد هم انجام دادم گفت ن زخم ن سیروز و ن چیز دیگه حالا سوالم اینکه چرا اینطور درضمن یک آزمایش قدیمی هم پیدا کردم مال زمانی که حالم خوب بود تقریبا دو سال پیش ب این شرح بود bilirubin total 1.1
        Bilirubin d 0.25
        Alt 19
        Ast11
        Alt p109 بوده

      • سلام
        به نفع سندرم ژیلبرت هست و کار خاصی برای ژیلبرت لازم‌نیست
        جهت اطمینان خاطر به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      • دکتر نظرتان چیه الاستوگرافی کبد انجام بدم آخه میگن هر چی زودتر مشکلت بفهمی بهتر میشه پیشگیری کرد

      • اگر نگرانین ازمایش آنزیم کبد رو تکرار کنین

  • سلام دکتر وقت بخیر من ۳۴ سالم بیلی روبینم بر اثر مصرف قرص ویتامین اکتی من رفته بالا سونوگرافی هم انجام دادم مشکلی نداشت آزمایشم ب این شکل بیلی روبین توتال ۱.۶ دایرکت ۰.۳
    Ast 16
    Alt15
    Alt136
    رفتم دکتر گفت دارو هیچ مصرف نکن بعد ۳ ماه بیا مجدا آزمایش بده
    آیا ممکن خود ب خود خوب بشه یا ممکن آسیب بیشتر برسونه؟

    پاسخ
    • سلام
      متوجه عدد alt و alkp نشدم

      پاسخ
  • سلام دکتر من میخام اقدام به بارداری کنم سندروم ژیلبرت دارم میتونم؟ مشکلی پیش نمیاد؟ بچه خون من میرسه اون هم میگیره؟؟

    پاسخ
    • سلام
      سندرم ژیلبرت مشکلی نداره برای بارداری
      احتمال ابتلا فرزند هست اما مورد خاصی نیست

      پاسخ
  • فرهاد هستم ٤٨ ساله
    سلام خانم دكتر
    Total bilirubin 1.22
    Direct bilirubin 0.30
    انزميم هاي كبدي خوبه زدري چشم و پوست هم ندارم داروهاي كلوناز پام و الپردولام مصرف ميكنم جاي نگراني داره ؟

    پاسخ
    • سللام خانم دكتر من فرهاد هستم كه گفتم هپاتيت سي داشتم با بگا فرون درمان شدم ده سال پيش اونجا كه فرمودين بيليورين رفته بالا گزينه پاسخ نداشت بله مسعول ازمايشگاه گفت خيلي كم رفته بالا ولي انزيم هاي كبدي نرماله و رنگ چشم و پوست و ادار طبيعي زرد نيست ميخواستم ببينم جاي نگراني هست من چ اقداماتي انجام بدم بيلي اينجا درج كردم تشكر از شما

      پاسخ
      • سلام منم بیلی دایرکت هم رو ۰۴آیا مشکلی هست عمل سنگ صفرا هم کردم کمی پوست پام زرد هستش لطفا راهنماییم کنید ممنون

      • سلام
        عدد ۰/۴ موردی نداره ، اگر توتال هم نرماله

      • سلام
        نگران نباشین
        یکبار دیگه ازمایش بیلی بدین

    • سلام
      اگر همه آیتم ها از جمله hb, plt, esr,خوبه و سابقه زردی و خارش ندارین موردی نیست
      ۶ ماه دیگه ازمایش رو تکرار کنین

      پاسخ
      • سلام خانم دكتر
        من ده سال پيش هباتيت سي داشتم و با پگافرون ب مدت يكسال درمان شدم وچندين بارم هم كه دكتر گفت براي اينكه ويروس برنگشته باشه ازمايش پي سي ار دادم و منفي بود و تو اين ده سال يا بيشتر هيچ وقت مشكل بيلي نداشتم و ناگفته نمانذ من فبل اين از مايش انتي بيوتيك زياد مصرف كردم الان نظره شما چيه!؟
        ممونم از كمك انسان دوستانه شما🙏

