چرا به رفلاکس معده مبتلا می‌شویم؟ + موثرترین روش‌های درمان

فرد مبتلا به سوزش گلو در اثر رفلاکس معده
اشتراک گذاری 2634 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

بیماری رفلاکس معده یک اختلال گوارشی شایع است که در آن اسید معده به‌طور مکرر به مری بازمی‌گردد و باعث سوزش سر دل و ترش شدن طعم دهان می‌شود. این وضعیت، با ضعیف یا شل شدن دریچه بین مری و معده رخ می‌دهد. عوامل مختلفی مانند پرخوری، مصرف غذاهای چرب، کافئین، الکل، سیگار و چاقی خطر بروز این بیماری را افزایش می‌دهند. اصلاح سبک زندگی همچون برخورداری از رژیم غذایی سالم، کاهش وزن و پرهیز از عوامل محرک، به همراه دارودرمانی و در موارد شدید، مداخلات جراحی از مهم‌ترین روش‌های درمان هستند.

در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به این بیماری، علل بروز، علائم و روش‌های پیشگیری و درمان آن پرداخته‌ایم.

در انتها، اگر سوالی در این مورد دارید در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ می‌دهد.

رفلاکس معده چیست؟

بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) یک اختلال گوارشی مزمن است که در آن اسید معده به پوشش مری آسیب می‌زند. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که دریچه تحتانی مری، عضله‌ای که اتصال مری به معده را کنترل می‌کند، ضعیف شده یا به‌طور نامناسبی شل می‌شود. در این شرایط، محتویات معده به مری بازمی‌گردد. شایع‌ترین علائم این عارضه سوزش سر دل، خارش گلو و درد قفسه سینه هستند.

فرد مبتلا به رفلاکس معده در اثر شل شدن دریچه مری

علت رفلاکس معده چیست؟

علائم متفاوتی باعث بازگشت اسید معده به مری شده و پوشش مری را تحریک می‌کنند. در ادامه، به مهم‌ترین این عوامل پرداخته‌ایم:

ضعیف شدن ماهیچه مری

دریچه بین مری و معده، یک حلقه عضلانی است که از ورود اسید معده یا بازگشت مواد غذایی به مری جلوگیری می‌کند. هنگامی که این ماهیچه ضعیف یا شل می‌شود، اسید معده به مری برگشته و موجب رفلاکس اسید خواهد شد. این نارسایی یکی از دلایل اصلی رفلاکس اسید است. عواملی مانند چاقی، بارداری یا مصرف برخی غذاها باعث این اختلال می‌شوند.

هرنی هیاتال

فتق هیاتال زمانی رخ می‌دهد که بخشی از معده از طریق یک شکاف به درون قفسه سینه برود. این وضعیت با اختلال در عملکرد صحیح دریچه ورودی معده، خطر رفلاکس اسید را افزایش می‌دهد. در هرنی هیاتال، موقعیت معده تغییر کرده و ورود اسید معده به مری آسان‌تر می‌شود. در این شرایط، فرد علائمی مانند سوزش سر دل و درد قفسه سینه را تجربه خواهد کرد. شدت علائم اغلب با اندازه هرنی ارتباط داشته و با افزایش سن یا افزایش فشار شکمی تشدید می‌‌شود.

ابتلا به رفلاکس معده در اثر رفتن بخشی از معده به شکافی درون قفسه سینه

چاقی

چربی اضافی، به‌ویژه در اطراف شکم، فشار زیادی به معده وارد کرده و محتوای آن را به سمت مری فشار می‌دهد. علاوه‌براین، سلول‌های چربی با تولید هورمون‌هایی خاص باعث ضعف دریچه معده شده و خطر رفلاکس را افزایش خواهد داد. کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش معمولا برای کاهش علائم ناشی از چاقی توصیه می‌شود.

سیگار کشیدن

نیکوتین موجود در سیگار و سایر محصولات تنباکو با ضعیف کردن عضلات مری، اجازه می‌دهد اسید معده وارد مری شود. علاوه‌براین، کشیدن سیگار به پوشش مخاطی مری را از بین برده و آن را نسبت به آسیب اسید حساس‌تر می‌کند. از سوی دیگر، افراد مصرف‌کننده سیگار اغلب با مشکل تخلیه آهسته معده مواجه هستند که خطر رفلاکس اسید را افزایش می‌دهد. ترک سیگار یکی از موثرترین روش‌ها برای کاهش علائم ترش کردن معده است.

عوامل تغذیه‌ای

برخی غذاها و نوشیدنی‌ها با تحریک مری و ماهیچه‌های آن، علائم سوزش و ترش کردن معده را ایجاد می‌کنند. از مهم‌ترین این مواد غذایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • غذاهای چرب
  • شکلات
  • کافئین
  • مرکبات
  • غذاهای تند
  • مصرف الکل

این غذاها با افزایش اسید معده یا شل کردن ماهیچه‌ها منجر به رفلاکس اسید می‌شوند. علاوه‌براین، وعده‌های غذایی بزرگ با پر کردن بیش از حد معده و اعمال فشار به آن باعث برگشت اسید به مری می‌شوند.

مصرف برخی داروها

بیماران مبتلا به این عارضه، با مصرف برخی داروها، اختلال عملکرد دریچه ورودی معده، تحریک مری و رفلاکس را تجربه خواهند کرد. در ادامه، به مهم‌ترین این داروها اشاره کرده‌ایم:

  • داروهای آسم
  • آنتی‌هیستامین‌ها
  • مسکن‌ها
  • آرام‌بخش‌ها
  • داروهای ضدافسردگی

در این شرایط، پزشک درمان‌های جایگزین یا تغییر در داروها را توصیه خواهد کرد.

تاخیر در تخلیه معده

تاخیر در تخلیه معده یا فلج معده زمانی اتفاق می‌افتد که معده زمان بیشتری برای خالی شدن محتویات خود به روده کوچک نیاز دارد. این وضعیت، با افزایش فشار در معده، به رفلاکس اسید کمک می‌کند. وقتی معده برای مدت طولانی پر می‌ماند، احتمال برگشت اسید به مری بیشتر می‌شود. علائم فلج معده در اثر عواملی همچون دیابت، آسیب‌های عصبی یا برخی داروها ظاهر می‌شوند.

