رفلاکس معده یا ترش کردن معده چیست؟ به‌همراه پرسشنامه علائم و درمان

رفلاکس معده
اشتراک گذاری 2634 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

رفلاکس معده یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن مربوط به معده محسوب می‌شود. طبق تحقیقات انجام شده توسط پزشکان، هر فرد در طول یک سال ممکن است چندین بار به این اختلال مبتلا شود. در صورتی که فرد در طول یک هفته چندین بار این عارضه را احساس کند، یعنی به رفلاکس معده مبتلا شده و لازم است اقداماتی را جهت درمان این اختلال انجام دهد.

به همین دلیل لازم است تا همه افراد تا حدودی با راه‌های درمان یا جلوگیری از رفلاکس معده آشنا باشند. اما گاهی با عود کردن علائم این بیماری، بهترین راهکار  مراجعه به پزشک گوارش است. اما رفلاکس معده چیست و چه علائمی دارد؟ در این مطلب از مجله دکتردکتر به طور کامل به بررسی این موضوع پرداخته و روش‌های درمانی آن را معرفی می‌کنیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

رفلاکس معده چیست؟

بیماری رفلاکس معده یک اختلال گوارشی است که روی حلقه عضلانی بین مری و معده تأثیر می‌گذارد. این حلقه در واقع اسفنکتر تحتانی مری (LES) نیز نامیده می‌شود. افرادی که به این اختلال مبتلا می‌شوند، دچار سوزش سر دل شده و احساس سوء هاضمه اسیدی پیدا می‌کنند.  طبق نظر پزشکان برخی از افراد ممکن است به دلیل شرایطی به نام فتق هیأتال دچار این عارضه شوند.  در بیشتر موارد، می‌توانید علائم GERD خود را از طریق تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی کاهش دهید.

اما گاهی اوقات برخی از افراد به دارو یا جراحی نیاز پیدا می‌کنند. رفلاکس معده به مری به این دلیل رخ می‌دهد که پس از وارد شدن غذا به معده، دریچه انتهای مری که اسفنکتر تحتانی مری نام دارد، به درستی بسته نمی‌شود.  سپس اسید معکوس از طریق مری به سمت گلو و دهان شما جریان پیدا کرده و طعم ترشی را در گلوی خود احساس خواهید کرد.

رفلاکس معده، مشکلی اساسی در هضم و گوارش است و برای درمانش، باید هر چه سریع‌تر به یکی از متخصصین این حوزه، مراجعه کنید. 

همه چیز درباره رفلاکس معده

علائم رفلاکس معده

برخی علائم مشترک در بین افرادی که دچار رفلاکس معده هستند:

  • ترش کردن؛ یعنی احساس بازگشت مایع تلخ یا ترش از معده به دهان
  • احساس سوزش در قفسه سینه (سوزش سر دل). معمولا بعد از غذا خوردن؛ ممکن است در شب بدتر باشد
  • درد قفسه سینه
  • مشکل بلعیدن
  • احساس یک توده در گلو (گاهی خارش گلو نیز حس می‌شود)

علائم رفلاکس معده شامل سوزش سر دل، ترش کردن و درد قفسه سینه است و درمان آن توسط دکتر رفلاکس معده شامل تغییرات سبک زندگی، داروها و در موارد شدیدتر، جراحی می‌باشد.

بعضی بیماران مبتلا به رفلاکس ممکن است علائم دیگری هم داشته باشند. این نشانه‌ها عبارت‌اند از:

  • درد در زیر جناغ سینه
  • گیر کردن غذا
  • حالت تهوع یا استفراغ (به خصوص هنگام صبح)
  • باد گلو و آروغ زدن‌های مکرر
  • جمع شدن بیش از حد بزاق در دهان و سرفه‌های مکرر بدون علت (اگر کودک شما سرفه دارد بهتر است با بقیه علت های سرفه او در مقاله سرفه کودکان در مجله دکتردکتر آشنا شوید.)
  • تلخ شدن دهان و برگشت آب و مواد غذایی از معده به دهان
  • بوی بد دهان
  • مشکلات تنفسی
  • ریزش آب دهان نوزاد و کودک

گفتنی است ریزش آب دهان یکی از علائم رفلاکس معده است، زیرا بازگشت اسید معده به مری باعث تحریک تولید بزاق اضافی می‌شود.

انواع رفلاکس معده

رفلاکس انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. رفلاکس کلاسیک

در رفلاکس کلاسیک، محتویات معده به حلق نرفته و فقط به مری برمی‌گردند. از علائم رفلاکس کلاسیک می‌توان به سوزش معده اشاره کرد

۲. رفلاکس حنجره‌ای – حلقی

رفلاکس حنجره‌ای-حلقی (LPR) که به رفلاکس پنهان یا رفلاکس خاموش نیز معروف است که به رفلاکس پنهان نوزادی مشابهت دارد. فقط با این تفاوت که نوزاد توانایی خارج‌کردن محتویات معده از دهان را ندارد و دوباره آن را به درون معده فرو می‌برد. علت اینکه به آن رفلاکس خاموش گفته می‌شود، این است که این نوع از رفلاکس معده بدون سوزش است و در نتیجه تشخیص آن دشوار خواهد بود.

۳. لارنژین رفلاکس

افرادی که در طولانی مدت دچار رفلاکس معده می‌شوند از این بیماری رنج می‌برند و اسید معده‌شان وارد حلق و گلو می‌شود. در واقع این نوع از لارنژین رفلاکس از عوارض رفلاکس حلقی – حنجره‌ای محسوب می‌شود که اسید معده را به سمت حلق و حنجره برمی‌گرداند.

رفلاکس معده چگونه اتفاق می‌افتد؟

غذایی که می‌خوریم از طریق مری وارد معده می‌شود. هضم غذا در معده توسط اسید و شیره معده آغاز می‌شود. دیواره معده به دلیل پوشش مناسب، در مقابل تماس مداوم با اسید و شیره معده و اثرات مخرب آنها مقاوم است. بالعکس دیواره مری به دلیل نداشتن پوشش مناسب، دفاع مناسبی هم در برابر این عوامل ندارد. در حالت طبیعی دریچه‌ای به نام دریچه مری بین مری و معده قرار دارد که اجازه می‌دهد غذا از مری وارد معده شود. ولی از بازگشت غذا و شیره معده به مری جلوگیری می‌کند.

