زونا، یک عفونت ویروسی است که باعث به وجود آمدن ضایعات پوستی و زخمهای دردناکی در فرد میشود و در صورتی که به موقع درمان نشود میتواند برای فرد مشکلات و عوارضی جدی را در پی داشته باشد.
زونا چیست؟
عامل بروز بیماری «زونا (Shingles)» ویروسی به نام «واریسلا زوستر (Varicella Zoster)» است. واریسلا زوستر همان ویروس عامل بیماری آبله مرغان است. این ویروس سالها پس از بروز آبله مرغان در دستگاه عصبی فرد میماند و دوباره به صورت بیماری زونا بروز پیدا میکند.
گاهی از زونا به نام بیماری«هرپس زوستر (Herpes Zoster)» نیز نام برده میشود. مشخصهی این نوع عفونت ویروسی ضایعات پوستی (راش) قرمز رنگ روی پوست است که باعث سوزش و درد میشود. زونا معمولا به صورت ظاهر شدن ردی از ضایعهی پوستی و تاول در یک طرف بدن، بیشتر در قسمت نیمتنه (شکم و سینه)، گردن یا صورت بروز پیدا میکند.

بیشتر موارد ابتلا به زونا طی دو تا سه هفته بهبود پیدا میکنند. در همین حال، به ندرت یک نفر دو بار به این بیماری عفونی مبتلا میشود. اما گزارشها در کشوری مانند آمریکا که آمارهای دقیقی از بیماریها موجود است، نشان میدهد تقریبا از هر ۳ نفر، ۱ نفر در طول زندگی خود به زونا مبتلا میشود.
علایم زونا چیست؟
اولین علایم زونا معمولا درد و سوزش است. این درد معمولا در یک طرف بدن بروز پیدا میکند. این عفونت ابتدا از لکههای کوچکی روی پوست شروع میشود و به مرور به ضایعات پوستی و تاولهای دردناکی تبدیل میشود. مشخصهی ضایعات پوستی زونا موارد زیر هستند:
- بخشهای قرمز رنگ روی پوست فرد
- تاول به همراه ضایعات پوستی پر از مایع که به راحتی میترکند
- ضایعات پوستی روی ستون فقرات و سینه و شکم
- ضایعه پوستی روی صورت و گوشها
- خارش

بعد از مشاهده اولین علائم زونا بهتر است که هرچه سریعتر با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید تا برای اقدامات اولیهای که باید انجلم دهید راهنماییهایی را دریافت کنید. برای دریافت مشاوره از بهترین متخصصان پوست میتوانید از سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر استفاده کنید تا در کمترین زمان به بهترین نتایج برسید.
در همین حال در برخی بیماران علایم زونا، تنها به درد و ضایعات پوستی محدود نمیشود. در این دست مبتلایان ممکن است که علایم دیگری نیز به وجود بیاید که عبارتند از:
- تب و لرز
- سردرد
- خستگی
- سستی در عضلات
علاوه بر این، زونا میتواند علایم جدی و نادری نیز داشته باشد که میتواند شامل موارد زیر باشد:
- درد یا ضایعهی پوستی در چشم که فرد باید برای پیشگیری از آسیبهای جدیتر سریعا به پزشک مراجعه کند.
- از دست دادن شنوایی یا درد شدید در یک گوش، سرگیجه یا از دست دادن حس چشایی که میتواند نشانهی بروز «سندرم رامسی هانت (Ramsay Hunt Syndrome)» در فرد باشد.
- عفونتهای میکروبی که ممکن است موجب قرمزی، تورم و گرمی پوست فرد شود.
احتمال بروز عفونت زونا در چه کسانی بیشتر است؟
هر کسی که قبلا آبله مرغان داشته میتواند به زونا نیز مبتلا شود. اگرچه برخی عوامل فرد را بیشتر در معرض خطر بروز زونا قرار میدهد. این عوامل موارد زیر را شامل میشود:
- افراد مسن، کسانی که ۶۰ سال یا بالاتر دارند
- مبتلایان به بیماریهایی مانند ایدز و سرطان که موجب تضعیف دستگاه ایمنی بدن میشوند
- کسانی که در حال شیمیدرمانی یا پرتودرمانی هستند
- مصرف داروهایی که موجب تضعیف دستگاه ایمنی بدن میشوند. استروییدها یا داروهایی که پس از پیوند عضو برای فرد تجویز میشوند از این دست داروها هستند.
