چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم؟ عوارض بالا بودن بیلی روبین

چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم
اشتراک گذاری 412 نظر

کبد، یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن انسان محسوب می‌شود. این عضو وظیفه تصفیه مواد سمی را از بدن به‌عهده دارد و در فرایند سوخت‌وساز بدن نیز موثر است. بعد از غذا خوردن و ورود مواد غذایی به داخل معده، اولین فرایند گوارش شروع می‌شود. در ادامه برای جذب و جداسازی چربی، پروتئین، کربوهیدرات و ویتامین‌ها آنزیم‌های مختلفی در سیستم گوارشی بدن ترشح می‌شود. هرگونه اختلال در تولید و جذب این آنزیم‌ها به کمک کبد، می‌تواند مشکلات و بیماری‌های مختلفی ایجاد کند. افزایش آنزیم بیلی روبین و درنتیجه بروز یرقان، هپاتیت و سندروم ژیلبرت از جمله این عوارض به شمار می‌روند. در ادامه برای توضیح بیشتر درباره اینکه چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم، راهکارها و خطرهای افزایش این ماده در بدن را به‌طور کامل برای شما شرح می‌دهیم. همراه ما باشید.

بیلی روبین چیست؟

بیلی روبین نوعی رنگ‌دانه و آنزیم کبدی است. رنگ زرد ادرار و قهوه‌ای مدفوع ناشی از همین ماده است. گلبول‌های قرمز خون طول عمری 120 روزه دارند که بعد از این مدت‌زمان یا بر اثر بروز نوعی آسیب، در طحال شکسته شده و از بین می‌روند. 

طحال در قسمت چپ شکم قرار دارد و در ساخت پادتن و سلول‌های خونی نقش دارد. یکی از اجزای سازنده گلبول‌های قرمز، هموگلوبین است که نوعی پروتئین محسوب می‌شود. بعد از شکسته شدن گلبول قرمز در طحال، این پروتئین هم تجزیه شده و نوعی بیلی روبین تولید می‌شود. به این بیلی روبین تولید شده، بیلی روبین غیرمستقیم یا غیرکونژوگه (Indirect Bilirubin) می‌گویند. این ماده نمی‌تواند در آب حل شود و حالتی غیرمحلول دارد. به همین دلیل نمی‌تواند وارد ادرار شود.

زمانی که بیلی روبین غیرمستقیم وارد کبد می‌شود، با پروتئین سلول‌های کبدی به‌نام آلبومین ترکیب می‌شود. حاصل این ترکیب تولید بیلی روبین مستقیم یا کونژوگه (Direct Bilirubin) است. بیلی روبین مستقیم توانایی حل شدن در آب را دارد؛ بنابراین می‌تواند وارد مدفوع و ادرار شود. 

در ادامه این ماده وارد فرایند گوارش و هضم مواد غذایی در روده کوچک شده و در نهایت توسط کبد و کلیه باید از بدن خارج شود. اگر اختلالی در عملکرد این 2 عضو از بدن وجود داشته باشد، بیلی روبین مستقیم در خون جمع شده و باعث ایجاد زردی چشم و پوست می‌شود. از طرفی علت اصلی بروز سندروم ژیلبرت، هپاتیت و یرقان نیز تجمع همین ماده در بدن است.

برای کاهش بیلی روبین چه باید کرد
تفسیر آزمایش بیلی روبین

رنج نرمال بیلی روبین در بزرگسالان و کودکان چقدر است؟

تعیین بیلی روبین مستقیم، غیرمستقیم و بیلی روبین کل در تشخیص اختلال‌های کبدی، کلیوی و مشکلات کیسه صفرا و پانکراس (لوزالمعده) موثر است. در آزمایش بیلی روبین چند پارامتر اندازه‌گیری می‌شود. مقدار بیلی روبین کل در حالت طبیعی برای بزرگسالان باید در حدود 0/3 تا 0/1 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. 