      • سلام
        خواهش میکنم
        الان مشکل چی هست؟ بیلی روبین رفته بالا؟

  • سلام وقتتون بخیر.
    من ۳۴ سالمه و ۵ هفته پیش کرونا گرفتم.
    الان هم قرص فلوکونازول مصرف میکنم.
    یک سال هم هست که قرص اس سیتالوپرام ( ازیمپ) مصرف میکنم.
    Tb 1.52
    Db 0.6
    Alt 15
    Ast 14
    Alp 215
    هیچ علامتی دیگه ایی هم ندارم.
    بهم گفتن میتونه عوارض فلوکونازول باشه.
    یک ماه قرص رو مصرف کنم یک ماه بعد از قطع قرص دوباره ازمایش بدم.
    بالا رفتن بیلی روبین میتونه اثر قرص باشه یا کرونا؟

    پاسخ
    • سلام
      چون آنزیم های کبدی نرماله جای نگرانی نیست.یک ماه دیگه ازمایش بدین
      میتونه بخاطر دارو باشه یا حتی سندرم ژیلبرت باشه
      اگر درد شکم دارین سنگ صفرا هم بررسی شه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من پدرم 39 سالشه رنگ چشماش زرده بدنش هم زرد شده خارش پوستی هم داره
    تو روخدا کمکم کنید مشکلش چیه ؟

    پاسخ
    • سلام
      باید از نظر التهاب کبد و آسیب کبد بررسی و آزمایش بدن
      خوددرمانی و گیاه درمانی و طب سنتی هییج فایده ای نداره
      فقط به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    وقت بخیر
    من ۳۲ سالمه
    تازگی آزمایش خون دادم و نتایجی که توی آزمایش غیر نرمال زده به صورت زیر هستش
    Bilirubin total = 1.7
    Bilirubin direct= 0.3
    Bilirubin indirect= 1.4
    چشمام و پوستم زرد نیست
    بعضی اوقات سوزش ادرار و یبوست میگیرم و ادرارم زرد پر رنگ میشه
    پوست انگشتام هم وقتی خاکی میشه خشکی میزنه و پوست پوست میشه
    محبت کنید راهنمایی کنید باید چکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش ast, alt,alkp, retic ، ldh, esr, crp باید بررسی شه و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

      پاسخ
  • سلام .دکتر حالتون خوبه .۳۰ ساله هستم آقا
    Total bilirubin 1.64
    Direct bilirubin. 6
    خواستم ببینم چه مشکلی دارم؟ نیاز به دارو هست

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش ast, alt,alkp, retic ، ldh, esr, crp باید بررسی شه و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر ۳۹ سالمه کبدم چند ساله چربه گرید ۲ آزمایش دادم بیلی روبینم ۱.۳ هست ولی آنزیمهای کبدیم نرماله خارش بدنم دارم

    پاسخ
    • سلام
      بررسی بیشتر لازمه
      بیلی دایرکت و ایندایرکت و esr,crp , retic باید بررسی شه
      به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من فقط گوشه چشم هام زرده هر کی دیده ازم سوال پرسیده آزمایش دادم میشه بهم بگید جوابش چیه
    Total bilirubin 1.60
    Directed bilirubin 0.42

    پاسخ
    • سلام
      خیلی کم از حد نرمال بالاتره
      ازمایش آنزیم کبد و cbc هم باید بررسی شه