ابتلای فرد به رفلاکس معده در اثر فلج معده

سندروم روده تحریک پذیر

سندرم روده تحریک‌پذیر و بیماری رفلاکس معده اغلب با هم رخ می‌دهند؛ اگرچه مکانیسم دقیق ارتباط آن‌ها هنوز مشخص نیست. این فرضیه وجود دارد که اختلال در عضلات صاف دستگاه گوارش منجر به تاخیر در تخلیه معده شده و خطر رفلاکس اسید را افزایش خواهد داد. علاوه‌براین، گاهی، دردهای شکمی در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر باعث افزایش احساس ناراحتی ناشی از مواجهه مری با اسید می‌شود.

علت رفلاکس معده در نوزاد چیست؟

بازگشت محتویات معده به مری در نوزادان منجر به علائمی مانند استفراغ می‌شود. درحالی‌که این عارضه در نوزادان بسیار شایع است؛ معمولا با رشد نوزاد کاهش پیدا می‌کند. انواع علت رفلاکس معده در نوزاد شامل موارد زیر هستند:

  • عدم تکامل دریچه مری؛ قوی‌تر شدن این ماهیچه با بلوغ نوزاد و کاهش دفعات رفلاکس
  • وضعیت بدنی؛ نگه داشتن نوزادان در حالت خوابیده برای مدت زمان طولانی
  • عوامل غذایی؛ مصرف برخی پروتئین‌ها مانند پروتئین‌های موجود در شیر گاو
  • اختلالات عصبی؛ اختلال در عملکرد طبیعی مری و دریچه پایین مری به دلیل ابتلا به انواع اختلالات عصبی مانند فلج مغزی
  • زایمان زودرس؛ به دلیل عدم تکامل دستگاه گوارش نوزاد

براساس مطالعات منتشر شده در وب‌سایت موسسه ملی بیماری‌های گوارش و کلیه آمریکا (NIDDK)،

برخی اختلالات تنفسی همچون فیبروز کیستیک می‌توانند خطر GER را در نوزادان افزایش می‌دهند. این شرایط، عملکرد طبیعی دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار داده و موجب بروز علائم رفلاکس می‌شوند.

اگر نوزاد، علاوه بر ترش کردن معده، علائمی مانند عدم افزایش وزن، بی‌قراری یا اختلال در تغذیه را نشان دهد، برای انجام ارزیابی‌های تخصصی باید به یک متخصص مراجعه کرد.

علت رفلاکس معده در بارداری

در دوران بارداری، تغییرات هورمونی و افزایش فشار شکمی دو عامل اصلی هستند که موجب این عارضه خواهند شد. افزایش هورمون پروژسترون در این دوران باعث شل شدن دریچه مری شده که در نتیجه آن، اسید معده به راحتی وارد مری خواهد شد. از سوی دیگر، رحم در حال رشد فشار زیادی به معده وارد کرده و محتوای معده را به سمت بالا فشار می‌دهد. این عوامل، باعث سوزش سر دل و رفلاکس اسید، به‌ویژه در سه ماهه دوم و سوم بارداری می‌شوند.

زن باردار مبتلا به رفلاکس معده

علت رفلاکس معده در خواب

دراز کشیدن بلافاصله پس از صرف غذا باعث می‌شود که محتویات معده راحت‌تر به داخل مری منتقل شده و احتمال رفلاکس در خواب افزایش پیدا می‌‌کند. مصرف غذاها و نوشیدنی‌های خاصی مانند شکلات، الکل، کافئین غذاهای چرب و تند و مصرف داروهایی مانند بنزودیازپین‌ها و برخی آرام‌بخش‌ها با تشدید این شرایط، مهم‌ترین علت ترش کردن معده در شب به‌شمار می‌روند.

رفلاکس معده با چه علائمی همراه است؟

بروز این عارضه با علائم بسیاری همراه خواهد بود. برای مثال ایجاد سرفه کودکان و بزرگسالان به دلیل تحریک گلو با اسید از بارزترین این علائم به‌شمار می‌رود. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم خطرنام رفلاکس معده اشاره کرده‌ایم:

علائمشرح علائم
سوزش سردلاحساس سوزش در ناحیه سینه و تشدید آن پس از خوردن غذا و به‌ویژه در شب یا هنگام دراز کشیدن
بازگشت اسیداحساس برگشت اسید به گلو یا دهان و ایجاد طعم ترش یا تلخ در دهان
درد قفسه سینهاحساس ناراحتی یا درد در ناحیه سینه شبیه به درد ناشی از مشکلات قلبی
مشکل در بلعاحساس گیر کردن غذا در گلو یا قفسه سینه
سرفه مزمنسرفه مداوم و غیرمرتبط به بیماری‌های تنفسی
گلو درد یا خشونت صداتحریک گلو به دلیل تماس با اسید
حالت تهوعاحساس تهوع یا نیاز به استفراغ

همه افراد مبتلا، تمامی این علائم را تجربه نمی‌کنند. همچنین، گاهی، علائم غیرمعمول دیگری مانند علائم مشابه آسم یا پوسیدگی دندان هم تجربه می‌شوند.

انواع رفلاکس معده

به طور معمول، انواع این بیماری به 3 دسته اصلی طبقه‌بندی می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

بیماری رفلاکس معده غیرزخمی

در این بیماری، با وجود بروز علائم معمولی مانند سوزش سر دل، برگشت اسید و التهاب مری، آسیب‌های قابل توجهی در پوشش مری مشاهده نمی‌شود. درمان این بیماری عمدتا شامل استفاده از مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPI) است.

مری زخمی

در مری زخمی، وجود التهاب و آسیب به پوشش مری منجر به زخم یا زخم‌های کوچک می‌شود. این نوع از بیماری، معمولا با علائم شدیدتری همراه بوده و عوارضی مانند تنگی مری و زخم مری را به دنبال خواهد داشت. علت اصلی این بیماری، تماس مزمن مری با اسید معده است که باعث آسیب به پوشش آن می‌شود. درمان این شرایط، معمولا شامل استفاده از مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPI) برای تسریع بهبود پوشش مری و تسکین علائم خواهد بود. در موارد شدیدتر، انجام انواع آندوسکوپی برای مدیریت عوارض لازم است.