راههای انتقال و سرایت بیماری زونا
زونا واگیر ندارد، اما ویروس واریسلا زوستر که عامل این بیماری است میتواند به فردی که مبتلا به آبلهمرغان نشده سرایت کند و در نهایت سبب ایجاد بیماری شود. شما نمیتوانید از کسی که زونا دارد بیماری زونا بگیرید، اما ممکن است مبتلا به آبلهمرغان شوید.
ویروس واریسلا زوستر زمانی سرایت میکند که شخص دچار تاول شود. تا زمانی که تاول نترکد یا زخم دلمه بسته شده باشد، این ویروس به دیگری سرایت نمیکند.
زمانی که مبتلا به بیماری زونا شدید، حتما محل جوش و تاول را تمیز نگه دارید تا بیماری به دیگران سرایت نکند. سعی کنید به تاول و جوشهای روی پوست خود زیاد دست نزنید.
اگر مبتلا به زونا شدید، سعی کنید نزدیک افرادی که در معرض خطر هستند نباشید؛ افرادی از قبیل زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
بیماری زونا در بزرگسالان
زونا به ویژه در افراد مسن شایع است. نیمی از افرادی که به زونا مبتلا میشوند ۶۰ سال یا بیشتر دارند. خطر بروز عفونت زونا در افراد مسن با توجه به اینکه دستگاه ایمنی ضعیفتری دارند، بیشتر است. علاوه بر این، سالمندانی که عفونت زونا در آنها بروز پیدا میکند، به احتمال زیاد عوارض بیشتری را نسبت به سایر افراد خواهند داشت.
از جمله ضایعات پوستی بیشتر و عفونتهای میکروبی که بر اثر تاولهای باز به وجود میآیند. این دست افراد، همچنین مستعد ابتلا به ذاتالریه یا سینهپهلو و التهاب مغزی نیز هستند. بنابراین مراجعه به موقع به پزشک برای این دست بیماران اهمیت ویژهای دارد.

پزشکان توصیه میکنند، افرادی که ۵۰ سال یا بیشتر دارند برای پیشگیری از بروز این عفونت ویروسی، واکسن زونا را دریافت کنند. این افراد میتوانند برای تسکین درد، پارچهی خنکی را روی زخمها و تاولهای خود بگذارند. همچنین برای جلوگیری از انتقال ویروس واریسلا به دیگران، توصیه میشود که فرد مبتلا، تا حد امکان زخمها و ضایعات پوستی خود را بپوشاند.
در همین حال، پزشک میتواند در صورت صلاحدید، داروهای ضد ویروس را برای فرد تجویز کند که باعث کاهش دورهی عفونت و عوارض آن میشود. پزشک همچنین میتواند در صورت لزوم داروهای ضد درد را نیز برای فرد تجویز کند.
بیماری زونا در دوران بارداری
در حالی که بروز زونا در دوران بارداری غیرمعمول است، اما امکان آن وجود دارد. اگر فرد در دوران بارداری با کسانی که مبتلا به آبله مرغان یا عفونت زونا هستند در تماس بوده و واکسینه نشده باشد، ممکن است دچار آبله مرغان شود. بسته به اینکه فرد در کدام سهماهه بارداری قرار داشته باشد، ابتلا به آبله مرغان میتواند منجر به نقایص و عوارضی در نوزاد شود. واکسینه شدن برای آبله مرغان قبل از بارداری میتواند، قدم مهمی برای فرد باردار باشد.

