بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • سلام وقت بخیر خانم دکتر من گاهی وقتا احساس میکنم که پیشانیم تشنج گرفته وتنگ نفس میشم گاهی وقتا هم سرگیجه وخشکی دهان دارم وتنگی نفس همراه داشتم به متخصص داخلی رفتم اندسکوبی انجام دادم گفت معدت سالمه به مغز و اعصاب رفتم گفت سالمی ولی این روزا هم ریزش مو داشتم ازامیش دادم گفتن کم خون نیستی وبا نشانه های خیلی زیاد مواجه میشم مثلا سردی پا رنگ پریدگی یا نفخ معده درد شانه ها خستگی بیش از حد کاهش وزن غیر طبیعی درد در سمت راست کمر روبرو معده خفگی در خواب نکته این نشانه های که دارم نشانه های کم خونی ولی ازمایش دادم گفتن کم خون نیستی باور نکردم رفتم قرص اهن مصرف کردم و امپول اهن قوی که بعد از مصرف انها بیشتر حالم بد شد و رنگ بدنم کاملا زرد شه که انگار یک قطره خون ندارم ایا این نشانه های که دارم از بیماری کیسه صفرا هستن

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh و bill T و bill D ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و همینطور آزمایش مدفوع و ادرار را انجام دهید

      پاسخ
  • سلام روزتون بخیر خسته نباشین من یه سوال دارم مادرم هیچگونه علائمی نداره یه سونو شکمی برای چکاب انجام داد نوشته که سنگ کیسه صفرا داره نوشته 21MNM صفراوی خواستم بپرسم آیا نیاز به جراحی داره یا درمان دارویی جواب میده ممنون میشم پاسخ بدید چون خودش عین خیالش نیست متاسفانه و من نگرانم مرسی

    پاسخ
    • سلام
      سنگ بالای ۱۵ میلی متر اصولا نیاز به درمان جراحی دارند
      اما اگر درد شکم ندارند فعلا میتوانید صبر کنید
      غذای چرب و سنگین نخورند
      جهت بررسی دقیق سونوگرافی از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص جراحی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من سنگ کیسه صفرام دوسانتونیم شده به پزشک مراجعه کردم گفت فعلا التهاب داره بعداز دو ۲ماه عمل میکنم از نظر شما خطرناک نیست

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید ندارید میتوانید صبر کنید

      پاسخ
  • سلام خسته من چهار ماه پیش دچار درد شدیدی در ناحیه ی شکم قسمت بالای معدم شدم به بیمارستان رفتم سونوگرافی گرفتم گفت که سنگ صفرا دارم الان به خاطر کرونا عمل نکردم ایا مشکلی برام پیش نمیاره

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید ندارید فعلا میتوانید صبر کنید
      غذای چرب و سنگین نخورید
      هر وقت درد شدید بروز کرد جهت جراحی با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید برج 12 یدفعه بی حالی گرفتم سوزش شدید معده احساس خفگی پیدا کردم به متخصص رجوع کردم پنتا40 تجویز کردن ولی بی اثر بود.. آندوسکوپی کردم باکتری تشخصی داده شده.. ازمایش خون و مدفوع داشتم انجام دادم نرمال بود…. دوره 15 روزه کلایترومایسن و پنتا40 مصرف کردم.. بعد از چند ماه آزمایش خون و مدفوع دادم باز نرمال بود ولی بعد از چند ماه سوزش معده رو دارم و احساس خفگی رو. دارم… متخصص قلب رفتم مشکلی نداشتم… طرف راستم گاهی وقتا سوزش داره ولی سوزش معدم برطرف نشده با مصرف قرصا…؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      چند روز پیش یه وعده سنگین شام خوردم
      از اون روز به بعد سمت راست بالای شکمم درد میکنه
      حرکت که میکنم یعنی دولا راست که میشم درد میگیره یا سر دست راستم که میخوابم احساس فشار و درد در سمت راست تا زیر سینم میکنم
      لطفا راهنمایی بفرمائید . در ضمن در حالت عادی مشکلی ندارم فقط با فشار یا جابحایی درد میگیره
      تشکر