مری بارت

در بیماری مری بارت، پوشش سنگفرشی مری به پوشش غددی تبدیل می‌شود. این تغییر، می‌تواند به‌عنوان یک وضعیت پیش‌سرطانی باشد؛ زیرا ممکن است به سرطان آدنوکارسینوم مری تبدیل شود. علت اصلی این وضعیت، رفلاکس مزمن اسید است که باعث آسیب مکرر به پوشش مری خواهد شد. درمان این بیماری شامل نظارت منظم از طریق آندوسکوپی برای بررسی تغییرات سلولی و استفاده از داروهایی برای کنترل رفلاکس اسید است.

فرد مبتلا به وضعیت پیش سرطان مری از انواع رفلاکس معده

چگونه این بیماری تشخیص داده می‌شود؟

متخصص گوارش برای تشخیص این بیماری معمولا ترکیبی از ارزیابی‌های بالینی و آزمایش‌های تشخیصی را به‌کار خواهد گرفت. بررسی اولیه شامل مرور کامل علائم و تاریخچه پزشکی بیمار است. چنانچه، علائم خاصی مانند سوزش سر دل و برگشت مواد غذایی به مری وجود داشته باشد، دکتر رفلاکس معده، درمان را بدون نیاز به آزمایش‌های خاص شروع خواهد کرد.

با این حال، در صورت تداوم علائم یا ظهور نشانه‌های هشداردهنده دیگری مانند مشکل در بلع، کاهش وزن یا خونریزی گوارشی وجود، ارزیابی‌های بیشتری ضروری است. در ادامه، به مهم‌ترین آزمایش‌های تشخیصی این بیماری پرداخته‌ایم:

  • آندوسکوپی فوقانی؛ وارد کردن لوله‌ای انعطاف‌پذیر با دوربینی به داخل مری و معده برای بررسی بافت‌ها و آسیب‌های مری
  • ارزیابی pH مری؛ اندازه‌گیری میزان اسیدیته در مری در طی ۲۴ ساعت برای تشخیص حملات رفلاکس اسیدی و یافتن ارتباط بین علائم و حملات رفلاکس
  • ارزیابی ایمپدنس؛ اندازه‌گیری pHو شناسایی حملات رفلاکس اسیدی و غیراسیدی به‌ویژه در بیماران مقاوم به درمان با مهارکننده‌های پمپ پروتون
  • مانومتری مری؛ اندازه‌گیری فشار و عملکرد دریچه پایینی و ماهیچه‌های مری به‌ویژه قبل از مداخلات جراحی برای ارزیابی تحرک مری

چگونه این بیماری درمان می‌شود؟

درمان‌های موثر برای این بیماری، شامل ترکیبی از اصلاح سبک زندگی، داروها و در برخی موارد مداخلات جراحی هستند. در ادامه به موثرترین این درمان‌ها پرداخته‌ایم:

دارودرمانی

مصرف برخی از داروها، علاوه‌بر کنترل میزان اسید معده تولید شده، حرکات مری را هم مدیریت خواهند کرد. در جدول زیر، به موثرترین داورها و بهترین قرص برای رفلاکس معده اشاره کرده‌ایم:

گروه دارویینام داروهانحوه اثرگذاری
آنتی‌اسیدهاهیدروکسید آلومینیوم

هیدروکسید منیزیم

کربنات کلسیم

خنثی کردن اسید موجود در معده
مسدودکننده‌های گیرنده هیستامین نوع 2سایمتیدین

فاموتیدین

نیزاتیدین

کاهش تولید اسید با مسدود کردن گیرنده‌های هیستامین
مهارکننده‌های پمپ پروتونامپرازول

اسموپرازول

لانزوپرازول

تسکین علائم با مهار تولید اسید و بهبود آسیب‌های مری
عوامل پروکینتیکدومپریدونکاهش رفلاکس اسید با افزایش حرکات دستگاه گوارش
آنتی‌بیوتیکاریترومایسینکمک به تخلیه سریع‌تر معده و بهبود علائم رفلاکس

مداخلات جراحی

در موارد شدید رفلاکس معده یا شرایط مقاوم به درمان‌های دارویی، روش‌های جراحی مختلفی وجود دارد که هدف آن‌ها تقویت دریچه تحتانی مری و جلوگیری از بازگشت اسید معده به مری است. در ادامه، به موثرترین این مداخلات جراحی پرداخته‌ایم:

  • فوندوپلیکاسیون نیسن؛ در این عمل، قسمت بالایی معده (فوندوس) به‌طور کامل (۳۶۰ درجه) دور قسمت انتهایی مری پیچیده می‌شود تا دریچه تحتانی مری تقویت شده و از بازگشت اسید جلوگیری کند.
  • فوندوپلیکاسیون با برش از طریق دهان؛ این روش کم‌تهاجمی بدون نیاز به برش خارجی انجام می‌شود. در این روش، دستگاهی از طریق دهان وارد شده و با ایجاد چین‌هایی در ناحیه اتصال مری به معده، یک دریچه جدید ایجاد می‌کند تا از بازگشت اسید جلوگیری شود.
  • سیستم مدیریت رفلاکس LINX؛ در این روش، یک حلقه کوچک از مهره‌های مغناطیسی دور اسفنکتر تحتانی مری قرار می‌گیرد. این حلقه به بسته ماندن دریچه کمک کرده و از بازگشت اسید جلوگیری می‌کند. درحالی‌که به غذا اجازه می‌دهد به‌طور طبیعی وارد معده شود.
  • فوندوپلیکاسیون‌های جزئی؛ در این روش، به‌جای پیچیدن کامل معده دور مری، فقط بخشی از آن پیچیده می‌شود. گاهی، این روش‌ها، برای برخی بیماران مناسب‌تر بوده و عوارض کمتری مانند دشواری در بلع به همراه خواهند داشت.

انتخاب روش جراحی به شرایط بیمار، شدت علائم و پاسخ به درمان‌های قبلی بستگی دارد.