در حالی که این مقدار برای بیلی روبین مستقیم باید بین 0 تا 0/4 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. با تفاضل بیلی روبین کل از بیلی روبین مستقیم می‌توانیم سطح بیلی روبین غیرمستقیم خون را نیز اندازه‌گیری کنیم. 

این مقادیر برای نوزادان که معمولا به زردی یا یرقان دچار می‌شوند نیز بسیار حائز اهمیت است. زیرا به‌دلیل استرس زایمان و تولد و همچنین نارس بودن کبد نوزاد، میزان بیلی روبین در خون آن‌ها بالا می‌رود. مقدار بیلی روبین غیرمستقیم نوزاد در 24 ساعت بعد از تولد، باید کمتر از 5/2 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. 

معمولا نوزادانی که به زردی مبتلا می‌شوند، چند روز بعد از تولد هم‌سطح بیلی روبین خونشان بیشتر از 5 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) است. مقدار طبیعی بیلی روبین در کودکان و افراد زیر 18 سال، باید در حدود 1 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. 

میزان خطرناک بیلی روبین

اگر مقدار بیلی روبین در خون نوزادان بیشتر از 15 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) شود، باید سریعا تحت درمان قرار گیرد. همچنین افزایش مقدار بیلی روبین خون بزرگسالان به 3 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) نیز نیاز به مراقبت و درمان به‌موقع دارد.

آیا بیلی روبین بالا خطرناک است؟

افزایش مقدار بیلی روبین منجر به ایجاد بیماری‌های مختلفی از جمله انواع هپاتیت، سندروم گیلبرت و یرقان می‌شود. در ادامه به برخی از بیماری‌هایی که در تجمع این ماده در خون نقش دارند اشاره کرده‌ایم.

  • سنگ کیسه صفرا و انسداد مجاری صفراوی
  • سیروز کبدی
  • انسداد مجری کبدی و اختلال در انتقال و دفع بیلی روبین مستقیم
  • کم‌خونی
  • وجود تومور یا زخم در کبد
  • زردی یا یرقان
  • سندروم گیلبرت یا ژیلبرت

ابتلا به هر کدام از این بیماری‌ها معمولا با علائمی مثل زردی چشم‌ها و پوست همراه است. علاوه بر این اگر این مشکلات به‌موقع درمان نشوند، موجب بروز بیماری‌های بیشتر و سرطان خواهند شد. در مواردی افزایش سطح بیلی روبین خون به‌دلیل تخریب بیش‌ازحد گلبول‌های قرمز خون است. در صورت درمان نشدن این مشکل، احتمال بروز کم‌خونی‌های مزمن نیز بالا می‌رود.

راه های کاهش بیلی روبین خون
وجود تومور در کبد، عامل افزایش بیلی روبین

نحوه تشخیص بالا بودن بیلی روبین در خون

برای تشخیص بالا بودن بیلی روبین در خون، اولین و مهم‌ترین قدم توجه به نشانه‌هایی مثل تغیر رنگ ادرار و مدفوع، زردی چشم‌ها و پوست، تورم پاها، خارش پوستی و دردهای شکمی است. اگر این علائم را داشتید سریعا به پزشک مراجعه کنید. بعد از معاینه بالینی، از شما نمونه خون گرفته می‌شود تا سطح بیلی روبین خون را اندازه بگیرند. در مواردی با انجام آزمایش ادرار هم می‌توان سطح بیلی روبین خون را اندازه گرفت.

برای تفسیر آزمایش بیلی روبین، باید به 3 مورد توجه کنید. اعداد بیلی روبین مستقیم، غیرمستقیم و بیلی روبین کل در تشخیص نوع بیماری شما موثر هستند. همچنین با اندازه‌گیری مقدار گلبول‌های قرمز، پلاکت و گلبول‌های سفید خون و بررسی عفونت‌های کبدی نیز می‌توان احتمال وجود عوارض ناشی از بالا بودن بیلی روبین را تشخیص داد.