اگر دریچه مری وظیفه خود را به درستی انجام ندهد، یعنی به خوبی بسته نشود یا بی‌موقع باز شود، اسید و شیره معده به داخل مری بر می‌گردند. همان‌طور که قبلاً ذکر شد دیواره مری در برابر اسید و شیره معده آسیب‌پذیر است. بنابراین در شرایطی که دریچه مری کار خود را به درستی انجام ندهد؛ بازگشت اسید و شیره معده به داخل مری باعث آزردگی مری می‌شود.

رفلاکس معده می‌تواند خیلی آزار دهنده باشد و برای رفع آن باید با پزشک مشورت کنید. 

رفلاکس معده به چه علتی رخ می‌دهد؟

هنوز به درستی علت ایجاد رفلاکس مشخص نشده است. اما به خوبی می‌دانیم که برخی عوامل باعث بروز و تشدید رفلاکس می‌شوند. بیماری رفلاکس معده یا همان ترش کردن در افراد مختلف در تمام سنین، و گاهی به دلایل ناشناخته رخ می‌دهد.

علل مختلفی باعث ایجاد این ناراحتی می‌شود. مهم‌ترین دلیل رخ دادن این حالت شل بودن برخی از عضلات مری (اسفنکتر تحتانی مری) یا زیاد بودن دفعات شل شدن این عضلات یا ضعف مکانیسم‌های دفاعی انتهای مری است. در واقع تغییرات دائمی یا ناپایدار در دریچه انتهای مری به معده موجب این بیماری می‌شود.

یکی از بیماری‌هایی که با رفلاکس معده همراه است فلج معده است که در مقاله علائم فلج معده با آن بیشتر آشنا خواهید شد.

رفلاکس معده به چه علتی رخ می‌دهد؟

رفلاکس معده بیشتر در چه افرادی دیده می‌شود؟

رفلاکس معده یا بازگشت اسید معده به مری، معمولاً در گروه‌های خاصی از افراد بیشتر دیده می‌شود. عوامل مختلفی می‌توانند احتمال بروز این مشکل را افزایش دهند:

  • افراد دارای اضافه وزن یا چاقی: به دلیل افزایش فشار در ناحیه شکم، دریچه بین مری و معده تحت تأثیر قرار گرفته و عملکرد صحیح خود را از دست می‌دهد.
  • زنان باردار: تغییرات فیزیکی و افزایش فشار در ناحیه شکم در دوران بارداری، یکی از دلایل شایع رفلاکس معده است.
  • مصرف برخی داروها: داروهایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها، آرام‌بخش‌ها، داروهای ضد افسردگی، مسدود‌کننده‌های کانال کلسیم و برخی داروهای آسم، ممکن است موجب تضعیف عملکرد دریچه مری شوند.
  • سیگار کشیدن: این عادت ناسالم باعث تضعیف عضلات دریچه‌ای مری شده و احتمال بازگشت اسید معده را افزایش می‌دهد.
  • مصرف غذاها و نوشیدنی‌های خاص: نوشیدنی‌های گازدار، قهوه و شکلات از جمله مواد غذایی هستند که احتمال رفلاکس معده را افزایش می‌دهند.

علاوه بر بزرگسالان، رفلاکس معده در کودکان و نوزادان نیز ممکن است دیده شود. در این موارد، این مشکل می‌تواند به کولیک یا قولنج نوزاد منجر شود که نیاز به مراقبت و درمان ویژه دارد.

راه‌های تشخیص رفلاکس معده

افرادی که علائم رفلاکس معده را تجربه می‌کنند، باید برای بررسی دقیق با پزشک مشورت کنند. پزشکان از روش‌های مختلفی برای تشخیص این مشکل استفاده می‌کنند که شامل موارد زیر است:

  • نظارت بر pH و امپدانس مری: این آزمایش سطح اسید در مری را در شرایط مختلف مانند هنگام غذا خوردن یا خواب بررسی می‌کند و اطلاعات دقیقی در مورد بازگشت اسید معده ارائه می‌دهد.
  • آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی (GI): در این روش، لوله‌ای مجهز به دوربین به مری وارد می‌شود تا وضعیت بافت‌ها بررسی شود. در صورت لزوم، پزشک می‌تواند نمونه کوچکی از بافت را نیز برای آزمایش‌های بیشتر بردارد.
  • مانومتری مری: این آزمایش برای اندازه‌گیری انقباضات ماهیچه‌ای مری در هنگام بلع استفاده می‌شود و به ارزیابی قدرت عضلات و عملکرد اسفنکتر مری کمک می‌کند.
  • تصویربرداری با اشعه ایکس: در این روش، تصاویر دقیقی از مری، معده و دوازدهه (قسمت ابتدایی روده کوچک) تهیه می‌شود که به شناسایی مشکلات احتمالی کمک می‌کند.

این روش‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا رفلاکس معده را تشخیص داده و بهترین روش درمانی را برای بیمار انتخاب کنند.

 

درمان رفلاکس معده

درمان رفلاکس معده

خوشبختانه امروزه داروهای بسيار مؤثری برای درمان رفلاکس وجود دارند. مهم‌ترين داروهايي که به اين منظور به کار می‌روند داروی امپرازول و هم خانواده‌هايش نظير پانتوپرازول، رابيپرازول و لانسوپرازول هستند. به عنوان مثال قرص بیسموت با پوشاندن دیواره معده و کاهش تحریکات ناشی از اسید معده، به تسکین علائم رفلاکس معده و درمان زخم‌های گوارشی کمک می‌کند.

درمان رفلاکس معده با مصرف ازونیوم

کاهش اسید معده می‌تواند در درمان رفلاکس نقش بسیاری داشته باشد. ازونیوم یکی از داروهای موثر در مهارکردن اسید معده و کنترل رفلاکس است که دوز ۲۰ میلی‌گرمی آن را بدون نیاز به نسخه می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه کنید.

در مصرف این دارو باید به تداخلاتی که با داروهای دیگری مانند موارد زیر دارد هم دقت کنید:

  • آموکسی سیلین
  • کلاریترومایسین
  • متوترکسات
  • وارفارین
  • مایکوفنولات
  • ارلوتینیب
  • کلوپیدوگرل
  • دیگوکسین
  • داروهای ضد قارچ آزول (مانند ایتراکونازول، کتوکونازول)
  • سالیسیلات ها با روکش انتریک
  • بنزودیازپین ها (مانند دیازپام، تریازولام)

در طول مصرف ازونیوم حواستان به علائم و عوارضش باشد و هرگونه تغییر را با پزشک خود درمیان بگذارید. اگر سابقه حساسیت دارویی دارید هم نسبت به مصرف این دارو تحقیق و با نظر پزشک شروع به مصرف کنید. همچنین داروی آلومینیوم ام جی نیز برای کاهش سوزش معده و رفع اسید اضافی معده استفاده می‌شود و به تسکین علائم سوءهاضمه کمک می‌کند.

