چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم؟ عوارض بالا بودن بیلی روبین

چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم
اشتراک گذاری 412 نظر

کبد، یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن انسان محسوب می‌شود. این عضو وظیفه تصفیه مواد سمی را از بدن به‌عهده دارد و در فرایند سوخت‌وساز بدن نیز موثر است. بعد از غذا خوردن و ورود مواد غذایی به داخل معده، اولین فرایند گوارش شروع می‌شود. در ادامه برای جذب و جداسازی چربی، پروتئین، کربوهیدرات و ویتامین‌ها آنزیم‌های مختلفی در سیستم گوارشی بدن ترشح می‌شود. هرگونه اختلال در تولید و جذب این آنزیم‌ها به کمک کبد، می‌تواند مشکلات و بیماری‌های مختلفی ایجاد کند. افزایش آنزیم بیلی روبین و درنتیجه بروز یرقان، هپاتیت و سندروم ژیلبرت از جمله این عوارض به شمار می‌روند. در ادامه برای توضیح بیشتر درباره اینکه چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم، راهکارها و خطرهای افزایش این ماده در بدن را به‌طور کامل برای شما شرح می‌دهیم. همراه ما باشید.

بیلی روبین چیست؟

بیلی روبین نوعی رنگ‌دانه و آنزیم کبدی است. رنگ زرد ادرار و قهوه‌ای مدفوع ناشی از همین ماده است. گلبول‌های قرمز خون طول عمری 120 روزه دارند که بعد از این مدت‌زمان یا بر اثر بروز نوعی آسیب، در طحال شکسته شده و از بین می‌روند. 

طحال در قسمت چپ شکم قرار دارد و در ساخت پادتن و سلول‌های خونی نقش دارد. یکی از اجزای سازنده گلبول‌های قرمز، هموگلوبین است که نوعی پروتئین محسوب می‌شود. بعد از شکسته شدن گلبول قرمز در طحال، این پروتئین هم تجزیه شده و نوعی بیلی روبین تولید می‌شود. به این بیلی روبین تولید شده، بیلی روبین غیرمستقیم یا غیرکونژوگه (Indirect Bilirubin) می‌گویند. این ماده نمی‌تواند در آب حل شود و حالتی غیرمحلول دارد. به همین دلیل نمی‌تواند وارد ادرار شود.

زمانی که بیلی روبین غیرمستقیم وارد کبد می‌شود، با پروتئین سلول‌های کبدی به‌نام آلبومین ترکیب می‌شود. حاصل این ترکیب تولید بیلی روبین مستقیم یا کونژوگه (Direct Bilirubin) است. بیلی روبین مستقیم توانایی حل شدن در آب را دارد؛ بنابراین می‌تواند وارد مدفوع و ادرار شود. 

در ادامه این ماده وارد فرایند گوارش و هضم مواد غذایی در روده کوچک شده و در نهایت توسط کبد و کلیه باید از بدن خارج شود. اگر اختلالی در عملکرد این 2 عضو از بدن وجود داشته باشد، بیلی روبین مستقیم در خون جمع شده و باعث ایجاد زردی چشم و پوست می‌شود. از طرفی علت اصلی بروز سندروم ژیلبرت، هپاتیت و یرقان نیز تجمع همین ماده در بدن است.

برای کاهش بیلی روبین چه باید کرد
تفسیر آزمایش بیلی روبین

رنج نرمال بیلی روبین در بزرگسالان و کودکان چقدر است؟

تعیین بیلی روبین مستقیم، غیرمستقیم و بیلی روبین کل در تشخیص اختلال‌های کبدی، کلیوی و مشکلات کیسه صفرا و پانکراس (لوزالمعده) موثر است. در آزمایش بیلی روبین چند پارامتر اندازه‌گیری می‌شود. مقدار بیلی روبین کل در حالت طبیعی برای بزرگسالان باید در حدود 0/3 تا 0/1 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. 

در حالی که این مقدار برای بیلی روبین مستقیم باید بین 0 تا 0/4 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. با تفاضل بیلی روبین کل از بیلی روبین مستقیم می‌توانیم سطح بیلی روبین غیرمستقیم خون را نیز اندازه‌گیری کنیم. 

