بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • با سلام حدود یک ماهه که احساس میکنم سر معده ام یک سنگ قرار داره و سمت راست بدنم (شانه کتف در کل پشت) گاهی اوقات تیر میکشه… وقتی که به یک طرف بدنم دراز میکشم احساس درد شدیدی هم میکنم… خانومی 45 ساله هستم… خواهش میکنم پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام تست تنفسي اوره از نظر هليكوباكتر معده بديد
      همچنين اندوسكوپي هم انجام بديد

      پاسخ
  • بسلام مدت دوماه پیش تا الان دو کتفم شدید دردمیکند به پزشک مراجعه کردم جواب ساعیدگی مهره کردن است لطف کنید رهنمای از شما میخواهم در ضمن زردی رنگ دارم ولی احساس ناراحتی درکیسه صفرا ندارم متشکرم

    پاسخ
    • سلام
      باید آزمایش ,cbc,diffAst,Alt,Alk,_p ,ldh , billD ,bill T, بدهید

      پاسخ
  • باسلام من ۳۵سالم هست مدت۱ماه هست که احساس ضعف وخستگی دارم حالت تهوع وبی اشتهاهستم چندین باربه پزشک فوق تخصص کبدوگوارش مراجعه کردم بعدازکلی آزمایشات مشخص شده که ۲عددسنگ کیسه صفرابه اندازه ۵میلی دارم پزشک برادفع سنگهادستورمصرف قرص اورسوفار۳۰۰راداده الان ۱۰روزهست که قرصهارامصرف میکنم ولی اون حالتهای بالاروکه بهشون اشاره کردم هنوزم دارم آیابنظرشمابراخلاصی ازاین وضعیت جراجی انجام بدم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      آزمایشاتون همه نرمال بوده؟آندوسکوپی هم کردین؟

      پاسخ
  • سلام من الان ۱۰ روزی میشه که سوزش سر دل زیادی دارم واین سوزش به پهلو هامم میزنه بیشتر به پهلوی راستم .وبعضی وقتا هم درد شکم دارم و موقعه دردهم گور گرفتگی بدن دارم .ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام عرض میکنم . من جدیدا آزمایش خون دادم و در آزمایشم متوجه شدم بیلی روبین خونم افزایش یافته توتال 3.1 و دایرکت 2.1 و ازمایش هپاتیت دادم منفی بوده ولی پدرم هپاتیت b داره و حدود چهار سال هست ک مبتلا شده و من از چهار سال پیش دائم هپاتیتمو و آنتی بادی واکسنمو چک میکنم که منفی بوده و میزان واکسنمم کاهشی نداشته . پس بیلی روبین خونم چرا بالاس؟؟؟ خیلی استرس دارم

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      بالا بودن برای بیلی روبین خون باید یک چکاپ کامل بشین که شامل چک سلول های خونی و بررسی همولیز و طحال و ‌‌‌‌…است
      همچنین چک آنزیم های کبدی جهت بررسی سایر علل هپاتیت از جمله هپاتیت اتوایمیون و دارویی و…‌است

      پاسخ
  • مدت چهار ماه هست که مشکل معده دارم انقدر اسید معده ام زیاد هست که نفس کم میارم دکتر میگوید میکروب معده دارم دیگری می گوید از استرس هست انقدر دارو خوردم نفس تنگیم خوب نشد احتمال داره از کیسه صفرا باشد

    پاسخ
    • سلام بدليل ميكروب معدتونه عزيزم استرس هم بدترش ميكنه بهتره داروهايي كه براتون نجويز شده را مصرف كنيد

      پاسخ
      • سلام ۴روز دردبیضه چپ دارم امروز صبح تاظهربیضه سمت راستم دردداشت والان بیضه سمت چپ ممنون میشم اگه جواب بدید

        چپ ممنون میشم اگه جواب بدید وراهنمایی کنید

      • سلام بايد از نظر ١- اپيديديميت ( عفونت اپيديديم در بيضه) بررسي شيد
        ٢- ممكنه واريكوسل باشه چون من تمام علائمتونو نميدونم نميتونم افتراق بدم بهتره به
        متخصص اورولوژي مراجعه كنبد تا معاينتون كنن

