بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • سلام وقت بخیر
    خانومم چندماهه معده درد داره بعلاوه لرز یکسال،الان دوهفتس که درد معدش زیاد شده ، جسارتا آرغ زیاد و دل پیچه ،یه دوره آنتوبیوتیک خورد اثر نکرد بدتر شد،آندوسکپی هم داد که مشکلی نداره ،الان کلینیوم سی و امپرازول و یه قرص دیگه هم میخوره که اونم بی اثره وبا هیوسین میخابه،ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • با سلام ، همسرم یک ماهی هست که سمت راست پایین شکم وگاهی موقع کمرش درد می کند وسونو گرافی انجام داد که سنگ ۵ میلی در کیسه صفرا و همچنین گریر کبد ۲ بود وبعد از ۱۵ روز اب سیب خورد دوباره سونو گرافی انجام دادکه سنگی نبود وگرید کبد هم یک بود ولی الان معده دارد داره وگاهی موقع هم سمت راست پایین شکم وکمر درد داره در صمن چند ۷ سال هست که پیوند کلیه هم زده ، داروهای کلیه هم باید بخوره ، اندوسکپی هم انجام دادیم که پلیپ معده هم داره ، امیدوارم پیام منو بخونید وجواب بدید سپاسگزارم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز با مشورت با فوق تخصص گوارش بهتر است اقدامات تکمیلی همچون سی تی اسکن شکم انجام شود
      سنگ ۵ میلی و کبد چرب بعید است در ۱۵ روز بهبود یابد

      پاسخ
  • سلام.مادری ۸۵ ساله دارم.سنگ ریزه کیسه صفرا دادند .گاهی درد شدیدی در ناحیه سمت راست شکم دارند.ولی بعضی از دکترها جراحی انجام نمیدهند.فقط یک جراح قبول کردند که جراحی کنند.حالا ماباید چکاری انجام دهیم.

    پاسخ
    • سلام
      ابعاد سنگ را ذکر کنید
      اگر درد شدید است و مکرر رخ میدهد با نظر جراح و متخصص قلب و بیهوشی ویزیت شوند
      اگر سنگ خیلی کوچک است و دردها شدید و مکرر نیست میتوان با مشورت و نظر متخصص گوارش جراحی انجام نداد و دارو مصرف کرد

      پاسخ
  • اگه كيسه صفرا برداشته شه چه مشكلي در بدن بوجود مياد؟

    پاسخ
    • سلام
      اصولا عارضه ای ندارد
      در مواردی ممکن است اسهال رخ داد

      پاسخ
  • سلام
    من ۲۸ سالمه حدود ۳ هفته میشه اول معده درد داشتم بد زد به وسط سینه نم بد چند روز زد به قفسه سینه سمتت راستم یا یکم بالا تر باز انگار مسخره درد باز معدن درد میگیره باز قفسه سینم یا وسط سینه نم درد شدید به قفسه سینم یا معدم میگیره تنگی نفس هم گرفتم علتش چیه یعنی سنگ کیسه ی صرفا دارم

    پاسخ
    • سلام
      علایمی همچون تب ؟سوزش سردل؟ترش کردن؟زردی؟نفخ و اسهال دارید یا خیر؟

      پاسخ
  • سلام من ۳۷ سالمه حدود دوماهه که درد بین دو کتف که بیشتر به کتف سمت راست می کشه دارم احساس میکنم قولنج داره همش دوست دارم عضلات کتف راستمو بکشم تا شاید این درد کم شه ولی فایده نداشته معمولا یه ساعت بعد غدای چرب اینطور میشم بعد خوردن ماکارونی همیشه حالت تهوع میگیرم

    پاسخ
    • سلام
      چون‌بعد از خوردن غذای چرب ایجاد میشه بهتره یک سونوگرافی جهت بررسی سنگ صفرا انجام شود

      پاسخ
  • باسلام.دختري 20ساله هستم مدت دوسال هست كه سنگ صفرا به اندازه15mmدارم، حالت تهوع دارم و چندباري بالا آوردم سفيدي چشمهام زرد شده و نفخ و معده درد دارم. دكتر گفتن بايد كيسه صفرا رو دربياريم ولي زمانش رو نگفتن. الان براي نشستن بيشتر از 10دقيقه خيلي اذيت ميشم و قسمت راست كمرم و گردنم دچار درد شديد ميشه و حتما بايد دراز بكشم مشكل از كيسه صفراست؟ بايد چيكاركنم؟
    و كوليت روده هم دارم ممكنه دردام بخاطر اين باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز با توجه به بروز زردی شما باید حتما آزمایش های تکمیلی آنزیم کبدی و بیلی روبین و…انجام بدین همچنین جهت انجام جراحی و روش تشخیصی به متخصص جراحی مراجعه کنید تا جراحی انجام شود