این مقادیر برای نوزادان که معمولا به زردی یا یرقان دچار می‌شوند نیز بسیار حائز اهمیت است. زیرا به‌دلیل استرس زایمان و تولد و همچنین نارس بودن کبد نوزاد، میزان بیلی روبین در خون آن‌ها بالا می‌رود. مقدار بیلی روبین غیرمستقیم نوزاد در 24 ساعت بعد از تولد، باید کمتر از 5/2 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. 

معمولا نوزادانی که به زردی مبتلا می‌شوند، چند روز بعد از تولد هم‌سطح بیلی روبین خونشان بیشتر از 5 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) است. مقدار طبیعی بیلی روبین در کودکان و افراد زیر 18 سال، باید در حدود 1 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. 

میزان خطرناک بیلی روبین

اگر مقدار بیلی روبین در خون نوزادان بیشتر از 15 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) شود، باید سریعا تحت درمان قرار گیرد. همچنین افزایش مقدار بیلی روبین خون بزرگسالان به 3 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) نیز نیاز به مراقبت و درمان به‌موقع دارد.

آیا بیلی روبین بالا خطرناک است؟

افزایش مقدار بیلی روبین منجر به ایجاد بیماری‌های مختلفی از جمله انواع هپاتیت، سندروم گیلبرت و یرقان می‌شود. در ادامه به برخی از بیماری‌هایی که در تجمع این ماده در خون نقش دارند اشاره کرده‌ایم.

  • سنگ کیسه صفرا و انسداد مجاری صفراوی
  • سیروز کبدی
  • انسداد مجری کبدی و اختلال در انتقال و دفع بیلی روبین مستقیم
  • کم‌خونی
  • وجود تومور یا زخم در کبد
  • زردی یا یرقان
  • سندروم گیلبرت یا ژیلبرت

ابتلا به هر کدام از این بیماری‌ها معمولا با علائمی مثل زردی چشم‌ها و پوست همراه است. علاوه بر این اگر این مشکلات به‌موقع درمان نشوند، موجب بروز بیماری‌های بیشتر و سرطان خواهند شد. در مواردی افزایش سطح بیلی روبین خون به‌دلیل تخریب بیش‌ازحد گلبول‌های قرمز خون است. در صورت درمان نشدن این مشکل، احتمال بروز کم‌خونی‌های مزمن نیز بالا می‌رود.

راه های کاهش بیلی روبین خون
وجود تومور در کبد، عامل افزایش بیلی روبین

نحوه تشخیص بالا بودن بیلی روبین در خون

برای تشخیص بالا بودن بیلی روبین در خون، اولین و مهم‌ترین قدم توجه به نشانه‌هایی مثل تغیر رنگ ادرار و مدفوع، زردی چشم‌ها و پوست، تورم پاها، خارش پوستی و دردهای شکمی است. اگر این علائم را داشتید سریعا به پزشک مراجعه کنید. بعد از معاینه بالینی، از شما نمونه خون گرفته می‌شود تا سطح بیلی روبین خون را اندازه بگیرند. در مواردی با انجام آزمایش ادرار هم می‌توان سطح بیلی روبین خون را اندازه گرفت.

برای تفسیر آزمایش بیلی روبین، باید به 3 مورد توجه کنید. اعداد بیلی روبین مستقیم، غیرمستقیم و بیلی روبین کل در تشخیص نوع بیماری شما موثر هستند. همچنین با اندازه‌گیری مقدار گلبول‌های قرمز، پلاکت و گلبول‌های سفید خون و بررسی عفونت‌های کبدی نیز می‌توان احتمال وجود عوارض ناشی از بالا بودن بیلی روبین را تشخیص داد.

عوارض بالا بودن بیلی روبین در نوزادان و بزرگسالان

عوارض بیلی روبین بالا در نوزادان معمولا باعث بروز یرقان و در برخی موارد، احتمال عقب‌ماندگی ذهنی را در نوزاد افزایش می‌دهد. این بیماری با قرار گرفتن زیر نور و رعایت توصیه‌های پزشک کودکان، بعد از 2 هفته درمان می‌شود. 