زونا به احتمال کم باعث بروز عوارض در خود فرد میشود، اما هنوز هم میتواند ناخوشایند و دردناک باشد. توصیه میشود فرد در صورت بروز ورم و تاول در دوران بارداری، فورا به پزشک مراجعه کند. همچنین میتوان با مشورت پزشک از داروهای ضد ویروسی در طول بارداری استفاده کرد. آنتیهیستامین میتواند به کاهش خارش کمک کند و استامینوفن نیز میتواند از درد فرد بکاهد.
تشخیص زونا
بیشتر موارد ابتلا به زونا با معاینهی ساده ضایعات پوستی و تاولها قابل تشخیص است. اما در موارد کمی، پزشک ممکن است سابقهی بیماری را از فرد بپرسد و در موارد نادری، شاید نیاز به آزمایش نمونهی پوست یا مایع تاول داشته باشد. پزشکان برای نمونهبرداری با استفاده از یک گوشپاککن استریل شده بخش کوچکی از ضایعهی پوستی یا تاول را برمیدارند. سپس، آزمایشها میتواند وجود ویروس را در فرد تایید کند.
درمان بیماری زونا
هیچ درمانی قطعی برای بیماری زونا وجود ندارد، یعنی فرد باید دورهی عفونت را سپری کند. اما ممکن است برای کاهش علایم و دورهی عفونت، داروهایی برای بیمار تجویز شود که بستگی به وضعیت بیمار و تشخیص پزشک معالج دارد.
اگر شما هم نیاز به یک پزشک متخصص پوست برای در مان بیماری زونا دارید اما با کمبود زمان مواجه هستید یا اینکه دسترسی سریع به پزشک برای شما ممکن نیست، پیشنهاد میکنیم با استفاده از سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر در کمترین زمان بهترین راهنماییها را از پزشکان دریافت کنید.
علاوه بر داروهایی که ممکن است پزشک برای بیمار تجویز کند. درمانهای خانگی هم برای کاستن از علایم بیماری زونا وجود دارند. این درمانهای خانگی میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- استراحت
- استفاده از کمپرسهای آب سرد و مرطوب برای کاهش درد و خارش
- استفاده از پماد «کالامین دی» برای کاهش خارش
- حمام گرفتن در وان با مخلوط جو دوسر
زونا معمولا طی چند هفته بهبود پیدا میکند و به ندرت دوباره برمیگردد یا عود پیدا میکند. عموما توصیه میشود در صورت کاسته نشدن از علایم بیماری بعد از ۱۰ روز، فرد به پزشک مراجعه کند.
بیشتر بخوانید: خوراکیهای مفید و مضر برای بیماری زونا
عوارض احتمالی بیماری زونا
اگرچه زونا به خودی خود دردناک و ناخوشایند است، بهتر است، فرد مراقب عوارض احتمالی دیگر نیز باشد. این عوارض احتمالی میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- آسیب به چشم که در صورت وجود ضایعه پوستی یا تاول در ناحیهای نزدیک به چشم اتفاق میافتد. در صورت بروز چنین مشکلی، به خصوص قرنیهی چشم مستعد آسیب بیشتری است.
- عفونتهای میکروبی پوست که به راحتی در اثر تاولهای باز بهوجود میآیند و میتوانند شدت پیدا کنند.
- سندرم رامسی هانت که در صورت تاثیر زونا روی اعصاب فرد بروز پیدا میکند و اگر درمان نشود، ممکن است منجر به فلج بخشی از صورت یا کم شنوایی در فرد شود. اما اگر جلوی این مشکل نادر به سرعت گرفته شود و به موقع درمان شود، اکثرا بیماران میتوانند بهبودی کامل خود را به دست آورند.
- سینهپهلو
- التهاب طنابهای نخاعی یا مغزی مانند بیماریهای انسفالیت یا مننژیت که از مشکلات جدی محسوب میشوند و میتوانند برای فرد بسیار خطرناک باشند.
راهکارهای پیشگیری از بروز زونا
واکسینه شدن میتواند از بروز علایم و زخمها و ضایعات پوستی شدید زونا پیشگیری کند. همهی كودكان باید ۲ دُز واكسن آبله مرغان را که در اصطلاح پزشکی به آن «ایمنسازی واریسلا» گفته میشود دریافت کنند.