انجام عمل جراحی برای درمان رفلاکس معده

درمان خانگی

با ایجاد تغییری در عادات روزانه و سبک زندگی می‌توان تا حدود زیادی این بیماری را مدیریت کرد. از مهم‌ترین روش‌های اصلاح سبک زندگی و درمان خانگی رفلاکس معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخورداری از رژیم غذایی سالم؛ از مصرف غذاهای محرک مانند شکلات، کافئین، غذاهای تند و چرب خودداری کنید. همچنین، خوردن غذاهای کوچک و در وعده‌های متنوع، فشار معده را کاهش خواهد داد.
  • مدیریت وزن؛ کاهش فشار وارده از سوی شکم و تعداد دفعات ترش کردن معده با دستیابی به وزن سالم و حفظ ممکن است.
  • وضعیت بدنی و زمان‌بندی؛ حداقل 2 تا 3 ساعت پس از صرف غذا دراز نکشید. بالا بردن سر تخت خواب به جلوگیری از رفلاکس شبانه کمک خواهد کرد.
  • ترک سیگار؛ ترک سیگار با بهبود عملکرد ماهیچه‌های تحتانی مری، دفعات رفلاکس را کاهش می‌دهد.
  • جویدن آدامس؛ تحریک تولید بزاق و خنثی کردن اسید معده با جویدن آدامس بدون قند بعد از وعده‌های غذایی
  • درمان‌های گیاهی؛ تسکین علائم با مصرف برخی از چای‌های گیاهی مانند بابونه یا شیرین‌بیان

برای درمان رفلاکس معده چه بخوریم؟

مدیریت ترش کردن معده از طریق اصلاح رژیم غذایی به‌طور قابل توجهی علائم را کاهش خواهد داد. در ادامه، به سالم‌ترین مواد غذایی اشاره کرده‌ایم:

  • پروتئین‌های کم‌چرب؛ مرغ بدون پوست، ماهی و پروتئین‌های گیاهی مانند توفو
  • غلات کامل؛ برنج قهوه‌ای، جو دوسر و نان گندم کامل
  • میوه‌های غیر اسیدی؛ همچون موز، خربزه، سیب و گلابی
  • سبزیجات؛ سبزیجات برگ‌دار، کلم بروکلی و خیار
  • چربی‌های سالم؛ مصرف چربی‌های غیراشباع موجود در آووکادو، مغزها و روغن زیتون
  • نوشیدن روزانه آب کافی؛ برای کمک به هضم غذا و کاهش اسید معده

همچنین، باید از مصرف غذاهایی مانند میوه‌های اسیدی، گوجه‌فرنگی، سس‌های گوجه، غذاهای تند، غذاهای سرخ‌شده، گوشت و لبنیات پرچرب اجتناب کرد. مشاوره با دکتر تغذیه می‌تواند بهترین رژیم‌های غذایی و سالم برای پیشگیری از این بیماری را در اختیار شما بگذارد.

این بیماری با چه عوارضی همراه است؟

در صورت عدم درمان این بیماری، فرد با مشکلات جدی‌تری مواجه خواهد شد که خطرناک‌ترین این مشکلات شامل موارد زیر هستند:

  • مری شوره‌ای؛ درد و دشواری در بلع به دلیل التهاب لایه مری در اثر تماس با اسید معده
  • تنگی مری؛ مشکلات بلع ناشی از تنگ شدن مری به دلیل التهاب و تشکیل بافت اسکار
  • مری بارت؛ خطر ابتلا به سرطان مری در اثر تغییر پوشش مری
  • مشکلات تنفسی؛ تحریک، التهاب و زخم در ریه‌ها به دلیل رفلاکس و ایجاد مشکلاتی مانند آسم یا سرفه مزمن
  • فرسایش دندان‌ها؛ افزایش خطر پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه به دلیل از بین رفتن مینای دندان‌ها در اثر اسید معده

تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع این بیماری برای جلوگیری از این عوارض ضروری است.

فرد مبتلا به پوسیدگی و فرسایش دندان‌ها در اثر بازگشت اسید معده

آیا این عارضه باعث سکسکه می‌شود؟

اسید معده با تحریک عصب فرنیک و واگ منجر به انقباض دیافراگم و در نهایت سکسکه می‌شود. این اعصاب در نواحی گردن و حنجره قرار گرفته‌اند. همچنین، التهاب مری ناشی از رفلاکس با تحریک این اعصاب می‌تواند علت سکسکه باشد. بهبود این شرایط با پرهیز از مصرف غذاهای تحریک‌کننده و خوردن آهسته غذا حاصل می‌شود.

چگونه از این بیماری پیشگیری کنیم؟

با رعایت استراتژی‌ها و اقدامات پیشگیرانه می‌توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد. در ادامه، به موثرترین این اقدامات اشاره کرده‌ایم:

  • دستیابی به وزن سالم برای کاهش فشار به معده
  • اجتناب از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های محرک
  • خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر و در وعده‌های متفاوت
  • اجتناب از دراز کشیدن بعد از غذا خوردن
  • بالا بردن سر تخت خواب به اندازه ۱۵ تا ۲۵ سانتی‌متر
  • ترک سیگار و بهبود عملکرد دریچه مری
  • انجام فعالیت‌های کاهش‌دهنده استرس مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق

تشخیص و درمان به‌موقع این بیماری را جدی بگیرید!

بیماری رفلاکس معده در اثر بازگشت مکرر اسید معده به مری ایجاد شده که با علائمی همچون سوزش سر دل، درد قفسه سینه و تهوع همراه خواهد بود. عوامل متعددی از جمله ضعف دریچه مری، فتق هیاتال، چاقی و مصرف برخی غذاها و داروها در بروز این بیماری نقش دارند. مدیریت ترش کردن معده با اصلاح سبک زندگی، دارودرمانی و در موارد شدیدتر، مداخلات جراحی ممکن است. تشخیص و درمان به‌موقع این بیماری از بروز عوارض جدی‌تر جلوگیری خواهد کرد.

در صورت مواجهه با علائم این بیماری و تداوم آن حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید. برای دریافت نوبت از دکتر گوارش، می‌توانید از امکان نوبت‌دهی آنلاین این متخصص در سایت دکتردکتر بهره‌مند شوید.

منابع:

ncbi.nlm.nih.gov

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول

بهترین دارو برای رفلاکس معده چیست؟
مهارکننده‌های پمپ پروتون مانند امپرازول و پنتوپرازول با کاهش تولید اسید معده، موثرترین داروها برای درمان این بیماری هستند.
درمان صددرصد رفلاکس معده چیست؟
علت ترش کردن گلو چیست؟
صبحانه مناسب برای رفلاکس معده چه بخوریم؟

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

2,634 دیدگاه در “چرا به رفلاکس معده مبتلا می‌شویم؟ + موثرترین روش‌های درمان
  • سلام خسته نباشید ممنون از مطلبتون.من 23 سالمه حدود 2 3 سالی هست ترش میکنم و بیشتر علائمی که داخل مطلب گفتید دارم ولی جدیدا داخل موادی که برمیگرده داخل دهانم اسید معده حس نمیکنم ولی تا جایی که بیاد دارم نسبت به قبل در هر حال این اتفاق واسم میفته.خیلی بده واقعا کلافم.

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من کرونا گرفتم و خیلی ترسیدم
    از همون اول کرونا وقتی میشینم یا روی مبل یا توی ماشین همش میخوام عاروق بزنم ولی عاروقم بیرون نمیاد و احساس تنگی نفس شدید دارم ، صبح ها با تپش قلب بیدار میشم و پروپرانول میخورم تا عاروق بزنم راحت بشم ، خیلی باید تلاش کنم تا عاروق بزنم ولی زمان میبره تا بیاد بالا باید خودمو کج و راست کنم تا عارپقم بیاد ، در ضمن مشکل نفخ معده ام دارم ، آندوسکوپی هم دادم چیزی نبود ، تو رو خدا کمکم کنید تا عاروقم بدون اینکه به خودم فشار بیارم خارج بشه ، خیلی دارم اذیت میشم ، بعضی وقتها حس میکنم قلبم داره وایمیسه
    ممنونم ازتون ، خدا حفظتون کنه

    پاسخ
  • سلام.
    ۲۱ سالمه. سال پیش یک مصمومیت غذایی داشتم و به خاطر هموم اسهال داشتم. حالت تهوع داشتم ولی بالا نیاوردم. بعد همین مریضی ۶ کیلو وزن کم کردم. خوب که شدم بعد چند ماه مشکل معده پیدا کردم. نشانه هاشم فقط افزایش بزاق دهان و آروغ بود. بعد یک سال الانم اومده سراغم. علائمش اینه که بزاق دهانم خیلی زیاده و یه جور کف ماننده گاهی اوقات همراه با خلط پشت گلو هست. انگار غذا دیر وارد معدم میشه و بلانسبت شما چندین ساعت بعد غذا که آروغ میزنم طعم و بوی غذا داخل دهنم حس میکنم. انگار آروغ زیر گلوم گیر کرده و وقتی برطرفش میکنم دوباره میاد سراغم. مشکلی در هضم ندارم و هیچ دردی در معدم هم ندارم و غذا رو هم به راحتی قورت میدم، نه سوزش سر دلی و نه ترش کردنی اما تلخی دهان رو بعضی مواقع حس میکنم. به خاطر ترشح زیاد بزاق و باد گلو پیش دکتر رفتم و قرص پانکراتین و فاموتیدین نسخه کردن اما هیچ اثری نداشت طی یک هفته. ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
  • سلام من از15سال تاالان گهگاهی احساس تنگی نفس میکردم ولی چندماهی است که اول معده ام شروع به دردکرد نفسم هرچی میکشدم بالا نمی اومدبعدازاون علایم الان هرچی بخورم یانخورم معدم سنگینی میکنه ترش هم میکنه خواهشمندم کمکم کنید

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من حدودا ۲ ماهه که انکار یه توده ایی توی گلوم هستش گاهی هم ترش میکنم قفسه سینه درد داره و گاهی سرفه هم دارم گاهی انگار روده هام کمی درد میگیره توی این مدت ، امپرازول و پنتوپرازول ناشتا امتحان کردم همراه دومپریدون ناهار و شام و بیو ای بی اس ولی اصلا فایده نداشت خواهشا کمک کنید خیلی اذیتم نمیتونم توی این شرایط اندوسکوپی بشم

    پاسخ
  • سلام عرض میکنم . پسری 19 ساله هستم حدود دو هفته اس هر 3 روز یکبار تقریبا استفراغ میکنم و حالت تهوع دارم و تقریبا 4 ماه است که ورم شدید دارم اما الان دو هفته اس دچار استفراغ و حالت توه شده ام خیلی میترسم بیماری بزرگتری داشته باشم و اکثرا بعد از خوردن آب آلبالو دچار این حالت تهوع و استفراغ میشوم ( دو هفته س که اینجوری شدم ) لطفا کمکم کنید خیلی ممنونس

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید.من حدود 4 ساله رفلاکس معده دارم که اون زمان به متخصص مراجعه کردیم و گفت بیشتر بخاطر دلایل عصبی و استرس و اضطراب هست
    بعد از اون خوب شده بودم که دوباره از تابستون امسال بعضی مواقع که دو سه روزی هم شدیدتر شده بعد از خوردن غذا معدم میسوزه تپش قلب میگیرم و شکمم گاهی درد شدیدی میکنه گاهی اوقات کیل شدیدی به غذا دارم و گاهی اصلا میلی ندارم میخواستم بدونم اینا الان باز بخاطر استرس و اضطراب هست یا باید به پزشک مراجعه کنم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ببخشید من ده روزی میشه که احساس سوزش در معده دارم ابتداش وقتی گلابی میخوردم اینطوری میشدم اما الان با مصرف مایعات هم بدتر میشه
    حتی با خوردن آب احساس سوزش بیشتر میشه ،به دکتر رفتم و پنتو پرازول و دایجستیو تجویز کرد الان دو روزه که مصرف میکنم اما احساس میکنم بدتر شده
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • باسلام.بنده حدود 1 ساله مشکل رفلاکس شدید پیدا کردم الانم یک ساله تحت نظر فوق تخصصم آندوسکپی هم دادم ک نتیجش این بود مریم زخم شده بود و 1 ساله کپسول اس امپرازول با دوز های مختلف مصرف میکنم باز بااین تفاسیر یه روز خوبم یه روز خوب نیستم.میخواستم بدونم چیکار باید کرد واقعا کامل درمان شد؟!واقعا کلافم داره میکنه