عوارض بالا بودن بیلی روبین در نوزادان و بزرگسالان

عوارض بیلی روبین بالا در نوزادان معمولا باعث بروز یرقان و در برخی موارد، احتمال عقب‌ماندگی ذهنی را در نوزاد افزایش می‌دهد. این بیماری با قرار گرفتن زیر نور و رعایت توصیه‌های پزشک کودکان، بعد از 2 هفته درمان می‌شود. 

عوارض افزایش بیلی روبین رد بزرگسالان متناسب با نوع بیماری آن‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

  • التهاب کبد
  • التهاب مجاری صفراوی
  • کم‌خونی مزمن
  • سرطان کیسه صفرا
  • تومور لوزالمعده (پانکراس)
  • آسیب‌های مغزی

چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم؟

برای آگاهی از اینکه چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم، ابتدا باید پزشک تشخیص دهد که دلیل افزایش این ماده در خون چیست. اگر به‌دلیل وجود تومور در سیستم گوارش این مشکل ایجاد شده باشد، با انجام عمل جراحی و خارج کردن تومور، می‌توان سطح بیلی روبین را کاهش داد. در برخی موارد با تغییر سبک زندگی و ترک مصرف الکل و دخانیات، این عارضه تا حد خوبی درمان می‌شود.

در مواردی که وجود سنگ در کیسه صفرا یا مجاری صفراوی موجب افزایش بیلی روبین خون شود، با دارودرمانی و دفع سنگ یا انجام عمل جراحی این مشکل برطرف می‌شود. همان‌طور که گفتیم بر اثر تخریب گلبول‌های قرمز، بیلی روبین تولید می‌شود. اگر میزان این تخریب بیش‌ازحد طبیعی باشد، باید با دارودرمانی و فرایند دفع آن به‌درستی انجام شود. به‌طورکلی درمان این مشکل متناسب با نوع اختلال متفاوت است.

چگونگی کاهش بیلی روبین
ترک سیگار به منظور کاهش بیلی روبین

آیا بیلی روبین بالا در ایجاد سندرم ژیلبرت موثر است؟

سندرم ژیلبرت یا گیلبرت نوعی اختلال ژنتیکی است که در کبد فرایند دفع بیلی روبین به‌خوبی انجام نمی‌شود و در نتیجه سطح آن در خون بالا می‌رود. به‌دلیل نبود نوعی ژن در بدن بیماران مبتلا به سندروم ژیلبرت، این عارضه ایجاد می‌شود. بنابراین، ابتلا به این بیماری تنها مربوط به افزایش بیلی روبین در خون نیست. بلکه نبود نوعی ژن موجب بروز این بیماری می‌شود.

کلام آخر

افزایش بیلی روبین در خون می‌تواند نشان‌دهنده وجود نوعی اختلال در بدن باشد. این اختلال می‌تواند ژنتیکی مثل سندروم ژیلبرت یا به‌دلیل وجود نوعی انسداد یا تومور در کبد و مجاری صفراوی باشد. برای درمان این مشکل ابتدا باید آزمایش خون یا ادرار انجام شود و بعد متناسب با نوع بیماری روش‌های درمانی صورت گیرد.

سوالات متداول

تفسیر آزمایش بیلی روبین به چه صورت است؟

برای تفسیر آزمایش بیلی روبین باید به 3 مقدار مربوط به بیلی روبین غیرمستقیم، مستقیم و کل در برگه آزمایش توجه کنید. در قدم بعدی با مقایسه این اعداد با مقادیر طبیعی بیلی روبین، می‌توانید متوجه شوید که بیلی روبین خون شما در چه محدوده‌ای قرار دارد.

چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم تا احتمال بروز بیماری‌های کبدی کاهش پیدا کند؟

برای کاهش بیلی روبین ابتدا باید نوع بیماری شما تشخیص داده شود. در مواردی با انجام عمل جراحی برای خارج کردن سنگ کیسه صفرا یا تومور موجود در سیستم گوارشی، می‌توان سطح بیلی روبین را کنترل کرد. تغییر سبک زندگی و ترک مصرف الکل و دخانیات برای بیماران مبتلا به هپاتیت یا کبد چرب، روشی مفید و موثر است.