ازونیوم دکتر عبیدی

آیا رفلاکس معده به جراحی نیاز دارد؟

درمان جراحی برای رفلاکس معده معمولاً در مواردی توصیه می‌شود که بیمار با مصرف دارو علائم خود را کنترل کرده، اما با قطع یا کاهش دارو، این علائم بازمی‌گردند. پیش از تصمیم‌گیری درباره جراحی، ضروری است با پزشک متخصص گوارش مشورت کنید تا گزینه‌های درمانی به دقت بررسی شوند.

روش‌های جراحی برای درمان رفلاکس معده:

  1. فاندوپلیکاسیون (Fundoplication): در این روش، بخش بالایی معده به دور مری پیچیده می‌شود تا فشار بیشتری به دریچه مری وارد کند و از بازگشت اسید معده جلوگیری شود. این روش معمولاً در کاهش رفلاکس معده بسیار مؤثر است.

  2. روش‌های آندوسکوپی: این روش‌ها شامل تکنیک‌هایی مانند دوخت اندوسکوپی هستند. در این فرآیند، با استفاده از بخیه‌ها، ماهیچه اسفنکتر مری تقویت می‌شود تا از بازگشت اسید جلوگیری شود.

هرچند جراحی می‌تواند یک راه‌حل دائمی‌تر باشد، اما ممکن است با عوارض کوتاه‌مدت همراه باشد. بنابراین، ارزیابی دقیق و مشورت با پزشک پیش از هر اقدام ضروری است.

درمان‌های دارویی رفلاکس معده

  • مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs):
    این داروها با کاهش تولید اسید معده، یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های درمان دارویی رفلاکس معده هستند.
  • مسدودکننده‌های H2:
    این داروها نیز به کاهش تولید اسید کمک می‌کنند و معمولاً به‌عنوان جایگزین یا مکمل PPIs استفاده می‌شوند.
  • آنتی‌اسیدها:
    این دسته از داروها با مواد شیمیایی قلیایی اسید معده را خنثی می‌کنند. از جمله عوارض جانبی این داروها می‌توان به اسهال یا یبوست اشاره کرد.
  • اریترومایسین:
    یک نوع آنتی‌بیوتیک که به تخلیه سریع‌تر معده کمک می‌کند و در برخی موارد برای کاهش علائم رفلاکس توصیه می‌شود.

استفاده از هر یک از این داروها می‌تواند بر کاهش بروز رفلاکس تاثیرگذار باشد. 

آیا بیماری رفلاکس معده می‌تواند با تغذیه و تغییرات شیوه زندگی، درمان شود؟

اگر متوجه شوید که رفلاکس شما فقط با غذاهای خاصی اتفاق می‌افتد، سعی کنید آنها را از رژیم خود حذف کنید. بعضی افراد همچنین متوجه می‌شوند که نشستن درست در طول و بعد از غذا علائم آنها را بهبود می‌بخشد. وعده‌های غذایی بزرگ باعث کشش معده می‌شود؛ همچنین به طور موقت باعث شل شدن دریچه ورودی مری به معده می‌شود.

جلوگیری از رفلاکس معده

تغییرات شیوه زندگی و رفتار می‌تواند به کاهش رفلاکس معده کمک کند. از جمله اقدامات در راستای کاهش رفلاکس یا ترش کردن معده:

  • خوردن مقادیر متوسط ​​غذا و خودداری از پرخوری
  • پرهیز از غذا خوردن قبل خواب
  • ترک سیگار
  • اگر فرد دارای اضافه وزن باشد، از دست دادن وزن می‌تواند به جلوگیری از علائم کمک کند
  •  استفاده نکردن از لباس‌های تنگ که باعث فشار بر شکم می‌شوند
  • رژیم غذایی مناسب

برخی غذاها ممکن است نشانه‌هایی از رفلاکس معده را در افراد ایجاد کنند. از جمله:

  • غذاهای چرب
  • غذاهای ادویه‌دار
  • شکلات
  • نعناع تند
  • قهوه
  • مواد غذایی حاوی محصولات گوجه فرنگی
  • مشروبات الکلی

اگر از مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم، اجتناب می‌کنید و همچنان سوزش سر دل منظم را تجربه می‌کنید؛ مهم است به یک دکتر مراجعه کنید. زیرا ممکن است مسائل دیگری باعث ایجاد این علائم شده باشند.

چه عواملی احتمال ابتلا به رفلاکس معده را افزایش می‌دهد؟

  • چاقی
  • بارداری
  • اختلالات بافت مرتبط، مانند اسکلرودرمی (پوست بیماران ضخیم، سفت و خشک می‌شود)
  • تخلیه معده با تاخیر صورت بگیرد.

عواملی که می‌توانند رفلاکس اسید را تشدید کنند عبارت‌اند از:

  • سیگار کشیدن
  • خوردن وعده‌های غذایی بزرگ و یا دیر غذا خوردن (شب‌ها قبل از خواب)
  • خوردن غذاهای خاص از قبیل غذاهای چرب یا سرخ‌شده
  • نوشیدن برخی نوشیدنی‌ها مانند الکل یا قهوه
  • مصرف برخی از داروها مانند آسپرین

رفلاکس معده و دندان درد چه ارتباطی با هم دارند؟

اگر به رفلاکس معده مبتلا شده باشید و اسید معده در هنگام شب و خواب به داخل دهان شما بازگردد، باعث آسیب رساندن به دندان‌های شما و ایجاد درد در فک شما خواهد شد. در واقع هنگامی که دندان‌های شما برای زمان زیادی در معرض اسید معده قرار بگیرند، مینای آن‌ها ضعیف خواهد شد. علاوه بر این باکتری‌هایی هم می‌توانند در دهان شما رشد کنند. طی این اتفاق دندان شما به علت وجود این اسید قوی شروع به پوسیدگی خواهد کرد.

آیا رفلاکس معده و تنگی نفس با هم مرتبط هستند؟

معمولاً افرادی که زیاد به رفلاکس معده دچار می‌شوند به بیماری‌های تنفسی مانند آسم نیز مبتلا شوند. در واقع رابطه رفلاکس معده و تنگی نفس یک رابطه پایاپای بوده و چون اسید به هنگام بازگشت به سمت مری می‌تواند دریچه‌های تنفسی را مسدود کند، تنفس فرد را مختل خواهد کرد. در چنین شرایطی بروز سکسکه امری رایج تلقی می‌شود.