      پاسخ
  • با سلام .من در سونو گرافی متوجه شدم که سنگ کیسه صفرا دارم که تجمعی 42میل هست که بزرگترینش12میل میباشد درد ندارم فقط تو هوای سرد درد پهلو دو طرف که به پشت میزنه همراه با حالت تهوع و یبوست .که اگر کلیه ها را گرم نگه دارم دچار درد نمیشوم.اما درد فقط در طرف راست تیست.در ضمن ببخشید در مدفوع 4ماهی هست که دانه های کنجدی سفید میبینم امکان داره به سنگ صفرا ربط داشته باشه.آیا راه درمان فقط جراحیست

    پاسخ
    • سلام
      اول باید آزمایش مدفوع و کشت اون و بررسی میزان چربی مدفوع انجام شه
      دوم‌اینکه سایز سنگ شما بزرگ و باید جراحی انجام بشه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من عمل کیسه صفرا باید انجام بدم اگه پریدید بشم عمل انجام میشه یا نه نوبت عمل دارم

    پاسخ
    • سلام
      مشکلی ندارد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر مردی 50ساله ام حدود دوروزه پهلوی سمت راستم درد شدید داره و هر چند ساعت ی بار آروم میشم بعد دوباره دردش شروع میشه الان دیگه دردش کشیده ب معده و سر دلم این درد همراه با استفراغ و اسهال آیا صفرا دارم؟؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایم احتمال سنگ بالاست
      جهت بررسی سنگ باید سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی انجام بشود

      پاسخ
  • سلام من بعضی موقع معده م میسوزه وپشتم راست به روبروی معدم درد میکنه ایا ممکن هس سنگ صفرا باشه البته ۸سال پبش سنگ داشتم که دارو خوردم گفتن خوب شدی

    پاسخ
    • با سلام اگر پنتوپرازول ناشتا با لووتروکسین مصرف شه ایرادی نداره؟

      پاسخ
      • سلام
        موردی نداره

      • با سلام وخسته نباشید خدمت شما من 6ماه پیش سونو انجام دادم سنگ کیسه صفرا به اندازه 9mmداشتم ایا با خوردن دارو برطرف میشه یا باید جراحی بشه اگه دارویی هست معرفی کنید با تشکر از شما

  • سلام وقتتون بخیر، من حدود دو ماهو نیم هست که عمل اسلیو انحام دادم، الان چند روزه که سمت راست شکمم دچار درد خفیف میشم، سونو رفتم و جواب این بود: کیسه صفرا متسع دیامتر قدامی- خلی 39 میلیمتر با ضخامت جداری حد بالای نرمال (3.5 میلیمتر) حاوی اسلاژ و سنگ های متعدد tiny با دیامتر 2-3 میلیمتر رویت شد. خواستم بپرسم که آیا باتوجه به شرایط فعلی و اینکه تازه دوماهه عمل کردم آیا نیاز به جراحی دارم یا میتونم فعلا صبر کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      جراحی بستگی به علایمتون داره
      اگه علایم شدید و مکرر است باید جهت جراحی با متخصص جراح عمومی مشورت کنید

      پاسخ
      • نه درد شدید ندارم، درد خیلی خفیف و اینکه همیشگی هم نیست، میتونم فعلا دارو مصرف کنم؟ اگر میتونم چه دارویی و چطوری استفاده کنم؟ ممنون