عوارض افزایش بیلی روبین رد بزرگسالان متناسب با نوع بیماری آن‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

  • التهاب کبد
  • التهاب مجاری صفراوی
  • کم‌خونی مزمن
  • سرطان کیسه صفرا
  • تومور لوزالمعده (پانکراس)
  • آسیب‌های مغزی

چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم؟

برای آگاهی از اینکه چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم، ابتدا باید پزشک تشخیص دهد که دلیل افزایش این ماده در خون چیست. اگر به‌دلیل وجود تومور در سیستم گوارش این مشکل ایجاد شده باشد، با انجام عمل جراحی و خارج کردن تومور، می‌توان سطح بیلی روبین را کاهش داد. در برخی موارد با تغییر سبک زندگی و ترک مصرف الکل و دخانیات، این عارضه تا حد خوبی درمان می‌شود.

در مواردی که وجود سنگ در کیسه صفرا یا مجاری صفراوی موجب افزایش بیلی روبین خون شود، با دارودرمانی و دفع سنگ یا انجام عمل جراحی این مشکل برطرف می‌شود. همان‌طور که گفتیم بر اثر تخریب گلبول‌های قرمز، بیلی روبین تولید می‌شود. اگر میزان این تخریب بیش‌ازحد طبیعی باشد، باید با دارودرمانی و فرایند دفع آن به‌درستی انجام شود. به‌طورکلی درمان این مشکل متناسب با نوع اختلال متفاوت است.

چگونگی کاهش بیلی روبین
ترک سیگار به منظور کاهش بیلی روبین

آیا بیلی روبین بالا در ایجاد سندرم ژیلبرت موثر است؟

سندرم ژیلبرت یا گیلبرت نوعی اختلال ژنتیکی است که در کبد فرایند دفع بیلی روبین به‌خوبی انجام نمی‌شود و در نتیجه سطح آن در خون بالا می‌رود. به‌دلیل نبود نوعی ژن در بدن بیماران مبتلا به سندروم ژیلبرت، این عارضه ایجاد می‌شود. بنابراین، ابتلا به این بیماری تنها مربوط به افزایش بیلی روبین در خون نیست. بلکه نبود نوعی ژن موجب بروز این بیماری می‌شود.

کلام آخر

افزایش بیلی روبین در خون می‌تواند نشان‌دهنده وجود نوعی اختلال در بدن باشد. این اختلال می‌تواند ژنتیکی مثل سندروم ژیلبرت یا به‌دلیل وجود نوعی انسداد یا تومور در کبد و مجاری صفراوی باشد. برای درمان این مشکل ابتدا باید آزمایش خون یا ادرار انجام شود و بعد متناسب با نوع بیماری روش‌های درمانی صورت گیرد.

سوالات متداول

تفسیر آزمایش بیلی روبین به چه صورت است؟

برای تفسیر آزمایش بیلی روبین باید به 3 مقدار مربوط به بیلی روبین غیرمستقیم، مستقیم و کل در برگه آزمایش توجه کنید. در قدم بعدی با مقایسه این اعداد با مقادیر طبیعی بیلی روبین، می‌توانید متوجه شوید که بیلی روبین خون شما در چه محدوده‌ای قرار دارد.

چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم تا احتمال بروز بیماری‌های کبدی کاهش پیدا کند؟

برای کاهش بیلی روبین ابتدا باید نوع بیماری شما تشخیص داده شود. در مواردی با انجام عمل جراحی برای خارج کردن سنگ کیسه صفرا یا تومور موجود در سیستم گوارشی، می‌توان سطح بیلی روبین را کنترل کرد. تغییر سبک زندگی و ترک مصرف الکل و دخانیات برای بیماران مبتلا به هپاتیت یا کبد چرب، روشی مفید و موثر است.

مقدار طبیعی بیلی روبین خون چقدر باید باشد؟

مقدار طبیعی بیلی روبین کل در بزرگسالان باید تقریبا 3/0 تا 1/0 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. این مقدار برای کودکان در حدود 1 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) است. برای نوزادان تازه متولد شده نیز در چند روز ابتدایی تولد نباید بیشتر از 5 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد.

شرایط انجام آزمایش بیلی روبین چگونه است؟

برای انجام آزمایش بیلی روبین بهتر است که ناشتا باشید و در صورت تشنگی، می‌توانید مقداری آب بنوشید. اگر دارویی مصرف می‌کنید قبل از آزمایش با پزشک خود مشورت کنید. سعی کنید از خوردن داروهای آنتی‌بیوتیک، آرام‌بخش و ملین پرهیز کنید.