      پاسخ
    • سلام من ۳۱ سالمه سنگ کیسه صفرا دارم یکی ۳ و یکی ۴ میل
      تازه دارم قرص مصرف میکنم
      کار سنگین ضرر داره ؟

      پاسخ
      • سلام خیر موردی ندارد
        اما غذای چرب و سنگین نخورید

  • سلام خسته نباشید آندوسکوپی آزمایش مدفوع دادم آزمایش خون هم دادم اگه سنگ صفرا داشته باشم معلوم. میشد؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر
      باید سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی انجام شو

      پاسخ
  • با سلام مامان من بسیار معده درد وریه اش می سوزه و پوستش رنگ زدی دارد بسیار مریض هست دستش که بالای قلبش بسیار ورم کرده ودرد داره علامت چیست

    پاسخ
    • سلام
      مادر شما باید معاینه شوند و شرح حال کامل و همینطور یک چکاپ‌کلی بررسی شود
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام مدتی است شبها بعد از اینکه می خوابم س از سه الی چهار ساعت با احساس درد در ناحیه راست بالای قفسه سینه از خواب بیدار می شوم ،چنانچه بنشینم و یا سر پا به ایستم درد ندارم علت چیست متشکرم

    پاسخ
  • با لام و سپاس بابت توضیحات مفیدتان. من یک خانم 44 ساله هستم که 2 زایمان طبیعی در 22 و 27 سال پیش داشته ام . 2 سال پیش بطور ناگهانی با یک هماچوری آشکار و شدید و بدون هیچ دردی به مدت 3 شبانه روز کامل مواجه شدم و اول تشخییص سنگ کلیه داده شد و بعد رد شد و باز عفونت ادراری و اون هم رد شد و سی تی با ماده حاجب تزریقی گرفتند و گفتند چیزی نیست و ناگفته نمونه بنا بدلایلی آن زمان 4 سالی بود که قرص وارفارین مصرف می کردم .با این حال به نتیجه تشخیصی دقیقی نرسیدیم و یکی از پزشکان هم گفتند کلیه ات سکته کرده است. اما چیزی که من رو آزار میدهد دردی هست که از اون زمان به بعد در پهلوی راستم دارم که گاهی به سمت پایین کمرم تیر می کشد و گاهی هم به سمت قفسه سینه و زیر دنده ها و این درد گاهی شدیدتر میشود و گاهی هم چندین روز قطع می شود. همراه این دردسوزش عجیبی هم دارم . حال خواستم بپرسم میتونه ربطی به کیسه صفرا داشته باشه یا نه ؟ در ضمن من الان 40 روز هست که تومور مغزی هم عمل کرده ام . با سپاس فراوان . تندرست و مانا باشید.

    پاسخ
    • سلام
      خیر علایمی که ذکر کردید ربطی ب سنگ صفرا ندارد
      جهت بررسی کارکرد کلیه آزمایشات cbcو diffو BUn و cr و U/A بررسی شود

      پاسخ
  • سلام پدر من چهار روز پیش بعد از خوردن خامه و کتلت دچار دلدرد شدیدی شدن همراه با حالت تهوع سونو کردن گفتن سنگکیسه صفرا داشد ک عفونت کرده و. ملتهب شده طوری ک یکی از سنگها اندازه ی نارگیل شده و حرکت کرده خیلی دردشون شدید بود دکتر جایز ندونستن ک اون لحظه عمل بشن و گفتن چند دوره امپول سفتر بزنن اگ ارومتر نشدن مجبوریم عمل کنیم ولی اگر ارومتر شدن عملو ب 6هفته دیگ میندازیک الان پدرم دردشون ارومتره ولی خیلی بی حالن وحس ندارن ما واقعااا نگرانیم نظر شما چیه؟ ب نظرتون بهتر نیست ک عمل رو انجام بدن این بی حالی ایا مئتونه ب خاطر امپول های سفتری ک میزنن باشه؟

    پاسخ
    • سلام نظر دكترتون كاملادرست بوده
      واسه بيحاليشون آمپول نوروبيون هفته اي يك عدد تزريق كنند
      آنتي بيوتيكاشونو كامل دريافت كنند بعد آماده عمل شن