    پاسخ
    • خانم دکتر با توجه به این که الان دورابره من دارم روزی دوتا صب و شب اس امپرازول 40 میخورم باز پنتوپرازول و فاموتیدین هم مصرف کنم؟!آخه خانم دکتر الا سوال من اینه منی ک نه اهل سیگارم نه اهل مشروب و غذامم بییشتر اوقات رعایت میکنم تو این یک سال چرا باز ترشح میشه اصن عللت ترکشح اضافی برای چی هست ک چرا هنوز دریچه اسنفکر بنده ترمیم نشده!با تشکر فراوان

      پاسخ
      • سلام
        ببینین در برخی افراد به شکل آناتومیک دریچه شل تر هست، یا ممکن فتق داشته باشن تو اون ناحیه که اینا درمان قطعی نمیشن و فقط میشه علایمو کنترل کرد با دارو

  • سلام من بیست و یک سالمه چند روزه که احساس سوزش معده دارم و احساس میکنم که غذا توی گلوم گیر کرده و پایین نمیره توی بلعیدن هم مشکل دارم و قفسه سینم هم درد داره ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من حدود ۵ سال هست که مشکل معده درد دارم بیشتر مواقع ترش وسوزش راه گلو ونفخ شدید دارم ومعده ام هم ورم کرده وبعداز غذاخوردن بدترهم میشم داروهای زیادی مصرف کردم امپرازول ولانسوپرازول وپنتوپرازول وقرص قبل از ناهار وشام ومپریدون اما بازهم نتیجه ای نگرفتم لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام
    در صورت داشتن باکتری معده خوردن دارو های انتی اسید مثل فاموتیرین یا پنتوپرازول اینا علایم بدتر میکنن ؟؟؟؟؟
    یعتی فقط اینا رو خالی مصرف کنیم

    پاسخ
    • سلام بايد آنتي بيوتيك هم مصرف كنيذ وگرنه احتمال عود هست بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شويد تا درمانو براتون شروع كنن

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من حدود ۵ سال هست که معده درد دارم وهمیشه رفلاکس وسوزش معده دارم ومعده ام ورم میکنه بعضی وقتها هم باد راه گلوم رو میگیره وهمیشه هم مدام نفخ معده دارم وبعداز غذا بیشتر میشه توی این ۵ سال اکثرا پنتوپرازول …امپرازول ولانسوپرازول مصرف کردم اما تازمانی که مصرف میکنم بهترمیشم ولی وقتی داروها تمام میشه دوباره معده درد برمیگرده من حتی قبل از وعده ناهار وشام هم قرص دومپریدون مصرف کردم اما بازهم جواب نداده لطفا منو راهنمایی کنید خیلی اذیت میشم ممنون

    پاسخ
    • سلام
      ممکن شل بودن دریچه معده داشته باشین که در این صورت باید همیشه دارو بخورین

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر
    من ۲۰ سالمه و حدود یکساله که مشکل معده پیدا کردم و چندوقت یکبار مشکل تنگی نفس داشتم چندبار دکتر رفتم دارو مصرف کردم و خوب شدم حدود ۳ ماه پیش دوباره تنگی نفس پیدا کردم و به دکتر مراجعه کردم و آندوسکوپی انجام دادم اما خوشبختانه مشکلی نبود دوماه قرص امپرازول و پنتوپرازول مصرف کردم و کمی بهتر شدم اما الان که قطع کردم داروهارو دوباره مشکل برام پیش اومده و بعد از خوردن نهار تا شب احساس می کنم باد بین معده و گلوم وجود داره و با کلی تلاش و ورزش وقتی خارج میشه تنفسم راحت میشه این باد لعنتی احساس سنگینی و کمی حالت تهوع برام به وجود میاره و اخیرا یکم احساس سوزش معده هم دارم واقعا نمیدونم دیگه باید چه کار کنم
    ممنون میشم اگر راهنمایی ام کنید.

    پاسخ
    • خیلی ممنون بابت لطفتتون
      فاموتیدین ۲۵ یا ۵۰ ؟ واینکه چندوقت این داروهارو مصرف کنم؟

      پاسخ
  • باسلام من خیلی وقت که یکسره ترش میکنم شبا خواب برام مشکل سوزش در قفسه سینه دارم و از دیافراگم به قسمت پایین نمیشه گفت سوزش بیشتر یکجور مثل خارش وقتی ترش میکنم تا جناغ سینم میسوزه لطفا راهنماییم کنید. و ناگفته نماند که پدربزرگم سرطان معده هم داشتن .آیا باید اقدام به دکتر حضوری کنم؟

    پاسخ
  • سلام ۲۱ سالمه و الان حدود ۲ ماهه که نفس تنگی شدید دارم مخصوصا بعد از خوردن میوه چایی غذا سوزش معده و آب دهنم خیلی زیاد شده قبلا دکتر رفتم گفتن رفلاکس دارم الان بعد دو ماه باز برگشته میشه لطفا کمکم کنید

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید مرد سن ۳۱ ساله متاسفانه نزدیک به ۴ساله مشکل معده دارم منظورم دقیقا سرمعده است همیشه در هر حالتی سوزش داره ترس دارم بدخیم بشه چند مدتی خیلی رعایت غذایی کردم بهتر شدم که الان متاسفانه ۴روز پیش سوسیس خوردم و بشدت عود کرد درد زیاد دارم قبلا دکتر برام قرص کلیندینوم سی تجویز کرد خوب بود الان دوباره دارم میخورم دکتر خواهشا جواب بدید پارسال اندو دادم گفتند ریفلاکسه معده است

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من خانمی ۳۷ ساله هستم از قبل مشکل معده داشتم ولی درمان شدم چندروزی احساس پری معده میکنم سوزش گلو و درد سینه و خشکی گلو هم دارم بعضی اوقات هم ترش میکنم و مزه دهانم یه جوری میشه سرفه های تک تک هم دارم مخصوصا موقع خواب

