بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • سلام خانمی هستم ۲۸ ساله که چند وقته درد تیز مانندی در انتهای قفسه سینه(وسط) دارم که گاهن درد به سمت چپ و گاهن ب سمت راست هست و این درد بین دو کتف هم دائم وجود داره .این مدت نفخ زیاد دارم و گاهی درد ناگهانی در شکم و مدفوع اسهالی و روشن.حالت تهوع و کم اشتهایی وبعد غذا احساس سنگینی و پری هم دارم.در خانواده سابقه کیسه صفرا هم داریم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید …

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا باید آزمایش آنزیم کبدی و بیلی روبین و کم خونی و…بدهید
      Cbc,diff, Ast ,Alt, Alkp,bill T ، bill D , ldh, bun ,cr , U/A, S/E

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر من سمت چپ زیر دنده ام درد می‌کنه و به پشتم میزنه وحتی به پای چپم هم میزنه وحالت عدم تخلیه کامل مدفوع دارم

      • سلام
        دوست گرامی شرح حالی که گفتین کامل نیست و برای تشخیص سن و جنسیت و علایمی همچون نفخ و ترش کردن و سابقه بیماری فشارخون و قلبی و…مهم است.
        درد طرف چپ به نفع سنگ صفرا نیست و درد صفرل سمت راسته

  • باسلام من مدت 3 ماه عمل کیسه صفرا انجام دادم .یک هفته بعد ازعمل هر سه روز دچار اسهال میشم .ممکن به علت نداشتن صفرا باشه .ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • با عرض سلام و وقت به خیر
    من 39 سال سنمه و حدود شش هفت سال هست که با خوردن فلفل دلمه و حتی گاهی با استشمام بوی فلفل دلمه دچار درد شدید معده می شم در حدی که تا آمپول رانیتیدین نمی زدم خوب نمی شدم اما جدیدا با خیلی از مواد غذایی ساده و حتی گاهی بدون دلیل خاصی دچار دردهای شدیدی می شوم یکبار به متخصص داخلی مراجعه کردم گفتن نباید فلفل استفاده کنی ، در حال حاضر نمی دونم چکار کنم می شه راهنمایی بفرمائید که این دردها می تونه در اثر چی باشه

    پاسخ
  • سلام ببخشید من درد وسط جناق سینه داشتم سونو دادم گفتن سنگ 32میلی در کیسه صفرا دارم برای عمل رفتم دوباره سونوگرافی انجام دادم گفتن سنگ نداری سه بار دیگه سونوگرافی انجام دادم سنگ نشون نداد سی تی اسکن شکم کردم دوباره سنگ نشون داد میخواستم بدونم سونوگرافی دقیقه یا اسکن؟بنده علامت درد سنگ صفرا ندارم ولی ریفلاکس دارم گلوم .اذیت میکنه ممکنه مال کیسه صفرا باشه؟ من نمیدونم عمل کنم یانه ممنون میشم پاسخ منو بدین?

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر خانمی هستم ۳۰ ساله چندین ساله معده ام مشکل داره دو سال پیش اندوسکوپی انجام دادم میکروب ورم داشت مدام باد گلو میزنم که به صورت گاز از معده خارج میشه یبوست دارم تنگی نفس دارم البته ریه یک عفونت جزئی داره اما تنگی نفسم وقتی غذا میخورم بیشتر میشه به همراه گاز بیشتری که از معده خارج میشه به صورت حمله بهم دست ده اسید معده ام به شدت بالاست به حدی که اب میخورم فورا اسید میزنه بالا شش ماهی میشه گلوم میسوزه هر روزسوزش سر دل دارم وزیر قفسه سینه ام درد میکنه شب ها موقع خواب قفسه سینه سنگینی میکنه وچندین بار بیدار میشم نفس عمیق به سختی میکشم یکماهی میشه رنگ مدفوع سبز وزرد رنگ شده وچند روزی میشه کف پام داغ میشه بیشتر پای راست هست احساس میکنم از داخل عفونت دارم اما دکتر رفتم میگه هیچیت نیست استرسی هستی برو بشین خونت پولتو الکی هدر نده روزی هزار بار اروزوی مرگ میکنم بس که عذاب میکشم لطفا راهنمایی کنید خواهشا مشکلم چیه