      پاسخ
  • سلام
    من مرد ۴۸ ساله هستم
    سنگ کیسه صفرا به قطر ۸ میلی در سونوگرافی دیده شده و کیسه صفرا کانترکته هست و تشخیص کوله سیستیت مزمن داده اند کبدم ۳ سال پیش چرب بود گرید یک ولی با رعایت رژیم و درمانهای گیاهی الان ۳ سال است که کبدم نرمال است پانکراس و طحال هم در سونو گرافی نرمال است دو ماه پیش سنگ ریزه ۲ میلی ،تری از کلیه دفع کردم الان کلیه هام سنگ ندارند
    ضمنا کم کاری تیروئید دارم و لووتیروکسین روزی یک عدد مصرف می کنم
    آخرین آزمایشی که دادم نتایج آن به شرح زیر است
    کلسترول ۱۴۱
    تری گلیسیرید ۲۹۴
    ال دی ال ۷۰
    اچ دی ال ۲۶
    Ast 18
    Alt 15
    Alp 136
    Ggt 12
    Bil T 3.09
    Bil D 0.26
    Amylase 115
    Lipase 38
    Albumin 4.9
    TSH 5.25
    Cbc نرمال
    UAهم تقریبا نرمال
    ادرار بیلی روبین نکاتیو
    PH 5
    چند ماه اخیر حدود ۱۰ کیلو کاهش وزن داشتم حدود یک ماه است که زردی در گوشه چشم دارم بعضا هم شبها دچار خارش پوست می شوم
    ممنون می شوم با توجه به وضعیت فوق الاشاره راهنمایی ام کنید

    پاسخ
    • سلام عزیز
      چربی خون بالاس و درمان لازمه
      بیلی روبین توتال هم بالاس که با توجه به وجود خارش نیاز به بررسی تکمیلی است
      باید به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام .وقت بخیر
    من سی و دو سالمه حدود یکساله تحت درمان کولیت اولسراتیو زیر نظر پزشک فوق تخصص گوارش هستم و داروی مصرفیم روزانه نه عدد مزالازین ۵۰۰ هست.ازمایشای کبدی همیشه نرمال بودن.اخیرا متوجه زردی چشم شدم پزشک ام آر ای و فیبرو اسکن انجام دادن هیچ موردی مشاهده نکردن و کاملا بدون مشکل بود . ازمایش خون نوشتن که این نتیجش هس
    Ast :42
    Alt :44
    T bilirubin :4.7
    D bilirubin : .45
    Ldh :430
    G6pd :deficient
    باتوجه به اینکه توی جواب ام ار ای و سونو گرافی و فیبرو اسکن مشکلی دیده نشده ایا این نتایج میتونه مربوط به عوارض داروها باشه گویا فاویسم هم مثبت هست
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.با سپاس

    پاسخ
    • سلام
      فعلا پیگیری ازمایش آنزیم کبدی و بیلی روبین و cbc, diff, retic یک ماه دیگر

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۲۷ سالمه و باردارم
    total bilirubin 0.47
    direct bilirubin0.12
    s.g.o.t14
    s.g.p.t14
    alkaline phosphatase153
    اینا نرمال هستن؟

    پاسخ
    • سلام
      موارد فوق نرمالن عزیز

      پاسخ
  • سلام خدا قوت…
    من یه چند وقتی هست اجابت مزاجم اولش اسهال یا شل هست بعد پشت سر سفت میاد…
    یا حتی برعکس اولش سفت هست و بعدش شل میشه…
    تو بررسی های اینترنتی کردم میگن نباید اینطور باشه نشانه از سرطان هست خواستم بدونم آیا واقعیت داره یا نه حساسیت غذایی هست
    ممنون میشم حداقل قبل از آزمایش یه توضیح مختصر بدید…

    پاسخ
    • سلام عزیز
      حتما ویزیت شین اما نگران نباش برای همچین علامتی علل زیادی از جمله سندروم روده تحریک پذیر مطرحه