بزرگسالانی که هرگز آبله مرغان نداشتهاند نیز باید این واکسن را دریافت کنند. واکسینه شدن لزوما به معنای این نیست که فرد به آبله مرغان یا زونا مبتلا نمیشود، اما آمارها نشان میدهد که از هر ۱۰ نفری که واکسینه شدهاند تنها ۱ نفر مبتلا به زونا میشود. بزرگسالانی که ۵۰ سال دارند یا مسنتر هستند نیز باید واکسن زونا را دریافت کنند که به آن در اصطلاح پزشکی «واکسن ایمنسازی واریسلا زوستر» گفته میشود. واکسینه شدن بهترین راه برای پیشگیری از بروز زونا است.
برای زونا دو واکسن وجود دارد که «زوستاواکس (Zostavax)» و «شینگریکس (Shingrix)» نام دارند. بر اساس تحقیقات معتبر، واکسن شینگریکس، معمولا بهتر جواب میدهد و اکثرا پزشکان و مراکز درمانی این واکسن را برای بیماران خود تجویز میکنند. در همین حال، کسانی که حتی قبلا با زوستاواکس واکسینه شدهاند نیز باید واکسن شینگریکس را دریافت کنند.
زونا زخم مسری است، یعنی امکان سرایت آن از یک فرد به فرد دیگر وجود دارد. بنابراین، در صورت بروز عفونت زونا در یک فرد، بهتر است اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از انتقال و شیوع آن انجام گیرد. از جمله مواردی که در ادامه ذکر میکنیم:
- ضایعات پوستی باید به خوبی پوشانده شوند.
- اجتناب از تماس و برخورد با افرادی که به بیماری آبله مرغان مبتلا نشدهاند یا اینکه دستگاه ایمنی ضعیفی دارند
- شستشوی منظم دستها
در صورتی که از بیماری زونا و درمان آن تجربهای دارید، در بخش نظرات انتهای همین مطلب با ما در میان بگذارید. همچنین تمام سوالات شما در مورد بیماری زونا توسط پزشکان دکتردکتر پاسخ داده خواهد شد.
منبع:
از کدام خدمات دکتردکتر استفاده کنیم؟
نوبتدهی اینترنتی
اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبتدهی اینترنتی میتوانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی روی دکمه زیر کلیک کنید.
ویزیت تلفنی
گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینهبر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی میتوانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.
پرسش و پاسخ پزشکی
شما با استفاده از امکان پرسش و پاسخ با پزشک میتوانید در هر ساعتی از شبانه روز پرسش پزشکی خود را مطرح کنید و پاسخ معتبری از پزشک دریافت کنید. برای ثبت سوال پزشکی خود روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.
سلام خسته نباشید
پدرم یک هفته سردرد و درد داشت سمت چپ قفسه ی سینش و رو به روی همون قسمت پشت کمرش هم درد میکرد؛ بعد از یک هفته دو جا از قفسه ی سینش ریخته بیرون قرمز شده ، التهاب داره و خیلی درد میکنه ؛ بردیم دکتر براشون کپسول گاباپنتین و قرص آسیکلوویر و یه قرص دیگه هم دادن برای رفع درد .
شما چ راهکاری رو برای بهبودی این بیماری پیشنهاد میکنید؟
برای کاهش و رفع درد و التهابی ک داره و اذیت میکنه
سلام
اگر با تجویز داروهای فوق درد بهتر نشده است باید با مراجعه به پزشک خود جهت تعویض دارو اقدام نمایند
سلام مادرم دوطرفه كمرش درد ميكرد بعد دكتر به واسله دوهفته دپومترال زد كه بعد چند روز مادرم زونا گرفت سمت چپش ايا تزربق اين امپول باعث ميشه؟
سلام اين آمپول منحر به سركوب سيستم ايمني بصورت موقت ميشه اما اصلا ممكنه اون كمر درد مادرتون بخاطر شروع همين زونا بوده
با سلام سه روزی است پشت وزیر سینه راستم بشدت درد میگیرد و چند دقیقه بعد آ رام میشود امروز رفتم دکتر متخصص بمن گفت زنا داری.سؤال داشتم اولا بفرمائید واگیر دارد یا نه .از چه غذایی پرهیز کنم.مدت بهبودی چند روزه.با تشکر
سلام
در صورت تماس باضایعات احتمال سرایت وجود دارد
پرهیز غذایی خاصی ندارد
معمولا پس از دو تا سه هفته برطرف می شود
سلام ممنون از مقاله خوب وکاربردیتون .