مقدار طبیعی بیلی روبین خون چقدر باید باشد؟

مقدار طبیعی بیلی روبین کل در بزرگسالان باید تقریبا 3/0 تا 1/0 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد. این مقدار برای کودکان در حدود 1 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) است. برای نوزادان تازه متولد شده نیز در چند روز ابتدایی تولد نباید بیشتر از 5 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dL) باشد.

شرایط انجام آزمایش بیلی روبین چگونه است؟

برای انجام آزمایش بیلی روبین بهتر است که ناشتا باشید و در صورت تشنگی، می‌توانید مقداری آب بنوشید. اگر دارویی مصرف می‌کنید قبل از آزمایش با پزشک خود مشورت کنید. سعی کنید از خوردن داروهای آنتی‌بیوتیک، آرام‌بخش و ملین پرهیز کنید.

منابع:

healthline

labtestsonline

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلفش، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

412 دیدگاه در “چگونه بیلی روبین را کاهش دهیم؟ عوارض بالا بودن بیلی روبین
  • سلام
    من پسرم ۱۷ سالشه چند ماهه کهیر میریزه بیرون و خارش داره قرص نئوتادین دوروز میخوره میره تو دو باره میریزه بیرون
    ازمایش دادم
    توتال بیلیروبین ۱.۳
    ast 51
    alt68
    باقی ازمایشاش نرماله
    فقط اینا بالا بود
    متخصص الرژی بردم گفت عصبی هست کهیرش
    اینا مشکلی نداره؟

    پاسخ
    • سلام
      بررسی لازمه باید علت بالا بودن آنزیم و التهاب کبدی حتما مشخص شه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      حتما فوق تخصص گوارش برین اگه تهران هستین به دکتر سید موید علویان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من سندروم ژیلبرت دارم و تغییر سبک زندگیمو عوض خواب ورزش نوشیدن آب کافی. چه راهکارهای دیگه هس تاثیری روم نزاشته بدتر زرد میشم مصرف عرقیجات خوبه؟

    پاسخ
    • سلام
      فقط گشنگی و خستگی نکشید
      استراحت کافی داشته باشین

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر وقت بخیر و خسته نباشید میزان بیلی روبین توتال 2.1 و دایرکت 0.5 و ast 35 و alt 30 و آلکالین فسفات 186 و آزمایش cbc در محدوده نرمال و crp 0.6 و همچنین آمیلاز 80 و لیپاز 65 ممنون میشم راهنمایی کنیین که بالا بودن بیلی روبین مشکل خاصی داره یا نه در ضمن سن 33 سال قد 175 وزن 75 و سابقه جراحی کیسه صفرا ممنون از وقتی که گذاشتید

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین
      ازمایش انزیم کبدی و بیلی روبین رو ۳ ماه دیگه تکرار کنید

      پاسخ
      • سلام من یک سال پیش برای چند روز بعد از غذا خوردن حالت تهوع بهم دست میداد و اشتهام کم شده بود و درد های سطحی و نامفهوم در ناحیه شکم داشتم، سونو دادم هم چیز اوکی بود ولی در آزمایش خونم این مقادیر بالا بود توتال بیلی روبین: ۲.۳۸
        Indirect bilirubin: 2
        Direct bilirubin: 0.38
        Mchc: 36.9
        الان بعداز یکسال درد خفیف و سطحی پایین دنده راست دارم و مقداری هم معدم درد میکنه

      • سلام
        جهت معاینه باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