      پاسخ
  • باعرض سلام
    خانمم39 سالشه و سنگ کیسه صفرا داره، وقتی واسه عمل آماده میشود وآزمایس ازش گرفتن گفتن که بیلوروبین خونت بالاست ونمیشه عمل کنی، دقیقأ12 سال پیش وقتی باردار شد بیلوروبین خون رفت بالا وزرد شد، تمام آزمایشات هپاتیتشم منفی در اومد، مشکل کجاست که اینطور شده، ممنون میشم راهنمایی کنید،

    پاسخ
    • سلام بايد مشخص شه بيلي روبينشون از چه نوع بالا هست مستقيم يا غير مستقيم تا اپروچ تشخيصي مشخص شه

      پاسخ
  • باسلام وقت بخیر ببخشید گر گرفتگی بدن و خارش شدید هم از علائم صفراست

    پاسخ
    • سلام ميتونه باشه

      پاسخ
  • سلام من سنگ صفرا دارم پارسال سونو دادم گفت 17 میل هست از عمل هم میترسم راه دیگه نیست برای درمان

    پاسخ
    • سلام سنگ‌های من سنگیری است که بزرگتربنش ۳میل هست ولی خیلی درد دارم شما درد ندارید؟؟

      پاسخ
    • سلام اگه علامت نداريد ، ديابت نداريد و يركوب سيستم ايمني نيستيد نيازي نيست عمل كنيد فقط بايد رژيم غذاييتونو رعايت كنيد و كربوهيدرات زياد نخوريد مواد غذايي چرب هم نخوريد

      پاسخ
  • سلام. خسته نباشید. ممنون از مطالب خوب تون. من چند روز در قسمت بالای شکم سمت راست زیر دنده احساس درد خفیفی دارم.‌در بعضی ساعت ها کاملا خوب میشه و در بعضی ساعت ها دوباره حس میکنم.‌ کمی هم نفخ دارم.
    مشکلم چیه!؟?

    پاسخ
  • سلام خسته تباشید من از اول کرونا درد درناحیه دوتا کتف وقفسه داشتم بعد یه حالتی شدم که برگشت غذا داشتم معده درد میکرد امپرازول ۲۰ مصرف میکردم با کلیدینیوم سی مصرف میکردم الان شکم درد میکنه بعضی وقتا اسهال میشم بعضی وقتا هم شکم کار نمیکنه دوروز بعد یه چیزی انگار بالای شکمم سمت راست هست انگار اذیتم میکنه ودرد ش میزنه به پشتم وسط دوتا کتفم آیا من سنگ کیسه صفرا دارم

    پاسخ
    • سلام من کولون روده بزرگ داشتم و به مدت 10 سال قبل 60 سانت از روده ام رزا برداشتم و. الان سنگگ کیسه صفرا دارم که با مصرف دارو و رژیم غذایی کنترل شده. مدتی هست موقع خواب. شکمم خیلی داغ میشود. و چند روز هست رنگ ادرار تیره و درد اور و بدون شتاب هست. علت تغییر رنگ ادرار چی هست

      پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي دهيد تا مشخص شود سنگ كيسه صفرا داريد يا نه

      پاسخ
  • سلام‌ خسته نباشید من مدت یک سال میشه دل درد دارم نیمه اسهال هستم مدفوع ام خاکستری رنگ همراه یی مایع چسپناک غلیظ رنگ زرد بازبعض وقت ها قهوه یی رنگ میشه شبیه به مخاط بینی هستیش
    همیشه زیرناف ام درد پیچ بسیارناراحت کننده ای دارم گازمعده ام خیلی زیاد میشه شب ها داخل معده و روده انگارمیجوشه همراه مدفوع ام کف میاد مشکل من چیه ؟

    پاسخ
    • سلام شما بايد كلونوسكوپي شويد و از نظر التهاب روده بررسي شويد.

      پاسخ
  • نوسان فشار خون اینکه بدن سرد میشه و بعد مدتی دوباره احساس گرما میکنه از علائم سنگ کیسه ی صفراست؟

    پاسخ
    • خیر

      پاسخ
      • دخترم ۱۰ سالشه الان ۲۴ ساعت هستش که درد معده داره امکان داره سنگ صفرا داشته باشه؟

      • سلام
        خیر بعید است
        علل شایعتر دیگری همچون نفخ و رودل و ریفلاکس و مسمویت مطرح است

  • سلام مادرم چند وقتی بودیبوست داشت و نفخ شکم ،و ما به دکترمتخصص گوارش وداخلی رفتیم و پس از انجام ازمایش و آندوسکوپی وکلونوسکوپی و سونوگرافی ،جواب ازمایش ‌که دکترگفتن خوبه،کلونوسکومی ام گفتن خوبه نرماله
    تو آندوسکوپی گفتن نشانه التهاب معده بود سونوگرافی ام جوابش این بودکه سنگ صفرای متعدد دیده شده ،الانم دوروزه حالت تهوع شدید و دل پیچه واسهال گرفته خیلی دل درد شدید داره و شکم ومعده اش ورم کرده،بایدچکارکنیم؟

    پاسخ
    • سلام
      بعید است ارتباطی به سنگ‌ داشته باشد
      اگر علایم شدید است خصوصا اگر تب و بی حالی دارند باید آزمایش خون و مدفوع جهت بررسی عفونت گوارشی انجام شود

      پاسخ
  • باسلام
    مادرمن۵۷سال سن دارند
    یکماهی میشه کمردرد دارن ولی مقطعی با داروهای مسکن خوب میشد
    الان یک چندروزی میشه ک کمر درد و پهلوی سمت راست درد داره شدید.چیکاربایدبکنم

    پاسخ
    • با سلام خانم دکتر همسر من به دلیل داشتن ۲۷ عدد سنگ کیسه صفرا قراره این هفته عمل داشته باشد . آیا در این موقعیت کرونا عمل کردن خطرناک نیست و اگر چند ماهی عقب بیفتد اشکالی داره ؟

      پاسخ
      • سلام
        اگر علامت دارند با توجه به تعدد سنگ ها جراحی شود
        باید شرح حال و آزمایشات بررسی شوند تابتوان در مورد تعویق نظری داد

    • سلام
      نیاز به معاینه توسط متخصص داخلی دارند

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر من اسفند ماه آزمایش کامل دادم باکتری معده بالا بود پزشک چهار دارویی آنتی بیوتیک رو شروع کرد همرا با قرص پنتاپرازول 40 صبح ناشتا بد از دوسه روز مصرف آنتی بیوتیک ها بیسموت آموکسی و یک آنتی بیوتیک دیگه اسمش یادم نیست حالت تهوع سردرد شدید و افت فشار در حد 5 دل پیچه و سرگیجه.. پیدا کردم حتی سه بار سرم وصل کردم دکترم گفت قطع کن فقط پنتا بخور دارو ها تموم شد مدتی خوب بودن دوباره آدل ماه رمضون معده درد و سردرد شدم که پزشک مجدد بهم کلینیدیوم سبز رنگ بهم داد دو واهی خوب بودم الان یک استرس بهم وارد شده چهار روزه که معده درد و حالت تهوع. سردرد و بیشتر چشم درد با هیچ مسکنی خوب نمیشم و دل درد و احساس خستگی در شانه ها دارم مجدد آزمایش دادم هنوز جواب نیومده آیا باکتری معده درمان نشده و یا علائم سنگ صفرا هست یا نه برای سردرد چی مصرف کنم که آروم بگیرم قرص ارگوتامین سی مصرف کنم مشکلی پیش نمیاد. نطرتون چیه ممنون

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر بیس سالمه زیر دنده راستم دردخفیفی داذم میزنه به پشتم رفتم دکتر گف التهاب روده هس دارو مصرف کردم ولی خووب نشدم

      پاسخ
    • سلام من بیست سالمه چند وقتی بود درد شدیدی تو کتف هام وکمرم احساس می کردم رفتم سونو دکتر گفت سنگ کیسه صفرا داری بعضی وقت ها کمی درد می کرد بعد درست می شد ام الان دو روز درداش کم نمی شه واستفراغ هم بهش اضافه شده یعنی مشکلی پیش اومده باید به همین زودی عمل کنم یا نه آخه شرایط عمل رو هم ندارم بچه کوچک دارم واسه همون ببخشید که طولانی شد ممنون میشم جواب بدین

      پاسخ
      • سلام
        با توجه به علایم بله نیاز به جراحی است
        میتوانید آزمایشات و علایم خود را از طریق تماس تلفنی مجموعه دکتر دکتر با فوق تخصص گوارش یا متخصص جراحی درمیان بگذارید تا اگر امکان دارد جراحی به تعویق بیفتد

  • سلام خانومه دکتر.مدتی حالت تهوع دارم مخصوصا غذا میخورم به زور از گلوم پایین میره وبعد دردتوشکم دارم وکتف سمت راست درد میکنه و بینشان شدید درد به پاهام میزنه رانام نمیتونم بلند بشم احتمال داره کیسه صفرا باشه

    پاسخ
    • سلام صبحاکه ازخاب بیدارمیشم یه آبی احساس میکنم اومده تودهنم بعدکه میرم خارجش کنم عق میزنم مایع زرد رنگ وتلخه ازچی میتونه باشه الان چنباره این اتفاق میفته واسم چرامیادبالاتوی حلق ودهنم

      پاسخ
    • سلام بله ميتونه بخاطر كيسه صفراتون باشه، بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شويد

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید
    من ۳ روز هست که سمت راست زیر دنده هام یکم پایین تر از سینه درد میکنه وقتی یه چیزی میخورم با قورت دادن درد میگیره بعد فوری خوب میشه
    و همچنین کمرم هم سمت کلیه هام انگار خشک شده وقتی نفس میکشم حس میکنم که کلیه هام میخوان بترکن
    آیا اینا میتونه جز علایم سنگ صفرا باشه(بخصوص درد زیر قفسه) ممنون میشم اگه راهنمایی کنید ???

    پاسخ
    • سلام
      اگر تهوع و درد شدید بروز کرد جهت بررسی سونوگرافی انجام شود

      پاسخ
  • باسلامدو خسته نباشید
    من دل درد ندارم ولی مدفوع تازگیا سبز تیره شده و دهنم ترش میکنه و رفلاکسم دارم ولی بعد شربت خوردن طعم دهنم مثل زرداب مانند میشه،وسط غذا هم یه کم حالت تهوع میگیرم ولی بالا نمیارم مثل اینکه الان اوغم میخواد بکیره ولی ببخشید یه ذره که اروغ میزنم خوب میشم ماله رفلاکسمه یا کیسه صفرام مشکل داره؟!دهنمم یه کم خشک میشه

    پاسخ
  • سلام من دود یک ساله در ناحیه بالا شکم سمت راست زیر قفسه سینه احساس سنگینی می کنم ولی درد ندارم احتمال سنگ صفرا وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی جهت بررسی وضعیت کبد و صفرا انجام شود

      پاسخ
  • سلام.دهنم ترش مزه و تلخ است و روی زبانم لایه ی سفیدی دارد و سوز میزند ویا قرمز قرمزه
    لقمه غذا را به سختی قورت میدهم و در بخشهایی از دهانم هم آفت وجود دارد.دستشویی به صورت مدفوع هم باید زود زود برم.
    به دکتر داخلی مراجعه کردم و داروهای امپرازول و
    پنتو پرازول و شربت معده و مترو نیدانازول کلیدینم سی را مصرف کردم اما تاثیری ندارد‌
    علت و نوع بیماری من و شیوه درمانش چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر با مصرف منظم داروها تا ۳ هفته بهبود نیافتید باید آزمایش خون و آندوسکوپی توسط متخصص داخلی انجام شود

      پاسخ
  • سلام من یه مدت طولانی صبح با درد بیدار میشم.معده ام پر از گاز هستش.قشنگ حس میکنم بعد از دستشویی درد آروم میشه،بعضی وقت ها معده ام سوزش دارم،خیلی وقت ها هم درد قسمت پشت و پهلوهام هستش که همشون بعد دستشویی خوب میشه،ولی خیلی اذیت کننده هست،هر روز صبح با درد بلند شدن،اصلا نه تب دارم نه تهوع،فقط درد شدید دارم.خواستم بدونم دقیقا این درد مربوط به کجا میشه ؟مشکل کلیه هستش یا صفرا یا معده؟راهنماییم کنید ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام
    خانم بنده سنگ صفرادارن و دل درد دارن چیکارباید بکنیم درضمن وسعمونم نمیرسه ک بخوایم عمل کنیم

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید و همراه تهوع است باید جراحی انجام شود.به بیمارستان دولتی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    مدتی اس شکم درد شدید دارم پشتمم درد می‌کنه حال درست حساب ندارم بعضی موقع هم احساس ضعف میکنم زیادم می‌خوابم کیسه صفرا هم در شده از سنگ آیا همش مربوط به کیسه صفراس

    پاسخ
    • سلام
      میتواند مربوط به سنگ باشد
      اما جهت تشخیص دقیق باید معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر بنده 38 ساله هستم سنگ صفرا 19میلیمتری دارم ولی هیچ دردی تو شکم و معده و علائم خطرناک ندارم ومیخوام باردار شم آیا خطرناک است یا باید قبل از بارداری عمل کنم بعد باردار شم لطفا منو راهنمایی کنید، ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی وضعیت باید سونوگرافی جدید انجام و با متخصص جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • ممنون از مطالب خوبتون ببخشید من و خواهرم چند روزه دلدرد و دلپیچه شدید گرفتیم سر معده هم میسوزه و اسهال هم شدیم حالت تعوع و تب و لرزم داریم دکترم رفتیم تشخیص مسمویت دادن و سرم تجویز شد ولی اصلن تاثیری نداشت و اصلن اشتهای غذا نداریم و بعد غذا شدت دلپیچه بیشتر میشه !!

    پاسخ
    • سلام
      باید آزمایش خون و مدفوع بدهید.ممکن است عفونت ویروسی باشد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من همه ی مشکلات بالا رو دارم فقط بجای سمت راست سمت چپم درد میگیره آیا ینگ کیسه صفرا هست

    پاسخ
    • سلام
      خیر درد سنگ صفرا سمت راست شکم است

      پاسخ
  • سلام.من ۴۲ سالمه سردرد و دل پیچه و عفونت مدفوع و روی زبانم یک لایه سفیدی به وجود اومده و تلخی دهان و حالت تهوع…همه ی این موارد تقریبا دو هفته یک بار به وجود میاد.میخواسنم بدونم مشکل از صفرا هستش؟؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      ببخشید حدود یک ماهی بعضی مواقع طرف راست بدنم یکی دو ساعت درد میگیره و به پشت و گلوم تیر میکشه و درد خیلی شدیدیه که واقعا اذیت میکنه و حتی شب ها از خواب بیدارم میکنه و وقتی به پشت میخوابم اروم تر میشه و هر سه روز یکبار اینجوری میشه علتش چیه؟

      پاسخ
      • سلام
        باید معاینه و سونوگرافی جهت بررسی سنگ صفرا انجام شود

    • سلام
      خیر ربطی به صفرا ندارد
      باید آزمایش مدفوع بدهید
      همچنین دهان معاینه شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من یک مدتی میشه مدفوع ام خاکستری و قهوه ای رنگ به همراه یه مایع غلیظ و چسبناک خاکتسری شبیه به مخاط بینی هستش
    و همیشه زیر ناف ام درد و پیچ بسیار ناراحت کننده داره
    گاهی وقت ها هم گاز معده ام خیلی زیاد است.
    مشکل من چیه

    پاسخ
    • سلام
      شما باید
      آزمایش مدفوع و کشت آن
      آزمایش cbc.diff.ast, alt, alk-p, bill t , bill D بدهید

      پاسخ
      • سلام من سه روزه پشت سر هم بعدظهرها دو ساعت بعد اینکه غذا میخورم بالا نافم درد خیلی شدیدی میگیرم طوری که سردردم میگیرم با بی حالی شانه هامم درد میگیره طوری که بیهوش میشم دهنم خشک میشه خیلی چشام تار میره تو رو خدا کمکم کنید قبلا سه سال پیش اینجور بودم هر چی اندسکوپی و کلونسکوپی انجام دادم چیزی معلوم نشد فقط قرص معده برام نوشتن الان سه روزه مخصوصا غروبا تا دم مرگ میبرم دردش انقد زیاده میرم بیمارستان فقط مسکن میزنن

  • سلام من ۲۲ساله هستم از نشونه های سنگ صفرا فقط نفس عمیق که میکشم درد میکشم
    ممکنه سنگ صفرا باشه

    پاسخ
    • سلام
      بعید است
      علامت اصلی درد قسمت راست و بالای شکم بخصوص بعد از خوردن غذاست

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر عزیزمن سنگ صفرا دارم حدود چهار ماه پیش احساس غم باد در گلو دارم آزمایش رفتم نرمال بو د آیا از سنگ صفرا میتونه باشه ؟البته دکتر میگفت صفرا به معده فشار میاره علتش اونه.

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر ، من درد معده داشتم تازه سونو دادم سنگ کیسه صفرا دارم به اندازه ۱۰ میلی ، ولی الان مشکلی نداره بعضی وقتها دور نافم درد میکنه ، نمیخوام عمل کنم ، میشه با دارو رفع بشه

    پاسخ
  • سلام من ۲۸ سال سن دارم همیشه روی زبانم یه لایه سفید رنگ مایل به زردی وجود داره که بعد از مسواک زبان هم تا چند دقیقه پاک میشه اما باز برمیگرده آندوسکوپی دادم رفلکس و زخم معده داشتم اما با دارو ها وضعیتم بهتر نمیشد صبح ها که از خواب پا میشم به شدت طعم تلخی و طعمی شبیه زخم و آهن تو دهانم حس میکنم که تو طول روز یه مقدار کمتر میشه اما ماندگاره و باعث بوی بد دهان میشه.نمیدونم مشکلم چیه؟آیا مشکل از کبد یا کلیه یا صفراست؟و اینکه چه باید بکنم؟ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۵ماه زایمان کردم همش دل درد دارم و حالت تهوع و مدام آروغ میزنم توی ماشین می‌شینم پشتم درد میگیره و اشتهام خیلی کم شده وچند بار لزرشدید داشتم باوجود گرمی هوا و صبحا که بیدارمیشم دست هام مبارزه آزمایش کم خونی و ..دادم مشکلی نداشتم ممکنه سنگ صفرا داشته باشم؟؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      ابتدا باید آزمایش کامل بررسی آنزیم کبدی و کلیوی و تیرویید و….انجام شود
      سپس در صورت نرمال بودن آزمایشات سونوگرافی انجام شود.البته سنگ صفرا بیشتر درد شدید شکمی میدهد تا علایم شما،
      شما ابتدا بایدچکاپ کامل زیر نظر متخصص داخلی انجام دهید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید مادرم چند روز پیش دل درد شدید گرفت اونو بردیم بیمارستان یه سرم براش نوشتن و سونو ازش گرفتن گفتن سنگ صفرا داره از اون روز روزا بهتره شبها تب داره الانم دارو بهش دادن به نظرتون باید چکار کنه گفتن جراحی نمیخاد مادرم ۶۰سالشه آیا جراحی براش خطرناک نیست البته دیابت نوع ۲ هم داره ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید است ممکن است نیاز به عمل باشد
      جهت معاینه مجدد و بررسی انجام جراحی به متخصص جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من سنگ کیسه صفرا 10 میلی دارم الان دو روز حالت استفراغ و پهلو درد دارم حتی وسط سینه هم درد میکنه دکتر جراح قبلا رفتم گفتن نیازی نداری به جراحی ولی الان خیلی درد دارم باید جراحی بشم؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید است ممکن است نیاز باشد
      جهت معاینه مجدد و بررسی انجام جراحی به متخصص جراحی مراجعه کنید

      پاسخ