  • سلام من خانمی ۳۷ ساله هستم دوسال پیش اتفاقی داخل سونوگرافی بهم گفتن سنگهای متعدد صفرا دارم امادرکتر گفت تا درد نداره و اذیت نمیکنه نیاز به عمل نیست الان دو روزه که شونه دست راستم درد داره هیچ علایم دیگه ای ندارم علتش میتونه سنگ کیسه صفرا باشه ؟

    پاسخ
    • سلام اگه بعد از غذا اين اتفاق مي افته بله بدليل سنگ كيسه صفرا هست اما اگه نه همينطوري درد داريد خير

      پاسخ
  • سلام من پایین ترین قسمت قفسه سینم سمت راست بالاتر از کلیه یه درد خیلی دارم پارسالم این مشکل و داشتم رفتم سونوگرافی فقط گفتن کبد چرب گرید ۱ داری چیزی نیست الان بازم اون دردو دارم میشه راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      کبد چرب میتونه درد بده ،باید با رژیم غذایی مناسب و ورزش و کاهش وزن درمانش کنین

      پاسخ
  • سلام من 26 سالم هستش و برای سونوگرافی مجدد کبد مراجعه کردم به دکتر که گرید کبدم کم شده بود از دو به گرید یک رسیده بود با اینکه 8 ماه قبلش هم سونو دادم و دکتر میگف فقط کبدم چربه ولی اینسری دکتر گف سه چهارتا سنگ سه میل در کیسه صفرام هستش به دکتر مراجعه کردم گفت کوچیکه و هیچ درمانی نمیخاد،میخواستم ببینم واقعا هیچ قرصی یا چیزی نمیخاد باید چیکار کنم که خوب شه؟

    پاسخ
    • سلام اگه علائم نداريد مثل تهوع استفراغ بعد از غذا نه درمان نميخواد اما بايد پرهيز عذايي داشته باشيد
      مثلا غذاي حجيم و چرب نبايد بخوريد

      پاسخ
  • سلام.من سال گذشته درد شکم داشتم به پزشک مراجعه کردم سونوگرافی دادم و خوشبختانه کبد و صفرا مشکلی نبود الآن چندماهه هرازگاه درد زیر قفسه سینه سمت راست دارم.با اینکه سال گذشته سونوگرافی مشکلی نداشته امکانش هست صفرا یا کبد باشه؟یا به معده مربوطه؟یکم هم عصبی مزاجم.ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من ۱۸سال سن دارم و حدود ۳ساله که هرروز یه دردی دارم تاکید میکنم هرروز! نه اینکه هرروز یه جا باشه مثلا یه روز کمر یه روز پا یک روز سر یه روز دست یه قفسه سینه یه روز قلب درد یه روز پایین سینه سمت راستم و علاوه براینا حالت تهوع و اسهال و معده درد ۳ساله هرروز یه درد دارم و نمیدونم مشکلم چیه میشه راهنماییم کنین دردا خیلی شدید میشن و یا گاهی شدید نیستن اما درده هستش تا حالا تواین سه سال نشده من یه روز درد نداشته باشم ممنون میشم راهنمایی کنین که چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام دردهاتون بيشتر عصبي هستش يعني بهش نيگن دردهاي سايكوسوماتيك كه براي بهبودش اول به روماتولوژيست بايد مراجعه كنيد و در صورت نرمال بودن تمام آزمايشات روانپزشك شمارو ويزيت كنند.

      پاسخ
  • سلام بنده بعضی وقتها دردکتف خفیف دارم وگازشدیدمعده دارم و بوی بد دهان بعداز غذا خوردن میزنه بالا آیا ممکنه از کیسه صفرا باشه؟

    پاسخ
  • با سلام مدت سه روزه که به طور ناگهانی در قسمت راست قفسه سینه ناحیه ای به اندازه یک سکه درد خیلی خفیفی احساس میکنم در ضمن این سه روز باد گلوی زیادی دارم و با آزاد شدن اون همون ناحیه قفسه سینه درد می گیره

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد

      پاسخ
  • سلام
    لاپراسکوپی برای برداشتن کیسه صفرایی که پراز سنگ هست چقدر خطر داره ؟