شاید این سکسکه خود باعث تحریک بیشتر معده و مری شده و به بی‌قراری و کلافگی شخص مبتلا به رفلاکس معده بیفزاید، اما این رخداد یک واکنش طبیعی برای بازگشت تنفس به حالت عادی است. در هر صورت بهتر است علت سکسکه را شناسایی کنید و برای رفع آن اقدام کنید.

آیا رفلاکس معده نشان دهنده سرطان است؟

گاهی اوقات رفلاکس‌های شدید معده آن هم برای مدت‌های طولانی و به دفعات زیاد طی چند روز می‌تواند نشانه ظهور سرطان معده در شخص باشد؛ به همین علت است که نمی‌توان ارتباط رفلاکس معده و سرطان را نادیده گرفت. هنگامی که سلول‌های دهانه معده از حالت استاندارد و سالم خود خارج شوند، معده عملکرد صحیح خود را از دست داده و فرد دچار علائمی همچون بی‌اشتهایی، سوزش سر معده، تهوع و غیره خواهد شد.

رفلاکس معده با بارداری چه ارتباطی دارد؟

معمولاً بارداری شانس ابتلا به رفلاکس اسید را افزایش می‌دهد. گاهی اوقات نیز رفلاکس معده از علائم بارداری محسوب می‌شود. اما اگر قبل از بارداری نیز به رفلاکس معده مبتلا شده باشید، علائم شما حین حاملگی بدتر خواهد شد. در واقع تغییرات هورمونی در دوران بارداری می‌تواند به شل شدن بیشتر عضلات مری منجر شود. همچنین جنین در حال رشد هم به معده فشار وارد کرده و این امر با افزایش خطر ورود اسید معده به مری همراه خواهد بود.

هنگام رفلاکس معده چه بخوریم؟

اگر با مشکل رفلاکس معده دست‌وپنجه نرم می‌کنید، مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند به کاهش علائم و بهبود شرایط شما کمک کند. این غذاها معمولاً اسیدیته کمتری دارند و بر تسکین رفلاکس مؤثر هستند:

  • موز: یک میوه قلیایی و آرام‌بخش برای دستگاه گوارش که می‌تواند اسید معده را خنثی کند.
  • غلات کامل: مانند برنج قهوه‌ای، جو دوسر و نان سبوس‌دار که به جذب اسید اضافی معده کمک می‌کنند.
  • پروتئین‌های بدون چربی: از جمله مرغ، ماهی یا حبوبات که معده را بدون تحریک نگه می‌دارند.
  • زنجبیل: به عنوان یک ماده ضدالتهاب طبیعی، می‌تواند علائم رفلاکس را تسکین دهد.
  • مواد غذایی قلیایی: مانند سیب، گلابی و توت که با اسیدیته مبارزه کرده و به کاهش علائم کمک می‌کنند.
  • سفیده تخم‌مرغ: یک منبع پروتئینی سالم که معده را تحریک نمی‌کند (زرده تخم‌مرغ بهتر است کمتر مصرف شود).
  • شیر و ماست کم‌چرب: محصولات لبنی کم‌چرب می‌توانند پوششی محافظ روی معده ایجاد کرده و رفلاکس را کاهش دهند.

انتخاب این غذاها به تنظیم رژیم غذایی شما کمک می‌کند و می‌تواند بخشی از برنامه مدیریت رفلاکس معده باشد.

 رفلاکس معده نوزاد

رفلاکس معده در نوزادان، که گاهی به آن رفلاکس اسید نیز گفته می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که محتویات معده پس از تغذیه به مری بازمی‌گردند. این وضعیت در نوزادان امری شایع است و معمولاً با رشد و تکامل سیستم گوارشی، تا سن ۱۲ تا ۱۸ ماهگی برطرف می‌شود.

علائم رفلاکس معده در نوزادان:

  1. بازگشت مکرر شیر (بالا آوردن): نوزادان ممکن است پس از تغذیه، شیر یا غذا را بازگردانند.
  2. بی‌قراری یا گریه بعد از غذا خوردن: ممکن است نوزاد به دلیل احساس ناراحتی ناشی از اسید معده، بی‌قرار شود.
  3. اختلال در خواب: رفلاکس می‌تواند باعث بیدار شدن‌های مکرر یا دشواری در خوابیدن نوزاد شود.
  4. مشکلات تنفسی: در برخی موارد، رفلاکس ممکن است با علائمی مانند خس‌خس سینه یا سرفه همراه باشد.
  5. کاهش وزن یا مشکلات تغذیه‌ای: اگر رفلاکس شدید باشد، ممکن است وزن‌گیری نوزاد مختل شود.
  6. قولنج (کولیک): نوزادانی که رفلاکس دارند، ممکن است دچار کولیک شوند که با گریه طولانی و بی‌وقفه همراه است.

اگر رفلاکس معده نوزاد پس از ۱۸ ماهگی ادامه پیدا کند یا علائم شدید مانند کاهش وزن، بی‌اشتهایی، خون در استفراغ، یا مشکلات تنفسی مشاهده شود، ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر مانند:

  • آلرژی به پروتئین شیر
  • انسداد در دستگاه گوارش
  • بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)

در این موارد، مراجعه به پزشک متخصص ضروری است تا آزمایش‌ها و درمان‌های لازم انجام شود. مراقبت دقیق از تغذیه و وضعیت بدن نوزاد هنگام شیر دادن می‌تواند به کاهش رفلاکس کمک کند.

خطرات رفلاکس معده بلندمدت چیست؟

اگر رفلاکس معده درمان نشود، ممکن است به مرور زمان شدت یابد و عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کند. التهاب مداوم در مری می‌تواند مشکلات زیر را به همراه داشته باشد:

  1. ازوفاژیت (التهاب مری): التهاب مری التهاب ممکن است باعث سوزش سردل، درد در قفسه سینه و دشواری یا درد هنگام بلع شود.

  2. تنگی مری:رفلاکس طولانی‌مدت می‌تواند منجر به باریک شدن مری شود که بلعیدن غذا یا مایعات را دشوار می‌کند.

  3. مری بارت:در این حالت، بافت انتهایی مری تغییر می‌کند که در صورت عدم درمان ممکن است به سرطان مری منجر شود. این یکی از جدی‌ترین عوارض رفلاکس طولانی‌مدت است.