    پاسخ
  • سلام
    من خانمي ٣٣ساله هستم
    چند روزه كه بطور پراكنده احساس درد شديدي در ناحيه سمت راست شكمم دارم كه وقتي غذا ميخورم بيشتر ميشه و به پشت كه دراز ميكشم خيلي دردش كم ميشه.اين چند روز شكمم خوب كار نكرده و نفخ هم دارم.خواستم بدونم كه آيا علتش ممكنه صفرا باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکنه اگر ادامه دار شد سونوگرافی بدهید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من بعد از اینکه ناهار میخورم تا شب یعنی از وقتی که کم کم معدم داره پر میشه یه دردی در زیر قفسه سینه سمت راستم احساس می کنم دردش شدید نیست وقتی فشار میدم هم احساس درد نمی کنم ولی این درد قبلا نداشتم واذیتم میکنه ممنون راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام و وقت بخیر
    من حدود یکماه پیش با درد بسیار شدید و بالا آوردن به اورژانس مراجعه کردم و بعد از انجام اولتراسوند تشخیص دادند که کیسه صفرای من پر از سنگ هست و کبدم ورم و عفونت کرده که یکهفته بستری م کردند و آنتی بایوتیک تزریق کردند و بعد آنتی بایوتیک خوراکی دادند و گفتند تا شش هفته نمیتونی اوپریشن داشته باشی ؛ حالا به من وقت عمل واسه یکماه دیگه دادند اما تقریبا هر روز دردهای کم دارم و نمیتونم غذا بخورم نفخ زیاد دارم و امروز در مدفوعم خون بود آیا خطرناکه ؟ ببخشید من لندن زندگی میکنم و متاسفانه اینجا دکترها به دیتیلز اهمیت نمیدن

    پاسخ
  • سلام دکتر عزیز
    از این جواب همه پرسشگرا رو میدید برای من جرقه امیدی روشن شد که میتونم به شما اعتماد کنم که میتونید کمکم کنید
    آبان ماه 97 زایمان کردم
    32 سالمه 46 وزنم 160 قدمه کارشناسی تربیت بدنی دارم. بعد از 7 سالگی همه عمرمو ورزش کردم برای سلامتی خودم.هیچ وقت بیرون چیزی نخوردم. چیپس و پفک خور هم نیستم. توی غذا خوردنم دقت دارم. اصلا چربیجات نمیخوردم و نمیخورم البته رون زیتون یا ارده کنجد پیش بیاد میخورم
    پسرم به محض بدنیا اومدن جراحی های مختلفی کرد من اجبار تا همین الانش استراحت نداشتم یسره بیمارستانا و ای سی یو ها سر پا بودم خداروشکر کم کم داره خوب میشه
    من چهارماه بعد از زایمانم هر ماه یه درد شدیدی منو میگرفت فکر میکردم آخرای عمرمه دارم میمیرم.وقتی ازمایش میدادم تمام ازمایشم نرمال بود دکترا میگفتن از خستگیه یک سال با این درد ساختم اخر خودم درخواست عکس و سونو کردم متوجه شدم سنگ صفرا دارم نوشته کیسه صفرا کاملا کاهش حجم دارد shrinkaged شده و جدار آن ضخیم تر از طبیعی و درون لومن آن پر از دبریس و گل صفراوی و چندین سنگ ریزه میباشد که بزرگترین آن 7.3mm & 5.4 اندازه دارد
    مجموعه یافته های فوق نشانه chronic calculus cholecystitis میباشد
    دیگه کرونا اومد بخاطر پسرم تو قرنطینه خانگی هستیم اصلا بیرون نمیریم
    نتونستم جواب سونو رو به دکتر نشون بدم از اون زمان هم دردی سراغم نیومده فقط دقیقا همونحایی که صفرا هست احساس میکنم یه چیز مکنده داره از داخل جونمو از داخل میکشه به خودش و احساس کوفتگی و گشیدگی رو عضله شانه راستم دارم. دقیقا نمیدونم بخاطر صفراس یا زیاد بغل کردن بچم ولی قابل تحمله یا شایدم عادت کردم به درد. و یه چیزی زمان پریودم این بیشتر سراغم میاد بطور معمول میخوابم بیدار میشم دیگه دردی ندارم
    الان اول میخوام بدونم این کلماتی که توی سونو نوشته یعنی چی؟ من هیچی نفهمیدم
    دوم: بخاطر شرایطم و این که کل عمرم برای سلامتیم تلاش کردم نمیخوام یه روزه بدون امتحان راه درمانی برم سراغ جراحی میشه کمکم کنید خوب بشم.
    سوم: دیگه واقعا نمیدونم چی بخورم هر سایتی یه چیزی میگه سیب زمینی وگوجه رو میگن کلا برای همه ضرر داره جدیدا قارچ و کلم بروکلی هم میگن ضرر داره فلان غذا رو با فلان چیز نخورید کلا دیگه گیج شدم نظم غذاخوردنم به هم ریخته واقعا تو راست ودروغ گیر کردم و احتیاج به کمک دارم تا از سوء تغذیه نمردم