    پاسخ
    • سلام
      منظورتان از خطر واضح نیست
      یکی از شیوه های جراحی است
      اصولا کم عارضه است

      پاسخ
  • سلام بنده ۳۵ سال سن دارم رفتم سونوگرافی میگن در کیسه صفرا سنگ به اندازه ۲۴/۵در ۱۰ میلی سنگ هست ایا باید عمل جراحی بشه یا اینکه با قرص حل میشه

    پاسخ
    • سلام ابعاد سنگتون بزرگه بهتره جراحي شيد به دارو بعيد ميدونم جواب بده

      پاسخ
  • سلام پسرم سنگ کیسه صفرا دارد سنجش هم دکتر گفت نرمال آیا باید جراحی بشه یا با قرص دفع میشع

    پاسخ
    • سلام
      چند سالشونه و علایمش چیه؟ابعاد سنگ چقدره؟

      پاسخ
  • با سلام و وقت بخیر
    حدود یک هفته میشه که عضلات کتفهام به خصوص کتف راستم دچار گرفتگی و درد مداوم میشه میخواستم بدونم احتمال داره از علائم سنگ کیسه صفرا باشه

    پاسخ
    • سلام باه ممكنه، اگه بعد از غذا باشه
      ممكنم هست عصبي عضلاني باشه

      پاسخ
  • سمت راست قفسه سینم درد دارم که با خالی شدن باد گلو دردش بیشتر میشه ..لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • چند وقتیه بعداز خوردن غذا حالت تهوع دارم ..با خوردن آب نفخ شدید به حدی که تنگی نفس بهم دست میده میشه راهنمایی کنید همیشه هم احساس ضعف دارم .با خوردن غذای خیلی کم هم نفخ دارم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر اسلیو کردم و ۳۴ ک کاهش وزن داشتم به تجویز پزشکم ۶ ماه قرص صفرا خوردم ولی دو ساله که بشدت آبریزش بینی دارم و خارش کهیر مخصوصا با خوردن گرمیجات پزشک ی نوین و طب سنتی بارها مراحعه کردم ولی خوب نشدم لطفا راهنمایی بفرمایید . ممنون

    پاسخ
  • باسلام خدمت پزشکان و مدیران محترم سایت.بنده 39سالمه.یک ساله که متوجه شدم 4تاسنگ کیسه صفرا دارم که اندازه شدن 2*2تا4*4هستند.اون درد معروف که به کتف و …میزنه ندارم.اما گاهی وقت ها سوزش شدید سردل و هرچندوقت یه بار که غذای اسیدی یا تند میخورم نفخ شدید با دل درد شدید میگیرم که تا چندساعت طول میکشه.یکی از پزشکان تشخیص داده باید جراحی بشه و دیگری مخالف جراحیه.همینجوری ادامه داشته باشه چه خطراتی برام داره.ممنون

    پاسخ
    • سلام
      برای بررسی دقیق وضعییتون و شرح حال کامل و سابقه بیماری ها از تماس تلفنی با متخصص جراحی استفاده کنین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من چند هفته س درد مداوم سمت راست دارم که بیشترسمت پشت وکتف راست و پهلوی راست و سینه ی راستم هست. گاهی درد قفسه ی سینه و تنگی نفس هم دارم که باز هم سمت راست هست. ممکنه به خاطر صفرا باشه؟

    پاسخ
  • سلام،درد معده منتشره به کمر دارم بصورت فیزیکی سمت راست شکمم کمی برآمده تر از سمت چپ است صفرا است ؟؟

    پاسخ
    • سلام معده درد شدید که درد آن به کمرمیزنه وحالت تهوع واسهال دارم دکترم رفته سرم وامپول داده ولی بهتر تشدم

      پاسخ
    • سلام بايد از نظر پانكراس و سنگ كيسه صفرا بررسي شبن
      سونوگرافي كبد كيسه صفرا و پانكراس بدين

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر ،من کبد چرب گرید ۳ و سنگ صفرا ۵ میلیمتر دارم باید جراحی بشه؟ درمانش چی هست؟ ممنون از شما

    پاسخ
  • سلام
    41سالمه مدتی هست که بعد از اجابت مزاج دچار نفخ میشم و این اواخر بیشتر وقتها آب هم که بخورم ولو یه جرعه دچار نفخ میشم. گاهی سوزش سر دل هم دارم.
    ممکنه کیسه صفرا باشه؟
    نیاز به سونوگرافی و آزمایش باکتری دارم؟
    مرسی از مدیران سایت و پزشکان.