  4. مشکلات تنفسی:بازگشت اسید معده به ریه‌ها ممکن است مشکلاتی مانند احتقان قفسه سینه، خفگی و حتی آسم را به همراه داشته باشد.

  5. زخم باز در مری (زخم مرطوب):اسید معده می‌تواند بافت داخلی مری را تخریب کند و زخم‌های دردناکی ایجاد کند. زخم مری ممکن است خونریزی کرده و بلع را بسیار دردناک کنند.

پیشگیری و درمان به‌موقع رفلاکس معده، از جمله اصلاح سبک زندگی، مصرف دارو یا در موارد خاص جراحی، می‌تواند از بروز این عوارض جلوگیری کند. مشورت با پزشک برای مدیریت علائم رفلاکس ضروری است.

علائم رفلاکس معده

درمان رفلاکس معده را جدی بگیرید!

به بازگشت غیر عادی اسید و شیره معده به داخل مری و آزرده شدن مری در اثر تماس با این عوامل، بیماری رفلاکس معده به مری یا اصطلاحاً «رفلاکس» گفته می‌شود.

رفلاکس معده ممکن است طعم تلخ در پشت دهان ایجاد کند. رفلاکس مزمن گاهی اوقات باعث مشکلاتی در بلع می‌شود. در بعضی موارد حتی می‌تواند باعث مشکلات تنفسی مانند آسم شود. اگر نشانه‌های آن را دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید. برای گرفتن نوبت دکتر می‌توانید به پلتفرم دکتردکتر مراجعه کنید.

در صورتی که هرگونه سوالی در مورد رفلاکس معده دارید در بخش پرسش و پاسخ همین مطلب با ما در میان بگذارید. کارشناس سلامتی دکتردکتر حتما به شما پاسخ خواهد داد.

منابع:

mayoclinic

medicalnewstoday

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

2,634 دیدگاه در “رفلاکس معده یا ترش کردن معده چیست؟ به‌همراه پرسشنامه علائم و درمان
  • سلام خانوم دکتر
    پدر من 42 سالشه و سیگار میکشه و اغلب موارد دهنش بوی ناخوشی میده در صورتی که مسواک میزنه
    شب ها هم احساس سنگینی میکنه و به شدت عرق میکنه
    روش درمانی شما برای این مشکل چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایم باید معاینه شوند به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام حدود دو ماه هست سوزش سر دل وسوزش نفس دارم و همیشه بعد از غذا گلوم ورم میکنه واحساس تنگی گلو دارم رفتم دکتر بهم شربت آی دی ژل و قرص فارموتیدین و یه قطره قبل غذا بهم داده ولی زیاد کمک ب بهبودم نکرده البته اینهارو موقتی داد تا آندوسکوپی کنم ب دلیل هزینه ان آندوسکوپی نرفتم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خانم من اول فروردین خفگی گلو داشتم و کم کم تنگی نفس و شکم درد و به مرور زمان تنگی نفس و خفگی گلوم برطرف شد ولی شکمم نه درد دارع و صدا عجیب غریب و همینطور کل داخل بدنم درد پیدا کرد ک یوقت یجاش درد میگرف یوقت یجاش و سوزن سوزن سردلم قفسه سینم و اسهال و سردرد نرمال و صبحا بیدارم میشم دهنم تلخ و اب زرد میاد معدم کلیه ریه همه یوقتایی تیر میکشه ایا چه میتونه باش دوکتور رفتم قرص تقویت شکم داده و ناگفته نماند که من اب ولرم زیاد میخوردم بخاتر کرونا و ریهام که حالت درد گرفت زرد چوبه میجوشوندم میخوردم ولی الان کلا حس میکنم ترش کرده وجودم

    پاسخ
  • سلام دکتر وقت شما بخیر
    تقریباً یک‌ هفته از مصرف داروهایی که فرمودین میگذره خوشبختانه و‌ به لطف شما حالم خیلی بهتره
    و نشانه های رفلکس به ندرت احساس میشه الان تنها مشکلی که هست موقع ورزش و حرکات بدنسازی احساس سنگینی سر دل و توده در گلو بوجود میاد. میخواستم راهنمایی بفرمایید آیا ورزش کردن باعث تشدید رفلکس میشه؟
    تشکر بابت پاسخگویی و‌ زمانی که میگذارید.

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من یه مدته تپش قلب دارم وقتی ام که آروم میشم سردرد میگیرم..خیلی هم اضطراب دارم و بخاطرش اشتها ندارم…غذا هم بخورم حالت تهوع میشم

    پاسخ
  • سلام من چند وقتی هست که خیلی سیستم اعصابم بهم خورده و بعد نفس تنگی شدید میگیرم و توی گلوم میسوزه و خیلی درد داره

    پاسخ
  • سلام
    بیش از یک ساله که مشکل آروغ زدن دارم حتی زمانی که چیزی نمی خورم یبوست هم دارم بعد خواب بعد از ظهر بی حالی و خستگی دارم پیش متخصص هم رفتم رفلاکس عصبی تشخیص دادند هنوز مشکل دارم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام
    من حدود یک ماه هست که ناگهان تو گلوم احساس خفگی میکنم و نمیتونم نفس بکشم ولی بعد چند دقیقه درست میشم متخصص قلب و ریه رفتم گفتن مشکلی نیست پس مشکل چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ۳۰سالمه چند وقتی هست صبح تا شب دایم قفسه سینم سنگین میشه حالم میریزه بهم تنگی نفس ولی معدم خالیه خوبم به نظرتون چیه اب هم گاهی تو دهنم جمع میشه بزاق دهنم زیاد ترشح میکنه و وقتی اینطوری میشم حوصله کسیو ندارم

    پاسخ
  • سلام.من دو ماهی هست که مشکل معده دارم. اولش سوزش قفسه سینه داشتم که دکتر پنتوپرازول و شربت آلومنیوم ام جی اس تجویز کرد.ولی خوب نشدم.دوباره قرص پنتوپرازول ۲۰ و نورتریپتیلین۱۰ و دایمیتیکون ۱۲۵ دی گس تجویز کرد.درد معده خیلی خم پیش میاد و لی همیشه احساس گاز تو گلوم دارم که باید همیشه گلوم رو صاف کنم و یه درد جزیی تو قفسه سینه دارم و بعضی وقت حس میکنم ریه هام از هوا پر نمیشه.خیلی اذیتم میکنه، لطفا را راهنمایی کنید.