    پاسخ
    • سلام
      در سونو التهاب مزمن کیسه صفرا ذکر شده
      باتوجه به التهاب مزمن ازمایش آنزیم کبدی و بیلی روبین دهید و با فوق تخصص گوارش مشورت کنید
      سبزجات و میوه و مایعات فراوان مصرف کنید و غذای چرب نخورید و نگران جزییات نباشین

      پاسخ
      • خیلی خوبه که سریع جواب میدید با این موضوع هم خوشحالم هم استرسم کمتر شد و هم ازتون نهایت سپاس رو دارم

      • خواهش میکنم

      • یعنی حتی با روغن زیتون هم نخورم؟ سبزیجاتم که همش باید بپخته بشه با وضع کرونا . هیچ چیز مفیدی به بدنم نمیرسه همینجوری استخون هستم

      • ذکر شد غذای چرب (چربی زیاد) نخورین مثل سرخ‌ کردنی و تهدیگ و دنبه و….
        اما روغن زیتون میتونین مصرف کنید در حد کم

  • سلام خسته نباشید من دختری ۲۴ساله هستم حدود یکماه پیش با درد و سوزش سردل و درد پشت تقریبا زیر دوکتف و کمی اسهال به دکتر مراجعه کردم (خودم فکر میکنم بخاطر آنتی بیوتیکای خیلی قوی مثل آموکسی کلاو که بخاطر عفونت گوشم استفاده میکردم) التهاب معده تشخیص دادن و قرص پنتوپرازول و شربت آدی ژل تجویز کردن بعد از تقریبا ده روز بهبودی در معدم حاصل شد ولی چون درد پشتو همچنان داشتم و رنگ مدفوعم بسیار روشن شده و غیرعادی مجددا به دکتر متخصص داخلی مراجعه کردم و سونوگرافی کبد و کیسه صفرا انجام دادم کبدم نرمال ولی کیسه صفرا ی سنگ ب اندازه ۶میلمتر تشخیص داده شد..دکتر برام یسری داروی جدید نوشت و گفتن ک ۳ماه دیگ باید سونوگرافی تکرار بشه کپسول اورسوگاد ۳۰۰و قرص فاموتیدن برام تجویز کردن در طی یک هفته استفاده الان درد معده و سوزش سر دل خیلی کمتر شده فقط در مواردی مث خوردن غذای چرب ایجاد میشه ولی درد پشت تقریبا بین دو کتف روی ستون فقراتم هنوز کمی هست و مدفوعم هنوز روشنه خاستم ببینم خطرناک نیست.آندوسکپی و یا آزمایشات دیگر احتیاج نیست؟

    پاسخ
    • سلام
      بنظر من بهتر است آزمایش cbc,diff,fbs,bill T ،bill D, Ast, Alt, Alk-p انجام شود

      پاسخ
      • سلام خسته نباشین..ازمایشهایی ک فرمودین رو انجام دادم مشکل خاصی نداشتم و دکتر گفت کبدم هیچ مشکلی نداره.طی این چن روز درد پشتم ب نسبت قبل خیلی بهتر شده فقط هنوز مدفوعم کمی اسهالی و روشنه،به نظر شما آزمایش دیگه ایی احتیاج هست؟ یا این مشکلم بخاطر سنگ کیسه صفراییه که دارم