  • سلام اقای دکتر وقت بخیر من برا خارش پوستم به متخصص پوست مراجعه کردم مشکلی جدی پوستی تشخیص ندادن و گفتن پوستت خشکه و نباید ادویه جات مصرف کن و قرص سیتریزن برام نوشتن.حالا بعد چند مدت سر خود ازمایش کامل خون دادم که ببینم خارش بخاطر مشکل کبدی هست یا نه همه ازمایشم نرمال بود ازمایش کبدم ast:29 alt:22 alp:156 totalbilirobin:1.73 direct bilirubin:0.39 که این آزمایش را بردم پیش متخصص گوارش و کبد که برام باز سیتریزن نوشت با قرص اورسودکس 300 ایا من مشکلی دارم و اینکه ایا جواب آزمایش من ربطی به خارش پوست داره یا این اورسودکس کمکی به خارش پوست من میکنه ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      ازمایشاتون خوبه و بنظر از نظر کبدی سالم هستین

      پاسخ
  • سلام میزان بیلی روبین کل در ازمایش ۱/۳۲ بوده ایا مشکلی وجود داره ، بیماری دیابت و یبوست هم وجود داره

    پاسخ
    • سلام
      این عدد خوبه و موردی نیست

      پاسخ
  • سلام.برادر من یک ماه کرونا گرفت بعد از تزریق یک دوز از سرم کرونا متوجه بالا رفتن انزیم کبد شدن تا۵۰۰ رفته بود که دوبار هم سونوگرافی شد وازمایش هپاتیت ویروسی وغیره که منفی بود.بعد مرخص شدن دوباره ازمایش داد که طی ۱۵ روز انزیم از ۵۰۰ به ۸۴ رسیده بود ولی بیلی روبینش رفته بود بالابه۰/۳۶رسیده.وسونوگرافی دوباره انجام شده یک بار توده اهکی در کبد به احتمال هیدراتیک به اندازه۱۳در۱۸رویت شده فردای ان روز دوباره از جای دیگه سونو شده که توده اهکی رویت نشده وبه جاش پولیت کلوسترولی به اندازه۳میل رویت شده.ایا بالا رفتن انزیم وبیلی روبین از این میتونه باشه یا نه از کرونا هستش یا چیز دیگه.پولیت خطرناکه

    پاسخ
    • سلام
      باید بررسی دقیقتر شن و فیبرواسکن انجام شه
      حتما

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام بیلی روبین توتال 1.9بیلی روبین دایرکت 0.2هموگلوبین13.1.وMcv83.88. Esr5میباشد نرماله؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش ast,alt,alkp هم باید بررسی شه

      پاسخ
  • سلام بیلی روبین توتال 1.9بیلی روبین دایرکت0.2۵هموگلوبین13.1.وMcv83.88. Esr5میباشد نرماله؟

    پاسخ
    • سلام
      این اعداد نرماله بله

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر بدلیل نفخ و ورم شکم چند ساله دکتر گوارش آزمایش خون نوشت و الان بیلی روبین من بالاست
    و قند مشکل من چی هست .

    F.B.sugar 119
    Bun 11
    Creatine 0.89
    Cholesterol 128
    Triglycerides 106
    HDL 48
    LDL 61

    Total Bilirubin 1.31
    Direct Bilirubin 0.32
    Indirect Bilirubin 0.99
    AST 18
    ALT 17
    ALP 100
    T.I.B.C 305
    Fe 101
    Ca 9.2
    P 3.4

    PSA 0.62
    TSH 2.12
    T3 0.99
    T4 8.25
    Ferritin 168.0
    Vitamin D 39.5

    پاسخ
    • سلام
      بیلی روبینتون جای نگرانی نداره چون ازمایش انزیم کبدی شما نرماله

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من بیماری کولیت زخمی روده دارم میزان بیلی روبین t ‏3.2 و بیلی روبین( D )0.6 هست هر دو ماه یکبار آزمایش میدم میزان بیلی روبین تی بالا و پایین می ره در صورتی که دوزه مصرفی دارو تغییری نمیکنه می خواستم ببینم مواد غذایی که استفاده می کنم تاثیر دارند روی بالا و پایین رفتنش اگه داره باید چه چیزهایی بیشتر بخورم چه چیزهایی رو نخورم ممنون میشم اگر سوال من جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      از نظر درگیری خودایمنی مجاری صفراوی بررسی شدین؟ عدد انزیم های کبدی ast, alt,alkp چنده؟