    پاسخ
  • سلام ٣٠ سالمه توي مدفوعم سنگريزه هستش و درد مداوم توي پهلوها و كم دارم حالت تهوع دارم

    پاسخ
    • سلام
      باید ازمایش مدفوع و کشت مدفوع انجام بدین دوست عزیز

      پاسخ
      • سلام خانوم دکتر
        وقت بخیر
        من یه خانوم 36ساله هستم
        من شش ماه پیش دردهای مداوم سمت راست کتف و سینه ی راستم داشتم که نگران سرطان پستان بودم به علت سابقه ی خونوادگی که داریم و سونوگرافی کردم و چیز خاصی نبود و دردها هم خوب شد
        مجددا چند هفته س دردهای مداوم سمت راست پشت و کتفم دارم که به سینه ی راستم میزنه. درد شکم ندارم. گاهی اوقات درد قفسه ی سینه و تنگی نفس هم میگیرم که باز هم سمت راست هستش. گاهی اوقات با دم پشتم درد میگیره. از سه سال پیش که باردار شدم خارش های پوستی هم داشتم که که جدیدا لک های پوستی توو ساق پام ایجاد شده. اینا ممکنه به خاطر صفرا باشه؟ خیلی نگرانم و به خاطر اینکه بچه ی کوچیک دارم و دست تنهام هنوز دکتر هم نرفتم.

      • سلام عزیزم
        سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی اگه انجام ندادین انجام شود
        آزمایش,Alkp , cbc,diff, bun ,cr,AsT ,Alt, و bill T و bill D و pt ,ptt, Inr و مدفوع انجام شود

  • سلام ۵۶ساله هستم چند روزه که درد شدید شکم و استفراغ و اسهال دارم چه قرصی مصرف کنم دردم کم شه

    پاسخ
    • سلام از نظر كرونا اول بررسي شين اين آزمايشات را بديد
      Cbc.diff esr crp ldh
      Covid igm and igg
      Stool exam
      اگه نرمال بودن بايد به متخصص عفوني مراحعه كنيد

      پاسخ
  • سلام بنده در قسمت سمت چپ شکم از زیر دنده گرفته تا قسمت روده ها همیشه درد دارم به تازگی مشکل یبوست دارم واحساس میکنم روده هام خوب تخلیه نمیشه آزمایش و سونو دادم تری گلیسیریدم ۲۱۱وکیسه صفرام پر سنگه ،آیا درد سمت چپ ویبوست به اینها مر بوط میشود؟

    پاسخ
  • سلام درد در زیر سینه راست واحساس تهوع و تنگی نفس هم از علائم کیسه صفراس

    ؟درمان دارویی نداره؟

    پاسخ
    • سلام بتيد توسط متخصص گوارش ويزيت مجدد شين و يونوگرافي بدين

      پاسخ
  • سلام مدتی گاهی اوقات زیر سینه راستم میسوزه ودرد میکنه۰۰احساس باد توی معده و تنگی نفس هم میکنم۰میشه بگین مربوط ب کیسه صفراس؟

    پاسخ
    • سلام38سالمه 4ساله سمت راست شکمم بالاتراز ناف م
      کما بیش درد و سوزش شدید دارم به نظر شما از روده است یا کبد یا کیسه صفراست چند سری دکتر رفتم آزمایش و سونوگرافی دادم ولی نتیجه قطعی نگرفتم.ممنون میشم

      پاسخ
      • سلام بهتره اول توسط متخصص گوارش ويزيت شين درد سوزشي خيلي كلي هست
        ميتونه از معده باشه ميتونه التهاب دئيودنوم باشه

