اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در مردان

خلاصه این مقاله را بشنوید

آنورگاسمی یا اختلال در ارگاسم یکی از شایع‌ترین اختلالاتی است که در زنان دیده می‌شود که گاهی در مردان نیز رخ می‌دهد. اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در مردان به این‌صورت است که فرد با وجود تحریک زیاد، قادر به ارگاسم نیست و نمی‌تواند به اوج لذت جنسی برسند.

این موضوع باعث نارضایتی جنسی شده و اثرات منفی زیادی روی زندگی او می‌گذارد. اگر در تهران هستید، لازم است با مشاهده هرگونه علائم این بیماری به دکتر مردان در تهران یا همان متخصص اورولوژی مراجعه کنید هرچند که در هرکجای ایران که هستید، می‌توانید وقت پزشک بگیرید و تحت درمان قرار بگیرید. اما علت اصلی اختلال در ارگاسم مردان چیست؟ آیا می‌توان آن را درمان کرد؟ تا انتهای این مطلب از دکتردکتر همراه ما باشید تا با این اختلال و راه های درمان آن آشنا شوید.

اختلال ارگاسم مردان چیست؛ آنورگاسمی را بشناسید!

به‌طور کلی، اختلال عملکرد ارگاسم یا آنورگاسمی (Anorgasmia) زمانی به وجود می‌آید که فرد با وجود تحریک جنسی فراوان توانایی ارگاسم را نداشته باشد و نتوانند به اوج لذت جنسی برسند.

این اختلال هم در مردان و هم در زنان دیده می‌شود اما آنورگاسمی زنان شیوع بیشتری دارد. شدت آنورگاسمی در هر فرد متفاوت است و عوامل مختلفی در ایجاد آن نقش دارند. افرادی که دچار آنورگاسمی می‌شوند، با مشکلات زیادی رو به رو شده و گاهی به افسردگی مبتلا می‌شوند.

آنورگاسمی مردان و البته زنان اما طی فرآیندی خاص رخ می‌دهد. چرخه پاسخ جنسی در مردان شامل چهار مرحله میل (میل جنسی)، برانگیختگی (هیجان)، ارگاسم و فروکش است که ارگاسم سومین مرحله از آن را شامل می‌شود. ارگاسم لذت‌بخش‌ترین مرحله تحریک جنسی مرد است که در صورت وقوع اختلال در آن اثرات مخربی در فرد می‌گذارد. برای فهم بهتر ارگاسم و ارضا زنان و مردان، باید با سازوکار آن بیشتر آشنا شوید.

آنورگاسمی مردانه اختلالی است که در آن مرد به طور مداوم در رسیدن به ارگاسم و اوج لذت جنسی ناتوان است. این بیماری برای فردی که آن را تجربه می‌کند بسیار ناراحت کننده است و نباید آن را با اختلال نعوظ (ناتوانی در دستیابی به نعوظ) یا میل جنسی پایین (نبود میل جنسی) اشتباه گرفت.

انواع اختلال در ارگاسم مردان

آنورگاسمی از اختلالات و مشکلات جنسی مردان است که به دو نوع زیر تقسیم می‌شود:

  • آنورگاسمی اولیه؛ در آنورگاسمی اولیه فرد هرگز به ارگاسم نمی‌رسد.
  • آنورگاسمی ثانویه یا موقعیتی؛ در آنورگاسمی ثانویه مرد فقط در شرایط و موقعیت خاصی مانند رابطه جنسی دهانی یا خودارضایی قادر است به ارگاسم برسد.