یه پرسش از پزشکان محترم؟ مادر بزرگم پارسال زونا گرفت و با مراجعه به پزشک معالجه شد، اما دوباره امسال از دیروز یه سری تاول سرخ رنگ و پهن در سطح پوست تمام بدنش بیشتر از کمر به پایین ظاهر شده و خارش و سوزش هم دارن و صبح هم که از خواب بیدار شد سمت چپ صورتش ورم کرده بود ،به دلیل عدم دسترسی به پزشک از پزشکان محترم خواهشمندم در نحوه درمان خانگی و پرهیزهای خوراکی و….راهنمایی کنن تا اسرع وقت به پزشک مراجعه میکنیم ،با تشکر.
سلام ممنونم
زونا درمان خانگي نداره حتما بايد براي درمان به متخصص داخلي مراجعه كنن وگرنه به مرور دردش خيلي اذيتشون ميكنه لطفا
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام.من.پارسال.زونا.گرفتم.دقیقا.همچین.موقعی.امسال.هم.دوباره.خارش.بدنم.چند.روزه.شروع.شده..پارسال.هم.دقیقا.همچین.اتفاقی.برام.افتاد..
سلام پماد كالامين بزنيد لطفا و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر من ۳ روز هست تو صورتم ابرو و سرم چه تا ضایعه دردناک پوستی دارم زونا هستش
سلام
اگر ضایعات به صورت وزیکول(دانه های ابکی) می باشد ممکن است دچار زونا شده باشید
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص عفونی مراجعه کنید.
سلام ،من حدودا ۶ روزه که پوست سمت راست بدنم در ناحیه پشت درد زیادی میکنه و سوزن سوزن میشه ،ولی هیچ ضایعه پوستی حتی قرمزی هم ندارم امکانش هست که زونا باشه؟
سلام
بله ممکن
بثورات پوستی بعدا ظاهر میشن
سلام
من یک سال پیش مبتلا به زونا صورت شدم که علائمی مثل تب و لرز ، تب خال روی لب ، بی حسی یک طرفه صورت و ذات الریه داشتم .
متاسفانه بدلیل عدم تشخیص به موقع پزشک ، بیحسی صورتم درمان نشد و پزشکان گفتند که به موقع درمان با کوتیکواستروئید را شروع نکردند ، دیگر اعصاب صورتم به حالت عادی برنمیگردد
سلام به متخصص طب فيزيك براي فيزيوتراپي و بهبود عملمرد عصب صورتتون مراجعه كنيد
سلام ببخشید میخواستم بدونم زونای صورت لکه های که روی صورت هست بعد از بیماری از بین میره یا جاش رو صورت میمونه
سلام
معمولا از بین می روند
سلام همسرم زونا گرفته و من الان خارش شدیدی در بدنم دارم احتمال دارد که من هم زونا گرفته باشم من ۵۴ ساله هستم و همسرم ۵۷ سال دارد
سلام
زونا درد و سوزش در یک محل خاص میدهد نه خارش
سلام خانمی ۲۹ساله هستم که ۲۲ آذر دچار سردردشدید وتیرکشیدن سمت راست سر شدم
که چندروز بعد دوتالکه صورتی افتاد گردنم که سوزش ودردداشت دکترداخلی وعفونی گفتن زوناس