    پاسخ
  • سلام
    من اندوسکوپی کردم فتق هایتال کلاس ا گزارش شده
    و گاستریت مودریت
    الان ترش میکنم بعد غدا و تلخی احساس میکنم
    قرص لانسو هم 14 روز دو بار خوردم الانم یکی صبح میخورم
    موتیدون هک 14 روز خوردم
    الان چرا اینجوریه ایا خوب میشه

    پاسخ
  • سلام وعرض ادب ، خانم دکتر من ۲۷سالمه مدت یک سال است که هرغذای بخورم اینگار نا رسیده به معده ام گیر میکنه زیر قفسه سینه ام درد میکنه کمی تنگی نفس هم دارم دکتر هم رفتم قرص لانسوپرازول داد مصرف کردم بهتر شد ولی به حالت قبلی بر نگشته خیلی در اذییتم چه کار کنم لطفا راهنمای

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشین.من یه ماه پیش خیلی حالم بد میشد رفتم دکتر ازمایش معلوم شد ویتامین د بدنم به ۹نانوگرم رسبده و تیروعیدم کم کار شده که دارو مصرف میکنم.یکم سوزش قفسه سینه هم داشتم که دکار پنتوپرازول داد که متاسفانه نخوردم هنوز.الان چن روزیه احساس سوزش زیادی تو گلوم وزیر بغل یا قفسه سینه دارم گاهی سردردامم شدید شده و بعد از خوردن احساس خوبی ندارم به نظرتون از اسید معده هست؟اخه درد معده زیاد ندارم فقط سوزش درد و سوزش دست بعصی وقتا.ممنون

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    ببخشید پدرم داروی پندازول رو به جای ۴۰ مقدار۲۰ روش خریده و دچار رفلاکس معده است ایشون به نظرتون چیکار کنیم یعنی دوتا بخوره تو یه روز ؟
    و اینکه ایا رفلاکس معده کاملا درمان میشه؟

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب.
    خانم دکتر من 2ساله درگیر حملات پنیک هستم و مشکلات معده ایه زیادی تو این مدت پیدا کردم.
    از جمله ریفلاکس شدید معده.
    الان یه 20 روزی میشه که شبا قبل خواب وقتی دراز میکشم یدفعه احساس خفگی و تنگی نفس شدید به دست میده.حتی تا چند ثانیه قلبمم نامنظم میزنه.ولی5 دقیقه بعد از دراز کشیدن بهتر میشم.ولی اون لحظه ای که دراز میکشم انگار گلوم بسته میشه یدفعه..میخواستم ببینم این هم از علائم ریفلاکس و اختلال پانیکمه یا اینکه باید برم پیش دکتر قلب؟ خیلی ممنون

    پاسخ
    • سلام
      به نظر علائم شما بیشتر مربوط به اضطراب و پانیک می باشد
      با روانپزشک خود جهت افزایش یا تعویض داروهای مصرفی خود مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام من 30سالمه و ی مدته احساس میکنم سردلم سنگینه و با خوردن بعضی غذاها ترش میکنم صبحاام ک بیدار میشم آب زرد رنگ زیادی تو دهانم جمع شده که خیلی بدبوام هست آیا به گوارش مربوط هست؟

    پاسخ
    • سلام خانوم دکتر خسته نباشید…من 21 سالمه ی هفتس ک ترش میکنم قفسه سینم درد میکنه و باد گلو زیاد دارم و ی ماده ای بر میگرده تو دهنم و همش احساس میکنم ی گازی توی گلوم هست و ته گلوم ترشح دارم و سرفه ام میکنم و بعضی اوقات صبح ها بزاق دهنم زده و چند روزه سر درد هم میشم ..‌.ممنون میشم راهنماییم کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من۲۳سالمه و تقریبا از وقتی که یادم میاد دهانم بودی بدی میده و ته دهانم تلخه واقعا اذیتم میکنه و هر دکتری که میرم بعد چند روز از پایان دوره داروهام باز بوی بد برمیگرده واقعا ناراحتم بخاطرش میتونه بخاطر رفلاکس معده باشه؟ چیکار باید انجام بدم؟

    پاسخ
    • سلام
      بوی بد دهان ممکن است علت های متفاوتی داشته باشد
      اول از همه باید با مراجعه به دندانپزشک از سلامت دندان ها مطمئن شوید وبهداشت دهان و دندان را رعایت کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۴۸ سالمه و چند وقت پیش بعد از خوردن یه غذای چرب کلا حالم بهم خورد احساس میکردم قفسه سینه م پر از دود و گاز شده و کلا خیلی سخت نمیتونستم نفس بکشم و احساس میکردم ته گلوم درد میکنه و میسوزه بعد از چن روز احساس دود تو قفسه سینه م از بین رفت ولی احساس میکنم برخی از قسمت های سینه و مریم میسوزه دیشب دوباره با خوردن نون بربری اینجوری شدم نظر شما چیه؟ درمان داره؟

    پاسخ
  • سلام خانم دكتر
    مدت دو ساله نفخ معده دارم و شبها باعث تپش قلب و نفس تنگى ميشه،اندوسكوپى انجام دادم مشكل خاصى نداشتم و مشكلم رو عصبى تشخيص دادند،الان مدت يكساله كه صبحها اب دهانم زرده و غليظ .خيلى نگران اين مسئله هستم لطفا راهنمايي كنيد.ممنونم

    پاسخ
  • سلام
    من یه دختر ۲۳ ساله‌ام الان تقریبا یک هفتس معدم مشکل پیدا کرده و متوجه میشم یه چیز داغ و اسیدی تا گلوم میاد و برمیگرده و احساس تلخی تو دهنم به وجود میاد و به محض اینکه چیزی میخورم معدم سنگین میشه و احساس سنگینی میکنم حتی یکی دوبارم سردرد گرفتم و الانم حالت تهوع دارم و این علائم شبا بیستر میشه و نمیزاره بخوابم

    پاسخ
    • سلام خسته نباشین وقتتون بخیر
      من ۲۳سالمه از ۷-۸سالگی مشکل بوی بد دهان دارم و به شدت اذیتم میکنه انتی بیوتیک که مصرف میکنم مشکل بوی بد دهانم قطع میشه باز بعد از چند روز باز بوی بد شروع میشه و احساس تلخی مداوم دارم تو دهانم میتونه مشکل رفلاکس معده باشه؟ چطور میتونم درمانش کنم؟ واقعا اذیت کنندست