      پاسخ
  • Seysd
    ۱۴۰۱-۰۴-۲۱ ساعت ۲۳:۱۷
    سلام وقت بخیر خسته نباشید
    من از یک داروی گیاهی برای چاقی استفاده کردم درد شدید احساس کردم در شکم و کلیه سمت راستم سنو دادم اکوی پارانشیم کلیه ها مختصر افزایش داشته داشته
    آزمایش خون دادم
    کراتیین ۱.۷بود
    کلسترول ۲۴۶
    Ast116
    Alt244
    Total bilirubin 1.6
    Direct bilirubin.5
    بعد از یک هفته تکرار کردم آزمایش رو
    کراتینین 1
    کلسترول 175
    Totalbilrubin.8
    Direct bilrubin.alt80
    Ast52
    الان بعد از یک بیست پنج روز دوباره تکرار کردم
    کراتینین 1.1
    کلسترول 173
    Alt44
    Ast42
    Totalbirubin1.2
    Direct bilirubin.2
    چرا بی روبین و کراتینین باز رفته بالا نسبت به آزمایش دوم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      با توجه به بالا بودن انزیم های کبدی حتما نیاز به بررسی علت هست و انجام سونو و بررسی تکمیلی
      لطفا پیگیری رو زیر نظر متخصص گوارش انجام بدین، اگر تهران هستین به دکتر سید موید علویان مراجعه کنید
      به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانوم دکترمن دوسال پیش سونوگرافی رفتم سنگ کیسه صفرادارم وکبدهم گفت یه خورده چربه آزمایش بیلی روبین دادمBT:3/07وBD:/ 2،
    AST:14,ALT:10ویتامین دی40گوشه چشمم یه خورده زرده چکارکنم ممکنه ازچی باشه بیلی روبین بالاخیلی وقته اینطورم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      انزیم های کبدیتون نرماله خداروشکر و بیلی روبین دایرکتتون هم پایینه و ممکن ژیلبرت مطرحه و کاری لازم نیست
      اما به طور کلی چون بیلی روبین بالاس و سابقه سنگ دارین باید بررسی شین سنگ در مجرا صفرا گیر نکرده باشه
      به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام. بیلیروببن خون من ۵ هست .
    Mch 34
    Mchc 38
    Rdw-cv 18
    قند ناشتا ۱۱۸
    ۳۴ سالمه

    پاسخ
    • سلام
      باید ازمایشتون دقیق بررسی بشه
      عدد hb, دایرکت و توتال بیلی روبین، انزیم کبدی و…باید بررسی شن

      پاسخ
  • سلام 31ساله زن..خسته نباشید خدمت شما عذرمیخوام جواب آزمایش نرمال هست … mcv75.4
    Mch25. 2
    Hct36.4
    Cholesterol 156
    Bili.D 0.26
    EAG122. 63
    HBAC1 5.9

    پاسخ
    • سلام
      موارد فوق خوبن البته اگر عدد hb و plt هم خوبه

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر
        بنده مرد ۴۳ ساله ام نتایج آزمایشاتم بشرح ذیل است:
        Total Bilirubin 1.6
        Direct Bilirubin 0.5
        علت این نتایج چی میتونه باشه؟ ممنون

      • سلام
        بقیه ازمایشات مثل cbc و انزیم کبری باید بررسی شه

  • سلام وقت بخیر خسته نباشید
    من از یک داروی گیاهی برای چاقی استفاده کردم درد شدید احساس کردم در شکم و کلیه سمت راستم سنو دادم اکوی پارانشیم کلیه ها مختصر افزایش داشته داشته
    آزمایش خون دادم
    کراتیین ۱.۷بود
    کلسترول ۲۴۶
    Ast116
    Alt244
    Total bilirubin 1.6
    Direct bilirubin.5
    آیا احتمال اینکه که برگردم به حالت عادی هست راه درمان چیه

    پاسخ
    • سلام
      عزیز درمانش نیاز به حوصله و پیگیری دقیق داره تا آسیب ها کنترل شه
      باید به طور دقیق زیر نظر فوق تخصص کلیه و فوق تخصص گوارش باشین تا آسیب های وارده کنترل و درمان شه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر بشه. یک‌بار در دی ۱۴۰۰ همینطوری و بدون داشتن علامت خاصی، آزمایش کلی دادم
    سطح alt سه برابر حد طبیعی بود (مال من ۱۲۰ بود که نهایت سطح طبیعی ۴۵ بود)
    الان دوباره آزمایش دادم و سطح alt شده دو برابر یعنی ۹۰ و در کنارش bilirubin T ۲.۶ و سطح bilirubin D 0.7 می‌باشد.
    سونوگرافی هم دادم و هم کیسه صفرا و هم کبد در وضعیت سالم بودند.
    در ضمن آزمایش cbc هم دادم که هیچ مشکلی نداشت.
    سبک‌زندگی من پر از استرسه و الان چند سال هست که روزی ۲۰ نخ سیگار می‌کشم.
    نظرتون چیه؟ خیلی نگرانم.
    در ضمن علائم خاصی ندارم.