      • سلام
        خداروشکر که آزمایشا نرمال بود
        اقدام بیشتری فعلا نیاز نیست

      • با تشکر از حسن توجه و پاسخگوییتون خانم دکتر عزیز…بنده طی این چند روز آزمایش کشت مدفوعم انجام دادم که متاسفانه میکروب معده داشتم (در ازمایش مقدار خیلی کمی غذای هضم نشده ام ذکر شده بود و رنگ مدفوع یک مرتبه اش زرد بود) بنظر شما ممکنه این میکروب معده با درد که روی یکی از مهره های ستون فقراتم هستش ارتباط داشته باشه یا همون بحث سنگ کیسه صفرا مطرح هستش؟

      • سلام
        بله میکروب هم میتونه سبب درد معده و پشت بشه

  • با عرض سلام و خسته نباشید
    بنده ۳۴ ساله هستم از عید ۹۹ با مصرف نسکافه بالا دچار رفلاکس معده شدید شدم و حتی به گونه ای بود که اسید معده تو خواب وارد حلقم میشد و با سوزش شدید بیدار میشدم.و بعد از ویزیت دکتر داخلی قرص اس امپرازول مصرف کردم که افاقه نکرد با مراجعه مجدد و آزمایش کامل مشخص شده معده ام التهاب پیدا کرده و قرص نولپازا مصرف میکنم اما مدتی هست که درد و سوزش شدیدی در ناحیه قفسه سینه دارم که با مصرف نولپازا بیشتر میشه. خواستم بفرمایید چه مشکلی دارم
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به عدم بهبود باید آندوسکوپی جهت بررسی زخم انجام شود
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام کیسه صفرا دارای سنگ سه سانتی است دکتر گفته هر وقت درد داشتی عمل کن یعنی چی این حرف

    پاسخ
    • سلام
      البته با توجه به سایز سنگ بهتر است جراحی شوید اما با توجه ب شیوع کرونا هر وقت که دل درد شدید در قسمت شکم خصوصا سمت راست و بالای شکم و تهوع رخ داد جهت انجام جراحی با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام من هجده ساله و دو ماه پیش سونو کردم و سنگ 10 و 12 میل داشتم. یک ماه پیش هم همین طور و همون نتیجه. دردی نداشتم فقط اصولا کمر درد دارم در ناحیه ی بالای کمر و پایین تر از کتف. حالا نمیدونم درد از صفراست یا اینکه اصولا بد میشینم و بد میخوابم. پزشک گفته اگه درد نداری، بخصوص اگر بعد از غذا درد نداری نمیخواد جراحی شه فعلا. حالا این درد کمر به صفرا ربط داره؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر کمر درد با غذا خوردن ارتباطی ندارد و با فعالیت و تکان خوردن بدتر میشود ربطی بع سنگ ندارد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر… من حدود یک ماهی میشه کتف و زیر کتف سمت راستم درد داره و اوایل با لمس تحریک میشد و با انجام یکسری کارهای خونگی بهتر شد دوباره درد برگشت شدیدتر با تکون دادن دست و استفاده از دست راستم درد میگیره و بعد حمام بدتر میشه… میخواستم بدونم میتونه سنگ صفرا باشه؟؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایم بعید است به سنگ ربط داشته باشد

      پاسخ
  • سلام من ۲۷ سال دارم ، حدود دو ماه پیش به طور ناگهانی معده م پرگاز شد که اخر شب درد شدیدی در شکم پیچید که با استفراغ درد کاهش پیدا میکرد، سونوگرافی شکم دادم که معلوم شد سنگ۳میلیمتری در سنگ صفرا وجود داره ،به نظر شما باید جراحی بشه یا با درمان گیاهی که میگن امکان داره کوچیک تر بشه و از بین بره یا کوچکتر شدن خطرناکتر هستش؟ ممنون

    پاسخ
  • سلام من دو روزه دردشدید معده و دنده هام که میزنه به پشتم مخصوصا سمت راستم دارم امکان داره که صفرا باشه چون خواهرم و خاله هام قبلن داشتن عمل کردن

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن است

      پاسخ
  • سلام من ۳۳ ساله هستم و سنگ صفرا به اندازه ی ۱۵میلی متر دارم در قسمت شکم و بین دو کتف درد زیادی دارم دکتر دارو داده ولی هیچ تا ثیری نداشت میخوام بدونم باید عمل کنم ؟باتشکر

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید و دایمی است جهت انجام جراحی اقدام کنید و با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام،بنده حدود دوهفته پیش با درد شدید قسمت دنده ها بخصوص دنده های پشت سمت راست و بی اشتهایی و احساس ماندن غذا در گلو و سر دل یا پزشکی مشوزت کردم وکه گفتند ممکن است مشکل صفرا باشد،علیت طعم کلر یل آستدن هم میتولند یه صفرا مربوط باشد؟