منابع:

healthline

labtestsonline

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلفش، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

412 دیدگاه در “چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم؟ عوارض بالا بودن بیلی روبین
  • سلام وقت بخیر جوانی ۲۴ ساله اقا هستم سابقه کم کتری تیروئید دارم و لووتین مصرف میکنم حدود ۴ ساله
    ازمایشات کبدی شامل:
    Ast=20
    Alt=34
    Alp=330H
    Total Bilirubin=1.97 H
    Direct bilirubin=0.44H
    Indirect bilorubin=1.5H
    Cbc و قند و چربی و d3 و tsh نرمال هست

    پاسخ
    • سلام
      این ازمایشا خوبه، سونوگرافی کبد و صفرا هم بدین اگه خوب بود ممکن سندرم ژیلبرت باشه

      پاسخ
  • باسلام
    بیمار مرد ۵۰ساله
    Bill T:2/5
    Bill D:0/8
    HB:14
    آنزیم های کبدی و سایز موارد نرمال
    مشکل چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی کبد بدهند

      پاسخ
  • سلام
    بیلی روبین توتالم 1.4 و دایرکتم 0.7 هست قبل آزمایش خونم سونوگرافی از کبد و مجرا صفرا هم داشتم مشکلی نداشت میخواستم ببینم بیلی روبین خونم بالاس مشکلی نداره ؟
    20 سالمه

    پاسخ
    • سلام
      اگه سایر آیتم ها و آنزیم کبدی نرماله موردی نیست

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر نتیجه آزمایش من توتال بیلی روبین 1.4 مستقیم3/.و غیر مستقیم0 1/1 هست و wbc3900و
    rbc4. 43 و pelatelet111000 هست

    پاسخ
    • سلام
      سایر آیتم ها از جمله آنزیم های کبدی، hb هم باید بررسی شوند

      پاسخ
  • سلام عرض ادب خدمت شما داکتر صاحب
    Total bulrobin 1.8
    است شش ماه میشود بالا پاین میشود
    معاینات تلویزونی نارمل
    انزایم های کبد هم نارمل
    یگانه مشکل به مه بیش میشود گنس سردر حالت ضعفیت بعضی وقت دلیل اش نمی فهمم میشه کومک کنین زیاد یه تشویش هستم

    پاسخ
    • سلام
      اگه همه ازمایشات دیگر و سونوگرافی نرمال است ممکن سندرم ژیلبرت باشه

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر علت عدم رویت کیسه صفرا در سونوگرافی چیست. سابقه جراحی کیسه صفرا هم ندارم. ممنون

      • سلام عزیز
        خوردن غذای چرب، وجود گاز در دستگاه گوارش و معده و چاقی از عواملی هستن که ممکن کیسه صفرا دیده نشه

  • سلام بیلی روبی توتال من ۱.۵ هست ۴۳ هستم و مینور هستم چکار باید کنم

    پاسخ
    • سلام
      سایر آیتم ها از جمله آنزیم کبدی، hb, mcv, ldh هم باید بررسی شن

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر. من بیلی روبین کل ام ۱/۱۱هست و ومستقیم ۰/۲۸ و غیر مستقیم 0/8 .. ولی دکتر گوارشم گفت مشکلی نداره در صورتی که بیلی روبین کلم زیاد بود.. به نظرتون به خاطر بیلی روبین کل به دکتر دیگه مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      نرماله و کاری لازم نییت

      پاسخ
      • سلام و درود خانم دکتر من بیلی روبین توتال ۱/۱ هست و دایرکت ام ۵/ هست AST26 و ALT 22 هستش ALP 49 ایا مشکلی هست و نیاز هست به دکتر گوارش مراجعه کنم آیا دارویی برای پایین آوردن دایرکت هستش و چربی کرسترول و تری گریس و قند هم نرمال میباشد ممنونم راهنمایی کنید

      • سلام
        انزیم های کبدی خوبه
        اگه hb, wbc, rbc , esr هم خوبه موردی نیست