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر.من ۲۴ساله هستم.آزمایش بیلی روبین توتال ۱.۶۲بود آزمایش دایرکت بیلی روبین altو ast نرمال بودن.و یه سونوگرافی شکم انجام دادم که طحال و کیسه صفرا و کبد سالم بودن.مشکل چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا سندرم ژیلبرته و کاری لازم نیست
      سه ماه دیگه ازمایش ها رو به همراه ازمایش cbc,diff, retic, ldh تکرار کنین

      پاسخ
  • سلام ۴۰ ساله مرد
    Hdl 47
    Ldl 122
    کلسترول ۱۷۵
    بلیروبین توتال ۲.۲۹
    بیل دایرکت ۰.۴
    Ast 24
    Alt 40
    مشکل بیلیروبین چیه .پایین چشمم زرده

    پاسخ
    • سلام عزیز
      ممکن سندرم ژیلبرت باشه و اقدام خاصی نخاد
      اما با توجه به اهمیت بیلی روبین بالا حتما باید تشخیص قطعی داده بشه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام. روزبخیر. آزمایشات چکاپ مرد ۳۹ ساله
    Cbc نرمال
    MCH 32.6
    MCHC 36.1
    TRIGLYCERIDE 109
    HDL 49
    LDL 170
    Total bilirubin 1.33
    Ast 18
    Alt 36
    Alk.p 171
    آیا باید پیگیری خاصی انجام بدم بخاطر بیلی روبین و کلسترول؟

    پاسخ
    • سلام
      برای کلسترول رژیم کم‌چرب و ورزش و تکرار ازمایش ۳ ماهه دیگه

      پاسخ
  • سلام. روز بخیر و خدا قوت . در آزمایش من با 47 سال سن و جنسیت مرد، مقدار موارد آزمایش به شرح ذیل است. لطفاً بررسی و راهنمایی (دارویی، غذایی و …) در رابطه با بالا بودن مقدار Total Bilirubin فرمائید. با تشکر

    Total Bilirubin : 1/6
    Direct Bilirubin : 0/4
    AST : 21
    ALT : 25
    Alkaline Phosphatase : 113
    LDH : 383
    Ca(Calcium) : 9/9

    پاسخ
    • سلام
      بنظر نمیاد مسیله مهمی باشه و احتمالا سندرم ژیلبرت
      سونوگرافی کبد هم بدین
      و ۳ ماه دیگه ازمایش cbc,diff, ast,alt,alkp, billt,d, retic رو تکرار کنین

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۳۳ سال هستم مرد
    چند وقتیه خیلی داغ هستم گوشه چشم تقریبا زرد هست مزاج و مدفوع شل هست ادرار هم تیره سونو کلیه کبد مشکلی نداشت ولی ج آزمایش
    Bilirubin.T2.3
    Bili.D 0.4
    Got .ast 17
    Gpt .alt 23
    Alk p 158
    Wbc 8.5
    Rbc 5.26
    Hgb 16.2
    Htc 48.5
    Mcv 92
    Mch 31
    Mchc 33
    Platlet 263
    Tsh 8.22
    Psa 0.45
    Uric acid 8.7
    Fe 1940
    دکتر میگه که شاید بیماری ژیلبرت ارثی باشه ولی من شک دارم آخه چرا یکهو این اتفاق افتاد و هنوز هم خوب نشدم…در ضمن نمی‌دونم چرا دیگه سرماخورده نمیشم قبلاً تا یکم سردم میشد سرماخوردگی اذیتم میکرد ولی الان اینطوری نیستم.
    ممنون میشم خانم دکتر راهنمایی دقیق کنید اگر دارویی و تغذیه هست بگید
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش ast,alt,alkp ، bill, ldh, retic, cbc,diff رو تکرار کنین
      و اگه میخاین خیالتون کاملا راحت شه یه فیبرو اسکن کبد بدین
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
      اگر تهران هستین به دکتر سید موید علویان مراجعه کنید