    پاسخ
    • سلام بده بايد سونوگرافي بدهيد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر افراد چاق ها خطرناکه جراحی سنگ صفرا بکنند ایا امکان دارد از زیر جراحی در نیایند

    پاسخ
    • سلام
      خطر نگران کنتد ای متوجه نیست
      البته عدد bmi را ذکر نکردید.عوامل خطر بیهوشی توسط متخصص بیهوشی قبل از عمل جک میشود.با متخصص بیهوشی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام خانمی سی ساله هستم شبا با تلخی دهان بیدار میشوم بعد از خوردن غذا احساس منگی و تهوع دارم و معمولا در طول روز دوسه بار سردرد میگیرم که با خوردن ابغوره و ترشک بهتر میشم به نظر شما سونو کیسه صفرا بدم ؟ وزنم 65 کیلو و قدم 168 میباشد

    پاسخ
  • سلام من خانمی متاهل هستم دو فرزند دارم ۲ سال پیش بخاطر اضافه وزن شدید ۱۳۳ کیلو به ۹۱ کیلو عمل اسلیو کردم و تا الان ۴۲ کیلو کم کردم گرچه سه ماهی است که متاسفانه ۶ کیلو اضافه‌کردم …همون ۲ سال پیش قبل از عملم که چک آپ کامل کردم جراحم گفت دوتا سنگ بزرگ در کیسه صفرا داری هرچی بهش گفتم موقع عمل اسلیو درش بیار قبول نکرد گفت تا زمانیکه کاریت نداره ما هم بهش دست نمی زنیم متاسفانه دو ماه پیش که سونوی جدید دادم متوجه شدم دوتا سنگ شده سه تا سنگ بزرگ ولی تا الان که هیچ ناراحتی ندارم میخواستم ببینم این خطرناک نیست فعلا دستش نزنم ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد و ناراحتی ندارید فعلا جراحی نیاز ندارد

      پاسخ
  • باسلام.داخل قفسه سینه احساس تنگی نفس وفشار میکنم حالت تهوع دارم همیشه احساس میکنم چیزی گلوم گیر کرده بخصوص مواقعی که لقمه بزرگ میگیرم

    پاسخ
  • سلام،خانم دکتر من حدودا دو ماهه در ناحیه سمت راست پشتم دردهای شدیدی دارم،ولی از ترس کرونا دکتر نرفتم،به نظرتون میتونه سنگ صفرا باشه؟

    پاسخ
    • سلام دکتر خسته نباشید احساس سنگینی معده
      و هر دوز صبح حالت تهوع دارم جوری که زرداب بالا می آورم استرس میگیرم با خوردن قرص های پنتوپرازول و امپرازول بدتر میشم دوبار آندوسکوپی کردم گفتند ورم معده دارم ولی حالت تهوع خیلی دارم میتونه از کیسه صفرا باشه

      پاسخ
      • سلام
        اول باید آرمایش آنزیم های کبدی و بیلی روبین و cbc بدین تا کارکرد کبد بررسی‌شه.
        دوم وجود اضطراب باید بررسی شه و اینکه آیا خواب راحت و کافی دارید؟نگرانی و اضطراب؟

    • سلام ممكنه، بهتره سونوگرافي بدين
      از غذاي حجيم و چرب هم خودداري كنيد

      پاسخ
  • سلام درکیسه صفرای من۱۰سنگ ۱۲میلی مشاهده شده

    پاسخ
    • سلام چون ميتونه وارد مجراي صفراوي شه و انسداد مجراي صفراوي دهد بايد جراحي شيد

      پاسخ
  • من خانمی 57 ساله هستم با وزن 103 وقد 170 صفرامن سه تا شنگ بزرگ داره چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام بهتره جراحي كنيد

      پاسخ
  • سلام من چندروزیه احساس خفگی میکنم و بع زور نفس میکشم قفسه سینم انگار تنگ میشه معده درد هم دارم کتف هام هم درد میگیره بعضی وقتا درد شکم هم دارم بیشتر وقتا شکمم کار نمیکنه امکان داره از سنگ صفرا باشه