    پاسخ
    • سلام خانم چهل ساله ای هستم حدود یکماهو نیم پیش کرونا گرفتم که یکی از نشانه های بیماری درد معده شدید بود هفته اول خیلی مشکل نداشتم اما از هفته دوم و مخصوصا پایان هفته سوم درد قفسه شدید تنگی نفس مخصوصا هنگام دراز کشیدن سرفه و درد شدید بین دوکتفم و احساس مسکنم به پزشک مراجعه کردم گفتن به خاطر رفلاکس معده هست نیازی به متخصص ریه ندارین، دارو هم از گروه اموپرازو صبح و شب قبل غذا تجویز کردن لطفا راهنمایی کنین با تشکر

      پاسخ
      • سلام
        انجام سی تی اسکن در دو هفته اول علایم ارزش داره
        فعلا داروها رو مصرف کنید و مایعات زیاد و زینک پلاس بخورین
        اگه به مرور بهتر نشدین سی تی ریه بدین

  • سلام خانم دکتر وقت بخیر خسته نباشی؟
    من ۲ماهی میشه که هرچی میخورم ترش میکنم درضم تنگی نفس هم دارم اما وقتی دراز می کشم تنگی نفسم خوب میشه اشتها هم دارم اما هرچی میخورم تنگی نفس دارم قرص امپرازول ناشتا میخورم اما بازم ترش میکنم و تنگی نفس دارم ممنون میشم راهنمایی کنین

    پاسخ
  • سلام داکتر!
    مدت زیاد میشه تهوع دارم، گلو من کاملا بسته شده نمیتونم غذا بخورم.
    ممنون.

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شین
      اگه اختلال بلع دارین لازم اندوسکوپی شین

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر گفته بدید قرص اوزونیوم ۴۰ ولی داروخانه بهم بستپرازول داد گفت فرقی نمیکنه الان ۳ روز میخورم اسهال میرم و احساس ضعف دارم میخواستم ببینم امکان داره از قرص باشه

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر.
    من الان چند سالی هست که مشکل معده دارم.
    بخصوص رفلاکس معده که واقعا بیش از حده.بعد اندوسکوپی دکتر گفت هم زخم معده دارم و هم زخم اثنی اشعر.
    بعد کلی انتی بیوتیک فقط به شدت لاغر شدم ولی هیچ کدوم از داروها تاثیری روی رفلاکس معده ام نداشت.
    دهنم بد بو شده. طعم ترشی تو دهنم دارم.مدام یه توده داخل گلوم حس میکنم.اسید معده رو تو گلوم کامل حس میکنم.
    من از نظری غذای بشدت رعایت کردم.حجم سنگین نمیخورم.
    ولی متاسفانه خوب هم نشدم.
    امپرازول.پنتوپرازول و….. همه رو خوردم.
    لطفا بگید چکاری باید انجام بدم

    پاسخ
    • سلام
      اگر انقد شدید و با دارو اصلا کنترل نشده
      و در اندوسکوپی شل بودن دریچه دارین میتونین جراحی انجام بدین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من پرکاری تیرویید دارم ک به مدت یک سال قرص تیرویید میخورم تپش قلبم دارم ک کم شده ولی روزی یدونه قرص میخورم تقریبا حدود دو هفته پیش مادرشوهرمو از دست دادیم و خیلی عصبی شدم از اون موقع گاهی معده درد دارم و گلوم میسوزه نفس تنگی دارم به شدت کلافه شدم بخاطر کرونا هم نمیتونم برم دکتر خواهشن راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من 20سالمه چن روز بود یکم هم استرس کشیدم و هیچی نمیخوردم به دلایلی و هم سرما خوردم .بعد یه چن روز گذشت که خوب شدم دهنم تللخ میشد یعنی هرچی میخورم دهنم تلخه دلیلش چیه ؟ اما هیچ علاعمی جز تلخی دهن ندارم هیچی ایا اسید معدس ؟ اگر هست راهکارش چیه ؟ لطفا بگید .

    پاسخ
    • سلام
      چون علایم سرماخوردگی داشتین و حالا بدمزگی دهان میتونه کرونا هم باشه
      اون علایم احتمالا گرونا خفیف بوده نه سرماخوردگی

      پاسخ
  • سلام من حدود ده ماه پیش احساس تنگی نفس میکردم بعد کمرد درد شدید نهایتن احساس قلب درد ازمایش دادم دکتر گفت معده ام میکربی هستش اندسکوپی شدم مری م زخم شده بود لانزو ۳۰مصرف میکنم،دوماه خوب بودم چندروزی هست سرفه میکنم سوزش قفسه‌ سینه دارم لطفا راهنمای کنید ممنون

    پاسخ
  • سلام من مرد۳۵ساله هستم گاهی وقتا سینه سمت راستم درد میگیره همزمان منتقل میشه ب گلو یا گردنم و یاچیز گرم میخورم مثل چایی ب همون قسمت سینه ک میرسه یذره ناراحتم میکنه تا رد بشه بره پایین ممنون میشم راهنماییم کنین البته هیچ ناراحتی ندارم سرفه تنگی… خیلی فکرمو مشغول کرده .مرسی

    پاسخ
  • سلام آیا قرص امگا ۳ و یا زینک باعث رفلاکس معده میشه

    پاسخ
    • سلام امگا ٣ ميتونه، ظهر ها بخوريد

      پاسخ
  • سلام الان 4 ماهه احساس چیزی سمت چپ گلو و زیر فک وزبان میکنم. گاهی موقع درد میکنه و با آب خوردن تشدید میشه. البته سوزش معده ندارم ولی احساس میکنم گلو هام خشکه. روز های اول که اینجور شدم طرف چپ زیر فکم باد کرد. البته هنوز زیر زبونم باد داره و گاهی اوقات احساس سوزش کوچکی داره. به دکتر عمومی نشون دادم گفت رفلاکس. الان چهار ماه این مشکل دارم

    پاسخ
  • سلام و ادب خانم دکتر واقعیت اینه نمیدونم چی بخورم اگر لطف کنید چند نوع غذای مناسب همین موضوع زخم و رفلاکس ویبوست را راهنمایی فرمائید سپاس

    پاسخ
  • سلام و ادب خانم دکتر واقعیت اینه نمیدونم چی بخورم اگر لطف کنید چند نوع غذای مناسب همین موضوع زخم و رفلاکس ویبوست را راهنمایی فرمائید سپاس

    پاسخ
    • سلام
      از نوشابه های گاز دار استفاده نکنید
      چای قهوه و مواد کافئین دار مصرف نکنید
      و سعی کنید از سبزی و میوه فراوان استفاده نمایید
      از غذاهای تند و تیز و پر ادویه اجتناب کنید

      پاسخ
  • سلام با مصرف داروهای راهنمایی شده حالم بهتر شد ولی در مصرف غذای ساده نمیدونیم چی مصرف کنیم خواهشمند است غذای ویژه جهت معده وکنترل زخم والتهاب معده و گوارش راهنمایی کنید
    زمان مصرف آب را هم لطفا بفرمائید.