  • حدود سه هفته هست که تقریبا هر سه روز یه بار احساس پر بودن معده وبی اشتها هستم. دفعه اول با احساس تهوع و افت فشار خون و فشار قفسه سینه شروع شد که به کتف فشار میاورد و تقریبا دو روز طول کشید. اورژانس فکر کرد کرونا هست اما نبود. بعد از اون با فاصله چند روز دچار بی اشتهایی و پر بودن معده میشم و فشار توی کتفم احساس میکنم. میشه لطفا نظرتونو بگین. در ضمن توی این شرایط کرونا آندوسکوپی انجام میشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بنظر بنده حتما آزمایش آنزیم های کبدی شاملbillT ,bill D , Ast, Alt, Alk.p, انجام بشه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من خانمی31ساله هستم
    حدود 40روزه که احساس سنگینیه معده ، بی اشتهایی ، حالت تهوع و کمی ترش کردن دارم و سوزشی که تا تو پهلوهام کشیده میشه
    بعضی وقتا احساس ترشی وتلخی در دهانم حس میکنم همراه با حالت ماسیدگی
    خیلی به غذا بی میلم
    وقتی حامله بودم این حالات را داشتم
    دکتر بهم گفت معده عصبیه وبهن پروپرانول و فلوکستین داد همچنین شربت ام جی اس
    به شدت اضطراب دارم و تا مضطرب میشم حالاتم شدید میشه و بی میلی شدید و حالت تهوع پیدا میکنم
    الان دو روزه سمت راست زیر قفسه سینم بصورت نامنظم حالت گرفتگی و تیر کشیدن داره به پزشک گفتم بهم گفتن به خاطر اضطراب شدیدم صفرام احتمالا اسیدی شده خیلی نگرانم لطفا راهنمایم کنید

    پاسخ
  • سلام من صبح که از خواب پاشیم آب دهنم زرد هستش و تلخ و میشه گفت تقریبا حالت تهوع مداوم دارم،نفخ خیلی کم دارم و اینکه چیزی میخورم زبونم ترش میشه
    چه قرص بخورم درست بشه این تهوع و سرگیجه داروی های ضد اسید خوردم اصلا جواب نداده، فاموتیدین 40 پنتوپرازول، امپرازول، دومپریدون

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به عدم بهبود با مصرف داروها جهت انجام اندوسکوپی با فوق تخصص گوارش یا متخصص داخلی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر وقتتون بخیر خانم هستم ۲۵ ساله ۶ ۷ ماهه حالت تهوع و سرگیجه و گرگرفتگی دارم چندروزه فهمیدن سنگ صفرا دارم ۷ میل تو سونوگرافی التهاب و عفونت نشون نداد فقط سنگ حالا اگر فعلا عمل نکنم خطرناااکه؟؟تا کرونا کمتر بشه یا ان شاءالله واکسنش بیاد

    پاسخ
    • سلام
      اگه درد شدید و مکرر ندارین فعلا نیاز ب عمل نیست

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر پسری هستم ۳۲ ساله یک ساله میشه اصلا شب ها نمیتونم از طرف راست بدنم بخواب فوری فشاری زیادی به زیر دنده ام وارد میشه که حتی تا باعث میشه به زور نفس بکشم و همیشه یر درد و حالت تهوع دارم و کسل و بی حال و خسته هستم و همیشه خواب الود هستم

    پاسخ
    • سلام
      در درجه اول با توجه به بی حالی و خواب آلودگی باید چکاپ انجام بدین
      و جوابش بررسی شه
      آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3

      پاسخ
  • سلام
    لطفا راهنمایی کنید
    بنده 35 سالمه حدودا از دوسال پیش دچار کمبود کلسیم شدید شدم بطوریکه در ازمایشم عدد کلسیم روی 6.5 بود یکسال بطور مداوم با انواع رژیم های غذایی بخصوص مکمل های دارویی انواع کلسیم های ایرانی و خارجی سعی کردم جبرانش کنم ولی متاسفانه جواب نداد
    بعد اونهمه تلاش فقط 1.5 واحد اضافه شد یعنی 7.5 که اقایان حد متوسطشون بین 12/13باید باشه
    عوارض شدیدی داره بی حسی دستو پاها و تفریبا همه اندامها با کوچکتربن فشار و سکون..
    نهایتا حس کردم شاید مشکل روده ای یا شکمی چیزی داشته باشم که رفتم یه سونوگرافی هم دادم و مشخص شد که یا مشکل صفرا هم دارم دقیق یادم نیست ولی گفتن قطر شریانش بزرگتر شده احتمالا..
    و هیچ مشکل دیگه ای نبود
    حالا بعد از دوسال همچنان کبود کلسیم رو نتونستم درمان کنم و جدیدا بعد از هر بار غذاخوردن یجور دردی در قفسه سینه زیر چانه شروع میشه و َی چند روز گاها طول میکشه
    فکر کزدم شاید از قلب باشه اما نوار قلبی ک دادم مشکلی نداشت
    خلاصه دیگه واقعا خسته شدم اینهمه دکترو ازمایشو دوا درمون جواب نداد ک هیچ همینجوری بدترهم میشه
    هرکی یه نظری میده و هیچکس بطور تخصصی نمیتونه مشخص کنه مشکلم چیه
    ممنون میشم اگه شماهم نظرتونو بدید شاید به دست شما مشکل حل شد
    لطفا اگه امکام داره پاسختون رو برام ایمیل کنین بی نهایت از لطفتون ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی باید آزمایش هورمون های غددی همچون غدد پاراتیرویید انجام بدهید که باید فوق تخصص غدد درخواست بدن
      سنگ صفرا ارتباطی با کمبود کلسیم ندارد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیرخانمی ۲۷ساله هستم مدت ۶ ماه هست که حدودا هر پونزده روز یکبار سمت راست پایین دنده م به طرز وحشتناکی درد میگیره،کتف و شانه م درد میگیره و همینجور قفسه ی سینه م،و حالت تهوع و استفراغ دارم،و اینکه این مدت خودم احساس داغی و گر گرفتگی بخصوص در پشت کتف و گردنم دارم ،حتی احساس میکنم نفسم هم داغه ،اندوسکوپی شدم مشکلی نبود ولی خب یه مدت هم داروی معده خوردم تاثیری نداشت،اکوی قلب هم شدم مشکلی نداشت،سونوگرافی شدم و دکتر شن در کیسه ی صفرا تشخیص دادن که مراجعه کردم متخصص داخلی داروی پنتوپرازول و فمی لاکت و مبورین تجویز کردم و این داروها هم افاقه نکرد شما میگید چیکارکنم

    پاسخ
    • سلام خانوم دکتر من یه هفته اس دنده راستم و پهلوی راستم درد میکنه انگار گرفته فقط تو خواب دردنمیکنه..دردش به کتفم میزنه دکتر رفتم انتی بیوتیک داد گفت شاید عفونت روده ست ولی خوب نشدم
      وقتی نفس عمیق بکشم درد پهلو راستم بیشتر میشه
      چکار کنم؟

      پاسخ
      • سلام
        اگر درد با فعالیت و خم راست شدن بیشتر میشه میتونه بعلت گرفتگی عضلانی باشه
        اما اگر درد ربطی به فعالیت نداره باید معاینه و احتمالا سونوگرافی جهت بررسی سنگ صفرا انجام بشه

    • سبلم اگه هنوز درد داريد با متخصص جراح مشورت كنيد تا جراحي شويد( كيسه صفراتون خارج شه)

      پاسخ
  • سلام من چند وقته حتی آب هم میخورم اول ترش میکنم و بعدش احساس تلخی شدید از شکم به دهان دارم دیگه کلافه شدم حالت تهوع ندارم فقط احساس میکنم مایع بسیار تلخی تو بدنمه حتی دهانم بوی بدی گرفته میترسم چیزی بخورم چند روزه این حالت اصلا تموم نمیشه

    پاسخ
  • سلام مدتی است رفلکس معده دارم معده و رم داره چای یا چیز شیرین می خورم داخل ذهنم ترشمیکند الان چند روز است معتقدم و رم داره دست میزان درد میکنه خونریزی ندترد

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من حدود ۲ سال و خورده ای هست ک سنگ صفرا دادم در ابتدا شن های زیادی داشتند ک عید از زایمان اونها رو دفع کردم الان سه تا شن ریز هست و صبحها از خواب بیدار میشوم درد خفیفی دارم ولی رژیم غذایی کم چرب را دوسال هست رعایت میکنم به خاطر بچم که الان ۱سال و نیمشه و شیر من رو میخوره تا دوسالش بشه و من بتونم عمل کنم آنچنان آزاری ندارن ولی اگه زیاد ماندگار و قدیمی بشن احتمال هست ک سرطان بشن و این رو هم بگم ک از کلی شن ریزه الان سه تا مونده لطفا تورو خدا راهنمایی کنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      نه نگران نباشین
      احتمال سرطان نداره

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من یاشار هستم و علائم التهاب کیسه صفرا دارم که سابقه سنگ و شن داخل کیسه صفرا و همچنین کبد چرب با گرید نزدبک به 2 هستم بفرمائید به چه پزشکی مراجعه نمایم و دیگه اینکه راه درمان با دارو برای دفع سنگ صفرا وجود دارد؟ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمائید
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حال به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر ، همسر من از جانبازان قطع نخاعی جنگ هستند ، چند وقتی است دچار مشکلات صفراوی شده اند که با درد مبهم و شدیدی در ناحیه سینه و به طرف سمت چپ پایین شکم کشیده می شود و حدودا سه سالی هست که قرص فشار و روزی یک عدد متفورمین مصرف می کنند ( البته از یکسال پیش دکتر گفتن که فشار تقریبا عادی شده اما کامل قرص را قطع نکن و هر از گاهی بخور ) تا اینکه روز جمعه تب و لرز شدیدی کردند که تا نزدیک ظهر شنبه ادامه داشت و همزمان با افت شدید فشار مواجه شد بعد از زدن یک سرم نمکی حالش بجا آمد اما درد همچنان ادامه دارد لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام،درد داشتم از طرف سینه وکمر فکر کردم قلبه از قلب نبود اندسکوپی کردم،جوابش التهاب معده و روده بود،هر قرصی تجویز کردن اثر نداشت،الان دو طرف سینم بیشتر ماهیچه سینه و کمرم شدید درد میکنه.راهنمایی کنید ممنون میشم یا علی خسته نباشید

      پاسخ
      • سلام
        چه داروهایی و به چه مدت مصرف کردین؟
        آیا آزمایش عفونت باکتری اچ پیلوری(باکتری معده) هم انجام دادین و درمان شده یا خیر
        جهت بررسی کامل میتونین از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت تماس با فوق تخصص گوارش استفاده کنید

    • سلام بايد بستري شوند ايشون دچار التهاب كيسه صفرا شدند
      سونوگرافي بدن و در صورت تشخيص كله سيستيت بايد جراحي شوند

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    بنده چندین ساله گردن درد و درد شانه دارم به طوریکه با دستام قادر نیستم کاری انجام بدم و در همان حین سردرد هم میگیرم
    چندروز پیش بدلیل درد شدید و انجام سونو تشخیص سنگ کیسه صفرا داده شده
    با سرچ در اینترنت متوجه شدم درد شانه از علایم سنگ می باشد, ایا این موضوع صحت دارد
    ایا پس از لاپاروسکوپی این دردها از بین میرود
    و سوال بعدی به نظر شما لاپارسکوپی انجام بشه یا کلا کیسه صفرا رو بردارم

    پاسخ
    • سلام
      درد شانه و گردن که فرمودین علل شایع دیگری همچون دیسک گردن و..مطرحه که باید جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
      اما درمورد سنگ سایز اون رو ذکر نکردید اگه بالای ۱۵ میلی هست و درد بالا و راست شکم و تهوع مکرر دارین جراحی انجام میشه
      در هر دو روش باز و لاپاراسکوپی کیسه صفرا برداشته میشود

      پاسخ
  • من سنگ کیسه صفرا دارم دردش همش به قفسه سینم میزنه خیلی ازیتم میکنه باید به چه متخصصی مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام به متخصص جراح عمومي

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید می خواستم بدونم علائم خارش ودونه قرمز روی بازو صورت وگردن مال کیسه صفرا هست

    پاسخ
    • سلام هير اما ميتونه به مبد چرب ربط داشته باشه
      اين آزمايشات را بدهيد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ast alt alk.P

      پاسخ
  • سلام من حدود دوماهه که صبحها با تلخی دهان بیدارمیشم و گلو درد و گرفتگی صدا و گاهی گوش درد هم داشتم دکتر تشخیص رفلاکس معده دادن اما وقتی از موضوعی ناراحت میشم و گریه میکنم روز بعد سر دلم به شدت درد میگیره حالتی که سفت میشه و درد به پشتم میزنه و وقتی حالم خوبه هیج دردی ندارم . می خواستم بدونم این دردی که به پشتم میزنه هم از معده است یا ممکنه کیسه صفرا باشه

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر. پدر من چندین سال قبل در ناحیه راست بالای شکم کبودی داشته که بعد یه مدتی برطرف میشه. چن هفته گذشته تب لرز استفراغ و افزایش بیرون روی رو داشت که بعد سه روز برطرف شد. در حال حاضر چن روزیه که طی اون گه گاهی در همون ناحیه بالا راست شکم احساس گرفتگی عضلانی میکنه که به گفته خودش با ماساژ دادن رفع میشه. آیا میشه سنگ صفرا مشکوک شد؟ ضمن اینکه پدر من در مصرف چربی و روغن و نمک بشدت مراقبه

    پاسخ
    • سلام ايشون بايد حتما سونوگرافي از لحاظ سنگ كيسه صفرا و بررسي بيماري هاي كبد بدهند و اين آزمايشات را نيز انحام دهند
      Cbc.difesr crp
      Ast
      Alt
      Alk.p
      Billi total and direct

      پاسخ
  • درودبرشما،چهار روز پیش دردی در زیر کتف سمت راست احساس کردم،شبش هم لرز داشتم طوری که هر وقت بدنم می لرزید دردپشتم زیاد تر میشد،شبا هم حتما باید سمت بخوابم، حالت تهوع ندارم،موقع غذا خوردن هم هیچ مشکلی ندارم،یه جا بدون حرکت که نشستم درد زیاد نیست ولی اگه بخوام جابجا بشم و یا فعالیتی داشته باشم درد سراغم میاد.هیچ مسکنی هم صددرصد جواب نداده.میشه آصف کنید و بفرمائید این علائم نشانه چیه.ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز علایم و شرح حال شما کامل نیست
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
      • سلام من سنگ صفرا دارم خیلی هم لاغر هستم لاغری من کل سنگ صفرا هست

      • سلام
        خیر لاغری ربطی به سنگ صفرا ندارد

  • سلام وقت بخیر
    یک ماه قبل درد خفیف در سمت راست پهلو و شکم داشتم که به سونوگرافی مراجعه کردم جواب سونو این بود
    به علت obi cityشکم بررسی دقیق مقدور نیست اما آنچه دیده شده این است ::
    تصویر چند سنگ به قطر تقریبی 18 م م همراه با اسلاژ در کیسه صفرا دیده میشد اتساع کلدوک در تمام مسیر تاسر پانکراس(قطر قدامی خلفی8.9 م م
    پانکراس وطحال در ابعاد نرمال دیده میشود.
    اسپن کبد 105و اکوی آن نرمال هست
    قطر مجاری صفراوی داخل کبدی و ورید پورت طبیعی هست
    ercpپیشنهاد میگردد.

    لازم بذکر است که من 10 سال قبل هم سنگهای زیاد صفراوی داشتم همراه با درد شدیدو دارو مصرف کردم وخوب شدم .

    البته هم اکنو ن هیچگونه دردی ندارم. (حالت تهوع واستفراغ هم ندارم )

    بیماری دیگر –ضمن اینکه از حدود سه ماه قبل من دچار تنگی نفس خفیف (حالت هن هن کردن ) شدم در حد 3 دقیقه مثلا در روز چندین بار مراجعه به چندیتن متخص ریه داشتم که با انجام سی تی و تست ریه الحمدالله گفتند ریه سالم است و این تنگی نفس میتواند علل عصبی داشته باشد که قرص تکسین عصب دادند (آلپرازولام وکلراپاکسید که مفید نبود و همچنان
    تنگی نفس دارم )
    آیا تنگی نفس میتونه به علت سنگ صفرا باشد ؟(البته من حدود یک ماهه متوجه سنگ صفرا شدم ولی تنگی نفسم برای 3 ماه قبل هست ؟
    آیا خوردن قرص ونوستات (چربی سوز ) برا من که سنگ صفرا دارم مضر هست؟
    سپاسگزارم

    پاسخ
    • سلام
      جواب سونوگرافیتون ذکر شده که با توجه به اضافه وزن و چاقی شکمی بررسی دقیق امکان پذیر نبوده اما علایم احتمالا به نفع سنگ و توصیه به Ercp جهت بررسی بیشتر شده که باید متخصص جراحی معاینه کنن و سونو رو بررسی کنن
      در مورد تنگی نفس ذکر نکردید که بررسی قلبی شدین یا خیر؟
      باید بررسی قلب هم انجام بشود.

      پاسخ
  • سلام خانم. دکتر عزیز
    من ۲۶ سالمه و دوماهه دوقلوهامو به دنیا آوردم و تو این دو ماه اصلا استراحت نداشتم ..تا الان سه باره که سر دلم دقیقا وسط سینه یک دفعه ای موقع غذا مثل سنگ میشه و قفل میکنه و نفسم قطع میشه در حدی که فکر میکنم دارم میمیرم دردم قابل تحمل نیست اصلا و بعد از نیم ساعت قطع میشه ….اوایل فکر کردم به خاطر سنگینی سینه ها و قوز کردن زیاد موقع شیردهیه …ولی حالا به سنگ صفرا مشکوکم.. میخواستم نظر شما بپرسم و اینکه چه آزمایش و سونویی باید بدم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام وقتتون بخیر من خانمی هستم که ٢٣ سالمه ناحیه زیر شکمم درد میکنه مخصوصا تخمدانهام حتی بخاطر درد تخمدانهام به پاهامم اثر گذاشته این درد به تدریج به زیر قفسه سینه ام هم نفوذ میکنه گاهی حتی نمیتونم نفس عمیق بکشم من چیکار کنم ؟

      پاسخ
      • سلام اگه سنگ هم درصفرا باشه ویه سنگ همدرکبد باشه خطرناکه؟چه بایدکرد؟

      • سلام
        جواب سونوگرافی باید دقیق بررسی شود و شرح حال تکمیل شود
        با فوق تخصص گوارش مشورت کنید

      • سلام سونوگرافي انحام بدين تا مشخص شه كيست تهمدان داريد يا نه

    • سلام
      بعیده که سنگ صفرا باشه
      بیشتر استرس و اسپاسم معده هنگام غذاخوردن مطرحه
      غذا رو درآرامش و آرام بخورین
      حجم کم غذا هربار مصرف شه،غذاتون آبکی و یا چرب نباشه و همزاه غذا مایعات نخورین
      احتمالا با همین‌راهکار ها کم کم بهبود حاصل میشه

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر من خانم 41ساله هستم ده روز پیش با دلدرد شدید از خواب بیدارشدم بطوری که نمیتونستم از درد بایستم و درد بصورت دلپیچه در کتفم وجود داشت
        از اون روز درد مداومی در قسمت راست پایین شکم و پهلو دارم که ملایم هست و من شکم به عفونت کلیه بوده و سیپروفلوکستین و فنادوپریدین مصرف میکنم
        ولی الان سه روزه که بلافاصله بعد از ناهار قسمت سمت راست و زیر دندههام منقبض میشه و حال بذی پیدا میکنم که نفسم تنگ میشه و در حالت دراز کشیده و ایستاده مشکلی ندارم ولی نمیتونم بشینم ضمنا بخاطر کرونا دوست ندارم برم مراکز درمانی لطفا راهنمایی بفرمایید

  • با سلام و خسته نباشید
    پسری 28 ساله هستم .تقریبا شش ماه پیش متوجه زرد شدن پوست صورت و چشم شدم .
    آزمایش خون دادم و بیلی روبن خونم بالا بود و دکتر گفت که احتمالا بخاطر اینکه تالاسمی هستی بیلی روبن خونت بالا رفته و طبیعی هست
    و اینکه تقریبا تو این شش ماه 6_7 کیلو وزنم کم شده و الان تقریبا 70 کیلو وزن دارم
    خواستم راهنماییم کنید .. ممکنه بخاطر سنگ کیسه صفرا باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز شما باید آزمایش آنزیم های کبدی و کارکرد کلیه و….رو چک کنید تا عملکرد کبد و التهاب اون بررسی شه
      پیشنهاد میکنم حتما با یک فوق تخصص گوارش مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام دكتر جان يه سوال خيلي مهمي دارم اميدوارم جوابمو بدين?
    همسرم حدود يه ماه هست گاهي اوقات احساس نفس تنگي و به قول خودش انگار يه وزنه سنگيني روي سينش هست احساس ميكنه كه واقعا حالش بد ميشه و در يك لحظه خودشو مي بازه … البته قبل عيد هم يكي دو دفعه اينجوري شده بود…

    ازمايشات كامل داد مشكلي نداشت متخصص قلب هم نوار قلب و اكو گفتن مشكلي نداره و تست ورزش هنوز انجام نداده ،، متخصص داخلي رفتن گفتن فقط از مشكلات معده س و قرص واسع اسيد معد دادن (نولپازا)دو هفته س مصرف ميكنه فعلا تاثير انچناني صورت نگرفته البته حملات كمتر شده ولي نفخ هم داره …. ايا ربطي به پانكراس و صفرًا داره؟
    بنظرتون جيه اين مورد و چيكار كنيم؟

    پاسخ
    • سلام
      اول باید تست ورزش انجام بشه اگر انجام شد و مشکلی نداشت علایمی که ذکر کردید بیشتر به نفع حمله اضطراب هست

      پاسخ
      • بیشتر اوقات سر شونه هام وقفسه سینم درد دارد سونو گرافی کردم سنگ 13 میلی مشاهده شد ایا باید جراحی شود

      • سلام
        اگر درد شدید و مکرر است بله ،جهت تکمیل شرح حال و علایم بالینی از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت مشاوره با متخصص جراحی استفاده کنید

  • با سلام پدر بنده با 66 سال سن بعلت لرز ناگهانی و مراجعه به پزشک براشون سونو شکم و …نوشتن توی سونو مشخص شده که سنک کیسه صفرا با قطر 0.5 دارند ازمایش خون دادند دبدند چرربی خون بالایی هم دارند رنگ صورتشو هم زرد شده اواخر و ی 5 ماهی میش سیگار برای همیشه ترک کردند ایا دارویی هست ؟به چه پزشکی مراجعه کنند

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حالی که ذکر کردین و اینکه زرد شدن پوست هم داشتن باید معاینه دقیق و بررسی آزمایشات صورت بگیرد.به متخصص جراحی یا به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر وقت بخیر.کاش منو راه نمایی کنید برادر بنده پسری بیست و دوسال هستن از ۷ ماه قبل با درد شدید قفسه سینه مواجه شدن.البته ایشون خیلی عذاهای تند مصرف میکردن.اندوسکوپی گفتن که ایشون التهاب و ورم معده دارن.دارو دادن و روز ۱۰ تا چرک خشک کن میخوردن.گفتن بعد دوره ۱۲ روزه نیازی نیست بیان ولی ایشون دردشون به حدیه که حتی به کارای روزمره نمیرسن چه کار کنیم.ممنون میشم خواهشا بگید این مریصی ب کی مربوط میشه از کدوم دکتر دلیل رو بپرسیم

    پاسخ
    • سلام
      یعنی تو این ۷ ماه اصلا بهتر نشدن؟با مصرف دارو علایم کمتر نشد؟
      در آندوسکوپی زخم هم دیده شد یا فقط التهاب؟
      الان دارویی مصرف میکنن یا خیر؟

      پاسخ
  • با سلام و تشکر از توجه شما

    در جواب سونوگرافی یک سنگ سه میلی در کیسه صفرا و دو پولیپ سه و چهار میلیمتری دیده شده دکتر گفتن فعلا نیازی به عمل نیست سنگم قبلا ۵ میل بود گاهی در روز صفرام درد میگیره به نظر شما با توجه به مساعد نبود شرایط برای جراحی باید چکار کنم قدم ۱۸۳ و وزنم ۷۵ کیلوگرم هست ازمایشاتمم خوبه و رعایت میکنم دردش از نوع سوزنی و فقط در یک نقطه هست

    پاسخ
  • سلام چرا بعضی وقتها درد خفیف کیسه صفرا دارم و به پلوی راست اصلا نمی تونم بخوابم سن ۳۵ سال قد ۱۶۹

    پاسخ
    • سلام
      باید سونوگرافی کبد و کیسه صفرا انجام شود تا وجود سنگ صفرا بررسی شود

      پاسخ
  • عرض سلام و وقت بخیر
    مادرم ۵۹ سال سن دارند دیابت و فشار خون و بیماری قلبی دارند قبلاً طی چند سونو مشخص شد که سنگ کیسه صفرا دارند ۲ عدد سنگ و به تازگی کبد چرب درجه ۳ هم تشخیص داده شده
    ۲شب پیش نصف شب استفراغ شدید کردند همراه با افزایش ناگهانی حرارت بدن ..تبشون ۳۸.۵ بود با پاشویه پایین آوردم و از دیروز تب نداشتند فقط در قسمت شکم و بالای شکم درد دارند همراه با حالت تعوع و سردرد و مقداری کم اشتهایی و بی حالی سوالم اینه آیا امکان داره به سنگ کیسه صفرا مربوط باشه؟ داروهاشون :پنتوپرازول_لوزارتان _متروپرولول_;درکانتین _آ.اس.آ_ امیلودپین_نفروویت _پرازوسین _فوروزماید_گاباپنتین
    لطفاً راهنماییم بکنید چیکار باید بکنم

    پاسخ
    • سلام
      باید دقیق معاینه شن
      با توجه به علایم ممکن درد و التهاب ناشی از سنگ باشه
      از طرفی با توجه به تعریق و سردرد ممکن کرونا مطرح باشد
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.ببخشیدمن وزنم افزایش پیدانمیکنه اشتهامم خیلی کمه الان ی مدتی هست هنگام غذاخوردن حالت تهوع دارم مخصوصاموقع خوردن صبحانه.دردشکمی ندارم.ممکنه سنگ صفراداشته باشم؟

    پاسخ