      پاسخ
  • T.bilirubin 15.7
    D.bilirubin 15.1
    Urea 85
    Ast 61
    Alt 46..8
    با این شاخصها یک نوجوان پسر چهارده ساله وضعیتش خیلی حاده اورژانس باید ایا بستری بشه ؟؟! در کل تهران بیمارستان مفید شریعتی فیروزگر با نامه خود ریس بیمارستان هم بستری نمیکنند جا ندارند . شعار فرزند اوری هم میدهند ….

    پاسخ
    • سلام عزیز
      با امید سلامتی هر چه سریعتر
      بستگی به علایم جسمی هم داره و برای بستری نمیشه فقط به اینها اکتفا کرد
      اگر تهران هستین حتما با دکتر سید موید علویان هم مشورت کنید
      مرکز طبی اطفال و بیمارستان بهرامی هم جهت بررسی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۲ سالمه
    ۲ ماه قبل که آزمایش کردم
    بیلیروبین ۵ بود
    داکتر ویتامین e داده بود برای دوماه ولی من یک ماه استفاده کردم
    وقتی که به داکتر مراجعه کردم سمت چپ شانه ام شاید در قسمت انتهای شش چپ از طرف پشت درد داشت
    سوالم اینه که این نوع بلندی بلیروبین خون از سبب چیست ؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش ast, alt, alkp
      و عدد billT و bill D را به طور دقیق ذکر کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید دکتر…
    من 33 سال هستم مرد …چند وقتیه سمت چپ شکمم دردهای کوچک با سوزش دارد آزمایش و سونو کلیه و کبد دادم سونو ها هیچ مشکلی نداشت ولی آزمایش سطح
    T.bilirubin. 2.3
    D.bilirubin. 0.4
    Ast sgot. 17
    Alt sgpt. 23
    Alkaline phosphatase 158
    ممنون میشم دکتر راهنمایی کنید تا درمان بشم حداقل بگید چه چیزی بخورم هم‌تغذیه و دارو…
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      ارمایشتون یک ماه دیگه تکرار شه و cbc, diff ، retic ، هم بدین
      غذای چرب و سرخکردنی و نمک زیاد نخورین
      قرص پنتوپرازول ۴۰ صبح ناشتا بخورید

      پاسخ
  • سلام مصرف اکنوتان میتونه باعث بالا رفتن بیلی روبین بشه و با قطع مصرف سطح بیلی روبین نرمال بشه؟
    Total bil-1.31
    Direct bil-0.35
    AST-27
    ALT-24
    Alkap-134
    CBC-نرمال

    پاسخ
    • سلام
      بله میتونه و باید قطع شه اگه انزیم و بیلی روبین بالا بره

      پاسخ
  • با سلام
    من جواب سوالم رو نگرفتم چون پرسیدم چه داروهایی برای درمان بیلیروبین بالا قابل استفاده است و شما جواب دادید به پزشک مراجعه کن
    ممنون از لطف شما

    پاسخ
    • سلام
      بیلی روبین بالا یک علامته، نه بیماری
      مثلا تب علامت بیملری هست نه خود بیماری، بالا بودن بیلی روبین هم همینه
      اول باید مشخص شه علت بیلی روبین بالا چیه؟!
      عللش هم میتونه التهاب کبد، همولیز سلول های خون، انسداد مجاری صفراوی، علل ارثی کبد و…باشه
      پس اول باید علت تشخیص داده بشه و بر اساس اون درمان بشه