  • FBS 139
    Urea 51.1
    BUN 23.9
    Creatinine 1.05
    Cholesterol 134
    Triglyceride 92
    Total biliuribin 1.16
    Direct biliuribin 0.3
    AST 35
    ALT 45
    Alkaline phosphatase 164
    سلام ،دیلمی هستم ۷۴ ساله ،خیلی ممنون میشم اگر لطف کنید برایم بنویسید که مشکلی دارم یا نه ،لازم یه توضیح است من سه روز قبل از این آزمایش عمل جراحی کله سیستیک داشتم و صفرای منو درآوردن ،البته سونوگرافی از کبد و صفرا و غیره و سی تی اسکن از لگن انجام دادم که خداروشکر به گفته متخصص هیچ مشکلی نبود. که فقط سنگ‌صفرا بود. متشکرم🙏
    قبل از عمل هم آزمایشاتم تماما برخلاف اعدادی که بالا براتون نوشتم تو رنج نرمال بودن.و جواب پاتولوژی هم امروز اومد گفتن خداروشکر مشکلی نداشت.

    پاسخ
    • سلام
      اعداد فوف هم خوبن فقط قند ناشتا کمی بالاست و رژیم و ورزش لازمه

      پاسخ
  • با عرض سلام و احترام خدمت خانم دکتر
    Total 1.57
    Direct 0.45
    Ast 17
    Alt 15
    Phosphatase Alkaline 128
    سن 48
    سایر موارد آزمایشی نرمال هستند.
    بی نهایت سپاسگزار خواهم شد از راهنمایی که خواهید فرمود.

    پاسخ
    • سلام
      موردی ندارد

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر من مادرم چند روزه پوستش زرد و چشمش یه وقتا زرد رنگ و مجدد تغییر رنگ عادی میشه نتایج ازمایشش:
        . Rbc=3.21
        .hgb=10.4
        Hct=33
        Mcv=103
        Rdw-cv=16.8
        Mpv=12.7
        P_lcr=46
        Esr=104
        Fbs=232
        Cl=327
        Tr=252
        Total bili=9.9
        Dc bili=3.2
        Ind bili=6.7
        Ast=140
        Alt=116
        Alka phosp=853

      • سلام عزیزم
        با توجه به آنزیم کبدی و بیلی روبین
        بررسی بیشتر لازمه
        حتما به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

  • سلام وقتتون بخیر من25سالمه چشام احساس کردم یکم زرده به دکتر مراجعه کردم آزامایشات مربوط به کبد نوشت برام جواب آزمایش به این شرح:HDL:43_LDL:119_total Bilirubin:3.4_Direct Bilirubin:1.1_SGOT(AST):18_SGOT(ALT):11_HBs_AG:Negative_HB_Ab:15__HCV AB(ELISA):Negative__HTLV1&2Ab(ELISA):Negative__HIV1&2Ab(ELISA):Negativeوسونوگرافی کبد و کیسه صفراانجام شده مشکلی نبوده پس علت بالابودن بیلی روبین چیه بنظرتون ایا امکان درمانش هست؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن سندرم ژیلبرت باشه
      جهت تشخیص دقیق با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خستع نباشید . بالا بودن آنزیم های کبدی در رنج ۸۹ و۱۲۷ و بیلی روبین ۱/۱ . حتما نشانه ی سرطان کبد یا هپاتیت هستش؟ یا میتونه دلیل بر چربی کبد هم باشه؟ احتمال هرکدام چقدره؟ نامزدم چکاپ دادع و این موارد و داشته براش سنوگرافی کبد نوشته ولی خب روز شنبه نوبت بهش دادن و الان هردومون استرس داریم .

    پاسخ
    • سلام
      استرس نداشته باشین بلفرض هپاتیت باشه، هپاتیت خودایمنی و هپاتیت سی درمان داره و هپاتیت b هم واکسن
      تو این رنج باید علل مهم تر از کبدچرب بررسی شن
      اگه پزشکشون‌ فوق تخصص گوارش نبود و براشون تشخیص کبد چرب گذاشتن
      حتما مجدد زیر نظر فوق تخصص گوارش ویزیت شوند تا سایر علل بررسی شود

      پاسخ
  • سلام . نوزاد بیست روزه پسر دارم در بدو تولد بیلی روبین 19/8 بود 2 روز بیمارستان بستری شد و بیلی روبین روی 8 اومد اوردیم خونه عدد بیلی 15 شد توی دستگاه گذاشتیم بیلی اومد روی 15 و بعدش 11/7 شد . الان زردی نوزاد ظاهرا” پابرجا هستش . به نظر شما کی درمان میشه و کاملا زردی برطرف میشه . متشکرم