دکترعفونی داروهای ناپروکسن ۵۰۰،گاباپنتین،والاسیکلوویر،نوروترپتلین،ستریزن وشربت دیفن هیدارمین وپردنیزلون نوشتن
باردوم یعنی هفته بعدش والاسیکلوویرونورترپتلین قطع و گاباپنتین وپردنیزلون بادوز بالاتر نوشتن وشربت ایمونس ولی بازبدون پوماد گفت دوباره برگرد
بااینکه لکه ها خشک شدن ودارن پاک میشن ولی سرم هنوز درد میکنه
بنظرشما کی کامل خوب میشم
درمان زونا تا چه مدته ؟ و چرا پوماد نمینوسن دکتر؟
شربت ایمونس باید تاچندماه و بعدناهار یاقبل ناهارخورد؟مچکر
سلام درد بعد از عفونت زونا ممكنه چند ماه باقي بمونه
داروهاتونو مصرف كنيد
پماد كاپساسين ( زبونتونو ميسوزونه) موضعي بزنيد همراه با پماد كالامين
تا يكماه شربتتونم مصرف كنيد
سلام من چهار روزه که زیر سینه و پشتم در سمت راست حالت عرق سوز است و بدن درد و سردرد و دارم سوال من اینه که اگه زونا باشه من قبلش بهش دست میزدم و به چشم خودم بدون اینکه دست بشورم دست میزدم میخوام ببینم اگه زونا باشه میره توی چشمم یا نه
سلام
نگران نباشین اما استرس نداشته باشین، از تماس دست آلوده به بدنتون خودداری کنید
سلام از۲۲ آذرسمت راست سرم شدید تیرمیکشید ودردمیکرد بعدسه روز روگردنم دوتالکه صورتی افتاد رفتم دکتر داخلی و عفونی گفتن زوناس
دارو گاباپنتین،ناپروکسن ۵۰۰، ستریزین،نورترپتلین،پردنیزلون ،دیفن هیدارمین وقرص والاسیکلوویر
هفته بعد کمرنگ ترشد رفتم والاسیکلوویر ونورترپتلین قطع کرد
گاباپنتین وپردنیزولون بادوز بالاتر نوشت
گفتم گاهی خارش وسوزش دارم که پوماد هم ننوشت
گفت هفته دیگه برگرد
الان که نگاه میکنم داره پاک میشه لکه های گردنم ویه دونه ریزکه رو صورتم بود ولی سردردم هنوز
مدام دارم تیرمیکشه،
پوست ناحیه راست سرمم حساس شده میخارونم یاشونه میزنم درد میگیره
بنظرشما این سردردتاکی باهامه؟و آیا پوماد خاصی باید بزنم یاخیر؟ مچکر
سلام
ممکن است تا یک ماه طول بکشد
از گاباپنتین و ناپروکسن که توسط پزشکتان تجویز شده استفاده کنید
نیاز به استفاده از داروی موضعی نیست
سلام مادرم ۶۱ساله هستن ۱ماه است کمردرد شدید داشتن بعددرد قلب شدید گرفتن ویکدفعه پشت کمرشون مثل آبله مرغان ریخت بیرون،دکتر رفتن بعد آزمایش خون واکو وعکس از قفسه سینه گفتن مشکل نداره قلبشون ولی دکترپوست گفت آبله ها زونا است،وهنوز قلب وکمرشون درد میکنه ونمیتونن ازجاشون بلند شن آیا مربوط به زونا است؟
سلام
اگه درد و سوزش داشتن و بعد بثورات پوستی بروز کرده بله زونا مطرحه و ممکن تا هفته ها درد داشته باشن
سلام من ۳۴ سالمه چرا به زونا مبتلا شدم مگه زونا مربوط به افراد مسن نیست؟؟؟!!!
سلام خیر ممکن است در هر سنی رخ دهد ولی بیشتر در افراد مسن ایجاد میشود
سلام خسته نباشید من دوماه ونیم پیش سردرد و لرز شدیدی گرفتم رو سرم چندتا دونه پراکنده دراومد والانم هنوز درد میکنن و درست نمیشن چندتا دکتر رفتم هیچ کس تشخیص نداد امکانش هست زونا باشه
سلام از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص عفونی استفاده کنید
سلام من دوماه ونیم پیش سردرد و لرز شدیدی گرفتم رو سرم چندتا دونه پراکنده دراومد والانم هنوز درد میکنن و درست نمیشن و دکتر رفتم هیچ کس تشخیص نداد امکانش هست زونا باشه
سلام بله ممكنه زونا باشه چون گاهي درد بعد از زونا تا چند ماه باقي ميمونه
بايد به متخصص مغز و اعصاب مراحعه كنيد تا درمانو براتون شروع كنن
مدت زمان درمان کامل زونا چن روز است
سلام معمولا به مدت یک هفته داروی ضد ویروس تجویز می گردد
سلام خانم دکتر
مادر من ۶۱سالشه چند تا دکتر مراجعه کردیم گفتن زوناس
زیربغل و روی سینش تاول دردناک داره و دست سمت راستش خیلی دردمیکنه الان حدود ۲ماهه که این بیماری رو داره وبه خاطر خوردن قرص و چرک خشک کن های فراوون که خورد زخم معده هم گرفت ۲سه روزی بیمارستان بستری بود الان بعد گذشته ۲ماه با وجود دکتر و دواهای فراوون بهبودی حاصل نشده و بخاطره زخم معده هم قرص نمیتونه بخوره ممنون میشم راهنمایی کنید که چقد مدت زمان طول میکشه بهبودی حاصل بشه و چ دارویی با وجود زخم معده میتونه مصرف کنه خیلی ممنون
سلام در بیمارانی که پس از درمان زونا دردهای عصبی همچنان باقی می ماند از قرص کاربامازپین استفاده میشود قرص کاربامازپین معمولا در درمان این دردها نتیجه خوبی دارد شما می توانید با مشورت با پزشک ایشان از دارو استفاده کنید
سلام خسته نباشید
دختر خاله ی من چند روز است که زیر سینش و پشتش و سمت چپ بدنش درد میکنه و تب خال زده
سردرد و گردن درد شدیدی داره دکتر داخلی مراجعه کرده و گفته زونا است برای جلو گیری بیشتر چه کار باید کنیم لطفا بگید دختر خاله ی من فقط ۲۴ سالشه
سلام
اصولا اولش بثورات پوستی بروز میکنه و کم کم خوب میشه
استراحت کنه و استرس نداشته باشه
نگران نباشید
سلام خسته نباشید
من یک شخص 33 ساله هستم ، حدودا یکساله زونا گرفتم و کاملا خوب شدم ، اما از شدت خارش ها پدرم در آمده ( روی شکم و پشتم البته پایین تنه ام ) ، چه کار کنم تا از دست این خارش ها ، میشه بگین ؟؟؟ آیا با عمل یا تب سوزنی میشه از بین برد ؟؟؟ یا نه ، راه درمان دیگری داره ؟؟؟؟
با تشکر
سلام
من یکماهه زونا گرفتم ک پوستم یه مقدار بهتر شد اما باز همون اثرات زونا روی پوستم جدید ظاهر شدن البته دکتر داخلی مراجعه کردم
میخام بدونم تا چند مدت ممکنه ادامه داشته باشه و آیا روی مغز متاثر چون خوندم ک در بعضی افراد باعث فلج قسمتایی میشه من قسمت پستم و متفاوت و پهلو و سینه درگیر زونا شدن
سلام روي مغز اثر نداره نگران نباشيد، ميتونه بيحسي پوست بده يا درد و سوزش زياد كه به مرور برطرف ميشه
سلام مادر من دو هفته هس زونا گرفته کل سمت چپش درد میکنه و سوزش زیاد داره بنظرتون کدوم دکتر برود خوب است
سلام به متخصص داخلي مراجعه كنند.
سلام من زونا گرفتم بوجود اومدن دانه ها خشک شدنشون ۱۸ روز طول کشید.دونه ها دو طرف لبه واژنم ،کشاله و قسمت تحتانی لگن .همه سمت راست بود.الان برطرف شده فقط یکم دیگه از لک هاش مونده و درد زیادی دارم .سوالم اینه که من تا به حال مشگل درد مقعد و مشگل دفع نداشتم اما با اومدن زونا این مشگل رو پیدا کردم و هنگام دفع درد دارم.این درد به زونا ربط داره؟
ببخشید پماد رو باید داخل مقعد بزنم؟
نه عزيزم قسمت بيروني
با سلام من ۳۰ سالمه از دیشب درد شدید همراه با سوزش از پشت کمرم شروع شده که میگیره و ول میکنه رفتم حموم فهمیدم با گرما دردش بیشتر میشه ولی وقتی آب سرد هست دردش قطع میشه الآنم مجبور شدم کمی پنجره رو باز بزارم تا بدنم گرم نشه تا دردش شروع بشه از پشت گردنم تا پایین کمرم یهو درد شدیدی میگیره و گاهی اینقدر شدید میشه که از پهلو هام و تا شکمم میاد میخواستم بدونم زونا گرفتم ؟ چون مادرم هم سال پیش زونا گرفته؟ اگه آره دارو چی مصرف کنم؟
سلام
تا زمانی که بثورات پوستی بروز نکرده نمیشه گفت زونا هست دوست عزیز
سلام خدمت شما
خیلی خیلی ممنون میشم جواب سوالم را بدهید
بنده 15 سالمه و زونا گرفته ام روی شکم و روی کمرم زونا هستش ریخته درد بسیار شدیدی داره وهمچنین غدد لنفاوی کشاله ران من رو هم دچار اشکال کرده بزرگ شده
به چنتا دکتر هم رفتم میگن بعد 1 تا 2 ماه درست میشه ولی یه جاهایی خوندم میگه گاهی اوقات باعث از دست دادن بینایی و شنوایی میشه خیلی نگرانم حالا باید چکار کنم دکتر یه دارو هم داده به اسم آسیکلوویر
راه حل شما چیه درست میشه؟
اگه جوابمو بدید ممنون میشم
سلام
زونایی که روی گوش یا چشم باشه سبب مشکلات نابینایی و ناشنوایی ممکن بشه
نگران نباشین و داروهاتون رو مصرف کنید
باسلام همسرمن الان یک ماهه که دست سمت چپش دردمیکنه صربان قلبش زیادمیشه عرق سردداره وبدنش سردمیشه توانایی انجام کارروزمره نداره دربعضی مواقع اسکن قلب واکوانجام داده دکترگفته سالمه مشکلی نداره میخاستم ببینم علتش جی میتونه باشه به کدام متخصص بایدرجوع کنه
سلام يك آزمايش خون بدن از نظر پركاري تيروييد و كم خوني بررسي شن
Cbc.diff esr crp ldh
Tsh
Ferritin
S/E
25ohvitD
بايد توسط متخصص داخلي بررسي شوند
سلام خانم دکتر خستە نباشید
ببخشید همسر بندە یک هفتە میشە کە قسمت نیم کرە راست سرشون تیر میکشە وبعد چند روز در قسمت گردن و کتف تاول قرمز زدن بە پزشک مراجعە مراجعە کردیم کە گفتن زوناس الان دوو روزە دارو مصرف میکنن ولی دردشون کم نشده ٲیا نیاز هست که از سرشون ام ار ای بگیریم؟چون سردردشون خیلی زیاده
سلام
اگه بثورات پوستی دارن همون زوناس و طول میکشه تا بهتر بشن
سلام خسته نباشید
چن روزیه یه درد و سوزش تقریبا میشه گفت زیادی زیر پوستم حس میکنم،پشتم،مخصوصا بین دوتا کتفم،امروز مامانم گفت ک زونا هستش،ولی نه زخمی هست نه چیزی،خاستم ببینم میتونه زونا باشه؟
سلام
تا وقتی بثورات بروز نکرده خیر نمیشه گفت زوناست
سلام روزتون بخیر
همسر من دوسال پیش زونا گرفتن و خوب شدن ولی الآن مدت دو هفته هست که جای جوش و تاولای اون زمانش درد و سوزش شدید داره ولی فقط قرمز کمرنگ هست و تاول و جوش نزده میخواستم بدونم امکانش هست دوباره زونا بگیرن؟ برای بهبودش چیکار باید کنم؟