      پاسخ
  • سلام
    بیلی روبین توتال 2.06
    دیرکت 0.46
    ایندیرکت 1.6
    چگونه کاهش دهم

    پاسخ
    • سلام
      عدد ازمایش ast, alt, alkp؟
      و سونوگرافی کبد انجام شده؟

      پاسخ
  • سلام سوال داشتم میزان bill total هست 1.4
    Bill dirct هست 0/3
    ایا نرماله؟

    پاسخ
    • سلام
      بله

      پاسخ
  • سلام من ۳۵ ساله هستم و مدت ها قبل مصرف الکل داشتم الان کنار گذاشتم ودر آزمایش بیلی روبین توتال من h۲.۷۵ هست وs.g.p.tمن۴۳هست میخواستم ببینم خطرناکه

    پاسخ
    • سلام
      Alt عددش چند؟ bill دایرکت چطور؟

      پاسخ
  • Bilirubin total 2.1
    Bilirubin direct 0.5
    میخواستم بدونم که چه مشکلی هست

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش های ast, alt, alkp, ,cbc,diff هم باید بررسی شوند

      پاسخ
      • سلام و عرض ارادت
        بیمار 53 ساله مرد
        Bilirubin T 1.64
        1.22.Bilirubin In D
        MCHC 36 .9
        WBC 4300
        بقیه فاکتور ها نرمال است
        آیا می تواند نشانه بیماری کبد و یا نوع دیگر از بیماری ها باشد
        از پاسخگوئی شما سپاسگزارم

      • سلام
        اگر آنزیم کبدی نرمال باشه موردی نیست

  • سلام خانم دکتر وقت بخیر

    من شش ماه عمل اسلیو معده انجام دادم . دیروز ازمایش شش ماهگی رو دادم . بیلیروبین توتالم 1.8 و بیلیروبین دایرکت هم 0.4 هستش

    انزیم های کبدی همگی نرمال هستند .

    سونوگرافی کبد و صفرا و کلیه هم دادم کبد عالی و بدون چربی حتی گرید یک و بقیه هم بدون مورد و سنگ و …

    الان ذهنم مشغول بیلیروبین هستش که چرا بالا هستش و چطور میتونم کاهشش بدم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگه همه چی نرماله و فقط بیلی روبین توتال بالاست میتونه سندرم ژیلبرت باشه

      پاسخ
  • سلام
    total bilirubin 1.30
    direct bilirubin 0.37
    indirect bilirubin 0.93
    S.G.O.T 19
    S.G.P.T 19
    Alkaline Phosphatse 230
    دلیل بالا بودن بیلی روبین چی میتونه باشه ؟

    پاسخ
    • سلام
      سندرم ژیلبرت

      پاسخ
  • سلام
    اختلال یا مشکل تو کلیه رو چطور باید متوجه شیم؟؟من سمت راست شکمم و بعضی اوقات چپ خیلی درد میکنه بخصوص شب ها حدودن دو هفت پیش ازمایش کراتین و BUN دادم مشکلی نبود بنظرتون چطور متوجه شم از کلیه است یا بخش دیگ ای؟؟؟دیگ چ ازمایشی لازمه واس اینک متوجه شم کلیه مشکلی نداره؟
    بیلی روبینمم یکم بالا بود تو ازمایش ولی سونو دادم مشکلی نداشت

    پاسخ
    • سلام
      ازمایشا کافین برای بررسی کارکرد کلیه
      میتونین سونوگرافی بدین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر 21 ساله هستم ازمایش خون دادم توتال بیلی روبینم 2.80 و دایرکت بیلی 0.53 AST21.0 و ALT9.9
    Cbc و قند اینا نرمال سونو کبد و کیسه صفرا و طحال گفتن مشکلی نیس دل درد شکمی زیادی دارم بعضی روزا؛ بیشتر سمت راست. داروی فاموتیدین اینا هم مصرف میکنم بنظرتون علت بیلی روبین بالا از چی میتونه باشه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا سندرم ژیلبرت هست

      پاسخ