    پاسخ
    • سلام
      اگه رنجش همچنان ۱۱ و ۱۲ هست باید مجدد بررسی شه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ببخشید من حدود یه ماه پیش ازمایش خون دادم بیلی روبینم یکم از حد نرمال بالا بود و الان چشام یکم زرد شده خارش پوستی و تغییر رنگ ادرار دارم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید باید چه کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      حتما با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید خانم دکتر . Bili.Di o.4 و Bili.T 1.4 است این آزمایش امروز گرفتم ۳ برج ۱۲ تو سونو چند ماه قبل کبد چرب فقط نشون داد الانم alp۱۴۰ و sgpt48 می باشد آیا این آنزیم ها خطرناک هستن

    پاسخ
    • سلام
      بعد از ۳ ماه انزیم کبدی چک‌کنین و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی

      پاسخ
  • باسلام
    خارش پوستی و کهیر زدن
    آزمایش انزیم کبدی :
    Bilirubin 1.70 H
    Direct Bilirubin 0.5 H
    Indirect Bilirubin 1.2
    SGOT(AST) 20
    SGPT(ALT) 29
    ALKALINE PHOSPHATASE 242
    GAMMA GT 14.7

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی کبد هم بدین

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من داییم سرطان روده بزرگ متاستاز به کبد داره و الان تحت نظر افای دکترمعاصد هست ولی بیلی روبینش روی 23 است و دست و پاهایش سیاه شده و توی چشمام خیلی زرد شد میشه بگید چه چیز هایی می تونه مصرف کنه تا بیلی روبینش بیاد پایین _ممنون

    پاسخ
    • سلام
      در این رنج‌ درمان خیلی سخت هست و با خوراکی نمیشه کار خاصی انجام داد

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر

    من سمت راست شکمم پایین تر از دنده راست همیشه یک درد مبهم و احساس سنگینی دارم این درد خیلی ساله که هست شاید بیشتر از بیست ساله ولی از پارسال درد بیشتر شده چند روز پیش سونوگرافی انجام دادم کیسه صفرا سنگی نداشت قطر مجاری صفراوی خارج و داخل کبدی نرمال بود کبد هم نرمال بود اندازه کبد طبیعی بود و ضایعه فضاگیر داخل کبد نبود حتی گفتن کبد چرب نیست
    من تست خون ناشتا انجام دادم نتایج به این شکل بود:
    AFP :2
    CEA:0.62
    CA19.9:<3
    CRP: negative
    FBS:87
    URIC ACID:|6.4
    TOTAL CHOLESTROL:190
    TRIGLYCERIDE:172
    HDL:43
    LDL:113
    TOTAL BILIRUBIN: 2.23
    INDIRECT BILIRUBIN:2.18
    DIRECT BILIRUBIN:0.05
    AST:36
    ALT:33.5
    ALKALINE PHOSPHATASE:215
    LDH:340
    ALBUMIN:4.59
    HEMOGLOBINE A1C:5.8
    GGT:30.3
    GFR:77
    CYSTATINE C: 1.02
    ESR 1h: 3

    من چهل سالمه و آقا هستم
    با توجه به بالا بودن بیلیروبین و لب مرز بودن آلفا فیتوپروتین آیا احتمال سرطان کبد هست؟ حیلی نگرانم خانوم دکتر
    با توجه به نتایج آزمایش تشخیص شما چیه؟
    البته باید بگم به جز درد شکمی هیچ علامت مشکوک دیگه ای ندارم وزنم و اشتها طبیعی هست و دو تو ماه گذشته افزایش وزن هم داشتم
    فشار خونم بین 12.5 تا 13.5 هست
    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      بعید مورد خاصی باشه، بالا بودن بیلی روبین هم احتمالا سندرم ژیلبرت
      جهت اطمینان خاطر میتونین به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام. 33 ساله هستم بیلی روبین دایرکت 1 وبیلی روبین توتال 1/4است وفریتین 71 . بسیار نگرانم از بالا بودن دایرکت. ایا کبدم آسیب جدی دارد؟

    پاسخ
    • سلام
      انزیم کبدی چک‌کنین و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی

      پاسخ
  • سلام ۲۰ ساله
    Bilirubin Total 3.05
    Bilirubin direct 0.68
    Bilirubin indirect 2.37