    پاسخ
  • سلام من الان دوهفته هستش که عمل جراحی انجام دادم وکیسه صفرا کامل برداشتم ولی طی این دوهفته همش درد کامل دارم بعدهرغذای که میخورم فوری درد معد عجیبی دارم ممنون میشم جوابدین

    پاسخ
    • سلام بايد وعده غذاييتون كم حجم باشدفعاتش زياد باشه
      چربيشم كم باشه
      اگر با رعايت غذايي بهتر نشدين بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شويد

      پاسخ
  • باسلام یکماهه فقط پهلوی راستم شدیدا دردمیکنه سونو گرافی از شکم ولگن انجام دادم کبدکلیه وسایراحشای شکم سالم بودوپزشکم ازکیسه صفراچیزی نگفت برای اینکه بدونم کیسه صفرا سالمه یانه چکارباید انجام بدم داروی مسکن ومعده تجویز کردن درحالی که دردمعده ندارم لطفا راهنمایی کنید برای دردپهلوم چکارباید‌بکنم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز اگه سونوگرافی کبد انجام شده همراهش کیسه صفرا هم بررسی میشه و درنتیجه سونوگرافی ذکر میشه
      درد شما با فعالیت و تغییر پوزیشن و غذا خوردن و خوابیدن بهتر میشه یا خیر؟

      پاسخ
  • با عرض سلام.من ۳۴ سال سن دارم دوسال پیش آزمایش خون که دادم آنزیم های کبدیم خیلی بالا بودن بعد یک سال مراقبت نرمال شدند.اما از همون زمان تقریبآ درسمت راست زیر دنده هام بعضی مواقع درد ملایمی و تیز مانند دارم.البته یه چند ماهی هست که رفلکس خفیف و درد معده دارم.وهیچ علامت دیگه ندارم غیر از چند روزی هست فقط تب دارم.ممکنه سنگ کیسه صفرا داشته باشم وبرای معده ام چه دارویی پیشنهاد میکنید.ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز علت بالا بودن آنزیم کبدی چه بود؟
      آنزیم کبدی به خودی خود بالا نمیرود مگر اینکه یک مشکل زمینه ای وجود داشته باشد از جمله هپاتیت های ویروسی،روماتیسم،مصرف داروها و….
      بنظر بنده شما باید آزمایشات قبلی خود را به فوق تخصص گوارش نشان دهید تا چکاپ و بررسی مجدد انجام شود

      پاسخ
  • سلام خانم من دوسال است که سنگ صفرا دارد راضی به جراحی نیست برای خروج کامل صفرا گاهی درد شدید با مراجعه ب پزشک برطرف می‌شود درحال درمان خانگی است آیا این خطری در این خصوص وجود دارد یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      سایز سنگ را ذکر نکردید
      اگر درد بسیار شدید است اصولا نیاز به جراحی است
      درمان خانگی ندارد فقط چربی و غذای سنگین مصرف نکند

      پاسخ
      • باسلام من احساس تنگی زیر قفسه سینه دارم،هیچ جای شکمم درد نداره،ولی حالت تهوع هم دارم واحساس میکنم بعضی اوقات احساس قلنج درناحیه پشت میکنم ممنون میشم راهنمایی کنید چکار کنم

      • سلام
        سن خود و سابقه بیماری فشار خون و دیابت را ذکر نکردید
        با توجه به محل درد بهتر است ویزیت شوید تا علل قلبی،ریفلاکس و…بررسی شوند

  • سلام خسته نباشید مادر من حدودا 6 ماهی میشه دردهای شدیدی شکمی داره میگه بیشتر سرنافم درد میگیره بعد از غذا خوردن شدیدتر میشه بعضی مواقع هم شبا دردش خیلی زیاده در حدی که پاهاش بی حس میشه و نمیتونه از درد حرکت کنه،به دکتر مراجعه کردیم هر کدوم یه نظری دادن یکی گفت کلیه ها عفونت کرده،یه دکتر گفتن معدست یکی ذیگه هم نظرشون سندروم روده تحریک پذیر بوده کلیه داروهای روده و معده من جمله دی سیکلومین پنتوپرازول فاموتیدین کلردیازپوکساید الپرازولام همه رو هم مصرف کردن بازم نتیجه نگرفتن میخاستم ببینم مشکل واقعن چیه