      پاسخ
  • سلام روزتون بخیر
    پسرم ۱۷ سالشه واز فروردین بدنش دچار خارش شده چند بار دکتر مراجعه کردیم که سیتریزین داده که وقتی میخوره ۳ روز خوبه جدیدا آزمایش خون داده
    بیلی روبین توتال خون ۱/۶
    بیلی روبین دایرکت خون ۰/۳
    AlT:15
    AsT:12
    Alkaline phosohatase:157
    هموگلوبین :۱۴/۴
    وسونوگرافی داده کبد وصفرا وکلیه وطحال کاملا سالم بوده لطفا راهنمایی کنید چیکار کنیم
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      این ازمایشات که نرمالن
      اگه خارش همراه با کهیر آلرژی مطرحه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    احتراما ضمن تشکر آزمایش دادم بیلی روبین 1.7است برای کاهش این مقدار چیکار باید انجام بدم . ورزش و تغذیه به این موضوع کمک می کنه؟

    پاسخ
    • سلام
      بقیه ازمایشتون تو چه رنجیه؟
      Hb, ast, alt, alkp, plt, mcv?
      سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی دادین؟

      پاسخ
  • سلام . یکی از دوستان لکه های تقریبا سیاه و قهوایی روی بدنش پیدا شده ک بخاطر بیلی روبین هست ازمایش هم داده اما دکتر و پرستار اسم امپولی ک میخوان بزنن رو نمیگن ک شاید بشه با قیمت مناسبتر پیداکنیم میگن یخچالیه و پیدا نمیشه باید سفارش بدیم هرجایی نیست و اسم امپول رو نمیگن خواستم بدونم ایا حرفاشون صحت داره یا نه . ایا امپولی ک میگن ماهیانه یک بار تا شش ماه باید بزنید کم یابه و یخچالیه و…. تشکر

    پاسخ
    • سلام
      برای سفیدی بدن هست آمپول؟
      اگه برای سفیدی بدن هست احتمالا آمپول گلوتاتیون منظورشونه
      اما در مورد شما باید علت بالا بودن بیلی روبین اول مشخص شه، علت کبدی هست یا خونی و اون درمان بشه ، تا بیماری زمینه ای درمان نشه هیچ آمپولی سفیدی پوست ایجاد نمیکنه

      پاسخ
  • سلام
    چهاردهم شهریور کورونا با درگیری ریوی و درمان با رمدسیور و رسیژن داشتم بیلیروبین توتال و دایرکت م ۱.۱۷ و ۴۹. شد الان با گذشت ۱۸ روز از آزمایش اول بیلیروبین توتال و دایرکت م ۱.۴۲ و ۱ شده . چه کاری باید انجام بدم. ضمنا هر روز یک قرص آسپرین مصرف میکنم.

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش ast, alt, alkp چنده عددش؟

      پاسخ
  • سلام آزمایش 1.4 Bili T و 0.5
    Bili D هست چیکار باید بکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش ast, alt, alkp چنده عددش؟

      پاسخ
  • سلام وقت به خیر
    ببخشیدامروزآزمایش پدرم را گرفتیم totalbili0.83
    و
    Directbilio 0.43هست.آیاخطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام
      تو رنج نرماله این ها
      آزمایش ast, alt, alkp چنده عددش؟

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید، من ار بچگی فاویسم داشتم و همیشه توی آزمایشام بیلیروبین خونم چندیندبرابر حد طبیعی هست، سایذ تا 6،7 برابر، چیکار بکنم ک بتوتم صدماتس به بدنم رو. کم کنم

    پاسخ
    • سلام بدليل فاويسم هست
      مشكلي نداره
      آسيبي به بدنتون نميزنه
      نگران نباشيد

      پاسخ
  • سلام من بیلیروبین توتالم ۱.۷
    مستقیمم ۰.۶
    ایا نرمال هست ؟
    سونوگرافی هم نرمال بود.

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش ، hb, mcv, plt , ast, alt, alkp چنده عددش؟

      پاسخ
  • سلام من یک ماه پیش به کرونا مبتلا شدم ، با درگیری ریه مجبور به گرفتن دارو رمدسیویر شدم الان بیلی روبین خونم اومده رو ۳ البته چندسال پیش که رفتم دکتر گفت ژیلبرت داری ،لطفا راهنمایی کنین ممنون

    پاسخ
    • سلام متخصص گوارش گفتن ژیلبرته؟
      اگه آنزیم های کبدی و سونوگرافیتون و فاکتورهای خونی نرماله، بله ژیلبرت مطرحه و جای نگرانی خاصی نیست
      اما باید آزمایش ast, alt, alkp و mcv, plt, hb بررسی شه

      پاسخ
  • سلام
    من آزمایش خون دادم و مشخص شده بیلی روبینم بالا هست و صورتم پر جوش میشه و خارش میگیرن
    این میتونه به خاطر کبدم باشه؟

    پاسخ
    • سلام بله میتونه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام آزمایش خون انجام دادمtotalbilirubin2.27وdirektbilirobin0.35بوده دکتر گفته باید سونو بدم به نظرتون خیلی غیر معموله ومشکلی هست؟؟

    پاسخ
    • سلام
      باید هم سونو بدین و هم ازمایش آنزیم های کبدی

      پاسخ
  • سلام
    وقت بخیر
    من ۳۹ سالمه
    بیلی روبین کل ۱.۲۹
    بیلی روبین مستقیم ۰.۳۲ هستش
    بقیه مواردی که ازمایش گرفتم تو رنج نرمال بوده.برای کم کردن بیلی روبین چیکار باید بکنم
    البته من بصورت عادی کمی پوستم به زردی میزنه همیشه و از نوجوانی

    پاسخ
    • سلام
      اگه بقیه فاکتورها و انزیم کبدی نرماله و سونوگرافی کبد هم نرمال کار خاصی لازم نیست
      فقط گرسنگی و خستگی زیاد نکشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر یه سوال خیلی صروری دارم لطفا سریع جوابم بدید بیلی روبین مادرم بیلی روبین توتال ۰.۵۶ وبیلی روبین دایرکت ۰.۲۵ والکالین ۲۵۷ و AST 23 و Alt 22 در ازمایش خون ذکر شده اینا رو لطفا تفسیر کنید بخصوص بیلی روبین ایا نرماله ؟؟؟؟۷ سال سابقه التهاب کیسه صفرا مزمن دارن همراه سنگ وپولیپ داشتن ولی العان که رفتیم سونو نتیجه این بود
    کیسه صفرا فاقد سنگ واضح هست فقط اسلاج هست وکبد چرب هم گرید ۲ دارند🙏🙏🙏

    پاسخ
    • سلام
      این ها تو رنج نرماله اما چون سابقه کبد چرب دارن

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دخترم رنگش زرد سمت راست شکم زیر دنده درد میکنه می زنه پشتش رنگش زرد شده بیلی روبینش کمی بالاست همش سردرد می گیره رفلاکس معده داره صبحها دهنش تلخ اما سونو سالم بوده راهنمایی کنید باتشکر

    پاسخ
    • سلام اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and firect را بديد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیدخدمت شما
    آزمایش خون Total bilirubin 2.7
    وDirekt bilirubin 0.6
    که دکتربرای پایین آوردنش اسپرین داده وباوجوداینکه مصرف میشه ولی هیچ کنترل نشده وپایین نیومده لطفا راهنمایی بفرمایید بایدچیکارکنیم وعلتش چی میتونه باشه ممنونم

    پاسخ
    • سلام مشكلي نداره
      احتمالا شما مبتلا به سندرم ژيلبرت باشيد كه اصلا مسئله مهمي نيست
      فقط در عفونت و گرسنگي ممكنه مقدار بيلي روبينتون بالا بره

      پاسخ