    پاسخ
    • سلام
      انزیم کبدی چک‌کنین و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر مرشدی آزمايش اول Total3.2
    Direct1.08
    Indirect2.1
    Protein(Total)8.0
    AIbumin4.4
    H=Highبعداز۴ماه
    Total3.0
    Directo.94
    Indirect2.1
    AST23
    ALT24
    AIKaline217
    H=Highضمناحدود۴سال کیسه صفرا برداشته وتالاسمی مینورهستم سن ۵۸ ممنونم از راهنمائی ارزنده شما

    پاسخ
    • سلام
      آنزیم کبدی نرماله
      بالا بودن بیلی روبین میتونه بخاطر سندرم ژیلبرت باشه یا بخاطر تالاسمی مینور
      سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشید
    دختر من ۱۲ سالشه برای اولین بار ماهانه شد خیلی طول کشید یه بار هم شد اونم خیلی طول کشید یه بار هم شد اونم خیلی طول کشید یه بار هم شد اونم خیلی طول کشید یه بار هم شد تو یک آذر شده بود باید تو یک یا دو دی بشه نشده الان ۱۸ بهمن نشده دارم از نگرانی میمرم

    پاسخ
    • سلام
      بی نظمی ها طبیعیه چون اوایل بلوغه
      ولی هربار چند روز خونریزی طول میکشه؟

      پاسخ
  • فرزندم مبتلاست

    پاسخ
    • سلام
      شرح‌حال بیشتر

      پاسخ
  • سلام
    Total 1.7
    Direct 0.5
    Ast21
    Alt16
    Phosphstase alkalin 192
    سن ۴۰
    سپاسگذارم

    پاسخ
    • سلام
      در رنج طبیعی است

      پاسخ
  • سلام بنده بیلی روبین غیرمستقیمم 6هستش ولی مستقیم نرماله طی یکماه آنزیم کبدیم بالا رفته و به 48 و 58رسیده ضمنا فاویسم هم دارم مشکل چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من چند ماه هس پوست دستم زرده حتی پاهام ولی چشمم اینطور نیس .مشکل از چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش ast,alt,alkp,billt,billd, cbc,diffبدهید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر خانوم دکتر بیلی روبین من ۲.۱۵ و دایرکت بیلی روبین ۴۱/. وایندایرکت بیلی روبین ۱/۷۴ است و أنزیمهای کبدی نرمال مشکلی میتونه باشه خانوم دکتر؟؟

    پاسخ
    • سلام
      شرح حال دقیق و بقیه ازمایشاهم باید بررسی شه
      اما میتونه سندرم ژیلبرت باشه که مهم نیست

      پاسخ
  • سلام توروخدا جواب بدید پسرم ۶ سالشه دست و پاش زرد شد بردم دکتر گف مال مرکباته و چکاپ نوشت توتال بیلی روبینش شد ۱،۳۳و دایرکتش۰،۲۶ وastشد ۲۸وalt شد ۳۴ با اینکه دکتر گف مشکلی نیس من دارم دق میکنم مشه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      در رنج طبیعیه
      جهت اطمینان خاطر ازمایشات رو تکرار کنید

      پاسخ
  • سلام یه مدته سوزش معده دارم اشتها ندارم غذا میخورم احساس درد دارم ته حلقم ورم میکنه دوباره خودش خوب میشه همیشه تلخه دهنم نفس میکشم احساس سوزش تو مری دارم غذا خوب میخورم ولی تغییر نکردم ممنون میشم توضیح بدی

    پاسخ
    • سلام
      غذاهای چرب و ادویه دارو سرخکردنی نفاخ نخورید خصوصا شب ها
      از داروهای ضد نفخ مثل دمپریدون و فاموتیدین و پنتوپرازول میشه کمک گرفت
      زیر نظرپزشک مصرف کنید.
      اگه تا ۲ هفته خوب نشدین

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • ممنونم خیلی عالی بود

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر خانمم بیلروبین کل12.3
    و بیلروبین ایندایرکت هم4.5هست چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      حتما باید ازمایش تکمیلی بدین شامل cbc,diff,esr,crp,ast,alt,alkp, retic, ldh, billT,billd, bun, cr

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • بسیار عالی و به زبان ساده وقابل فهم بیماران تشریح کرده اید
    سپاس

    پاسخ
    • 🌸🌸

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من فقط سفیدی چشمم یکم زرده ولی هیچکدام از علایم مربوطه رو نداشتم ..مشکل چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش،cbc,diff,bun,cr, ast,alt,alkp,billT,billd انجام بدین

      پاسخ
  • وقت بخیر

    bilirubin(total) 1.9
    bilirubin (direct) 0.52

    این جواب بیلی روبین من هست
    30 ساله هستم

    پاسخ
    • سلام
      جواب ast, alt, alkp ?

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر
        در ازمایش من
        مقدار tot bilirubin=1.75
        Dir bilirubin=0.4
        AST=22
        ALT=20
        آیا کبد من مشکل دارد؟

      • سلام
        صرفا با ازمایش نمیتوان نظری داد
        به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

  • با سلام
    بیلی روبین من خیلی بالاست ۳.۳۶
    دایرکت بیلی روبینم ۱.۰۶
    باید چه کاری انجام بدم؟

    پاسخ
    • سلام
      باید ازمایش کامل آنزیم کبدی وcbc,diff,ldh,retic بدین

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر، من چندسالی میشه آنزیم کبدیم بالاست،قبلا خیلی بالا بوده، الان ast=۳۹ , alt=65,alp=298 هست و توتال بیلیروبین منم 2.12, دایرکت بیلیروبین0.63 هستش…..آزمایشات هپاتیت و ایدز و اینجور چیزا بقیه هم سالم هست…..سونو هم قبلا انجام دادم سالم بود فقط کبد چرب گرید ۱ بود….در طی این چندسال من مشکل مفاصل دارم گاهی اوقات البته، مثلا دوسال قبل در طی یک مدت مفاصلم مقداری ورم میکرد و خشکی مفاصل داشتم، و الانم دوسه ماهی میشه دوباره همون حالتم….همون پنج سال قبل دکتر روماتولوژی رفتم گفت رماتیسم گرفتی ولی نامه نوشت واسه دکتر گوارش گفت از نظر روده بررسی بشه(کونولوسکوپی)…منم دیگه پیگیری نکردم، الانم نمیدونم چیکار کنم ذهنم درگیره خیلی و آدم استرسی هستم ، بنظرم کل این مشکلاتم بخاطر استرس باشه و هرموقع استرسی میشم روده هام تحریک میشن….ببخشید زیاد توضیحات نوشتم، خواستم نظر شمارو بدونم ممنون میشم🙏

    پاسخ
    • سلام
      آنزیم کبدی بالا بررسی لازم داره! ممکن هپاتیت اتوایمیون یا کبدچرب باسه
      عدم درمان در دراز مدت خوب نیست

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      اگه تهران هستین به دکتر سید موید علویان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    میخواستم بپرسم برای کاهش بیلی روبین ناشی از ژیلبرت چه دارویی پیشنهاد میکنید بیلی روبین=۲.۵ و ،ast alt زیر ۴۰ متشکر

    پاسخ
    • سلام
      دارویی لازم نیست
      فقط گشنگی و خستگی نکشید

      پاسخ
  • درود برشما. شش ماه پیش آزمایش خون دادم و نتیجه دایرکت بیلی روبین ۰.۳ و توتال ۲ که البته پزشکم گفت که ارثی هست و مشکلی نیست. دیروز آزمایش دوم هم دادم و بازم همین عددها هست. آیا شما مشکلی می بینید؟ سپاس

    پاسخ
    • سلام
      اگه ژیلبرت ارثی مد نظر بوده و آنزیم ast و alt و alkp نرماله موردی نیست

      پاسخ
  • سلام
    Bilirubin total=1.8
    Bilirubin Direct=0.6
    Ast=19
    Alt=17
    تو برگه آزمایش بیلی روبین رو بالا زده

    پاسخ
    • سلام
      میتونه ارثی باشه (سندرم ژیلبرت)

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ژیلبرت دارم و واقعا از این قضیه رنج میبرم رنگ چشمام و صورتم زرد میشه گاهی راه درمانش چیه لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      گشنگی و خستگی نکشید
      استرس نداشته باشید

      پاسخ
  • سلام دکترخسته نباشید..
    بیلی روبین توتال ۳
    بیلی روبین دایرکت ۶.
    Alt =41
    Ast=67
    Alk=268
    نظرتون چیه؟

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