    پاسخ
    • سلام
      از مصرف غذاهای پر ادویه و تند و تیز جلوگیری کنید
      از نوشابه‌های گازدار استفاده نکنید
      از خوردن چای و قهوه و مواد کافئین دار خودداری کنید

      پاسخ
  • سلام خدمت شما دکترای زحمت کش
    ببخشید ی کم طولانیه ولی می‌خوام دقیق بگم
    من دوسال و شش ماه قبل معد درد شدید داشتم رفتم دکتر آزمایش نوشت باکتری معده داشتم …معدم ورم کرده بود حدود دو هفته دارو تجویز کردن آروم آروم خوب شدم ولی بعد دو ماه مشروب خوردم ی ماهی احساس رفلکس و درد معده میکردم بازم رفتم دکتر اندسکوپی گرفتم زخم معده تشخیص دادن دو ماه دارو خوردم بعد بارم اندسکوپی دادم دکتر گفت زخمت رو به بهبوده… چن ماهی گذشت خوب شدم جوری که نوشابه و مشروبم می‌خوردم حالم بده نمیشد ….ببخشید من اینجوری رک حرف میزنم خب باید بگم چی خوردم.چن ماه پیش بازم مشروب خوردم بازم رفلاکس و عارق و گلوترش کردن داشتم دو هفته ای امپرارول ناشتا خوردم ولی مثه قبل خوب نشد .الان ی ماهی میشه دهنم ترش می‌کنه گلوم خلط داره و گاهی اوقات زیر شکمم درد می‌کنه ولی معدم درد نداره سوزشم کمه نه یبوستم نه اسهال اشتها هم دارم..سیگارو چن روزبه کنار گذاشتم ولی نمیشه ترک کرد..سه هفته پیشم هر صبح ناشتا شربت سیر لیمو جعفری به مدت ده روز خوردم …. الان احساسم رفلکسه عارق زدنم زیاد شده….ممنون میشم راهنمایی کنید چه دارویی مصرف کنم لازم ممنون

    پاسخ
  • سلام.
    من اندوسکوپی معده کردم گفتن دریچه تحتانی مری شل شده هرچی دارو صد اسید هس مصرف کردم فایده نداره.روزی باید چن لقمه غذا بخورم بیشتر بخورم بالا میارم تورو خدا راهنمایم کنین چکار کنم خیلی اذیت میشم

    پاسخ
  • سلام
    وقت بخير
    بنده ٣٦ سالمه و از مدت ها قبل مشكل معده و دوازده داشتم اما متاسفانه اخير و بخصوص از بعد از عيد كه تحركات و ورزش خيلي كم شده مشكل رفلاكس پيدا كردم كه مدتي كم ميشه و بعد از قطع كردن قرص هاي انتي اسيد بعد از مدتي مجدد شروع ميشه و مهمترين علائم مزه ترش دهن بعد از هر نوع غذا خوردن هست و احساس سوزش شديد تو بيني كه تنفس رو با مشكل مواجه ميكنه!؟
    واقعا نميشه اين مشكل رو به طور تقريبا قطعي درمان كرد و اينكه براي درمان راهنمايي بفرماييد لطفا
    سپاس

    پاسخ
  • سلام
    قرص دمپرامیدین را پزشک به اندازه یک ماه نسخه نموده روزی ۲عدد اگر حالت تهوع نصف شب ایجاد شد میشه براسومین بار استفاده نمود
    متشکرم

    پاسخ
    • سلام بهتره كه مصرف نشه
      ميتونيد به عنوان دوز سوم ويتامين ب٦ بخوريد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیددختری 17 ساله هستم متاسفانه4ماه رفلاکس شدید دارم سوزش سردل درد معده حرارت بالا سردرد خلط خیلی رنج میبرم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام غذای مناسب در درمان رفلاکسچی هستن باتشکر

    پاسخ
    • سلام غذاهاي ساده بدون ادويه ، كم چرب و كم حجم
      قهوه و شكلات و فست فود نخوريد لطفا

      پاسخ
  • سلام
    وقت بخير
    متاسفانه به صورت دوره اي مشكل رفلاكس برميگرده و باعث ترش شدن مزه دهان موقع خوردن هر غذا و ميوه و .. ميشه كه رو تنفس هم اثر ميذاره و سوزش شديد بيني به همراه داره
    اين مشكل از عيد امسال و كم شدن تحرك و ورزش ايجاد شد
    ممنون ميشم راهنمايي بفرماييد

    پاسخ
  • سلام ببخشیدمن حدودهشت ماه البته بعدزایمانم وفوت نوزادم یه چیزمثل یه لقمه توگلوم احساس میکنم که اصلاازبین نمیره وهمیشه هست پیش دکترکه رفتم اندوسکوپی نوشت که انجام دادم ورفلاکس معده داشتم حدودچهارماه هم که هست نولپازلوفاموتیدین مصرف میکنم ولی همچنان این لقمه درگلوم هست مشکلی دربلع غذا ندارم هیچ علایمیم ندارم فقط این لقمه درگلوم که همیشگی شده وجودداره قرص نورتیپتیلین هم مصرف میکنم پزشک میگه ازاسترس واعصابه که این ااحساسادادی ایادرست هست یابه رفلاکس ربط دارد چه دارویی مصرف کنم تابرطرف شود

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی همانطور که پزشک شما فرموده اند مشکل شما گلوبوس هیستریکوس نام دارد و مربوط به اعصاب می باشد لطفاً به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام سوزش از سر دل تا گلو دارم شبها بیشتره سرفه میکنم خیلی اذیت میشن یک هفته هست که صبح پنتو پرازول ۴۰ میخورم ولی تاثیری نداشته لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