      پاسخ
  • سلام وقت بخیرخسته نباشید من پولیپ روده داشتم وپولیپ هایم را دراوردند حدود هفت ماه میگذره اما الان حدودسه هفته است که اول سمت چب گلوم دردمیکرد حالا سمت راست گلویم دردمیکنه وقتی اب دهانم قورت میدهم سوزش سردل هم بندرت دارم لطفا راهنمائی بفرمائید چکارکنم؟ممنون

    پاسخ
  • سلام
    پسر۲۴ ساله هستم
    یه مدت گلو درد داشتم و لوزمم عفونت کرده بود .خیلی آنتی بیوتیک میخوردم.خوب شد ولی چند وقته احساس میکنم یه چیزی جلو گلومه و احساس تنگی نفس خفیف و بعضی وقتا دهنم تلخ میشه و آروق میزتم.بعضی مواقع هم تک سرفه میکنم
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام.من سه ماه قبل یکی دوبار قهوه خالی بعداز شام خوردم.یکی دوهفته بعداز ان سوزش معده شروع شد البته بعضی موقع درسالهای قبل یکی دوماه سرفه خشک شدید داشتم،ولی امسال ازپاییز شروع شد.البته همیشه حس میکنم پوست قفسه سینه کنده شده.لباس نمی تونم روی قفسه تحمل کنم.قبل از عیدرفتم دکتر .دکتر دومدل قرص وشربت معده داد.یه مدت بهتر شد.بعداز یه مدت دوباره شروع شد،ولی این دفعه حس میکنم سرمعده خیلی بدتر ازقبل شده.شبها دیگه خواب ندارم.اب دهنم تندتند پر میشه.اب به ریه میرهوتندتند مجبورم سرفه کنم.باتشکر.

    پاسخ
  • سلام .من نزدیک ۳ ماهه احساس میکنم یه چیزی تو گلوم گیر کرده مشکل بلع ندارم اما گهگاهی گلو درد و احساس گرفتگی گوش میکنم.ترشح پشت حلق زیاد دارم.قبلا رفلاکس معده داشتم که با دارو برطرف شد امکانش هست دوباره رفلاکس باشه چه دارویی مصرف کنم؟بعضی مواقع خیلی بادگلو دارم.درد گلوم که گهگاهی حس میشه سمت لوزه هاست.

    پاسخ
  • سلام.من ۲۲ سالمه.۱۰ روزی میشه قرص ال دی مصرف میکنم.وقتی بیدار میشم سوزش معده شدیدی دارم.چکار باید کنم؟

    پاسخ
  • سلام خانوم دکتر مامان من48 سالشه و حدود سه روز پیش احساس خفگی و در وسوزش تو گلوش احساس کرد بعد متوجه شد که به علت اینکه روزشو با یه غذای خیلی چرب باز کرد از اون روز به بعد دچار این مشکل شده الان معدتی که اون احساس خفگی رو نداره ولی میگه جای اون سوزش هایی که اون روز شدید بود درد میکنه میخواستم بدونم ایا این قسمت هایی که تو قفسه سینه ش میسوزه به همین رفلاکس مربوطه و چیکار باید بکنیم؟

    پاسخ
  • با سلام بر اثر مصرف شیر دچار رفلکس شدید معده شده بودم تا گلو وزیر گردن هم میگرفت دارو امپرازول وفاماتادین مصرف می‌کنم بعد از دوماه هیچ لبنیاتی مصرف نکردم ولی حتی اگر کمی ماست مصرف می‌کنم دچار مشکل میشم یا فلفل یا تخم مرغ بعد مصرف قرص معده حس توده نداره ولی سر معده درد میگیرم تا کی باید مواد غذایی اینجور مصرف نکنم و برای سر معده درد چه کار انجام بدم با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      تا یک ماه از داروها استفاده کنید

      پاسخ
  • با احترام.پدر هشتاد و هشت ساله من سالهاست که مشکل استفراغ ترشحات بیرنگ مانند آب دهان ولی چسبناک همراه با مواد غذایی بلعیده شده بلافاصله بعد از خوردن غذا یا حتی آب دارد که به صورت مقطعی خوب میشود ولی دوباره عود میکند مدتی فاموتیدین مصرف میکرد بهتر شد ولی الان مدتی است حتی با خوردن یک قاشق آب هم استفراغ میکند آندوسکوپی انجام دادن چیزی نشان نداده.از سالها قبل با خوردن ماست خیلی سریع واکنش نشان میداد و استفراغ میکرد.

    پاسخ
  • سلام ببخشید من بعضی موقعا ها وقتی غذامیخورم بعدش احساس سنگینی میکنم ینی حالت تهوع دارم بعد استفراغ میکنم برمیگرده هرچی خوردم اصلا سوزش و درد معده ندارم اصلا وقتی گوجه میخورم همیشه اونطوری میشم حالا نخور همم بعضی موقعا اونطور میشم بی حال هم میشم انگار معدم پره هرچی خوردم همونطوری برمیگرده مشکلی هست بنظرتون چیکارکنم خوب شم مثلا ماهی دوبار اینجوری میشم

    پاسخ
  • سلام
    من حدود دو ماهه که سوزش سر دل طوری که دهنم ترش میشه وقفسه سینم میسوزه ودرد به پشتم ووسط کتفم میزنه که وحشتناک اذیتم میکنه چند بار دکتر رفتم ولی اندوسکوپی نکردم به خاطر کرونا ولی ازمایط وچکاپ کردم که متخصص گوارش بهم گفت میکروب معده دارم که لتانکس ۷۵۰ ومترونیدازول وامپرازول ۲۰ ویقرص تری فلووپرازین بهم داد وقبلشم چند تا دکتر دیگه رفتم که امپرازول وپنتوپرازول وی سری داروی دیگه بهم دادن ولی الان ی هفتس این داروهارو میخورم اصن فرقی نکرده درد پشت کمرم بیچارم کرده نمیدونم چی کار کنم راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشيد.
    من ٣٣ سالمه و مدت ٢ ماه است كه احساس ميكنم اسيد معده ام زياد شده.بعضي اوقات سوزش در معده حس ميكنم و دهانم ترش ميشود،و بيشترين مشكلم اين است كه با خوردن غذاهاي محرك مثل پياز گلوم تحريك ميشه و سرفه ام ميگيره و مدتي حس سرفه داشتن دارم،الان پنتا پرازول ٢٠ ميخورم ناشتا،كمي بهترم،ممنون ميشم راهنماييم كنيد??

    پاسخ
  • سلام من از اول ماه رمضون مشکل رفلاکس پیدا کردم به حالتی که تا افطار میکنم گلوم میسوزه و احساس سنگینی توی معده ام میکنه و همچنین یبوست شدید دارم و وقتی میخوابم و بیدار میشم احساس تلخی دهانم رو دارم با توجه به اینکه مدام مسواک میزنم فاموتیدین هر شب استفاده میکنم اما هیچ تاثیری نداره قرص نکسیوم هم مصرف میکنم اما نه به صورت مداوم ، با توجه به کرونا هم میترسم برم آزمایشگاه و آزمایش بدم ؛ ممنون میشم راهنمایی بفرمائید

    پاسخ
  • سلام خانوم دکتر مامان من 57 سالشه يکساله دياليز ميشن چن وقته هرچيزی ميخوره بلافاصله ترش ميکنه سوزش معدش خيلی زياده خانوم دکتر به نظر شما ميتونه عوارض داروهای ک استفاده ميکنه باش يا دليلی ديگه داره لطفا راهنمايم کنيد ممنون

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من چند روزه که ترش کردن شدید دارم حس اینکه چیزی تو گلوم گیر کرده هم دارم غدا که میخورم احساس درد پشت قفسه سینه دارم یکم گلوم حس تنگی دارم البته من قبل از عیدم این علایم داشتم با سرفه شدید ولی به خاطر کرونا دکتر نرفتم فقط یه دوره ازیمایتروسن خوردم خوب شد ولی الان یه سه هفته هست دوباره این حالتا را دارم میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام وعرض خسته نباشید
    همانطورکه قبلاهم درموردیبوست ورفلاکس خودم سوالاتی عرض کرده بودم ومحبت فرمودیدپاسخ دادی متشکرم…
    خانم دکترامروزبه متخصص داخلی مراجعه کردم درموردعلائمم گفتم ایشون گفتن روده تحریک پذیرداری وباعث تشدیدرفلاکس شده وقرصهایی چون(اس امپرازول۲۰،کلدینیوم سی،دمپریدون،کولومب،رولاکس)روبرام تجویزکردن وگفتن اگرخوب نشدی بایداندوسکوبی بشی…حالاسوالم اینه باوجودهمچین داروهاورژیم غذایی مناسب یاپرهیز چقدرامکان خوب شدنم هست ضمن اینکه ۷ماهی ازاین موضوع یبوست ورفلاکس حاصل ازمیکروب معده رودارم؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      احتمال بهبود ۷۰درصد است
      حوصله کنید و داروها را مرتب مصرف کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من 29 سالمه من همش ترش میکنم هرچی میخورم ترش میکنم لانزو ۳۰ میخوردم من تازه باردار شدم راهی وجود داره قرصی هست ک من بخورم تو بارداری ک دیگه ترش نکنم

    پاسخ
  • سلام دکتر
    یکماهی هست هلایم رفلاکس معده دارم اندوسکوپی و سونوگرافی انجام دادم گاستریت و التهاب معده را بیان مرده دارو گرفتم قرص امپرازپل و قرص دنول و شربت معده و یکسری داروی خارجی دیگه گاناتون یاایتوپرید ۵۰ میلی طبق نظر پزشک اما الان سوزش شدید گلو اذیتم میکنه دکتر هم هر روز دارو را عوض میکنم چه راهنمایی دلرید بفرمایید راستی ترکیبات قرص پانکراتین هم داده البته من خارج از کشورم داروها شاید تو کشور نباشه ممنون منتظر راهنمایی هستم

    پاسخ
  • سلام دکتر من چندماه قبل ریفلاکس شروع شد رفتم دکتر تست دادم هلیکوباکتری بود و درمان کردم و بعد درمان با دکسیلانت ادامه دادم درمان را . دو‌ماه پیش رفلاکس شدیتر سد طوری که ۲۴ ساعته رفلاکس داشتم فکر می کنم خیلی پرتغال خوردم و دکتر داروهامو عوض کرد و پنتوپرازول ۲۰ دوبار در روز و فاموتیدین ۴۰ برای شبها داد بعد از دوهفته استفاده احساس کردم معدم انگار دیگه هضم نمی کنه. الان دوروزه فاموتیدین را نمی خورم و رفلاکس حیلی زیاده ۲۴ ساعته. نمی دونم اصلا چی بخورم؟ صبحانه چی بخورم ناهار چی بخورم و شام چی؟؟
    واقعا خسته شدم اروغ هم می زنم. بعضا heartburn دارم که به گوشم هم می زند. به خاطر کرونا دکتر منو گاستروسکوپی نمی فرسته.
    ایا داروها دوزش کافی است و شما چه پیشنهادی می کنید ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام من از اول عید مشکلی دارم همش احساس میکنم لقمه در مری گیر کرده و هر روز پشتم بین دو کتف درد می‌کنه بعضی روزا پایین تر از کتف هم درد می‌کنه بعضی روزا که درد شدید به دستام هم میزنه وپنج بار تا حالا درد به گوش سمت چپم هم زده الان که غذا میخوردم احساس میکنم همه غذاها سر دلم گیر کرده و از صبح تا شب درد پشت و این سوزش سینه همراهم هست نمی‌دونم مشکلم رفلاکس یا چیز دیگه درضمن اول قرص امپرازول دوتا میخوردم بعد پنتوپرازول یکی الان هم پنتوپرازول دوتا یکی افطار و یکی قبل سحر میخورم

    پاسخ
    • با سلام
      حدود ۶ ماهه که دچار علائم رفلاکس معده هستم البته استرس بسیار شدیدی رو همزمان با آن تجربه کردم دوره درمانم تموم شده و بهتر شدم ولی استرسم زیاد کنترل نمیشه
      الان هنوز گاهی علائم رفلاکس رو دارم گاهی هم علائم دلشوره رو دارم نمیدونم بخاطر رفلاکسم علائم دلشوره دارم یا به دلیل دلشوره علائم رفلاکس دارم

      پاسخ
  • سلام ببخشید من همش احساس میکنم یه چیزی توی گلوم گیر‌ کرده‌ شب ها و وقتی دراز میکشم بیشتر احساس مبشه آب میخورم انگار برطرف میشه یا بعد از باد گلو یکم احساس راحتی میکنم اما بعدش باز احساس میکنم برمیگرده یکم احساس گرفتی صدا دارم لطفاً راهنمایی کنید خیلی ممنون

    پاسخ