    • سلام خيلي احتمالش هست بايد سونوگرافي كبد وكيسه صفرا بدين

      پاسخ
  • علی ۶۰ ساله هستم من برای چکاب سونگرافی کبد دادم بعد معلوم شد که تو کیسه سرفام چند تی سنگ هست راهنمایم کنین که ایا عمل لیزری کنم هیچ گونه دردی هم ندارم بعصی وقتها کتف راستم درد میکنه ایا به ان مربوط میشه یا نه ممنون

    پاسخ
    • سلام بله اين درد مربوط به كيسه صفرا هست
      جراحي لاپاراسكوپي خيلي راحت و بي درده بنظرم لاپاراسكوپي كنيد

      پاسخ
  • سلام 31 ساله هستم ومدت 19 ساله که دیابت نوع یک دارم والان حدود 9 ماه میشه که سونو دادم که نشون داده چند تا سنگ 4 میل در کیسه صفرا دارم میخواستم بدونم ایا نیازی به جراحی هست

    پاسخ
    • سلام بله حتما
      افرادي كه ديابت دارن و در سونو بصورت اتفاقي سنگ ديده شده بايد جراحي شوند

      پاسخ
  • با سلام خدمت شما بزرگوار ، بنده سنگ ۶ میلی متری دارم که بعلت درد در ناحیه سمت راست و زیر دنده ها سونو گرافی نشان داده که در نزدیکی گردنه کیسه صفرا است ، ایا با دارویی که پزشک بنام اورسو گارد ۳۰۰ تجویز کرده حل میشود یا نیاز به جراحی دارم ضمن اینکه گاه گداری درد دارم و پزشک فرمودند نگران حرکتش هستم که در گردنه گیر کند و انسداد ایحاد کند . لطفا راهنمایی بفرمایید . ممنونم و متشکر .

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من سالیان ساله که درد در ناحیه شکم دارم که گاهی کم یا زیاد میشه یا کلا قطع میشه صبح ها یا زمان هایی که از وعده غذاییم میگذره بوی غذا که بهم میخوره حالت تهوع شدید میگیرم … و اسید معده ام هم تا حلقم میرسه … تقریبا موارد ابتلا به سنگ صفرا رو دارم اما سونو انجام دادم نشون نمیده … پزشک متخصص داخلی احتمال سندرم روده تحریک پذیر رو دادن … بنظرتون باز هم پیگیر سنگ صفرا باشم؟
    پیشاپیش از حسن پاسخگوییتون سپاسگزارم

    پاسخ
  • سلام ۱۸ ساله هستم دوروز است که در معده احساس سنگینی و کمی درد دارم که بعضی اوقات به روده ام میرسد این نشانه ی چیست؟

    پاسخ
  • سلام ۱۸ ساله هستم دوروز است که در معده احساس سنگینی و کمی درد دارم که بعضی اوقات به روده ام میرسد این نشانه ی چیست؟

    پاسخ
  • سلام من ۲۱ سالمه ، سه ماهه هنگام ورزش بدنسازی حین ورزش قسمت بالایی شکمم درد میگیره و حالت تهوع میگیرم ، اکثرا مشکلات گوارشی از جمله هضم نشدن غذا هم دارم و بعد غذا شکم درد می‌گیرم ، ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من قسمت سمت راست زیر دنده گاهی اوقات درد دارم واقعی پشت کمرم درد میکند بعضی مواقع حالت تهوع و سوزش سر دل دارم لطفا راهنمایی کنید دکتر زیاد رفتم حتی سونوگرافی انجام دادم دکتر گفت هیچی نیست الان حدود یک ماه هست حالت تهوع دارم قبلا شبها می خوابیدم سرم غرق میکرد و بالش خیس میشد

    پاسخ
  • سلام بنده سنگ صفرای غیر قابل شمارش به اندازه ۱۵میلیمتر دارم دردهای شدید دارم که چند بار اورژانس رفتم.باید چکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به تکرار و شدت درد باید جراحی کنید

      پاسخ
  • سلام۳۲سالمه از اواسط بارداری درد در سمت راست زیر کتف ا۸ساس میکنم و سوزش شدید داره میخواستم بدونم ممکن از کیسه صفرا باشه

    پاسخ
    • سلام
      باید شرح حال بیشتری بررسی شه و معاینه شین

      پاسخ