عوامل ایجاد کننده اختلال ارگاسم در مردان

علل زیادی در ایجاد این عارضه در مردان تاثیر گذار هستند که با توجه به میزان تاثیر خود، می‌توانند اثرات مختلفی در فرد ایجاد کنند و از دلایل و عوارض ارضا نشدن مردان هم هستند. در ادامه به این عوامل اشاره می‌کنیم:

عوامل فیزیولوژیکی

در ایجاد اختلال ارگاسم مردان، عوامل فیزیولوژیکی زیادی موثرند که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عوارض جانبی برخی از داروها؛ مانند داروهای مرتبط با آنورگاسمی (و انواع دیگر اختلالات جنسی)، که از این میان می‌توان به داروهای ضد روان پریشی، مواد افیونی و ضد افسردگی اشاره کرد.
  • عوارض جراحی پروستات (پروستاتکتومی)؛ یا پرتودرمانی برای درمان بیماری سرطان پروستات
  • سندرم Cauda equina؛ یک بیماری نادر که در آن رشته‌های عصبی در معرض ته نخاع تحریک می‌شوند.
  • نبود مادرزادی رفلکس bulbo cavernosus؛ که انقباض اسفنکتر مقعدی در هنگام انزال را موجب می‌شود.
  • هیپوگنادیسم؛ یا پایین بودن سطح تستوسترون که باعث اختلالاتی در غدد درون ریز شده و تعادل هورمونی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • مولتیپل اسکلروزیس و نوروپاتی (آسیب عصبی)؛ ناشی از دیابت و فشار خون بالایی ‌که کنترل نشده باشد.
  • افزایش سن و تغییر در آناتومی بدن و تغییرات خلقی

عوامل روحی و روانی

در میان علل ایجاد کننده آنورگاسمی در مردان، عوامل روحی روانی نقش مهم و قابل انکاری دارند که در میان آن‌ها اضطراب از عملکرد جنسی شایع‌ترین آن‌هاست. از دیگر عوامل روانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سوءاستفاده جنسی زودرس و آسیب دیدن از آن
  • غم و اندوه، مانند از دست دادن شریک زندگی
  • داشتن ترس و هراس‌های خاص، مانند: هافو فوبیا (ترس از لمس شدن) و ژنو فوبیا (ترس عمومی از رابطه جنسی)
  • مسائل عمومی روان فرد مانند اضطراب، استرس، افسردگی، مشکلات رابطه و خصومت
  • داشتن نگرش منفی در مورد جنسیت
  • اضطراب عملکرد جنسی 

آنورگاسمی در مردان

عادت‌های بدرفتاری

بدون شک شیوه زندگی نیز در اختلالات ارگاسمی مردان تاثیر می‌گذارد و می‌تواند آن را مختل کند. از عادت‌های بد رفتاری که در آنورگاسمی مردان موثرند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خودارضایی و اختلالات ارگاسم

به طور کلی متخصصان خود ارضایی در طولانی مدت را اصلا توصیه نمی‌کنند. با وجود این‌که خود ارضایی یک روش درمان برای اختلالات ارگاسم محسوب می‌شود، اما آن را یک اختلال جنسی نیز تلقی می‌کنند؛ در واقع تکرار آن باعث آسیب رساندن به عصب جنسی شده و رسیدن به لذت جنسی در سکس را کاهش می‌دهد.

مصرف مواد مخدر و الکل و اختلال ارگاسم

مصرف زیاد الکل و مواد مخدر می‌‌تواند توانایی اوج ‌گیری مرد را مختل کند و همچنین مصرف زیاد سیگار می‌تواند جریان خون در اندام‌‌های جنسی را محدود کند.

تماشای فیلم پورن و اختلالات ارگاسم

مانند خود ارضایی، تماشای فیلم‌های محرک از روش‌های درمان اختلال ارگاسم محسوب می‌شود. اما فقط با این هدف که مراحل رابطه جنسی را درک کرده و متوجه شوند که رابطه جنسی باید چگونه طی شود. در حالی که عادت کردن به دیدن فیلم‌های پورن باعث می‌شود مرد حالت پاتولوژیک و بیمارگونه‌ای پیدا کند و لذت جنسی به صورت غیر عادی بوده و اختلالات ارگاسم را در پی داشته باشد.

علائم آنورگاسمی در مردان چیست؟

علائم اصلی آنورگاسمی ناتوانی مرد در رسیدن به ارگاسم است. در واقع هنگامی که با تغییر شرایط و عوامل تاثیر گذار در ارگاسم مرد، باز هم فرد ارگاسم را تجربه نکرد و این موضوع چندین بار تکرار شود یا برای رسیدن به ارگاسم به زمان زیادی نیاز داشته باشد، می‌توان گفت که او به آنورگاسمی مبتلا شده است.