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمی که ذکر کردید و عدم بهبود با داروها
      ایشون باید آندوسکوپی توسط متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش انجام بدهند

      پاسخ
  • سلام.من مدتی هست غذاهای چرب یا چیزچرب میخورم حالم به شدت بد میشه .دل درد هم دارم و معده درد .وچندوقتی که حس حالت تهوع خیلی دارم مخصوصا وقتی چیزچرب میخورم و تو سرم احساس سنگینی میکنم.میخاستم ببینم چربی دارم یا کیسه صفرام پرشده؟؟

    پاسخ
    • سلام
      هم باید سونوگرافی جهت بررسی سنگ انجام شود هم آزمایش چربی
      اما بیشتر مشکلات سنگ صفراوی مطرح است

      پاسخ
  • سلام من ناراحتی معده دارم امپرازول مصرف میکنم دیشب دوچار ضعف شدید شبیه به دردشدم بعد چند ساعت آب خوردم وزر د آب بالا آوردم وازانوقت تاحالا احساس پری شکم وبی اشتهای شدم البته این حالت می‌گیرد ول می‌کند بعضی وقتا هم نمیتوانم نفس عمیق بکشم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۳۰سال دارم، الان به مدت ۲هفته اس که یه درد گاه به گاه تو ناحیه شکمم دارم، دقیقا یه نقطه مشخص زیر قفسه سینه که تو لمس دردناکه و وقتی خم میشم هم گاهی درد دارم و فکر میکنم به همون نقطه فشار میاد.
    گاهی وقتا هم یه حس ناخوشایند اطراف نافم دارم اما حس درد نیست.
    چند روز پیش متوجه شدم کف پام زرد شده، البته امروز بنسبت یه مقدار زردی پام کم تر شده، اما هنوز اون ناحیه ای که گفتم در لمس دردناکه.
    احتمالش هست سنگ صفرا داشته باشم؟
    من کنکور دارم میتونم تا بعد از امتحانم صبر کنم بعد به پزشک مراجعه کنم؟
    مرسی از راهنمایی شما

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر….دو سه روزی هست که در ناحیه ی زیر دنده ام سمت راست وقتی فشار میدم درد حس میکنم و اگر فشار ندم و تحریکش نکنم دردی نداره…من قبلا جملات پانیک داشتم و در حال حاضر هم معدم عصبیه و اکثر اوقات نفخ دارم…میخواستم بدونم بخاطر سنگ کیسه صفراست که من اون ناحیه رو که فشار میدم درد میگیره؟؟؟ و اینکه یک وقتایی به صورت چند ثانیه پشتم درد میگیره

    پاسخ
    • سلام
      علایمی ک‌گفتین به نفع درد صفرا نیست
      و بیشتر به نفع اسپاسم عضلانی است

      پاسخ
  • سلام،من حدود دو هفته اس از ناحیه بالای ناف و سر معده احساس درد دارم،ودوسه روز گذشته این درد به قسمت چپ شکم به طرف زیر دنده ها منتقل شده،لطف کنید یه راه حل بگید،شبا خواب ندارم بخاطر درد

    پاسخ
  • سلام سوزش شدید معده شش ماه اس امپرازول چهل خوردم فایده نداشت دکتر میگه از اعصابه … ممکنه از صفرا باشه؟

    پاسخ
  • سلام پدرم کیسه صفراشوعمل کرده درآورده وبعد یه مدت شکمش نفخ کرده چه بایدبکنم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید ، من مدت دوهفته است درد شدید بین دوتا قفسه سینه دارم که بعضی وقتا به پهلوی سمت چپ و بعضی وقتا به زیر دنده سمت راستم میزنه ، بعضی اوقات رفلکس معده دارم و دیر دستشویی میرم مدفوع کم و بریده دارم و درد گاهی به پشت کمرم

    پاسخ
  • سلام پدر من حدودا دو ماه است درد شدیدی در وسط کتفها دارد که گاهی به سمت چپ یا راست کتفش منتقل می‌شود ودرد درقفسه سینه دارد که با نفس کشیدن و یا با غذا خوردن شدید تر میشود دکتر قلب رفته مشکلی نداشته دکتر ریه هم رفته دارو داده ولی فایده‌ای نداشته به نظر شما باید به چه دکتری مراجعه کند

    پاسخ
    • سلام
      به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید
      درد احتمالا ناشی از معده میباشد

      پاسخ