نحوه تشخیص اختلال ارگاسم در مردان

در صورتی که هر کدام از علائم آنورگاسمی را در بدن مشاهده کردید، برای تشخیص علت بیماری حتما به پزشک مراجعه کنید. او با معاینه کل بدن و بررسی داروهایی که در گذشته یا حالا مصرف می‌کنید، به شما توصیه‌هایی می‌کند و برای تشخیص بهتر از شما می‌خواهد آزمایش‌هایی را انجام دهید. این آزمایش‌ها عبارتند از:

  • انجام آزمایش خون برای بررسی عملکرد غدد درون ریز و اندازه گیری سطح هورمون‌هایی مانند تستوسترون، هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH)
  • سنجش حساسیت آلت تناسلی مرد
  • آزمایش قوس رفلکس ساکروم برای بررسی رشته‌های حرکتی و حسی عصب پودندال

درمان اختلال در ارگاسم چگونه است؟

در حالت کلی هیچ درمان مشخصی برای آنورگاسمی وجود ندارد، اما با استفاده از روش‌هایی در شرایط خاص، تا حدودی می‌توان آن‌ها را درمان کرد. برخی از راه های درمان اختلال ارگاسم در مردان عبارتند از:

  • تغییر در دُز مصرف‌ داروهای خاص
  • درمان جایگزینی تستوسترون یا داروی تقویت کننده دوپامین
  • صحبت درباره نیازهای جنسی با همسر
  • مراجعه به متخصصین رابطه جنسی
  • درمان افسردگی، اضطراب یا هر نوع اختلالات خلقی
  • روان درمانی برای غلبه بر اضطراب عملکرد جنسی
  • ماساژ دستی پروستات
  • مصرف داروهایی مانند ویاگرا (سیلدنافیل) و سیالیس (تادالافیل) برای افزایش جریان خون در آلت تناسلی

چه زمانی برای درمان آنورگاسمی به پزشک مراجعه کنیم؟

همانطور که اشاره شد اختلال در ارگاسم از مسائل مهم زندگی زناشویی محسوب شده و اختلال در آن فارغ از جنسیت، می‌تواند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد و آن را مختل کند.

در واقع یک رابطه جنسی سالم بر زندگی زناشویی و سلامت جسمی و روانی طرفین تاثیر مثبت می‌گذارد و میزان رضایت زوجین از رابطه جنسی را افزایش می‌دهد. پس در صورت وقوع هرگونه اختلالی به پزشک مراجعه کنید. اگر از ملاقات حضوری دکتر خجالت می‌کشید، می‌توانید از مشاوره‌های آنلاین متخصصان استفاده کنید.

اختلال ارگاسم مردان

درمان اختلال ارگاسم، رابطه زناشویی شادتر!

بدون شک این روزها یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که زوجین با آن مواجه هستند، مشکلات و اختلال ارگاسم است. مشکلاتی که در ارگاسم ایجاد می‌شود، کاهش تداوم رابطه و نزدیکی زوجین را به دنبال دارد. اختلال در ارگاسم مردان نیز به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود که در این مطلب به طور کامل به بررسی آن‌ها پرداختیم و روش‌های درمان را معرفی کردم. برای مراجعه به پزشک برای درمان و یا مشورت، می‌توانید از سایت نوبت دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید.

توجه! این مطلب به‌جهت آگاهی شما از این اختلال نوشته شده و همانطور که بارها در متن اشاره کردیم، برای درمان باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

اگر شما روش درمان دیگری را می‌شناسید که در این زمینه موثر است، حتما آن را به ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر معرفی کنید.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. مهدی بحرینی می گوید

    من آنورگاسمی دارم به پزشک متخصص شهرضا مراجعه چیزی نفهمیدقرص تستسترون وxadeوویزارسبن هم مصرف میکنم فایده ندارد.بعضی مواقع بیش ازنیمساعت طول میکشه عیال ناراحت میشه البته اوسکس را عمل زشتی میداندومیگه توپیرشده ای

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر